El ladcykel test – her er de bedste elcykler med lad

Har du behov for et nemt transportmiddel, der tilbyder ekstra meget plads? Tænker du på, at købe en el ladcykel? Find den helt rigtige el ladcykel til dig.

Elladcykel
Udgivet 13.08.2019|Senest redigeret 14.08.2019

De eldrevne ladcykler har i den grad gjort sit indtog på det danske marked. Og med god grund. Det kan være et fantastisk grønt alternativt til at fragte børnene i skole og institutioner eller til at transportere varer fra supermarkedet frem for at tage bilen. Og i modsætning til en almindelig ladcykel, risikerer du ikke at være gennemblødt af sved, når du når frem på arbejde. En el ladcykel yder dig hjælp, så du ikke skal knokle alt for hårdt op ad bakken med børnene.

Vi bringer her en test af de bedste elcykler med lad, så du er klædt på til at træffe dit grønne valg.

 

 

Elladcykel

forbruger-test.dk

4.57 21
Artikel godkendt af

(Journalist fra DMJX)

Christiania Cykel Light – Den robuste klassiker

Christriania el ladcykel

Her er tale om en el ladcykel klassiker, som langt de fleste kender og har set rundt om i bybilledet. En Christiana el ladcykel er kendt for sin robusthed og styrke og er målrettet kørsel med børn.

Der er særligt fokus på, at cyklen er udført i de bedste materialer og med runde kanter, så der ikke er noget at hænge fast i eller skære sig på.

Der er god plads i ladet, og der kan sidde op til to børn. Den har super køreegenskaber og er ideel til familien. Som noget helt særligt kan du desuden designe din Christiania el ladcykel i den farve, du ønsker mod ekstra betaling.

Klik her, og læs mere om cyklen:

Udvalgte specifikationer

 • Rækkevidde: 75-100 km.
 • Fragtkapacitet: 100 kg.
 • Farve: Sort som standard.

Mustang Family – Den billige til prisen

Her er tale om en af de billigste el ladcykler på markedet, men den er absolut en fornuftig løsning.

Mustang Family er en klassisk el ladcykel til byfamilien. Cyklen har en kraftig motor og et batteri, der slår fra, når din fart overstiger 25 km i timen. Cyklen er udstyret med fartmåler og kilometertæller, der sidder i et belyst display, så du altid kan følge med.

Ladet har seler og plads til op til 4 børn, og ladet er rummeligt og udført i et neutralt og pænt design.

Alle dele er fra kendte producenter og med regntætte elektriske komponenter.

Udvalgte specifikationer

 • Rækkevidde: 35 km.
 • Fragtkapacitet: 80 kg.
 • Opladningstid: 4-6 timer.
 • Farve: Sort

Klik her, og læs mere om cyklen:

Seaside Bike – En kraftfuld mellemklasse


Seaside bike

Denne svensk designede el ladcykel er udviklet af to familiefædre, der forsøger at kom

binere praktik og flot design sammen med kvalitet, sikkerhed og performance. Den kan tåle det let ustadige skandinaviske vejr og har rigeligt med plads til bagage og op til 4 børn. Den er dermed et ret godt alternativt til bil og passer fint til lidt større familier.

Seaside Bike leveres med trinløst gear, så du kan fokusere på at komme nemt og hurtigt op af bakkerne. Alt er inkluderet i prisen, herunder Y-seler til børnene, kaleche og lås.

Cyklen er udstyret med en kraftig centermotor, så hverken tung last eller vindmodstand bliver for hårdt at arbejde med.

Derudover opbevares cyklen stående på næsen, hvor den fylder mindre end 1m2.

Find cyklen her:

Udvalgte specifikationer

 • Rækkevidde: 40-60 km.
 • Fragtkapacitet: 180 kg.
 • Farve: Hvid, Brun

Babboe Carve Mountain + Den flyvende Hollænder


Bedste elladcykel

Der er her tale om en trehjulet el ladcykel med et patenteret Carve system. Her er den typiske praktiske kasse, som kendes fra trehjulede cykler, dog blevet forenet med fleksibiliteten og følelsen fra en tohjulet el ladcykel. Det betyder, at den er meget nemmere at dreje om hjørner med end en traditionel trehjulet elcykel med lad.

I ladet af bøgefinér kan sidde op til to børn. Der er fokuseret på, at der ikke må være skarpe kanter, og træet er derfor presset i en blød bue, der giver fantastisk siddekomfort og et meget stilet og smukt look.

Har du iøvrigt husket at forsikre dig og dine børn mod uheld på cykelstierne? Klik her, og find de bedste cykelhjelme på markedet:

Skal du transportere varer, kan du også få Babboe med firkantet kasse.

Du har rig mulighed for at tilkøbe ekstra gadgets til din Babboe ladcykel, da designerne bag konceptet tilsyneladende har tænkt i alle tænkeligt scenarier. For eksempel kan man købe ekstra bænk med seler, så der kan sidde flere.

Den har trinløst gear, og det er derfor en smal sag at komme frem i en fart uden sved på panden.

Klik her, og læs mere om cyklen:

Udvalgte specifikationer

 • Rækkevidde: 40-60 km. pr. opladning.
 • Fragtkapacitet: 80 kg.
 • Farver: Træfarvet.

H2 Butchers & Bikes MK1-E – Dansk drøm


Butchers & Bikes MK1-E vandt i 2017 prisen for ”Best Cargo-bike ved Cyclingworld Düsseldorf 2017 Show.

Om Butchers & Bikes MK1-E

Her er virkelig tale om drøm af en el ladcykel. Der er fokus på bilkomfort og en række lækre detaljer. For eksempel kan man åbne ladet foran, så børnene selv kan kravle ind. Hvis du gerne vil køre med små børn, kan du installere din autostol i bunden af ladet. Hvis du har lidt større børn, er der plads og seler til 2 børn på 1-6 år, ligesom der er fin plads til varer.

Du kan vælge forskellige batterisystemer med forskellige WH ud fra dit behov. Afhængig af batterivalg, kan du køre mellem 25 og 176 km per opladning. Derudover kan du vælge forskellige gearsystemer afhængig af, om du skal køre i meget bakket terræn eller inde i byen.

Klik her, og læs mere om cyklen:

Udvalgte specifikationer

 • Rækkevidde: Afhængig af det batteri, du vælger – 25-176km.
 • Fragtkapacitet: 80 kg.
 • Farve: Sort, Hvid

Urban Arrow Family – aka El-Long-John. Luksus-rolleren


Urban Arrow Family er en opfriskning af Long John cyklen og er til familien, der ønsker mere fart og fleksibilitet end den normale el ladcykel. Cyklen er nemlig bygget i letvægtsmaterialer og med en kraftig Bosch centermotor, som gør, at der kan komme fart over feltet.

Der er tale om en tohjulet el ladcykel, hvilket betyder, at der er lidt mindre plads end ved en trehjulet elcykel med lad, men det betyder også, at den er både smallere og lettere at manøvrere på cykelstien.

Der er sæder med plads til to børn på ladet, og der er indbyggede seler.

Cyklen har trinløst gear, der skifter automatisk alt efter din kadence og forholdene. Du kan selv styre gearet ved at trykke på en knap og herefter køre med almindeligt gear.

Endelig er der fokuseret på komfort for børnene på siddepladserne foran.

Find den her:

Udvalgte specifikationer

 • Rækkevidde: op til 50 km uden last – 40 km med to børn og dagligvarer.
 • Fragtkapacitet: 110 kg.
 • Opladningstid: 5 timer
 • Farver: Sort, Hvid.

5 gode råd, før du beslutter dig

I bund og grund handler det mest af alt om dit behov, når du skal vælge, hvilken el ladcykel der er bedst til dig og din familie. Den skal kunne fungere i den hverdag, I har, til det antal ture, I påtænker og til det antal børn, I har. Der er dog alligevel nogle helt basisråd, som du bør følge, inden du beslutter dig:

 

1. Testkør cyklen, hvis muligt

Du bør altid tage en prøvetur på din el ladcykel, inden du køber – både så du kan fornemme bredden og længden på den, da den er markant anderledes og større at køre med end en almindelig cykel. Prøv at udfordre de ting, som producenten lover, for eksempel at køre op på max-hastighed, drej om skarpe hjørner og fyld ladet godt op.

Prøv også at slukke batteriet og kør uden strøm, så du er sikker på, at du kan holde ud at køre på den, hvis den løber tør.

Du bør altid prøvekøre flere forskellige ladcykler – herunder både tohjulede og trehjulede.

 

2. Spørg ind til service

Det er dyrt at købe en el ladcykel, og du bør købe den af en cykelhandler, der ved noget om el ladcykler. Det er ikke givet, blot fordi han forhandler dem. Spørg til service, garanti og reparationer, inden du træffer dit valg.

Hav også fokus på, at dæk og gear er af kendte mærker, og om skruer og eger er rustfrie. Det er den nemmeste måde at tjekke, om kvaliteten er god.

 

3. Vær bevidst om dit eget behov

Overvej nøje, hvad dit konkrete behov er. Skal el ladcyklen kunne køre langt? Skal den kunne lastes tungt? Skal der børn med? Hvor meget opbevaringsplads har du derhjemme?

Når du har gjort dig klart, hvad du forventer af cyklen, er det nemmere at tale med forhandleren om mulighederne. Tal med flere forhandlere, og helst nogle der har flere cykler at vælge imellem.

Overvej også, om dit behov vil ændre sig inden for en kort årrække.

 

4. Ekstraudstyr

Der findes uendeligt meget ekstraudstyr til el ladcykler, såsom babysæde, regnslag, bænke, hynder og solsejl. Det kan derfor godt være svært at sammenligne priser, da nogle priser indeholder en større mængde ekstraudstyr, hvor andre ikke indeholder andet end cyklen. Husk at du altid kan forsøge at forhandle lidt ekstra med i prisen – men husk også her at være bevidst om dit eget behov. Har du reelt brug for lige netop dén type ekstraudstyr?

 

5. Motor, batteri og bremser

Det kan godt være teknisk at skulle sætte sig ind i – men det er en god idé at have fokus på, hvilken motor der er tale om. Det skal helst være fra et etableret mærke, da det i så tilfælde er nemt at skaffe reservedele, og du kan få foretaget service på motoren.

I forhold til batteri bør du vælge en el ladcykel med litium batteri, da det er en god investering på den lange bane.

For så vidt angår bremser bør du altid vælge en el ladcykel, der har enten skivebremser, rullebremser eller tromlebremser. En el ladcykel er meget tung, og gode bremser er alfa og omega.

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Camilla Nørgaard

Camilia har tidligere arbejder som skribent hos diverse dameblade, hvor hun har været ansvarlig for områder som blandt andet mode, køkkenet og personlig pleje.