Testoversigt: Her er de 2 bedste studie PC’er anbefalet af forbrugerne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Testoversigt: Her er de 2 bedste studie PC’er anbefalet af forbrugerne

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Er studiestarten lige om hjørnet, og mangler du stadig at finde den bedste studie PC? I så fald er du landet det rette sted. I vores oversigt får du en gennemgang af de bedste studie PC’er, der enten har klaret sig godt i tests eller er anbefalet af forbrugere. På den måde øges chancen for, at du kan finde den, der passer bedst til dig og dine behov. De fremhævede modeller er baseret på objektive tests, der ikke er foretaget af hverken salgssider eller fabrikanterne selv. 

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit

HP EliteBook 850 G8
Ukendt Lager
Bedste alternative valg

HP EliteBook 850 G8

Gå til bedste pris
8.499 Kr. hos Dustin Home
Læs mere
Ukendt Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Hvad skal du overveje, når du køber en bærbar computer?

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

    1
  • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
  • 2
  • Kundernes mening om produktet
  • 3
  • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
  • 4
  • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
  • 5
  • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedste kompakte valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dell XPS 13 - skole computer med OLED skærm

  • 9/10 på Tek.no

Dell XPS 13 får 6/6 stjerner i en test foretaget af Jyllands-Posten i samarbejde med LydOgBillede.dk. I testen beskrives PC’en som: ”… En god maskine, der giver de fleste maskiner – herunder MacBook – kamp til stregen”.

Dell XPS 13
Bedste kompakte valg

Dagens bedste priser og tilbud på Dell XPS 13:

  • OLED-skærm
  • Tyndt design og letvægt
  • Corning Gorilla Glass 6 modstand

Hvad siger eksperter om Dell XPS 13

HP Elite Dragonfly adskiller sig tydeligvis fra andre computere gennem sin bæredygtige natur. Men hvad andet er anderledes? Modellen adskiller sig ved at være en af de letteste laptops på markedet. Med en vægt på blot 0,99 kg kan du altid finde plads til denne i tasken.
Du kommer dog også til at betale for dette design. Her har vi en af de dyreste laptops på markedet. Så er den pengene værd? Hvis vi kigger på de mange smarte funktioner, det kraftfulde indre, elegante design og den høje sikkerhed, kan det være en god investering. Hvis du blot leder efter en normal computer til dit studie, er HP Elite Dragonfly nok ikke valget for dig. Vælg denne, hvis du går højt op i sikkerhed, eller hvis du skal bruge en PC til erhvervsmæssige formål ved siden af dit studie.

Dell XPS 13 får både gode anmeldelser fra eksperterne på tek.no og lydogbillede.dk, hvor studie pc’en på den førstnævnte får 9/10 point med kommentaren: “En af de mest kraftfulde og bedste 13-tommers bærbare på markedet. “

Mere om Dell XPS 13

SPECIFIKATIONER

  • Tommer: 13,3
  • Styresystem: Windows 10 pro
  • Vægt: 1,29 kg

Dells computer ligger i den dyre ende, men du får til gengæld kvalitet for pengene. Computeren passer godt i rygsækken, vejer ikke meget og er kraftigt, hvilket gør den til en god studie PC. Modellen har derudover lang batteritid og en 3K touchskærm, som du kan bruge til noter, apps og meget andet. 

Fordele og ulemper ved Dell XPS 13

Fordele

  • God ydeevne
  • Har fingeraftrykslæser
  • Touch-skærm
  • Nyeste gen i5 CPU

Ulemper

  • Til den dyre side
Bedste alternative valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

HP EliteBook 850 G8 - studie computer med batteri til hele dagen

  • God anmeldelse af Laptop Media
  • God anmeldelse af Notebook Check

Selvom EliteBook 850 G8 fra HP ikke er det mest budgetvenlige valg, er der stadig flere grunde til at investere i den. Laptop Media giver den en god anmeldelse, hvor de roser designet, batteritiden og mulighederne for at opgradere den. Notebookcheck.com er også begejstrede og fremhæver især, at modellen har et attraktivt design og en lang batteritid.

HP EliteBook 850 G8
Bedste alternative valg

Dagens bedste priser og tilbud på HP EliteBook 850 G8:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Høj ydeevne og stor mobilitet
  • Praktisk at have med
  • Forskellige sikkerhedsfunktioner

Mere om HP EliteBook 850 G8

SPECIFIKATIONER

  • Styresystem: Windows 10 Pro 64
  • Vægt: 1,7 kg
  • Tommer: 15,6
  • Kamera: 720p HD-webcam
  • Lagertype: SSD

Selvom EliteBook 850 G8 er designet til at være en forretningscomputer, betyder det ikke, at den ikke egner sig som studiecomputer.

Computeren er udstyret med antirefleks skærm, høj opløsning og høj lysstyrke, så du både kan bruge computeren inde og ude. Den har også lang batteritid, så du kan tage den med til forelæsninger uden at bekymre dig om, hvorvidt den skal oplades undervejs.

Hele bundpladen kan desuden fjernes, så du nemt kan vedligeholde den og f.eks. rengøre blæseren eller udskifte dele. Angående sikkerhed scorer computeren også højt, fordi den bl.a. byder på TPM 2.0 og fingeraftrykssensor. Med HP Sure Click er du også beskyttet mod virus, malware, ransomware osv. og som ekstraudstyr kan du tilkøbe ansigtsgenkendelse.

Fordele og ulemper ved HP EliteBook 850 G8

Fordele

  • Batteritid til en hel dag
  • Kabinet i høj kvalitet
  • Godt tastatur

Ulemper

  • Processorens potentiale udnyttes ikke til fulde

Hvad skal du overveje, før du køber

  • Processor
    Processoren er computerens hjerte og har derfor stor betydning for den samlede ydeevne. Når du vælger en bærbar er det vigtigt at kigge på processoren og clock hastigheden samt antal kerner. Clock hastigheden måles i GHz og er den hastighed, hvormed processoren kan udføre instruktioner. Jo højere clock hastighed, jo hurtigere er processoren. Antallet af kerner er simpelt forklaret: det henviser til antallet af kerner, som processoren har. Et højere antal kerner betyder, at processoren kan håndtere flere opgaver samtidig, hvilket kan være nyttigt til ting som videoredigering og 3D-rendering. En anden ting, du skal huske på, er strømforbruget. En kraftigere processor bruger mere strøm, så det er vigtigt at vælge en processor, der finder en balance mellem ydeevne og batteritid. AMD og Intel er de mest populære CPU-producenter. En Intel-processor er ideel, hvis du leder efter en bærbar computer, der kan klare krævende opgaver som videoredigering eller spil, hvorimod en AMD-processor kan være mere fordelagtigt, hvis du leder efter en billigere løsning og har brug for en simpel computer til at surfe på internettet og tjekke e-mails. Processorens hastighed bør som tommelfingerregel ligge mellem 3,5 og 4,2 GHz.
  • RAM
    RAM er ansvarlig for lagring af midlertidige data, som din computer har brug for hurtig adgang til. Det kan inkludere alt fra at åbne filer og programmer til cachelagrede websider. Hvis du har tendens til at have mange programmer og faner åbne på én gang, har du brug for mere RAM end en person, der bruger sin bærbare computer til at surfe på internettet og tjekke e-mails. De fleste bærbare computere i dag leveres med mindst 4 GB RAM, men 8 GB eller mere er ideelt. Husk, at du altid kan opgradere din RAM senere, hvis du har brug for mere end det, som computeren leveres med.
  • Operativsystem
    Der findes tre operativsystemer til bærbare computere: Microsoft Windows, macOS og Linux. Windows er det mest populære operativsystem til bærbare , og det er der en god grund til. Det er nemt at bruge og leveres med mange funktioner og programmer. macOS er det operativsystem, der bruges på Apples computere. Det er godt designet og brugervenligt, men kan være mindre fleksibelt end Windows, når der skal køres software fra tredjeparter. Dertil er Apples bærbare computere ofte dyrere end Windows computere. Linux er et mindre almindeligt valg af operativsystemer til bærbare computere, men har en loyal brugerbase blandt udviklere og power users. Det kan i høj grad tilpasses, men er svært at bruge, hvis ikke du har teknisk kunnen.
  • Pris
    Dyrere bærbare computere koster i gennemsnit omkring 20.000 kr. og giver bedre ydeevne og længere batteritid, hvorimod billigere bærbare computere koster omkring 2.000 kr. En dyr bærbar computer kan være en god løsning, hvis du skal bruge computeren til gaming, content creation eller video redigering. En billig model kan derimod være tilstrækkelig, hvis den skal bruges til studie og simplere opgaver.
  • Bruger- og ekspertanmeldelser
    Brugeranmeldelser kan hjælpe dig med at få en fornemmelse af, hvad almindelige mennesker mener om en given computer. På den anden side kan ekspertanmeldelser give et teknisk indblik i computeren. Det er vigtigt at notere, at begge anmeldelser kan hjælpe dig med at træffe en kvalificeret beslutning om hvilken bærbar, du skal købe.

arrow-more

Hvordan vælger du en god studie PC?

Hvis du stadig er en smule i tvivl om hvilken PC, du skal vælge til studiet, får du nogle tips her. Den bedste PC for dig er ikke nødvendigvis den bedste for en anden. Og derfor skal du stille dig selv nogle spørgsmål for at finde frem til, hvad der er vigtigst for dig. Du kan overveje følgende spørgsmål: 

  • Hvad er det vigtigste for dig? Design, ydeevne, brand eller størrelse? 
  • Hvilke opgaver skal din studie PC kunne klare? 
  • Skal computeren både bruges til studie og fritid? 
  • Hvor længe tænker du, at du vil have computeren? 
  • Foretrækker du IOS eller Windows?

Når du har fundet ud af de ting, er du allerede nået langt. Nogle vælger udelukkende ud fra brand. Den størst grund til det er, at mange brands er gode til at skabe loyale forbrugere. Så hvis du allerede har en MacBook, og gerne vil have en ny studie PC, er der en stor sandsynlighed for, at du igen vælger en MacBook. Du bør uden tvivl huske at tænke over, hvad du skal bruge computeren til, og hvor længe du skal bruge den. Hvis du skal bruge studie PC’en i mere end tre år, kan det være en god ide at investere lidt ekstra. Hvis du vælger at købe en billig studie PC, skal den nok kunne klare de fleste opgaver i et par år, men du skal ikke regne med, at den kan holde sin ydeevne i mere end tre år.

Hvad skal en god studie PC kunne?

Hvis vi kigger på specifikationerne, hvad skal en god studie PC så kunne? For os har det været vigtigt at fremhæve kraftfulde studie computere, fordi mange bliver trætte af at have en sløv computer, som både er langsom og ustabil. Derfor har vi fremhævet en del computere med core i5 processorer og minimum 6 GB ram. De specifikationer sikrer dig, at du har en computer, der både kan bruges til studie og fritid.

Hvad koster en god computer til studiet?

Hvis du vil købe den nye MacBook til studiet, kommer det til at være dyrt. Vælger du derimod en billigere (men stadig effektiv) Lenovo, koster det noget mindre. Det er uden tvivl et spørgsmål om individuelle præferencer. En Lenovo til 3.500 kr. kan sagtens klare dine studieopgaver lige så godt, som en MacBook til 15.000 kr. Hvis du ikke går op i design eller brand, anbefaler vi, at du kigger efter en studie PC i prisklassen 3.000-8.000 kr.

Hvor finder du din nye studie PC billigt?

Vi har forsøgt at fremhæve nogle billige forhandlere, så du kan finde din næste studie PC til en god pris. Hvis du gerne vil spare endnu flere penge, kan du overveje at vente til tilbudsdage med at købe computeren. Du vil ofte kunne spare mange penge, hvis du køber elektronik til januarudsalg eller på mærkedage som Black Friday. Hvis du er heldig, kan du finde computere, der er sat ned med helt op til 50%. Hvis du finder så gode tilbud, har du to muligheder:

Enten kan du købe en billig studie PC, som nu er blevet endnu billigere. Det kan være, at du nu kan finde en nogenlunde god PC til omkring 2.000 – 2.500 kroner.
Du kan dog også vælge at få mere kvalitet for pengene. Det kan være, at du har forelsket dig i en PC til 9.000 kroner, som nu er sat ned til omkring 5.000 kroner.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Notebooks-und-mobiles.de

Tyske notebooks-und-mobiles.de udfører uafhængige og objektive tests af bærbare computere, tablets, mobiltelefoner osv. De leverer også både top 10 lister og masser af nyheder på området.

Notebooks-und-mobiles.de har testet ThinkPad E495 fra Lenovo og givet den en rigtig flot anmeldelse. De har testet den ud fra kriterier som funktioner, ydeevne og emissioner. De er især imponerede over PC’ens lave driftstøj og gode køleevne.

Anmeldelsen er udført den: 13. januar 2020
Du kan læse anmeldelsen her

De har også anmeldt EliteBook 755 G5 fra HP som de især roser for det robuste og slanke design, samt komponenter i høj kvalitet.

Anmeldelsen er udført den: 26. september 2018
Du kan læse anmeldelsen her

Testberichte.de

Det tyske testberichte.de er landets største uafhængige forbrugerportal. Hver dag samler, præsenterer og udarbejder de ca. 60 ansatte tests og anmeldelser af forskellige produkter. Deres mission er at hjælpe forbrugerne med at træffe gode og informerede købsbeslutninger.

Testberichte.de har samlet flere anmeldelser af Lenovos ThinkPad T490s, hvor computeren bl.a. roses for det robuste kabinet og den høje ydeevne.

Læs alle anmeldelser her og her

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er en online portal, der tilbyder prissammenligninger og anmeldelser fra både brugere og uafhængige eksperter.

På pricerunner.dk har Lenovos ThinkPad T490s fået flere gode anmeldelser og en samlet rating på 4.6/5 stjerner.

Læs alle anmeldelser her

Notebookcheck.com

Tyske notebookcheck.com er et uafhængigt onlinemagasin og portal, der tilbyder kompetente anmeldelser og tests af bærbare computer, mobiltelefoner og tablets. Derudover leverer de masser af nyheder på området.Notebookcheck.com har anmeldt EliteBook 755 G5 fra HP og roser den især for det flotte design og den høje ydeevne.

Anmeldelsen er udført den: 20. juli 2018
Du kan læse anmeldelsen her

Jyllands-Posten.dk og LydOgBillede.dk

Jyllands-Posten bragte i 2018 en gennemarbejdet test, der var foretaget af magasinet LydOgBillede. Her fandt de frem til nogle af de bedste PC’ere til studiet. Vi har fundet et par af vores fremhævede produkter i denne test. Se testen her.

Laptopmag.com

Vi har læst grundige anmeldelser hos computermagasinet Laptopmag. Deres udtalelser har vi blandt andet brugt til at videregive viden om Apple MacBook pro. Se deres anmeldelser af produktet her.

Techburns.com

Dette er et britisk magasin, der elsker alt, hvad der har med teknologi at gøre – også PC’ere. Vi har brugt deres kompetente anmeldelser til at videregive viden om flere af produkterne fra Lenovo. Vil du blive klogere?

Så tjek denne anmeldelse af Lenovo V145.

Tek.no

Tek.no er en norsk hjemmeside, der skriver om tech nyheder og samtidig foretager anmeldelser af forskellige produkter. Tek.no dækker de fleste områder af forbrugerteknologi med alt fra artikler om de seneste telefonudgivelser til UI/UX-trends.

Acer Swift 5 – Du kan se anmeldelserne her.

Dell XPS 13 – Du kan se anmeldelserne her.

Kundeanmeldelser

Amazon.de

Amazon er en amerikansk internetshandelvirksomhed, der har hovedsæde i Seattle. De sælger en lang række produkter, blandt andet elektronik, og køberne kan lave brugeranmeldelser på alle produkterne.

Amazon.de er virksomhedens tyske afdeling, og på den har ThinkPad E495 fået en lang række gode anmeldelser fra tilfredse købere.

Læs alle anmeldelser her

FAQ

Hvilken studiecomputer er bedst?
Hvilken computer, der bedst egner sig til dit studie afhænger af, hvad du studerer. Et eksempel på en computer, som generelt egner sig til de fleste studier, er dog Acer Swift 5, som har fået gode anmeldelser om ydeevnen på trods af den fornuftige pris.
Hvordan vælger jeg en studiecomputer?
Når du skal vælge en studiecomputer, bør du tænke over, hvad dit studie kræver af din computer. Hvis du f.eks. læser humaniora, kan du ofte nøjes med en ”simpel” computer. Læser du derimod til ingeniør, får du formentlig brug for en mere avanceret computer, som kan trække større programmer.
Hvorfor skal jeg bruge en studiecomputer?
I dag foregår stort set alt med relation til studielivet digitalt. Det gælder alt fra kontakt med underviserne til udarbejdelse og aflevering af opgaver. Dermed kan du ikke undvære en studiecomputer, da du skal bruge den til nærmest alle studiemæssige aktiviteter.
Hvor mange GB har min computer brug for til universitetet?
Hvor mange GB din computer har brug for til universitet afhænger af hvilket studie, du vælger. Dog anbefales 8 GB generelt, da det burde være rigeligt til at dække 2-3 år, hvorefter du formentlig alligevel skal skifte din computer ud. Dog kan flere GB være nødvendigt til nogle studier.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Acer Swift 5 - skole computer med lang betteritid

Lenovo ThinkPad L15 Gen 2

ASUS ZenBook - mest populære hos Proshop

HP Elite Dragonfly - Bedste miljøvalg

Microsoft Surface Laptop 4 - høj ydeevne og lang batterilevetid

Huawei Matebook X Pro - Kåret som “bedste køb”

Apple MacBook Pro M1 2020 13,3” - høj performance

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme