Stort overblik: Find den bedste babydyne til baby og junior

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 02.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

babydyne

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Din baby fortjener at sove bedst muligt, når du endelig har fået ro i huset. Den optimale babydyne siges at kunne hjælpe til, at dit barn ikke kun sover trygt, lunt og komfortabelt, men også hjælpe din baby mod overophedning og utilpashed.

I denne oversigt har vi samlet babydyner, som vi vurderer klarer sig godt blandt vores indsamlede data fra kunder, fora og eksperter, så du kan få det fulde overblik over de mange former for fyld og typer, du kan få. Der er nemlig både fordele og ulemper, du skal tage højde for, når du skal vælge dyne til babyer.

Når vi har gennemgået de mange produkter på markedet, vil vi ligeledes guide dig i at vælge den rigtige model til din baby.

babydyne

forbruger-test.dk

Bambus babysengetøj fra Wonder Living

Anbefalet baby-sengesæt af redaktionen

Introduktion

Bambus babysengetøj fra Wonder LivingWonderLivings produkter taget rigtig godt imod af forbrugernes test i den virkelige verden, som har givet flotte 4,8 hos Trustpilot ud af 511 anmeldelser i skrivende stund. Under 1 % har givet hhv. 1 eller 2 stjerner.

Regelmæssig og uforstyrret søvn er vigtigt for alle. Det gælder særligt for babyer. Der er mange faktorer, der spiller ind i forhold til, hvordan en baby sover – du kan med fordel lægge noget lækkert og økologisk sengetøj på dynen og puden.

Vil du have høj kvalitet til din mindste, skal du prøve babysengetøj, der er lavet af 100 % økologisk bambus lyocell. Udover det er flot stof, så er det også silkeblødt og lækkert mod huden. Materialet har også gode egenskaber. Det er for eksempel:

 • Bæredygtigt produceret
 • 100 % økologisk og allergivenligt
 • 30 dages returret

Mere om bambus sengetøjet fra Wonder Living

Når du vælger det flotte og komfortable sengesæt fra Wonder Living, giver du din baby nogle gode forudsætninger for at få en god og uforstyrret søvn. Sengesættet har blandt andet følgende fordele:

 • Det er temperaturregulerende.
 • Det er svedabsorberende.
 • Det er velegnet til at bruge hele året.

Der er tale om et sæt luksus-sengetøj, der består af et dynebetræk og et pudebetræk i en fin lyseblå farve. Materialet er meget absorberende, hvilket hjælper det barn, der får det varmt om natten, til bedre at kunne regulere temperaturen. Barnet – og forældre – undgår at få forstyrret nattesøvn på grund af varme og fugtigt sengetøj.

Sengetøjet hjælper også med at regulere temperaturen. Betrækket kan både regulere temperaturen op og ned, så barnet altid har den mest behagelige temperatur under dynen.

Oveni får du et sengesæt til baby, som er bæredygtigt. Det er 100 % økologisk, og det er fri for skadelige stoffer og kemi. Du kan derfor regne med, at sengesættet er allergivenligt, hvis du eller dit barn er allergiker.

Alt i alt er babysengetøjet fra Wonder Living blandt de bedste og sundeste sengetøj, som du kan lægge din baby til at sove i.

Vedligeholdelse

Bambus-sengetøjet kan vaskes i maskine på maks. 40 grader. Du bør anvende skåne-vaskemiddel. Sengetøjet har bedst af at lufttørre. Alternativt kan det tørres i tørretumbleren ved lav varme, hvis den lille har haft et uheld, og sengetøjet hurtigt skal på sengen igen.

Sættet kan stryges ved medium varme, hvis du får behov for det. Materialet krøller i sig selv kun minimalt. Sørg gerne for at overholde den rette vedligeholdelse, for det sikrer, at sengetøjet holder sig pænt og behageligt i længst tid.

Specifikationer

 • Mål dynebetræk: 70 x 100 cm dynebetræk
 • Mål pudebetræk: 40 x 45 cm
 • Materiale: 100 % bambus lyocell
 • FSC-certificeret 
 • Farve: Light blue

Nsleep Kapok Babydyne – Godt anmeldt

Nsleep Kapok BabydyneIntroduktion

Skal du have et både blødt, lækkert og bæredygtigt valg, så er denne testoversigts vinder babydynen fra Nsleep.

Dynen modtager særligt gode anmeldelser på Coop, hvor den forhandles. Her har køberne givet babydynen hele 4,8 stjerner ud af 5. I anmeldelserne skriver en kunde blandt andet:

”Mit barn vågner aldrig badet i sved i denne dyne. Den har en god tyngde og er blød i forhold til andre kapokdyner”.

Det er derfor et godt valg til dig, der ønsker en god bæredygtig dyne til en fornuftig pris.

 • Gode anmeldelser
 • Særligt bæredygtigt fyld af kapok
 • Allergivenligt, temperaturregulerende og antibakterielt

  Mere om Nsleep Kapok Babydyne

  Med helårsdynen fra Nsleep er du garanteret et godt produkt, der samtidigt er bæredygtigt. Fyldet består af den særlige fibertype kapok, der har mange gode egenskaber:

  • Temperaturregulerende
  • Fugt og sved fordamper hurtigt og bliver ikke absorberet i dynen
  • Antibakterielt og forhindrer husstøvmider og svamp

  Kapok er en særlig fiber, der udvindes fra kapoktræet, der vokser flere steder i både Asien, Sydamerika og Afrika. Træets frugter har fibrene, der kan forarbejdes til skønt fyld til dyner til små børn og voksne.

  Dynen fra Nsleep har vår fremstillet i 100% økologisk GOTS-certificeret bomuld.

  Vedligeholdelse

  Det anbefales at give denne dyne en tur i tørretumbleren en gang i måneden for at holde den let og luftig. Dette vil også eliminere husstøvmider og bakterier, der kun kan sætte sig på ydersiden af dynen. Derfor behøver du ikke vaske dynen ofte.

  Skal dynen vaskes, kan du vaske den ved 60oC og efterfølgende tørre den i tørretumbleren eller udendørs på tørresnoren.

  Specifikationer:

  • Fyld: Kapok naturfibre
  • Vår: Økologisk GOTS-certificeret bomuld
  • Mål: 100 x 70 cm

  Junior bambus sengetøj – 100×140 – sengetøj der hjælper mod husstøvmideallergi

  Bedst til prisen

  Et overraskende stort antal danskere lider af husstøvmideallergi, som især påvirkes af alt det støv, der sætter sig i tøjet og sengetøjet. Junior bambus sengetøj er bade antibakterielt og allergivenligt, og det er derfor oplagt at lægge på sengen, hvis du vil sikre dig, at dit barn ikke generes af et urent sengemiljø. 

  • 4,8 rating på Trustpilot
  • Af 100% bambus
  • Antibakterielt

  Forbrugertests vurdering

  Rex Junior bambus sengetøj er blandt de bedste på markedet, hvis du være sikker på, at dit barn oplever en perfekt tempereret og allergifri nattesøvn.

  Bambus har mange gode egenskaber, og du forebygger udviklingen af husstøvmideallergi i det antibakterielle materiale. På samme tid er Junior bambus sengetøj også så behageligt, at du kan være sikker på, at dit barn ligger blødt og afslappet i sin seng hele natten lang.

  Fordele

  • 100% allergivenligt
  • Selvrensende
  • Naturlig temperaturregulerende
  Ulemper

  • Får ret hurtigt rynker og folder

  Det skal du vide, før du køber Junior bambus sengetøj

  Bambusmateriale med gode kvaliteter

  Der er mange gode egenskaber ved bambus, som gør Junior bambus sengetøj til et perfekt valg til dine børn. Sengetøjet forhindrer bakterier og dårlige lugte i at sætte sig og formere sig, og på den måde undgår I blandt andet husstøvmider.

  Bambus er også stort set selvrensende, og du slipper derfor for at skulle vaske dit sengetøj ved alt for høje grader.

  Du kan få sengetøjet med hurtig levering hos forhandleren, der har en god bedømmelse af forbrugerne på 4,8 stjerner ud af 5 på Trustpilot.

  Temperaturregulerende og let vedligeholdelse

  På samme tid er bambus naturligt temperaturregulerende, hvilket betyder, at de kølige aftener vil føles varmere under dynen, mens de hede sommerdage preller af på det afkølede stof. Da dette sengetøj er af 100% bambus, du være sikker på, at de små altid får sig en behagelig og tilpas nattesøvn.

  Bambussengetøj har ikke godt af at blive vasket ved alt for høje temperaturer, og derfor er 30 grader ofte et helt tilpas niveau. På den måde undgår du også de værste folder og rynker, som ellers har nemt ved at sætte sig i bambussengetøj. Når sengetøjet er færdigt med at vaske, bør du hænge det ud til lufttørring.

  Specifikationer

  • Materialer: 100% bambus
  • Dynestørrelse: 70×100 cm.
  • Pudestørrelse: 40×45 cm.

  Quilts of Denmark Odder Babydyne – Forkæl din baby med luksus

  Quilts of Denmark Odder BabydyneIntroduktion

  Gør søvnen til en skøn oplevelse for den mindste med den lækre babydyne med gåsedun fra Quilts of Denmark. Denne dyne er produceret i Danmark og lavet med hvide gåsedun, der har en bæreevne målt til over 10. Dette giver en god isolerende effekt og gør dynen let og luftig.

  Dynen ligger også i den dyre ende af denne oversigt, fordi der er brugt gåsedun i højeste kvalitet.

  • Isolerende fyld af hvide gåsedyn med en bæreevne på over 10
  • Produceret i Danmark
  • Nomite- og Downpass-certificeret

   Mere om Quilts of Denmark Odder Babydyne

   Når det skal være ekstra lækkert, så er gåsedun et fantastisk let og luftigt materiale som babydynefyld.

   Din baby kan let bruge Odder dynen hele året rundt, men den er særligt god til den køligere tid.

   Våret er fremstillet i en lækker bomuldssatin, der er mærket med Oeko-tex Standard 100.

   Produktet fra Quilts of Denmark er ikke kun i en fantastisk høj kvalitet. Det er nemlig ligeledes certificeret, så du ved, at det både er en allergivenlig dyne, der er lavet med øje for den gode dyrevelfærd. Dynen har nemlig både en Nomite- og en Downpass-certificering, der sikrer dig, at den lever op til alle standarder. Det er derfor også et bæredygtigt valg til dig, der vil have et produkt, der også tager hensyn til miljøet.

   Specifikationer:

   • Fyld: 130 g fyld af gåsedun
   • Vår: 100% bomuldssatin
   • Mål: 100 x 70 cm

   Cocoon Company babydyne med majsfibre – Et bæredygtigt og økologisk valg

   Cocoon Company babydyne med majsfibreIntroduktion

   Er bæredygtighed og økologi vigtigt i dit valg af dyner til små børn, så har Cocoon Company skabt et unikt produkt, der er både 100% økologisk og bionedbrydeligt, uden at det går ud over kvaliteten.

   Lad dig endelig overraske af, hvordan et materiale som majs kan levere en fantastisk blød og lækker dyne til de mindste

   • Fyld af bæredygtige og økologiske majsfibre
   • Temperaturregulerende og isolerende
   • Allergivenligt og antibakterielt

    Mere om Cocoon Company babydyne med majsfibre

    Fyldet i denne babydyne er lavet af det særlige og unikke produkt Amazing Maize, der er fibre fremstillet af den overskydende majsstivelse fra produktion af majs.

    Majs lyder måske ikke oplagt som blødt dynefyld, men fibrene har mange af de samme egenskaber som naturmaterialet uld og fibertypen kapok. Det er nemlig særligt godt isolerende, men samtidigt åndbart så temperaturen reguleres optimalt under søvnen.

    Ydermere har majsfibrene en vandafvisende funktion, så dynen ikke bliver våd af sved, men holder din baby dejligt tør hele natten igennem. 

    Når du modtager dynen, er det en god ide at give den en tur i tørretumbleren, da det gør fibrene luftige og bløde.

    Vedligeholdelse

    Vedligeholdelsen af dynen er superlet, da den både kan tåle en tur i vaskemaskinen og i tørretumbleren. Du kan maskinvaske dynen ved hele 60oC.

    Dog bør du ikke vaske dynen ofte, da den er behandlet med den særlige teknik ”Greenfirst”, der sikrer antibakterielle egenskaber og forhindrer husstøvmider.

    Specifikationer:

    • Fyld: 100% økologisk og plantebaseret Amazing Maize
    • Allergivenlig og antibakteriel
    • Mål: 100 x 70 cm

    Quilts of Denmark Nature Helårsdyne – God til de køligere tider

    Quilts of Denmark Nature HelårsdyneIntroduktion

    Med Quilts of Denmark Nature Helårsdyne er dit barn ekstra godt beskyttet særligt i de køligere måneder. Dynen har et skønt fyld af 140 g andedun, der holder din baby dejligt lun i månederne fra september til maj, hvor temperaturen falder i Danmark.

    Baby kan derfor både sove med dynen om natten, men den kan også bruges til middagsluren i barnevognen på køligere dage.

    • God til de køligere måneder i Danmark
    • Fyld af europæiske andedun med bæreevne på 10
    • Allergivenlig og vaskbar

     Mere om Quilts of Denmark Nature Helårsdyne

     Andedunene i fyldet på Quilts of Denmark Nature Helårsdyne er fra Europa og har en bæreevne på 10, så luftindholdet er højt og dunene grundigt sorterede.

     Fyldet er fordelt i 3 x 4 kassetter, der sørger for at sprede dunene optimalt over hele dynen. Våret er i 100% økologisk bomulds cambric, der føles behageligt og let.

     Dynen fra Quilts of Denmark er både certificeret af Nomite, der er din garanti for, at dynen er allergivenlig. Derudover har den også fået en Downpass-certificering for god dyrevelfærd.

     Vedligeholdelse

     Hvis dynen trænger til en vask, så kan den tåle hele 60oC i vaskemaskinen og efterfølgende tørres grundigt i tørretumbleren. Det gør det let at holde dynen ren, og skulle der ske uheld i sengen, kan det let ordnes og renses af inden sengetid.

     Specifikationer:

     • Fyld: 140 gram andedun
     • Vår: 100% økologisk bomulds cambric
     • Mål: 100 x 70 cm

     Temprakon Zone Babydyne – Unik teknologi for perfekt temperatur

     Temprakon Zone BabydyneIntroduktion

     Denne dyne er oversigtens næstdyreste model, men du får også en fantastisk dyne til babyer i høj kvalitet. Temprakon-dynen udnytter det bedste fra naturen og ny teknologi til at sikre, at dit barn får den bedst mulige søvn.

     Quilts of Denmark, der producerer Temprakon, udmærker sig særligt ved at være den første producent, der anvendte en særlig temperaturregulerende teknologi. Denne teknologi blev først udviklet af NASA, og sidenhen er den nu blevet til en fast del af de gode dyner fra den danske fabrik Quilts of Denmark.

     • Unik temperaturregulerende effekt
     • Temprakon Fresh-teknologi mindsker husstøvmider og bakterier
     • Optimerer din babys søvn

       Mere om Temprakon Zone Babydyne

       Dynen Temprakon Zone til børn er med et blødt dunfyld, der dog samtidigt leverer særlige egenskaber.

       Små kapsler i fyldet er med til at regulere temperaturen. Er der varmt under dynen, absorberer kapslerne varmen, og er det køligere, vil kapslerne frigive varme. Det sikrer en jævn og behagelig temperatur hele søvnen igennem, så barnet hverken fryser eller overopheder.

       Udover at regulere temperaturen så sørger dynen fra Quilts of Denmark også for, at fugten fra din babys krop hurtigt fordamper, så dit barn ikke bliver svedigt og kommer til at fryse.

       Sammen med en særlig Temprakon Fresh-teknologi, der mindsker husstøvmider og bakterier, får du derfor en effektiv dyne, der sikrer en optimal søvnoplevelse for din baby.

       Specifikationer:

       • Fyld: 140 g fyld af 70% gåsedun og 30% viskosefibre
       • Vår: Batist
       • Mål: 100 x 70 cm

        Wonderliving Babydyne – Skøn dyne til babyer i 100% bambus

        Wonderliving Babydyne

        Wonderliving har skabt denne skønne dyne til babyer med fyld af 100% økologisk bambus. Både selve våret og fyldet er lavet i bambus, hvilket er et naturligt, bæredygtigt og allergivenligt alternativ til mange andre typer af fyld til dyner.

        • Dyne med vår og fyld i 100% økologisk bambus
        • Temperaturregulerende og 30 dages returret
        • Oeko-Tex certificeret, FSC-mærket og allergivenlig

         

        Mere om Wonderliving Babydyne

        Denne babydyne er oplagt til dig, der ønsker et naturligt produkt, der ligeledes er bæredygtigt med Oeko-Tex certificeret og allergivenligt fyld. Kvaliteten er helt i top, og prisen er overskuelig.

        Selve betrækket er satinvævet med en trådtæthed på hele 300, hvilket er den bedste kvalitet indenfor bambustekstiler.

        De FSC-mærkede bambusfibre i fyldet sørger for at holde din baby tør og lun, da det absorberer fugt både hurtigt og effektivt. Oveni fordamper fugt 2 til 3 gange så hurtigt fra bambus som eksempelvis bomuld. Derfor virker dynen temperaturregulerende, så den både er lun i køligere omgivelser og svaler i varme.

        Bambus har en særlig tyngde

        Forskellen på bambusfyld og mere traditionelle former for dynefyld er, at bambus er en smule tungere end eksempelvis dun. Dette kan dog have en afslappende effekt på babyer, der sover uroligt, da dynen ligger sig som et beskyttende lag ekstra vægt uden at hæmme barnet. Dit barn kan derfor sove mere roligt og få en bedre søvn, hvis du vælger en bambusdyne.

        Specifikationer:

        • Fyld: 315 g FSC-mærkede bambusfibre
        • Vår: Batist
        • Mål: 100 x 70 cm
        • Medfølger: Stofpose i 100% bomuld

        Filibabba Kapok Babydyne

        Filibabba Kapok BabydyneIntroduktion

        Skal det være helt allergivenligt, så byder Filibabba på denne skønne Kapok børnedyne. Dynen er produceret i 100 % GOTS-certificeret bomuld og med et særligt fyld af kapok af 100 % økologiske fibre. Dette er med til at sikre en optimal temperatur, så din baby hverken fryser eller sveder, når den hviler sig eller sover.

        • Fyld af særlige kapok-fibre for optimal temperaturregulering
        • Særligt allergivenlig dyne
        • Vår i GOTS-certificeret bomuld

         Mere om Filibabba Kapok Babydyne

         Kapok er måske et nyt materiale for dig, men det har mange gode egenskaber. For det første er det allergivenligt, virker temperaturregulerende og antibakterielt. Det har derfor flere fordele for dig, der ønsker en dyne, der er effektiv, men samtidigt bæredygtig.

         Kapok-fibrene anvendt til dynen fra Filibabba er 100% økologiske, så du kan føle dig helt tryg ved at lade baby sove under den bløde dyne.

         I starten kan fyldet virke kompakt, men det løsner sig med tiden. Du kan både smide den i tørretumbleren eller ryste den jævnligt.

         Det anbefales desuden, at du cirka hver tredje måned tørrer dynen i tørretumbleren i 30 minutter. Dette lufter fibrene, så dynen bliver blød og let.

         Vedligeholdelse

         Da kapok-materialet i sig selv har antibakterielle egenskaber, behøver du ikke vaske dyne ofte. Skal den vaskes efter et uheld, skal den have 40oC med et enzymfrit vaskemiddel og uden skyllemiddel i vaskemaskinen.

         Herefter bør du hurtigt tørre dynen, da fibrene ellers kan tage skade. Giv dynen intervaller af 30 minutter i tørretumbleren og lad den køle af og ryst den igennem før næste cyklus.

         Specifikationer:

         • Fyld: 100 % økologiske kapok-fibre 
         • Vår: 100 % GOTS-certificeret bomuld
         • Mål: 100 x 70 cm

          

         Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

         Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

          

         Baby Edderdunsdyne – Vurderes som premiumvalg

         Baby EdderdunsdyneIntroduktion

         Når kun det bedste er godt nok, så kan du forkæle din baby med denne luksuriøse håndlavede edderdunsdyne. Denne dyne er uden tvivl langt den dyreste i denne oversigt, men du får samtidig en uovertruffen kvalitet.

         Dynen er håndlavet af de fineste edderdun fra Vega-øerne i den nordlige del af Norge. Derfor tager denne dyne også prisen som ”Premiumvalg”, når det kommer til babydynerne i denne guide. 

         • Babydyne med edderdunsfyld
         • Håndlavet på Vega-øerne i Norge
         • Unik god isolering, bæreevne og levetid

          Mere om Baby Edderdunsdyne

          Edderdum er et af de mest eftertragtede materialer til dynefyld, da det har en naturlig luftig struktur, en høj bæreevne og samtidig isolerer helt fantastisk. Dunene har små modhagere, der holder dem sammen og sikrer den mest optimale isoleringsevne.

          På Vega-øerne sørger man for at beskytte edderfuglene under redebygningen og udrugningen af deres unger. Når fuglene igen forlader reden, kvitterer de til gengæld med de fineste edderdun fra hunfuglens bryst. Hun forer nemlig reden med disse fjer.

          Når fuglene igen har forladt reden, indsamles de fine dun, sorteres i hånden og renses, så de kan bruges som fyld i eksempelvis denne fantastiske edderdunsbabydyne.

          Med til dynen følger et ægthedscertifikat, en lille prøve på dunene, der er brugt til fyldet og en DVD om edderfuglen og øen Lånan, hvor denne dyne fremstilles.

          Vedligeholdelse

          Passer du ekstra godt på din edderdunsdyne, kan den have en ufattelig lang levetid. Den skal luftes godt eller sendes til rensning.

          Specifikationer:

          • Fyld: 100% edderdun
          • Vår: Cremefarvet 100% bomuld
          • Mål: 100 x 80 cm

          Baby ulddyne

          Baby ulddyneIntroduktion

          Forkæl din baby med en dyne med 250 g fyld i ren uld. Uld har mange gode egenskaber, der gør det optimalt til fyld i dyner, så dit barn får den bedst mulige søvn. Denne dyne er både god til nattesøvnen og til de hyggelige middagslure udenfor i barnevognen.

          I forhold til oversigtens andre dyner er denne smarte ulddyne den billigste model, der samtidigt leverer en fantastisk kvalitet med fyldet af ren uld. Derfor er denne model kåret som ”Bedst til prisen”.

           

          • Dyne med naturfyldet uld
          • Holder dit barn både varmt og tørt under søvn
          • Kan luftes for opfriskning

          Mere om baby ulddyne

          Når du skal vælge en babydyne, kan der være en god ide at tjekke denne flotte dyne med 250 g ren uld som fyld. Våret er lavet i 100% ren bomuld, der giver en blød og lækker overflade yderst.

          Uld har mange gode fordele, der gør denne dyne til et godt valg:

          • Uld har en god isolerende effekt, der holder dit barn varmt
          • Uld er et åndbart og svedtransporterende materiale, så dit barn forbliver tør
          • Uld er et naturligt og bæredygtigt materiale
          • Uld har et naturligt indhold af fedtstoffet lanolin, der virker selvrensende

          Vedligeholdelse

          Du behøver ikke vaske denne dyne, da den hurtigt friskes op ved at blive luftet godt. Særligt fugtigt vejr kan rense ulden ekstra effektivt.

          Er det nødvendigt at vaske dynen, fordi den bliver beskidt, skal den vaskes på et uldprogram med et uldvaskemiddel, så du bedst beskytter uldens fibre og materialets gode egenskaber. Derudover må du aldrig tørre denne dyne i vaskemaskinen.

          Specifikationer:

          • Fyld: 250 g ren uld
          • Vår: 100% bomuld
          • Mål: 100 x 67 cm

          Baby Dan Babydyne- og pudesæt – Mikrofibersæt til en god pris

          Baby Dan Babydyne- og pudesætIntroduktion

          Skal du bruge et helt sæt med både dyne og pude til den lille ny, så er sættet fra Baby Dan perfekt. Du får nemlig både en skøn babydyne med målene 100 x 67 cm og en pude, der måler 45 x 40 cm. Fyldet er polyestermicrofiber med et hvidt vår i 100% Oeko-Tex certificeret bomuld.

           

          • Praktisk sæt med babydyne og pude
          • Oeko-Tex certificeret fyld og vår
          • Kan maskinvaskes ved 60oC og tørretumbles

           Mere om Baby Dan Babydyne- og pudesæt

           Dette skønne sengesæt til baby er helt perfekt til jer, der lige er blevet nybagte forældre. Sættet er relativt billigt, da du både får dyne og pude samlet til én pris.

           Baby Dan, der producerer sættet, er en dansk virksomhed, der laver skønt udstyr til de allermindste børn. Deres fokus er på ansvarlighed og tryghed, så du kan være garanteret en god kvalitet, der lever op til alle sikkerhedsmæssige standarder.

           Vedligeholdelse

           Du kan let vaske hele sættet i vaskemaskinen på 60oC. Derefter kan du ligeledes tørre sættet hurtigt og effektivt i tørretumbleren. På den måde kan du let holde sættet rent og pænt, selv hvis din baby har et uheld under søvnen.

           Det anbefales, at du putter tennisbolde eller lignende både i vaskemaskinen og tørretumbleren sammen med sættet for at sikre luftigheden bibeholdes.

           Specifikationer:

           • Fyld: Oeko-Tex certificeret polyestermicrofiber
           • Vår: 100% Oeko-Tex certificeret bomuld
           • Dynemål: 100 x 67 cm
           • Pudemål: 45 x 40 cm

           Testkilder

           Til at undersøge markedet for de bedste babydyner, har vi anvendt forbrugeranmeldelser til at lokalisere de dyner, der hitter hos forbrugerne. Køberne har både set, rørt og oplevet dynen i aktion, hvorfor deres anmeldelse giver et realistisk billede af produktets kvalitet.

           Dette kan være særligt vigtigt med babydyner, hvis du er på udkig efter en større investering og vil have det bedst mulige produkt.

           Coop

           Forbrugeranmeldelser hos Coop er en god og enkel måde at få et overblik over produkternes kvalitet. Her giver webshoppen nemlig mulighed for, at forbrugeren efter købet kan skrive en anmeldelse og give op til 5 stjerner alt efter oplevelsen.

           Ved at angive stjerner fra 1 til 5 er det let at sammenligne forskellige produkter efter købernes oplevelser.

           Vi har medtaget produktanmeldelser, hvis dynen har modtaget mere end 5 anmeldelser, da dette sikrer det mest realistiske udgangspunkt for en objektiv vurdering af produktet.

           Kunderne kan ligeledes tilføje en kort beskrivelse af deres købsoplevelse og produktet, når de modtager det. Her er det nemt at læse sig frem til, om produktet holder, hvad det lover, og om forbrugerne er tilfredse med deres køb.

           Hvordan er produkterne udvalgt i denne oversigt?

           Produkterne i denne oversigt er udvalgt på flere kriterier, så du får det største udvalg med spredning både i typer af fyld, prisklasser og særlige egenskaber.

           I denne oversigt har vi særligt fokus på at medtage så mange dyner med unikt fyld som muligt, da markedet i højere og højere grad fokuserer på alternativer til de klassiske dun. Derfor finder du både fyld af mikrofiber, den særlige kapok-fiber, restproduktet fra majsproduktionen og andre typer af dun i denne oversigt.

           Ydermere er der en stor spredning i prisen på de forskellige produkter. Det kan være meget individuelt, hvad man vil bruge på en dyne til babyer, så her har vi taget både de helt luksuriøse udgaver såsom vores særlige håndlavede ”Premiumvalg” med edderdum såvel som ulddynen, der er kåret som ”Bedst til prisen”.

           Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en babydyne?

           Skal du investere i en dyne til dit barn, kan der være flere ting, du skal overveje, før du køber. I denne oversigt er der mange forskellige modeller, der byder på hver deres fordele og egenskaber. Hvis du er i tvivl om, hvilken udgave, der passer bedst til dit og dit barns behov, så kan du overveje de følgende overordnede kriterier.

           Herefter kan det være lettere at vælge den af oversigtens modeller, der passer til dine og dit barns behov.

           Allergivenlighed

           Nogle børn har allergi, men det er ofte svært at diagnosticere med helt små babyer, hvis det er dynen de sover med, der fremkalder reaktionen. Derfor kan du med fordel vælge en af de gode allergivenlige udgaver, der er repræsenteret i denne oversigt.

           Der er rigtig mange nye typer af allergivenligt fyld på markedet, så vælg den udgave, der tiltaler dig mest. De har nemlig også ofte andre forskellige egenskaber, der kan være mere eller mindre fordelagtige til din baby.

           Bæredygtighed

           I denne oversigt over babydyner bedst i test er der et utal af nye og smarte bæredygtige muligheder at vælge mellem. Nye typer af fyld og materialer, der er certificerede og dermed godkendt, kan være en god løsning, hvis du ønsker et særligt miljørigtigt valg af dyne til din baby.

           Pris

           I denne oversigt har du mulighed for at læse mere om alt fra luksuriøse dyner til mange tusinde kroner til de billige udgaver til et par hundrede. Hvis du i forvejen skal ud og investere i nyt babytilbehør, kan det være dyrt også at skulle kaste mange penge efter en dyne.

           En god dyne kan dog holde i mange år, og det er vigtigt, at den både isolerer godt og har en god temperaturregulering, så dit barn sover trygt og tørt hele natten eller middagsluren igennem.

           Vedligeholdelse

           Nogle dyner kan smides direkte i vaskemaskinen og bagefter tørres let og hurtigt i din tørretumbler. Hvis det er vigtigt med en let og enkel vedligeholdelse, kan det anbefales, at du vælger dyner, der kan tåle en tur i vaskemaskinen.

           Særligt hvis dit barn ofte har uheld i sengen, kan det være lettere at håndtere, hvis hele sengesættet kan vaskes hurtigt.

           Har du derimod mere lyst til et naturprodukt såsom uld eller kapok, der ikke skal vaskes så ofte, så kan det også være en god løsning. Disse dyner har dog særligt godt af at blive luftet godt igennem, så de forbliver friske og bevarer deres luftighed.

            

           FAQ

           Hvilken dyne er den bedste til en baby?
           Det varierer fra barn til barn, hvilket dyne der er den bedste. Nogle bud på nogle rigtig gode babydyner er dog blandt andet Nsleep Kapok Babydyne, Baby Edderdunsdyne og Baby Dan Babydyne. Dynerne har alle fået nogle super gode anmeldelser, da de har klaret det godt i en række tests.
           Hvad er den gennemsnitlige pris for en babydyne?
           En babydyne koster i gennemsnit et par hundrede kroner, hvormed du kan finde mange modeller i prisklassen mellem 400 – 1000 kroner. Dog kan du også finde langt mere eksklusive og luksuriøse dyner, som koster op til 10.000 kroner. Der kan dermed være stor variationen i prisen på babydyner.
           Hvornår kan et barn begynde at bruge en babydyne?
           Det anbefales generelt, at børn begynder at bruge dyne og pude, når de er omkring 18 måneder gamle. Det passer nogenlunde med tidspunktet, hvor mange børn er klar til at flytte i en større seng, hvormed det er oplagt også at introducere dyne og pude samtidigt.
           Er det okay at bruge en babydyne i en vugge?
           Hvorvidt det er okay at bruge en babydyne i en vugge, det kommer an på, hvor gammelt dit barn er. Det anbefales ikke, at børn under 1 år bruger dyner, da de ikke er stærke nok til selv at fjerne dynen. Dermed opstår der en risiko for kvælning.

            

           Vores skribent og research-team

           Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

           Find mere information her

           Babydyner: De bedste i test

            

           • Bambus babysengetøj fra Wonder Living
           • Nsleep Kapok Babydyne
           • Baby Edderdunsdyne
           • Baby Dan Babydyne- og pudesæt
           • Quilts of Denmark Odder Babydyne
           • Cocoon Company babydyne med majsfibre
           • Quilts of Denmark Nature Helårsdyne
           • Temprakon Zone Babydyne
           • Wonderliving Babydyne

           Bedøm denne artikel

           Klik på en stjerne for at bedømme