De 5 bedste Emhætter: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 20.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Emhætten er en af køkkenets ofte skjulte helte. En emhætte sørger nemlig for at fjerne mados og beskidt lugt fra køkkenet, så du kan lave mad under de bedste vilkår. Derudover kan emhætter have flere praktiske funktioner, som kan gøre dit liv nemmere. Men vidste du egentlig, at der findes flere slags emhætter?

Emhætte

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige emhætter på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste emhætter, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Emhætte

forbruger-test.dk

4.65 26

Miele PUR68W

Miele, emhætte

Vi skal endnu en gang kigge på en model fra Miele. Denne model går under navnet PUR68W, og dette er også en væghængt model. Modsat den forrige model fra Miele, så er denne model ikke skrå af design. Denne hænger fladt ned, og man skal derfor være opmærksom på, at denne vil fylde mere over kogepladerne.

Gode ting ved Miele PUR68W

 • Væghængt cirkulationsemhætte med mulighed for tilpasning efter kundens behov
 • Rensekapacitet på 650 m3/t passer fint til mellemstore køkkener
 • Aftageligt fedtfilter tåler opvaskemaskine
 • Miele Clean Cover sørger for let og sikker rengøring bag fedtfilteret
 • HighPower LED-lys med lang levetid og lavt energiforbrug

Om Miele PUR68W

Denne emhætte kan bruges til både almindelig aftræk eller til recirkulation. Sidstnævnte kræver dog, at man investerer i et kulfilter til emhætten. Denne model befinder sig i den høje ende af prisskalaen, og det er der en god grund til.

Denne model er nemlig del af en serie fra Miele kaldet Individual-serien. Disse modeller er specialfremstillede, så de bedst muligt kan matche en kundes ønsker og behov.

Derfor kan modellen også tilpasses dine behov, og du kan f.eks. få modellen i valgfri farve, så denne passer til dit overordnede køkkentema.

Det er også vigtigt at nævne, at denne models specifikationer vil variere, fordi modellen kan tilpasses kundens behov. Derfor er det kun grundmålene, som bliver nævnt senere i afsnittet.

PUR68W passer fint til mellemstore køkkener, da den har en rensekapacitet på hele 650 m3/t. Dette betyder, at maskinen er særdeles effektiv, og dette skyldes bl.a. det indbyggede metalfedtfilter.

Dette filter har ti lag, og det er fremstillet i rustfrit stål. Dette valg af materiale forlænger både levetiden, og det ser også godt ud.

Hvis man er den dovne type, så kan denne emhætte også gøre rengøringen en smule nemmere. Fedtfilteret kan nemlig afmonteres, og det tåler også opvaskemaskine.

Derudover er emhætten også udstyret med Mieles patenterede Clean Cover, hvilket sikrer dig en nemmere og mere sikker rengøring.

Denne gør nemlig, at du undgår skarpe kanter bag fedtfilteret, og du undgår også kontakt med elektriske dele.

Overfladen bag fedtfilteret er også helt glat, og du kan nemt rengøre denne ved brug af en karklud.

Emhætten er også behagelig i brug, for den er nemlig udstyret med HighPower LED. Dette er typisk for mange Miele-modeller, og denne form for lys har en levetid på hele 20 år.

Derudover bruger lysene kun 2 watt, så modellen er også mere energisparende på dette område end mange andre modeller.

Miele PUR68W – specifikationer

 • Højde: 50 cm
 • Bredde: 59,8 cm
 • Dybde: 50 cm
 • Energiklasse: D

Miele DA 6096 W

miele, emhætte

Den første emhætte, som vi skal kigge på i denne guide, kommer fra Miele. Miele er en af de større producenter i køkkenets verden, og de er også kendt for at producere produkter i høj kvalitet. Deres DA 6096 W er ingen undtagelse. Det afspejler prisen også, at den er.

Gode ting ved Miele DA 6096 W

 • Væghængt og støjsvag emhætte i høj kvalitet
 • 650 m3/t passer til et mellemstort køkken
 • Skråt design giver mere plads over kogepladerne
 • NoSmell-filter fjerne lugten af mad-os
 • Kraftig og energivenlig HighPower LED-lys med levetid på 20 år
 • Clean Cover sikrer større sikkerhed omkring rengøringen
 • Overflade og fedtfilter er aftageligt
 • Fedtfilter tåler opvaskemaskine

Om Miele DA 6096 W

Først og fremmest er denne model fremstillet i rustfrit stål, og det er en væghængt model. Materialevalget betyder også, at denne emhætte beholder sit flotte look i længere tid, da den ikke slides lige så hurtigt op som andre modeller.

Denne model fås i både hvid og sort, og den vil være god til køkkener, hvor man ikke bare ønsker en effektiv emhætte, men hvor emhætten også kan være en del af det færdige look.

Modellen er skrå, så man får mere plads ovenover komfuret og kogepladerne.

Denne model er udstyret med et ti-lags-filter i metal. Dette filter er designet til både at være flot og effektivt, og modellen har en kapacitet på 650 m3/t. Det svarer til god effektivitet i et mellemstort køkken.

Du behøver heller ikke bekymre dig om rengøring af denne model, da du kan tage både overfladen og filterrammen af. Fedtfilteret kan også tåle opvaskemaskine, så du kan gøre det hele meget lettere for dig selv.

Derudover har denne model også indbygget NoSmell-filter, hvilket sørger for at filtrere madlugten fra den beskidte luft. Med dette filter får du et mere duftneutralt køkken, og du skal ikke gå rundt i lugten af mados.

Dette er en model, som kan anvendes både med ventilationsrør eller med kulfilter, såfremt man ønsker at gøre brug af recirkulationen. Dog vil sidstnævnte kræve, at man selv investerer i et kulfilter til emhætten.

Denne model er også udstyret med et kraftigt lys, så du får et bedre overblik over kogepladerne og indholdet herpå.

Emhætten har nemlig indbygget HighPower LED som er en meget energivenlig lyskilde. Dette lys bruger nemlig kun 2 watt, og det naturlige lys har en god og lang levetid på hele 20 år.

Dette betyder, at du kan bruge emhætten i mange år, uden lyset falmer eller bliver mindre kraftfuldt.

Bag denne emhættes filtre finder man også Mieles Clean Cover. Dette ”cover” sørger for større sikkerhed under rengøringen, da du undgår skarpe hjørner og kanter, som du kan finde på andre modeller.

Derudover slipper du også for at komme i kontakt med hverken elektriske komponenter eller selve motoren.

Miele DA 6096 W – specifikationer

 • Højde: 52,3 cm
 • Bredde: 89,8 cm
 • Dybde: 52,3 cm
 • Energiklasse: E
 • Lydniveau: 51 dB

Scandomestic EMV 602

scandomestic, emhætte

Den næste model på listen kommer fra Scandomestic, og den går under navnet EMV 602. Dette er også en meget prisvenlig model, og den befinder sig i den billige ende af prisskalaen. Modellen er designet til at være stilren og simpel i udseende, og den vil derfor passe fint ind i de fleste hjem.

Gode ting ved Scandomestic EMV 602

 • Prisvenlig og effektiv emhætte med stort energiforbrug
 • Rensekapacitet på 750 m3/t
 • Sugestyrken har tre forskellige niveauer, som bestemmes via trykknapper
 • Simpelt og diskret design gør det let at inkorporere emhætten i køkkenet

Om Scandomestic EMV 602

Modellen er væghængt, og den vil derfor også fylde mere over kogepladerne. Dog bliver effektiviteten også styrket af den væghængte position.

Denne emhætte kan anvendes med en i forvejen eksisterende aftrækskanal. Derudover kan den også anvendes til recirkulation, hvorfor man vil være nødt til at købe kulfilter for at få adgang til denne funktion.

Dette er en meget effektiv model, og bemærker man prisen, så er dette endnu mere imponerende.

Modellen har nemlig en rensningskapacitet på hele 750 m3/t. Dette betyder også, at modellen vil passe fint ind i større køkkener, uden at man skal gå på kompromis med sugestyrken.

Det er også værd at lægge mærke til, at denne model ikke larmer ret meget. Den har nemlig et støjniveau på 65 dB.

Dette er ikke meget mere end en samtale mellem to personer, som måles til ca. 60 dB, og man kan derfor fint bruge den i køkkenet uden at forstyrre i andre nærliggende rum.

Når det kommer til rengøring, så er denne model også praktisk. Den er nemlig udstyret med en kurvet glasskærm, som opfanger det meste snavs.

Netop fordi skærmen er fremstillet i glas, så er den også let at rengøre efter brug. Glasskærmen er desuden med til at beskytte emhættens andre overflader fra snavs og fedt.

EMV 602 er en meget brugervenlig emhætte. Den har tre forskellige intensitetsniveauer, som man kan styre via trykknapper.

Du kan derfor tilpasse sugestyrken til madlavningen, hvilket også kan være med til at spare på energien og larmen i køkkenet. Emhætten er udstyret med halogenbelysning, som hjælper med at give overblik over kogepladerne.

Selvom denne model er effektiv på store områder og meget prisvenlig, så bør man dog være opmærksom på, at det kommer på bekostning af energiforbruget. Denne model har nemlig energimærket A, som er meget lavt for elektriske produkter.

Scandomestic EMV 602 – specifikationer

 • Højde: 61 – 97 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 50 cm
 • Energiklasse: A
 • Lydniveau: 65 dB

Eico 4760x

Eico, emhætte

Den sidste emhætte på denne liste er en omvæltning fra forrige model på listen. Denne model kommer fra Eico, og den går under navnet 4760x. Dette er en helt anden prisklasse i forhold til forrige model, og denne emhætte befinder sig i den høje ende af prisskalaen. Designet bevidner også om en højere kvalitet, og den fås i en flot kobberfarve.

Gode ting ved Eico 4760x

 • Energivenlig og smal emhætte i lækkert og moderne design
 • Lille dybde giver bedre plads i køkkenet
 • Effektiv model med rensekapacitet på 625 m3/t
 • Energibesparende LED-lys giver godt overblik over kogepladerne

Om Eico 4760x

Modellen er designet til at have en lav dybde, så den giver mere plads i køkkenet.

Denne model kan anvendes til både aftræk og som cirkulationsmodel, såfremt man tilkøber kulfilter til emhætten. Ved køb medfølger dit første kulfilter, men herefter skal man selv købe flere.

Denne model har mange gode og praktiske egenskaber, der gør den særligt attraktiv.

Først og fremmest er det en effektiv model med en rensekapacitet på 625 m3/t. Dette gør den effektiv i selv mellemstore køkkener.

Derudover modellen udstyret med energibesparende LED-lys, som sikrer dig et bedre og energivenligt overblik over kogepladerne.

Til sidst er modellen i sig selv en mere energivenlig én af slagsen. Den har nemlig energimærket E, hvilket er ret pænt for en væghængt emhætte med så høj en rensekapacitet.

Eico 4760x -specifikationer

 • Højde: 64,8 cm
 • Bredde: 85 cm
 • Dybde: 47 cm
 • Energiklasse: E
 • Lydniveau: 50-66 dB

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Gorenje WHC623E16X

gorenje, emhætte

Vi skal nu kigge på endnu en ny producent. Navnet bag denne slovenske producent er Gorenje, og de er en af Europas otte største producenter på markedet. Deres model WHC623E16X er en billigere emhætte, som ikke kræver den helt store investering. Det er en prisvenlig emhætte med mulighed for cirkulation, som også har fin sugeevne og god levetid.

Gode ting ved Gorenje WHC623E16X

 • Prisvenlig og effektiv emhætte i diskret design
 • Rensekapacitet på 505 m3/t passer bedst til mindre køkkener
 • Mulighed for recirkulation ved tilkøb af kulfilter
 • Sugestyrke med 3 intensitetsniveauer
 • Effektiv model med fedtrensningsfilter i klasse A
 • Behageligt og naturligt LED-lys giver bedre overblik over kogepladerne

Om Gorenje WHC623E16X

Modellen har et meget diskret design, og den kan derfor sagtens ”gemmes væk” uden at falde i øjnene.

Emhætten giver mulighed for recirkulation, men dette kræver dog et tilkøb af kulfilter. Derudover kan modellen også anvendes med aftrækskanal, såfremt dette er indbygget i boligen.

Denne emhætte passer bedst ind i mindre køkkener. Som man nok kunne forvente af en billigere model, så er denne ikke lige så kraftfuld som de dyrere modeller.

Den har dog stadig en rensekapacitet på 505 m3/t, og den kan derfor fint anvendes i de små køkkener uden problem.

Gorenje WHC623E16X er også væghængt, og den er flad af design, hvilket betyder, at den også fylder en del over kogepladerne. Den fylder mere end de skrå modeller, men i kraft af sit væghængte design, er denne model også stærkere.

Den har tre forskellige intensitetsniveauer. Sugestyrken styres gennem et intuitivt og simpelt panel med tre knapper og en enkelt on/off-knap.

Emhætten er derudover udstyret med et fedtfilter med effektivitetskarakteren A, hvilket er imponerende til prisen.

Den får også karakteren A for sin belysningseffektivitet. Dette betyder, at modellen har et godt og stærkt lys, og dette kommer i form af to LED-lys med en styrke på 6 watt.

Dette giver dig et bedre overblik over kogepladerne via et naturligt og behageligt lys.

Gorenje WHC623E16X – specifikationer

 • Højde: 79,5 – 112,5 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 50 cm
 • Energiklasse: F
 • Lydniveau: 62 dB

Siemens LC97BC532

Siemens, emhætte

Den næste model i rækken kommer fra Siemens. Dette er også en af de større producenter på markedet, og Siemens har også ry for at producere gode kvalitetsprodukter. Deres model LC97BC532 er også en væghængt emhætte med mulighed for recirkulation. Dette kræver udelukkende, at man tilkøber et kulfilter til emhætten.

 

Gode ting ved Siemens LC97BC532

 • Pris-, energi- og brugervenlig emhætte med intuitivt kontrolpanel
 • Fedtoptag på op til 80%
 • Maksimal rensekapacitet på 730 m3/t gennem iQdrive-motor med dobbelt blæserhjul
 • Støjsvag model med lydniveau på 54 dB
 • Fedtfilter kan afmonteres og lægges i opvaskemaskine

Om Siemens LC97BC532

Udover at det er muligt at købe et kulfilter til emhætten, så er det også muligt at anvende emhætten til kanaludtræk, såfremt dette findes i hjemmet.

Hvis ikke, så skal man investere i filtre til emhætten, da du ellers vil skulle have tilladelse til at få bygget ventilationsrør eller kanaludtræk.

Denne model befinder sig i midten af prisskalaen, og det er derfor ikke lige så stor en investering som forrige produkt på listen.

Dette er en meget effektiv emhætte, og den har et fedtoptag på ca. 80%. Dette betyder, at den fjerner langt det meste af fedtet i den beskidte luft, som cirkuleres gennem emhætten.

Du får også en emhætte med stor variation af rensekapacitet. Denne model har nemlig en rensekapacitet på 460 m3/t på sit normalniveau, og en rensekapacitet på 730 m3/t på maksimalniveauet.

Denne høje rensekapacitet skyldes emhættens indbyggede iQdrive-motor, som har dobbelt blæserhjul. Modellen har i alt 3 rense-niveauer med forskellig styrke.

Derudover har du også mulighed for at anvende et intensivt niveau for maksimal rensekapacitet.

Denne model er også en del mere støjsvag end mange andre modeller på markedet. Den har nemlig et lydniveau på små 54 dB, hvilket er ca. 10 mindre end mange andre modeller.

Dette skyldes en speciel lyddæmpning, og modellen er derfor rar at have i køkkenet. Emhætten er også udstyret med 3 stk. LED-lys med en effekt på 3 watt hver.

Disse 3 LED-lys giver bedre overblik over kogepladerne samt en behagelig belysning, der ikke går dig i øjnene.

Modellen er i øvrigt meget energivenlig, da den har et cirka-forbrug på 35,5 kWh, hvilket er en del mindre end mange andre modeller.

Denne emhætte har også praktiske egenskaber, og dette kommer især til syne ved rengøringen. Du kan nemlig afmontere det indbyggede metalfedtfilter, og dette kan sågar lægges i opvaskemaskinen for en mere grundig rengøring.

Derudover er emhættens overflader glatte og lette at tørre over med en klud, så du hurtigt kan rengøre disse uden større problemer.

Siemens LC97BC532 – specifikationer

 • Højde: 62,8 -106,4 cm
 • Bredde: 90 cm
 • Dybde: 50 cm
 • Energiklasse: C
 • Lydniveau: 54 dB

Gorenje DU601W

gorenje, emhætte

Gorenje har lavet flere modeller af emhætter, og vi skal nu kigge på deres DU601W. Dette er en ekstremt simpel model, som er utroligt prisvenlig. Dette kommer dog på bekostning af flere ting. Først og fremmest er dette en væghængt model, hvilket betyder, at modellen vil fylde mere oven over kogepladerne.

Gode ting ved Gorenje DU601W

 • Prisvenlig og simpel model med stort energiforbrug
 • Tre forskellige sugestyrker kan styres via mekanisk betjening
 • Rensekapacitet på 290 m3/t passer bedst til små køkkener
 • Kan anvendes til både aftræk og recirkulation
 • Ved køb medfølger kulfilter til recirkulation

Om Gorenje DU601W

Emhætten kan anvendes i kombination med aftrækskanal, såfremt man har sådan én indbygget i boligen. Den kan også bruges til recirkulation, hvorfor kulfilter vil medfølge ved køb af denne model.

Dog har denne emhætte en mindre styrker end mange andre modeller på markedet. Med kun 290 m3/t passer denne model bedst i mindre køkkener, hvor der ikke skal filtreres større områder.

Modellen er udstyret med mekanisk betjening og en enkelt pære i form af belysning.  Den mekaniske betjening giver dig mulighed for at vælge mellem tre forskellige sugestyrker, som alle kan varieres mellem efter behov.

Modellen er dog mere støjsvag end så mange andre typer på markedet, og den har et lydniveau på kun 56 dB. Emhætten er også udstyret med et aftageligt og vaskbart fedtfilter, hvorfor rengøringen er en smal sag.

Selvom emhætten har sine fordele i bl.a. pris og let rengøring, så er denne model også en større strømsluger.

Den har nemlig energimærket E, hvilket er langt fra den bedste karakter på markedet. Som bekendt går karaktererne fra A til G, og denne model er derfor ikke i toppen af energiforbrug.

Gorenje DU601W – specifikationer

 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 51,1 cm
 • Energiklasse: E
 • Lydniveau: 56 dB

Forskellen på almindelig emhætte og emhætte med kulfilter

Du har nu fået en gennemgang af en række eksisterende produkter på markedet. Men er du helt klar over, hvad forskellen er på en emhætte med kulfilter og en almindelig emhætte?

Hvis man skal være helt korrekt, så snakker man generelt set om to typer emhætter inden for køkkenverdenen. Disse to typer er forskellige i den måde, hvorpå de kommer af med fedt-os i køkkenet.

Står du og mangler andre hvidevarer i hjemmet, så kan du med fordel se vores test-guides om bl.a. induktionskogeplader og indbygningsovne her.

Den “almindelige” emhætte

Den almindelige emhætte, som går under navnene aftræksemhætte, udluftningsemhætte og fraluftsemhætte, fjerner fedt-os fra køkkenet ved at cirkulere den beskidte luft ud gennem ventilationsrør.

Herefter bliver den beskidte luft ført udenfor, hvorefter den kan blæse væk. Denne metode er meget almindelig i dagens Danmark, og de fleste hjem har denne løsning.

Fordelen ved denne metode er, at man er fri for at købe filtre, som man kan være nødt til med den næste model.

emhætter

Emhætter med kulfilter

Emhætter med kulfilter går også under navnet recirkulationsemhætte.

Navnet afslører denne emhættes funktion, for den fungerer således, at den suger den beskidte luft ind og renser den, før denne pumpes ud i køkkenet igen.

Her er altså tale om en emhætte, der ikke har behov for ventilationsrør og aftrækskanaler for at komme af med den beskidte luft. Dog er ulempen ved denne emhætte, at de kræver et kulfilter for at rense luften ordentligt.

Derudover skal disse skiftes, hvis ikke man vil risikere at få pumpet beskidt luft ud i køkkenet. Disse skal skiftes regelmæssigt, og du skal altså købe nye fra tid til anden.

Flere forskelle

Der er forskel på typerne, foruden metoden hvorpå emhætter kommer af med beskidt luft.

Den almindelige emhætte er oftere mere effektiv til at fjerne den beskidte luft, og de skulle også larme mindre.

Emhætter med kulfilter larmer mere, fordi de skal presse den beskidte luft ind i kulfilteret, hvor luften bliver renset. Dette skaber mere larm, og det skal man også have i mente, hvis man er ude efter ny emhætte.

Dog bør man også være opmærksom på, at det ikke er alle steder, der giver dig mulighed for at få en aftræksemhætte.

Enkelte boligsituationer, såsom lejligheder, kan ikke altid få almindelige emhætter med ventilationsrør, da disse skal etableres i væggen af bygningen.

En af ulemperne ved de almindelige emhætter er dog, at de også risikerer at suge varm luft med ud.

Dette betyder, at lejligheden eller boligen kan risikere at blive koldere eller sværere at holde varm, fordi emhætten fjerner den varme luft.

En anden ulempe ved emhætter med kulfilter er, at de ikke altid kan fjerne fugt fra køkkenet, fordi de kun fjerner madlavningspartikler.

Se også denne artikel på bomagasinet.dk: Emhætte test – her er de 8 bedste emhætter

Se vores artikel om: Test af de 5 bedste gryder

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Læs om hvad andre forbrugere anbefaler af emhætte
Computerworld – Debat

Emhætter: De bedste i test

 • Miele PUR68W
 • Miele DA 6096 W
 • Gorenje WHC623E16X
 • Scandomestic EMV 602
 • Eico 4760x

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme