De 18 bedste robotstøvsugere: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 17.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Hvis du leder efter den perfekte robotstøvsuger, som passer til dine præferencer, er det ikke altid en lige hurtig beslutning. Med denne test-guide håber vi at du får god inspiration til hvilket valg du skal tage. Robotstøvsugere findes i alle prisklasser, så derfor er det også muligt at finde en god robotstøvsuger til få penge.

robotstøvsuger forside

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

En robotstøvsuger kan spare dig meget tid i hverdagen, og kan fjerne den manuelle støvsugning fra en travl familie.

Men som det er med alt nyt udstyr, så kan det være svært at vælge, hvilken model man skal have. Dette og mere til, kan du finde ud af i denne guide.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

robotstøvsuger forside

forbruger-test.dk

4.33 30

Roborock S5 Max – bedst i test hos Pricerunner

Roborock S5 MaxDenne Roborock Robotstøvsuger er blevet kåret til at være ’Bedst i test’ i Pricerunners test af støvsugere. Hos Pricerunner bliver S5 max rost for sin pris og sin sugeevne. Dertil har støvsugeren gjort det gjort i lang række af andre tests og anmeldelser på nettet: 

 • 5/5 stjerner på Trustedreviews
 • Maksimum score på Pocket-lint 
 • Bedste vandpræcisions hos Techhive
 • Stærk anmeldelse fra Bestcordlessvacuumguide
 • 4,7/ 5 stjerner på Productreview
 • God anbefaling fra Nextpit
 • Stærk anbefaling fra Imore 
 • 4,5/5 hos zdnet.com

Gode ting ved Roborock S5 Max

 • Enestående sugekraft
 • Mop- og støvsugning i én 
 • God, stor vandtank

Denne støvsuger er lavet med fokus på at gøre livet nemmere for dig, hvilket også afspejles i de mange gode egenskaber, som denne robotstøvsuger indeholder. S5 Max kan nemlig rengøre alle typer af gulvoverflader, hvilket er en kæmpe fordel. Dette inkluderer også tæpper, hvilket er helt ekstraordinært og en rigtig lækker detalje ved støvsugeren. 

Dertil er denne støvsuger en 2-i-1 model; den kan nemlig både støvsuge og moppe. Dermed kan den vaske gulvet for dig, hvilket altså igen er med til at gøre livet væsentligt nemmere for dig som forbruger. 

Noget helt unik ved lige netop denne model er, at den har en ekstra stor vandtank, hvilket er en forbedring fra de tidligere modeller. Dertil styrer du støvsuger-moppen med en app på din smartphone, hvor du kan indstille virtuelle no-go zoner. Hvis du dermed har nogle områder, hvor støvsugeren ikke skal bevæge sig hen, så kan du blot indstille dette på appen – super praktisk og nemt!

Roborock S5 Max vs. markedet

Da S5 Max er udviklet på baggrund af nogle ældre modeller, så indeholder den altså en række forbedringer, som gør, at den skiller sig ud fra mængden. Specielt den todelte funktion med både støvsugning og moppe er super praktisk og relativ unik. Dertil er den ekstra store vandtank et rigtig lækker plus, da det gør moppen mere selvstændig. 

Prismæssigt er støvsugeren langt fra billig, men hvis du virkelig er træt af at støvsuge og vaske gulve, så er denne Roborock Robotstøvsuger S5 Max helt klart alle pengene værd, da den indeholder så mange gode egenskaber.

NEATO Robotics Botvac D6 Connected – stærke anmeldelser

NEATO Robotics Botvac D6 ConnectedDenne NEATO Støvsugerrobot har opnået et fint gennemsnit på 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelserne på Pricerunner. Dertil er denne støvsuger også blevet modtaget positivt i en række andre tests og anmeldelser: 

 • 4,5/5 stjerner på Trustedreviews
 • God anmeldelse på Sea.pcmag 
 • ”God for kæledyrsejere” på Techhive
 • 4,4/5 stjerner på Bestbuy 
 • Positiv anmeldelse på Goodhousekeeping
 • ”Stærk sugeevne” på The-ambient 
 • Stærk anbefaling på Digitaltrends

Gode ting ved NEATO Robotic Botvac D6 Connected

 • God til at fjerne hår 
 • Opfanger allergener og støv 
 • Forbedres løbende med opdateringer

Hvis du er ejer af en række kæledyr, som har en tendens til at fælde en del, så er denne NEATO robotstøvsuger lige noget for dig. Denne støvsuger er nemlig designet specifikt til at være ekstra god til at opsamle og suge hår, hvilket er en stor fordel, hvis man deler hjem med f.eks. hunde eller katte. 

Dertil er støvsugeren også udviklet med fokus på allergikere, da den også kan opsuge allergene-partikler, som er så små, at de ikke kan ses med de blotte øje. Hvis du eller en i din familie dermed er lidt allergiske overfor nogle kæledyr eller støv, så kan støvsugeren være med til at skabe en bedre indeklima for jer.   

Denne støvsuger har også den fantastiske egenskab, at den kun bliver bedre med tiden. Støvsugeren er nemlig i stand til at modtage opdateringer fra producenten, sådan at den med tiden får nye og mere avancerede indstillinger, hvilket er super smart. 

NEATO Robotic Botvac D6 Connected vs. markedet

Denne NEATO robotstøvsuger er super smart og indeholder en række super gode egenskaber, som kan gøre livet lidt nemmere for dig. Disse egenskaber har sikret støvsugeren en række gode anmeldelser og nogle super fine testresultater, hvor specielt støvsugerens evne til at fjerne hår og allergener er blevet rost. 

Prismæssigt kommer støvsugeren til en fair pris, som dog ligger lidt til den dyrere ende. Det er nemlig muligt at finde andre robotstøvsugere, som har mere avancerede egenskaber – såsom f.eks. evne til at moppe gulvet – for nogle få hundrede kroner mere. Dog får du stadig en super god robotstøvsuger for pengene med NEATO støvsugerobotten.

iRobot Roomba E5154 Robotstøvsuger – let rengøringen med en støvsuger, der klarer det selv

IROBOT ROOMBA E5154

Støvsugning er for mange en sur pligt, men med en robotstøvsuger fra iRobot Roomba kan du lette rengøringen en hel del. Den lille hjælper fylder ikke meget i landskabet og larmer stort set ikke, men den holder dit hjem rent – let og effektivt.

Den enkle løsning

Står du på arbejde og får besked om, at der er gæster til eftermiddagskaffe, kan du sætte støvsugeren til, selvom du ikke er hjemme. Med iRobot Home, som er en app, der er udviklet specielt til iRobots produkter, kan slå støvsugeren til og fra, selvom du ikke er i dit hjem. 

iRobot Roomba E5154 har mange effektive sensorer i sig, og derfor navigerer den også nemt rundt i dit hjem. Du kan derfor være sikker på, at både paneler og hjørner er helt rene, selvom de er  svære at komme frem til. Støvsugeren har også væsentligt lettere ved at få gjort rent under sofaen, end en almindelig støvsuger har – hver eneste uge.

Mere om:

iRobot Roomba E5154 er blevet optimeret en hel del i forhold til sine forgængere. Derfor får man ved køb af støvsugeren nu:

 • 3-trins rengøringssystem fra Aero-Force
 • Bedre sugeevne end tidligere modeller
 • Dual Multi-Surface støvopsamlere
 • Dirt Detect
 • Intelligent kortlægning af overflader i huset

I forhold til det tidligere system Aero-Vac har Aero-Force en sugeevne, der er 10 gange så kraftig, og da robotstøvsugeren er udstyret med gummibørster samler den effektivt alt støvet sammen. Du behøver ikke bekymre dig om, hvorvidt støvsugeren er kraftig nok til et hjem med husdyr, for rengøringssystemet fungerer fint til både hunde- og kattehår. 

iRobots Dirt Detect gør, at støvsugeren intelligent kan fornemme, hvor der er mere beskidt, og derfor foretager den en grundigere rengøring i disse områder. Så er der kommet snavs ind på gulvet fra udendørsskoene, kan støvsugeren altså sagtens fjerne det.

Indre kortlægger

iRobot Roomba E5154 indeholder et intelligent kortlægningssystem, der gør, at støvsugeren efter de første ganges brug kender dit hjem, og den vil derfor mere effektivt komme rundt på alle overflader og i hjørner. Det er en god idé at fjerne de største stole og bordben fra gulvet, hvis du gerne vil have støvsuget herunder, men har du det fint med, at der bliver støvsuget tæt omkring bord- og stoleben, reoler og meget mere, behøver du ikke løfte en finger, før du sætter støvsugeren i gang.

Severin RB7025 Chill

Forbrugertest, Severin RB7025

Produktet vurdering

Er du på udkig efter en prisvenlig robotstøvsuger, der gør et ordentligt stykke arbejde, så bør du tage et lidt nærmere kig på modellen, Severin RB7025 Chill. Dette er nemlig en model der af magasinet, Altomdata.dk, er blevet kåret som det bedste køb i 2017.

Videoanmeldelse af Severin RB7025 Chill

Gode ting ved Severin RB7025 Chill:

 • Denne model er yderst velgenet til hårde gulve som trægulve såvel som korthårede tæpper
 • Du får helt op til 90 minutter effektiv og kraftig ydeevne
 • Severin RB7025 Chill har en indbygget trappecensor, så du ikke skal frygte for at den bevæger sig ud på dem
 • Det er en støjsvag model, hvorfor du kan lade den rengøre på alle tider af døgnet
 • Robotstøvsugeren har ekstra lange sidebørster, så det er sikret, at den får opsamlet alt snavs og støv

Mere information om Severin RB7025 Chill

Dette er således en både billig og simpel støvsuger, der kan det mest basale. Den er faktisk markant billigere end så mange andre robotstøvsugere på markedet, og det kan skyldes, at brandet, Severin, helt generelt er et billigere mærke.

Derudover hører modellen til i en kategori af de mest simple. Er du på udkig efter en model, der er teknisk avanceret, så er det ikke denne, du skal vælge at investere i.

Det bedste køb

Når det bliver vurderet, hvilken robotstøvsuger der er bedst, bliver der først og fremmest kigget på prisen. Og i forhold til denne model, så ligger den på et niveau, der sikrer, at alle kan være med og få sig en effektiv robotstøvsuger i hjemmet.

Derudover er Severin RB7025 Chill også utrolig simpel at anvende, hvorfor brugervenligheden er i top. Mange dyrere modeller har en lang række smarte funktioner, som gør, at de er mere teknisk avancerede.

Sådan er det ikke med denne model, som blot kræver, at du trykker på en start-knap – og så er den i gang med din rengøring.

Severin RB7025 Chill kan rengøre et rum på helt op til 100m2, hvilket er det der svarer til 90 minutters rengøring uden en pause eller opladning.

Når batteriet er tomt, skal du blot sætte støvsugeren til at lade op i opladeren, og inden for ganske kort tid vil maskinen igen melde klar til rengøring med en fuld opladning.

Modellen har gummilister på siderne, således den ikke kan beskadige ting i dit hjem som for eksempel møbler ved at støde ind i dem. Og så rengør den via to roterende sidebørster, som effektivt fanger alt skidt og snavs, som der ligger på gulvet.

Denne robotstøvsuger er desuden yderst lydsvag, hvorfor den kan bruges på alle tider af døgnet. I dag er de fleste robotstøvsugere af en lydsvag kvalitet, idet det er noget, som producenterne i den seneste tid har forsøgt at optimere kraftigt.

Det er muligt at klikke sig ind på Robotekspertens hjemmeside og læse en lang række forskellige brugeranmeldelser af netop Severin RB7025 Chill. Herinde viser det sig også hurtigt, at helt op til 90% af brugerne vil anbefale denne model.

Electrolux ERV5210TG

Forbrugertest, Electrolux ERV5210TG

Produktet vurdering

Denne model, Electrolux ERV5210TG, har gennemgået en række tests i det svenske. Blandt andet på Testfakta.se. Her er der blevet foretaget 7 grundige analyser af en lang række forskellige robotstøvsugere, og der har i testene været fokus på aspekter såsom bevægelighed, rengøringsevne, håndterbarhed og teknik.

Videoanmeldelse af Electrolux ERV5210TG

Gode ting ved Electrolux ERV5210TG:

 • Dette er en effektiv testvinder på både hårde gulve og bløde materialer
 • Electrolux ERV5210TG er designet i en trekanet form, så den let kommer ind i hjørner og kanter
 • Modellen fjerner helt op til 1 millimeter støv og snavs inde ved kanterne
 • Støvsugeren er effektiv og har en ydeevne i en hel time, før den skal lades op
 • Robotstøvsugeren har en sensor, der måler afstand til forhindringer, så møbler ikke beskadiges

Mere information om Electrolux ERV5210TG

Der er flere grunde til, at Electrolux ERV5210TG af Testfakta.se er blevet kåret som den absolutte testvinder. Først og fremmest har der været fokus på, hvor god modellen er til at opsuge og opfange alt det skidt, støv og snavs, som der ligger på et gulv.

Og det er uanset, om der er tale om hårde gulve som for eksempel trægulve, eller om der er tale om de mere bløde materialer som for eksempel et gulvtæppe.

Og uanset hvad der ses på, så klarer Electrolux ERV5210TG sig rigtig godt.

Den fjerner langt det meste støv, uanset hvilket underlag som der ses på. Der findes dog andre modeller i testen, som gør de lige så godt, men når der ses på de overordnede resultater, så er Electrolux ERV5210TG en klar vinder.

Electrolux ERV5210TG kommer med et lidt specielt design. Den er nemlig udformet i et trekantet mønster med børster på siden.

Den trekantede form gør det lettere for maskinen at foretage en bedre rengøring, idet den så kan komme ind i alle hjørner og kroge, mens børsterne sørger for en grundig rengøring af blandt andet paneler.

Kører robotstøvsugeren på en fuld opladning, kan den med lethed gøre rent på både hårde gulve og tæpper i helt op til en time. Det tager cirka 3 timer for den at blive fuldt opladet. Og efter en time skal den igennem opladningen igen.

Der findes på oversiden af Electrolux ERV5210TG et display. Her er det muligt at følge med i hele rengøringsprocessen, idet man kan se, hvornår det er tid til en opladning, og hvornår en sådan er klaret.

Det er muligt at styre rengøringen af ens gulve direkte på den trekantede krop af Electrolux ERV5210TG.

Men kan også benytte sig af den fjernbetjening, som der følger med, på den måde skal man nemlig ikke konstant rende rundt efter maskinen for at finde ud af, hvor lang tid den har igen, før den skal oplades.

Der er heller ikke nogen grund til at være bange for, at støvsugeren kører ind i diverse møbler og beskadiger dem. Den er nemlig udstyret med en sensor, der kan måle, hvor tæt på den er på dine møbler.

Og her viser det sig, at den kun efterlader cirka 1 millimeter inde ved kanten. Og det er også, når der er tale om hjørner og kanter.

Når Electrolux ERV5210TG kører rundt og støvsuger i dit hjem, opsamler den støv og snavs i en støvbeholder med et filter. Dette sørger for, at de snavsede partikler ikke blot siver tilbage ud i et rum. Beholderen tømmes let ved at fjerne den med et enkelt klik.

Robotstøvsugeren vejer kun 1,4 kilo og har et lavt støjniveau på helt ned til 75 dB.

Cecotec Conga 1099 Connected 2-i-1 REFURBISHED – multifunktionalitet til god pris

Conga 1099 er en god robotstøvsuger til prisen. Til at starte med arbejder maskinen med et lavt støjniveau, hvilket gør det muligt at lade støvsugeren rengøre i baggrunden, mens du styrer dine daglige gøremål. 

Apropos styring, er der også mange avancerede features at finde i denne robotstøvsuger. Med apparatet følger der en LCD-fjernbetjening, som du kan bruge til at styre din robot, som du er vant til fra så mange andre sammenhænge. Der er dog også mulighed for at nyde godt af de andre smarte styringsteknologier i maskinen.

Du kan for det første bruge stemmestyring, som du kender fra Alexa eller Google Home, til at få robotten til at arbejde for dig. På denne måde behøver du altså bogstaveligt talt ikke at løfte en finger, når du styrer apparatet. Du kan alternativt bruge den dedikerede app til at styre robottens rengøringsrunder. Denne fungerer via wi-fi, hvilket er en smart feature, da dette betyder, at du stort set kan styre apparatet fra en hvilken som helst afstand, så længe du har adgang til internettet. Du kan altså for eksempel igangsætte et rengøringsprogram, mens du er på arbejde eller i byen, så gulvet er skinnende rent, når du kommer hjem.

Mere end bare støvsugning

Selve navnet på modellen emmer af multifunktionalitet, og det er bestemt også en del af scoopet her. Conga 1099 kan nemlig så meget andet end at støvsuge dine gulve: Den kan både skrubbe, skurre og moppe. Med denne robotstøvsuger kan du altså få en samlet pakke til gulvrengøring, hvor du kan få vasket dit gulv grundigt og finde et program, der passer til din gulvoverflade. Med denne robotstøvsuger er der altså mulighed for at overdrage gulvrengøringen fuldstændigt til maskinen, så du kan koncentrere dig om andre ting i din hverdag.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

iRobot Roomba 980

Forbrugertest, iRobot Roomba 980

Produktet vurdering

I 2016 nåede denne model til førstepladsen ud af en række tests, som der blev foretaget af det norske magasin, Tek.no. Der blev i den forbindelse testet fem forskellige producenter af robotstøvsugere, men intet kunne måle sig med denne iRobot Roomba 980.

Videoanmeldelse af iRobot Roomba 980

Gode ting ved iRobot Roomba 980:

 • Med iRobot Roomba 980 får du en maksimal ydeevne og arbejdstid på helt op til 120 minutter uden pause
 • Du får en virtuel væg-funktion, der sørger for at støvsugeren holder sig inden for et afgrænset område
 • Støvsugeren kommer med et HEPA-filter, hvorfor den er meget renlig
 • Med robotstøvsugeren får du også en timerfunktion, så du selv kan bestemme dine rengøringstider
 • Den kommer med et 3-trins rengøringssystem og roterende sidebørster

Mere information om iRobot Roomba 980

Denne model en del dyrere, end det gør sig gældende ved så mange andre robotstøvsugere, dog mener eksperterne, at det er forventeligt, i og med at resultatet her retfærdiggøres.

iRobot Roomba 980 er nemlig på mange områder en overlegen robotstøvsuger, især når det kommer til for eksempel gulvtæpper, som ofte kan være en problemfaktor for mange lignende modeller og endda også almindelige støvsugere.

I den test, som der blev foretaget af Tek.no, er iRobot Roomba 980 således den eneste robotstøvsuger, som der er på markedet på nuværende tidspunkt, der konsekvent formår at yde højere eller på linje med de helt almindelige støvsugere.

Den ligger således i toppen sammen med de bedste.

Derfor er testpanelet ydermere også begejstret for modellens funktionalitet og brugervenlighed. Som en ulempe kan det dog nævnes, at støjniveauet ligger en smule højere ved denne model end andre og iRobot Roomba 980 kan derfor ikke måle sig med de mest lydsvage robotstøvsugere.

Den placerer sig dog i midten af feltet, og det betyder, at denne model bestemt heller ikke er en af de mest støjende modeller.

 

Cleanmate S300

Forbrugertest, Cleanmate S300

Produktet vurdering

Vil du gerne være sikker på, at du altid kommer hjem til et støvsuget hus, således du også har mulighed for med ro i maven at være spontan, så kan Cleanmate S300 være den helt rette robotstøvsuger for dig og dine behov.

 

Videoanmeldelse af Cleanmate S300

Fordele ved Cleanmate S300:

 • Cleanmate S300 har en effektiv trappesensor, hvorfor den ikke kommer til at bevæge sig ud over trapper
 • Robotstøvsugeren har dobbelte sidebørster, som giver dig en mere effektiv rengøring af kanter og hjørner
 • Støvsugeren lader dig tage på arbejde, mens den klarer støvsugningen af dit hjem
 • Du får en effektiv rengøring af dine gulve i helt op til 1 time
 • Du skifter let støvbeholderen med blot et enkelt klik

Mere information om Cleanmate S300

Med en Cleanmate S300 kan du nemlig være sikker på at opleve en perfekt rengøring af dine gulve hver gang. Det skyldes blandt andet de dobbelte sidebørster, som den er udstyret med.

Disse tager meget mere snavs end de almindelige sidebørster, som der ofte findes på en robotstøvsuger.

Cleanmate S300 er helt perfekt til de lidt mindre hjem, hvor den daglige rengøring ikke er så krævende. Har du mange dyr, som fælder en masse hår hver dag, er dette derfor måske ikke den rette maskine for dig.

Dette er nemlig udelukkende en robotstøvsuger, der er med til at forenkle din hverdag.

Den har også en lille beholderkapacitet på kun 0,2 liter, og derfor vil den skulle tømmes flere gange, hvis den skulle nå omkring i et stort hus.

Ingen grund til bekymring

Cleanmate S300 er udstyret med en trappecensor, og på den måde kan du være sikker på, at dine robotstøvsuger ikke bevæger sig ud over nogle høje afsatser og dermed måske går i stykker.

Derudover kommer den i et smart og moderne design, hvorfor den kan passe ind i ethvert hjem. Den sølv-farvede maskine er derfor yderst stilfuld, og du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt den vil komme til at synes malplaceret i din resterende indretning.

Den er ganske neutral, og den er derfor mere usynlig, end det gør sig gældende med for eksempel de mange sorte modeller inden for robotstøvsugere.

Cleanmate S300 kan give dig en effektiv rengøring af dit lille hjem i 50-60 minutter, hvorefter du skal tilslutte den sin ladefunktion. Her tager det cirka 4 timer for den at nå til en fuld opladning igen.

iRobot Roomba 875

Forbrugertest, iRobot Roomba 875

Produktet vurdering

Denne model er skabt til at gøre effektivt rent på hårde gulve såvel som tæpper. Og derfor har den en ekstra god sugeevne. Denne kommer blandt andet fra det innovative tretrins-rengøringssystem, AeroForce, som er designet til at fjerne helt op til 50 procent mere støv, små partikler, snavs og hår fra alle underlag.

 

Videoanmeldelse af iRobot Roomba 875

Gode ting ved iRobot Roomba 875:

 • Modellen er godt egent til allergikere med et HEPA-filter og opsamling af dyrehår
 • iRobot Roomba 875 har en smart timer, så du selv planlægger rengøringen
 • Støvsugeren har flere sensorer, som opfanger alle forhindringer
 • Robotstøvsugeren opfanger selv de områder, som kræver en ekstra grundig rengøring
 • Du får et unikt tretrins-rengøringssystem med AeroForce

Mere information om iRobot Roomba 875

Modellen har et særligt fokus på allergivenlighed, hvilket stammer fra et HEPA-filter, som holder støvet nede i støvbeholderen.

Smarte sensorer

Hvis der er nogle områder, som er særligt snavsede, kan iRobot Roomba 875 selv registrere dem lige såvel, som modellen også kan vurdere, at der derfor er behov for en grundigere rengøring på sådanne områder.

Støvsugeren har desuden flere sensorer, således den selv kan registrere møbler og andre forhindringer, som den ikke må støde ind i. Herefter udarbejder den selv en anden rute.

iRobot Roomba 875 kan arbejde i cirka 1 time på en fuld opladning, hvorefter den selv kører tilbage til sin ladestation. Den har desuden en smart timer ,som gør det muligt for dig at planlægge forud, hvornår der skal støvsuges i dit hjem – for eksempel når du ikke er hjemme.

Dog er modellen ikke så effektiv i hjørner, og så skal den tømmes ofte og så er det en noget dyr model, med en meget let ladestation, hvorfor man skal holde den fast, for at den ikke vælter.

Miele Scout RX1

Forbrugertest, Miele Scout RX1

Produktet vurdering

Er du på udkig efter en aboslut topscorer, så kan Miele Scout RX1 være den rette robotstøvsuger for dig.  Det svenske forbrugerråd, Råd & Rön desuden også givet modellen topkarakter.

 

Gode ting ved Miele Scout RX1:

 • Sensoren, Furniture Protection Technology, beskytter dine møbler mod robotstøvsugeren
 • Du får en maksimal ydeevne, som kan række i helt op til 120 minutter
 • Miele Scout RX1 kommer med hele fire forskellige rengøringsprogrammer, der sikrer dig det bedste resultat
 • Med en indbygget timer har du også muligehed for at planægge støvsugningen af dit hjem
 • Robotstøvsugeren sørger for en effektiv rengøring helt ud i alle dine hjørner og kanter

Videoanmeldelse af Miele Scout RX1

Mere information om Miele Scout RX1

Miele Scout RX1 kommer med to magnetbånd, som der let kan placeres på gulvet, hvorved det område, som der skal støvsuges, afgrænses. På den måde kan du selv vurdere, hvilke rum som støvsugeren skal have fokus på, og du kan springe rum over, som du ikke vil have den i.

Det betyder, at du for eksempel kan sidde uforstyrret inde på dit kontor og gennemføre dit arbejde, mens din robotstøvsugere klarer rengøringen i de andre rum i dit hjem.

Når du er færdig på dit kontor, kan du så bestemme, at det er tid til at støvsugeren tager det rum med også. Har du mindre børn er det også en fordel, idet du så ikke risikerer, at den kommer ind til dit sovende barn og forstyrrer en god søvn. Det er således den ideelle robotstøvsuger til småbørnsfamilien.

En af de bedste

Når man spørger eksperterne, så er det især den meget lave vægt og den lave højde, som der er fokus på. Det gør nemlig, at Miele Scout RX1 har rig mulighed for at komme ind og støvsuge under selv de laveste møbler.

Og så er rengøringsevnen også i top, da den især er fordelagtig, når man skal sørge for opsamling af blandt andet større nullermænd, papirstumper, madrester og lignende urenheder fra gulvet.

Derudover har Miele Scout RX1 en lang batteritid. Faktisk kan den kører i helt op til 12 timer eller det, som der svarer til 150m2 på en enkelt opladning uden pause. Det skyldes det kraftige lithium-ion-batteri, som modellen er udstyret med.

Det giver nemlig batteriet en højere kvalitet og dermed en meget længere levetid.

Miele Scout RX1 har også en indbygget sensor, og det er i særdeleshed smart. Det betyder nemlig, at robotstøvsugeren passer på dine møbler, idet den ikke kommer for tæt på dem og banker ind i dem, mens den kører rundt og støvsuger.

Så er det også en meget lydsvag model, hvorfor den kan bruges på alle tider af døgnet. Så selvom at den meget hurtigt får gennemført sin rengøring, så ligger man næsten ikke mærke til, at den arbejder.

Xiaomi Mi Roborock S50

Forbrugertest, Xiaomi Mi Roborock S50

Produktet vurdering

Dette er en robotstøvsuger, der har overrasket mange. Den har en imponerende sugekraft på helt op til 2.000 Pa, som også kombinerer en moppefunktion. Så leder du efter en robotstøvsuger, der sikrer en perfekt rengøring, kan dette være den rette model for dig.

 

Videoanmeldelse af Xiaomi Mi Roborock S50

Gode ting ved Xiaomi Mi Roborock S50:

 • Robotstøvsugeren har en moppefunktion, der sikrer dig en endnu mere effektiv rengøring af dine gulve
 • Du får også en app, som gør det muligt for dig at fjernstyre din støvsugning af dit hjem
 • Xiaomi Mi Roborock S50 er den absolutte testvinder i 2018 ifølge Tek.no
 • Maskinen kommer med en intelligent ruteplanlægning, så hele dit hjem rengøres
 • Støvsugeren har en kraftig sugestyrke på 2.000 Pa og et 5200 mAh batteri

Mere information om Xiaomi Mi Roborock S50

Xiaomi Mi Roborock S50 er udstyret med et meget kraftigt batteri, hvorfor du er sikret en rengøring på helt op til 150 minutter.

Det er længere tid, end det gør sig gældende med andre robotstøvsugere, og derfor får du med denne meget værdi for pengene. Det betyder også, at denne model egner sig særdeles godt til de lidt større arealer.

Når batteriet når ned på en procentdel på 20 %, vender robotstøvsugeren selv tilbage til sin ladestation. På den måde sørger denne maskine selv for at blive ladet op, således den igen bliver klar til at rengøre dig hjem.

Derfor skal du ikke selv gå og holde øje med, om det er ved at være tid til, at du tilslutter den en oplader. Når Xiaomi Mi Roborock S50

er helt færdigopladet, fortsætter den, hvor den slap, hvorfor den altid færdiggør sin rengøring, før den påbegynder en ny proces. Det betyder, at du får rengjort hele dit gulv og ikke blot de samme dele af det hver gang.

Det er muligt at tilvælge moppefunktionen. Gør man det, kan maskinen stadig kører i helt op til mellem 40-60 minutter, før den vender tilbage til sin ladestation.

Den smarte laser

På toppen af Xiaomi Mi Roborock S50 sidder den en laser. Denne har en algoritme, der laver et kort over din indretning. Det betyder, at maskinen får lettere ved at navigere rundt på den mest fordelagtige måde.

Det er også denne teknik, der gør det muligt for robotstøvsugeren at gennemføre en effektiv omgang rengøring selv i mørke. Når Xiaomi Mi Roborock S50 kører rundt i dit hjem, registrerer den konstant sine omgivelser.

Faktisk sker det med helt op til 1800 billeder i sekundet. Og det er noget af det højeste, som der er set på nuværende tidspunkt på markedet.

Mi Home

Til Xiaomi Mi Roborock S50 er det muligt at downloade en app. Dette er Mi Home-appen, og denne gør det muligt for dig at fjernstyre din robotstøvsuger. Du kan skifte rengøringsmodus med den, og du kan også ændre på den måde, som din skemalægning foregår. Den understøtter alt lige fra Amazon Alexa til Google Assistant.

Xiaomi Mi Roborock S50 forcerer desuden dørtrin og andre forhindringer med helt op til 2 centimeter.

Kobold VR 200

Forbrugertest, Kobold VR 200

Produktet vurdering

Foruden at Kobold VR 200 er en både flot og meget moderne model inden for nye robotstøvsugere, så er den også udformet i et meget lavt design.

Det betyder, at den er skabt til at rengøre under selv de laveste møbler. Det være sig for eksempel din sofa. Det giver dig en meget grundig rengøring af dine gulve.

 

Videoanmeldelse af Kobold VR200

Gode ting ved Kobold VR 200:

 • Kobold VR 200 er yderst støjsvag. Med et niveau på kun 70 dB, kan den bruges på alle tider af døgnet
 • Du får en støvbeholder med en kapacitet på op til 0,5 liter, og den skiftes let med et enkelt klik
 • Robotstøvsugeren kan på en enkelt opladning støvsuge et areal på helt op til 120 m2
 • Det tager kun 180 minutter for Kobold VR 200 at nå til en fuld opladning igen
 • Støvsugeren er mulig at styre via en app. Du kan derfor overvåge din rengøring, selvom du ikke er hjemme

Mere information om Kobold VR200

Derudover er Kobold VR 200 skabt til at rengøre på hårde gulve som for eksempel trægulve lige såvel, som den kan klare de bløde flader det være sig for eksempel gulvtæpper.

Modellen er nemlig lavet udstyret med en særligt kraftfuld DC-motor. Og den gør, at det er muligt for støvsugeren at suge støv op helt nede fra de mindste tæppefibre.

Og så skal det også nævnes, at denne robotstøvsuger har en meget effektiv opsamlingsbørste. Denne er specialudviklet til formålet, og derfor sikrer den, at yderligere snavs og skidt bliver fjernet. Det giver dig det absolut bedste resultat på dine gulve.

Sensorsystemet

Er du til de mere avancerede løsninger, så skal du igen tage et kig her. Kobold VR 200 er nemlig det, som der kaldes for en intelligent robotstøvsuger. Den er skabt med et avanceret sensorsystem, som gør, at den kan fastlægge den mest optimale rute rundt igennem dit hjem. På den måde holder den også øje med både vægge og møbler, således du kan være sikker på, at den ikke kommer til at beskadige nogle af disse.

Modellen er ydermere udstyret med sidebørster på det runde design. Disse giver dig en så grundig rengøring, som det overhovedet er muligt for denne maskine. Og så kommer Kobold VR 200 også med det, som der kaldes for en fald-sensor.

Det betyder, at den hurtigt opfanger, hvis der er nogle forhindringer i vejen for den. Den vil derfor ikke vælte ved at støde ind i dem, idet den helt undgår disse. På den måde er denne robotstøvsuger god til at beskytte sig selv mod alt det, som der foregår omkring den.

Flere gode funktioner

Eksperterne vurderer, at denne model har en klar fordel. Den er nemlig meget lydsvag, og det giver dig mulighed for at lade den støvsuge på alle tider at døgnet, og når det passer dig.

Kobold VR 200 får også ros for sin klogskab og den intelligens, som maskinen er udstyret med. Der er dog også nogle ulemper ved disse – i hvert fald, hvis man skal lytte til eksperterne.

De involverer blandt andet, at de ikke synes, at denne model har nok funktioner. Det gør, at man som forbruger, ikke får så meget valuta for sine penge. Og det burde man, taget prisklassen i betragtning.

Der skal også gøres opmærksom på, at dette er en lidt bredere model, end det gør sig gældende med andre robotstøvsugere. Den kan derfor have problemer med at komme ind i de helt smalle passager. Denne model egner sig således bedst til de store og åbne rum.

iRobot Roomba 896

Forbrugertest, iRobot Roomba 896

Produktet vurdering

Svenske eksperter vurderer, at iRobot Roomba 896 er en velfungerende model, og derfor er det en topscore. Hvis man leder efter en robotstøvsuger, som har den nyeste teknologi, så er denne et godt valg.

 

Videoanmeldelse af iRobot Roomba 896

Gode ting ved iRobot Roomba 896:

 • Du får en moderne og meget teknologisk model
 • Robotstøvsugeren kan fjernstyres via en app – også når du ikke er hjemme
 • Støvsugeren har mulighed for stemmestyring
 • Modellen kommer med det effektive AeroForce-rengøringssystem
 • Og så får du det smarte og moderne iAdapt-navigationssystem, der beskytter maskinen

Mere information om iRobot Roomba 896

Den kan nemlig fjernstyres via en app på ens smartphone. Denne gør det muligt at programmere, indstille og overvåge rengøringen – også når man ikke er hjemme. iRobot Roomba 896 er også udstyret med mulighed for Wi-Fi, og så kan den fungere via stemmestyring.

Teknologi

iRobot Roomba 896 er skabt med teknologi som nøgleord. Modellen har et tretrins-rengøringssystem, AeroForce, som effektiviserer rengøringen. Og det gælder alle typer af underlag.

Den har desuden også et iAdapt-navigationssystem. Det betyder, at modellen først undersøger et rum, hvorefter den arbejder ud fra de analyserede forhold.

Støvsugeren kommer med flere sensorer. For eksempel har den en drop-sensor, som fortæller den, når den er i nærheden af høje afsatser som for eksempel trapper, så den ikke kommer til skade.

iRobot Roomba 896 kan rengøre i cirka 1 time på en fuld opladning, hvorefter den selv kører mod sin ladestation.

BOSCH Roxxter BSR1ACAM

Forbrugertest, Bosch Roxxter BSR1ACAM

Produktet vurdering

Dette er en både flittig, hurtig go effektiv robotstøvsuger. Og så kan den gøre rent i det rum, som der passer dig. Den kan nemt køre over dørtrin, og så kan den endda styres via det, som der kaldes for Amazons populære stemmestyring, Alexa.

Det er dog også muligt at gøre det via din smartphone. Leder du efter en avanceret robotstøvsuger med den nyeste teknolog, så er BOSCH Roxxter BSR1ACAM modellen for dig.

Videoanmeldelse af Bosch Roxxter BSR1ACAM

Gode ting ved BOSCH Roxxter BSR1ACAM:

 • Robotstøvsugeren kan styres via en app
 • Det digitale kort lader dig slippe for besværet med magnetbånd
 • En sensor opfanger de forhindringer, som der er forude
 • Støvsugeren sender dig en notifikation, når den er færdig med et rum
 • Du kan selv beslutte, om kameraet skal være i brug med en linselukker

Mere information om Bosch Roxxter BSR1ACAM

Selv når du er væk hjemmefra kan du holde øje med BOSCH Roxxter BSR1ACAM. Denne er nemlig udstyret med et integreret kamera, og med dens innovative navigationssystem-scanner kan modellen fortælle dig præcis, hvor den er i dit hjem.

Den danner nemlig hurtigt et kort, der også fortæller, den hvor den skal køre hen.

Og så kommer modellen også med en meget kraftig motor. Det sikrer, at den permanent bevarer sin sugeevne, fordi den er designet til at sidde præcis der, hvor den skal bruges.

På børsten og så er maskinen også så høflig, at den selv sørger for at slukke, når for eksempel din telefon ringer, du skal bare fortælle den det én gang, så husker den det fremover.

iRobot Roomba 960

iRobot Roomba 960Denne iRobot Roomba har opnået et super fint resultat på 4,3 ud af 5 mulige stjerner i brugeranmeldelserne på Pricerunner

Herudover får den titlen ”Prisen værd” på TechHive, hvor den bliver rost for sit design og sin høje effektivitet.

Dertil har denne iRobot opnået en række andre fine anmeldelser og testresultater på disse sider: 

 •  4,3/5 stjerner på Elgiganten
 • 9,7/10 rating på Cleanup.expert 
 • Stærkt anbefaling fra Expertreviews 
 • God anmeldelse på Sea.pcmag
 • Positiv anmeldelse på Goodhousekeeping
 • Anbefales på Rtings

Gode ting ved iRobot Roomba 960

 • Dual Multi Surface gummibørster
 • Dirt Detect registrerer ekstra snavs
 • 3-face rengøringssystem

iRobot Roomba 960 er det seneste skud på stammen i den populære serie af Roomba robotstøvsugere. Dermed indeholder denne model en række forbedringer, hvilket gør støvsugeren ekstra selvstændig, hvormed din involvering i støvsugningen minimeres markant. 

Dette afspejles bl.a. i, at du kan styre støvsugeren med stemmestyring. Denne model understøtter stemmestyring via Google Assistant eller Amazon Alexa, hvormed du altså kan give støvsugeren instruktioner. Det kan f.eks. være, at den skal slukke, når telefonen ringer, eller at den skal gå i gang med at støvsuge, når du (din telefon) forlader hjemmet.  

Denne Roomba har desuden et 3-fase rengøringssystem med roterende sidebørster. Dette system gør robotstøvsugeren i stand til at rengøre gulvtæpper, hårde trægulve, fliser- og linoleumsgulve, hvilket er et stort plus. Dertil kan den nå svære områder, såsom under møbler eller ved fodlisterne, sådan at du slipper for at døje med rengøring disse steder. 

iRobot Roomba 960 vs. markedet

Der er ingen tvivl om, at iRobot Roomba 960 er en super god robotstøvsuger. Støvsugeren indeholder en række super gode egenskaber, som bestemt gør den til et attraktivt produkt. 

Dog risikerer du med denne model, at du kommer til at betale en del penge for brandet. Denne støvsuger ligger nemlig i den klart dyrere ende af prisskalaen, og selvom det bestemt er en god og praktisk støvsuger, så kan du finde billigere støvsugere her på listen, som skiller sig mere unikt ud fra de andre støvsugere. Hvis du dog har forelsket dig i Roomba serien, så kan denne støvsuger sagtens være værd at investere i.

Neato Botvac Connected

Forbrugertest, Neato Botvac Connected

Produktet vurdering

Leder du efter en robotstøvsuger, som du kan være sikker på, er blevet testet på alle kanter og leder, så bør du tage et kig på modellen, Neato Botvac Connected. Den har i flere tests scoret højest, og kan derfor klart anbefales!

 

Videoanmeldelse af Neato Botvac Connected

Gode ting ved Neato Botvac Connected:

 • Støvsugeren har et lavt lydniveau på kun 69 dB, hvorfor du kan støvsuge dine gulve på alle tider af døgnet
 • Neato Botvac Connected kan rengøre op til hele 400 m2 på en enkelt opladning
 • Det tager kun 180 minutter for robotstøvsugeren at blive fuldt opladet igen
 • Robotstøvsugeren har en app, som gør det muligt for dig at fjernstyre din støvsugning, når du ikke er hjemme
 • Du får en støvbeholder, der har en kapacitet på helt op til 0,7 liter

Mere information om Neato Botvac Connected

Dette er en meget kraftig model. Neato Botvac Connected er nemlig kraftfuld, idet den overordnet set har rigtig mange forskellige funktioner, som man kan benytte sig af. Det er dog også derfor, at denne robotstøvsuger er en lille smule dyrere end så mange andre modeller.

Til gengæld får man med Neato Botvac Connected ritig meget værdi og komfort for pengene. Faktisk er det i en så høj grad, at man kun meget sjældent selv behøver at stå for den traditionelle, håndholdte støvsugning i sit hjem.

Modellen klarer sig især godt på de meget store og flade områder.

Den er således god til jævne overfalder, men det betyder ikke, at den klarer sig dårligt, når det kommer til for eksempel hjørner, kanter, paneler og andre former for forhindringer som for eksempel dine møbler.

Neato Botvac Connected er nemlig udstyret med to effektive og gode børster.

Den første kaldes for en spiral-børste, og det med god grund. Denne fjerner nemlig i en god vinkel både støv og skidt fra hårde gulve såvel som fra blødere overflader som for eksempel tæpper. Og så er der combo-børsten, der opsamler det lidt større snavs. Det være sig for eksempel hår.

Denne model er derfor særdeles velegnet, hvis man har dyr i hjemmet. Alt det, som der opsamles, opbevares i en støvbeholder, der kan indeholde helt op til 0,7 ilter. Den er udstyret med et filter, og derfor kan du være sikker på, at støv og snavs ikke igen ligger sig ude i dit rum.

Ruteplanlægning

Denne robotstøvsuger arbejder desuden ud fra et helt bestemt system, idet den fastlægger en præcis rute. Du kan selv planlægge en rute, som rengøringen skal foregå på, og på den måde kan du få præcis det resultat, som du ønsker.

Du kan derfor beslutte om Neato Botvac Connected kun skal rengøre et bestemt sted i dit hjem, måske fordi du har brug for fred og ro i andre områder.

Du indstiller blot en virtuel funktion, hvorved robotstøvsugeren opfatter, at der står en usynlig væg, og denne kan den selvfølgelig ikke køre igennem. Du kan altså opsætte usynlige barriere, som Neato Botvac Connected holder sig inden for, for at give dig den ønskede rengøring.

På sin rute vil du opleve, at Neato Botvac Connected drejer rundt 5 gange i sekundet. Det er en funktion, der sikrer, at støvsugeren følger ruten sammen med den redistrerende laser.

Langtidsarbejde

Modellen, Neato Botvac Connected, er skabt til at give dig en maksimal ydeevne ved at arbejde i meget lang tid. Robotstøvsugeren har nemlig meget lang tid mellem sine opladninger, og derfor er du altid sikret et rent hjem.

Faktisk kan Neato Botvac Connected gøre rent i helt op til 120 minutter i det, som der kaldes for eco-tilstand. Tiden er på 90 minutter, hvis den sættes på turbo-tilstand. Når batteriet er brugt op, skal maskinen lade op i cirka 180 minutter.

Den registrerer selv, når batteriet er ved at være brugt, hvorfor den selv vender tilbage til sine ladestation.

Det er muligt for dig at indstille timer og det er i særdelshed smart, når man ikke er hjemme. På den måde kan du nemlig altid sikre dig en effektiv omgang rengøring, selvom du ikke er hjemme.

Dyson 360 Eye

Forbrugertest, Dyson 360 Eye

Produktet vurdering

Leder du efter en af de mest testede og dermed efterspurgte robotstøvsugere på markedet, så kan Dyson 360 Eye være den helt rette model for dig. Dette er nemlig en af de mest berømte modeller, som der findes på nuværende tidpsunkt.

Videoanmeldelse af Dyson 360 Eye

Fordele ved Dyson 360 Eye:

 • Du får med Dyson 360 Eye et 360 graders navigationssystem, som er yderst effektivt og efterspurgt
 • Robotstøvsugeren har en maksimal arbejdstid på hele 75 minutter på den lave suge-funktion
 • Støvsugeren er udstyret med larvefødder, således den kan rengøre alle former for overflader
 • Via Dysons app kan du holde øje med din rengøring, planlægge den, slutte den og pause den
 • Du får et mundstykke, som på en traditionel støvsuger der giver dig den bredeste sugekraft

 

Mere information om Dyson 360 Eye

Det lyder en smule avanceret. Men det er det faktisk slet ikke. Det handler blot om, at du skal have mest ud af din robotstøvsuger. Dyson 360 Eye navigerer nemlig på en helt bestemt måde, som på mange områder adskiller sig fra de fleste andre robotstøvsugere.

Derfor er det også på selve navigationen, at denne model scorer forundring og begejstring. Modellen er nemlig udstyret med et 360 graders vision-system.

Det betyder, at Dyson 360 Eye i praksis kan se hele vejen rundt om sig selv. Og fordi at støvsugeren tager helt op til 30 billeder i sekundet, er den meget hurtigt i stand til at skabe det, som der kaldes for et panoramisk billede af det rum, som den befinder sig inde i.

Og det er netop ud fra dette såkaldte panorama-billede, at Dyson 360 Eye herefter er i stand til at navigere rundt og identificere diverse detaljer i et hjem. Det vil sige, at den altid kan måle, hvor stor en afstand der er mellem ting, og derfor ved den også altid, hvor den allerede har støvsuget, og hvor den endnu mangler at få gjort rent.

Derudover hjælper teknikken også robotstøvsugeren med at lægge en helt bestemt rute for sin rengøring, således den undgår forhindringer. Den kommer derfor udenom for eksempel møbler, hvor den heller ikke gør skader på dem. Og du skal heller ikke være bekymret for eventuelle trappetrin, da der i systemet også er taget højde for sådanne.

Innovation og teknologi

For at gøre det endnu bedre for Dyson 360 Eye at navigere rundt i dit hjem, så er modellen også udstyret med larvefødder. Det er normalt kendt for især militærets køretøjer, som således bliver i stand til at køre i alle områder, og det samme gør sig faktisk gældende her.

Robotstøvsugeren kan nemlig bevæge sig rundt på alle former for gulve, uden at den kommer til at skride. Det betyder, at den nemt holder sin kurs.

Dyson 360 Eye kan støvsuge på 2 forskellige sugestyrker. Den ene bruges ofte til den normale og daglige rengøring, mens den anden er til de steder, der behøver en lidt kraftigere og mere grundig behandling.

Den normale indstilling bruges ofte på almindelige gulve, mens der kan være behov for den kraftigere sugetsyrke på blandt andet gulvtæpper. Og den er især anvendt, hvis man også har dyr i hjemmet.

Denne model har desuden også en mundstykketeknologi. Og derfor adskiller den sig fra de fleste andre robotstøvsugere, idet den ikke har samme mundstykke som en traditionel model.

På den måde anvender denne model stive nylonbørster til blandt andet tæpper og de mere bløde, antistatiske kulfibertråde til de hårde gulve som for eksempel trægulve. På den måde får du altid den mest optimale form for rengøring og effekt.

Cecotec Conga 3290 Titanium robotstøvsuger og gulvvasker – fleksibel model med intuitiv styring

Robotstøvsugeren er en teknologi, som hjælper dig med at spare tid, og denne model kan bestemt bidrage til denne opgave. Du får med denne maskine ikke bare en robot, der kan støvsuge, men også skrubbe, moppe og skure dit gulv, så det er skinnende rent. Der er med andre ord egentlig mere tale om en fuldendt rengøringsassistent end blot en robotstøvsuger.

Conga 3290 besidder mange smarte features, men dette er bestemt ikke på bekostning af de helt grundlæggende. Maskinen er i stand til selv at finde rundt i dit hjem ved at scanne og kortlægge gulvet. Dette er også støvsugerens måde at sikre sig, at dens energi bruges effektivt, når den planlægger sin rengøringsrunder. Derudover er opladning ikke noget, som du kommer til at tænke meget over som bruger, da maskinen selv er i stand til at finde vej til sin opladningsstation, når den har brug for at blive “tanket op”.

Smart og intuitiv styring

Noget af det smarteste ved denne støvsuger, udover alle de mange rengøringsmuligheder, er ganske enkelt muligheden for at styre den, som du vil. Du kan med et enkelt klik få robotten til at arbejde for dig via stemmekontrol eller via den dedikerede app. 

Stemmekontrollen fungerer vha. de mest avancerede stemmegenkendelsesteknologier i dag fra Google eller Amazon, alt efter hvad du foretrækker. På denne måde er der ikke langt fra dine ideer om, hvad robotten skal foretage sig, til at robotten reagerer prompte. 

Den anden styringsmulighed via appen er navnlig smart, hvis du ikke kan være i nærheden af robotten, hver gang du gerne vil have den til at shine hjemmet op. Appen kan nemlig styre produktet over wi-fi, hvilket giver dig mulighed for at styre robotten langvejsfra, så længe du har adgang til internettet.

En robotsøvsuger forenkler tilværelsen markant!

Det at støvsuge er ikke det sjoveste i verden, og så kan det også gå hen og tage lang tid, hvis man skal ind i alle hjørner og kanter. Derfor er det netop støvsugningen og rengøringen generelt, der tit bliver sprunget over, således der bliver plads til nogle andre ting.

Det være sig for eksempel familietid sammen med dem, som betyder mest for dig i dit liv.

Men det er begrænset, hvor længe den kan gå. På et eller andet tidspunkt er man simpelthen nødt til at svinge støvsugeren frem og give hjemmet en ordentlig omgang.

Mange modeller kan bruges med Wi-fi eller tilkobles en app på din tablet!

Efter kort tid vil der nemlig have opbygget sig et jævnt lag af støv og snavs, og på sigt er det ikke noget, som der er nogle, der kan være tjente med i deres eget hjem.

Derfor skal det væk, så man igen får sig et sundt og rart indeklima.

Så er der også de dage, hvor man pludselig får uventet besøg. Måske står ens forældre pludselig uden for døren og vil ind og hygge et par timer med dig.

Hvis du har en robotsøtvsuger men alligevel mangler ekstra rengøring, kan du med fordel se vores test-guide om damprensere her

Problemet er bare, at du ikke har fået støvsuget, og der derfor ser der mildest talt forfærdeligt ud hjemme hos dig. Du er nemlig ikke en af dem, der lige spontant svinger støvsugeren rundt i hele dit hjem.

robotstøvsuger

Heldigvis er det nogle problemer, som der let kan klares, hvis man har en robotstøvsuger. Med denne sparer man en masse tid i sin hverdag, fordi man ikke selv skal til at rundt og støvsuge i alle kanter og hjørner.

Med en robotmaskine er der massere af tid til at klare andre husgerninger, som normaltvis vil komme efter støvsugningen, som foreksempel tømme opvasken eller vaskemaskinen!

Det betyder, at man får mere tid, som man kan tilbringe sammen med sin familie lige såvel, som man ikke skal gå og være nervøs for, om man pludselig får uventet besøg.

En robotstøvsuger kan således være den hjælpende hånd, som der er behov for i en travl og stresset hverdag – især hvis man har dyr, som har det med at efterlade sig både rod, snavs og hår rundt omkring i hele huset.

Brug eventuelt en af vores test-guides om høretelefoner for at reducere støj ved støvsugning her

Med en robotstøvsuger bliver det hele klaret som en leg. Derfor finder du her en række forskellige robotstøvsugere, der er blevet vurderet af eksperter til at være nogle af de bedste inden for deres felt og inden for forskellige specifikationer.

På få år er disse robotstøvsugere blevet meget populære herhjemme, netop på grund af den tidsbesparende faktor, som de udgør. Dog er der en stor forskel på både pris og kvalitet, og derfor kan det være svært at beslutte sig for, hvilken man skal vælge at investere i til ens hjem.

Læs også: Test af de 15 bedste støvsugere på markedet

Læs også: Løvsugere: Her er de bedste på markedet

Sådan finder du den bedste robotstøvsuger til dit hjem

Der er i dag rigtig mange forskellige robotstøvsugere på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken man skal vælge at investere i. Det er dog en god indikator at vide, at ofte følger pris og kvalitet med hinanden.

En robotstøvsuger kan således godt indkøbes for en pris helt ned til 500 kr., ofte er det dog bare sådan, at det også er disse modeller, der klarer sit dårligst i tests.

Det anbefales derfor, at du går efter kendte mærker og modeller og ikke er for sparsommelig. Et budget på 3.000-5.000 kr. giver dig en god robotstøvsuger med en udmærket rengøringsevne. Du får således meget for pengene i den prisklasse.

De dyre modeller koster let 8.000-12.000 kr., og med dem får du selvfølgelig de nyeste teknologier og funktioner samt en mere effektiv rengøringsevne.

Hvad der er bedst til dig, afhænger således meget af dine behov for rengøring. Har du blot et mindre hjem uden dyr og børn, kan en billig model med en lille støvbeholder være nok for dig. Har du derimod dyr, børn eller begge, vil det være med praktisk at investere i en større model med en bedre mulighed for opsamling af blandt andet hår.

Det er også en fordel, hvis du lider af allergi.

robotstøvsuger

Du skal også have med i dine overvejelser, hvad du selv vil klare ved siden af din robotstøvsuger. De mindre modeller kræver nemlig en oftere opladning samt udtømning, og derfor kan du regne med selv at skulle færdiggøre din rengøring, hvis en sådan benyttes i et større hus.

De større modeller kan dog klare store og ujævne flader og har en god batteritid, og derfor kan de med lethed sørge for, at hele dit hjems gulve bliver flotte og rene uden snavs, støv og skidt. Vælg derfor din robotstøvsuger ud fra dit budget, dit hjem og dine personlige behov.

Læs også: Test af de 12 bedste håndstøvsugere

Læs også: Test af de 4 bedste damprensere

FAQ

Hvilke robotstøvsugere er de bedste?
Der er ingen tvivl om, at robotstøvsugere bliver mere og mere populære i danske hjem – og med god grund. En af de bedste robotstøvsugere på markedet er Roborock S5 Max. Den er bedst i test hos Pricerunner, og bliver generelt rost af både forbrugere og eksperter.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en robotstøvsuger?
Når du skal finde den rigtige robotstøvsuger, skal du især fokusere på holdbarheden af robotstøvsugerens batteri. Har du et stort hjem, med mange gulve, der skal støvsuges dagligt, er det vigtigt, at støvsugerens batteri har en lang levetid og ikke går død midt i en vigtig rengøring.
Er robotstøvsugere det værd?
Det er meget individuelt, hvorvidt folk mener, om robotstøvsugere er pengene værd. Bord du i et stort hus, med store arealer og gulve, der skal støvsuges ofte, kan en robotstøvsuger blive din nye bedste ven. Det er op til dig selv at bestemme, hvorvidt robotstøvsugeren er pengene værd.
Hvor længe holder robotstøvsugere?
Det er meget forskelligt fra robotstøvsuger til robotstøvsuger, hvor længe den præcist kan holde. Nogle robotstøvsugere er designet til at holde i lang tid ad gangen, mens andre blot holder 30 minutter ad gangen. Det er op til dig at vælge den, der passer bedst til din husholdning og rengøring.

Værd at vide om robotstøvsugere

 • Der er ikke særligt store forskelle mellem en ordinær støvsuger og en robotstøvsuger længere. I hvert fald er der ikke mange ekstraordinære problemer med en robotstøvsuger, hvis vi sammenligner med en ordinær.
  Tværtimod tilbyder de mere fleksibilitet og mulighed for tilpasning. Det eneste der måske kan få konsumenter væk fra støvsugertypen kunne være prisen.

Anmeldelser af robotostøvsugere

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Robotstøvsugere: De bedste i test

 

 • Roborock S5 Max
 • NEATO Robotics Botvac D6 Connected
 • iRobot Roomba E5154 Robotstøvsuger
 • iRobot Roomba 980
 • Severin RB7025 Chill
 • Cleanmate S300
 • iRobot Roomba 875

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme