Se 13 af de bedste cykelhjelme der beskytter dit hoved

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 30.03.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

De fleste kender til cykelhjelme. Det er dog ikke alle, der altid har lyst til at bruge dem. Men det burde vi nu alligevel. En cykelhjelm kan nemlig redde dit liv, hvis uheldet er ude. Hvad skal man vælge? Og hvad har man brug for? Alt dette og mere til kan du blive klogere på i denne guide.

Cykelhjelm

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige cykelhjelme på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste cykelhjelme, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Denne næste model er en helt del anderledes fra de andre modeller på listen.

Vi skal nemlig kigge på Hövding 2.0, og dette er ikke en almindelig cykelhjelm. Nej, dette er et moderne og teknologisk flot alternativ til cykelhjelmen. Hövding 2.0 er en airbag til cyklister.

Denne airbag skal tages på, og den sidder som en krave på cyklisten.

Video Anmeldelse af Hövding 2.0

Gode ting ved Hövding 2.0

 • Futuristisk og praktisk alternativ til den almindelige cykelhjelm
 • Selvaktiverende airbag til cyklisten, der ikke ønsker at cykle med almindelig hjelm
 • Beskytter dig optimalt under uheld ved at korrigere dine nakkes position
 • Kræver opladning for at virke
 • Skal tændes og slukkes inden og efter cykelturen

Mere information om Hövding 2.0

Den fungerer som en usynlig cykelhjelm, der først dukker op, når du kommer ud for et uheld.

Den aktiveres, når den fornemmer et bestemt bevægelsesmønster, hvorefter airbaggen pustes op. Airbaggen vil herefter rette nakkens position, så denne beskyttes bedst muligt.

Herefter vil airbaggen beholde sit oppustelige tryk, så du også kan være sikker, selv hvis du får mange stød og slag.

Efter en lille ramme tid, vil airbaggen selv punktere, hvorefter du igen kan tage den af. Fordi airbaggen aktiveres via bestemte bevægelser, så er det også utroligt vigtigt, at man husker at slukke denne efter endt brug.

Airbaggen er fremstillet i nylon, og den er derfor slidsikker og går ikke i stykker, selv hvis du rammer jorden med den på.

Denne ”hjelm” kræver opladning, da den indbyggede bevægelsessensor ellers ikke vil virke, og du skal derfor huske på dette, inden du skal ud at cykle med den på.

Derudover anbefales ”hjelmen” til personer fra 15 år og opefter, så selv den mest stædige teenager kan vide sig sikker i trafikken uden at skulle døje med en ”pinlig” eller ”grim” hjelm.

Airbaggen skal først aktiveres, når man er helt klar til at cykle, og dette gøres meget simpelt. Kraven skal nemlig lynes helt op, hvorefter lynlåsen kan spændes fast på modsatte side.

Når denne er spændt fast, aktiveres airbaggens funktion, og du kan herefter begynde at cykle. Batteriet i kraven indikeres via lysdioder, og kraven vil også lave en lyd, når denne tændes eller slukkes, så du kan være helt sikker på, at kraven er klar til brug.

Netop fordi denne model er en del mere teknologisk og moderne, så er prisen også herefter.

Dette produkt er derfor en hel del dyrere end almindelige cykelhjelme, og du skal derfor se frem til en større investering end normalt.

Modellen kan ikke genanvendes efter uheld, da man skal anskaffe sig en ny. Dog dækker forsikringer ofte denne model, og du kan med fordel høre din forsikring, om din airbag er dækket heraf for bedst mulig kompensation.

 


Abus Aven-U

Den næste hjelm på listen er ikke kun en voksenmodel. Denne model kan faktisk også fås i en juniorstørrelse, og den kan derfor bruges af både store og små.

Modellen er beregnet til at bruges både af cyklister og skatere.

Det er derfor en to-i-en-hjelm, der kan anvendes til flere sportsgrene. Denne hjelm er fremstillet til at være utroligt holdbar, og så er den også utroligt let.

Video Anmeldelse af Abus Aven-U

Gode ting ved Abus Aven-U

 • Behagelig og smart to-i-en-hjelm til både juniorer og voksne
 • Praktisk hjelm, der kan bruges af både skatere og cyklister
 • Letvægtsmodel og Danmarks letteste skaterhjelm
 • Ventilationshuller giver god luftgennemstrømning
 • Refleksstriber giver bedre synlighed i trafikken

Mere information om Abus Aven-U

Hjelmen skulle også efter sigende være den letteste skaterhjelm i Danmark. Dog findes der andre cykelhjelme, som er en smule lettere.

Grundet den lave vægt på denne hjelm, så er den også utroligt let at have med rundt, og den vejer næsten ingenting på hovedet. Aven-U sidder tættere på ansigtet end almindelige hjelme gør, og dette resulterer i en mere behagelig oplevelse.

Derudover er hjelmens remmer både bløde og kradsefrie, så du ikke irriterer huden ved at have hjelmen på. Der sidder også enkelte puder indeni hjelmen for at give endnu mere komfort, når man har hjelmen på.

Disse kan i øvrigt tages ud og vaskes, så de ikke bliver sure og lugter efter længere tids brug. Ønsker man at justere hjelmen, så denne sidder bedre, kan dette også lade sig gøre. Aven-U har nemlig oplukkelige sidespænder, som du kan justere med.

Du har også muligheden for at justere nakkespændingen via en skruejustering på bagsiden af hjelmen.

Som ekstra praktiske egenskaber har denne hjelm både ventilationshuller samt refleksstriber. Ventilationshullerne giver dig en god gennemstrømning af luft, når du bruger hjelmen, og du kan derfor sagtens have den på i lang tid på en varm sommerdag.

Refleksstriberne hjælper med at gøre dig ekstra synlig i trafikken, og især når det er blevet mørkt. Dette er meget praktisk i de kolde måneder, da der er mørkt i længere tid ad gangen.

 


Abus Pedelec 2.0 ACE

Cykelhjelme

Den sidste voksenmodel på listen i denne guide kommer også fra Abus. Her er tale om en lidt anderledes cykelhjelm end de almindelige modeller, for dette er nemlig en el-cykelhjelm.

Hvad betyder det så? Jo, denne cykelhjelm dækker mere af hovedet, og den er beregnet til at holde dit ansigt frit og beskyttet ved højere hastigheder.

Hastigheder som opnås på elcykel, hvoraf hjelmen har fået sit navn. Det kræver nemlig en specialiseret hjelm at cykle på elcykler, da de kan nå meget højere hastigheder end almindelige cykler kan.

Video Anmeldelse af Abus Pedelec 2.0 ACE

Gode ting ved Abus Pedelec 2.0 ACE

 • High-end elcykelhjem med mange praktiske egenskaber
 • Dobbeltstøbt hjelm med anatomisk design sikrer dig god beskyttelse ved uheld
 • Regnslag og visir giver dig god beskyttelse mod vind og vand
 • Insektnet holder kryb og kravl væk fra hjelmen
 • Ventilationshuller giver god luft til hovedet

Mere information om Abus Pedelec 2.0 ACE

Denne hjelm sørger for at beskytte dit hoved bedst muligt.

Dette er en meget holdbar model, og den er også helstøbt på en måde, så inder- og yderside smelter sammen.

Dette giver hjelmen en højere stødabsorbering, og du kan derfor sagtens tåle knubs og slag uden at kommer yderligere til skade.

Hjelmen er også fremstillet med hovedets anatomi i tankerne, så den bedst muligt dækker de vigtigste områder og giver den støtte, der kræves.

Denne model har også mange praktiske egenskaber, og den har først og fremmest et indbygget visir. Dette er med til at skærme for både vind, vand og sol, så du kan køre uden problemer.

Derudover har den også indbygget regnslag, insektnet og en LED-lygte, der kan gøre opmærksom på dig i trafikken, selv når det er mørkt. Pedelec 2.0 ACE har også bløde og behagelige stropper med dertilhørende magnetisk hagestrop.

Denne gør det let at spænde hjelmen fast, og du undgår at få huden i klemme, hvilket kan ske med almindelige klikbare stropper.

Ønsker man at tilpasse nakkespændingen gøres dette via det finjusterbare nakkespænde.

På varme sommerdage kan hjelmen også sagtens bruges, da den er udstyret med 13 ventilationshuller, som sikrer dig en god tilstrømning af luft.

Netop fordi denne model er beregnet til en specifik type cykel og har mange gode egenskaber, så stiger prisen på den også.

Denne hjelm befinder sig i nærheden af prisen på en ”usynlig cykelhjelm”, og den er derfor en dyrere investering end almindelige modeller.

 


Nutcase Bumblebee Gen3

Cykelhjelme

i samarbejde med PriceRunner

Den første børnehjelm vi skal kigge på kommer fra Nutcase. Nutcase er en af de førende producenter inden for cykelhjelme til børn.

De er kendt for at lave gode produkter i høj kvalitet, og Bumblebee Gen 3 er ingen undtagelse.

Denne sjove og smarte cykelhjelm er designet i ægte skaterstil, og den har derfor en mere afrundet form end de klassiske modeller.

Video Anmeldelse af Nutcase Bumblebee Gen3

Gode ting ved Nutcase Bumblebee Gen3

 • Praktisk og effektiv cykelhjelm til de mindste
 • Spændende design som gør hjelmen sjovere at bruge
 • Ventilationshuller sikrer god luftgennemstrømning
 • Smart magnetisk hagestrop forhindrer at huden kommer i klemme
 • Kan tilpasses hovedet via drejespændet bagerst på hjelmen

Mere information om Nutcase Bumblebee Gen3

Med denne cykelhjelm på hovedet, kan du være sikker på, at de mindste har god gennemstrømning af luft via de 11 ventilationshuller.

Dette betyder også, at de yngste kan bruge det meste af dagen med hjelmen på uden at være ved at dø af varme. Hjelmen er også praktisk anlagt, for den har både en smart, magnetisk hagestrop samt et drejespænde til at regulere nakkespændingen.

Den magnetiske hagestrop sikrer, at dit barn ikke får huden i klemme, som det er tilfældet med almindelige hagestropper.

Derudover kan du tilpasse hjelmen helt efter barnets hoved med drejespændet, så hjelmen sidder så godt som muligt.

Hjelmen er i øvrigt CE-mærket, så du kan være sikker på, at denne overholder sikkerhedskravene. Derfor er dit barn også godt beskyttet, og du kan være helt rolig, når de tager cyklen eller løbehjulet ned på legepladsen.

Som navnet på denne hjelm nok også afslører, så har denne model et specifikt design. Den er nemlig lavet således, at den ligner en bi.

Dette design kan være en fordel til især de mindste, da hjelmen bliver meget mere spændende at have på og se på, hvis den har et sjovt udseende.

Denne hjelm er også del af en serie, hvor du bl.a. kan få mange flere spændende designs som består af både dyr og farver.

 


Abus Green Catapult Anukycykelhjelm

Abus er et velkendt navn, og vi skal endnu en gang kigge på et produkt fra denne tyske producent.

Denne gang er det dog en hjelm til de mindste, som vi skal kigge på. Abus har lavet modellen Green Catapult Anuky, og denne er også af rigtig god kvalitet, i samme stil som resten af Abus’ produkter.

Dette er en letvægtsmodel, og den er derfor let at have på og tage med i skole. Hjelmen er fremstillet i et sjovt og børnevenligt design, så den virker mere interessant for de mindste.

Video Anmeldelse af Abus Green Catapult Anuky

Gode ting ved Abus Green Catapult Anuky

 • Let og effektiv model til de mindste
 • In-mold-støbning giver bedre stødabsorbering
 • Ventilationshuller tilfører luft til toppen af hjelmen
 • Bløde stropper og klikspænde med pude øger komforten
 • LED-lygte og reflekser i nakken øger synligheden i trafikken

Mere information om Abus Green Catapult Anuky

Hjelmen er derudover lavet med In-mold-konstruktion. Dette betyder, at hjelmens yder- og inderside er smeltet sammen, hvilket resulterer i en bedre stødabsorbering.

Bagsiden af hjelmen er flad, og den egner sig derfor særligt godt til børn i børnestole.

Derfor kan den dog stadig bruges af børn, der cykler selv. Hjelmen er også utroligt praktisk, idet den er udstyret med en LED-lygte i bakken af hjelmen.

Denne hjælper med at holde dine børn synlige i trafikken, selv når det er mørkt udenfor. Green Catapult Anuky giver også god lufttilførsel i toppen af hjelmen, da den har 6 indbyggede ventilationshuller.

Derudover har den meget bløde stropper, som ikke irriterer børnenes hud, og et klikspænde med dertilhørende pude.

Den er derfor behagelig for de små at have på, og de kan på samme tid være helt trygge.

 


Bell Sidetrack Junior MIPS

Cykelhjelm

Vi har tidligere kigget på en hjelm til voksne fra producenten Bell.

Vi skal nu kigge på en af Bells hjelme til børn, og her er tale om modellen Bell Sidetrack Junior MIPS.

Denne hjelm er en onesize hjelm, der passer til juniorerne. Hjelmen gør brug af MIPS-teknologien. MIPS står for Multi-Directional Impact Protection System.

Dette system hjælper med at beskytte hovedet fra alle retninger, hvorimod almindelige cykelhjelme hovedsageligt beskytter baghovedet.

Video Anmeldelse af Bell Sidetrack Junior MIPS

Gode ting ved Bell Sidetrack Junior MIPS

 • Praktisk og holdbar hjelm til junior
 • MIPS og In-mold-konstruktion giver utroligt høj sikkerhed og beskytter mod slag fra alle retninger
 • Ventilationshuller sikrer luftgennemstrømning
 • Aftagelig skygge medfølger ved køb
 • Mulighed for regulering af nakkespænding via drejespænde

Mere information om Bell Sidetrack Junior MIPS

En MIPS-hjelm er derfor en god og effektiv hjelm, og den kan være utroligt praktisk at have, hvis junior f.eks. dyrker BMX eller cykler meget i skoven og andre steder
med ujævnt underlag.

Denne model har også hele 15 ventilationshuller, og du kan derfor være sikker på, at junior sagtens kan have hjelmen på i længere tid uden at svede.

Sidetrack Junior er også fremstillet med den smarte In-mold-støbning, der smelter både inder- og yderside sammen. Det gør hjelmen endnu mere stødabsorberende, og herudover er den også fremstillet i det holdbare materiale polykarbonat.

Hjelmens høje holdbarhed og stødabsorbering er bl.a. med til at give denne model sit CE-certifikat, der fortæller, at produktet har bestået indgangskravene til markedet.

Hjelmen har også indbyggede puder, så den er behagelig at have på. Derudover har den også en smart hagestrop og et drejespænde til at regulere nakkespændingen.

Der medfølger en skygge ved køb af denne hjelm, og denne kan nemt og hurtigt afmonteres.

 


Limar 242 Race

cykelhjelm

Næste model i rækken kommer fra Limar, og vi skal se på deres 242 Race hjelm.

Denne hjelm er en del af en serie af hjelme, der alle har et børnevenligt motiv.

Du kan f.eks. få hjelme med en strand, med ild eller med en racerbil, som det er tilfældet med denne hjelm.

Disse motiver er bl.a. med til at få børnene til at synes godt om deres cykelhjelme, og det kan hjælpe med at få dem til at tage hjelmen på oftere.

Gode ting ved Limar 242 Race

 • Utroligt let model i en serie med mange udskiftelige motiver
 • Letvægtsmodel er let at have med i skole og vejer ingenting på hovedet
 • Hjelmen justeres let ved hjælp af drejespændet i nakken
 • LED-lygte med blinkefunktion gør opmærksom på dit barn i trafikken
 • Ventilationshuller giver god lufttilstrømning

Denne model er desuden utroligt let, og de små kan derfor sagtens bære den uden problemer.

Hjelmen er også CE-certificeret, og du kan derfor være helt sikker på, at hjelmen nok skal beskytte dine børn.

Mere information om Limar 242 Race

242 Race har også 11 ventilationshuller, som sørger for, at dit barn får luft ind under hjelmen. Denne bliver derfor ikke alt for varm på en sommerdag, og dit barn kan sagtens køre rundt med hjelmen på i længere tid.

Derudover kan hjelmen justeres, så denne passer bedre til netop dit barns hoved. Dette gøres bl.a. ved at skrue på drejespændet i nakken af hjelmen.

Her sidder i øvrigt også en LED-lygte, som hjælper med at gøre opmærksom på dit barn i trafikken.

Lygten har også blinkefunktion, og dette kan især være en praktisk egenskab, når det begynder at blive mørkt i længere tid ad gangen.

Dit barn vil derfor helt synligt i trafikken, selv når de cykler i skole på en kold og mørk morgen i december.

 


Lazer P’Nut

cykelhjelm

Den sidste model i børnerækken, og på listen generelt, kommer fra Lazer.

Modellen hedder P’Nut og er den af en serie cykelhjelme til børn. Denne serie af hjelme har en smart funktion, som de alle deler.

Det er nemlig muligt at udskifte farven på hjelmen, eftersom denne kan klikkes af og på. Dette betyder også, at hvis dit barn gerne vil have muligheden for at skifte mellem flere farver, så kan dette sagtens lade sig gøre.

Foruden at have gode farvemuligheder, så er denne cykelhjelm også med at sikre dit barn i et eventuelt uheld. Modellen er nemlig CE-certificeret.

Gode ting ved Lazer P’Nut

 • Praktisk hjelm til de små med udskiftelig farveskal
 • Autofit-system tilpasser hjelmen til barnets hoved
 • Reflekser hjælper med at gøre opmærksom på dit barn i trafikken
 • Ved køb medfølger en opbevaringspose til hjelmen
 • Egner sig til dagligdag

Foruden at have gode farvemuligheder, så er denne cykelhjelm også med at sikre dit barn i et eventuelt uheld.

Modellen er nemlig CE-certificeret.

Mere om Lazer P´Nut

Denne hjelm har også god tilførsel af luft gennem sine 18 ventilationshuller. Disse sørger for, at dit barn ikke overopheder på en varm sommerdag med hjelmen på.

Derudover er denne hjelm også udstyret med Autofit-system.

Dette sørger for, at hjelmen selv tilpasser sig dit barns hoved, så den sidder så behageligt som muligt.

Ønsker man dog stadig at tilpasse hjelmen manuelt, så kan dette gøres via de justerbare remme.

Hagestroppen er en klassisk klikbar strop, der holder hjelmen fastspændt under brug. Hjelmen er desuden utroligt let, så den er let at have med overalt.

Du får også en pose med til at opbevare hjelmen i, så denne kan holdes tør eller fri for eventuelt snavs, når den ikke er i brug.

En cykelhjelm skal kunne beskytte dig, når uheldet er ude. Dette er cykelhjelmens vigtigste funktion. De fleste cykelhjelme er derfor også designet således, at de beskytter dig bedst muligt, hvis dette skulle ske.

Der er dog flere valgkriterier, når man skal vælge en ny cykelhjelm, og det kan derfor godt være svært at vælge. Det har også betydning for dit valg, hvad du skal bruge cykelhjelmen til.

Alt efter om du skal bruge hjelmen til og fra arbejde eller skoler, eller om du skal ud i skoven og køre offroad, så skal du vælge med dette i mente.

Du bør derfor overveje en masse faktorer, før du køber en hjelm, og dette kan vi hjælpe dig med forneden.

Her er nemlig samlet en række egenskaber og funktioner hos cykelhjelme, som du bør overveje eller tænke over, før du køber en ny hjelm.

Først og fremmest kan man nævne prisen. De fleste cykelhjelme er meget ens i pris, og det er sjældent, at disse varierer. Du kan dog som tommelfingerregel huske på, at jo flere funktioner og jo mere praktikalitet en hjelm har, jo dyrere vil den også blive.

Her kan det dog også nævnes, at netop fordi cykelhjelmen er beregnet til at beskytte dit hoved, så vil det være en fordel at investere i en nogenlunde god model.

Dette fører os til det næste og vigtigste punkt; sikkerheden. Selvom alle cykelhjelme er designet til at passe godt på dig, så er nogle modeller bedre end andre. Men hvordan kan du være sikker på, at hjelmen er god nok?

Hvordan kan du vide, at denne hjelm er bedre end den forrige, du kiggede på?

Hvis du er i tvivl, så kan du altid bruge et bestemt trick. Du kan nemlig se, hvor mange og hvilke anmærkninger hjelmen har fået.

Som oftest vil flere forskellige testfirmaer markere produkter, som består deres tests. Testvinder-hjelme er derfor ofte en god måde at finde en sikker hjelm, og du kan f.eks. kigge efter troværdige kilder såsom Tænk eller FDM.

Husk på; produkter af denne art skal altid sikkerhedsgodkendes, og nogle modeller udmærker sig altid bedre end andre. Foruden sikkerhedscertifikater og anmærkninger, så har du også muligheden for at se efter andre sikkerhedsmæssige kvaliteter.

Her kan med fordel nævnes MIPS og In-mold. MIPS står for Multi-Directional Impact Protection System. Dette system er en utroligt god sikkerhedsforanstaltning at
have på en cykelhjelm.

Den indikerer nemlig, at hjelmen er designet til at beskytte hovedet fra alle vinkler, og den beskytter derfor mere og bedre end almindelige cykelhjelme. In-mold er en fremstillingsmetode, der går ud på, at man smelter både inder- og ydersiden af hjelmen sammen.

Som oftest er cykelhjelmen todelt, men med In-mold får man en sammenhængende og meget stærkere hjelm.

Dette forøger også stødabsorberingen på hjelmen, og du kan derfor være helt sikker på, at hjelmen kan tåle langt flere slag.

Er du interesseret i flere produkter, så se også vores tests af Cykelcomputere, Yogamåtter, Bæreseler og meget mere her på siden.

 

Værd at vide om Cykelhjelme

 • Designet kan ofte være en stor faktor, hvis du er på jagt efter en cykelhjelm til et barn – og vil ofte afgøre om hjelmen bliver brugt.
  Køb en hjelm der passer til dit behov, hvad enten det er Offroad, by tur eller landevejen der kalder.

Det er ellers almen viden, at man burde, men der er stadig nogen, der ikke bruger cykelhjelmen.

Der er dog masser af gode grunde til at bruge cykelhjelm. Først og fremmest bruger vi cykelhjelm for at beskytte hovedet mod skader.

Dette skyldes, at cyklister i ny og næ kommer ud for uheld, og man kan komme alvorligt til skade, da det ofte er hovedet, der bliver hårdest ramt.

Hovedet er skrøbeligt i forvejen, og derfor har man udviklet cykelhjelmen for at beskytte det. I de seneste år har vi dog set en positiv udvikling i Danmark, og flere og flere bruger cykelhjelmen.

Dog er der stadig en bestemt gruppe mennesker, der er en hel del ringere til at huske hjelmen end de andre. De helt unge cyklister under 11 år er nemlig dem, der er allerbedst til at huske hjelmen.

cykelhjelm

Dette kan selvfølgelig skyldes, at man er mere ligeglad med udseendet og hjelmen. Men jo længere op vi kommer i puberteten, jo mere glemmer vi hjelmen.

Det er nemlig de 16-25-årige, der er dårligst til at bruge cykelhjelmen. Her kan man pege på, at mange teenagere synes, at hjelmen er enten grim eller pinlig, og man vil helst ikke ses med den.

Der er dog god grund til at forsøge at huske hjelmen. Undersøgelser viser nemlig, at en cykelhjelm halverer risikoen for hovedskader. Det anslås også, at der mellem 2013 og 2017 var 587 cyklister, der fik alvorlige hovedskader i Danmark, hvoraf 51 døde.

Derudover er der årligt et gennemsnit på 3.000 cyklister, som får skader på hoved og hud i forbindelse med uheld på cyklen.

Heldigvis er man begyndt at lave alternativer til cykelhjelmen, som selv de stædigste teenagere måske kan overtales til at bruge.

Vil du cykle i skov, på grus og på landevej – Hvorfor ikke nøjes med en cross- eller gravel cykel fremfor 2 cykler: Cross cykel eller gravel cykel | Test af de 10 bedste allround cykler

Se også denne artikel på taenk.dk: Test: Cykelhjelme

Se også denne lignende artikel på vores side: Cykelstol test – her finder du de 10 bedste og mest sikre modeller

Læs også: Segboard – bedste segboards i tests.

 Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Bell StokerCykelhjelme

Selvom de fleste cykelhjelme egner sig fint til bykørsel og dagligdagen, så er der også enkelte modeller, som egner sig andetsteds.

Den næste model på listen er en af disse slags, og vi skal nu derfor kigge på Bell Stoker.

Bell er en producent, der specialiserer sig i hjelme til flere forskellige sportsgrene og aktiviteter, og de har derfor også lavet flere salgs cykelhjelme.

Video Anmeldelse af Bell Stoker

Gode ting ved Bell Stoker

 • Prisvenlig og robust offroad-hjelm til voksne
 • Særligt hård bagside, der beskytter hovedet med stød og andre skader
 • Aftagelig skygge sikrer dig godt udsyn i både sol og regne
 • CoolMax-puder sikrer god komfort
 • Cam-lock Levers giver dig adgang til let justering af hjelmens remme

Mere information om Bell Stoker

Disse typer af hjelme henvender sig mest til den aktive cyklist, som nyder at køre på mountainbike eller cykler offroad.

Der kræves andre og flere ting af en mountainbike- hjelm, og Stoker kan sagtens være en løsning til disse.

Denne model er nemlig særligt egnet til offroad-cykling, og den derfor udstyret med ekstremt hård bagside, så man kan vide sig helt sikker undervejs. Derudover denne hjelm også udstyret med flere ventilationshuller, så du ikke skal døje med sved fra toppen.

Der er anvendt Fusion-In-Mold-teknologi til fremstilling af denne hjelm, hvilket betyder, at indersiden og ydersiden er støbt sammen. Derfor får du altså en hjelm, der fungerer som en samlet enhed, hvorimod almindelige modeller kan være todelte.

Denne model har også en tilhørende skygge, som er aftagelig. Skyggen hjælper med at beskytte øjnene fra både sol og regn, så du altid kan se, hvor du kører.

Hjelmen er behagelig at have på og let at justere. Dette skyldes både de indbyggede CoolMax-puder, som holder dig temperet, og Cam-lock Levers, der giver dig
mulighed for at justere hjelmens remme.

 


 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

På Amazon.com kan du købe alt imellem himmel og jord. Den store webshop sælger alverdens produkter. Alle kunder kan gå ind og rate deres køb. De kan tilknytte en kort anmeldelse og vurdere produktet på en skala fra 1-5 stjerner. 

Thousand Heritage er bedømt af forbrugerne, og bedømmelsen er baseret på mere end 4300 anmeldelser.

Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se dem her

NutcaseHelmets

På NutcaseHelmets.com kan du købe købe cykelhjelme fra mærket Nutcase. Der er et bredt udvalg. Kunder kan gå ind og bedømme deres køb med en kommentar og en rating på 1-5 stjerner.

Kunderne har anmeldt Nutcase Street Onyx, der får positive anmeldelser.

Anmeldelserne opdateres løbende.
Du kan se dem her

 

FAQ

Hvad er det bedste cykelhjelmsmærke?
Et af de bedste cykelhjelmsmærker på markedet er uden tvivl Giro Synthe. Cykelhjelmsmærket giver dig flotte og elegante cykelhjelme til ekstra billige priser. Derudover kan Giro Synthe cykelhjelme passe ind i stort set alle budgetter, og du kan derfor være sikker på at finde en, der passer i pris.
Hvordan ved jeg, om min cykelhjelm passer?
Du ved, at din cykelhjelm passer og sidder korrekt, når du kan vippe dit hoved fra side til side, uden at den hverken rykker sig eller falder af. Det er vigtigt, at hjelmen sidder vandret på dit hoved, så panden er helt blottet. På den måde er du mest sikker.
Hvor længe holder cykelhjelme?
Du tror det måske ikke, men en cykelhjelm kan blive beskadiget af flere forskellige ting. Den kan selvfølgelig få almindelige skrammer fra faldt og andet, men den kan også blive svækket af solens UV stråler og andet varme. En god cykelhjelm holder cirka i 5 til 10 år.
Hvor meget koster en hjelm?
Du kan finde cykelhjelme i mange forskellige prisklasser, så her er det bare med at undersøge markedet bedst og finde den, der passer bedst ind i ens budget. Du kan sagtens få CE-godkendte cykelhjelme til en pris på blot 400 til 500 kroner.

Cykelhjelm

forbruger-test.dk

4.76 21

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Debat omkring hvorvidt cyklister skal tvinges til at have hjelm på
The Guardian – Debat
Cykelhjelme nedsætter muligheden for hovedtraumer med 70%
The Guardian – Debat

Cykelhjelme: De bedste i test

 • Giro Synthe MIPS Cykelhjelm
 • Casco Activ TC 2
 • Bell Stoker
 • Abus Aven-U
 • Abus Pedelec 2.0 ACE
 • Nutcase Bumblebee Gen3
 • Abus Green Catapult Anuky
 • Bell Sidetrack Junior MIPS
 • Limar 242 Race
 • Lazer P’Nut

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme