Gyngestativ – de bedste gyngestativer i de bedste materialer

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 04.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Det bedste gyngestativ kan give rigtig mange gode timer i haven for dig og dine børn. Der er næsten intet, som I ikke kan foretage jer, så længe I bare vælger at anskaffe det rigtige stativ. Der findes mange materialer, som et gyngestativ kan være lavet i. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilket der er det bedste til jer. Derfor har vi her lavet en test-guide, der vil gennemgå nogle gode bud på gyngestativer i træ, i stål og i jern. På den måde kan I få det bedste produkt til jeres behov.

forbruger-test.dk

4.57 28

Plus Cubic Gyngestativ – gyngen der har plads til alle de små

Plus Cubic Gyngestativ

Hvis jeres familie ikke umiddelbart leder efter det klassiske gyngestativ i træ, kunne det være, at I måske er på jagt efter noget andet. Dette andet kunne jo være en redegynde, der er et fantastisk alternativ til den klassiske gynge, hvor der kun kan sidde én. 

Med Plus Cubic Gyngestativ får du en redegynge, der kan have plads til børnene og alle deres kammerater. Fordelen ved en redegynge er, at den kan bruges på et væld af andre måder, end hvad en traditionel gynge kan. Den kan både bruges som gynge, alene og med flere, men den kan også bruges som et sted, hvor du kan slappe af i haven. Det eneste, det kræver er, at du får lagt lidt tæpper og puder ud på gyngen, sådan at rebene ikke gør ondt, når du ligger der. 

Gyngen er desuden lavet i trykimprægneret træ, igen med en sort farve. Det betyder, at den også kan lidt mere end andre gynger. Du kan nemlig finde de rette puder til den, og på den måde sikre, at gyngen kan blive en flot æstetisk tilføjelse til haven – alt sammen på samme tid med, at det er et stykke legetøj.

Hvis I leder efter en gynge, der kan lidt mere end bare de traditionelle, og som kan bruges af både børn og voksne, så er det denne version, I skal overveje. 

Se priser og tilbud på Plus Cubic Gyngestativ her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Længde: 268 cm 
 • Højde: 209 cm 
 • Saml selv

Nordic Play Gyngestativ inkl. gynger – til når ungerne har brug for at brænde krudt af i haven

Nordic Play Gyngestativ inkl. gynger

Der er mange måder at få børnene til at få brugt noget af al deres energi i haven. Hvis boldspil ikke altid er løsningen, kan det være en rigtig god idé at anskaffe sig et gyngestativ, så de i lang tid kan underholde sig selv.

Gyngestativet leveres som et saml-selv-sæt, og der kræves intet værktøj af dig – alt, hvad du har behov for, følger med i pakken, der også har en udførlig samlevejledning. Med gyngestativet følger to gynger i hård plast, der kan holde til at hænge ude i vind og vejr. Har det regnet kan de let tørres af med en tør klud, så børnene ikke får våd bag af at sætte sig på gyngen. Gyngerne monteres i reb, der kan indstilles efter højde, så gyngerne kan bruges i mange år.

Selve gyngestativet er produceret i fyrretræ, der er FSC-certificeret og i trykimprægneret træ. Du kan altså være helt tryg ved at sende ungerne alene ud at gynge. Ved at give dit gyngestativ træbeskyttelse kan du forlænge holdbarheden, og du forhindrer, at træet afgiver splinter. Bliver gyngerne slidt, kan nye købes separat, så det ikke bliver nødvendigt at udskifte hele gyngestativet.

Gyngestativet fra Nordic Play er 240 centimeter højt og 242 centimeter bredt. Gyngestativet er uden platform. Gyngestativet lægger op til mange timers god leg, og børn elsker både selv at gynge eller en gang imellem at opleve suset, når en forælder skubber på.

Se priser og tilbud på Nordic Play Gyngestativ her:

Hörby Bruk Luksus Træ Active gyngestativ – valget til børnene med masser af energi

Hörby Bruk Luksus Træ Active gyngestativ

Som sagt findes der både traditionelle gynger, der kan, hvad du er vant til, men der findes bestemt også utraditionelle gyngestativer. Det er dem, hvor børnene får meget mere end bare en gynge, og som kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Præcis sådan et er Hörby Bruk Classic Træ gyngestativ. 

Her får du nemlig et gyngestativ i træ, der tilbyder masser af ekstra leg. Ideen med dette stativ er nemlig, at sammen med de klassiske to gynger, får du også en klatrevæg i reb. Klatrevæggen er en fantastisk udvidelse til det typiske gyngestativ, især fordi det giver rigtig god mulighed for, at ungerne kan få brændt noget krudt af, når de er ude i haven. 

Hörby Bruk er desuden et velkendt firma, når det gælder nogle af de bedste gyngestativer på markedet. Typisk er deres gyngestativer nemlig godkendt med diverse anordninger, hvilket selvfølgelig også gælder denne model, der både er CE og TUV godkendt. Det sikrer børnene den bedste sikkerhed, når de kravler rundt på deres nye legetårn. 

Med dette gyngestativ får i et stativ, der er godkendt til selv den vildeste leg. Rebet holder, når ungerne svinger sig rundt i det, og gyngerne vil altid være en sikker succes. Her har I derfor et rigtig godt bud på et alsidigt stativ, der nemt kunne blive det bedste gyngestativ, I har haft. 

Se priser og tilbud på Hörby Bruk Luksus Træ Active Gyngestativ her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Længde: 295 cm 
 • Højde: 200 cm 
 • Vægt: 83 kg 

Jungle Gym Palace – det komplette sæt til haven

Jungle Gym Palace

Hvis dine børn leder efter mere end bare gynger, kan det være, at du skal ud og lede efter noget, der kan fuldende havens legeplads. Præcis sådan et produkt kan du finde med Jungle Gym Palace, der er den komplette udgave af forskellige Jungle Gym tilføjelser. 

Dette produkt snyder måske lidt, når det inkluderes i en test-oversigt af gyngestativer, fordi dette legetårn kan meget mere. Alligevel er det vigtigt at have for øje, når I leder efter gynger, at der kan findes mange muligheder. Derfor skal denne selvfølgelig også inkluderes. 

Du får et legetårn, med rutsjebane, sandkasse, periskop, samt to gynger. Alle Jungle Gyms produkter kan holde til de danske vejrforhold, sådan at det ikke bliver mørt af at stå ude. Samtidig er alle med runde hjørner og sikkerhed ved eksempelvis møtrikker, hvilket gør, at de små ikke kan slå sig. Det er selvfølgelig vigtigt, og er samtidig en af grundende til, at dette gyngestativ er godkendt til børn helt ned til 3 år og op til 10 år. 

Når sommeren står for døren, kan I fastkoble vandslangen til rutsjebanen, og I kan på den måde få endnu mere fat på den. Samtidig følger der en mini klatrevæg og en 1-step stige med til legetårnet. Jungle Gym Palace er den komplette løsning, hvis I ønsker en vaskeægte legeplads i baghaven, dannet af det bedste gyngestativ i træ.

Se priser og tilbud på Jungle Gym Palace her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 380 cm 
 • Dybde: 406 cm 
 • Bredde: 412 cm 
 • 3-10 år 

Jungle Gym Club legetårn med klatremodul – den komplette løsning til haven

Jungle Gym Club legetårn med klatremodul

Der findes mange forskellige muligheder, når I har besluttet, at I skal have et gyngestativ. Det er ikke bare det, at du skal ud og finde det første og det bedste. Mange gange kan det nemlig svare sig rigtig meget at undersøge, hvilket et der passer jer bedst. Der er dog lige dem, der kommer med en alt-i-en løsning. 

Jungle Gym Club legetårn er den løsning, der er til jer, der vil have det hele på en gang. Tårnet er en del af serien Jungle Gym, som test-guiden også har gennemgået tidligere, men denne løsning er med klatremodul. Tidligere i test-guiden behandlede vi et gyngestativ med rutsjebane og to gynger. Det særtegnene ved dette gyngestativ er, at det har en hel side, der er beregnet til at kunne klatre på. 

Du får derfor et klatremodul, der kan beskæftige de små i meget lang tid. Samtidig får du en gynge, et legetårn med rutsjebane, samt en sandkasse, til når legen skal foregå i skygge. Det betyder, at du her får en løsning, der kan udfordre og udvikle børnene med et væld af forskellige muligheder for leg. Legen kan udvikle børnenes motoriske evner, samt deres balanceevne, hvorfor det kan være en rigtig god investering, selvom prisen umiddelbart er høj i forhold til test-guidens andre gyngestativer. 

Dette er den absolut komplette udgave af ethvert legetårn til haven, der både kan udfordre børnene, samtidig med at det byder ind til leg.  

Se priser og tilbud på Jungle Gym Club her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Rutsjebane på 220 cm 
 • Sandkasse 
 • En gynge 
 • Klatremodul 

HY-Land gyngestativ – det sikre valg til private såvel som til det offentlige

HY-Land gyngestativ

Hvis I, i løbet af vores test-guide ikke har fundet det gyngestativ, som I ønsker, er der formentlig mange grunde hertil. Hvis det I leder efter er et gyngestativ, der ligeså godt kunne have stået på en rigtig, offentlig legeplads, så er det formentlig HY-Land gyngestativ, som I leder efter. 

HY-Land gyngestativ i stål og træ er et gyngestativ, der ligeså godt kan bruges på en legeplads. Under stativet er der masser af plads, sådan at børnene kan gynge sammen med hinanden uden at komme til skade. Ligeledes er stativet meget holdbart, sådan at du kan have det stående i haven, indtil alle børnene er vokset op og flyttet hjemmefra. 

Selve æstetikken er ikke nødvendigvis prangende på dette stativ. Metalbeslagene er i en mørkegrøn farve, og er sat ved de fleste træsamlingerne på gyngestativet. Dog har stativet den fordel, at benene går skråt væk fra gyngerne. Det er sjældent, at gyngestativer til private er bygget sådan. 

Fordelen ved dette er, at der er enormt meget plads under gyngestativet. Der er ingen chance for, at børnene rammer hverken sidder eller bjælker, hvis de kommer til at gynge skævt, hvilket igen er med til at give gyngestativet her dens høje sikkerhedsgodkendelse.

Metallet er rustfrit stål, imens træet er imprægneret fyrretræ. Her har du en rigtig god mulighed til dig, der ved, at du har børn løbende i haven de næste mange år. 

Se priser og tilbud på HY-Land gyngestativ her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 250 cm 
 • Bredde: 200 cm 
 • Længde: 450 cm 

Plus Gyngestativ LUKSUS – det klassiske valg

Plus Gyngestativ LUKSUS

Et gyngestativ i træ er en fantastisk tilføjelse til haven, fordi det holder længe, samtidig med at det ikke nødvendigvis er så hårdt at støde imod. Derfor er det også en populær kategori, når børnefamilier skal ud og se på den næste tilføjelse til haven. Et klassisk valg i denne kategori er et Plus Gyngestativ Luksus.

Gyngestativet her er lige præcis lavet i trykimprægneret træ med en flot, sort farve. På den måde passer den godt ind i haven, og er heller ikke lige så synligt udsat for vejret. Den sorte farve kan nemlig dække eventuelle skader fra regn.

Når det gælder godkendte gyngestativ, er der mange forskellige. Men lige denne er en klassiker, fordi den kommer med to gynger, sådan som et helt almindeligt gyngestativ gør. Gyngerne her er en rød farve, der passer godt ind i resten af stativets sorte nuancer. Derfor skal du ikke være nervøs for, at ungernes nye legetøj ikke kan give haven et ekstra pift.

Størrelsen på dette gyngestativ i træ er et glimrende kompromis mellem de store modeller, der tager rigtig meget plads i haven, og så de modeller, hvor der kun lige er plads til en enkelt gynge. Modellen passer som regel ind i de danske haver.

Her har du derfor et rigtigt godt bud på havens nye gyngestativ til børnene, hvis I ikke er på jagt efter en af de helt store modeller. 

Se priser og tilbud på Plus Gyngestativ LUKSUS her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 225 cm 
 • Bredde: 260 cm 
 • Længde: 268 cm 
 • Saml selv

Plus gyngestativ – muligheden, når I selv vil vælge gyngen

Plus gyngestativ

Det er ikke ret mange, der ved det, men det er faktisk muligt at købe et gyngestativ uden gynger. Det kan være en god løsning, hvis I ikke ønsker de standard plastikgynger, der mange gange følger med, eller hvis I selv har gynger fra et tidligere gyngestativ. Det kan spare jer for lidt penge, samt for den opbevaringsplads, I ellers ville have brugt på de ekstra gynger.

Plus Cubic er test-guidens eneste gyngestativ, der kun er et gyngestativ uden gynger. Fordelen ved det er, at du giver en rigtig god pris for et godt stativ, der med garanti kan holde til jeres leg. Gyngestativet er i trykimprægneret træ, sådan at det kan holde til den danske vinter. Beslag og møtrikker er desuden holdbare, hvilket betyder, at dette er et stativ I kan få rigtig meget glæde af i mange år. 

Til gyngestativet kan der købes et væld af forskellige gynger. Uanset om I ønsker de mere traditionelle gynger, der er af plastik, eller om I er på jagt efter en redegynge, kan den bruges sammen med stativet. Der er også mulighed for at skifte mellem gyngerne, selvom der ikke er et egentligt system hertil.

Plus Cubic kan bruges af jer, der bare mangler et gyngestativ i træ, der kan holde. I kan genbruge plastikgyngerne fra sidste stativ, og her får en model, der holder længe. 

Se priser og tilbud på Plus Gyngestativ her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 209 cm 
 • Længde: 267 cm 
 • Farve: Sort 

Jungle Gym gyngestativ – løsningen med mange muligheder

Jungle Gym gyngestativ

Det er klart, at i enhver test af gyngestativer i jern, stål og træ vil der komme en del gengangere. Det skyldes især, at de firmaer, der laver de bedste gyngestativer, egentligt er meget få. Derfor er vores test-guide af gyngestativer også kommet til en genganger i form af et Jungle Gym gyngestativ. 

Stativet her er ligesom det, der blev behandlet under Jungle Gym Palace. Det har dog nogle fordele, der er værd at nævne i en sektion for sig selv. Stativet er nemlig et oplagt valg til jer, der endnu ikke ved, hvor meget børnene kommer til at bruge det. 

Jungle Gym gyngestativ er et klassisk gyngestativ i træ, der dog giver lidt flere muligheder. Her får du nemlig en monkey bar med. En monkey bar er ligesom en gynge, men hvor børnene holder fast med hænderne. På den måde kan de svinge sig frem og tilbage ved hjælp af resten af kroppen. Det er en fantastisk måde for børnene at få trænet styrke i kroppen, hvilket altid er positivt, da det kan afhjælpe eventuelle skader, når børnene leger.

Igen er dette gyngestativ godkendt til leg for alle slags børn, da der er taget hånd om farlige og skarpe hjørner og skruer. Med dette gyngestativ kan I yderligere tilkøbe flere sektioner, sådan at I til sidst kan ende ud med et Jungle Gym Palace. I få derfor muligheden for at afvente og se, hvor meget børnene kommer til at bruge gyngerne, før I investerer i mere. 

Se priser og tilbud på Jungle Gym gyngestativ her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 220 cm 
 • Dybde: 256 cm 
 • Bredde: 240 cm 

Plus Legetårn – en alsidig mulighed til en god pris

Plus Legetårn – en alsidig mulighed til en god pris

Det kan være, at I ikke umiddelbart har plads eller lysten til at have en hel legeplads stående i baghaven. Hvis det nu alligevel er det, som børnene ønsker, kan det være svært at sige nej. Men med et Plus Legetårn kan I mødes på midten. 

Legetårnet er mindre end de andre legetårne i test-guiden, til trods for at det kommer med mange af de samme fordele. Du får både legetårnet, med rutsjebane og stige, samt gyngerne, alt sammen i en flot lime grøn farve, der passer godt ind med resten af gyngestativets sorte træ. 

Legetårnet kan også købes uden gynger, hvis I mener, at I sagtens kan genbruge dem, I allerede har liggende. Det er dog værd at bide mærke i, at tårnet er designet med henblik på et flot ydre. Rutsjebanen og gyngerne har derfor den samme limegrønne farve, hvilket vil være en skam at ændre på. 

Med et Plus Legetårn får I alle fordelene ved et klassisk legetårn, men til halvdelen af prisen af, hvad I normalt skulle give. Gyngestativet er i godkendt træ, sådan at det ikke forgår efter en enkelt sæson i sommerregn og vinterslud. Ligeledes er gyngerne og rutsjebanen i plastik, der gør, at I kan beholde den flotte farve hele tiden. Tårnet har et lille tag, hvor børnene kan få lov til at være, hvis regnen eksempelvis skulle overraske dem. På den måde kan legetårnet her bruges i al slags vejr. I og med det ikke er altid er vejret, der betyder noget, når børn har lyst til at lege, kan det derfor være en kærkommen egenskab for enhver børnefamilie.

Se priser og tilbud på Plus Legetårn her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 300 cm 
 • Længde: 360 cm 
 • Farve: Sort og limegrøn 

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 225 cm 
 • Bredde: 300 cm 
 • Længde: 225 cm 

Plus gyngestativ med stålrør – et holdbart stativ med god sikkerhed

Plus gyngestativ med stålrør

Vi er nået til test-guidens sidste gyngestativ, hvilket ligeledes er test-guidens eneste, der har en overligger lavet i stål. Det kommer med en del fordele, og kan især bruges af jer, der gerne vil have jeres gyngestativ til at holde med så lidt vedligeholdelse som muligt. 

Igen har vi med et Plus gyngestativ at gøre, som vi også har behandlet flere gange i test-guiden. Plus laver mange forskellige former for gyngestativer og fælles for alle er, at de er i rigtig god kvalitet. Et godkendt gyngestativ er altid at foretrække, som vi tidligere skrev om, hvorfor det er vigtigt at holde øje med disse kvaliteter. 

Ståloverliggeren gør, at gyngestativet har en rigtig god holdbarhed, uanset hvor meget børnene bruger det. Det kan sagtens være, at I bare har brug for et stativ, der kan holde, hvorfor modellen her er et godt bud. Det er let at montere, da det eneste, det indeholder, er en ståloverligger, samt to trykimprægnerede bjælker i træ. Bjælkerne skal bare ned i jorden, og så er I godt kørende til at bruge jeres nye gyngestativ. 

Se priser og tilbud på Plus gyngestativ med stålrør her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 210 cm 
 • Længde: 264 cm 
 • Bredde: 12 cm

Nordic Play gyngestativ – Mange muligheder for aktiv leg

Nordic Play gyngestativ

Med Nordic Play gyngestativet kan de mindste lege akrobater og hygge sig, når de skal lege udenfor.

Gyngestativet er ikke bare et klassisk gyngestativ, men der er samtidigt en sjov trapez og en platform med rutsjebane. Der er derfor rig mulighed for at lege sjove lege, svinge sig og gynge helt vildt og voldsomt, når det danske vejr tillader at lege udenfor.

Selve stativet er udført i trykimprægneret fyrretræ, der giver et naturligt look. Den bølgede rutsjebane på 220 m er lavet plastik i en flot blå nuance, der vækker opsigt i haven.

Gyngen og trapezgyngen er lavet i sort med sorte reb, der sættes fast i de 4 medfølgende gyngebeslag.

Se priser og tilbud på Nordic Play gyngestativ her:

Inviter børnene med til at samle stativet

Du skal selv samle dette gyngestativ, men der følger en meget udførlig vejledning og redskaber med. Derfor kan du også invitere børnene til at hjælpe med at samle deres nye legestativ, så glæden er ekstra stor, når de stolte kan kaste sig over legemulighederne.

Hvis stativet skal stå sikkert i haven, så skal du huske at købe jordanker, så stolperne kan fastgøres til jorden. Stolperne skal ikke graves ned, hvilket gør det let at fjerne stativet, når børnene er vokset fra det, eller det skal flyttes et andet sted hen i haven.

Specifikt om gyngestativet:

 • Gyngestativ med gynge, trapezgynge, platform og rutsjebane
 • Udført i trykimprægneret træ med blå plastik rutsjebane og sorte gynger
 • Mål: H 208,5 x B 306 x L 182 (309,5 inkl. rutsjebane) cm

Plus Play legetårn med gyngestativ – Trætårn med sjov rutsjebane

Plus Play legetårn med gyngestativ

Med Play Plus legetårn får du det perfekte sæt til din have, der kan lidt mere end det traditionelle gyngestativ. Dine børn vil elske kombinationen af gyngestativet med to gynger, tårnet og den skønne grønne rutsjebane.

Rutsjebaner er altid en favorit, der vil få de små til at grine, når de suser afsted. Der er rig mulighed for ture ned af rutsjebanen, at lege fantasifulde lege i tårnet og gynge højt på stativet i forlængelse af tårnet.

Gyngernes sæder og rutsjebanen er lavet i samme matchende grønne plastik, mens resten af tårnet er udført i træ. Der er gode sider i den høje del af tårnet, som beskytter de små mod at falde ud over kanten.

Se priser og tilbud på Plus Play legetårn med gyngestativ her:

God kvalitet til de mindste

Med et legetårn fra Plus er du helt sikker på at kvaliteten er i top. De producerer nemlig gode løsninger, hvor børnenes leg er højsædet. Dette tårn kræver lidt plads i haven, men så er der også god plads til at lege sjove lege for de mindste.

Hvis legetårnet skal holde i mange år, så bør du vedligeholde træværket enten med en god træbeskyttelse eller maling. Du kan derfor male selve trætårnet og stativet i en flot nuance, hvor børnene kan være med til at vælge farven. På den måde giver du legetårnet ekstra levetid.

Specifikt om gyngestativet:

 • Gyngestativ med to gynger, tårn og rutsjebane
 • Udført i trykimprægneret træ og grøn plastik
 • Mål: H 200 x B 260 x L 995 cm

Hörby Bruk Classic gyngestativ højt med to gynger og reb – et godt valg til aktive børn

Hörby Bruk Classic gyngestativ højt med to gynger og reb

Når du finder et gyngestativ i træ, som du godt kunne tænke dig til dine børn, er det typisk, fordi at det har en tilføjelse, der passer godt til dem. Hvis dine børn er nogle små energibomber, har du formentlig det bedste bud på et gyngestativ til dem lige her. 

Hörby Bruk Træ gyngestativ er igen et gyngestativ fra et firma, der virkelig ved, hvad de laver. Træet her er godkendt med forskellige anmærkninger, såsom CE og TUV, sådan at du er sikker på, at dine børn får den bedste sikkerhed – selv når de er helt i toppen af det tilhørende reb. 

Med denne model følger der nemlig et reb, der kan bruges af børnene til at klatre i. Rebet hænger på siden af gyngestativet, og der opstår derfor ingen skader på grund af, at børnene rammer hinanden, når de gynger.

Med et Hörby Bruk Træ gyngestativ får I derfor løsningen til de børn, der bare elsker at være udenfor, og som der bare elsker vild leg. 

Materialet er stadig en trykimprægneret træramme, der igen er en god sikring mod det danske vejr. Gyngestativets jern og stål er ligeledes holdbar mod vand og kulde. Med dette gyngestativ er der derfor god mulighed for, at børnene kan komme ud og træne deres motorik, balanceevne og gode humor, da stativet har et væld af forskellige muligheder til leg. 

Se priser og tilbud på Hörby Bruk Classic her:

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 250 cm 
 • Længde 295 cm 
 • Vægt: 65 kg 

Hörby Bruk Træ Luksus gyngestativ med rutsjebane

Hörby Bruk Træ Luksus gyngestativ med rutsjebane

Hvis jeres familie ikke har lyst til at nøjes, når I skal vælge gyngestativ i jern, træ eller stål, er det vigtigt, at I ligeledes vælger et, der er ordentligt godkendt. Det er ikke alle, der har de rette godkendelser, hvorfor det ofte er et godt sted at begynde sin søgen efter det rette gyngestativ. 

Med en Hörby Bruk Træ Active gyngestativ får I et stativ, der er godkendt med alverdens godkendelser. Vi har tidligere gennemgået Hörby produkter, der alle er designet af det svenske familiefirma, der er så anerkendt for deres kvalitet. Dette gyngestativ har, ligesom de andre, både CE- og TUV-godkendelse, der betyder, at risikoen for, at børnene kommer til skade under leg, er minimal. Derfor er diverse farlige hjørner og skruer fjernet eller afdækket, sådan at børnene ikke ved en fejl sætter hånd eller knæ derpå. 

Dette produkt kommer med en flot rutsjebane i meget holdbare materialer. Hele temaet for gyngestativet er en flot turkisblå, der både farver træets samlingerne, samt farver rutsjebanen. Derfor er hele gyngestativets udseende yderst gennemført. Det betyder også, på grund af de faste samlinger, at gyngestativet ikke falder sammen i løbet af tiden. Samlinger holder nemlig det hele godt på plads, uanset hvor meget og hvor længe dine børn vælger at bruge stativet. Her har I en god løsning til alle slags børn. 

Specifikt om gyngestativet: 

 • Højde: 200 cm 
 • Længde: 295 cm 
 • Pladsbehov: 295 cm x 320 cm 

Måske kunne du også være interesseret i at læse AUTOSTOL TEST 2019 – HER ER DEN BEDSTE AUTOSTOL

Læs også: Trådløse hovedtelefoner test – her er de bedste i 2019

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 

JABO gyngestativ – løsningen der passer perfekt ind i naturen

JABO gyngestativ

Hvis din have minder mere om en skov end en egentlig græsplæne, er du formentlig typen, der helst vil beholde den sådan. Det er også nemt at forstå, da du på den måde kan komme tæt på naturen, hver gang du har brug for det. Det skal børnene selvfølgelig også have glæde af. 

Med et JABO gyngestativ kan de få et gyngestativ, der kan lede tankerne hen på alt det bedste fra naturen. Træet er trykimprægneret, sådan at gyngestativet er godkendt til leg. Men intet af det har farve, hvilket giver gyngestativet et råt og naturligt udseende. Samtidig er alt træet beholdt som bjælker, ligesom du har set dem ligge ude i skoven – en smuk detalje på et veldesignet gyngestativ. 

Stativet kommer med to gynger, der er modstandsdygtige overfor rigtig meget leg. Samtidig er det muligt at forankre gyngestativet til jorden, sådan at hverken vind eller børn kan få det ned med nakken. På den måde kan du troligt lade dine børn lege på stativet, uden at bekymre dig om fare eller potentielle skader. 

Træet bliver ikke nødvendigvis grimmere med årerne, og du har god mulighed for at behandle det med diverse olier. På den måde er du også sikret, at gyngestativet i træ også kan holde til, at børnene bliver lidt større. Fordelen ved, at træet er afrundet er, at børnene ikke kommer til at ramme skarpe hjørner eller lignende. De kan selvfølgelig stadig få et bump, hvis de løber ind i træet, men her er du sikker på, at det ikke går alt for galt til. Her har du en flot tilføjelse til den have, der sætter pris på det naturlige.

 

 

FAQ

Hvordan forbereder jeg haven til et gyngesæt?

Når du skal have et gyngesæt i haven, kan du enten vælge at grave det ned, eller støbe det ned i jorden. Vælger du at støbe, giver det selve gyngestativet lidt længere levetid, da stolperne dermed ikke har kontakt med jorden.

Skal jeg bruge beton til at holde mit gyngesæt fast?

Når du graver stolperne til dit gyngesæt ned, kan du vælge at støbe rundt om dem, men du kan også godt undlade at gøre det. Gyngestativet kan sagtens blive stabilt og holdbart uden at blive støbt i beton, dog vil beton øge levetiden af stolperne.

Kan et gyngesæt tippe?

Ja, et gyngesæt kan godt tippe. Men følg instrukserne nøje, og sørg også for at gennemgå gyngesættet forår og efterår for at sikre at det stadig holder. Hold også øje med hvilken vægt det er godkendt til det står i manualen.

Hvor dybt skal et gyngesæt graves ned?

Uanset om du vælger at støbe dine stolper ned i jorden, eller om du vælger udelukkende at grave dem ned, skal der graves til 90 cm dybde. Graver du det ned til rette dybde er du sikker på at gyngesættet ikke tipper.

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Gyngestativer: De bedste i test

 

 • Plus Cubic Gyngestativ
 • Nordic Play Gyngestativ inkl. gynger
 • Hörby Bruk Luksus Træ Active gyngestativ
 • Jungle Gym Palace
 • Hörby Bruk Classic gyngestativ højt med to gynger og reb
 • Jungle Gym Club legetårn med klatremodul
 • Hörby Bruk Træ Luksus gyngestativ med rutsjebane
 • HY-Land gyngestativ
 • Plus Gyngestativ LUKSUS
 • Plus gyngestativ
 • Jungle Gym gyngestativ
 • Plus Legetårn
 • JABO gyngestativ
 • Plus gyngestativ med stålrør
 • Nordic Play gyngestativ
 • Plus Play legetårn med gyngestativ

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme