Test-oversigt: Her er de 6 bedste brødristere

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

featured image

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige brødristere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste brødristere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Produkt
Cloer 3710
Russell Hobbs Retro Ribbon Brødrister
KitchenAid Artisan 5kmt2204
Dualit Lite
Bosch TAT8613
Delonghi Distinta
Pris 374,00 kr. 749,00 kr. 2.379 kr. 1.014,00 kr. 495 kr. 688,00 kr.
Vurdering
Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere

Vil du gerne have en brødrister, der passer til den lidt større familie? Så kan CLOER 3710 være det rette valg, idet denne har masser af plads.

Faktisk kan den rumme helt op til 4 skiver brød ad gangen, og derfor er der ikke nogen grund til, at familien skal vente på, at brødet bliver klar.

Mere om Cloer 3710

Cloer 3710 er perfekt til børne familien som samles om morgenbordet inden en travl dag. Faktisk kan den rumme helt op til 4 skiver brød ad gangen, og derfor er der ikke nogen grund til, at familien skal vente på, at brødet bliver klar.

Den sikrer dig desuden også mod brændt brød. Det skyldes, at modellen automatisk
kobler fra, hvis der sidder en skive fast, der eventuelt kan brænde sig fast. Der er nemlig ikke noget, der er mere frustrerende end brød, der bliver for brændt.

Fyldt med smarte funktioner

CLOER 3710 er desuden fyldt med smarte funktioner. For eksempel er der ikke nogen grund til at bekymre dig om sikkerheden. Denne model er nemlig udført i et varmeisoleret varmekabinet, og det bliver ikke varmt under brug. Du behøves derfor ikke altid at holde øje med de små nysgerrige fingre.

Derudover har den også en knap til stop og en ekstra-løft knap. Det betyder, at du slipper for besværet med en brødrister, der ikke vil lade brødet komme ud igen.

Denne brødrister er heldigvis også meget let at rengøre. Den har en krummebakke, der er nem at tømme, og efter det er gjort, er modellen igen klar til masser af brug.

Fordele og ulemper ved Cloer 3710

Fordele

 • Du får en brødrister, der kan riste helt op til 4 skiver brød på samme tid
 • Cloer 3710 kommer med en sikkerhedsslukning, hvis brødet sidder fast
 • Brødristeren har sensorelektonik, og derfor er du sikret perfekt brød hver gang
 • Modellen er nem at rengøre med krummebakken, som er let at tømme
 • Med denne model får du desuden også en integreret bollevarmer

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Cloer 3710

Russell Hobbs Retro Ribbon Brødrister - En rød brødrister med retrostemning

Der er ikke noget, der er ret meget bedre, end at få ristet sit brød, så man kan spice morgenmaden lidt op. Med Russel Hobbs Retro Ribbon får du en brødrister, der ud over at give dit brød en lækker, ristet overflade også passer ind i ethvert køkken, der trænger til nyt tilbehør. Brødristeren kommer i en rød, metallisk farve og med et lille, analogt display til at følge med i varmeindstillinger. Der er seks forskellige indstillinger til hvor varmt, brødet skal være.

Mere om Russell Hobbs Retro Ribbon Brødrister

Brødristeren har plads til to brød af gangen, der ristes på begge sider samtidig, når det sættes i brødristeren. Både franskbrød og rugbrød passer ned i de to indgange – og skal du opvarme en bolle eller en sandwich, følger der et stativ med, så det også kan lade sig gøre.

Brødristeren har flere forskellige funktioner, så ud over de seks varmeindstillinger kan den bruges til både genopvarmning og optøning. Så selv på en morgen, hvor man ikke har fået tøet rugbrødet i tide, kan man nyde et lækkert stykke brød til maden. Og får du skruet den op på et niveau, der er lidt for højt, har du mulighed for at bruge afbryderknappen, så du kan få dit brød op – eller så du kan indstille den anderledes i anden omgang.

Brødristeren er produceret i rustfrit stål, så du slipper for at skulle kigge brune pletter og afskalninger. Du kommer heller ikke til at stå med en brødrister, der er fuld af krummer, da bakken til krummer er aftagelig, så det er nemt at rengøre maskinen.

Der er enkelte praktiske ting, der er gode at have et lille overblik over, før man erhverver sig en brødrister:

 • Strøm: 1300 Watt
 • AC Indgangsspænding: 220 – 240 Volt
 • AC Frekvens: 50 – 60 Hertz

Specifikationerne passer til de fleste almindelige køkkener, så du behøver ikke frygte, at sikringerne sprænger, når du sætter din brødrister i stikkontakten. 

Med en Ribbon Retro brødrister fra Russell Hobbs får du det perfekte tilbehør til dit køkken, og du behøver ikke tænke på at pakke den væk, når den ikke er i brug, for med det lækre, retroinspirerede design står den flot og kan pynte i ethvert køkken, og selv hvis der sprøjter vand eller fedt på brødristeren, vil du ikke opleve, den ruster.

I dag er det sådan, at de fleste brødristere kan riste brød, som både er ferskt og frossent. Og det er derfor også noget, KitchenAid Artisan 5kmt2204 behersker.

Denne brødrister kommer  med en autocensor med en varmeholdningsfunktion. Det betyder, at den automatisk formår at sænke og løfte brødet og samtidig at holde det varmt nænsomt.

Mere om KitchenAid Artisan 5kmt2204

KitchenAid Artisan 5kmt2204 har hele 7 forskellige risteindstillinger. Det betyder, at det er let for dig at vælge din foretrukne grad af ristning. Og så kommer den også med en LED-nedtællingstimer, så det er let at holde et vågnet øje med brødet og sørge for, at det bliver helt perfekt. Der er således rigtig mange forskellige funktioner, der sørger for, at brødet bliver ristet, præcis som man gerne vil have det.

KitchenAid Artisan 5kmt2204 kommer med et velfungerende varmeelement. Det sørger for, at brødet bliver ristet jævnt på begge sider. Dog kan denne model også mere end blot at riste brødet, denne er nemlig blevet skabt, således at den også kan sørge for perfekt ristning af både bagels og crumpets.

Stor effektivitet

KitchenAid Artisan 5kmt2204 er en meget hurtig brødrister, og selvom du blot vælger en kort ristning, som måske varer 2 minutter, så er der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Denne model er derfor kendt for sin kvalitet, og den giver derfor et rigtig godt indtryk.

Brødristeren er desuden yderst stærk og kraftfuld. Og så er der også blevet gjort noget ud af designet. Det er derfor blandt andet muligt at få denne model i den karakteristiske røde farve farve, der normalt ses ved KitchenAid. Modellen er designet med runde kanter og i et enkelt design, og den kan derfor gå i spænd med enhver indretning i et køkken.

Fordele og ulemper ved KitchenAid Artisan 5kmt2204

Fordele

 • Du får med denne model en god ristningsevne
 • Maskinen kan riste flere forskellige former for brød blandt andet bagels
 • Modellen emmer af høj kvalitet og godt design
 • Brødristeren er tung, og derfor vil den være stabil på ethvert køkkenbord
 • Du får en model, der har en masse forskellige funktioner, der kan opfylde alle behov

Er du på udkig efter en brødrister, der kommer med en lang række fine detaljer, så kan Dualit Lite være den model, du søger efter.

Denne gør brødristningen nemmere, og så er den desuden håndlavet i England, hvilket også er noget, der kommer tydeligt til udtryk på kvaliteten.

Mere om Dualit Lite

Dualit Lite kan udover at riste brødet meget godt også gøre det yderst hurtigt og til perfektion. Det skyldes blandt andet, at modellen hører til en af de mere avancerede modeller med smarte funktioner, som findes på markedet på nuværende tidspunkt.

For eksempel er det muligt for dig at vælge at kun riste brødet på den ene side, og det er især relevant, når man rister blandt andet bagels. De skal nemlig kun have en sprød yderside, mens indersiden skal holdes blød og have en lækker og luftig konsistens.

Let at anvende

Dualit Lite er desuden meget let at anvende, og modellen kommer derfor med en høj grad af brugervenlighed. Den er let at betjene, og for eksempel har modellen en ’high lift’- og en ’pop and peek’-funktion. Disse gør det muligt for dig at holde øje med dit brød og tjekke til det undervejs og det endda helt uden, at du er nødt til at afbryde ristningen.

Modellen har desuden også et smukt touch i form af dennes belægning. Denne kommer desuden med en kølig funktion, og det betyder, at den aldrig bliver varm at røre ved udenpå. Det er således ikke muligt at brænde sine fingre på den, og derfor er sikkerheden også helt i top med Dualit Lite.

Dualit Lite er den type af model, hvor brødet lægges ned i brødristeren – og det kan være en udfordring ved nogle modeller. Dog er det let både at få brødet i og tage det op igen med denne model. Hvis man alligevel har besvær med at få brødet op, kan man benytte sig af en løftefunktion, der manuelt kan bruges til at løfte brødet op ad brødristeren.

Fordele og ulemper ved Dualit Lite

Fordele

 • Du får en model, der rister dit brød godt og giver det en flot farve med ensartethed
 • Modellen giver også rig mulighed for ristning af blandt andet bagels
 • Dualit Lite er en meget hurtig model
 • Du har mulighed for kun at riste brødet på den ene side og pause maskinen i ristninge
 • Brødristeren er meget god, og med den følger en udførlig og velinformerende manual

Med denne model fra Bosch får du en god ensartethed. Bosch TAT8613 formår nemlig at omdanne ferskt såvel som frossent brød til velduftende skiver på blot få minutter ved at gøre brug af nogle effektive varmeelementer.
Bosch TAT8613 bliver nemlig vurderet til at være en rigtig god brødrister, når det kommer til de opretstående modeller.

Mere om Bosch TAT8613

Bosch TAT8613 sørger  for, at brødet får en smuk og gyldenbrun farve, hvorfor det fremstår meget appetitligt. Det bliver sprødt og knasende og det endda helt uden, at det også kommer til at fremstå tørt.

Er man ikke så meget til de ristede skiver af brød, er det også på modellen muligt at riste andre former for brød som for eksempel bagels. Og det er endda muligt at opnå gode resultater med de lidt kraftigere bagels med en hårdere skorpe. Disse bliver nemlig også velristede og velsmagende, mens de får en flot og jævn farve.

En brødrister med mange funktioner

Bosch TAT8613 beskrives desuden som værende en avanceret brødrister. Dog er den stadig yderst simpel at anvende. Den virker urolig intuitivt, og den er derfor let at betjene. Det gælder især også krummebakken, som er let at både fjerne og tømme for at komme hurtigt igennem rengøringen.

Brødristeren er også udført i et flot design med en glat overflade, hvorfor den vil passe ind i ethvert køkken med fokus på et moderne touch. For at øge det indtryk kan modellen dog også fås i flere forskellige farver, der spænder fra sort og hvid helt over til rød.

Designets fuldendte stil komplimenteres desuden yderligere af den meget smarte opbevaring, der følger med ledningen. Den lange ledning kommer derfor ikke til at ødelægge det flotte og stilrene look, men kan nemt gemmes væk. Det visuelle helhedsindtryk bevares derfor.

Bosch TAT8613 giver derfor helt generelt et godt helhedsindtryk, og så er det en både stærk og solid model. Den vejer hele 2100 gram, og derfor ligger den solidt placeret på vægtskalaen. Den er nemlig lige præcis så tung, at stabiliteten øges, men også så let, at den er nem at flytte rundt på, for eksempel når den ikke er i brug.

Fordele og ulemper ved Bosch TAT8613

Fordele

 • Modellen fungerer rigtig godt både fra en kold starttemperatur, og når den er varm
 • Bosch TAT8613 giver alt brød en gylden, brun farve og en velristet tekstur
 • Du får en model, der også er meget velegnet til at riste for eksempel bagels
 • Brødristeren har en høj grad af brugervenlighed, hvorfor den er yderst let at anvende
 • Du får en model i et smukt udført design, der passer ind i alle hjem

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Bosch TAT8613

Hvis du er vild med lækkert brød og gerne vil have dig en god brødrister, der også designmæssigt er helt skarp, så bør du tage et kig på Delonghi Distinta.

Denne er nemlig helt i top både, hvad angår effektivitet, kvalitet og design.

Mere om Delonghi Distinta

I forhold til designet så er denne model meget stilren, og derfor kan den passe ind i en hvilken som helst stil, der føres i et køkken. Det er således også en meget elegant brødrister, og derfor vil den se fantastisk ud altid at have til at stå fremme i køkkenet. Den kan på en måde udgøre et stykke kunst i et ellers kedeligt rum, og så sørger den som et ekstra plus for at riste dit brød til perfektion.

Modellen har plads til hele to stykker brød ad gangen. Og derfor har du rig mulighed for at riste hele din morgenmad på én gang. Du har desuden også mulighed for ikke blot at riste almindelge skiver af brød, da denne også kan rumme for eksempel bagels.

Delonghi Distinta kommer desuden med hele 6 forskellige grader af bruning, så derfor har du rig mulighed for at finde frem til den indstilling, der passer bedst til din smag. Af andre smarte funktioner, som denne brødrister er udstyret med, kan det nævnes, at den har en smart optøningsfunktion. Det betyder, at du kan tage brødet direkte op fra din fryser og spise det samme morgen.

Den giver også mulighed for genopvarmning af dit brød, hvis du ikke lige nåede at få det spist, mens det var sprødt og lunt. Det er nogle meget unikke funktioner, der kan gøre en stor forskel i den almindelige hverdag.

Når brødet er færdigt i brødristeren, er det desuden ganske let at få det ud igen. Delonghi Distinta kommer nemlig også med en manuel løftefunktion, så du kan hæve brødet op i en behagelig højde. Derudover triller krummerne ganske ubesværet ned i krummebakken, som er let at rengøre.

Fordele og ulemper ved Delonghi Distinta

Fordele

 • Du får designmæssigt et vidunder i forhold til en brødrister
 • Delonghi Distinta er udstyret med flere smarte, elektroniske funktioner
 • Brødristeren har mulighed for ekstra løft, så du altid kan få dit brød ud
 • Du får en krummebakke, der er let at fjerne og tømme – rengøringen er derfor nem
 • Modellen kommer også med non-slip fødder og en integreret bollevarmer

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Delonghi Distinta

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Sådan finder du den bedste brødrister til dit hjem

Der er ikke noget, der er så hyggeligt og hjemmeligt som duften af nyristet brød, og derfor er der også mange, der sætter pris på at have en god og effektiv brødrister i deres køkken. Dog kan det være svært at finde den helt rette model, idet udvalget er meget stort i dag på markedet.

Derfor er der nogle få ting, du skal have med i dine overvejelser, før du går ud og investerer i en model.

For det første skal du afklare med dig selv, hvor ofte du bruger eller kommer til at bruge din brødrister. Nogle bruger den hver dag, mens andre kun sjældent finder den frem fra skabet. Og her kan det derfor være relevant at finde ud af, hvor stor en model man har behov for.

Bruger du den dagligt, kan du sagtens investere i en af de lidt større og mere avancerede modeller, idet den nok vil blive en integreret del af dit køkken og dermed altid komme til at stå fremme på dit køkkenbord.

Bruger du den derimod kun sjældent, er en mindre model mere praktisk, idet du så hurtigt kan finde den frem og pakke den væk igen efter brug. På den måde optager den ikke en masse unødvendigt plads i dit køkken.

Er du på jagt efter andet køkkenudstyr kan du finde vores test-guides af Køkkenvægte, Smoothie blendere, Røremaskiner og meget mere på denne side!

Typer

Når du skal finde den rette brødrister til dit hjem, skal du også tænke på hvilken type, som du vil være mest komfortabel med. Der findes den liggende model og den opretstående model.

Den liggende model er den mest simple udgave, og den er derfor også ganske let at anvende. Her ligger du blot brødet ovenpå brødristeren, og der er ofte plads til helt op til fire skiver brød på samme tid. Ofte kan de stående model kun riste to skiver på samme tid.

Du kan derfor med en liggende model også selv vælge, hvad du vil riste, og du har derfor en stor grad af alsidighed med en sådan model. Du skal blot indstille timeren og herefter slukker brødristeren selv og automatisk, når tiden er gået. Dog skal du selv sørge for at vende brødet i ny og næ.

Den stående model har mulighed for ilæggelse af brød i toppen. Herefter ristes brødet på begge sider på samme tid. Når ristningen er ovre, bliver dine brød automatisk skubbet op.

Typisk er der plads til to skiver brød på samme tid, dog er der også nogle modeller, der kan rumme fire skiver. En fordel ved denne model er, at den ofte er hurtigere end den liggende model.

Funktioner

Der er mange forskellige funktioner, alt efter hvilken slags brødrister du leder efter. Og her er det derfor igen vigtigt, at du finder ud af, hvad du rent faktisk har behov for.

For nogle er det smart med en optøningsfunktion, idet der opbevares meget brød i fryseren, mens andre slet ikke vil komme til at bruge den funktion til noget som helst, idet de kun bruger ferske brødskiver.

Andre har behov for en opvarmningsfunktioner, idet de ofte bevæger sig meget rundt om morgenen, hvorfor brødet på et tidpunkt bliver koldt og kedeligt. Andre spiser maden, når den er klar, og derfor når brødet ikke at nå til en sådan tilstand.

Nogle synes også, det er smart at kunne indstille ristningsgraden. Og det er da også særligt relevant, hvis man rister forskellige typer af brød. Det er nemlig ikke helt lige meget, om man rister en skive toast eller en bolle i forhold til tid og styrke.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Electrolux EAT7800

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme