Elevationsseng test-oversigt – Sådan finder du den perfekte elevationsseng

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 01.12.2021
elevationsseng
Vi samler anmeldelser, tests, ekspertråd og priser. Vores guides er baseret på research og tredjepartsforbrugertests. Vi betragter kundernes anmeldelser som testresultater – i vores optik er det den bedste test af et produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere om vores metode og research team her.

Hvis du sover cirka 8 timer hver eneste nat, vil du som 80-årig have brugt hele 27 år i søvnens rige. Søvn har enorm stor betydning ikke kun for dit fysiske, men også for dit mentale helbred. Hvis du ikke sover nok eller godt, kan det derfor gå ud over dit helbred i det lange løb.

Med en god seng er du sikker på, at du har de rette betingelser for at få den gode og nødvendige søvn, der gør dig frisk og klar til dagens udfordringer.

I denne elevationsseng testoversigt har vi fundet de bedste, mest komfortable og smarte elevationssenge på markedet ved hjælp af kunders feedback og topsælgere på forhandleres hjemmeside. De bedste elevationssenge i test er derfor udvalgt ved hjælp af kundernes egne kommentarer på de lækre senge i denne oversigt over anmeldelser af skønne senge.

Sådan udvælger og vurderer vi sengene
I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære senge og sengeforhandlere, som vi har annonceaftaler med. Dette inkluderer de fleste fa landets største sengeforhandlere som Drømmeland, Nordic Dream, Sengetid, Tempur m.fl.

Vi vurderer og sammenligner sengene i artiklen på:

 • Kundernes mening om produktet bl.a. ved hjælp af Trustpilot
 • Sengenes specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • Vores data og viden om vores læseres sengepræferencer
 • Eventuelle officielle og upartiske tests af sengen

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

elevationsseng

forbruger-test.dk

Tempur Spring Box Adjustable elevationsseng 180×200 cm – premium valg

Tempur Spring Box Adjustable elevationsseng 180×200 cmKundernes feedback

Tempur er kendt for deres særligt lækre madrasser, som altid sikrer den bedste komfort. Derfor er det også en af topsælgerne hos ILVA, som kunderne køber igen og igen, og derfor skal den selvfølgelig med i denne oversigt over de bedste elevationssenge i test!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Tempur Spring Box Adjustable Elevationsseng 180×200 cm

Denne dobbeltseng fra Tempur byder på ikke kun madras og topmadras i høj kvalitet, men to elevationsbunde. Både fod- og hovedende kan hæves med Tempur Spring Box Adjustable Elevationsbunde, og den passer perfekt til de medfølgende madrasser i Supreme-kvalitet.

Madrasserne fra Tempur tilpasser sig din krops stilling og vægt, så den hele tiden støtter dig bedst muligt. Det giver de bedste forudsætninger for en behagelig og god søvn.

Madrassen er unikt fremstillet med det særlige Tempur-materiale. Overfladen har en patenteret CoolTouch™ teknologi, som giver en kølende fornemmelse og let absorberer overskydende varme

Den medfølgende sengeramme til elevationsseng er fremstillet i massivt træ.

Specifikationer:

 • Behagelig dobbelt elevationsseng 180×200 cm
 • Individuel elevation
 • Verdenskendt Tempur kvalitet – unikt produkt i denne elevationsseng testoversigt
 • Surpreme madras i det unikke Tempur materiale
 • Patenteret CoolTouch™ teknologi

Lyngdal Elevation – Kvalitets elevationsseng 160×200 cm

Lyngdal ElevationKundernes feedback

Hos Sengefabrikken får den skønne Lyngdal Elevationsseng 160×200 cm ros af kunderne, der ikke kun sætter pris på den flotte seng, men også den rigtig gode kvalitet:

”God seng til god pris Dejlig seng som også er pæn i soveværelset.”

Købte en seng, og den blev leveret af en flink ung mand, der havde styr på det hele og var sød at give en hånd! Fantastisk firma, og utrolig dejlig seng, glæder mig allerede til jeg skal sove igen

Det er bestemt en seng, der er pengene værd, og som derfor er inkluderet i denne elevationsseng testoversigt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Lyngdal Elevation 160×200 cm

Med en skøn elevationsseng 160×200 cm fra Lyngdal får du en danskproduceret seng i et minimalistisk og iøjnefaldende design, der roses i elevationsseng tests.

Sengen kan hæves både i fod og hovedende med den smarte indbyggede motor fra Lin med 5 års garanti. Den kan både fjernstyres med den medfølgende fjernbetjening eller via en smartphone med bluetooth.

Madrassen er udstyret med hele 261 pocket-fjedre, der sikrer en behagelig nattesøvn med madrassens 5 komfortzoner.

Du kan vælge mellem en topmadras med fyld af latex eller memory-foam.

Specifikationer:

 • Danskproduceret Lyngdal elevationsseng 160×200 cm
 • Indbygget Linak-motor
 • Trådløs fjernbetjening eller styring med smartphone
 • 261 pocket-fjedre og 5 komfortzoner
 • Topmadras med latex eller memory-skum

Nordkap Elevation – Danskproduceret elevationsseng 140×200 cm

Nordkap ElevationKundernes feedback

Nordkap Elevation giver dig et lækkert danskproduceret produkt, hvor kunderne blandt andet skriver: ”God elevationsseng” og ”Sengen lever fuldt op til forventningen”

Den lever derfor op til forventningerne hos kunderne i deres egne elevationsseng tests.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Nordkap Elevation 140×200 cm

Med den lækre seng Nordkap Elevation får du høj danskproduceret kvalitet hele vejen igennem. Selve elevationsbunden er udført i massivt fyrretræ, og den har 28 elevationslameller.

Indbygget er den kendte danske Linak motor, der kan kobles til din smartphone for en hurtig og enkel betjening. Du kan både styre fod- og hovedenden på elevationssengen.

Selve den medfølgende elevationsseng madras har 261 pocket-fjedre pr. m2, der giver dig den ultimative støtte med 5 komfortzoner.

Du kan selv vælge både ben og topmadras til Nordkap Elevation.

Den massive fyrretræsramme er betrukket med samme stof som selve madrassen, hvilket giver et gennemført look.

Specifikationer:

 • Lækker elevationsseng 140×200 cm
 • Udarbejdet i massivt fyrretræ
 • 261 pocket-fjedre pr. m2 og 5 komfortzoner
 • Indbygget Linak motor
 • Fjernstyret med fjernbetjening eller smartphone

Dunlopillo Passion Elevationsseng 90×200 cm – Bæredygtig kvalitetsseng

Dunlopillo Passion Elevationsseng 90×200 cmKundernes feedback

Dunlopillo er kendt for at producere senge og madrasser i høj kvalitet, hvor designet er med til at sikre dig den bedste nattesøvn. Derfor er Dunlopillo også meget populært hos alle forhandlere af elevationssenge, og er en favorit i oversigten over blandt vores udvalgte bedste elevationssenge i test.

i samarbejde med PriceRunner

Om Dunlopillo Passion Elevationsseng

Med en Dunlopillo elevationsseng er du altid sikker på den bedste komfort hele natten igennem. Det kendte mærke har produceret madrasser helt tilbage siden 1920’erne, og siden da er mærket blevet synonym med god holdbarhed og uovertruffen komfort.

Denne Dunlopille elevationsseng er udstyret med en skøn madras og topmadras lavet i latex, der giver god aflastning og er meget åndbart. Madrassen har 7 komfortzoner. Oveni er materialerne allergivenlige, da latex hjælper med at nedsætte vækst af bakterier og husstøvmider.

Dunlopillos mission er, at produktionen skal være så bæredygtig som muligt. Derfor er denne seng også lavet med OEKO-tex-certificerede tekstiler.

Specifikationer:

 • Dunlopillo elevationsseng
 • Madras og topmadras i latex
 • 7 komfortzoner
 • Fokus på bæredygtighed og miljø
 • Allergivenlig og OEKO-tex-certificeret

Nordland Luksus El Box 2D – Topmodellen i elevationsseng test

Nordland Luksus El Box 2DKundernes feedback

Hos Sengetid.dk er Nordland Luksus El Box 2D en 5-stjernet topmodel, og det er derfor en klar stjerne i denne elevationsseng testoversigt.

Om Norland Luksus EL Box 2D 180 x 200 cm

Som en topmodel er Nordland Luksus El Box 2D en udsøgt elevationsseng, der kommer med alt: sengestel, madras, topmadras og ben.

Sengen er designet og produceret i Danmark, og den indbyggede Linak motor giver god mulighed for den helt rigtige indstilling til din komfort. Den kan kontrolleres med en app på din smartphone eller tablet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Med en springmadras med pocket-fjedre i 2 lag er dette en lækker madras til elevationsseng. Den har hele 5 komfortzoner, så du ligger ekstra godt.

Du kan vælge den medfølgende topmadras i 10 cm i latex eller Wonderpur. Topmadrassen har et vaskbart betræk lavet i naturbambus, så det er åndbart og kan tåle mange års vask og slid.

Specifikationer:

 • Norland Luksus EL Box 2D 180×200 cm
 • Designet og produceret i Danmark
 • Springmadras med 5 komfortzoner
 • Indbygget motor fra Linak
 • Kan styres med en app
 • Topmadras i latex eller wonderpur

ProSleep Boston L600 – Topsælger i elevationsseng testoversigt

ProSleep Boston L600Kundernes feedback

Som den mest solgte model hos Soveland.dk kan der ikke være tvivl om, at ProSleep Boston L600 180 x 200 cm er et sikkert valg til vores elevationsseng testoversigt. Den kombinerer både komfort og kvalitet, så du får den bedste nattesøvn, og den roses af kunder i elevationsseng tests.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om ProSleep Boston L600

De mange kunder og elevationsseng tests kan ikke tage fejl, for ProSleep Boston L600 elevationsseng i størrelse 180×200 cm er virkelig en ekstra lækker seng.

Sengen er produceret i Danmark med øje for den bedste kvalitet. Den lydsvage Linak motor sørger for, at du let kan indstille sengen til din ønskede position med den medfølgende fjernbetjening.

Madrassen er zoneopdelt for den mest ergonomiske støtte gennem natten.

Topmadrassen har ekstra god ventilation og er 8 cm tyk. Fyldet er af latex, der giver god åndbarhed og støtte, så du undgår trykpunkter og smerter. Betrækket er i et skønt naturligt bambusmateriale, der let kan vaskes.

Specifikationer:

 • Mest solgte model hos Soveland.dk
 • Dobbeltseng med individuel tilpasning
 • Dansk produceret
 • Indbygget lydsvag Linak motor
 • Meget åndbar topmadras i latex med bambusbetræk

Athena Elevation 120×200 cm – God mellemfast madras

Athena Elevation 120×200 cmKundernes feedback

Athena er en produktserie hos Unoliving, der er yderst populær. Den mest populære model er Athena Elevation i størrelse 120×200 cm med en medium madras. Den er derfor med i denne oversigt over de bedste elevationssenge i test, fordi den er meget populær og passer til parret, der gerne vil have en god og billig elevationsseng.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Athena Elevation – 120×200 cm

Når du vil sove godt, så er Athena Elevation altid et hit. Denne model kommer i en dobbeltstørrelse, så I begge kan ligge godt i det danskproducerede vidunder.

Den indbyggede motor er lydsvag, og den kan kontrolleres helt trådløst.

Madrassen har en medium fasthed, der passer til den gennemsnitlige dansker. I madrassen er hele 250 pocket-fjedre pr. m2 for optimal støtte, der giver 5 komfortzoner.

Topmadrassen er lavet med en kerne af celcius, og den er 4 cm tyk. Det aftagelige betræk kan vaskes ved 60 grader.

Med til sengen følger 19 cm høje runde ben af stål for ekstra stabilitet.

Specifikationer:

 • Athena Elevation med medium fast madras til elevationsseng
 • Produceret i Danmark
 • 5 komfortzoner
 • 4 cm tyk topmadras med quilted fibervat
 • Anbefales til personer med en vægt under 75 kg

4M PERZONA 180×200 cm Elevationsseng – Ekstra deluxe elevationsseng

4M PERZONA 180×200 cm ElevationssengKundernes feedback

Denne seng 4M PERZONA er helt særlig og derfor også i den dyre ende af prisskalaen. Du får dog også, hvad du betaler for med det flotte og elegante design, der gør sengen meget populær blandt køberne på XL-møbler og en favorit i kundernes vurdering af elevationsseng test.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om PR4M PERZONA 180×200 Elevationsseng

Denne elevationsseng er noget for sig selv. Ikke nok med at designet er yderst gennemført og minimalistisk holdt i grå, så har den også de flotteste metalben.

Benene er lavet i meget holdbart og solidt krom, der giver en flot glans til de svungne og elegant designede ben.

Sengerammen er ligeledes lavet i robust metal, så den let kan bære vægten.

Indbygget er hele 4 kraftfulde motorer, der styres ved hjælp af den trådløse fjernbetjening. Du kan indstille fjernbetjeningen, så den har 4 faste positioner, du let kan skifte mellem, når du har fundet dine favoritter.

Madrassen er behagelig med pocket-fjedre, og du får hele 7 komfortzoner. Det giver den bedste ergonomiske støtte hele natten igennem.

Specifikationer:

 • Særligt design med svungne kromben
 • 4 kraftfulde motorer
 • Hukommelse til dine 4 yndlingspositioner
 • 7 komfortzoner med pocket-fjedre
 • Inklusiv hovedgavl

Stockholm Boxelevation 180×210 cm – Ekstra stor dobbeltseng

Stockholm Boxelevation 180×210 cmOm Stockholm Boxelevation

Med denne dobbeltseng i ekstra størrelse får I ekstra meget plads at brede jer på. Med hele 180×210 cm kan selv de højeste få fødderne indenfor sengekanten.

Stockholm Boxelevation er danskproduceret, og den er udstyret med en lydsvag motor fra danske Linak. Det er derfor en kanon seng i høj kvalitet i denne elevationsseng testoversigt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Madrassen består af to lag fjedre; nederst et lag med 250 mini pocket fjedre pr. m2 og øverst 261 pocket-fjedre pr. m2. Den øverste madras er inddelt i 5 komfortzoner for optimal støtte under søvn.

Du kan vælge mellem en topmadras i latex eller memory-skum på hver 5 cm.

Sengen er udstyret med sengelamper til elevationsseng, der består af LED lys under bunden. Disse kontrolleres let med den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Specifikationer:

 • Ekstra stor dobbeltseng på 180×210 cm
 • Danskproduceret
 • Dobbeltfjedret madras
 • Indbygget lydsvag Linak motor
 • Trådløs fjernbetjening

Trondheim Elevation – Luksuriøs elevationsseng 140×200 cm

Trondheim ElevationKundernes feedback

Med Throndheim Elevation får du ikke blot et lækkert design, men også en seng i allerhøjeste kvalitet. Kunderne siger:

”Fantastisk seng. Rigtig dejlig seng med fantastisk madras”. Det er derfor en favorit i vores oversigt over elevationsseng tests.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Kongsberg Elevation 140×200 cm

Den flotte seng Kongsberg Elevation sikrer både god nattesøvn, behagelig hæve-sænkefunktion og et gennemført design. Sengen er danskproduceret og måler 140×200 cm.

Sengen er udstyret med en elevationsseng sengeramme med en massiv træstamme og 28 elevationslameller.

Du styrer let den indbyggede Linak motor med den trådløse fjernbetjening eller direkte fra din smartphone.

Den medfølgende madras dig en behagelig støtte med 5 komfortzoner, og topmadrassen kommer enten i latex eller memory-skum på 4 cm.

Sengens design er enkel og gennemført med en ekstra høj træramme på 19 cm.

Specifikationer:

 • Kongsberg elevationsseng 140×200 cm
 • Danskproduceret tidsløst design – en vinder i elevationsseng tests
 • Linak motor med fjernbetjening og mulighed for sammenkobling med smartphone
 • 4 cm topmadras i latex eller memory-skum
 • 19 cm træramme

Sådan vælger du den rigtige elevationsseng

Med så mange flotte og forskellige elevationssenge i denne elevationsseng testoversigt, så er der rigeligt at vælge imellem. Du kan få alt fra en billig elevationsseng, men med en kvalitetselevationsseng såsom en Jensen Elevationsseng, vil den kunne holde mange år.

Derfor får du også her en guide til, hvordan du vælger den helt rigtige i denne elevationsseng testoversigt til dine behov.

Hvilken størrelse skal du bruge?

Der er stor forskel på, hvilken størrelse elevationsseng, du kan have brug for. Det afhænger af, om du blot sover alene, eller om du skal dele sengen med en partner. Pladsen i dit soveværelse kan også være den afgørende faktor for, hvilken model du har plads til.

Du kan få elevationssenge i mange forskellige størrelser, som denne elevationsseng testoversigt også demonstrerer, men de mest almindelige er:

 • 80×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm

Du kan dog også få senge med både ekstra længde og bredde, hvis du er højere end gennemsnittet eller bare gerne vil have mere plads at brede dig på.

Hvilken madras er bedst?

Du vil ofte kunne få forskellige fastheder af madrasser til de udvalgte elevationssenge i testoversigten. Jo mere fast madrassen er, jo mere vægt vil madrassen også kunne fordele, så du ligger bedst muligt.

Du kan med fordel læse anmeldelser af madrasser og elevationsseng tests, eller tage ud og foretage din egen elevationsseng test af madrasserne.

Der er dog også forskel på, om du foretrækker en meget blød eller meget hård madras. En topmadras kan hjælpe på at give en blødere overflade, hvis en meget fast madras ikke er noget for dig, men din vægt passer bedst til en fastere model.

Hvilken topmadras er bedst?

Der findes topmadrasser i mange forskellige materialer, så det er op til dig, hvilke egenskaber der er vigtigst for dine behov. De mest almindelige er latex og memory-skum i denne oversigt over de bedste elevationssenge i test.

Latex har den fordel, at det er et meget åndbart, fast og fleksibelt materiale. Det betyder, at det støtter din krop godt under søvnen. Samtidigt vil latex let transportere varme væk fra din soveplads, da det er et naturmateriale.

Memory-skum er unikt, da det tilpasser sig din krop perfekt. Derfor er det også et meget ergonomisk valg til dig, der ofte har problemer med smerter, fordi du ikke får støtte og trykaflastning nok. Madrasser i memory-skum vil med din kropsvarme og trykket fra din krop forme sig efter dig.

Trådløs fjernbetjening gør det let

De fleste senge i denne elevationsseng testoversigt har allerede en medfølgende trådløs fjernbetjening til elevationsseng. På den måde er det let at justere sengen, så du ligger præcis så behageligt, som du ønsker. Med en fjernbetjening kan du også let styre indbyggede sengelamper til elevationsseng, hvilket nogle modeller har.

Hvis det skal være rigtig smart kan du vælge en af de udgaver, der kan kobles til din smartphone eller tablet via bluetooth eller en app. Så behøver du blot at klikke rundt på skærmen, før sengen automatisk indstiller sig til dine behov.

Hvilken motor skal min elevationsseng have?

I denne elevationsseng testoversigt er en genganger den danskproducerede motor fra Linak. Det er en fordel at vælge et kendt mærke, da du dermed er sikret en holdbar og stabil motor, der kan holde i mange år. Det er også denne motor mange danske producenter af elevationssenge såsom Jensen Elevationsseng foretrækker.

Linak er en dansk favorit, men også tyske Okin er af høj kvalitet. Begge mærker producerer gode og lydsvage motorer, så du ikke forstyrres af en ubehagelig støj lige før sengetid.

Kilder brugt i elevationsseng testoversigten

I denne elevationsseng testoversigt har vi brugt særligt kundernes egen feedback på forhandlernes hjemmesider. Her har kunderne både givet stjerner og kommentarer til deres indkøbte seng og dermed konstrueret en personlig elevationsseng test.

Derudover har vi medtaget modeller, der hos forhandlerne er topsælgere. Disse senge er blevet købt igen og igen på baggrund af god feedback og fantastiske egenskaber.

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Nocturne Silver Elevationsseng 90×200 cm

Nocturne Silver Elevationsseng 90×200 cm

Kundernes feedback

Nocturne Silver er vinderen i denne elevationsseng testoversigt. Det er den mest populære model hos ILVA, hvilket er helt forståeligt, da det er ene god elevationsseng med smarte funktioner og en behagelig madras. Den er derfor blandt de bedste elevationssenge i test.

Om Nocturne Silver Elevationsseng 90×200 cm

Den flotte seng fra Nocturne kaldet Silver er både af høj kvalitet og sikrer dig og din krop en optimal nattesøvn.

Madrassen har en mellem affjedring, så den er lige i øjet for den gennemsnitlige person, og derfor er den også meget optimal at medtage i en elevationsseng testoversigt. Indvendigt er madrassen udstyret med pocket-fjedre. Den har 5 forskellige komfortzoner, der støtter kroppen og aflaster den bedst muligt, når du ligger på den.

Den medfølgende topmadras er 6 cm tyk og har et fyld af latex, der er åndbart og støttende. Du kan let fjerne betrækket for nem rengøring ved 60 grader, men det har samtidigt i sig selv antibakterielle egenskaber.

Derudover kan du tilkøbe en matchende sengegavl og ben til denne vinder i vores elevationsseng testoversigt.

Specifikationer:

 • Elevationsseng testoversigts vinder 90×200 cm
 • Medium affjedring
 • Pocket-fjedre og 5 komfortzoner
 • Meget lyssvag motor
 • Topmadras med fyld af latex og antibakterielle egenskaber

 

Wonderland Harmony 412

Wonderland Harmony 412 – Elevationsseng 180×200Kundernes feedback

Wonderland Harmony 412 er kendt for dets flotte design, der får stor ros. Derudover er sengen også meget behagelig og sikrer dig en god nattesøvn, hvorfor den er en sand perle i denne oversigt over elevationsseng tests.

Om Wonderland Harmony 412

Den flotte mørkeblå elevationsseng fra Wonderland kaldet Harmoni 412 er en seng på 180×200 cm. Det er derfor en dobbeltseng, hvor I begge individuelt kan kontrollere både hovedende og fodende, så I ligger bedst muligt.

Med til sengen følger 2 elevationsbunde og 2 madrasser til elevationsseng, så i ikke skal skændes om, hvordan sengen skal indstilles. I styrer let sengen med den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Madrassen har en medium affjedring, der passer de fleste. Topmadrassen er meget åndbar, så den let transporterer fugt væk, mens du sover.

Tilkøb den flotte matchende sengegavl i samme mørkeblå tekstil, som sengerammen er lavet i. Du får dermed et komplet og elegant sæt til soveværelset.

Specifikationer:

 • Elegant mørkeblå elevationsseng
 • 2 elevationsbunde og 2 madrasser
 • Åndbar topmadras
 • Fjernstyret motor
 • Matchende sengegavl kan tilkøbes

 

Skagen Elevationsseng 90×200 cm

Skagen Elevationsseng 90×200 cmOm Skagen Elevationsseng 90×200 cm

Med denne seng skal du aldrig rode rundt for at finde den rigtige stilling. Med en trådløs fjernbetjening til elevationsseng, kan du let justere sengen til den perfekte position.

Sengen fra Skagen er udstyret med en meget kraftfuld motor produceret i Danmark. Den er med fjernbetjening, så du bare skal blive liggende i sengen, mens du let indstiller både hoved- og fodenden – en fordel ikke kun ifølge kunder, men også andre elevationsseng tests.

Madras og topmadras

Sengens madras er udstyret med en lommefjeder på 15 cm med individuelle fjedre, så du opnår maksimal komfort. Madrassen vil nemlig følge din krop ergonomisk, så den trykaflaster og giver god støtte, hvilket er et plus i denne elevationsseng testoversigt.

Madrassen er lavet af koldskum og mikrofiber, der altid får sengen til at fremstå ny og lækker. Den giver dig 5 komfortzoner med forstærkede kanter.

Sengebunden er lavet i en solid stålkonstruktion og træramme, så sengen kan holde rigtig mange år ud i fremtiden.

Specifikationer:

 • Skøn enkeltmandsseng fra Skagen
 • Trådløs fjernbetjening til elevationsseng
 • Ergonomisk madras med trykaflastning
 • 5 komfortzoner
 • Kraftfuld motor produceret i Danmark

 

Dream sengestel elevation med Premium madras 90×200 cm

Dream sengestel elevation med Premium madras 90×200 cmOm Dream sengestel elevation med Premium madras 90×200 cm 

Med denne kombination af Dream sengestel med elevation og en Premium madras kan du altid få en god nats søvn. Du får et komplet sæt, så du bare kan kaste lagen, dyner og puder på sengen, og den er klar.

Der er en kraftfuld indbygget motor i den medfølgende sengeramme til elevationssengen. Du styrer elevationen med den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Designet er enkelt og flot, så du let kan få sengen til at passe ind i dit soveværelses indretning.

Madras og topmadras

Dream madrassen har en fast hårdhed, der på en skala fra 1 til 10 ligger på en 7’er. Det er en boxmadras med et spiralsystem, der giver en meget fast støtte og minimerer overførslen af bevægelser i madrassen.

Ydersiden er beklædt med et temperaturregulerende materiale, der sikrer at fugt bliver absorberet, så madrassen altid er tør.

Den medfølgende topmadras har en kerne af 2 cm tykt memory-skum, der former sig perfekt til din krop.

Specifikationer:

 • Dream sengestel med Premium madras
 • Fast Dream madras på en 7’er ud af 10
 • 5 komfortzoner
 • Topmadras med memory-skum
 • Trådløs fjernbetjening til indstilling af sengen

 

Talalay Elevation 90×210 cm

Talalay Elevation 90×210 cmKundernes feedback

Hos Sengefabrikken er Talalay en favorit blandt deres produkter, og det er den også i vores elevationsseng testoversigt. Med dens unikke og flotte design går den rent hjem. Derudover er den ligeledes superkomfortabel og nem at justere.

Om Talalay Elevation 90 x 210 cm

Den flotte Talalay Elevation har et meget nordisk og enkelt udseende, og den er produceret i Danmark.

Selve sengerammen er helt simpel med en kant, der kan fås i flere nuancer. Derfor kan du let vælge den farve, der passer til din indretning.

Det smarte ved Talalay Elevation er, at både springmadras og topmadras er bygget i ét stykke. Der er derfor ikke risiko for, at topmadrassen forskyder sig, når du bevæger sig om natten.

Springmadrassen har 5 komfortzoner, og der er 261 pocket-fjedre pr. m2, som støtter din krop.

Topmadrassen er 5 cm tyk og består af 100 % naturlig talalay latex.

Indbygget er en god dansk produceret motor af mærket Linak, der kan styres med den trådløse fjernbetjening.

Specifikationer:

 • Springmadras og topmadras i ét
 • Indbygget Linak motor
 • Trådløs fjernbetjening
 • 5 komfortzoner
 • Topmadras i 100 % naturlig talalay latex

 

Espo elevationsseng 180×200 cm – Flot og elegant dobbeltseng

Espo elevationsseng 180×200 cmOm Espo elevationsseng

Med den flotte og elegante Espo elevationsseng får du et komplet sæt til soveværelset. Udover selve elevationssengen med madras, får du nemlig også en behagelig topmadras, en matchende sengegavl og sengeben med i købet. Alt hvad du behøver ifølge de fleste elevationsseng tests.

Sengen er en klassisk dobbeltseng, hvor begge sider har sin egen individuelle justering. Det er både muligt at justere hoved- såvel som fodenden. Den individuelle justering klares let med en trådløs fjernbetjening til elevationseng.

Det er muligt at få denne model i et væld af spændende farver, hvilken gør den noget særligt i denne oversigt over de bedste elevationssenge i test.

Opbygning

Denne model kommer komplet med et lag af top premium koldskum øverst på 4 cm, dernæst hele to pocket-fjeder madrasser til elevationsseng på henholdsvis 19 og 18 cm, en massiv træramme på 14 cm og 8 cm høje solide ben.

Specifikationer:

 • Komplet sæt med elevationsseng, topmadras, sengegavl og ben
 • Begge sider kan justeres individuelt
 • Trådløs fjernbetjening
 • Solid træramme
 • Vælg selv farve

 

Tromsø Elevation +100 kg – Ekstra solid elevationsseng

Tromso Elevation +100 kg. (Antracit) - 140x200 cmKundernes feedback

Denne seng kan klare selv de tungeste mennesker, så du ikke behøver bekymre dig om, hvorvidt du kan komme i den mest komfortable position. Derfor er det også en favorit i flere elevationsseng tests.

Om Tromsø Elevation +100 kg

Vejer du over 100 kg, skal du ofte kigge dig for, når du er på udkig efter en elevationsseng. Med Tromsø Elevation +100 kg har du fundet en vinder blandt de bedste elevationssenge i test. Denne model er nemlig solid og kan let klare en bæreevne på over 100 kg.

Modellen er 140 x 200 cm, og hver side kan justeres individuelt både i hoved- og fodenden. Madrassen har hele 500 multipocket fjedre pr. m2, der giver den helt rigtige støtte. Derudover er madrassen inddelt i 5 komfortzoner, der ergonomisk tilpasser sig kroppen.

Den medfølgende topmadras kan fås i latex eller memory-skum.

Specifikationer:

 • Tromsø Elevation 140×200 cm
 • Har en bæreevne på over 100 kg
 • Dansk design og kvalitet
 • 500 multipocket fjedre pr. m2
 • Topmadras i latex eller memory-skum

 

Jupiter Elevationsseng 120×200 cm

Jupiter ElevationssengKundernes feedback

Ud af hele 189 kundeanmeldelser får den skønne Jupitor Elevationsseng 120×200 cm 4,5 stjerner af kunderne i deres individuelle elevationsseng tests. 

Blandt andet skriver en kunde: ”Hos Bedre nætter har jeg fundet den seng, som passer til mig, mit behov og økonomi”, og en anden skriver: ”Det er en rigtig dejlig seng. Jeg er rigtig glad for at sove i den, og har fået min søvn forbedret”. Det er dermed en god seng i denne oversigt over de bedste elevationssenge i test.

Om Jupiter Elevationsseng 120×200 cm 

Med en model fra Jupiter kan du gøre et godt kup og få en billig elevationsseng i høj kvalitet. Denne model har en meget effektiv og lyssvag motor.

Topmadrassen er lavet med en solid latexkerne og er 4 cm tyk. Det sikrer god ventilation og åndbarhed gennem natten, så sved transporteres væk fra madrassen.

Sengen har pocket-fjedre, der giver optimal støtte, og den er udstyret med 5 forskellige komfortzoner.

Med fjernbetjeningen kan du tænde for de indbyggede sengelamper til elevationseng.

Specifikationer:

 • Elevationsseng 120×200 cm
 • Lydsvag motor
 • Pocket-fjedre og 5 komfortzoner
 • Billig elevationsseng i denne elevationsseng testoversigt
 • Topmadras på 4 cm med latexkerne

 

Senses Nova Elevationsseng 180×210 cm

Senses Nova ElevationssengKundernes feedback

Hos Bedrenaetter.dk er Senses Nova en af de mest solgte modeller, der har fået hele 4,5 stjerner af kunderne. Blandt andet skriver kunderne, at de ”Sover fantastisk” og ”Man sover dejligt i den”. Det er derfor en af favoritterne i denne oversigt over de bedste elevationssenge i test.

Om Senses Nova Elevationsseng 180×210 cm

Den flotte elevationsseng fra Senses Nova er en sand fryd for øjet i denne elevationsseng testoversigt.

Udover at være en flot seng, du kan få i både lysegrå eller antracit, kan du også vælge mellem 3 forskellige fastheder til henholdsvis personer under 75 kg, mellem 75 til 95 kg og over 95 kg.

Valget af fasthed sikrer, at sengen bedst muligt støtter og fordeler din vægt under søvnen, så du opnår den bedste komfort ifølge flere kunders feedback i elevationsseng tests.

Topmadrassen fås både med memory-skum eller latex, der har hver deres fordele og ulemper.

Du har ligeledes mulighed for at vælge mellem enten metal eller træben.

Specifikationer:

 • Stor elevationsseng i 180×210 cm
 • Fås i 3 fastheder efter kilo
 • Meget lydsvag motor
 • Vælg mellem topmadras i memory-skum eller latex
 • OEKO TEX-certificeret og svanemærket seng

 

Venus Mayan Elevationsseng 80×200 cm

Venus Mayan ElevationssengKundernes feedback

Kunderne skriver blandt andet: ”Så tilfreds.. Den bedste seng jeg kunne ønske mig” og ”Fantastisk seng” om dette produkt på Bedrenaetter.dk. Sengen får særligt ros for den høje kvalitet, og den har i alt 4,5 stjerner ud af 5, så den scorer højt i elevationsseng tests og derfor er med i vores oversigt.

Om Venus Mayan Elevationsseng 80×200 cm

Med den skønne Venus Mayan Elevationsseng er du garanteret en skøn seng at sove i, der holder i mange år. Sengen er produceret i Danmark og er udstyret med en motor fra det danske mærke Linak. Det er en favorit blandt kunderne i elevationsseng tests og dermed en fremtrædende seng i denne oversigt.

Du får den ultimative komfort med hele 220 støttepunkter fra de indbyggede pocket-fjedre.

Sengen er allergivenlig med en 6 cm topmadras i 100 % naturlatex, der giver rigtig god støtte til hele kroppen.

Der er indbyggede sengelamper til elevationseng, der kan tændes med fjernbetjeningen.

Specifikationer:

 • 80×200 cm elevationsseng produceret i Danmark
 • Pocket-fjedre og hele 7 komfortzoner
 • 220 støttepunkter for behagelig komfort hele natten
 • Lydsvag motor fra Linak
 • Ventilerende og holdbar hybridpolstring

 

Senses Elevationsseng 80×200 cm

Senses Nova Elevationsseng 180×210 cmKundernes feedback

Hos Bedre nætter er kunderne vilde med den smarte enkeltmandsseng Sensus i 80×200 cm. Derfor skal den også med i denne elevationsseng testoversigt. Kunderne har givet sengen 4,5 stjerner ud af 5, og de skriver blandt andet:

”Lever fuldt ud op til forventningerne! Kan klart anbefales” og ”Man sover som en drøm. Jeg har længe haft ryg problemer og gået til kiropraktor men efter en måned med denne seng aflyste jeg min kiropraktor tid da min ryg havde fået det meget bedre!”

Om Sensus Elevationsseng 80×200 cm

Få endnu bedre nattesøvn med denne lækre Sensus enkeltmandsseng, der støtter dig hele natten igennem. Du kan både hæve fod- og hovedenden, så du ligger komfortabelt lige meget hvad.

Sengen har pocket-fejdre, der giver dig god støtte i de 5 komfortzoner.

Topmadrassen er 8 cm tyk og Svanemærket, så du kan sove ekstra blødt og trygt. Madrassen er lavet i latex, der er særligt svedtransporterende, så du ikke bliver svedig gennem natten.

Specifikationer:

 • Enkeltmandsseng i 80×200 cm
 • Fås meget ros af kunderne i elevationsseng tests
 • Kan hæves både i hoved- og fodende
 • Pocket-fejdre og 5 komfortzoner
 • 8 cm tyk svanemærket topmadras

Krone Elevation Plus – Lækker elevationsseng 140×200 cm

Krone Elevation PlusKundernes feedback

En af favoritterne hos Sengetid.dk er den meget solgte Krone Elevation Plus 140 x 200 cm, og derfor skal er den en oplagt kandidat i denne elevationsseng testoversigt. Det dansk producerede mærke er en kending indenfor de bedste elevationssenge i test.

Om Krone Elevation Plus

Med en elevationsseng fra Krone er du sikret en god seng i høj kvalitet, der er produceret i Danmark. Den indbyggede motor er fra danske Linak, og du får 5 års garanti. Det er derfor en virkelig god elevationsseng i testoversigten.

Du kan vælge mellem 3 forskellige fastheder, der passer til din vægt. På den måde får du den bedste komfort gennem natten i forhold til, hvordan din krop bedst støttes af de 5 komfortzoner.

Den medfølgende topmadras kan fås enten i latex eller Wonderpur, og den er hele 10 cm tyk.

De medfølgende ben kan fås enten i sort eller børstet stål på 19 cm, eller du kan vælge en ekstra højde på hele 23 cm i børstet stål.

Specifikationer:

 • Krone Elevationsseng 140×200 cm
 • Dansk produceret med 5 komfortzoner
 • Indbygget Linak motor
 • 3 fastheder af madras efter vægt
 • 10 cm topmadras i enten Wonderpur eller latex

 

FAQ

Hvad er fordelene og ulemperne ved at have en elevationsseng?
Fordelene ved at have en elevationsseng er, at du får muligheden for at indstille din seng, sådan at den bedste muligt støtter din krop. Det kan minimere risikoen for led- og muskelsmerter. En ulempe ved elevationssenge kan være, at det ikke er sikkert, at madrassen passer ned i alle sengestel.
Hvor meget koster en elevationsseng?
Elevationssenge findes i mange forskellige prisklasser, hvormed du har muligheden for at finde en model, som passer til dit budget. Generelt starter elevationssenge omkring ca. 6000 kr., hvorefter prisen kan komme op over 20.000 kr. alt. Prisen afspejler ofte hvor god kvaliteten på den enkelte seng er.
Er det pengene værd at købe en elevationsseng?
Ja, det kan godt være pengene værd at købe en elevationsseng. En elevationsseng har mange sundhedsmæssige fordele, da det er muligt at indstille sengen, sådan at den kan støtte kroppen optimalt. Det kan gavne mange mennesker, men i høj grad især ældre mennesker nyde stor gavn af.
Er elevationssenge så gode, at de er værd at betale ekstra penge for?
Ja, elevationssenge er så gode, at de godt kan være værd at investere ekstra penge i. Når du køber en elevationsseng, får du mulighed for at indstille din seng, sådan at den passer optimalt til lige præcis din krop. Dermed kan en elevationsseng være en god investering i din krop.

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Top 22 Bedste Elevationsseng:

 • Nocturne Silver Elevationsseng 90×200 cm
 • Jupiter Elevationsseng 120×200 cm
 • Tempur Spring Box Adjustable elevationsseng 180×200 cm
 • Senses Nova Elevationsseng 180×210 cm
 • Venus Mayan Elevationsseng 80×200 cm
 • Senses Elevationsseng 80×200 cm
 • Krone Elevation Plus
 • Lyngdal Elevation
 • Trondheim Elevation
 • Nordkap Elevation
 • Dunlopillo Passion Elevationsseng 90×200 cm
 • Wonderland Harmony 412
 • Nordland Luksus El Box 2D
 • ProSleep Boston L600
 • Athena Elevation 120×200 cm
 • Skagen Elevationsseng 90×200 cm
 • Dream sengestel elevation med Premium madras 90×200 cm
 • 4M PERZONA 180×200 cm Elevationsseng
 • Talalay Elevation 90×210 cm
 • Espo elevationsseng 180×200 cm
 • Tromsø Elevation +100 kg
 • Stockholm Boxelevation 180×210 cm