Her er de 7 bedste fejemaskiner

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 23.04.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Alle der har hus kender følelsen af at skulle feje, hvad enten det er indenfor eller udenfor, så er der ingen grund til at skulle gå rundt med kosten i hænderne. Det tager meget længere end det burde, og hvis du har prøvet at feje sand ved du, hvor hård en opgave det egentlig er. Heldigvis er der hjælp at hente.

En god fejemaskine kan være guld værd, og den kan helt sikkert hjælpe dig med en lang række forskellige opgaver der involvere fejning. Når du først begynder at afsøge markedet for fejemaskiner, kan det dog være svært at danne sig et overblik, og derfor har vi lavet denne liste, for at hjælpe dig, med at finde den helt rette fejemaskine. Vi har lavet en masse research og sammenlignet diverse tests og anmeldelser for at kunne fremhæve de bedste fejemaskiner i test til dig.

forbruger-test.dk

Stiga SWP 475 – mobil og effektiv fejemaskine

 • Stiga SWP 475Top 10 i kategorien på Pricerunner.dk
 • Meget populær hos computersalg.dk

Som populær vare hos både Pricerunner og Computersalg er denne smarte fejemaskine fra Stiga en sikker vinder, hvis du er på jagt efter en ny fejemaskine. Det er nemlig en af de bedste tegn på, at en vare er et godt køb, hvis den er populær hos de store butikker og får gode anmeldelser af forbrugerne. Med 4 ud af 5 stjerner hos Pricerunner ligger den da også lunt i svinget til at være blandt de bedste kandidater til din kommende fejemaskine.

Denne håndskubbende fejemaskine er yderst effektiv til at fjerne affald, støv og andet skidt. Den er produceret i Stigas velkendte og klassiske gule farve, der vidner om høj kvalitet fra det traditionsrige svenske mærke.

Stiga SWP 475 vs markedet

Denne fejemaskine fra svenske Stiga er prismæssigt i den billigere ende af skalaen. Det betyder dog slet ikke, at du får en dårlig fejemaskine. Den er perfekt til både inden- og udendørs brug, og er bedst på hårde og flade underlag. Derfor er den skræddersyet til at rengøre terrasser, indkørsler, stier eller større indendørs gulve. Fejemaskinens relativt lille størrelse gør den nem og håndterbar og meget mobil, når du bevæger den rundt på din terrasse eller dit gulv. Dens begrænsninger ligger på meget store områder, der i så fald vil tage længere tid, end hvis du bruger en af de noget større maskiner. Derudover har den nogle begrænsninger, når underlaget er meget ujævnt. 

Gode ting ved Stiga SWP 475

 • Kan bruges både indendørs og udendørs
 • Stor opsamlingskapacitet på hele 50 liter
 • Har 2 børster med diameter på 41 cm
 • 25 cm kraftige gummihjul, der giver god trækkraft
 • Arbejdsbredde på 75 cm
 • Vægt på 11,2 kg.

STIGA SWS 800 G – Bedst i test

Testresultater

Et af de bedste steder at finde informationer om et produkt, er hos tilfredse og utilfredse kunder, og derfor er forbrugeranmeldelser en rigtig god måde at vurdere et produkt på. Heldigvis for STIGA har forbruger ikke andet end rosende ord til overs for den flotte fejemaskine, der opnår en samlet score på 4,4 ud af 5 mulige stjerner på Google. Her får den især ros for sit meget kraftige output, selvom det også bliver påpeget, at den er lidt tung at dreje med på ujævne overflader.

Om STIGA SWS 800 G

STIGA SWS 800 G er en meget potent, selvkørende fejemaskine, der kan prale af en arbejdsbredde på hele 80 cm. Ligeledes giver den enormt store motor en rigtig god brugervenlighed, hvilket betyder, at den er ret nem at komme omkring med til trods for sin store størrelse.

Fejemaskinen kan bruges hele året, og der er tale om en meget robust maskine, hvilket gør den ideel, hvad enten du skal snerydde om vinteren, fjerne sand og støv om sommeren eller have styr på alle efterårets blade.

Fejemaskinens kost kan indstilles i tre forskellige positioner, så den skubber sand, blade, kviste og sne i den rigtige retning. Derudover er den udstyret med 14 tommer store bagdæk, der har et rigtig godt greb, hvilket betyder, at den kan bruges i al slags vejr. Den er derfor særdeles velegnet til boligområder samt rydningen af indkørsel og fortov.

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 80 cm
 • Motor: 4 takter
 • Effekt: 212 kubikcentimeter
 • Fremdrift: Selvkørende
 • Tankstørrelse: 3 liter
 • Antal gear: 8 (6 frem og 2 bakgear)
 • Lydniveau: 99 dB
 • Vægt: 70 kg
 • Størrelse: 144 x 80 x 113 m (længde x bredde x højde).

STIGA SWP 355 – bedst til prisen

Testresultater

STIGA SWP 355 er i sandhed et fund til prisen, og ifølge en lang række forbrugeranmeldelser er den også uhyre nem at benytte. Derudover har den til trods for sin lave pris opnået en samlet vurdering på 4,3 ud af 5 stjerner på Google, hvor brugerne især roser dens brugervenligheden.

Om STIGA SWP 355

STIGA SWP 355 er en lille, let og meget agil håndskubbet fejemaskine. Det betyder, at den modsat mange større maskiner ikke har sin egen fremdrift, men fordi den er så lille og let, er den faktisk ikke sværere at komme omkring med end større maskiner med drivmiddel.

Når det kommer til billige fejemaskiner, er de ofte billige, fordi de er designet udelukkende til indendørs brug, men det er ikke tilfældet for STIGA SWP 355, der både kan anvendes indendørs og udendørs. Den er designet til at fjerne affald, støv og skidt fra faste overflader, hvilket dog betyder, at den ikke er ideel til eksempelvis fejeopgaver på en grusoverflade, men en flisegang klarer den lige så fint som et køkkengulv.

STIGA SWP 355 har en arbejdsbredde på hele 55 cm, hvilket er rigtig stort for så billig en maskine, og med en opsamlingskapacitet på hele 20 liter, er der plads til, at du kan komme ordentligt i bund med fejearbejdet, inden du behøver tømme beholderen.

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 55 cm
 • Opsamlingskapacitet: 20 liter
 • Ergonomisk styr
 • Justerbart styr
 • Vægt: 7,2 kilo
 • Størrelse: 58 x 55 x 120 cm (længde x bredde x højde).

Texas Combi 800TG – premium valg

For nogen handler det om ikke at gå ned på udstyr, og det er helt forståeligt. Hvis du er af den overbevisning, at jo større og mere potent et stykke værktøj er jo bedre, og du samtidig ikke bliver skræmt, hvis prisskiltet er lidt over konkurrenterne, så er Texas Combi 800TG nok helt sikkert noget for dig.

Om Texas Combi 800TG

Texas Combi 800TG er en dansk udviklet fejemaskine kombineret med sneslynge, og de forskellige værktøjer, der kan monteres foran, kan let påmonteres og afkobles helt uden værktøj, det tager samlet set kun 10 sekunder, hvilket er ekstremt hurtigt.

Texas Combi 800Tg er udstyret med en særdeles kraftig 4-takters motor, der sørger for at du kan komme helt i bund med opgaven. Den er udstyret med i alt 5 pladegear, fire af hvilke er fremadrettede og det sidste er et backgear.

Derudover er der en lang række forskellige redskaber, der kan monteres på Texas Combi 800TG alt afhængigt af hvilken opgave, du skal løse. Det betyder, at Texas Combi 800TG er noget nær den ideelle fejemaskine til en hvilken som helst opgave. Du bør dog være opmærksom på, at de forskellige værktøjsmonteringer som kost, sneslynge og sneskraber hos mange forhandlere skal købes separat.

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 80 cm
 • Motor: 4 takter
 • Effekt: 212 kubikcentimeter
 • Fremdrift: Selvkørende
 • Tankstørrelse: 3,6 liter
 • Antal gear: 5 (4 frem og 1 bakgear)
 • Lydniveau: 92 dB
 • Vægt: 55 kg.

Haaga 477 Profline Turbo– af en testvinderslægt

Testresultater

Test Vergleiche har testet en række fejemaskiner på flere forskellige parametre for at finde frem til de absolut bedste på markedet. I den forbindelse fik Haaga 475 en placering som topprodukt, blandt andet for sin gode konstruktion og effektivitet. Med Haaga 477 er der tale om en nyere og lidt mere potent model, hvilket bestemt er værd at have med i overvejelserne.

Om Haaga 477 Profline Turbo

Haaga 477 Profline Turbo er udviklet med tanke på mindre områder, hvilket betyder, at den er særdeles velegnet til både private og mindre professionelle erhvervsområder som f.eks. butikker og lagre, da det er den type fejeopgaver den er designet til at udføre.

Fejemaskinen fra Haaga er udstyret med en ekstra fejevalse, der er tilføjet for at feje sand og andre småting op, og samtidig har den også to horisontalt roterende fejeringe, der er skabt til at færdiggøre arbejdet, hvilket efterlader dig med et rigtig flot resultat, når du først har haft gang i Haaga 477 Profline Turbo.

Men den helt store fordel ved Haaga 477 Profline er, at den er lavet med tanke på støvallergikerne. Derfor er den blevet udstyret med et støvfilter, der forhindrer at støvet fra børsterne løsriver sig og pirrer en eventuel allergi.

 

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 77 cm
 • Fejekapacitet på 3.000 kvadratmeter i timen
 • Opsamler: 50 liter
 • Vægt: 15 kg
 • Derudover er der 4 års garanti på alle børsterne.

Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0 – en One+ løsning

Testresultater

Der er endnu ikke foretaget mange tests eller forbrugeranmeldelser af Ryobi One+ R18SW3-0, hvilket i høj grad hænger sammen med, at der er tale om et relativt nyt produkt, der samtidig er i den lave ende, når det handler om prisen, hvilket betyder, at den ofte er blevet forbigået, fordi den er svær at sammenligne med markant dyrere modeller. De anmeldelser der er foretaget, har dog kun rosende ord til overs for den lille fejemaskine, der især får ros for, hvor robust den er.

Om Ryobi One+ R18SW3-0

Hvis du allerede er i besiddelse af værktøj fra Ryobi’s One+ linje, så er fejemaskinen fra Ryobi det oplagte valg, da den fungerer med Ryobi’s One+ batteri. Du kan derfor komme i gang med at bruge den uden ekstra tilkøb, med det batteri du har i forvejen.

Ryobi R18SW3-0 er en trådløs fejemaskine, der kan komme helt op på 155 omdrejninger per minut, og med en fejebredde der når helt op på 53 cm svinger den langt over sin egen prisklasse. Derfor er den også et rigtig godt valg til husejeren, der har bruger for hjælp til at feje indkørslen eller til større indendørs kontorarealer.

Ryobi One’ R18SW3-0 er udført i et elegant, let og smidigt design, der gør den let at komme rundt med. Den er ligeledes udstyret med en 17 liter stor støvbeholder, hvor snavs og støv opsamles. Da der samtidig er tale om en meget lille fejemaskine, der kan opbevares med håndtaget nedad, er den det oplagte valg til private hjem og arbejdspladser, der får brug for en hurtig fejning efter fyraften.

 

Specifikationer

 • Batteridrevet
 • Driftstid: 120 min
 • Kapacitet: 17 liter
 • Arbejdsbredde: 53 cm.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Green>It Fejemaskine

Hvis du har et større område, der skal fejes for enten blade, sand, støv, kviste, sne eller noget helt andet, så er det vigtigt at have maskineriet i orden. Heldigvis kan denne Green>it fejemaskine klarer sig under selv de mest pressede forhold, og den viger ikke tilbage for store arealer, der skal fejes.

Om Green>it Fejemaskine

Green>it fra Millarco er en fantastisk fejemaskine til at holde større arealer rene og pæne. Der er tale om en bundsolid fejemaskine, der er enormt robust i sit design, og med en arbejdsbredde på hele 60 cm svinger den et godt stykke over sin egen vægtklasse.

Fejemaskinens børster har en diameter på 36 cm, hvilket giver et godt strøg, og kosten kan drejes op til 22 grader, hvilket betyder, at du selv kan bestemme, hvorhen snavs, blade og sne skal fejes og i præcis hvilken retning, hvilket især er praktisk, hvis du skal rydde fortove og gangstier for sne eller blade.

Derudover er Green>it udstyret med en ekstremt potent 4-takters motor, der kører på blyfri 92 oktan, og den kan virkelig lægge sig i selen, når der skal fejes. Selve fejemaskinen startes ved rekyl, hvilket betyder, at du trækker i en snor, hvilket starter motoren op, og når du først sætter i gang køre fejemaskinen med en hastighed på op til 3 kilometer i timen, hvilket betyder, at det er let for alle at følge med den rundt.

Specifikationer

 • Arbejdsbredde: 60 cm
 • Motor: 4 takter
 • Effekt: 163 kubikcentimeter
 • Fremdrift: Selvkørende
 • Startes med rekyl
 • Antal gear: 7 (5 frem og 2 bakgear)
 • Vægt: 63 kg
 • Svingbar børste på op til 22 grader.

Hvilken fejemaskine skal jeg vælge?

Når du skal vælge fejemaskine, er der flere forskellige ting der spiller ind, og det er også det, der gør, at det er uhyre svært at sige hvilken maskine, der er den bedste. Det kan dog som en tommelfingerregel siges, at hvis du primært skal benytte din fejemaskine indendørs, så kan du gå efter langt billigere modeller, end hvis du skal bruge din fejemaskine til udendørs fejeopgaver.

Ligeledes er det vigtigt at overveje hvordan dit budget set ud. Det er selvfølgelig ofte markant lettere at handle fra øverste hylde, men det er faktisk også muligt at få en glimrende fejemaskine på tilbud online, hvor du eksempelvis til tider kan finde en større Texas fejemaskine billigere end i forretningerne.

Hvis du har i sinde at handle brugt eller online, kan det ydermere være en fordel at tage i en fysisk butik. Du kan prøve en Fejemaskine hos Jem og Fix, inden du køber den tilsvarende model brugt. På den måde kan du få en ret høj grad af service, samtidig med at du sparer penge.

Testkilder

I forbindelse med udarbejdelsen af denne liste, har vi konsulteret en række testmagasiner og brugeranmeldelser, for at kunne afdække så stort en del af markedet som overhovedet muligt. Det betyder, at vi har kunne overskue en langt større produktmængde, end hvis vi selv skulle have foretaget hver enkelt test. Nedenfor kan du se et udvalg af de tests denne liste er baseret på.

Test-Vergleiche

Test Vergleiche er et tysk testmagasin, der tester og vurderer en lang række forskellige produkter. Deres tests involverer alt fra 3D-briller og fladskærme til skruemaskiner og skiudstyr. Deres test af fejemaskiner, hvor blandt andet Haaga 475 opnåede en topplacering, har være brugt som grundlag for udarbejdelsen af denne test.

Diverse brugeranmeldelser

Desuden har en lang række brugeranmeldelser været brugt til at vurdere, hvordan forbrugerne har taget imod de forskellige fejemaskiner.

FAQ

Hvilken fejemaskine er den bedste på markedet?
En af de bedste fejemaskiner, som er på markedet lige nu, er modellen Stiga SWP 475, som er blevet kåret som testvinder af forbruger-test.dk. Andre gode modeller, som også roses for deres gode egenskaber, er blandt andet Stiga SWS 800 G og Stiga SWP 355.
Hvordan vælger jeg en fejemaskine?
Hvordan vælger jeg en fejemaskine?
Er manuelle fejemaskiner gode?
Ja, manuelle fejemaskiner virker ganske fint, og de kan sagtens være et godt redskab at bruge, når du skal feje større områder. En manuel fejemaskine er optimalt at bruge på mellemstore virksomheder, hvor en automatisk fejemaskine alligevel bliver for stor i forhold til antallet af kvadratmeter.
Er det pengene værd at købe en fejemaskine?
Hvis du ejer en ejendom eller en virksomhed, hvor der er en helt del kvadratmeter, som skal fejes, så kan det helt bestemt være pengene værd at købe en fejemaskine. På den måde kan du både hurtigere og nemmere feje gulvet uden at få ondt i armene.

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Fejemaskiner: De bedste i test

 

 • Stiga SWP 475
 • STIGA SWS 800 G
 • STIGA SWP 355
 • Texas Combi 800TG
 • Haaga 477 Profline Turbo
 • Ryobi One+ Fejemaskine R18SW3-0

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme