Test af de 7 bedste Brødristere

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 10.03.2021

Morgenmaden er et af de vigtigste måltider i løbet af en normal hverdag. Derfor er det essentielt, at vi giver os selv de bedste forudsætninger for at få et godt måltid mad, før vi påbegynder vores daglige pligter. Og en måde, hvorpå vi især kan gøre det, er ved at have en god brødrister.

Brødrister
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Der findes rigtig mange forskellige brødristere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste brødristere, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Brødrister

forbruger-test.dk

Cloer 3710

Cloer 3710

Vil du gerne have en brødrister, der passer til den lidt større familie? Så kan CLOER 3710 være det rette valg, idet denne har masser af plads.

Faktisk kan den rumme helt op til 4 skiver brød ad gangen, og derfor er der ikke nogen grund til, at familien skal vente på, at brødet bliver klar.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Cloer 3710

Gode ting ved Cloer 3710

 • Du får en brødrister, der kan riste helt op til 4 skiver brød på samme tid
 • Cloer 3710 kommer med en sikkerhedsslukning, hvis brødet sidder fast
 • Brødristeren har sensorelektonik, og derfor er du sikret perfekt brød hver gang
 • Modellen er nem at rengøre med krummebakken, som er let at tømme
 • Med denne model får du desuden også en integreret bollevarmer

Mere information om Cloer 3710

Cloer 3710 er perfekt til børne familien som samles om morgenbordet inden en travl dag. Faktisk kan den rumme helt op til 4 skiver brød ad gangen, og derfor er der ikke nogen grund til, at familien skal vente på, at brødet bliver klar.

Den sikrer dig desuden også mod brændt brød. Det skyldes, at modellen automatisk
kobler fra, hvis der sidder en skive fast, der eventuelt kan brænde sig fast. Der er nemlig ikke noget, der er mere frustrerende end brød, der bliver for brændt.

Fyldt med smarte funktioner

CLOER 3710 er desuden fyldt med smarte funktioner. For eksempel er der ikke nogen grund til at bekymre dig om sikkerheden. Denne model er nemlig udført i et varmeisoleret varmekabinet, og det bliver ikke varmt under brug. Du behøves derfor ikke altid at holde øje med de små nysgerrige fingre.

Derudover har den også en knap til stop og en ekstra-løft knap. Det betyder, at du slipper for besværet med en brødrister, der ikke vil lade brødet komme ud igen.

Denne brødrister er heldigvis også meget let at rengøre. Den har en krummebakke, der er nem at tømme, og efter det er gjort, er modellen igen klar til masser af brug.

Russell Hobbs Retro Ribbon Brødrister – En rød brødrister med retrostemning

Russell Hobbs Retro Ribbon

Der er ikke noget, der er ret meget bedre, end at få ristet sit brød, så man kan spice morgenmaden lidt op. Med Russel Hobbs Retro Ribbon får du en brødrister, der ud over at give dit brød en lækker, ristet overflade også passer ind i ethvert køkken, der trænger til nyt tilbehør. Brødristeren kommer i en rød, metallisk farve og med et lille, analogt display til at følge med i varmeindstillinger. Der er seks forskellige indstillinger til hvor varmt, brødet skal være.

Video Anmeldelse af Russell Hobbs Retro Ribbon Brødrister

https://youtu.be/F9B6oW4YzdA

Gør dit morgenbrød mere lækkert – hurtigt og enkelt

Brødristeren har plads til to brød af gangen, der ristes på begge sider samtidig, når det sættes i brødristeren. Både franskbrød og rugbrød passer ned i de to indgange – og skal du opvarme en bolle eller en sandwich, følger der et stativ med, så det også kan lade sig gøre.

Brødristeren har flere forskellige funktioner, så ud over de seks varmeindstillinger kan den bruges til både genopvarmning og optøning. Så selv på en morgen, hvor man ikke har fået tøet rugbrødet i tide, kan man nyde et lækkert stykke brød til maden. Og får du skruet den op på et niveau, der er lidt for højt, har du mulighed for at bruge afbryderknappen, så du kan få dit brød op – eller så du kan indstille den anderledes i anden omgang.

Mere Om:

Brødristeren er produceret i rustfrit stål, så du slipper for at skulle kigge brune pletter og afskalninger. Du kommer heller ikke til at stå med en brødrister, der er fuld af krummer, da bakken til krummer er aftagelig, så det er nemt at rengøre maskinen.

Der er enkelte praktiske ting, der er gode at have et lille overblik over, før man erhverver sig en brødrister:

 • Strøm: 1300 Watt
 • AC Indgangsspænding: 220 – 240 Volt
 • AC Frekvens: 50 – 60 Hertz

Specifikationerne passer til de fleste almindelige køkkener, så du behøver ikke frygte, at sikringerne sprænger, når du sætter din brødrister i stikkontakten. 

Med en Ribbon Retro brødrister fra Russell Hobbs får du det perfekte tilbehør til dit køkken, og du behøver ikke tænke på at pakke den væk, når den ikke er i brug, for med det lækre, retroinspirerede design står den flot og kan pynte i ethvert køkken, og selv hvis der sprøjter vand eller fedt på brødristeren, vil du ikke opleve, den ruster.

KitchenAid Artisan 5kmt2204

brødrister

I dag er det sådan, at de fleste brødristere kan riste brød, som både er ferskt og frossent. Og det er derfor også noget, KitchenAid Artisan 5kmt2204 behersker.

Denne brødrister kommer  med en autocensor med en varmeholdningsfunktion. Det betyder, at den automatisk formår at sænke og løfte brødet og samtidig at holde det varmt nænsomt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved KitchenAid Artisan 5kmt2204

 • Du får med denne model en god ristningsevne
 • Maskinen kan riste flere forskellige former for brød blandt andet bagels
 • Modellen emmer af høj kvalitet og godt design
 • Brødristeren er tung, og derfor vil den være stabil på ethvert køkkenbord
 • Du får en model, der har en masse forskellige funktioner, der kan opfylde alle behov

Om KitchenAid Artisan 5kmt2204

KitchenAid Artisan 5kmt2204 har hele 7 forskellige risteindstillinger. Det betyder, at det er let for dig at vælge din foretrukne grad af ristning. Og så kommer den også med en LED-nedtællingstimer, så det er let at holde et vågnet øje med brødet og sørge for, at det bliver helt perfekt. Der er således rigtig mange forskellige funktioner, der sørger for, at brødet bliver ristet, præcis som man gerne vil have det.

KitchenAid Artisan 5kmt2204 kommer med et velfungerende varmeelement. Det sørger for, at brødet bliver ristet jævnt på begge sider. Dog kan denne model også mere end blot at riste brødet, denne er nemlig blevet skabt, således at den også kan sørge for perfekt ristning af både bagels og crumpets.

Stor effektivitet

KitchenAid Artisan 5kmt2204 er en meget hurtig brødrister, og selvom du blot vælger en kort ristning, som måske varer 2 minutter, så er der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Denne model er derfor kendt for sin kvalitet, og den giver derfor et rigtig godt indtryk.

Brødristeren er desuden yderst stærk og kraftfuld. Og så er der også blevet gjort noget ud af designet. Det er derfor blandt andet muligt at få denne model i den karakteristiske røde farve farve, der normalt ses ved KitchenAid. Modellen er designet med runde kanter og i et enkelt design, og den kan derfor gå i spænd med enhver indretning i et køkken.

Dualit Lite

Brødrister

Er du på udkig efter en brødrister, der kommer med en lang række fine detaljer, så kan Dualit Lite være den model, du søger efter.

Denne gør brødristningen nemmere, og så er den desuden håndlavet i England, hvilket også er noget, der kommer tydeligt til udtryk på kvaliteten.

Video Anmeldelse af Dualit Lite

Gode ting ved Dualit Lite

 • Du får en model, der rister dit brød godt og giver det en flot farve med ensartethed
 • Modellen giver også rig mulighed for ristning af blandt andet bagels
 • Dualit Lite er en meget hurtig model, hvorfor morgenbrødet kan være klar med det samme
 • Du har mulighed for kun at riste brødet på den ene side og pause maskinen i ristningen
 • Brødristeren er meget god, og med den følger en udførlig og velinformerende manual

Mere om Dualit Lite

Dualit Lite kan udover at riste brødet meget godt også gøre det yderst hurtigt og til perfektion. Det skyldes blandt andet, at modellen hører til en af de mere avancerede modeller med smarte funktioner, som findes på markedet på nuværende tidspunkt.

For eksempel er det muligt for dig at vælge at kun riste brødet på den ene side, og det er især relevant, når man rister blandt andet bagels. De skal nemlig kun have en sprød yderside, mens indersiden skal holdes blød og have en lækker og luftig konsistens.

Let at anvende

Dualit Lite er desuden meget let at anvende, og modellen kommer derfor med en høj grad af brugervenlighed. Den er let at betjene, og for eksempel har modellen en ’high lift’- og en ’pop and peek’-funktion. Disse gør det muligt for dig at holde øje med dit brød og tjekke til det undervejs og det endda helt uden, at du er nødt til at afbryde ristningen.

Modellen har desuden også et smukt touch i form af dennes belægning. Denne kommer desuden med en kølig funktion, og det betyder, at den aldrig bliver varm at røre ved udenpå. Det er således ikke muligt at brænde sine fingre på den, og derfor er sikkerheden også helt i top med Dualit Lite.

Dualit Lite er den type af model, hvor brødet lægges ned i brødristeren – og det kan være en udfordring ved nogle modeller. Dog er det let både at få brødet i og tage det op igen med denne model. Hvis man alligevel har besvær med at få brødet op, kan man benytte sig af en løftefunktion, der manuelt kan bruges til at løfte brødet op ad brødristeren.

Bosch TAT8613


BrødristerMed denne model fra Bosch får du en god ensartethed. Bosch TAT8613 formår nemlig at omdanne ferskt såvel som frossent brød til velduftende skiver på blot få minutter ved at gøre brug af nogle effektive varmeelementer.
Bosch TAT8613 bliver nemlig vurderet til at være en rigtig god brødrister, når det kommer til de opretstående modeller.

Video Anmeldelse af Bosch TAT8613

Gode ting ved Bosch TAT8613

 • Modellen fungerer rigtig godt både fra en kold starttemperatur, og når den er varm
 • Bosch TAT8613 giver alt brød en gylden, brun farve og en velristet tekstur
 • Du får en model, der også er meget velegnet til at riste for eksempel bagels
 • Brødristeren har en høj grad af brugervenlighed, hvorfor den er yderst let at anvende
 • Du får en model i et smukt udført design, der passer ind i alle hjem

Mere om Bosch TAT8613

Bosch TAT8613 sørger  for, at brødet får en smuk og gyldenbrun farve, hvorfor det fremstår meget appetitligt. Det bliver sprødt og knasende og det endda helt uden, at det også kommer til at fremstå tørt.

Er man ikke så meget til de ristede skiver af brød, er det også på modellen muligt at riste andre former for brød som for eksempel bagels. Og det er endda muligt at opnå gode resultater med de lidt kraftigere bagels med en hårdere skorpe. Disse bliver nemlig også velristede og velsmagende, mens de får en flot og jævn farve.

En brødrister med mange funktioner

Bosch TAT8613 beskrives desuden som værende en avanceret brødrister. Dog er den stadig yderst simpel at anvende. Den virker urolig intuitivt, og den er derfor let at betjene. Det gælder især også krummebakken, som er let at både fjerne og tømme for at komme hurtigt igennem rengøringen.

Brødristeren er også udført i et flot design med en glat overflade, hvorfor den vil passe ind i ethvert køkken med fokus på et moderne touch. For at øge det indtryk kan modellen dog også fås i flere forskellige farver, der spænder fra sort og hvid helt over til rød.

Designets fuldendte stil komplimenteres desuden yderligere af den meget smarte opbevaring, der følger med ledningen. Den lange ledning kommer derfor ikke til at ødelægge det flotte og stilrene look, men kan nemt gemmes væk. Det visuelle helhedsindtryk bevares derfor.

Bosch TAT8613 giver derfor helt generelt et godt helhedsindtryk, og så er det en både stærk og solid model. Den vejer hele 2100 gram, og derfor ligger den solidt placeret på vægtskalaen. Den er nemlig lige præcis så tung, at stabiliteten øges, men også så let, at den er nem at flytte rundt på, for eksempel når den ikke er i brug.

Delonghi Distinta

Delonghi Distinta brødrister

Hvis du er vild med lækkert brød og gerne vil have dig en god brødrister, der også designmæssigt er helt skarp, så bør du tage et kig på Delonghi Distinta.

Denne er nemlig helt i top både, hvad angår effektivitet, kvalitet og design.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Delonghi Distinta

Gode ting ved Delonghi Distinta

 • Du får designmæssigt et vidunder i forhold til en brødrister
 • Delonghi Distinta er udstyret med flere smarte, elektroniske funktioner
 • Brødristeren har mulighed for ekstra løft, så du altid kan få dit brød ud
 • Du får en krummebakke, der er let at fjerne og tømme – rengøringen er derfor nem
 • Modellen kommer også med non-slip fødder og en integreret bollevarmer

Mere om Delonghi Distinta

I forhold til designet så er denne model meget stilren, og derfor kan den passe ind i en hvilken som helst stil, der føres i et køkken. Det er således også en meget elegant brødrister, og derfor vil den se fantastisk ud altid at have til at stå fremme i køkkenet. Den kan på en måde udgøre et stykke kunst i et ellers kedeligt rum, og så sørger den som et ekstra plus for at riste dit brød til perfektion.

Gode funktioner

Modellen har plads til hele to stykker brød ad gangen. Og derfor har du rig mulighed for at riste hele din morgenmad på én gang. Du har desuden også mulighed for ikke blot at riste almindelge skiver af brød, da denne også kan rumme for eksempel bagels.

Delonghi Distinta kommer desuden med hele 6 forskellige grader af bruning, så derfor har du rig mulighed for at finde frem til den indstilling, der passer bedst til din smag. Af andre smarte funktioner, som denne brødrister er udstyret med, kan det nævnes, at den har en smart optøningsfunktion. Det betyder, at du kan tage brødet direkte op fra din fryser og spise det samme morgen.

Den giver også mulighed for genopvarmning af dit brød, hvis du ikke lige nåede at få det spist, mens det var sprødt og lunt. Det er nogle meget unikke funktioner, der kan gøre en stor forskel i den almindelige hverdag.

Når brødet er færdigt i brødristeren, er det desuden ganske let at få det ud igen. Delonghi Distinta kommer nemlig også med en manuel løftefunktion, så du kan hæve brødet op i en behagelig højde. Derudover triller krummerne ganske ubesværet ned i krummebakken, som er let at rengøre.

Electrolux EAT7800

Eletrolux brødrister

Når man leder efter en brødrister, er den vigtigste faktor evnen til at riste brødet. Og det er noget, som denne model lever op til. Den leverer altid velristet brød, der hverken er for brændt eller endnu for hvidt. Eksperterne er derfor enige om, at Electrolux EAT7800 fortjener stor ros på dette punkt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Electrolux EAT7800

Gode ting ved Electrolux EAT7800

 • Du får altid velsmagende og velristet brød med en jævn overflade
 • Electrolux EAT7800 sørger for, at både de første og de sidste skiver får en flot ristning
 • Modellen giver dig mulighed for selv at betjene temperaturstyringen
 • Du har rig mulighed for at riste andre typer af brød for eksempel rundstykker
 • Brødristeren er enkel at bruge og let at rengøre

Mere om Electrolux EAT7800

Brødristeren kommer desuden med en temperaturstyring, der også fungerer rigtig godt. Denne afgør nemlig, hvor hårdt brødet bliver ristet.

Normalt tager det kun lige lidt over 2 minutter at stå med en skive færdigristet brød med en rigtig god konsistent, som er sprød udenpå og blød indeni. Det betyder, at man slipper for brød, der er blevet ristet for længe, hvorfor det kommer til at synes tørt og kedeligt. Det kan desuden også give en bitter smag.

Alsidig model

Electrolux EAT7800 er god til flere typer af brød, og derfor egner den sig til brødelskeren og dem, der er til mere end blot at riste brød. Der medfølger nemlig en specialrist, og denne er konstrueret, så den både kan riste rundstykker og andre former for boller. Denne ristning giver også et godt resultat, hvor man hurtigt står med noget velsmagende og lunt brød.

Modellen kan betjenes med nogle små trykknapper. Og den er derfor meget enkel at anvende. Som et ekstra plus har du også mulighed for selv at ændre på temperaturniveauet, så du kan riste forskellige typer af brød på forskellige varmeniveauer.

Sådan finder du den bedste brødrister til dit hjem

Der er ikke noget, der er så hyggeligt og hjemmeligt som duften af nyristet brød, og derfor er der også mange, der sætter pris på at have en god og effektiv brødrister i deres køkken. Dog kan det være svært at finde den helt rette model, idet udvalget er meget stort i dag på markedet.

Derfor er der nogle få ting, du skal have med i dine overvejelser, før du går ud og investerer i en model.

For det første skal du afklare med dig selv, hvor ofte du bruger eller kommer til at bruge din brødrister. Nogle bruger den hver dag, mens andre kun sjældent finder den frem fra skabet. Og her kan det derfor være relevant at finde ud af, hvor stor en model man har behov for.

Bruger du den dagligt, kan du sagtens investere i en af de lidt større og mere avancerede modeller, idet den nok vil blive en integreret del af dit køkken og dermed altid komme til at stå fremme på dit køkkenbord.

Bruger du den derimod kun sjældent, er en mindre model mere praktisk, idet du så hurtigt kan finde den frem og pakke den væk igen efter brug. På den måde optager den ikke en masse unødvendigt plads i dit køkken.

Er du på jagt efter andet køkkenudstyr kan du finde vores test-guides af Køkkenvægte, Smoothie blendere, Røremaskiner og meget mere på denne side!

Typer

Når du skal finde den rette brødrister til dit hjem, skal du også tænke på hvilken type, som du vil være mest komfortabel med. Der findes den liggende model og den opretstående model.

Den liggende model er den mest simple udgave, og den er derfor også ganske let at anvende. Her ligger du blot brødet ovenpå brødristeren, og der er ofte plads til helt op til fire skiver brød på samme tid. Ofte kan de stående model kun riste to skiver på samme tid.

Du kan derfor med en liggende model også selv vælge, hvad du vil riste, og du har derfor en stor grad af alsidighed med en sådan model. Du skal blot indstille timeren og herefter slukker brødristeren selv og automatisk, når tiden er gået. Dog skal du selv sørge for at vende brødet i ny og næ.

Den stående model har mulighed for ilæggelse af brød i toppen. Herefter ristes brødet på begge sider på samme tid. Når ristningen er ovre, bliver dine brød automatisk skubbet op.

Typisk er der plads til to skiver brød på samme tid, dog er der også nogle modeller, der kan rumme fire skiver. En fordel ved denne model er, at den ofte er hurtigere end den liggende model.

Funktioner

Der er mange forskellige funktioner, alt efter hvilken slags brødrister du leder efter. Og her er det derfor igen vigtigt, at du finder ud af, hvad du rent faktisk har behov for.

For nogle er det smart med en optøningsfunktion, idet der opbevares meget brød i fryseren, mens andre slet ikke vil komme til at bruge den funktion til noget som helst, idet de kun bruger ferske brødskiver.

Andre har behov for en opvarmningsfunktioner, idet de ofte bevæger sig meget rundt om morgenen, hvorfor brødet på et tidpunkt bliver koldt og kedeligt. Andre spiser maden, når den er klar, og derfor når brødet ikke at nå til en sådan tilstand.

Nogle synes også, det er smart at kunne indstille ristningsgraden. Og det er da også særligt relevant, hvis man rister forskellige typer af brød. Det er nemlig ikke helt lige meget, om man rister en skive toast eller en bolle i forhold til tid og styrke.

Værd at vide om Brødristere

 • En brødrister er et meget simplet produkt, som kan findes i næsten ethvert køkken. Men dog er det alligevel det produkt, der kan gøre en meget stor forskel ved morgenbordet ved at sørge for noget lækkert og sprødt brød, der kan fyldes op med det oplæg, man holder mest af.
  Der findes et hav af funktioner på brødristere i dag, og hvad enten du er morgenmads entusiast eller bare elsker et godt stykke ristet brød, så er det værd at overveje, hvad der opfylder dit behov.

2 gode opskrifter til din brødrister

Ristet fuldkornspitabrød med hytteost

Her skal der bruges 2 store blommer, 8 spiseskefulde hytteost, 4 spiseskefulde sesamfrø, 1 citron, 4 stk. fuldkornspitabrød og lidt salt og peber.

Sesamfrøene lægges på en kold pande og ristes. Mens det står på skylles, renses og fjernes stenene fra blommerne, som skæres ud i tern. Herefter blandet hytteosten med blommerne, saften af citronen, salt, peber og de ristede sesamfrø.

Pitabrødene ristes på brødristeren på begge sider og deles efterfølgende i kvarte. Så er serveringen klar.

De kvarte skiver af brød dyppes ned i blandingen, som bruges som dip.

Ristet brød med granatæble-kerne og avocado

Her skal de bruges ristet brød, avocado i skiver, kerner fra granatæble og smørelse til brødet. Avocadoen skrælles og hakkes i fine skiver. Herefter fjernes kernerne fra granatæblet, alt imens der ristes noget brød.

Brødet smøres efterfølgende med smørelsen, og ovenpå lægges avocado- skiverne og granatæblekernerne. Så er serveringen klar. Det er en let og frisk ret, der især er god på den solrige terrasse.

Der findes mange muligheder, og du skal derfor finde ud af, hvad du kan lide. Søg eventuelt efter opskrifter online. Her finder du masser af inspiration, og du vil opdage, hvor mange muligheder du får med en god og effektiv brødrister. Og fordi den er så let at betjene, er det bestemt også et redskab, dine børn vil komme til at sætte pris på.

Hvis du er interesseret i andet køkkenudstyr til disse opskrifter så kan du finde vores test-guides af Elkedler, MikroovneJuicere og mange andre køkkenredskaber.

Læs også: Test af de 4 bedste Løbehjul

Denne side er anmeldt af: Nina T. Lauridsen Rating 10/10

 

Anmeldelser af Brødristere

4,8 baseret pa 56 anmeldelser fra forskellige platforme

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Læs hvorfor det er miljø venligt at bruge en brødrister
Politikken – Debat
En ny type brødrister
Berlingske – Debat