Bedste redningsvest – Find den rette redningsvest til dig

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bedste redningsvest – Find den rette redningsvest til dig

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

En redningsvest er en nødvendig del af dit sikkerhedsudstyr, når du laver aktiviteter ved eller på vandet. Det er ikke kun lovpligtigt at have redningsveste til alle ombord på en båd, der er også lovmæssige krav til sikkerhedsniveauet og de egenskaber, en redningsvest skal have. 

Vi har fundet 8 forskellige redningsveste til voksne, børn og tilmed hunde, som lever op til sikkerhedskravene. Vores testoversigt indeholder de mest populære redningsveste og testvindere, som markedet har at byde på, og du får blandt andet også  svar på lovmæssige krav, samt hvordan du vedligeholder din redningsvest bedst muligt. 

Sidste ændring:28. februar 2023

Vi har rykket Viking Conquest 150N, Crewsaver Crewfit 165N Sport, Baltic Offshore & Crewsaver Ergofit 290n ocean til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Hvad skal du overveje, når du kigger efter ny redningsvest?

De 3 bedste redningsveste i test-guiden 2023:

Se hele tabellen

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Helly Hansen Rider Vest - Bedste Helly Hansen redningsvest til voksne

Vi bliver ved Helly Hansen lidt endnu. Rider Vesten er nemlig Helly Hansens svar på en kvalitets redningsvest til voksne. Brandet er kendt for produkter, hvor funktion og design går hånd i hånd. Du får en af de bedste og enkleste redningsveste med skumfyldt.

Dagens bedste priser og tilbud på Helly Hansen Rider Vest :

 • Redningsvest med skumfyld
 • Enkelt og slankt design
 • Fuld bevægelsesfrihed

Mere om Helly Hansen Rider Vest

SPECIFIKATIONER

 • Certificeringer: ISO 12402 certificeret redningsvest
 • Materiale: Stabiliserende PE-fyld i ryggen og blødt skum foran
 • Medfølger: Udstyret med lomme til nødblus

Helly Hansen redningsvesten er til dig, der er på udkig efter en skumfyldt sikkerhedsvest. Den kan anvendes til alle former for aktiviteter når vand og er bemærkelsesværdig bekvem. Sikkerhedsvesten har et hårdt skumfyld i rykken for ekstra støtte. Hvorimod den foran har blødt skumfuld, så den hverken hæmmer din bevægelsesfrihed eller genere.  

Redningsvesten kommer i 6 forskellige størrelser, så du kan finde den helt rigtige til dig. Du får en vest, der spændes med lynlås foran og en kliksele for ekstra sikkerhed. Du kan vælge mellem en skriggul eller postkasserød – begge med detaljer i sort. 

Størrelser

 • XXS – 30/40kg 
 • XS – 40/50kg
 • S – 50/60kg 
 • M – 60/70kg
 • L – 70/90lg 
 • XL – 90kg+

Helly Hansen Kids Safe - Bedste redningsvest til børn af T3.com

Kids Safe redningsvesten fra Helly Hansen er bygget til de allermindste. Den er designet til at give den højeste sikkerhed på samme tid med, at den er behagelig for dit barn at have på.

Dagens bedste priser og tilbud på Helly Hansen Kids Safe:

 • Bedste redningsvest til børn af T3.com
 • Maksimal sikkerhed til børn (fra 5 til 15kg)
 • Redningsvest med skumfyld i et enkelt design

Mere om Helly Hansen Kids Safe

SPECIFIKATIONER

 • Certificeringer: ISO 12402-4 certificeret redningsvest
 • Materiale: Udstyret med blødt skum, lynlås og reflekser
 • Design: Høj sikkerhed og komfortabelt design

Med Kids Safe kan du trygt få dit barn med på næste sejlads. Den sikrer optimal flydeevne og er designet til at beskytte dit barn. Hvis uheldet skulle være ude sikre denne vest, at barnet vender den rigtige vej i vandet. Du spænder vesten via en omvendt lynlås, der gør den lettere for forældre at spænde den. Derudover er der også to stropper, skal rundt om hvert ben.

Udover at være designet til at give den højeste sikkerhed, er Helly Hansen redningsvesten også designet til at sidde behageligt på dit barn. Den er fyldt med blødt skum og er bygget i et tyndt men kraftigt materiale. Med denne redningsvest fra det populære outdoor brand Helly Hansen, er dit barn sikret ved både kajkant og i båden.

Ruffwear Float Coat - Bedste redningsvest til hunde af Outdoorgearlab.com

Hvis du skal have din firbenede bedste ven med ned til vandet, anbefales der, at også hunden iføres redningsvest. Når hunden flyder ved hjælp af en vest, sparer den på kræfterne og kan bedre lege og svømme. Ruffwear er kendt for deres kvalitet og design, der ikke hæmmer hundens bevægelsesfrihed. 

Dagens bedste priser og tilbud på Ruffwear Float Coat :

 • Bedste redningsvest til hunde af Outdoorgear
 • Synlige farve, så du altid kan finde din hund
 • Høj sikkerhed og komfort

Mere om Ruffwear Float Coat

SPECIFIKATIONER

 • Størrelser: Forskellige størrelser og justerbar
 • Indbyggede: Indbygget justerbart håndtag

Redningsvesten fra Ruffwear kommer i flere forskellige størrelser og er desuden justerbar, så den kan passe din hund perfekt. Det enkelte design gør, at din hund nemt kan svømme, når den er iført vesten. Den har et kraftigt håndtag, så du nemt kan løfte fin hund op af vandet.

Vesten er bygget i et let og kraftigt materiale, og er polstret med en blød og fast skum. Med denne redningsvest til hunde sikre du din hunds sikkerhed, når I er på stranden, havnen eller ude at sejle.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Ruffwear Float Coat

Hvad skal du overveje, når du kigger efter ny redningsvest?

Når du skal vælge hvilken redningsvest, der passer bedst til dig, dine børn eller din hund, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Det vigtigste du skal overveje er størrelsen på vesten  ikke alle veste passer alle mennesker. I bunden af artiklen kan du blive klogere på, hvordan du vælger den helt rigtige størrelse. 

Du skal også tage stilling til, om du ønsker en skumfyldt eller oppustelig redningsvest. De klassiske redningsveste har skumfyld for at give opdrift, men for mange personer kan det virke hæmmende i forhold til bevægelse og samtidig være generende at have på. En oppustelig redningsvest er mere kendt for at give dig god opdrift uden at genere kroppen og bevægelsen. 

Det er vigtigt at huske, at din redningsvest kun virker optimalt, når du har den på og huske at spænde den fast på kroppen. 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Hvordan udvælges produkterne i artiklen?

Oversigten er lavet ud fra en grundig research om, hvilke redningsveste der er bedst i test.

Vi har præsenteret dig for 8 bestsellere og testvindere fra de mest anerkendte og populære mærker, som er henholdsvis Viking, Helly Hansen, Baltic Crewsaver og Ruffwear.

For at lave en troværdig testoversigt, har vi benyttet bedømmelser og anbefalinger fra eksterne hjemmesider, og på den måde kan du være sikker på, at artiklen byder på testede kvalitetsprodukter.

Under hvert produkt har vi linket til Pricerunner, så du kan finde den billigste forhandler til at gøre dit køb på.

Er det et lovkrav at have redningsveste til alle ombord?

Når du forlader havnen, skal du have redningsveste med til alle medpassagerer om bord. En redningsvest sikrer optimal flydeevne for alle, hvis uheldet skulle være ude.

Det er ikke ligegyldigt, hvilke redningsveste du vælger, da en redningsvest skal opfylde lovens sikkerhedsmæssige krav, og i dag ligger bøden på 1.500 kr. pr manglende redningsvest. 

Hvis du vil vide mere om lovgivningen omkring redningsveste, skal du læse; Bekendtgørelsen om redningsveste i mindre fartøjer, og omfatter bl.a. fritidsfartøjer.

Hvordan vedligeholder jeg mine redningsveste?

En oppustelig redningsvest udløses automatisk via en patron, som udløses, når den kommer i kontakt med vand. Dog kan de også udløses manuelt via en snor, som er forbundet til patronen.

Det anbefales generelt, at du udskifter patronen hvert andet år, og på den måde sikrer, at din redningsvest virker, som den skal. Du kan købe patronerne der, hvor du køber dine redningsveste. 

Det anbefales yderligere, at du laver et årligt serviceeftersyn af dine redningsveste. På den måde sikrer du, at dit sikkerhedsudstyr er funktionsdygtigt, og det tager ikke lang tid at gøre. 

Sådan laver du et årligt sikkerhedstjek af dine redningsveste

Du tester din redningsvest ved at placere den på en flad overflade. Herefter åbner du din redningsvest for at tjekke, om den åbner og lukker som den skal. Hvis du har en oppustelig redningsvest, skal du skrue patronen ud for at tjekke, om der er hul i toppen.

Hvis der er hul i toppen, er patronen tom og ikke længere funktionel, og du skal derfor indsætte en ny patron. Hvis der ikke er hul, skal du i stedet veje patronen, for at tjekke om den er fyldt op. Der står beskrevet på patronen, hvad den skal veje.

Det er også en god ide at tjekke den manuelle udløsningssnor, som skal være tilgængelig, selvom vesten er lukket. For at tjekke lufttrykket på din vest, kan du blæse den op gennem mundstykket.

Efterfølgende skal du lade den ligge i 16-24 timer for at tjekke om den holder på luften. Hvis ikke den gør det, skal vesten kasseres. Husk at udskifte patronen, hvis din vest har været udløst.

Andre relevante test og artikler

Læs også: Stort overblik: Markedets bedste paddleboards / SUP-boards

Læs også: De 8 bedste våddragter: Kæmpe guide og testoverblik

Læs også om oppustelige kajakker, som er oplagt til dig, som ønsker en nem måde at komme ud på vandet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Viking Conquest 150N - Testvinder hos Testfakta.se

Crewsaver Crewfit 165N Sport - Crewsaver Crewfit 165N Sport –

Crewsaver PetFloat Dog Vest - Anbefalet af T3.com

Baltic Offshore - Testvinder hos Alandia Forsikring

Crewsaver Ergofit 290n ocean - Bedste premiumvalg

CoolSurf Sort Neopren Redningsvest - Bedst til prisen

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme