Mangler du den helt rigtige løbejakke? Vi har samlet 8 gode bud på den bedste løbejakke

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 10.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Løb er en simpel og effektiv træningsform, der ikke kræver meget ekspertise eller dyrt udstyr. Du skal bare have fingrene i nogle løbesko, der sidder godt på foden og iføre dig en løbejakke, der beskytter mod vind og vejr.

Men hvad er en god løbejakke, og hvordan navigerer du i en kategori, der byder på alt fra vindtætte løbejakker til lightweight løbejakker og jakker med reflekser? 

Vi har undersøgt markedet og udvalgt en række løbejakker, som efter vores vurdering er de bedste bud, uanset anvendelsesformål. Vores oversigt giver dig de bedste forudsætninger for at finde den helt rigtige jakke til din næste løbetur. 

 

Rockay Men’s Windbreaker Dolphin Blue – åndbar udover det sædvanlige

Rockay Men's Windbreaker Dolphin Blue – åndbar udover det sædvanligeHerre løbejakken fra Rockay er skabt til dig, der hurtigt får det varmt på en løbetur. Ved Rockay Men’s Windbreaker Dolphin Blue har der været fokus på at skabe en ufattelig åndbar løbejakke, og det betyder, at du ikke bliver tynget og generet af varme og sved på din løbetur.


Løbejakken er også utrolig let, og den yder dermed beskyttelse uden at gå på kompromis med behagelighed. Den har reflekser på alle sider, men den vejer tæt på ingenting, og du lægger derfor dårligt nok mærke til, at du har den på.


Når du kommer hjem og skal pakke dine sko og løbejakke væk igen, kan Rockay Men’s Windbreaker Dolphin Blue foldes sammen i sin egen lomme, hvilket også kan være praktisk på selve løbeturen.

 

Fordele

 • Meget åndbar 
 • Skabt af genbrugte materialer
 • Hætten er elastisk og kan strammes til 
 • Brystlommen har lynlås
Ulemper

 • Der er ikke nær så mange lommer, som ved andre modeller
 • Mangler elastik i bunden 

  Skabt af genanvendelige materialer 

  Du kan med god samvittighed smide nogle penge efter Rockay Men’s Windbreaker Dolphin Blue, da den er skabt af genanvendelige materialer. Rockay er en meget klimabevidst producent, og deres filosofi er, at løb skal være sundt for både dig, men også for miljøet.

  Derfor har Rockay også svoret, at de vil fjerne 536 gram plastik – hvilket svarer til 57 plastikflasker – fra havet, hver gang de sælger en løbejakke.  

   

   

   

  Nike Windrunner Trail Løbejakke – en løbejakke i elegant design 

  Nike Windrunner Trail Løbejakke – en løbejakke i elegant design Nike har i mange år stået som garant for sportstøj af høj kvalitet, og det kan også tydeligt ses ved Nike Windrunner Trail-løbejakken, der er utrolig stilfuld at se på.


  Den er lightweight og vejer derfor stort set ingenting, og så er det både en vandafvisende og vindtæt løbejakke. En klar fordel ved Nike Windrunner Trail Løbejakke er, at der medfølger en hætte, som beskytter din nakke og hoved mod vejrets underfundige luner. Nike Windrunner Trail Løbejakke indeholder også løbehandsker, der kan pakkes væk, når de ikke skal bruges længere. 

   

  Fordele

  • Vandafvisende og vindtæt løbejakke
  • Indbyggede handsker
  • Kan foldes sammen ind i den ene lomme
  Ulemper

  • Størrelser kan sommetider være en tand for små 

   Udvalgte specifikationer for Nike Windrunner Trail Løbejakke

   • Indbyggede vanter som er pakket væk i ærmet
   • Lynlåslommer i siderne og ekstra lommer på maven
   • Jakken kan pakkes sammen i den ene lomme Brødtekst

   Move to Zero 

   Ligesom mange andre producenter har Nike også fået øjnene op for, hvor meget tøjindustrien forurener hvert år. Derfor er alt polyester i Nike-produkter skabt fra genbrugte plastikflasker, og de opnår derfor en CO2-besparelse på op mod 30%.

   Nike er med til at spare planeten for omtrent 1 milliard plastikflasker hvert år, fordi de genanvender materialet i deres produkter. Du kan være med til at gøre en stor forskel, når du vælger at smide dine penge efter et CO2-bevidst firma.

    

    

   Rockay Women’s Windbreaker Dolphin Blue – ekstremt åndbar dame løbejakke

   Rockay Women's Windbreaker Dolphin Blue – ekstremt åndbarRockay Women’s Windbreaker Dolphin Blue har mange af de samme egenskaber som herre løbejakken fra Rockay. 


   Dame løbejakken er perfekt til dig, der hurtigt får det varmt på en løbetur, da løbejakken er skabt til at være utrolig åndbar. Du bliver altså ikke generet af varme og sved på din løbetur, og det vil nærmest føles som om, at du overhovedet ikke bærer nogen form for ydre beskyttelse.


   Løbejakken er også utrolig let, og den yder dermed beskyttelse uden at gå på kompromis med behageligheden. Den har reflekser på alle sider, men den vejer stadig ingenting, og du lægger derfor dårligt nok mærke til, at du bærer den på din løbetur.


   Når du kommer hjem og skal pakke dine sko og løbejakke væk igen, kan Rockay Women’s Windbreaker Dolphin Blue foldes sammen i sin egen lomme.

    

   Fordele

   • Meget åndbar
   • Skabt med genbrugte materialer
   • Hætten er elastisk og kan strammes til 
   • Brystlommen har lynlås
   Ulemper

   • Der er ikke nær så mange lommer som ved andre modeller
   • Mangler elastik i bunden 

    Skabt af genanvendelige materialer 

    Du kan med god samvittighed smide nogle penge efter Rockay Women’s Windbreaker Dolphin Blue, da den er skabt af genanvendelige materialer. Rockay er en meget klimabevidst producent, og deres filosofi er, at løb skal være sundt for både dig, men også for miljøet.

    Derfor har Rockay også svoret, at de vil fjerne 536 gram plastik – hvilket svarer til 57 plastikflasker – fra havet, hver gang de sælger en løbejakke.  

     

    Nike Essential – en Nike løbejakke til selv det værste regnvejr

    Nike Essential – en løbejakke til selv det værste regnvejrHvis du har ét simpelt mål – at holde dig tør i regnen – så er Nike Essential Løbejakke lige præcis dén løbejakke, du bør investere i. Selv i den værste blæst og regn kan du lyne løbejakken op og suse afsted på landevejene. 


    Nike Essential Løbejakke er fremstillet i slidstærkt og vandafvisende materiale, der holder dig tør i selv det værste regnvejr, og så gør ventilationsåbningerne i ryggen det muligt at opnå ekstra åndbarhed. 


    Når du ikke længere skal bruge løbejakken – hvis for eksempel solen kigger forbi undervejs på din løbetur – kan du nemt folde løbejakken sammen i sin en af sine jakkelomme. 

     

    Fordele

    • Lommer med lynlåse både foran og bagpå
    • Passer til alle kropstyper
    • Har reflekterende detaljer
    Ulemper

    • Materiale: 100 % polyester 
    • Reflekterende detaljer
    • Justerbar hætte

     Nike er garant for god kvalitet 

     Selvom der er stor uenighed om, hvordan ”Nike” skal udtales, så er producenten alligevel ét af de mest velkendte tøjmærker i verden. Og med god grund! Nike har siden 1971 skabt løbetøj af høj kvalitet, der både ser godt ud, men som også er velovervejet og funktionelt. 

     Hvis du er usikker på, om en bestemt løbejakke opfylder alle dine forventninger, kan du som regel tage den med ro, hvis der står ”Nike” på tøjet. 

      

      

      

      

     Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

     Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

     Odlo Zeroweight logic – vandskyende overflade og med reflekser 

     Odlo Zeroweight logic – vandskyende overflade og med reflekser Når du suser afsted på løbeturen, er det vigtigt, at intet holder dig tilbage. Med Odlo Zeroweight logic får du en løbejakke, der er utrolig let i vægt, men som stadigvæk yder den helt optimale beskyttelse.


     Producenten Odlo har i mange år beskæftiget sig med udstyr og tøj, der skal fungere så optimalt som muligt, og med løbejakken har de formået at skabe en kompagnon, der bevæger sig sammen med din krop. Du bliver altså ikke irriteret over, at den folder sig de forkerte steder, eller at den skærer ind i huden, når du bevæger dig.


     Odlo Zeroweight logic er især ideel på de lidt køligere dage, hvor du på samme tid også har brug for en løbejakke, der er åndbar og svedtransporterende – med Odlo Logic Windproof-teknologien er du beskyttet mod selv den hårdeste vind, da det gør det til en vindtæt løbejakke.

      

     Fordele

     • DWR-vandskyende overflade
     • Reflekterende detaljer
     • Åndbar
     Ulemper

     • Den blå farve trækker meget opmærksomhed

      Udvalgte specifikationer for Odlo Zeroweight logic

      • Materiale: 100% polyester
      • DWR vandafvisende finish
      • Odlo Logic Windproof teknologi

      Løbejakker med alt det essentielle 

      Selvom Odlo Zeroweight logic vejer så lidt, som den gør, får du stadig mange fordele med i købet. Løbejakken har fået et vandafvisende finish, som sikrer, at du altid får den mest komfortable løbetur – selv i regnvejr – og så har den lange ærmer med hul til tommelfingre og dit løbeur.

      Nike Shield Løbejakke – en løbejakke, der vækker opsigt  

      Nike Shield Løbejakke – en løbejakke, der vækker opsigt  Hvem siger, at en løbejakke behøver at være sort eller grå eller generelt set bare kedelig at se på? I hvert fald ikke Nike, der med Nike Shield har skabt en løbejakke i et unikt deisgn. Du kan få den i en opsigtsvækkende pink farve, der passer godt ind i tidens trends. 


      Nike Shield Løbejakke er dog ikke kun en fryd for øjnene, men også en løbejakke, der byder på alt det, du har brug for på din løbetur. Materialet er vandafvisende, så du kan modstå regnen, og så har den ventilation på den nederste del af ryggen, der øger luftgennemstrømningen og skaber åndbarhed.

       

      Fordele

      • Lightweight og behagelige materialer
      • Ansigtsmaske bygget ind i hætten
      • Ventilationspaneler på lænden
      Ulemper

      • Farven kan være meget iøjnefaldende

       Udvalgte specifikationer for Nike Shield Løbejakke

       • Ventilation på den nederste del af ryggen øger luftgennemstrømningen
       • Gennemgående lynlås
       • Materialer: 100 % polyester

       Med handsker og hue

       Med Nike Shield Løbejakke får du lidt mere for pengene, end man ellers skulle tro. Løbejakken har nemlig indbygget en justerbar hætte, der beskytter din hals og hoved mod alle vejrets udfordringer. Du kan også beskytte dit ansigt med den ansigtsmaske, der er syet ind i hætten.

       Til sidst har Nike Shield Løbejakke også indbyggede vanter for enden af ærmerne, der holder dine hænder varme i det køligere vejr.

       Asics Winter Accelerate – moderne jakke med justerbar hætte 

       Asics Winter Accelerate – moderne jakke med justerbar hætte Selvom Asics Winter Accelerate ikke er én af de billigste løbejakker på markedet, så får du virkelig meget for pengene. Pasformen matcher alle kropsbygninger, og så er stilen både enkel og moderne.


       Asics Winter Accelerate er udstyret med en hætte, der kan beskytte dig i selv det værste vejr, og så er løbejakken utroligt let, hvilket betyder, at du dårligt nok lægger mærke til, at du har den på.


       Når du løber i mørket, skal du nok blive set af bilerne, da Asics Winter Accelerate har mange reflekser på alle sider. 

        

       Fordele

       • Justerbar hætte
       • Giver en stor bevægelsesfrihed
       • Lommer med lynlåse
       Ulemper

       • Ikke den billigste løbejakke på markedet

        Udvalgte specifikationer for Asics Winter Accelerate 

        • Justerbar snoretræk i hætten
        • Reflekterende detaljer
        • Lomme med lynlås

        Asics er lig med en god løbetur 

        Der findes mange gode mærker inden for sportsverdenen, men få har et lige så godt ry som Asics. Det er ét af de mærker, du altid kan søge hen mod, hvis du vil være sikker på en intet mindre end fremragende løbetur. 

        Asics kommer fra Japan, og det er måske også derfor, der altid er så stort fokus på de mindste detaljer i den simple stilform. Asics er kendt for sine løbesko såsom Kayano og Nimbus, men de udmærker sig også, når det kommer til løbejakker og andet udstyr, der kan gøre din tur til en sand fornøjelse. 

        Newline BLACK Camo Windshield Jacket – inspireret af det danske jægerkorps 

        Newline BLACK Camo Windshield Jacket – inspireret af det danske jægerkorps Newline BLACK Camo Windshield Jacket har sin helt egen stil med sine camo-farver, der er inspireret af det danske Jægerkorps.


        Løbejakken yder perfekt beskyttelse mod både regn og blæst sine flade sømme, og så er løbejakken også åndbar med sine ventilerende paneler på ryggen. Den har også elastiske manchetter i ærmerne, der sikrer, at løbejakken sidder på perfekt på kroppen, og så har den en stor og brugbar forlomme.

         

        Fordele

        • Lightweigt-materiale
        • Ventilationspaneler på ryggen
        • Ærmer med elastiske håndled 
        Ulemper

        • Camo-farver er ikke lige noget for alle 
        • Brødtekst 

         Udvalgte specifikationer for Newline BLACK Camo Windshield Jacket

         • Camo-farverne giver et frisk look
         • Ventilationspaneler på bagsiden 
         • Ærmerne er med elastiske manchetter 

         Inspireret af det danske Jægerkorps 

         Hvis der er noget, vi kan være stolte af i Danmark, så er det vores Jægerkorps, der er berygtet i hele verden. Newline har skævet til den militære enhed, da de skabte Newline BLACK Camo Windshield Jacket, og derfor bliver camo-farver anvendt på en stilsikker måde.  

         Hvad skal du se efter i en løbejakke?

         En løbejakke er ikke bare en løbejakke. Den er din kompagnon på landevejene, når vinden blæser og regnen siler ned. En løbejakke har til opgave at beskytte dig mod naturens luner, samtidig med at den skal kunne opbevare dine ejendele og veje så lidt som muligt.

         Der stilles altså mange krav til en god løbejakke, men det er ikke helt umuligt at finde én, der passer perfekt til dig. Når du er på udkig efter en god løbejakke, bør du have de her spørgsmål i baghovedet:

         • Passer den til din krop?
         • Er den vandtæt?
         • Er den vindtæt?
         • Kan du ånde i den?
         • Hvor meget vejer den?
         • Har den lommer med lynlåse?
         • Følger der en hætte med?
         • Bærer den reflekser, så du bliver opdaget af bilerne?

         Alle de her spørgsmål er relevante, da en løbejakke bør give dig den mest optimale beskyttelse og hjælp på vejene som muligt. Heldigvis bliver de fleste løbejakker i dag designet ud fra disse kriterier, og blandt de 8 bedste løbejakker, vi har udvalgt, kan du sagtens finde én, der har det hele.

         Brug løbetræningen som terapi

         Med de rette løbesko og en god løbejakke er du klar til at suse ud på landevejene. Og det bør du også prioritere, for løb er virkelig sundt for dig på mange måder. Både fysisk, men også mentalt.

         Der er mange, der bruger løb til at få et pusterum i den travle hverdag og opnå balance i livet. At løbe er en simpel træningsform, som mennesket har gjort brug af siden tidernes morgen, og derfor kan det også blive helt meditativt, når du slår hjernen fra og lader benene gøre arbejdet for dig.

         Hvis du – ligesom mange andre danskere – ofte oplever en stresset hverdag, bør du prioritere løb flere gange om ugen. Du kan enten gøre det alene eller sammen med en ven, og du bør også selv mærke efter, om musik i ørerne hjælper eller forstyrrer dig på vejene.

         Hvordan kommer du i gang med at løbe?

         Som sagt er løb én af de simpleste træningsformer, vi kender til. Det ligger helt instinktivt til mennesket at løbe, da vi har gjort det lige siden, vi lærte at gå på to ben.

         Det betyder dog ikke, at det nødvendigvis er nemt at komme i gang med løb fra dag 1. For nogle er en strækning på 100 meter en uoverskuelig bedrift at overkomme – og det er også helt okay. 

         Det vigtigste er at starte blidt ud. At løbe det du kan løbe. Hvis du kun kan overkomme 100 meter, inden du har brug for en pause, skal du se de første 100 meter som en sejr. Den næste dag kan du sikkert klare 200, så 500, og pludselig har du overstået de famøse 5 kilometer.

         Til at starte med bør du ikke løbe hver dag, men derimod prioriterer en hviledag mellem hver tur. Den helt store forandring sker faktisk, når din krop hviler sig, så det giver god mening at løbe hver anden dag.

         Hvis du vil have hurtigere resultater, kan du variere dit løb lidt. I stedet for at løbe den samme rute i det samme tempo hver dag, kan du presse nogle intervalløb ind af og til. Her handler det om at lunte stille og roligt i for eksempel 1 minut, så spurte alt hvad du kan i 30 sekunder, og så lunte stille og roligt igen. Dette gentager du 5-10 gange, og du vil på få dage mærke en betydelig forskel i din kondition.

         FAQ

         🤩 Hvad kendetegner en god løbejakke?

         Det vigtigste ved en god løbejakke er, at den skal kunne beskytte dig mod vind og vejr. Den skal ses som din ydre skal, når det blæser og regner. På samme tid skal en løbejakke også være åndbar og veje nærmest ingenting, da den ikke må tynge dig på din løbetur.

         🤔 Hvad koster en god løbejakke?

         Der kan være stor forskel på, hvor meget en god løbejakke koster, og en god løbejakke behøver ikke at koste det hvide ud af øjnene. I stedet for at fokusere på prisen bør du fokusere på at finde en løbejakke, som er vind- og vandtæt, som vejer meget lidt og som har fyldige lommer med lynlås.

         🧐 Hvad er fordelene ved løbetræning?

         Løb er én af de mest simple træningsformer. Det ligger helt naturligt til os mennesker at løbe, og derfor kræver det heller ikke meget forberedelse eller træning at komme i gang. Når du løber, styrker du mange forskellige muskelgrupper i kroppen, og særligt hjertet har gavn af motionsformen. 

         forbruger-test.dk

         Vores skribent og research-team

         Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

         Find mere information her

         Bedøm denne artikel

         Klik på en stjerne for at bedømme