Test-overblik: Her er de 15 bedste Køle-fryseskabe

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 29.04.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

køle-fryseskab

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige køle-fryseskabe på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste køle-fryseskabe, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

køle-fryseskab

forbruger-test.dk

4.64 25

Miele KFN 28132 D ws

Miele KFN 28132 D ws

Denne model kan findes i den dyrere prisklasse, men det betyder også, at du får meget værdi for dine penge. Modellen har energimærke B, og det er derfor en energi- samt miljøvenlig model.

Derudover har den en frysekapacitet på 95 liter og en kølekapacitet på 209 liter, hvilket passer godt til en husstand på 4 medlemmer.

Denne model har et køleskab placeret øverst, mens du kan finde fryseren under. Designet er klassisk, og derfor passer modellen ind i mange forskellige typer af køkkener.

Video Anmeldelse af Miele KFN 28132 D ws

Gode ting ved Miele KFN 28132 D ws

 • Passer til en normal familie på 4 medlemmer
 • Energivenlig model så du kan spare penge
 • Få gavn af de mange smarte indbyggende funktioner
 • Få god værdi for pengene
 • LED-belysning gør det nemt for dig at danne et overblik over dine madvarer

Mere om Miele KFN 28132 D ws

Dette køle-fryseskab har ingen problemer med at holde den ønskede temperatur, da den er udstyret med elektronisk temperaturstyring. Derudover er modellen også udstyret med LED- belysning i loftet, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvad du har i din fryser og i køleskabet.

Lamperne skal du aldrig skifte, da de er vedligeholdelsesfrie, og de er heller ikke dyre i drift sammenlignet med almindelige pærer.

Ikke nok med at du kan få gavn af de allerede beskrevne funktioner, så har modellen også to separate kølesystemer, som sikrer, at der altid er styr på kølingen.

Der er ingen luftudveksling mellem køleskab og fryser, og du skal derfor ikke bekymre dig om dine madvarer.

DynaCool-funktionen hjælper med at holde de korrekte temperaturindstillinger og den rette luftfugtighed i køleskabet. Luften cirkulerer altså rundt i skabet med hjælp fra en indbygget ventilator.

Fryseren skal heller ikke afrimes, da der slet ikke kan dannes is grundet en smart funktion.

Dette gør det nemt for dig at åbne og lukke skufferne, mens du heller ikke skal bekymre dig om det bøvlede afrimearbejde.

Modellens tilbehør er nemt at gøre rent, da de tåler en tur i opvaskemaskinen. Derudover har modellen et fleksibelt fryserum, da du selv kan udvise rummet alt efter behov, da både skuffer og hylder kan tages ud.

Samsung RR40M7165WW/EE – Et køleskab med en stor kapacitet på 385 liter

 • Samsung RR40M7165WW EETestvinder hos radron.se
 • 4,2/5 brugeranmeldelse hos samsung.com
 • 4,3/5 brugeranmeldelse hos elkjop.no

Dette køleskab fra Samsung kan indeholde madvarer til den store familie med en kapacitet på hele 385 liter. Køleskabets Humidity Control i grønsagsskuffen og MultiFlow-kølingen sørger for, at madvarerne holder sig friske længe. Desuden er køleskabet bygget med et smalt lys i toppen, så der er mere plads til opbevaring.

Køleskabet får også gode anmeldelser, og den er blandt andet blevet kåret som testvinder af radron.se. Her har de testet 23 køleskabe og givet køleskabet fra Samsung en samlet score på 80 ud af 100. I testen fremhæver de særligt, at køleskabet er god til at køle, og samtidig trækker energiforbruget ned. Desuden er køleskabet lavet i en god kvalitet, og den ender derfor i toppen blandt køleskabe.

i samarbejde med PriceRunner

Gode ting ved Samsung RR40M7165WW/EE

 • WiFi-forbindelse
 • Stor kapacitet på 385 liter
 • Humidity control holder frugt og grønt friskt
 • MultiFlow-køling holder en konstant temperatur

Denne model fra Samsung har rigeligt med opbevaringsplads, så familiens madvarer let kan opbevares på køl. Køleskabet indeholder 5 glashylder, 2 skuffer til frugt og grønt og en hylde til flaskerne. Alt dette er fordelt i det store køleskab, der kan rumme op til 385 liter.

Mere om Samsung RR40M7165WW/EE

Køleskabets MultiFlow-køling sørger for, at den kolde luft kommer rundt i hele køleskabet. Der er nemlig indbygget luftgange til hver hylde, som sørger for, at den kolde luft bliver fordelt jævnt i køleskabet. På den måde undgår du, at nogle madvarer bliver kølet mere end andre.

Grønsagsskufferne er også designet med Humidity Control, som sørger for, at fugtighedsniveauet passer til dine frugt og grøntsager, så det holder sig friskt i længere tid.

Det er også muligt at koble køleskabet op med WiFi, så du kan styre køleskabet fra din smartphone. Det er altså muligt at styre køleskabets temperatur, når du ikke er hjemme. Desuden kan du få en besked på din smartphone, hvis køleskabet ikke er blevet lukket ordentligt. På den måde kan du nå at reagere hurtigt, så køleskabet ikke når at blive varmt og bruge for meget energi. Køleskabet har også en digital inverter-kompressor, som kan justere intensitet, støj og energiforbrug.

Køleskabet er desuden placeret i energiklassen B, som gør den miljøvenlig, da den er meget energieffektiv. Den er dog også god ved pengepungen, da den bruger mindre strøm om året.

Samsung RR40M7165WW/EE vs. Markedet

Sammenlignet med køleskabene i denne oversigt har denne model ingen indbygget fryser. Den har derfor en stor kapacitet, da der ikke skal være plads til en fryser. Denne model passer altså godt til den store familie, som har brug for meget opbevaringsplads i køleskabet.

Hvis du er på udkig efter et stort køleskab, som kan holde dine madvarer friske, så er denne model et godt bud. Den har da også fået gode brugeranmeldelser fra blandt andet elkjop.no, som giver modellen en samlet bedømmelse på 4.3 ud af 5 stjerner.

Bosch KSV36VBEP – VitaFresh skuffe med fugtighedsregulering

 • Bosch KSV36VBEPBlandt de bedste hos radron.se
 • 4,6/5 brugeranmeldelse hos bosch-home.fi
 • 5/5 brugeranmeldelse hos pricerunner.dk

Denne model fra Bosch har generelt fået gode anmeldelser i test og fra brugerne. I køleskabstesten fra radron.se bliver køleskabet placeret blandt de bedste køleskabe med en samlet bedømmelse på 62 ud af 100. Her fremhæver de blandt andet, at køleskabet er brugervenligt, og desuden er det miljøvenligt. Køleskabet scorer også højt på kvalitetsindtrykket.

Køleskabet rummer 346 liter, og SuperCooling-funktionen sørger for at holde dine madvarer friske længe. Denne rummelige model er altså lavet i en god kvalitet, som placerer den blandt de bedste køleskabe.

Gode ting ved Bosch KSV36VBEP

 • Stor kapacitet på 346 liter
 • Miljøvenlig med energiklasse B
 • VitaFresh skuffe med fugtighedsregulering
 • Automatisk afrimning

Denne model har en stor kapacitet på 346 liter, så der er god plads til at opbevare madvarerne. Køleskabet indeholder 7 hylder af sikkerhedsglas, 6 udtrækkelige glashylder, en flaskeholder og 5 dørhylder. 5 af hylderne kan desuden justeres i højden, så det passer til familiens behov. Der er dermed god mulighed for at organisere madvarerne i køleskabet, så det er nemt at finde rundt.

Mere om Bosch KSV36VBEP

Køleskabet fra Bosch er lavet med en elektronisk temperaturstyring, så det er nemt at indstille temperaturen i køleskabet. Temperaturen kan desuden aflæses via LED-displayet, som giver et godt overblik over temperaturen.

Denne model er også bygget med en innovativ sensor-teknologi, som sørger for, at temperaturen bliver jævnt fordelt i køleskabet. På den måde bliver madvarerne kølet ligeligt ned. Køleskabet har også en VitaFresh skuffe med fugtighedsregulering. Den sørger derfor for, at både frugt og grønt får de mest optimale betingelser for at holde sig friske i lang tid.

Køleskabet er designet i en elegant sort farve, som passer ind i det moderne køkken. Den er udstyret med LED-belysning, så det er nemt at finde madvarerne i køleskabet. LED-lys er desuden en lyskilde, som bruger mindre strøm end andre lyskilder. Den er derfor god ved økonomien, da den holder i længere tid.

Modellen er også placeret i energiklassen B, hvilket betyder, at den er meget energivenlig. Den bruger altså ikke nær så meget strøm, som køleskabe der er placeret i energiklasse D eller E. Den er altså god ved miljøet, da den bruger mindre strøm om året. Det vil også sige, at den er billigere i strøm end køleskabe i en lavere energiklasse.

Bosch KSV36VBEP vs. markedet

Dette køleskab fra Bosch indeholder ikke en fryser, som mange af de andre modeller i denne oversigt. Der er derfor god plads i køleskabet til at opbevare madvarer. Denne model har en lidt mindre kapacitet end de andre køleskabe uden fryser i denne oversigt. Køleskabet fra Bosch har en kapacitet på 346 liter, mens de andre har en kapacitet på op til 385 liter. Denne model er dog også billigere end de andre køleskabe uden fryser.

Desuden har køleskabet fået gode brugeranmeldelser på pricerunner.dk, som samlet set giver modellen 5 ud af 5 stjerner. Brugerne er altså glade for dette rummelige køleskab fra Bosch.

Bosch KGV39VWEA – rummeligt køleskab med god værdi for pengene

 • Bosch KGV39VWEA4,6/5 stjerner på Amazon
 • God anmeldelse på Testberichte

Bosch er et køleskab, der er godt til prisen. Eksperterne på Testberichte er også begejstrede af den årsag. De giver det en vurdering på 2,1 point og ”gut” overordnet set. De giver køleskabet de forskellige vurderinger:

 • Køleevne: God (1,9)
 • Fryseevne: God (2,1)
 • Temperaturstabilitet: meget God (0,7)
 • Elforbrug: tilfredsstillende (2,6)
 • Brugervenlighed: God (2,3)
 • Adfærd i tilfælde af uheld: tilfredsstillende (3,5)
 • Støj: God (1,6)

På Amazon er forbrugerne meget tilfredse. En af dem skriver: ”Køleskabet er nøjagtigt, hvad vi ledte efter. Utroligt rummeligt, lige til en familie på seks.” En anden skriver: ”Faktisk et stort køleskab, stort og slankt, så meget velegnet til os. Materialerne ser ud og er af høj kvalitet”.

Mere om Bosch KGV39VWEA

Bosch køleskabet har 249 liter i kølekapacitet og 94 liter i frysekapacitet. Det har 5 hylder i køleskabet af sikkerhedsglas, hvor 2 af dem kan justeres. Det har en forkromet glasholder. Fryseren har 3 transparente skuffer, hvoraf den ene er ekstra stor.

Med LowFrost systemet kan du lave en hurtig og nem afrimning. Køleskabet har LED-belysning, så du nemt kan se, de madvarer du har liggende, og lyset ikke varmer madvarerne op. LED-lamper bruger desuden mindre energi. 

Køleskabet har vitaFresh, som reducerer madspild effektivt ved at have gode køleevner, så madvarerne holder sig friske. 

Bosch KGV39VWEA vs. markedet

Bosch køleskabet har ikke mange smarte funktioner, men det er alt i alt et godt køleskab – og til prisen er det især rigtig godt. Du får masser af plads både i fryser og køleskab, og køleskabet er praktisk med udtagelige hylder. 

Fordele

 • Elegant design
 • Stabiliserer temperaturen
 • Populær model

Ulemper

 • Døren åbner lidt for hurtigt
 • Kontrolknapperne er ikke de mest intuitive

Specifikationer

 • Mål: 201 x 65 x 60 cm
 • Lydniveau: 39 dB
 • Volumen i liter: 342
 • Hængslet: højre
 • Kølekapacitet: 249
 • Frysekapacitet: 94
 • Årligt energiforbrug: 233 kWh
 • Energiklasse: E

Miele KFN29233DbbA – overkommelig pris fra et velkendt mærke

 • Miele KFN29233DbbAFår en høj score hos tyske Testberichte.de
 • 4,5 ud af 5 stjerner af brugerne på Amazon

Det kan være utroligt forstyrrende at have et køleskab stående, der konstant står og brummer. Men det problem har du ikke med Miele KFN29233DbbA, der anvender det smarte SilenceSystem. Køleskabet isolerer lyden, så du i stedet kan nyde roen i dit køkken.

Miele KFN29233DbbA er også et større køleskab, der har en kølekapacitet på 262 liter. På trods af den store rummelighed kan luften sagtens cirkulerer rundt i køleskabet. Miele KFN29233DbbA anvender nemlig DynaCool-teknologien, der cirkulerer luften regelmæssigt via en ventilator, så både temperatur og luftfugtighed fordeles optimalt.

Gode ting ved Miele KFN29233DbbA:

 • Bevarer temperaturen stabilt overalt
 • Meget god til at udnytte energien
 • Nem at bruge

Ulemper ved Miele KFN29233DbbA:

 • Ingen vand- eller isterningdispenser

Mere om Miele KFN29233DbbA

Miele forstår, at et køleskab spiller en stor rolle i ethvert hjem, og at det både skal være behageligt at se på og behageligt at bruge. Med KFN29233DbbA-modellen har de især haft lydisoleringen i tankerne – men også brugeroplevelsen inde i køleskabet.

Når du åbner op for Miele KFN29233DbbA, bliver du mødt af et behageligt LED-lys, der ikke skærer dig i øjnene. LED-lamperne er placeret i toppen af køleskabet, så der falder et indirekte lys ned på hylderne, og på den måde kan du nemt orientere dig blandt alle dine madvarer.

Du kan også på elegant vis åbne Miele KFN29233DbbA, da køleskabet er indrettet med Click2open-teknologien. Du skal bare trykke let på køleskabsdøren, og så åbner den op. Du slipper på den måde for at skulle stå og kæmpe med en vakuum lukket dør, fordi Click2open-teknologien er designet til at skulle bryde vakuummet med lethed.

Miele KFN29233DbbA vs. markedet

Miele KFN29233DbbA adskiller sig fra mange andre køleskabe ved at være langt mere lydløst. Der har været stor fokus på at lydisolere de kritiske punkter, og det betyder, at du ikke vil blive forstyrret af Miele KFN29233DbbA i hverdagen.

Med DynaCool-teknologien cirkulerer luften regelmæssigt rundt inde i køleskabet, så både temperatur og luftfugtighed fordeles optimalt. Du kan derfor altid være sikker på, at dine madvarer har den helt rette temperatur.

LG GBB62PZGFN – topmoderne køleskab med forside af rustfrit stål

 • LG GBB62PZGFNFår en høj score hos tyske Technikzuhause.de
 • 4,4 ud 5 stjerner af brugerne på Amazon

Hvis du har brug for et køleskab, der kan indeholde nok mad og drikkelse til en stor familie i lang tid, er LG GBB62PZGFN lige noget for dig. Med en kapacitet på 384 liter fordelt på 277 liter i køleskabet og 107 liter i fryseren, får du en masse overskud og frihed i din hverdag.

Denne LG-model gør også brug af FRESH Converter-teknologien, så temperaturen bliver fordelt dér, hvor der er brug for den. Det kan sagtens være, dine grøntsager har brug for en anden temperatur og kulde, end dit hakkekød. Dét job klarer LG GBB62PZGFN, når den automatisk fordeler kulden.

Gode ting ved LG GBB62PZGFN:

 • Fordeler temperaturen med smart teknologi
 • Døren køler også
 • Kan indeholde op til 384 liter
 • Ideel for en større familie

Ulemper ved LG GBB62PZGFN:

 • Manglende vejledning
 • Relativ høj pris

Mere om LG GBB62PZGFN

Ud over FRESH Converter-teknologien gør LG GBB62PZGFN også brug af NatureFRESH Cooling-teknologien, som cirkulerer frisk luft gennem adskillige aftræk, så køleskabets indre køles mere jævnt. På den måde er du altid sikker på, at din mad bliver afkølet tilstrækkeligt – selv dét der gemmer sig længst inde i hjørnet.

Hvis du tidligere har haft problemer med kondensvand og madvarer, der søber i væske, kan du trygt investere i LG GBB62PZGFN. Den har nemlig indbygget Moist Balance Crisper, så overskydende vand fra dine madvarer fordamper og lægger sig på et gitter. På den måde opretholder køleskabet en passende fugtbalance overalt.

LG GBB62PZGFN vs. markedet

LG GBB62PZGFN er et stort køleskab, der kan indeholde nok madvarer til en stor familie i lang tid. LG-modellen gør brug af forskellige teknologier til at holde dine madvarer afkølet hele tiden, og så kan den også fordele temperaturerne alt efter, hvilke madvarer du har stående.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

NEFF MegaCollection KI8865D30

 • NEFF MegaCollection KI8865D3078 point hos Which.co.uk
 • Best buy hos Which.co.uk

Med 78 point og et ”best buy” hos Which.co.uk er begejstringen stor hos eksperterne. De har ingen fejl at sætte på køleskabet, hvilket må siges at være en stor fordel. Anmelderen mener, at man skal købe køleskabet, fordi: ”Dette fremragende køleskab og fryser er stille, køler hurtigt ned og holder den perfekte temperatur i begge rum for at holde din mad i top stand”. Det er kraftfuldt, nøjagtigt og rimeligt energieffektivt, og du slipper for generende støj, for det er lydsvagt.

Køleskabet og fryseren har imponerende køle- og fryseevner, hvilket må siges at være det vigtigste. Det køler og fryser hurtigt og effektivt, temperaturen er stabil, og termostaten måler præcist. Ud af de mange køleskabe er det et af de mest støjsvage, hvilket også er en stor fordel, særligt for dig der er lydfølsom.

Mere om NEFF MegaCollection KI8865D30

Køleskabet er ikke det største i oversigten, men med sine 223 liter skal det nok kunne være stort nok til den almindelige familie eller husstand. Køleskabet er ideelt til hurtigt at køle varer ned, hvilket er en fordel, når du kommer fra supermarkedet, hvor varerne har tilbragt lidt tid ude i almindelig temperatur. Det gør, at varerne kan holde længere tid, når de hurtigt bliver kølet ned. Du skal ikke bekymre dig om, om køleskabet holder temperaturen om sommeren, for det vil det uanset rumtemperaturen. Køleskabet har tre hylder. De kan justeres i højden, så du ikke behøver at lave for meget tetris i hverdagen. Én af dem kan gøres halv, så der kan stå høje ting under den. De to grøntsagsskuffer er fugtighedsregulerende. Fryseren har plads til store ting, en almindelig skuffe og plads til isterninger. 

Med et digitalt panel i køleskabsdøren kan du nemt kontrollere køleskabets temperatur og andre funktioner. Her er der blandt andet to knapper, der sørger for hurtigt at fryse og køle ned og en ferietilstand, hvor strømmen reduceres, samtidig med at fryserens indhold kan bevares. Det er smart, hvis du skal af sted, men stadig har madvarer liggende i fryseren. Den har en alarm, der advarer dig, hvis døren er åben.

Køleskabet kan connectes med Home Connect app. Den er kompatibel med iOS og Android. På den måde kan du endnu nemmere kontrollere køleskabet. Den har desuden noFrost, så du slipper for at afrime fryseren, og softClose så døren lukkes stille.  

NEFF MegaCollection KI8865D30 vs. markedet

Neff er et køleskab, der er næsten fejlfrit. Det har mange gode funktioner, og køle- og fryseevne er gode, hvilket er det vigtigste. Du får alt i alt et rigtig godt køleskab, som helt sikkert er prisen værd. 

Fordele

 • Hurtig nedkøling
 • Nøjagtig termostat
 • Støjsvag
 • Nem at bruge de digitale muligheder
Ulemper

 • I den dyrere ende
 • Nogle funktioner er lidt sværere at tilgå

Specifikationer

 • Mål: 177 x 55 x 56 cm
 • Lydniveau: 36 dB
 • Belysning: LED
 • Volumen i liter: 223
 • Hængslet: højre
 • Kølekapacitet i liter: 156
 • Frysekapacitet i liter: 67
 • Energiklasse: B
 • Årligt energiforbrug: 232

RF56N9740SR-EF Samsung – Premium kølefryseskab

 • RF56N9740SR-EF Samsung4,2/5 stjerner på Amazon
 • God anmeldelse på Testberichte

Samsung vækker glæde hos både forbrugere og anmeldere. På Testberichte får den 1,2 point og ”sehr gut”. De er meget begejstrede for alt pladsen i køleskabet, dens indvendige kameraer, som er super tjekket. Her kan du gennem din smartphone eller tablet se madvarerne, når du ikke er hjemme, og måske står ude og skal handle, men ikke kan huske, hvad du har derhjemme. Nogle andre fordele, som anmelderne fremhæver, er, at den er støjsvag, og at man undgår at skulle afrime fryseren med noFrost. Med 550 liter er der plads til alle familiens behov. Testberichte anbefaler, at man køber det, hvis man er en stor familie eller flere på matriklen, som deler køleskab. Anmelderen fra Testberichte skriver: ”Takket være Total NoFrost iser enheden ikke op, og strømforbruget forbliver konstant i stedet for at blive kørt til utrolige højder. De fire døre hjælper også med at spare strøm.” Med et så stort køleskab kan man godt frygte for elregningen, men den er i energiklasse C og sparer så meget strøm som muligt. 

En af forbrugerne på Amazon skriver om køleskabet: ”Køleskabet er af meget høj kvalitet. Nogle gange er kompressoren lidt høj, men funktionaliteten af ​​de smarte funktioner er genial. Hvis du leder efter et godt køleskab i denne prisklasse, så er det det rigtige for dig.”

Mere om RF56N9740SR-EF Samsung 

Samsung køleskab er et gigantisk køleskab med masser af plads med sine 550 liter. Det er fritstående, så det er nemt at integrere i køkkenet. Du skal dog have plads nok til så stort og eksklusivt køleskab. Eksklusivt er lige netop, hvad køleskabet er. Det har mange højteknologiske funktioner, som man ikke ser ved andre køleskabe. Funktionerne optimerer din hverdag, dine indkøbslister og din madlavning. 

Køleskabet har en touch-funktion, hvor du nemt kan navigerer mellem de forskellige funktioner. Køleskabet er dermed stadig nemt at bruge. Det er kompatibelt med din smartphone. På den måde kan du gennem de indvendige kameraer se, hvilke madvarer du har liggende. Hvis du står i supermarkedet og har glemt, hvad du skal handle, og hvad du har derhjemme, er det super smart.

Food cam er tre kameraer, så du får godt overblik over alle madvarerne. Du kan få en påmindelse på din smartphone, når madvarerne er ved at udløbe. Det bliver ikke smartere. Det sker ved, at du scanner madvarerne ind på din smartphone, når du har handlet dem. Det sørger for mindre madspild.

Du kan også connecte det til andre af dine Samsung produkter, for eksempel fjernsynet, hvor du så kan se madvarerne der. På touchskærmen kan du også tilgå en masse opskrifter, som kan give dig inspiration til din madlavning.

Ikke nok med det kan køleskabet finde opskrifter, der passer til de ingredienser, du har liggende i dit køleskab. Den har 180.000 opskrifter, så der er nok at vælge mellem. Touchskærmen har endeligt også en familiekalender, så I kan holde styr på familiens aktiviteter, og hvem der laver hvad, og hvem der spiser hjemme og ikke gør. 

Udover det har køleskabet en isterningsdispenser, og du kan tappe koldt vand på siden af køleskabet på de varme sommerdage. Køleskabet giver signal, hvis døren er åben, så dine madvarer ikke bliver dårlige. Med noFrost skal du ikke afrime fryseren, og Triplecolling sørger for hurtig nedkøling af dine madvarer, så de kan holde sig i så lang tid som muligt. 

RF56N9740SR-EF Samsung vs. markedet

Køleskabet er til dig, der har et stort behov for et køleskab med masser af kapacitet. Det er dyrt, men du får utroligt mange smarte funktioner, så du skal være villig til at betale for de funktioner. Det kan optimere din hverdag. 

Fordele

 • Stor kapacitet med 550 liter
 • Indvendige kameraer
 • God belysning
 • Præcis kølingsevne

Ulemper

 • Høj pris
 • Kan blive støjende

Specifikationer

 • Mål: 183 x 73 x 91 cm
 • Lydniveau: 38 dB
 • Volumen i liter: 550
 • Hængslet: French door
 • Kølekapacitet i liter: 351
 • Frysekapacitet i liter: 199
 • Energiklasse: G
 • Årligt energiforbrug: 456

Samsung RB33J3030WW

Samsung RB33J3030WW

Har du brug for en fleksibel opbevaringsløsning, så er denne model noget for dig. Modellen er placeret i energiklasse C, hvilket gør, at den både er miljøvenlig men også meget økonomisk i drift.

Modellens kapacitet er også generøs, og derfor passer den fint ind i en stor husholdning.

Kølekapaciteten er på 230 liter, og frysekapaciteten er på 98 liter, hvilket er mere end mange andre modeller på markedet.

 

Gode ting ved Samsung RB33J3030WW

 • Få gavn af moderne teknologi
 • God værdi for pengene du investerer
 • Få et køle-fryseskab der tilpasser sig til din familie
 • Foldbare hylder giver dig gode opbevaringsmuligheder
 • Slip for at skulle afrime fryseren grundet NoFrost-teknologien

I køleskabet kan du sikre, at der altid er plads til alle dine madvarer, da du kan finde 4 glashylder men også opbevaringsmuligheder i døren til flasker og lignende.

Hylderne er foldbare, hvilket giver dig endnu flere opbevaringsmuligheder, mens du også kan finde en grøntsagsskuffe, hvor du uden problemer kan opbevare dine grøntsager optimalt.

Mere om Samsung RB33J3030WW

Modellen er udstyret med LED-belysning, så du nemt kan danne dig et overblik over dine madvarer.

Denne belysning betyder også, at du aldrig skal skifte pærerne, mens du heller ikke skal bekymre dig om en irriterende belysning. I køleskabet kan du også sikre, at dine madvarer holder sig godt, da der er en jævn fordeling af den kolde luft grundet MultiFlow-funktionen.

Du skal derfor heller ikke tænke strategisk over, hvor du placerer dine madvarer i køleskabet, da alle steder er lige gode.

Derudover kan hylderne tages halvt ud, så du har endnu nemmere ved at danne dig et overblik, uden at du skal have madvarene ud af køleskabet.

NoFrost-teknologien som køleskabet har indbygget betyder, at du ikke skal bekymre dig om at skulle afrime din fryser regelmæssigt, da teknologien går helt ind og forhindrer is at kunne dannes.

Der dannes altså ingen is i din fryser, og du har derved meget mere opbevaringsplads i din fryser.

Dette er klart en fordel, og samtidig slipper du for bøvlet, der ofte er, når man skal afrime en fryser.

Denne model tilpasser sig til dine forbrugsmønstre, da den også har en kompressorteknologi indbygget. Den ved derfor, hvornår du typisk åbner og lukker køleskabet, og derfor er teknologien også med til at reducere lydniveauet samt levetiden på dit nye køle-fryseskab.

Man får altså god værdi for pengene, hvis man vælger at investere i denne model.

Læs også: Test af de 10 bedste ismaskiner

Electrolux ENN2854COW – automatisk optøning og energimærke B

 • Electrolux ENN2854COWFår en god score hos svenske Råd & Rön
 • Får en god score hos Forbrugerrådet Tænk

Electrolux ENN2854COW er ét af de køleskabe, der kort kan beskrives som ”behagelig og nem at bruge”. 

Den gør brug af det intelligente FreeStore-system, så den kølige luft fordeles jævnt i hele køleskabet. Du skal derfor ikke bruge energi på at placere dine madvarer strategisk, da de altid vil få den rette temperatur. 

Når du åbner Electrolux ENN2854COW, bliver du mødt af et behageligt og indirekte LED-lys, der gør det nemt at orientere dig i køleskabet. LED er også en energibesparende løsning, der på sigt gør dette køleskab billigere i drift.

 

Gode ting ved Electrolux ENN2854COW:

 • Nem at bruge
 • Fremstillet i høj kvalitet

Ulemper ved Electrolux ENN2854COW:

 • Larmer en smule

Mere om Electrolux ENN2854COW

Electrolux ENN2854COW bærer energimærket B, og det betyder, at du både gør noget godt for dig selv og for klimaet ved at købe dette køleskab. Den elektroniske temperaturstyring gør også, at du kan stole trygt på, at temperaturen altid er korrekt. På LCD-displayet kan du justere og få overblik over temperaturen. Med FreeStore-teknologien opnår du en ensartet temperatur overalt. 

For en sikkerheds skyld har Electrolux ENN2854COW også en indbygget temperaturalarm, som giver besked, hvis temperaturen bliver faretruende høj. Det giver dig god mulighed for at reagere i tide, så dine madvarer ikke tager skade.

Electrolux ENN2854COW vs. markedet

Electrolux ENN2854COW er generelt set et køleskab, der er nemt at bruge, og som er behageligt at se på. Du kan være sikker på, at dine madvarer altid får den rette, konstante temperatur, og med LCD-displayet kan du endda justere efter behov med lethed.

Electrolux EN3791MOX

Electrolux EN3791MOX

Denne model er til dig, der leder efter en simpel men brugervenlig model. Modellen er placeret i energiklasse B, hvilket også betyder, at den både er energi- samt miljøvenlig.

Modellen passer til en husstand på 3-4 familiemedlemmer, da den har en frysekapacitet på 91 liter og en kølekapacitet på 228 liter.

En termostat samt analog indstilling af køleskabet gør modellen brugervenlig.

 

Gode ting ved Electrolux EN3791MOX

 • Pas på miljøet og spar penge på samme tid
 • Få gavn af de smarte funktioner der øger dine madvarers holdbarhed
 • Selvafrimende model så du slipper for bøvlet
 • LED-belysning og separat kølesystem
 • Vejer 74 kilo

Ligesom de to ovenstående modeller har denne også SuperKøl og SuperFrys indbygget, så du kan sænke temperaturen i enten køleskabet eller fryseren alt efter behov.

Dette kan eksempelvis være en fordel, hvis man har købt flere forskellige typer af madvarer, der skal fryses på én gang.

I køleskabet kan du få gavn af en 0-grades-skuffe, som skal bruges til opbevaring af madvarer, der kan holde sig bedre i 0 grader.

Du har muligheden for manuelt at indstille temperaturen samt fugtigheden i skuffen alt afhængigt af behov og indhold.

Mere om Electrolux EN3791MOX

MultiFlow-teknologi gør det muligt at øge holdbarheden på dine madvarer samtidig med, at de vil bibeholde smag og konsistens.

Du skal derfor ikke tænke over, hvor du placerer de forskellige madvarer henne i køleskabet, da der er samme forhold i hele køleskabet.

Derudover kan du også sikre, at dine madvarer får friskt luft grundet et smart TasteGuard luftfilter. Kulfilteret hjælper med at rense luften samtidig med, at det også sørger for at fjerne lugt, så dine madvarer ikke kommer til at lugte eller smage af hinanden – og det er lige gyldigt, om de er pakket ind eller ej.

Modellen er også udstyret med både LED-belysning og glashylder, så du nemt kan danne dig et overblik over indhold.

De fleksible hylder gør det muligt, at du kan rykke rundt på dem alt efter behov, mens den smarte LED-belysning gør det nemmere for dig at se dine madvarer. Lysene tændes, når lågen åbnes.

Electrolux EN3791MOW

Electrolux EN3791MOW

Denne model findes med to forskellige fronter, og du har derfor gode muligheder for at få denne model til at passe ind i dit køkken, lige gyldigt om du foretrækker en hvid front eller en front i rustfrit stål.

Derudover er modellen yderst energi- og miljøvenlig, da den er placeret i energiklasse B.

Størrelsen passer ind i en husstand på 3-4 familiemedlemmer, da den har en frysekapacitet på 91 liter og en kølekapacitet på 228 liter.

 

Gode ting ved Electrolux EN3791MOW

 • Få gavn af mange forskellige funktioner der eksempelvis kan øge holdbarheden på
  madvarer
 • Energi- og miljøvenlig
 • Selvafrimende
 • Få et hurtigt overblik over dine madvarer grundet LED-belysningen
 • Fås med to forskellige fronter

Modellen er udstyret med et smart system, der gør, at køleskabet altid er godt ventileret. Det sikrer en øget holdbarhed på dine madvarer, hvilket er en stor fordel, så man ikke skal handle så tit.

Derudover sikrer den smarte teknologi også, at der ikke er store udsving i temperaturen i køleskabet.

Ligesom ovenstående model har denne model også en skuffe, der er optimeret til at holde en temperatur på 0 grader, så du kan sikre endnu en øget holdbarhed på nogle specifikke madvarer.

Fugtigheden og temperaturet bliver jævnligt justeret alt efter indhold.

Mere om Electrolux EN3791MOW

Smarte funktioner er der ikke sparet på, og derfor kan du også få gavn af et smart kulfilter, der sørger for at holde luften frisk og for at fjerne lugtgener, der kan komme af specifikke madvarer.

Derudover kan du også sænke temperaturen i køleskabet, hvis det er nødvendigt, mens det også er en mulighed i fryseren, hvis der bliver et behov for det. Er du ikke velkendt med denne funktion i forvejen, kan den virke overfladisk, men den er smart, hvis man behov for hurtigfrys eller hurtigkøl.

Vælger du denne model, får du et praktisk og fleksibelt køle-fryseskab, der har LED-belysning og glashylder. De smarte LED-pærer er både holdbare og besparende, mens de giver et bedre lys end almindelige pærer.

Glashylderne giver dig en stor fleksibilitet, da du selv kan flytte rundt og sætte flere ind alt efter behov. Til sidst skal det nævnes, at den er selvafrimende, og gør det med jævne mellemrum, så du ikke skal døje med opgaven.

Bosch KGV36VB32S

Bosch KGV36VB32S

Ønsker du dig et utraditionelt køle-fryseskab til køkkenet, så bør du læse med her.

Denne model skiller sig nemlig ud allerede ved første øjekast, da køle-fryseskabet er sort og grå, og derfor passer det måske heller ikke ind i alle typer af køkkener.

Dog skal man ikke lade udseendet fylde for meget, da modellen er en god model til prisen.

Modellen kan du finde i den lavere prisklasse, men det betyder ikke, at du skal gå på kompromis med kvalitet eller funktioner.

 

Video Anmeldelse af Bosch KGV36VB32S

Gode ting ved Bosch KGV36VB32S

 • Få gavn af mange funktioner til trods for den lave prisklasse
 • Energivenlig model
 • Gode frysemuligheder grundet 3 fryseskuffer
 • Energi- samt miljøvenlig grundet energiklasse B
 • Kølekapacitet på 215 liter

Mere om Bosch KGV36VB32S

Modellen er energi- samt miljøvenlig, da den er placeret i energiklasse B, og modellen passer til en husholdning på 3-4 medlemmer, da den har en frysekapacitet på 94 liter og en kølekapacitet på 215 liter.

Denne model scorer også højt, når man snakker om brugervenlighed. Eksempelvis kan du få gavn af den smarte LowFrost-funktion, som sikrer, at der ikke dannes store mængder is, som også sikrer, at det er hurtigere at afrime køle-fryseskabet.

Dette er en funktion, som sjældent ses hos modeller i denne ende af prisskalaen, og derfor er denne model en god investering, hvis man ikke har et stort budget.

Derudover har modellen også indbygget ventileret køling, så du kan sikre en ensartet temperatur i hele køleskabet, så dine madvarer holder sig godt.

Udover de ovenstående funktioner som du kan få meget gavn af, så er denne model også udstyret med LED-belysning. LED-belysningen er billigere i brug end almindelige pærer, og du skal derfor heller aldrig bekymre dig om at skulle skifte pærerne i køleskabet.

Dette er en stor fordel, da en køleskabspære ellers kan være dyr. Der er altså mange gode fordele ved denne model til trods for den lave pris, og det underbygger, at kvalitet og pris ikke nødvendigvis hænger sammen.

AEG RCB63727OW

AEG RCB63727OW

Er du på udkig efter et køle-fryseskab, der er selvafrimende, så er denne model et godt bud på det rette match til dig.

Modellen kan bruges til en familie mellem 3-4 personer, da frysekapaciteten er på 91 liter og kølekapaciteten er på 250 liter, hvilket er stort.

Derfor skal man også sørge for, at der er plads til modellen i køkkenet, inden man investerer i denne model.

Gode ting ved AEG RCB63727OW

 • Energi- samt miljøvenlig
 • Mange smarte funktioner kan sikre en øget holdbarhed på dine madvarer
 • Selvafrimende så du slipper for bøvlet med opgaven
 • Frys eller køl hurtigt madvarer med SuperKøl og SuperFrys-funktionerne
 • Panserglashylder i fryseren som forhøjer brugervenligheden

Ikke nok med at man får en model, der er rummelig, så får man også en energivenlig model, hvilket både er en stor fordel for miljøet men også for din pung.

Den er placeret energiklasse B, og det er medvirkende til at gøre denne model meget attraktiv for mange familier.

Mere om AEG RCB63727OW

Når man åbner lågerne, kan man hurtigt og nemt danne sig et overblik over, hvad man har i køle-fryseskabet, da det er oplyst med LED-belysning.

LED-belysning bruger mindre strøm end almindelige pærer, og de har derfor en længere livstid, men de også er mere energibesparende end almindelige pærer.

Derudover kan man altid sikre, at temperaturen i køle-fryseskabet er indstillet korrekt, da denne model er udstyret med elektronisk temperaturstyring.

Det betyder altså, at skabet selv sørger for at styre temperaturen alt afhængigt af hvilke madvarer, der er i køle-fryseskabet.

Da denne model også er selvafrimende, skal man ikke bekymre sig om afrimning – hverken af køleskabet eller fryseren. Derudover kan man også nyde gavn af en ventileret køling, så dine madvarers holdbarhed er sikret.

Dine madvarer kan altså holde sig friske i længere tid, da luftcirkulationen sikrer, at der ikke er udsving i temperaturen. Disse ting kan du selvfølgelig selv kontrollere og indstille via en smart fingertouch-betjening på temperaturdisplayet.

Modellen er også udstyret med funktioner, der gør, at du kan køle eller fryse madvarer hurtigt. Det betyder altså, at man kan sænke temperaturen i en kortere periode, så ens madvarer eksempelvis ikke tør op, og man kan også reducere temperaturen i fryseren, hvis man har behov for hurtigt at skulle fryse noget.

Til sidst skal det nævnes, at der altid er friskt luft i køleskabet grundet det smarte CleanAir Control Filter, da den benytter et smart kulfilter. Kulfilteret bruges også til at fjerne luftgener af madvarer.

Inde i køle-fryseskabet kan du finde en skuffe, der er optimeret til at opretholde en temperatur til 0 grader, som især er ideel til madvarer såsom pålæg og grøntsager.

En temperatur på 0 grader øger holdbarheden på madvarerne. Hylderne i fryseren der er lavet af panserglas giver stor fleksibilitet, da man kan fjerne og sætte hylder ind alt efter behov og ønske.

LG GL5241PZJZ1 – Smart Diagnosis finder hurtigt tekniske fejl

 • LG GL5241PZJZ1 plads hos radron.se
 • 5/5 brugeranmeldelse hos arukereso.hu
 • 5/5 brugeranmeldelse hos amazon.de

Denne model fra LG har en stor kapacitet på 382 liter, så der er god mulighed for at opbevare familiens madvarer. Desuden er den bygget med Multiflow-køling, så den kolde luft bliver ligeligt fordelt i køleskabet. Det er også muligt at styre køleskabet fra din smartphone, så du hele tiden kan regulere temperaturen, uanset hvor du befinder dig.

Køleskabet har fået meget gode brugeranmeldelser både hos arukereso.hu og amazon.de, hvor brugerne har givet modellen en samlet bedømmelse på 5 ud af 5 stjerner. Brugerne er altså ikke i tvivl om, at denne model er anbefalelsesværdig.

Gode ting ved LG GL5241PZJZ1

 • Stor kapacitet på 382 liter
 • Miljøvenlig model med energiklasse B
 • WiFi-forbindelsen gør, at du kan styre køleskabet fra smartphonen
 • Multiflow-køling sikrer ensartet køling
 • Smart Diagnosis finder hurtigt tekniske fejl

Denne model fra LG gør det muligt at styre køleskabet fra din smartphone, hvis du kobler køleskabet til WiFi. På den måde er det nemt at styre temperaturen i køleskabet, uanset tid og sted. Desuden er køleskabet designet med en Smart Diagnosis-teknologi, som hurtigt kan søge efter fejl. Du skal bruge din smartphone til at finde fejlen, som vil sende oplysninger til LG’s kundeservice. Det moderne køleskab er altså nemt at bruge.

Mere om LG GL5241PZJZ1

Denne model indeholder 5 glashylder, en hylde til flasker og en Moist Balance Crisper skuffe. Det er derfor nemt at opbevare madvarerne på hylderne, så familien hurtigt kan finde de varer, som skal bruges til madlavningen. Moist Balance Crisper skuffen sørger for at bevare fugtindholdet i madvarerne, og den passer derfor perfekt til opbevaring af frugt og grønt.

Køleskabet er også udstyret med flere luftventiler fordelt ud ved hver hylde. På den måde bliver luften fordelt ligeligt rundt i køleskabet, så madvarerne bliver kølet ensartet ned. Desuden er køleskabet udstyret med et Total No Frost-software, som sørger for, at luften cirkulerer rundt i køleskabet. På den måde opstår der ikke frost i køleskabet.

Nogle køleskabe kan være svære at åbne nok, så der bliver plads til at trække de medfølgende skuffer helt ud. Denne model har en døråbning på 90ᵒ, så det er muligt at trække skufferne helt ud.

Denne model fra LG er desuden miljøvenlig, da den er placeret i energiklassen B. Dette gør, at den er meget energivenlig. Køleskabet er også udstyret med LED-belysning, så det er nemt og overskueligt at finde de ønskede madvarer. LED-lyset og køleskabets generelle energiforbrug gør også, at den er god ved økonomien. Køleskabet bruger mindre strøm, og derfor er den også billigere i løbet af året end andre køleskabe i en anden energiklasse.

LG GL5241PZJZ1 vs. markedet

Denne model har ingen indbygget fryser, hvilket de fleste andre modeller i denne oversigt har. Den har dog en stor kapacitet på 382 liter, og derfor passer den godt til den store familie. Desuden findes der en fryser i samme design. Den kan derfor nemt placeres side om side med en fryser.

Overvejelser du bør gøre dig, før du sætter jagten ind på et nyt køle-fryseskab

Hårde hvidevarer er noget, man heldigvis ikke skal skifte så tit, men når apparaterne skal udskiftes, så er det vigtigt, at man gør sig nogle gode overvejelser inden, så man er sikker på, at man får fat i det rette produkt.

Er man lejer, skal man ikke selv tænke over dette, men er du boligejer, står du selv for at skulle udskifte og forbedre dine hårde hvidevarer, når der bliver et behov for det, eller når det er nødvendigt.

Hvis du står overfor at skulle vælge et nyt køle-fryseskab, og har du læst ovenstående guides om de forskellige modeller, så kan det være, at du er godt og grundigt forvirret – og det er der ikke meget at sige til.

Køle-frysemarkedet er større end nogensinde før, og der kommer nye modeller på markedet hver dag.

Det kan altså være meget besværligt at skulle finde den rette model, og derfor bør du gøre dig nogle overvejelser, inden du bevæger dog ud på markedet, så du har et udgangspunkt at gå efter.

Har du ikke gjort dig nogle overvejelser inden, vil du opleve, at markedet er forvirrende, og man kan derved have en tendens til at give op eller blot vælge det første og bedste produkt, man finder.

Det er dog sjældent den bedste løsning, da man ikke er sikker på, at modellen kan opfylde de behov og krav, man kan have til et køle-fryseskab. Herunder kan du blive klogere på, hvad du bør overveje, inden du bevæger dig ud på markedet.

Pris

En vigtig ting at overveje er dit budget. Der findes køle-fryseskabe i alle prisklasser, og har man ikke et budget at gå ud fra, kan man nemt lade sig friste af smarte funktioner og et lækkert design, men har man ikke pengene til det i sidste ende, kan det hurtigt blive en meget dyr investering.

Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje dit budget, inden du bevæger dig ud på markedet, så du på den måde har noget at gå ud fra.

Du har derfor også sværere ved at lade dig friste af gode tilbud eller smarte funktioner.

Dog kan det være en god idé at kigge efter tilbud, da man nogle gange kan være heldigt at finde et godt køleskab på tilbud, som man ellers ikke ville have råd til.

På den måde får man gavn af flere smarte funktioner, og man får derved også et dyrere køleskab, end hvad man ellers ville have fået.

Brand

Dette er en kategori, der kan dele vandene. Har du mange hårde hvidevarer i forvejen, kan det være, at du har et specifikt brand, som du foretrækker fremfor de andre, men det kan også være, at du blot vælger den model, der passer bedst til dine behov og ønsker, hvor brand egentligt er mere lige meget for dig.

Lige gyldigt hvor du står henne, så kan det dog være en fordel at kigge på de forskellige brands. Måske er der forskellige garantiordninger, og det er især værd at undersøge, når man skal investere i en dyr hård hvidevare, som skal kunne holde i mange år.

Vil man gerne, at indretningen i hjemmet passer sammen, kan det også være en fordel at købe produkter fra samme brand, så alle produkter har samme design og look.

På den måde undgår du, at dit køleskab skiller sig ud fra din opvaskemaskine, og i sidste ende vil det samme brand være medvirkende til, at du får skabt en helhed i hjemmet, som du ellers kan have svært ved, hvis du vælger hårde hvidevarer fra forskellige brands.

Design

Da et køle-fryseskab står til åbent skue for alle, der bevæger sig ind i køkkenet, så er designet også vigtigt for rigtig mange.

Går du meget op i boligindretning, så vil du højst sandsynligt også være på udkig efter et køle-fryseskab, der passer ind i netop din køkkenindretning, og det kan være svært, hvis du har nogle specifikke krav eller ønsker.

Betyder design meget for dig, bør du derfor også lade det være et godt udgangspunkt for din søgen, så du kan eliminere de modeller, der ikke falder i din smag hurtigt, og så du kun skal se på de mulige modeller.

Ofte kan design også være svært at vurdere på nettet, og vil du være 100 % sikker på, at du vælger den rette model med det rette design, bør du undersøge mulighederne for at se modellen i virkeligheden, så du både kan se designet for dig, men så du også kan mærke materialerne.

Funktioner

Dette er et vigtigt punkt, når man skal overveje, hvilket køle-fryseskab man skal investere i.

Markedet indenfor køle-fryseskabe vokser sig større for hver dag, og en stor del af grunden er teknologiens udvikling.

I dag har du muligheden for at få gavn af mange forskellige funktioner, som ikke fandtes for blot 10 år siden, og derfor skal man også sørge for ikke at lade sig rive med, når man kigger på de forskellige modeller.

Smarte funktioner kan nemlig være attraktive, men det er her, det er vigtigt, at man har sine egne præferencer, krav og ønsker i fokus, så man ikke kommer til at investere i et køle-fryseskab, der kan meget mere, end hvad man egentligt har behov for.

Størrelse

Størrelsen er vigtigt at overveje, når man skal investere i et nyt køle-fryseskab.

Bor du i en stor husholdning, skal du have fat i en stor model, så du kan være sikker på, at du kan opbevare nok mad til at mætte hele familien, mens mindre modeller passer bedre ind i en lejlighed, hvor man måske ikke har plads til en stor fryser og til et stort køleskab.

Langt de fleste husholdninger kan hverken undvære en fryser eller et køleskab, og derfor er et køle-fryseskab en god løsning.

Når man snakker om størrelsen, så skal man dog også være sikker på, at det fysisk passer ind i køkkenet. Det er altså vigtigt, at modellen man vælger har de rette mål, så man ikke får købt et køle-fryseskab, der rent fysisk ikke kan passe i køkkenet.

Er du interesseret i flere produkter, så se også vores test-guides af Kummefrysere, Krøllejern, Gaming headsets og meget mere her på siden.

Værd at vide om Køle-fryseskabe

 • Hvis du har svært ved at finde rundt i modeller og funktioner, kan det være en stor fordel at starte ud med at kigge på anbefalinger og forbrugeranmeldelser, som du nemt kan finde på nettet.
  Et køle-fryseskab er en smart investering, hvis man bor et sted, hvor man eksempelvis ikke har plads til et stort køleskab og en stor fryser.

Nettet kan hjælpe dig videre

Hvad end du er på bar bund, eller har du blot brug for at få svar på nogle spørgsmål, som kan give dig en form for afklaring, så kan nettet helt sikkert hjælpe dig.

Du har altid nettet med dig, lige gyldigt om du har en tablet, computer eller mobil tæt på, og du kan derfor også hurtigt få afklaret spørgsmål, tvivl eller andet.

Nettet er derfor typisk også det første sted, man starter, når man skal undersøge noget nyt, og det vil derfor også højt sandsynligt være nettet, der i sidste ende hjælper dig med at finde frem til dit nye køle-fryseskab, hvad end du er forvirret over markedet, eller om du har brug for at finde ud af, om din favoritmodel er på tilbud.

Når man søger rundt på nettet, er det dog vigtigt, at man har en god sans for kildekritik, da det ikke er alle informationer, som man kan stole 100 % på.

Finder du derfor et tilbud, der lyder for godt til at være sandt, er det vigtigt, at du undersøger det yderligere, inden du trykker på køb, så du er helt sikker på, at du ikke bliver snydt – og ligeledes bør du også læse og tage forbrugeranmeldelserne med et gram salt, da man sjældent får hele historien eller hele sandheden.

At finde det helt rette køle-fryseskab er derfor hverken nemt eller sjovt, men i sidste ende er det alle undersøgelser værd.

Hvis du er interesseret i flere produkter, så se vores test-guides om Emhætter, Cykelhjelme, Cykelcomputere og meget mere her på siden.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Technikzuhause.de

Technikzuhause.de er en tysk hjemmeside, der giver information om nye produkter inden for store og små elektriske apparater, hjemme- og sikkerhedsteknologi, haveudstyr og meget mere.

Technik zu Hause kalder LG GBB62PZGFN ”sehr gut”, og den opnår en samlet score på 1,2. 

Anmeldelsen er udført den: 16. juli 2020

Du kan se anmeldelsen her

Amazon

Amazon er en af de største webshops i verden. Her kan du finde alle informationer om et givent produkt. Vi anvender de mange anmeldelser til at få indblik i, hvad tidligere kunder synes om produkterne. Det giver os et ærligt billede af, hvordan produkterne modtages af forbrugerne.

LG GBB62PZGFN opnår en score på 4,4 ud af 5 stjerner hos brugerne, og en bruger skriver blandt andet: ”Nice fridge that really makes hardly any noise.”

Du kan se anmeldelserne her

Miele KFN29233DbbA får til gengæld 4,5 ud af 5 stjerner hos brugerne, og den bliver blandt andet beskrevet sådan her: ”The refrigerator has now been in use for a month and I’m thrilled. It’s very quiet, which is perhaps the biggest advantage for me”.

Du kan se anmeldelserne her

Udover LG GBB62PZGFN og Miele KFN29233DbbA har Amazon også testet NEFF MegaCollection KI8865D30 og Bosch KGV39VWEA. De får hhv. 4,2/5 stjerner og 4,6/5 stjerner. 

Du kan se anmeldelserne af NEFF MegaCollection KI8865D30 her
Du kan se anmeldelserne af Bosch KGV39VWEA her

Testberichte.de

Testberichte.de er én af Tysklands største magasiner, der giver relevant viden til de tyske forbrugere. De sammenligner produkter ved at indsamle viden fra mere end 500 tyske magasiner, anmeldelser og tekniske specifikationer. Testberichte.de har base i Berlin og består af omkring 60 ansatte.

Testberichte.de præsenterer blandt andet Miele KFN29233DbbA sådan her: ”Den holder maden frisk og bruger meget lidt elektricitet”.

Du kan se anmeldelserne her

Udover Miele KFN29233DbbA har Testberichte også testet Samsung RF56N9740SR køleskabet. Den får samlet set en bedømmelse på 1,2 point og ”sehr gut” og anbefales for dets store kapacitet og kamerafunktioner. De har også anmeldt Bosch KGV39VWEA, som får 2,1 og ”gut”. De anbefales for dets kapacitet og den gode pris. 

Du kan se anmeldelsen af Samsung RF56N9740SR her
Du kan se anmeldelsen af Bosch KGV39VWEA her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

På baggrund af nogle forskellige kriterier – såsom hvor hurtigt køleskabet køler mad ned mad – opnår Electrolux ENN2854COW en samlet score på 54 ud af 100.

Anmeldelsen er udført den: 20. december 2018

Du kan se anmeldelsen her

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Eksperterne fra Råd & Rön har testet Samsung RR40m7165ww/ee, som præsterer godt. Testpanelet har bedømt kølefryseskabet ud fra parametrene køleevne, energiforbrug, brugervenlighed, kvalitetsindtryk og lyd. Kølefryseskabet fra Samsung bliver kåret som testvinder med en score på 80 ud af 100. Eksperterne fremhæver det lave energiforbrug, køleevnen og kvalitetsindtrykket. 

Testen er udført den: 5. oktober 2017

Du kan se testen her 

Råd & Rön har også foretaget en test af LG GL5241PZJZ1 på de samme parametre, og modellen klarer sig godt og får ros på flere punkter. Kølefryseskabet fra LG får en 2. plads med en score på 73 ud af 100, og eksperterne er især glade for det lave energiforbrug. 

Testen er udført den: 12. september 2018

Du kan se testen her

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark. 

Electrolux ENN2854COW opnår en score på 54%, og det er især, når det kommer til brugervenlighed og kvalitetsindtryk, køleskabet får de højeste point.

Anmeldelsen er udført: januar 2019
Du kan se anmeldelsen her

Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk anmelder Neff køleskabet, som får rigtig store roser. De mener, at der ikke er nogen fejl ved køleskabet – de har i hvert fald ikke kunnet finde dem. Du kan læse en dybdegående anmeldelse samt fordele og ulemper ved produktet.

Du kan se anmeldelsen her

Se også Køle-fryseskab test 2020 – Her er de bedste køle-fryseskabe – Testvinder Guide skrevet af forbrugsguiden.dk.

Læs også: Test af de 10 bedste billige fladskærme

Læs også: Oversigt: Find den bedste køletaske i test

FAQ

Hvilket køle-fryseskab er det bedste?
Et af de bedste køle-fryseskabe, som du kan finde lige nu, er modellen Miele KFN 28132 D ws. Køle-fryseskabet har fået hele 5 ud af 5 stjerner af forbruger-test, som ligeledes har kåret det som testvinder i deres test af køle-fryseskabe. Skabet roses for energimærket og den praktiske størrelse.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe et køle-fryseskab?
Når du skal købe et køle-fryseskab, så skal du være opmærksom på, at du finder en model, hvor måde køleskabsdelen og frysedelen er stort nok til, at det kan dække din husstands behov. Dertil bør du ligeledes tage et kig på, hvilket energimærke modellen har fået tildelt.
Hvor lang tid er et køle-fryseskab om at blive koldt?
Det varierer en hel del fra model til model, hvor lang tid et køle-fryseskab er om at køle ned. Dog er de fleste modeller maks. 12 timer om at køle helt ned, når de tændes for første gang, eller efter at de har været slukket i en længere periode.
Hvor ofte bør en fryser tænde og slukke?
Din fryser bør tænde/slukke sig selv ca. hver 30. minut. Det er vigtigt, at du jævnligt holder øje med, at din fryser gør det, da det kan være et tegn på, at fryseren er ved at gå i stykker, hvis den tænder og slukker sig selv regelmæssigt.

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Læs hvordan gamle køleapperater koster dig ekstra
Politiken – Debat
Ny teknologi giver dig mere plads i din fryser
Politiken – Debat

Køle-fryseskabe: De bedste i test

 • Miele KFN 28132 D ws
 • Samsung RR40M7165WW/EE
 • RF56N9740SR-EF Samsung
 • LG GL5241PZJZ1
 • Bosch KSV36VBEP
 • NEFF MegaCollection KI8865D30
 • LG GBB62PZGFN
 • Bosch KGV39VWEA
 • Miele KFN29233DbbA

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme