Dampresner test-guide: af de bedste damprensere til grundig rengøring

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Dampresner test-guide: af de bedste damprensere til grundig rengøring

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Damprensere er effektive og miljøvenlige, hvilket gør dem optimale, når der skal gøres grundigt rent. Damprensere kan bruges til alt i hjemmet fra gulve og tekstiler til hvidevare og svært tilgængelige fuger, revner og sprækker. På grund af den varme damp, dræbes bakterier og svampespore samtidig med, at alle former for snavs løsnes. Læs med i vores oversigt for at få et overblik over de bedste damprensere på markedet i dag.

Seneste ændring:

Vi har rykket Clatronic Damprenser DR3280 til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogle forhandlere.

Hvad skal du overveje, inden du køber en damprenser?

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Hvad skal du overveje, før du køber

Ledning vs. ingen ledning – Køber du en damprenser uden ledning, er der den indlysende fordel, at du ikke er bundet til en stikkontakt. Du kan altså bevæge dig frit rundt i cirka 30 minutter (alt efter modellen) før opladning er nødvendigt. Har du i stedet brug for en mere kraftig maskine med mulighed for højere temperaturer og højere tryk, er det mere oplagt at gå efter en model med ledning. Selvom maskinen skal være tilsluttet en stikkontakt, kan du stadig godt opnå relativt meget frihed – her er et godt tip nemlig at overveje, hvor lang ledningen skal være. Jo mere ledning, des mere bevægelsesfrihed. Valget af damprenser er som udgangspunkt et valg, der bør træffes på baggrund af personlige præferencer og rengøringsbehov.

Vægt og kapacitet –  En damprensers ydeevne, bærbarhed og effektivitet hænger sammen med dens størrelse, som primært bestemmes af tankkapaciteten.

 • En mindre damprenser med kapacitet på op til 0,5 l er god til dig, som har behov for en maskine til mindre overflader. Den mindre og lettere tank gør nemlig, at du nemmere kan komme rundt de mere besværlige steder, f.eks i et trængt badeværelse eller et smalt køkken. 
 • En medium model har typisk en tankppacitet på 1-1,5 l og er ideel til dig med lidt større overflader, der skal rengøres, såsom gulve, tæpper eller badeværelser. 
 • En stor damprenser har en tankkapacitet på op til 3 l, og fordi de tilbyder mest mulig power, er de egnet til professionelt brug eller til dig, som har brug for ekstra kraft til store overflader. 

Damprenserens vægt afhænger naturligvis af tankens størrelse, så jo større behov, du har, jo tungere en maskine, skal du gå efter.

 • Letvægts modeller ligger på mellem 0,5-2 kg. Deres kompakte størrelse gør dem nemme at opbevare, og de kan som regel bruges håndholdt. 
 • Mellemvægts modeller er mellem 2-3,5 kg. De er gode til større områder, f.eks. gangarealer, terrasser, verandaer eller indgange. 
 • Store damprensere kan veje op til 10 kg eller mere. De er gode til krævende rengøring (f.eks. erhvervsmæssig brug), men er tunge at bruge i længere tid.

Yderligere funktioner – Yderligere funktioner kan være en hjælp, når du skal beslutte, hvilken slags damprenser du skal vælge. Hvis du f.eks. har til hensigt at bruge en damprenser til mange forskellige områder i boligen, så overvej en damprenser med mange forskellige børster, dyser og skrabere. Hvis du derimod skal bruge damprenseren til at rengøre skrøbelige og følsomme genstande, skal du sørge for, at der er justerbare indstillinger på maskinen, så du kan styre mængden af damp, der genereres. Nogle damprensere er desuden også udstyret med LED-lys, hvilket f.eks. er brugbart til mørkere områder.

PRO TIP: Husk, at det er en god idé at være opmærksom på, hvilket rengøringsmiddel du kan bruge med din damprenser. En forkert slags sæbe kan påvirke dens ydeevne og holdbarhed. Du får et optimalt resultat, hvis du bruger det rigtige rengøringsmiddel til de rigtige overflader. Derfor skal du overveje om, du har brug for en maskine, der kan tåle skrappere rengøringsmidler til at tage meget beskidte overflader. 

Pris – Er du på udkig efter en robust maskine, der kan bruges på mange forskellige overflader, har ekstra features med ekstra power, så er en damprenser i den højere ende af prisskalaen mellem 2600-7000 kr. oplagt til dig. Er dine behov derimod lidt mindre, så er en billigere model typisk ganske tilstrækkelig. Små damprensere til almindelige husholdningsbehov fås helt ned til under 350 kr, og i prislejet mellem de billigste og dyreste modeller ligger maskinerne oftest mellem 400-1500 kr., hvor du får forskellige børster og mundstykker, LED-lys for bedre overblik, samt andre nyttige funktioner. 

Bruger- og ekspertanmeldelser – Det kan være en stor hjælp at læse om, hvad andre har gjort af tanker – både andre brugere og eksperter på området. Forskellen mellem de to er, at ekspertanmeldelser som regel sammenligner forskellige modeller på markedet ud fra deres egenskaber og testresultater. Læser du derimod brugeranmeldelser, så får du en ide om, hvordan en model er at bruge i hverdagen.

BEMÆRKNING FRA REDAKTIONEN: Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige slags damprensere. Vi vil gerne hjælpe dig til at vælge den, der passer bedst til dig, så vi vil forklare lidt mere om de forskellige typer til dig.

 • Håndholdte damprensere: Bærbare damprensere har en lille tankkapacitet og er gode til hurtig og let rengøring, så du nemt kan rengøre køkkenbordplader, badeværelsesfliser, samt andre overflader i hjemmet.
 • Dampmopper: De er gode til, hvis  du skal rengøre gulve både i, f.eks træ eller laminat. Typisk har de et langt skaft og i kombination med moppehovedet, så kan du let manøvrere den rundt., men de kræver dog lidt opbevaringsplads, da de som regel ikke kan klappes sammen. 
 • Damprensere med beholder: Hvis du planlægger at bruge en damprenser til større områder og i længere tid, bør du overveje en model med beholder. De er større og mere kraftfulde med en beholder, der indeholder både vand og rengøringsmiddel, samt de har som regel tilbehør til rengøring af forskellige overflader.
 • Kraftige damprensere: Typen her er til dig, som har brug for en damprenser til, f.eks industrielle omgivelser eller at fjerne fedt- og oliepletter i husholdningen. Du betaler som regel lidt mere, men får til gengæld mere effektivitet og holdbarhed.

arrow-more

Derfor er en damprenser en god investering

Vi ved at varme bekæmper bakterier, mider og andet. Af samme grund har mennesker gennem mange år lavet mad over varme.

Vand kan ikke blive varmere end 100 grader, da det derefter overgår til en gasform, som kaldes damp. Fordelen ved damp er, at det kan komme endnu højere op end 100 grader.

Derudover har det også den fordel, at damp fylder markant mere end vand, hvor 1 liter vand forvandles til mere end 1.500 liter damp.

Med en damprenser kan man styre dampen bedre. Det vil sige at man med de forskellige mundstykker kan dampe præcist, hvor man ønsker blot ved et enkelt tryk på en knap.

Det er en stor fordel, da man får meget nemmere ved at gøre rent.

Meget i hjemmet kan tåle den varme damp dog skal man være opmærksom på at pap, papir og nogle træsorter ikke tåler varmen.

De fleste damprensere er lavet så man kan bruge den på trægulve, det kan dog være smart lige at tjekke op på det, inden man køber et produkt.

En damprenser er god for miljøet og allergikere

Ikke nok med at dampen er billigere end rengøringsmidler, så er det også mere miljøvenligt og allergivenligt.

Flere og flere udvikler allergi, og det kan derfor være en fordel at gøre rent uden rengøringsmidler. Især hvis man har små børn er det godt at skåne dem for kemikalier.

Mange lider af allergi overfor husstøvmider, som er små mikroskopiske dyr, man ikke kan se med det blotte øje, men som er at finde over alt i et hjem. Det er egentlig ikke dyrene som er problemet, men deres afføring.

Mange allergiproblemer kan løses ved hjælp af en damprenser. En normal støvsuger eller gulvmoppe og klud, kan nemlig ikke altid klare det.

Damprenseren dræber 99,99 % af levende mikroorganismer, uanset om der er tale om husstøvmider, skimmelsvamp eller andre lignende allergifremkaldende organismer.

En damprenser er et økonomiske rigtigt og ikke mindst et miljørigtigt valg.

Sådan får du mest ud af din damprenser

For at hjælpe dig godt fra start har vi samlet en række gode tips til hvordan, du får mest ud af din nye damprenser og ikke mindst hvordan, de forskellige typiske rengøringsopgave kan gribes an.

Der kan være stor forskel på hvordan de forskellige modeller virker, og derfor kommer vi med generelle tips.

Vinduer og spejle

Damp er godt til glatte flader, såsom vinduer og spejle. Før blot damperen hen over fladen, hvorefter du kan skrabe det resterende kondensvand væk med en gummiskraber.

Du kan med fordel pudse ruden eller spejlet efter med en klud i tilfælde af at gummiskraberen ikke fik alt vandet med.

Brug den i køkkenet sammen med en af vores anbefalinger fra vores el-kedler, stavblendere eller kokkeknive test-guides.

For at opnå de bedste resultater, skal man helst undgå at damprense vinduer om vinteren, når det er meget koldt. I værste tilfælde kan temperaturchokket på ruden sprække den.

Skal man alligevel rense dem en vinterdag, skal man vende glasset til varmen ved at dampe på ruden med et par centimeters afstand. Derefter kan man dampe den normalvis.

Damprengøring af fuger

Fuger mellem fliser kan nogle gange være svære at rengøre, da de nemt samler skidt og urenheder.

Med en damprenser kan man være sikker på at det bliver rent, da dampen trænger ind i alle kroge af fugen, hvorefter det løsner skidt og snavs.

Man kan med fordel bruge en rundbørste, som følger med til nogle af damprenserne. Hvis sådan ikke medfølger, kan man skrubbe efter med en opvaskebørste.

Man skal dog være opmærksom på at silikonefuger ikke kan klare varmen.

Damprengøring af køkkenet

For at få den bedste form for hygiejne i køkkenet kan man benytte sig af damprengøring, der med fordel kan bruges på overflader med fedtpletter eller andet.

Damprensere egner sig specielt godt til overflader af sten, rustfrit stål. Vær opmærksom på træoverflader, da de ikke altid tåler varmen.

Derudover kan man med fordel bruge damprenseren til rengøring af emhætte og kogeplade, hvor snavs ofte ophobes.

Damprengøring af badeværelset

Damprengøring er ideel til badeværelset, hvor der lever mange bakterier.

Rengøring af badeværelset er typisk et af de steder, hvor man benytter flest rengøringsmidler og kemikalier. En damprenser kan derfor være en stor fordel her.

Kalk, sæberester, snavs og bakterier er at finde på badeværelset og kan nemt fjernes ved hjælp af en damprenser.

Er der snavs som ikke er helt til at få af, kan man med fordel skrubbe efter med en opvaskebørste, og måske endda gentage rutinen et par gange, til der er helt rent.

Hvis du har eller har haft små børn i dit hjem, ved du hvor beskidt der kan blive, når de kommer hjem fra skole eller sport.

Se også Damprenser test – her er de 6 bedste skrevet af bomagasinet.dk.

Værd at vide om damprensere

En damprenser er et redskab som, hvis anvendt ordentligt, kan gøre rengøring i dit hjem meget nemmere.

Det er på ingen måder en afløser til den traditionelle støvsuger, men produktet er velegnet til at fjerne pletter og dræbe bakterier, hvad enten det er på trægulv eller fliser.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testberichte.de

Den tyske sammenligningsside Testberichte.de laver overskuelige oversigter over forskellige forbrugerprodukter. De sammenligner tilsvarende produkter indenfor samme kategorier, så du kan gøre det bedste køb.

Hos Testberichte.de har de testet og anmeldt Clatronic Damprenser DR3280. Modellen er gennemgået for brugervenlig, design, kvalitet og rengøringsevne, hvor den får ros for at være effektiv til trods for den lave pris. Dog påpeger anmeldelsen, at ledningen er en smule kort, og at maskinen larmer en del under brug.

Anmeldelsen er udført den: 21. marts 2014
Du kan se anmeldelsen her

Mediamarkt.de

Mediamarkt.de er en tysk sammenligningshjemmeside, hvor de både forhandler, tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter. Særligt fokuserer de på elektroniske gadgets, og derfor har de også testet og anmeldt damprensere.

På Mediamarkt.de kan forbrugerne bedømme deres produkter ud fra deres egne oplevelser og erfaringer. Siden giver mulighed for at forbrugerne både kan skrive en kommentar, men også give en samlet bedømmelse ud af 5 stjerner. I alt scorer Clatronic Damprenser DR3280 4,3 ud af 5 mulige stjerner af forbrugerne på MediaMarkt.de.

Du kan se anmeldelserne her

Ebay.de

Ebay er en af verdens største internethandelsplatforme, hvor du kan købe produkter i alle kategorier fra ethvert verdenshjørne. Siden tillader kunderne at give mere mening til kende med en kommentar og et samlet antal stjerner ud af 5.

Forbrugerne på Ebay giver Clatronic Damprenser DR3280 en samlet vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner. Den samlede bedømmelse bygger på en vurdering af styrke, brugervenlighed og vedligeholdelse. Modellen scorer 100% i brugervenlighed blandt forbrugerne. Anmeldelserne opdateres løbende, som flere forbrugere giver produktet en anmeldelse.

Du kan se anmeldelserne her

TheSpruce.com

TheSpruce er en hjemmeside, hvor du kan få praktiske råd og inspiration til din hverdag. De dækker alt lige fra bolig, madlavning, kæledyr og håndværk. De tester forskellige produkter gennem praktiske test, undersøge anmeldelser og ekspertudtalelser, samt evaluere funktioner, ydeevne og værdi for pengene. På TheSpruce stræber efter at lave ærlige og uvildige anbefalinger, så du kan træffe beslutninger på et oplyst grundlag.

Du kan se deres test her

TrustedReviews.com

På hjemmesiden TrustedReviews udgiver de anmeldelser af teknologi og elektronik, såsom smartphones, bærbare computere, kameraer og husholdningsapparater. De tester produkterne ved hjælp af en kombination af praktiske tests, teknisk analyse og sammenligning af kvalitet. De har et hold af eksperter, der både vurderer funktioner, ydeevne, design og værdi for pengene, og derefter kommer med en bedømmelse på baggrund af det.

Du kan se deres test af Black & Decker 7-i-1 dampmoppe her 

Testen blev opdateret den 11/8/2018

Du kan se deres test af Morphy Richards 720512 12-i-1 damprenseren her

Testen blev senest opdateret d. 6/4/2022

British Allergy Foundation

I 1995 blev Allergy UK’s Seal of Approval™ etableret, og i dag er det internationalt anerkendt mærke, som i øjeblikket bruges af over 100 virksomheder spredt i 135bruges i 135 lande verden overrksomheder på en lang række produkter.

Her kan du se hvilke Polt-modeller, som har fået mærket Seal of Approval 

Kundeanmeldelser

Amazon

Her kan du læse brugernes anmeldelser af Black & Decker 7-i-1 dampmoppe.

Her kan du læse anmeldelser af Polti Vaporetto Eco Pro 3.0 her.

Her kan du se brugeranmeldelser af Morphy Richards 720512 12-i-1 damprenser.

FAQ

Hvilken damprenser er den bedste til brug i hjemmet?
Der er flere damprensere på markedet, som egner sig godt til at blive brugt i hjemmet. Nogle eksempler er blandt andet Kärcher SC 1 EasyFix, Vileda Steam Cleaner og Kärcher FC 3, som alle har fået gode anbefalinger.
Hvordan vælger jeg en damprenser?
Når du skal vælge en damprenser, skal du tænke over, hvilken størrelse og vægt, der passer bedst til dig og de andre, som skal bruge maskinen. Dertil bør du også overveje hvilket ekstra tilbehør, der følger med til maskinen såvel som hvor meget vand, damprenseren har kapacitet til.
Hvad er forskellen på en dampmoppe og en damprenser?
Selvom en dampmoppe også varmer vandet op, bliver det ikke nær så varmt, som når damprenseren gør det. Du får dermed en grundigere rengøring med en damprenser, da den mere effektivt dræber bakterier.
Er damprensere gode?
Ja, damprensere er gode, og de kan være en god investering, hvis du vil sørge for, at dine gulve er rene og fri for bakterier. Dampen fra damprenserne bliver så varm, at den dræber bakterier, hvilket kan være en stor fordel, hvis du f.eks. har børn.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme