Test af de bedste cykelhjelme til børn – Stort overblik over markedets bedste hjelme til børn

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 30.03.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Cykelhjelm til børn

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Uanset om dit barn kører på 3hjulet cykel, sidder med i cykeltrailer eller kører på egen 2hjulet cykel, skal han eller hun være sikkert beskyttet med en god og funktionel hjelm. Der er mange hjelme at vælge imellem til børn, og det kan umiddelbart virke uoverskueligt, hvilken model og udgave af det uundværlige sikkerhedsudstyr, der er det bedste.
Herunder finder du de bedste cykelhjelme til børn 2020. 


Bobike One Plus (Coffee Brown) – Testvinder 

Bobike One Plus (Coffee Brown)

Testresultater 

Vil du have en cykelhjelm til børn, der skal ligge i den absolutte top i forhold til både sikkerhed, komfort og design, er Bobike One Plus et godt valg. Den er testet ”god” i forrådet TÆNK store 2020-anmeldelse af de bedste og mest pålidelige hjelme til børn på det danske marked. Her fremhæves den for sit design, der er skabt til at slutte sig tæt til omkring dit barns hoved.

Introduktion 

Har du før kørt med cykelstol, kender du sikkert allerede det populære brand – Bobike. Producenten står bag nogle af det mest eftertragtede og roste udstyr til cykler. Deres elegante, moderne og komfortable One Plus hjelm er iblandt de mest velfungerende hjelme på markedet herhjemme. One Plus er én af de nyeste cykelhjelme til børn. Den er udstyret med en masse forskellige funktioner og egenskaber, der gør den mere behagelig for dit barn at bære, og som er med til at højne sikkerheden i trafikken. 

 • Omfattende beskyttelse 
 • Kan bruges til både pige og dreng 
 • Skarp pris 

Om Bobike hjelmen 

I One Plus er der lavet 9 ventilationshuller, så din søn eller datter kan komme til at cykle længere ture uden at blive generet af fugtighed i hårbunden. Der er monteret et praktisk skruespænde i nakken, så det er let for dig som forælder at tilpasse hjelmen til at sidde perfekt på dit barns hoved. Modsat mange af de ældre hjelme til børn er One Plus lavet med højkvalitets- og letvægtsmaterialer, så den er mindre anstrengende for dit barn at bære. Den smarte og moderne cykelhjelm kan bruges både til piger og drenge. Produktet er designet i en elegant, mørkebrun nuance, der kan matche både de store og de små børn. Stil- og udseendemæssigt minder One Plus om Abus cykelhjelm til børn på grund af det sporty look.På trods af de mange egenskaber og funktioner kan One Plus fra Bobike købes til en attraktiv pris. 

Udvalgte specifikationer 

 • Klassificeret ”god” i forbrugerrådet TÆNK anmeldelse (2020)
 • CE EN 1078 testet og godkendt 
 • Skruespænde i nakken 
 • Letvægtsmateriale 
 • God pris 

Rawlink hjelm (blå) – Bedst til prisen 

Rawlink cykelhjelm

Testresultater 

Er du på udkig efter en sikker og billig cykelhjelm til dit barn, kan denne Rawlink hjelm være et godt valg. Den anmeldes med 5/5 stjerner af kunderne hos Coop.dk.Derudover er produktet godkendt efter den europæiske CE EN 1078 standard.

Introduktion 

Du behøver ikke nødvendigvis vælge den dyreste cykelhjelm til børn på markedet, når du vil sikre dig, at din søn eller datter er optimalt beskyttet i trafikken.Denne Rawlink hjem hører til de billigste på markedet, og den er designet i en smart, blå farve, der kan klæde både pige og dreng. 

 • Ekstra sikkerhed med baglys
 • Regulerbar omkreds
 • Nem at spænde

Om Rawlink hjelmen

Det vigtigste at være opmærksom på, når du køber hjelm til dit cyklende barn, er sikkerhedsgodkendelser. Den smarte Rawlink hjelm er testet og godkendt efter den europæiske sikkerhedsstandard (CE EN 1078). ”CE EN 1078”-mærket fortæller, at den pågældende producent har forstået, at produktet skal leve op til EU’s krav og regler i forhold til miljø og sikkerhed. Rawlink hjelmen er designet til at passe til hoveder med omkreds på 46-52cm. Den er udstyret med praktiske og regulerbare spænder, så du til enhver tid kan sikre dig, at hjelmen sidder korrekt på barnets hoved. Det ekstra betydningsfulde ved Rawlink er den integreret baglygte, der fremmer sikkerheden omkring barnet i trafikken (husk at baglygte på cykelhjelm ikke erstatter brugen af rød baglygte på cyklen).

Udvalgte specifikationer 

 • Størrelse XS
 • Integreret lygte bag på hjelm 
 • Regulerbare spænder 
 • Materiale af EPS med hård skal af plast
 • Lav pris

Bell Sidetrack II MIPS Junior – Premium valg 

Bell Sidetrack II MIPS Junior - Sort

Introduktion 

Er du på udkig efter en eksklusiv kvalitetshjelm til dit store barn? Bell Sidetrack er det perfekte valg til barnet, der elsker at cykle, og som er på vejene flere gange om ugen. I stil og design minder det moderne og sporty Bell produkt om Met cykelhjelm til børn. Den er lavet i et smart udseende, som kan klæde både pige og dreng. 

 • Egnet til både transport og fritid
 • Funktionel året rundt 
 • Høj komfort 

Om Bell Sidetrack

Har du et barn, der holder af cykel i fritiden med vennerne, eller som cykler MTB eller BMX, skal der vælges en hjælp med ekstra beskyttelsesfunktioner.Bell Sidetrack II MIPS Junior er en af de dyrere cykelhjelme til børn på det danske marked. Den er udstyret med funktioner og tilbehør, som gør den egnet til både transport og motion. Din søn eller datter kommer til at få masser af komfort med Bell Sidetrack, der som noget særligt er lavet med hele 15 ventilationshuller. Den er designet til at give en mere omfattende beskyttelse af hele hovedet (modsat mange af de andre hjelme i junior-udgaver). Både i sol og i regn kommer hjelmen til at gøre en positiv forskel for dit barn. Snap-in skyggen er med til at holde regn væk fra ansigtet, og skyggen sikrer, at din søn eller datter ikke bliver blændet af solen.

Udvalgte specifikationer 

 • Praktisk Snap-in skygge 
 • Omfattende beskyttelse af hoved og nakkeområde
 • Letvægtsmateriale 
 • Remme med integreret polstring 
 • Kvalitetsspænde 

PUKY PH1 med LED blinklys – børnevenligt design

PUKY PH1 med LED blinklys

Testresultater 

Den søde cykelhjelm til børn fra PUKY henvender sig til de mindste medlemmer af husstanden. Den er testet og godkendt efter CE EN 1078 standarden, så du som forbruger kan være sikker på, at produktet er fremstillet i henhold til EU’s regler for miljø, sikkerhed, og sundhed.

Introduktion

Når det kommer til at købe hjelm til de mindste børn, er der flere forhold, du skal være opmærksom på. Det er en fordel at vælge et produkt, der er designet med et børnevenligt look, så din lille søn eller datter bliver motiveret til at bære sikkerhedsudstyret. PUKY PH1 er lavet med et sejt motiv i røde og gule farver, og den er udstyret med en masse praktiske funktioner, som gør det let for dig at tilpasse hjelmen til dit barns hoved.

 • Børnevenligt design 
 • Nem at justere og spænde korrekt 
 • Høj sikkerhed

Om PUKY PH1

Det smarte ved PUKY PH1 er dens multifunktionelle design. Den er lavet med en flad nakke, så hjelmen både kan bruges til børn, der sidder i cykelstol og børn, som er begyndt at cykle selv. Det er let at tilpasse hjelmen til dit barns hoved. Der er både skruespænde i nakken, ligesom der er regulerbare remme. Det har stor betydning for pasformen af hjelmen (og dermed sikkerheden), at produktet er udstyret med den moderne Safe-T system. Det kan du genkende på skruespændet- eller knappen, der sidder i nakken af cykelhjelmen. Den søde og sikre cykelhjelm til børn er lavet af de mest robuste og slidstærke materialer, som egner sig perfekt til den aktive hverdag med små børn. Hjelmen er polstret med bløde, skånsomme og allergivenlige puder, der er med til at holde barnets hovedbund sund og tør. Med den ekstra baglygte der er placeret i nakken af hjelmen, højnes sikkerheden omkring dit barn i trafikken.

Udvalgte specifikationer

 • Designet med ”flad nakke” (så hjelmen også bruges i barnestol bag på cyklen)
 • Justerbare remme 
 • Safe-T system (skruespænde i nakken)
 • Allergivenlige puder i hjelmen
 • Insektnet på de 2 forreste ventilationshuller 
 • LED-lys i nakken

Hvordan udvælges produkterne i artiklen?

Produkterne i denne artikel er udvalgt i forhold til EU-godkendelser og anbefalinger. Størstedelen af alle hjelm lever op CE EN 1078, der er den overordnede standard for cykelhjelme. Når du vælger sikkerhedsudstyr til dig selv eller dit barn, er det særlig vigtigt, at du forholder dig til, hvordan de forskellige produkter er blevet testet. Når du vælger en hjelm med EU-testgodkendelse, kan du være sikker på, at det pågældende produkt lever op til de retningslinjer, der findes på europæisk plan for, hvilke materialer der må bruges, og hvordan fremstillingsforholdene skal være. Der er ikke brugt kemikalier eller sundhedsskadelige stoffer i CE-godkendte produkter, og med EN 1078-godkendelsen, er hjelmen blevet produceret under sunde og miljøvenlige forhold. 

Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en ny cykelhjelm til mit barn?

Der kan være flere årsager til, at der skal købes cykelhjelm til børnene. Det kan være som følge af fysisk udvikling, at den første børnecykelhjelm er blevet for lille, eller det kan være som følge af et kraftig slag på barnets eksisterende hjelm. Når du skal have købt den bedste hjelm til dit barn, skal du først og fremmest vælge iblandt ”junior”-produkterne. Du skal sikre dig, at hjelmene i størrelse og omkreds matcher dit barns hoved. Dernæst skal du undersøge funktioner og egenskaber i form af justerbarhed, antal ventilationshuller og materiale. Er det et cykelglad barn, der skal have ny hjelm, er det værd at gå efter de sporty modeller, der er udstyret med ekstra ventilationshuller, og som giver omfattende beskyttelse af både hoved og nakke. 

Testkilder 

Denne tst af cykelhjelme til børn er udarbejdet i henhold til de krav, som forbrugerrådet TÆNK anvender i deres test af de bedste børnecykelhjelme. Det drejer sig om:

 • EU-godkendelser 
 • Safe-T system 
 • Justerbare remme 
 • Materiale 
 • Særlige funktioner (polstring, ekstra ventilationshuller eller LED baglys)

Den bedste cykelhjelm til børn vil altid afhænge af individuelle forhold. Derfor er det vigtigt, at du starter med at undersøge flere forskellige modeller, så du kan sammenligne de bedste produkter på markedet. Der kan være særlige hensyn, som skal tages i henhold til at vælge den rette hjelm til din søn eller datter.


 

Cykelhjelm til børn

forbruger-test.dk

Vores skribent og research-team

Find mere information her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme