Deodorant uden aluminium – Se de bedste produkter

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 09.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Naturlige deodoranter hitter som aldrig før, og det forstår vi godt. Det er en nem og enkel vej til at gøre noget godt for dig selv og miljøet. 

En naturlig deodorant indeholder organiske og økologiske ingredienser, og du undgår aluminium og syntetiske kemikalier. Du kan med god samvittighed påføre deodorant hver eneste dag. 

Vi har sat os nøje ind i markedet af deodoranter uden aluminium og præsenterer dig for nogle af de bedste. Vi garanterer, at de er mindst lige så effektive, som traditionelle varianter. 

Deodoranterne varierer i duft, egenskaber, ingredienser og pris. Fælles for dem alle er, at de er aluminiumsfri og skånsomme for både huden og miljøet. De er populære blandt forbrugerne og anerkendte af eksperter. Find den iblandt, der passer bedst til dit behov. 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

forbruger-test.dk

Ocean Plastic Deodorant – det bæredygtige og naturlige valg 

Står du og mangler en god deodorant, som er god for både dig og miljøet? Så kan det være, det er Ocean Plastic Deodorant fra Relevant,
der skal være dit næste køb.

Deodoranten er bedre for din krop end mange andre alternative deodoranter, som er på markedet. Den indeholder udelukkende ingredienser, der er veganske og naturlige. Den er dertil udviklet til alle hudtyper, så selv hvis du har en sart hud, kan du trygt vælge Ocean Plastic Deodorant. 

Du kan få den i tre varianter: En Neutral duft, som er parfumefri, en frisk og mild Citrus & Cucumber duft og en frisk og woody Sandalwood duft.

Ocean Plastic Deodorant er desuden udviklet med et klimavenligt fokus. Emballagen består af genanvendt plastik fra gamle fiskenet, hvilket bidrager til mindre plastik i verdenshavene og et bedre miljø for dyrene. 

På trustpilot.dk er det tydeligt, at brugerne har tillid til den innovative deodorant. Den får en god bedømmelse med 4,3 stjerner ud af 5. Nogle af de kunder, som har tilkendegivet deres mening, lægger vægt på, at deodoranten holder godt i løbet af dagen. En kunde går endda så langt, at hun beskriver deodoranten som det bedste køb.

Fordele:

 • Sikre og naturlige ingredienser udviklet til alle hudtyper
 • Vegansk og etisk formuleret og produceret i Danmark
 • Indeholder ikke aluminium eller alkohol
 • Cruelty Free og lavet af Ocean Plastic

  Detaljer:

  • Indhold: 50 ml
  • Duft: Neutral (parfumefri), Citrus & Cucumber og Sandalwood
  • Egenskaber: Bekæmper lugtgener aktivt, består af sikre og naturlige ingredienser
  • Vigtige ingredienser: Nøje udvalgte naturlige og effektive ingredienser såsom Sodium Capryol og Zinc Ricinoleate

  Se priser og tilbud på Ocean Plastic Deodorant her:

  Karmameju Soft 02 – blødgør og beroliger sensitiv hud

  Karmameju Soft 02

  Karmameju Powder & Sage Soft 02 er kendetegnet ved en kompromisløs formel, som beroliger og blødgør sensitiv hud. Du undgår rød og irriteret hud takket være det rige indhold af antioxidantrig vindruekerneolie og E-vitamin. 

  Den populære roll-on kontrollerer effektivt lugtgener og modvirker fugtige armhuler, så du mærker mere velvære i løbet af dagen. De velvalgte ingredienser magnolia, troldnød og salvie modarbejder naturlige bakterier, så du ikke skal bekymre dig om svedlugt. Her får du et produkt, som i høj grad respekterer din krops udrensende egenskaber. 

  Karmameju Soft 02 har opnået testresultat A i test ved det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk den 22. oktober 2020. Det er et bevis på, at produktet er fri for en række problematiske stoffer. Som plusser fremhæver forbrugermagasinet, at Soft 02 er uden parfume og stoffer, der er allergifremkaldende, hormonforstyrrende og miljøbelastende.   

  Brug deodoranten efter behov ved at påføre den på tør og rengjort hud under armene.

  Detaljer:

  • Indhold: 50 ml
  • Duft: Powder & Sage
  • Egenskaber: Beroliger, blødgør, kontrollerer lugtgener og afhjælper fugtige armhuler
  • Vigtige ingredienser: Antioxidantrig vindruekerneolie, E-vitamin, magnolia, troldnød og salvie 

  Se priser og tilbud på Karmameju Soft 02 her:

  Avivir Aloe Vera Naturel – deodorant uden aluminium, som beskytter og plejer huden

  Avivir Aloe Vera Naturel

  Søger du en naturlig og ren roll-on uden parfume og overflødige ingredienser? Så er Aloe Vera Natural fra danske Avivir et godt bud til dig. Deodoranten har et højt indhold af aktiv Aloe Vera på hele 83 %, der er udvundet af geleen fra økologisk dyrkede planter. Geleen har en række gode egenskaber – den styrker hudens forsvar, tilfører fugt, genopbygger og beskytter huden.

  Aloe Vera Deo Natural indeholder det naturlige mineral alun, der virker antibakterielt og antiperspirant. Med andre ord forebygger deodoranten svedlugt, så du har det behageligt dagen igennem. 

  Organisk glycerin og aminosyrer plejer og beskytter huden. Også Aloe Vera og Vitamin B3 sætter ind med ekstra pleje af huden. Indholdet resulterer i en skånsom roll-on, der egner sig til enhver hudtype. Påfør den på rengjort og tør hud, og den vil hurtigt tørre ind.

  Avivir Aloe Vera Natural har fået et flot testresultat A ved det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk den 22. oktober 2020. Du er altså sikret et produkt uden uønsket kemi. Som fordele ved produktet angiver forbrugermagasinet, at det hverken indeholder parfumestoffer eller ingredienser, der kan belaste miljøet, fremkalde allergi eller virke hormonforstyrrende. 

  Her får du et produkt uden alkohol, parfume, parabener, triclosan og aluminium chlorohydrate. Deodoranten er velegnet til både mænd og kvinder, og den er fremstillet i Danmark. Avivir er et dansk brand, der tager stilling og hensyn til miljøet, og brandet er Fairtrade-mærket. 

  Detaljer:

  • Indhold: 50 ml
  • Egenskaber: Styrker hudens forsvar, tilfører fugt, beskytter, plejer og forebygger svedlugt
  • Vigtige ingredienser: Aloe Vera, alun, organisk glycerin, aminosyrer, Vitamin B3

  Se priser og tilbud på Avivir Aloe Vera Naturel her:

  Green People Natural – velegnet til veganere og vegetarer

  Green People Natural

  Green People Natural er en ultra mild deodorant til hele familien. Her får du et naturligt og duftløst produkt med økologiske ingredienser. Både veganere og vegetarer kan bruge den uden problemer. Har du gener som eksem eller psoriasis, er deodoranten også et godt bud til dig. 

  Redaktionen elsker den lange liste af gavnlige ingredienser, som kendetegner produktet her. Det indeholder blandt andet præbiotika, som styrker hudens naturlige bakterieflora. På den måde bliver bakterier, der genererer lugtgener, begrænset. Andre aktive ingredienser er Sheasmør og Aloe Vera, som beskytter og nærer huden, og Zinc Ricinoleat, der absorberer lugtmolekyler. 

  Med Green People Natural får du en deodorant uden aluminium Chlorhydrat, parabener, alkohol, triclosan og mange andre ofte uønskede stoffer. 

  Green People Natural er et populært valg blandt forbrugerne hos den amerikanske netbutik Amazon. Her får den 4,3 ud af 5 stjerner i brugerbedømmelse. Køberne udviser tilfredshed med deodorantens neutrale duft, mildhed mod huden, naturlige ingredienser og virkning. 

  Produktet får en høj score på 16 ud af 20 hos det amerikanske forbrugermagasin Ethical Consumer målt på blandt andet menneske- og miljøhensyn. 

  Green People er en dansk producent, som kun anvender bæredygtige ingredienser, der er klinisk testet. Natural deodoranten tilhører serien Organic Base. 

  Detaljer:

  • Indhold: 75 ml
  • Duft: Ingen
  • Egenskaber: Modvirker kraftig kropslugt og blokerer mod sved
  • Vigtige ingredienser: Præbiotika, Zinc Ricinoleat, Aloe Vera, Sheasmør

  Lavera Basis deo uden aluminium – 24 timers beskyttelse

  Lavera Basis

  Laveras Basis deospray regulerer svedtendens og har en delikat duft af rose. Den henvender sig til dig, der er miljø- og sundhedsbevidst. Her får du et produkt, der er helt igennem gennemtænkt fra yderst til inderst – lige fra emballagens sølvtryk uden tungmetaller til det virksomme indhold. 

  Lavera Basis er en deodorant uden aluminiumsalt, som indeholder økologisk troldnød og rosenessens. Ekstrakt fra salvie og troldnød regulerer dannelsen af sved. Vi er vilde med den sarte og behagelige duft, som de æteriske olier udskiller. Duften efterlader dig med en komfortabel følelse dagen igennem. 

  Lavera Basis er populær på globalt plan blandt forbrugerne. Den får 4,4 ud af 5 stjerner ved den amerikanske netbutik Amazon. Her udviser køberne tilfredshed med produktets duft, virkning og skånsomme og naturlige indhold uden aluminium. 

  Også eksperter giver Lavera Basis en god bedømmelse. Den får en score på 12 ud af 20 ved det amerikanske forbrugermagasin Ethical Consumer baseret på blandt andet menneske- og miljøhensyn. 

  Taget virkningen og mængden på 75 ml i betragtning får du her et yderst prisvenligt produkt. 

  Detaljer:

  • Indhold: 75 ml
  • Duft: Troldnød & Rose ekstrakt
  • Egenskaber: Regulerer svedtendens og beskytter mod lugt i op til 24 timer
  • Vigtige ingredienser: Økologisk troldnød og salvie

  Se priser og tilbud på Lavera Basis her:

  Vichy Dry Touch – mild og forfriskende deodorant uden aluminium

  Vichy Dry Touch

  Skånet hud og en langvarig følelse af friskhed – lyder det tiltalende for dig? Så bør du overveje Vichy Dry Touch roll-on, som har en hurtigtørrende formel. Deodoranten er allergivenlig og mildere mod huden end de fleste. Den er velegnet til alle hudtyper – også sensitiv. 

  Her får du en deodorant uden aluminiumssalte, parabener, farvestoffer og alkohol. Den indeholder mineraler med superabsorberende egenskaber, så du er beskyttet mod lugt og fugt under armene i op til 24 timer.   

  Vichy Dry Touch har vundet stor popularitet blandt forbrugerne. Den får en god bedømmelse på 4 ud af 5 stjerner ved den amerikanske netbutik Amazon. Køberne giver den 3 stjerner eller derover for både duft, konsistens, mildhed mod huden og værdi for pengene.  

  Dry Touch er dermatologisk testet. Påfør den på tør og rengjort hud under armene. Den vil ikke efterlade hvide mærker på huden.  

  Detaljer:

  • Indhold: 50 ml
  • Egenskaber: Giver langvarig friskhed og beskytter mod fugt og lugt i op til 24 timer
  • Vigtige ingredienser: Superabsorberende mineraler

  Se priser og tilbud på Vichy Dry Touch her:

  Sådan finder du den bedste naturlige deodorant

  For at gøre det nemt for dig har vi ovenfor listet fem naturlige deodoranter, som er blandt markedets bedste. Er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, får du her en guide til, hvad du kan være opmærksom på i jagten på den rette deodorant til dig. 

  Tilstræb 100 % naturlige ingredienser

  De fleste deodoranter på markedet indeholder kemi, der kan være skadelig for dig og miljøet. Ved bevidst at gå efter så mange naturlige ingredienser som muligt garderer du dig imod det. Naturlige ingredienser kommer fra blandt andet blomster, træer, planter og ler. 

  Er du veganer eller vegetar, findes der også naturlige varianter til dig – for eksempel Green People Natural deodoranten fra vores oversigt.

  Hold øje med naturlige ingredienser mod svedlugt

  Deodorantens vigtigste funktion er at forhindre svedlugt i løbet af dagen. Derfor er det relevant at være opmærksom på æteriske olier og ingredienser, der forhindrer lugtgener – som ikke er syntetisk parfume. Naturlige ingredienser kan for eksempel være mineralet alun, magnolia, troldnød og salvie. 

  Ofte kan du læse i beskrivelsen af produktet, hvilke ingredienser der aktivt afhjælper svedlugt. Her kan du typisk også se, hvor længe du kan forvente en virkning. Husk på, at duftløse varianter også kan modvirke lugtgener på effektiv vis. 

  Vælg en deodorant uden aluminium

  Aluminium er at finde i mange deodoranter på markedet, da det har en blokerende virkning på svedkirtler. Aluminium kan dog forstyrre kroppens naturlige køleproces, og ikke sjældent vil det føre til svedtendens andetsteds på kroppen som kompensation.

  I værste fald kan aluminium fremme uhensigtsmæssig mutation og celleudvikling i kroppen. Konsekvenserne er stadig til diskussion, men hvorfor løbe risikoen? Ønsker du en deodorant uden aluminium, er det værd at overveje en af varianterne i oversigten ovenfor – for eksempel Green People Natural eller Vichy Dry Touch. 

  Undgå syntetiske kemikalier

  Parabener, sulfater, farvestoffer og lignende stoffer bør du styre uden om, når du ønsker en naturlig deodorant. De kan være skadelige for din hud såvel som miljøet, og de kan i værste fald forringe fertiliteten og virke hormonforstyrrende.

  Gå efter gavnlige ingredienser 

  Ud over at afhjælpe svedlugt og fugtige armhuler finder du deodoranter på markedet med andre gavnlige egenskaber. Nøjagtigt som ansigtscremer kan deodoranter beskytte, berolige, fugte og blødgøre huden. Virksomme ingredienser kan for eksempel være Aloe Vera, Sheasmør, Vitamin E og B3 og organisk glycerin.

  Det er individuelt, hvad brugere særligt vægter i en deodorant. Du kan med fordel danne dig et overblik over, hvad forskellige produkter kan byde på. Læs for eksempel vores oversigt ovenfor, hvor vi fremhæver særlige egenskaber ved de enkelte produkter. For et hurtigt overblik kan du se under ’Specifikationer’.

  Vælg deodoranter, der ikke pletter

  Pletter på tøjet som følge af deodorantbrug er aldrig ønskværdigt. Med en deodorant uden aluminium bliver du nemmere foruden gule pletter på tøjet. Vælg for eksempel en variant som Vichy Dry Touch ovenfor, der ikke efterlader hvide pletter, og som beskytter mod fugt i armhulen i op til 24 timer. 

  Se efter hudtypen

  Du kan forvente af en naturlig deodorant, at den er mild og skånsom mod huden. Her er ingen uønsket kemi, der kan irritere huden og gøre den rød. Det er dog altid en god idé at sikre sig det ved at læse produktbeskrivelsen, hvis du har sensitiv hud. Bemærk også, at nogle deodoranter indeholder særlige ingredienser, som er ekstra skånsomme for huden. Døjer du med eksem eller psoriasis kan du for eksempel overveje Green People Natural ovenfor.  

  Læs anmeldelser og testresultater

  Det er altid en god idé at sikre sig, at produktet er anmelderrost og har fået gode testresultater og en god brugerbedømmelse. Det har vi naturligvis været opmærksomme på i oversigten ovenfor, hvor du finder brugerbedømmelser og testresultater i de enkelte beskrivelser af produkterne. Resultaterne er hentet fra en ”Bedste deodorant uden aluminium test” og fra forhandleres hjemmesider.

  Hvorfor vælge en deodorant uden aluminuim?

  Svaret på spørgsmålet er egentlig ganske enkelt. En økologisk deodorant er et sundere valg for din krop og miljøet. Den indeholder naturlige og rene ingredienser, som forhindrer lugtgener og irritation i huden. 

  Her undgår du hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer, og produktet er skånsomt mod huden. Økologiske deodoranter kan være mindst lige så virkningsfuld som en traditionel variant, som typisk indeholder ingredienser, der kan tilstoppe hårsække og svedkirtler i huden. 

  Husk på, at dit valg af deodorant ikke kan gøre det alene. Du kan med fordel opgradere dit valg af andre plejeprodukter i hjemmet – for eksempel hårkur, vippeserum og dermaroller.

  FAQ

  Hvad er den bedste deodorant uden aluminium?

  Vi anbefaler et produkt i oversigten ovenfor for eksempel Green People Natural eller Lavera Basis.  

  Hvad kendetegner en naturlig deodorant?

  En naturlig deodorant består af organiske og økologiske ingredienser. Den indeholder hverken aluminium, syntetiske kemikalier eller tilsætningsstoffer som konserveringsmidler og syntetisk parfume. 

  Hvordan virker deodoranter?

  Deodoranter fungerer ved at dræbe bakterier, som genererer lugt i armhulen. 

  Vores skribent og research-team

  Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

  Find mere information her

  Deodorant uden aluminium: De bedste i test

  • Ocean Plastic Deodorant
  • Karmameju Soft 02
  • Avivir Aloe Vera Naturel
  • Green People Natural
  • Lavera Basis
  • Vichy Dry Touch

  Bedøm denne artikel

  Klik på en stjerne for at bedømme