Test af Gaming PC’er

Forbrugertest, gaming pc
Udgivet 12.02.2019|Senest redigeret 18.03.2019
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

GAMING PC’ER

I den følgende artikel, vil vi give gode råd og overvejelser, som både kan hjælpe den erfarne – og den nye gamer. Der er mange forskellige udbydere på markedet, og det er et produkt der vrimler med alle mulige specifikationer, som man nemt kan forsvinde i. Det handler om at finde de præcise specifikationer, som er relevante for dig når du kigger på en PC, som du skal fokusere på, for at fjerne alt det unødvendige fnidder, som man studse over.

DENNE GAMING PC TEST INDEHOLDER:
forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af de forskellige enheder, fra adskillige tests. Vi bringer dig også en guide, så du kan komme godt fra start med din nye din nye produkt. Derudover kan du til sidst i artiklen, finde alle de benyttede testkilder der er blevet brugt.

Vi gør dig opmærksom på, at forbruger-test.dk ikke selv tester produkterne. Vi laver i stedet en samlet oversigt over produkterne, så du kan vælge det rette produkt for dig. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

Artiklen vil være præget af eksperters vurderinger, i forhold til hvad der fungerer bedst og til hvilket formål. Derudover vil der også være en pris vurdering, samt vores egen indsigt i om produktet er det værd, som prisen siger.


Gaming PC, med AMD Ryzen 5 CPU og Nvidia GeForce GTX 1070/8GB

Den første computer på listen er, ligesom resten også vil være, en forhåndsbygget én af slagsen. Det er en gaming PC, som kombinerer nok den bedste CPU på markedet til prisen, med en af 

Pc, forbrugertest

de kraftigste GPU’er. Den nye AMD Ryzen 5 er af mange eksperter vurderet som det bedste Ryzen produkt til dato, og måske endda det bedste man kan finde på markedet. Denne computers kombination af GPU-styrke, CPU og avancerede 3D system, gør den til en ultimativ gaming pc.

ForhandlerTotalprisLæs mere
10.099,00 Læs mere

SPECIFIKATIONER:

ProduktnavnGaming PC, med AMD Ryzen 5 CPU og GeForce GTX 1070/8GB fra Nvidia
Opløsningstype4K
HovedprocessorCPU: AMD Ryzen 5 2600
GPU: Nvidia GeForce GTX 1070/8GB
HukommelseGDDR5 8 GB
Lagerkapacitet*2Tb
Ydre mål26,3×53,9×40 cm (bredde × højde × længde)
Vægt13Kg
Trådløst netværkNej
Indgang/udgang9 USB-indgange
HDMI
DVI
NetværkEthernet 10/100/1000 Mbps
Plus 80 certificeretJa
OS SystemNej
AV-udgangHDMI™-udgangsport

 

Derfor anbefaler vi denne gaming pc

Som gamer er der ikke mange værre ting, end at gå ned på udstyr. Når man sidder dybt investeret i den afgørende runde af et CS:GO spil, eller er ved at fuldføre en raid i WoW, så skal forskellen på succes og det ultimative nederlag ikke være grundet ens udstyr.

Da pc’en derudover kombinerer en enorm mængde ram, 16GB for at være præcis, med et SSD kort som sikrer at computeren opstarter hurtigt, og kan køre dine favoritspil hurtigt. Så er der tale om et vaskeægte monster af en computer.

Den er egnet til at kunne spille alle spil, uden problemer, men hvis du er en casual gamer, som bare vil have en pc til at køre League of Legends på, så anbefaler vi noget i en anden prisklasse og kapacitet. Ud fra de specifikationer som denne PC har til gengæld, så mener vi bestemt, at hvis man har behovet, så er den prisen værd.

PC’en kommer uden OS, men dette bør ikke være noget problem, da de fleste computere på markedet er gearet mod at køre med Windows 10 nu til dags, om man så kan lide det eller ej.

Kort opsummering

 • Stærk kombination af CPU og GPU
 • Rigeligt med plads
 • Bedste opløsning på markedet
 • Perfekt til alle typer spil
 • Kan trække top grafik på alle spil

Om PC’en og hvad den kan bruges til

Efter denne gennemgang, så kan du nok regne ud, at den her PC vil være et totalt overkill når det kommer til hverdagsbrug. Hvis du er på markedet efter en computer, som du kan skrive skole opgaver på, så er det her ikke løsningen for dig. Er du tværtimod indstillet på at spille de mest krævende spil, eller præstere på et højt niveau når du spiller, så kan denne PC uden tvivl anbefales.

 


ACER Nitro N50-600 Gamer PC

Acer, forbrugertest

Den anden gamer pc på vores liste er af en lidt lavere prisklasse, uden at gå på kompromis med de essentielle komponenter, som en god gaming pc skal have. Når vi ser på computerens CPU og GPU, så er de et skridt ned i forhold til kapacitet og ydeevne, end den første, som vi kiggede på. Dertil ikke at sige, at Intel core i5 og Nvidia GeForce GTX 1050 ikke bidrager med signifikant kraft dem selv.

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.163,00 Læs mere
11.699,00 Læs mere

SPECIFIKATIONER:

ProduktnavnACER Nitro N50-600 Gamer Pc
StyresystemWindows 10
HovedprocessorCPU: Intel core i5 (8. Gen) 8400
GPU: Nvidia GeForce GTX 1050
HukommelseGDDR5 2 GB
Lagerkapacitet*1256 GB
Ydre mål16,3×34×34 cm (bredde × højde × længde)
Vægt7,4Kg
Trådløst netværkJa
Indgang/udgang9 USB-indgange
HDMI
DVI
NetværkEthernet 10/100/1000 Mbps og Wifi
Plus 80 certificeretNej
OS SystemJa, windows 10
AV-udgangHDMI™-udgangsport

 

Denne PC vil være i stand til at spille de fleste spil uden problemer, men ved meget performance krævende spil, som lægger pres på ens CPU så kan den, nu lidt forældede i5, godt være en hindring. Men hvad CPU’en mangler gør GPU’en godt for, da det er en af de nyeste modeller som Nvidia har udgivet.

Som nævnt tidligere er denne pc’s specifikationer ikke lige så blærede og over toppen som den før. Dette ses især med dens noget undervældende 8GB ram. Det vil ikke være et problem i de fleste situationer, men kan potentielt ende som en stopklods fremadrettet.

Som en unik feature for denne pc er der også en ekstraordinær god lydkvalitet. Dens system, Creative Sound BlasterX® 360⁰ gør det muligt for dig at tilpasse lyden lige som du ønsker det. For at læse mere om headset, som vi anbefaler her hos forbruger-test.dk, klik her

Ved nogle gaming pc’er må man ofre ren kraft og specifikationer, på bekostning af at den kan tilkoble sig WiFi. Der findes naturligvis adaptere, som gør at man kan komme på alligevel, men i dette tilfælde er det allerede en indbygget feature.

Det vil være ideelt for den gamer, som måske sidder i et stort hus, og hvor dét at trække en ledning fra den ene ende til den anden, ikke er en bedste løsning. Hvis man køber en adapter, men wifi’et alligevel ikke når, så kan vi anbefale en WiFi-forstærker. For at læse mere om disse, klik her. Derudover vil den også være perfekt til den gamer, som har til intention at tage ud til kammerater for at spille.

Den lave vægt samt smalle ramme gør at den nemt kan tages med på farten, uden nogen vanskeligheder.

Kort opsummering

 • Stærk GPU
 • Fin starter pc
 • God lydkvalitet
 • WiFi-egnet
 • Perfekt størrelse og vægt

Hvad Pc’en kan bruges – og ikke bruges til

Pc’en er perfekt til den lidt mere beskedne gamer. Den kan sagtens præstere fint på titler såsom Cs:go, LoL, WoW, eller lignende. Dog vil den altid have problemer hvis man forsøger at sparke den op i øverste gear, og ud i kamp med nogle af de tungere titler på markedet.

Derfor kan vi ikke anbefale pc’en hvis ens interesse ligger i at sætte spil op på 1960×1080 og 4k opløsning. Det vil den ikke kunne præstere, og man vil blive efterladt på den anden side med skuffelse. Vær realistisk i dine ambitioner for pc’en, fordi hvis du er det, så er det uden tvivl en fin pc til prisen!


 AMD Athlon, GTX1050

Forbrugertesten, pc

AMD Athlon er et andet skud på stammen, og leverer et lignende resultat som Acer Nitro’en gør. Den store forskel her er navnlig prisen, og

 styresystemet. Mange gamere er vant til at have en CPU som er leveret af intel core, men i dette tilfælde vil Athlon varetage den opgave.

Den store forskel på denne CPU sammenlignet med de sædvanlige kendinge, er at denne CPU anvender en dual-core. Mange high end CPU’s nu til dags vil ofte anvende quad-cores eller noget i den dur. Generelt på markedet accepterer man, at desto flere cores i en CPU, jo bedre er den, i hvert fald i forhold til stabilitet.

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.499,00 Læs mere

Athlons anvendelse af denne billige CPU er tydeligvis for at henvende sig til en casual gamer. Den vil give okay performance, og vil langt hen ad vejen være en ok pc, men hvis du er interesseret i at spille de store AAA titler, eller være i toppen i online action, så vil denne PC højst sandsynligvis ikke være nok for dig.

Af den årsag, er denne PC egnet bedst til den studerende, som vil forsøge sig lidt med gaming, men samtidig ønsker en computer at skrive opgaver på. Fordelen med at købe denne pc til at starte med, er at hvis man sparer sammen i et stykke tid, så kan man med fordel parre den med dele til at gøre den bedre.

SPECIFIKATIONER:

ProduktnavnAMD Athlon, GTX 1050
StyresystemIntet
HovedprocessorCPU: AMD Athlon II X4 840
GPU: Nvidia GeForce GTX 1050
Hukommelse2GB
Lagerkapacitet1000 GB
Ydre mål19,2×46,5×44,5cm (bredde × højde × længde)
Vægt13Kg
Trådløst netværkJa
Indgang/udgang9 USB-indgange
HDMI
DVI
NetværkEthernet 10/100/1000 Mbps og Wifi
Plus 80 certificeretNej
Opløsningstype4K
AV-udgangHDMI™-udgangsport

 

Kort opsummering

 • God pc til prisen
 • Udskiftelige dele
 • Egnet til studerende
 • God GPU
 • Trådløst kompatibel

Vi anbefaler AMD ATHLON, GTX1050 fordi:

 Denne PC er bestemt ikke for alle, og vil af den årsag ikke kunne leve op til alles krav. Hvis du er ude efter en slagkraftig pc, som ene og alene kan slæbe dig i gennem de mest GPU/CPU krævende spil på markedet, så er det ikke her du skal være. Denne pc er hvad vi vil kalde for en rigtig starter pc. I et spil som CS:GO kan man forvente en FPS på 100-150, hvilket ikke er forfærdeligt, men langt fra hvad en erfaren spiller er ude efter

Denne hastighed kan endda være lavere, da FPS-spil som CS:GO lægger vægt på CPU’en mere end andre spil hvilket, som nævnt før, er denne pc’s største svaghed.


Gaming PC med vandkøling, AMD Ryzen 5, GTX 1070

Ryzen, forbrugertest

Den her PC er et vaskeægte monster, og vil kun være nødvendig for den hardcore gamer at købe, eller den som er besat af den bedste performance.

Med en AMD Ryzen 5 CPU, som er hyldet af mange til at være det bedst Ryzen produkt til dato, samt den kraftfulde GPU GeForce GTX 1070, som også er en GPU i den gode del af markedet.

Denne PC efterlader intet at efterlyse, den er pakket fuld med alt der kunne forestilles. 4K opløsning, 3D grafik og VR parathed, gør den ideel til alle formål indenfor gaming. Hvis du er en uerfaren gamer, eller en studerende der ønsker en PC til hobby behov, så kan vi ikke anbefale denne PC. Det er både på grund af den rå power vi omtalte før, som den her PC har, men også grundet prisen. I det vi skriver denne artikel, er den på udsalg, men komponenter i et prebuild monster som dette, vil ofte koste op imod 19.000-20.000kr.

ForhandlerTotalprisLæs mere
11.399,00 Læs mere

Mange rutinerede gamer vil sikkert kunne nikke anerkendende til Ryzen, og de CPU’s de har forsøgt sig med i årenes løb. Dog er det ikke helt tilfældet for den mere ubekendte gamer, fordi som vi nævnte tidligere har det ofte været Intel Core’s CPU’er som har været standarden.

Årsagen til dette er egentlig ret simpel, der har ikke været gode nok CPU’er på markedet som egentlig kunne konkurrere med dem. Det betyder naturligvis også at de ofte har en høj pris, hvis man skal ud og købe en af deres i5 eller i7 modeller.

Ryzen har aggressivt gået efter Intel Core og deres prisfastsættelsesstrategi ved at levere de her CPU’er til en billigere pris. Indtil nu har der været en markant forskel på de to, men med Ryzen 5 og Ryzen 7, så må vi indrømme at der ikke er langt imellem de to.

SPECIFIKATIONER:

ProduktnavnGaming PC med vandafkøling, AMD Ryzen 5, GTX 1070
Opløsningstype4K
HovedprocessorCPU: AMD Ryzen 5 2600
GPU: Nvidia GeForce GTX 1070/8GB
HukommelseGDDR5 8 GB
Lagerkapacitet*2.5Tb
Ydre mål24,5×42,6×45 cm (bredde × højde × længde)
Vægt7,2Kg
Trådløst netværkJa
Indgang/udgang12 USB-indgange
HDMI
DVI
NetværkEthernet 10/100/1000 Mbps
Plus 80 certificeretJa
OS SystemJa, Windows 10
AV-udgangHDMI™-udgangsport

 

Kort opsummering

 • SSD-lagring samt stor HDD driver
 • Nyeste indenfor AMD Ryzen CPU’s
 • Vanvittig kapacitet
 • 4K opløsning
 • Stor men let
 • Trådløst internet parat

Vi vil klart anbefale denne prebuild, fordi:

Som i sikkert allerede har bemærket, så er vi mere end imponeret af denne PC. De fleste ved hvad de kan forvente af Nvidias grafikkort, de er hurtige, stabile og kan som regel købes til en fair pris. På den front var der ingen overraskelser, og grafikkortet præsterer som det plejer.

Den store overraskelse er helt klart AMD’s nye CPU. Den anvender en unik teknologi, som de kalder for StoreMI. Alle gamere med et SSD kort kender til frustrationerne ved at de, som regel, ikke kommer med særligt meget opbevaring. Udover så betaler man en væsentlig højere pris for SSD kort, grundet dets hastighed, sammenlignet med normale harddrev.

Grunden til at StoreMI er så vanvittig, og noget som virkelig har imponeret os, er at den kombinerer dit HDD drev og dit SSD drev som et samlet drev. Naturligvis ikke rent fysisk, men den ændrer på identifikationen, som Windows 10 f.eks. anvender til at identificere drev. Det betyder at StoreMI indtil videre er det bedste bud, på at have HDD’ens kæmpe lagringsegenskaber og SSD’ens hastighed i en build.

Når det så er sagt, så ville det være forkert ikke at pointere, at det bedste valg på markedet, hvis vi snakker om performance, stadig er intel. Deres CPU er fortsat de bedste på markedet, og deres pris reflekterer det. Dog er AMD Ryzen CPU’s ikke langt fra at kunne konkurrere, og de gør det til en lavere pris.

Hvis du ikke er interesseret i den 20-30 tals forskel der er på FPS mellem de to, og egentlig gerne vil spare lidt penge i dit build, så kan vi anbefale PC’er som anvender AMD ryzen 5 eller 7.

For en fuld gennemgang af AMD Ryzen, samt deres unikke teknologi, klik her:


Lenovo Legion T530-28ICB

Forbrugertest, legion

Hvis du har ledt efter en PC over en periode, og du er interesseret i at købe et prebuild, så har du uden tvivl hørt om Lenovos Legion tower. De er blevet et kæmpe hit for gamere der enten ønsker at tage deres spil til et nyt niveau, eller ambitiøse nybegyndere der vil prøve kræfter med midten af klassen.

Disse prebuilds har taget markedet med storm og kombinerer god performance, stilet design med en god pris. Lenovo tilbyder at man kan skifte mellem Intel Core CPU og Nvidia GPU, eller man kan gå Ryzen 5/7 ruten. Forskellen på de to, vil være en billigere pris, omkring 500-700kr sparet, som dog medfører en lidt dårligere performance, hvis du skulke vælge Ryzen.

ForhandlerTotalprisLæs mere
6.999,00 Læs mere
8.529,00 Læs mere

Hvis du efter noget tid skulle stå med en lyst til at ændre på din pc, og skifte komponenter ud, så er Legions kasse skabt til let at kunne gå i gang med, via et håndtag på toppen, som gør processen enkel. Desuden må vi sige at designet på Lenovos Legion er stilrent og af en flot mat mørk farve, men den bekendte røde nuancering.

Denne PC anvender også som udgangspunkt en SSD harddisk, som gør det let at starte og nyde dine yndlingsspil, men kommer på bekostning af mængden af lagring på din pc.

Det skal dog siges, at den røde og sorte kombination er blevet en sikker vinder når det gælder design, og kan fremstå som en smule klichéagtigt.

Hvis du er typen der bliver påvirker af den slags, og gerne vil skille sig ud fra mængden med din pc, så er denne prebuild nok ikke noget for dig.

SPECIFIKATIONER:

ProduktnavnLenovo Legion T530-28ICB
Opløsningstype1960x1080p
HovedprocessorCPU: Intel core i5 8400
GPU: Nvidia GeForce GTX 1050/4GB TI
HukommelseGDDR5 512 GB
Lagerkapacitet*512GB
Ydre mål18,45×36,3×40,8 cm (bredde × højde × længde)
Vægt11Kg
Trådløst netværkJa
Indgang/udgang8 USB-indgange
HDMI
DVI
NetværkEthernet 10/100/1000 Mbps
Plus 80 certificeretNej
OS SystemJa, Windows 10
AV-udgangHDMI™-udgangsport

 

Kort opsummering

 • Stærk prebuild
 • God pris
 • Nem at opgradere
 • Trådløs internet
 • Ingen HDD harddisk

Vi anbefaler denne PC fordi:

Det må siges at denne PC, på trods af dens pris, ikke vil være det rette valg for bestemte gamere. Som du kan se i oversigten, så mangler den et reelt drev, som du kan bruge til opbevaring. Med den pris som Legion sælges til, så er det ikke en hardcore gamer som vil købe den, og i det hele taget bør de fleste pc’ere være egnet for det vi kalder for variety gamere.

Det er dem som kan finde på at spille lidt af hvert, med venner eller alene. Det kan være alt lige fra Cs til DoTa til WoW. De her spil kræver lagringsplads, især et spil som WoW. I denne pc vil det spil alene optage noget i retning af 10% af din lagringsplads.

SSD er elsket i gaming industrien, da den tilbyder den hurtigste løsning tilgængelig, og den vil ofte være at foretrække til at trække spil. Dog hvis du har med store spil at gøre, hvor de enkelte frames ikke gør den helt store forskel på performance, så er det bedre at installere det på et HDD. Altså vil der være pladsmangel på denne pc for de fleste.

SSD er for mange dog vurderet som en ekstra vare, og ikke noget man nødvendigvis har brug for, når man står og skal købe en ny pc. Her mener vi naturligvis at man sagtens kan have en PC som kører godt, uden at den gør brug af SSD drev, til at køre hurtigere. Af den årsag vil vi, hvis det er muligt, anbefale at skifte SSD kortet ud med et HDD. Så får man den plads man behøver i forhold til filer, spil eller arbejdsopgaver, uden at gå på kompromis med ram, CPU eller GPU.

Det er den bedste løsning på problemet, da det er de færreste casual gamers som faktisk behøver at anvende et SSD kort, og især ikke hvis de andre komponenter er i orden.

Hvis man beslutter sig for at købe denne pc, så vil vi anbefale at man køber et HDD ved siden af, sådan så man kan kompensere den manglende disc space. Denne pc skal tages med forbehold, som med så mange andre og man skal være klar over ens behov.

Det er ikke en solve-all-problems pc, men den vil kunne præstere i de fleste tilfælde og være tilstrækkelig for en casual gamer, som har interesse i at spille spil i god kvalitet, men som ikke nødvendigvis føler et behov for at sparke den op i det ekstra gear, for at få en god gaming oplevelse.


 Absolut Fierce EXILE PC

Forbrugertest, fierceDen sidste pc som vi vil se på i denne artikel er fra Absolut Fierce. Denne PC, i kontrast til de andre vi har dækket, vil henvende sig til gameren på et minimalt budget. Mens vi anbefalede Acer Nitro til nybegynderen, så er denne pc til de nyeste af de nye. Prisen kan variere ud fra hvilken version af CPU’en, som du vælger.

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.411,00 Læs mere

I denne version vil vi tage et kig på en model med en AMD-Fx-6300 CPU kombineret med en GeForce GTX 1050 2GB GPU. I form af firepower så kommer AMD-FX-6300 ikke med forfærdeligt meget. Det er en billig CPU, som vil koste dig omkring 400kr i løskøb. Hvis vi sammenligner det med den bedste Intel Core CPU på markedet, som er i7, så vil man betale alt mellem 3000-3500kr for den.

Af den anledning bør det være tydeligt hvad man kan forvente af denne computer. Mens den bestemt ikke vil være umulig at spille på, så bør man ikke forvente at kunne køre spil som er CPU-orienterede på mere end 80-100 FPS. Det vil for eksempel gøre sig gældende for den enhjørning, som er CS:GO.
 

SPECIFIKATIONER:

ProduktnavnAbsolut Fierce exile pc
Opløsningstype1960x1080p
HovedprocessorCPU: AMD-FX-6300
GPU: Nvidia GeForce GTX 1050/2GB
Hukommelse8GB
Lagerkapacitet*1000GB
Ydre målNA
VægtNA
Trådløst netværkJa
Indgang/udgangHDMI
DVI
NetværkEthernet 10/100/1000 Mbps
Plus 80 certificeretNej
OS SystemNej
AV-udgangHDMI™-udgangsport

 Kort opsummering

 • En af de billigste prebuilds på markedet
 • Rimelig god GPU
 • Nybegynder venlig
 • Intet styresystem
 • Intet SSD drev

Derfor anbefaler vi denne pc:

Som det har været tilfældet med mange af de gaming pc’er vi har gennemgået i denne artikel, så har de alle specifikke situationer hvor de er bedst. Denne pc er ikke egnet til de største AAA titler på markedet, og du vil nok finde dig selv i problemer hvis du forsøger at trække dem alligevel.

Med det sagt, så vil det være en fin pc hvis man vil ind i det. Desuden så får man også en stilren pc, som man kan anvende fremadrettet, selv hvis man føler for at opgradere de enkelte komponenter. Vi vel også klart anbefale denne pc, til den som mangler en pc til deres kontor, men skal have lidt mere slagkraft.

I og med at gaming pc’er har mere fokus på CPU og GPU samt er bedre til at optimere performance, så kan den klart anbefales som kontor computer, hvis man skal lave edits eller videoer.


Det var så vores gennemgang af disse seks gaming pc’er. Nogle af dem kan slet ikke sammenlignes, hvis det skal fair, da kvaliteten af deres komponenter, fabrikationstid og pris ikke er indenfor den samme rækkevidde. Vi har dog forsøgt at forklare hvad diverse modeller kan bruges til, og hvad deres umiddelbare fordele er set i forhold til hinanden.

Skulle du dog alligevel stå med spørgsmål efter at have læst igennem denne artikel, så vil vi her forneden give dig nogle links, som skulle hjælpe dig med at få den viden du søger. se også vores test af Gaming tastatur og gaming mus

 

Forbrugertest, gaming pc

forbruger-test.dk

4.58 26
Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Simon Lundgaard

Simon har en bachelor inde for netværksteknologi og IT, hvor han har dannet sig en grundig viden inde for det område. Simon har de sidste 12 år arbejdet med opsætning og vedligeholdelse af hjemmesider. Han har primært sørget for at strukturerer de forskellige hjemmesider, så de er så brugervenlige som muligt.