Stort testoverblik: De 8 bedste svømmefødder

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

featured image

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I denne test finder du ikke kun svømmefødder. Du finder forskellige slags svømmefødder, både de korte svømmefødder – zoomers –, svømmefødder til børn og endda en havfruehale. I testen finder du svømmefødder i forskellige længder, forskellige farver og til alle aldersgrupper. Der er fins, som de også kaldes, til ethvert behov.

Der findes mange forskellige fins på markedet. Vi har lavet et overblik til dig, så du nemt kan vælge dem, som passer til dig eller dit barn.

Svømmefødder er ofte forbundet med dykkere. De sikrer, at du let kan bevæge dig rundt under vandet uden at bruge for mange kræfter. Hvis du er vild med at dykke, kan du også tjekke vores testoverblik om våddragter ud. Men svømmefødder kan også bruges til træning. Svømmefødder til træning skal kunne de samme ting som svømmefødder til dykkerture.

Inden du køber fins, er det vigtigt, at du tænker over dit behov. Er du en rutineret svømmer, som ønsker svømmefødder til træning? Måske skal du på ferie og ønsker et par allround svømmefødder? Måske ønsker du dig nyt udstyr i form af en havfruehale? Eller mangler du svømmefødder til dykkerturene?

Vi har samlet ovenstående muligheder i vores testoverblik. Men hvad er dit behov?

Arena Powerfin Pro - et populært valg

Arena-svømmefødderne er de ideelle til svømmere af enhver slags. Uanset om du er til banesvømning på hyggebasis, konkurrencesvømning eller måske triatlet, er de noget for dig. Powerfin Pro er et par populære zoomers. På amazon.com har over 1.000 personer givet dem anmeldelser. I gennemsnit har de 4,6 ud af fem stjerner. På watery.dk skriver en bruger også, at de er behagelige at have på. Derudover roser hun dem for at give god træningseffekt.

Mere om Arena Powerfin Pro

SPECIFIKATIONER

 • Farve: Fås i mange forskellige farver
 • Størrelse: Fås i str. 36-48.

Facon og materialer

Svømmeføddernes gode træningseffekt skyldes deres korte facon, som sikrer, at du kan opnå høje intensitetsspark i din træning. Arena Powerfin Pro er lavet i silikone, hvilket gør dem bløde og nemme at sparke med. Svømmefødderne har en rem, som gør, at svømningen mere fleksibel. Det vil også føles mere naturligt med den åbne hæl.

Det innovative design sikrer den optimale fremdrift i din træning. Du vil opdage, at zoomers kun gør din træning bedre. Arena Powerfin Pro er i en dyrere ende i forhold til de andre svømmefødder i testen. Men du får til gengæld også svømmefødder, som forbrugerne elsker.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Arena Powerfin Pro

Speedo-svømmefødderne er lavet i et hårdt materiale, men stadig i 100 % silikone. Det hårde materiale sikrer dig, at din kraft i benene overføres til svømmefødderne. Det vil resultere i hurtigere fremdrift.

Svømmefødderne fra Speedo er eminente som træningsredskab. En bruger anmelder svømmefødderne til fem stjerner på grund af deres effekt som træningsredskab. Brugeren skriver, at de fik ham til at fokusere mere på teknikken i stedet for hans ben. På amazon.com modtager svømmefødderne ligeledes 4,3 ud af fem stjerner.

Mere om Speedo Training Biofuse svømmefødder grå (limited)

SPECIFIKATIONER

 • Farve: Limited edition – farven er grå og limegrøn
 • Størrelse: Fås i str. 35/36 til 47/48
 • Materiale: 100 % silikone.

Training Biofuse-svømmefødderne er med hæl, men de er stadig korte. Når der er hæl på dine svømmefødder, får du mere kraft i dine spark. Det resulterer i hurtigere fremdrift. Du kan også have mere fokus på andre ting end dine spark, men derimod åndedrag og arme. Den korte facon hjælper til med at få høje intensitetsspark. Modellen kræver ikke, at du er en erfaren svømmer, og prisen gør også, at du sagtens kan købe dem uden at have store ambitioner.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Speedo Training Biofuse svømmefødder grå (limited)

Speedo Fastskin Kickfin – sort - den avancerede model

Speedo Fastskin Kickfin-svømmefødderne er en avanceret størrelse. Mens de andre i testen henvender sig til enhver svømmer, har Fastskin Kickfin flere elementer, som gør dem specielle. Dog er prisen også derefter i forhold til de to ovenstående. Prisen skyldes blandt andet den anderledes funktion, der adskiller Fastskin Kickfin fra de andre svømmefødder. Funktionen er et performanceforbedrende design. Det gør, at træningen med finner bliver 30 % mere effektiv. Svømmefødderne har også bedre komfort, da de tilpasser sig din fod efter et par træninger.

Mere om Speedo Fastskin Kickfin – sort

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: Fås i str. 34/35 til 46/47
 • Farve: Rød og blå
 • Egnet til: Oplagt til elitesvømmere og triatleter.

Svømmefødderne er uden hæl. De er i stedet med rem. Når zoomers har en rem, giver det mere fleksibilitet i foden under svømningen. En bruger nævner på amazon.com, at han ikke længere får kramper, efter han er begyndt med svømmefødderne. På amazon.com modtager de ligeledes fire ud af fem stjerner. Speedo-zoomers er i den høje prisklasse i forhold til resten af svømmefødderne i testen, men de har også en anden feature.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Speedo Fastskin Kickfin – sort

Beco-svømmefødderne er lavet til børn. De lange svømmefødder sikrer, at dit barns svømmeteknik bliver bedre. Svømmefødderne er lavet i et blødt materiale omkring foden, mens det er lavet i et hårdt materiale i selve finnen. Det er også med til at forbedre teknikken.

Mere om Beco DX 1.0 svømmefødder til børn – mørkeblå

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: Fås i str. 28/30 til 38/39
 • Farve: Fås i én farve
 • Pris: God pris.

Svømmetræning

DX 1.0-svømmefødderne kan være med til at gøre dit barn endnu bedre til at lære at svømme. Når dit barn ikke skal have fokus på andet end sin overkrop i svømmetræningen, vil det naturligvis gøre dit barn bedre i overkroppen. Ifølge Trygfonden skal du eller dit barn kunne svømme 200 meter for at være svømmeduelige. Det skal selvfølgelig ske uden hjælpemidler, men svømmefødderne kan hjælpe dit barn godt på vej.

Det hænger også godt sammen med, at svømmefødderne fra Beco er gode til nybegyndere. De har en hælstøtte, som gør, at de sidder godt fast om foden. Dit barn behøver ikke tænke på sin underkrop og kan koncentrere sig om overkroppen. Svømmefødderne kan både bruges i svømmehallen og i det fri.

Arena Powerfin med hæl – sort - perfekte til den kommende svømmer

Svømmefødderne fra Arena er perfekte til børn, der har ambitioner om deres svømning. Svømmefødderne er et oplagt redskab i svømmetræningen. Når der skal trænes fokus på armene eller åndedrag, kan Powerfin med fordel tages frem. Arena-svømmefødderne er med hæl. Det gør, at de sidder fast på foden. Der er ikke den samme fleksibilitet, som når svømmefødder er uden hæl. Men det er meget godt for børn, som stadig arbejder med teknikken.

Mere om Arena Powerfin med hæl – sort

SPECIFIKATIONER

 • Ledig: Fås i str. 31/32 til 37/38
 • Ledig: Sort farve
 • Ledig: Kan fås uden hæl.

Svømning

Modellen er et oplagt valg til dit barn. Men hvis du selv er ny inden for svømning, kan du også få glæde af dem. Det skyldes, at de er gode til nybegyndere, men også til ældre svømmere. På amazon.com skriver en bruger, at hun som 72-årig er flittig bruger af dem, da de aflaster hendes knæ og led. Du får svømmefødder, som giver dig mulighed for at bruge dem i mange år. Svømmefødderne er i en neutral, sort farve, som gør, de passer til meget forskelligt badetøj. Powerfin har du i mange år. På amazon.com anmeldes de til at få 4,5 ud af fem stjerner. De er et godt produkt.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Arena Powerfin med hæl – sort

Er din næste ferie en snorkelferie i Thailand? Så har Cruz lavet de perfekte svømmefødder til det formål. Svømmefødderne er i den lange model med hæl. Det gør dem perfekte til især dykning eller snorkling. Når svømmefødderne er lange, giver det en høj fremdrift i et hvert spark. Du kan opleve livet under vand uden at skulle bruge en masse kræfter i benene. Din oplevelse bliver større.

Mere om Cruz Koh Samui svømmefødder til dykning – gul

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100 % PVC-frie
 • Størrelse: Fås i str. 28/29 til 44/45
 • Farve: Gul og sort.

Materialevalgene

Svømmefødderne fra Cruz er lavet i silikone, hvilket gør dem lette at have på og lette at have med i kufferten. De er også nemme at pakke, da de kan gøres helt flade på grund af silikonen. Det er også rarere at have et par svømmefødder med, som passer lige til din fod. Prisen gør også, at det sagtens kan betale sig at have ens egne svømmefødder med på ferie frem for at leje et par.

Derudover kan Koh Samui-svømmefødderne fås til både børn og voksne. Modellen kan derudover også passe til både nybegynderen og den mere erfarne dykker eller snorkler.

Fin Fun Tidal Teal havfruehale + monofinne set - til svømmeren, der ønsker udfordringer

Havfruehalen er en anderledes form for svømmefødder. Men den er bestemt en slags svømmefødder. Havfruehalen fra Fin Fun binder dit barns fødder sammen. Der opnås samme effekt som ved en monofinne. En monofinne er en enkelt svømmefod med plads til begge dine fødder.

Mere om Fin Fun Tidal Teal havfruehale + monofinne set

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: Kan fås i både børnestørrelser og voksenstørrelser
 • Renser: Kan vaskes i koldt vand
 • Ledig: Der kan tilkøbes en top i matchende blå farve som halen.

Havfruesvømning

Havfruesvømning er blevet populært. Det skyldes især den anderledes form for træning, som du opnår med halen. Du opnår en træning som styrker flere muskelgrupper, blandt andet core. Træningen udfordrer også din balance, da du ikke har to ben til rådighed, men kun ét. Du eller dit barn kan forbedre jeres svømmeevner ved at købe en havfruehale. Det er der rigtig mange, der har gjort. På amazon.com får den 4,7 ud af fem stjerner af forbrugere fra mange forskellige lande.

Sådan får du den på

Det kan godt være besværligt eller uoverskueligt at få sådan en hale på. Men her får du en kort gennemgang af, hvordan du tager en havfruehale på: Først tager du monofinnen på. Så trækker du dragten ud over finnen og benene. Dragten skal op over numsen og hofterne og slutte sig om dig. Så er du klar til at svømme af sted som en havfrue.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Fin Fun Tidal Teal havfruehale + monofinne set

Tyr Stryker silicone fin med hæl - til den konkurrerende svømmer

Stryker silicone-svømmefødderne er et helt oplagt valg til konkurrencesvømmeren. Derudover er de også et populært valg. På amazon.com har over 770 anmeldt svømmefødderne. De får 4,6 ud af fem stjerner. Anmelderne bemærker blandt andet svømmeføddernes enkle facon, som gør dem lette at tage på. Derudover nævner én anmelder også, hvor gode de er til træning. Prisen på svømmefødderne er også i den billige ende. Men du får stadig et par gode svømmefødder til trods for prisen.

Mere om Tyr Stryker silicone fin med hæl

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100 % silikone
 • Størrelse: Fås i str. 33/34 til 45/46
 • Farve: Fås i mange flotte farver.

Svømmefødder til træning

Stryker-zoomers er korte og med en moderne pasform. Når de er korte, giver det en masse fremdrift og styrke. De begrænser ikke din hastighed, men kan øge den. Korte svømmefødder eller zoomers er især gode til træning. Det er de, fordi det er nemt at lave vendinger i svømmehallen med den korte facon frem for med en længere model. Svømmefødderne skaber den naturlige strøm af flagrende spark, som gør træningen let.

Stryker-svømmefødderne er med hæl. Men pasformen er stadig rigtig god, og flere nævner, at svømmefødderne passer perfekt i størrelsen.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Hvad skal du overveje inden køb af svømmefødder?

Når du skal købe svømmefødder, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker inden. Hvad er formålet med dine svømmefødder? Hvad skal du bruge dem til?

Hvis du er en rutineret svømmer og ønsker at bruge dine svømmefødder til træning, kan du med fordel vælge korte svømmefødder. Korte svømmefødder gør det nemmere at lave hurtige vendinger i især svømmehallen, hvor pladsen er begrænset. Svømmefødder, der er korte, er også nemme at styre nede i foden. Selvom de er korte, begrænser de ikke din hurtighed. Så det behøver du ikke være bekymret for. I overblikket finder du både korte svømmefødder med hæl eller kun med en rem. Senere vil vi komme ind på fordele og ulemper ved hæl eller rem.

Korte svømmefødder, som også kaldes zoomers, har den fordel, at de giver al den fremdrift og styrke, som et par svømmefødder skal. Men de føles ikke store og klodsede, som et par klassiske svømmefødder vil. Zoomers har ikke lige så meget modstand som de længere svømmefødder. Du vil få en oplevelse i vandet, som er tæt på en svømmetur uden hjælpemidler.

Hvis du ønsker et par svømmefødder til dykning, kan du sagtens gå efter et længere par. Men zoomers kan også være en mulighed. De længere svømmefødder er ofte en oplevelse i sig selv at have på. De er egnede til dykning og undervandsjagt, fordi der er høj fremdrift i hvert spark. Det kræver mere energi at sparke med de længere finner, men til gengæld er der høj fremdrift.

Med eller uden hæl

Der findes både svømmefødder med eller uden hæl. Hvis de er uden hæl, er der ofte en rem i stedet for. Modellerne uden hæl er blevet moderne inden for de senere år, fordi de ikke belaster akillessenen.

Svømmefødder med rem er nemmere at navigere med. De giver større fleksibilitet i foden, så du nemmere kan påvirke svømmefødderne, fremdrift og fart.

Svømmefødder med hæl er svære at tilpasse din fod. Du skal derfor være helt sikker på størrelsen, inden du køber et par med hæl. Svømmefødder med hæl har nogle gange en tendens til at falde af. Det sker dog oftest ved svømmefødder af plastik. Det skyldes, at de ikke er tilpasset foden på samme måde som dem af silikone.

Svømmefødder er alsidige

Svømmefødder er virkelig alsidige og kan bruges til mange ting. De er gode at have, hvis du skal på snorkelferie eller dykkertur. Men de er også gode at have i svømmehallen, hvor du kan træne din svømmeteknik. Når du ikke behøver tænke på dine fødders bevægelse, kan du fokusere 100 % på livet under vand eller din overkrops svømmeteknik. Svømmefødder er og bliver et godt køb.

Testkilder

Ekspert- og testkilder

DGI.dk

Danmarks Gymnastik-og Idrætsforeninger er brugt som kilde på, at havfruesvømning styrker musklerne i kroppen. Det er Cathrine Sørensen, som udtaler sig i artiklen, og giver sin vurdering af, hvorfor havefruehaler kan skabe en anderledes form for træning.

Trygfonden.dk

Trygfonden skriver i deres artikel om, hvorfor det er vigtigt at lære at svømme. Kilden er brugt til at forklare, hvorfor det er vigtigt at træne svømning med ens barn. Derudover er den brugt til at forklare, hvornår man er svømmeduelig.

Andre relevante links

Er du vild med vandsport? 

Du er klikket ind på denne artikel, fordi du var nysgerrig på svømmefødder. Så er stand-up paddleboard måske også noget for dig. Det går i al sin enkelthed ud på at stå på et board og padle sig fremad – deraf navnet. Vi har et stort testoverblik over de bedste SUP-boards på markedet. Hvis ikke du kender til stand-up paddleboard, men er vild med svømning og dykning, er det helt sikkert noget for dig.

Kundeanmeldelser

Amazon.com

Amazon er en internethandelsvirksomhed, der har kunder over hele verden. På amazon.com kan man købe alskens varer, blandt andet svømmefødder. I vores testoverblik har vi brugt Amazon-kundernes anmeldelser af de forskellige svømmefødder. Kundernes anmeldelser er vigtige, og de giver et godt indblik, i hvordan varerne er i praksis.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme