De 7 bedste græsslåmaskiner: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 15.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Hvis man bor i et hus, er det næsten nødvendigt at have en græsslåmaskine. Der følger nemlig ofte en have med, der gerne skal vedligeholdes. Netop vedligehold af ens græsplæne er vigtigt for at sikre, at man giver hele sit hjem et pænt udtryk – også udefra. Dog kræver det ofte en del arbejde, og det er kun de færreste, der synes, at det er sjovt at slå græs.

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige græsslåmaskiner på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste græsslåmaskiner, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

forbruger-test.dk

4.34 38

AL-KO Comfort 51.0 SP-A plæneklipper – Effektiv og solid plæneklipper

Er du på udkig efter en solid og ret effektiv plæneklipper? Måske du leder efter en plæneklipper, som kan klippe lidt større græsarealer? Så kan det være, at AL-KO Comfort 51.0 SP-A plæneklipper er noget for dig.

 

Gode ting ved AL-KO Comfort 51.0 SP-A plæneklipper

 • Plæneklipperen har fået gode anmeldelser
 • Er en brugervenlig og effektiv græsslåmaskine
 • Kan ved hjælp af 4 klippesystemer tilpasses efter dine behov
 • Udstyret med mange praktiske funktioner
 • Plæneklipperen er velegnet til store græsplæner

En selvkørende og benzindrevet plæneklipper

AL-KO Comfort 51.0 SP-A er en selvkørende og benzindrevet plæneklipper. Det er en plæneklipper, som er nem at tilpasse dine behov. Den er nemlig udstyret med fire forskellige klippesystemer. Disse inkluderer bioklip, sideudkast, klip og opsamling. Funktionerne gør det muligt for dig at slå græsset på din plæne bedst muligt – du kan nå resultater nær perfektion. 

Der er med AL-KO Comfort 51.0 SP-A tale om en kraftfuld plæneklipper, især i forhold til prisen. Plæneklipperen har en klippebredde på 51 cm, og den kan klare at klippe både vådt og højt græs. Det er en plæneklipper, som er magelig at køre, også eftersom den er selvkørende. Den har nogle store hjul, som gør den god til at køre på trods af terræn, der måske er en anelse ujævnt.

God til større arealer

AL-KO Comfort 51.0 SP-A er velegnet til at klippe større arealer. Du kan sagtens bruge græsslåmaskinen, hvis din have er op til 2000 m2. AL-KO Comfort 51.0 SP-A er udstyret med en opsamler, som kan rumme hele 60 L. Dette gør også AL-KO Comfort 51.0 SP-A god til større områder, idet du ikke behøver standse løbende for at tømme opsamleren. Denne er så stor, at du kan arbejde i lang tid, inden der er et behov for tømning. 

Det påpeges i testen hos PriceRunner, at AL-KO Comfort 51.0 SP-A nogle gange ikke er så hurtig en plæneklipper. Dog er den enormt velegnet, hvis du har en stor græsplæne, som du foretrækker at slå i et stabilt og mageligt tempo.

God til prisen

Det påpeges desuden hos PriceRunner, at AL-KO Comfort 51.0 SP-A er en enormt kraftfuld plæneklipper til prisen. Dette understøttes af, at græsslåmaskinen har syv forskellige klippetrin at vælge imellem. Disse trin er det nemt at justere mellem. 

AL-KO Comfort 51.0 SP-A har også den praktiske funktion, at dens startsnor kan fastgøres et stykke oppe på maskinen. Hermed behøver du ikke bøje dig ned, hver gang du skal starte græsslåmaskinen. Til gengæld er du nødt til at bøje dig ned for at justere højdetrinnene.

AL-KO Comfort 51.0 SP-A plæneklipper vs. markedet

AL-KO Comfort 51.0 SP-A plæneklipper er en af de lidt dyrere græsslåmaskiner på markedet. Til gengæld er det også en god og solid græsslåmaskine med mange funktioner. AL-KO Comfort 51.0 SP-A plæneklipper er mere effektiv end mange af de andre plæneklippere i denne oversigt, og dette understøttes af, at den også er god til større græsplæner.

Stiga Combi 48 S

Stiga Combi 48 S

 

Vil du gerne have en selvkørende græsslåmaskine, der kører på benzin, og som er mulig at anskaffe sig til en rigtig god pris? Så bør du tage et nærmere kig på Stiga Combi 48 S.

 

Video Anmeldelse af Stiga Combi 48 S

Gode ting ved Stiga Combi 48 S

 • Du får en meget robust model, som også kan have et stålskjold monteret
 • Stiga Combi 48 S er en selvkørende model med en maksimal hastighed på 3,8 km/t
 • Græsslåmaskinen er udstyret med rillede hjul med kuglelejer
 • Maskinen er perfekt til store områder med en stor klippebredde og fem mulige indstillinger
 • Græsbeholderen kan rumme op til 60 liter, og du skal derfor kun sjældent tømme den

Til den store plæne

Har du en større have, som måske er på helt op til 1000 kvm eller mere, så er en græsslåmaskine, der kører på benzin, altid det bedste valg. På den måde kan du nemlig være sikker på, at arbejdet altid klares både hurtigt og effektivt – og det bør jo være et krav til alle græsslåmaskiner.

Til de store plæner er Stiga Combi 48 S en af de bedste modeller, som findes på markedet på nuværende tidspunkt. Og så er det endda muligt at få fat på den til en ganske fornuftig pris. Den beskrives nemlig som værende en billig model i forhold til den klasse, som den ligger i. Stiga er nemlig et velkendt mærke inden for græsslåmaskiner, og derfor har det i mange år været et yndet valg blandt forbrugere.

Det kommer også udtryk i en test. Her er Stiga Combi 48 S nemlig af forbrugermagasinet, Tænk, blevet kåret som topscorer. Og det er der faktisk mange gode grunde til. For det første kommer man i besiddelse af en velkørende motor, som har en ydelse på helt op til 2200 Watt.

Det betyder, at den giver en effekt på 2900 omdrejninger per minut. For det andet har den en god tankvolume, idet den kan rumme 0,75 liter benzin på én gang. Og sidst men ikke mindst så er det en robust maskine med et stålskjold, hvorfor den kan holde til hverdagens prøvelser og slid.

Den selvkørende effekt

Idet Stiga Combi 48 S er en meget robust model, som det gør sig gældende med de fleste benzin-modeller, når den op på en vægt på 34 kilo. Det er dog kun, hvis den har gennemgået den komplette montering af blandt andet stålskjoldet.

For mange er det rigtig mange kilo at navigere rundt med i haven, hvorfor det i længden kan blive hårdt for både muskler og led og på sigt komme til at koste gene i kroppen. Derfor er det selvfølgelig ikke en mulighed.

Græsslåmaskinen er nemlig selvkørende. Den har, hvad der kaldes for en passende tophastighed på 3,9 kilometer i timen, og derfor har du kun én opgave. Og det er at styre maskinen, så den er på rette kurs. Den kommer med nogle store, rillede baghjul på kugleleje, og det giver dig en både let og ubesværet fremdrift.

Derudover er den også udstyret med et ergonomisk gashåndtag, så du er sikret de aboslut bedste arbejdsforhold blandt andet i forhold til akavede stillinger. Det er muligt at klappe gashåndtaget sammen, når det ikke er i brug, så maskinen på den måde ikke tager for meget unødvendigt plads i for eksempel et skur eller en kælder.

De mange muligheder

Der er mange, der har nogle præferencer, når det kommer til længden på deres græs, og disse kan opfyldes med Stiga Combi 48 S. Med græsslåmaskinen kan du nemlig selv vælge, om græsset skal være langt eller kort.

Hvis du ønsker en meget grøn plæne, er det dog bedst at klippe stråene helt korte. Stiga Combi 48 S kan indstilles til fem forskellige klippehøjder, derfor bør dine behov kunne opfyldes.

Med denne maskine får du desuden en god klippebredde på 46 centimeter. Og derfor er den specielt god til de større områder. Derudover slipper du også for at skulle gå igennem din plæne ad flere omgange, som det ofte kan være tilfældet ved de mindre maskiner med en mindre ydeevne.

Stiga Combi 48 S kommer med en græsopsamler, og vælger du at bruge den, kan du opbevare op til 60 liter i den. Herefter er en tømning nødvendigt – men det vil ikke forekomme særlig ofte. På maskinen finder du en indikator, der lader dig vide, når det er ved at være tid til en tømning af beholderen, og opsamleren er fuld.

Du kan også vælge en selvkørende græsopsamler til Stiga Combi 48 S. Det er muligt at vælge mellem en med multiklip eller en med almindeligt bagudkast. Hvis du er mest til multiklip, kan du med lethed lade det afklippede græs ligge, efter en tid vil det nemlig falde ned mellem de tilbagestående græsstå og efterhånden formulde.

Det er især smart, hvis man gerne vil bevare plænens egen næring mest muligt, og du slipper derfor for ofte gødning. Som et ekstra plus er det også yderst miljøvenligt.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Worx akku


Dette er en græsslåmaskine, som er god til den lille have. Den har indbygget et 40 V batteri, og derfor kan den klare et areal på op til 350 kvm. Så er du på udkig efter en lille, men både kompakt og billig græsslåmaskine, der effektivt kan klare vedligeholdelsen af din græsplæne, så bør du tage et nærmere kig på Worx akku.

Gode ting ved Worx akku

 • Worx akku er en god græsslåmaskine til prisen og egner sig perfekt til en mindre have
 • Modellen har et batteri med en ladetid på kun 60 minutter
 • Du har mulighed for at klippe på selv de helt smalle steder i din have
 • Med græsslåmaskinen kan du selv indstille klippehøjden på mellem 20 og 60 millimeter
 • Batteriet er aftageligt, således det kan lades inden for og opbevares tørt om vinteren

En topscore

Worx akku er en topscore ifølge Aftonbladet.se. Det skyldes, at den på trods af sin billige pris stadig klarer sig godt i diverse tests. Her får den især ros for sine klippeegenskaber og sin tilgængelig brugervenlighed. Græsslåmaskinen er således let at betjene og arbejde med, og derfor vil alle have mulighed for at benytte sig af den uanset kendskab til græsslåmaskiner.

Specifikationerne

Den lille og kompakte model bruger kun en time, før den er klar med en fuld opladning, på hvilken den kan klippe en plæne på helt op til 350 kvm. Batteriet er en 40 V model kaldet 2,0 AH Li-Ion. Det er desuden muligt at tage batteriet af, så det kan oplades indendørs, hvilket især er en fordel, når der falder meget regn.

Om vinteren kan det også tages med inden for og blive opbevaret uden risiko for, at det tager skade af for eksempel frosten.

Worx akku vejer kun 12 kilo, og med i den vægt er der en græsbeholder, som er monteret på maskinen. Den rummer 30 liter, og det svarer cirka til resterne fra en mindre have ved regelmæssige klipninger.

Derudover er der også monteret en indikator på græsslåmaskinen, så du altid kan følge med i, om den er ved at blive fyldt helt op.
Når maskinen har en så lille vægt, er det desuden meget let at fragte den rundt.

Hvis du for eksempel skal have den ned i en kælder, når den ikke er i brug, synes det ikke som værende det største problem. Med Worx akku slipper du derfor for det store besvær med en uhandy og tung græsslåmaskine, som du er nødt til at bygge et helt skur til, fordi den ikke kan opbevares andre steder.

Hvis du har nogle krav til din plæne, kan du med Worx akku desuden også justere klippehøjden. Du kan indstille den til at være mellem 20 og 60 millimeter høj. Klippebredden er 33 centimeter, og det betyder, at du derfor også har mulighed for at klippe på de mere smalle steder, som der findes i din have.

 

Bosch Rotak 37 Li

Bosch Rotak 37 Li
Bosch Rotak 37 Li er nemlig en batteridreven model, og så har den høstet flere topkarakterer i forskellige uafhængige tests. Det betyder, at der er flere forbrugere, der er tilfredse med maskinen og dennes ydeevne. Derudover er både ydeevne og design, helt i særklasse

 

Gode ting ved Bosch Rotak 37 Li

 • Du får med denne maskine et meget flot design, som udtrykker sig i det ledningsfrie look
 • Bosch Rotak 37 Li har en meget lav vægt og et integreret bærehåndtag
 • Græsslåmaskinen har komfortable ergonomiske indstillinger, der aflaster dine muskler
 • Med en græsopsamlingsboks på 40 liter kan du sagtens klippe hele din græsplæne
 • Det kraftige Li-Ion batteri har en stor kapacitet i forhold til drift og en lang holdbarhed

Let navigation

Bosch Rotak 37 Li er en meget let og smal græsslåmaskine, og med det design er det let at navigere rundt med den. Det betyder, at man ikke skal være nervøs for at ramme blomsterne i blomsterbedet, og man oplever derfor kun meget sjældent forhindringer med denne maskine.

Den har en klippebredde på op til 37 centimeter, som ofte er ganske passende for en almindelig græsplæne. En sådan kan være op til omkring 300 kvm. Har du en plæne, der er større, bør du overveje en anden model med en lidt bredere klippebredde, således du ikke kommer til at bruge en masse unødvendig tid på at vedligeholde din græsplæne.

God kapacitet

Det fortælles ofte, at de batteridrevne maskiner både har en lav ydelse og kapacitet, dog er det nye tider for de mange græsslåmaskiner.

Og det er Bosch Rotak 37 Li et perfekt billede på. En ny form for batteriteknologi giver nemlig en generelt længere driftstid, og derfor er det med denne model muligt at få helt op til 15% længere driftstider i forhold til, hvis der sammenlignes med nogle af de lignende modeller, som findes på markedet på nuværende tidspunkt.

Når du går i gang med at klippe din plæne med denne maskine, kan du derfor forvente at kunne arbejde i helt op til mellem 40 og 50 minutter på en enkelt opladning. Og ofte er det nok selv til de lidt større græsplæner.

Stort batteri

Med Bosch Rotak 37 Li følger der et stort og kraftigt 36 V Li-Ion batteri, som har en kapacitet på hele 4 Ah. Og selvom at maskinen er udstyret med et så godt batteri, så tager det kun en time at nå frem til en fuld opladning. Og ifølge Which.co.uk kan det ene batteri faktisk holde i helt op til flere år – der er derfor stor fokus på kvalitet.

Selvfølgelig har du også mulighed for at tilkøbe flere og ekstra batterier, så du altid er på den sikre side – og det er især en fordel, hvis du har en lidt større plæne. Så snart at du oplever, at din græsslåmaskine begynder at yde en minimal indsats, kan du således bare skifte batteriet ud med et, som er fuld opladet, og du vil derfor hurtigt og nemt kunne fortsætte dit havearbejde.

Sans for detaljer

Med Bosch Rotak 37 Li får du det, som kaldes for et integreret bærehåndtag, og fordi at maskinen kun vejer i alt 13 kilo, kan du komme til at gøre god brug af det. Det gør det nemlig muligt for dig at flytte rundt med din græsslåmaskine, og derfor er det let for dig at stille den på plads – uanset om den skal ind i skuret eller ned i kælderen.

Du kan som en ekstra fordel også klappe håndtaget sammen, således det ikke kommer til at tage noget plads. Ofte skal en græsslåmaskine nemlig tage til takke med meget lidt opbevaringsplads.

I forhold til klipningsdetaljerne i Bosch Rotak 37 Li bør du tage et kig på Boschs Ergoflex-system, som giver en høj grad af komfort. Det sørger nemlig for en god og sundere arbejdsstilling, og på den måde kommer du ikke til at belaste dine muskler og påføre dem yderligere gene.

På maskinen kan du altid holde øje med, hvor meget strøm der er til rådighed. Det gør du via en praktisk batteritilstands-indikator. Bosch Rotak 37 Li er desuden udstyret med en beholder, som kan indeholde helt op til 40 liter.

Den er let at klikke af og tømme, og derfor er brugervenligheden i top. Som en ekstra fordel kan du også justere klippehøjden på din plæne til at være på alt mellem 20 til 70 millimeter.

Læs også: Anmeldelse af 7 af de stærkeste akku græstrimmere

 

Ryobi Plæneklipper OLM1841H

Vil du gerne have en enormt god plæneklipper, som endda fås til en god pris? Så er Ryobi Plæneklipper OLM1841H måske noget for dig. Ryobi Plæneklipper OLM1841H er blevet kåret som bedst i test hos PriceRunner, og hermed er der altså tale om en græsslåmaskine i allerhøjeste kvalitet.

Gode ting ved Ryobi Plæneklipper OLM1841H

 • Er blevet kåret som bedst i test 
 • Er udstyret med metalklinger med 40 cm klippebredde
 • Med smart højdejustering fra 20 til 70 mm
 • Græsslåmaskinen kan klappes sammen hvilket er praktisk ift. opbevaring
 • En del af One+ serien

De mange funktioner

Ryobi Plæneklipper OLM1841H er i den grad en plæneklipper med mange funktioner. Plæneklipperen er blandt andet udstyret med smarte ergonomiske teleskophåndtag, hvilket sikrer, at du altid har et fast og solidt greb om plæneklipperen. Derudover er Ryobi Plæneklipper OLM1841H udstyret med EasyEdge græskam, hvilket sikrer dig, at du kan komme helt ud til kanten af alle dine bede med græsslåmaskinen.

Det er nemt og gnidningsfrit at justere højden på Ryobi Plæneklipper OLM1841H. Denne kan justeres fra 20 til 70 mm. Der er fem stillinger at vælge mellem.

Når du køber Ryobi Plæneklipper OLM1841H, er det inklusiv en opsamler, og græsslåmaskinen er udstyret med mulching. Dette giver dig mange muligheder for, hvordan du kan anvende græsslåmaskinen. Når græsset er længere, end mulching kan håndtere, kan du med fordel gøre brug af opsamleren.

Sammenklappelig græsslåmaskine

Ryobi Plæneklipper OLM1841H har den fordel, at den kan klappes sammen. Dette er smart, fordi du på denne måde kan klappe maskinen sammen, når det bliver vinter. Hermed er det nemmere at opbevare Ryobi Plæneklipper OLM1841H, fordi den simpelt hen fylder langt mindre. 

Det er altså gjort ekstra nemt for dig at opbevare Ryobi Plæneklipper OLM1841H i løbet af vintersæsonen. Klap den sammen og pres den ind i et lille hjørne – så kan du frit hente den frem, når det bliver forår igen.

En del af One+ serien

Ryobi Plæneklipper OLM1841H er udstyret med to 18 volts batterier, hvilket er en anelse atypisk. Disse batterier er seriebundet og giver altså en samlet spænding på 36 volt.

Ryobi Plæneklipper OLM1841H er en del af One+ familien fra Ryobi. I disse produkter går 18-voltsbatterierne igen. Dette betyder, at disse 18V Lithium+ batterier passer til alle have- og elværktøjer i denne serie. 

18V Lithium+ batterierne er dyre at købe. Derfor er det en klar fordel, hvis du holder dig til produkterne i One+ familien, da du herved kan spare en del penge på batterierne. Produkterne i One+ fås altid uden medfølgende batterier, hvilket gør dem så billige.

Ryobi Plæneklipper OLM1841H vs. markedet

Ryobi Plæneklipper OLM1841H er ganske enkelt en af de allerbedste plæneklippere på markedet. Dette illustreres af, at Ryobi Plæneklipper OLM1841H har vundet PriceRunners test af plæneklippere. 

Ryobi Plæneklipper OLM1841H ligger prismæssigt i midten og koster altså ca. det samme som mange andre plæneklippere. Med denne græsslåmaskine er du dog sikret kvalitet i topklasse, hvilket ikke er givet for de andre plæneklippere til samme pris.

 

Gardena PowerMax 42 E

Vil du gerne have en elektrisk græsslåmaskine, som egner sig godt til en mellemstor plæne? Så kan Gardena PowerMax 42 E sagtens være det helt rette valg for dig. Og som en ekstra fordel lover den dig lidt mere af det hele til en rigtig god pris, som alle kan være med på.

Gode ting ved Gardena PowerMax 42 E

 • Du får med Gardena PowerMax 42 E en opgraderet model til en meget fornuftig pris
 • Gardena PowerMax 42 E får i flere tests topkarakterer fra både forbrugere og eksperter
 • Græsslåmaskinen har en høj grad af brugervenlighed og en meget god byggekvalitet
 • Maskinen har en god opsamlingsboks, der kan rumme helt op til 50 liter
 • Du har mulighed for at benytte dig af bioklip og på den måde skåne miljøet

Lidt af det hele

Gardena PowerMax 42 E er en af de bedste græsslåmaskiner, som findes på markedet på nuværende tidspunkt, hvis man leder efter en maskine, der passer godt til den mellemstore plæne.

Denne minder på mange måder om grundmodellen, PowerMax 37, som også længe har været en topscore hos blandt andet det svenske forbrugermagasin, Råd & Rön. Dog havde denne en begrænsning i forhold til klippebredden, som kun var på 37 centimeter. Det gav meget arbejde på de store arealer.

Gardena PowerMax 42 E er derfor på nogle områder bedre end grundmodellen. Og vægten og prisen er endda kun meget lidt højere. Denne græsslåmaskine har en klippebredde på hele 42 centimeter, og derfor giver den en meget bedre klippebredde, der lader dig arbejde mere effektivt i din have.

Har du en mindre have, skal du ikke lade dig afskrække af denne model, da den også sagtens kan anvendes på mindre arealer. Her vil den hurtigt have klaret arbejdet, og du vil derfor ikke skulle bruge meget tid på at gennemgå hele haven.

Gode karaktere

Gardena PowerMax 42 E scorer generelt rigtig gode karaktere. Hvis der tages et kig ud til de forbrugere, der reelt set bruger græsslåmaskinen i hverdagen, vil man på Renthjem.dk kunne se, at denne model på trods af den lave pris lever op til, hvad den lover.

Den leverer varen, og derfor er den også meget populær. Dog er selve antallet af brugeranmeldelser kun moderat, hvorfor det er svært at sige, hvor højt den skal placeres. Af dem, som der er givet, scorer Gardena PowerMax 42 E dog hele 5 ud af i alt 5 stjerner.

Hos det danske forbrugermagasin, Tænk.dk, er Gardena PowerMax 42 E også blevet testet af nogle eksperter og fagfolk på området. Og her tegner der sig et tydeligt billede – anmeldelserne er nemlig i top igen. Hvis der tages et kig på en ”bedst i test”, som modellen har gennemgået ud af et felt på 46 maskiner, er denne altid den absolutte topscore.

Det svenske Råd & Rön påpeger desuden, at det først og fremmest er brugervenligheden, der ligger til grund for de gode bedømmelser. Og det er også den, der sørger for, at Gardena PowerMax 42 E distancerer sig fra andre lignende modeller i den samme klasse.

Det er noget, som det danske forbrugermagasin, Tænk.dk er enige i. Her er eksperterne dog også imponerede over den håndværksmæssige udførelse af maskinen, som har et design, der er helt i top.

Mulighed for bioklip

Gardena PowerMax 42 E er legende let at manøvre rundt med i haven, hvilket står i klar modsætning til de tungere modeller, der kører på benzin. Derudover vejer denne model kun 12.2 kilo, og det er faktisk kun, hvad der svarer til cirka en tredjedel af en almindelig maskine med en benzin-motor.

Den gode mulighed for at manøvre sig rundt i haven støttes desuden yderligere op af de store baghjul. Disse gør det blandt andet lettere at vende rundt med maskinen.

Med Gardena PowerMax 42 E følger der en opsamlingsboks. Den har en stor kapacitet på 50 liter, og det betyder at, der ikke er nogen grund til at tømme den hele tiden. Dog viser der sig i dag en tendens i samfundet, blandt andet når det kommer til et fokus på miljøet, og derfor er det særligt populært med bioklip nu.

Derfor er det selvfølgelig også noget, som der er muligt med Gardena PowerMax 42 E. Når der anvendes bioklip, efterlades det afklippede græs blot på plænen i nogle meget små stykker. Med tiden falder de ned mellem de afklippede græsstrå og formulder.

Derfor er der ikke nogen grund til, at du sørger for afskaffelse af dit haveaffald samtidig med, at plænen nyder godt af sin egen næring. Du kan derfor også spare på gødningen, idet plænen langt fra udpines i samme, høje grad. Det er godt for miljøet!

 

Bosch Rotak 43 Li

Går du og mangler en plæneklipper, som kører på batteri? Måske du leder efter en plæneklipper, som har noget styrke og drivkraft, når du skal slå græsset i din have? Så kan det være, at Bosch Rotak 43 Li er lige noget for dig.

Gode ting ved Bosch Rotak 43 Li

 • Har fået gode placeringer i test
 • Har en utroligt god ydeevne
 • Er populær blandt køberne
 • Batteridreven plæneklipper som er enormt kraftfuld
 • Vejer ikke så meget og med et lavt støjniveau

En motor der vil noget

Bosch Rotak 43 Li har en enormt kraftfuld motor. I forhold til at der er tale om en batteridrevet plæneklipper, er dette en utroligt god græsslåmaskine, når det kommer til motorens ydeevne. 

Motoren kan klare stort set alt. Den kan klare både kort og langt græs, tørt og vådt græs, og den er også i stand til at klare meget kraftigt græs. Ifølge de tests, som PriceRunner udførte på græsslåmaskinen, kunne Bosch Rotak 43 Li sågar også klare nogle større ukrudtsplanter såsom skvalderkål og kørvel. Den kørte simpelthen bare hen over det hele. 

Dette er ude af kategori, når det kommer til batteridrevne græsslåmaskiner. Disse er nemlig normalt mindre kraftfulde og effektive end de benzindrevne maskiner. 

Bedst til små og mellemstore haver

Bosch Rotak 43 Li er bedst egnet til at slå græsset i de små og mellemstore haver. Græsslåmaskinen har en skærebredde på 43 cm, hvilket er forholdsvis stort for en batteridrevet plæneklipper. Dog er det ikke lige så meget, som nogle af de andre plæneklippere i dette overblik kan tilbyde. Derfor er Bosch Rotak 43 Li bedst egnet til at slå de lidt mindre eller middelstore græsplæner. 

Hos PriceRunner beskrives Bosch Rotak 43 Li som ”et rigtigt energibundt”. Græsslåmaskinen giver et glimrende resultat ved klipning, og den samler græsset på en god måde. Bosch Rotak 43 Li er også praktisk grundet sin størrelse – det er ikke en voldsomt stor plæneklipper.

Nem at bruge

Bosch Rotak 43 Li er en brugervenlig græsslåmaskine. Den har en fremragende ergonomi, hvilket først og fremmest skyldes græsslåmaskinens Ergoflex-greb, som er AGR-certificerede. Håndtagene minder lidt om rally-håndtag og har et friskt look. 

Det er nemt at højdejustere Bosch Rotak 43 Li, som kan justeres i seks trin fra 20 til 70 mm. Der er tale om en forholdsvis let græsslåmaskine. Bosch Rotak 43 Li vejer 13,9 kg, hvilket gør den nem for en voksen at styre. Plæneklipperen har ikke træk på hjulene.

Bosch Rotak 43 Li vs. markedet

Bosch Rotak 43 Li er en af de mest populære plæneklippere på markedet! Det er en af de batteridrevne græsslåmaskiner, som i den grad sælger og trækker salgstallene i vejret. 

Alt efter hvor du køber Bosch Rotak 43 Li, og om du køber græsslåmaskinen med eller uden batteri, kan prisen variere meget. Uden batteri ligger prisen ca. i midten i forhold til de andre plæneklippere i dette overblik. Med batteri bliver det dog hurtigt lidt dyrere.

Sådan finder du den bedste græsslåmaskine til din have

Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken græsslåmaskine man skal vælge at investere i til sin have. Og derfor kan det virke næsten uoverskueligt at navigere rundt i de mange maskiner. For at gøre det lettere for dig er der dog nogle få ting, som du kan vælge at følge, for på den måde er være sikker på, at du er godt på vej til at tage det helt rette valg.

Typen

For det første er det en god idé, at du gør dig nogle overvejelser i forhold til den type, som du ønsker. Her er der nemlig nogle stykker at vælge mellem. Grundlæggende finder der seks hovedkategorier af græsslåmaskiner til normalt havebrug: Batteri-modeller, el-drevne modeller, benzindrevne modeller, robotplæneklippere, håndskubbere og havetraktorer.

Vi har også udarbejdet en test-guide om Robotstøvsugere som har nogenlunde samme funktion, som plæneklipperen, bare til støv og indendørs.

Håndskubbere er normalt kun en fordel til meget små græsplæner, mens det modsatte selvfølgelig gør sig gældende med en havetraktor. Den er meget bedre på de store arealer og de mere park-lignende områder. HUsk

Til de mindre haver, som har arealer på op til 400 kvm., anbefales det at bruge enten en batterimodel eller en elektrisk model. De batteridrevne græsslåmaskiner giver en høj grad af komfort, dog er de også lidt dyrere at anskaffe sig. Husk at Forbruger Test, også har lavet en test-guide om Webers gas grille, som i kan bruge i jeres have.

Derudover er det ikke sikkert, at et batteri holder evigt, og derfor kan du komme ud for med en elektrisk model at skulle udskifte batteriet efter nogle år. Dog er den god, idet du slipper for det besvær, som der til tider kan være med en ledning, der altid sidder i vejen.

Til de større haver på op til 1000 kvm. er det klart, at det anbefales at fravælge en batteridreven model. Her er man nemlig ofte bedre tjent med en lidt mere effektiv benzin-græsslåmaskine. Disse udbydes ofte med de store klippebredder, og derfor kan du komme hurtigere igennem dit arbejde.

Det er desuden også typisk de modeller, der bruger benzin, der tilbyder en egen fremdrift, hvilket især er en fordel på de store arealer.

Dermed skåner man sin krop ved ikke at belaste muskler og led og påføre dem nogen form for gener. Et alternativ hertil kan dog også sagtens være en robotplæneklipper eller en havetraktor.

Græsslåmaskine

Mærke

Når du skal vælge den bedste model, kan det være en fordel at have et fokus på mærket. Som det gør sig gældende med så mange andre ting, indikerer brandet nemlig ofte også kvaliteten. Dog er mærket ikke nødvendigvis afgørende, når det kommer til græsslåmaskiner, idet det simple mærke også kan have både gode og mindre gode modeller i deres udvalg.

Typisk er det dog sådan, at de gode mærker har en længere holdbarhed og ydeevne, hvorfor man kan opleve oftere udskiftning med de mindre kendte modeller. Hvis du holder dig til de mærker, som fremgår i denne guide, bliver du givet nogle gode forudsætninger for en god græsslåmaskine, der også holder i mange år ud i fremtiden.

Vedligeholdelse

En græsslåmaskine er kun sjældent meget billig at anskaffe sig, og derfor sigter de fleste ofte mod, at den kan holde i mange år ud i fremtiden.

I sådanne tilfælde er det dog afgørende, at man formår at vedligeholde sin maskine korrekt, da det netop er den gode pleje, der forlænger holdbarheden og den generelle performance.

Det anbefales, at man vedligeholder sin græsslåmaskine i foråret, lige inden at maskinen tages i brug. Det er således noget, der skal gøres på forkant med sæsonens start.

Det anbefales også at foretage en grundigere rengøring her samt ved sæsonens afslutning. Du kan eventuelt rengøre den med en støvsuger, som vi også har lavet en test-guide om.

Vigtigt er det at bemærke, at Benzin-græsslåmaskiner kræver mest vedligehold. Her er det nemlig muligt for græsrester at sætte sig fast på indersiden af skjoldet, og det kan i sidste ende blokerer for et optimalt flow af luft.

Dermed sættes ydeevnen ned, og der forekommer en belastning på motoren. Det giver et forringet energiforbrug og med tiden også kraftig slitage på motoren. Det er derfor vigtigt med løbende rensning i løbet af sommeren.

Faktisk er det noget, som du bør være opmærksom på med alle modeller og altså ikke kun dem, som kører på benzin.

De knive, som sidder på maskinen, kan også have brug for vedligehold. Det er nemlig dem, der er med til at sikre en god ydeevne alt efter hvilken type maskine, som man beskæftiger sig med.

På de fleste modeller er det ganske let at afmontere skæret og slibe med en fil, en elektrisk slibesten eller en vinkelsliber. Her er det faktisk lige meget, om du vælger at slibe dem før eller efter sæsonen, du skal blot sørge for at gøre det en gang årligt, så du altid er sikret skarpe knive.

Oplever du, at der er mange sten og ujævnheder i din plæne, kan der dog være behov for slibninger oftere og undervejs i sæsonen. Hvis du synes, at din klipning begynder at gå dårligere end normalt, er det et godt tegn på, at du skal have slebet dine knive.

Er klingen blevet helt beskadiget, eller har den fået nogle hakker, blandt andet fordi du har påkørt nogle sten, kan det i nogle tilfælde været nødvendigt med en udskiftning.

Det er heldigvis muligt at få klaret hos de fleste have- og plæneklipperforretninger, som findes rundt omkring i landet. Dog kan du ofte også finde dem til en god pris online.

Græsplænen

Selvom du anskaffer dig den bedste græsslåmaskine, som findes på markedet på nuværende tidspunkt, er det ikke nogen garanti for en pæn plæne. Det er derfor også en god ide at vedligeholde den, således den altid fremstår flot og grøn. Gør det modsatte sig gældende, er det et tegn på, at plænen ikke har det så godt – og så bør man handle med det samme.

Det kan rettes op med blandt andet jævnlig vanding og gødning. Og så fortæller en generel tommelfingerregel, at du ikke bør klippe din plæne helt i bund. Græsset består jo af levende planter, og hvis de ikke får lov til at leve og gro, kan de blive stressede, hvilket kan føre til en kedelig og trist plæne. Klip derfor aldrig dit græs kortere end 3 centimeter.

Er du får hård ved din plæne, vil du også kunne komme til at opleve mosvækst, og her kan der være behov for en speciel form for bekæmpelse og pasning af plænen.

Hvad der er bedst for din plæne, afhænger således af mange ting såsom størrelse, tilstand, brug, vedligehold og den form for maskine, som der bruges, og som jævnligt kører hen over de fine græsstrå i løbet af sæsonen.

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Græsslåmaskine Test – Find den bedste græsslåmaskine her

Læs også vores artikel om: Testoversigt: Her er de bedste plæneklippere på markedet

Værd at vide om græsslåmaskinerr

 • Hvis du er i tvivl om du skal vælge en græsslåmaskine, eller en plæneklipper, så tag det helt roligt. Det er nemlig det samme, blot med forskellige navne. Det vigtigste når du skal vælge er, at du kender dine behov. Der finder nemlig mange forskellige maskiner, i forskellige prisklasser.
  Gå derfor ind og læs om fordele og ulemperne, og se hvad der matcher dine behov. Så slipper du for, at betale for meget for features, som du slet ikke skal bruge.

Se vores artikel om: Guide til valg af løvsuger eller løvblæser

Læs også: Test af de 12 bedste Hækkeklippere

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Græsslåmaskiner: De bedste i test

 • Bosch ALB 18 LI
 • Black & Decker GWC1820PC
 • Bosch ALS 25 Løvsuger
 • Gardena ERGOJET 3000 9332
 • Stiga SAB 500 AE akku løvblæser
 • Texas BVC2800 Løvsuger
 • Einhell GC-EL 3000 E Løvblæser Elektrisk
 • BLACK+DECKER GWC54PC-QW 54V Løvblæser
 • GROUW Løvblæser AKKU 40V LI-ON
 • MTD Løvsuger/ -blæser BV 2500 E # MAX. 270 KM/H 2500
 • Stiga SAB 80 AE Løvblæser
 • Power Plus Løvblæser 20 Volt
 • Ryobi løvblæser / løvsuger 3000 watt RBV3000CSV
 • Makita DUB362Z løvblæser 2x18V
 • Metabo AG 18 løvblæser 18V
 • Dewalt løvblæser 54V DCM572N-XJ
 • Gardena PowerJet 40-Li løvsuger / løvblæser 40V
 • Worx WG584E.9 løvblæser 2x20V
 • MTD BV 2500 E elektrisk løvsuger-/blæser
 • Einhell GE-CL 18 Li Kit Akku-løvblæser

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme