De 8 bedste damprensere: Test- og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 01.12.2021

En damprenser er noget man ikke kan undvære, når det kommer til en grundig rengøring. De er ekstremt effektive, samtidig med at det også er et miljørigtigt valg, som vil gavne dig og miljøet.

damprenser test
Vi samler anmeldelser, tests, ekspertråd og priser. Vores guides er baseret på research og tredjepartsforbrugertests. Vi betragter kundernes anmeldelser som testresultater – i vores optik er det den bedste test af et produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere om vores metode og research team her.

Med en damprenser, kan man rengøre næsten alt i hjemmet. Den klarer alt fra gulve og tekstiler, til hvidevare og svært tilgængelige fuger, revner og sprækker.

På grund af dens varme damp, dræber den bakterier og svampespore, og så løsner den også alle former for snavs.

damprenser test

forbruger-test.dk

4.57 14

Kärcher Damprenser SC 1 EasyFix – Sikker og praktisk i brug

Karcher Damprenser SC 1 EasyFix

Hvis du drømmer om at blive ejer at en damprenser, som samtidig er lidt af et multi-tool, så bør du helt sikkert overveje at investere i denne Kärcher Damprenser SC 1 EasyFix. Ikke nok med at denne maskine er enormt praktisk, så er den også sikker at bruge – en egenskab som er enormt vigtig, når man arbejder med varm damp. 

Det er da netop også damprenserens sikkerhed, som påpeges og roses af Lets-Rebuild.coms test af maskinen: ”Det vigtigste ved damprens er imidlertid uden tvivl sikkerhed. Det første af lukningen indbefatter en trykaflastningsventil. Og det betyder virkelig noget, da det taler for en meget massiv udførelse”. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Kärcher Damprenser SC 1

 • Masser af godt og praktisk tilbehør inkluderet 
 • Kan bruges både som stav og som håndmodel
 • Ingen brug af kemi

Mere information om Kärcher Damprenser SC 1

Ligesom sin konkurrent Vileda, som er nævnt ovenfor, så kan denne Kärcher Damprenser også dræbe op til 99,9% af alle bakterierne på gulvet. Dette fantastiske resultat opnås helt uden kemi, da det netop er dampens høje temperatur, som gør det af med bakterierne. 

Damprenseren har et smart design, som gør det muligt at bruge den på mange forskellige måder. Dette er dog ikke den eneste fordel ved designet, som netop også er ganske nemt at opbevare pga. den kompakte størrelse.

Kan nå selv de mindste kroge og sprækker

Sammenlignet med nogle af de andre damprensere på markedet, så har Kärcher Damprenseren den fordel, at den netop er enormt alsidig i brug. Maskinen kan nemlig både bruges som en stav, hvilket er super godt til rengøring af gulve, såvel som en håndholdt model. På denne måde bliver det utroligt let at rengøre sværere overflade, såsom i fugerne ude på badeværelset. 

Når du investerer i denne Kärcher Damprenser, så får du dermed en super effektiv og alsidig maskine, som helt sikkert er pengene værd.

Vileda Damprenser Steam Cleaner – God til prisen

Vileda Damprenser Steam Cleaner

Hvis du søger en pålidelig og god damprenser, men ikke har lyst til at investere alt for mange penge i den, så er denne Vileda Damprenser helt sikkert noget for dig. Moppen har scoret hele 4,4 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket indikerer, at der altså er tale om en god og praktisk maskine.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Vileda Damprenser Steam Cleaner

 • Kan bruges til mange forskellige overflader
 • Er bakteriedræbende 
 • Indeholder tilbehør i form af 2 mikrofiberpuder og en tæppeglider

Mere information om Vileda Damprenser 

Denne Vileda Damprenser brander sig bl.a. på, at den dræber op til 99,9% af alle bakterier på gulvet, hvilket kan være en utrolig godt fordel – specielt hvis man har mindre børn, som kravler rundt på gulvet. 

Derudover behøver renseren kun at opvarme i 15 sekunder, førend den er klar til brug. På den måde kan du næsten øjeblikkelig være klar til at fjerne fedtpletter og genstridigt snavs, når du får brug for det. 

Vileda Damprenseren kan bruges både til hårde gulve, såvel som på tæpper. Med maskinen medfølger der nemlig en tæppeglider, hvilket altså gør det muligt også at rense tæpper med damprenseren.

Et godt valg når du har brug for lang brugstid

Et af de punkter, hvorpå denne damprenser kan miste nogle point, er, at den netop får strøm fra en ledning og ikke et batteri. Nogle forbrugere synes nemlig, at det kan være besværligt at skulle baske rundt med en ledning under rengøringen. 

Dog kan ledningen også være en stor fordel, da du netop på denne måde ikke risikerer, at du kommer til at løbe tør for strøm midt under rengøringen. Som nævnt ovenfor, så varer Kärcher Gulvvaskerens batteri 20 minutter, hvilket kan blive for kort tid, hvis man har større arealer at vaske. Men med en ledning vil dette aldrig blive et problem.

Kärcher Gulvvasker FC 3 – Bedst i test hos Forbrugsguiden

Karcher Gulvvasker FC 3

Hvis du sætter pris på rene og pæne gulve, så er denne Kärcher Gulvvasker FC 3 helt klart et køb, som du vil blive glad for. Denne elektroniske gulvvasker kan nemlig revolutionere måden, hvorpå du vasker dine gulve. 

forbrugsguiden.dk bliver gulvvaskeren da også rost for dens evne til at aflaste forbrugeren: ”Eksperterne forklarer, at dette produkt, med sine uafhængige gode roterende ruller og gode tilpasningsevne til gulvtypen, er skabt til at gøre rengøringen lettere for forbrugeren i dagligdagen”. Dermed får du altså en gulvvasker, som ikke kun gør rengøringen mere effektiv, men også langt nemmere og mere skånsom for dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

 

Gode ting ved Kärcher Gulvvasker FC 3

 • Ledningsfri 
 • Brugervenligt og ergonomisk design 
 • Fleksibelt vaskehoved

Mere information om Kärcher Gulvvasker FC 3

Kärcher Gulvvasker egner sig rigtig godt til de hårde gulvtyper såsom sten, plast, laminat og endda parketgulve. Maskinen har nemlig en god tilpasningsevne til de forskellige gulvtyper. 

Dertil er den udstyret med et fleksibelt hoved, hvilket gør det ganske let at nå svære hjørner og kroge uden, at man behøver at bukke og dreje sig efter dem. 

Blandt de bedste på markedet

Denne Kärcher Gulvvasker er designet til at være let i brug, hvilket gør den til en skarp konkurrent for de andre gulvvaskere på markedet. Maskinen er nemlig udstyret med én eneste knap, hvormed man ikke kommer i tvivl om, hvor man skal trykke for at få gang i maskinen. 

Sammenlignet med nogle af de andre elektroniske gulvvaskere på markedet, så er Kärchers batteritid lidt på den lave siden. Under brug varer batteriet ca. 20 minutter, hvorefter det skal lade i 3,5 time. Dette kan være lidt ærgerligt, hvis man har større arealer at vaske. Dermed egner gulvvaskeren sig bedst til brug i mindre hjem.

Clatronic Damprenser DR3280 – brugervenlig damprenser med alsidigt tilbehør og god rengøringsevne

Clatronic Damprenser DR3280

Clatronic Damprenser DR3280 er en prisvenlig damprenser, der giver dig god effektivitet til prisen. Modellen indeholder en stor praktisk stor væskebeholder på 1,5 L samt et dertilhørende rum til opbevaring af tilbehør. Damrenseren fra Clatronic er i slidstærkt rustfrit stål, der er nemt at vedligeholde, og den har et effektivt damptryk på 4 bar. 

Damprenseren fra Clatronic får positive bedømmelser i test hos blandt andet Testberichte.de. Her roses modellen – og især ydeevnen – i forhold til prisen af eksperter på området. Den er let at anvende i praksis, og den klarer rengøringen tilfredsstillende.

Dog er den korte ledning en ulempe, der dog kan ses igennem fingrene med, når damprenseren ellers præsterer godt. Det er heller ikke den mest lydsvage model, hvis du hurtigt genereres af støj.

Forbrugerne er også tilfredse med deres køb, for de giver modellen 4,5 ud af 5 mulige stjerner på Ebay, mens den scorer 4,3 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Mediamarkt.de. Det er derfor en damprenser, der lever op til forventningerne hos både eksperter og forbrugere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Clatronic Damprenser DR3280 vs. markedet

Det, der adskiller damprenser DR3280 fra Clatronic fra andre lignende produkter på markedet, er især den gode størrelse på væskebeholderen. Damprenseren besidder et praktisk rum til opbevaring af produktets tilbehør. I forhold til prisen har Clatronic Damprenser DR3280 en effektive ydeevne. 

Clatronic Damprenser DR3280 er til dig der ønsker en god kvalitet og ydeevne til en fornuftig pris. Damprenseren DR3280 er særlig brugervenlig og nem at bruge, men den vil larme mere end gennemsnittet og ledningen er en smule kort.

Fordele

 • Stor væskebeholder 
 • Rum til tilbehør 
 • Stor brugervenlighed
Ulemper

 • Kort kabel
 • Støjende under brug
 • Tager lang tid om at varme op

Kärcher damprenser SC 4 Easyfix

Kärcher damprenser SC 4 Easyfix, forbrugertest

SC 4 EasyFix er perfekt til dig, som har plads til en damprenser, der giver fantastiske resultater. Den kommer med en stor tilbehørs pakke, som giver dig muligheder for at rengøre hele hjemme uden besvær.

Med damprenser SC 4 får man en af de bedste og mest effektive damprensere man kan få på markedet. Den er dog også den dyreste vi anbefaler, men med god grund.

Kärcher er blandt andet udstyret med en todelt tankkonstruktion, som i alt gør at den rummer hele 1,3 liter vand.

Det betyder at den i modsætning til de fleste andre modeller, kan holde i utrolig lang tid, helt uden at der er brug for påfyldning af vand.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

 

Videoanmeldelse af SC4 Easyfix Damprenser

Gode ting ved Kärcher Damprenser SC 4

 • Højt damptryk på 3,5 bar
 • Todelt tankkonstruktion på 1,3 liter vand
 • Dræber 99.99% af bakterier
 • Kan dampe op til 100kvm
 • 2 meter lang slang

Mere information om Kärcher Damprenser SC 4 Easyfix

Den todelte tankkonstruktion er lavet således at SC 4 har to særskilte tanke, en med 0,5 liter og en ekstra med 0,8 liter.

På grund af de todelte tanke varmer den først den lille tank op, som kun tager 4 minutter, derefter tager den vand fra den store tank, som der er brug for.

Det vil sige at man kan fylde den op mens man er i gang, helt uden at den mister damptryk eller har brug for genopvarmning.

Om Kärcher damprenser SC 4

Denne model har et strømforbrug på hele 2000 Watt, det vil sige at det er en af de kraftigste på markedet.

Dens damptryk er på hele 3,5 bar, som sammen med den høje temperatur af dampen, gør at 99,99 % af alle bakterier dræbes under dampningen.

På grund af den store vandtank, kan den klare op til hvad der ca. svarer til 100 kvadratmeters dampning. Til den medfølger en del tilbehør, som gør ens arbejde nemmere og giver muligheden for at rengøre flere forskellige flader.

Der medfølger blandt andet et mundstykke til gulvrengøring, samt flere forskellige dyser og børster, til de lidt mere fine rengøringsopgaver, der kræver en mere skånsom behandling.

For at gøre dampningen så nem og enkel som muligt, er den udstyret med en 2 meter lang slange, der giver en større frihed under dampningen.

SC 4 vejer 4,1 kg, for at gøre hele processen en del nemmere, er der monteret 3 hjul på den

Hoover CAD 1700 D

Forbrugertest, Hoover CAD 1700 D

Denne model er til dig, som har brug for en, damprenser der skal hjælpe dig med rengøring af dine gulve. Den er effektiv, giver gode resultater og rene gulve.

Hoover CAD 1700 D er en damprenser der er rimelig ukendt af de fleste forbrugere, da den er lavet med fokus på at gøre gulve rent.

Der er derfor ikke mulighed for at bruge den til mere end det. Med det betyder ikke at den er dårlig, den gør nemlig sit arbejde rigtig godt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Videoanmeldelse af Hoover CAD 1700 D

Gode ting ved Hoover CAD 1700 D

 • 0,7 liter vandtankskapacitet
 • 3kg vægt
 • Driftstid på 50 minutter
 • Opvarmningstid på 30 sekunder
 • Holdbar

Mere information om Hover CAD 1700

Vi har derfor ikke kunne finde nogle brugeranmeldelser eller tests af den.

Dog har vi stadig valgt at tage den med da den på papiret er et super godt alternativ, til den almindelige klud og spand rengøring, som for de fleste ikke er en fornøjelse.

Hvor med CAD 1700 D er det markant nemmere og hurtigere at få overstået gulvasken.

Derudover er det også langt mere hygiejnisk, da dampens høje temperatur dræber flere bakterier, end hvad man kan få væk med en normal gulvmoppe.

Om Hoover CAD 1700 D

Modellen siges at være en 2-i-1 gulvmoppe, da den både kan feje og vaske gulvet. Dens vandtank kan rumme op til 0,7 liter vand, som giver en arbejdstid på op til 50 minutter.

Det tager kun 30 sekunder fra man tænder den til den er klar til brug. CAD 1700 skal tilsluttes en almindelig stikkontakt.

Den er udstyret med en 7 meter lang ledning, som gør det nemt at komme godt rundt i hjemmet.

Den kan med fordel klappes sammen så den ikke fylder specielt meget, og nemt kan gemmes væk i et skab, når den ikke bruges. Dens energiforbrug ligger på 1700 Watt, som er ret okay i forhold til størrelsen.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Morphy Richards 9-i-1

Morphy Richards II, forbrugertest

Denne damprenser har egenskaben at dække stort set alle de behov der er, når det kommer til rengøring ved hjælp af damp.

Den giver dig uden tvivl en god og ren oplevelse.

Som navnet antyder er dette en universalmodel, der har hele 9 forskellige damp funktioner til forskellige formål.

Modellen er som udgangspunkt lavet som en gulvmoppe, kombineret med en støvsuger. På grund af den varme damp løsner alt snavs sig, samtidig med at det dræber 99.99 % af de bakterier den kommer i nærheden af.

Videoanmeldelse af Morphy Richards 9-i-1

Gode ting ved Morphy Richards 9-i-1

 • Kombination af gulvmoppe og støvsuger
 • Kan laves om til en håndholdt model
 • Kun 30 sekunders opvarmningstid
 • Lille og fleksibel model
 • Vejer kun 2,52 kg

Mere information om Morphy Richards 9-i-1

Man kan nemt afmontere selve dampaggregatet, så man tilbage har en håndholdt enhed. Herefter kan man montere forskellige dele, så den fungere til de forskellige formål man skal bruge den til.

Med den følger en okay stor tilbehørspakke, hvor man kan finde det meste, dog har man stadig muligheden for at udvide sin Morphy Richards med yderligere udstyr, som kan købes ved siden af.

Om Morphy Richards 9-i-1

Morphy Richards er en af de mere el besparende damprensere man kan finde på markedet, da den har et forbrug på 1500 Watt.

Den er super hurtig til at varme op, det klarer den nemlig på kun 30 sekunder. Den hurtige opvarmning sker blandt andet på grund af den lille vandtank.

Med de 400 ml vand den kan rumme, kan den ca. holde til at dampe i 14 minutter. Når den har brug for mere vand, kunne det ikke blive nemmere.

Det eneste man skal gøre, er at klikke tanken af og fylde den op under en vandhane.

Med denne damper er man også god mod miljøet, ikke kun på grund af dens lave energiforbrug, men også fordi man formår at gøre rent helt uden brug af kemikalier.

Morphy Richards 13-i-1

Forbrugertest, Morphy Richards 13-i-1

Denne model er perfekt til dig, som har brug for en smart damprenser, der kan klare alle de rengøringsopgaver du ønsker. Den hjælper dig til et renere hjem helt uden kemikalier.

Med den 13-i-1 funktion, skal man ikke bekymre sig om hvor vidt man kan få gjort alt rent, da den vil kunne klare stort set alle rengøringsopgaver, og fjerne op til 99,99 % af de bakterier den kommer i nærheden af.

Den er primært lavet til at rengøre vinduer, trægulve og klinker, hvor den gør et rigtig flot arbejde med det gulvmundstykke, der er god til store overflader.

Der følger dog flere mundstykker med, så man nemt kan klare andre opgaver hvor der er brug for en god omgang damprengøring.

Videoanmeldelse af Morphy Richards 13-i-1

Gode ting ved Morphy Richards 13-i-1

 • 0,3 liter vandtankskapacitet
 • Justérbar dampmængde
 • Driftstid på op til 12 minutter
 • Opvarmningstid på 30 sekunder
 • 2-i-1 damprenser

Mere information om Morphy Richards 13-i-1

Den har et energiforbrug på 1300 Watt, som betyder at den er rimelig miljøvenlig. Derudover er den også miljøvenlig i den forstand at den rengør helt uden brug af kemikalier, ligesom de fleste damprensere.

Den er derfor et godt alternativ til den traditionelle gulvmoppe og spand, hvor man bruger en masse sæbe og rengøringsmidler, fyldt med kemikalier, for at få hjemme rent.

Med Morphy Richards 13-i-1 får man et rent hjem, nemt og helt uden besvær. Den fjerner for eksempel fedtpletter, almindeligt snavs, bakterier på badeværelset og i køkkenet, husmider og meget mere.

Derfor er en damprenser en god investering

Vi ved at varme bekæmper bakterier, mider og andet. Vi har gennem mange år lavet mad over varme, så man er sikker på at maden kan spises og alt hvad kroppen ikke kan tåle, er væk på grund af den høje varme.

Vi ved også at alt bliver mere rent hvis det vaskes under varmt vand, og jo varmere det er jo mere rent bliver det.

Vand kan ikke blive varmere end 100 grader, da det derefter overgår til en gasform, som kaldes damp. Fordelen ved damp er at det kan komme endnu højere op end 100 grader.

Derudover har det også den fordel at damp fylder markant mere end vand, hvor 1 liter vand forvandles til mere end 1.500 liter damp.

Med en damprenser kan man styre dampen bedre. Det vil sige at med de forskellige mundstykker, kan man dampe præcist hvor man ønsker, blot ved et enkelt tryk på en knap på damprenseren.

Dette er en stor fordel, da man får meget nemmere ved at gøre rent, også steder hvor man normalt ikke har så nemt ved at få rent.

Meget i hjemmet kan tåle den varme damp, dog skal man være opmærksom på at pap, papir og noget træ, ikke kan tåle den varme damp.

De fleste damprensere er lavet så man kan bruge den på trægulve, det kan dog være smart lige at tjekke op på dette, inden man fortager sig købet, hvis ens formål er at rense trægulve.

damprenser

En damprenser er god for miljøet og allergikere

Ikke nok med at dampen er billigere end rengøringsmidler, så er det også langt mere miljøvenligt og ikke mindst allergivenligt.

Flere og flere udvikler allergi, og det kan derfor være en stor fordel at kunne gøre rent helt uden rengøringsmidler. Især hvis man har små børn, så er det kun godt at man skåner dem for så mange kemikalier som muligt.

Mange lider af allergi overfor husstøvmider, som er små mikroskopiske dyr, man ikke kan se med det blotte øje, med er at finde over alt i et hjem. Det er egentlig ikke dyrene som er problemet, det er deres afføring, som de fleste er allergiske over for, og det der giver de allergiske reaktioner.

Mange allergiproblemer kan løses ved hjælp af en damprenser. En normal støvsuger eller gulvmoppe og klud, kan nemlig ikke altid klare det.

Derimod klarer en damprenser det. Dens varme damp dræber 99,99 % af de levende mikroorganismer, uanset om der er tale om husstøvmider, skimmelsvampe eller andre lignende allergifremkaldende organismer.

Fordelen ved dette er at, modsætning til når man støvsuger, så indfanger dampen alle allergenerne, som derefter kan opsamles med en klud.

Med ikke nok med at den er en fantastisk opfindelse for allergikere så er den også det mest miljøvenlige rengørings produkt man få på markedet.

Der er nemlig flere og flere som udvikler allagier overfor kemiske stoffer. Det er et stort problem for både menneskeheden og miljøet at der efterhånden bliver brugt kemi i alt.

Se med fordel en film eller serie imens du gør rent, på en af de computerskærme eller projektorer, som vi har inkluderet i vores test-guides.

Med en damprenser undgår man nemlig det store forbrug af rengøringsmidler, samtidig med at man stadig opnår fremragende resultater.

Dampen formår nemlig at fjerne 99,99 % af alle de bakterier den kommer i nærheden af. Det eneste man skal bruge når man skal gøre rent med en damprenser, er kun vand.

En damprenser er et økonomiske rigtigt og ikke mindst et miljørigtigt valg.

damp renser

Sådan får du mest ud af din damprenser

For at hjælpe dig godt fra start, har vi samlet en række gode tips, til hvordan du får mest ud af din nye damprenser, og ikke mindst hvordan de forskellige typiske rengøringsopgave kan gribes an.

Der kan være stor forskel på hvordan de forskellige modeller virker, og så er der selvfølgelig også stor forskel på de forskellige problemområder fra hjem til hjem. Vi vil derfor komme med nogen generelle tips.

Vinduer og spejle, kan med fordel rengøres vha. damp

Damp er rigtig god til glatte flader, såsom vinduer og spejle. Da vinduer og spejle generelt er rimelig ens, skal man blot føre damperen hen over fladen, hvorefter man kan skrabe det resterende kondensvand væk med en gummiskraber.

Man kan med fordel pudse ruden eller spejlet efter med en klud, i tilfælde af at gummiskraberen ikke fik alt vandet med.

Brug den i køkkenet sammen med en af vores anbefalinger fra vores el-kedeler, stavblendere eller kokkeknive test-guides.

For at opnå de bedste resultater, skal man helst undgå at damprense sine vinduer om vinteren hvor det kan være meget koldt.

Det anbefales ikke da det voldsomme temperaturchok på ruden kan i værste tilfælde føre til at ruden sprænger.

Skal man dog rense dem en vinterdag, skal man vende glasset til varmen, ved at dampe på ruden med et par centimeters afstand. Derefter kan man blot dampe den som beskrevet ovenstående.

Damprengøring af fuger kan gøre gavn

Fliser i køkkenet og badeværelset kan være en stor fordel når det kommer til rengøring, og så er det generelt langt mere hygiejnisk.

Dog kan fugerne mellem fliserne nogle gange godt være svære at rengøre, da de nemt kan samle utroligt meget skidt og urenheder.

Med en damprenser kan man være sikker på at det bliver rent. Den skoldende damp trænger nemlig ind i alle kroge af fugen, hvorefter det dræber og løsner 99,99 % af alle bakterier på sin vej.

Man kan med fordel bruge en rundbørste, som følger med til nogle af damprenserne. Hvis sådan ikke medfølger, kan man skrubbe efter med en opvaskebørste.

Man skal dog lige være opmærksom på at silikonefuger ikke kan klare den voldsomme varme, så man skal derfor huske at være en smugle forsigtigt og opmærksom på det.

Effektiv damprengøring af køkkenet

For at få den bedste form for hygiejne i sit køkken kan man med fordel benytte sig af damprengøring.

På den måde undgår man også de mange kemikalier, som er i rengøringsmidler.

Man skal nemlig lige have i bagtankerne at når man gør rent med rengøringsmidler, vil det stadig efterlade kemikalier på overfladen, og ikke mindst vil det hænge i luften.

Damperen kan med fordel bruges på overflader, hvor der er fedtpletter eller andet, der har sat sig.

Den egner sig specielt godt til overflader der er af sten, rustfrit stål, eller andre overflader i køkkenet. Dog skal man være opmærksom på træoverflader.

Det er ikke altid at de kan tåle varmen lige så godt.

Derudover kan man med fordel bruge damprenseren til rengøring af emhætte og kogeplade, hvor der ofte kan være en masse snavs som ellers kan være svært at få væk.

Vasken kan man også rengøre så den bliver rigtig flot og ren, da man kan komme ind i alle krogene.

Effektiv damprengøring af badeværelset

Damprengøring er ideel til badeværelset. Der er mange bakterier at finde på et badeværelse, samtidig med at mange ønsker at det skal være et af de reneste rum i hjemmet.

Rengøring af badeværelset er et af de stede man benytter flest rengøringsmidler og kemikalier. En damprenser kan derfor være en stor fordel her.

Kalk, sæberester, snavs og en helt masse bakterier er at finde på badeværelset, og kan alt sammen nemt fjernes ved hjælp af en damprenser.

Når man bruger damperen kan man med fordel tørrer efter med en klud, eller har man en damper hvorpå der kan monteres en klud, er det helt klart det mest effektive.

Er der noget snavs som ikke er helt til at få af, kan man med fordel skrubbe efter med en opvaskebørste, og måske endda gentage rutinen et par gange, til der er helt rent og fint.

Hvis du har eller har haft små børn i dit hjem, så ved du hvor beskidt der kan blive, når de kommer hjem fra skole eller sport.

Damprenseren er en let og belejlig måde at håndtere hverdagensstrabadser, uden de største problemer! Se også vores luftfugter test.

Se også Damprenser test – her er de 6 bedste skrevet af bomagasinet.dk.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Testberichte.de

Den tyske sammenligningsside Testberichte.de laver overskuelige oversigter over forskellige forbrugerprodukter. De sammenligner tilsvarende produkter indenfor samme kategorier, så du kan gøre det bedste køb.

Hos Testberichte.de har de testet og anmeldt Clatronic Damprenser DR3280. Modellen er gennemgået for brugervenlig, design, kvalitet og rengøringsevne, hvor den får ros for at være effektiv til trods for den lave pris. Dog påpeger anmeldelsen, at ledningen er en smule kort, og at maskinen larmer en del under brug.

Anmeldelsen er udført den: 21. marts 2014
Du kan se anmeldelsen her

Mediamarkt.de

Mediamarkt.de er en tysk sammenligningshjemmeside, hvor de både forhandler, tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter. Særligt fokuserer de på elektroniske gadgets, og derfor har de også testet og anmeldt damprensere.

På Mediamarkt.de kan forbrugerne bedømme deres produkter ud fra deres egne oplevelser og erfaringer. Siden giver mulighed for at forbrugerne både kan skrive en kommentar, men også give en samlet bedømmelse ud af 5 stjerner. I alt scorer Clatronic Damprenser DR3280 4,3 ud af 5 mulige stjerner af forbrugerne på MediaMarkt.de.

Du kan se anmeldelserne her

Ebay.de

Ebay er en af verdens største internethandelsplatforme, hvor du kan købe produkter i alle kategorier fra ethvert verdenshjørne. Siden tillader kunderne at give mere mening til kende med en kommentar og et samlet antal stjerner ud af 5.

Forbrugerne på Ebay giver Clatronic Damprenser DR3280 en samlet vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner. Den samlede bedømmelse bygger på en vurdering af styrke, brugervenlighed og vedligeholdelse. Modellen scorer 100% i brugervenlighed blandt forbrugerne. Anmeldelserne opdateres løbende, som flere forbrugere giver produktet en anmeldelse.

Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvilken damprenser er den bedste til brug i hjemmet?
Der er flere damprensere på markedet, som egner sig godt til at blive brugt i hjemmet. Nogle eksempler på nogle af de absolut bedste modeller er blandt andet Kärcher Damprenser SC 1 EasyFix, Vileda Damprenser Steam Cleaner og Kärcher Gulvvasker FC 3, som har fået nogle gode anbefalinger.
Hvordan vælger jeg en damprenser?
Når du skal vælge en damprenser, så skal du tænke over, hvilken størrelse og vægt der passer bedst til dig og de andre, som skal bruge maskinen. Dertil bør du også overveje, hvilket ekstra tilbehør der følger med til maskinen, såvel som hvor meget vand damprenseren har kapacitet til.
Hvad er forskellen på en dampmoppe og en damprenser?
Forskellen på en dampmoppe og en damprenser er, at selvom en dampmoppe også varmer vandet op, så bliver det ikke nært så varmt, som når damprenseren gør det. Dermed får du en meget grundigere rengøring med en damprenser, da den varmere damp mere effektivt dræber bakterier.
Er damprensere gode?
Ja, damprensere er rigtig gode, og de kan være en god investering, hvis du gerne vil sørge for, at dine gulve er rene og fri for bakterier. Dampen fra damprenserne bliver så varm, at den dræber bakterier, hvilket kan være en stor fordel, hvis du f.eks. har et kravlende barn.

Værd at vide om damprensere

 • En damprenser er et meget specifikt redskab som, hvis anvendt ordentligt, kan gøre rengøring i dit hjem meget nemmere.
  Det er på ingen måder en afløser til den traditionelle støvsuger, men produktet er exceptionel til at fjerne de der irriterende indgroede pletter, hvad enten det er på trægulv eller fliser..

Anmeldelser af damprensere

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Damprensere: De bedste i test

 • Kärcher Damprenser SC 1 EasyFix
 • Vileda Damprenser Steam Cleaner
 • Kärcher Gulvvasker FC 3
 • Clatronic Damprenser DR3280
 • Kärcher damprenser SC 4 Easyfix
 • Hoover CAD 1700 D