Test-overblik over de 16 bedste kummefrysere

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 25.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Da udvalget af kummefrysere er rigtig stort, kan det være svært at overskue og derfor svært at vælge den rigtige. Nedenfor følger en gennemgang af forskellige fremhævelsesværdige kummefrysere på markedet netop nu.

Kummefryser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige kummefrysere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste kummefrysere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Kummefryser

forbruger-test.dk

4.73 22

Scandomestic SB 300

Scandomestic SB 300

Denne model har en kapacitet på 305 liter og er derfor passende til den mellemstore og store husstand, som har behov for ekstra plads til at nedfryse fødevarer.

Scandomestic SB 300 er i stand til at indfryse op til hele 16 kg i døgnet og ligger derudover i kategori med de næstbedste i forhold til energivenlighed.

Derudover ligger modellens lydniveau under gennemsnittet med dens kun 50 dB.

Modellen scorer topkarakterer, hvad angår stjernemærkning af fryserummet, da den fungerer i rumtemperaturer mellem 16-43 grader.

i samarbejde med PriceRunner

Video Anmeldelse af Scandomestic SB 300

Gode ting ved Scandomestic SB 300

 • Energiforbrug/år 215 kWh
 • Energiklasse: B
 • Lydniveau på 50 dB
 • Frysekapacitet på 305 liter
 • Indfrysningskapacitet 16 kg/døgn

Mere information om Scandomestic SB 300

Denne model er indvendigt udstyret med belysning, som kan sikre, at man får et godt overblik over frostvarerne.

Ydermere er en overskuelig indretning noget, som Scandomestic SB 300 tilbyder.

Dette kommer til udtryk ved kummefryserens 3 kurve.

Det er frivilligt, om man ønsker at benytte kurvene, da det er muligt at fjerne dem helt eller blot nogle af dem. Derudover er der mulighed for at låse lågen.

En særdeles energivenlig kummefryser

Netop Scandomestic SB 300 er en kummefryser, som ligger en anelse bedre i sammenligning med andre kummefrysere i forhold til energivenligheden.

De fleste kummefrysere vil typisk modtage en vurdering, som hedder C, men denne har formået at rykke en tak op og får derfor energianmærkningen E.

Netop B er den næstbedste vurdering, som fryseren kan få, hvor det er sjældent, at fryserne modtager bedre anmærkninger.

Fryseren ligger med et energiforbrug på 197 kWh om året, hvilket svarer til 0,54 kWh i døgnet. Hvilket giver en årlig elpris under gennemsnittet på kun 516 kroner om året.

Gram FB 3413-90 kummefryser med frysekapacitet på 420 liter

FB 3413-90 kummefryseren befinder sig i en kategori for store kummefrysere. Dette skyldes den store frysekapacitet på 420 liter.

Fryseren kommer i farven hvid og har produktmålene HxBxD: 85×144,8×72,1 cm, derudover befinder den sig i energiklasse B, hvilket er din garanti for, at fryseren har et ekstra lavt energiforbrug.

I kummefryseren finder du fire opbevaringskurve, som gør det muligt for dig at opdele din fryser på den måde, du ønsker. Kurvene kan både stilles i bunden eller hænges i toppen alt efter, hvordan du finder placeringen mest brugbar. Udover opbevaringskurve medfølger der også et eksternt håndtag til ydersiden af fryseren, som du selv kan vælge, om du vil benytte.

Fryseren er yderligere udstyret med elegant LED belysning, som oplyser hele fryseren, så du nemt kan finde de fødevarer, du skal bruge.

Gode ting ved Gram FB 3413-90

 • Kapacitet på 420 liter
 • Energiklasse B
 • Elegant LED belysning
 • Rumtemperatur ned til -15 grader
 • Indfrysningskapacitet på 26 kg. pr. døgn til -18 grader

Mere om Gram FB 3413-90

Mulighederne for placeringen af fryseren er meget fleksible, da denne kummefryser kan tåle en rumtemperatur helt ned til -15 grader. Du har derfor rige muligheder for at placere fryseren, hvor du har lyst til.

Kummefryseren har fået stjernemærkningen 4, som betyder, at fryseren kan holde en temperatur på -18 grader samtidig med, at den kan indfryse maden. Dette er den bedste stjernemærkning, en fryser kan få.

Gram FB 3413-90 har et årligt energiforbrug på 332 kWh pr. år, hvilket betyder, at fryseren er yderst energivenlig. Samtidig har den også en indfrysningskapacitet på 26 kg. pr. døgn.

Lydniveauet i fryseren ligger på 42 dB, hvilket er et forholdsvis svagt lydniveau. Ved denne fryser undgår du derfor også at blive generet af lyde fra din fryser.

Fryseren har desuden også en strømsvigt sikring på 50 timer. Dette vil sige, at fryseren kan holde sig kold i op til 50 timer i tilfælde af strømsvigt. FB 3413-90 kummefryseren giver dig på denne måde en vis grad af sikkerhed samt tid i forhold til at holde maden frossen.

Scandomestic SB300A++

Scandomestic SB300A++

Denne kummefryser fra Scandomestic udmærker sig i test på at være særdeles energivenlig.

Dermed er den også en af de billigste modeller i drift, da Scandomestic SB300B’s energiforbrug årligt blot ligger på 216 kWh, og fryseren befinder sig i energiklasse B.

Gode ting ved Scandomestic SB300A++

 • Yderst energivenlig model
 • Kapacitet på 305 liter
 • Energiklasse B
 • Årligt energiforbrug på 216 kWh
 • Fungerer bedst i rum over 16 grader

Derudover får modellen gode anmeldelser af brugerne, hvor det fremhæves, at fryserummet er godt indrettet, og fryseren derudover er nem at betjene.

i samarbejde med PriceRunner

Mere om Scandomestic SB300A++

Denne model er i en af de større kategorier, da den har en kapacitet på 305 liter og derudover en indfrysningskapacitet på 16 kilo.

Man har dermed mulighed for at indfryse op til 16 kilo mad i løbet af et døgn uden, at det vil påvirke temperaturen på de fødevarer, som i forvejen ligger i fryseren. Derudover ligger fryserens lydniveau på bare 50 dB.

Indvendigt i modellen er der installeret lys, som gør det nemmere at finde fødevarerne i fryseren.

Lyset tændes automatisk, når låget åbnes og slukker ligeledes, når det lukkes. Fryseren er inddelt i tre opbevaringskurve, hvilket gør det nemt at kategorisere samt arrangere madvarer ligesom, det passer den enkelte bruger.

Ved normalt brug, hvilket betyder 3-4 åbninger dagligt, skal denne fryser afrimes 1-3 gange om året.

Fryseren befinder sig i en klimaklasse T, hvilket betyder, at den fungerer bedst i et rum, hvor temperaturen er over 16 grader.

Scandomestic SB 60A+ – 4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

Scandomestic SB 60A+ – 4,8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

Scandomestic SB 60A+ er en smart og kompakt kummefryser, som har modtaget mange roser fra forbrugerne hos forhandleren Whiteaway.com. Her har den nemlig fået en samlet vurdering på hele 4,8 ud af 5 stjerner, og der kan dermed ikke herske tvivl om, at modellen præsterer godt på mange forskellige parametre.

Gode ting ved Scandomestic SB 60A+

 • Energiklasse C
 • Lavt energiforbrug
 • Kompakt størrelse
 • Velegnet til større fryseportioner
 • Stillegående model

  i samarbejde med PriceRunner

  Mere information om Scandomestic SB 60A+

  Scandomestic SB 60A+ vil især være et godt valg, hvis man bor i et mindre hjem. Den optager nemlig ikke meget plads og kommer med en frysekapacitet på 52 liter, hvilket er velegnet til en husstand på 1-2 personer.

  Den lille størrelse til trods er den indrettet så smart, at man uden problemer kan opbevare store fryseportioner ad gangen, og indfrysningskapaciteten ligger på 3 kilo per døgn.

  Endnu en fordel er energiforbruget, som er meget lavt. Produktet kommer nemlig i energiklasse C, der befinder sig i den gode ende af skalaen, og hertil ligger det årlige energiforbrug på 144 kWh svarende til blot 0,39 kWh i døgnet. Der er derved gode penge at spare på denne model.

  Kummefryseren fungerer i et temperatur-interval mellem 16 og 43 grader. Som en bonus er den meget diskret, idet den arbejder ved et lavt lydniveau på kun 44 decibel.

  Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

  Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.
  &nbsp
  &nbsp

  Whirlpool WHE 31331 – flotte kommentarer hos både forbrugere og eksperter

  Whirlpool WHE 31331 – flotte kommentarer hos både forbrugere og eksperterWhirlpool WHE 31331 er både blevet vurderet af brugerne hos Elgiganten samt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som har testet den sammen med 7 andre kummefrysere. Dette resulterer i en medium vurdering, men ifølge brugerne er der meget positivt at sige om denne model. De hæfter sig især ved den høje kapacitet, den smarte inddeling i skuffer samt brugervenligheden.

  Gode ting ved Whirlpool WHE 31331

  • Energiklasse C
  • Stor rummelighed
  • Med 6th Sense-teknologi
  • Lyn-nedfrysning
  • Med 3 opbevaringskurve

      Mere information om Whirlpool WHE 31331

      Whirlpool WHE 31331 kommer med en kapacitet på hele 312 liter – det er rigtig meget, og den vil derfor egne sig godt til den større husstand. Den kommer hertil med den smarte Spacemax-funktion, som udnytter pladsen i opbevaringsrummet 10 % bedre end på konkurrerende modeller med samme bredde.

      Der findes 3 opbevaringskurve for en lettere opdeling af fryseportionerne, og FastFreeze-funktionen sørger for, at madvarerne nedfryses hurtigt, så de bevarer mere smag og næringsværdi. 6th Sense-teknologien sikrer i øvrigt en automatisk temperaturregulering, så du slipper for meget af det manuelle arbejde.

      Energimærket hedder C, hvilket betyder, at maskinen både er miljøvenlig og økonomisk. Det årlige energiforbrug er på 279 kWh, og der kan indfryses 17,5 kilo per døgn.

      Fryseren arbejder ved et lydniveau på 42 decibel, hvilket er lavt, og der findes desuden en smart lås på låget, som gør, at børn ikke kommer til at åbne det ved et uheld.

      Whirlpool WHS 1021 – enkel og en af de mest populære modeller hos Elgiganten

      Whirlpool WHS 1021 enkel og en af de mest populære modeller hos Elgiganten

      Whirlpool WHS 1021 vil være et godt valg for den forbruger, der ikke har behov for en stor kummefryser, men blot en der afhjælper de mest basale behov for nedfrysning. Modellen er yderligere en brugerfavorit hos Elgiganten, idet den er en solid og langtidsholdbar variant, der ikke er alt for avanceret.

      Gode ting ved Whirlpool WHS 1021

      • Energiklasse C
      • Kapacitet på 100 liter – perfekt til det mindre hjem
      • Med funktion til lyn-frys
      • Justerbar temperatur
      • Brugerfavorit

          Mere information om Whirlpool WHS 1021

          Whirlpool WHS 1021 kommer ikke med den største kapacitet med en rummelighed på 100 liter, men det gør den ideel til det mindre hjem, hvor det kniber med pladsen. Den er lille og kompakt og fylder ikke så meget. Perfekt til placering i det lille bryggers.

          Selv om den er lille, så er den skabt til at kunne indeholde så meget som muligt, og derfor er den pladsbesparende indrettet indvendigt.

          Produktet er ikke det mest avancerede på markedet, men det afspejles også af prisen, der vil være overkommelig for de fleste. Den imponerer dog med en flot energiklasse, der hedder C, hvilket faktisk er den tredjebedste på markedet. Det årlige energiforbrug ligger på 171 kWh.

          Der er nogle få funktioner, der er meget brugbare, og disse tæller en justerbar termostat samt en funktion til lyn-nedfrysning – perfekt, hvis man skal nedfryse store portioner. Indfrysningskapaciteten per døgn er på 9 kilo, og den er stillegående i drift på kun 41 dB. Er duelig i temperaturer mellem 10 og 43 grader, hvilket betyder, at den sagtens kan placeres i et isoleret udendørsskur. 

           

          Whirlpool WHE 4600 – brugerfavorit hos Elgiganten med mange 5-stjerners anmeldelser

          Whirlpool WHE 4600 brugerfavorit hos Elgiganten med mange 5-stjerners anmeldelserWhirlpool WHE 4600 høster gode karakterer og kommentarer blandt brugerne hos Elgiganten, der især roser den for den meget høje rummelighed på hele 437 liter. Det er rigtig meget og passer således bedst til den forbruger, der har et stort behov for nedfrysning. Yderligere kommer den med moderne teknologi og gode opbevaringsmuligheder.

          Gode ting ved Whirlpool WHE 4600

          • God energiklasse med C
          • Høj kapacitet på 437 liter
          • 20 kilos frysekapacitet per døgn
          • Spacemax
          • 6th Sense-teknologi

              Mere information om Whirlpool WHE 4600

              Whirlpool WHE 4600 har rigtig mange detaljer, der bør fremhæves. For eksempel har den som før nævnt en meget stor rummelighed på hele 437 liter – det er virkelig meget i sammenligning med konkurrenterne. For en optimal opbevaring findes der 3 kurve, hvori du kan placere fødevarerne for en bedre overskuelighed. Via Spacemax-designet kan man faktisk anvende op til 10 procent mere af nettovolumen sammenlignet med kummefrysere uden Spacemax. Da kapaciteten er høj, kan man desuden nedfryse hele 20 kilo fødevarer per døgn.

              Selv om den er stor, går det ikke voldsomt ud over strømregningen – denne ligger nemlig i energiklassen C, der er en af de bedste på markedet.

              Whirlpool WHE 4600 kommer dertil med 6th Sense-teknologi. Denne betyder, at modellen er intelligent nok til selv at finde den optimale temperatur – også når du netop har lagt ferske varer ind. Ønsker du dog en hurtig nedfrysning, kan du vælge FastFreeze, der sænker temperaturen yderligere.

              For en let vedligeholdelse, rengøring og afrimning er der FrostOut, der holder rimen væk, og der findes en elektrisk termostat og et display, der er placeret på fronten.

              Electrolux EC2231AOW

              Electrolux EC2231AOW

              Da modellen blot har en kapacitet på 210 liter, er den ikke den mest rummelige, men til hverdagsbrug kan den alligevel rumme en del fødevarer.

              Den er inddelt med praktisk kurve, som gør det muligt at udnytte fryserens plads bedst muligt. Disse kan både hænges og stables efter behov, og man kan derfor både opbevare store og mindre fødevarer.

              Derudover er Electrolux EC2231AOW udstyret med indvendig belysning, som er med til at give et godt overblik i fryseren.

              Gode ting ved Electrolux EC2231AOW

              • En kapacitet på 210 liter
              • Rummelig med praktisk inddeling
              • Belysning skaber overblik
              • Energiklasse C
              • FastFreeze-funktion

              Denne kummefryser får gode anmeldelser af forbrugerne. De fremhæver modellens fornuftige pris, dens gode rummelighed samt den stabile temperatur som positive aspekter ved netop denne model.

              Mere information om Electrolux EC2231AOW

              Modellen er det rette valg for den miljøbevidste familie, som har brug for en smule ekstra fryseplads. Electrolux EC2231AOW er mærket med energiklasse C, hvorfor den ikke vil påvirke elregningen med en kæmpe overraskelse.

              Fryseren har derudover fokus på effektivitet, da den indebærer flere praktiske funktioner.

              Her kan FastFreeze-funktionen blandt andet nævnes, denne sørger for, at ferske fødevarer nedfryses hurtigst muligt. Fryserens indfrysningskapacitet er på 14 kg pr. døgn.

              En fryser, som er stabil

              En af de aspekter som brugerne roser er, at modellen er temperaturstabil. Dette skyldes, at Electrolux EC2231AOW er udstyret med en TempAlert-funktion, som automatisk holder øje med temperaturen.

              Skulle temperaturen pludselig stige, vil fryseren give besked med både alarm og advarselslampe. Derudover er der generelt fokus på sikkerhed, da der derudover også medfølger en nøgle, som man kan låse fryseren helt af med.

              Electrolux EC3131AOW

              Electrolux EC3131AOW

              Denne model modtager gode anmeldelser og med god grund – det er nemlig en særdeles rummelig fryser med et lavt energiforbrug.

              I tests klarer den sig godt på alle punkter, men det fremhæves særligt, at den har et lavt energiforbrug og derudover er god til at holde en konstant og stabil temperatur.

              Derudover er fryseren nem at rengøre, også er brugervenligheden samt betjeningen af fryseren virkelig god.

              Video Anmeldelse af Electrolux EC3131AOW

              Gode ting ved Electrolux EC3131AOW

              • En fryser med en kapacitet på 292 liter
              • Energiklasse B
              • Årligt energiforbrug på 211 kWh
              • Indfrysningskapacitet på 22 kilo
              • LowFrost-funktion nedsætter rimdannelse

              Mere information om Electrolux EC3131AOW

              Denne kummefryser er udstyret med mange smarte funktioner, heriblandt det smarte LowFrost-system, som sørger for, at rimdannelsen nedsættes med op i mod 80 %. Det betyder, at fryseren selv sørger for at holde sig rimfri i meget længere perioder end normalt, og man behøver derfor ikke afrime så ofte.

              Derudover er der et indbygget afløb i bunden af fryseren, som gør det nemt, når det så bliver tid til at afrime.

              Derudover har denne fryser den fordel, at hvis temperaturen skulle stige pludseligt, vil fryseren selv advare med dens smarte visuelle og akustiske alarm.

              På den måde risikerer man ikke, at sine madvarer pludselig er fordærvet. Derudover har fryseren også en rigtig god isoleringsevne, hvis man bliver udsat for eksempelvis strømsvigt.

              Der vil kunne gå op til 76 timer før, fryserummet når en temperatur på 9 grader. Ifølge Electrolux er indretningen i fryseren SpacePlus, og med dette menes, at der er gjort ekstra meget ud af fryserens detaljer samt praktiske funktioner i fryserummet.

              En ting, der her kan fremhæves, er, at fryseboksens kondensator er afskærmet, hvilket gør, at du får mere plads i din fryser.

              Resultaterne af test lyder, at brugervenligheden er god, og de indvendige kurve beskrives som værende nemme at flytte rundt på. Dermed er det nemt at komme til frostvarerne.

              Derudover har modellens låg en vakuumudligning, som gør, at det skulle være nemmere at åbne.

              Det er derudover slut med at stå i mørket og lede efter sine madvarer, da modellen er udstyret med indvendig belysning.

              Er fryseren placeret et sted, hvor andre har adgang til den, er det derudover muligt at låse den med en tilhørende nøgle.

              Electrolux EC3931AOW

              Kummefryser

              Electrolux EC3931AOW er i kategori med de relative store kummefrysere, da den har en kapacitet på hele 368 liter.

              Derudover har den mulighed for at indfryse op til 29 kg i døgnet helt uden, at selve temperaturen i fryseren bliver påvirket. Dette er ret meget i sammenligning med andre frysere.

              Derudover er modellen blandt de næstmest energivenlige modeller, som findes på markedet netop nu.

              Dette gør netop denne model attraktiv for både pengepungen, men gør den også attraktiv for miljøet.

              Video Anmeldelse af Electrolux EC3931AOW

              Gode ting ved Electrolux EC3931AOW

              • Energiklasse B
              • Lydniveau på 43 dB
              • Energiforbrug/år 241 kWh
              • Frysekapacitet på 368 liter
              • Indfrysningskapacitet 29 kg/døgn

              Mere om Electrolux EC3931AOW

              Derudover er denne kummefryser udstyret med en rigtig god egenskab, som indebærer, at den tilbyder maksimal udnyttelse af pladsen og dermed fryserens kapacitet.

              En grund til, at pladsen kan udnyttes fuldt ud skyldes, at kondensatoren er helt afskærmet, hvilket sparer op til 30 cm i bredden samtidig med, at man undgår at gå på kompromis med fryserens kapacitet.

              Derudover har fryseren en Lowfrost-funktion, som gør, at rimdannelsen i fryseren reduceres med op til 80 % i forhold til andre mere traditionelle systemer.

              Det betyder, at man ikke selv behøver at afrime fryseren særlig ofte, hvilket normalt både kan være tidskrævende og besværligt.

              Fryseren set indefra

              Electrolux EC3931AOW er en kummefryser, hvor formålet er, at man skal kunne have plads til alle fødevarer, hvilket formentlig vil være brugerens egentlige formål ved at investere i en fryser.

              Samtidig tilbyder denne fryser, at man nemt kan komme til alle fødevarer i fryseren. Dette kommer til udtryk ved, at fryseren er udstyret med 4 store kurve, som man kan have fødevarer i i toppen af fryserummet.

              Der er ligeledes mulighed for at placere kurvene nederst i fryseren ved at slå kurvenes håndtag ind.

              Ydermere er fryseren udstyret med lys foroven, så man nemt kan få et optimalt overblik over alle varerne.

              Electrolux EC3931AOW har derudover en særlig smart funktion nemlig dens superfrys funktion. Denne funktion er særlig ideel, hvis man køber store mængder kød eller andre fødevarer, som skal fryses samtidig.

              Funktionen sørger for, at temperaturen i fryserummet sænkes i en periode, så fødevarerne hurtigere kan nedfryses. Dette bevirker, at både vitaminer, smag og
              saft kan bevares i frysevarerne.

              Electrolux EC2331AOW kummefryser med intelligent LowFrost teknologi

              Denne Electrolux EC2331AOW kummefryser er med sin frysekapacitet på 216 liter en rummelig fryser.

              Samtidig med en ydeevne som ligger i top har fryseren et ekstra lavt årligt energiforbrug på 180 kWh og befinder sig i energiklassen B.

              Electrolux EC2331AOW er en SpacePlus fryser, som sikrer dig maksimal udnyttelse af pladsen i fryseren. Fryseren har en unik afskærmet kondensator, hvorved du sparer op til 30 cm i bredden. Dette påvirker ikke den indvendige kapacitet, så du kan udnytte den store rummelighed fuldt ud. Du kan desuden placere fryseren, hvor du har lyst, grundet den afskærmede kondensator som forebygger kondensdannelse og fugt.

              Yderligere har fryseren et LowFrost system, som modvirker dannelsen af rim i fryseren. Med dette system reduceres rimdannelsen med 80%. Dette betyder, at du ikke skal bruge tid på at afrime din fryser og derfor også kan benytte dig af al frysepladsen. Fryseren har således også et indbygget afløb til afrimning, så vandet nemt kan løbe ud af fryseren.

              Gode ting ved Electrolux EC2331AOW

              • Energiklasse B
              • Integreret LowFrost system der afrimer fryseren
              • SpacePlus fryser med maksimal pladsudnyttelse
              • Frysekapacitet på 216 liter
              • Indbygget temperaturalarm

              Mere om Electrolux EC2331AOW kummefryser

              Electrolux EC2331AOW kummefryseren har en indbygget temperaturalarm som fortæller dig om temperaturen i din fryser stiger. Funktionen hedder TempAlert og indeholder en advarselslampe samt en alarm som aktiveres, når temperaturen bliver for høj.

              Fryseren har indvendig belysning i top og bund, så du hurtigt og nemt kan finde, hvad du skal bruge. Yderligere medfølger to kurve, som du selv kan bestemme placeringen på.

              Med en indfrysningskapacitet på 24 kg. har Electrolux EC2331AOW en hurtig evne til at fryse store mængder mad ned på et døgn. Fryseren har også funktionen SuperFrys, som hurtigt fryser friske varer, så smagen, vitaminerne og konsistensen af varerne bevares bedre.

              Ved strømafbrydelse har fryseren en optøningstid på 48 timer, hvilket giver dig gode muligheder for at nå at få dine varer på frost igen inden de tør op.

              Fryseren kommer med vakuumudligning, som gør døråbningen nem og har desuden et lavt lydniveau på 46 dB, som ikke virker generende.

              Electrolux EC4231AOW kummefryser med SpacePlus teknologi

              Electrolux EC4231AOW er den mest rummelige kummefryser, du finder hos Electrolux med en frysekapacitet på 400 liter.

              Fryseren har et indbygget LowFrost system, som klarer afrimningen for dig. Der er således også indbygget en afløbsstuds, så vandet nemt kan løbe ud af fryseren. Med LowFrost systemet nedsættes rimdannelsen med op til 80%, hvorved du kan udnytte al pladsen i kummefryseren, og plads er der nok af.

              Electrolux EC4231AOW er nemlig en SpacePlus fryser, som sikrer dig maksimal plads indvendigt samtidig med, at den udvendige bredde er mindre end ved mange andre frysere. Fryseren har desuden en afskærmet kondensator, som gør det muligt for dig at placere fryseren, hvor du gerne vil have den stående. Kondensatoren forebygger nemlig rust og kondensdannelse.

              Kummefryseren er energivenlig og har energimærket C. Det årlige energiforbrug ligger på 323 kWh.

              Gode ting ved Electrolux EC4231AOW

              • Kapacitet på 400 liter
              • Rummelig SpacePlus fryser
              • Indbygget LowFrost System
              • Energimærket C
              • Indbygget temperaturalarm

              Mere om Electrolux EC4231AOW

              Fryseren har en indfrysningskapacitet på 19 kg. i døgnet og har fået stjernemærkningen 4. Dette betyder, at fryseren har den bedste fryseevne der fås. Fryseren har også funktionen SuperFrys med Auto Return, som bevarer smag og vitaminer, når du vil fryse friske varer.

              Yderligere har fryseren en indbygget temperaturalarm kaldet TempAlert, som alarmerer dig om, at temperaturen i din fryser stiger. Der er således også indbygget en advarselslampe og en alarm i fryseren.

              Fryseren har et lydniveau på 49 dB, hvilket er forholdsvist lavt, fryseren vil på denne måde ikke være til gene for dig.

              Den automatiske vakuumudligning gør, at fryseren er lettere at åbne, også selvom den lige har været åbnet.

              Med fryseren følger der også fire opbevaringskurve, som både kan stables og hænges i toppen. Fryseren er desuden også udstyret med indvendig belysning i toppen og bunden, så du får et godt overblik, når du skal finde noget mad i din fryser.

              Fryseren står på hjul, hvilket gør den nem at transportere, hvis du vil flytte den. Til fryseren medfølger der også en nøgle, så du har mulighed for at låse den.

              Gram FB 3099-90

              Gram FB 3099-90

              Denne model får ros, hvor den særligt udmærker sig på dens kvalitet samt lydniveau.

              Gram FB 3099-90 har en kapacitet på 98 liter, hvorfor fryseren er særligt velgenet til små familier på op til 2 personer.

              Modellen har dog stadig mulighed for at fryse både mindre og større portioner på samme tid trods dens størrelse.

              Gode ting ved Gram FB 3099-90

              • Kapacitet på 98 liter
              • Energiklasse C
              • Indfrysningskapacitet på 9,5 kg i døgnet
              • Støjniveau 42 dB
              • Årligt Energiforbrug 170 kWh/år

              Denne kummefryser er kendt for at være både brugervenlig og energivenlig, hvilket der også lægges vægt på hos eksperterne. Man får med denne model en særdeles brugervenlig løsning.

              Dette skyldes, at det er både nemt at komme til fryseren, da låget er let og hurtigt kan åbnes, og derudover kan man nemt og hurtigt finde netop det, som man leder efter.

              Mere om Gram FB 3099-90

              Denne model betragtes som værende en praktisk model, da den er udstyret med nogle opbevaringskurve, som gør det meget nemmere for brugeren at holde styr på fødevarerne og dermed holde orden i fryseren.

              Der er mulighed for både at stille opbevaringskurvene i bunden af fryseren, men også mulighed for at hænge dem op i toprammen helt afhængigt af, hvad man foretrækker.

              Derudover er modellen produceret således, at der er mulighed for at placere den i kolde rum. Med kolde rum menes temperature på helt ned til minus femten grader.

              Det betyder, at man kan placere den i blandt andet en udendørs garage, i et skur eller lignende. Det kan være at foretrække, hvis ikke man synes, at man har pladsen til en kummefryse indendørs.

              Indfrysningskapacitet og lydniveau

              Denne model har en indfrysningskapacitet på 9,5 kilo pr. døgn på en temperatur ned til minus 18 grader.

              Derudover er Gram FB 3099-90 en særdeles lydsvag model, da dens lydniveau er på kun 42 dB.

              Dette betragtes som værende et lavt lydniveau, hvormed fryseren ikke vil medføre gener med hensyn til støj. Dette kan sammenlignes med en samtale, som har et lydniveau på 60 dB, hvorfor denne kan siges at have et lavt støjniveau.

              Bauknecht GT333A++ – 4,9 ud af 5 stjerner hos Skousen.dk

              Bauknecht GT333A++ – 4,9 ud af 5 stjerner hos Skousen.dk

              Bauknecht GT333A++ hører til blandt brugerfavoritterne hos Skousen.dk, hvor den opnår høj ros på grund af den høje kapacitet, den overkommelige pris og det lave energiforbrug. Denne model kommer nemlig med en stor rummelighed, og så adskiller den sig fra konkurrenterne ved, at den kan stå i selv meget kolde omgivelser.

              Gode ting ved Bauknecht GT333A++

              • Energiklasse B
              • Høj kapacitet
              • Duelig helt ned til minus 15 grader
              • Balanceret låg
              • Lyn-nedfrysning

                  Mere information om Bauknecht GT333A++

                  Bauknecht GT333A++ vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en høj kapacitet og moderne teknologi – uden at det er den mest avancerede variant på markedet.

                  Rummeligheden ligger på 311 liter, hvilket er meget, og for den bedst mulige udnyttelse af nettovolumen er der tre frysekurve, hvori man kan placere sine frostvarer. Det giver tillige et bedre overblik over opbevaringen. Indfrysningskapaciteten ligger på 20 kilo per døgn. Har man brug for ekstra nedkøling i forbindelse med dette, når de nye fødevarer er ferske, kan man benytte sig af lyn-nedfrysningsfunktionen, der øjeblikkeligt sænker temperaturen i et stykke tid.

                  Størrelsen til trods er denne model meget energivenlig, idet den kommer i energiklasse B. Det er den næstbedste overhovedet, når det gælder kummefrysere, og der er et årligt energiforbrug på 218 kWh.

                  Det mest bemærkelsesværdige er dog evnen til at kunne fungere i meget kolde omgivelser. De fleste kummefrysere har en duelighed i temperaturer ned til 10 grader, men på denne variant ligger den på minus 15 grader – forudsat at den placeres i et udhus eller et tørt rum.

                  Yderligere er produktet på hjul, hvilket øger fleksibiliteten, og det balancerede låg sikrer en behagelig lukning.

                  Whirlpool WH 1411AE – topscorer med 4,3 ud af 5 stjerner blandt Elgigantens brugere

                  Whirlpool WH 1411AE – topscorer med 4,3 ud af 5 stjerner blandt Elgigantens brugere

                  Whirlpool WH 1411AE er en populær model, idet den har modtaget topbedømmelser hos mange af forbrugerne hos Elgiganten, som anvender maskinen hver dag. De tildeler nemlig i gennemsnit 4,3 ud af 5 mulige stjerner. Det vidner om, at her er tale om et rigtig godt og velfungerende produkt, som kommer med mange gode funktioner.

                  Gode ting ved Whirlpool WH 1411AE

                  • Energiklasse C
                  • Miljøvenlig og strømbesparende
                  • Med 6th Sense-teknologi
                  • FastFreeze bevarer smag, næringsværdi og konsistens
                  • Stillegående

                  Mere information om Whirlpool WH 1411AE

                  Whirlpool WH 1411AE vil være et fordelagtigt valg for den miljøbevidste forbruger, idet der er tænkt meget over miljø og energiforbrug på denne model. Den fylder desuden ikke meget og vil derfor være ideel til det mindre hjem.

                  Rummeligheden ligger på 131 liter, hvilket vil passe fint til den mindre husstand, og indfrysningskapaciteten er på 11 kilo per døgn. Energiklassen hedder C, som er en af de bedste klasser på markedet, og det årlige energiforbrug ligger på 186 kWh. Man vil derfor kunne spare en del på strømregningen med denne kummefryser.

                  Hertil kommer modellen med mange smarte funktioner såsom den eksklusive 6th Sense-teknologi, der overvåger temperaturen og regulerer fryseevnen efter behov. FastFreeze sørger desuden for at indfryse fødevarer hurtigere, hvorved man i højere grad bevarer smagen, næringsværdierne og konsistensen.

                  Endelig er den stillegående med et lydniveau på kun 41 decibel.

                  Matsui M200 CFW 18E – et af de mest populære valg hos Elgiganten

                  Matsui M200 CFW 18E – et af de mest populære valg hos Elgiganten

                  Matsui M200 CFW 18E har opnået stor popularitet blandt brugerne hos Elgiganten, som tildeler den 4 ud af 5 stjerner i anmeldelser på hjemmesiden. De gode bedømmelser begrundes især med, at fryseren har en god indretning, samt at den er meget effektiv og giver høj værdi for pengene.

                  Gode ting ved Matsui M200 CFW 18E

                  • Energiklasse C
                  • God kapacitet
                  • Med Super Freeze-funktion
                  • Miljøvenlig
                  • Stillegående model

                    Mere information om Matsui M200 CFW 18E

                    Matsui M200 CFW 18E hører til blandt de større kummefrysere på markedet, idet den kommer med en kapacitet på 200 liter. Det er forholdsvist meget og vil passe godt til en husstand på 3-4 personer.

                    Frysekapaciteten ligger på 15,5 kilo per døgn, og indeni er der 2 skuffer til opbevaring, hvilket vil gøre det lettere at organisere madvarerne. Nederst på forsiden findes et smart kontrolpanel, hvor man kan regulere temperaturen. Her kan man blandt andet også vælge funktionen Super Freeze, som lynhurtigt kan fryse store madvarer og større portioner ned.

                    Modellen er desuden miljøvenlig, idet den kommer i den gode energiklasse C. Forbruget ligger på 213 kWh per år, og hertil er den udstyret med energibesparende LED-lys indvendigt. Et udvendigt håndtag gør det nemt at betjene låget, som i øvrigt kan fastlåses for en bedre beskyttelse af madvarerne.

                    Lydniveauet er på 42 decibel, så her er tillige tale om et diskret og stillegående produkt.

                    Det er ganske normalt at have et behov for en fryser, og langt de fleste husstande bruger en fryser til at fryse mad ned til senere brug eller til at fryse større mængder kød og tilbudsvarer ned.

                    På den måde kan man spare mange penge på madbudgettet. Der er også nogle fødevarer, som er beregnet til frys og skal opbevares på frys. Nedfrysning af madvarer er både smart og økonomisk særligt ved store portioner tilberedt mad, som man lave på forhånd, og som så er nemt at tage op på et senere tidspunkt.

                    Helt overordnet er der 3 forskellige muligheder for forskellige fryseløsninger, som kan indfri behovet for en fryser i husstanden – det kombinerede køle/fryseskab, fryseskabet og kummefryseren, som er denne hvis muligheder, der bliver gennemgået grundigt i denne artikel.

                    I dette afsnit vil alle 3 løsninger dog kort blive gennemgået.

                    Vælg et kombineret køle/fryseskab

                    Du bør vælge et kombineret køle/fryseskab, hvis du ikke har særlig meget plads i dit hjem.

                    Derudover er det også fordelagtigt, hvis din husstand ikke er så stor. I et kombineret køle/fryseskab vil man som oftest have frysesektionen nederst og kølesektionen øverst.

                    Fryseren vil som oftest bestå af skuffer, hvori man kan opbevare maden. I nogle tilfælde kan man også få et køle/fryseskab, hvor fryser og køleskab er ved siden af hinanden, dette ses eksempelvis i amerikanerkøleskabe.

                    En ulempe ved denne fryseløsning er, at der ikke vil være så meget plads til nedfrysning af fødevarer.

                    Samtidig vil der heller ikke være ligeså meget køleskabsplads, som der er i et almindeligt køleskab. Køle/fryseskabet er derfor mest optimalt, hvis ikke man har behov for vildt meget plads.

                    Vælg den klassiske kummefryser

                    Du bør vælge den klassiske kummefryser, hvis du har behov for en fryser med stor kapacitet – den største af de forskellige muligheder. De største kummefrysere på markedet kan rumme helt op til 600 liter, hvor de sammenlignet med fryseskabe kan rumme noget mere, da disse maksimalt har en kapacitet på 400 liter.

                    Mange ser måske kummefryseren som en lidt gammeldagsløsning, men der er mange fordele ved netop denne type fryseløsning.

                    En af fordelene er, at man kan udnytte pladsen fuldt ud i en kummefryser, da hylderne ofte enten er fleksible, hvormed der kan ændres på opstillingen, eller også kan de for det meste fjernes helt.

                    Af denne grund er kummefryseren også ideelt til både større fødevarer og fødevarer med ujævne former.

                    Det er derudover også værd at nævne, at kummefryseren er gode til at holde på kulden, dette er eksempelvis relevant, hvis der skulle forekomme strømsvigt, hvilket ofte kan blive ret dyrt, hvis alle frysevarer går til.

                    De er ofte bedre til at holde på kulden end fryseskabe.

                    Vælg fryseskabet

                    Du bør vælge et fryseskab, hvis man gerne vil have en fryser med god plads, hvor det er nemt at organisere sine fødevarer. Det er muligt både at få et fryseskab som et fritstående, men også muligt med en integreret model, hvis det er det, som passer til den måde, som ens køkken er konstrueret.

                    Fryseskabet fylder ikke lige så meget, som en kummefryser. Derudover gør dets form og facon, at det er nemt at placere.

                    Et fryseskab kan derfor være ideelt i husstande, hvor man ikke har alt for meget plads, eller hvis man blot har brug for en fryser i et rum, som ikke er så stort.

                    Det er let at organisere sine fødevarer i et fryseskab, da de mulige modeller som oftest er inddelt i skuffer, hvormed man får en overskuelig opdeling.

                    På denne måde slipper man for at skulle lede hele fryseren igennem, som man kan risikere ved en kummefryser.

                    Modsat kummefryseren kan fryseskabet derimod sagtens placeres i køkkenet, dermed kan man altid have frostvarer, der hvor man bruger dem – i køkkenet i forbindelse med madlavning.

                    Som et minus kan det nævnes, at man i et fryseskab ikke får så stor kapacitet, som man gør i en kummefryser.

                    De 3 forskellige muligheder er nu gennemgået, og man kan derudfra gøre op med sig selv, hvilken der passer til sit behov. Her kan man medtænke både facon samt kapacitet.

                    Er du interesseret i andre produkter, så se også vores test-guides om Ismaskiner, Minikøleskabe, Vinkøleskabe og meget mere her på siden.

                    Læs også: Test af de 6 bedste Køle-fryseskabe

                    Værd at vide om Kummefrysere

                    • En af kummefryserens største og primære fordele er dens store kapacitet. For de fleste vil det formentlig også være grunden til, at man overvejer at anskaffe sig en kummefryser.
                     Når man køber en fryser, medfølger der et forbrug. En fryser er nemlig tændt hver dag året rundt, og af denne grund kan man ikke undgå, at den bruger en del strøm.

                    Fryserens energimærknings betydning i kroner og øre

                    Det er måske ikke noget, som man som sådan tænker over, men ifølge Energistyrelsen bruges omtrent 14 % af danskernes strømforbrug til køl og frys.

                    Står man og skal investere i en kummefryser, er det derfor et væsentligt punkt at tage med i overvejelserne. Man kan hurtigt komme til at fokusere på kummefryserens egenskaber, men det kan godt betale sig også at tjekke dens energiskala.

                    Energiskalaen for kummefrysere går fra A til D, hvor D er den mindst energieffektive og dermed den dårligste.

                    En kummefryser er en af største strøm slugere og derfor også en af de største energiforbrugere i husholdninger.

                    I jagten på en ny kummefryser kan det derfor godt betale sig at gå efter en kummefryser i energiklasse B eller A, da man kan spare nogle penge i den anden ende.

                    Da energiklasse A er den bedste anmærkning på energiskalaen, som kummefryseren kan få, så er det også en fryser med denne anmærkning, som vil vise det bedste resultat på energiregningen.

                    En fryser med denne anmærkning vil dog også være væsentlig dyrere end de frysere, som har en anmærkning med en lavere energiklasse.

                    Denne prisforskel skyldes, at der for at opnå denne anmærkning stilles høje krav og det betyder, at der er behov for anderledes materialebrug samt isolering, hvilket får både produktionsomkostninger og salgsprisen til at stige.

                    Energistyrelsen har lavet en opgørelse, hvor man kan se, hvor stor forskel der er mellem de forskellige energimærkninger. Man kan eksempelvis se på en kummefryser i energiklasse A med en kapacitet på 400 liter, den bruger omkring 425 kWh om året.

                    Hvis man så ser på en kummefryser med energimærkningen A med samme kapacitet, så bruger den blot 170 kWh om året.

                    Laver man så et lille regnestykke med udgangspunkt i, at en kWh koster 2,25 kroner, så vil kummerfryseren med energiklasse A koste 956,25 om året, hvor kummefryseren med energiklasse A kun vil koste 382,5 kroner om året.

                    Det betyder, at man ved at købe en kummefryser med en energiklasse A frem for en kummefryser med energiklasse A vil kunne spare 5737,5 kroner over en periode på 10 år.

                    Det giver et klart billede af, at selvom det er dyrere at investere i de mere energivenlige frysere, når man står med pengepungen fremme, så kan det tydeligvis godt betale sig på længere sigt.

                    Mange kummerfrysere når dog ikke energimærkningen med A, men der findes mange gode modeller, som opnår A, som er den næstbedste energimærkning. Er du nysgerrig på at vide mere om elforbrug og energimærkninger, kan du læse mere hos Energistyrelsen.

                    Hvis du vil læse om flere produkter, så se også vores test-guides om Krøllejern, Bæreseler, Hårtrimmere og meget mere her på siden.

                    Fryserens placerings betydning for elregningen

                    Derudover er det også væsentligt at forholde sig til fryserens placering, da dette ligeledes kan have betydning for sin elregning.

                    Man bør derfor medtænke, hvor man placerer fryseren. Mange vælger at stille deres fryser i en garage eller et skur, da der i forvejen ofte er koldt.

                    Det kan dog betyde, at du kan komme til at betale op mod 1000 kroner mere årligt, end hvis kummefryseren placeres mere fordelagtigt.

                    Man tror måske, at det er godt at placere fryseren koldt, men det kan koste dyrt, da de fleste frysere er lavet til at fungere i rum med temperaturer på minimum 16 grader.

                    Det betyder, at en frysers kompressor simpelthen ikke vil fungere optimalt ved for lave rumtemperaturer.

                    Derfor vil fryseren bruge mere energi, og man kan i værste tilfælde risikere, at den bliver ødelagt, da den skal køre mere for at holde det rette tryk.

                    Det kan være svært at forstå, da fryseren jo fungere godt ved at være kold indvendigt, men dette er ikke tilfældet for dens mekanik, som netop sørger for at holde fryseren kold.

                    En konsekvens kan være, at hvis fryseren står for koldt, så kan olien i fryserens kompressor blive så tyk, at den ikke vil kunne smøre kompressoren.

                    Det får den konsekvens, at stempelringen bliver slidt, når ikke den bliver smurt. Hvis dette er tilfældet, kan man risikere, at kompressoren med tiden vil blive utæt, hvorfor den så må køre endnu mere for at opnå det rette tryk, og dermed bliver den ødelagt.

                    TV2 har lavet et indslag i samarbejde med Energitjenesten, hvor man kan se vigtigheden af fryserens placering. Det kan findes på TV2’s hjemmeside.

                    Læs også: Test af de 10 bedste billige fladskærme

                    Læs også: Oversigt: Find den bedste køletaske i test

                     

                    Vores skribent og research-team

                    Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

                    Find mere information her

                    Debat omkring hvilken type fryser er bedst
                    Minusforty – Debat
                    Læs hvad der bruger mest strøm, fryskeskab eller kummefryser?
                    CNET – Debat

                    Vi samler alle tests for dig

                    forbruger-test.dk anmelder ikke selv produkterne.

                    Vi samler eksterne anmeldelser sådan, at du kan vælge det rigtige produkt.

                    Top 16 bedste kummefrysere

                    • Whirlpool WHS 1021
                    • Whirlpool WHE 4600
                    • Whirlpool WHE 31331
                    • Electrolux EC2231AOW
                    • Scandomestic SB 300
                    • Electrolux EC3131AOW
                    • Electrolux EC3931AOW
                    • Gram FB 3413-90
                    • Electrolux EC2331AOW
                    • Electrolux EC4231AOW
                    • Gram FB 3099-90
                    • Scandomestic SB300A++
                    • Bauknecht GT333A++
                    • Whirlpool WH 1411AE
                    • Scandomestic SB 60A+
                    • Matsui M200 CFW 18E

                    Bedøm denne artikel

                    Klik på en stjerne for at bedømme