Det ultimative overblik over de bedste dykkerure

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 11.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

dykkerure

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

I vores overblik har vi samlet en række dykkerure, så der er noget for enhver smag og til både små og store budgetter. Hvad enten du er til store, klassiske dykkerure eller til en mere sporty version, er der noget til dig i vores guide. Vi har givet vores bud på 16 af markedets bedste dykkerure, så du kan blive helt klar til at udforske verdenen under vandet. 

Det er vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, inden du investerer i et dykkerur. De bedste dykkerure har naturligvis en højere pris, da de ofte har en masse features. De billigere dykkerure har derimod færre features. Vi har samlet dykkerure i flere prisklasser og med forskellige features, så du nemt kan sammenligne og vælge det dykkerur, der passer bedst til dig.   

Dykkerure er meget populære, da de er alsidige og kan bruges til dykning, men også til hverdag og fest. Mange af verdens mægtigste mænd går med nogle af de ure, vi anbefaler her i guiden. Det er derfor ikke kun ure, som kan bruges til at dykke med, men også hverdagsure. 

I vores gennemgang af urene vil du blive klogere på de egenskaber, som et dykkerur kan have. Derudover sammenligner vi de forskellige dykkerure, så du nemt kan vælge det, der passer til dig. 

Inden du køber et dykkerur, bør du overveje følgende: 

 • Design – skal det være sporty eller klassisk? 
 • Funktionalitet – skal det være elektronisk eller analog?
 • Vandbeskyttelse – hvor langt skal dit ur kunne komme under vand? 
 • Formål – skal dit ur bruges til dykning, hverdag eller begge dele? 
 • Pris – hvor meget vil du bruge på dit nye ur? 
 • Features – hvilke ekstra egenskaber skal dit ur have, f.eks. et dykkerur med dybdemåler?


I første del af guiden har vi herredykkerure, der også kan bruges af kvinder, men som på mange måder henvender sig til mænd på grund af størrelsen på uret samt design. I den sidste del af guiden har vi udvalgt nogle damedykkerure, der er både mindre og mere feminine.

dykkerure

forbruger-test.dk

Action Diver Automatic – det helt klassiske dykkerurAction Diver Automatic – det helt klassiske dykkerur

Med Certina-dykkeruret får du et klassisk dykkerur med de mest nødvendige egenskaber. Klassisk i den forstand, at det kan, hvad det skal i forhold til dykning, men også klassisk i designet. Samtidig er det holdt i neutrale farver, stål og med en sort urskive med rød sekundviser. 

Det passer til både manden og kvinden, som ønsker et klassisk ur uden for mange detaljer. 

Dykkeruret til hverdag

Dykkeruret fra Certina kan holde til at komme 300 meter under vand, hvilket er i den høje ende. Det er også et rigtig fint ur til hverdag eller fest. Certina-dykkerure er af T3-magasinet ligeledes erklæret som et ur, hvor du får meget for pengene. 

Udvalgte specifikationer om Action Diver Automatic 

 • lås med dykkerudvidelse
 • 80 timers gangreserve 
 • 43 mm urkasse 
 • datovisning.

Descent MK1 – dykkerur og dykkercomputer i énDescent MK1 – dykkerur og dykkercomputer i én

Dykkeruret fra Shearwater er mere end bare et ur, sammenlignet med de første to modeller i oversigten. Dykkeruret er en avanceret dykkercomputer, som giver dig informationer om dit dyk helt ned på 200 meters dybde. Det er et elektronisk ur, som kræver opladning, men det kan være i dykkertilstand i op til 30 timer uden opladning. Du kan også selv styre, hvilke oplysninger du får information om på din skærm. 

Dykkeruret til den professionelle dykker 

Dykkeruret kan tilsluttes din iltforsyning, så kan du holde øje med din iltbeholdning, mens du dykker. Det gør også, at uret er oplagt til fridykning. Uret har også navigation i computeren, så du får de optimale betingelser for et dyk. Det er uret til den professionelle. 

Udvalgte specifikationer om Descent MK1

 • elektronisk, men med mulighed for trådløs opladning
 • mulighed for parring med to transmittere
 • mulighed for mange forskellige farver remme
 • 1,39” skærmstørrelse.

GEO 4.0 – dykkerur til den erfarne og nysgerrige dykkerGEO 4.0 – dykkerur til den erfarne og nysgerrige dykker

Oceanic GEO 4.0 er til dig, som elsker at dykke, men som også går op i det. Et dyk er mere end bare udforskning af livet under vand – det er også en sport, der kræver planlægning. Med dykkeruret får du mulighed for at planlægge dit dyk og samtidig indsamle data for dine mange dyk. 

 

GEO 4.0 er et sportsur, og det kan vælges i enten hvid eller sort, alt efter hvad du er til. Det ligner et klassisk løbeur, men har ikke specialiseret sig i løb, men derimod dyk. 

Sikkerheden i top

Dykkeruret sørger for den optimale sikkerhed i dine dyk grundet dekomprimeringsalgoritmen. Den sikrer dig, at du ikke kommer længere ned, end hvad sikkert er. Derudover er GEO 4.0 til den erfarne dykker, da det udstyrer dig med informationer om alt det vigtigste. 

Udvalgte specifikationer om GEO 4.0 

 • bluetooth 
 • genopladelige batterier 
 • mulighed for alarmer
 • diverlog +.

241769 I.N.O.X – dykkeruret til den sporty kvinde241769 I.N.O.X – dykkeruret til den sporty kvinde

Dykkeruret fra Victorinox er det tætteste, som guiden kommer på en sporty version af et dykkerur. Dykkeruret har en hvid gummirem og en lille urskive med stål. Den hvide farve gør uret neutralt, og det kan derfor passe til alle. Kvaliteten er ikke til at tage fejl af. Både indre og ydre lever uret op til den bedste kvalitet – med safirglas på urskiven og et urværk ud over det sædvanlige. 

Schweizisk kvalitet

Victorinox er kendt fra Schweiz og leverer glimrende urværk. Uret adskiller sig fra de andre, da det har et Schweizisk urværk, hvilket de andre ure ikke har.

Udvalgte specifikationer om 241769 I.N.O.X 

 • kan komme ned på 200 meters dybde
 • kan få beskyttelsen om urskiven 
 • datofunktion 
 • 37 mm i omkreds.

 

01.0621.113 Seaforce – dykkeruret, der kombinerer det feminine og maskuline01.0621.113 Seaforce – dykkeruret, der kombinerer det feminine og maskuline

Dykkeruret fra Wegner rummer både det feminine og det maskuline. Det er endnu ikke set i guiden, at guld og sølv bliver kombineret, men det gør det her. Derudover er urskiven holdt i sort, og den er ret stor. Det giver et rustikt look til damedykkeruret. 

 

Wegner er fra Schweiz, og dykkeruret kommer derfor med et Schweizisk urværk i bedste kvalitet. Derudover er de andre elementer af uret i samme kvalitet, hvilket gør, at Seaforce er et rigtig kvalitetsur. 

Uret til den kvalitetsbevidste 

Uret er ikke bare af god kvalitet – det har også egenskaber, som er værd at have fokus på. Det kan gå ned på 200 meter i dybden, hvilket gør, at det generelt bliver et rigtig godt ur. 

Udvalgte specifikationer om 01.0621.113 Seaforce

 • mineralglas
 • 36 mm urskive 
 • multifarvet
 • datofunktion.

F20461/3 The Originals Diver – stilfuldt dykkerurF20461/3 The Originals Diver – stilfuldt dykkerur

Festina-dykkeruret er yderst stilfuldt og holdt i neutrale farver, som passer til enhver smag. Dog er det et maskulint ur, som kræver sin mand. Udover de neutrale farver og det maskuline look har uret kontrastfarve i form af en orange ring i urskiven. Uret er et klassisk herreur, som samtidig har dykkerfunktion og kan gå ned på 200 meters dybde. Det er stort med 44 mm i omkreds i urskiven og 13 mm tykt. 

Stilfuldt, uden at det koster alverden

Dykkeruret er et godt ur til dig, som ønsker et klassisk, stilfuldt ur, men som ikke vil lægge en masse penge i det. Derudover får du gode egenskaber med i prisen. 

Udvalgte specifikationer om F20461/3 The Originals Diver

 • quartz-batteri
 • datofunktion
 • rustfrit stål
 • mulighed for at se klokken i mørke.

SNJ028P1 – det sporty, klassiske dykkerurSNJ028P1 – det sporty, klassiske dykkerur

Seiko- dykkeruret er et klassisk ur, men med noget sporty over sig. Selve remmen er af gummi, og den har derfor et sporty look, mens urskiven er meget klassisk. Uret er kendetegnet ved både at være digitalt og analogt. Uret er stort, og med sin 48 mm urkasse passer det rigtig godt som et dykkerur til mænd. 

Dykkerur til den mindre erfarne dykker

Dykkeruret kan komme ned på 200 meters dybde, så du kan godt finde ure, der har en længere dybde her på listen. Dog har dykkeruret et stopur, så du kan holde styr på, hvornår du løber tør for ilt. 

Udvalgte specifikationer om SNJ028P1

 • stopur 
 • mulighed for at følge tiden i mørke og under vandet
 • soldrevet urværk
 • sort med gyldne detaljer.

NY0071-81E – analogt, men moderne dykkerurNY0071-81E – analogt, men moderne dykkerur

Dykkeruret fra Citizen er helt klassisk med en stålrem, men alligevel skiller det sig ud med den grønne drejeskive. Det giver uret et moderne og friskt look, som bryder lidt med de klassiske rammer. Uret er ellers holdt i neutrale farver, stål, sort og hvid. 

 

Dykkeruret er analogt, så du aldrig løber tør for batteri og dermed ikke kan tjekke klokken. Flere foretrækker at have et analogt ur med sig på deres dykkertur, fordi det giver mere sikkerhed. 

Klassisk, men med et moderne look

Hvis du ikke synes, at de klassiske ure er dig, men du derimod ønsker lidt farve til dit dykkerur, er NY0071-81E uret for dig. Du får i hvert fald et dykkerur, som lige kan det mere, end et klassisk ur kan.

Udvalgte specifikationer om NY0071-81E

 • kan gå ned på 200 meters dybde
 • datofunktion 
 • 42 mm i diameter
 • selvlysende tal.

SNNE437P1 Prospex – dykkerur til herreSNNE437P1 Prospex – dykkerur til herre

Seiko-dykkeruret er ligeledes maskulint, ligesom nogle af de andre ure. Dog adskiller Seiko-uret sig ved at være billigere end de tidligere nævnte. Uret har de mest basale og nødvendige egenskaber, som gør det optimalt til både dykning og hverdag.

 

Uret emmer af stil og klasse, og det er holdt i en stålrem med et sort display. Uret er stort med en urskive, som er 44 mm i omkreds, og det passer derfor godt til en maskulin arm. 

Til den miljøbevidste

Uret skiller sig ud med sit soldrevne urværk, der gør, at dykkeruret holdes i gang med sollys og dermed solenergi. På den måde kan du passe lidt bedre på miljøet ved bare at vælge SNNE437P1 Prospex dykkeruret. 

Udvalgte specifikationer om SNNE4371P1 Prospex

 • mineralglas
 • datofunktion
 • mulighed for at se i klokken i mørke
 • virker ned på 200 meters dybde.

CB5860-86E Promaster – det avancerede, analoge dykkerCB5860-86E Promaster – det avancerede, analoge dykker

Citizen-dykkeruret går ud over det sædvanlige, klassiske, analoge dykkerur. Uret kan også bruges som pilotur grundet dets mange egenskaber. Uret giver dig blandt andet mulighed for at lave beregninger, da det har en meget avanceret urskive. Derudover har CB5860-86E-dykkerur radiostyring, som gør at det søger signal ved nærmeste antenne. 

Dykkeruret til manden

Dykkeruret emmer af maskulinitet på grund af farverne, men også på grund af dets store facon. Så hvis du eller din mand/kæreste/ven ønsker sig et nyt maskulint ur, har Citizen et godt bud i Citizen-uret.

Udvalgte specifikationer om CB5860-86E Promaster

 • safirglas
 • datofunktion
 • analogt display
 • alarmfunktion.

1513771 Aero – elegant dykkerur 1513771 Aero – elegant dykkerur

Hugo Boss-dykkeruret er i et yderst elegant design med lækre, sorte detaljer. Brandet er normalt ikke kendt som et urbrand, men det udmærker sig her ved dets fine design. Uret er sort og har en rustfri stålrem i sort. 

 

Dykkeruret har stopursfunktion, og det har ligeledes en drejeskive til rådighed. Uret er ikke en dyr fornøjelse, så du får et elegant dykkerur til færre penge end mange andre dykkerure. Kig især efter dykkeruret på tilbud, da du hurtigt kan blive snydt. 

Elegance og stil på højt plan

Uret er, udover at være et dykkerur, også fyldt med god stil, som vi kender det fra Hugo Boss. Så hvis dit formål er at få et flot og maskulint ur, kan du sagtens bruge det til hverdag.

Udvalgte specifikationer om 1513771 Aero 

 • kan nå ned til 200 meters dybde
 • mineralglas
 • mulighed for at se klokken i mørke
 • datofunktion.

F20378/3 Diver – det billigste dykkerurF20378/3 Diver – det billigste dykkerur

Festina-dykkeruret er det absolut billigste i guiden. Dermed ikke sagt, at det er det dårligste. Uret er i en frisk, blå farve og har de allermest nødvendige funktioner for et dykkerur. 

 

Noget, der adskiller uret fra de andre, er urremmen, som er blå og skabt i et andet materiale end mange andre ure. Urremmen er lavet i gummi, hvilket gør, at uret ligner et sportsur. Men urskiven er stadig i stål og med analogt display. 

Simple, men vigtige egenskaber

Dykkeruret fra Festina er til dig med et mindre budget, som stadig ønsker et dykkerur. Det kan gå ned på 200 meters dybde, og så er der ligeledes mulighed for at se klokken i mørke. Du får de mest nødvendige egenskaber i et ur. 

Udvalgte specifikationer om F20378/3 Diver

 • urskiven med 45 mm i omkreds
 • quartz-batteri
 • datofunktion 
 • mineralglas. 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

INV30310 Reserve Venom Cobra – det alternative og rå dykkerurINV30310 Reserve Venom Cobra – det alternative og rå dykkerur

Som navnet antyder, er der en kobra på selve dykkeruret, hvilket er anderledes, mere råt og meget mere vovet end de andre ure i guiden. Uret kan også sagtens bruges som hverdagsur, da det rummer et råt design, som passer til en maskulin type. Uret skal vælges på grund af det anderledes design, som ikke er set før. Det skal vælges af en mand, som kan bære at være lidt vovet i sine valg.

Til den knap så erfarne dykker

Da det den kun kan komme ned på 100 meters dybde, hvilket er halvdelen af de fleste andre ure, er det ikke det optimale eller bedste valg til den erfarne og garvede dykker. Til en hobbydykker er det dog et rigtigt fint ur, som passer til de fleste dyk. 

Udvalgte specifikationer om INV30310 Reserve Venom Cobra

 • quartz-urværk 
 • safirglas
 • datofunktion 
 • stopur.

 

 INV30526 Reserve Bolt – dykkerur med fine detaljer

Dykkeruret fra Invicta har mange detaljer, der er rå, men også feminine. De rå detaljer er blandt andet den store og brede urskive samt ståldetaljerne i urremmen. De feminine findes i den marmorbaggrund, der er i urskiven. Detaljerne skaber et rigtig fint dameur, som passer til både hverdag og fest. Det kan både tones ned i dit look, men det kan også gøres finere med tilhørende guldsmykker.

Uret, der kan det hele

Dykkeruret til dig, som ønsker at have mere end bare et dykkerur – det skal også være feminint og flot. Uret kan dog bruges som dykkerur, og det kan nå helt ned til en vanddybde på 200 meter. 

Udvalgte specifikation om INV30526 Reserve Bolt 

      42 mm urskive

      mineralglas

      quartz-urværk 

      datofunktion.

INV90187 Pro Diver – det ultrafeminine dykkerurINV90187 Pro Diver – det ultrafeminine dykkerur

Dykkeruret fra Invicta er svaret på et dykkerur til den feminine kvinde. Uret er holdt i guldnuancer med en rosa urskive, hvilket gør det yndigt og fint. Uret er lavet i stål, hvilket sikrer god kvalitet. Udover at være et fint ur kan uret også nå ned på 200 meter i dybde, fordi det er lavet i gode materialer. 

Godt til prisen 

Dykkeruret er det billigste i damekategorien og er samtidig i god kvalitet. Derudover kan uret bruges til dykning, men også til hverdag og fest. 

Udvalgte specifikationer om INV90187 Pro Diver

 • automatisk urværk
 • datofunktion
 • mineralglas
 • mulighed for at se klokken i mørke.

INV29982 – det stærke dykkerurINV29982 – det stærke dykkerur

Dykkeruret fra Invicta er stærkt i forhold til materialer, og det kan også komme ned på 200 meters dybde i vandet. Materialerne i dykkeruret er udelukkende gode og stærke. Heri kan medtages det stærke safirglas i urskiven og det rustfrie stål i urremmen. 

 

Dykkeruret er stort og passer derfor rigtig godt til en mand. Urskiven måler 44 mm i diameter og er 15 mm tyk. Dertil har urskiven også en klar blå farve, både i uret og også i drejeskiven.

Dykkerur i lækker kvalitet

Dykkeruret fra Invicta er af god kvalitet, uden at det koster alverden. Du får derfor gode materialer, et klassisk og flot ur samt en god pris. 

Udvalgte specifikationer om INV29982

 • kronograf
 • stopursfunktion
 • quartz-batteri
 • analogt display.

 

 

Testkilder 

T3, som er et magasin på internettet, der sammenligner og tester ting, som gør det nemmere at være til. De kalder det ”smartere living”. 

 

Andre links, der kan være relevante for dig 

Når du skal ud at dykke, skal du naturligvis have en våddragt. Vi har samlet de bedste våddragter i en test, så du nemt kan vælge det bedste udstyr og sikre en optimal dykkeroplevelse. En våddragt er vigtig, når du dykker – og især i Danmark, hvor vandet sjældent er varmt nok til et par badebukser. Mange af urene ovenfor har den ekstra funktion, at de kan komme uden om våddragten – du får en ekstralang rem, som kan passe uden om det ekstra lag. 

 

Er du mere til oplevelser over vandet? Så kan du overveje at købe et SUP-board, også kaldet et paddleboard. Et paddleboard sikrer dig god motion og masser af glæde på vandet. Når du skal ud at paddle, kan du med fordel også købe en våddragt, da du får glæde af dit paddleboard hele året rundt.

FAQ

Hvilket er det bedste dykkerur?
Ønsker du at finde det helt perfekte dykkerur, kan du undersøge mange forskellige på markedet. Et af de bedste og mest populære dykkerure på markedet er Action Diver Automatic dykkeruret. Dykkeruret har, i forhold til mange andre, et helt almindeligt og klassisk design, som passer til forskelligt hverdagstøj.
Hvad skal jeg kigge efter i et dykkerur?
En af de ting du skal kigge efter, i et dykkerur er om det fungerer som det skal- Er funktionaliteten helt i bund, kan dykkeruret højest sandsynligt ikke klare udfordringer som eksempelvis ekstra højt tryk. Derudover skal du have fokus på design og komfort.
Er dykkerure holdbare?
Du kan sagtens finde dykkerure på markedet, som er holdbare, og som sagtens kan holde i mange år ad gangen. Ønsker du et dykkerur, der holder i lang tid ad gangen, er det en rigtigt god ide at investere i et dyrere dykkerur af gode og robuste materialer.
Hvor længe holder dykkerure?
Der er flere forskellige ting, du kan gøre, for at dit dykkerur kan holde længere. En af tingene er eksempelvis at sørge for, at du altid har et ekstra lager af reservedele liggende til dykkeruret – også selvom dykkeruret ikke er i stykker.

 

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Top 16 bedste dykkerure:

 • Action Diver Automatic
 • SNJ028P1
 • Descent MK1
 • NY0071-81E
 • INV29982
 • GEO 4.0
 • CB5860-86E
 • 1513771 Aero
 • F20378/3 Diver
 • SNNE437P1 Prospex
 • INV30310 Reserve Venom Cobra
 • F20461/3 The Originals Diver
 • INV90187 Pro Diver
 • 01.0621.113 Seaforce
 • 241769 I.N.O.X
 • INV30526 Reserve Bolt

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme