På udkig efter en el guitar til begyndere? Her finder du de 4 bedste på markedet

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

featured image

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Går du og leger med tanken om at lære at spille el guitar? Du er hverken den første eller den sidste, der ønsker at stifte bekendtskab med et af de mest udbredte og populære instrumenter. 

Hvis du er ny inden for området, kan du have brug for råd og vejledning, når du skal købe i din første el guitar. Derfor er det en fordel, at du finder en begynder el guitar, der er brugervenlig og nem at spille på.

Sådan vælger du den rigtige nybegynder el guitar:

De 4 bedste begynder el guitar i test-guiden 2023:

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Yamaha Pacifica - Sort elguitar med god lyd til begynderen

 • Velegnet guitar til studerende ifølge Musicradar.com
 • Kåret som bedste begynderguitar på Guitarworld.com
 • Budgetvenlig model ifølge Guitaradventures.com
 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping

Kom let i gang med at spille på en guitar med god lyd ved at vælge den flotte Yamaja Pacifica. Modellen er oplagt til begynderen, der ønsker en kvalitetslyd, men ikke har råd til at springe budgettet. Denne guitar er nemlig budgetvenlig, men leverer samtidigt en rigtig god lyd, der kan bruges til live-optrædener.

 • Budgetvenlig elguitar med god lyd
 • Oplagt til nybegynderen
 • God lyd til live-optrædener

Yamaha Pacifica vs. markedet

Når det kommer til god lyd til en fornuftig pris, så har Yamaha Pacifica i mere end 10 år været et af de bedste valg på markedet. Guitaren har en god klang og er både let og behagelig at spille på. Det er derfor et oplagt valg blandt denne oversigts mange forskellige guitarer, hvis du er begynder og går op i, at guitaren skal have den helt rigtige lyd.

Denne guitar fra Yamaha er ikke kun oplagt som begynderguitar for dig, der gerne vil have en budgetvenlig model. Modellen er nemlig så god, at du sagtens kan bruge guitaren til live-optrædener, hvor lyden skal være helt i top. Du får derfor en guitar, der ikke kun leverer en god lyd, men som også er overskuelig at komme til for penge.

Mere om Yamaha Pacifica

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 4/4
 • Mål: 11 x 108 x 46 cm
 • Materiale: Ahorn og palisander
 • Gribebræt: 350 mm (13,75) radius
 • Pickupper: To single-coil og en humbucker
 • Bånd: 22
 • Knapper: 5 stk
 • Mensur: 648 mm (25,5)

Hvis du vil spille på en god guitar, mens du lærer de mange muligheder at kende, så er Yamaha Pacifica et godt valg. Udover at den ligner en klassisk rockguitar i det sorte og hvide design, så leverer den også en fantastisk lyd, du let kan få til at passe til din spillestil.

Guitarens hals er fremstillet i ahorn, og den er udformet så den passer godt i hånden. Gribebrættet er i palisander, der giver en god tonerespons og er glat at røre ved. Du får derfor en behagelig oplevelse, når du spiller på guitaren, der giver de helt rigtige lyde fra sig, når du slår strengene an.

Med en whammy-bar kan du lege med tremolo og tilføje ekstra vibrato til dine riffs. Guitaren Pacifica er udstyret med et klassisk tremolo-system, så din tuning bliver beskyttet, og du kan bruge whammy-baren så meget, som du har lyst til. Det får lyden til at svinge på en spændende måde.

Mange muligheder med Yamaha Pacific

Guitaren er udstyret med en humbucker-pickup i bridge-positionen og to single-coil-pickupper. Selve faconen på guitaren er meget komfortabel, hvor den har en bolt-on hals, vintage vibrato-systemer og 5-vejs pickup-vælger. Det gør det let at skifte mellem humbuckeren og de to single coil-pickupper eller blande dem.

Guitaren Pacifica er lavet med keramiske single-coils og humbucker, der giver en lang række af musikalske muligheder. Humbucking pickup giver en meget kraftig og intens lyd, der vil give masser af detaljer til dit spil.

Halsspolen er med til at fremhæve dybden i lyden, mens den midterste pickup giver en mere twagny og levende tone, når du spiller. Tilsammen får du derfor rig muglighed for at lege med forskellige lyde, der let tilpasses enhver form for musikgenre, om du er til hård rock eller bløde ballader.

DiMavery ST-203 - Stilet begynderguitar i ægte træ

Denne guitar er et oplagt valg til nybegyndere, især fordi det er en meget prisvenlig elguitar. Det betyder dog ikke, at man går på kompromis med kvaliteten og får et instrument, der nærmest ikke kan spille, hvis man køber denne guitar.

 • Flot og stilet design
 • Forkromede stemmemaskiner
 • Lavet af ægte træ af høj kvalitet

DiMavery ST-203 vs. markedet

De fleste elguitarer på markedet, selv dem, der sælges som begynderguitarer, kan koste flere tusinde kroner. Det er rigtig meget at betale, hvis man ikke er sikker på, om guitarspillet er en hobby, man vil dyrke i mange år.
Denne elguitar ligger på en pris, hvor langt de fleste kan være med. Alligevel er den i god kvalitet og har en flot klang.  

Mere om DiMavery ST-203

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 4/4
 • Design: Klassisk St-style 5-trinsomskifter og tremolo
 • Knapper: 1x volume- og 2x tonekontrol
 • Pickupper: 3x single coil pickupper
 • Materiale: Bro i S-style krom med tremolo (vibrator-arm)
 • Gribebræt: Forkromede stemmemekanikker

Denne elguitar er ideel til begyndere, da den har lige de funktioner, man har brug for, og ikke en masse ekstra knapper, man alligevel aldrig kommer til at røre ved.
Guitaren er udført i ægte træ, hvilket både giver et lækkert look, og gør guitaren mere robust og holdbar. 

Hagström Ultra Max Satin Black - en professionel guitar til en god pris

 • Høj bedømmelse på 4,5/5 stjerner hos GuitarWorld
 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

Med denne el guitar får du en mere professionel model til dyrere penge. Dog får du meget for penge, da modellen samtidig er fremstillet af høj kvalitet. 

 • Behagelig spilbarhed med sin kompakte krop
 • Smukke satin finishes
 • Slank og ultrakomfortabel hurtig hals

Mere om Hagström Ultra Max Satin Black

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Mahogni, ahorntræ, ibenholt
 • Størrelse: 4/4

Udgaven her har en krop med en single cutaway, der er lavet af flot og stilfuldt mahognitræ. Toppen er lavet af ahorntræ, og de to lækre træsorter komplimenterer hinanden rigtig godt, og du får dermed et stilrent og eksklusivt guitardesign.

Du får en kvalitetsguitar med opdaterede humbucker pickupper, der altid vil sikre dig den allerbedste støjfri lyd. De 2 pickups bliver ledsaget af en 3-vejs pickup skifter, 2 volumekontroller og 1 tonekontroller, der tilsammen giver dig det bedste lydstyresystem.

Du kommer til at bruge adskillige timer i øvelokalet eller derhjemme på at eksperimentere med forskellige toner, og med denne guitar er du sikret gode rammer til at gøre dette.

Denne el guitar leveres uden transporttaske, og det kan derfor være en god idé at se sig lidt omkring, hvis du allerede nu ved, at du gerne vil have din guitar med på farten.

Hagström Fantomen - en kvalitetsguitar udviklet i samarbejde med svensk band

Denne el guitar er ret så unik, da den er lavet på baggrund af et samarbejde imellem Hagström og det svenske band Ghost (Fantomen på svensk) – deraf navnet til dette produkt. Udover en sjov og unik baggrundshistorie bag tilblivelsen af produktet, er du samtidig sikret, at denne guitar er lavet af de bedste til de bedste

Mere om Hagström Fantomen

Hele guitaren er lavet af flot kvalitetstræ af mahogni, som giver den et eksklusivt look. Den har 22 bånd og en H-Expander Thusrod, der giver produktet den nødvendige stabilitet. Med gode pickupper er du altid sikret en god og støjfri lyd. Du kan justere lyden og klangen via en 3-vejs pickup skifter samt 2 volume- og tonekontroller.

Rent designmæssigt får du en single cutaway guitar med et flot, asymmetrisk design. Du kan vælge imellem 3 forskellige farver; hvid, sort eller vintage sunburst. En hvid eller sort udgave har noget elegance og minimalisme over sig, mens en vintageudgave har det helt klassiske rock’n’roll look, som altid har været eftertragtet blandt verdens førende guitarister.

Du har mulighed for at tilkøbe en transportkuffert- eller kasse, hvis du allerede nu ved, at du på sigt kommer til at transportere eller rejse med din guitar.

Sådan vælger du den rigtige nybegynder el guitar:

 • Tag udgangspunkt i dine behov 

Hvilken slags musik ønsker du at spille? Hvor ofte ønsker du at bruge din guitar, og skal den have nogen specialfunktioner? Her i starten kan det virke uoverskueligt at tage stilling til alle disse ting, og når du er førstegangskøber, kan det være en god idé at søge efter en simpel guitar med få funktioner.

 • Genrevalg

Nogle guitarer egner sig bedre til bestemte genrer blandt andet grundet deres opbygning, hvilket er tilfældet for guitarer med double cutaway, som gør det nemmere at ramme de høje toner. Måske har du allerede en idé om hvilke genrer, du kunne tænke dig at lære at spille i?

 • Vælg et design, der passer til dig og din personlighed. 

Din guitar skal afspejle hvem du er, og du kan i dag finde el guitarer i mange forskellige farver og designs. Der findes både moderne hvid- eller sortlakerede el guitarer samt mere retro modeller, der blandt andet er designet i mahognitræ.

 • Antal indstillinger

Overordnet anbefales det, at du investerer i en simpel og brugervenlig el guitar, når du er nybegynder. Hvis du efterfølgende ønsker at udforske guitarverdenen yderligere, har du en åben mulighed for at investere i en mere avanceret guitar i fremtiden.

På baggrund af tests af de bedste begynder el guitarer på markedet, giver vi dig her en samlet oversigt over de bedste modeller, så det bliver overskueligt for dig at finde den bedste model til dine behov.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vælg din kommende el guitar med omhu

Det kan virke overvældende at blive præsenteret for så mange forskellige muligheder, men ikke desto mindre håber vi, at du har fået et godt overblik over de bedste nybegynder el guitarer fra tests, der lige nu er tilgængelige på markedet.

Når du køber en el guitar, kan det nemlig hurtigt løbe op i at blive en lidt dyrere investering, og derfor er den god idé, at du giver dig god tid til at finde den helt rigtige model. Du skal jo allerhelst have glæde af den i mange år, og selvom det måske starter ud med blot at være en hobbybeskæftigelse, kan det hurtigt udvikle sig til noget større. 

Uanset hvilken el guitar, du søger efter, kan du med sikkerhed finde en forhandler i dit nærområde, hvor du kan få yderligere hjælp og vejledning til dit kommende køb. Det kan nemlig være fordelagtigt at få lov til at holde de forskellige guitarer og måske endda prøve at spille nogle toner. På den måde kan du hurtigt få en fornemmelse for, hvordan du har det med instrumentet.

Det kan tage tid at finde den helt rigtige el guitar, men du må væbne dig med tålmodighed. Når du endelig finder den rette, kan du give i dig kast med det, du i virkeligheden synes er allersjovest – og forhåbentligt bruge mange gode timer enten i øvelokalet eller derhjemme i selskab med din nye bedste ven.

Se vores artikel om: Overvejer du at købe en børneguitar? Her finder du de 18 bedste bud

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Hagström Super Viking

Hagström HJ800 Jazz, Sunburst

Yamaha RS320 Elektrisk Guitar – Black Steel

Fender Squier Bullet Mustang HH

PRS SE Floyd Custom – 6

Chateau TL10 SB el-guitar sunburst

Chateau PS40 DC el-guitar coffee

PRS SE Tremonti Custom GB

Chateau LP01 GD el-guitar guld

Chateau DH25 MWR el-guitar rød

Bryce Music Les Paul el-guitar, sunburst

HAGSTRÖM model H-II

Hagström Model H-III

Hagström Swede Venstrehånd, Black

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme