El ladcykel test – her er de bedste elcykler med lad

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 19.04.2021

Har du behov for et nemt transportmiddel, der tilbyder ekstra meget plads? Tænker du på, at købe en el ladcykel? Find den helt rigtige el ladcykel til dig.

El ladcykel test
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt.

I dette omfang har de elektrisk drevne ladecyklusser gjort deres indtræden på det danske marked. Og med god grund. Det kan være et godt grønt alternativ til at transportere børn til skole og institutioner eller at transportere varer fra supermarkedet i stedet for at tage bilen. Og i modsætning til en almindelig lastcykel, bliver du ikke svækket af sved, når du kommer på arbejde.

En el-lastcykel giver dig hjælp, så du ikke behøver at støde op ad bakken for børnene. 

Med en El ladcykel bliver al transport nemmere. Både de korte og lange ture kan gennemføres uden besvær og sved på panden. El ladcyklen er designet til at køre hurtigt, sikkert og smidigt rundt i trafikken. Har du ikke prøvet en El ladcykel eller ladcykel før skal du være helt rolig. Efter blot et par gode ture, får du hurtigt både styr på det at køre på ladcykel og det meget brugervenlige elektriske system.

El ladcykel test

forbruger-test.dk

4.57 21

Bergamot E-cargoville LJ 70 – Kåret som ”bedste køb”

Downtown-ebike.comBergamot E-cargoville LJ 70 er vilde med at teste og anmelde cykler – og det er vi glade for. I deres vurdering af E-cargoville LJ 70 fra producenten Bergamot kalder de ladcyklen for ”best buy”. De er bevidste om, at dette er en af de dyrere cykler på markedet, men de mener, at de mange funktioner, rummeligheden og designet er alle pengene værd.

 • Vildt design
 • Stort lasteområde
 • Høj kvalitet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

  Et praktisk vidunder

  Dette er en af de mest praktiske el ladcykler på markedet. Lasteområdet måler hele 70 x 45, og fordi der ikke er rammer omkring det, kan du anvende at transportere både store og tunge ting. Det ligger også i navnet, E-cargoville LJ 70, at denne er special designet til at flytte andet end blot personer – nemlig også varer.
  Ladet er fremstillet med en massiv træbund, som kan bære helt op til 90 kilo. Og selv hvis du fylder et stort læs på, skal det kraftige 625 wh Bosch PowerTube-batteri nok sørge for, at du stadig kommer over selv de stejleste bakker.

  Et unikt design

  Designet på denne cykel er intet mindre end fantastisk. Hvis du ønsker dig en helt unik ladcykel, så bør du vælge E-cargoville LJ 70 fra Bergamot.

  Bergamot E-cargoville LJ 70 vs. Markedet

  Her får du en fed, stilet og praktisk ladcykel. Prisen er dog også i den høje ende, hvis vi sammenligner med mange andre på markedet – Både vores og Downtown-ebike’s vurdering er dog, at den er pengene værd, hvis du vil have noget helt unikt.

  Downtown-ebike.com lægger især vægt på, at cyklen adskiller sig fra markedet gennem det store og rummelige lasteområde uden rammer.

  Udvalgte specifikationer

  • Mærke: Bergamot
  • Model: E-cargoville
  • Bremser: Skivebremse
  • Ladkapacitet: 90 kg
  • Distance: 140 km

  Superior el ladcykel fra Amladcykler perfekt til byfærdsel

  Amladcyklers el ladcykel Superior er et brillant valg i elcykel til dig, der er parat til at give afkald på bilen, når det kommer til færdsel i indre by. Med denne ladcykel kan du nu mere miljøvenligt nå gennem byen og hen til børnehave og vuggestue for at sætte ungerne af. Dette mens du også undgår den tunge bytrafik. Som prikken over i’et får du også motion, selvom motoren selvfølgelig holder konstant hastighed afhængigt af hurtighedsniveauet, du vælger. Se flere billeder af cyklen her.

  Sikker ladcykel til at bringe ungerne fra A til B

  Ladet på Superior el ladcyklen er ideelt til at bringe småbørn i skole, børnehave eller vuggestue. Du behøver ikke frygte for deres sikkerhed under færdslen, for de små er langt tryggere på denne ladcykel, end de er på den almindelige tohjulede cykel med et barnesæde:

  • Superior ladcyklen er som Amladcyklers andre el ladcykler trehjulet og vælter ikke let
  • Skridsikker overflade i bundfladen af den kasse, hvor børnene sidder, forhindrer skrid
  • Et indstigningsområde til børnene på siden af kassen betyder mindre krudt på løft

  Se priser på cyklen her.

  El ladcykel med stærk motor

  At anskaffe sig en Superior er en investering, du ikke skal tage let på, men pengene er givet godt ud. Ladcyklen giver dig følelsen af frihed på farten gennem byen, du kender så godt fra almindelige cykler, samt de features, der stiller elcykler helt i egen klasse. Den CE-godkendte ladcykel giver dig masser at frydes ved:

  • En 250W elmotor, der på en fuld opladning kan køre op til 40 km.
  • 6 forskellige hurtighedsniveauer at vælge mellem
  • En gå-funktion, der lader cyklen køre 5 km/t uden brug af pedaler

  Displayet er let at bruge og giver dig mulighed for at bestemme fart. Mulighederne for at variere tempo gør det for dig som begynder let at komme i gang med en el ladcykel Superior.

  Diskret eldreven ladcykel i Premium fra Amladcykler

  I en Premium el ladcykel fra Amladcykler har du et diskret og stilrent alternativ til at færdes med bil eller bus i den indre by. Og bor du ude på landet, bliver turene til købmanden lettere end før, nu hvor du er fri fra at skulle slippe ind og ud af bilens kappe af stål og plexiglas. En række features sætter Amladcyklers el ladcykel Premium i særklasse frem for andre elcykler.

  Se flere billeder af cyklen her hos Amladcykler.dk.

  Lækkert stel med høj beskyttelse

  Cyklen har en lækkert design med et stel i finish af høj kvalitet med 5 behandlinger, heriblandt maling, lakering, antirustbeskyttelse og antistenslagsforsegling. Det gør ikke ladcyklen til en tank, der kan tromle alting ned eller modstå maskingeværild, men den holder til hverdagens stød og slag og vejrets luner. Premium el ladcyklen er et godt alternativ til biler i din hverdag.

  Miljøvenlig ladcykel på flere fronter

  Ladcyklen giver dig en højere grad af diskretion på flere fronter. Den er let i vægt og med en støjsvag motor, hvis høje effektivitet, når det kommer til batteriforbrug, også sparer dig nogle kroner i det lange løb ved opladningen. Alt dette bidrager selvfølgelig til at gøre Premium el ladcyklen miljøvenlig på flere fronter, så du kan vælge den over din bil med god samvittighed:

  • Den lette vægt tærer ikke synderligt på cykelstien. ”Traktoreffekten”, hvor enkelte tunge maskiner formår at rive små lokale cementveje op, bidrager du altså ikke til.
  • Ved at motoren er støjsvag, gør du dit for at reducere mængden af støj i den travle midtby, der udgår fra motorer, bilhorn, barnevogne over flisekanter og så videre.
  • At cyklen sparer på strømmen er godt for miljøet. I det hele taget skåner du miljøet for en masse CO2-udledninger ved at køre på en el ladcykel, hvor det er muligt for dig.

  Se priser på cyklen her.

  Vælg mellem 6 hastigheder på Amladcyklers Deluxe-model

  Ved Amladcyklers el ladcykel Deluxe er der gjort meget ud af bremsesystemet, der altid vil være et essentielt punkt for en cykel ikke at svigte på. Med denne ladcykel kan du let og bekvemt få børnene i skole, hvilket ladcyklen understøtter på ladet med sine 4 børnesæder og tilhørende børneseler. Aldrig har det været nemmere at få børnene kørt i skole inde i midtbyen, nu hvor du kan køre via cykelsti og kan være ligeglad med bilkøer.

  Du kan se flere billeder af ladcyklen her.

  Find dit eget tempo med 6 forskellige hastigheder

  Deluxe ladcyklen har en 250W motor og kan køre op til 40 km på fuld opladning af batteriet, så det er ikke hver dag, du behøver lade det op. Med 6 forskellige hastigheder at vælge mellem vil du hverken køre for langsomt eller hurtigt, men altid i et tempo, der passer til dig.

  Hydrauliske bremser mindsker risici under færdsel

  Deluxe el ladcyklen brillerer ved sit avancerede TEKTRO-bremsesystem. Dette består i hydrauliske frontbremser, der slider langt mindre på elcyklen og derfor betyder mindre vedligeholdelse at foretage og mindsket risiko for ulykker som følge af beskadigede bremser.

  Som et andet fortrin bruger du mindre håndkraft ved bremsning, så det bliver ikke din evne til at knytte hånden, der står i vejen for den gode opbremsning ved lyskrydset og andre steder.

  Kalechesystem gør det let at køre med børnene

  Cyklen kommer med aftageligt kalechesystem, der har gennemsigtigt panoramaudkig. Dette koblet med indgang til ladet fra siderne gør det let at få børnene ombord og holde dem dér, så turen til vuggestue, børnehave eller skole foregår smertefrit. Det hjælpes videre på vej af den lave indgangshøjde, så der er ikke tunge, høje løft i at få passagererne på. Bunden i kassen er skridsikker, så du behøver ikke frygte, at morgenens dug gør ladet til en skøjtebane. 

  Læs mere om ladcyklen her.

  Avanceret Ultimate Curve ladcykel fra Amladcykler

  Det ypperste, Amladcykler har at byde på, når det kommer til eldrevne ladcykler, er Ultimate Curve el ladcyklen. Den har et lækkert, slankt design, dens status af trehjulet ladcykel taget i betragtning, og den savner intet i forhold til sikkerhed under færdsel eller tekniske features.

  Du kan læse mere om cyklen her.

  Moderne LED-lygter for- og bagtil

  Cyklen kommer med LED-lygter både for- og bagtil, så er du i vintermånederne nødsaget til at køre i mørke, er du ikke efterladt fuldkomme til de ikke-visuelle sansers brug. Alt i alt har du i Amladcyklers Ultimate Curve ladcykel et køretøj af høj kvalitet og stabilitet, der hjælper dig fra A til B i dagligdagen, hvor du før har skullet tage bussen eller bilen på de værst tænkelige tidspunkter af døgnet for at komme på arbejde, få børnene i skole eller få handlet maden ind.

  Sikker og stabil eldreven ladcykel

  Flere aspekter ved en Ultimate Curve el ladcykel bidrager til at gøre denne model særligt sikker at færdes i både i indre by samt ude på landet med dets snoede veje og pludselige sving:

  • Hydrauliske TEKTRO-skivebremser gør det let at bremse op, når du møder lyskryds, skal ned i fart eller som forberedelse til at stoppe op. De slider mindre end almindelige bremser og giver dermed cyklens dele længere levetid og mindsker risiko for ulykker.
  • Anti-tilt-systemet i Ultimate Curve hjælper dig, når du skal dreje, ved at gøre det lettere at rette op på cyklen efter sving. Så hvor cyklen allerede har god stabilitet i kraft af sin status som trehjulet ladcykel, giver tekniske landvindinger bedre sikkerhed.
  • Cyklen punkterer ikke så let med sine 3 anti-puncture dæk. Dette gør cyklen i stand til at overleve de ufrivillige fræs over knuste ølflasker en mandag morgen, hvor andre cyklers dæk ville sprættes op ved hurtig cykling over myriaden af grønne glastænder.

  Se priser på cyklen her.

  Mustang Family – Billig til prisen

  Dette er en af ​​de billigste elektriske cykler på markedet, men det er bestemt en fornuftig løsning.

  Mustang-familien er en klassisk elektrisk cykel til byfamilien. Cyklen har en kraftig motor og batteri, der slukkes, når din hastighed overstiger 25 km i timen. Cyklen er udstyret med et speedometer og kilometertæller, der sidder i et oplyst display, så du altid kan følge med.

  Laden har seler og plads til op til 4 børn, og laden er rummelig og konstrueret i et neutralt og pænt design.

  Sikkerhed frem for alt

  Mustang family er udviklet med fokus på sikkerhed og overholder selvfølgelig EN standarder for kvaliteten.
  Cyklen er fremstillet med smarte hydrauliske skivebremser, der sikrer at bremseevnen er i top, selv ved fuld last.

  Ladet har plads til 4 børn på minimum 92 cm. og maksimalt 116 cm. De fire 3-punktesseler er blevet testet ved tryk
  helt op til 40 newton og sørger for at dine børn hele tiden sidder fastspændt. Cyklen er desuden produceret fri for
  skadelig kemi.

  Kvalitet i gear og udstyr 

  Cyklen er skabt til hverdagen med trafik og omskiftelig dansk vejr, vi alle ved kan være barsk til tider.
  Derfor er Mustang Family konstrueret med regntætte elektriske komponenter, rustbeskyttende dele,
  slidstærk lakering, forseglet krankboks, dobbeltbundede alufælge og punkteringsbeskyttede dæk.

  En fuld opladning af batteriet tager omkring 4-6 timer. Forlæng batteriets levetid ved at oplade det mindst
  en gang om måneden – også selv om du ikke bruger cyklen.

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  GÅ TIL

  Udvalgte specifikationer

  • Kører op til 35 km på en opladning
  • Plads til 4 børn (92-116 cm høje)
  • 5 hastigheder og gå-funktion
  • Display med fartmåler og km-tæller
  • Punkteringsbeskyttede dæk

  Klik her, og læs mere om cyklen:

  • 100% samlet og køreklar
  • Betjeningsdisplay
  • 40 km. på en opladning 
  • 6 Shimano gear
  • Elektronisk Go funktion

  Se også denne lignende artikel på vores side: Test af de 4 bedste Elcykler

  Kangaroo Luxe – Bedst i test

  Kangaroo Luxe

  Der findes efterhånden mange lækre el ladcykler på markedet. Magasinet 24timer har sat sig for at teste 5 af de mest populære.
  Kangaroo Luxe blev kåret som testvinder i af 24timer, hvor den slog de andre fire ladcykler. Men hvorfor er den bedst i test? 24timer vurderer den som den bedste el ladcykel på grund af det flotte og rummelige design samt den fænomenale styring. Herudover bliver Kangaroo Luxe rost for at have en meget høj sikkerhed.

  • Næsten umulig at vælte
  • En af de bedste på markedet
  • Meget rummelig

  Læs mere om Kangaroo Luxe her:

  i samarbejde med PriceRunner

  Sikkerhed og komfort

  Lad os tage et kig på, hvorfor Kangaroo Luxe scorer på højt på parameteret ”sikkerhed”. Den bliver især rost for sin gode styring, som sikrer, at det er nærmest umuligt at vælte. Den gode styring er ligeledes med til at sørge for, at denne cykel er velegnet for langt de fleste – både nybegyndere og erfarne lad-cyklister. 

  Kangaroo Luxe scorer også højt på parameteret ”komfort”. En af de store grunde til det er de behagelige sæder, som endda kan tages ud af kabinen. På den måde kan du skabe mere plads. Selve kabinen måler hele 95 x 70 centimeter, så der er plads til både børn og skoletasker.

  Funktionalitet

  Hvis praktik og funktionalitet er højt på din prioriteringsliste, når du vælger en ladcykel, så vil du blive begejstret over Kangaroo Luxe. Denne er en af de mest funktionelle cykler på markedet. Det rummelige design, hvor sæderne kan tages ud eller lægges ned, skaber en masse muligheder 

  Kangaroo Luxe vs. Markedet

  Denne el ladcykel befinder sig cirka midt på prisstigen for el ladcykler. Der findes nogle, der er en del billigere samt andre, der er meget dyrere.
  Dette er den perfekte cykel til dig, der vægter funktionalitet og praktik over design, distance og acceleration. 

  Udvalgte specifikationer

  • Mærke: Winther
  • Model: Kangaroo Luxe
  • Gear: 7
  • Bremser: Enten fodbremse eller hydraulisk skivebremse (vælg selv)
  • Ladkapacitet: 100 kg

  Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

  Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

  Outlet section for .dk

  Seaside Bike


  Seaside bike

  Denne svensk designede el ladcykel er udviklet af to familiefædre, der forsøger at kom

  binere praktik og flot design sammen med kvalitet, sikkerhed og performance. Den kan tåle det let ustadige skandinaviske vejr og har rigeligt med plads til bagage og op til 4 børn. Den er dermed et ret godt alternativt til bil og passer fint til lidt større familier.

  Seaside Bike leveres med trinløst gear, så du kan fokusere på at komme nemt og hurtigt op af bakkerne. Alt er inkluderet i prisen, herunder Y-seler til børnene, kaleche og lås.

  Derudover opbevares cyklen stående på næsen, hvor den fylder mindre end 1m2.

  Centermotor med fremtræk

  Seaside Bike er udstyret med en kraftig centermotor, der sammen med den trinløse vekslen og remtræk er en uovertræffelig kombination. Hverken stigninger, bakker eller modvind bliver besværligt med denne cykel. Du vælger selv hvor meget hjælp du har brug for ved et enkelt tryk på en knap. Cyklen er designet således at alle kabler der går fra batteri til motor løber inde i stellet på cyklen. Dette gør at cyklen ser smukkere ud, den er nemmere at gøre rent og så sidder kablerne ikke i vejen når du cykler

  Sikker og smidig

  Seaside er cyklen der er skabt til familier og dette er tydeligt at se. For børnenes sikkerhed er påstigning og kalechens åbning placeret ved fortovsiden. Der findes 4 y-seler på alle fire ladpladser. Derudover har Seaside valgt at lave store og brede dæmpede dæk med stærke fjedre. Dette giver en meget mere stabil og enkel kørsel. Cyklen kan rumme op til 4 børn på ladet, derudover er der plads til picnickurv, skoletasker mm. i det smarte opbevarings rum under det ene sæde. Kassen er lavet af vandfast krydsfiner der er resistent.

   

  Udvalgte specifikationer

  • Rækkevidde: 40-60 km.
  • Fragtkapacitet: 180 kg.
  • Farve: Hvid, Brun

   

  Babboe Carve Mountain + Den flyvende Hollænder


  Best electric bike

  Der er her tale om en trehjulet el ladcykel med et patenteret Carve system. Her er den typiske praktiske kasse, som kendes fra trehjulede cykler, dog blevet forenet med fleksibiliteten og følelsen fra en tohjulet el ladcykel. Det betyder, at den er meget nemmere at dreje om hjørner med end en traditionel trehjulet elcykel med lad.

  I ladet af bøgefinér kan sidde op til to børn. Der er fokuseret på, at der ikke må være skarpe kanter, og træet er derfor presset i en blød bue, der giver fantastisk siddekomfort og et meget stilet og smukt look.

  Har du iøvrigt husket at forsikre dig og dine børn mod uheld på cykelstierne? Klik her, og find de bedste cykelhjelme på markedet:

  Skal du transportere varer, kan du også få Babboe med firkantet kasse.

  Du har rig mulighed for at tilkøbe ekstra gadgets til din Babboe ladcykel, da designerne bag konceptet tilsyneladende har tænkt i alle tænkeligt scenarier. For eksempel kan man købe ekstra bænk med seler, så der kan sidde flere.

  Den har trinløst gear, og det er derfor en smal sag at komme frem i en fart uden sved på panden.

  Anti-tilt

  Babboes er bygget med et anti-tilt system, der er til for at sikre at den 3 hjulede ladcykel ikke vælter i skarpe sving. Det fungere sådan at når styret drejes til højre, så tilter det resterende stel vertikalt en smule til højre. Dette gør at vægten er helt naturligt at fordelt korrekt og er med til at sikre blødere sving og gør køreturen meget mere behagelig.

  E-Curve Gear og bremser

  På Babboe er der hele 7 gear at vælge imellem og de er produceret af det verdensberømte mærke Shimano. De 7 gear er udenvendige, noget der kræver lidt vedligeholdelse fra tid til anden, men ikke noget der kræver mere end blot at smøre kæde, tandhjulene og gearskifteren med syrefri spray. Bremserne på denne cykel er Tektro hydrauliske skivebremser på baghjulet og på forhjulet. Bremserne er lavet til at bremse en fyldt ladcykel med fuld fart.

  Udvalgte specifikationer

  • Rækkevidde: 40-60 km. pr. opladning.
  • Fragtkapacitet: 80 kg.
  • Farver: Træfarvet.

   

   

  H2 Butchers & Bikes MK1-E


  Butchers & Bikes MK1-E vandt i 2017 prisen for ”Best Cargo-bike ved Cyclingworld Düsseldorf 2017 Show.

  Om Butchers & Bikes MK1-E

  Her er virkelig tale om drøm af en el ladcykel. Der er fokus på bilkomfort og en række lækre detaljer. For eksempel kan man åbne ladet foran, så børnene selv kan kravle ind. Hvis du gerne vil køre med små børn, kan du installere din autostol i bunden af ladet. Hvis du har lidt større børn, er der plads og seler til 2 børn på 1-6 år, ligesom der er fin plads til varer.

  Du kan vælge forskellige batterisystemer med forskellige WH ud fra dit behov. Afhængig af batterivalg, kan du køre mellem 25 og 176 km per opladning. Derudover kan du vælge forskellige gearsystemer afhængig af, om du skal køre i meget bakket terræn eller inde i byen.

  Sikkerhed i højsædet 

  Butchers & bicycles har lagt stor fokus på at denne Ladcykel skal være egnet til familier med børn. Man har derfor lavet et anti-tilt system der gør at cyklen ikke vælter i skarpe sving og at den generelt står mere stabilt fast. Derudover er det muligt at fastspænde børn med seler som er monteret inde i ladkassen.

  Bedste Cargo bike i 2017

  i 2017 afholdte Cyclingworld et awardshow i Düsseldorf, her stemte flere tusinde europæere  i kategorien BEST CARGO BIKE 2017, og MK1-E løb med den velfortjente sejr

  Udvalgte specifikationer

  • Rækkevidde: Afhængig af det batteri, du vælger – 25-176km.
  • Fragtkapacitet: 80 kg.
  • Farve: Sort, Hvid

   

  Johnny Loco E-Cargo Lima 

  Johnny Loco E-Cargo Lima

  Johnny Loco E-Cargo Lima er blevet anmeldt af det hollandske magasin Mamaplaats.nl. Og hvis der er noget, de har styr på i Holland, er det cykler.
  Mamaplaats.nl roser især cyklen for at være fleksibel og have et meget lavt støjniveau. Deres samlede vurdering er, at den scorer 8,5 ud af 10 mulige stjerner.

  • Gode anmeldelser
  • Flot design
  • Effektiv motor

  Her får du en balanceret ladcykel med en fremragende og stabil styring, som har et lækkert udtryk. Cyklen fra Johnny Loco er udstyret med en effektiv centermotor, så du kan nå frem til din destination uden at være badet i sved.

      Sikkerhed og komfort i særklasse

      Johnny Loco fremstiller rigtig mange fede ladcykler. I deres produktion har de altid haft fokus på at finde balancen mellem komfort, køreglæde og sikkerhed.
      Dette ses tydeligt i E-cargo udgaven. Her får du en cykel med to store forhjul og et bagstel, der tiltes, når du drejer. Disse to egenskaber sikrer ikke blot en let og sjov kørsel, de sikrer også, at du når sikkert frem, da cyklen altid vil ligge sikkert på vejen.

      Johnny Loco E-Cargo Lima vs. Markedet

      Dette er en lidt billigere cykel, og derfor er den perfekt til dig, der ikke nødvendigvis vil have det dyreste af det dyreste. På trods af den relativt lave pris, får du et funky design, en støjsvag motor og alt i alt i sjove el ladcykel.

      Udvalgte specifikationer

      • Mærke: Johnny Loco
      • Model: E-Cargo Lima
      • Gear: 7
      • Bremser: Mekanisk skivebremser (forhjul) og rullebremse (baghjul)
      • Ladkapacitet: 100 kg + fører

      Urban Arrow Family 


      Urban Arrow Family er en opfriskning af Long John cyklen og er til familien, der ønsker mere fart og fleksibilitet end den normale el ladcykel. Cyklen er nemlig bygget i letvægtsmaterialer og med en kraftig Bosch centermotor, som gør, at der kan komme fart over feltet.

      Der er tale om en tohjulet el ladcykel, hvilket betyder, at der er lidt mindre plads end ved en trehjulet elcykel med lad, men det betyder også, at den er både smallere og lettere at manøvrere på cykelstien.

      Der er sæder med plads til to børn på ladet, og der er indbyggede seler.

      Cyklen har trinløst gear, der skifter automatisk alt efter din kadence og forholdene. Du kan selv styre gearet ved at trykke på en knap og herefter køre med almindeligt gear.

      Endelig er der fokuseret på komfort for børnene på siddepladserne foran.

      Udvalgte specifikationer

      • Rækkevidde: op til 50 km uden last – 40 km med to børn og dagligvarer.
      • Fragtkapacitet: 110 kg.
      • Opladningstid: 5 timer
      • Farver: Sort, Hvid.

       

      Christiania Cykel Light 

      Her er tale om en el ladcykel klassiker, som langt de fleste kender og har set rundt om i bybilledet. En Christiana el ladcykel er kendt for sin robusthed og styrke og er målrettet kørsel med børn.

      Der er særligt fokus på, at cyklen er udført i de bedste materialer og med runde kanter, så der ikke er noget at hænge fast i eller skære sig på.

      Der er god plads i ladet, og der kan sidde op til to børn. Den har super køreegenskaber og er ideel til familien. Som noget helt særligt kan du desuden designe din Christiania el ladcykel i den farve, du ønsker mod ekstra betaling.

      Læs også: Crosstrainer testoversigt – find de bedste i test her .

      Outlet section for .dk

      5 gode råd, før du beslutter dig

      I bund og grund handler det mest af alt om dit behov, når du skal vælge, hvilken el ladcykel der er bedst til dig og din familie. Den skal kunne fungere i den hverdag, I har, til det antal ture, I påtænker og til det antal børn, I har. Der er dog alligevel nogle helt basisråd, som du bør følge, inden du beslutter dig:

       

      1. Testkør cyklen, hvis muligt

      Du bør altid tage en prøvetur på din el ladcykel, inden du køber – både så du kan fornemme bredden og længden på den, da den er markant anderledes og større at køre med end en almindelig cykel. Prøv at udfordre de ting, som producenten lover, for eksempel at køre op på max-hastighed, drej om skarpe hjørner og fyld ladet godt op.

      Prøv også at slukke batteriet og kør uden strøm, så du er sikker på, at du kan holde ud at køre på den, hvis den løber tør.

      Du bør altid prøvekøre flere forskellige ladcykler – herunder både tohjulede og trehjulede.

       

      2. Spørg ind til service

      Det er dyrt at købe en el ladcykel, og du bør købe den af en cykelhandler, der ved noget om el ladcykler. Det er ikke givet, blot fordi han forhandler dem. Spørg til service, garanti og reparationer, inden du træffer dit valg.

      Hav også fokus på, at dæk og gear er af kendte mærker, og om skruer og eger er rustfrie. Det er den nemmeste måde at tjekke, om kvaliteten er god.

       

      3. Vær bevidst om dit eget behov

      Overvej nøje, hvad dit konkrete behov er. Skal el ladcyklen kunne køre langt? Skal den kunne lastes tungt? Skal der børn med? Hvor meget opbevaringsplads har du derhjemme?

      Når du har gjort dig klart, hvad du forventer af cyklen, er det nemmere at tale med forhandleren om mulighederne. Tal med flere forhandlere, og helst nogle der har flere cykler at vælge imellem.

      Overvej også, om dit behov vil ændre sig inden for en kort årrække.

      Se også denne artikel på taenk.dk: Elcykel: Derfor skal du købe en

      4. Ekstraudstyr

      Der findes uendeligt meget ekstraudstyr til el ladcykler, såsom babysæde, regnslag, bænke, hynder og solsejl. Det kan derfor godt være svært at sammenligne priser, da nogle priser indeholder en større mængde ekstraudstyr, hvor andre ikke indeholder andet end cyklen. Husk at du altid kan forsøge at forhandle lidt ekstra med i prisen – men husk også her at være bevidst om dit eget behov. Har du reelt brug for lige netop dén type ekstraudstyr?

       

      5. Motor, batteri og bremser

      Det kan godt være teknisk at skulle sætte sig ind i – men det er en god idé at have fokus på, hvilken motor der er tale om. Det skal helst være fra et etableret mærke, da det i så tilfælde er nemt at skaffe reservedele, og du kan få foretaget service på motoren.

      I forhold til batteri bør du vælge en el ladcykel med litium batteri, da det er en god investering på den lange bane.

      For så vidt angår bremser bør du altid vælge en el ladcykel, der har enten skivebremser, rullebremser eller tromlebremser. En el ladcykel er meget tung, og gode bremser er alfa og omega.

      Læs også: Cykler.

      Læs også vores artikel om: Test af de 11 bedste Cykelhjelme

      Se også artiklerne: Test af de 6 bedste projektorer

      FAQ

      🏆 Hvilke elladcykler er bedst i test?

      Vi har samlet en test over de bedste elladcykler på markedet i 2020. Vil du vide hvilken? Kan du læse mere på selve artiklen.

      🔍 Hvordan testes elladcykler?

      Elladcykler vurderes på deres forskellige funktioner og spec. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

      🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny elladcykel”

      Vi hos forbruger-test.dk anbefaler, at du overvejer, hvor stort forbrug du har. Derudover skal du overveje hvad dit budget er, der findes elladcykler til flere forskellige prisklasser.

      Denne side er anmeldt af: Johan M. Larsen Rating 10/10

       

      Vores skribent og research-team

      Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.