El ladcykel test – her er de bedste elcykler med lad

Har du behov for et nemt transportmiddel, der tilbyder ekstra meget plads? Tænker du på, at købe en el ladcykel? Find den helt rigtige el ladcykel til dig.

El ladcykel test
Udgivet 13.08.2019|Senest redigeret 08.10.2019|

De eldrevne ladcykler har i den grad gjort sit indtog på det danske marked. Og med god grund. Det kan være et fantastisk grønt alternativt til at fragte børnene i skole og institutioner eller til at transportere varer fra supermarkedet frem for at tage bilen. Og i modsætning til en almindelig ladcykel, risikerer du ikke at være gennemblødt af sved, når du når frem på arbejde. En el ladcykel yder dig hjælp, så du ikke skal knokle alt for hårdt op ad bakken med børnene.

Vi bringer her en test af de bedste elcykler med lad, så du er klædt på til at træffe dit grønne valg.

El ladcykel test

forbruger-test.dk

4.57 21
Artikel godkendt af

(Journalist fra DMJX)

Mustang Family – Den billige til prisen

Her er tale om en af de billigste el ladcykler på markedet, men den er absolut en fornuftig løsning.

Mustang Family er en klassisk el ladcykel til byfamilien. Cyklen har en kraftig motor og et batteri, der slår fra, når din fart overstiger 25 km i timen. Cyklen er udstyret med fartmåler og kilometertæller, der sidder i et belyst display, så du altid kan følge med.

Ladet har seler og plads til op til 4 børn, og ladet er rummeligt og udført i et neutralt og pænt design.

Sikkerhed frem for alt

Mustang family er udviklet med fokus på sikkerhed og overholder selvfølgelig EN standarder for kvaliteten.
Cyklen er fremstillet med smarte hydrauliske skivebremser, der sikrer at bremseevnen er i top, selv ved fuld last.

Ladet har plads til 4 børn på minimum 92 cm. og maksimalt 116 cm. De fire 3-punktesseler er blevet testet ved tryk
helt op til 40 newton og sørger for at dine børn hele tiden sidder fastspændt. Cyklen er desuden produceret fri for
skadelig kemi.

Kvalitet i gear og udstyr 

Cyklen er skabt til hverdagen med trafik og omskiftelig dansk vejr, vi alle ved kan være barsk til tider.
Derfor er Mustang Family konstrueret med regntætte elektriske komponenter, rustbeskyttende dele,
slidstærk lakering, forseglet krankboks, dobbeltbundede alufælge og punkteringsbeskyttede dæk.

En fuld opladning af batteriet tager omkring 4-6 timer. Forlæng batteriets levetid ved at oplade det mindst
en gang om måneden – også selv om du ikke bruger cyklen.

Find en billig netforhandler nedenunder:

Forhandler Totalpris Læs mere
14.999,00 Læs mere

Udvalgte specifikationer

 • Kører op til 35 km på en opladning
 • Plads til 4 børn (92-116 cm høje)
 • 5 hastigheder og gå-funktion
 • Display med fartmåler og km-tæller
 • Punkteringsbeskyttede dæk

Klik her, og læs mere om cyklen:

Seaside Bike – En kraftfuld mellemklasse


Seaside bike

Denne svensk designede el ladcykel er udviklet af to familiefædre, der forsøger at kom

binere praktik og flot design sammen med kvalitet, sikkerhed og performance. Den kan tåle det let ustadige skandinaviske vejr og har rigeligt med plads til bagage og op til 4 børn. Den er dermed et ret godt alternativt til bil og passer fint til lidt større familier.

Seaside Bike leveres med trinløst gear, så du kan fokusere på at komme nemt og hurtigt op af bakkerne. Alt er inkluderet i prisen, herunder Y-seler til børnene, kaleche og lås.

Derudover opbevares cyklen stående på næsen, hvor den fylder mindre end 1m2.

Centermotor med fremtræk

Seaside Bike er udstyret med en kraftig centermotor, der sammen med den trinløse vekslen og remtræk er en uovertræffelig kombination. Hverken stigninger, bakker eller modvind bliver besværligt med denne cykel. Du vælger selv hvor meget hjælp du har brug for ved et enkelt tryk på en knap. Cyklen er designet således at alle kabler der går fra batteri til motor løber inde i stellet på cyklen. Dette gør at cyklen ser smukkere ud, den er nemmere at gøre rent og så sidder kablerne ikke i vejen når du cykler

Sikker og smidig

Seaside er cyklen der er skabt til familier og dette er tydeligt at se. For børnenes sikkerhed er påstigning og kalechens åbning placeret ved fortovsiden. Der findes 4 y-seler på alle fire ladpladser. Derudover har Seaside valgt at lave store og brede dæmpede dæk med stærke fjedre. Dette giver en meget mere stabil og enkel kørsel. Cyklen kan rumme op til 4 børn på ladet, derudover er der plads til picnickurv, skoletasker mm. i det smarte opbevarings rum under det ene sæde. Kassen er lavet af vandfast krydsfiner der er resistent.

 

Udvalgte specifikationer

 • Rækkevidde: 40-60 km.
 • Fragtkapacitet: 180 kg.
 • Farve: Hvid, Brun

Find cyklen her:

Babboe Carve Mountain + Den flyvende Hollænder


Bedste elladcykel

Der er her tale om en trehjulet el ladcykel med et patenteret Carve system. Her er den typiske praktiske kasse, som kendes fra trehjulede cykler, dog blevet forenet med fleksibiliteten og følelsen fra en tohjulet el ladcykel. Det betyder, at den er meget nemmere at dreje om hjørner med end en traditionel trehjulet elcykel med lad.

I ladet af bøgefinér kan sidde op til to børn. Der er fokuseret på, at der ikke må være skarpe kanter, og træet er derfor presset i en blød bue, der giver fantastisk siddekomfort og et meget stilet og smukt look.

Har du iøvrigt husket at forsikre dig og dine børn mod uheld på cykelstierne? Klik her, og find de bedste cykelhjelme på markedet:

Skal du transportere varer, kan du også få Babboe med firkantet kasse.

Du har rig mulighed for at tilkøbe ekstra gadgets til din Babboe ladcykel, da designerne bag konceptet tilsyneladende har tænkt i alle tænkeligt scenarier. For eksempel kan man købe ekstra bænk med seler, så der kan sidde flere.

Den har trinløst gear, og det er derfor en smal sag at komme frem i en fart uden sved på panden.

Anti-tilt

Babboes er bygget med et anti-tilt system, der er til for at sikre at den 3 hjulede ladcykel ikke vælter i skarpe sving. Det fungere sådan at når styret drejes til højre, så tilter det resterende stel vertikalt en smule til højre. Dette gør at vægten er helt naturligt at fordelt korrekt og er med til at sikre blødere sving og gør køreturen meget mere behagelig.

E-Curve Gear og bremser

På Babboe er der hele 7 gear at vælge imellem og de er produceret af det verdensberømte mærke Shimano. De 7 gear er udenvendige, noget der kræver lidt vedligeholdelse fra tid til anden, men ikke noget der kræver mere end blot at smøre kæde, tandhjulene og gearskifteren med syrefri spray. Bremserne på denne cykel er Tektro hydrauliske skivebremser på baghjulet og på forhjulet. Bremserne er lavet til at bremse en fyldt ladcykel med fuld fart.

https://www.youtube.com/watch?v=ZVf51EcT-d4

H2 Butchers & Bikes MK1-E – Dansk drøm


Butchers & Bikes MK1-E vandt i 2017 prisen for ”Best Cargo-bike ved Cyclingworld Düsseldorf 2017 Show.

Om Butchers & Bikes MK1-E

Her er virkelig tale om drøm af en el ladcykel. Der er fokus på bilkomfort og en række lækre detaljer. For eksempel kan man åbne ladet foran, så børnene selv kan kravle ind. Hvis du gerne vil køre med små børn, kan du installere din autostol i bunden af ladet. Hvis du har lidt større børn, er der plads og seler til 2 børn på 1-6 år, ligesom der er fin plads til varer.

Du kan vælge forskellige batterisystemer med forskellige WH ud fra dit behov. Afhængig af batterivalg, kan du køre mellem 25 og 176 km per opladning. Derudover kan du vælge forskellige gearsystemer afhængig af, om du skal køre i meget bakket terræn eller inde i byen.

Sikkerhed i højsædet 

Butchers & bicycles har lagt stor fokus på at denne Ladcykel skal være egnet til familier med børn. Man har derfor lavet et anti-tilt system der gør at cyklen ikke vælter i skarpe sving og at den generelt står mere stabilt fast. Derudover er det muligt at fastspænde børn med seler som er monteret inde i ladkassen.

Bedste Cargo bike i 2017

i 2017 afholdte Cyclingworld et awardshow i Düsseldorf, her stemte flere tusinde europæere  i kategorien BEST CARGO BIKE 2017, og MK1-E løb med den velfortjente sejr

https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=HTwQ0vCVL_k

Udvalgte specifikationer

 • Rækkevidde: Afhængig af det batteri, du vælger – 25-176km.
 • Fragtkapacitet: 80 kg.
 • Farve: Sort, Hvid

Klik her, og læs mere om cyklen:

Urban Arrow Family – aka El-Long-John. Luksus-rolleren


Urban Arrow Family er en opfriskning af Long John cyklen og er til familien, der ønsker mere fart og fleksibilitet end den normale el ladcykel. Cyklen er nemlig bygget i letvægtsmaterialer og med en kraftig Bosch centermotor, som gør, at der kan komme fart over feltet.

Der er tale om en tohjulet el ladcykel, hvilket betyder, at der er lidt mindre plads end ved en trehjulet elcykel med lad, men det betyder også, at den er både smallere og lettere at manøvrere på cykelstien.

Der er sæder med plads til to børn på ladet, og der er indbyggede seler.

Cyklen har trinløst gear, der skifter automatisk alt efter din kadence og forholdene. Du kan selv styre gearet ved at trykke på en knap og herefter køre med almindeligt gear.

Endelig er der fokuseret på komfort for børnene på siddepladserne foran.

Udvalgte specifikationer

 • Rækkevidde: op til 50 km uden last – 40 km med to børn og dagligvarer.
 • Fragtkapacitet: 110 kg.
 • Opladningstid: 5 timer
 • Farver: Sort, Hvid.

Find den her:

Christiania Cykel Light – Den robuste klassiker

Her er tale om en el ladcykel klassiker, som langt de fleste kender og har set rundt om i bybilledet. En Christiana el ladcykel er kendt for sin robusthed og styrke og er målrettet kørsel med børn.

Der er særligt fokus på, at cyklen er udført i de bedste materialer og med runde kanter, så der ikke er noget at hænge fast i eller skære sig på.

Der er god plads i ladet, og der kan sidde op til to børn. Den har super køreegenskaber og er ideel til familien. Som noget helt særligt kan du desuden designe din Christiania el ladcykel i den farve, du ønsker mod ekstra betaling.

Alma El Ladcykel

Billig El Ladcykel 100% dansk bygget El Ladcykel fra mærket Amla. Denne Elektriske Ladcykel er konstrueret med en kraftig motor der med garanti vil være dig til stor nytte på de danske cykelstier. Motoren er køre helt op til 40 km på en fuld opladning selv i frostvejr. Cyklen har et nemt og brugervenligt betjenings display som man hurtigt bliver fortrolig med. Cyklen kommer samlet og er produceret udelukkende i kvaltietestelementer.

6 kvalitets gear & bremser

Denne ladcykel fra alma er konstrueret med hele seks gear. Disse seks gear er fra det verdens kendte mærke shimano som er de førende i verden indenfor gear til cykler. De seks gear giver dig mulighed for at skifte imellem tempo samt gør det muligt at komme lettere op af stejle bakker eller andet. Promax frontbremser (V-bremser) & 1 Promax bagbremse (V-bremse) + Parkeringsbremse på begge fronthjul.

Kraftig motor og batteri

Cyklen er konstrueret med en kraftig og robust 250W brushless motor med den nyeste “Low Energy Consumption & No Noise” teknologi og naturligvis CE godkendt. Ydermere er batteriet utrolig holdbart og kan køre op til 40 km. på en enkelt opladning. Derudover er batteriet tyverisikret med lås. Med cyklen følger der en turbo oplader, der kan oplade batteriet hurtigere end normalt og selv stopper når batteriet er fuldt opladt så der ikke lader skade af overladning.

 

 • 100% samlet og køreklar
 • Betjeningsdisplay
 • 40 km. på en opladning 
 • 6 Shimano gear
 • Elektronisk Go funktion

5 gode råd, før du beslutter dig

I bund og grund handler det mest af alt om dit behov, når du skal vælge, hvilken el ladcykel der er bedst til dig og din familie. Den skal kunne fungere i den hverdag, I har, til det antal ture, I påtænker og til det antal børn, I har. Der er dog alligevel nogle helt basisråd, som du bør følge, inden du beslutter dig:

 

1. Testkør cyklen, hvis muligt

Du bør altid tage en prøvetur på din el ladcykel, inden du køber – både så du kan fornemme bredden og længden på den, da den er markant anderledes og større at køre med end en almindelig cykel. Prøv at udfordre de ting, som producenten lover, for eksempel at køre op på max-hastighed, drej om skarpe hjørner og fyld ladet godt op.

Prøv også at slukke batteriet og kør uden strøm, så du er sikker på, at du kan holde ud at køre på den, hvis den løber tør.

Du bør altid prøvekøre flere forskellige ladcykler – herunder både tohjulede og trehjulede.

 

2. Spørg ind til service

Det er dyrt at købe en el ladcykel, og du bør købe den af en cykelhandler, der ved noget om el ladcykler. Det er ikke givet, blot fordi han forhandler dem. Spørg til service, garanti og reparationer, inden du træffer dit valg.

Hav også fokus på, at dæk og gear er af kendte mærker, og om skruer og eger er rustfrie. Det er den nemmeste måde at tjekke, om kvaliteten er god.

 

3. Vær bevidst om dit eget behov

Overvej nøje, hvad dit konkrete behov er. Skal el ladcyklen kunne køre langt? Skal den kunne lastes tungt? Skal der børn med? Hvor meget opbevaringsplads har du derhjemme?

Når du har gjort dig klart, hvad du forventer af cyklen, er det nemmere at tale med forhandleren om mulighederne. Tal med flere forhandlere, og helst nogle der har flere cykler at vælge imellem.

Overvej også, om dit behov vil ændre sig inden for en kort årrække.

Se også denne artikel på taenk.dk: Elcykel: Derfor skal du købe en

4. Ekstraudstyr

Der findes uendeligt meget ekstraudstyr til el ladcykler, såsom babysæde, regnslag, bænke, hynder og solsejl. Det kan derfor godt være svært at sammenligne priser, da nogle priser indeholder en større mængde ekstraudstyr, hvor andre ikke indeholder andet end cyklen. Husk at du altid kan forsøge at forhandle lidt ekstra med i prisen – men husk også her at være bevidst om dit eget behov. Har du reelt brug for lige netop dén type ekstraudstyr?

 

5. Motor, batteri og bremser

Det kan godt være teknisk at skulle sætte sig ind i – men det er en god idé at have fokus på, hvilken motor der er tale om. Det skal helst være fra et etableret mærke, da det i så tilfælde er nemt at skaffe reservedele, og du kan få foretaget service på motoren.

I forhold til batteri bør du vælge en el ladcykel med litium batteri, da det er en god investering på den lange bane.

For så vidt angår bremser bør du altid vælge en el ladcykel, der har enten skivebremser, rullebremser eller tromlebremser. En el ladcykel er meget tung, og gode bremser er alfa og omega.

Læs også: Cykler.

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Camilla Nørgaard

Camilia har tidligere arbejder som skribent hos diverse dameblade, hvor hun har været ansvarlig for områder som blandt andet mode, køkkenet og personlig pleje.