Test af de 9 bedste Kummefrysere

Da udvalget af kummefrysere er rigtig stort, kan det være svært at overskue og derfor svært at vælge den rigtige. Nedenfor følger en gennemgang af forskellige fremhævelsesværdige kummefrysere på markedet netop nu.

Kummefryser
Udgivet 11.04.2019 | Senest redigeret 09.09.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Der findes rigtig mange forskellige kummefrysere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste kummefrysere, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Kummefryser

forbruger-test.dk

4.73 22

Electrolux EC2231AOW

Electrolux EC2231AOW

Da modellen blot har en kapacitet på 210 liter, er den ikke den mest rummelige, men til hverdagsbrug kan den alligevel rumme en del fødevarer.

Den er inddelt med praktisk kurve, som gør det muligt at udnytte fryserens plads bedst muligt. Disse kan både hænges og stables efter behov, og man kan derfor både opbevare store og mindre fødevarer.

Derudover er Electrolux EC2231AOW udstyret med indvendig belysning, som er med til at give et godt overblik i fryseren.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4.650,00

Gode ting ved Electrolux EC2231AOW

 • En kapacitet på 210 liter
 • Rummelig med praktisk inddeling
 • Belysning skaber overblik
 • Energiklasse A+
 • FastFreeze-funktion

Denne kummefryser får gode anmeldelser af forbrugerne. De fremhæver modellens fornuftige pris, dens gode rummelighed samt den stabile temperatur som positive aspekter ved netop denne model.

Mere information om Electrolux EC2231AOW

Modellen er det rette valg for den miljøbevidste familie, som har brug for en smule ekstra fryseplads. Electrolux EC2231AOW er mærket med energiklasse A+, hvorfor den ikke vil påvirke elregningen med en kæmpe overraskelse.

Fryseren har derudover fokus på effektivitet, da den indebærer flere praktiske funktioner.

Her kan FastFreeze-funktionen blandt andet nævnes, denne sørger for, at ferske fødevarer nedfryses hurtigst muligt. Fryserens indfrysningskapacitet er på 14 kg pr. døgn.

En fryser, som er stabil

En af de aspekter som brugerne roser er, at modellen er temperaturstabil. Dette skyldes, at Electrolux EC2231AOW er udstyret med en TempAlert-funktion, som automatisk holder øje med temperaturen.

Skulle temperaturen pludselig stige, vil fryseren give besked med både alarm og advarselslampe. Derudover er der generelt fokus på sikkerhed, da der derudover også medfølger en nøgle, som man kan låse fryseren helt af med.

Scandomestic SB 300

Scandomestic SB 300

Denne model har en kapacitet på 305 liter og er derfor passende til den mellemstore og store husstand, som har behov for ekstra plads til at nedfryse fødevarer.

Scandomestic SB 300 er i stand til at indfryse op til hele 16 kg i døgnet og ligger derudover i kategori med de næstbedste i forhold til energivenlighed.

Derudover ligger modellens lydniveau under gennemsnittet med dens kun 50 dB.

Modellen scorer topkarakterer, hvad angår stjernemærkning af fryserummet, da den fungerer i rumtemperaturer mellem 16-43 grader.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.399,00

Video Anmeldelse af Scandomestic SB 300

Gode ting ved Scandomestic SB 300

 • Energiforbrug/år 215 kWh
 • Energiklasse: A++
 • Lydniveau på 50 dB
 • Frysekapacitet på 305 liter
 • Indfrysningskapacitet 16 kg/døgn

Mere information om Scandomestic SB 300

Denne model er indvendigt udstyret med belysning, som kan sikre, at man får et godt overblik over frostvarerne.

Ydermere er en overskuelig indretning noget, som Scandomestic SB 300 tilbyder.

Dette kommer til udtryk ved kummefryserens 3 kurve.

Det er frivilligt, om man ønsker at benytte kurvene, da det er muligt at fjerne dem helt eller blot nogle af dem. Derudover er der mulighed for at låse lågen.

En særdeles energivenlig kummefryser

Netop Scandomestic SB 300 er en kummefryser, som ligger en anelse bedre i sammenligning med andre kummefrysere i forhold til energivenligheden.

De fleste kummefrysere vil typisk modtage en vurdering, som hedder A+, men denne har formået at rykke en tak op og får derfor energianmærkningen A++.

Netop A++ er den næstbedste vurdering, som fryseren kan få, hvor det er sjældent, at fryserne modtager bedre anmærkninger.

Fryseren ligger med et energiforbrug på 197 kWh om året, hvilket svarer til 0,54 kWh i døgnet. Hvilket giver en årlig elpris under gennemsnittet på kun 516 kroner om året.

 

Gram FB 3099-90

Gram FB 3099-90

Denne model får ros, hvor den særligt udmærker sig på dens kvalitet samt lydniveau.

Gram FB 3099-90 har en kapacitet på 98 liter, hvorfor fryseren er særligt velgenet til små familier på op til 2 personer.

Modellen har dog stadig mulighed for at fryse både mindre og større portioner på samme tid trods dens størrelse.

Køb Gram FB 3099-90 her.

Gode ting ved Gram FB 3099-90

 • Kapacitet på 98 liter
 • Energiklasse A+
 • Indfrysningskapacitet på 9,5 kg i døgnet
 • Støjniveau 42 dB
 • Årligt Energiforbrug 170 kWh/år

Denne kummefryser er kendt for at være både brugervenlig og energivenlig, hvilket der også lægges vægt på hos eksperterne. Man får med denne model en særdeles brugervenlig løsning.

Dette skyldes, at det er både nemt at komme til fryseren, da låget er let og hurtigt kan åbnes, og derudover kan man nemt og hurtigt finde netop det, som man leder efter.

Mere om Gram FB 3099-90

Denne model betragtes som værende en praktisk model, da den er udstyret med nogle opbevaringskurve, som gør det meget nemmere for brugeren at holde styr på fødevarerne og dermed holde orden i fryseren.

Der er mulighed for både at stille opbevaringskurvene i bunden af fryseren, men også mulighed for at hænge dem op i toprammen helt afhængigt af, hvad man foretrækker.

Derudover er modellen produceret således, at der er mulighed for at placere den i kolde rum. Med kolde rum menes temperature på helt ned til minus femten grader.

Det betyder, at man kan placere den i blandt andet en udendørs garage, i et skur eller lignende. Det kan være at foretrække, hvis ikke man synes, at man har pladsen til en kummefryse indendørs.

Indfrysningskapacitet og lydniveau

Denne model har en indfrysningskapacitet på 9,5 kilo pr. døgn på en temperatur ned til minus 18 grader.

Derudover er Gram FB 3099-90 en særdeles lydsvag model, da dens lydniveau er på kun 42 dB.

Dette betragtes som værende et lavt lydniveau, hvormed fryseren ikke vil medføre gener med hensyn til støj. Dette kan sammenlignes med en samtale, som har et lydniveau på 60 dB, hvorfor denne kan siges at have et lavt støjniveau.

Scandomestic SB300A++

Scandomestic SB300A++

Denne kummefryser fra Scandomestic udmærker sig i test på at være særdeles energivenlig.

Dermed er den også en af de billigste modeller i drift, da Scandomestic SB300A++’s energiforbrug årligt blot ligger på 216 kWh, og fryseren befinder sig i energiklasse A++.

Gode ting ved Scandomestic SB300A++

 • Yderst energivenlig model
 • Kapacitet på 305 liter
 • Energiklasse A++
 • Årligt energiforbrug på 216 kWh
 • Fungerer bedst i rum over 16 grader

Derudover får modellen gode anmeldelser af brugerne, hvor det fremhæves, at fryserummet er godt indrettet, og fryseren derudover er nem at betjene.

Mere om Scandomestic SB300A++

Denne model er i en af de større kategorier, da den har en kapacitet på 305 liter og derudover en indfrysningskapacitet på 16 kilo.

Man har dermed mulighed for at indfryse op til 16 kilo mad i løbet af et døgn uden, at det vil påvirke temperaturen på de fødevarer, som i forvejen ligger i fryseren. Derudover ligger fryserens lydniveau på bare 50 dB.

Indvendigt i modellen er der installeret lys, som gør det nemmere at finde fødevarerne i fryseren.

Lyset tændes automatisk, når låget åbnes og slukker ligeledes, når det lukkes. Fryseren er inddelt i tre opbevaringskurve, hvilket gør det nemt at kategorisere samt arrangere madvarer ligesom, det passer den enkelte bruger.

Ved normalt brug, hvilket betyder 3-4 åbninger dagligt, skal denne fryser afrimes 1-3 gange om året.

Fryseren befinder sig i en klimaklasse T, hvilket betyder, at den fungerer bedst i et rum, hvor temperaturen er over 16 grader.

Electrolux EC3931AOW

Kummefryser

Electrolux EC3931AOW er i kategori med de relative store kummefrysere, da den har en kapacitet på hele 368 liter.

Derudover har den mulighed for at indfryse op til 29 kg i døgnet helt uden, at selve temperaturen i fryseren bliver påvirket. Dette er ret meget i sammenligning med andre frysere.

Derudover er modellen blandt de næstmest energivenlige modeller, som findes på markedet netop nu.

Dette gør netop denne model attraktiv for både pengepungen, men gør den også attraktiv for miljøet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

6.299,00

Video Anmeldelse af Electrolux EC3931AOW

Gode ting ved Electrolux EC3931AOW

 • Energiklasse A++
 • Lydniveau på 43 dB
 • Energiforbrug/år 241 kWh
 • Frysekapacitet på 368 liter
 • Indfrysningskapacitet 29 kg/døgn

Mere om Electrolux EC3931AOW

Derudover er denne kummefryser udstyret med en rigtig god egenskab, som indebærer, at den tilbyder maksimal udnyttelse af pladsen og dermed fryserens kapacitet.

En grund til, at pladsen kan udnyttes fuldt ud skyldes, at kondensatoren er helt afskærmet, hvilket sparer op til 30 cm i bredden samtidig med, at man undgår at gå på kompromis med fryserens kapacitet.

Derudover har fryseren en Lowfrost-funktion, som gør, at rimdannelsen i fryseren reduceres med op til 80 % i forhold til andre mere traditionelle systemer.

Det betyder, at man ikke selv behøver at afrime fryseren særlig ofte, hvilket normalt både kan være tidskrævende og besværligt.

Fryseren set indefra

Electrolux EC3931AOW er en kummefryser, hvor formålet er, at man skal kunne have plads til alle fødevarer, hvilket formentlig vil være brugerens egentlige formål ved at investere i en fryser.

Samtidig tilbyder denne fryser, at man nemt kan komme til alle fødevarer i fryseren. Dette kommer til udtryk ved, at fryseren er udstyret med 4 store kurve, som man kan have fødevarer i i toppen af fryserummet.

Der er ligeledes mulighed for at placere kurvene nederst i fryseren ved at slå kurvenes håndtag ind.

Ydermere er fryseren udstyret med lys foroven, så man nemt kan få et optimalt overblik over alle varerne.

Electrolux EC3931AOW har derudover en særlig smart funktion nemlig dens superfrys funktion. Denne funktion er særlig ideel, hvis man køber store mængder kød eller andre fødevarer, som skal fryses samtidig.

Funktionen sørger for, at temperaturen i fryserummet sænkes i en periode, så fødevarerne hurtigere kan nedfryses. Dette bevirker, at både vitaminer, smag og
saft kan bevares i frysevarerne.

Electrolux EC3131AOW

Electrolux EC3131AOW

Denne model modtager gode anmeldelser og med god grund – det er nemlig en særdeles rummelig fryser med et lavt energiforbrug.

I tests klarer den sig godt på alle punkter, men det fremhæves særligt, at den har et lavt energiforbrug og derudover er god til at holde en konstant og stabil temperatur.

Derudover er fryseren nem at rengøre, også er brugervenligheden samt betjeningen af fryseren virkelig god.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Electrolux EC3131AOW

Gode ting ved Electrolux EC3131AOW

 • En fryser med en kapacitet på 292 liter
 • Energiklasse A++
 • Årligt energiforbrug på 211 kWh
 • Indfrysningskapacitet på 22 kilo
 • LowFrost-funktion nedsætter rimdannelse

Mere information om Electrolux EC3131AOW

Denne kummefryser er udstyret med mange smarte funktioner, heriblandt det smarte LowFrost-system, som sørger for, at rimdannelsen nedsættes med op i mod 80 %. Det betyder, at fryseren selv sørger for at holde sig rimfri i meget længere perioder end normalt, og man behøver derfor ikke afrime så ofte.

Derudover er der et indbygget afløb i bunden af fryseren, som gør det nemt, når det så bliver tid til at afrime.

Derudover har denne fryser den fordel, at hvis temperaturen skulle stige pludseligt, vil fryseren selv advare med dens smarte visuelle og akustiske alarm.

På den måde risikerer man ikke, at sine madvarer pludselig er fordærvet. Derudover har fryseren også en rigtig god isoleringsevne, hvis man bliver udsat for eksempelvis strømsvigt.

Der vil kunne gå op til 76 timer før, fryserummet når en temperatur på 9 grader. Ifølge Electrolux er indretningen i fryseren SpacePlus, og med dette menes, at der er gjort ekstra meget ud af fryserens detaljer samt praktiske funktioner i fryserummet.

En ting, der her kan fremhæves, er, at fryseboksens kondensator er afskærmet, hvilket gør, at du får mere plads i din fryser.

Resultaterne af test lyder, at brugervenligheden er god, og de indvendige kurve beskrives som værende nemme at flytte rundt på. Dermed er det nemt at komme til frostvarerne.

Derudover har modellens låg en vakuumudligning, som gør, at det skulle være nemmere at åbne.

Det er derudover slut med at stå i mørket og lede efter sine madvarer, da modellen er udstyret med indvendig belysning.

Er fryseren placeret et sted, hvor andre har adgang til den, er det derudover muligt at låse den med en tilhørende nøgle.

Gram FB 3413-90 kummefryser med frysekapacitet på 420 liter

FB 3413-90 kummefryseren befinder sig i en kategori for store kummefrysere. Dette skyldes den store frysekapacitet på 420 liter.

Fryseren kommer i farven hvid og har produktmålene HxBxD: 85×144,8×72,1 cm, derudover befinder den sig i energiklasse A++, hvilket er din garanti for, at fryseren har et ekstra lavt energiforbrug.

I kummefryseren finder du fire opbevaringskurve, som gør det muligt for dig at opdele din fryser på den måde, du ønsker. Kurvene kan både stilles i bunden eller hænges i toppen alt efter, hvordan du finder placeringen mest brugbar. Udover opbevaringskurve medfølger der også et eksternt håndtag til ydersiden af fryseren, som du selv kan vælge, om du vil benytte.

Fryseren er yderligere udstyret med elegant LED belysning, som oplyser hele fryseren, så du nemt kan finde de fødevarer, du skal bruge.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Gram FB 3413-90

 • Kapacitet på 420 liter
 • Energiklasse A++
 • Elegant LED belysning
 • Rumtemperatur ned til -15 grader
 • Indfrysningskapacitet på 26 kg. pr. døgn til -18 grader

Mere om Gram FB 3413-90

Mulighederne for placeringen af fryseren er meget fleksible, da denne kummefryser kan tåle en rumtemperatur helt ned til -15 grader. Du har derfor rige muligheder for at placere fryseren, hvor du har lyst til.

Kummefryseren har fået stjernemærkningen 4, som betyder, at fryseren kan holde en temperatur på -18 grader samtidig med, at den kan indfryse maden. Dette er den bedste stjernemærkning, en fryser kan få.

Gram FB 3413-90 har et årligt energiforbrug på 332 kWh pr. år, hvilket betyder, at fryseren er yderst energivenlig. Samtidig har den også en indfrysningskapacitet på 26 kg. pr. døgn.

Lydniveauet i fryseren ligger på 42 dB, hvilket er et forholdsvis svagt lydniveau. Ved denne fryser undgår du derfor også at blive generet af lyde fra din fryser.

Fryseren har desuden også en strømsvigt sikring på 50 timer. Dette vil sige, at fryseren kan holde sig kold i op til 50 timer i tilfælde af strømsvigt. FB 3413-90 kummefryseren giver dig på denne måde en vis grad af sikkerhed samt tid i forhold til at holde maden frossen.

Electrolux EC2331AOW kummefryser med intelligent LowFrost teknologi

Denne Electrolux EC2331AOW kummefryser er med sin frysekapacitet på 216 liter en rummelig fryser.

Samtidig med en ydeevne som ligger i top har fryseren et ekstra lavt årligt energiforbrug på 180 kWh og befinder sig i energiklassen A++.

Electrolux EC2331AOW er en SpacePlus fryser, som sikrer dig maksimal udnyttelse af pladsen i fryseren. Fryseren har en unik afskærmet kondensator, hvorved du sparer op til 30 cm i bredden. Dette påvirker ikke den indvendige kapacitet, så du kan udnytte den store rummelighed fuldt ud. Du kan desuden placere fryseren, hvor du har lyst, grundet den afskærmede kondensator som forebygger kondensdannelse og fugt.

Yderligere har fryseren et LowFrost system, som modvirker dannelsen af rim i fryseren. Med dette system reduceres rimdannelsen med 80%. Dette betyder, at du ikke skal bruge tid på at afrime din fryser og derfor også kan benytte dig af al frysepladsen. Fryseren har således også et indbygget afløb til afrimning, så vandet nemt kan løbe ud af fryseren.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4.650,00

Gode ting ved Electrolux EC2331AOW

 • Energiklasse A++
 • Integreret LowFrost system der afrimer fryseren
 • SpacePlus fryser med maksimal pladsudnyttelse
 • Frysekapacitet på 216 liter
 • Indbygget temperaturalarm

Mere om Electrolux EC2331AOW kummefryser

Electrolux EC2331AOW kummefryseren har en indbygget temperaturalarm som fortæller dig om temperaturen i din fryser stiger. Funktionen hedder TempAlert og indeholder en advarselslampe samt en alarm som aktiveres, når temperaturen bliver for høj.

Fryseren har indvendig belysning i top og bund, så du hurtigt og nemt kan finde, hvad du skal bruge. Yderligere medfølger to kurve, som du selv kan bestemme placeringen på.

Med en indfrysningskapacitet på 24 kg. har Electrolux EC2331AOW en hurtig evne til at fryse store mængder mad ned på et døgn. Fryseren har også funktionen SuperFrys, som hurtigt fryser friske varer, så smagen, vitaminerne og konsistensen af varerne bevares bedre.

Ved strømafbrydelse har fryseren en optøningstid på 48 timer, hvilket giver dig gode muligheder for at nå at få dine varer på frost igen inden de tør op.

Fryseren kommer med vakuumudligning, som gør døråbningen nem og har desuden et lavt lydniveau på 46 dB, som ikke virker generende.

Electrolux EC4231AOW kummefryser med SpacePlus teknologi

Electrolux EC4231AOW er den mest rummelige kummefryser, du finder hos Electrolux med en frysekapacitet på 400 liter.

Fryseren har et indbygget LowFrost system, som klarer afrimningen for dig. Der er således også indbygget en afløbsstuds, så vandet nemt kan løbe ud af fryseren. Med LowFrost systemet nedsættes rimdannelsen med op til 80%, hvorved du kan udnytte al pladsen i kummefryseren, og plads er der nok af.

Electrolux EC4231AOW er nemlig en SpacePlus fryser, som sikrer dig maksimal plads indvendigt samtidig med, at den udvendige bredde er mindre end ved mange andre frysere. Fryseren har desuden en afskærmet kondensator, som gør det muligt for dig at placere fryseren, hvor du gerne vil have den stående. Kondensatoren forebygger nemlig rust og kondensdannelse.

Kummefryseren er energivenlig og har energimærket A+. Det årlige energiforbrug ligger på 323 kWh.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4.499,00

Gode ting ved Electrolux EC4231AOW

 • Kapacitet på 400 liter
 • Rummelig SpacePlus fryser
 • Indbygget LowFrost System
 • Energimærket A+
 • Indbygget temperaturalarm

Mere om Electrolux EC4231AOW

Fryseren har en indfrysningskapacitet på 19 kg. i døgnet og har fået stjernemærkningen 4. Dette betyder, at fryseren har den bedste fryseevne der fås. Fryseren har også funktionen SuperFrys med Auto Return, som bevarer smag og vitaminer, når du vil fryse friske varer.

Yderligere har fryseren en indbygget temperaturalarm kaldet TempAlert, som alarmerer dig om, at temperaturen i din fryser stiger. Der er således også indbygget en advarselslampe og en alarm i fryseren.

Fryseren har et lydniveau på 49 dB, hvilket er forholdsvist lavt, fryseren vil på denne måde ikke være til gene for dig.

Den automatiske vakuumudligning gør, at fryseren er lettere at åbne, også selvom den lige har været åbnet.

Med fryseren følger der også fire opbevaringskurve, som både kan stables og hænges i toppen. Fryseren er desuden også udstyret med indvendig belysning i toppen og bunden, så du får et godt overblik, når du skal finde noget mad i din fryser.

Fryseren står på hjul, hvilket gør den nem at transportere, hvis du vil flytte den. Til fryseren medfølger der også en nøgle, så du har mulighed for at låse den.

Hvilken slags fryser bør jeg vælge?

Det er ganske normalt at have et behov for en fryser, og langt de fleste husstande bruger en fryser til at fryse mad ned til senere brug eller til at fryse større mængder kød og tilbudsvarer ned.

På den måde kan man spare mange penge på madbudgettet. Der er også nogle fødevarer, som er beregnet til frys og skal opbevares på frys. Nedfrysning af madvarer er både smart og økonomisk særligt ved store portioner tilberedt mad, som man lave på forhånd, og som så er nemt at tage op på et senere tidspunkt.

Helt overordnet er der 3 forskellige muligheder for forskellige fryseløsninger, som kan indfri behovet for en fryser i husstanden – det kombinerede køle/fryseskab, fryseskabet og kummefryseren, som er denne hvis muligheder, der bliver gennemgået grundigt i denne artikel.

I dette afsnit vil alle 3 løsninger dog kort blive gennemgået.

Vælg et kombineret køle/fryseskab

Du bør vælge et kombineret køle/fryseskab, hvis du ikke har særlig meget plads i dit hjem.

Derudover er det også fordelagtigt, hvis din husstand ikke er så stor. I et kombineret køle/fryseskab vil man som oftest have frysesektionen nederst og kølesektionen øverst.

Fryseren vil som oftest bestå af skuffer, hvori man kan opbevare maden. I nogle tilfælde kan man også få et køle/fryseskab, hvor fryser og køleskab er ved siden af hinanden, dette ses eksempelvis i amerikanerkøleskabe.

En ulempe ved denne fryseløsning er, at der ikke vil være så meget plads til nedfrysning af fødevarer.

Samtidig vil der heller ikke være ligeså meget køleskabsplads, som der er i et almindeligt køleskab. Køle/fryseskabet er derfor mest optimalt, hvis ikke man har behov for vildt meget plads.

Vælg den klassiske kummefryser

Du bør vælge den klassiske kummefryser, hvis du har behov for en fryser med stor kapacitet – den største af de forskellige muligheder. De største kummefrysere på markedet kan rumme helt op til 600 liter, hvor de sammenlignet med fryseskabe kan rumme noget mere, da disse maksimalt har en kapacitet på 400 liter.

Mange ser måske kummefryseren som en lidt gammeldagsløsning, men der er mange fordele ved netop denne type fryseløsning.

En af fordelene er, at man kan udnytte pladsen fuldt ud i en kummefryser, da hylderne ofte enten er fleksible, hvormed der kan ændres på opstillingen, eller også kan de for det meste fjernes helt.

Af denne grund er kummefryseren også ideelt til både større fødevarer og fødevarer med ujævne former.

Det er derudover også værd at nævne, at kummefryseren er gode til at holde på kulden, dette er eksempelvis relevant, hvis der skulle forekomme strømsvigt, hvilket ofte kan blive ret dyrt, hvis alle frysevarer går til.

De er ofte bedre til at holde på kulden end fryseskabe.

Vælg fryseskabet

Du bør vælge et fryseskab, hvis man gerne vil have en fryser med god plads, hvor det er nemt at organisere sine fødevarer. Det er muligt både at få et fryseskab som et fritstående, men også muligt med en integreret model, hvis det er det, som passer til den måde, som ens køkken er konstrueret.

Fryseskabet fylder ikke lige så meget, som en kummefryser. Derudover gør dets form og facon, at det er nemt at placere.

Et fryseskab kan derfor være ideelt i husstande, hvor man ikke har alt for meget plads, eller hvis man blot har brug for en fryser i et rum, som ikke er så stort.

Det er let at organisere sine fødevarer i et fryseskab, da de mulige modeller som oftest er inddelt i skuffer, hvormed man får en overskuelig opdeling.

På denne måde slipper man for at skulle lede hele fryseren igennem, som man kan risikere ved en kummefryser.

Modsat kummefryseren kan fryseskabet derimod sagtens placeres i køkkenet, dermed kan man altid have frostvarer, der hvor man bruger dem – i køkkenet i forbindelse med madlavning.

Som et minus kan det nævnes, at man i et fryseskab ikke får så stor kapacitet, som man gør i en kummefryser.

De 3 forskellige muligheder er nu gennemgået, og man kan derudfra gøre op med sig selv, hvilken der passer til sit behov. Her kan man medtænke både facon samt kapacitet.

Er du interesseret i andre produkter, så se også vores test-guides om Ismaskiner, Minikøleskabe, Vinkøleskabe og meget mere her på siden.

Læs også: Test af de 6 bedste Køle-fryseskabe

Denne side er anmeldt af: Silke A. Overgaard 10/10

Værd at vide om Kummefrysere

 • En af kummefryserens største og primære fordele er dens store kapacitet. For de fleste vil det formentlig også være grunden til, at man overvejer at anskaffe sig en kummefryser.
  Når man køber en fryser, medfølger der et forbrug. En fryser er nemlig tændt hver dag året rundt, og af denne grund kan man ikke undgå, at den bruger en del strøm.

Fryserens energimærknings betydning i kroner og øre

Det er måske ikke noget, som man som sådan tænker over, men ifølge Energistyrelsen bruges omtrent 14 % af danskernes strømforbrug til køl og frys.

Står man og skal investere i en kummefryser, er det derfor et væsentligt punkt at tage med i overvejelserne. Man kan hurtigt komme til at fokusere på kummefryserens egenskaber, men det kan godt betale sig også at tjekke dens energiskala.

Energiskalaen for kummefrysere går fra A+++ til D, hvor D er den mindst energieffektive og dermed den dårligste.

En kummefryser er en af største strøm slugere og derfor også en af de største energiforbrugere i husholdninger.

I jagten på en ny kummefryser kan det derfor godt betale sig at gå efter en kummefryser i energiklasse A++ eller A+++, da man kan spare nogle penge i den anden ende.

Da energiklasse A+++ er den bedste anmærkning på energiskalaen, som kummefryseren kan få, så er det også en fryser med denne anmærkning, som vil vise det bedste resultat på energiregningen.

En fryser med denne anmærkning vil dog også være væsentlig dyrere end de frysere, som har en anmærkning med en lavere energiklasse.

Denne prisforskel skyldes, at der for at opnå denne anmærkning stilles høje krav og det betyder, at der er behov for anderledes materialebrug samt isolering, hvilket får både produktionsomkostninger og salgsprisen til at stige.

Energistyrelsen har lavet en opgørelse, hvor man kan se, hvor stor forskel der er mellem de forskellige energimærkninger. Man kan eksempelvis se på en kummefryser i energiklasse A med en kapacitet på 400 liter, den bruger omkring 425 kWh om året.

Hvis man så ser på en kummefryser med energimærkningen A+++ med samme kapacitet, så bruger den blot 170 kWh om året.

Laver man så et lille regnestykke med udgangspunkt i, at en kWh koster 2,25 kroner, så vil kummerfryseren med energiklasse A koste 956,25 om året, hvor kummefryseren med energiklasse A+++ kun vil koste 382,5 kroner om året.

Det betyder, at man ved at købe en kummefryser med en energiklasse A+++ frem for en kummefryser med energiklasse A vil kunne spare 5737,5 kroner over en periode på 10 år.

Det giver et klart billede af, at selvom det er dyrere at investere i de mere energivenlige frysere, når man står med pengepungen fremme, så kan det tydeligvis godt betale sig på længere sigt.

Mange kummerfrysere når dog ikke energimærkningen med A+++, men der findes mange gode modeller, som opnår A++, som er den næstbedste energimærkning. Er du nysgerrig på at vide mere om elforbrug og energimærkninger, kan du læse mere hos Energistyrelsen.

Hvis du vil læse om flere produkter, så se også vores test-guides om Krøllejern, Bæreseler, Hårtrimmere og meget mere her på siden.

Fryserens placerings betydning for elregningen

Derudover er det også væsentligt at forholde sig til fryserens placering, da dette ligeledes kan have betydning for sin elregning.

Man bør derfor medtænke, hvor man placerer fryseren. Mange vælger at stille deres fryser i en garage eller et skur, da der i forvejen ofte er koldt.

Det kan dog betyde, at du kan komme til at betale op mod 1000 kroner mere årligt, end hvis kummefryseren placeres mere fordelagtigt.

Man tror måske, at det er godt at placere fryseren koldt, men det kan koste dyrt, da de fleste frysere er lavet til at fungere i rum med temperaturer på minimum 16 grader.

Det betyder, at en frysers kompressor simpelthen ikke vil fungere optimalt ved for lave rumtemperaturer.

Derfor vil fryseren bruge mere energi, og man kan i værste tilfælde risikere, at den bliver ødelagt, da den skal køre mere for at holde det rette tryk.

Det kan være svært at forstå, da fryseren jo fungere godt ved at være kold indvendigt, men dette er ikke tilfældet for dens mekanik, som netop sørger for at holde fryseren kold.

En konsekvens kan være, at hvis fryseren står for koldt, så kan olien i fryserens kompressor blive så tyk, at den ikke vil kunne smøre kompressoren.

Det får den konsekvens, at stempelringen bliver slidt, når ikke den bliver smurt. Hvis dette er tilfældet, kan man risikere, at kompressoren med tiden vil blive utæt, hvorfor den så må køre endnu mere for at opnå det rette tryk, og dermed bliver den ødelagt.

TV2 har lavet et indslag i samarbejde med Energitjenesten, hvor man kan se vigtigheden af fryserens placering. Det kan findes på TV2’s hjemmeside.

Læs også: Test af de 10 bedste billige fladskærme

Læs også: Oversigt: Find den bedste køletaske i test

 

Anmeldelser af Kummefrysere

4,7 baseret pa 37 anmeldelser fra forskellige platforme

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Debat omkring hvilken type fryser er bedst
Minusforty – Debat
Læs hvad der bruger mest strøm, fryskeskab eller kummefryser?
CNET – Debat