Sammenligning af tests: GoPro Hero 5, GoPro Hero 6 og GoPro Hero 7

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 10.06.2021
Vi samler anmeldelser, tests, ekspertråd og priser. Vores guides er baseret på research og tredjepartsforbrugertests. Vi betragter kundernes anmeldelser som testresultater – i vores optik er det den bedste test af et produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere om vores metode og research team her.

Vi lever i en verden, hvor den professionelle fotograf efterhånden nærmest synes overflødig. Langt de fleste mennesker har ved hjælp af smartphones nemlig taget livsdokumentationen i egen hånd. Vi bruger både vores telefoner til at hverdagsfotografere og til at bevare minderne om særlige anledninger, og mange telefoner er fint egnede til sådanne formål. 

Engang imellem kan det dog fortsat blive nødvendigt at hive et rigtigt kamera frem. Smartphones har en lang række indstillingsmæssige mangler, og for de visuelt begavede, er kameraet derfor uundværligt. 

Selvom action-kameraer er en relativt ny opfindelse, findes der allerede mange modeller at vælge imellem. Det kan derfor ske, at du har en smule svært ved at overskue dine muligheder.

I denne oversigt sammenligner vi en lang række tests af tre af de mest populære produkter fra GoPro: GoPro Hero 5, GoPro Hero 6 og GoPro Hero 7. 

Til sidst i guiden giver vi dig inspiration til videre søgning ved at fremhæve nogle andre produkter, som sælges af de samme forhandlere, der også forhandler GoPro Hero.

forbruger-test.dk

GoPro Hero 7 – Bedst til prisen

GoPro Hero 7 BlackDenne model er det seneste action-kamera fra GoPro. Som de to forrige modeller er kameraet blandt andet udstyret med stemmekontrol, touch-skærm, GPS og QuickStories, og det har dertil også en vandtæthed på ned til ti meters dybde. Desuden har det indbygget Wi-Fi og Bluetooth, foto-timer til selfies og USB type-C port, som både kan anvendes til synkronisering og opladning. Kameraet er dertil kompatibelt med alt det tilbehør, som er udviklet i forbindelse med GoPro’s Hero-serie. 

Kameraets design er mere hårdført end designet af GoPro Hero 5 og 6 og tåler en del mere end de to forgængere. GoPro Hero 7 er desuden udstyret med HyperSmooth stabilisering, som sikrer, at dine optagelser udføres ligeså stabilt, som hvis du satte kameraet på et drejehoved. Dette resulterer i slørfrie optagelser, selv når du kører på cykel eller befinder dig på en bjergvæg. Den nye funktion TimeWarp lader dig dertil accelerere op til 30 x den oprindelige hastighed og tilføje en lang række specialeffekter. CompuMail har GoPro Hero 7 til salg for 2.309 kr.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Hvad mener eksperterne? 

Eksperterne har fire overordnede kritikpunkter i henhold til GoPro Hero 7. Trusted Reviews påpeger, at kameraet til tider bliver overophedet, når du bruger det til at optage video, og dette kan lejlighedsvist også resultere i en meget langsom reaktionstid. Chip.de fremhæver endnu en gang batterilevetiden som kameraets største svaghed, og både Trusted Reviews, DC Rainmaker, TechAdvisor og Expert Reviews skriver, at det ikke kan betale sig at købe GoPro Hero 7, hvis man i forvejen ejer GoPro Hero 6. Dette skyldes simpelthen, at der ikke er nok opdateringer. 

På særligt to punkter har eksperterne dog ikke andet end ros tilovers for GoPro Hero 7. I den test, der er foretaget af Trusted Reviews, skriver siden, at kameraet er det bedste action-kamera på markedet, og at dette særligt bunder i, at lydkvaliteten er sublim. Som de to forrige modeller er GoPro Hero 7 udstyret med støjreduktion, og denne funktion er noget nær perfekt i den nye model. 

HyperSmooth-funktionen får ligeledes ros til skyerne af DC Rainmaker, Engadget, The Verge og PCMag. Alle fire sider påpeger, at billedstabiliseringen aldrig er set bedre i et action-kamera. 

Derfor er GoPro Hero 7 det rigtige valg

Har du allerede et action-kamera fra GoPro, er der ingen grund til at investere i den nyeste model. Alle tre modeller er nemlig forsynet med stort set de samme funktioner. Er du på jagt efter et action-kamera, er GoPro Hero 7 det rigtige valg. Produktet sælges mange steder billigere end GoPro Hero 6 og er dermed det bedste kamera til prisen. De sublime egenskaber gør tilmed, at du vil kunne nyde kameraet mange år frem.

GoPro Hero 6 – Fremragende kameramodel

GoPro Hero 6 BlackGoPro Hero 6 har mange af de samme funktioner og egenskaber som den forrige model. Kameraet er håndholdt og vandtæt i op til ti meter, og det er forsynet med stemmestyring, billedstabilisering og støjreduktion.

GoPro har dog også tilføjet et par nye funktioner, som adskiller dette action-kamera fra GoPro Hero 5. Den nye kameraprocessor GP1 har en dobbelt så hurtig ydeevne som processoren, der sidder i model 5. Desuden er billedbehandlingen på 4K langt mere kraftfuld end billedbehandlingen i den ældre model, og betjeningen er desuden blevet mere strømlinet.

GoPro Hero 6 er forsynet med Auto Low Light-funktionen, der gør, at kameraet automatisk registrerer dine lysforhold og justerer indstillingerne efter disse forhold. Dette gør, at du, selv når dine omgivelser er mørklagte, har muligheden for at tage klare billeder og videooptagelser. 

Med action-kameraets nye funktion QuickStories er det dertil nemt at dele dine billeder og optagelser med venner og bekendte. Hver gang du gemmer en video, sender GoPro den nemlig automatisk til din spartphone. QuickStories skaber en videohistorie med musik og effekter, og derefter kan du nemt og hurtigt uploade historien på dine sociale medier. 

Funktionen Touch Zoom er både smart og brugervenlig. Alt du skal gøre for at anvende Touch Zoom er at trykke på den del af skærmen, du gerne vil fokusere på – så zoomer kameraet automatisk ind. Slo-Mo Pro-funktionen gør det derudover muligt at gennemgå selv de mindste detaljer i dine videoer. Med Slo-Mo Pro kan du nemlig tilføje slow motion-effekter, og funktionen forstyrrer ikke billedets kvalitet. På CompuMail kan du få GoPro Hero 6 for 3.034 kr.

Hvad mener eksperterne? 

GoPro Hero 6 har overordnet set fået bedre anmeldelser end forgængeren. Faktisk udpeger eksperterne kun to egentlige kritikpunkter. 

For det første mener både Expert Reviews, Alphr og Cnet, at action-kameraet er alt for dyrt. Er du ikke heldig nok til at finde det på tilbud eller købe det brugt, vil prisen højest sandsynligt gøre, at du fravælger GoPro Hero 6 til fordel for et billigere action-kamera. For det andet kritiserer både Tom’s Guide, Wired og Cnet kameraets batteritid. GoPro har nemlig ikke foretaget nogle forbedringer siden forrige model, og bruger du mange af kameraets funktioner, vil du ofte skulle have fat i opladeren. 

Ud over disse negativt prægede kommentarer er eksperterne temmelig begejstrede for GoPro Hero 6. I Expert Reviews’ anmeldelse skriver de, at det klart er en fordel, at kameraet er fysisk identisk med det sorte GoPro Hero 5. Det gør nemlig, at alt tilbehøret til gamle model også kan anvendes i forbindelse med den nye. 

Expert Reviews, Tom’s Guide og Engadget fremhæver desuden GP1 som en tilføjelse af væsentlig betydning. Nu har du som bruge mulighed for at tage i 4K, og dette gør en markant kvalitetsforskel. 

Ifølge den test, som er foretaget af M3.se, er billedstabiliseringsfunktionen også blevet forbedret, og Tom’s Guide understreger, at lydkvaliteten er langt bedre i model 6 end i model 5. 

Derfor er GoPro Hero 6 det rigtige valg

Hvis du er fotofanatiker, der nægter at gå på kompromis med kvaliteten, er GoPro Hero 6 det rigtige valg for dig. Kameraet giver dig ikke alene mulighed for at tage skarpere billeder og film – dine redigeringsmuligheder er også fremragende. Er kameraet en kende for dyrt, bør du holde øje med online-butikkerne og se, om du ikke skulle kunne finde GoPro Hero 6 på tilbud. Brug Pricerunner til at holde dig orienteret og husk, at du får masser af nye lækre funktioner med for de ekstra penge.

GoPro Hero 5 – Kvalitetskamera til overkommelig pris

GoPro Hero 5 Black

GoPro Hero 5 er et håndholdt, sort action-kamera, der oprindeligt blev lanceret i efteråret 2016. I modsætning til den forrige model GoPro Hero 4 behøver du med 5’eren ikke at benytte dig af et kamerahus.

GoPro Hero 5 anvendes ved hjælp af én enkelt knap og to touch-skærme, som du kan bruge, selv når du er iført handsker. Kameraet er desuden forsynet med stemmestyring, hvilket betyder, at du faktisk slet ikke behøver at røre ved kameraet for at betjene det. Alt du skal gøre, er at fortælle det, om det skal optage eller tage billeder. 

GoPro Hero 5 har et robust design, som kan holde til langt det meste, og det er vandtæt ned til ti meter. Kameraet er udstyret med en billedstabiliseringsfunktion, som holder dine optagelser rolige og slørfrie, selv når du bevæger dig med høj hastighed. Ved hjælp af Wi-Fi kan action-kameraet automatisk tage backups af dine videoer og uploade dem til GoPro Plus cloud-tjenesten, når kameraet er tilsluttet en oplader. Det indbyggede Lithium-lon-batteri har en holdetid på to timer, når du bruger kameraet til at filme. Det tager omtrent 45 minutter for batteriet at blive fuldt opladt. 

GoPro Hero 5 har en 12 megapixel sensor, single-shot, burst shot og time-lapse billedmodusser. Kameraets billedformater er JPEG og RAW, og dens WDR-funktion (Wide Dynamic Range) fanger et bredt spektrum af highlights og kontraster. Kameraet giver dig mulighed for at reducere uvelkommen lyd som for eksempel vind, og det har en Mikro HDMI-videoudgang. Dertil er der indbygget både Wi-Fi, Bluetooth og GPS, der gør det muligt at spore dine videoer og billeders lokalisering. SD-kortporten bruges til lagring, og for at synkronisere og oplade dit kamera bruger du USB type-C porten. GoPro Hero 5 er kompatibelt med alle eksisterende beslag og alt tilbehør, som er udviklet til Hero-serien. Kameraet forhandles af Expert for 2.649 kr.

Hvad mener eksperterne? 

GoPro Hero 5 har hovedsageligt fået positiv omtale blandt eksperterne. Wired Uk og GizModo komplementerer begge action-kameraet for dets vandtæthed. Begge sider fremhæver, at det er ekstremt belejligt at kunne medbringe produktet på vandbaserede eventyr. 

Både Wired Uk og Computerbild.de er imponerede over den indbyggede stemmekontrol, og TechRadar fremhæver særligt den billige pris som en god grund til at investere i GoPro 5. TechRadar og Chip.de er ovenud begejstrede for kameraets billedkvalitet, som både i forbindelse med fotografier og videooptagelser er sublim. GizModo og Computerbild.de udnævner GPS’en som én af de bedste forbedringer af action-kameraet. 

Næsten samtlige af ovennævnte sider har også pointeret, at produktet trods alt har nogle mangler. Selvom Wired UK er begejstrede for kameraets stemmekontrol, fremgår det også af deres anmeldelse, at funktionen langt fra er fejlfri. Befinder du dig et sted med meget baggrundsstøj, vil kameraet nemlig ikke kunne forstå, hvad du siger. Dette er upraktisk, fordi vi jo egentlig har at gøre med et kamera, der helst skal kunne tages med på farten. Wired UK er også kritiske overfor, at kameraet bliver meget varmt ved opladning, og at den vandtætte gummibelægning lidt for nemt får ridser. 

I TechRadars anmeldelse trækker det ned i helhedsindtrykket, at den tilhørende mobil-app både har mangler og en lav brugervenlighed, og GizModo og Chip.de klager desuden over den action-kameraets korte batteritid. 

Alt i alt er der blandt eksperterne enighed om, at GoPro Hero 5 er et solidt produkt, der dog også karakteriseres af enkelte ulemper. 

Derfor er GoPro Hero 5 det rigtige valg

GoPro Hero 5 kan holde til lidt af hvert, og hvis du leder efter et action-kamera til en billig pris, er denne model det rigtige valg. Du kan både bruge det til lands, til vands og i luften, og har du ikke for høje forventninger til nogle af de mere avancerede funktioner, vil du bestemt blive glad for dit køb.

Derfor bør du købe et action-kamera

Fotografikunsten har en lang tradition bag sig, og af denne grund findes der et rigtig stort marked for kameraer. Utallige virksomheder beskæftiger sig med denne form for apparat, og selvom GoPro er én af de nyere, har virksomheden allerede markeret sig som én af de ypperste kameraproducenter. 

Siden deres opstart i 2002 har det amerikanske teknologifirma udviklet deres egne mobil-apps, produceret deres egen redigeringssoftware og dertil særligt specialiseret sig i produktionen af såkaldte action-kameraer. 

Et action-kamera er, som navnet antyder, et digitalt kamera, der er skabt til at filme motiver i action og ledsage dig under selv den mest hektiske foto-session. For eksempel vil en almindelig smartphone for det første ikke kunne dokumentere en dykkerferie. Telefonen vil derimod gå i stykker, når den kommer under vandet. De gængse smartphones vil heller ikke kunne fange et faldskærmsudspring. Du vil måske, nogenlunde kunne ænse, hvad der foregår på skærmen. Alle detaljerne vil dog gå tabt. Et action-kamera er derimod udviklet specielt til at kunne forevige selv de mest flygtige øjeblikke. 

For nogle mennesker er et liv bag skærmen rigeligt spændende. Andre tager en tur på restaurant, hvis det rigtigt skal gå vildt for sig. Disse mennesker kan snildt nøjes med en smartphone. Men hvis du lever et aktivt liv med bjergbestigning, klatring, svæveflyvning, elastikspring og andre former for ekstremsport, kan du ikke regne med, at din smartphone kan holde tempoet. Og så vil et action-kamera være en rigtig god investering.

Vælg et GoPro Hero der passer til dig

Hvilken GoPro-model, der er den rigtige for dig, afhænger i høj grad af, hvor mange redigeringsmuligheder, du har brug for. Vi har alle forskellige forventninger til vores fotoudstyr, og for nogle er funktioner som HyperSmooth og QuickStories overflødige, mens de for andre er fuldstændigt uundværlige for enhver foto-session. Vi håber, at denne guide har hjulpet dig på vej til at finde det action-kamera, som perfekt dækker netop dine behov.

I denne oversigt har det være essentielt for os, at vi guider dig frem til det rette valg. Dette har kun været muligt på grund af en grundig research. Denne kommer især til syne gennem vores troværdige kilder. 

Vi har blandt andet hentet vigtige informationer fra tests, der er foretaget af:

 • Wired UK
 • Computerbild.se
 • TechRadar
 • Cnet
 • Expert Reviews
 • GizMondo
 • Chip.de
 • Tom’s Guide
 • M3.se
 • Engadget

Disse tests fra Storbritannien, Tyskland og Norge har gjort det muligt for os at guide dig på en effektiv og troværdighed måde – forhåbentligt kan du nu finde frem til, hvilken GoPro Hero model, er vil passe perfekt til dig.

Se også denne artikel på techradar.com: GoPro Hero 7 Black vs Hero 6 Black vs Hero 5 Black: 8 vigtige forskelle, du har brug for at vide

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

 • GoPro Hero 7
 • GoPro Hero 6
 • GoPro Hero 5