Kaffemaskine test – Find de 11 bedste kaffemaskiner lige nu!

Udgivet 21.11.2018|Senest redigeret 18.03.2019

En kop kaffe om morgenen. Det er hvad de fleste danskere starter dagen med, udover den obligatoriske morgenmad selvfølgelig. Faktisk drikker vi så meget kaffe i Danmark, at vi har det tredjestørste kaffeforbrug i verden, hvilket siger noget om, hvor meget vi elsker den mørke drik herhjemme.

De danske kaffedrikkere indtager cirka fire kopper kaffe om dagen. Vi har dog hver vores måde at brygge kaffe på. Den mest populære måde, må siges at være filtermetoden, hvor man maler kaffebønnerne fint, og derefter hælder kogende vand gennem filteret. I denne guide, giver vi dig derfor et overblik over de bedste kaffemaskiner lige nu.

Vi har fundet de 11 kaffemaskiner som har klaret sig bedst i test blandt forbrugermagasiner og kundeanmeldelser. Derfor får du det bedste overblik over, hvilken kaffemaskine du skal vælge, og som passer til dit budget.

DENNE KAFFEMASKINE TEST INDEHOLDER: forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af testvindende kaffemaskiner fra anerkendte og populære forbrugermagasiner. Udover testen, så bringer vi også to guides til, hvordan du får mest nytte af din kaffemaskine samt hvordan du laver den bedste kop kaffe. Du finder også en liste over alle de benyttede testkilder der ligger til grund for denne artikel.

Vi gør dig opmærksom på, at Forbruger-test.dk ikke selv tester produkter. Vi laver i stedet en samlet oversigt over de produkter, som klarer sig bedst i test. Artiklen skal derfor fungere, som en vejledende guide til dig.

Kaffe er noget ganske særlig. Den fantastiske duft af kaffe om morgen er nok noget af det bedste der findes. Kaffe kan brygges på forskellige måder. I denne test vil vi sætte fokus på kaffemaskiner, som er den primære måde vi danskere brygger kaffe på. Selv kaffemaskinen lyder som en nemt apparat, så er der faktisk stor forskel på de forskellige kaffemaskiner – både hvad angår pris, kvalitet, og hvilken temperatur kaffen bliver brygget ved. Specielt det sidste er afgørende for, hvordan din kaffe kommer til at smage.

Udover kvaliteten af dine kaffebønner samt hvordan kaffemaskinen brygger din kaffe, så skal du også have fokus på, hvordan dine kaffebønner er blevet malet. Hos Forbruger-guide.dk har vi bl.a. en guide til de bedste kaffekværn, så du kan finde en god måde at male kaffe på, og dermed få en bedre smagsoplevelse.

Vi har også samlet vores bedste bud på en stempelkande her.

For at hjælpe dig godt på vej, til at finde den perfekte og bedste kaffemaskine, har vi derfor samlet de 11 bedst i test kaffemaskiner lige nu. De har det til fælles at de alle klarer sig godt i anerkendte forbrugertests, samt har fået positive anmeldelser blandt brugerne. Du skal dermed ikke bruge lang tid på at søge efter den rette kaffemaskine, der passer til dit behov og budget – vi har nemlig samlet de bedste maskiner for dig! Hvis din maskine allerede er på vej til dig, så kan du i stedet tage et kig på de bedste tips og gode råd til din kaffemaskine ved at klikke her

Denne artikel bringer dig test af følgende kaffemaskiner:


Wilfa WSP-2A Svart Precisjon

Denne kaffemaskine brygger en perfekt kop kaffe, samtidig med at den ser godt ud i køkkenet. Hvis du værdsætter et stilrent design, og en smagfuld kop kaffe, så er dette maskinen for dig.

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,25 L
 • Aftagelig vandbeholder med doseringsnøgle
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Aroma Control – få den perfekte kop, altid
 • Digitalt termostat
 • Afkalkningsindikator
 • Autosluk efter 40 minutter
 • Doseringsske inkluderet
 • Aluminium
ForhandlerTotalprisLæs mere
2.499,00 Læs mere
2.999,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Denne kaffemaskine adskiller sig fra de andre ved både at have fokus på design og funktionalitet. Dette er bestemt også noget, som forbrugermagasiner har bidt mærke i. Hos Connery, hvor kaffemaskinen er blevet anmeldt, får den rigtige fine ord med på vejen.  De kan især godt lide det flotte, minimalistiske design og funktioner. De påpeger ligeledes at maskinen er stabil, laver en fantastisk kaffe og er meget simpel. Vi synes derfor at den helt klart skal med i denne kaffemaskine test, fordi den har fået så rosende ord med på vejen.

Vi kan også især godt lide den aftaglige vandbeholder. Dermed slipper du for at bruge kaffekanden til at hælde vand over, hvilket ofte kan resultere i at der kommer kaffegrums i – dette er ikke tilfældet her.

Om Wilfa WSP-2A Svart Precisjon:

Denne kaffemaskine fra Wilfa er udstyret med Aroma Control som sikrer dig en korrekt tragttid fra første kop. Yderligere så har den også en såkaldt Flow Control funktion, som er en teknologi der sikrer at brygning af kaffen får den perfekte gennemløbstid – og dermed den bedste smag fra kaffebønnerne.

En anden fantastisk funktion er det runde brusehoved, som giver en jævn fordeling af vandet henover de kværnede kaffebønner. Gennem denne metode, udnytter kaffemaksinen optimalt alle bønnerne.

Den er ligeledes udstyret med et digitalt termostat samt afkalkningsindikator, som giver dig mulighed for at følge med i, hvilken temperatur vandet har, samt hvornår maskinen skal afkalkes.

Temperaturen når du skal brygge kaffe, og det ved Wilfa. Kaffemaskinen her, har en temperaturstabilitet på 94 grader. Dette er især vigtigt, fordi temperaturen har en vigtig rolle i forhold hvordan kaffen bliver ekstraheret fra kaffebønnerne.

Til sidst, så har vandbeholderen en kapacitet på hele 1,25 liter, og dermed kan du sagtens lave en stor kande kaffe.

Testet og vurderet af: 

 • Connery.dk – Anbefalesværdig
 • Dinside.no – Forbrugeranmeldelse – 10/10 (fremragende)
 • Feinschmeckeren – Anbefalesværdig
 • Tu.no – Anbefalingsværdig
 • iF Product Design Award – Designvinder


Philips HD7766/00 Grind & Brew

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,2 L
 • Bryggetemperatur: 80-85 grader
 • Innovativ vandstandsindikator
 • Indbygget kaffekværn: Ja
 • Drypstop
 • Kaffebeholder med to rum
 • Vælg selv formalingsgraden af kaffen
 • Mulighed for at bruge formalet kaffe
 • Manuel justering af kaffens intensitet
 • Manuel mulighed for indstille slukketiden
 • Timer for autostart – frisk kaffe om morgenen
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.199,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Selvom denne kaffemaskine ikke har været professionel testet, så synes vi alligevel at denne fortjener en plads i vores oversigt. Rigtig mange forbrugere har haft glæde af denne fantastiske kaffemaskine.  Brugerne synes at ”den er nem at betjene”, ”laver utrolig god kaffe” samt at man får en ”lækker kaffeoplevelse”, når man bruger denne kaffemaskine. Yderligere så bliver autostartsfunktionen fremhævet, da ”morgenkaffen står klar når man vågner”.

Philips har i denne maskine kombineret det bedste til kaffe-elskende danskere. Filterkaffe og friskkværnet kaffe. Denne kaffemaskine kværner nemlig selv bønnerne, hvorefter den brygger en fantastisk sort kande kaffe. Ved at bruge friskkværnet kaffe, får du nemlig en meget mere lækker og intens kaffeoplevelse. Den friskkrævnet kaffe bliver derefter hældt ned i et filter, hvorefter brygger en god filterkaffe. Vi synes bestemt at denne Philips kaffemaskine er værd at fremhæve, da den virkelig kan lave en lækker kop kaffe. Hvis du f.eks. synes at kaffe bliver lidt for sort, så kan du faktisk selv indstille hvor intens kaffen skal være. Dermed kan du selv styre, og finde frem til den kaffe der tiltaler dig bedst.

Beholderen har plads til to forskellige slags kaffebønner, hvilket vi heller ikke kan komme udenom. Dette synes vi er en rigtig smart funktion, eftersom du kan vælge at have en bestemt slags kaffe til morgenkaffen, og en til eftermiddagskaffe. Du kan endda også vælge at lave dit eget ”blend”, hvor maskinen kværner begge typer af kaffebønner.

Til sidst, vil vi også lige sige en positiv ting om kaffemaskinen – specielt, hvis man drikker kaffe om morgenen. Med den indbyggede timer-funktion, så kan du faktisk slev indstille hvornår maskinen skal brygge kaffe. Dermed kan du stå op til en lækker og frisk-brygget kaffe uden at røre en finger. Det synes undertegnede meget godt om!

I denne video fra Philips kan du tage et nærmere kig på, hvordan kaffemaskinen fungerer:

Om Philips HD7766/00 Grind & Brew:

Denne fantastiske kaffemaskine fra Philip må siges at være en anderledes filterskaffemaskine i forhold til dens konkurrenter. Med den to-delte kaffebønnebeholder, så kan du vælge mellem to forskellige typer af kaffe, når du skal brygge. Det betyder at du får mulighed for at vælge mellem flere kaffe. Eksempelvis kan du have en dessert kaffe med smagsaroma, og almindelige kaffebønner til morgenkaffen.

Maskinen har ligeledes også en Aroma Twister funktion, hvilket betyder at maskinen brygger den bedste kaffe ud fra aroma og smagsnuancer. Faktisk så sørger maskinen for at den indstrømmede kaffe kommer gennem kanden, så den får den allerbedste smag.

Denne maskine er også udstyret med drypstop. Dermed drypper der ikke kaffe ned på varmepladen, når du fjerner kanden. Den har også en autosluk-funktion, som kan indstilles manuelt. Normalt vil maskinen slukke efter 30 minutter, men du kan faktisk indstille den til først at slukke efter 2 timer. Dermed kan du holde den bryggede kaffe varm og frisk i længere tid.

Vandbeholderen har en kapacitet på hele 1.2 liter, og med den innovative vandstandsindikator, så kan du nemt se og følge hvor meget vand der er i beholderen.

Testet og vurderet af: 

 • Kitchenone.dk – Forbrugeranmeldelser – 4.8/5 (fremragende)
 • WhiteAway.dk – Forbrugeranmeldelser – 4.5/5 (fremragende)
 • Skousen.dk – Forbrugeranmeldelser – 4.5/5 (fremragende)
 • Wupti.com – Forbrugeranmeldelser – 4.4/5 (fantastisk)


Bosch TKA6A041

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,2 L
 • Bryggetemperatur: 80-85 grader
 • Vandstandsindikator
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Drypstop
 • Afkalkningsprogram
 • Transparent aftagelig vandtank
 • Aroma+ knap for valg af individuel kaffearoma
 • Autosluk efter 20, 40 eller 60 minutter
 • Mulighed for valg af vandets hårdhed
 • Glaskande til 10/15 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
327,00 Læs mere
330,00 Læs mere
369,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Denne kaffemaskine fra Bosch må siges at være en ganske traditionel kaffemaskine, som mange kaffe-elskende danskere vil synes godt om. Den er endda blevet kåret som testvinder af Forbrugerrådet Tænk i 2017. De har specielt lagt mærke til, at maskinen brygger frisk kaffe ret hurtigt og ligeledes er nem at afkalke. Hvis du derfor ikke har så meget tid at gøre godt med om morgenen, ligesom os, så synes vi i hvert fald, at denne kaffemaskine fortjener at få ros for sin hurtighed.

Ligesom de andre kaffemaskiner, så har denne også en autostopsfunktion, som gør at maskinen sættes på standby efter noget tid – enten 20, 40 eller 60 minutter. Hvis du derfor er hurtigt ude om morgenen, så skal du ikke frygte at din kaffemaskine stadig står tændt, da den slukker efter noget tid.

Den nemme afkalkningsmetode, som Forbrugerrådet Tænk også har påpeget, er fantastisk. Bosch har nemlig gjort det så nemt som muligt, ved at indikere hvornår maskinen skal afkalkes gennem en LED-knap. Efterfølgende skal du faktisk bare afkalke maskinen gennem det indbyggede afkalkningsprogram, hvilket må siges at være nemt og overskueligt.

Prisniveauet på denne maskine er også fantastisk. Vi synes derfor at denne kaffemaskine er pengene værd i forhold til funktionerne og prisen. Du får en god kaffemaskine der kan brygge en hurtig og lækker filterkaffe.

I denne video kan du se kaffemaskinen i en brugssituation.

Om Bosch TKA6A041:

Denne Bosch kaffemaskine er en traditionel filterkaffemaskine med en aftagelig vandtank, filterbeholder og en glaskande til 10/15 kopper kaffe, hvilket svarer til cirka én liter frisk-brygget kaffe. Med den indbyggede afkalkningsprogram, så kan du hurtigt og nemt afkalke din kaffemaskine. Via det indbyggede LED-lys, så får du automatisk besked om, hvornår maskinen skal afkalkes.

Maskinen har også en autosluk funktionen, så maskinen ikke står om natten og bruger strøm – dette er ud fra et økonomisk perspektiv, en fantastisk lille og smart funktion. Ligeledes så har maskinen også en Aroma+ knap, hvilket betyder at du selv har mulighed for at indstille kaffearomaen, så den passer til dine smagsnuancer.

Testet og vurderet af: 

 • Forbrugerrådet Tænk – Testvinder

Links:
https://www.wupti.com/produkter/husholdning/kaffe/kaffemaskiner/bosch-tka6a041-kaffemaskine-te
https://shopping.coop.dk/vare/bosch-kaffemaskine-tka6a041-hvid-bedst-i-test-forbrugerraadet-taenk/4242002874340
https://www.kitchenone.dk/produkt/bosch-tka6a041-kaffemaskine/


Hamilton Beach 49980-SC – 2-i-1 kaffemaskine

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,5 L
 • Bryggetemperatur: 80-85 grader
 • Indbygget vandtank
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Drypstop
 • Bryg en kande eller kop kaffe
 • Indbygget timer
 • Automatisk brygning af kaffe via timer
 • Autosluk
 • Termokrus medfølger
 • Glaskande til 10/15 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
519,00 Læs mere
599,00 Læs mere
599,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Mange danskere nyder både en kop kaffe om morgenen og om aftenen, og det gør vi også. Om morgenen kan der dog ofte være lidt travlt, hvis man skal gøre sig klar til at tage på arbejde. Samtidig vil man heller ikke drikke en hel kande kaffe om morgenen, men dette er der nu kommet en løsning på. Denne Hamilton Beach kaffemaskine kan udover at brygge en kande kaffe, også brygge en kop kaffe. Hvilket må siges at være perfekt til dig som enten studerer, og gerne vil være frisk til morgen-forlæsningen, eller dig der pendler til arbejde. Derfor synes vi, at denne kaffemaskine fortjener vores anbefaling.

Det er ikke kun os, som synes at denne kaffemaskine er fantastisk. Mange brugere af denne kaffemaskine er også meget tilfredse. De beskriver den som en ”fantastisk kaffemaskine”, ”nem at finde ud af” og ”en praktisk kaffemaskine”. Yderligere, så er folk også begejstret for den indbyggede timer. Det betyder at man ikke skal røre en finger om morgen, og dermed laver kaffemaskinen automatisk en kopkaffe, så den står klar til når man skal ud af døren. Smart ikke?

I denne danske video kan du ligeledes se, hvordan kaffemaskinen fra Hamilton fungerer:

Om Hamilton Beach 49980-SC:

Denne kaffemaskine fra Hamilton må siges ikke kun at være almindelig. Udover at kunne brygge en kande kaffe, så kan du også brygge en kop kaffe – enten i den medfølgende termokrus eller i en anden kop. Det er f.eks. perfekt til dig der skal tidligt afsted om morgenen – enten på arbejde eller i skole. Med den indbyggede timer, kan du indstille kaffemaskinen til at brygge en kop kaffe, når du står op. Dermed står den parat til, når du skal afsted.

Kaffemaskinen har en vandeholder på 1.5 liter, hvilket giver rig mulighed for at lave en stor kande kaffe til når du får familien eller vennerne på besøg. Udover så har den også en autosluk-funktion, så maskinen slukker automatisk, hvis du selv glemmer det.

Testet og vurderet af: 

 • Kitchenone – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (fremragende)
 • WhiteAway.com – Forbrugeranmeldelser – 4.2/5 (fantastisk)


Melitta Aroma Signature Deluxe

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,25 L
 • Bryggetemperatur: 92-96 grader
 • Vandstandsindikator
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Drypstop
 • Afkalkningsprogram
 • Indbygget LED belysning
 • Mulighed for valg af vandets hårdhed
 • Programerbar autosluk
 • Lydløs kaffebrygning
 • Glaskande til 10/15 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
685,00 Læs mere
699,00 Læs mere
739,00 Læs mere
799,00 Læs mere
799,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Denne kaffemaskine fra Melitta er en fantastisk kaffemaskine, hvilket den også har fået anerkendelse for – bl.a. har den fået en udmærkning af European Coffee Brewning Center samt blev den kåret som testvinder af det svenske forbrugermagasin, Råd og Röd. Dette er nemlig en kvalitetskaffemaskine til en fantastisk pris, og dette er der mange der allerede har opdaget. Brugerne kalder det også en ”fremragende maskine med en fantastisk kaffebrygge-evne”.

Den får eksempelvis ros for dens evne til at brygge lækkert og velsmagende kaffe. Gennem den indbyggede aroma kontrol, giver maskinen dig den perfekte kop kaffe. Maskinen justerer aromaen i forhold til om du brygger 4 eller 10 kopper kaffe. Det synes vi bestemt skulle fremhæves.

Noget denne maskine skal roses for, er designet. Den er lavet i rustfrit stål, hvilket giver følelsen af, at det er en kvalitetsmaskine – hvilket det bestemt er. Ligeledes, så har maskinen også drypstop, så kaffen ikke drypper ned på varmepladen når du fjerner kanden.

I denne video kan du se en kort introduktion til denne lækre og elegante kaffemaskine.

Om Melitta Aroma Signature Deluxe:

Denne Melitta Aroma Signature Deluxe er i sig selv en fantastisk kaffemaskine. Med et fantastisk design og en teknisk maskine, giver den dig en optimal og fantastisk kaffeoplevelse. Udover det, så er kaffemaskinen også blevet tildelt den Gyldne Bønne af European Coffee Brewing Center, hvilket er et kvalitetsstempel for at maskinen brygger god kaffe.

At denne kaffemaskine har fået en anerkendelse kan også ses ved den avancerede maskine. Den har transparante vandrør, som sikrer at maskinen ikke kalker hurtigt til. Den har også LED-belysning i vandbeholderen og i knapperne.

Vandbeholderen er på imponerende 1,25 liter, hvilket betyder at du nemt kan brygge en stor kande kaffe til når familien eller vennerne kommer på besøg.

Testet og vurderet af: 

 • Råd og Rön – Testvinder
 • European Coffee Brewing Center – Den Gyldne Bønne
 • Forbrugerrådet Tænk – Topscorer
 • WhiteAway.com – Forbrugeranmeldelser – 4.2/5 (fantastisk)


Bosch TKA8013 

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,25 L
 • To separate varmelegemer
 • Vandstandsindikator
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Drypstop
 • Automatisk afkalkningsprogram
 • Måleenhed på vandtanken
 • Aftagelig vandtank
 • Automatisk sluk efter 40 minutter
 • Aftagelig swing-out filterholder
 • Glaskande til 10/15 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
419,00 Læs mere
439,00 Læs mere
446,00 Læs mere
446,00 Læs mere
499,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Vi kunne simpelthen ikke lade vær med at tage denne kaffemaskine fra Bosch med i testen, fordi den er så fantastisk hurtig til at brygge en kande kaffe – nemlig kun 8 (!) minutter. Det er bl.a. også derfor at Forbrugerrådet Tænk har kåret den som testvinder. som nævner at den brygger en tilfredsstillende kaffe, men samtidig også klarer sig på blandt de øvrige parametre. Forbrugerne er også vilde med denne kaffemaskine, som kalder det for en ”top kaffemaskine der laver fantastisk god kaffe” og ”en pålidelig maskine som laver varm kaffe hurtigt”. Dermed går du ikke galt i byen, hvis du leder efter en fantastisk og hurtig kaffemaskine.

Denne maskine adskiller sig også fra de andre på et specielt punkt. Den har en fantastisk automatisk afkalkningsprogram, der gør det meget lettere at afkalke den. Dette synes vi bestemt er en god ide, eftersom at kaffemaskinen bliver brugt rigtig meget. Jo nemmere, det er at afkalke kaffemaskinen, jo bedre kaffe.

I denne video kan du se, hvordan denne kaffemaskine fra Bosch brygger kaffe.

Om Bosch TKA8013:

Bosch TKA8013 er et godt valg og samtidig en billig kaffemaskine, der laver den traditionelle filterkaffe til perfektion. Den aftagelige vandtank gør det nemt at fylde den med vand, i forhold til ikke-aftagelige vandtanke hvor der er risiko for at der kommer kaffegrums i maskinen.

Vandbeholderen er også på 1,25 liter, hvilket giver dig mulighed for at lave en stor kande kaffe. Ligeledes er den udstyret med drypstop og autosluk efter 40 minutter.

Den har også et specielt ”Duel Heating System” som består af to varmelegmer, der garanterer den mest optimale brygge- og serveringstemperatur.

Testet og vurderet af: 

 • Forbrugerrådet Tænk – Testvinder
 • Icakuriren- Testvinder
 • Dinside.no – Anbefalesværdig!
 • WhiteAway.com – Forbrugeranmeldelser – 4.4/5 (fantastisk)


Melitta Excellent Grade 3.0 kaffemaskine 

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,25 L
 • Dobbelt varmelegeme
 • Vandstandsindikator
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Drypstop
 • Automatisk afkalkningsprogram
 • Måleenhed på vandtanken
 • Bryggetemperatur: 96 grader
 • Automatisk sluk efter 40 minutter
 • Aftagelig swing-out filterholder
 • Glaskande til 12 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
399,00 Læs mere
425,00 Læs mere
519,00 Læs mere
699,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Det er ikke kun os, der er begejstret for denne fantastiske kaffemaskine. I følge Wupti, så er denne Melitta Excellent kaffemaskine, faktisk Danmarks mest solgte. Den har også vundet en kaffemaskine test hos Politiken, så dette er helt klart en favorit blandt kaffedrikkere i Danmark. Det er ikke kun dem der elsker den, men også kunderne. De beskriver den som en kaffemaskine der er ”billig, god og driftsikker” og ”et rigtig godt køb”. Hvis du derfor leder efter en stabil kaffemaskine, der kan brygge en god kande kaffe til eksempelvis arbejdspladsen eller hjemmet, så er denne her perfekt – vi har i hvert fald glæde af den.

Vi er også stor fan af bryggetemperaturen på hele 96 grader. Dette gør at kaffen ikke kommer til at virke bitter eller brændt, men har den rette smag og temperatur. Det ville være ærgerligt at brygge kaffe, og efterfølgende have en dårlig smagsoplevelse.

Ligeledes har den også fået tildelt Den Gyldne Bønne, hvilket er en anbefaling som kun de færreste kaffemaskiner får, da der er hårde krav om at blive godkendt til den. Så dette er helt sikker en god kaffemaskine – specielt når man tager prisen i betragtning.

I denne video kan du se hvordan en lignende kaffemaskine fra Melitta fungerer.

Om Melitta Excellent Grade 3.0:

Melitta Excellent 3.0 er et fantastisk valg og samtidig en billig kaffemaskine, der laver den traditionelle filterkaffe til perfektion. Kaffes brygges hurtigt og ved den rette temperatur – nemlig ved 96 grader.

Vandbeholderen er også på 1,25 liter, hvilket giver dig mulighed for at lave en stor kande kaffe. Ligeledes er den udstyret med drypstop og autosluk efter 40 minutter.

Den har også et specielt ”Duel Heating System” som består af to varmelegmer, der garanterer den mest optimale brygge- og serveringstemperatur.

Testet og vurderet af: 

 • Politiken – Testvinder
 • European Coffee Brewing Centre – Tildelt Golden Brew
 • Skousen.dk – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (fremragnende)
 • Wupti.com – Danmarks mest solgte kaffemaskine


Moccamaster KBGT741 

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,25 L
 • Termokande i rustfrit stål
 • Vandstandsindikator
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Drypstop
 • Holdbar kvalitet i aluminium
 • Måleenhed på vandtanken
 • Bryggetemperatur: 96 grader
 • Autosluk
 • Aftagelig filterholder
 • Glaskande til 12 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.500,00 Læs mere
1.500,00 Læs mere
1.782,00 Læs mere
1.799,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Moccamaster må siges at være en af de mest populære producenter af kaffemaskiner i Europa. Deres fokus på kvalitet, design og smag har været grundene til, at de er blevet så populære og anerkendte indenfor kaffeindustrien. Denne Moccamaster KBGT741 er heller ingen undtagelse. Brugerne af denne kaffemaskine, beskriver den som en ”super kaffemaskine der brygger hurtigt”,

Specielt det elegante og nærmest tidsløse design, har nærmest gjort at Moccamasteren har gjort sit indtog i de danske hjem. Derfor synes vi også at minimum en Moccamaster kaffemaskine skulle med i denne test. Vi kan især godt lide den medfølgende termokande i rustfrit stål, hvor kaffen bliver brygget ned i. Det betyder at kassen holder sig varm i lang tid – hvilket er markant mere hvad en glaskande kan præstere. Udover, så synes vi også, at termokanden er et oplagt valgt at servere kaffen i for venner og familie. Igen vil vi fremhæve, at det er en elegant og tidsløs design, der ligger til grund for dette valg.

Eftersom at en kaffemaskine bruges dagligt, så skal den også kunne holde til noget – hvilket denne Moccamaster kan. Udover at den er produceret med kvalitetsmaterialer, så er motoren ret driftsikker – dermed skal du helt sikkert forvente, at du har en maskine, som kan holde i mange år. Du kan ligeledes tilmelde dig Moccamasters 10-årige garanti, så du er helt dækket ind – klik her for at læse mere om den ekstra garantiperiode.

I denne lille video, får du en hurtig gennemgang af, hvordan en Moccamaster KBGT741 virker.

Om Moccamaster KBGT741:

Denne kaffemaskine er bygget med øje for kvalitet. Denne Moccamaster model er håndsamlet, og testet, på fabrikken inden den ender ude i butikkerne. Den er lavet i rustfrit stål, hvilket er det samme med termokanden. Yderligere har den en kapacitet på 1,25 liter, hvilket er en passende mængde, hvis du skal servere kaffe til vennerne.

Den aftagelige filterholder er udstyret med en drypstop funktion, hvilket gør at kanden kan fjernes under brygning – og dermed får du ikke kaffe udover bordet.

Som tidligere nævnt, så kan du også få en udvidet garanti hos Moccamaster, så din maskine er dækket ind i flere år. Tag et kig på dette link for vilkår, og hvilke maskiner der er omfattet.

Testet og vurderet af: 

 • Råd & Rön – Testvinder
 • Icakuriren – Topscorer
 • European Coffee Brewing Centre – Tildelt Golden Brew
 • Skousen.dk – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (fremragnende)
 • Wupti.com – Forbrugeranmeldelser –  4/5 (fantastisk)


Siemens TC86303 kaffemaskine  

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,25 L
 • To varmelegemer
 • Vandstandsindikator
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Drypstop
 • Holdbar kvalitet i rustfrit stål
 • Måleenhed på vandtanken
 • Mulig for at indstille brygningstidpunkt
 • Autosluk
 • Aftagelig vandtank
 • Glaskande til 10/15 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
616,00 Læs mere
699,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Denne Siemens TC86303 kaffemaskine fortjener også at blive nævnt i vores store kaffemaskine test. Bl.a. så har det tyske forbrugermagasin ‘Stiftung Warentest’ samt det danske forbrugerråd Tænk udnævnt denne kaffemaskine til testvinder i deres respektive tests, og det er ikke uden grund. Den har fået ros for at brygge en rigtig god og velsmagende kaffe på få minutter.

Grunden til, at denne model er så god til at brygge en god kande kaffe, skal ses i forhold til maskinens to varmeelementer, som giver den mest optimale kaffebrygning. Udover, så er kaffemaskinen også rigtig god til at holde kaffen varm. Dette er specielt relevant for dem, som elsker at drikke deres kaffe over længere tid.

For mange forbrugere, så spiller prisen også en rolle. Prisen på denne model er faktisk meget tilfredsstillende, og det er helt klart at man får noget for sine penge, hvis man køber denne kaffemaskine fra Siemens.

Om Siemens TC86303:

Hvis du køber denne kaffemaskine får du virkelig noget for pengene. Udover at kunne brygge en solid kande kaffe på 1,25 liter, så er bryggeprocessen og måden maskinen holder din kaffe varm op, også i top. Deres maskiner er ligeledes udstyret med det såkaldte AromaSensePlus, hvilket gør at kaffen opnår den bedste smag og aroma – også selvom du kun vælger at brygge en halv kande.

Maskinen er også nem at rengøre, da vandtanken kan aftages hurtigt og ligeledes kan filterbeholderen rengøres hurtigt. Maskinen går også på standby, hvilket også er  bekvemt, specielt hvis du er hurtigt ude af døren om morgenen.

Testet og vurderet af: 

 • Forbrugerrådet Tænk – Testvinder
 • Stiftung Warentest – Topscorer
 • Wupti.com – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (fremragnende)


Moccamaster KBG744 – Kaffemaskinen til kontoret  

Specifikationer:

 • Vandbeholdere: 2 * 1,25 L, i alt 2,5 L
 • Fire varmelegemer
 • Vandstandsindikator
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Drypstop
 • Holdbar kvalitet i rustfrit stål
 • Måleenhed på vandtankene
 • 8 minutters brygningstid
 • Autosluk
 • Aftagelig vandtank
 • Glaskander til 2 * 10 kopper kaffe
ForhandlerTotalprisLæs mere
3.749,00 Læs mere
4.079,00 Læs mere
4.299,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Som kaffedrikkere, så elsker vi når der er rigeligt med kaffe – specielt på kontoret. Denne kaffemaskine er ret speciel, eftersom den kan brygge to kander kaffe samtidigt – og dermed er der nok kaffe til alle. Producenten bag er selvfølgelig Moccamaster, som er velkendt for deres kaffemaskiner i en fantastisk og robust kvalitet, hvilket vi selvfølgelig er et kæmpe plus.

Kaffemaskinen er rigtig god til at brygge velsmagende kaffe ved den rette temperatur og indenfor en hurtig tidsramme.

I denne video, kan du se hvordan en Moccamaster fungerer i praksis.

Om Moccamaster KBG744:

Hvis du overvejer at købe en kaffemaskine til kontorbrug eller en mindre café, så er dette den perfekte kaffemaskine. Med denne erhvervskaffemaskine fra Moccamaster, så får du en kvalitetsmaskine som du kender fra selv samme brand. Maskinen her er produceret i ridsefast aluminium, og kan ligeledes brygge 20 kopper kaffe på 8 minutter.

Eftersom at det er en dobbelt maskine, så kan du brygge to forskellige slags kaffe, så der er noget at vælge imellem blandt dine kollegaer eller kunderne. Den har også en watteffekt på 2060. hvilket gør det til en kraftfuld maskine. Den har også automatisk drypstop og slukker ligeledes efter 40 minutter.

Testet og vurderet af: 

 • European Coffee Brewing Centre  – Anbefalesværdig


Delonghi BCO421 – 2-i-1 kaffemaskinen   

Specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,4L
 • 15 bar espresso maskine
 • Indbygget mælkeskummer
 • Indbygget kaffekværn: Nej
 • Antidryp system
 • Holdbar kvalitet i rustfrit stål
 • Mulighed for at bruge specifikke kapsler
 • Praktisk kopvarmer
 • Autosluk
 • Aftagelig vandtank
 • Kan brygge 10 kopper kaffe + espresso
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.454,00 Læs mere

Derfor skal denne kaffemaskine være vores:

Denne spændende Delonghi kaffemaskine skulle også lige med i vores test. Denne maskine er nemlig en praktisk kombi-kaffemaskine, hvor du enten kan lave en frisk kop espresso eller en god kande kaffe. Dette er især perfekt for dig, som er lidt kræsen i forhold til dit valg af kaffe. Med den indbyggede mælkeskummer, så kan du også lave en god cappuccino.

Derfor synes vi, at denne kaffemaskine er perfekt til dig som ønsker flere kaffevarianter end blot filterkaffe i hverdagen. Vi er helt vilde med den indbyggede mælkeskummer og espresso, som gør at vi nemt kan lave en lækker cafe latte eller cappuccino.

Om Delonghi BCO421:

Denne 2-i-1 kaffemaskine fra Delonghi må siges at være en oplagt kandidat for dig der elsker forskellige kaffevarianter. Med denne kan du brygge alt fra almindelig filterkaffe til lækre kaffespecialiteter. Glaskanden har ligeledes en kapacitet på cirka 10 kopper, hvilket er en godkendt størrelse.

Den har ligeledes en aftagelig drypbakke, et antidryp system samt en praktisk kopvarmer.

Testet og vurderet af: 

 • Forbrugeranmeldelser

Hvordan bliver kaffemaskinerne testet? 

Eftersom at vi har samlet vores anbefalinger blandt utallige kaffemaskine test fra uafhængige forbrugermagasiner, så er det måske svært at bedømme ud fra hvilke kriterier de forskellige magasiner har baseret deres vurderinger på.

I dette afsnit, vil vi dog gerne give dig eksperters vurderinger til, hvilke parametre der er vigtigst når du skal købe en ny kaffemaskine.

Familiejournal.dk vurderer ud fra følgende primære kriterier:

 • Brygtemperatur

Når kaffen bliver brygget på en filterkaffemaskine, så er bryggetemperaturen bestemt vigtig. En god tommelfinger-regel er at bryggetemperaturen vil ligge på omkring de 92-96 grader, i følge Forbrugerrådet Tænk. Hvis temperaturen er over 100 grader, så vil du ”skolde” smagen ud af kaffen.

 • Bryggetid

Bryggetiden er især også vigtig. Eksempelvis, hvis du har travlt om morgenen, så vil du gerne have en kop kaffe klar relativ hurtigt. Forbrugerrådet Tænk påpeger også i dette tilfælde, at vandet kun skal være i kontakt med kaffen i 4-6 minutter. Hvis kaffen er i kontakt med vandet i kortere eller længere tid, så får du enten en meget flad eller bitter kaffe. Hvis bryggetiden er for lang og temperaturen for lav, så bliver kaffen alt for dårlig.

 • Brugervenlighed

En kaffemaskine skal være let at bruge, hvilket eksperterne ligger meget vægt på. Der kigges derfor på hvor simple og intuitive en kaffemaskine er. I dag, skal en kaffemaskine, som udgangspunkt, ikke kun brygge kaffe. Den skal også kunne holde kaffen varm i længere tid eller tilføje den helt nøjagtige aroma til kaffen. Du kan også få kaffemaskiner som også har en kaffekværn indbygget. Eksperterne kigger derfor på, hvordan brugervenligheden er på disse funktioner, og hvor nemme de er at bruge.


  Testkilder – Disse sider har vi vurderet i vores kaffemaskine test

  Her på Forbruger-test.dk foretager vi ikke selv de forskellige tests, hvilket i stedet bliver gjort af en række uafhængige testmagasiner. Det er på baggrund af uafhængige undersøgelser, at vi har skrevet en artikel, hvor du kan få et overblik over de bedste kaffemaskiner. Yderligere, er vores anbefalinger også baseret på diverse kundeanmeldelser. Det er selvfølgelig ikke kun kaffemaskiner vi har testet. Du kan selvfølgelig også finde flere gode tests af diverse husholdningsprodukter, elektronik-produkter, samt bolig- og fritidsprodukter.

  Råd og Rön (8. november 2015)

  Det svenske forbrugermagasin, har lavet en test af forskellige kaffemaskiner. I deres undersøgelse har de testet 37 forskellige kaffemaskiner i forskellige prisklasser. Valget af disse modeller i dette prisleje er fordi de passer til de fleste privatpersoners budget. Testen er to-delt, hvilket vil sige at forbrugerorganisationen har testet dem i et laboratorium samt præsenteret dem for et testpanel på 30 mennesker.

  Testen og vurderingen af hver kaffemaskine hos det svenske forbrugermagasin er baseret på følgende kritiker:

  • Kaffens aroma, syre, balance og beskhed
  • Brygningsteknik
  • Maskinernes temperatur ved brygning
  • Bryggetiden

  I testen har Råd & Röd lagt vægt på bl.a. kaffens temperatur. De har derfor målt kaffemaskinens varmepladefunktion efter 15 og 30 minutter.  I deres test, er det Melitta Aroma Signature Deluxe kaffemaskinen som klarer sig allerbedst. For at få adgang til testen, koster det 45 kr.

  Familie Journalen (16. marts 2015)

  Det danske ugeblad, Familie Journalen, har testet seks forskellige kaffemaskiner. Det er deres husholdningsekspert, Camilla Andersen, der har foretaget testen af kaffemaskinerne. De testede de 6 forskellige kaffemaskiner på følgende parametre:

  • Bryggetid
  • Bryggetemperatur
  • Brugervenlighed

  I deres test er det faktisk Moccamaster KBGC741 som blev testvinder – hvilket også er derfor at den får vores anbefaling. De fremhæver designet, kaffesmagen og bryggeritiden som grundene til at den løb med sejren.

  Yderligere, så bliver Bosch TKA8651 også fremhævet som en maskine der har en fin udnyttelse af bønnerne på grund af den gode vandspredning.

  Politiken (4. oktober 2010)

  Den danske avis, Politiken, foretog en test af otte forskellige kaffemaskiner. Det var Levnedsmiddeltekniker ved Karolines Køkken, Lone Lysdal, der var ansvarlig for testen. Hun testede de otte kaffemaskiner ud fra følgende parameter:

  • Funktionalitet
  • Brugervenlighed
  • Pris
  • Design
  • Kaffens temperatur og bryggetid

  Hos Politiken var det den gode og billige kaffemaskine, Melitta Aroma Excellent, som fik titlen ”Bedste Kaffemaskine”. Testen kan du finde lige her.

  ECBC.info

  European Coffee Brewing Centre er en norsk organisation som specialiserer sig indenfor kaffemaskiner og dens kvalitet til både privat og professionelt brug. Alle kaffemaskinerne som bliver godkendt af ECBC er med garanti kvalitetskaffemaskiner. For at finde mere informationer om organisationen, så kan du tage et kig på deres hjemmeside lige her.

  Blandt de kaffemaskiner, som er med i denne test, så har Wilfa Svart Presisjon og Melitta Aroma Signature Deluxe fået den fantastiske anerkendelse fra ECBC, for at brygge kaffe i en fantastisk kvalitet.

  Dinside.no (November 2014)

  Den norske netavis, Dinside.no, har testet 10 forskellige kaffemaskiner. De har rangeret kaffemaskinerne, efter hvor gode de synes maskinerne har været. Prisen har derfor kun været en afgørende faktisk, hvis de har stået med to maskiner som rangerende lige meget på andet end prisen.

  I deres test anbefaler de både Bosch TKA8651 samt Moccamaster KBGC741 der kunne brygge kaffe i en fantastisk smagsoplevelse.

  Testen er gratis, og du kan læse den lige her.

  Icakuriren.se (21. november 2015)

  Det elektroniske svenske forbrugermagasin, Icakuriren, har lavet en test af 10 forskellige kaffemaskiner. I denne test bliver der undersøgt kaffemaskinernes funktioner og evne til at brygge en god kop kaffe. Det var kaffemaskinen Bosch Styleline som vandt. Hvis du vil læse hvordan de andre ni kaffemaskiner klarede sig, så kan du læse den lige her.
  Bemærk, at du kan hente et PDF-dokument, hvor der er yderligere information og detaljer om testen.

  Connery.dk

  Det danske livstilsmagasin for mænd, Connery, har taget et nærmere kig på Wilfa Svart Presisjon. Deres holdning til kaffemaskinen er ganske klar. De elsker den, specielt det lækre design er de vældig glade for. Udover designet, så er bryggetiden og kvaliteten af kaffen og ganske fint. Du kan læse testen her.

  Feinschmeckeren (23. marts 2013)

  Den danske livstilsblog, Feinschmeckeren, har også taget et grundigt kig på Wilfa Svart Presisjon. Hvis du allerede har overvejet at din næste kaffemaskine skulle være Wilfa Svart Presisjon, så bør du uden tvivl læse deres artikel og anmeldelse om kaffemaskinen. I den beskriver de kaffemaskinens forskellige funktioner og egenskaber – dermed får du en bedre forståelse for maskinen. Du finder artiklen lige her.

  TU.no (28. april 2013)

  TU.no er en forkortelse for ”Norges Tekniske Ugeblad”, som bl.a. også har testet Wilfa Svart Presisjon. Her har de vurderet kaffemaskinerne på bl.a deres evner til at brygge kaffe og deres holdninger til designet. Du finder testen lige kaffemaskine testen lige her – og den kan endda læses gratis.

  Stiftung Warentest (28. august 2016)

  Stiftung Warentest er ikke kendt herhjemme, men i Tyskland er de faktisk den største og mest anerkendte forbrugerorganisation, hvor de bl.a. har hjemmesiden Test.de. De er kendt for at lave grundige gennemgange og skrappe bedømmelser af de produkter som de tester. 15 forskellige kaffemaskiner har de testet i en prisklasse mellem 20 og 160 euro (150 – 1200 dkk), som alle blev bedømt ud fra følgende kriterier:

  • Bryggetemperatur
  • Brugervenlighed
  • Smagsoplevelse

  I deres test, er det Siemens TC86303, som blev kåret som testvinder blandt de forskellige kaffemaskiner. .

  Forbrugeranmeldelser

  I vurderingen af kaffemaskiner har Forbruger-test.dk også taget et kig på diverse forbrugeranmeldelser, blandet andet hos Skousen og WhiteAway. Anmeldelserne her har ofte en fordel, da de er blevet testet i rigtige brugssituationer hos forbrugerne. Yderligere, kan der være ulemper ved de officielle tests, da disse kun fokuserer på bestemte parametre og ikke tager højde for en brugssituation over længere tid.


  Syv gode råd til din kaffemaskine – få den perfekte kop kaffe hver gang!

  Ofte kan det være svært at lave den perfekte kop kaffe – specielt, når man selv skal dosere mængden af kaffe og hælde den præcise mængde vand i. Der er dog nogle gode råd til hvordan du kan lave en bedre kop kaffe derhjemme. Her får du svaret.

  Pas på din maskine

  Du skal huske at rengøre din kaffemaskine jævnligt, da der kan komme kalkrester i maskinen, som dermed går udover smagen og kvaliteten af din bryggede kaffe. Du bør derfor altid tømme maskinen for vand, hvis du er typen som ikke brygger kaffe dagligt. Nogle maskiner kan have resterende vand inde i rør eller vandreservoirer, som du kan få problemer med, hvis du ikke tømmer det. Brygger du kaffe dagligt, er der intet problem ved det. Ved du ikke hvordan du afkalker din kaffemaskine, så kan du finde en vejledning lige her.

  Husk også at bruge frisk og koldt vand til kaffen. Dermed bliver farverne, aromaen og smagsstofferne frigjort bedre fra kaffen. Du kan også med fordel bruge filteret vand. Der er nemlig forskel på vandets hårdhed i Danmark. Hvis vandet er for blødt eller for hård, så går det udover kaffens smag og aromaer – eksempelvis så er det sværere at frigøre kaffebønnernes olie, når du bruger hårdt vand. Derfor kan du overveje at bruge filtreret vand.

  dette link, kan du få dig et overblik over hvor hårdt eller blødt vandet er i dit område.

  Temperaturen er vigtig

  Når du laver din kaffe med en kaffemaskine, så skal du også have styr på brygtemperaturen. Jo bedre temperaturen er, jo bedre smager kaffen. Hvis temperaturen ligger på 100 grader eller over, så vil du få en meget bitter kaffeoplevelse. Hovedreglen er, at vandtemperaturen skal være mellem 92 og 96 grader.

  Dosér den rette mængde

  Du skal altid huske at dosere den rette mængde kaffe, når du brygger kaffe – eller så kan den blive for svag eller bitter. Kaffeproducenterne er gode til at skrive på poserne, hvor meget kaffe der skal til.

  En tommelfingerregel er at der går 7 gram almindelig finmalet kaffe til en kop på 1,5 deciliter vand. For at justere det op, så svarer det til 45 gram kaffe til en liter vand.

  Et godt tip, er at vurdere hvor meget kaffe du drikker på en ugentlig basis. Dernæst putter du en mængde kaffe i en lufttæt beholder. Så får du den rette dosering samtidig med at kaffen ikke mister sin aroma eller smag.

  Opbevar kaffen rigtigt

  I forlænge med ovennævnte tip, så anbefaler vi også, at kaffen skal drikke senest et par uger efter købet. Du bør derfor ikke opbygge et lager af kaffe – med mindre de er i en lufttæt beholder. Opbevar ligeledes kaffebønnerne mørkt og køligt.

  Et andet godt tip, hvis du har købt for meget kaffe, så kan du faktisk stille det i fryseren. Put de overskydende kaffebønner i en lufttæt frysepose. Du skal dog sørge at tage dem ud af fryseren dagen før du skal bruge dem. Så har de den perfekte stuetemperatur til når du skal brygge kaffe dagen efter.

  Find den rigtige bryggetid

  Endnu en tommelfingerregel er at finde den perfekte bryggetid. Vandet skal være i kontakt med kaffen i 4 til 6 minutter. Hvis kaffen er i kontakt med vandet i kortere eller længere tid, vil det resultere i en flad eller bitter kaffe. Kaffen kan ligeledes blive rigtig dårlig, hvis temperaturen er for lav, eller bryggetiden er overskredet.

  Forstå dit kaffefilter

  Hvis du skal brygge kaffe med en kaffemaskine, så bruger du ofte et kaffefilter. Papirfiltre kan afgive smag, som kan resultere i en dårlig kaffe. Hvis du evt. vil slippe for smagen af papirfilter, så kan du bruge et guldfilter i din kassemaskine. Et guldfilter kan du bruge rigtig mange gange, og det suger ikke i oliven i kaffebønnerne, der giver den perfekte kaffesmag.

  Til sidst, så må et filter heller ikke være for tæt. Hvis vandet løber gennem filtret for langsomt, så vil det resultere i at kaffen bliver for stærk.

  Hold kaffekanden ren

  Hold din kaffekande ren, og fri for kaffegrums – eller vil du få en meget bitter kaffe.

  Alternativt kan du hælde kaffen over i en termokande. Dette betyder også at du kan drikke kaffen over et par timer, da den holder sig varm.

   


  Få en mere velsmagende kaffe

  For mange brugere af kaffe, så har de deres egne præferencer af kaffe. Nogle kan lide den ekstra mørk, andre vil måske have en mere mild kaffe. Udover kaffebrygningen, så har folk også deres yndlingskaffebønner. Er du til de helt billige i det lokale supermarkedet, så skal du selvfølgelig købe dem.

  Kan du derimod godt lide forskellige smagsnuancer, så er det værd at overveje gourmetkaffe eller eksklusive kaffebønner fra bestemte områder. Uanset hvilken kaffe du kan lide, så får du hermed et par råd til hvordan du får det mest optimale ud af dine kaffebønner, så du opnår en bedre smag og aroma.

  Kaffens ægthed

  Ligesom med andre typer af drikkelse, f.eks. vin, øl og te, så har kaffe også mange forskellige smagsnuancer og aromaer. Kaffesmagen kommer faktisk af hvor henne kaffe bliver dyrket, samt følgende parameter.

  • Behandling af kaffen efter dyrkelse
  • Klimaet ved kaffeplantagerne
  • Formen for dyrkningsmetode
  • Jorden i plantagerne

  De fire forhold har en markant indflydelse på kaffen aroma. Det er bl.a. derfor at der findes utallige aroma og smage når det kommer til kaffe. Kaffen bør ligeledes opbevares i en aroma- og lufttæt beholder. Dermed bebeholder du kaffebønnernes aromaer i længere tid.

  Rengør din kaffemaskine

  Når du har brygget kaffen på din maskine, så er det en meget god idé at rengøre den kort. Eksempelvis bør du ikke lade kaffefiltret sidde i med kaffegrumset eller efterlade en lille slat kaffe stå i kolben. Det kan nemlig betyde at din kaffe vil smage surt næste gang du skal brygge kaffe. Sidstnævnte eksempel kan endda fremhæve og være en grobund for mugspor, hvilket selvfølgelig ikke er en god ide.

  Du bør ligeledes også rengøre og tørre tragten, kolben og vandbeholderen hver gang, når du har brygget kaffe. Hvis du ikke rengører dem effektivt, så øger du chancen for at indtage evt. mug- og skimmel spor. Derfor skal du holde din kaffemaskine ren og spørge for en ordentlig udluftning i boligen – dermed minimerer du en evt. sundhedsrisiko.

   


  Kaffe kan ikke kun drikkes

  Det er ingen hemmelighed at en god kop kaffe smager fantastisk. Olierne fra kaffebønnerne er med til at give en fantastisk smag. Men vidste du at kaffe ikke kun kan drikkes? Du kan faktisk også bruge det i madlavningen. Her er et par tips til hvad du kan bruge kaffe til, udover at drikke det.

  Brug kaffen i bagningen

  Kaffe er ikke kun en fantastisk drikkelse. Du kan faktisk også bruge kaffe som en ingrediens, når du bager. At bruge kaffen i bagningen, så giver du det færdige resultat et strejfs af dybde og bitterhed, samtidig med at du bevarer sødmen fra de andre ingredienser.

  Du kan eksempelvis lave disse lækre og vanedannende kaffetrøfler. Du kan også kaste dig ud i en omgang kaffesnitter, som lette at bage og har en dejlig kaffesmag. Sidst, men ikke mindst, så er der også denne lækre opskrift på italiensk kaffebrød med koldbrygget kaffe.

  Kaffe i maden?

  Du kan selvfølgelig også bruge kaffen i madlavningen. Fordelen her, er de mange smagsnuancer du får i madlavningen sammen med en dyb smag. Du kan eksempelvis prøve denne lækre chili con carne med kaffe som ingrediens. Retten kommer selvfølgelig ikke til at smage af kaffe, men selve kaffen giver chili-retten en mere dyb smag, samtidig med at den fremhæver de andre ingredienser.

  Alternativt, så kan du prøve at tilberede kaffeglaserede herregårdskoteletter, hvilket uden tvivl lyder lækkert. Hvis du ikke er til koteletter, så kan du lave grillet andebryst med kaffe i stedet for. Velbekomme.

  Desserter med et strejf af kaffe

  Du kan ofte pifte desserten op, hvor kaffen indgår som ingrediens. Denne lækre panna cotta med syltede blommer og kaffe vil helt sikkert være et hit blandt dine gæster. Du kan også prøve denne chokolademousse med kaffe, som helt sikkert være et hit blandt dine gæster som elsker chokolade og kaffe. Til sidst, så anbefaler vi, at du kan prøve kræfter med denne lækre Cappuccinocheesecake.

  forbruger-test.dk

  4.57 14
  Artikel godkendt af

  Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

  Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
  Bedøm denne artikel

  Om skribenten

  Simon Lundgaard

  Simon har en bachelor inde for netværksteknologi og IT, hvor han har dannet sig en grundig viden inde for det område. Simon har de sidste 12 år arbejdet med opsætning og vedligeholdelse af hjemmesider. Han har primært sørget for at strukturerer de forskellige hjemmesider, så de er så brugervenlige som muligt.