Test af de 8 bedste bordopvaskemaskiner

At vaske op i hånden kan blive trættende i længden. Det er tidskrævende. Har du en lang dag på arbejde, og du kommer hjem til opvask, kan det endda virke helt uoverskueligt. Der er en nem og god løsning på dette problem – en bordopvaskemaskine.

Forbrugertest, opvaskemaskine
Udgivet 13.03.2019|Senest redigeret 17.04.2019|

Der findes rigtig mange forskellige bordopvaskemaskiner på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste bordopvaskemaskiner, der er på markedet anno 2019, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Forbrugertest, opvaskemaskine

forbruger-test.dk

4.6 25
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen (Journalist fra DMJX)

Bosch SKS50E32EU

Forbrugertest, Bosch SKS50E32EU

Denne maskine ligger i et rigtigt godt prisleje. Den er faktisk blandt de billigste, der vil blive nævnt i denne artikel.

Med den gode pris følger der dog en ulempe med, som du skal være opmærksom på, før du tager ud og køber den.

De fleste anmeldelser siger at den larmer lidt over gennemsnittet, men vi føler ikke at forskellen er særligt stor i praksis.

Forhandler Totalpris Læs mere
1.979,00 Læs mere
2.089,00 Læs mere
2.284,00 Læs mere

Video anmeldelse af SKS50E32EU

Gode ting ved Bosch SKS50E32EU

 • Kvalitetsmaskine til god pris
 • Topklasse brugervenlighed
 • Vandsikring
 • A+ energimærkning
 • Bosch IQ-drive motorteknologi
 • Afkalker sig selv automatisk
 • Fem forskellige vaskeprogrammer inklusiv autoprogram med mængdesensor

Om Bosch SKS50E32EU

En hurtig gennemlæsning af anmeldelser på internettet viser, at mange finder lyden helt ubetydelig og svag. Derimod får du en rigtig god opvaskemaskine til en god pris, så du får meget for pengene.

Bosch SKS50E32EU vil advare dig, hvis der mangler afspændingsmiddel eller salt, så det bliver ikke noget, som du selv skal gå og spekulere over.

Desuden kan maskinen selv afkalke sig selv helt automatisk. Modellen har derfor nogle indbygget indstillinger som forhindrer, at man som forbruger skal gå og bekymre sig.

Det fjerner de bekymringer og spekulationer over, om man nu gør det rigtigt, hvis det er første gang, at man har købt en bordopvaskemaskine, og aldrig før har prøvet det.

Endnu en smart indstilling er den udstyrede ekstra vandsikring, så du ikke ender med at komme hjem til et køkken fyldt med vand, fordi maskinen er gået i stykker.

Bosch SKS62E28EU

Forbrugertest, Bosch SKS62E28EU

Denne maskine er populær, når man læser de forskellige anmeldelser på nettet.

Den er perfekt til et køkken, hvor den moderne stil dominerer, og du vil have den til at stråle endnu mere frem.

Her vil denne maskine blot gøre, at alle de elementer passer endnu bedre sammen.

Modellen her er i rigtig god kvalitet, hvilket ikke er en overraskelse, når det er en model fra Bosch, og den er selvrensende som blot bidrager til komforten.

Forhandler Totalpris Læs mere
3.324,00 Læs mere
3.499,00 Læs mere
3.970,00 Læs mere

Videoanmeldelse af Bosch SKS62E22EU

Gode ting ved Bosch SKS62E28EU

 • Rustfri design
 • Meget brugervenlig model
 • A+ energimærkning
 • Smart skylleprogram
 • Seks vaskeprogrammer inklusiv autoprogram med fyldningssensor

Om Bosch SKS62E28EU

Denne maskine har seks forskellige vaskeprogrammer, hvor der blandt andet findes et regulært skylleprogram som kan bruges, hvis du har noget opvask med meget indtørret snavs.

Bosch SKS62E28EU har et smart autoprogram, der gennem egne sensorer kan måle maskinens fyldningsgrad, og hvor beskidt dit service er, og derefter kan vaske afgørende af disse faktorer.

Der vil derfor ikke gå noget vand til spilde med dette smarte system. Den har også en effektiv EcoSilence Drive-motor som gør opvasken mere energibesparende. Den har opnår også energimærket A+, hvilket bidrager til, hvor velført modellen er.

Der er plads til seks standardkuverter i denne model, som er passende til en husstand på 1-2 personer.

 

Scandomestic SFO 2201

Forbrugertest, Scandomestic SFO 2201

Denne maskine har, ifølge brugeranmeldelser, blevet kaldt både en funktionsdygtig og meget brugervenlig bordopvaskemaskine.

Den bliver beskrevet som en bordopvaskemaskine, der er god til at vaske og tørre af, og at den er nem at betjene, så brugervenligheden lyder til at være i top med denne maskine.

Forhandler Totalpris Læs mere
1.599,00 Læs mere
1.599,00 Læs mere
2.525,00 Læs mere

Gode ting ved Scandomestic SFO 2201

 • En bestikholder følger med
 • Plads til seks standardkuverter
 • Seks forskellige vaskeprogrammer
 • Lydsvag model
 • Tørre- og opvaskeevnen har begge fået karakteren A
 • Du bestemmer selv, hvornår maskinen skal i gang

Om Scandomestic SFO 2201

Den eneste ulempe, der bliver beskrevet af andre brugere er, at den kan være lidt for lille indeni til store tallerkener. Dette er et aspekt som også er vigtigt at få med, hvis man selv ønsker at gå ud og investere i en bordopvaskemaskine.

Støjniveauet på denne maske ligger på 49 dB(A), hvor en almindelig samtale ligger på et lydniveau på 60 dB(A).

Du vil ikke kunne finde mange maskiner på markedet som har et støjniveau under dette, da dette er et meget normalt lydniveau for en bordopvaskemaskine.

Det er dermed ikke noget, der burde kunne forstyrre dig.

Scandomestic SFO 2201 har plads til seks kuverter hvilket passer til en husstand på 1-2 personer. Dog handler det om, hvordan man får pakket maskinen. Den er nemlig indrettet på en meget fleksibel måde.

Samtidig har maskinen seks forskellige programmer, så man kan tilpasse hvilken vask man ønsker. Måden man vælger et af disse seks vaskeprogrammer på er på maskinens front, hvor der er et LED-display.

Her kan man hurtigt få valgt det vaskeprogram, der passer til den opvask, som man vil sætte i gang. Det er også på denne LED-display, hvor du kan se, om maskinen mangler salt eller afspændingsmiddel.

Siemens SK25E203EU

Forbrugertest, Siemens SK25E203EU

Endnu en af de billigere alternativer der bliver nævnt i denne artikel, er Simens SK25E203EU.

Her får du meget for pengene, og hvis man ser på anmeldelser på nettet,
er det en rigtig fornuftig maskine til sin pris.

At det er en af de billigere alternativer af bordopvaskemaskiner, betyder det ikke, at den på nogle måder er dårligere end andre.

Det er den bestemt ikke. Det er en rigtig god model som passer perfekt til det lille køkken.

Forhandler Totalpris Læs mere
2.499,00 Læs mere
3.387,00 Læs mere

Gode ting ved Siemens SK25E203EU

 • Automatisk sensorstyret program og mange andre
 • Afkalker og renser sig selv automatisk
 • God bordopvaskemaskine til lav pris
 • Brugervenlighed
 • Op til 24 timers tidsforskudt start

Om Siemens SK25E203EU

Støjniveauet på maskinen ligger til 54 dB(A), som er lidt over gennemsnittet på en bordopvaskemaskine. Vi kan her sammenligne det med en almindelig samtale ligger til 60 dB(A), så det er ligesom, hvis en samtale kører i baggrunden.

Det er noget, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at investere i denne model. Maskinen er dog lavet sådan, at du kan udsætte opvasken med op til 24 timer, så hvis det er for meget støj til dig, kan du sætte den i gang på et tidspunkt, hvor du ikke er hjemme.

Siemens SK25E203EUs energiforbrug ligger en smule højere end det almindelige for bordopvaskemaskiner, men den har alligevel en A+ energimærkning.

Maskinen har et smart automatisk vaskeprogram, hvor der er indbygget en sensor som selv kan måle, hvor beskidt din opvask er.

Hermed vil den bruge præcis den mængde vand og den temperatur, der er nødvendig, og du kan hermed undgå ekstra regninger på vandet eller varmen.

Candy CDCP 8/E

Forbrugertest, Candy CDCP 8E

Det er som sagt meget mærkerne Bosch og Siemens, der dominerer over markedet med bordopvaskemaskiner, men denne er alligevel en rigtig god kvalitetsopvaskemaskine i A+ energimærkning.

Den er derfor værd at undersøge lidt nærmere, hvis du er udkig efter en bordopvaskemaskine.

Denne model er endda A+ energimærket og fået karakteren A for dens tørreevne.

Forhandler Totalpris Læs mere
1.995,00 Læs mere
1.995,00 Læs mere
1.995,00 Læs mere

Video anmeldelse af CANDY CDCP 8/E

Gode ting ved Candy CDCP 8/E

 • A+ energimærkning
 • Forsinkelse af start af opvask op til 24 timer
 • Forskellige vaskeprogrammer
 • God tørreevne
 • 8 kuverter

Om Candy CDCP 8/E

Hvis du er udkig efter en maskine med lidt mere plads i end de gennemsnitlige 6 kuverter, kan denne være en god mulighed. Den har nemlig lidt mere plads – faktisk 8 kuverter.

Candy CDCP 8/E har et kæmpe udvalg af vaskeprogrammer, blandt andet er der Kvik 29 min, Chef, Krystal og mange flere. Der er også andre gode funktioner som, at du kan vælge et tidspunkt, hvor din opvask skal gå i gang på med op til 24 timers udskydning.

Det er en oplagt mulighed for dig, som gerne vil have din opvask ren til, at du er hjemme igen.

Måske har i alle siddet og spist morgenmad sammen, så er det smart, at du kan ligge tallerknerne i bordopvaskemaskinen og sætte den i gang til at starte, når i er ude af døren.

Støjniveauet for maskinen ligger på 51 dB(A), og dette er ikke noget, der er voldsomt forstyrrende, men det vil muligvis kunne høres. Det er en anelse højere end den gennemsnitlige bordopvaskemaskine.

Du får oplyst, at der kan være mulighed for, at den forstyrrer, så du er informeret om, at den har lidt højere lydniveau end normalt.

Siemens SK25E211EU

Forbrugertest, Siemens SK25E211EU

Denne model fra Siemens har også mange smarte funktioner, som du vil ønske at have i din bordopvaskemaskine.

Energiklassen ligger på A+, og fem vaskeprogrammer, så du er sikker på at finde den, der passer til din vask.

Der er forskellige temperature på disse vaskeprogrammer, og det er netop lavet sådan, at du kommer til at have flest mulige måder at vaske dit service på netop den måde, som du ønsker det.

Hvis du er interesseret i dette produkt, så kan du købe det her.

Gode ting ved Siemens SK25E211EU

 • Energiklasse A+
 • glassCare-system
 • Vandsikringssystem mod vandskader
 • Fem forskellige vaskeprogrammer
 • Forlængelse af tørringsfasen

Om Siemens SK25E211EU

Siemens SK25E211EU har sine mange fordele i form af, at du kan vælge en meget skånsom vask af skrøbelige glas med et system der kaldes glassCare-system.

Du skal ikke længere vaske de fine glas i hånden, og nu heller ikke være bange for at lade dem blive renset i din bordopvaskemaskine.

Det sparer dig både tid, når du har haft gæster og budt på et glas vin. Du skal ikke længere selv stå og skrubbe glassene rene forsigtigt.

Den har plads til seks standardkuverter, som er til den mindre husholdning på 1-2 personer. Det er dog ikke noget, der skal holde dig tilbage, da de fleste bordopvaskemaskiner er på denne størrelse.

De er små og selvfølgelig mindre end en almindelig opvaskemaskine. Der er dog ingen grund til at blive skræmt over størrelsen, hvis i er en husstand på mere end de 1-2 personer.

Du skal heller ikke bekymre dig om nogle vandskader, hvis du ikke selv befinder dig i køkkenet eller derhjemme, mens den er i gang. Maskinen har nemlig et vandsikringssystem mod vandskader, og det gælder både, hvis der er nogle utætheder i maskinen, eller det er en lækkende slange.

Bosch SKS51E26EU

Forbrugertest, Bosch SKS51E26EU

Denne model, Bosch SKS51E26Eu, har et stilet, mørkt look som passer perfekt i det nyrenoveret køkken.

Hvis du før har været bange for, at en bordopvaskemaskine ville se rodet ud i dit køkken, så er det næppe korrekt med denne model.

Men det er ikke bare et moderne, nyrenoveret køkken denne bordopvaskemaskine vil passe i. Den vil passe i alle slags køkkener, og hvis du bare er træt af den almindelige hvide eller stålfrie front, så er dette et godt bud til dig.

Forhandler Totalpris Læs mere
2.326,00 Læs mere
4.199,00 Læs mere
4.199,00 Læs mere

Videoanmeldelse af Bosch SKS51E26EU

Gode ting ved Bosch SKS5126EU

 • Indbyggede mængdesensorer
 • Afkalkningselektronik
 • Sikrer sig mod vandskader
 • A+ energimærket og A tørreevne
 • Forskellige vaskeprogrammer
 • Mørkt look

Om Bosch SKS51E26EU

Du kommer ikke til at bruge en ekstra dråbe vand på din opvask med denne maskine. Med indbyggede mængdesensorer sikrer den, at den bruger præcis den mængde vand, som din opvask har brug for.

Det er ikke den eneste funktion, der bidrager til komfort – lydniveauet på denne maskine ligger på 48 dB(A), så det vil ikke være noget alarmerende ude i dit køkken.

Bosch SKS51E26EU har fem forskellige vaskeprogrammer, så det kan tilpasses til alt slags service, som du står og har, og alle slags opvaske du har brug for.

Den har blandt andet et Øko vaskeprogram, skåneprogram og Intensivt vaskeprogram. Lige meget hvilken slags opvask, som du vil sætte i gang, vil der være et vaskeprogram til det.

Denne model har også et vandsikringssystem, der sikrer sig, at du ikke kommer hjem til et køkken, hvor vandet bare står og har stået i flere timer. Den er sikret på sådan en måde, at alle skader vil kunne undgås.

Indbygget i maskinen har den også et selvrensende filtersystem og en afkalkningselektronik, så det ikke er noget, som du skal stå og sørge for manuelt.

Det bidrager også til brugervenligheden, at det hele er så nemt. Hvis der så skulle mangle salt eller afspændingsmiddel, så har denne maskine elektroniske indikatorer.

Siemens SK26E221EU

Forbrugertest, Siemens SK26E221EU

Hvis størrelsen af en bordopvaskemaskine kan skræmme dig lidt på den måde, at du er bange for, at den er for lille, og at den måske ikke har plads nok til dit service, så kan dette være modellen for dig.

Denne model er nemlig bygget sådan, at du sagtens kan få plads til det hele.

Forhandler Totalpris Læs mere
2.267,00 Læs mere

Gode ting ved Siemens SK26E221EU

 • Ekstra bestikskuffe og meget rummelig maskine
 • Lavt støjniveau
 • Mulighed for at forskylle maskinen
 • A+ energimærkning og A-karakter i tørrevne
 • Mængdesensorer

Værd at vide om bordopvaskemaskiner

 • Bordopvaskemaskiner er ideelle hvis du bare er en enkelt eller to i en husstand. Med en bordopvaskemaskine slipper du nemlig for unødvendigt vandspild.
  Desuden så er bordopvaskemaskiner noget venligere på bankkontoen, hvis vi sammenligner dem med normale opvaskemaskiner.

Skal du have en bordopvaskemaskine eller en almindelig opvaskemaskine?

Det kan være, at du er i den situation, hvor du stiller dig selv det spørgsmål. Der vil selvfølgelig være forskel på de to maskiner, men hvornår skal du vælge det ene frem for det andet?

Hvis du lever i en mindre lejlighed, og der blot ikke er særlig meget plads at udfolde sig på, ville det anbefales at investere i en bordopvaskemaskine.

Den kan stå på dit køkkenbord, den er lille, og du slipper for at klare opvasken i hånden. Den er også oplagt at investere til dit sommerhus, hvis du bruger sommeren med familien der, og der heller ikke vil spildes tid på opvask.

Generelt vil det anbefales til køkkener der er mindre, og hvor man derfor ikke ønsker at få endnu et stort apparat ind i køkkenet. Men en bordopvaskemaskine er en dyrere investering end en almindelig opvaskemaskine, så hvis du har plads og mulighed for det, vil du skulle overveje en almindelig opvaskemaskine.

Hvordan afkalker du din bordopvaskemaskine?

Grunden til at der opstår kalk i din opvaskemaskine er grundet kalken i vores vand. Derfor giver det mening, at over gentagende opvaske til sidst vil være nok kalk i din maskine til, at det kan vise sig på dit bestik og glas.

Du vil kunne opleve hvide pletter på både glas og bestik, og hvis du ser dette på dit service, kan det være et godt tegn på, at du bør afkalke din opvaskemaskine. Det er ikke det eneste for meget kalk i din opvaskemaskine kan gøre – den kan faktisk ende med at øge energiforbruget og blokere for vandtilførslen.

Dette er alle sammen grunde til, at du skal være opmærksom på, hvornår din maskine trænger til at blive afkalket og netop hvorfor det er vigtigt, at man gør det.

Hvis du ikke har husket at afkalke din elkedel, kaffemaskine eller din espressomaskine, så kan læse vores tests af disse produkter ved at følge linksne!

Der er to faktorer, der gør sig gældende, når det kommer til, hvor ofte du bør afkalke din maskine. Det er selvfølgelig også noget, som du finder ud af gennem dine erfaringer med din opvaskemaskine, men du kan få hjælp med på din vej, så du har et udgangspunkt.

En afgørende faktor er, hvor meget kalkindhold der er i vandet i det område, hvor du bor. Det er en faktor, som du ikke selv kan have styring over, og derfor blot må observere.

Det andet er, om du bruger salt i din maskine. Hvis du ikke anvender salt, men du bor i et område med hårdt vand, så kan det faktisk være nødvendigt at afkalke din opvaskemaskine så ofte som hver anden måned.

Men hvis du bor i et område med ikke så kalkindholdet vand, og du ikke bruger salt, kan du nøjes med hver tredje måned.

Hvis du har besluttet dig for at opgradere din opvaskemaskine, så kunne du måske være interesseret i at fikse andre dele af dit køkken. Vi har tests på køleskabe, sous vide og gryder på denne side!

Du kan så spørge dig selv: hvordan afkalker jeg min maskine? Det kræver ikke så meget andet end det, som du nok allerede har derhjemme, eller også skal du måske et smut ned i det nærmeste supermarked, og så har du alt, hvad du skal bruge.

Det er afgørende, hvor hårdt ramt din opvaskemaskine er af kalk. Det kan være, at det er længe siden, at du har gjort det sidst. Hvis din maskine er hårdt ramt, kan du bruge et brev citronsyrepulver.

Det du skal gøre med det er 1) hæld det i skuffen til opvasketabs og 2) du skal køre et helt almindeligt program i en maskine uden service. På denne måde bliver din maskine renset godt ud med kalk, og du vil ikke opleve dette problem.

Hvis din maskine ikke er så hårdt ramt af kalk, men alligevel har brug for en rensning, kan du bruge lagereddike. Det er faktisk så simpelt som, at du skal hælde en 0,5 liter i bunden af en helt fuld opvaskemaskine og sætte en vask i gang.

Hvis du har nogle glas, hvor du kan se nogle kalkrester, kan du faktisk tage dem med i samme vask, da det også vil blive opløst i denne vask.

Det er dog ikke bare kalk i din opvaskemaskine, der kan gøre sådan, at du ser kalkrester på dine glas og bestik i form af kalkaflejringer. Det faktum, at der kan være højt kalkindhold i vandet i det område, hvor du bor, kan allerede afspejle sig på dit bestik.

Måden du kan løse dette problem på, så du ikke får disse kalkaflejringer, er ved at anvende salt i din opvaskemaskine. Det der er nemlig, at saltet binder sig til kalken i vandet og på den måde neutraliserer kalken.

Dermed vil resultatet være, at kalken ikke vil aflejres på dit glas og bestik længere.

Du kan også både tjekke, om der er påfyldt tilstrækkeligt med salt i maskinen, og om denne salttilførsel er indstillet korrekt.

Hvis ikke disse to ting gør sig gældende, kan du nemlig få hvide pletter på glas og bestik. På de fleste maskiner, vil du kunne se det på displayet på maskinens front, om der mangler salt, og derfor plejer det ikke være noget, som du skal til at tjekke manuelt.

Men der kan dog være fejl med maskinen. Andre centrale ting er, om der er fyldt tilstrækkeligt med afspændingsmiddel på maskinen. Det er også noget, som du burde kunne se på maskinens front.

De fleste maskiner plejer at advare en, hvis der er for lidt salt eller afspændingsmiddel. Derfor vil det som standard ikke være noget, som du selv skal gå manuelt og tjekke. Men det er noget, som du skal være opmærksom på.

Helt grundlæggende er det sådan, at jo mere kalk der er i vandet, jo mere salt skal der tilføres under en opvask. Et sidste element, som du også kan tjekke, er doseringen af sæbe.

Hvis den også er for lille i forhold til kalkindholdet i vandet, vil der desværre ikke være nok vaskeaktive stoffer til at opløse kalken, og så vil den også sætte sig på dit service.

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Camilla Nørgaard

Camilia har tidligere arbejder som skribent hos diverse dameblade, hvor hun har været ansvarlig for områder som blandt andet mode, køkkenet og personlig pleje.