Kokkekniv test-guide: De 12 bedste kokkeknive til køkkenet

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Kokkekniv test-guide: De 12 bedste kokkeknive til køkkenet

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Er du på udkig efter en ny, skarp kokkekniv til madlavningen? I dag findes der mange forskellige på markedet, og det kan derfor være svært at vælge den rigtige.

Nedeunder er der nogle faktorer, vi anbefaler, du er særligt opmærksom på, før du foretager et køb.

Vores favorit kokkeknive

Bedste kokkekniv til prisen

ONYX Cookware™ Hybrid kokkekniv i keramisk stål

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste kokkekniv med ergonomisk greb

Qookware Gyuto Rose Kokkekniv

Gå til bedste pris Læs mere
Victorinox Fibrox
Lager
Bedste kokkekniv i budget klassen

Victorinox Fibrox

Gå til bedste pris
286 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs mere
Lager
Zwilling Four Star Kokkekniv
Lager
Bedste kokkekniv til prisen

Zwilling Four Star Kokkekniv

Gå til bedste pris
379 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs mere
Lager
Forbrugerfavorit

Qookware Gyuto Kokkekniv Black Series

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste allrounder

Gastrotools Gyuto Kokkekniv

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste kokkekniv med træhåndtag

Qookware Japansk Gyuto Kokkekniv Bright Series

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste kokkekniv til prisen

Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm.

Gå til bedste pris Læs mere
Budgetvenlig Santoku-kniv

Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm

Gå til bedste pris Læs mere
Bedste kokkekniv til at skære grøntsager

Qookware Nakiri kniv

Gå til bedste pris Læs mere
Smukt og funktionelt design

Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm

Gå til bedste pris Læs mere
Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm
Lager
God kokkekniv til at hakke grøntsager og skære kød i skiver

Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm

Gå til bedste pris
1.298 Kr. hos ComputerSalg A/S
Læs mere
Lager

Seneste ændring:

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af kokkeknive, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

Tidligere ændringer:

29. juli 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Hvad bør du overveje, når du køber en kokkekniv?

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 12 bedste kokkeknivei test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

    1
  • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
  • 2
  • Kundernes mening om produktet
  • 3
  • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
  • 4
  • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
  • 5
  • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste kokkekniv til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ONYX Cookware™ Hybrid kokkekniv i keramisk stål - med kvalitetsblad og elegant design

Den hybride kokkekniv i keramisk stål fra ONYX Cookware™ er et godt valg for alle, der er på udkig efter en køkkenkniv i god kvalitet og med lang levetid, som kan dække alle behov. Kniven er fremstillet af titanium og stållegering, der giver en slidstærk overflade.

Bedste kokkekniv til prisen
ONYX Cookware™ Hybrid kokkekniv i keramisk stål

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX Cookware™ Hybrid kokkekniv i keramisk stål:

  • Rustfri
  • Fremstillet af titanium og stållegering
  • Kan vaskes i opvaskemaskine

Redaktionens vurdering

ONYX Cookware™ Hybrid køkkenkniven tilbyder et design af høj kvalitet med 100 dages returret. Den eneste ulempe er, at kniven let kan komme til at se slidt ud, selv efter rengøring, men da den kommer med en 5-årig garanti, gør det modellen til vores ”bedste til prisen” køkkenkniv.

Mere om ONYX Cookware™ Hybrid kokkekniv i keramisk stål

SPECIFIKATIONER

  • Håndtagslængde: 14 cm
  • Bladets længde: 20 cm
  • Vægt: 260 g
  • Materiale: Keramik - stål
  • Håndtag materiale: Glasfiber
  • Stål hårdhed: 64 HRC

Produktanalyse af ONYX Cookware™ Hybrid Ceramic Steel Chef's Knife

ONYX Cookware™ Hybrid er en rustfri kniv, som både giver skarpheden fra en keramisk kniv kombineret med lang holdbarhed fra en stålkniv. Køkkenkniven er fremstillet i et elegant design og med et skridsikkert glasfiberhåndtag, som har en vand- og snavsafvisende overflade. Kniven er nem at rengøre, da den tåler at komme i opvaskemaskinen, og den leveres med 100 dages returret.

Fordele og ulemper ved ONYX Cookware™ Hybrid kokkekniv i keramisk stål

Fordele

  • Skridsikkert håndtag af glasfiber
  • Letvægt
  • Elegant design
  • 100 dages returret

Ulemper

  • Kan nemt komme til at se slidt ud
Bedste kokkekniv med ergonomisk greb test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qookware Gyuto Rose Kokkekniv - specialdesignet kokkekniv med designbeskyttet skæfte

Qookwares japanske Gyuto kokkekniv i Rose-serien er designet i samarbejde med professionelle kokke. Kniven i 67 lag rustfrit stål, er parret med et komfortabelt, ergonomisk håndtag for nem brug.

Qookware Gyuto Rose Kokkekniv
Bedste kokkekniv med ergonomisk greb

Dagens bedste priser og tilbud på Qookware Gyuto Rose Kokkekniv:

  • Designbeskyttet håndtag i ergonomisk palisand
  • Stålkerne produceret af VG-10 stål
  • Testet og udviklet sammen med professionelle

Mere om Qookware Gyuto Rose Kokkekniv

SPECIFIKATIONER

  • Håndtagslængde: 14 cm
  • Bladets længde: 23 cm
  • Vægt: 225 g
  • Stål hårdhed: 62 HRC
  • Materiale: Damaskus rustfrit stål
  • Håndtag materiale: Rosentræ

Godt greb med designbeskyttet og ergonomisk skæfte
Det, der blandt andet adskiller Qookwares Gyuto Rose kokkekniv fra andre topsælgende knive, er det ergonomiske håndtag i palisandertræ. Under vores test oplevede vi, at designet formede sig godt efter hånden, hvilket giver et behageligt og fast greb, når du skal skære eller snitte.

Designet og testet med professionelle kokke
De fleste knive på markedet i dag, er meget ens i kvalitet og design.
Qookwares Gyuto Rose er imidlertid en ny type kniv. Kokkekniven er anderledes, fordi den er blevet skabt med input fra eksperter for at sikre, at den lever op til deres høje standarder.

Skarphed og holdbarhed
Kokkekniven er meget skarp, hvilket vi oplevede, efter vi testede den ved at skære en tomat i skiver. Vi var glade for at bemærke, at kniven gled igennem tomaten uden, at der var behov for at presse. Det eneste vi brugte var knivens vægt.

Kernen er lavet af VG-10 stål, som har et højere kulstofindhold end andre modeller – hvilket betyder, at kniven holder sin skarpheden længe. Vi satte kokkekniven på prøve i 3 måneder og fandt ud af, at knivens skarphed efter 3 måneder var næsten identisk med den oprindelige skarphed.

En anden måde at teste skarpheden af klingen på er, at se hvor tyndt kniven kan skære. Vi kunne uden problemer skære skiver på under 1 mm af tomater, hvilket er meget imponerende.
Det eneste minus ved kokkekniven er, at den ikke tåler at komme i opvaskemaskinen.

Vi var meget imponerede over kokkekniven efter at have testet den. Kniven holdt sig skarp i 3 måneder i træk og gjorde det nemt at skære mad i skiver, selv efter længere tids brug. Derudover fandt vi, at det ergonomiske håndtag forhindrede ubehag under arbejdet. Den eneste ulempe er, at du ikke kan sætte kniven i opvaskemaskinen; men det er dog ikke noget, vi vil anbefale til alle, der alligevel bruger en kvalitetskniv som denne.
Med alle faktorer taget i betragtning mener vi, at Qookwares Gyuto Rose kokkekniv i øjeblikket er den bedste mulighed, der findes inden for premium knive.

Fordele og ulemper ved Qookware Gyuto Rose Kokkekniv

Fordele

  • Klingekerne af VG-10 stål
  • Godt greb med ergonomisk skæfte
  • Holder skarpheden godt
  • Udviklet i samarbejde med professionelle kokke

Ulemper

  • Kan ikke tåle at komme i opvaskemaskinen
Bedste kokkekniv i budget klassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Victorinox Fibrox - Victorinox svar på en let og skarp kokkekniv

  • 4,7 på Amazon
  • 4,8 på TheSpruceEats.com
  • "Budget pick" af NYtimes.com

Victorinox kokkekniven er et fremragende valg for alle, der søger en billig og holdbar løsning til en rimelig pris. Kniven har et skridsikkert TPE-håndtag, hvilket gør den alsidig nok til at klare alle de køkkenopgaver, du udsætter den for.

Victorinox Fibrox
Bedste kokkekniv i budget klassen

Dagens bedste priser og tilbud på Victorinox Fibrox:

  • TPE skridsikkert håndtag
  • Designet for effektivitet
  • Bladet er meget skarpt

Anmeldelse: Produktanalyse af Victorinox Kokkekniv

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 22 cm
  • Materiale: Rustfrit stål
  • Håndtag materiale: Plast
  • Vægt: 164 g
  • Stål hårdhed: 53 HRC
  • Håndtagslængde: ?

Schweiziske Victorinox
Victorinox er et mærke, der er kendt for at fremstille knive og andre husholdningsredskaber af høj kvalitet. Deres knivkollektioner omfatter Fibrox, Wood, Grand Maitre og Swiss Modern – hver med deres eget unikke prispunkt. Den viste model er en kokkekniv fra Fibrox-serien, der ifølge Victorinox er designet specielt til professionelle.

Ideel til at skære både grøntsager og kød
Victorinox kokkekniven ligner andre modeller på markedet med et bredt, buet blad, der er perfekt til at skære kød eller grøntsager. Knivens overflade er tekstureret, hvilket gør den lettere at gribe fat i, samt mere behagelig ved længerevarende brug.

Plastik cover til længere holdbarhed
Kokkekniven har et blad i rustfrit stål, der er både skarpt og let. Det medfølgende plastik cover gør det nemt at opbevare kniven uden at være bange for at beskadige bladet. Du kan også vælge at opbevare kokkekniven i en blok, hvis du foretrækker det.

Hvad siger brugere og eksperter om Victorinox Kokkekniv?

På Amazon har kokkekniven været meget populær med 4,7/5 stjerner. TheSpruceEats.com gav den en bedømmelse på 4,8/5 stjerner, og NYtimes.com kaldte den et godt “budgetvalg” Det, der gør kokkekniven så fantastisk, er dens lave pris, høje skarphed og behagelige brug.

Mere om Victorinox Fibrox

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 22 cm
  • Materiale: Rustfrit stål
  • Håndtag materiale: Plast
  • Vægt: 164 g
  • Stål hårdhed: 53 HRC
  • Håndtagslængde: ?

Redaktionens vurdering

Victorinox kokkekniven er både klassisk og praktisk med et bredt blad, der gør det nemt at hakke og snitte. Det ergonomiske håndtag sikrer behagelig brug, selv når små stykker mad sidder fast på knivens overflade. Det er en prisbillig løsning, der ikke ofrer på kvaliteten, hvilket gør den til vores bedste budgetvalg.

Fordele og ulemper ved Victorinox Fibrox

Fordele

  • Bredt og solidt stålblad
  • Håndtaget er behageligt når du bruger kniven
  • Kniven er meget let

Ulemper

  • Madresterne kan godt sidde fast i håndtaget
Bedste kokkekniv til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Zwilling Four Star Kokkekniv - Kniv med ishærdet blad i topkvalitet

  • 4,7 på Amazon
  • "Bedste overordnede kniv" af TechGearLab.com

Zwilling Four Star kokkekniven er et topvalg for entusiaster og professionelle, der ønsker en kniv, der både er komfortabel og sikker. Det ergonomiske håndtag giver dig et godt greb om kniven, så den ikke glider ud af hånden, mens du bruger den.

Zwilling Four Star Kokkekniv
Bedste kokkekniv til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Zwilling Four Star Kokkekniv:

  • Bladet er ishærdet
  • Stålet er smedet og ikke stemplet
  • Håndtaget er komfortabelt og ergonomisk at br

Anmeldelse: Produktanalyse af Zwilling Four Star Kokkekniv

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 20 cm
  • Vægt: 308 g
  • Stål hårdhed: ?
  • Materiale: Kulstofstål
  • Håndtag materiale: Plast
  • Håndtagslængde: 13 cm

Kniven holder sig skarp i lang tid
Zwilling Four Star kokkekniven er fremstillet med et 20 cm langt blad af tysk stål, som har et højt indhold af kulstof. Det gør, at kniven holder sig skarp i længere tid og gør den også modstandsdygtig over for rust. Kniven er smedet i stedet for stemplet, hvilket øger kvaliteten og holdbarheden. Prisen er dog derfor lidt højere end konkurrerende knive på markedet.

SIGMAFORGE®
Zwilling kniven er smedet af ét stykke metal, hvilket øger holdbarheden. Det giver også kokkekniven et stærkere og tykkere blad. Smedet kokkeknive har også nemmere ved at holde sig skarpe, specielt i modsætningen til stemplet knive. Derfor behøver du ikke at vedligeholde eller slibe kniven hele tiden.

Perfekt til alle opgaver i køkkenet
Takket være det skarpe blad og den grebsvenlige fingerskærm er Zwilling kokkekniven perfekt til enhver opgave i køkkenet. Med den kan du nemt og sikkert skære alt fra grøntsager til kød.

Hvad siger brugere og eksperter om Zwilling Four Star Kokkekniv?

Zwilling’s kokkekniv blev yderst godt modtaget af brugerne med en gennemsnitlig bedømmelse på 4,7/5 stjerner på Amazon. Brugerne roste knivens ergonomi, kvalitet, skarphed og holdbarhed. Teamet hos TechGearLab.com var begejstret for kokkekniven og gik så langt som til at give den deres “Best Overall Pick” i en anmeldelse, der fremhævede mange af knivens kvaliteter.

Mere om Zwilling Four Star Kokkekniv

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 20 cm
  • Vægt: 308 g
  • Stål hårdhed: ?
  • Materiale: Kulstofstål
  • Håndtag materiale: Plast
  • Håndtagslængde: 13 cm

Redaktionens vurdering

Zwilling’s kokkekniv har et elegant sort håndtag og et blad af høj kvalitet. Selv om bladet er tykt, kan det forekomme, at våd mad hænger fast. SIGMAFORGE giver dog mulighed for meget præcis skæring, hvilket opvejer denne mangel. Du får meget kniv for pengene med dette produkt, og derfor mener vi, at det er det bedste valg til prisen.

Fordele og ulemper ved Zwilling Four Star Kokkekniv

Fordele

  • FRIODUR®-blad
  • Du får en glidende overgang mellem skæfte og blad
  • Kniven er smedet i stedet for stemplet
  • Ergonomisk håndtag

Ulemper

  • Bladet kan føles en smule for tyk
Forbrugerfavorit test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qookware Gyuto Kokkekniv Black Series - japansk kokkekniv smedet efter damaskus metoden

  • 4,9/5 stjerner på TrustPilot
  • 5/6 stjerner hos Mad & Monopolet

Er du på udkig efter en ny kokkekniv, der er velegnet til at skære alt muligt forskelligt, så er kokkekniven fra Qookware et godt bud. Her får du en kokkekniv af meget høj kvalitet der sammenlignet med lignende produkter på markedet bogstaveligt talt, er den skarpeste kniv til prisen. Kniven har en HRC-værdi på 62 på Rockwell-skalaen, hvilket indikerer høj stålhårdhed.

Qookware Gyuto Kokkekniv Black Series
Forbrugerfavorit

Dagens bedste priser og tilbud på Qookware Gyuto Kokkekniv Black Series:

  • Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
  • Tilfredshedsgaranti eller pengene retur
  • 67-lags carbonstål

Mere om Qookware Gyuto Kokkekniv Black Series

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 21 cm
  • Håndtagslængde: 12 cm
  • Stål hårdhed: 62 HRC
  • Materiale: Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
  • Håndtag materiale: G-10 komposit
  • Vægt: 244 g

Kniven er et oplagt valg, hvis du har brug for et redskab, der kan bruges til en masse forskelligt i køkkenet. Der er tale om en kniv, hvor der hverken er gået på kompromis med kvaliteten eller æstetikken. Hvis du som person går op i, at dine køkkenredskaber skal være pæne at se på, har du her en god kandidat.

Derudover er kniven fordelagtig, fordi de 67 lag carbonstål sikrer, at kniven holder sin skarphed. Den egne sig bedst til at skære kød og brød og snitte grøntsager.

Skaftet, der er tilpasset håndformen, er også en fordel, da det gør, at kniven ligger godt i hånden, når den bruges.

Derfor anbefaler vi Qknives Japansk kokkekniv – Black Series
Kniven er én af de skarpeste på markedet og samtidig har den en højere HRC-værdi end mange andre europæiske kokkeknive. Dertil kan den bruges til at skære stort set alt, og så ligger den godt i hånden, hvilket trækker op i vores vurdering. Knivens mange fordele kombineret med de gode kundeanmeldelser, som Qknives får på Trustpilot, gør, at vi anbefaler kokkekniven fra Qknives til alle dem, der leder efter en ny kvalitetskniv. 

Fordele og ulemper ved Qookware Gyuto Kokkekniv Black Series

Fordele

  • Den skarpeste kokkekniv til prisen
  • Behageligt håndtag der tilpasser sig den naturlige håndform
  • Der er intet logo på knivbladet, hvilket giver et elegant udtryk
  • 62 HRC på Rockwell-skalaen
  • Kan bruges til at snitte grøntsager og skære kød eller brød med

Ulemper

  • I højere prisklasse
Bedste allrounder test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Gastrotools Gyuto Kokkekniv - Bedste alsidige kokkekniv

Du kan sagtens investere i mange forskellige knive, så du er fuldstændig forberedt, næste gang du skal trylle i køkkenet. Men du kan også vælge at investere i én kniv, der kan udføre stort set alle opgaver – og sådan en kniv er Gastrotools Gyuto Kokkekniv. 

Gastrotools Gyuto Kokkekniv
Bedste allrounder

Dagens bedste priser og tilbud på Gastrotools Gyuto Kokkekniv:

  • 67 lag rustfrit stål
  • Stabilt VG10-kernestål
  • Benyttes af kendis kokke som Jacob Jørgsholm

Mere om Gastrotools Gyuto Kokkekniv

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 21 cm
  • Stål hårdhed: 60 HRC
  • Materiale: Stål VG10-kernestål omgivet af 66 lag rustfrit stål
  • Håndtag materiale: G10 komposit
  • Vægt: 228 g
  • Håndtagslængde: ?

Gyuto-kokkeknive stammer oprindeligt fra Japan, og de kommer i flere forskellige størrelser og design. Den klare fordel ved en Gyuto-kokkekniv er, at den ofte har en flad profil mod hælen til hakning og en spids tip til præcisionsarbejde.

En Gyuto-kokkekniv er derfor én af de mest effektive typer knive på markedet.

Gastrotools Gyuto Kokkekniv er i den dyrere ende af prisskalaen, men med denne kokkekniv kan du stort set udskifte alle dine gamle knive.

Den føles meget behagelig at holde om, og så bærer den et smukt, minimalistisk design. Gyuto-kokkekniven fra Gastrotools er dog utrolig skarp, så hvis du er nybegynder, skal du være varsom med denne kokkekniv. 

Fordele og ulemper ved Gastrotools Gyuto Kokkekniv

Fordele

  • Meget skarp
  • Føles behagelig i hånden
  • Elegant design
  • God returpolitik
  • Kokkekniv til kød, grøntsager, frugt og krydderurter

Ulemper

  • Lidt lavere HRC end nogle andre modeller
  • Ikke det bedste valg for nybegyndere

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Gastrotools Gyuto Kokkekniv
Bedste kokkekniv med træhåndtag test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qookware Japansk Gyuto Kokkekniv Bright Series - køkkenkniv i imponerende kvalitet

Hvis du går op i madlavning og gastronomi, og leder efter din næste kvalitetskniv, så skal du kigge på Bright Series kokkekniven fra Qookware. Bag Qookware er to unge nordjyder, der i jagten på at finde køkkenknive i virkelig høj kvalitet endte i Japan, hvor materialer og produktionsmetoder er en klasse for sig. Det er Bright Series kokkekniven er godt eksempel på.  

Qookware Japansk Gyuto Kokkekniv Bright Series
Bedste kokkekniv med træhåndtag

Dagens bedste priser og tilbud på Qookware Japansk Gyuto Kokkekniv Bright Series:

  • 67 lag kulstofstål
  • Håndtag i sykomortræ
  • Alsidig i brug

Mere om Qookware Japansk Gyuto Kokkekniv Bright Series

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 21 cm
  • Håndtagslængde: 14.5
  • Stål hårdhed: 62 HRC
  • Materiale: Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
  • Håndtag materiale: Sycamore træ
  • Vægt: 218 g

Den japanske kokkekniv er en kombination af stærke materialer samt godt håndværk og et elegant design. Der er tale om slidstærkt carbon stål i 67 lag smedet efter Damascus metoden.

De 62 HRC ifølge Rockwell-skalaen viser knivens styrke og stålhårdhed. Den høje HRC score på Rockwell-skalaen og knivens hårdhed gør den enormt slidstærk. Kniven kræver derfor ikke at blive slebet med samme hyppighed som mange andre kokkeknive. 

I forhold til Qknives øvrige knivserier, er det særlige vægten og det lyse skaft i ahorn, der får kniven til at skille sig ud. Den vejer kun 218 gram, og med et håndformet skæfte gør det kniven let og brugervenlig. Den er det oplagte valg til at assistere dig til alsidige køkkenopgaver.

Undervejs vil vægten af kniven gøre det nemt og rart for dig, og det håndformede skæfte gør enhver opgave med kniven til en fornøjelse. Det gør ligeledes føringen af det 21 cm blad let. Det er alt sammen egenskaber, der tilsammen udgør den måske bedste kokkekniv til dig og dine behov. 

Det er en skarp kniv til en skarp pris, der uden tvivl er et udtryk for fusionen mellem japansk kvalitet og nordjysk mentalitet. Det er en kvalitets kokkekniv til en pris, der giver god mening for enhver madentusiast, der vil have en slidstærk og elegant udvidelse til sin knivblok. Det lyse ahorntræ på knivens skaft er et unikt modspil til markedets mørke knive, der vil bidrage med en charme og særlig kvalitet til ethvert kvalitetsbevidst køkken. 

Den japanske kokkekniv fra QKnives Bright Series har 3 egenskaber, der gør, at den adskiller sig fra markedets øvrige kokkeknive. Derudover får Qknives også rigtig gode brugeranmeldelser med en score på 4.9 stjerner ud af 5 på Trustpilot.

For det første har den en høj score i forhold til HRC på Rockwell-skalaen, hvilket ikke er forventeligt at flere af markedets lignende produkter. For det andet er det håndformede skæfte i lyst ahorn unikt. For det tredje er kombinationen af Nordjysk prissætning og japanske produktionsmetoder og -traditioner noget helt specielt.

Samlet set giver det en unik kokkekniv med et særpræget og slidstærkt design, der kan klare langt de fleste skære- og snitteopgaver i ethvert køkken.

Fordele og ulemper ved Qookware Japansk Gyuto Kokkekniv Bright Series

Fordele

  • Hård og holdbar klinge
  • Holder sin skarphed
  • 62 HRC på Rockwell-skalaen
  • Føles stabilt i hånden

Ulemper

  • Det tager lidt tid at vænne sig til håndtaget
  • I højere prisklasse
Bedste kokkekniv til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm. - fantastisk all-round kniv til enhver opgave

Bladet på denne kniv har 67 lag damaskeret rustfrit stål, hvilket sikrer dens robusthed og skarphed. Den skærer let igennem selv det sejeste kød. Vi har gennemgået denne model i dybden og vurderet alle dens funktioner for at sikre, at den dækker dine behov.

Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm.
Bedste kokkekniv til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm.:

  • Velafbalanceret, ergonomisk håndtag
  • 67 lag damaskeret rustfrit stål
  • 15 graders skarp kant

Mere om Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm.

SPECIFIKATIONER

  • Håndtagslængde: 13cm
  • Håndtag materiale: Sort olieret Pakka træ
  • Materiale: Damaskus stål
  • Bladets længde: 20 cm
  • Stål hårdhed: 56 HRC
  • Vægt: ?

Kniven har et 20 cm langt blad, der er blevet slebet til 15 grader og derfor er ekstremt skarpt, som gør den ideel til at skære og hakke.

Bladets skråning gør det muligt at lave en skærebevægelse med mindre kraft, hvilket mindsker risikoen for, at kniven glider og skærer dine fingre. 

Det ergonomiske håndtag er lavet af sort olieret Pakka træ og er vandafvisende, så det ikke vil blive skævt eller revet over tid. Kniven er velafbalanceret og let at holde i hånden, du kan sagtens bruge den i længere tid, uden ubehag.

Den er også lavet af Damaskus stål, som er ekstremt hårdt og holdbart, derfor kan kniven holde i mange år, hvis den bliver behandlet korrekt. 56 HRC-klassificeringen sikrer også, at kniven vil kunne modstå en høj grad af belastning, hvilket gør den ideel til hårdt brug i køkkenet.

Som følge af de mange stållag har hver kniv fra Classic-kollektionen sit eget særprægede design og sin egen stil. Knivens stilfulde design gør den til en smuk tilføjelse til ethvert køkken. Den er prissat i det mellemste segment, hvilket gør den overkommelig for de fleste mennesker.

Redaktionens vurdering

Vi er ret vilde med Gyuto kokkekniven. Den er utrolig velafbalanceret og nem at holde. Det 15 grader slebne blad gør det til en leg at skære gennem selv de hårdeste råvarer, og det stilfulde design i Damaskus-stål er ganske enkelt smukt. Selv om den ikke tåler opvaskemaskine, er denne kniv meget nem at rengøre i hånden. 

Fordele og ulemper ved Classic Gyuto kokkekniv – 200 Mm.

Fordele

  • Bevarer skarpheden over tid
  • Kan modstå vand
  • Let at rengøre
  • Let at holde

Ulemper

  • Ikke opvaskemaskineegnet
  • Moderat HRC-score i forhold til prisen.
  • Damaskusstål kan være svært at slibe
Budgetvenlig Santoku-kniv test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm - til præcise kulinariske opgaver

Santoku-kniven er et alsidigt redskab, der kan bruges til en lang række opgaver. Den vil gøre dit arbejde lettere, uanset om du snitter, skærer i tern eller hakker. Vi har kigget på alle dens funktioner for at se, om den er en investering værd. 

Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm
Budgetvenlig Santoku-kniv

Dagens bedste priser og tilbud på Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm:

  • Holdbar stålkerne
  • Robust håndtag af Pakka-træ
  • Alsidig i brug

Mere om Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 18 cm
  • Håndtagslængde: 13.6 cm
  • Materiale: Damaskus stål
  • Håndtag materiale: Sort olieret Pakka træ
  • Stål hårdhed: 56 HRC
  • Vægt: ?

En Santoku-kniv i japansk stil er et godt valg for både amatør- og professionelle kokke. Den har et tyndere blad end en almindelig kokkekniv, hvilket giver mulighed for finere hakning og skære råvarer i helt tynde skiver.

Skæftet er lavet af holdbart sort Pakka træ, hvilket gør den resistent over for slid og vand. Derudover er skæftet 13,6 cm langt, så kniven er nemmere at håndtere og ligger godt i hånden. 

De unikke mønstre på siden af bladet tilføjer et strejf af stil til dette klassiske køkkenredskab. Dens ekstraordinære holdbarhed sikrer, at den kan bruges uden at blive sløvet af tidens brug eller lide skade af vandpåvirkning.

Vægten er jævnt fordelt, så denne kniv skærer problemfrit. På grund af det skarpe og tynde blad behøver du ikke at anvende meget kraft, når du tilbereder aftensmaden. Du kan anvende en række forskellige skæreteknikker med denne kniv, fordi den nemt kan arbejde med forskellige ingredienser. 

Redaktionens vurdering

Den præcision kniven skærer med er fantastisk, og den er meget velafbalanceret, hvilket gør den behagelig at bruge. Sammenlignet med en traditionel kokkekniv tager det lidt tid at vænne sig til, men vi mener, at det er et godt valg for folk, der skal hakke eller snitte alle slags ingredienser.

Fordele og ulemper ved Classic Santoku kokkekniv – 180 Mm

Fordele

  • Godt afbalanceret og behagelig i hånden
  • Høj skærepræcision
  • Let at slibe eller stryge

Ulemper

  • Tager lidt tid at vænne sig til
  • Damaskus stål kan være svært at slibe
Bedste kokkekniv til at skære grøntsager test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Qookware Nakiri kniv - meget høj kvalitet

Hvis du er på udkig efter en kniv, der er velegnet til at snitte grøntsager, kan du roligt tage et nærmere kig på Qookware’ Japansk Nakiri kniv. Der er her tale om en kniv af meget høj kvalitet, der blandt andet har 62 HRC på Rockwell-skalaen. Det betyder, at kniven har en høj stålhårdhed.

Qookware Nakiri kniv
Bedste kokkekniv til at skære grøntsager

Dagens bedste priser og tilbud på Qookware Nakiri kniv:

  • Skaft lavet af naturligt pakkatræ
  • Rektangulær form for nem kontrol
  • Unikt design af bladet

Mere om Qookware Nakiri kniv

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 17 cm
  • Håndtagslængde: 13 cm
  • Stål hårdhed: 62 HRC
  • Materiale: Kulstofstål smedet efter Damaskus-metoden
  • Håndtag materiale: Pakkatræ
  • Vægt: 254 g

Der er flere forskellige faktorer, der er med til at gøre, at Nakiri-kniven er en af de bedste grøntsagsknive, du kan finde på markedet. Kniven scorer først og fremmest 62 HRC på Rockwell-skalaen, hvilket er et udtryk for, at der er tale om en meget høj stålhårdhed.

Det er blandt andet den høje stålhårdhed, der med til at gøre kniven til et genialt redskab til at snitte grøntsager med. 

Japanske knive har ofte en højere stålhårdhed end eksempelvis europæiske køkkenknive, og den høje stålhårdhed er med til at gøre kniven skarpere i meget længere tid. Du får altså en kniv med en meget lang levetid. Knivens blad har en rektangulær form, og det er med til at give dig utrolig god kontrol og stabilitet, når du snitter med kniven, hvilket er helt essentielt, når du snitter grøntsager.

Derudover har kniven 67-lags carbonstål, og dette høje carbonindhold er med til at sikre, at kniven kan vedblive at være skarp, selvom den ofte tages i brug. Du får med kniven derudover et redskab med et stilrent udtryk, da der er tale om et stilrent knivblad uden logo.

Nakiri kniven er en utroligt god grøntsagskniv sammenlignet med andre knive på markedet, da den japanske Nakiri-kniv blandt andet har en højere HRC-værdi end eksempelvis europæiske knive. Derfor er du med kniven sikret et produkt, der selv efter lang tids brug kan blive ved med til at være skarp. 

Fordele og ulemper ved Qookware Nakiri kniv

Fordele

  • En af de bedste grøntsagsknive på markedet
  • Kniven har 67-lags carbonstål, og dette medfører, at kniven kan holde sin skarphed
  • Behagelig at bruge
  • Kniven har et rektangulært blad, hvilket giver dig god kontrol med kniven
  • Fantastisk skæreevne

Ulemper

  • Ikke så alsidig som andre/egnet mest til grøntsager
Smukt og funktionelt design test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm - den mest eksklusive kokkekniv

På Rockwell-skalaen har denne kokkekniv en hårdhed på 62 HRC. Dette indikerer, at bladet vil være mere holdbart og mindre tilbøjeligt til at miste sin skarphed over tid. Vi har gennemgået denne model i detaljer for at se, om den er en god værdi, og hvad der gør den unik blandt andre knive på markedet.

Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm
Smukt og funktionelt design

Dagens bedste priser og tilbud på Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm:

  • Stålets hårdhed: 62 HRC
  • 14 cm langt skæfte for bedre balance
  • Elegant design

Mere om Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 20 cm
  • Håndtagslængde: 14 cm
  • Materiale: Damaskus stål
  • Håndtag materiale: Ibenholt træ
  • Stål hårdhed: 62 HRC
  • Vægt: ?

Kniven er fremstillet af luksuriøse materialer og er både elegant og praktisk, hvilket gør den perfekt til hverdagsbrug.

Den har en unik bladprofil og et håndtag af ibenholt træ med en stålkerne. Det er en af de længste og største knive i Legacy-serien, med et 20 centimeter langt blad og et 14 centimeter langt skæfte. 

Uanset om du er professionel kok eller hjemmekok, er denne kniv designet til at gøre tilberedning af måltider til en leg. Selv de vanskeligste skæreopgaver kan klares med lethed takket være dens imponerende hårdhed.

Kokkekniven er det mest alsidige værktøj i ethvert køkken. Dens smukke form er en fantastisk tilføjelse til enhver knivsamling. Den kan sagtens bruges hver dag uden at blive ødelagt. Folk, der ønsker præcis kontrol, mens de bruger kniven, vil sætte pris på denne model.

Og det faktum, at den måler op til 62 HRC på Rockwell-skalaen, bidrager kun til værdien og kvaliteten. Og med en pris, der er høj, men ikke uden for rækkevidde, vil Legacy Kiritsuke kokkekniv være en god investering til ethvert køkken. 

Redaktionens vurdering

Denne kniv kan klare enhver opgave, du ønsker, uanset om det er at skære kød i stykker, hakke grøntsager eller snitte krydderurter. Desuden kan den bruges hver dag uden at du skal bekymre dig om, at den mister sin skarphed. Selv om den er til den dyrere side, gør dens elegante design den perfekt til både professionel og personlig brug. 

Fordele og ulemper ved Legacy Kiritsuke kokkekniv – 200 Mm

Fordele

  • Perfekt balance
  • Længste kniv i Legacy-kollektionen
  • Holder sig skarp i lang tid
  • Skarp knivkant

Ulemper

  • I en højere prisklasse
  • Et kantet skæfte giver ikke den samme komfort som andre
  • Kan være for letvægtig til en erfaren kok
God kokkekniv til at hakke grøntsager og skære kød i skiver test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm - en af de bedste på markedet

  • 4.9 Google Shopping

Er du på udkig efter en kokkekniv der kan dække netop de behov, du har til madlavningen? Så vil Kai Shun Classic DM-0706 falde i din smag. 

Kniven er topscorer hos svenske Råd & Rön og Foodsguy.com. Herudover har kniven modtaget flotte anmeldelser fra mere end 2.000 forbrugere hos Amazon.com, hvor den scorer hele 4,7 ud af 5 mulige stjerner. 

Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm
God kokkekniv til at hakke grøntsager og skære kød i skiver

Dagens bedste priser og tilbud på Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm:

  • 32-lags Damaskus stål
  • Fra den japanske knivmester Kai
  • Klassisk design

Mere om Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm

SPECIFIKATIONER

  • Bladets længde: 20.5 cm
  • Stål hårdhed: 61 HRC
  • Materiale: Stål
  • Håndtag materiale: Sortbejdset birketræ
  • Vægt: 208 g
  • Håndtagslængde: 12 cm

Den klassiske kokkekniv fås i to forskellige størrelser, som både udvider dine muligheder og er en hjælp til dine opgaver i køkkenet. Den større kniv på 25,5 cm egner sig særligt til større opgaver, såsom at skære et kålhoved, meloner eller store stege. Derfor anbefales Kai Shun Classic DM-0706 20,5 cm særligt, da den lidt mindre model egner sig til enhver opgave.

Knivens design viser tydeligt knivens høje kvalitet, med et skaft lavet i sortbejdset birketræ. Det klassiske design er perfekt for dig, der søger kvalitetsredskaber til dit køkken og til din madlavning.

Kai Shun Classic kokkekniv er en banebrydende model i denne prisklasse. Du får en kniv, som har alle de egenskaber en god kokkekniv bør have. Knivens design er ikke kun praktisk, men også smukt fremstillet. Knivenes skafter er lavet i Pakka træ af sortbejdset birketræ, som ikke blot giver et elegant udtryk, men også et behageligt og godt greb.

Designet vil gøre det lettere for dig at snitte, og garanterer derfor en behagelig oplevelse ved brug af kniven. Denne models blad er fremstillet af 32 lag rustfrit stål og har en hård stålkerne af VG-MAX, som er en videreudvikling af VG-10.

Du forsikres altså om, at kniven er yderst skarp og slidstærk. Kai Shun Classic DM-0706 er en gyoto, også kendt som den klassiske franske kokkekniv, fremstillet primært til brug af en højrehåndet. Knivens høje kvalitet samt skarpe pris gør den til et uundværligt redskab i dit køkken.

Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm er en af de bedste knive på markedet, og det er en kokkekniv, der har en hårdere stålkerne end mange andre europæiske kokkeknive. Prisen er yderst god sammenlignet med lignende modeller, og størrelsen på kniven giver den endeløse funktionsmuligheder i køkkenet.

Fordele og ulemper ved Kai Shun Classic DM-0706 Kokkekniv 20,5 cm

Fordele

  • Fås i to størrelser
  • Holdbar
  • Skæfte i sortbejdset birketræ
  • Klassisk design
  • Let at slibe og bevarer kanten godt
  • Skærende stål – VG-MAX

Ulemper

  • Designet kan let vaskes af
  • Håndtaget er kun højrehåndet

Hvad skal du overveje, før du køber kokkeknive

  • Vægt – Vi anbefaler, at du ser på knivens vægt. En tungere kniv er generelt lidt bedre at skære med, da den har en større skærekraft. En lettere kniv er bedre til at hakke og uerfarne brugere vil ofte finde en let kniv nemmere at bruge. Tag derfor med i dine overvejelser, hvad du vil bruge den til. Med det sagt, så er det vigtigste naturligvis, at den føles rigtig for dig. 
  • Materiale – Kokkeknive laves i flere forskellige materialer. Et populært valg er kulstofstål, som er hårdere og skarpere end rustfrit stål, men også mere skørt og mere udsat for korrosion og rust. Det ændrer dog ikke på at kulstofstål er et fremragende materiale til knive, men det kræver mere vedligeholdelse.
    De fleste kokkeknive er fremstillet af rustfrit stål, som er modstandsdygtigt over for rust og korrosion. De kan dog være sværere at holde skarpe, omvend det ikke er umuligt. Damaskusstål er et mønstersvejst stål, der er meget skarpt og flot. Det bliver ofte brugt til at lave japanske knive af høj kvalitet, selvom det kan være svært at slibe. Keramiske knive er lette og super skarpe, men de er også ret skrøbelige og kan ikke slibes derhjemme.
  • Håndtag – Håndtaget (også kaldet skaftet) på en kokkekniv er gerne fremstillet i træ, metal, plast og kompositmaterialer. Håndtaget er ofte beskrevet som knivens “akkileshæl,” og det er derfor vigtigt at vedligeholde det. Vi anbefaler, at du ikke smider din kokkekniv i vaskemaskinen, men vasker den i hånden – særligt hvis håndtaget er lavet af træ. De fleste moderne knive med træhåndtag har dog et tyndt gennemsigtigt plastlag, for at beskytte det mod skader.
    Husk på, at de fleste kokkeknive er designet, så de kan bruges af både højre- og venstrehåndede, da den dobbelte skråkant gør begge sider skarpe. Nogle knive har derimod normalt kun én skråkant. Dette betyder ofte, at bladet udelukkende er skarpt på højre side.
  • Pris – En dyr kokkekniv koster omkring 1.500 eller mere. De er lavet i høj kvalitet, og ofte af kulstofstål. Ønsker du at finde en kokkekniv, der er knap så dyr, så kan du slippe med 400-500 kr. De er ofte fremstillet i keramik eller rustfrit stål. . Vi mener, at en kokkekniv til 400-500 kr. er ganske fin, hvis du blot laver mad derhjemme. Men går du op i mere avanceret madlavning eller skal bruge den i professionel sammenhæng, så anbefaler vi, at du køber en kokkekniv af højere kvalitet. Vores råd er, at du overvejer nøje, hvad du vil bruge din kokkekniv til, inden du beslutter dig.
  • Forbruger- og ekspertanmeldelser – Forbrugeranmeldelser kan give dig nyttig information om, hvordan andre forbrugere har oplevet en given kokkekniv. Ekspertanmeldelser kan være nyttige, når du søger information om produktets konstruktion og kvalitet. Eksperter har ofte kendskab til en række forskellige producenter og kan give anbefalinger om, hvilke knive der er de bedste.

    arrow-more

    Hvad er en kokkekniv?

    En kokkekniv er en af de vigtigste redskaber i enhver kokkes arsenal og et af de vigtigste redskaber i køkkenet. Det er et multifunktionelt værktøj, der kan bruges til at hakke, skære og snitte. En kokkekniv har typisk et blad, der er 15-20 cm langt og er fremstillet af rustfrit stål med højt kulstofindhold. Bladet er normalt buet, hvilket gør det nemt at vippe frem og tilbage, mens du skærer.

    Hvad er de forskellige dele af en kokkekniv?

    Bladet er den del af kniven, der skærer. Bolden er den tykke del af bladet, hvor det møder håndtaget. Tangen er den del af bladet, der går ind i håndtaget. Hælen er den bageste ende af bladet. Spidsen er den forreste ende af bladet.

    Hvad er Rockwell skalaen?

    Rockwell-skalaen er et mål for hårdhed, der anvendes til metaller og legeringer. Jo højere tallet er, jo hårdere er materialet. Kokkeknive er typisk fremstillet af rustfrit stål med en Rockwell-værdi på 54-58.

    Hvilke slags kokkeknive kan man få?

    Den mest almindelige type kokkekniv er den franske kokkekniv. Disse knive har et bredt blad, der spidser til en spids. De er også normalt længere end andre typer kokkeknive. Tyske kokkeknive ligner de franske kokkeknive, men de har et kortere blad, der er mere buet. Japanske kokkeknive, eller gyutos, ligner også franske kokkeknive. Men, de har et tyndere blad og er normalt lettere i det hele taget.

    Der findes også kokkeknive, der er beregnet til specifikke opgaver. Der findes f.eks. skæreknive, som har meget lange, tynde knive. Disse knive er gode til at skære kød og grøntsager i skiver. Der findes også skæreknive, som har et tungere blad. Disse knive kan bruges til at hakke hårde fødevarer som nødder eller rodfrugter.

    Når du vælger en kokkekniv, er det vigtigt at overveje, hvilken type mad du oftest vil tilberede. Hvis du har planer om at skære meget i skiver, vil en Japansk kokkekniv være et godt valg. Hvis du har planer om at hakke meget, er en tungere et bedre valg. Japanske kokkeknive er alsidige og kan bruges til både at skære og hakke i skiver.

    Beskrivelse af kilder og tests

    OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

    Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

    I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

    Ekspert- og testkilder

    Healthykitchen 101

    Healthy Kitchen 101, LLC blev oprindeligt grundlagt som LunaRegina.com i 2017. Det startede som et sted, hvor Luna kunne dele sine enkle hjemmelavede opskrifter og madlavningstips som en hobby.

    Bloggen er vokset fra en lille personlig blog til et populært sted til at få tips og tricks til sund madlavning. Holdet består af personer med journalistisk ekspertise samt personer med stor viden inden for mad, ernæring og forbedring af hjemmet.

    Vi har anvendt mediet til at blive klogere på Wüsthof Classic V1, som bliver kåret som den bedste kokkekniv. Kniven er blevet vurderet ud fra parametre som størrelse, vægt, balance, skarphed, holdbarhed mm. 

    Testen er opdateret den: 2. april 2021
    Du kan se læse hele testen her

    Råd & Rön

    Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

    Råd & Rön har testet 23 forskellige kokkeknive, og vi har anvendt denne test til at få et indblik i markedet og hvilke produkter, der er de bedste af de bedste. I testen indgår både Wüsthof Classic V1 og Kai Shun Classic DM-0706. Begge knive er blevet testet af forbrugermagasinet, og der er lagt vægt på: Skarphed, fleksibilitet, holdbarhed og meget andet.

    Testen er udført den: 11. juni 2018
    Du kan se læse hele testen her

    Cnet

    CNET fortæller dig, hvad der er nyt inden for teknologi, kultur og videnskab. De bringer gennemarbejdede anmeldelser, nyheder og tests og forklarer alt, du bør vide, om specifikke produkter. Deres globale team arbejder 24/7 for at udforske og forklare nye og innovative produkter. 

    Vi har anvendt mediets test af kokkeknive, hvor Wüsthof Classic V1 indgår. Kniven bliver kåret som den “bedste tunge kniv” og får mange rosende ord med på vejen. Cnet kalder den for en “arbejdshest i køkkenet”.

    Testen er udført den: 28. februar 2021
    Du kan se læse hele testen her

    TheSpruceEats.com

    TheSpruceEats.com er dedikeret til at hjælpe og inspirere deres læsere ved at give lækre madopskrifter, cocktails, populære ingredienser og “how-tos”. De udgiver ikke kun originalt indhold, men tester og anmelder også en række forskellige former for køkkenudstyr. Dette sikrer, at deres publikum altid har adgang til pålidelige oplysninger.

    Anmeldelse offentliggjort d. 25 november, 2022

    Du kan læse den her

    NYtimes.com

    Hvis du vil have anmeldelser, der er både indsigtsfulde og velskrevne, er New York Times’ hjemmeside et godt udgangspunkt. Her giver anmelderne deres mening om alle mulige ting, lige fra bøger og film til mere banale ting som køkkenredskaber.

    Anmeldelse offentliggjort d. 10 februar, 2022

    Du kan læse den her

    TechGearLab.com

    Hvis du er på udkig efter teknologiprodukter, er TechGearLab.com en fremragende ressource; her findes detaljerede anmeldelser med priser og vurderinger fra brancheeksperter.

    Anmeldelse offentliggjort d. 29 juni, 2022

    Du kan læse den her

    PrudentReviews.com

    PrudentReviews.com blev oprettet i 2018 for at hjælpe enkeltpersoner med at vælge de ideelle produkter til deres boliger ved hjælp af omfattende test, produktsammenligninger og anmeldelser. Ud over at tilbyde vejledninger om varer giver hjemmesiden også brugerne mulighed for at lave anmeldelser og sammenligninger.

    Anmeldelse offentliggjort d. 21 september, 2022

    Du kan læse den her

    Kundeanmeldelser

    Foodsguy

    Foodsguy er en personlig blog, der blev startet af Jaron. Han startede bloggen for at modbevise, at der ikke er plads på internettet til endnu en madblogger. Bloggen er fyldt med nemme og praktiske tips til madlavning og produkter til køkkenet. 

    Vi har anvendt Jarons test af kokkeknive fra 2021. Den opdaterede test har vurderet otte forskellige kokkeknive, og Kai Shun Classic DM-0706 ender som topscorer. De otte knive er blevet vurderet ud fra parametre som: Skarphed, holdbarhed, materiale og fleksibilitet. 

    Testen er udført den: 6. januar 2021
    Du kan se læse hele testen her

    Amazon

    Amazon.com blev oprettet i 1995 og er hurtigt blevet verdens største detailhandler på nettet. En stor faktor, der bidrager til Amazons succes, er, at kunderne kan skrive anmeldelser og bedømme produkter, de har købt, så andre potentielle købere kan få et præcist billede af kvaliteten, inden de selv køber.

    Victorinox Kokkekniv kundeanmeldelser kan findes her

    Zwilling Four Star Kokkekniv kundeanmeldelser kan findes her

    FAQ

    Er dyrere knive bedre?
    Det er et spørgsmål, der plager både hjemmekokke og kokke. Med kokkeknive, der koster alt fra 100 til 5000 kr og derover, er det svært at vide, om man skal bruge de store penge eller vælge den mere overkommelige løsning. Med den dyrere kniv får du normalt en længere holdbarhed samt en kniv, som er skarpere i længere tid end de billigere knive. I en dyrere kniv får du normalt også et bedre design, som ikke bare ser bedre ud, men også ligger bedre i hånden.
    Hvilken kokkekniv skal jeg vælge?
    Der er mange kokkeknive på markedet, og det kan være svært at beslutte, hvilken kniv der er den rigtige for dig. Vores anbefaling er ONYX Cookware™ Hybrid kokkekniv i keramisk stål, som er en suveræn kokkekniv, der kan lidt af det hele, samtidigt med, at den ser super godt ud.
    En kokkekniv er et alsidigt køkkenredskab, der kan bruges til en række forskellige opgaver, herunder hakning, skæring og snitning. Den er også nyttig til at fjerne skindet fra frugt og grøntsager.

    Bedøm denne artikel

    Klik på en stjerne for at bedømme