Damprenser test – De 6 bedste damprensere

damprenser test
Udgivet 28.09.2018|Senest redigeret 14.02.2019

I denne test giver vi dig de 6 bedste damprensere, der er at finde på markedet i dag. De er alle blevet testet og vurderet af en række uafhængige testmagasiner, der har givet dem titler, som ”testvinder”, ”bedst i test” og generelt gode anmeldelser. Fordi der ikke er lavet specielt mange tests af dette produkt, har vi primært kigget på brugeranmeldelser.

Denne Damprenser test indeholder: forbruger mand

Gennemgang af testvindende Damprensere fra adskillige tests. Inklusiv råd omkring hvordan du både bruger og behandler din Damprenser og grundig gennemgang af alle testkilder, som vi har anvendt i denne artikel.

Vi gør dig opmærksom på, at Forbruger-test.dk ikke selv tester produkter. Vi laver i stedet en samlet oversigt over de produkter, som klarer sig bedst i test. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

En damprenser er noget man ikke kan undvære, når det kommer til en grundig rengøring. De er ekstremt effektive, samtidig med at det også er et miljørigtigt valg, som vil gavne dig og miljøet.

Med en damprenser, kan man rengøre næsten alt i hjemmet. Den klarer alt fra gulve og tekstiler, til hvidevare og svært tilgængelige fuger, revner og sprækker. På grund af dens varme damp, dræber den bakterier og svampespore, og så løsner den også alle former for snavs.

Der er stor forskel mellem en damprenser og en traditionel håndstøvsuger, selvom de umiddelbart godt kan ligne hinanden. Damprenser tackler typisk de mere dybdegående pletter i gulvet, hvor den ved hjælp af fugt for løftet dem fra gulvet, hvilket en støvsuger normaltvis ikke er i stand til.

Vi bringer test af følgende damprensere:


Nilfisk Steamtec 312 – Damprenser i god dansk kvalitet

Nilfisk Steamtec 312 Denne damprenser er perfekt til dig, som har brug for en damprenser med ekstra stor kapacitet. Med en rustfri stålkedel kan man sikre sig en damprenser i god kvalitet.

Detaljer:

 • Kapacitet – 1,2 liter vandtank
 • Damptemperatur, kedel: 142 ºC
 • Vægt: 3,2 kg
 • Strømforbrug: 1450 Watt
 • Damptryk: 3,8 bar
 • Opvarmningstid: 6 minutter
ForhandlerTotalprisLæs mere
809,00 Læs mere
844,00 Læs mere
849,00 Læs mere
999,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi Nilfisk Steamtec 312

Nilfisk Steamtec 312 er en af de kraftigste damprensere på markedet. Dens beholder rummer op til 1,2 liter, og er endda rustfri. Med en beholder i den størrelse er det faktisk også en af de største man kan få. For at gøre den så brugervenlig som mulig, er der placeret 3 hjul under den, så den nemt kan tages med rundt under rengøring. Det vil sige at den mest af alt ligner en lille støvsuger.

Derudover vejer den kun 3,2 kilo, som også gør den utrolig nem at have med at gøre. Dens vægt overrasker, da den ellers er meget robust og god kvalitet. Nilfisk Steamtec 312 har et meget lavt strømforbrug, som gør at det tager omkring 6 minutter per liter vand, der er i beholderen, før den er varmet op og klar til brug.

Nilfisk Steamtec 312 er sat til en god og helt fair pris, da den ikke er specielt dyr, i forhold til dens kvalitet. Derudover får man også en helt masse ekstra udstyr med til den, når man køber den. Her medfølger der blandt andet en ekstra lang slange på 2 meter, et forlængerrør, gulvmundstykke og meget mere.

Fordelen ved denne model er uden tvivl dens pris sammenlignet med dens gode kvalitet og det medfølgende ekstra udstyr. Dog er ulempen at den ikke har et specielt flot design, og fylder lidt mere end andre, som betyder at man skal have plads til den et sted, hvor man kan gemme den væk.

Om Nilfisk Steamtec 312

Nilfisk Steamtec 312 har et strømforbrug på 1450 Watt, som gør at den tager en smule længere tid at varme op. Dog når den først er varm yder den maksimalt, med et damptryk på 3,8 bar og en temperatur på omkring de 145 grader. Alt dette gør den til en af testens kraftigste damprensere.

Ved brug skal man blot tilslutte den en almindelig stik kontakt. Den er udstyret med en 4 meter lang ledning, som gør det nemt at føre den rundt i hjemmet.

Med Nilfisk Steamtec 312 formår man at gøre rent i hjemmet, helt uden brug af kemikalier. Den dræber nemlig 99,99% af alle bakterier den kommer i nærheden af. Den fjerne snavs, fedt, kalk og sæberester.

Testet og vurderet af:

 • 5 ud af 5 stjerner hos Renthjem.dk (baseret på 7 brugeranmeldelser)
 • Anbefalet hos tyske Testberichte.de


Morphy Richards 9-i-1 – En damprensere der dækker alle behov

Morphy Richards 9i1 Denne damprenser har egenskaben at dække stort set alle de behov der er, når det kommer til rengøring ved hjælp af damp. Den giver dig uden tvivl en god og ren oplevelse.

Detaljer:

 • Kapacitet – 0,4 liter vandtank
 • Vægt: 2,52 kg
 • Strømforbrug: 1500 Watt
 • Opvarmningstid: 30 sekunder

 

ForhandlerTotalprisLæs mere
807,00 Læs mere
849,00 Læs mere
849,00 Læs mere
849,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi Morphy Richards 9-i-1

Med 4 ud af 5 stjerner, bliver denne model vurderet til at være en super god og effektiv model hos Amazon.com, hvor hele 1678 brugere har anmeldt den. På tesco.com har 716 brugere også anmeldt den, hvor den ender på et samlet resultat på 4,2 ud af 5. Dette viser at den i den grad er værd at investere i.

Som navnet antyder er dette en universalmodel, der har hele 9 forskellige damp funktioner til forskellige formål. Modellen er som udgangspunkt lavet som en gulvmoppe, kombineret med en støvsuger. På grund af den varme damp løsner alt snavs sig, samtidig med at det dræber 99.99 % af de bakterier den kommer i nærheden af.

Man kan nemt afmontere selve dampaggregatet, så man tilbage har en håndholdt enhed. Herefter kan man montere forskellige dele, så den fungere til de forskellige formål man skal bruge den til. Med den følger en okay stor tilbehørspakke, hvor man kan finde det meste, dog har man stadig muligheden for at udvide sin Morphy Richards med yderligere udstyr, som kan købes ved siden af.

Fordelen ved denne model er at den er lille og smart, samtidig med at den har en stor tilbehørspakke, som giver én mulighed for at bruge den til hele 9 forskellige formål. Ulempen er dog at den har en vandtank på kun 400 ml, som holder til omkring 14 minutters dampning.

Om Morphy Richards 9-i-1

Morphy Richards er en af de mere el besparende damprensere man kan finde på markedet, da den har et forbrug på 1500 Watt. Den er super hurtig til at varme op, det klarer den nemlig på kun 30 sekunder. Den hurtige opvarmning sker blandt andet på grund af den lille vandtank.

Med de 400 ml vand den kan rumme, kan den ca. holde til at dampe i 14 minutter. Når den har brug for mere vand, kunne det ikke blive nemmere. Det eneste man skal gøre, er at klikke tanken af og fylde den op under en vandhane.

Med denne damper er man også god mod miljøet, ikke kun på grund af dens lave energiforbrug, men også fordi man formår at gøre rent helt uden brug af kemikalier.

Testet og vurderet af:

 • 4 ud af 5 stjerner hos Amazon (baseret på 1678 brugeranmeldelser)
 • 4,2 ud af 5 stjerner hos Tesco.com (baseret på 716 brugeranmeldelser)


Kärcher damprenser SC 4 EasyFix – Effektiv i den bedste kvalitet

Kärcher damprenser SC 4 EasyFix SC 4 EasyFix er perfekt til dig, som har plads til en damprenser, der giver fantastiske resultater. Den kommer med en stor tilbehørs pakke, som giver dig muligheder for at rengøre hele hjemme uden besvær.

Detaljer:

 • Kapacitet – 1,3 liter vandtank
 • Vægt: 4,1 kg
 • Strømforbrug: 2000 Watt
 • Opvarmningstid: 4 minutter
 • Damptryk: 3,5 bar
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.619,00 Læs mere
1.814,00 Læs mere
1.999,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi Kärcher damprenser SC 4

Med damprenser SC 4 får man en af de bedste og mest effektive damprensere man kan få på markedet. Den er dog også den dyreste vi anbefaler, men med god grund. Kärcher er blandt andet udstyret med en todelt tankkonstruktion, som i alt gør at den rummer hele 1,3 liter vand. Det betyder at den i modsætning til de fleste andre modeller, kan holde i utrolig lang tid, helt uden at der er brug for påfyldning af vand.

Den todelte tankkonstruktion er lavet således at SC 4 har to særskilte tanke, en med 0,5 liter og en ekstra med 0,8 liter. På grund af de todelte tanke varmer den først den lille tank op, som kun tager 4 minutter, derefter tager den vand fra den store tank, som der er brug for. Det vil sige at man kan fylde den op mens man er i gang, helt uden at den mister damptryk eller har brug for genopvarmning.

Fordelen ved denne model er uden tvivl, dens store vandtank kapacitet på hele 1,3 liter. Det gør arbejder nemmere, uden at man skal bekymre sig om påfyldning af vand under dampningen. Ulempen er dog dens pris, samt at den fylder en del. Det er derfor ikke en damprenser, alle måske lige har plads til i hjemmet.

Om Kärcher damprenser SC 4

Denne model har et strømforbrug på hele 2000 Watt, det vil sige at det er en af de kraftigste på markedet. Dens damptryk er på hele 3,5 bar, som sammen med den høje temperatur af dampen, gør at 99,99 % af alle bakterier dræbes under dampningen.

På grund af den store vandtank, kan den klare op til hvad der ca. svarer til 100 kvadratmeters dampning. Til den medfølger en del tilbehør, som gør ens arbejde nemmere og giver muligheden for at rengøre flere forskellige flader. Der medfølger blandt andet et mundstykke til gulvrengøring, samt flere forskellige dyser og børster, til de lidt mere fine rengøringsopgaver, der kræver en mere skånsom behandling.

For at gøre dampningen så nem og enkel som muligt, er den udstyret med en 2 meter lang slange, der giver en større frihed under dampningen. SC 4 vejer 4,1 kg, for at gøre hele processen en del nemmere, er der monteret 3 hjul på den.

Testet og vurderet af:

 • 4 ud af 5 stjerner hos Amazon (baseret på 66 brugeranmeldelser)
 • 4,4 stjerner ud af 5 hos Tesco.com (baseret på 45 brugeranmeldelser)
 • 9,3 ud af 10 stjerner hos Reevoo.com (baseret på 16 brugeranmeldelser)
 • 4 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com


Hoover CAD 1700 D – Damprenser til rengøring af gulve

Hoover CAD 1700 D Denne model er til dig, som har brug for en, damprenser der skal hjælpe dig med rengøring af dine gulve. Den er effektiv, giver gode resultater og rene gulve.

Detaljer:

 • Kapacitet – 0,7 liter vandtank
 • Vægt: 3 kg
 • Strømforbrug: 1700 Watt
 • Driftstid: op til 50 minutter
 • Opvarmningstid: 30 sekunder
ForhandlerTotalprisLæs mere
799,00 Læs mere
799,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi Hoover CAD 1700 D

Hoover CAD 1700 D er en damprenser der er rimelig ukendt af de fleste forbrugere, da den er lavet med fokus på at gøre gulve rent. Der er derfor ikke mulighed for at bruge den til mere end det. Med det betyder ikke at den er dårlig, den gør nemlig sit arbejde rigtig godt.

Vi har derfor ikke kunne finde nogle brugeranmeldelser eller tests af den. Dog har vi stadig valgt at tage den med da den på papiret er et super godt alternativ, til den almindelige klud og spand rengøring, som for de fleste ikke er en fornøjelse. Hvor med CAD 1700 D er det markant nemmere og hurtigere at få overstået gulvasken. Derudover er det også langt mere hygiejnisk, da dampens høje temperatur dræber flere bakterier, end hvad man kan få væk med en normal gulvmoppe.

Fordelen ved denne model er at den rengøre dine gulve helt uden brug af kemikalier, og selvfølgelig at den nemt kan pakkes sammen og lægges væk når den ikke er i brug. Ulempen er dog at den kun egner sig til rengøring af gulve.

Om Hoover CAD 1700 D

Modellen siges at være en 2-i-1 gulvmoppe, da den både kan feje og vaske gulvet. Dens vandtank kan rumme op til 0,7 liter vand, som giver en arbejdstid på op til 50 minutter. Det tager kun 30 sekunder fra man tænder den til den er klar til brug. CAD 1700 skal tilsluttes en almindelig stikkontakt. Den er udstyret med en 7 meter lang ledning, som gør det nemt at komme godt rundt i hjemmet.

Den kan med fordel klappes sammen så den ikke fylder specielt meget, og nemt kan gemmes væk i et skab, når den ikke bruges. Dens energiforbrug ligger på 1700 Watt, som er ret okay i forhold til størrelsen.

Testet og vurderet af:

 • Gode brugeranmeldelser


Philips FC7008/01 – Lille og smart håndholdt damprenser

Philips FC7008/01Denne model er perfekt til dig, som har brug for en lille og fix håndhold damprenser, der kan klare små rengøringsopgaver.

Detaljer:

 • Kapacitet – 0,4 liter vandtank
 • Vægt: 0,7 kg
 • Strømforbrug: 1200 Watt
 • Driftstid: op til 14 minutter
 • Opvarmningstid: 45 sekunder
ForhandlerTotalprisLæs mere
500,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi Philips FC7008/01

Har man brug for en damprenser til alle de små rengøringsopgaver i hjemmet. Så er denne model et rigtig godt sted at starte, da den er billig, samtidig med at den sine opgave utrolig godt. Philips FC7008/01 bliver nemlig vurderet til at yde en rigtig grundig og god rengøring, sammenlignet med dens pris.

Noget af det som gør den ekstra populær hos forbrugerne, er at den ikke vejer mere end 0,7 kg. Dens lave vægt gør den nem at håndtere, da den primært skal bruges til rengøring af små flader i køkkenet og på badeværelset. Derudover tager det den kun 45 sekunder at varme op, før den er klar til brug. Det er super hurtigt, og helt klart en stor fordel, at man ikke skal vente for længe før man kan gå i gang.

Med dens energiforbrug på kun 1200 Watt, er den også rimelig miljøvenlig. Det er dog ikke kun dens energiforbrug, som gør den til en miljøvenlig damprenser, det er nemlig også det at der ikke bliver brugt nogen form for rengøringsmidler, da det er ren damp der klarer tjansen. Dampen har en temperatur på over 100 grader, som gør at den fjerne op til 99,99 % af alle de bakterier den kommer i nærheden af, under rengøring.

Fordelen ved denne model er uden tvivl dens lette vægt, som gør det nemt at rengøre små overflader. Ulempen er dog at den ikke kan klare gulrengøring, som de fleste andre damprensere er lavet til at kunne.

Om Philips FC7008/01

I modsætning til de fleste modeller, er denne primært lavet til rengøring af små overflader, da den kun er udstyret med et ”lille” mundstykke. Man kan vælge imellem to mundstykke, det ene er mere præcist og kan hjælpe til at nå steder der kan være svært tilgængelige. Det andet minder lidt om formen på et strygejern, og er beregnet til små overflader, såsom køkkenbord, brusekabinen, vaske, og så videre.

Med dens vandbeholder kapacitet på 0,4 liter, kan den holde til at være i gang i omkring 14 minutter. Når den varmer op, lyser en hvid indikationslampe, som skifter til at lyse blåt, lige så snart at den er klar. Den tilsluttes blot en helt almindelig stikkontakt via dens 2,5 meter lange ledning.

Testet og vurderet af:

 • Populær minimodel hos forbrugerne


Morphy Richards 13-i-1 – En damprenser der kan klare alle opgaver

Morphy Richards 13-i-1Denne model er perfekt til dig, som har brug for en smart damprenser, der kan klare alle de rengøringsopgaver du ønsker. Den hjælper dig til et renere hjem helt uden kemikalier.

Detaljer:

 • Kapacitet – 0,3 liter vandtank
 • Strømforbrug: 1300 Watt
 • Driftstid: op til 12 minutter
 • Opvarmningstid: 30 sekunder
 • Justérbar dampmængde
ForhandlerTotalprisLæs mere
799,00 Læs mere
999,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi Morphy Richards 13-i-1

Med Morphy Richards 13-i-1 får man en god multifunktionel damprenser, som hjælper til at få ens hjem mere rent, på en effektiv og miljørigtig måde. Med den 13-i-1 funktion, skal man ikke bekymre sig om hvor vidt man kan få gjort alt rent, da den vil kunne klare stort set alle rengøringsopgaver, og fjerne op til 99,99 % af de bakterier den kommer i nærheden af.

Den er primært lavet til at rengøre vinduer, trægulve og klinker, hvor den gør et rigtig flot arbejde med det gulvmundstykke, der er god til store overflader. Der følger dog flere mundstykker med, så man nemt kan klare andre opgaver hvor der er brug for en god omgang damprengøring.

Fordelen ved denne model er uden tvivl dens 13 forskellige rengørings funktioner, som gør at man nemt kan gøre rent på forskellige overflader, helt uden problemer. Ulempen er dog at dens vandbeholder kun har kapacitet til 0,3 liter, og derfor kun kan dampe i 12 minutter ad gangen, før den skal fyldes op igen.

Om Morphy Richards 13-i-1

Den har et energiforbrug på 1300 Watt, som betyder at den er rimelig miljøvenlig. Derudover er den også miljøvenlig i den forstand at den rengør helt uden brug af kemikalier, ligesom de fleste damprensere. Den er derfor et godt alternativ til den traditionelle gulvmoppe og spand, hvor man bruger en masse sæbe og rengøringsmidler, fyldt med kemikalier, for at få hjemme rent.

Med Morphy Richards 13-i-1 får man et rent hjem, nemt og helt uden besvær. Den fjerner for eksempel fedtpletter, almindeligt snavs, bakterier på badeværelset og i køkkenet, husmider og meget mere.

Testet og vurderet af:

 • Gode brugeranmeldelser

Derfor skal er en damprenser en god investering

Vi ved at varme bekæmper bakterier, mider og andet. Vi har gennem mange år lavet mad over varme, så man er sikker på at maden kan spises og alt hvad kroppen ikke kan tåle, er væk på grund af den høje varme. Vi ved også at alt bliver mere rent hvis det vaskes under varmt vand, og jo varmere det er jo mere rent bliver det.

Vand kan ikke blive varmere end 100 grader, da det derefter overgår til en gasform, som kaldes damp. Fordelen ved damp er at det kan komme endnu højere op end 100 grader. Derudover har det også den fordel at damp fylder markant mere end vand, hvor 1 liter vand forvandles til mere end 1.500 liter damp.

Med en damprenser kan man styre dampen bedre. Det vil sige at med de forskellige mundstykker, kan man dampe præcist hvor man ønsker, blot ved et enkelt tryk på en knap på damprenseren. Dette er en stor fordel, da man får meget nemmere ved at gøre rent, også steder hvor man normalt ikke har så nemt ved at få rent.

Meget i hjemmet kan tåle den varme damp, dog skal man være opmærksom på at pap, papir og noget træ, ikke kan tåle den varme damp. De fleste damprensere er lavet så man kan bruge den på trægulve, det kan dog være smart lige at tjekke op på dette, inden man fortager sig købet, hvis ens formål er at rense trægulve.

En damprenser er god for miljøet og allergikere

Ikke nok med at dampen er billigere end rengøringsmidler, så er det også langt mere miljøvenligt og ikke mindst allergivenligt. Flere og flere udvikler allergi, og det kan derfor være en stor fordel at kunne gøre rent helt uden rengøringsmidler. Især hvis man har små børn, så er det kun godt at man skåner dem for så mange kemikalier som muligt.

Mange lider af allergi overfor husstøvmider, som er små mikroskopiske dyr, man ikke kan se med det blotte øje, med er at finde over alt i et hjem. Det er egentlig ikke dyrene som er problemet, det er deres afføring, som de fleste er allergiske over for, og det der giver de allergiske reaktioner.

Mange allergiproblemer kan løses ved hjælp af en damprenser. En normal støvsuger eller gulvmoppe og klud, kan nemlig ikke altid klare det. Derimod klarer en damprenser det. Dens varme damp dræber 99,99 % af de levende mikroorganismer, uanset om der er tale om husstøvmider, skimmelsvampe eller andre lignende allergifremkaldende organismer. Fordelen ved dette er at, modsætning til når man støvsuger, så indfanger dampen alle allergenerne, som derefter kan opsamles med en klud.

Med ikke nok med at den er en fantastisk opfindelse for allergikere så er den også det mest miljøvenlige rengørings produkt man få på markedet. Der er nemlig flere og flere som udvikler allagier overfor kemiske stoffer. Det er et stort problem for både menneskeheden og miljøet at der efterhånden bliver brugt kemi i alt.

Med en damprenser undgår man nemlig det store forbrug af rengøringsmidler, samtidig med at man stadig opnår fremragende resultater. Dampen formår nemlig at fjerne 99,99 % af alle de bakterier den kommer i nærheden af. Det eneste man skal bruge når man skal gøre rent med en damprenser, er kun vand.

En damprenser er et økonomiske rigtigt og ikke mindst et miljørigtigt valg.


Sådan får du mest ud af din damprenser

For at hjælpe dig godt fra start, har vi samlet en række gode tips, til hvordan du får mest ud af din nye damprenser, og ikke mindst hvordan de forskellige typiske rengøringsopgave kan gribes an.

Der kan være stor forskel på hvordan de forskellige modeller virker, og så er der selvfølgelig også stor forskel på de forskellige problemområder fra hjem til hjem. Vi vil derfor komme med nogen generelle tips.

Vinduer og spejle, kan med fordel rengøres vha. damp

Damp er rigtig god til glatte flader, såsom vinduer og spejle. Da vinduer og spejle generelt er rimelig ens, skal man blot føre damperen hen over fladen, hvorefter man kan skrabe det resterende kondensvand væk med en gummiskraber. Man kan med fordel pudse ruden eller spejlet efter med en klud, i tilfælde af at gummiskraberen ikke fik alt vandet med.

For at opnå de bedste resultater, skal man helst undgå at damprense sine vinduer om vinteren hvor det kan være meget koldt. Det anbefales ikke da det voldsomme temperaturchok på ruden kan i værste tilfælde føre til at ruden sprænger. Skal man dog rense dem en vinterdag, skal man vende glasset til varmen, ved at dampe på ruden med et par centimeters afstand. Derefter kan man blot dampe den som beskrevet ovenstående.

Damprengøring af fuger kan gøre gavn

Fliser i køkkenet og badeværelset kan være en stor fordel når det kommer til rengøring, og så er det generelt langt mere hygiejnisk. Dog kan fugerne mellem fliserne nogle gange godt være svære at rengøre, da de nemt kan samle utroligt meget skidt og urenheder.

Med en damprenser kan man være sikker på at det bliver rent. Den skoldende damp trænger nemlig ind i alle kroge af fugen, hvorefter det dræber og løsner 99,99 % af alle bakterier på sin vej. Man kan med fordel bruge en rundbørste, som følger med til nogle af damprenserne. Hvis sådan ikke medfølger, kan man skrubbe efter med en opvaskebørste.

Man skal dog lige være opmærksom på at silikonefuger ikke kan klare den voldsomme varme, så man skal derfor huske at være en smugle forsigtigt og opmærksom på det.

Effektiv damprengøring af køkkenet

For at få den bedste form for hygiejne i sit køkken kan man med fordel benytte sig af damprengøring. På den måde undgår man også de mange kemikalier, som er i rengøringsmidler. Man skal nemlig lige have i bagtankerne at når man gør rent med rengøringsmidler, vil det stadig efterlade kemikalier på overfladen, og ikke mindst vil det hænge i luften.

Damperen kan med fordel bruges på overflader, hvor der er fedtpletter eller andet, der har sat sig. Den egner sig specielt godt til overflader der er af sten, rustfrit stål, eller andre overflader i køkkenet. Dog skal man være opmærksom på træoverflader. Det er ikke altid at de kan tåle varmen lige så godt.

Derudover kan man med fordel bruge damprenseren til rengøring af emhætte og kogeplade, hvor der ofte kan være en masse snavs som ellers kan være svært at få væk. Vasken kan man også rengøre så den bliver rigtig flot og ren, da man kan komme ind i alle krogene.

Effektiv damprengøring af badeværelset

Damprengøring er ideel til badeværelset. Der er mange bakterier at finde på et badeværelse, samtidig med at mange ønsker at det skal være et af de reneste rum i hjemmet. Rengøring af badeværelset er et af de stede man benytter flest rengøringsmidler og kemikalier. En damprenser kan derfor være en stor fordel her.

Kalk, sæberester, snavs og en helt masse bakterier er at finde på badeværelset, og kan alt sammen nemt fjernes ved hjælp af en damprenser. Når man bruger damperen kan man med fordel tørrer efter med en klud, eller har man en damper hvorpå der kan monteres en klud, er det helt klart det mest effektive.

Er der noget snavs som ikke er helt til at få af, kan man med fordel skrubbe efter med en opvaskebørste, og måske endda gentage rutinen et par gange, til der er helt rent og fint.

Hvis du har eller har haft små børn i dit hjem, så ved du hvor beskidt der kan blive, når de kommer hjem fra skole eller sport. Damprenseren er en let og belejlig måde at håndtere hverdagensstrabadser, uden de største problemer!


Testkilder

Denne artikel er lavet på baggrund af en række tests, der er blevet fortaget af forskellige uafhængige forbrugsmagasiner. Derfra har vi fundet de 6 bedste damprensere, så du som forbruger kan få et nemmere overblik over hvilken en, der passer bedst til dine behov.

Skulle man være yderligere interesseret i hvad de forskellige modeller er blevet vurderet ud fra, eller generelt har interesse i at vide mere om flere modeller, kan man læse med her. Dog er der ikke så mange tests af damprenseren, da de stadig er rimeligt nyt på markedet. Derfor er den primære data for vores anbefalinger, vurderet ud fra brugeranmeldelser, fra hjemmesider som Amazone.com.

Trustedreviews.com (april 2017)

Det engelske forbrugermagasin Trust Reviews laver løbende anmeldelser af forskellige produkter. De laver primært tests af elektroniske produkter til hjemmet. I denne omgang har de lavet en grundig anmeldelse af Kärcher damprenser SC 4 EasyFix, som ender med en flot score på hele 4 stjerne ud af 5.

I testen har de kigget på damprenserens:

 • Nøglefaktorer
 • Design og funktioner
 • Brugervenligheden

Derudover har de vurderet produktets fordele og ulemper for at få et indblik i hvem den henvender sig til.

Hele testen kan læses gratis på Trust Review.

Smartson (24. april 2012)

Det svenske testmagasin Smartson tester løbende forskellige produkter, hvor der bliver givet en samlet karakter af produktet. I denne damprenser test har de kigget på hvordan de forskellige damprensere klarer sig i test. Der er primært blevet kigget på hvor vidt de forskellige modellers kvalitet hænger sammen med den pris de er sat til.

I denne test er de Kärcher SC1402, som løber med titlen som bedst i test, hvorefter Nilfisk Steamtec kommer lige i hælene. Begge klarer sig godt og får flotte top karakter for deres gode damptryk. Derudover får de også begge stor ros for deres lange slanger, som gør den nemme at bruge.

Hele testen kan læses gratis hos Smartson.

Hushavefritid.dk (2018)

Hushavefritid.dk er et online magasin, hvor man kan læse om alt der høre til kategorierne hus, have og fritid. Dette kan mere eller mindre være alt. De har derfor lavet en test på damprensere, hvor de har testet 6 forskellige modeller. De forskellige modeller er blevet vurderet ud fra hvordan de matcher deres pris, sammenlignet med deres funktioner og kvalitet.

I testen bliver Morphy Richards 13-i-1, Philips FC7008/01 og Nilfisk Steamtec anbefalet.

Hele testen kan læses gratis på hushavefritid.dk

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel
damprenser test

forbruger-test.dk

4.57 14
Artikel godkendt af

Denne test er professionelt godkendt af Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Om skribenten

Som skribent hos diverse dame og boligblade har jeg fået en stor pasion for indretning, samt kvaliteten af det jeg køber. Derfor ligger jeg stor fokus på at designet og kvaliteten er i top.
Maria Nørgaard