Børneguitar - Guide til valg af den bedste guitar til børn

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Børneguitar - Guide til valg af den bedste guitar til børn

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Har du et musikalsk anlagt barn, der elsker at fordybe sig i musikken og kan bruge flere timer på at fortælle om det, de har lavet i skolens musiktimer?

Så er det måske ved at være tid til at give dit barn en børneguitar. Med en børneguitar får du mulighed for at styrke dit barns udvikling og kreativitet igennem musikken.

Sådan vælger du den rigtige børneguitar til dit barn:

Se hele tabellen

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Sant Guitars CJ-30-BK ½ - en klassisk børneguitar

 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping

Modellen, Sant Guitars CJ-30-BK, er et godt sted at starte, hvis dit barn er under 7 år og skal have en begynderguitar i en lille og bekvem størrelse. Den er nemlig lavet i halv størrelse, så den er lige til at holde om for selv de mindste hænder.

Guitaren her er en klassisk/spansk børneguitar, og den egner sig til at spille mange forskellige genrer, så dit barn kan prøve nogle forskellige ting af. En akustisk guitar som denne er et populært valg for mange, da du ikke behøver noget ekstraudstyr i form af en forstærker for at kunne spille på den.

Dagens bedste priser og tilbud på Sant Guitars CJ-30-BK ½:

 • Praktisk størrelse, velegnet til små børn
 • Bløde nylonstrenge
 • God begynderguitar

Mere om Sant Guitars CJ-30-BK ½

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 1/2
 • Materiale: Laminat, valnøddetræ

Modellen har en god lyd for nybegyndere, og der er taget højde for strengene, som er lavet af blødt nylon for at skåne dit barns fingre mest muligt.

Den er lavet af lamineret træ på både dæk og bund, og har et flot og elegant gribebræt i valnøddetræ med 18 bånd. Du kan vælge imellem flere forskellige farver, alt efter om du ønsker en moderne og minimalistisk, sort guitar, eller en blødere vintage version i naturfarve.

Uanset hvilket design du vælger, er det vigtigt, at dit barn trives med det, så det kan blive begejstret for sin nye guitar.

Yamaha F310 TPBS - bedste westernguitar-sæt

Vil du have en god guitarer til dit barn, skal du vælge et instrument fra en af verdens førende producenter af musikudstyr. Denne Yamaha model, Yamaha F310 TPBS, sælges til en god pris og er et godt valg til barnet, der har høje ambitioner med musikken.

Guitaren kåres med 4,6/5 stjerner hos Amazon, 3,4/5 stjerner hos Audiofanzine.com og får 76/100 point i testanmeldelsen hos Musicexperts.com. Derudover er den med i det store guitaroverblik som én af favoritterne hos Guitarlisty.com.

Dagens bedste priser og tilbud på Yamaha F310 TPBS:

 • Godt begynderinstrument
 • Etui medfølger
 • Skarp pris i forhold til den høje kvalitet

Yamaha F310 TPBS vs. markedet

Det er højkvalitetsmaterialerne, der får Yamaha guitaren til at skille sig særdeles positivt ud. Det fremmer barnets glæde at spille på et godt instrument, hvor selv en skæv akkord giver en varm lyd. 

Mere om Yamaha F310 TPBS

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Rosentræ, figen
 • Størrelse: 4/4

Selvom det kan være fristende at vælge en billigere model til dit barn, er det ikke et fordelagtigt valg, når det kommer til barnets læring og glæde ved musik. 

Der er brug for en børneguitar af høj kvalitet som Yamaha F310 TPBS, som er lavet af det bedste træ til strengeinstrumenter. Mens gribebrættet er lavet af rosentræ, er kroppen lavet af figen, hvilket er nogle af de fineste træsorter, der bruges til fremstilling af børneguitarer. 

De er på både hårdføre og bløde, så der skabes slidstyrke om instrumentet. Det bløde figenmateriale skaber en varm, fyldig og rund klang om guitarens toner. 

Modellen fra Yamaha er et godt valg til barnet, som ønsker at udvikle sig både teknisk og klangmæssigt. 

Sant Guitars CJ-36-BK spansk børne-guitar - en juniorguitar med det fulde begyndersæt

 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping

Denne børneguitar er et godt sted at starte for nybegynderen, da der medfølger et fint lille begyndersæt med i købet. 

Du får en lille guitar i trekvartstørrelse, som velegner sig til børn i alderen 6-9 år. Når dit barn fylder 9 år, anbefales det, at du køber en guitar i fuld størrelse, og denne børneguitar skal derfor ses som det sidste led i udviklingen, inden dit barn kan opgradere til en almindelig udgave.

Dagens bedste priser og tilbud på Sant Guitars CJ-36-BK spansk børne-guitar:

 • Fantastisk til junior begyndere
 • Flot finish og en varm lyd
 • Letvægts og stabil konstruktion

Mere om Sant Guitars CJ-36-BK spansk børne-guitar

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Valnød, laminat
 • Størrelse: 3/4

Selve guitaren er produceret af laminat med højglans og har et gribebræt i sort valnøddetræ med 18 bånd. Rent lydmæssigt giver denne børneguitar en fin og varm lyd, og dit barn kan trygt udforske forskellige musikgenre med denne spanske guitar.

Som en ekstra fordel medfølger der lidt ekstratilbehør, der gør det nemt for dit barn at begynde med at eksperimentere med deres nye instrument. Du får både plektre og en transporttaske inkluderet i prisen, så dit barn har de bedste forudsætninger for at komme godt fra start.

Yamaha C40II Spansk Guitar - børneguitar med fokus på komfort

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6/5 stjerner på Amazon

Det er den spanske guitar, der er det bedste valg, når du er på udkig efter et godt begynderinstrument til din søn eller datter.Denne klassiker fra Yamaha kåres som ”Budget favoritten” hos Guitarfella.com. Den kåres med 4,3/5 stjerner hos Pricerunner.dk, og den er med som et fremhævet produkt hos Guitarsquid.com.

Dagens bedste priser og tilbud på Yamaha C40II Spansk Guitar :

 • Moderne, håndværk af høj kvalitet
 • Balanceret lyd med jævn og klar respons
 • Designet med fokus på komfort

Yamaha C40II vs. markedet

Det er den gode kvalitet kombineret med den attraktiv, lave pris, der i flere år har gjort Yamaha C40II til en kundefavorit. Det er et godt valg til barnet, som har brug for et velklingende instrument, der hver uge skal transporteres til og fra undervisning på musikskole. 

Mere om Yamaha C40II Spansk Guitar

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Meranti, gran, rosentræ, nato
 • Størrelse: 4/4

Sammenholdt med en western model er den spanske guitar lettere for dit barn at håndtere. Det er størrelsen, der er den primære forudsætning for, at din søn eller datter selv kan kontrollere instrumentet og få et godt greb om både krop og gribebræt. 

Yamaha C40II er den klassiske guitar, som dit barn kender til fra musiklokalet på skolen. Det er modellen, der desuden bruges til musikundervisning på alle landets musikskoler til børn under 10 år. 

Guitaren er designet i den anbefalede 4/4 størrelse. Dette design gør det nemmere for dit barn at avancere til en voksenguitar, når den tid kommer. 

Santana B7 BK v2 børne spansk-guitar - god begynderguitar med monteret remholder

Denne akustiske begynderguitar er lavet i en fin og robust trekvartstørrelse og passer derfor fint til børn mellem 6-9 år, da den er kortere og dermed nemmere at have med at gøre i børnehSantana ST-200Bøjde.

Dagens bedste priser og tilbud på Santana B7 BK v2 børne spansk-guitar :

Mere om Santana B7 BK v2 børne spansk-guitar

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 3/4
 • Materiale: Mahogni

Guitaren her anbefales af landet musikskoler, da den er nem og ligetil at spille for både nybegyndere og de let øvede. Med sin lille og robuste størrelse er den helt perfekt som en sidste børneguitar, inden dit barn skal træde ind i de voksnes rækker med en guitar i fuld størrelse (når det er fyldt 9 år).

Den har et dæk af gran, bund og sider i elegant mahogni-træ samt gribebræt og bro i komposit materiale, så du alt i alt får en fin og lækker guitar for pengene. Strengene er lavet af blødt nylon for at skåne dit barns fingre, som hurtigt kan komme til at gøre ondt efter et par timer i øvelokalet.

Produktet leveres med en påmonteret remholder, så det bliver nemt for jer fremover at tilkøbe og montere en skulderrem, som kan aflaste dit barns skuldre, hvis det ønsker at spille i en stående position i længere tid ad gangen.

Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar - en klassisk begynderguitar til dit barn

 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6/5 stjerner på Amazon

Denne spanske guitar er lavet i en trekvartstørrelse og egner sig derfor rigtig fint som en børneguitar, der kan gives i fødselsdags- eller julegave.

Guitaren her er lavet af henholdsvis gran og rosentræ, som begge er meget udbredte træsorter inden for guitarproduktion. Den lille størrelse gør den nem at bruge for dit barn, og så er den nem at have med på ture ud af huset, hvis dit barn ønsker at have guitaren med.

Dagens bedste priser og tilbud på Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar:

Mere om Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 3/4
 • Materiale: Gran, meranti, nato, rosentræ

Spanske guitarer er blandt de mest populære guitarer, du kan få fat på. Deres store popularitet skyldes bl.a., at du ikke behøver noget ekstraudstyr i form af en forstærker for at kunne spille på den. Da den er helt akustisk, er den altid klar til, at dit barn kan give et nummer. På den måde er den super nem og brugervenlig at bruge – især for børn.

Modellen her fås til en god pris og er et rigtig godt bud på et førstegangskøb. Designmæssigt er guitaren fremstillet i et flot og naturligt materiale, som giver den et helt klassisk og naturligt udseende, der vil falde i god smag hos ethvert barn og passe ind i ethvert børneværelse.

Vilac lyserød børneguitar - en sød guitar med ekstratilbehør

Denne børneguitar er et rigtig godt bud på en legetøjsguitar til dit barn, der er fyldt 3 år. Igennem leg og læring får dit barn de bedste forudsætninger for at udforske musikken og udvikle sig igennem opdagelse af nye lyde og toner.

Guitaren er fremstillet af forarbejdet bøgetræ og har 6 strenge ligesom en almindelig guitar i fuld størrelse. Strengene kan spændes alt efter behov via de hvide skruer, der sidder fast på grebet. Den fås i et flot lyserødt design med sprudlende blomster, der ikke er alt for skingert men meget jordnært i sit udtryk. 

Dagens bedste priser og tilbud på Vilac lyserød børneguitar :

Mere om Vilac lyserød børneguitar

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Træ
 • Mål: 51 cm (L)
 • Alder: fra 3 år

Med i købet får du ekstratilbehør i form af et plekter og to ekstra strenge, så dit barn er helgarderet inden det for alvor går i gang med at spille guitar. Et plekter kan bruges til at spille med i stedet for fingrene og er derfor et rigtig fint alternativ til de sårbare, små fingre, der hurtigt kan få brug for en aflastning. Her er plekteret en rigtig god mulighed, der samtidig gør det sjovt for dit barn at eksperimentere med de forskellige lyde, det kan afgive (sammenlignet med fingerlyd).

Alt i alt får du en skøn og børnevenlig guitar, som dit barn vil bruge adskillige timer på alene eller i fællesskab med andre.

Sådan vælger du den rigtige børneguitar til dit barn:

 • Størrelse

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder den rigtige størrelse, der passer til dit barns aldersgruppe. Der skelnes imellem disse aldersgrupper:

  • Legetøjsguitar (fra 3 år og opefter)
  • Halv størrelse (under 7 år)
  • Trekvartstørrelse (6-9 år)
  • Fuld størrelse (over 9 år)
 • Behov

Oftest er dit barns behov styret af deres alder, og jo ældre de bliver, jo bedre et overblik vil du få over deres reelle interesseområder. Derfor anbefales det, at du køber en nem og simpel begynderguitar som førstegangskøb, som du senere vil kunne opgradere, hvis dit barn for alvor viser større interesse i løbet af årene.

 • Design

Oftest har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige farver, så du kan vælge det design, som passer bedst til dit barns unikke personlighed.

For at gøre det nemt og overskueligt for dig, har vi på baggrund af forskellige tests af de bedste børneguitarer, samlet dem alle i nedenstående oversigt, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Santana 9AV2 børne spansk-guitar - en af de mest populære guitarer i Danmark

Martin LX1E Little Martin western-guitar - en halv-akustisk rejsemodel

Børneguitar Oxybul - en specialdesignet guitar til de allermindste hænder

My Music World træguitar

Yamaha CS40 spansk børne-guitar natur

Santana ST-200B western-guitar, shorty natur

Yamaha GL1 Guitarlele, rødbrun

Tanglewood TW2 T SE Winterleaf

Tanglewood TW2 T Winterleaf western-guitar

Chateau ST34-BK børne el-guitar sort

DiMavery AC-303 klassisk spansk guitar ½, natur

Bontempi, lille børneguitar i træ, 70 cm, pink

Taylor GS Mini-e Walnut western-guitar - en børneguitar for den let øvede med indbyggede lydjusteringssystemer

Yamaha APX-600 Westernguitar - en lækker guitar med god lyd

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme