Det er måske ikke noget, som man som sådan tænker over, men ifølge Energistyrelsen bruges omtrent 14 % af danskernes strømforbrug til køl og frys.
Står man og skal investere i en kummefryser, er det derfor et væsentligt punkt at tage med i overvejelserne. Man kan hurtigt komme til at fokusere på kummefryserens egenskaber, men det kan godt betale sig også at tjekke dens energiskala.
Energiskalaen for kummefrysere går fra A+++ til D, hvor D er den mindst energieffektive og dermed den dårligste.
En kummefryser er en af største strøm slugere og derfor også en af de største energiforbrugere i husholdninger.
I jagten på en ny kummefryser kan det derfor godt betale sig at gå efter en kummefryser i energiklasse A++ eller A+++, da man kan spare nogle penge i den anden ende.
Da energiklasse A+++ er den bedste anmærkning på energiskalaen, som kummefryseren kan få, så er det også en fryser med denne anmærkning, som vil vise det bedste resultat på energiregningen.
En fryser med denne anmærkning vil dog også være væsentlig dyrere end de frysere, som har en anmærkning med en lavere energiklasse.
Denne prisforskel skyldes, at der for at opnå denne anmærkning stilles høje krav og det betyder, at der er behov for anderledes materialebrug samt isolering, hvilket får både produktionsomkostninger og salgsprisen til at stige.
Energistyrelsen har lavet en opgørelse, hvor man kan se, hvor stor forskel der er mellem de forskellige energimærkninger. Man kan eksempelvis se på en kummefryser i energiklasse A med en kapacitet på 400 liter, den bruger omkring 425 kWh om året.
Hvis man så ser på en kummefryser med energimærkningen A+++ med samme kapacitet, så bruger den blot 170 kWh om året.
Laver man så et lille regnestykke med udgangspunkt i, at en kWh koster 2,25 kroner, så vil kummerfryseren med energiklasse A koste 956,25 om året, hvor kummefryseren med energiklasse A+++ kun vil koste 382,5 kroner om året.
Det betyder, at man ved at købe en kummefryser med en energiklasse A+++ frem for en kummefryser med energiklasse A vil kunne spare 5737,5 kroner over en periode på 10 år.
Det giver et klart billede af, at selvom det er dyrere at investere i de mere energivenlige frysere, når man står med pengepungen fremme, så kan det tydeligvis godt betale sig på længere sigt.
Mange kummerfrysere når dog ikke energimærkningen med A+++, men der findes mange gode modeller, som opnår A++, som er den næstbedste energimærkning. Er du nysgerrig på at vide mere om elforbrug og energimærkninger, kan du læse mere hos Energistyrelsen.

Hvis du vil læse om flere produkter, så se også vores test-guides om Krøllejern, Bæreseler, Hårtrimmere og meget mere her på siden.
Fryserens placerings betydning for elregningen
Derudover er det også væsentligt at forholde sig til fryserens placering, da dette ligeledes kan have betydning for sin elregning.
Man bør derfor medtænke, hvor man placerer fryseren. Mange vælger at stille deres fryser i en garage eller et skur, da der i forvejen ofte er koldt.
Det kan dog betyde, at du kan komme til at betale op mod 1000 kroner mere årligt, end hvis kummefryseren placeres mere fordelagtigt.
Man tror måske, at det er godt at placere fryseren koldt, men det kan koste dyrt, da de fleste frysere er lavet til at fungere i rum med temperaturer på minimum 16 grader.
Det betyder, at en frysers kompressor simpelthen ikke vil fungere optimalt ved for lave rumtemperaturer.
Derfor vil fryseren bruge mere energi, og man kan i værste tilfælde risikere, at den bliver ødelagt, da den skal køre mere for at holde det rette tryk.
Det kan være svært at forstå, da fryseren jo fungere godt ved at være kold indvendigt, men dette er ikke tilfældet for dens mekanik, som netop sørger for at holde fryseren kold.
En konsekvens kan være, at hvis fryseren står for koldt, så kan olien i fryserens kompressor blive så tyk, at den ikke vil kunne smøre kompressoren.
Det får den konsekvens, at stempelringen bliver slidt, når ikke den bliver smurt. Hvis dette er tilfældet, kan man risikere, at kompressoren med tiden vil blive utæt, hvorfor den så må køre endnu mere for at opnå det rette tryk, og dermed bliver den ødelagt.
TV2 har lavet et indslag i samarbejde med Energitjenesten, hvor man kan se vigtigheden af fryserens placering. Det kan findes på TV2’s hjemmeside.
Læs også: Test af de 10 bedste billige fladskærme
Læs også: Oversigt: Find den bedste køletaske i test