Test-overblik over de 3 bedste kummefrysere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

featured image

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Da udvalget af kummefrysere er rigtig stort, kan det være svært at overskue og derfor svært at vælge den rigtige. Nedenfor følger en gennemgang af forskellige fremhævelsesværdige kummefrysere på markedet netop nu.

Der findes rigtig mange forskellige kummefrysere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste kummefrysere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

De 3 bedste kummefrysere i test-guiden 2022:

Se hele tabellen

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste praktiske valg

Denne model har en kapacitet på 305 liter og er derfor passende til den mellemstore og store husstand, som har behov for ekstra plads til at nedfryse fødevarer.

Scandomestic SB 300 er i stand til at indfryse op til hele 16 kg i døgnet og ligger derudover i kategori med de næstbedste i forhold til energivenlighed.

Derudover ligger modellens lydniveau under gennemsnittet med dens kun 50 dB.

Modellen scorer topkarakterer, hvad angår stjernemærkning af fryserummet, da den fungerer i rumtemperaturer mellem 16-43 grader.

Scandomestic SB 300
Bedste praktiske valg
 • Digital controller og LED-panel
 • Inkluderet nøgle og lås
 • Praktisk 4 hjul

Mere om Scandomestic SB 300

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 83.5 x 105.5 x 73.5 cm
 • Volumen: 292.0 L
 • Energiforbrug: 215 kWh
 • Energiklasse: B
 • Lydniveau: 50 dB
 • Indfrysningskapacitet: 16 kg/døgn

Denne model er indvendigt udstyret med belysning, som kan sikre, at man får et godt overblik over frostvarerne.

Ydermere er en overskuelig indretning noget, som Scandomestic SB 300 tilbyder.

Dette kommer til udtryk ved kummefryserens 3 kurve.

Det er frivilligt, om man ønsker at benytte kurvene, da det er muligt at fjerne dem helt eller blot nogle af dem. Derudover er der mulighed for at låse lågen.

En særdeles energivenlig kummefryser

Netop Scandomestic SB 300 er en kummefryser, som ligger en anelse bedre i sammenligning med andre kummefrysere i forhold til energivenligheden.

De fleste kummefrysere vil typisk modtage en vurdering, som hedder C, men denne har formået at rykke en tak op og får derfor energianmærkningen E.

Netop B er den næstbedste vurdering, som fryseren kan få, hvor det er sjældent, at fryserne modtager bedre anmærkninger.

Fryseren ligger med et energiforbrug på 197 kWh om året, hvilket svarer til 0,54 kWh i døgnet. Hvilket giver en årlig elpris under gennemsnittet på kun 516 kroner om året.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Scandomestic SB 300
Bedste valg for ekstra kapacitet

Gram FB 3413-90 - kummefryser med frysekapacitet på 420 liter

FB 3413-90 kummefryseren befinder sig i en kategori for store kummefrysere. Dette skyldes den store frysekapacitet på 420 liter.

Fryseren kommer i farven hvid og har produktmålene HxBxD: 85×144,8×72,1 cm, derudover befinder den sig i energiklasse B, hvilket er din garanti for, at fryseren har et ekstra lavt energiforbrug.

Gram FB 3413-90
Bedste valg for ekstra kapacitet
 • Stor kapacitet på 430 L
 • Kan tåle rumtemperaturer ned til -15 °C
 • Lydsvag drift

Mere om Gram FB 3413-90

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 85.0 x 144.8 x 85.0 cm
 • Volumen: 420.0 L
 • Belysning: Elegant LED belysning
 • Energiklasse: B
 • Temperatur: til -15 grader
 • Indfrysningskapacitet: 26 kg. pr. døgn til -18 grader

I kummefryseren finder du fire opbevaringskurve, som gør det muligt for dig at opdele din fryser på den måde, du ønsker. Kurvene kan både stilles i bunden eller hænges i toppen alt efter, hvordan du finder placeringen mest brugbar. Udover opbevaringskurve medfølger der også et eksternt håndtag til ydersiden af fryseren, som du selv kan vælge, om du vil benytte.

Fryseren er yderligere udstyret med elegant LED belysning, som oplyser hele fryseren, så du nemt kan finde de fødevarer, du skal bruge.

Mulighederne for placeringen af fryseren er meget fleksible, da denne kummefryser kan tåle en rumtemperatur helt ned til -15 grader. Du har derfor rige muligheder for at placere fryseren, hvor du har lyst til.

Kummefryseren har fået stjernemærkningen 4, som betyder, at fryseren kan holde en temperatur på -18 grader samtidig med, at den kan indfryse maden. Dette er den bedste stjernemærkning, en fryser kan få.

Gram FB 3413-90 har et årligt energiforbrug på 332 kWh pr. år, hvilket betyder, at fryseren er yderst energivenlig. Samtidig har den også en indfrysningskapacitet på 26 kg. pr. døgn.

Lydniveauet i fryseren ligger på 42 dB, hvilket er et forholdsvis svagt lydniveau. Ved denne fryser undgår du derfor også at blive generet af lyde fra din fryser.

Fryseren har desuden også en strømsvigt sikring på 50 timer. Dette vil sige, at fryseren kan holde sig kold i op til 50 timer i tilfælde af strømsvigt. FB 3413-90 kummefryseren giver dig på denne måde en vis grad af sikkerhed samt tid i forhold til at holde maden frossen.

Bedste kompakte valg

Scandomestic SB 60A+ - 4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

Scandomestic SB 60A+ er en smart og kompakt kummefryser, som har modtaget mange roser fra forbrugerne hos forhandleren Whiteaway.com. Her har den nemlig fået en samlet vurdering på hele 4,8 ud af 5 stjerner, og der kan dermed ikke herske tvivl om, at modellen præsterer godt på mange forskellige parametre.

Scandomestic SB 60A+
Bedste kompakte valg
 • Lavt energiforbrug
 • Kompakt størrelse
 • Velegnet til større fryseportioner

Mere om Scandomestic SB 60A+

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 85.0 x 35.5 x 63.0 cm
 • Volumen: 51.0 L
 • Energiklasse: C
 • Model: Stillegående model

Scandomestic SB 60A+ vil især være et godt valg, hvis man bor i et mindre hjem. Den optager nemlig ikke meget plads og kommer med en frysekapacitet på 52 liter, hvilket er velegnet til en husstand på 1-2 personer.

Den lille størrelse til trods er den indrettet så smart, at man uden problemer kan opbevare store fryseportioner ad gangen, og indfrysningskapaciteten ligger på 3 kilo per døgn.

Endnu en fordel er energiforbruget, som er meget lavt. Produktet kommer nemlig i energiklasse C, der befinder sig i den gode ende af skalaen, og hertil ligger det årlige energiforbrug på 144 kWh svarende til blot 0,39 kWh i døgnet. Der er derved gode penge at spare på denne model.

Kummefryseren fungerer i et temperatur-interval mellem 16 og 43 grader. Som en bonus er den meget diskret, idet den arbejder ved et lavt lydniveau på kun 44 decibel.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Det er ganske normalt at have et behov for en fryser, og langt de fleste husstande bruger en fryser til at fryse mad ned til senere brug eller til at fryse større mængder kød og tilbudsvarer ned.

På den måde kan man spare mange penge på madbudgettet. Der er også nogle fødevarer, som er beregnet til frys og skal opbevares på frys. Nedfrysning af madvarer er både smart og økonomisk særligt ved store portioner tilberedt mad, som man lave på forhånd, og som så er nemt at tage op på et senere tidspunkt.

Helt overordnet er der 3 forskellige muligheder for forskellige fryseløsninger, som kan indfri behovet for en fryser i husstanden – det kombinerede køle/fryseskab, fryseskabet og kummefryseren, som er denne hvis muligheder, der bliver gennemgået grundigt i denne artikel.

I dette afsnit vil alle 3 løsninger dog kort blive gennemgået.

Vælg et kombineret køle/fryseskab

Du bør vælge et kombineret køle/fryseskab, hvis du ikke har særlig meget plads i dit hjem.

Derudover er det også fordelagtigt, hvis din husstand ikke er så stor. I et kombineret køle/fryseskab vil man som oftest have frysesektionen nederst og kølesektionen øverst.

Fryseren vil som oftest bestå af skuffer, hvori man kan opbevare maden. I nogle tilfælde kan man også få et køle/fryseskab, hvor fryser og køleskab er ved siden af hinanden, dette ses eksempelvis i amerikanerkøleskabe.

En ulempe ved denne fryseløsning er, at der ikke vil være så meget plads til nedfrysning af fødevarer.

Samtidig vil der heller ikke være ligeså meget køleskabsplads, som der er i et almindeligt køleskab. Køle/fryseskabet er derfor mest optimalt, hvis ikke man har behov for vildt meget plads.

Vælg den klassiske kummefryser

Du bør vælge den klassiske kummefryser, hvis du har behov for en fryser med stor kapacitet – den største af de forskellige muligheder. De største kummefrysere på markedet kan rumme helt op til 600 liter, hvor de sammenlignet med fryseskabe kan rumme noget mere, da disse maksimalt har en kapacitet på 400 liter.

Mange ser måske kummefryseren som en lidt gammeldagsløsning, men der er mange fordele ved netop denne type fryseløsning.

En af fordelene er, at man kan udnytte pladsen fuldt ud i en kummefryser, da hylderne ofte enten er fleksible, hvormed der kan ændres på opstillingen, eller også kan de for det meste fjernes helt.

Af denne grund er kummefryseren også ideelt til både større fødevarer og fødevarer med ujævne former.

Det er derudover også værd at nævne, at kummefryseren er gode til at holde på kulden, dette er eksempelvis relevant, hvis der skulle forekomme strømsvigt, hvilket ofte kan blive ret dyrt, hvis alle frysevarer går til.

De er ofte bedre til at holde på kulden end fryseskabe.

Vælg fryseskabet

Du bør vælge et fryseskab, hvis man gerne vil have en fryser med god plads, hvor det er nemt at organisere sine fødevarer. Det er muligt både at få et fryseskab som et fritstående, men også muligt med en integreret model, hvis det er det, som passer til den måde, som ens køkken er konstrueret.

Fryseskabet fylder ikke lige så meget, som en kummefryser. Derudover gør dets form og facon, at det er nemt at placere.

Et fryseskab kan derfor være ideelt i husstande, hvor man ikke har alt for meget plads, eller hvis man blot har brug for en fryser i et rum, som ikke er så stort.

Det er let at organisere sine fødevarer i et fryseskab, da de mulige modeller som oftest er inddelt i skuffer, hvormed man får en overskuelig opdeling.

På denne måde slipper man for at skulle lede hele fryseren igennem, som man kan risikere ved en kummefryser.

Modsat kummefryseren kan fryseskabet derimod sagtens placeres i køkkenet, dermed kan man altid have frostvarer, der hvor man bruger dem – i køkkenet i forbindelse med madlavning.

Som et minus kan det nævnes, at man i et fryseskab ikke får så stor kapacitet, som man gør i en kummefryser.

De 3 forskellige muligheder er nu gennemgået, og man kan derudfra gøre op med sig selv, hvilken der passer til sit behov. Her kan man medtænke både facon samt kapacitet.

Er du interesseret i andre produkter, så se også vores test-guides om Ismaskiner, Minikøleskabe, Vinkøleskabe og meget mere her på siden.

Læs også: Test af de 6 bedste Køle-fryseskabe

Værd at vide om Kummefrysere

 • En af kummefryserens største og primære fordele er dens store kapacitet. For de fleste vil det formentlig også være grunden til, at man overvejer at anskaffe sig en kummefryser.
 • Når man køber en fryser, medfølger der et forbrug. En fryser er nemlig tændt hver dag året rundt, og af denne grund kan man ikke undgå, at den bruger en del strøm

Fryserens energimærknings betydning i kroner og øre

Det er måske ikke noget, som man som sådan tænker over, men ifølge Energistyrelsen bruges omtrent 14 % af danskernes strømforbrug til køl og frys.

Står man og skal investere i en kummefryser, er det derfor et væsentligt punkt at tage med i overvejelserne. Man kan hurtigt komme til at fokusere på kummefryserens egenskaber, men det kan godt betale sig også at tjekke dens energiskala.

Energiskalaen for kummefrysere går fra A til D, hvor D er den mindst energieffektive og dermed den dårligste.

En kummefryser er en af største strøm slugere og derfor også en af de største energiforbrugere i husholdninger.

I jagten på en ny kummefryser kan det derfor godt betale sig at gå efter en kummefryser i energiklasse B eller A, da man kan spare nogle penge i den anden ende.

Da energiklasse A er den bedste anmærkning på energiskalaen, som kummefryseren kan få, så er det også en fryser med denne anmærkning, som vil vise det bedste resultat på energiregningen.

En fryser med denne anmærkning vil dog også være væsentlig dyrere end de frysere, som har en anmærkning med en lavere energiklasse.

Denne prisforskel skyldes, at der for at opnå denne anmærkning stilles høje krav og det betyder, at der er behov for anderledes materialebrug samt isolering, hvilket får både produktionsomkostninger og salgsprisen til at stige.

Energistyrelsen har lavet en opgørelse, hvor man kan se, hvor stor forskel der er mellem de forskellige energimærkninger. Man kan eksempelvis se på en kummefryser i energiklasse A med en kapacitet på 400 liter, den bruger omkring 425 kWh om året.

Hvis man så ser på en kummefryser med energimærkningen A med samme kapacitet, så bruger den blot 170 kWh om året.

Laver man så et lille regnestykke med udgangspunkt i, at en kWh koster 2,25 kroner, så vil kummerfryseren med energiklasse A koste 956,25 om året, hvor kummefryseren med energiklasse A kun vil koste 382,5 kroner om året.

Det betyder, at man ved at købe en kummefryser med en energiklasse A frem for en kummefryser med energiklasse A vil kunne spare 5737,5 kroner over en periode på 10 år.

Det giver et klart billede af, at selvom det er dyrere at investere i de mere energivenlige frysere, når man står med pengepungen fremme, så kan det tydeligvis godt betale sig på længere sigt.

Mange kummerfrysere når dog ikke energimærkningen med A, men der findes mange gode modeller, som opnår A, som er den næstbedste energimærkning. Er du nysgerrig på at vide mere om elforbrug og energimærkninger, kan du læse mere hos Energistyrelsen.

Hvis du vil læse om flere produkter, så se også vores test-guides om Krøllejern, Bæreseler, Hårtrimmere og meget mere her på siden.

Fryserens placerings betydning for elregningen

Derudover er det også væsentligt at forholde sig til fryserens placering, da dette ligeledes kan have betydning for sin elregning.

Man bør derfor medtænke, hvor man placerer fryseren. Mange vælger at stille deres fryser i en garage eller et skur, da der i forvejen ofte er koldt.

Det kan dog betyde, at du kan komme til at betale op mod 1000 kroner mere årligt, end hvis kummefryseren placeres mere fordelagtigt.

Man tror måske, at det er godt at placere fryseren koldt, men det kan koste dyrt, da de fleste frysere er lavet til at fungere i rum med temperaturer på minimum 16 grader.

Det betyder, at en frysers kompressor simpelthen ikke vil fungere optimalt ved for lave rumtemperaturer.

Derfor vil fryseren bruge mere energi, og man kan i værste tilfælde risikere, at den bliver ødelagt, da den skal køre mere for at holde det rette tryk.

Det kan være svært at forstå, da fryseren jo fungere godt ved at være kold indvendigt, men dette er ikke tilfældet for dens mekanik, som netop sørger for at holde fryseren kold.

En konsekvens kan være, at hvis fryseren står for koldt, så kan olien i fryserens kompressor blive så tyk, at den ikke vil kunne smøre kompressoren.

Det får den konsekvens, at stempelringen bliver slidt, når ikke den bliver smurt. Hvis dette er tilfældet, kan man risikere, at kompressoren med tiden vil blive utæt, hvorfor den så må køre endnu mere for at opnå det rette tryk, og dermed bliver den ødelagt.

TV2 har lavet et indslag i samarbejde med Energitjenesten, hvor man kan se vigtigheden af fryserens placering. Det kan findes på TV2’s hjemmeside.

Læs også: Test af de 10 bedste billige fladskærme

Læs også: Oversigt: Find den bedste køletaske i test

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Scandomestic SB300A++

Whirlpool WHE 31331

Whirlpool WHS 1021

Whirlpool WHE 4600

Electrolux EC2231AOW

Electrolux EC3131AOW

Electrolux EC3931AOW

Electrolux EC2331AOW

Electrolux EC4231AOW

Gram FB 3099-90

Bauknecht GT333A++

Whirlpool WH 1411AE

Matsui M200 CFW 18E

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme