Overvejer du at købe en børneguitar? Her finder du de 18 bedste bud

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 18.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Har du et musikalsk anlagt barn, der elsker at fordybe sig i musikken og kan bruge flere timer på at fortælle om det, de har lavet i skolens musiktimer? Så er det måske ved at være tid til at give dit barn en børneguitar. Med en børneguitar får du mulighed for at styrke dit barns udvikling og kreativitet igennem musikken.

Sådan vælger du den rigtige børneguitar til dit barn:

 • Størrelse

Først og fremmest er det altafgørende, at du finder den rigtige størrelse, der passer til dit barns aldersgruppe. Der skelnes imellem disse aldersgrupper:

  • Legetøjsguitar (fra 3 år og opefter)
  • Halv størrelse (under 7 år)
  • Trekvartstørrelse (6-9 år)
  • Fuld størrelse, evt. en lidt mindre rejseudgave (over 9 år)
 • Behov

Oftest er dit barns behov styret af dets alder, og jo ældre det bliver, jo bedre et overblik vil du få over dets reelle interesseområder. Derfor anbefales det, at du køber en nem og simpel begynderguitar som førstegangskøb, som du senere vil kunne opgradere, hvis dit barn for alvor viser større interesse i løbet af årene.

 • Design

Oftest har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige farver, så du kan vælge lige præcis det design, som vil passe bedst til dit barns unikke personlighed.

For at gøre det nemt og overskueligt for dig, har vi på baggrund af tests af de bedste børneguitarer samlet dem alle i nedenstående guide, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

forbruger-test.dk

Sant Guitars CJ-30-BK ½ spansk børne-guitar sort – en klassisk børneguitar i halv størrelse

Sant Guitars CJ-30-BK ½ spansk børne-guitar sort – en klassisk børneguitar i halv størrelseDenne børneguitar er et rigtig godt sted at starte, hvis dit barn er under 7 år og skal have en nem og brugervenlig guitar i en lille og bekvem størrelse. Den er nemlig lavet i halv størrelse, så den er lige til at holde om for selv de mindste hænder.

Guitaren her er en klassisk/spansk børneguitar, og den egner sig derfor til at spille mange forskellige genrer, så dit barn kan prøve nogle forskellige ting af. En akustisk guitar som denne er et populært valg for mange, da du ikke behøver noget ekstraudstyr i form af en forstærker for at kunne spille på den.

Den har en pæn og god lyd for nybegyndere, og som noget ekstra er der taget højde for strengene – disse er lavet af blødt nylon for at skåne dit barns fingre mest muligt.

Den er lavet af lamineret træ på både dæk og bund, og så har den et flot og elegant gribebræt i valnøddetræ med 18 bånd. Du kan vælge imellem flere forskellige farver, alt efter om du ønsker en moderne og minimalistisk, sort guitar, eller en blødere vintage version i naturfarve. Uanset hvilket design du vælger, er det vigtigt, at dit barn trives med det, så det kan blive fortroligt og glad for sin nye guitar.

Yamaha F310 TPBS – Bedste westernguitar-sæt

Yamaha F310 TPBSVil du have en af de bedste guitarer til børn, skal du vælge et instrument fra en af verdens førende producenter af musikudstyr. Denne Yamaha model sælges til en god pris og er et godt valg til pigen eller drengen, der har høje ambitioner med spil.
Guitaren kåres med 4,6/5 stjerner hos Amazon, 3,4/5 stjerner hos Audiofanzine.com og får 76/100 point i testanmeldelsen hos Musicexperts.com. Derudover er den med i det store guitaroverblik som én af favoritterne hos Guitarlisty.com.

Derfor anbefaler vi den

 • Godt begynderinstrument 
 • Etui medfølger 
 • Skarp pris i forhold til den høje kvalitet

 

.

Om 

Selvom det kan være fristende at vælge en billig guitar af dårlige materialer til dit barn, er dette ikke et godt valg, når det kommer til barnets læring og glæde ved musik. 

Der er brug for en børneguitar af høj kvalitet som denne Yamaha F310 TPBS, der er lavet af det bedste træ til strengeinstrumenter. Mens gribebrættet er lavet af rosentræ, er kroppen lavet af figen. Disse træsorter er de fineste, der bruges til fremstilling af børneguitarer. 

De er på én og samme tid både hårdføre og bløde, så der skabes stor slidstyrke om instrumentet. Det bløde figenmateriale skaber en varm, fyldig og rund klang om alle toner, som sættes an på guitaren. 

Yamaha børneguitaren er et godt valg til ham eller hende, der ønsker at udvikle sig både teknisk og klangmæssigt. Det er meget mere tilfredsstillende for dit barn at spille på en guitar, der frembringer de smukkeste klange (fremfor en billig guitar der afgiver ’kold’ lyd).

 

Yamaha F310 TPBS vs. markedet 

 

Det er højkvalitetsmaterialerne, der får Yamaha guitaren til at skille sig særdeles positivt ud. Det fremmer barnets glæde at spille på et tilgivende instrument, hvor selv en skæv akkord giver en varm lyd. 

 

Udvalgte specifikationer 

 

 • Højkvalitetsmaterialer (rosentræ og figen)
 • 4/4 størrelse 
 • Bærebag medfølger

Sant Guitars CJ-36-BK spansk børne-guitar sort – en juniorguitar med det fulde begyndersæt

Sant Guitars CJ-36-BK spansk børne-guitar sort - en juniorguitar med det fulde begyndersætDenne børneguitar er et godt sted at starte for enhver nybegynder mellem 6-9 år, der skal have sin første guitar, da der medfølger et fint lille begyndersæt med i købet. 

Du får en fin lille guitar i trekvartstørrelse, som derfor egner sig perfekt til børn i alderen 6-9 år. Når dit barn fylder 9 år, anbefales det, at du køber en guitar i fuld størrelse, og denne her juniorguitar skal derfor ses som det sidste led i udviklingen, inden dit barn kan opgradere til en almindelig udgave.

Selve guitaren er produceret af laminat med højglans og har et gribebræt i sort valnøddetræ med 18 bånd. Højglans giver en rigtig flot sidste finish, så den både får noget elegance og finesse, der hører til enhver lækker guitar. Rent lydmæssigt giver denne børneguitar en fin og varm lyd, og dit barn kan trygt udforske forskellige musikgenre med denne spanske guitar.

Som en ekstra fordel medfølger der lidt ekstratilbehør, der gør det nemt for dit barn at begynde med at eksperimentere med dette nye instrument. Du får nemlig både plektre og en transporttaske inkluderet i prisen, så dit barn har de bedste forudsætninger for at komme godt fra start.

Yamaha C40II Spansk Guitar – Bedste begynderguitar til drenge og piger

Yamaha C40II Spansk Guitar

Det er den spanske guitar, der er det bedste valg, når du er på udkig efter et godt begynderinstrument til din søn eller datter.Denne klassiker fra Yamaha kåres som ”Budget favoritten” hos Guitarfella.com. Den kåres med 4,3/5 stjerner hos Pricerunner.dk, og den er med som et fremhævet produkt hos Guitarsquid.com.

Derfor anbefaler vi den

 • God pris 
 • Nem at komme godt i gang med 
 • Egnet til nybegynderen

 

 

Om 

Sammenholdt med en western model er den spanske guitar lettere for dit barn at håndtere. Det er størrelsen, der er den primære forudsætning for, at din søn eller datter selv kan kontrollere instrumentet og få et godt greb om både krop og gribebræt. 

Yamaha C40II er den klassiske guitar, som dit barn kender til fra musiklokalet på skolen. Det er modellen, der desuden bruges til musikundervisning på alle landets musikskoler til børn under 10 år. 

Guitaren er designet i den anbefalede 4/4 størrelse. Dette design gør det nemmere for dit barn at avancere til en voksenguitar, når den tid kommer. 

Yamaha C40II vs. markedet 

Det er den gode kvalitet kombineret med den attraktiv, lave pris, der i flere år har gjort Yamaha C40II til en kundefavorit. Det er et godt valg til barnet, som har brug for et velklingende instrument, der hver uge skal transporteres til og fra undervisning på musikskole. 

Udvalgte specifikationer 

 • 4/4 størrelse 
 • Velkendt design og look
 • God til musikundervisning 
 • Egnet til transport 
 • Kan bruges til solospil og sammenspil 
 • Varm og rund klang

 

Santana 9AV2 børne spansk-guitar – en af de mest populære guitarer i Danmark

Santana 9AV2 børne spansk-guitar - en af de mest populære guitarer i DanmarkDenne fine børneguitar anbefales af mange musikskoler i hele Danmark og er et populært valg for mange forbrugere. Du får nemlig en guitar i god kvalitet til en fornuftig sum penge, der med sin lille trekvartstørrelse egner sig perfekt til børn mellem 6-9 år.

Guitaren her designes og udvikles herhjemme i Danmark, men den produceres faktisk på en gammel fabrik i Spanien. Der føres løbende en skarp kvalitetskontrol af alle produkter, så du altid er sikret en rigtig god kvalitet, når du investerer penge i din nye børneguitar.

Den har et massivt dæk, der giver den endnu mere klang end hos en almindelig guitar. Dækket er lavet af massivt ceder, bund og sider af sapele og gribebræt og bro af Kabuikalli. Rimelig unikke materialer, som du måske ikke engang har hørt om endnu. Strengen er lavet af blødt nylon for at skåne dit barns fingre, når det spiller i flere timer ad gangen.

Du får en fin lille guitar med en samlet vægt på lige over 2 kg., og den er derfor dejlig let og robust for dit barn at håndtere. Samtidig er den nem at have med på farten, hvis dit barn ønsker at have den med til familiearrangementer og legeaftaler med vennerne.

Santana B7 BK v2 børne spansk-guitar sort – en god begynderguitar med monteret remholder

Santana B7 BK v2 børne spansk-guitar sort - en god begynderguitar med monteret remholderDenne akustiske begynderguitar er lavet i en fin og robust trekvartstørrelse og passer derfor fint til børn mellem 6-9 år, da den er kortere og dermed nemmere at have med at gøre i børnehSantana ST-200Bøjde.

Guitaren her anbefales af landet musikskoler, da den er nem og ligetil at spille for både nybegyndere og de let øvede. Med sin lille og robuste størrelse er den helt perfekt som en sidste børneguitar, inden dit barn skal træde ind i de voksnes rækker med en guitar i fuld størrelse (når det er fyldt 9 år).

Den har et dæk af gran, bund og sider i elegant mahogni-træ samt gribebræt og bro i komposit materiale, så du alt i alt får en fin og lækker guitar for pengene. Strengene er lavet af blødt nylon for at skåne dit barns fingre, som hurtigt kan komme til at gøre ondt efter et par timer i øvelokalet.

Produktet leveres med en påmonteret remholder, så det bliver nemt for jer fremover at tilkøbe og montere en skulderrem, som kan aflaste dit barns skuldre, hvis det ønsker at spille i en stående position i længere tid ad gangen.

 

Martin LX1E Little Martin western-guitar natur – en halv-akustisk rejsemodel i ypperste kvalitet

Martin LX1E Little Martin western-guitar natur - en halv-akustisk rejsemodel i ypperste kvalitetDer er i sandhed ikke gået på kompromis med noget som helst i denne skønne kvalitetsudgave i Martin-serien, hvor denne Little Martin model kommer i en fix og robust størrelse.

Denne western-guitar er halvakustisk, men kan takket være det indbyggede Fishman Isys T-pickup mikrofonsystem gøre det muligt for dit barn at optage lyd eller sætte guitaren til en forstærker eller sanganlæg. På den måde rummer dette instrument alligevel flere forskellige muligheder, der kan prøves af i øvelokalet.

Selve guitaren har et massivt dæk lavet af sitkagran, der giver en god og fyldig klang. Bagsiden og siderne er lavet af højtrykslaminat, der rent lydmæssigt minder om de dyrere kvalitetsmaterialer som fx mahogni, men som er langt billigere at producere – og som i sidste ende kommer dig til gode. 

Når først du får guitaren i hånden, er du ikke længere i tvivl om, at du har at gøre med højkvalitetsprodukt. Selvom guitaren er 20% mindre i sin størrelse sammenlignet med en almindelig guitar, har den altså en fantastisk lyd, som dit barn vil have stor glæde af. Samtidig gør den lille robuste størrelse den nem at have med på farten eller på længere rejser.

Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar – en klassisk begynderguitar til dit barn

Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar - en klassisk begynderguitar til dit barnDenne spanske guitar er lavet i en trekvartstørrelse og egner sig derfor rigtig fint som en børneguitar, der kan gives i fødselsdags- eller julegave.

Guitaren her er lavet af henholdsvis gran og rosentræ, som begge er meget udbredte træsorter inden for guitarproduktion. Den lille størrelse gør den nem at bruge for dit barn, og så er den nem at have med på ture ud af huset, hvis dit barn ønsker at have guitaren med.

Spanske guitarer er blandt de mest populære guitarer, du kan få fat på. Deres store popularitet skyldes bl.a., at du ikke behøver noget ekstraudstyr i form af en forstærker for at kunne spille på den. Da den er helt akustisk, er den altid klar til, at dit barn kan give et nummer. På den måde er den super nem og brugervenlig at bruge – især for børn.

Modellen her fås til en god pris og er et rigtig godt bud på et førstegangskøb. Designmæssigt er guitaren fremstillet i et flot og naturligt materiale, som giver den et helt klassisk og naturligt udseende, der vil falde i god smag hos ethvert barn og passe ind i ethvert børneværelse.

 

Børneguitar Oxybul – en specialdesignet guitar til de allermindste hænder

Børneguitar Oxybul - en specialdesignet guitar til de allermindste hænderDenne skønne børneguitar fra Oxybul egner sig helt perfekt som et vigtigt pædagogisk redskab til udvikling af dit barns første musikalske færdigheder. Det specielle design gør, at den egner sig for børn helt ned til 3-års alderen og opefter.

Guitaren her har et forenklet og simpelt design, der gør det så nemt som muligt for dit barn at udforske sit nye instrument. Den er simpelt opbygget af træ og med 6 strenge, og dit barn vil hurtigt lære at adskille de forskellige lyde fra hinanden og begynde at eksperimentere med dem hver især og kombinere dem med hinanden, så der dannes små brudstykker af melodier.

Dette er et rigtig godt bud på en begynderguitar, der igennem leg lærer dit barn at udforske den musikalske verden på egen hånd. Dit barn får frie rammer til at til at udvikle sin egen kreativitet, og hvem ved – måske gemmer der sig et fremtidigt musisk talent?

I pakken medfølger der 1 guitar, plektre samt 2 ekstra strenge, så dit barn har alt det, det skal bruge for at komme godt fra start med sit nye instrument.

Vilac lyserød børneguitar – en sød guitar med ekstratilbehør

Vilac lyserød børneguitar - en sød guitar med ekstratilbehørDenne børneguitar er et rigtig godt bud på en legetøjsguitar til dit barn, der er fyldt 3 år. Igennem leg og læring får dit barn de bedste forudsætninger for at udforske musikken og udvikle sig igennem opdagelse af nye lyde og toner.

Guitaren er fremstillet af forarbejdet bøgetræ og har 6 strenge ligesom en almindelig guitar i fuld størrelse. Strengene kan spændes alt efter behov via de hvide skruer, der sidder fast på grebet. Den fås i et flot lyserødt design med sprudlende blomster, der ikke er alt for skingert men meget jordnært i sit udtryk. 

Med i købet får du ekstratilbehør i form af et plekter og to ekstra strenge, så dit barn er helgarderet inden det for alvor går i gang med at spille guitar. Et plekter kan bruges til at spille med i stedet for fingrene og er derfor et rigtig fint alternativ til de sårbare, små fingre, der hurtigt kan få brug for en aflastning. Her er plekteret en rigtig god mulighed, der samtidig gør det sjovt for dit barn at eksperimentere med de forskellige lyde, det kan afgive (sammenlignet med fingerlyd).

Alt i alt får du en skøn og børnevenlig guitar, som dit barn vil bruge adskillige timer på alene eller i fællesskab med andre.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

My Music World træguitar

My Music World - Wooden Guitar

Har du et barn, der er interesseret i musik og synes, det er sjovt at klimpre små melodier og sammensætte toner? Så kan det være, at en træguitar er noget for dit barn. My Music World producere fine børneguitarer, der ligner almindelige guitarer på en prik – bare mindre.

Musik kan åbne en helt ny verden for de fleste mennesker, og det kan være en stor inspiration for et barn at blive introduceret for musik allerede fra de yngste år. Guitaren vil i starten primært fungere som legetøj, men der er en god chance for, at barnet bliver grebet af musikken og får lyst til at prøve endnu mere af. Men guitaren fra My Music World er altså en rigtig god start for den lille musikant.

Om guitaren

Træguitaren fra My Music World er beregnet som et legetøj og kan bruges af børn fra tre år og op. På trods af, det er et stykke legetøj, er tonerne dog stadig tilsvarende en almindelig guitar, selvom lyden kan være anderledes. Det er plastikstrenge, så barnets fingre ikke bliver ømme af at spille på guitaren. Guitaren er seksstrenget, akkurat som de fleste almindelige, spanske guitarer, som denne ligner.

Guitaren er 64 centimeter lang og i flot, lyst træ i guitarkassen, og med en mørk hals, der med de lyse plastikstrenge står i flot kontrast. På selve guitarkassen er der flot mønster. Guitaren kan altså sagtens hænge og pynte på børneværelset.

 

Yamaha CS40 spansk børne-guitar natur

Yamaha CS40 spansk børne-guitar natur - god kvalitet til fornuftige pengeDenne børneguitar fra Yamaha er med sin trekvartstørrelse et perfekt valg til dig, der har et barn i aldersgruppen 6-9 år. Du får en god begynderguitar til en fornuftig sum penge, så dit barn kan begynde at have glæde af musikken allerede fra barnsben af.

Udgaven her er faktisk en børneudgave af Yamaha-klassikeren C40 – hvis du altså har stiftet bekendtskab med sådan én. Med sin lille robuste størrelse og en vægt på 2 kg. er den nem og bekvem at lære at håndtere, og dit barn bliver derfor ikke træt i kroppen, når det bruger denne veltilpassede guitarstørrelse.

Selve guitaren er lavet af flere forskellige træsorter, heriblandt et dæk af gran, sider og bund af meranti, hals af mahogni og gribebræt af rosentræ, som alle har fået en tur med højglans for at få en flot sidste finish. Den flotte rødbrune kastanjefarve giver den et varmt udseende, der i kombination med højglansen giver den et let og elegant retro look.

Alt i alt så er denne guitar en rigtig god investering, som dit barn vil have glæde af de næste mange år, indtil guitaren skal skiftes ud med en model i fuld størrelse.

 

Santana ST-200B western-guitar, shorty natur 

Santana ST-200B western-guitar, shorty natur - brugervenlig og robust guitar i dansk designDenne model fra Santana-serien er lavet i dansk design og i en god og robust størrelse, der gør den velegnet både som rejse- og børneguitar.

Som en del af Bonfire-serien er denne western-guitar kendt for sin brugervenlighed, der gør den nem at spille på for både begyndere og let øvede. Da guitaren består af et dæk i massivt træ, får den også en fyldestgørende og god klang. Resten af delene er fremstillet af mahogni- og rosentræ, som begge er gode træsorter i høj kvalitet. 

Guitaren har 6 strenge og 20 bånd og leveres med D’Addario strenge. Som noget ekstra er der også allerede påmonteret en remholder, til hvis dit barn ønsker eller får behov for en skulderrem, der kan aflaste kroppen under længere øvelsestimer.

Modellen her kaldes ikke for en rejseudgave uden grund. Den vejer nemlig kun 1,5 kg. og er derfor i sandhed en let guitar, der ikke bare gør det behageligt at spille på den men også nemt at rejse og transportere den, hvis dit barn vil have den med, når det besøger sine legekammerater.

Yamaha GL1 Guitarlele, rødbrun 

Yamaha GL1 Guitarlele, rødbrun - en sjov kombination af to forskellige instrumenterDenne guitarlele er en sjov krydsning imellem en almindelig guitar og en ukulele. Den lille størrelse gør den perfekt egnet til de mindre børn i aldersgruppen 5-7 år.

Instrumentet her er lavet af gran, meranti og mahogni, som alle er super lækre kvalitetstræsorter inden for guitarproduktion. Den består ligesom en almindelig guitar af 6 bløde nylonstrenge og spiller som en standard stemt guitar – dog er forskellen, at den er dimensioneret som en bariton ukulele.

Kombinationen sikrer, at dit barn får to forskellige instrumenter i ét – derfor bliver det aldrig kedeligt at spille dette instrument. Med de nye muligheder, der kan udforskes, er denne guitarlele sjov og spændende for alle aldersgrupper.

Du kan vælge imellem 3 forskellige farver: den klassiske sorte udgave, en flot farve i naturtræ eller en sunburst, der har en snert af varme vintagetoner over sig.

Der medfølger en transporttaske med i prisen, så I nemt kan tage guitarlelen med jer på farten – dette kan være en fordel, hvis dit barn vil vise sin guitar frem til familiesammenkomster eller hjemme hos legekammerater.

Tanglewood TW2 T SE Winterleaf 

Tanglewood TW2 T SE Winterleaf

Vil du give dit barn de bedste udviklingsmuligheder med musik og sang, er denne Tanglewood TW2 T SE Winterleaf et godt valg. Den fine og velklingende guitar får 4,6/5 stjerner hos Amazon og 4,5/5 stjerner hos Pricerunner.dk.

Derudover er den med som anbefalet guitar hos Guitarinteractivemagazine.com og Americansongwriter.com.

Derfor anbefaler vi den

 • Western guitar 
 • Med indbygget mikrofon 
 • Rejsevenlig.

.Om 

Til det musik- og sangglade barn vil Tanglewood guitaren være det helt rette valg. Som noget særligt er der indbygget mikrofon i guitaren, der vil højne musikoplevelsen hos din søn eller datter og bidrage med ekstra udviklingsmuligheder. 

Guitaren er lavet af hhv. gran og mahogni, der hver især skaber styrke og robusthed om strengeinstrumentet, og som derudover fremmer den runde og bløde klang om hvert et anslag. 

Der er mulighed for at koble forstærker til instrumentet.

Den akustiske western guitar kan bruges af både dreng og pige, der har ambitioner om at blive en dygtig singer songwriter.

Tanglewood TW2 T SE Winterleaf vs. markedet

Det er det fuldendte design, der gør Tanglewood instrumentet til en ener på markedet for de bedste børneguitarer. Du behøver ikke købe ekstra tilbehør i form af mikrofon til din søn eller datter, når der både skal spilles og synges. Det fremmer den musikalske forståelse og læring, når strengespil kombineres med sang og vokal.

Udvalgte specifikationer 

 • Nem at stemme 
 • Perfekt til fingerspil og sang
 • Egnet til brug på musikskole 
 • Godt valg til det ambitiøse barn 
 • Gran og mahogni 
 • Flot klang og god volumen

Tanglewood TW2 T Winterleaf western-guitar 

Tanglewood TW2 T Winterleaf western-guitar - en akustisk western-guitar til børn over 9 årDenne fine guitar fra Tanglewood er lidt mindre end en almindelig guitar, og egner sig derfor rigtig fint som en overgangsguitar til det større barn over 9 år.

Tanglewood er et engelsk mærke, der siden 1980’erne har gjort en dyd ud af at producere musikinstrumenter, hvor en god kvalitet og fornuftige priser går hånd i hånd, så alle kan være med, når der skal købes et nyt instrument.

Guitaren her er lavet af et massivt dæk af mahogni (både bund og sider), der sikrer en rigtig god klang. Den har 6 strenge og 19 bånd, og da strengene har en kortere længde end ved en normal guitar i fuld størrelse, egner den sig perfekt som rejseguitar for dig, der tit er på farten. 

Du får en akustisk western-guitar med D’Addario EXP 11 strenge påmonteret, og du får derfor en alsidig og rig tone på din guitar. Med den helt rigtig balance imellem de tykke og tynde strenge, som der er i denne her model, får du en rigtig god og behagelig lyd.

Rent designmæssigt har instrumentet fået en satinlakering, så den får et endnu mere elegant og flot udseende. Dit barn vil uden tvivl komme til at stråle, når det får denne guitar imellem hænderne.

Chateau ST34-BK børne el-guitar sort 

Chateau ST34-BK børne el-guitar sort - en begyndervenlig og smart el guitar for børnDenne el guitar er en robust og flot guitar i trekvartstørrelse, der gør den nem og brugervenlig for børn i aldersgruppen 3-8 år. 

Udgaven her er lavet af massivt ahorn- og poppeltræ og er meget traditionelt opbygget med 6 strenge og 22 bånd. Rent lydmæssigt har denne el guitar en alsidig og god lyd, der kan bruges til at spille stort set alle genre, så dit barn kan prøve noget forskelligt af.

I guitaren er der indbygget 3 mikrofoner, 5 positionsskifter, 1 volumenkontrol og 2 tonekontroller, så dit barn kan blive fortrolig med guitarens mange lydmæssige muligheder og forskellige klange.

Med en begyndervenlig el guitar som denne medfølger der naturligvis en god tilbehørspakke med i prisen, hvor du får både kabel, plektre, rem og transporttaske med i købet. På den måde får dit barn den ultimative startpakke og har de allerbedste rammer, når det skal tage sine første skridt ad den musikalske sti.

Inden din kommende el guitar sendes afsted, bliver den kvalitetssikret og klargjort, så du er helt sikker på at få en guitar af den fineste kvalitet, hvor alt er i orden. 

DiMavery AC-303 klassisk spansk guitar ½, natur 

DiMavery AC-303 klassisk spansk guitar ½, natur - et godt førstegangskøb til dit barnDenne klassiske/spanske guitar er i halv størrelse og egner sig derfor til de mindre børn i aldersgruppen 5-7 år.

Udgaven her er lavet af ægte træsorter (gaboon og limewood), og du får derfor en flot guitar med et naturligt trælook, der vil passe ind til ethvert børneværelse. Guitaren er som tidligere nævnt lille i sin størrelse, og af samme grund vejer den kun 1,6 kg. Den lette vægt gør den meget robust og nem for dit barn at bruge, og samtidig er nem at have med på farten – så længe I har en god transporttaske, som den kan være godt beskyttet i.

Denne guitar kan alt det, en guitar skal kunne, og den er derfor meget begyndervenlig uden alt for meget ekstraudstyr og indstillinger. Derfor egner den sig perfekt som et førstegangskøb til dit barn, som på sigt vil kunne opgraderes, hvis dit barn for alvor får blod på tanden og gerne vil give den en ekstra skalle. En akustisk guitar som denne er altid klar til action og kræver intet ekstraudstyr for at kunne spille på den.

Rent designmæssigt kan du vælge imellem 2 forskellige farver – natur eller rød. Den naturlige farve er rolig, harmonisk og meget klassisk for en guitar at være, mens den røde farve giver den noget mere pang og liv, som gør, at den skiller sig ud i mængden.

Bontempi, lille børneguitar i træ, 70 cm, pink 

Bontempi, lille børneguitar i træ, 70 cm, pink - børneguitar med realistisk lyd og tunerDenne børneguitar fra Bontempi er et rigtig godt bud på en begynderguitar pakket ind som et sjovt legetøj til dit barn fra 3 år og op, der måske netop nu viser interesse og tager sine første skridt ind i den musikalske verden.

Guitaren her er meget realistisk opbygget med 6 strenge som hos en almindelig guitar i fuld størrelse. Den er akustisk og ligetil at spille på, og samtidig har den en meget realistisk lyd, der kan tunes. Dit barn har dermed rigtig gode forudsætninger for at lære sit instrument at kende og udvikle sig igennem leg.

En akustisk guitar er den mest foretrukne blandt mange førstegangsspillere, da den ikke kræver noget ekstraudstyr i form af en forstærker for at kunne spille på den. Den er altid klar til at blive spillet på, og dit barn kan derfor nemt have den med sig på farten og give koncerter til bedsteforældre, familie og legekammerater.

Rent designmæssigt har denne børneguitar et pink og iøjefaldende design, der vil klæde enhver kommende musikstjerne. Et design som dette skiller sig ud i mængden og får smilet frem på selv de mest grå regnvejrsdage.

Taylor GS Mini-e Walnut western-guitar – en børneguitar for den let øvede med indbyggede lydjusteringssystemer

Denne miniudgave af en western-guitar fra Taylor har en kortere strenglængde og dermed også en kortere mensur, som gør, at den egner sig perfekt som rejse- eller børneguitar.

Guitaren har en Grand Symphony kropsform og består af et massivt grandæk, der sikrer en rigtig god og fyldig klang. Siderne er lavet af flot valnøddetræ af god kvalitet, der er et populært materialevalg indenfor guitarproduktion. Træsorten understøtter nemlig instrumentets lyd og er med til at give en flot og sprød diskant med en jordnær bas, så lyden altid kun er af den allerbedste kvalitet.

Med guitaren medfølger der et indbygget mikrofonsystem med stemmeapparat (tuner), som gør det nemt for dit barn at stemme sin guitar. Udover det får du også en indbygget forstærker til indspilning og tilkobling til sanganlæg samt indbyggede volume- og tonekontroller, så dit barn for alvor kan eksperimentere med forskellige lyde og toner under øvelsestimerne.

Du får en transporttaske med fra samme design (Taylor), som passer ideelt til din nye guitar. På den måde kan du altid have den med på farten samtidig med, at den er godt beskyttet mod udefrakommende faktorer, der vil kunne beskadige den.

Se vores artikel om: På udkig efter en begynder el guitar? Her finder du de 14 bedste fra test

 

Outlet section for .dk

Yamaha APX-600 Westernguitar – en lækker guitar med god lyd

Yamaha APX-600 Westernguitar

Yamaha APX-600 er en lækker guitar, der fungerer godt hjemme, til mindre jobs på små spillesteder eller i øvelokaler. Det er en smal guitar, og det betyder, at det for mange kan være letter at få et godt greb omkring den.

Akustisk guitar med lækre features

Yamaha APX-600 har mange funktioner. Den akustiske guitar har stålstrenge, men den kan tilsluttes større lydsystemer uden problemer. Den har indbygget tuner, så du kan altid være sikker på, at du er i stand til at stemme den, så du får den helt rigtige lyd ud af den. Det betyder, at du sagtens kan bruge den til et lille spillejob, hvor den er nem at have med og giver en autentisk lyd.

Specifikationer:

 • Gribebræt og sider i palisander
 • Dæk af Sitka Gran
 • Krop af Natotræ
 • Mensur (strengelængde): 634 mm

Dækket af Sitka Gran er produceret af Yamaha og kompenserer for den smalle krop ved at give en klangful lyd i et ellers smalt rum. Kroppen af natotræ minder i lyd og materiale meget om mahogni, men natotræ er et væsentligt billigere alternativ, der er med til at holde hele guitaren nede i et spiseligt prisleje.

Guitaren er god til den faste spiller, der er glad for en god, stabil bas. Her er guitaren meget sikker, mens fokus i mindre grad ligger på de høje frekvenser. Alt i alt er guitaren godt egnet til en guitarist, der søger en lækker, let guitar.

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Børneguitar: De bedste i test

 • Sant Guitars CJ-30-BK ½ spansk børne-guitar sort
 • Yamaha F310 TPBS
 • Sant Guitars CJ-36-BK
 • Yamaha C40II Spansk Guitar
 • Santana 9AV2 børne spansk-guitar
 • Santana B7 BK v2 børne spansk-guitar sort
 • Yamaha CS40 II ¾ spansk guitar
 • Børneguitar Oxybul
 • Vilac lyserød børneguitar

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme