Test af de 7 bedste Løbehjul

Mangler du en sjov, hurtig måde at komme rundt på? Eller en ny hobby? Et løbehjul kan både få dig rundt, eller bruges til at lave fede tricks på! Find de bedst her.

Udgivet 28.06.2019 | Senest redigeret 27.11.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Der findes en række produkter på markedet i dag til at komme fra A til B. Dem, der bliver gennemgået her nedenunder, har udmærket sig i diverse tests og er af både eksperter inden for området og forbrugere som bruger løbehjul i deres hverdag blevet vurderet til at være topscorer.

forbruger-test.dk

4.62 13

PUKY R 03 L Løbehjul – Fokus på sikkerhed og komfort
PUKY - R 03 L Løbehjul - Sort (5200)

Kundeanmeldelser

En række kunder har givet PUKY R 03 L Løbehjulet hele 5 ud af 5 stjerner. Disse testresultater er baseret på 3 brugeranmeldelser. 

Gode ting ved PUKY R 03 L 

 • Medfølgende ringeklokke
 • Smart design
 • Fokus på komfort

Mere information om PUKY R 03 L Løbehjulet 

Dette PUKY R 03 L Løbehjul er en super god måde, hvorpå dit barn kan træne sine motoriske evner. Dette løbehjul er nemlig kun udstyret med to hjul, hvormed det sammenlignet med PUKY løbehjulet, som har tre hjul, altså kræver mere balanceevne at bruge. Derfor kan PUKY R 03 L løbehjulet være en super god erstatning, når dit barn er vokset fra sit trehjulede løbehjul. 

Dette løbehjul er specielt designet med fokus på komfort, såvel som på sikkerheden. Løbehjulets to hjul er store og fyldt med luft, hvilket giver et behageligt ridt, da luften i dækkene er med til at nedsætte vibrationer. Hjulene kan desuden uden problemer køre over småsten og mindre huller. Dertil er styret betrukket med gummi, hvilket er med til at beskytte ansigt og tænder, hvis uheldet skulle være ude. 

For at gøre løbehjulet endnu mere sikkert, så er det udstyret med et skridsikkert trinbræt. Dermed står barnet godt fast på trinbrættet – også selvom det skulle blive vådt. Løbehjulet har derudover en bremse bagtil, såvel som en støttefod, hvilket gør det super nemt for dit barn at parkere løbehjulet. 

Udvalgte Specifikationer 

 • Gummihjul med slange. 
 • Fodbremse bagtil. 
 • Sikre gummihåndtag. 
 • Støttefod/stander. 
 • Vægt: 4,5 kg. 
 • Til børn fra 2 år / 95 cm høj.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

PUKY Trehjulet Løbehjul – Specialdesignet til de mindste

 PUKY Trehjulet Løbehjul RosaKundeanmeldelser

Dette fine PUKY Trehjulede Løbehjul i rosa har scoret 5 ud af 5 stjerner. Løbehjulets testresultater er baseret på 7 anmeldelser fra kunder, som har købt løbehjulet. 

Gode ting ved PUKY Trehjulet Løbehjul

 • Justerbart styr
 • Smart design
 • CE godkendt

Mere information om PUKY Trehjulet Løbehjul 

Dette PUKY trehjulede løbehjul er det perfekte valg, hvis du leder efter et begynder-løbehjul til den mindste i familien. Løbehjulet er nemlig beregnet til de mindre børn omkring 2 års alderen, da det har en max belastning på 20 kg. Dermed egner løbehjulet sig altså ikke til brug af voksne eller større børn. 

Løbehjulet er desuden designet med tre hjul. Dette gør det langt nemmere at holde balancen på løbehjulet, hvilket altså kan være en kæmpe fordel, hvis det er første gang, at ens barn skal prøve at køre på løbehjul. For at gøre oplevelsen god og sikker for barnet, så er løbehjulet selvfølgelig udstyret med et sikkerhedshåndtag, såvel som styrpolstring, hvormed det er ganske behageligt for barnet at holde om styret med hænderne. 

Dertil så har løbehjulet et justerbart styr. Det vil altså sige, at man kan stille på løbehjulets højde, hvormed det altså kan indstilles perfekt til lige netop dit barn. Dette løbehjul kommer i en flot rosa farve, og designet på løbehjulet gør det muligt at pynte den med en klokke eller endda en fin kurv. 

Udvalgte Specifikationer

 • Justerbart styr: 55-67 cm. 
 • Højkvalitets skumdæk. 
 • Sikkerhedshåndtag og styrpolstring. 
 • Max belastning: 20 kg. 
 • Til børn fra 2 år / 85 cm høj. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

My Hood 200 Løbehjul – Perfekt til både børn og voksne

My Hood 200 LøbehjulKundeanmeldelser

Dette sjove og alsidige løbehjul har scoret hele 5 ud af 5 mulige stjerner. Testresultaterne er baseret på 2 kundeanmeldelser. 

Gode ting ved My Hood 200

 • Høj maxbelastning
 • Skabt med fokus på kvalitet
 • Kraftig bremse og høj sikkerhed

i samarbejde med PriceRunner

Mere information om My Hood 200 Løbehjulet

Hvis der skal fart over feltet, så er dette My Hood 200 Løbehjul den perfekte løsning – og det er uanset, om det er til børn eller voksne. Løbehjulet kan nemlig indstilles i højden, hvormed den altså kan passe både de store og de små i familien. Dette er ligeledes også ensbetydende med, at dit barn kan bruge løbehjulet igennem mange år, da løbehjulet kan ”vokse” sammen med barnet. 

Løbehjulet er desuden udstyret med en solid rørramme, såvel som nogle gode og store kvalitetshjul. Hjulene er designet til at give et stabilt og blødt ridt, hvormed det altså er et løbehjul, som er ganske sikkert og enormt behageligt at køre på. Faktisk er løbehjulet bygget så solidt, at den kan holde helt op til 100 kg.

Det er netop et løbehjul, som er designet med fokus på den gode kvalitet, såvel som på sikkerheden. Løbehjulet er nemlig udstyret med en kraftig bremse på baghjulet, sådan det er nemt at komme i hold, selv hvis man har god fart på.

Udvalgte Specifikationer 

 • Farve: Pink/Hvid.
 • Rørdiameter: 30 mm. 
 • Materiale: Kraftig aluminium og stål. 
 • 200 mm store kvalitetshjul med ABEC 5 kugler.
 • Vægt: 3,6 kg. 
 • Længde: 92 cm. 
 • Justerbar højde: 88 – 98 cm. 
 • Max belastning: 100 kg. 

Razer Gorm Trick

løbehjul Hvis man er nybegynder til at køre på løbehjul, så kan det ofte være svært at finde den rette. Vi mener dog, at Razor, i dette tilfælde, har lavet den perfekte model til en nybegynder.

i samarbejde med PriceRunner

Video Anmeldelse af Razer Gorm Trick

Gode ting ved Razer Gorm Trick

 • Deck-materiale: Aluminium
 • Vægt: 2,5 kg

Mere information om Razor Gorm Trick

Hvis man er nybegynder til at køre på løbehjul, så kan det ofte være svært at finde den rette. Vi mener dog, at Razor, i dette tilfælde, har lavet den perfekte model til en nybegynder. De gule håndtag på styret, sikrer et godt greb, så du har kontrol over løbehjulet. Udover at være den perfekte løbehjul til nybegynder, så er den også utrolig nem at samle. Selve Hi T-baren, hvilket i daglig tale kaldes styret, er meget hurtigt og nemt at montere. Brugerne, som i forvejen har købt dette løbehjul, er også begejstret for den. De kalder den ”et rigtig godt køb til prisen”, ”et rigtig fint løbehjul” samt et tilfredsstillende produkt der bruges hver dag. Dette løbehjul er også sikkert at bruge, da det er lavet med kvalitetskomponenter samt selve decket, hvor du står på, har en anti-slip fodplade. Denne Razer trick løbehjul er perfekt til dig som gerne vil lære diverse små tricks på ramper og små bakker. Derfor synes vi helt klart, at denne løbehjul er pengene værd, både for børn og unge – specielt hvis de er nybegyndere. Dette Razer GORM Stunt løbehjul er perfekt til dig, som vil blive bedre til at lave seje tricks, hops og stunts. Løbehjulet har også en anti-slip fodplade. Det vil sige, at du står utrolig godt fast på løbehjulet og dermed risikerer du ikke at falde af, hvis du bremser hårdt op eller laver et mindre trick.

MCU-Sport Street

løbehjul Hvis man tror at et løbehjul kun er for de mindste, så tager man grueligt fejl. Denne lækre MCU-sport street løbehjul er bygget primært til ældre børn, unge og voksne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af MCU-Sport Street

Gode ting ved MCU-Sport Street

 • Kraftig bremse på baghjul
 • Justerbart styr fra cirka 89-104 cm.
 • Maks. brugervægt: 100 kg

Mere information om MCU Sport Street XL

Hvis man læser de mange anmeldelser på nettet, så kan man også læse positive kommentarer om løbehjulet. ”Super godt og stabilt” bliver løbehjulet bl.a. omtalt som. Vi synes også, at der har manglet et løbehjul til større børn, og med denne har vi fundet det perfekte svar. Løbehjulet her er bygget i en fantastisk kvalitet, specielt med henblik på større børn. Denne Razer trick løbehjul er perfekt til dig som gerne vil lære diverse små tricks på ramper og små bakker. Derfor synes vi helt klart, at denne løbehjul er pengene værd, både for børn og unge – specielt hvis de er nybegyndere. Dette er løbehjulet for de store børn, og selvfølgelig også voksne. Løbehjulet har 205 mm hjul og ABEC-7 hjullejer, hvilket sikrer dig at du ikke mærke diverse rystelser fra ujævnheder i vejen. Løbehjulet er derfor til et større barn, eller voksen, og som ønsker at køre på et løbehjul for at lære seje og fede tricks. Udover har den, som de andre, en anti-slip fodplade der gør at du ikke falder af løbehjulet hvis du kommer ud for en uventet bevægelse. Der er ligeledes også støddæmpere på både forhjul og baghjul. Dette er især godt i starten, hvis du skal blive bedre til at bruge løbehjulet. Efter noget tid, så vil stunts og tricks blive nemmere for dig at udføre og lære.

Extreme Trick

løbehjul Dette løbehjul er perfekt for dig der ønsker at begynde at lave stunts, eller allerede er godt inde i at køre. Extreme Trick 3.0 er nemlig et løbehjul for både nybegyndere og professionelle.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Extreme Trick

Gode ting ved Extreme Trick

 • 100 mm hjul med ABEC-7 lejer
 • Flex Fender bremse
 • Vægt: 3,85 kg
 • Maks. brugervægt: 120 kg

Mere information om Extreme Trick

Dette løbehjul er et af de mest robuste trick løbehjul, og kan samtidig bære op til 120 kg – dermed skal du slet ikke holde dig tilbage, når du laver de fede tricks – hvilket vi elsker ved denne model! Man ser ofte, at løbehjulsproducenter har fokus på nybegynderne eller de professionelle. Denne løbehjulsproducent har dog valgt at gå mellemvejen, og lanceret et løbehjul som er for begge. Det betyder faktisk også, at jo bedre du bliver, så kan du stadig bruge denne – fremfor at du om et års tid skal købe et nyt, og meget dyrere løbehjul. Hvilket vi især kan godt lide! Vi elsker faktisk også prisen på denne model, eftersom den er både til nye og øvede brugere af løbehjul, så er det faktisk en rigtig god prisklasse. Da den er fremstillet i fantastisk kvalitet, så er du sikker på at løbehjulet kan bruges i en del år, uden at det går i stykker Dette løbehjul er fantastisk til dig, som elsker at lave tricks og stunts. Dette løbehjul er som skabt til lave forskellige tricks. Styret er 360 grader samtidig udstyret med en særlig Y-forgaffel. Løbehjulet kommer ligeledes med 100 mm og 85A-hjul, som giver hjulene et kraftigt, men smal look. Decket er ligeledes varmebehandlet og er alloy-forstærket, hvilket sikrer at du som bruger ikke pludseligt glider af løbehjulet. Størrelsen på decket er ligeledes 48 cm langt og 95 bredt samt en maksimal brugervægt på 120 kg. Dermed er det et løbehjul som passer til både børn og unge, og som gerne vil lære at lave tricks med et løbehjul.

Highwaykick 1

løbehjul Vi synes at der har manglet et fedt løbehjul til de helt mindste, hvor sikkerhed, kvalitet og udvikling er i fokus. Dette har  Highwaykick lavet svaret på. Dette løbehjul er for de helt mindste , hvor udvikling af balancen og motorik er i fokus

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Highwaykick 1

Gode ting ved Highwaykick 1

 • Det perfekte løbehjul til de mindste
 • Smart 2-i-1 køretøj

Se vores artikel om: El løbehjul testoversigt – de 10 bedste elektriske løbehjul

Mere information om Highwaykick 1

Vi synes at der har manglet et fedt løbehjul til de helt mindste, hvor sikkerhed, kvalitet og udvikling er i fokus. Dette har  Highwaykick lavet svaret på. Dette løbehjul er for de helt mindste , hvor udvikling af balancen og motorik er i fokus. Udover at kunne bruge den som et lille løbehjul, så kan man også omdanne til legetøjsscooter, ved at ligge sæddet ned. Det betyder, at dit barn ikke behøver at stå op, men kan sidde ned og køre. Dette løbehjul er for de allermindste, og der er selvfølgelig ingen smarte tricks over det. Det er en kombineret løbehjul og scooter for de helt mindste, hvilket vi synes er ret fedt. Så behøver man som forældre at købe to forskellige – hvilket selvfølgelig også kommer til at fylde i boligen. Det ergonomiske design gør også at dit barn vil forbedre sin balanceevene og motorik, hvilket vi synes er fantastisk. Løbehjulet fra Highwaykick er for de mindste – primært i alderen 1-5 år. Highwaykick løbehjulet er et såkaldt 2-i-1 legetøj, hvilket vil sige at barnet ikke behøver at skulle stå op for at bruge det. Der kan lægges et sæde ned, så barnet kan sidde på den, og dermed bruge den som en legetøjsscooter. Løbehjulet er ligeledes udstyret med tre-hjul, hvilket gør at sikkerheden er i top. Eftersom der er tre hjul, så er det markant sværere at vælte på den.

Hvorfor købe et løbehjul?

Der kan være flere grunde til at købe et løbehjul, enten til dig selv eller en anden. I dette afsnit giver vi dig et par tips til, hvorfor du netop skal købe et løbehjul lige nu. Hvis du bliver overbevidst, så kan du samtidig tage et kig på de løbehjul som vi har anmeldt.

En fantastisk gaveidé

Som barn elsker man at lave spændende ting. Nogle vil gerne tage det stille og roligt, andre vil gerne have at der kommer lidt fart på. Tilhører dit barn sidstnævnte kategori, så bør du helt klart overveje et løbehjul til ham eller hende. Specielt et trick-løbehjul vil være en fantastisk gave. En som elsker at tingene skal gå lidt hurtigt, specielt når man leger, så er en af de ovennævnte løbehjul et oplagt valg. En anden gaveidéer i dette felt er el-løbehjul til børn, som også boomer her i 2019, hvor det er blevet lovligt. Hvis du giver et løbehjul til den helt rigtige, så vi sikker på, at du bliver populær hos modtageren! Alternativt, så kan du også finde en løbehjul til dig selv. Hvis du vil prøve et andet køretøj end en cykel eller rulleskøjter, så bør du faktisk overveje et løbehjul. I dag, kan du nemt finde et løbehjul til voksne, da det ikke kun er børn som elsker at køre, og lave fede tricks, på én.

Det alternative transportmiddel

Selvom der finde mange løbehjul i dag, som primært bruges til at lave stunts og tricks med, så kan du eller en anden bruger af et løbehjul, bruge det som et alternativt transportmiddel. Et løbehjul er også velegnet til at køre inde i byen på cykelstien – dermed kan du hurtigt komme fra A til B på en lidt mere alternativ måde. Hvis du samtidig elsker at lave tricks, så kan du faktisk slå to fluer med et smæk ved at købe et løbehjul.

Andre A til B produkter? Se vores artikel om Test af de 4 bedste Elcykler

Vise vennerne de fedeste tricks!

Man kan mange ting med et løbehjul. Det meste populære ting, som man kan bruge den til, er at lave tricks. Der findes rigtig mange tricks og stunts som du kan lære, og nogle er sværere end andre. Du kan derfor allerede overveje nu, hvilke tricks du gerne vil lære, for det ser faktisk ret fedt ud. Når du forsøger at lave disse tricks, så kan du risikere at det ikke går lige godt hver gang. Vi anbefaler derfor, at  du som minimum har en eller anden form for beskyttelse på. En hjelm, knæ- eller albuebeskyttere eller andet. Så hvis uheldet skulle være ude, så slår du dig ikke så meget, som du kunne have gjort. Leder du efter bestemte tricks som du gerne vil lære, men stadig er nybegynder? Så synes vi, at du skal tage et kig på denne video, så du ordenligt kan komme igang med at lære at lave de vildeste tricks på et løbehjul.

Gode råd til dit løbehjul

Vi har ikke kun samlet de bedste løbehjul, men også gode råd samt tips og tricks. Disse råd er gode til at forlænge holdbarheden på dit løbehjul, samt hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du skal købe et løbehjul samt hvordan du bedst vedligeholder et løbehjul. Her følger nogle gode løbehjul råd.

Brugssituation

Når du køber et løbehjul, så skal du overveje hvad dig, eller dit barn, skal bruge det til. Skal det eksempelvis bruges til tricks, så bør du overveje et løbehjul, som er mere solidt og avanceret i forhold til et, som skal bruges til og fra skole. De løbehjul som vi har fundet i denne test sammenligning, kan både bruges til tests, men også som et transportmiddel til og fra skole. Skal det til gengæld bruges som et primært transportmiddel til skolen, så er det værd at overveje et sportsløbehjul.

Store eller små hjul

Du skal også afgøre størrelsen på hjulene, når du køber et løbehjul. Hjul, som er større end 110 mm, har både sine fordele og ulemper. En fordel er f.eks. at et løbehjul er mere rart at transportere sig på, da de store hjul ikke er så følsomme overfor huller og ujævnheder i vejene – f.eks. sten og krus. Mindre hjul er til gengæld bedre til tricks. De giver en hurtigere acceleration og en bedre kontrol over løbehjulet når du kører – derfor er det perfekt til tricks, da du kan køre hurtigt, samtidig med at du har overblikket.

Skarpe kanter kan være farlige

Når du køber det første løbehjul til dit barn, så skal du være OBS på skare kanter, f.eks. ved decket eller bremsen. Hvis der er en eller flere skarpe kanter, så kan det i værste tilfælde betyde at barnet vil skære sig, hvis vedkommende vil justere noget. Dette bør selvfølgelig ikke være en mulighed, og du bør derfor se hvordan du kan få fjernet disse skarpe kanter bedst muligt.

Se vores artikel om løbeure, strygejern, printere og trådløse routere her!

Den vigtige sikkerhedmekanisme

De flere løbehjul har en special mekanisme, som kan klappe den sammen. Du bør dog tjekke denne mekanisme er solid og spændt fast inden du giver dit barn lov til at bruge løbehjulet. Hvis mekanismen ikke er spændt ordenlig sammen, så betyder det, at den nemt vil kunne klappe sammen – og dette er især farligt, hvis du kommer ud for en ulykke. Du bør også overveje om du overhovedet vil have denne mekanisme på dit løbehjul. Hvis du f.eks. gerne vil lave tricks, så er mekanismen ret unødvendigt, da det er de færreste børn som gider at klappe det sammen.

Det solide deck

Decket er som bekendt den del af løbehjulet, hvor du står på, og hvor hjulene er monteret. Derfor er det også selvsagt, at denne del af løbehjulet skal være solid, eftersom den tager imod din kropsvægt i forbindelse med tricks. Om dit deck er ekstra solid eller ej, afhænger faktisk af hvilket løbehjul du køber. Hvis du køber et løbehjul til tricks, så er det ekstra forstærket – og derfor vil veje mere.

løbehjul

Forskel på hjul

Der er også stor forskel på hjul, så dette skal du også være opmærksom på, når du køber et løbehjul. Eksempelvis så er hjul med en nylon-kerne, nemme at udskifte, til gengæld så holder de ikke til at der hoppes eller laves tricks med det. Dermed er disse hjul ofte ikke beregnet til tricks-løbehjul. Hjul med aluminiums-kerne er meget hårdere, og kan derfor holde til meget mere. Disse er derfor oplagt, hvis du skal lave tricks med dit løbehjul. Der er dog også en ulempe ved disse hjul, eftersom de er ret svære at udskifte. Her skal du være opmærksom på, at hjul og kugleejer sælges separat, når du køber ekstra reservedele til dit løbehjul. Til gengæld, så er forhjulet på et sportsløbehjul et standard cykelhjul, og dermed nemt at udskifte. Til gengæld er baghjulet sværere. Det er et 20 tommer specialhjul, som ofte skal bestilles hjem, og derfor kan det godt tage lidt tid, før du får dit sportsløbehjul kørende igen.

Brems med måde

Selvom løbehjulet, som du har købt, er billigt eller dyrt, så skal du huske at benytte bremsen med måde. Når du bruger bremsen, specielt på asfalt, så sker fænomenet flat spot. Det vil sige, at hjulet slides op på ingen tid, samtidig med at det bliver firkantet. Dermed vil du til sidst ikke kunne køre på det. Det betyder selvfølgelig at du skal holde øje med hjulene på dit løbehjul. Når du f.eks. bremser, eller laver stunts, så slider du automatiske på hjulene. Et hjul bør derfor udskiftes senest når det er slidt med 30%. Skifter du det senere, kan du risikere at hjulet flækker.

Efterspænd dit løbehjul

Det er vigtigt at spænde ens løbehjul, inden man skal ud at køre. Vi anbefaler, at du anbefaler inden du skal ud at køre – hver gang. Når du laver stunts og tricks, bliver det samtidig udsat for en masse slag og stød. Det betyder at spænding går lidt af. Samtidig kan diverse skruer og møtrikker løsne sig, og det kan godt gå hen at blive farligt. Derfor synes vi helt klart, at du skal efterspænde hver gang du vil ud at køre.

Decket holder ikke for evigt

Hvis du er typen som laver rigtig mange stunts på din løbehjul, så skal du passe på decket. Et deck holder ikke for evigt, hvilket betyder at det på et tidspunkt kan knække fordi det har været udsat for en overbelastning over en længere periode, hvilket faktisk er helt normalt. Der er dog en måde, hvor du kan minimere belastningen. Eksempelvis kan du ved hårde landinger, gå ned i knæ, når du får kontakt med underlaget/decket. Yderligere, vil vi også gerne lige gentage os selv fra før. Husk at efterspænde alt, så der ikke er noget som glider eller vrider af ved diverse tricks.

Se også denne artikel på legehjulet.dk: Køb Det Bedste Løbehjul – Trick Løbehjul, Transport til Børn og Voksne

Se også artiklerne: Test af de 6 bedste projektorer

Læs også: Segboard – bedste segboards i tests.

Værd at vide om Løbehjul

 • Løbehjul findes både til børn og voksne
  Hav altid beskyttelse på, når du laver tricks på dit løbehjul!

Anmeldelse af Løbehjul

4,7 baseret pa 15 anmeldelser fra forskellige platforme

 

Denne side er anmeldt af: Olivia D. Ravn Rating 10/10

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.