Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vores bud på det bedste kollagenpulver til dit behov

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Vores bud på det bedste kollagenpulver til dit behov

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Aldring er en naturlig proces, men det betyder ikke, at vi skal acceptere dens udfordringer uden kamp. En af disse udfordringer er, at vores kroppe producerer mindre kollagen med alderen, hvilket kan føre til ledsmerter, rynker og skrøbelige negle og hår.

Kollagenpulver er blevet et populært supplement for at bekæmpe disse problemer. Med et væld af valgmuligheder på markedet kan det være overvældende at finde det rigtige produkt. I denne artikel gennemgår vi derfor et bud på noget af det bedste kollagenpulver, så du kan træffe en beslutning på et informeret grundlag.

Vores favorit kollagenpulver

Core Collagen Pro
Lager

Core Collagen Pro

Gå til bedste pris
259 Kr. hos Healthwell
Læs mere
Lager

Seneste ændring:

Den 26/05/2023 opdaterede vi vores artikel med to nye kollagentilskud: Nutrinic Kollagen + og Core Collagen Pro. Kollagenpulveret fra Nutrinic er marine kollagen, og udvindes derfor fra fiskehud og -skæl, og pulveret er pakket i praktiske poser, mens Core Collagen Pro kommer fra kvæg og er tilsat chondroitinsulfat.

Hvad skal du overveje, inden du køber kollagenpulver?

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste kollagenpulver i test-guiden 2024:

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Nutrinic Kollagen+ - kollagenpulver med c-vitamin og zink

Kollagenpulveret fra Nutrinic er en god mulighed for dig, der ønsker et praktisk og let tilgængeligt kollagentilskud, da pulveret kommer i en smart emballage med 30 portioner opdelt i små poser, hvilket gør det nemt og effektivt at dosere den rigtige mængde. 

Dagens bedste priser og tilbud på Nutrinic Kollagen+:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Praktisk emballage i poser
 • Hydrolyserede kollagenpeptider type 1
 • Beriget med PureWay-C®

Anmeldelse: Produktanalyse af Nutrinic Kollagen+

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 30 daglige doser
 • Portionsstørrelse: 1 pose
 • Kilde: Marine

Kosttilskud med kollagen
Kollagenpulveret fra Nutrinic er et kosttilskud, der benytter effekten af marine kollagenpeptider og hører under kollagentype 1, som også kaldes ECOllagen®. Type 1-kollagen spiller en vigtig rolle i at støtte forskellige bindevæv i hele din krop, herunder hud, sener, knogler, ledbånd og tænder, og ECOllagen® er desuden en patenteret variant af marine kollagen, der er fremstillet af Seagarden, hvilket yderligere understreger produktets innovative egenskaber. Det, der adskiller Nutrinics kollagenpulver fra andre varianter, er den unikke 3-i-1-formulering, der kombinerer kollagen med PureWay-C®, som indeholder C-vitamin og zink. Herunder er C-vitamin et essentielt næringsstof, der fremmer dannelsen af kollagen og beskytter cellerne mod oxidativt stress, hvilket er afgørende for at du opretholder sund hud, knogler og brusk, og dertil hjælper zink også med at beskytte cellerne mod oxidativt stress og bidrager til at vedligeholde normalt hår, hud og negle.

Citrusagtig smag
Kollagenpulveret fra Nutrinic skiller sig ud fra andre marine kollagentilskud med sin forfriskende citrussmag, som gør det mere behageligt at indarbejde tilskuddet i dine daglige rutiner sammenlignet med dem, der kan have en fiskesmag. Derudover er kollagenpulveret fremstillet i Danmark og sikrer dermed en høj kvalitet samt at strenge produktionsstandarder overholdes, hvilket garanterer et pålideligt produkt.

Tip: Når du bruger kollagenpulveret fra Nutrinic, er et godt tip at blande det i din limonade eller smoothie, da det ikke blot hjælper med at integrere det i din daglige rutine, men drager også fordel af syren i drikken, hvilket hjælper med at nedbryde kollagenpeptider og dermed forbedrer effektiviteten, og hertil kan en kilde til sunde fedtstoffer såsom kokosolie eller mandelsmør også yderligere optimere din optagelse og effekt af kosttilskuddet.

Hvad siger brugere om Nutrinic Kollagen +?

Kollagenpulveret fra Nutrinic får 4,8 ud af 5 stjerner på Trustpilot.com, hvilket indikerer en høj grad af brugertilfredshed, og kunderne er især tilfredse med kollagenpulveret effektivitet og smag, og en af brugerne kommenterede hertil også: “ingen smag af fisk, men frisk citrus”.

Mere om Nutrinic Kollagen+

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 30 daglige doser
 • Portionsstørrelse: 1 pose
 • Kilde: Marine

Redaktionens vurdering

Kollagenpulveret fra Nutrinic er et værdsat kollagentilskud med sine gode egenskaber, hvor brugerne har udtrykt deres tilfredshed med kollagenets effektivitet og behagelige smag. En potentiel ulempe er dog, at det er svært at opløse pulveret i nogle kolde drikke, men det løses nemt ved at tilsætte kollagenpulveret til en lille mængde væske og blande det grundigt, før det blandes i hele drikken. Desuden har tilskuddet en god opløselighed i varme drikke, hvilket giver dig fleksibilitet i hvordan du ønsker at integrere tilskuddet i dine daglige rutiner.

Fordele og ulemper ved Nutrinic Kollagen+

Fordele

 • 3-i-1 kosttilskud
 • Frisk smag af citrus
 • Beriget med zink
 • Dansk fremstillet

Ulemper

 • Svært at opløse i nogle kolde drikke

The Solution™ Beauty collagen - Smagsneutralt kollagenpulver

The Solution™ Beauty Collagen er et førsteklasses kollagenpulver fremstillet af 100% hydrolyseret Verisol® kollagen, og er oplagt for folk i alle aldre og hudtyper, som gerne vil styrke deres sundhed og udseendet på deres hud, hår og negle. 

Dagens bedste priser og tilbud på The Solution™ Beauty collagen:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 100 % hydrolyseret kollagen
 • Verisol®
 • Neutral smag

Anmeldelse: Produktanalyse af the Solution™ Beauty collagen

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 28 daglige doser
 • Portionsstørrelse: 1 pose
 • Kilde: Kvæg

100 % hydrolyseret
The Solution™ Beauty Collagen er specifikt udviklet til at tilføre din krop det essentielle protein, du har brug for til en sund og livlig hud, hår og negle. En af de vigtigste egenskaber kollagenpulveret her er, at det er fremstillet af 100% hydrolyseret kollagen.

Hydrolyse er en proces, der nedbryder de lange kæder af kollagen til mindre, lettere optagelige molekyler kaldet peptider, og opnås normalt gennem enzymatiske eller syreholdige processer, der nedbryder kollagenet til mindre dele uden at ændre dets overordnede struktur. 100% hydrolyseret kollagen absorberes let af kroppen og tilfører kroppen de nødvendige aminosyrer til dannelse af nyt kollagen i vores væv.

Smagsneutralt kollagenpulver
The Solution™ kollagenpulveret har desuden en neutral smag, så du kan med fordel blande det i forskellige fødevarer eller drikkevarer, alt efter, hvad du foretrækker. Du får 28 små poser med kollagenpulver, så du skal blot hælde det i – helt uden tanker om dosering.

Desuden indeholder kollagentilskuddet her ingen tilsætningsstoffer eller syntetiske ingredienser, og det er fedt-, gluten- og kulhydratfrit, så du får et produkt, der udelukkende indeholder de essentielle næringsstoffer, som kroppen har brug for til at holde sig sund. Pulveret her består af 100 % bovin materiale, og sammensætningen minder meget om menneskelig kollagen, samt det er en rig kilde til kollagen type 1 og 3. Det er derfor et godt valg for dig, som gerne vil have et smagsneutralt kollagenpulver, som ikke tilfører unødvendige kalorier.   

Hvad siger brugere om THE SOLUTION™ Beauty collagen?

På Trustpilot får Oslo Skin Lab 4,2 stjerner af forbrugerne, og en bruger skrev, at de var tilfreds med The Solution™ Beauty Collagen, og fremhævede den neutrale smag og let opløselighed. En anden bruger pointerede, at de kunne se “øjeblikkelige resultater efter kun 4 ugers prøveperiode”, og har brugt det i et par år nu.

Mere om The Solution™ Beauty collagen

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 28 daglige doser
 • Portionsstørrelse: 1 pose
 • Kilde: Kvæg

Redaktionens vurdering

Vi anbefaler The Solution™ Beauty Collagen på baggrund af, at det består af 100% hydrolyseret Verisol® kollagen, som absorberes let af kroppen og giver de nødvendige aminosyrer til kollagensyntese. Verisol® er et mærke af kollagenpeptider fremstillet af det tyske firma Gelita AG, og det anvendes ofte i kollagentilskud og skøndhedsprodukter.

Vi vurderer, at det er velegnet til dig, som enten har nogle kosthensyn – fx glutenintolerance, eller, som er fan af, at der ikke er unødvendige tilsætningsstoffer eller syntetiske ingredienser i produktet, men som foretrækker en naturlig og ren kilde til kollagen.

Tidligere har nogle kunder bemærket, at emballagen af THE SOLUTION™ Beauty Collagen er for stor, men Oslo Skin Labs arbejder hen mod at løse udfordringen ved, at de i 2020 begyndte processen med at ændre deres emballage til at være af mere bæredygtige materialer. Vi vurderer, at The Solution™ Beauty Collagen er en god investering for alle, der ønsker at forbedre sundheden og udseendet af deres hud, hår og negle.

Fordele og ulemper ved The Solution™ Beauty collagen

Fordele

 • Ingen tilsætningsstoffer eller syntetiske ingredienser
 • Glutenfri
 • Fedt- og kulhydratfri
 • 100 % oprindelse fra kvæg

Ulemper

 • Nogle kunder kommenterede, at de ikke bryder sig om for stor indpakning

Nutrinic Collagen Pure - dansk produceret kollagenpulver

Nutrinic Kollagen Pure er et dansk produceret premium kosttilskud. Det er fremstillet af kollagen af høj kvalitet med maritim oprindelse, og det indeholder de nødvendige aminosyrer til at støtte dannelsen af nyt kollagen, samt forsinke de første tegn på aldring.

Dagens bedste priser og tilbud på Nutrinic Collagen Pure:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 100% maritim kollagen
 • Dansk produkt
 • ECOllagen®

Anmeldelse: Produktanalyse af Nutrinic Kollagen Pure

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 150 g
 • Portionsstørrelse: 1-2 teskeer
 • Kilde: Marine

100 % kollagen fra havet
Nutrinic Kollagen Pure er et førsteklasses kollagentilskud fremstillet af 100% marint kollagen, som stammer fra skindet af fisk. Marin kollagen er kendt for sin overlegne kvalitet og biotilgængelighed, hvilket gør det til et fremragende valg til kollagentilskud.

Nutrinic kollagenpulver er type 1, som er den mest rigelige type kollagen, der findes i kroppen, og som er afgørende for at opretholde sund hud, knogler og bindevæv. Sammenlignet med andre marine kollagener har Nutrinic en mild smag og ingen tilsatte smagsstoffer og tilsætningsstoffer, hvilket gør det nemt at inkorporere i en række forskellige fødevarer og drikkevarer. Desuden opløses det let i både varme og kolde drikkevarer, da det er varmebestandigt. Dette gør det meget alsidigt og nemt at bruge.

ECOllagen® fra Seagarden
Nutrinic Kollagen Pure indeholder desuden ECOllagen®, en unik type marint kollagen, som fremstilles af den norske virksomhed Seagarden. ECOllagen® stammer fra bæredygtigt fiskeri, og er fremstillet ved hjælp af en unik og patenteret proces, der indebærer, at enzymer bruges til at nedbryde kollagenmolekylerne, som skaber et kollagenpeptid med lav molekylvægt, der let absorberes af kroppen. Resultatet er et kollagentilskud, som du let og effektivt kan bidrage til sund hud, hår, negle og led. 

Hvad siger brugere om Nutrinic Kollagen Pure collagen?

På Trustpilot modtager det 4,8/5 stjerner. I anmeldelserne er brugerne generelt tilfredse med produktets effektivitet og virksomhedens kundeservice. En bruger skrev, at de holdt mere af Nutrinic Kollagen Pure’s kvalitet frem for andre kendte mærker.

Mere om Nutrinic Collagen Pure

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 150 g
 • Portionsstørrelse: 1-2 teskeer
 • Kilde: Marine

Redaktionens vurdering

Nutrinic Kollagen Pure stammer fra 100% maritim kollagen, og er derfor en helt naturlig kilde til kollagen, og kollagenpulveret har også den egenskab, at det er varmebestandigt let opløses i både varme og kolde drikkevarer. Vi anbefaler det derfor til dig, der har brug for et alsidigt og let tilgængeligt tilskud, der nemt kan indarbejdes i din daglige rutine.

Nutrinic Kollagen Pure leveres med en måleske, der giver en anbefalet daglig dosis på 5 g, så du sikrer dig den rette mængde kollagen til at støtte dine behov. Nogle kunder har rapporteret, at de kan ane en mild “fiskeagtig” smag, men det er en mindre udfordring, der let løses ved at blande kollagenpulveret i drikkevarer, såsom juice eller smoothies, som har en stærkere smag.

Fordele og ulemper ved Nutrinic Collagen Pure

Fordele

 • Mild smag uden tilsatte smagsstoffer
 • Opløses let i både kolde og varme drikkevarer
 • Måleske medfølge

Ulemper

 • Nogle kunder oplyser, at de kan ane en "fiskeagtig" smag

Core Collagen Pro - kollagenpulver fra kvæg med citronsmag

 • 4,2 stjerner på Google Shopping
 • 4,6 stjerner på Trustpilot.com

Core Collagen Pro indeholder MSM, som står for methylsulfonylmethane og er en organisk svovlforbindelse, der er kendt for sine naturlige smertelindrende egenskaber, hvilket gør det særligt velegnet til dig, der ønsker at lindre ubehag i leddene og fremme din generelle mobilitet, og er dermed også fordelagtig for dig, der er meget aktiv eller hvis du ofte oplever ledrelaterede problemer.

Dagens bedste priser og tilbud på Core Collagen Pro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Chondroitinsulfat fra kyllingebrusk
 • 15 gram hydrolyseret bovint kollagen pr. dagl
 • Indeholder MSM

Anmeldelse: Produktanalyse af Core Collagen Pro

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 340 g
 • Portionsstørrelse: 1 teske
 • Kilde: Kvæg

Hydrolyseret kollagen fra kvæg
Kollagenpulveret skiller sig ud fra andre varianter på markedet med sit indhold af 15 gram hydrolyseret bovint kollagen pr. dagsdosis, hvilket giver en effektiv mængde af proteinet til at understøtte forskellige aspekter af din sundhed. Sammenlignet med andre kollagenkilder, såsom knoglebouillon eller gelatine, tilbyder produktet flere fordele såsom det hydrolyserede bovine-kollagen kosttilskuddet, som er nedbrudt til mindre peptider, hvilket sikrer en forbedret optagelse af produktet. Det betyder også, at kroppen lettere udnytter kollagenet, hvilket giver høj effektivitet og optimale resultater sammenlignet med ikke-hydrolyserede kilder.

Forfriskende smag
Derudover adskiller produktet sig også fra andre varianter gennem inkluderingen af vigtige ingredienser som C-vitamin, som spiller en afgørende rolle i kollagensyntesen og er vigtig for kroppens naturlige produktion af kollagen samt understøtter hudens generelle sundhed, ledfunktion og bindevæv. Derudover indeholder kollagentilskuddet også chondroitinsulfat, der stammer fra kyllingebrusk, og er kendt for sin evne til at forbedre leddenes mobilitet og fleksibilitet, hvilket velegner produktet til dig, der ønsker at bevare leddenes sundhed og lindre ubehag. Med den forfriskende citronsmag sikrer du også en behagelig oplevelse, hvilket både gør det nemt og effektivt at indarbejde kollagen og chondroitinsulfat i din daglige rutine.

Tip: For at optimere fordelene anbefales det at indtage en skefuld af kollagentilskuddet om dagen og helst før morgenmaden, hvor du blot blandet det med et glas vand eller din foretrukne væske. For dig, der ønsker yderligere støtte til leddenes sundhed eller dit generelle velbefindende, er det muligt at øge doseringen ved at tage endnu en skefuld før aftensmad eller sengetid.

BEMÆRK: Kollagentilskud er kun beregnet som tilskud, og bør derfor ikke ses som en erstatning for en sund og varieret kost. 

Hvad siger brugere om Core Collagen Pro?

Brugeranmeldelserne på Google Shopping viser et overordnet positiv indtryk af Core Collagen Pro, og herunder nævner en tilfreds forbruger, at kollagentilskuddets pulverformat gør det nemt at indtage, og hun sætter især pris på, at der medfølger en ske til praktisk og præcis dosering. En anden forbruger, som giver kollagentilskuddet en 5-stjernet bedømmelse på Trustpilot.com, deler sin personlige oplevelse efter at have indarbejdet produktet i sin rutine, og her bemærkede hun store forbedringer såsom høj fugtighed i huden og stærkere negle. 

Mere om Core Collagen Pro

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 340 g
 • Portionsstørrelse: 1 teske
 • Kilde: Kvæg

Redaktionens vurdering

Produktet har en række gavnlige egenskaber, der gør det til et overbevisende kollagentilskud og med sit høje indhold af hydrolyseret bovint kollagen giver det effektiv støtte til leddenes sundhed, hudens fugtighed og dit generelle velbefindende. Derudover gør indholdet af C-vitamin og chondroitinsulfat det endnu mere effektivt til at fremme en sund hud og bevare leddenes mobilitet.

En ulempe er dog den kunstige smag, som nogle brugere oplever på grund af tilsatte sødestoffer, men det er vigtigt at erkende, at dette er et bevidst valg, der er truffet for at forbedre kosttilskuddets generelle smag, da den naturlige smag og lugt af kollagen kan virke afskrækkende på mange mennesker, og tilsætningen af citronsmag hjælper med at gøre det mere behageligt for brugerne at indtage. Justeringen gør hertil også, at kosttilskuddet passer til en bredere vifte af mennesker, hvilket tilskynder til konsekvent brug og maksimerer de potentielle fordele.

Fordele og ulemper ved Core Collagen Pro

Fordele

 • Smag af citron
 • Indeholder C-vitamin
 • Specielt rettet mod brusk- og knoglestruktur

Ulemper

 • Smag af kunstigt sødemiddel

Hvad skal du overveje, før du køber kollagenpulver

Oprindelse
Kollagen er en proteintype, som findes i bindevæv fra dyr, bl.a. køer, grise, kyllinger og fisk. Langt de fleste kosttilskud med kollagen indeholder enten kollagen fra køer (bovin) eller fra fisk (marin). Kvægkollagen anvendes ofte i kosttilskud for sin evne til at støtte huden, led og knogler. Kollagen fra kører stammer fra deres hud, knogler og brusk, og  det er en rig kilde til type I- og type III-kollagen, som er de vigtigste kollagentyper, der findes i menneskekroppen.

Kollagen fra fisk er udvundet af fiskeskind, -skæl og ben af fisk, såsom torsk, laks og tilapia. Maritimt kollagen er en rig kilde til type I kollagen, som er den mest forekommende kollagentype i vores krop, og bruges ofte i kollagentilskud for sin evne til at styrke huden, leddene og overordnet helbred og velvære. Der findes udover, bovin og maritimt kollagen, også andre mindre anvendte kilder, såsom fra grise eller kyllinger, men de kan dog være uegnede til personer med allergier eller kostbegræsninger.

BEMÆRK: Der findes ingen veganske kilder til kollagen, da det kun produceres af mennesker og dyr. Du har måske set “veganske kollagen”-tilskud, men de indeholder kun “kollagenfremmende” næringsstoffer som C-vitamin, zink og aminosyrer, som stammer fra plantekilder. De indeholder ikke ægte kollagen, da det stammer fra animalsk bindevæv. Så hvis du er veganer og på udkig efter et kollagenfremmende produkt, så kan ansigtsserum med C-vitamin være svaret for dig.

Type
 Kroppen indeholder flere forskellige typer af kollagen, med hver sin unikke sammensætning og funktion. De mest almindelige kollagentyper er:

 • Type I: Den mest forekommende kollagentype i kroppen og findes i huden, knogler, sener og ledbånd. Den sikrer styrke og struktur i disse væv og hjælper med at opretholde deres funktionalitet.
 • Type II: Den findes primært i brusk og er med til at polstre og understøtte leddene. Den bruges ofte i kollagentilskud for at støtte ledsundhed og mobilitet.
 • Type III: Findes i huden, blodkarrene og de indre organer. Den giver struktur og støtte til vævene og er væsentlig for at de er velfungerende.
 • Type IV: Den findes i cellernes basalmembran og er med til at yde støtte og stabilitet til forskellige væv som f.eks. hud og nyrer.
 • Type V: Dette kollagen forekommer i små mængder i diverse væv, som f.eks. moderkagen, håret og huden. Den understøtter dannelsen af andre kollagentyper i kroppen.
 • Type X: Findes primært i knoglernes vækstplader og er med til at støtte knoglevækst og -udvikling.

Det er vigtigt, at du vælger et kollagenpulver, der består af netop den type kollagen, der passer mest til dine behov. Hvis du f.eks. er interesseret i at forbedre din hud, bør du gå efter et tilskud, der indeholder type I- og type III-kollagen. Hvis du gerne vil styrke leddene, er det bedre at vælge et kollagenpulver, der indeholder type II kollagen.

Tilsatte ingredienser
Kollagenpulver kombineres ofte med andre ingredienser for at udvide næringsværdien eller for at forbedre smagen eller konsistensen. Nogle almindelige ingredienser, der kan være tilsat kollagenpulveret, er bl.a:

 • Vitaminer og mineraler: Visse kollagenpulvere er tilsat vitaminer og mineraler, f.eks. C-vitamin, som er vigtigt for kollagensyntesen, eller calcium, som er vigtigt for knoglesundheden.
 • Hyaluronsyre: Hyaluronsyre er en naturlig sammensætning, som findes i huden og leddene, og som bidrager til at opretholde fugt og styrke elasticiteten. Tilsætning af hyaluronsyre til kollagenpulver kan hjælpe med at støtte hudens og leddenes sundhed.
 • Probiotika: Probiotika er gavnlige bakterier, der bidrager til at støtte tarmsundheden og det overordnede helbred. Tilsætning af probiotika til kollagenpulver kan støtte fordøjelsen.
 • Frugtekstrakter: Nogle kollagenpulvere er tilsat frugtekstrakter, f.eks. blåbær eller granatæble, for at fremme smagen og næringsværdien.

Det er vigtigt, at du vælger et kollagenpulver af høj kvalitet, som ikke indeholder kunstige tilsætningsstoffer og fyldstoffer, men derimod består af ingredienser, der er relevante for lige netop dine behov. Du bør altid læse emballagen omhyggeligt og rådføre dig med en sundhedsfaglig person, før du tager kosttilskud.

Pris
Der er flere faktorer, som påvirker prisen på kollagenpulver, det kan være, f.eks type og kvalitet af kollagen, mærket, mængden og portionsstørrelse, samt tilsætning af eventuelle andre ingredienser. Kollagenpulver af høj kvalitet svinger imellem under 200 kr. til mere end 500 kr. pr. beholder, og nogle premium mærker koster mere. Prisen pr. portion kan dog variere alt efter beholderens størrelse og anbefalede dosis, og derfor er det prisen pr. portion du skal se efter frem for produktets samlede pris. Det er godt at huske på, at en højere pris ikke nødvendigvis er ensbetydende med bedre kvalitet, og at der findes mange prisvenlige kollagenpulvere, der tilbyder god kvalitet og værdi.

Bruger- og ekspertanmeldelser
Brugeranmeldelser kan give dig et værdifuldt indblik i, hvad andre brugere mener om forskellige kollagenpulveres effekt og funktionalitet er. Du bør se efter anmeldelser skrevet af andre med samme sundhedsproblemer, eller mål, som dig, og vær opmærksom på både positiv og negativ feedback. Husk på, at resultater kan variere fra person til person, og at det, der virker for én, ikke nødvendigvis virker for en anden. Vi inddrager ekspertanmeldelser, fordi de gennemgår forskellige kollagenpulvere mere objektivt, idet de tager hensyn til faktorer, såsom ingrediensernes kvalitet, dets effektivitet, samt værdi til prisen. Vi inkluderer begge dele i vores anmeldelse for, at du bliver bedst muligt klædt på til at købe det helt rigtige kollagenpulver for dig.

arrow-more

Hvad er kollagenpulver lavet af?

Kollagenpulver er fremstillet af bindevæv fra dyr, f.eks. køer, grise, kyllinger eller fisk. Vævet indeholder kollagen, som er et protein, der giver struktur og støtte til hud, knogler, muskler og andet væv i kroppen. For at fremstille kollagen pulver opvarmes bindevævet typisk, og det behandles med enzymer eller udsættes for syre- eller basiske forhold for at nedbryde kollagenet til mindre peptider.

De resulterende kollagenpeptider tørres derefter og males til et fint pulver, som let kan blandes i drikkevarer eller fødevarer. Nogle kollagen tilskud kan indeholde supplerende ingredienser, f.eks. vitaminer, mineraler eller smagsstoffer, for at øge deres næringsværdi eller smag. Det er dog vigtigt at vælge et kollagenpulver af høj kvalitet, der er fri for tilsætningsstoffer og kunstige ingredienser, for at sikre, at du får flest mulige sundhedsmæssige fordele fra selve kollagenet.

Hvad gør kollagenpulver?

Kollagenpulver er et kosttilskud, der almindeligvis bruges til at støtte hud-, led-, knogle-, hår- og neglesundhed. Når kollagen pulver indtages oralt, nedbrydes det til mindre peptider, der let optages af kroppen og kan give følgende fordele:

 • Hudens sundhed: Kollagen er et vigtigt protein, der giver struktur og elasticitet til huden. Efterhånden som vi bliver ældre, falder produktionen af kollagen i kroppen, hvilket fører til rynker, fine linjer og slap hud. Kollagen tilskud kan hjælpe med at genopbygge kroppens kollagenlagre og støtte hudens hydrering, fasthed og elasticitet.
 • Sundhed for leddene: Kollagen er en vigtig bestanddel af brusk, det bindevæv, der polstrer leddene og hjælper med at bevare deres bevægelighed og fleksibilitet. Kollagenpulver kan hjælpe med at reducere ledsmerter og stivhed i leddene, forbedre ledfunktionen og forhindre degeneration af brusk.
 • Knoglesundhed: Kollagen er også en vigtig bestanddel af knoglevæv, der giver styrke og fleksibilitet til knoglerne. Kollagen pulver kan bidrage til at forbedre knogletætheden og reducere risikoen for brud, især hos ældre voksne.
 • Tarmsundhed: Kollagenpulver kan bidrage til at forbedre tarmsundheden ved at støtte tarmslimhindenes integritet og reducere inflammation i fordøjelseskanalen.
 • Sundhed for hår og negle: Kollagen er et vigtigt protein, og er en væsentlig komponent i hår og negle, der giver styrke og struktur til disse væv. Indtagelse af kollagen tilskud kan derfor bidrage til at forbedre hårets og neglenes sundhed og udseende, selv om der kun er begrænset dokumentation for denne påstand.

Det er vigtigt at bemærke, at fordelene ved kollagenpulver kan variere afhængigt af typen og kvaliteten af det anvendte kollagen samt individuelle faktorer som alder, kost og livsstil. Rådfør dig med en sundhedsperson, før du tager kollagen pulver eller et andet kosttilskud.

Hvor hurtigt virker kollagenpulver?

Det kan variere, hvor hurtigt kollagenpulver virker, alt efter individuelle faktorer som alder, sundhedstilstand, kost og livsstilsvaner. Generelt kan det tage flere uger til flere måneder med kontinuerlig brug for at se mærkbare forbedringer i hud, led eller knoglesundhed.

For eksempel tyder nogle undersøgelser på, at indtagelse af kollagentilskud i 8-12 uger kan bidrage til at forbedre hudens hydrering, elasticitet og tekstur og samtidig reducere udseendet af fine linjer og rynker. Andre undersøgelser har vist, at indtagelse af kollagentilskud i 3-6 måneder kan bidrage til at reducere ledsmerter og stivhed i leddene og forbedre ledfunktionen hos personer med slidgigt.

Det er vigtigt at bemærke, at fordelene ved kollagenpulver ikke nødvendigvis er umiddelbare eller dramatiske, og at de også kan afhænge af typen og kvaliteten af det anvendte kollagen samt doseringen og hyppigheden af brugen. Kontinuitet og tålmodighed er nøglen, når du bruger kollagen pulver, og det er vigtigt at rådføre sig med en sundhedsperson, før du begynder på et nyt kosttilskud.

Er der bivirkninger ved kollagenpulver?

Kollagenpulver anses generelt for at være sikkert for de fleste mennesker, når det tages i anbefalede doser. Nogle mennesker kan dog opleve milde bivirkninger, især hvis de er allergiske over for kollagen eller nogen af de andre ingredienser i kosttilskuddet.

Almindelige bivirkninger af collagenpulver kan omfatte:

 • Fordøjelsesproblemer, såsom oppustethed, forstoppelse eller diarré
 • Mild hudirritation eller udslæt
 • Ubehagelig smag eller lugt af pulveret
 • Hovedpine eller svimmelhed

Da kollagenpulver stammer fra forskellige animalske kilder, kan nogle af dem være uegnede for personer med specifikke kostrestriktioner eller allergier. I sjældne tilfælde kan collagen pulver også interagere med visse lægemidler eller medicinske tilstande, så det er vigtigt at konsultere en sundhedsperson, før du tager kollagenpulver, især hvis du har nogen forudgående sundhedsmæssige tilstande eller tager nogen form for medicin.

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Forbes-magasinet

Forbes Magazine er et førende erhvervs- og finansmagasin, med nyheder, analyser og indsigt i en lang række emner inden for business, investering og iværksætteri. Forbes er bedst kendt for sine rangeringer af verdens rigeste personer og virksomheder, men er også kendt for sine anmeldelser af produkter, tjenester og virksomheder.

Forbes’ anmeldelser dækker en bred vifte af emner og brancher, fra teknologi og forbrugerprodukter til rejser og hoteller. Disse anmeldelser er typisk skrevet af eksperter inden for branchen eller af Forbes’ egen redaktion og giver dig detaljerede analyser og indsigt i de produkter og tjenester, som bliver anmeldt. Målet med anmeldelserne er at give læserne information, der hjælper dem til at tage underbyggede beslutninger, når de skal købe eller bruge produkter og tjenester.

Du kan læse en anmeldelse af Vital Proteins Collagen Peptides her.

Kundeanmeldelser

TrustPilot

Trustpilot er en hjemmeside, som er skabt med henblik på at give dig som forbruger hjælp til at tage informerede beslutninger, når du skal købe hos en virksomhed eller en serviceudbyder. Den er baseret på, at du som forbruger kan læse anmeldelser og vurderinger fra andre reelle kunder. Hjemmesiden er et forum, hvor du som bruger kan dele både positive og negative erfaringer og meninger om virksomheder, som derefter bruges til at give en samlet bedømmelse af virksomheden. 

Du kan læse brugeranmeldelser for THE SOLUTION™ Beauty Collagen her.
Du kan læse brugeranmeldelser for Nutrinic Kollagen Pure her.
Du kan læse brugeranmeldelser af Nutrinic Kollagen her.
Du kan læse brugeranmeldelser for Svenskt Kosttillskott her.

Google Shopping

Google Shopping er en online platform, der giver dig mulighed for at se og købe produkter fra en butikker, og hvor du har mulighed for at læse brugeranmeldelser. Når du klikker på et produkt, så vil der som regel være andre, der har købt det, og derefter skrevet en anmeldelse og vurdering af det. Anmeldelserne er nyttige, da de giver et indblik i kvaliteten, ydeevnen og den generelle oplevelse af at bruge et produkt.

Du kan læse brugeranmeldelser af Vital Proteins Collagen Peptides her.
Du kan læse brugeranmeldelser af Garden of Life Collagen Peptides Unflavoured her.
Du kan læse brugeranmeldelser af Ancient Nutrition Multi Collagen Protein Vanilla her.
Du kan læse brugeranmeldelser af Orgain Keto Collagen Protein Powder Chocolate her.
Du kan læse brugeranmeldelser af Core Collagen Pro her.

Amazon

Amazon er en multinational teknologivirksomhed, der primært beskæftiger sig med e-handel, og tilbyder et stort udvalg af produkter og tjenester til online shopping. Et af de mest betydningsfulde aspekter af Amazons e-handelsplatform er brugeranmeldelser, som sikrer, at kunderne kan dele deres mening om de produkter, de køber. Amazon-brugeranmeldelser er en vigtig funktion på deres hjemmeside, fordi de giver nyttige oplysninger til mulige købere om et bestemt produkts kvalitet, ydeevne og brugeroplevelse.

Anmeldelser er skrevet af Amazon-kunder, som har købt og brugt produktet, og de inkluderer typisk en detaljeret beskrivelse af produktets funktioner, fordele og ulemper samt anbefalinger til potentielle købere.

Du kan læse brugeranmeldelser af Vital Proteins Collagen Peptides her.

Du kan læse brugeranmeldelser af Garden of Life Collagen Peptides Unflavoured her.

Du kan læse brugeranmeldelser af Ancient Nutrition Multi Collagen Protein Vanilla her.

Du kan læse brugeranmeldelser af Orgain Keto Collagen Protein Powder Chocolate her.

FAQ

Hvilket kollagenpulver er bedst?
For at vælge det rigtige kollagenpulver, så skal du overveje både typen af kollagen, kilden, kvaliteten, absorptionshastigheden, mærkets omdømme og prisen. Du bør lede efter et kollagenpulver, som har en kollagentype, der passer til dine behov, stammer fra en troværdig kilde, er fri for unødvendige tilsætningsstoffer, absorberes let og kommer fra et anerkendt mærke. Du kan læse vores købeguide, så du kan tage et informeret valg om, hvilket kollagenpulver er det bedste for dig.
Hvordan virker kollagenpulver?
Når du indtager kollagenpulver, bliver kollagenpeptiderne nedbrudt yderligere af enzymer i fordøjelsessystemet og optaget i blodbanen. Når de er i kroppen, kan kollagenpeptiderne stimulere dannelsen af nyt kollagen og andre ekstracellulære matrixproteiner, som kan understøtte forskellige vævs sundhed og struktur.
De fleste kollagenpulvere har en mild smag eller lugt, der kan beskrives som lidt kød- eller fiskeagtig, alt efter kollagenets kilde. Der findes dog nogle kollagenpulvere, der er formuleret til at være smags- og lugtfri, så de kan blandes i mad- eller drikkevarer uden at ændre smagen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme