På udkig efter en begynder el guitar? Her finder du de 18 bedste fra test

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 15.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

På udkig efter en begynder el guitar? Her finder du de 14 bedste fra test

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Går du og leger med tanken om at lære at spille el guitar? Du er hverken den første eller den sidste, der ønsker at stifte bekendtskab med et af verdens mest udbredte og populære instrumenter – ja, faktisk inden for stort set alle genre.

Hvis du er helt grøn inden for området, kan du have brug for råd og vejledning, når du skal ud og investere dine moneter i din allerførste el guitar. Derfor er det en god idé, at du først og fremmest finder en begynder el guitar, der er brugervenlig og nem at spille på.

Sådan vælger du den rigtige nybegynder el guitar:

 • Tag udgangspunkt i dine behov 

Hvilken slags musik ønsker du at spille? Hvor ofte ønsker du at bruge din guitar, og skal den have nogen former for specialfunktioner? Her i starten kan det godt virke uoverskueligt at tage stilling til alle disse ting, og når du er førstegangskøber, kan det være en god idé at søge efter en simpel guitar med få funktioner, så du nemmere kan fokusere på musikken.

 • Genrevalg

Nogle guitarer egner sig bedre til bestemte genrer – fx grundet deres opbygning, hvilket er tilfældet for guitarer med double cutaway, der gør det nemmere at ramme de høje toner. Måske har du allerede en idé om hvilke genrer, du kunne tænke dig at lære at spille i?

 • Vælg et design, der passer til dig og din personlighed. 

Din guitar skal afspejle hvem du er, og du kan i dag finde el guitarer i mange forskellige farver og designs. Der findes både moderne hvid- eller sortlakerede el guitarer og mere retro modeller i fx mahognitræ.

 • Antal indstillinger

Selvom det kan lyde spændende og sjovt med en el guitar, der har meget ekstra tilbehør med mange forskellige lydindstillinger, kan det være en god idé at starte ud med et simpelt instrument med få indstillinger. På den måde lærer du din guitar at kende først, inden du senere kan begive dig ud i alt nørderiet inden for lydmanipulation. 

Overordnet anbefales det, at du investerer i en simpel og brugervenlig begynder el guitar her i starten, og hvis du virkelig får blod på tanden og mod på at udforske guitarverdenen yderligere, har du altid en åben mulighed for at investere i en mere avanceret guitar i fremtiden.

På baggrund af tests af de bedste begynder el guitarer på markedet giver vi dig her en samlet guide over de bedste el guitarer, så det bliver nemt og overskueligt for dig at finde det perfekte instrument.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

På udkig efter en begynder el guitar? Her finder du de 14 bedste fra test

forbruger-test.dk

Yamaha Pacifica – Sort elguitar med god lyd til begynderen

Derfor anbefaler vi Yamaha Pacifica

Kom let i gang med at spille på en guitar med god lyd ved at vælge den flotte Yamaja Pacifica. Modellen er oplagt til begynderen, der ønsker en kvalitetslyd, men ikke har råd til at springe budgettet. Denne guitar er nemlig budgetvenlig, men leverer samtidigt en rigtig god lyd, der kan bruges til live-optrædener.

 • Budgetvenlig elguitar med god lyd
 • Oplagt til nybegynderen
 • God lyd til live-optrædener

 

Om Yamaha Pacifica

Hvis du vil spille på en god guitar, mens du lærer de mange muligheder at kende, så er Yamaha Pacifica et godt valg. Udover at den ligner en klassisk rockguitar i det sorte og hvide design, så leverer den også en fantastisk lyd, du let kan få til at passe til din spillestil.

Guitarens hals er fremstillet i ahorn, og den er udformet så den passer godt i hånden. Gribebrættet er i palisander, der giver en god tonerespons og er glat at røre ved. Du får derfor en behagelig oplevelse, når du spiller på guitaren, der giver de helt rigtige lyde fra sig, når du slår strengene an.

Med en whammy-bar kan du lege med tremolo og tilføje ekstra vibrato til dine riffs. Guitaren Pacifica er udstyret med et klassisk tremolo-system, så din tuning bliver beskyttet, og du kan bruge whammy-baren så meget, som du har lyst til. Det får lyden til at svinge på en spændende måde.

Mange muligheder med Yamaha Pacific

Guitaren er udstyret med en humbucker-pickup i bridge-positionen og to single-coil-pickupper. Selve faconen på guitaren er meget komfortabel, hvor den har en bolt-on hals, vintage vibrato-systemer og 5-vejs pickup-vælger. Det gør det let at skifte mellem humbuckeren og de to single coil-pickupper eller blande dem.

Guitaren Pacifica er lavet med keramiske single-coils og humbucker, der giver en lang række af musikalske muligheder. Humbucking pickup giver en meget kraftig og intens lyd, der vil give masser af detaljer til dit spil.

Halsspolen er med til at fremhæve dybden i lyden, mens den midterste pickup giver en mere twagny og levende tone, når du spiller. Tilsammen får du derfor rig muglighed for at lege med forskellige lyde, der let tilpasses enhver form for musikgenre, om du er til hård rock eller bløde ballader.

Yamaha Pacifica vs. markedet

Når det kommer til god lyd til en fornuftig pris, så har Yamaha Pacifica i mere end 10 år været et af de bedste valg på markedet. Guitaren har en god klang og er både let og behagelig at spille på. Det er derfor et oplagt valg blandt denne oversigts mange forskellige guitarer, hvis du er begynder og går op i, at guitaren skal have den helt rigtige lyd.

Denne guitar fra Yamaha er ikke kun oplagt som begynderguitar for dig, der gerne vil have en budgetvenlig model. Modellen er nemlig så god, at du sagtens kan bruge guitaren til live-optrædener, hvor lyden skal være helt i top. Du får derfor en guitar, der ikke kun leverer en god lyd, men som også er overskuelig at komme til for penge.

Specifikationer:

 • Mål: D11 x H108 x B46 cm
 • Materiale: Ahorn og palisander
 • Gribebræt: 350 mm (13,75) radius
 • Pickupper: To single-coil og en humbucker 
 • Bånd: 22
 • Knapper: 5 stk
 • Mensur: 648 mm (25,5)

DiMavery ST-203 – Stilet begynderguitar i ægte træ

 • Populær hos PricerunnerDimavery ST-203
 • Gode anmeldelser på SoundStoreXL

Derfor anbefaler vi DiMavery ST-203 

Denne guitar er et oplagt valg til nybegyndere, især fordi det er en meget prisvenlig elguitar. Det betyder dog ikke, at man går på kompromis med kvaliteten og får et instrument, der nærmest ikke kan spille, hvis man køber denne guitar.

Nogle af grundene til, at vi anbefaler den er:

 • En høj placering på Pricerunner i kategorien ’strengeinstrument’
 • En rating på 4 ud af 5 stjerner på SoundStoreXL
 • Flot og stilet design
 • Prisvenlig for nybegyndere

Om DiMavery ST-203 

Denne elguitar er ideel til begyndere, da den har lige de funktioner, man har brug for, og ikke en masse ekstra knapper, man alligevel aldrig kommer til at røre ved.
Guitaren er udført i ægte træ, hvilket både giver et lækkert look, og gør guitaren mere robust og holdbar. 

DiMavery ST-203 vs. markedet

De fleste elguitarer på markedet, selv dem, der sælges som begynderguitarer, kan koste flere tusinde kroner. Det er rigtig meget at betale, hvis man ikke er sikker på, om guitarspillet er en hobby, man vil dyrke i mange år.
Denne elguitar ligger på en pris, hvor langt de fleste kan være med. Alligevel er den i god kvalitet og har en flot klang.  

Specifikationer:

 • Klassisk St-style 5-trinsomskifter og tremolo
 • Forkromede stemmemekanikker
 • Bro i S-style krom med tremolo (vibrator-arm)
 • 1x volume- og 2x tonekontrol
 • Bolt-on neck
 • 3x single coil pickupper

Hagström Super Viking – en Elvis klassiker i flot design

Hagström Super Viking - en Elvis klassiker i flot designDenne Super Viking el guitar skiller sig ikke bare ud med sin unikke baggrundshistorie men i den grad også med det store farveudvalg, som du kan vælge imellem ved køb af denne kvalitetsguitar.

Det siges, at modellen her blev introduceret helt tilbage i 1965 og altså brugt af selveste Elvis Presley under hans NBC Comebackshow i 1968. Den lidt finurlige historie tilføjer lige dén ekstra finesse, der gør lige præcis denne guitar til noget særligt.

Rent designmæssigt kan du vælge imellem 4 forskellige farver – alle i rødlige eller gule nuancer. En gul guitar er en sjældenhed i sig selv, og du kan derfor for alvor skille dig ud med et originalt farvevalg, når du skal vælge din kommende el guitar. Instrumentets krop er en smuk ”Flamed Maple”, som giver den ekstra elegance.

Med guitaren følger der en H-Expander Thusrod, der sikrer den helt rigtige stabilitet og pålidelighed. Du får ligeledes 2 pickupper med, en 3-vejs pickup skifter samt 2 volume- og tone kontroller, så du kan finde dine helt egne yndlingslyde og måske endda kombinere dem på tværs af hinanden.

Hagström Ultra Max Satin Black – en professionel guitar til en god pris

Hagström Ultra Max Satin Black - en professionel guitar til en god prisMed denne el guitar får du et mere professionelt produkt til dyrere penge, men prisen er stadig god kvaliteten taget i betragtning.

Udgaven her har en krop med en single cutaway, der er lavet af flot og stilfuldt mahognitræ. Toppen er lavet af ahorntræ, og de to lækre træsorter komplimenterer hinanden rigtig godt, og du får dermed et stilrent og eksklusivt guitardesign.

Du får en skøn kvalitetsguitar med opdaterede humbucker pickupper, der altid vil sikre dig den allerbedste støjfri lyd. De 2 pickups bliver ledsaget af en 3-vejs pickup skifter, 2 volumekontroller og 1 tonekontroller, der tilsammen giver dig det bedste lydstyresystem. Du kommer uden tvivl til at bruge adskillige timer i øvelokalet eller derhjemme på at lege og eksperimentere med forskellige toner og klange, og med denne guitar er du sikret de allerbedste rammer til lige netop dette.

Denne el guitar leveres uden transporttaske, og det kan derfor være en god idé at se sig lidt omkring, hvis du allerede nu ved, at du gerne vil have din guitar med på farten.

Hagström Fantomen – en kvalitetsguitar udviklet i samarbejde med svensk band

Hagström Fantomen - en kvalitetsguitar udviklet i samarbejde med svensk bandDenne el guitar er ret så unik, da den er lavet på baggrund af et samarbejde imellem Hagström og det svenske band Ghost (Fantomen på svensk) – deraf navnet til dette produkt. Udover en sjov og unik baggrundshistorie bag tilblivelsen af produktet, er du samtidig sikret, at denne guitar er lavet af de bedste til de bedste.

Hele guitaren er lavet af flot kvalitetstræ af mahogni, som giver den et eksklusivt look. Den har 22 bånd og en H-Expander Thusrod, der giver produktet den nødvendige stabilitet. Med gode pickupper er du altid sikret en god og støjfri lyd. Du kan justere lyden og klangen via en 3-vejs pickup skifter samt 2 volume- og tonekontroller.

Rent designmæssigt får du en single cutaway guitar med et flot, asymmetrisk design. Du kan vælge imellem 3 forskellige farver; hvid, sort eller vintage sunburst. En hvid eller sort udgave har noget elegance og minimalisme over sig, mens en vintageudgave har det helt klassiske rock’n’roll look, som altid har været eftertragtet blandt verdens førende guitarister.

Du har mulighed for at tilkøbe en transportkuffert- eller kasse, hvis du allerede nu ved, at du på sigt kommer til at transportere eller rejse med din guitar.

Hagström HJ800 Jazz, Sunburst – en skøn guitar med stol og valgfri transporttaske

Hagström HJ800 Jazz, Sunburst - en skøn guitar med stol og valgfri transporttaskeMed denne guitar får du hele pakken – en funktionel begynder el guitar i god kvalitet med både stol og transporttaske, så du er klar til at gå i gang med det samme.

Udgaven her består af et gribebræt med 23 bånd, en Trapeze Tailpiece og leveres med et massivt grandæk. Rent lydmæssigt er den udstyret med to humbuckere, en 3-vejs pickup skifter samt 2 separate volume- og tonekontroller, der gør det både sjovt og nemt for dig at eksperimentere med flere forskellige lydindstillinger.

Rent designmæssigt får du en rigtig flot og stilfuld guitar, hvor både siderne og bunden er lavet af flammet amerikansk ahorntræ. 

Du får en justerbar stol i rosentræ med i købet, så du er sikret de optimale omgivelser, når du skal lære at spille på din nye guitar. Udover det får du også en valgfri transporttaske med i købet, til hvis du på et tidspunkt skulle have lyst til at tage din guitar med ud af huset til fx festlige sammenkomster. En taske giver din guitar den nødvendige beskyttelse, så den kan klare sig igennem al slags vind og vejr – fx på en cykeltur.

Yamaha RS320 Elektrisk Guitar – Black Steel – en simpel guitar i råt og stilet design

Yamaha RS320 Elektrisk Guitar - Black Steel - en simpel guitar i råt og stilet designDenne el guitar er meget simpelt opbygget for at gøre det så nemt for dig som muligt at blive fortrolig med den, når du skal lære at spille på den.

Guitaren består af 22 bånd og er derfor helt klassisk opbygget. Grundet sine HH3 ’hot output’ humbucker pickups har den en rigtig god lyd uden støj, og den egner sig især perfekt til genrene blues og rock – hvis du måske allerede ved, at det er disse genre, du gerne vil spille, er denne el guitar et oplagt valg for dig.

Du får en skøn og brugervenlig guitar, der med sin master volume- og tonekontroller samt sin 3-vejs pickup skifter gør det nemt for dig at eksperimentere med forskellige toner og klange. Den har dog et fåtal af indstillingsmuligheder og skulle derfor gerne være ligetil at gå i gang med at bruge, så du kan fokusere på den helt grundlæggende musik.

Rent designmæssigt får du en el guitar i et råt, sort look med et meget klassisk udseende, der passer til enhver kommende guitarist. Den sorte farve har både noget elegance over sig men kan også sagtens skabe en fed kontrast til træ- eller hvidlakerede instrumenter i fx et band.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 

 

Fender Squier Bullet Mustang HH – Kompakt elguitar til små hænder

 • God billig udgave anbefalet af Musicradar.com
 • 4,6 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Amazon.co.uk
 • God øvemodel anbefalet af Guitarfella.com

 

Derfor anbefaler vi Fender Squier Bullet Mustang HH

Hvis du har svært ved at nå strengene på en klassisk guitar, så er denne model fra Fender en oplagt mulighed. Med en mere kompakt krop og 24” skala er den let at spille på selv for mindre hænder.

I forhold til de andre modeller i oversigten, klarer denne guitar sig både flot i anmeldelser af eksperter og forbrugere. Den får både ros i anmeldelsen hos Musicradar.dk og Guitarfella.com, hvor den anbefales som en billig øvemodel. Oveni er forbrugerne glade for deres køb, og guitaren får hele 4,6 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Amazon.so.uk.

 • Kompakt guitar der er let at spille på
 • Fremstillet i poppel- og ahorntræ
 • Anbefalet af eksperter og har fået gode anmeldelser af forbrugerne

Om Fender Squier Bullet Mustang HH

Fender Mustang har en længere historie, hvor den i 1960’erne blev fremstillet som elevinstrument. Den kortere 24” skala giver mindre afstand mellem båndene, så det er lettere for mindre hænder at lave de rigtige bøjninger og vibrato.

Senere blev Mustang det klassiske valg blandt rock- og indiemusikere, og nu har du også mulighed for at spille på den gode Bullet Mustang HH om du er nybegynder eller professionel.

Guitaren Bullet Mustang HH fra Fender er let at spille på selv for begynderen, fordi kroppen er både let og tynd. Den er derfor behagelig at sidde med, hvis du skal øve dig i timevis.

Halsprofilen er C-formet, der i kombination med den korte 24” skala gør guitaren nem at have med at gøre. Gribebrættet er et 22 bånds Laurel-gribebræt i laurbærtræ, der med en 12” radius er let at nå, hvis du vil udnytte hele registeret.

God lyd til en fornuftig pris

Bullet Mustang har flere humbucking pickupper, der sikrer sonisk variation og pålidelig tuningstabilitet med 3-vejs-switch.

Med en integreret 6 sadel moderne hardtail bro er din intonation og tuning altid stabil. Du spiller derfor for at skulle indstille din guitar, hver gang du vil spille. Du kan derfor koncentrere dig om lyden og bruge mindre til på forberedelserne.

Modellen egner sig derfor til små hænder, der har svært ved at spille på en klassisk guitar, men som stadig ønsker en god lyd. Derfor er guitaren også oplagt til teenageren, der skal opgraderes til en voksen-guitar, eller dig, der foretrækker en kompakt model, der letter rejser med guitaren på slæb.

Fender Squier Bullet Mustang HH vs. markedet

Du skal vælge denne model, hvis du er på udkig efter en kompakt model, der både lyder lækkert og er budgetvenlig for begynderen. Bullet Mustang fra Fender er en kvalitetsguitar fremstillet i poppeltræ, der leverer varen.

Den kompakte krop og den korte skala gør det nemt at nå alle strengene, så du let får fremstillet den helt rigtige lyd. Den udmærker sig derfor både ved at lyde lækkert, men samtidigt er den nem at spille på selv for mennesker med mindre hænder.

Du skal derfor gå med denne model, hvis du ønsker en klassisk guitar i en mere kompakt størrelse, der både er let at spille på, men også at have med på farten.

Specifikationer:

 • Kompakt guitar i poppeltræ
 • C-formet hals i ahorn med 22 bånds Laurel-gribebræt
 • Udstyret med 2 stk. Fender Standard Humbucker
 • 1 volume, 1 tone og 3-vejs-switch
 • Strenge i Nickel Plated Steel (.009-.042 Gauges)

PRS SE Floyd Custom – 6-strenget elguitar med massiv mahogni krop

 • Populær hos PricerunnerPRS SE Floyd Custom
 • Fremragende anmeldelser på Wired Guitarist, Guitar World og Guitar Interactive Magazine

Derfor anbefaler vi PRS SE Floyd Custom 

Denne elguitar er et eksempel på fantastisk flot håndværk og kvalitetsdesign. Den kan tages i brug med det samme uden noget ekstraudstyr, hvilket gør den særligt velegnet til nybegyndere.
Vi anbefaler den fordi:

 • Den har en klar og fyldig tone
 • Den har et flot og innovativt design
 • Gribebrættet er behageligt og ligger godt i hånden
 • Den har fået mange gode anmeldelser forskellige steder

 

Om PRS SE Floyd Custom 

Denne elguitar har en krop i massiv mahogni med en flammet ahorntop. Det giver guitaren et flot og klassisk look, men mahognien giver også en betydelig artikulation og varme, mens ahornen afbalancerer klangen på elegant vis. Det gør, at guitaren får et rigere harmonisk indhold i diskanten.

PRS SE Floyd Custom vs. markedet

Det der især adskiller denne elguitar fra andre på markedet, er den innovative måde Paul Reed Smith, der er designeren bag guitaren, arbejder på. Han sigter efter at minimere alle de elementer, der er på guitaren, som ikke bidrager til klangen. På den måde får man et instrument, der er mere velspillende og vellydende end de fleste andre på markedet. 

Specifikationer:

 • 6-strenget elguitar med dobbelt cutaway
 • Massiv mahogni krop med flammet ahorn top
 • 24-bånds palisander (rosewood) gribebræt
 • Floyd Rose tremolo
 • To PRS humbuckere, der leverer klar og fyldig tone

Chateau TL10 SB el-guitar sunburst – en brugervenlig guitar i lækkert vintage design

Chateau TL10 SB el-guitar sunburst - en brugervenlig guitar i lækkert vintage designDenne model er et populært valg blandt forbrugerne, da den indeholder alt det, du skal bruge, for at komme godt i gang med din nye el guitar. 

Guitaren her er i fuld størrelse og består af 6 strenge. Den er robust opbygget af massivt træ, hvor halsen er lavet i ahorntræ og gribebrættet i poppeltræ. Rent designmæssigt har instrumentet et velkendt tele design, der sætter den sidste prik over i’et. Det flotte Sunburst design bærer præg af en svunden tid, der med sine varme træfarver har et flot og elegant vintage look over sig.

 

Med denne udgave er du garanteret en god og alsidig lyd, og den egner sig derfor fint til at spille i stort set alle genrer. På den måde kan du eksperimentere i starten og måske på sigt finde din helt egen yndlingsgenre.

I guitaren er der indbygget 2 mikrofoner og 3 positionsskifter, så du samlet set kan variere imellem 3 forskellige lyde. Desuden medfølger der både en volumen- og tonekontrol.

Når du køber denne el guitar, får du en lækker tilbehørspakke med, som indeholder både kabel, plektre, skulderrem og transporttaske. På den måde får du alt det vigtigste med, så du har de bedste forudsætninger for at komme i gang med at bruge dit nye instrument.

Chateau PS40 DC el-guitar coffee – et perfekt valg til dig, der ønsker at spille blues eller rock

Chateau PS40 DC el-guitar coffee - et perfekt valg til dig, der ønsker at spille blues eller rockDenne el guitar er et rigtig godt bud til dig, der måske på forhånd har en forkærlighed for blues eller rock og derfor ved, at du gerne vil lære at spille i disse genrer.

Guitaren her består af det nyeste design og med en moderne opbygning i massivt ahorn- og poppeltræ, der begge er gode og slidstærke materialer.

Der er stor fokus på lyden i denne model, hvor de to mikrofoner med humbucker-pickupper sikrer en god kvalitetslyd uden støj. Du får to mikrofoner med humbucker, en 3-vejs pickup skifter samt både en volumen- tonekontrol, så du kan få lov at afprøve forskellige lyde af.

 

Som noget helt særligt har denne her el guitar et gribebræt med hele 24 bånd i stedet for 21 eller 22, der plejer at være normen. Dette er helt bevidst, så det bliver nemmere for dig at få adgang til de øverste bånd. En fin lille detalje, der blot bekræfter, at denne el guitar er lavet med øje for nybegyndere.

Rent designmæssigt fremstår den super flot og æstetisk og har en dobbelt cutaway, der ikke blot fremmer dens udseende men også gør det nemmere for dig at spille på den.

PRS SE Tremonti Custom GB – Single-cut elguitar i mahogni

 • Populær hos PricerunnerPRS SE Tremonti Custom GB
 • 5 ud af 5 stjerner på musicradar
 • Gode anmeldelser på Sweetwater

Derfor anbefaler vi PRS SE Tremonti Custom GB 

PRS SE Tremonti Custom GB er en klassisk rock guitar, der er en rigtig god investering for de fleste nybegyndere. Den har en god lyd og en sublim spilbarhed.
Nogle af grundene til, at vi anbefaler denne guitar er:

 • Wide Thin hals
 • Mahogni krop, der både giver en god lyd og et flot look
 • Gode anmeldelser fra tilfredse købere
 • Høje ratings diverse steder

 

Om PRS SE Tremonti Custom GB 

Denne guitar er lavet udfra designeren Paul Reed Smith’s filosofi om at alt, hvad der rører guitarens strenge ikke nødvendigvis tilfører en bedre klang eller gør tonen mere vedholdende. Nogle elementer kan faktisk forringe lyden.  Derfor er alle overskydende dele, der ikke bidrager til guitarens klang og tone fjernet, så man får et instrument, der lyder og spiller utrolig godt.

PRS SE Tremonti Custom GB vs. markedet

Denne el-guitar er et rigtig godt valg uanset hvilken genre man er til. Andre el-guitarer på markedet kan have en tendens til at være overdynget med designs, der ofte er mere en plage for dem, der gerne vil spille heavy metal end en hjælp. PRS SE Tremonti Custom GB er derimod en guitar uden for mange dikkedarer. 

Specifikationer:

 • Mark Tremonti signaturmodel
 • Mahogni krop med flammet ahorn dæk
 • PRS Wide Thin hals med palisander (rosewood) gribebræt
 • Leveres inkl. original PRS gigbag

Chateau LP01 GD el-guitar guld – flot retrodesign med god lyd til blues eller rock

Chateau LP01 GD el-guitar guld - flot retrodesign med god lyd til blues eller rockDenne el guitar er kombinationen imellem en brugervenlig og nem begynder el guitar, der samtidig har et flot og klassisk retrodesign.

Guitaren her er opbygget af mahogni og ahorn, der begge er fine kvalitetstræsorter. Det er især valget af mahognitræ, der giver denne el guitar et meget karakteristisk Les Paul look. Faktisk har dette design været udbredt blandt el-guitarister siden 50’erne, og mange erfarne kunstnere har denne stil som deres foretrukne, når de skal ud og købe guitarer.

 

Du får en guitar af god kvalitet, der grundet sine 2 mikrofoner med humbucker giver en rigtig god og støjsvag lyd. Du styrer lyden med en 3-vejs pickupskifter samt 2 volumen- og 2 tonekontroller. Udover det har den et gribebræt med 22 bånd og består af 6 strenge, og er derfor på mange måder opbygget som en helt klassisk el guitar. Den er robust og stemmer rent i båndende.

Der medfølger en tilbehørspakke med kabel, plektre, skulderrem og transporttaske, så du kan komme godt fra start med din nye el guitar.

Chateau DH25 MWR el-guitar rød – en allround el guitar med 5 forskellige lyde

Chateau DH25 MWR el-guitar rød - en allround el guitar med 5 forskellige lydeDenne guitar er kendetegnet ved en god allround lyd, og den egner sig derfor perfekt til dig, der måske endnu ikke ved, hvilke genre du vil spille i fremtiden. Med denne her udgave får du i hvert fald en god fleksibilitet og rum til at eksperimentere og prøve dig frem.

Guitaren her er robust bygget og består af massivt ahorn- og poppeltræ. Den er i fuld og størrelse og meget nem og brugervenlig at håndtere, og derfor egner den sig rigtig godt til nybegyndere.

 

Der medfølger 2 støjsvage mikrofoner til guitaren med 5 forskellige positionsskiftninger, så du tilsammen kan bruge og eksperimentere imellem 5 forskellige lyde. Desuden får du en volumen- og tonekontrol, der begge kan bruges til at styre instrumentets klang. 

Rent designmæssigt har denne el guitar flot bordeaux rød farve og et velkendt og lækkert design, der tiltaler mange guitarister.

Du får en skøn tilbehørspakke med i købet, der indeholder både plektre, kabel, skulderrem og transporttaske. På den måde er du sikret at have alt det nødvendige, der skal til, inden du rigtigt kan komme i gang med at spille el guitar.

Bryce Music Les Paul el-guitar, sunburst – en klassisk rockguitar til fornuftige penge

Bryce Music Les Paul el-guitar, sunburst - en klassisk rockguitar til fornuftige pengeMed denne udgave af en el guitar får du et design i stil med det klassiske Les Paul look, som kan imponere alle omkring dig. Samtidig får du et produkt i god kvalitet og til fornuftige penge, hvilket er en stor fordel for dig, som er nybegynder.

Guitaren er lavet af mahognitræ, som giver den et flot og eksklusivt design. Du kan som noget helt unikt vælge imellem flere forskellige farver – både sort, vinrød og cherry sunburst. På den måde kan du selv skabe dit helt perfekte match.

 

Modellen her er udstyret med 2 volume- og tonekontroller, og du kan styre og justere tonen og klangen på din el guitar via en 3-vejs pickup skifter. Guitaren i sig selv har en fyldig tone og en god, lang sustain, der egner sig perfekt til samtlige rocknumre. Den er nem at betjene og navigere i, da den kun rummer de mest simple og nødvendige indstillingsmuligheder.

Vær opmærksom på, at der ikke følger noget ekstraudstyr med ved køb af denne el guitar, og du er derfor nødt til at tilkøbe vigtigt tilbehør som fx et kabel for at komme ordentligt i gang.

HAGSTRÖM model H-II – et genialt valg til punk og grunge-genren

HAGSTRÖM model H-II - et genialt valg til punk og grunge-genrenHvis du i forvejen ved, at du har en stor forkærlighed til musik inden for punk- og grunge-genren og godt kunne tænke dig at lære at spille i lige netop disse genrer, ja så er denne el guitar fra Hagström et rigtig godt valg til dig.

Selve modellen her blev allerede introduceret helt tilbage i 1965 og senere relanceret i 2015 i forbindelse med modellens 50-års jubilæum. Der er altså tale om en sand klassiker inden for el guitarer, og den sjove baggrundshistorie giver denne guitar en helt speciel plads i musikhistorien.

 

Du får et instrument med 22 bånd og en double cutaway, som gør den egnet til at spille de lidt højere og skarpere toner. Med 2 forskellige pickups er du sikret en god lyd uden støj, og du kan eksperimentere med klangen via 1 volumekontroller, der medfølger. Den kraftige lyd fra denne el guitar er perfekt til de mere hårdføre genrer inden for musikken.

Designmæssigt har du mulighed for at vælge imellem 3 forskellige farver, der hver især har deres helt specielle look over sig.

Du har mulighed for at tilkøbe en transporttaske inden for samme mærke, så du kan pakke din guitar forsvarligt ind, når du skal have den med ud af døren.

Hagström Model H-III – en solid efterfølger til model H-II

Hagström Model H-III - en solid efterfølger til model H-IIDenne el guitar minder på mange måder meget om sin storesøster (model II), men kommer alligevel med nogle nye og udvidede funktioner.

Først og fremmest deler de dog samme forhistorie, da denne her udgave ligeledes blev introduceret for første gang tilbage i 1965 for senere igen at blive relanceret i 2015 i forbindelse med 50-års jubilæet. 

Den skiller sig ud fra den tidligere model ved bl.a. at have en H-Expander Thusrod, der giver udvidet stabilitet og pålidelighed. Med en dobbelt cutaway egner den sig godt til at spille højere toner, og er derfor perfekt til dig, der gerne vil spille inden for genrene punk og grunge. Her kan de kraftfulde toner virkelig komme i spil.

 

Selve guitaren består af 22 bånd, hvilket er meget standard for en guitar. Der medfølger 3 pickups og 1 volumekontroller, der giver dig lov til at eksperimentere med forskellige lydjusteringer og klange.

Du har mulighed for at tilkøbe en transporttaske, hvis du på forhånd ved, at du i fremtiden vil have et behov for at kunne have din nye guitar med på farten.

Hagström Swede Venstrehånd, Black – en elegant el guitar i sort

Hagström Swede Venstrehånd, Black - en elegant el guitar i sortDenne el guitar er speciallavet til dig, der er venstrehåndet. Hvis du er venstrehåndet, har du helt automatisk nogle andre forudsætninger, og denne guitar er skabt for at gøre det så nemt og bekvemt for dig som muligt.

Udgaven her blev lanceret for første gang helt tilbage i årene 1970-71, så den er ved at være en god gammeldags klassiker. Den er udstyret med en flot krop og hals lavet af mahognitræ, som giver den et stilistisk og eksklusivt udseende. Mahogni er en træsort, der for alvor er vendt tilbage efter nogle år på pension, og du får derfor en moderigtig guitar med et lille twist af vintage.

Med denne el guitar medfølger der en H-Expander Thusrod, der øger stabiliteten og pålideligheden. Rent lydmæssigt får du 2 pickupper, en 3-vejs pickup skifter og 2 volume- og tonekontroller med i købet, så du kan lege med lidt forskellige lyde og indstillinger. 

Der medfølger ingen transporttaske med i dette køb, men du har mulighed for at tilkøbe en, hvis du allerede nu ved, at du i fremtiden ønsker at have din nye bedste ven med på farten.

Vælg din kommende el guitar med omhu

Det kan virke overvældende at blive præsenteret for så mange forskellige muligheder, men ikke desto mindre håber vi, at du har fået et godt overblik over de bedste nybegynder el guitarer fra tests, der lige nu er tilgængelige på markedet.

Når du køber en el guitar, kan det nemlig hurtigt løbe op i at blive en lidt dyrere investering, og derfor er den god idé, at du giver dig god tid til at finde den helt rigtige model. Du skal jo allerhelst have glæde af den i mange år, og selvom det måske starter ud med blot at være en hobbybeskæftigelse, kan det hurtigt udvikle sig til noget større. 

Uanset hvilken el guitar, du søger efter, kan du med sikkerhed finde en forhandler i dit nærområde, hvor du kan få yderligere hjælp og vejledning til dit kommende køb. Det kan nemlig være fordelagtigt at få lov til at holde de forskellige guitarer og måske endda prøve at spille nogle toner. På den måde kan du hurtigt få en fornemmelse for, hvordan du har det med instrumentet.

Det kan tage tid at finde den helt rigtige el guitar, men du må væbne dig med tålmodighed. Når du endelig finder den rette, kan du give i dig kast med det, du i virkeligheden synes er allersjovest – og forhåbentligt bruge mange gode timer enten i øvelokalet eller derhjemme i selskab med din nye bedste ven.

Se vores artikel om: Overvejer du at købe en børneguitar? Her finder du de 18 bedste bud

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme