Vi har ikke kun samlet de bedste løbehjul, men også gode råd samt tips og tricks. Disse råd er gode til at forlænge holdbarheden på dit løbehjul, samt hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du skal købe et løbehjul samt hvordan du bedst vedligeholder et løbehjul. Her følger nogle gode løbehjul råd.
Brugssituation
Når du køber et løbehjul, så skal du overveje hvad dig, eller dit barn, skal bruge det til. Skal det eksempelvis bruges til tricks, så bør du overveje et løbehjul, som er mere solidt og avanceret i forhold til et, som skal bruges til og fra skole. De løbehjul som vi har fundet i denne test sammenligning, kan både bruges til tests, men også som et transportmiddel til og fra skole. Skal det til gengæld bruges som et primært transportmiddel til skolen, så er det værd at overveje et sportsløbehjul.
Store eller små hjul
Du skal også afgøre størrelsen på hjulene, når du køber et løbehjul. Hjul, som er større end 110 mm, har både sine fordele og ulemper. En fordel er f.eks. at et løbehjul er mere rart at transportere sig på, da de store hjul ikke er så følsomme overfor huller og ujævnheder i vejene – f.eks. sten og krus. Mindre hjul er til gengæld bedre til tricks. De giver en hurtigere acceleration og en bedre kontrol over løbehjulet når du kører – derfor er det perfekt til tricks, da du kan køre hurtigt, samtidig med at du har overblikket.
Skarpe kanter kan være farlige
Når du køber det første løbehjul til dit barn, så skal du være OBS på skare kanter, f.eks. ved decket eller bremsen. Hvis der er en eller flere skarpe kanter, så kan det i værste tilfælde betyde at barnet vil skære sig, hvis vedkommende vil justere noget. Dette bør selvfølgelig ikke være en mulighed, og du bør derfor se hvordan du kan få fjernet disse skarpe kanter bedst muligt.
Se vores artikel om løbeure, strygejern, printere og trådløse routere her!
Den vigtige sikkerhedmekanisme
De flere løbehjul har en special mekanisme, som kan klappe den sammen. Du bør dog tjekke denne mekanisme er solid og spændt fast inden du giver dit barn lov til at bruge løbehjulet. Hvis mekanismen ikke er spændt ordenlig sammen, så betyder det, at den nemt vil kunne klappe sammen – og dette er især farligt, hvis du kommer ud for en ulykke. Du bør også overveje om du overhovedet vil have denne mekanisme på dit løbehjul. Hvis du f.eks. gerne vil lave tricks, så er mekanismen ret unødvendigt, da det er de færreste børn som gider at klappe det sammen.
Det solide deck
Decket er som bekendt den del af løbehjulet, hvor du står på, og hvor hjulene er monteret. Derfor er det også selvsagt, at denne del af løbehjulet skal være solid, eftersom den tager imod din kropsvægt i forbindelse med tricks. Om dit deck er ekstra solid eller ej, afhænger faktisk af hvilket løbehjul du køber. Hvis du køber et løbehjul til tricks, så er det ekstra forstærket – og derfor vil veje mere.

Forskel på hjul
Der er også stor forskel på hjul, så dette skal du også være opmærksom på, når du køber et løbehjul. Eksempelvis så er hjul med en nylon-kerne, nemme at udskifte, til gengæld så holder de ikke til at der hoppes eller laves tricks med det. Dermed er disse hjul ofte ikke beregnet til tricks-løbehjul. Hjul med aluminiums-kerne er meget hårdere, og kan derfor holde til meget mere. Disse er derfor oplagt, hvis du skal lave tricks med dit løbehjul. Der er dog også en ulempe ved disse hjul, eftersom de er ret svære at udskifte. Her skal du være opmærksom på, at hjul og kugleejer sælges separat, når du køber ekstra reservedele til dit løbehjul. Til gengæld, så er forhjulet på et sportsløbehjul et standard cykelhjul, og dermed nemt at udskifte. Til gengæld er baghjulet sværere. Det er et 20 tommer specialhjul, som ofte skal bestilles hjem, og derfor kan det godt tage lidt tid, før du får dit sportsløbehjul kørende igen.
Brems med måde
Selvom løbehjulet, som du har købt, er billigt eller dyrt, så skal du huske at benytte bremsen med måde. Når du bruger bremsen, specielt på asfalt, så sker fænomenet flat spot. Det vil sige, at hjulet slides op på ingen tid, samtidig med at det bliver firkantet. Dermed vil du til sidst ikke kunne køre på det. Det betyder selvfølgelig at du skal holde øje med hjulene på dit løbehjul. Når du f.eks. bremser, eller laver stunts, så slider du automatiske på hjulene. Et hjul bør derfor udskiftes senest når det er slidt med 30%. Skifter du det senere, kan du risikere at hjulet flækker.
Efterspænd dit løbehjul
Det er vigtigt at spænde ens løbehjul, inden man skal ud at køre. Vi anbefaler, at du anbefaler inden du skal ud at køre – hver gang. Når du laver stunts og tricks, bliver det samtidig udsat for en masse slag og stød. Det betyder at spænding går lidt af. Samtidig kan diverse skruer og møtrikker løsne sig, og det kan godt gå hen at blive farligt. Derfor synes vi helt klart, at du skal efterspænde hver gang du vil ud at køre.
Decket holder ikke for evigt
Hvis du er typen som laver rigtig mange stunts på din løbehjul, så skal du passe på decket. Et deck holder ikke for evigt, hvilket betyder at det på et tidspunkt kan knække fordi det har været udsat for en overbelastning over en længere periode, hvilket faktisk er helt normalt. Der er dog en måde, hvor du kan minimere belastningen. Eksempelvis kan du ved hårde landinger, gå ned i knæ, når du får kontakt med underlaget/decket. Yderligere, vil vi også gerne lige gentage os selv fra før. Husk at efterspænde alt, så der ikke er noget som glider eller vrider af ved diverse tricks.
Se også denne artikel på legehjulet.dk: Køb Det Bedste Løbehjul – Trick Løbehjul, Transport til Børn og Voksne
Se også artiklerne: Test af de 6 bedste projektorer
Læs også: Segboard – bedste segboards i tests.