Elcykel test

Elcykel test – de 5 bedste elcykler til damer

Elcykel test – de 5 bedste elcykler til damer

I denne test vil vi komme ind på de 5 bedste elcykler på markedet, som alle er blevet testet og vurderet af eksperter. I testen giver vi et indblik i alle elcyklerne og hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige modeller.

Denne elcykel test indeholder: forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af testvindende elcykeler fra adskillige tests. Derudover kan man til sidst i artiklen finde alle de benyttede testkilder der er blevet brugt.

Vi gør dig opmærksom på, at Forbruger-test.dk ikke selv tester produkter. Vi laver i stedet en samlet oversigt over de produkter, som klarer sig bedst i test. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

Elcykler har aldrig været mere populære. Der er sket mange forbedringer de sidste par år. Batterierne er blandt andet blevet markant bedre samtidig med, at selve elcyklen er blevet en del billigere end hvad den tidligerer har været. Dette betyder at elcyklen nu er mere tilgængeligt for en større målgruppe.

Denne form for cykel er en, man efterhånden møder mange forskellige steder. Der er for eksempel mange der bruger dem i byerne i stedet for bilen, så man undgår de lange køer.

Vi bringer tests af følgende elcykler til damer:


Kildemoes City – elcykel i høj kvalitet

CITY EL FRONT 957-02

Denne elcykel er til dig, som har brug for en smule ekstra hjælp når du er ude på en længere cykeltur. Den gør din hverdag nemmere, uden med for meget sved på panden.

Specifikationer:

 • Størrelser: 47, 50 eller 55 cm
 • Batteri: 36V Li-Ion 11Ah
 • Alu-stel
 • 7 indvendige NEXUS gear
 • LCD display m. 3 hjælpe niveauer
 • Farver: Hvid eller Sort

Kildemoes har altid været på forkant og lavet nogle supergode cykler. Det har de ført videre i deres version på, hvordan en god elcykel skal fungere. Måden de har valgt at designe deres elcykler på er ved at tage udgangspunkt i deres tidligere cykelserie. Dermed ses det ikke så tydeligt, at det er en cykel med en lille motor.

Kildemoes City bliver bedst i test hos magasinet GEAR og får topscorer hos Tænk. Noget af det den klarer sig bedst på er, at den er nem at betjene, og også selve elcyklens køreegenskaber bliver vurderet højt.

Batteri og komfort

Denne cykel er udstyret med et genopladeligt batteri, som sidder under bagagebæret. Når du cykler, hjælper batteriet dig frem, så din cykeltur bliver mere behagelig og komfortabel. Den hjælper mest, når du kører langsomt og vil så aftage lidt efter lidt des hurtigere du kører.

Om Kildemoes City

Egoing City 957 er udstyret med et LCD display på styret af cyklen, som er nem at betjene under kørsel. Her har du mulighed for at aflæse blandt andet køredistance, tid, batteri-kapacitet og meget mere. Derudover er den også udstyret med lygter, der tænder og slukker af sig selv, dog med mulighed for at betjene dem manuelt ved hjælp af LCD displayet.

Når du anvender Egoing City 957, har du mulighed for at vælge imellem 3 hjælpeniveauer – plus det de kalder ‘Walk-assist’. ‘Walk-assist’ funktionen er der for at hjælpe dig, når du skal trække din cykel op stejle steder. Derudover er den udstyret med 7 indvendige Nexus gear. Batteriet der medfølger er et 36-voltsbatteri med 11,0 Ah. Det er muligt at tilkøbe andre batterier, hvis man ønsker et, der kan holde længere tid.

Vi anbefaler cyklen til dig, som er oppe at cykle omkring de 15-20 kilometer om dagen.


Cyclotricity Sahara – Billig, men god kvalitet

Cyclotricity SaharaMed Cyclotricity Sahara kommer du hurtigere frem, helt uden at anstrenge sig. Den er perfekt til dig, som blot har brug for en smule ekstra hjælp til at komme rundt.

Specifikationer:

 • Størrelser: 41 eller 51 cm
 • Batteri: Li-lon 36 V / 11 Ah / 396 Ah
 • Alu-stel
 • Shimano Nexus 3 indvendige gear
 • LED controller m. 3 niveauer “Speedometer”
 • V-bremse for og fodbremse

Denne elcykel er til dig, der ønsker en elcykel til rimelige penge, men dog stadig i en god kvalitet. Noget af det vi bedst kan lide ved Cyclotricity Sahara, er at den er produceret i England, og dermed er den lavet til alt slags vejr. I Danmark ved vi aldrig, hvilket vejr den næste dag bringer, så derfor er det godt med en elcykel, der er forberedt.

Denne model er lavet med det formål at give dig en god elcykel til rimelige penge, som er funktionel og pålidelig. En elcykel skal ikke være for kompliceret. Den skal være brugervenlig og nem at gå til, hvilket de formår med Cyclotricity Sahara modellen.

Ulempen ved denne elcykel følger med prisen: det er nemlig begrænset, hvad der er af funktioner på den.

Om Cyclotricity Sahara

Cyclotricity Sahara er udstyret med et LED display, hvor du kan følge med i hastigheden, batteri og assistanceniveauet. Batteriet er monteret under bagagebæreren og er et 11Ah / 396Wh batteri. Selve motoren er rotationsbaseret og er placeret på forhjulet.

På et fuldt opladt batteri er der mulighed for at køre op til 60 km, selvfølgelig alt efter vejr- og vejforhold. Når batteriet skal oplade til fuld opladt, tager det omkring 4-5 timer.

Elcyklen er udstyret med en fast alu forgaffel, batterilås, lækker komfortsadel, V-bremser for- og fodbremse, samt 3 indvendige gear.

Modellen fås i flere størrelser hos Ebikecenter.dk


Gazelle Puur_NL HFP – Elcykel med plads

Gazelle Puur_NLGazelle Puur er en smuk dame elcykel i et skønt stilet design. Den er perfekt til dig, som ønsker en flot og stilren elcykel.

Specifikationer:

 • Størrelser: 46, 49, 54, 59 cm
 • Panasonic 36 V / 250 W forhjulsmotor
 • Alu-stel
 • Shimano Nexus 7 indvendige gear
 • LCD display m. 3 assistanceniveauer

Denne fine model er til dig, der ønsker en elcykel med et smukt klassisk design med mulighed for at have det hele med.

Cyklen fås i sort og sandfarvet; begge farver er et sikkert valg, hvor det klassiske, simple design vil holde i årevis. Med det lille lad cyklen har foran, skaber den en retrostemning. Som prikken over i’et kan man her anbringe en mælkekasse – så er det en klassiker.

Gazelle Puur er velegnet til situationer, hvor der er brug for ekstra meget plads. Det er nemlig muligt at montere en kurv eller andet på bagagebægeret, der sidder foran. Trods det lidt tunge udseende er den let at køre på. Elcyklens vægt på 29 kg er klart en ulempe for dem, som bruger cyklen inde i byen og skal op og ned ad trapper med den.

Om Gazelle Puur_NL HFP

Elcyklen er udstyret med en stærk og lydløs 36 V / 250 W forhjulsmotor fra Panasonic. Modellen er udstyret med en simpel controller, hvor du kan vælge assistance niveau og tænde og slukke for- og baglygte. Derudover er den udstyret med rullebremser, justerbar frempind og 7 indvendige Shimano Nexus gear. Alt sammen for at gøre oplevelsen på Gazelle Puur bedre.

På denne model har de valgt at lave et dobbelt støtteben så kraftigt, at det kan holde balancen på cyklen, selv hvis den er lastet. Gazelle Puur er udstyret med et one-key system, som betyder at det er den samme lås, der fungerer til den forsikringsgodkendte Axa Defender lås, men også låsen til batteriet.

Det er muligt at købe denne model i fire forskellige varianter, hvor batterierne er forskellige. Det giver dig mulighed for at vælge den elcykel, der passer bedst til dig, alt efter hvor lange distancer du forventer at køre med din nye cykel.

Modellen kan købes hos Ebikecenter.dk

 


Gazelle Arroyo C7+ HMB Dame 7g 2018

Arroyo C7+ HMB

Denne model er perfekt til dig, som fortrækker at cyklen frem for bilen. Det er bedre for miljøet og en god start på dagen at komme ud i den friske luft. Bor du i byen eller på landet, det er lige meget, for denne model kan kører helt op til 110 km pr opladning.

Specifikationer:

 • Størrelser: 46, 49, 53 cm
 • 238 Wh/6,6 Ah – 486 Wh/13,5 Ah centermotor
 • Alu-stel
 • Shimano Nexus 7 gear, indvendig.
 • Bosch Intuvia LCD center
 • Art certificeret lås
Forhandler Totalpris Læs mere
18.999,00 læs mere

Denne elcykel er til dig, som ønsker en elcykel med en stærk motor, der kan hjælpe dig frem i livet. Arroyo C7+ HMB er den ubesværede måde at cykle på. Det komfortdesignede stel og den stærke centermotor gør, at du kommer frem overalt, hvad end det er på bakket landevej eller rundt i byen. Arroyo C7+ HMB tackler det hele.

Denne cykel er egnet til hverdagsbrug, indkøb, cykling til studie/arbejde eller, hvis du blot ønsker at cykle dig en tur i den smukke danske natur uden selv at yde så meget. Den er både komfortabel at cykle på samtidig med, at den er solid og stærk.

Med topscorer i elcykel test hos cykeleksperten.dk, kan vi klart anbefale denne fine Arroyo C7.

Noget vi bider mærke i ved Arroyo C7 er dens lave vægt på 23.4 kg og dens støjfri motor.

Om Gazelle Arroyo C7

Arroyo C7+ HMB er udstyret med den ekstra stærke og støjsvag Bosch centermotor. Det er en af de mere kraftfulde og robuste motorer, som har en fremragende manøvredygtighed og håndtering. Bosch motoren får gode anmeldelser og er en af de fortrækkende elcykelmotorer.

Cyklen er udstyret med Bosch Intuvia LCD center på styret, så det er nemt at betjene den under kørsel. Med de 7 indvendige Shimano Nexus gear har den gearsensorteknik, der gør det muligt at skifte gear, mens du træder i pedalerne. Er batteriet fuldt opladt, kan den køre op til 110 km, før den har brug for en opladning igen. 

Det er muligt at få denne model i flere størrelser alt efter, hvad der passer din højde.

 


SCO Premium Shopper – En billig elcykel 

SCO Premium E-ShopperDen elcykel er til dig, der har brug for en smule hjælp til at komme fra a til b. Med hele 7 gear kan man nemt komme frem, helt uden sved på panden.

Specifikationer:

 • Størrelser: 50 cm
 • Motor: 36V, 250W
 • 11 AH batteri
 • Alu-stel
 • Shimano Nexus 7 indvendige gear
 • Fodbremse, V-bremse
 • 22,8 kg
 • Distance pr. opladning 65 km
Forhandler Totalpris Læs mere
10.599,00 læs mere

Denne elcykel er til dig, der ønsker en bedre komfort på de længere cykelture. Grundet dens affjedring i sæde og forgaffel giver den dig en behageligere brugeroplevelse under dine cykelture.

Modellen scorer højt i flere tests og bliver flere gange kåret som bedst i test – eller ender på en flot anden plads. Politikken giver den nogle fine ord med på vejen. Den får blandt andet også en flot 2. plads i TÆNKs elcykel test (juni 2017).

Med dens klassiske og lette design bliver den mere tiltrækkende, især med dens flotte lave pris, er en fordel, som de fleste kan være med på. En ulempe ved denne model er, at den “kun” kan køre 65 km på en fuld opladning, så hvis man er til de lange ture, skal man overveje at tilkøbe et batteri med længere holdbarhed.

Om SCO Premium Shopper

SCO Premium Shopper er udstyret med et kraftigt 11 AH batteri med 36V, 250W motor, som er en del af SCO’s SPES system. Denne motor giver dig en komfortabel, støjsvag køretur – og hjælper dig frem, uden at du skal yde særlig meget, da den klarer det meste.

Cyklen har en halvlukket kædeskærm, der er malet i samme farve som stellet, hvilket giver cyklen et flot fuldendt udtryk. Cyklen kommer med affjedring i forgaffel og sadelpind. Derudover er den udstyret med et justerbar støttefod, så din elcykel altid står stabilt.

 


Testkilder

For at få en nemmere og mere overskueligt overblik, over de forskellige testkilder vi har brugt, har vi samlet dem alle nedenfor. Er man derfor interesseret i at se nærmere på de forskellige tests, og hvordan de er blevet lavet, kan man med fordele læse dette afsnit. Da Forbruger-test ikke selv tester produkter, er de alle vurderet for nedenstående uafhængige sider.

Tænk (1. juli 2013)

(Testen findes ikke længere online.)

Denne test er fortaget i 2013. Siden da er der er sket rigtig meget, og elcykler har udviklet sig utroligt meget indtil nu. De bliver bedre og bedre og kan fås til mindre penge end nogensinde før. Tænk har testet 8 forskellige elcykler, hvor det blev gjort klart, at pris og kvalitet hænger sammen. Den billigere elcykel har ikke stort nok batteri til at køre lige så langt som de, der ligger i den lidt dyrere ende.

Testen er lavet ud fra følgende kriterier:

 • Overordnet køreoplevelse 50 %
 • Testpanelets anbefaling 50 %

Testen er lavet ud fra 8 kvinders brug af elcyklerne i deres dagligdag, kvindernes alder rangerede fra 28-67 år. De har hver haft de forskellige elcykler i én uge ad gangen, så de har kunne bedømme elcyklerne udfra, hvor godt den klarer sig i hverdagen, brugervenlighed, samt hvordan pedalerne opførte sig under brug.

Testens vindere blev fra mærkerne Batavus, Raleigh og Kildemoes med bedømmelser på 72 til 83%. Det som de vinder på, er batteriets levetid og den brugervenlige oplevelse.

Politikken (Juli 2017)

Hos politikken har de skrevet en artikel baseret på test af forskellige elcykler. De har testet lidt af hvert; alt fra nogle med centermotor som er lidt billigere modeller, til elcykler med frontmotor. Dog har de hos Politikken valgt kun at teste elcykler mellem 8-16.000 kroner, således at de fleste kan følge med.

Det de primært har kigget på er, hvorvidt elcyklen er brugervenlig, dens pris og komfort. I testen bliver der talt meget om, at man nu kan få elcykler med centermotor til rimelige priser. Det gode ved en centermotor er, at det virker mere flydende, når man cykler og dermed giver en bedre brugeroplevelse.

Du kan læse hele artiklen på politikken.dk

Magasinet GEAR(2010)

Magasinet GEAR testede i 2010 5 forskellige elcykler. Det gjorde de for at få et indblik i, hvordan de forskellige elcykler præsterer og for at finde den, der klarer sig bedst i test.

I testen er der er blevet testet ud fra disse kriterier: design, ydelse og features.

Iblandt de elcykler der er blevet testet, var det Kildemoes Classic der klarede sig bedst. Den klarer sig specielt godt på køreoplevelse og designet, som de mener er et lækker og diskret design.

Du kan læse hele elcykeltesten gratis hos ISSUU.

Elcykel test

forbruger-test.dk

4.5 14

Denne test er professionelt godkendt af Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Rating 4,50 / 14
4.5 14

Om skribenten

Som skribent hos diverse dame og boligblade har jeg fået en stor pasion for indretning, samt kvaliteten af det jeg køber. Derfor ligger jeg stor fokus på at designet og kvaliteten er i top.
Maria Nørgaard