Test-oversigt: Få gang i træningen med de bedste 6 løbeshorts

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

featured image

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Hvad enten du drømmer om at løbe professionelt, eller bare bestige den lokale bakke, får du brug for nogle gode løbeshorts. 

I lette tights og løbeshorts af et syntetisk materiale vil du straks mærke, at det bliver væsentligt lettere at tilbagelægge den ønskede strækning, end hvis du pakker dig ind i tunge bomuldsshorts, der absorberer fugt. Det handler om at skabe det perfekte udgangspunkt for din træning med de bedste løbeshorts.

I denne oversigt tager vi et nærmere kig på 8 gode bud på løbeshorts, hvor du finder løbeshorts til både mænd og kvinder. Vi giver dig en række modeller fra kendte mærker, og et indblik i fordele og ulemper ved ethvert produkt, så du kan finde frem til de bedste løbeshorts for dig.  

Sådan finder du de rigtige løbeshorts

Se hele tabellen

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedst til prisen

Nike Flex Stride 2-in-1 - herreshorts med Dri-Fit Technology

 • 4,6/5 stjerner på Amazon

Når vi taler løbeshorts, kommer vi ikke uden om giganten Nike. De er her repræsenteret med 2-in-1 herreshortsene Nike Flex Stride, der er blevet nyfortolket. Én af opdateringerne går på det vævede materiale, der bidrager med en større åndbarhed i de kropszoner, hvor du generelt har en tendens til at svede en del. 

Nike Flex Stride 2-in-1
Bedst til prisen
 • 2-in-1 herreshorts
 • Formstøbt kile
 • Snøring i livet

Mere om Nike Flex Stride 2-in-1

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 100% genanvendt polyester

Stoffet sørger desuden for at følge dine forskellige bevægelser, ligesom Nikes Dri-Fit Technology holder dig tør, selvom du giver den gas i fitnesscentret eller kaster dig ud i de længere løbedistancer. Du kan ganske enkelt træne endnu hårdere, når du ved, at materialet holder dig dejligt tør, og sveden fordamper på optimal vis. Samtidig giver den bløde foring netop den mængde komfort, du ønsker dig af et par løbeshorts. 

Shortsene har et ret klassisk 2-in-1 design uden de helt store iøjnefaldende detaljer. Det er klassisk Nike med det velkendte Swoosh-logo. Ét af de store plusser ved løbeshortsene er, at de fås med en række praktiske lommeløsninger, der giver dig mulighed for at medbringe alt fra nøgler til kort. Der er lynlåslomme bagtil samt sidelommer og en lomme i inderforet.

For en yderst fair pris kan du få et par komplette herreshorts, der stort set passer til enhver træningsform. De er en klassiker med masser af smarte teknologier, såsom Dri-Fit. Du kan roligt regne med, at de fungerer, som de skal – og de er nu endnu mere åndbare. Designmæssigt spiller de på ret klassiske elementer. Om det er en fordel eller ulempe, er helt op til dig at vurdere.  

Fordele og ulemper ved Nike Flex Stride 2-in-1

Fordele

 • Dri-Fit Technology
 • Løbeshorts med lomme til mobil
 • 2-in-1 design

Ulemper

 • Ingen nævneværdige ulemper
Bedste valg for trail løbere

Nike Dri-Fit Flex Stride Trail - herre løbeshorts med lomme til mobil

Nike Dri-FIT Flex Stride Trail er herreshorts, der passer perfekt til trailløberen. At løbeshortsene er designet specielt til trailløbere, kommer til udtryk i de 5 alsidige lommer. Her kan du gemme alt fra handsker til snacks, og eftersom tre af lommerne også er med lynlås, kan du medbringe mindre værdigenstande. Linningens design bevirker endda, at du får endnu flere praktiske opbevaringsløsninger.  

Nike Dri-Fit Flex Stride Trail
Bedste valg for trail løbere
 • Herreshorts, særlige gode til trailløb
 • Snøring i livet
 • Dri-Fit Technology

Mere om Nike Dri-Fit Flex Stride Trail

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 80% polyester, 20% spandex

Der er integreret flere centrale elementer i designet, såsom Dri-Fit Technology, der leder sveden væk på ideel vis og dermed holder dig tør under selv de sværeste passager på trailturen. Det er et af de vigtigste elementer, når det kommer til løbeshorts. Nike Flex-materialet er endvidere letvægtigt, så du kan presse dig selv lidt ekstra. Nike Trail-grafikken er reflekterende og bidrager med en smart detalje, mens perforeringerne bagtil sørger for, at du får den rette mængde ventilation.

Er du vild med at løbe uden for de traditionelle løbestier, kan det være en god idé at investere i et par lidt mere specialiserede løbeshorts som Nike Dri-Fit Flex Stride Trail. De er designet ud fra trailløbernes feedback og tager derfor højde for mange af de udfordringer, trailløberen møder på sin vej.  

Fordele og ulemper ved Nike Dri-Fit Flex Stride Trail

Fordele

 • Løbeshorts med 5 smarte lommer til mobil
 • Reflekslogo
 • Perforeringer for god åndbarhed

Ulemper

 • Ingen væsentlige ulemper
Bedste valg for kvinder

Nike Eclipse 2-in-1 dameshorts - med behageligt og bredt taljebånd

Nike Eclipse dameshortsene er hybridshorts, da de løstsiddende løbeshorts er kombineret med et par kompressionslignende tights. 

Nike Eclipse 2-in-1 dameshorts
Bedste valg for kvinder
 • Kan bindes i livet
 • Normal pasform
 • Dameshorts med høj slids i siden

Mere om Nike Eclipse 2-in-1 dameshorts

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Elastane/Lycra/Spandex, Polyester

Denne model har tilmed en høj slids i kanten, der gør snittet særligt feminint og bevægelsesvenligt, ligesom tightsene træder frem på elegant vis og bliver en naturlig del af designet. Du får derfor ikke bare ”endnu et par firkantede løbeshorts”. Det ekstra brede bånd i taljen sikrer desuden, at du føler, at løbeshortsene sidder, hvor de skal. 

Du kan derfor fuldt ud koncentrere dig om at slå personlige rekorder, når løbeturen venter forude. Løbeshortsene er med flere lommer, så du har alle muligheder for at medbringe de vigtigste ting på turen – det kan være alt fra læbepomaden til elektroniske enheder. 

Der er indsat flere frontpaneler med perforeringer, så luften kan få lov til at cirkulere – og varmen kan blive ledt væk fra kroppen. Jo bedre form du kommer i, desto mere kommer du også til at svede, så det er altid ideelt at vælge åndbare løbeshorts.

Nike er et prominent navn inden for sportsmiljøet, og deres sportstøj bygger på innovative teknologier og fås stadig til yderst fornuftige priser. Med Nike Eclipse-shortsene får du f.eks. glæde af Nike Flex-materialet med en optimal bevægelsesfrihed, ligesom materialet er hentet fra genanvendte materialer og derfor hylder bæredygtighedsprincippet. 

Fordele og ulemper ved Nike Eclipse 2-in-1 dameshorts

Fordele

 • Bredt elastisk taljebånd med god komfort
 • Godt antal lommer til mobil
 • Frontpaneler med perforeringer

Ulemper

 • Ingen væsentlige ulemper

Nike Tempo Lux Running Shorts - dameshorts med god bevægelsesfrihed

Søger du løbeshorts med en ekstra god bevægelsesfrihed, kan du lade blikket falde på Nike Tempo Lux Running Shorts. De har en slids i siden, så du nemt kan strække benet helt ud under løbet og derfor ikke bliver begrænset, når der kommer tempo på løbeskoene. 

 • Elastisk talje med indvendig snøring
 • Slidsdetaljer i siden
 • Lynlåslomme med fugtbarriere

Mere om Nike Tempo Lux Running Shorts

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Dameshorts i 100% polyester

Samtidig har løbeshortsene en praktisk, elastisk talje med indvendig snøring, så de sidder, hvor de skal. Én af de særlige smarte detaljer ved Nike Tempo Lux Running Shorts er den lille lynlåslomme bagtil. Foruden lynlåsen har den en fugtbarriere, så sveden holdes på afstand. Perfekt, hvis du skal opbevare en vigtig billet til motionsløbet, et betalingskort eller en anden vigtig genstand. 

Shortsene er også med Nikes Dri-Fit Technology – materialet holder dig tør under løbet, selvom sveddråberne pibler frem på panden. Du vil ganske givet opleve en større velvære. Løbeshortsene er desuden åndbare takket være meshpanelerne i siden.

Nike er på mange måder et sikkert kort, når det kommer til løbetøj, og Nike Tempo Lux Running Shorts er ingen undtagelse. Du får her den velkendte kvalitet, som har gjort Nike til en markedsleder på det internationale marked – men uden at skulle betale for den i dyre domme. 

Fordele og ulemper ved Nike Tempo Lux Running Shorts

Fordele

 • Ekstra god bevægelsesfrihed – med Nike Flex-materiale
 • Dri-Fit Technology
 • Meshpaneler i siden

Ulemper

 • Ingen væsentlige ulemper

Master Printed Stretch - herreshorts med god åndbarhed

Master Printed Stretch er herreshorts, der er specielt gode til løb. De kommer fra Master-kollektionen, som er Sportmasters eget brand. Kollektionen bygger på sportstøj, der integrerer funktionalitet, komfort og et sporty look – ekspertisen er hentet fra Sportsmasters mange år i branchen. Løbeshortsene er ret klassiske med deres refleksdetaljer, lynlåslomme og snøring i livet. 

Mere om Master Printed Stretch

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 86% polyester, 14% elastan

De er fremstillet af et stretchmateriale, så du får den ønskede bevægelsesfrihed, hvad enten du planlægger at tilbagelægge den korte løbetur fra hoveddøren til bageren eller går efter at komme i form til det kommende halvmaraton. 

Shortsene har desuden en rigtig god åndbarhed via meshzoner, så du kan holde dig tør – uanset om du er til løb, fitnesstræning eller noget helt tredje. 

Fordele og ulemper ved Master Printed Stretch

Fordele

 • God åndbarhed
 • Stretchmateriale
 • Prisvenligt valg

Ulemper

 • Har ikke så mange avancerede funktioner/teknologier

Peak Performance Go Running Shorts - hurtigtørrende dameshorts

Svenske Peak Performance står bag Go Running Shorts, og som navnet angiver, er de særligt velegnede til løb, men også andre træningsformer. Du kan sågar uden videre bruge dem til sommerens hyggedage, der måske byder på en udflugt til ishuset på havnen – iklædt løbeshorts, en afslappet T-shirt og et par badetøfler. De har en normal pasform, og med meshpartierne i siden er du sikker på at få en optimal ventilation, hvorfor de tørrer hurtigt. Løbeshortsene er desuden kendetegnet ved at tilbyde en god UV-beskyttelse (faktor 50+). 

 • Dameshorts
 • Mesh i siderne
 • Med stretch

Mere om Peak Performance Go Running Shorts

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 72% polyamid og 28% elastan

Alt i alt er dette et par fine løbeshorts uden de helt store dikkedarer, men til en yderst favorabel pris og fra et kendt mærke i branchen. Peak Performance blev stiftet tilbage i 1986 i svenske Åre og har siden da levet af at præsentere outdoor-tøj med stor funktionalitet og et simpelt design.

Du bør vælge Peak Performance Go Running Shorts, hvis du søger et par prisvenlige og simple løbeshorts, der også fungerer til hverdagsbrug. De er ikke spækket med en række fancy og avancerede teknologier, men giver dig alligevel ét af de vigtigste elementer ved løbeshorts: en god åndbarhed. Samtidig er svenske Peak Performance en kendt aktør på markedet for sportstøj, som leverer varen – du kan derfor forvente dig en fin kvalitet til prisen. 

Fordele og ulemper ved Peak Performance Go Running Shorts

Fordele

 • Hurtigt tørrende materiale
 • UV-beskyttelse
 • Normal pasform

Ulemper

 • Funktionelt, men ret simpelt design

Sådan finder du de rigtige løbeshorts

Her kigger vi nærmere på løbeshorts – en vigtig del af dit løbeudstyr. I de koldere måneder hopper du givetvis i de længere løbebukser, så du undgår den kolde vind mod den bare hud. I sommermånederne får du dog brug for et par løbeshorts – eller kortere løbeshorts, så du for alvor kan få sveden ledt væk fra kroppen. Det vil være meget individuelt, om du er til den stramme eller løstsiddende model, eller om du i virkeligheden vælger en kombination af de to – korte løbeshorts med tights under de løsere shorts. 

Der er ingen gyldne regler for, hvad du skal vælge til hvilken aktivitet. De korte løbeshorts er dog ideelle til kortere sprintdistancer, men også langdistanceløb à la maratonløb, da de typisk vil have en både let og mere teknisk pasform, der passer perfekt til formålet. 

Mellemlange løbeshorts er en god kombination af de lange løbetights og de korte shorts, da de forener både konkurrencesnittet fra de korte shorts med den robusthed, der er forbundet med løbetights. De er et populært valg og kan benyttes til stort set alle distancer og aktiviteter.  

De længere løbeshorts er et godt valg til den type løb, hvor du gerne skal løbe i et lidt mere utilgængeligt område, eksempelvis gennem skovområder. I og med at de er lange og bæres i sommermånederne, skal du også være sikker på, at materialet er fugtafledende og åndbart. 

Når du skal i gang med at finde de helt rigtige løbeshorts, kan du også med fordel se på indersømmens længde, samt om løbeshortsene er med foring. Løbeshorts med foring kan bæres uden underbukser, og du slipper for, at undertøjet ”gnaver” i huden under løbet – og absorberer en masse fugt. En lignende kombination kunne være at bruge kompressionsshorts sammen med et par mere løstsiddende shorts. 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

På med løbeshortsene – sådan kommer du i gang med de gode rutiner

Det er sundt at løbe – og ikke kun med tanke på de ekstra kilo på sidebenene. Faktisk er den største fordel, at du får udløst en masse gavnlige stoffer såsom myokiner og endorfiner, der både er godt for helbredet og din personlige velvære. Forskerne mener, at vores krop er bygget naturligt til løb, og derfor er det én af de sportsgrene, der passer allerbedst til os som individer. Snører du dine løbeshorts og kondisko, sætter du naturligt gang i en række positive effekter, uanset hastighed. 

Vejen fra sofapuderne til skovstien uden for huset kan dog for nogen føles længere end et maratonløb. Det gælder derfor om at sætte gang i nogle gode rutiner – og du bør først og fremmest overbevise dig selv om, at det er helt okay, at du til at begynde med kun løber en kortere tur à få minutter. Det handler om at komme i gang. Varm op til din yndlingsmusik, løb på dit favoritsted (variér gerne ruterne og intensiteten, men løb på samme tidspunkt), invitér en god veninde og beløn dig selv med lidt lækkert – nøgleordet er motivation og til en vis grad også planlægning, så du får faste rutiner og får træningen til at føles som en mere naturlig del af din hverdag. 

Selvom du måske ikke har de store ambitioner for din løbepræstation, bør du investere i noget godt løbeudstyr, herunder løbesko og løbetøj. Løber du i tungt og poset træningstøj i bomuld, vil du hurtigt føle dig som en svedet Michelinmand, der prøver at bestige bjerge. I lette løbeshorts og løbetoppe af et syntetisk materiale, der leder sveden væk på optimal vis, vil du i stedet føle dig som en gazelle – ja, måske ikke lige de første par gange, men du vil straks mærke, at det bliver væsentligt lettere at løbe, når du investerer i det rette udstyr – og med et par smarte gadgets som skridttæller eller pulsure kan du få sat tal på dine fremskridt. 

FAQ

Hvad kendetegner et par gode løbeshorts?
Den vigtigste fordel et par løbeshorts skal have er, at de skal være fugtafledende og åndbare. De skal gerne være fremstillet af syntetiske materialer og f.eks. ikke bomuld, der absorberer masser af fugt.
Det kommer meget an på, hvad du går efter. Løbeshorts fra kendte mærker er typisk dyrere, men også mere avancerede ift. teknologi. Du kan med fordel tage et nærmere kig på de løbeshorts, der er bedst i test, så du ved, om kvaliteten og prisen hænger sammen.
Kan man løbetræne for meget?
Overbelastningsskader er ikke et ukendt fænomen – og det gælder om at lytte til kroppen. Du bør i høj grad justere på intensiteten og måske kun løbe med større intensitet et par gange om ugen. Du kan også med fordel variere med forskellige træningsformer, så du ikke kun dyrker løb.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Dolphin Blue herre løbeshorts med tights

Women’s Shorts Dolphin Blue

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme