De 9 bedste kaffekværne: Test- og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 15.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Går du derhjemme, og drømmer om den perfekte kop kaffe om morgenen? Kapselkaffe er fint, men vil du have den helt autentiske oplevelse, skal du benytte en kaffekværn! Se de bedst testede her.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes en række maskiner på markedet i dag til at kværne kaffe.

Dem, der bliver gennemgået her nedenunder, har udmærket sig i diverse tests og er af både eksperter inden for området og forbrugere som bruger kaffekværne i deres hverdag blevet vurderet til at være topscorer.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

forbruger-test.dk

4.62 13

Krups GVX242 Kaffekværn – bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk

Denne kaffekværn fra mærket Krups klarer sig imponerende godt i tests. Hos forbrugerrådet Tænk er den kåret som bedst i test med en score på 83%. Derfor anses denne kaffekværn som værende ”meget god”. Forbrugerrådet Tænk skriver følgende om kaffekværnen: ”Krups GVX242 formår at lave den bedste kværnede kaffe, og den er nem at betjene.”

En forbruger på Forbrugerrådet Tænk roser også kaffekværnen:

”Vi ville prøve at kværne kaffe selv og ikke ofre en formue – det var et godt valg. “hjemme kværnet” kaffe slår formalet any day.” 

Ud over dette, får maskinen 83% i testscore hos det britiske magasin Which.co.uk. Hermed scorer den altså højt i flere forskellige tests af kaffekværne.

Mere information om Krups GVX242 Kaffekværn:

Denne kaffekværn er en prisvenlig model fra mærket Krups. Du har flere forskellige muligheder for at male din kaffe. Maskinen er god, lige meget hvilken indstilling du vælger. Du kan f.eks. vælge at lave en lækker espresso med denne maskine. 

Krups GVX242 Kaffekværn er meget brugervenlig. Den eneste ulempe ved maskinen er, at det tager den ca. 1,5 minut at male din kaffe. Du kan lave alt fra 2 til 12 kopper med kaffebønner ad gangen. Kaffekværnen måler 11,5 x 15,5 x 26 cm. Den har en vægt på 1,3 kg. 

Denne kaffekværn kommer med et knusesystem, som forhindrer overopvarmning af din kaffe. Dette bevarer kaffens specielle aroma. Desuden har den en finhedsindstilling, og du får en rengøringsbørste med. Maskinen er nem at rengøre, da du kan komme de aftagelige dele i opvaskemaskine. Desuden har den indstillelige køkkenmaskine grader og en fjernbar tank. Maskinen har i alt hele 17 kværneindstillinger og en belastningsevne på 100 W.

Alt i alt får du med Krups GV242 en moderne kaffekværn, hvor du kan byde din gæster på mange forskellige slags kaffer. Hverken du eller dine gæster vil blive skuffet over den lækre kaffe. Desuden kommer maskinen i en flot sort/krom-farve.

Gode ting ved Krups GVX242 Kaffekværn:

 • Et godt knusesystem
 • 17 kværneindstillinger
 • Mulighed for at lave 2 til 12 kopper ad gangen

Krups GVX242 Kaffekværn vs. markedet

Denne kaffekværn er blandt de billigste på markedet, men du går ikke på kompromis med kvaliteten. Forbrugerrådet Tænk skriver desuden, at ”den er blandt testens billigste maskiner. Den eneste ulempe er, at den er længere om at kværne bønnerne i forhold til flere af de andre kværne.

Specifikationer ved Krups GVX242 Kaffekværn:

 • Fødevarekapacitet: 0,2 kg
 • Farve: Sort/krom
 • Funktion og indstillinger: 17 kværneindstillinger
 • Belastningsevne: 100 W
 • Mål (B x D x H): 11,5 x 15,5 x 26 cm

Hario Kaffeemühle Skerton Plus– bedste manuelle kaffekværn hos Forbrugerrådet Tænk

 • Hario Kaffeemühle Skerton PlusBedste manuelle kaffekværn hos Forbrugerrådet Tænk
 • Bedste manuelle kaffekværn hos det britiske magasin Which.co.uk
 • Gode anmeldelser hos det amerikanske magasin Businessinsider.com

Denne kaffekværn fra mærket Hario får en score på 66% hos Forbrugerrådet Tænk, hvor den også er kåret som den bedste manuelle kaffekværn. Den anses derfor som værende ”god”. Kaffekværnen er ”meget god” på den fine indstillings samt rengøring, da den er nem at få ren.  

Hos det britiske testmagasin Which.co.uk får kaffekværnen også en score på 66%. Her scorer den 5 stjerner på sin fine indstilling, 3 stjerner på sin grove indstilling og 2 stjerne på brugervenligheden. Magasinet skriver følgende om produktet: ”Denne Hario manuelle keramiske kaffekværn er en favorit blandt kaffefans,” og ”den er fremragende til at knuse bønner til en fin konsistens.”

Mere information om Hario Kaffeemühle Skerton Plus:

Denne manuelle kaffekværn er det perfekte startprodukt til selv at male din kaffe. Den vil ikke ødelægge budgettet. Samtidig er den nem at bruge og rengøre. Den fylder heller ikke ret meget mere end dit kaffekrus. Den ser simpel ud ved første kig, men den kan tilpasses nok til at imødekomme de fleste kaffedrikkeres behov.

Kværnen består af to hovedkomponenter. Øverst er tragten, hvor du maler bønnerne. Nederst er selve kanden for at samle kaffen. De to dele er fastgjort som en kande med låg. Selve beholderen og låget er lavet af hård plast. Håndtaget og kværneudstyret er lavet af rustfrit stål. Kanden er lavet af glas. Selvom tragten er lavet i plastik, er den stadig meget robust. 

Du bruger kaffekværnen ved at putte kaffebønner i tragten, og derefter drejer du håndtaget for at kværne. Når du begynder at dreje håndtaget, vil kanden fange den kværnede kaffe. Nemmere bliver det ikke, og du kan kværne lige præcis den mængde kaffe, du har brug for.

Gode ting ved Hario Kaffeemühle Skerton Plus:

 • En god kaffekværn til dagligdagen
 • En kompakt kaffekværn, der ikke fylder meget mere end en kaffekop
 • Nemt at justere, hvor groft den skal knuse bønnerne

Hario Kaffeemühle Skerton Plus vs. markedet

Denne kaffekværn er en af de billigste på markedet. Mange kaffekværne er dyrere og mere komplicerede, end de behøver at være. Det er dog ikke tilfældet her, og derfor er prisen også lavere. Kaffekværnen er dog stadig let at bruge og rengøre.

Det amerikanske magasin Business Insider skriver følgende om kaffekværnen: ”Hario Skerton er et meget pålideligt og alsidigt udstyr til sin pris. For en nybegynder er det en fremragende måde at forbedre kaffeopsætningen i hjemmet uden at bruge for meget.”

Specifikationer ved Hario Kaffeemühle Skerton Plus:

 • Fødevarekapacitet: 0,2 kg
 • Farve: Sort/krom
 • Funktion og indstillinger: 17 kværneindstillinger
 • Belastningsevne: 100 W
 • Mål (B x D x H): 11,5 x 15,5 x 26 cm

Wilfa WSCG-2

kaffekværne

Denne model er til dig, som ønsker en kaffekværn, der er god til både at male bønner til espresso- og stempelkaffe. Den får stor ros for at male fin kaffe.

Video Anmeldelse af Wilfa WSCG-2

Gode ting ved Wilfa WSCG-2

 • Timer: 0-30 sekunder
 • Indbygget kaffekværn
 • UV-filter i bønnebeholderen

Mere information om Wilfa WSCG-2

Wilfa WSCG-2 er en kaffekværn, som er supergod til både at male bønner til espressokaffe og til stempelkaffe. Testmagasinet Tænk, har testet Wilfas kaffekværner. De ender med at give den topkarakter for dens evne til at male kaffebønnerne fine.

Derudover får den også stor ros for at være en meget brugervenlig kaffekværn, som er enkel og nem at gå til. 

Maskinen er velegnet til både at lave stempelkaffe og espressokaffe og har derfor en kapacitet på 250 gram. Man har mulighed for at justere kaffens grovhed, alt efter hvordan man fortrækker sin kaffe.

Når man endelig har fundet den rette mængde malet kaffe til sin kaffe, kan det sommetider være svært at ramme den præcise mængde næste gang man skal lave kaffe. 

For at bevare den gode aroma i de malede kaffebønner og ikke mindst for at sikre sig den gode smag, er WSCG-2 udstyret med koniske knivblade. Med de koniske blade, bliver kaffebønnerne malet ved minimalt varme, som gør at de beholder den gode smag.

Den er også udstyret med et UV-filter, som gør at bønnerne ikke tager skade, hvis man har valgt at placere sin kaffekværn et sted, hvor de kan blive udsat for solens stråler.

Selve kværnen i maskinen er udformet af rustfrit stål, som giver en bekymring mindre at tænke på. Derudover er den udstyret med et ledningsoprul, som skjuler maskinens ledninger i bunden af modellen. 

DeLonghi KG79

kaffekværne

Perfekt model til dig, som ønsker en kaffekværn med flere indstillingsmuligheder. Det er en model med høj brugervenlighed, som er nem at betjene.

Video Anmeldelse af DeLonghi KG79

Gode ting ved DeLonghi KG79

 • Justerbare malingsgrader: 12
 • Indbygget kaffekværn

Mere information om Delonghi KG79

Det DeLonghi KG79 får størst ros for, er dens brugervenlighed. Den er simpelthen så nem at bruge, den er er lige til, og ingen forvirring bliver skabt under processen. Derudover får den også stor ros for dens kvalitet, samt dens gode færdige resultat af de malede bønner.

Forbrugerrådet Tænk giver den stor ros for dens gode evne til at male bønnerne grove og medium.

DeLonghi KG79 har et kværn af rustfrit stål, som gør at man ikke skal bekymre sig om det. Derudover er den udstyret med et gennemsigtigt låg, der er til for at man kan følge med i processen.

For at gøre rengøring af maskinen nemmere, kan man skille maskinen ad, der hvor der er brug for det. Man kan for eksempel tage den øverste del af stålkværnen af, mens kaffebeholderen er aftagelig.

For at skridsikre maskinen er den udstyret med skridsikre fødder, som gør at den står godt fast når man bruger den. Denne kaffekværn har en kapacitet på 120 gram. Med 12 forskellige trin af kaffens malingsgrad kan man male mellem 2 og 12 kopper per gang.

Dette vælger man på fronten af maskinen, hvor der er en knap, der kan drejes alt efter ønskede kopper.

Graef CM800

kaffekværne

Denne model er til dig, som har brug for en kaffekværn, der har mange funktioner, som gør det sjovere at lave kaffe.

Graef CM800 er en model, der giver dig professionelt malet kaffebønner.

Video Anmeldelse af Graef CM800

Gode ting ved Graef CM800

 • Justerbare malingsgrader: 40
 • Indbygget kaffekværn

Mere information om Graef CM800

Denne maskine gør sig godt på alle parametre og bliver rost til skyerne, i flere af de tests den har været en del af. Her får den tildelt titler, topscorer og bedst i test. Blandt andet testmagasinet Tænk giver den utrolige meget ros for dens brugervenlighed og konstruktion.

Til forskel for mange andre kaffekværn, har denne hele 40 forskellige indstillinger til malingsgrad. Det vil sige, at der med Graef CM800kaffekværn, er mulighed for at lave kaffe med præcision.

Derfor kan man selvfølgelig lave både espresso, filterkaffe og stempelkaffe.

Kaffekværnen er lavet af rustfrit stål, som gør at den holder i flere år. Derudover er den lavet således, at når den maler kaffebønnerne, bliver det gjort langsomt så bønnerne ikke bliver overophedede, og mister deres aroma og smag. 

Bodum Bistro Elektrisk Kaffekværn

kaffekværne

Denne model er perfekt til dig, som har brug for en kaffekværn, der kan give dig flere forskellige muligheder.

Det er en kaffekværn i god kvalitet og ikke mindst et stilrent design.

Video Anmeldelse af Bodum Bistro Elektrisk Kaffekværn

Gode ting ved Bodum Bistro Elektrisk Kaffekværn

 • Indbygget kaffekværn
 • Timer: Justerbar

Mere information om Bodum Bistro Elektrisk Kaffekværn

Tænk har haft Bodum Bistro med i en test, hvor der er blevet testet en række kaffekværn. Her er de begge rimelig enige i den endelige dom af Bodum Bistro kaffekværn. De mener begge at dens kvalitet er høj og den brugervenlighed er supergod.

De giver den også meget ros for kvaliteten af det færdig malede kaffe, her får den især ros for det fint og mellemgrove malede kaffe.

Bodum Bistro kaffekværn har det man kalder et konisk kværn i rustfrit stål. Det vil sige at i processen, hvor kaffebønnerne bliver malet, beholder de deres aroma og smag.

Beholderen er lufttæt, som gør at kaffebønnernes aroma og smag bevares ind til de skal males næste gang. Man skal derfor ikke bekymre sig om at de har mistet smag efter at have ligget et par dage.

Delonghi KG520

kaffekværne

Delonghi KG520 er perfekt til dig, som har brug for en kaffekværner med man masser af plads til bønnerne.

Det er en maskine med gode brugeranmeldelser.

Video Anmeldelse af Delonghi KG520

Gode ting ved Delonghi KG520

 • Vægt: 2,75 kg
 • Justerbare malingsgrader: 18

Mere information om Delonghi KG520

Delonghi KG520 har endnu ikke være med i en eksperttest, såsom hos Tænk eller lignende. Dog bliver den anbefalet af flere brugere på blandt andet Espressogeeks.de og Whiteaway.com. Den har på de fleste websider, fået 4,5 ud af 5 stjerner.

Vi har derfor valgt at tage den med som en anbefaling, da den har flere gode kvaliteter.

Modellen her har hele 18 forskellige malingsgrader, som betyder at man kan bruge den til mere end kun en slags kaffe. Man får nemlig her en kaffekværn, der kan lave alt fra filterkaffe til stempelkaffe og espressokaffe.

Der er mange muligheder for at personliggøre sin kaffe. Man har blandt andet mulighed for at vælge om man ønsker sin kaffebønner malede, groft medium eller fint, blot ved at dreje på en knap.

Derudover har man også mulighed for at vælge om man ønsker at få malet sin kaffe ned i en beholder eller i en filterholder.

Ønsker man en kaffekværner med plads til mange bønner, er denne model perfekt, den har nemlig plads til hele 350 gram. Med denne beholder gør det, det muligt at male helt op til 14 kopper på en gang, eller 1-2 espressoshots.

Baratza Encor

kaffekværne

Med Baratza Encore får du en kaffekværn med mange muligheder.

Den giver dig nemlig hele 40 forskellige malingsgrader, med mulighed for både at kunne male bønner til espresso, filterkaffe og stempelkaffe.

Video Anmeldelse af Baratza Encor

Gode ting ved Baratza Encor

 • Bruttovægt: 3,1 kg
 • Justerbare malingsgrader: 40
 • Indbygget kaffekværn

Mere information om Baratza Encore

Baratza Encore har endnu ikke været med i nogle forbrugertests. Dog får den supergode anmeldelser af forbrugerne selv på blandt andet Amazone og Seattle Coffegear.

Det betyder at dem, som anmelder dem på disse hjemmesider, allerede har købt produktet og afprøvet det i dagligdagen. Modellen er udstyret med koniske knive i rustfrit stål. Det betyder at den maler bønnerne uden at de bliver varme, så de bibeholde deres smag og aroma.

På den måde får man det bedste ud af sine bønner, og de bliver malet ensartet, uanset fint eller groft. Baratza Encore bliver rost for at være supergod til at male kaffebønnerne fint og ensformigt.

Man har dog mulighed for at vælge om bønnerne kan kværnes fint, medium eller groft, alt efter hvad man har tænkt sig at lave af det malede kaffe. Man har nemlig muligheden for at male bønner til enten espresso-, stempel- eller filterkaffe.

På siden af den, er den udstyret med en timer, derudover kan man indstille kværngræd. Hvis man vælger at kværne kaffen direkte ned i bajonetten, er den også udstyret med en on/off knap, som i dette tilfælde kan være en fordel at benytte sig af.

Med dens encore-kvæner egner den sig utrolig godt til begyndere og nye kaffeentusiaster, som ønsker at eksperimentere med flere forskellige slags kaffe. Den er beregnet til at stå placeret et sted da den vejer 3 kilo og kan derfor være tung at flytte rundt på.

Med hele 40 forskellige niveauer har man rig mulighed for at eksperimentere, ind til man finder den helt nøjagtige dosering. Den giver dig rig mulighed for at personliggøre din kaffe.

Melitta Molino

kaffekværne

Denne model er perfekt til dig, som har brug for en kaffekværn, der kan give dig flere forskellige muligheder.

Det er en kaffekværn i god kvalitet og ikke mindst et stilrent design.

Video Anmeldelse af Melitta Molino

Gode ting ved Melitta Molino

 • Justerbare malingsgrader: 17
 • Indbygget kaffekværn

Mere information om Melitta Molino

Denne model er ikke blevet testet i så mange eksperttests endnu. Dog er den blevet anmeldt af 17 brugere på Amazone. Her får den supergode anmeldelser, af private personer, som har prøvet den af i hjemmet på hverdags basis. 

Det tyske ETM Testmagazin har testet den, hvor de ender med at give den titlen ”bedst i test”. Her får den stor ros for at være ekstremt brugervenlig, samtidig med at den levere gode resultater ved maling af kaffebønnerne.

Med mulighed for at indstille dens formalingsgrad til hele 17 forskellige, er der rig mulighed for at eksperimentere så man kan finde de mængder man syntes giver den bedste smag. 

Man kan justere mængden af kaffe på den via en drejeknap, hvor man kan vælge antallet af kopper man vil male kaffebønner til. Her har man muligheden for at male bønner fra 2-14 kopper ad gangen.

Kaffebønnerne bliver i Melitta Molino malet ved hjælp af to formalingsskiver. Her kan man justere formalingsgraden ved at ændre afstanden mellem hinanden. Maskinen vil slukke automatisk når der ikke er flere bøller at male.

kaffekværn

 

Værd at vide om kaffekværne

 • En kaffekværn kan give dig en langt friskere kop kaffe – vælg med omhu!
  Kaffekværnen tåler ikke andet end kaffebønner – vask den forsigtigt

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Kaffekværne: De bedste i test

 • Krups GVX242 Kaffekværn
 • Hario Kaffeemühle Skerton Plus
 • Wilfa WSCG-2
 • DeLonghi KG79
 • Graef CM800
 • Bodum Bistro Elektrisk Kaffekværn
 • Delonghi KG520
 • Baratza Encor
 • Melitta Molino

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme