Er du på jagt efter de bedste løbebukser? Vi har udvalgt vores favoritter

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 19.11.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Er du på jagt efter nye løbebukser? Vi har udvalgt vores favoritter

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Når du skal ud og løbe, er det ikke nok med løbesko i god kvalitet. Når du løber og bliver varm, og lårene gnider mod hinanden, skal dine løbebukser – og stoffet de er lavet af – kunne tilpasse sig og helst ikke genere. 

Vi har set på en række løbebukser, som efter vores vurdering er de bedste bud på markedet. Uanset, om du skal på løbetur i byen, på landet eller på løbebånd skal du have det rigtige udstyr.

I vores oversigt finder du en gennemgang af vores favoritter, en  købsguide og svar på de mest almindelige spørgsmål, hvad angår køb af løbebukser.

Er du på jagt efter nye løbebukser? Vi har udvalgt vores favoritter

forbruger-test.dk

Rockay Men’s Tights Dolphin Blue – anti-odør herre løbebukser

Rockay Men’s Tights Dolphin Blue – anti-odør løbebukserRockay Dolphin Blue er et par løbebukser, der er designet helt simpelt. Du skal have det så behageligt som muligt i dine løbebukser, og det er der blevet tænkt over her.

De flade søm reducerer friktion, så du ikke bliver generet. Nede ved benene er der en lynlås, du nemt kan åbne for nedkøling.

Reflekserne i bukserne sidder i Rockay-logoet, der er printet nede ved læggene. Så kan du blive mere synlig, uden at du skal til at tilføje en masse forskellige reflekser.

Løbebukserne er designet i en mørkeblå, eller ”delfinblå”, farve. Det hjælper dig med at få noget andet end sort og gråt ind i din sportsgarderobe, og så gør det det sværere for sved at vise sig som mørke plamager.

Rockay Dolphin Blue er lavet af 89% genbrugspolyester og 11% elastane, der giver dig et godt stræk. En lille lomme ved højre side tillader dig at tage telefon eller nøgler med på løbeturen.

Løbebukserne til herre er designet til et køligere klima og indendørstræning. Rockay’s løbetøj er blevet testet af atleter, og de er beregnet til at skærme dig mod elementerne så vidt som muligt.

Rockay Dolphin Blue er lavet med anti-odør teknologi, mens de stadig er åndbare. På den måde tørrer løbebukserne hurtigere, og du kan vaske mindre – hvilket hjælper dig med at passe bedre på bukserne.

Fordele

 • Lavet af genbrugsstof
 • Lomme i højre side
 • Polygiene anti-odør teknologi

 


Nike Swift – Nike løbebukser til hverdagsbrug

Nike Swift – løbebukser til hverdagsbrugSelvfølgelig ville Nike også dukke op på listen, og de første løbebukser fra det kendte firma er Nike Swift til mænd. Nike Swift har Dri-FIT teknologi, der transporterer sved og holder dig så tør som mulig.

Der er både lommer på siden af løbebukserne og bagpå, og de kan selvfølgelig lukkes med lynlås. Det gør det nemt at have telefon eller nøgler med.

Bukserne er sorte og enkle, hvilket gør det nemt for dig at parre dem med en løbetrøje. Nike-ikonet fungerer også som en refleks, de enkle løbebukser er perfekte til basisbrug.

Der findes ikke mange mennesker, der ikke i det mindste kan genkende Nike’s logo. Det innovative firma har fortsat deres udvikling af sportstøj med de her løbebukser, og der er blevet fokuseret på hver eneste lille detalje, så de kan blive så optimale som overhovedet muligt.

Nike Swift Løbebukser er i den lidt dyrere ende, hvad angår løbebukser. Bukserne er lavet som en blanding af løbebukser og tights, hvilket også gør dem meget behagelige til almindelig brug i hjemmet.

Det er muligt at få Nike Swift Løbebukser fra størrelse S til 2XL og fås både i herre og dame model. Bukserne kommer kun i sort.

Løbebukserne har en praktisk indsnævring ved anklen, og det strækbare materiale giver dig den nødvendige plads til at bevæge dig frit. Nike Swift er desuden produceret med mindst 50% genbrugsmateriale, mere præcist genbrugt polyestermateriale.

Fordele

 • Dri-FIT teknologi
 • Lynlåslommer på siden og bagpå
 • Strækbart materiale
Ulemper

 • Høj pris

  Adidas Essentials – komfortable løbebukser med lomme

  Adidas Essentials – komfortable løbebukser til de fleste formålAdidas Essentials er bukser designet til dig, der nyder et sportsinspireret look. Du kan gå direkte fra træning og ud i gadebilledet, uden at nogen vil så meget som løfte et øjenbryn.

  Joggingbukserne er designede af Adidas, der er et anerkendt mærke indenfor sport. Den bløde bomuld og det genanvendte polyester giver en lækker komfort, både til træning, i hverdagen og på farten. Buksernes smalle pasform ved anklerne sørger for, at det er dine sko, der får lov til at være i fokus, og det er altså det perfekte valg til sneakerheads.

  Bukserne har sidelommer, der giver dig plads til nøgler, pung eller telefon. De er lige så funktionelle i hverdagen som til træning, og du kan helt selv bestemme, hvornår de skal bruges til hvad.

  Adidas Essentials kan købes til en meget fornuftig pris, og de kan fås fra størrelse small til 2XL. Joggingbukserne er perfekte til at træne i fitnesscentret eller slappe af i hverdagen.

  Bukserne er mellemhøje ved taljen, der er elastisk med løbesnor, men har ellers en almindelig tilspidset pasform. Det sorte design med Adidas-logiet nederst på buksebenet giver en klassisk og diskret look, så de ikke tager fokus fra dine sko eller resten af dit outfit.

  Bukserne sidder løsere end typiske løbebukser, men sidder stadig ved omkring taljen og ved anklerne. De er også gode at bruge til mere statisk træning som vægtløft.

  Fordele

  • Almindelig pasform
  • Sidelommer
  • Behagelige
  Ulemper

  • Ikke helt tætsiddende

   Nike Phenom Elite Shield Run Division – løbebukser, der kan klare vind og vejr

   Nike Phenom Elite Shield Run Division – løbebukser, der kan klare vind og vejrNike Phenom Elite er løbebukser til mænd, skabt af Nike Shield-materialet, der er designet til at modstå naturens mere frustrerende vejr. Vind og regn bider ikke på bukserne her, og du kan komme afsted, selvom naturen siger nej.

   Med reflekterende elementer skal du heller ikke bekymre dig om at klistre reflekser på bukserne. 

   Som et godt par løbebukser bør have, er der en tovejs-lynlås fra linningen til anklerne, så du kan tilpasse luftgennemstrømningen. Det giver dig større kontrol over din egen komfort.

   Løbebukserne har et helt unikt design med en næsten turkis forside og sort bagside. En sideeffekt af Nike Phenom Elites vind- og vandafvisende materiale er, at løbebukserne måske ikke er de mest æstetisk behagelige. Men de mange kvaliteter vejer op for looket, og løbebukserne egner sig helt perfekt til det, de er designet til. 

   Med både sidelommer og en lomme bagpå kan du nemt medbringe telefon og nøgler på din løbetur, uden at bekymre dig om, om de falder ud. Nogle af lommerne er meget små, så der kun lige er plads til det mest nødvendige. Det sørger for, at du ikke kommer til at slæbe en masse unødvendige genstande med på din løbetur.

   Bukserne kan fås i størrelse S, M, L og XL.

   Fordele

   • Kan modstå vind og regne
   • Side- og baglomme
   • Indbyggede reflekser
   Ulemper

   • Materialet falder ikke i alles smag

    Rockay Women’s Tights Dolphin Blue – løbebukser skabt af genbrugsmateriale

    Rockay Women’s Tights Dolphin Blue – løbebukser skabt af genbrugsmaterialeListens første løbebukser kvinder er Rockay Dolphin Blue, der på mange måder ligner herremodellen, vi beskrev tidligere. Løbebukserne er tætsiddende, men giver dig stadig den maksimale komfort og rækkevidde, så du ikke møder nogen hindringer i din træning.

    Det holdbare materiale giver dig et godt sæt løbebukser med en lomme, der tillader dig at tage din telefon med på turen uden problemer eller ekstra tilbehør. Rockay Women’s Tights har desuden en højere talje, der giver en bedre sikkerhed, når du løber – taljen kan tilpasses.

    Nederst ved benet finder du et selvlysende Rockay-logo, der hjælper dig med at blive set på de tidlige morgenløb eller i vinterhalvåret.

    Løbebukserne er fremstillet af det samme 89% polyester og 11% elastane som deres modpart. De har den samme fantastiske stræk- og sammentrækningsevne, så du ikke skal bekymre dig om at ødelægge materialet med en forkert bevægelse.

    Bukserne er perfekte både til løb i hverdagen og fitnesscenteret. Den lille lomme er sikker og stabil, så du ikke skal bekymre dig om at miste eller tabe dine værdigenstande.

    Rockay Doplhin Blue kommer i størrelsen XS til XL. Bukserne er behandlet med Polygeine anti-odør-teknologi, der både er åndbart og resulterer i hurtigere tørring. Det betyder desuden også, at du kan vaske mindre, og dermed slide mindre på bukserne.

    Ligesom det mandlige design er Rockay Women’s Tights testet af atleter, og bukserne er blevet sat op mod de forskellige elementer. Løbebukserne skærmer dig bedst muligt, uden at sidde ubehageligt eller fjerne noget fra din performance.

    Fordele

    • Lavet med genbrugsmaterialer
    • Holdbart stof
    • Lavet med genbrugt stof

    Nike Essential 7/8 – løse og behagelige dame løbebukser

    Nike Essential 7/8 – løse og behagelige løbebukser til kvinderNike Essential 7/8 er løbebukser til kvinder, designet i et løst og afslappet look til dig, der vil have en pause fra tætsiddende leggins. Med en stadig flot pasform får du mere rum og luft om benene, og den sorte farve gør dem diskrete, så du kan slippe for mønstre og larmende farver.

    Designet af Nike er løbebukserne beregnet til sportsbrug, men de er mindst lige så afslappende at have på i hjemmet i weekenden, hvor der skal skrues lidt ned. Det elastiske og svedtransporterende materiale skal give dig den størst mulige komfort, uanset om du træner eller slapper af.

    Bukserne har sidelommer med en praktisk lynlås, så du kan tage dine værdigenstande med til træning eller ud på en løbetur, uden at bekymre dig om at tabe dem.

    Nike Essential 7/8 er lavet med Dri-Fit teknologi, der holder dig både tør og godt tilpas. Nike Flex-materialet er elastisk og følger din krops bevægelser, og løbebukserne er designet med indvendigt snoretræk. Så kan du tilpasse bukserne, så de altid sidder bedst muligt fast.

    Bukserne er produceret af Nike, der både er et kendt og rost brand. Men der er ingen grund til at frygte prangende logoer her. Det lille Nike-tjekmærke sidder nede ved anklen og er næsten usynlig – her er der nemlig fokus på løbebukserne og deres funktion, ikke oprindelsen.

    Nike Essential 7/8 fås i størrelse XS til XL og har benlængden 7/8 – det vil altså sige, at de stopper lige over anklerne.

    Fordele

    • Sidelommer med lynlås
    • Dri-Fit teknologi
    • Elastisk materiale
    Ulemper

    • Ikke alle foretrækker ankelbukser

     Adidas Comfortable Track – komfortale løbebukser med lomme

     Adidas Comfortable Track – det komfortable valgAdidas Comfortable Track er joggingbukser til kvinder fra Adidas. Løbebukserne er ideelle til sport i hverdagen og afslapning i weekenderne, og den løse pasform giver dig en pause fra de ellers typisk lidt strammere løbebukser.

     De er løbebukser er til dem, der gerne vil have ekstra komfort. Med både en lomme på siden og bagpå er der rig mulighed for at medbringe telefon og nøgler, når du dyrker sport – dog er disse lommer uden lynlås.

     Adidas Comfortable Track er designet som typiske Adidas-produkter med striberne ned langs buksebenet og logoet ved låret. De her løbebukser kan strammes ind med en snøre ved livet, og ellers er de meget diskrete. Det sorte materiale gør dem perfekte til dig, der bare gerne vil træne for dig selv, og ikke har behov for vilde mønstre eller larmende farver.

     Adidas Comfortable Track kan fås fra størrelse XS til XL. Løbebukserne er lavet af 100% nylon og har åndbart mesh, så din krop kan komme af med overskudsvarmen.

     Fordi pasformen her er noget løsere, egner Adidas Comfortable Track sig godt til statisk træning, altså med vægte eller maskiner, eller afslapning derhjemme – men du kan også sagtens bruge dem som løbebukser.

     Adidas Comfortable Track er især gode, hvis du først lige er startet. I og med materialet er sidder løsere, er de ikke ideelle at løbe i på blæsende dage. Men deres behagelige design er godt til dig, der generelt godt kan lide træning, og kan sagtens bruges de første gange, når du bare skal se, hvad du synes.

     Løbebukserne stopper lige over anklerne og sidder også her lidt løsere, så du bedre kan få luft.

     Fordele

     • Løs pasform
     • Side- og baglommer
     Ulemper

     • Lommerne har ikke lynlås

     Adidas Knit – diskrete løbebukser til hverdag og weekend

     Adidas Knit – diskrete løbebukser til hverdag og weekendAdidas Knit er jogging- og løbebukser til kvinder. Det neutrale og komfortable design gør dem perfekte til både hverdag og træning, og den lidt løsere, om dog stadig normale, pasform gør, at du nemt kan have knæbind eller anden nødvendig støtte indenunder.

     Løbebukserne er designet med svedtransporterende Aeroready-teknologi, så du får den størst mulige komfort, og ikke skal irriteres af sved eller varme. Med lommer i siden kan du medbringe nøgler eller telefon, uden at skulle iføre dig en masse ekstraudstyr som en mobilholder.

     Bukserne kan fås til en rigtig fin mellem-pris – de er ikke så dyre, som andre mærkevarer ofte kan blive, men kommer stadig med god kvalitet og lækker funktion.

     Adidas Knit har en elastisk talje og kan spændes ind ved livet, så det altid sidder så godt som muligt.

     Modsat andre Adidas-produkter får du her ikke de åbenlyse Adidas-striber – i stedet er de blevet inkorporeret i ordet ”Adidas”, der er blevet printet på siden. På den måde er bukserne ekstra diskrete. Så er du ikke den største fan af åbenlyse brands, kan du med Adidas Knit få Adidas’ kvalitet, uden at bukserne er så genkendelige som eksempelvis Adidas Comfortable Track bukserne.

     Adidas Knit løbebukserne kan fås i størrelse S, M, L og XL. Bukserne sidder til nede ved anklerne, så du får den bedst mulige sikkerhed og pasform, mens du stadig kan beholde det lidt løsere og mere komfortable design.

     Fordele

     • Normalt fit
     • Aeroready-teknologi
     • Sidelommer
     Ulemper

     • Ikke helt tætsiddende

      Købsguide: Sådan finder du de rigtige løbebukser

      Uanset, om du leder efter løbebukser til herrer eller løbebukser til damer, er der nogle ting, du er nødt til at se efter.

      Først og fremmest skal de selvfølgelig have en behagelig pasform. Du skal kunne koncentrere dig om at løbe, og ikke på ubehag fra dine løbebukser. Løbebukserne skal hverken glide ned eller krybe op. Du kan med fordel se efter løbebukser med gummi- eller silikone kant, der holder stoffet på plads.

      Materialet skal helst være svedtransporterende eller -absorberende. Det kan blive en sundhedsrisiko at løbe i bukser, uden at kunne komme af med varmen og sveden. Desuden skal materialet være fleksibelt, så du kan løbe og strække efter behov. Du kan med fordel sørge for at teste fleksibiliteten, inden du køber løbebukserne, og lav gerne nogle spark og stræk for at teste dem ordentligt.

      Det sidste, du er nødt til at have på dine løbebukser, er reflekser. Reflekser indbygget i tøjet mindsker risikoen for uheld, når du løber om aftenen eller i den mørkere del af året.

      Mindre vigtige ting, du virkelig bør overveje, når du køber løbebukser, er lynlås ved benene og en lomme ved lænden. På den måde kan du nemmere komme ud af bukserne, når du er klam og svedig efter en tur, og du kan have dine nøgler med på en sikker og forsvarlig måde.

      Når du lige er gået i gang med at løbe, kan du godt nøjes med at løbe i træningstights. Men hvis du vil fortsætte med at løbe, så bør du købe et par ordentlige løbebukser hurtigst muligt.

      Sådan kommer du i gang med at løbetræne

      Det er vigtigt at starte småt, når du skal i gang med at løbetræne. Selvom du har løbet tidligere eller dyrket andre former for motion, så er løbetræning noget unikt. Det er fint, at du har de rigtige løbebukser og et godt løbeur, men der er også teknik involveret.

      Det bedste, du kan gøre for dig selv, er at starte med walk-n-run. Hvis der ikke er en løbeklub med et program, du kan hoppe på, i dit nærområde, så find ét på nettet. Start stille ud, også selvom du er i god form. Du kan få seriøse skader af at lægge for hårdt ud, så det er bedre at tage det stille og roligt end at starte med et halvmaraton.

      Når du starter med at løbetræne, så tag nogle små ture rundt i nærområdet. Hvis du er usikker og gerne vil starte et sikkert sted, så find et træningscenter, hvor du kan starte ud – evt. med en personlig træner.

      Har du haft skader, så konsulter gerne din læge eller fysioterapeut. De kan vejlede dig i, hvordan du bedst muligt undgår at gøre ondt værre. Med skader kan det godt være, et løbebånd derhjemme eller i et træningscenter er bedre. Så mindsker du chancen for at vrikke om eller blive generet af underlaget.

      Hvad er ”Runners High”?

      Nogle mennesker oplever et næsten euforisk stadie efter en løbetur, og det kaldes ”Runners High”. Det er blevet påvist, at fænomenet mindsker angst og smerte, og i mange år er det blevet linket til udløsningen af endorfiner.

      I nyere tid er der blevet forsket mere i ”Runners High”, og det er blevet set, at fænomenet kan have samme effekt på hjernen som diverse stoffer. Løb kan altså forårsage en effekt, der har samme effekt som rusmidler, men uden de farlige bivirkninger, der eller risikeres.

      Det er svært at forske i ”Runners High”, og derfor er der ikke meget videnskabelig baggrund til det. Men fænomenet er meget virkeligt, selvom ikke alle oplever det.

      FAQ

      Hvad kendetegner et par gode løbebukser?

      Løbebukser skal have en god længde og sidde ordentligt ved anklerne. De må ikke sidde for løst eller krybe op. Ofte har de gummi- eller silikone kant, så de holder sig fast.

      Hvad koster et par gode løbebukser?

      Prisen på løbebukser varierer meget, men takket være både stort udbud og efterspørgsel, kan du ofte finde nogle på tilbud. Løbebukser koster typisk mellem 200,- og 600,- kroner.

      Er løbetræning sundt?

      Selvom det ikke altid føles sådan, så er løbetræning rigtig sundt – så længe du gør det ordentligt og passer på dig selv.

      Vores skribent og research-team

      Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

      Find mere information her

      Bedøm denne artikel

      Klik på en stjerne for at bedømme