Test-oversigt: Få gang i træningen med de bedste 3 løbeshorts

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Test-oversigt: Få gang i træningen med de bedste 3 løbeshorts

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Hvis du gerne vil løbe, er det vigtigt med nogle gode løbeshorts, uanset hvilket ambitionsniveau du har for din løbetræning.

I artiklen tager vi et nærmere kig på 8 forskellige bud på løbeshorts, hvor du finder modeller til både mænd og kvinder.

Herunder giver vi dig en række modeller fra velkendte mærker, og et indblik i fordele og ulemper ved ethvert produkt, så du kan finde frem til de bedste løbeshorts for dig.  

Sidste ændring:9. marts 2023

Vi har rykket Master Printed Stretch & Peak Performance Go Running Shorts til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Sådan finder du de rigtige løbeshorts

Se hele tabellen

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Nike Dri-Fit Flex Stride Trail - herre løbeshorts med lomme til mobil

Nike Dri-FIT Flex Stride Trail er herreshorts, der passer perfekt til trailløberen. At løbeshortsene er designet specielt til trailløbere, kommer til udtryk i de 5 alsidige lommer. Her kan du gemme alt fra handsker til snacks, og eftersom tre af lommerne også er med lynlås, kan du medbringe mindre værdigenstande. Linningens design bevirker endda, at du får endnu flere praktiske opbevaringsløsninger.  

Dagens bedste priser og tilbud på Nike Dri-Fit Flex Stride Trail:

 • Herreshorts, særlige gode til trailløb
 • Snøring i livet
 • Dri-Fit Technology

Mere om Nike Dri-Fit Flex Stride Trail

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: 80% polyester, 20% spandex

Der er integreret flere centrale elementer i designet, såsom Dri-Fit Technology, der leder sveden væk på ideel vis og dermed holder dig tør under selv de sværeste passager på trailturen. Det er et af de vigtigste elementer, når det kommer til løbeshorts. Nike Flex-materialet er endvidere letvægtigt, så du kan presse dig selv lidt ekstra. Nike Trail-grafikken er reflekterende og bidrager med en smart detalje, mens perforeringerne bagtil sørger for, at du får den rette mængde ventilation.

Er du vild med at løbe uden for de traditionelle løbestier, kan det være en god idé at investere i et par lidt mere specialiserede løbeshorts som Nike Dri-Fit Flex Stride Trail. De er designet ud fra trailløbernes feedback og tager derfor højde for mange af de udfordringer, trailløberen møder på sin vej.  

Fordele og ulemper ved Nike Dri-Fit Flex Stride Trail

Fordele

 • Løbeshorts med 5 smarte lommer til mobil
 • Reflekslogo
 • Perforeringer for god åndbarhed

Ulemper

 • Ingen væsentlige ulemper

Nike Eclipse 2-in-1 dameshorts - shorts med mobillommer

Nike Eclipse dameshortsene er hybridshorts, da de løstsiddende løbeshorts er kombineret med et par kompressionslignende tights. 

Dagens bedste priser og tilbud på Nike Eclipse 2-in-1 dameshorts:

 • Kan bindes i livet
 • Normal pasform
 • Dameshorts med høj slids i siden

Mere om Nike Eclipse 2-in-1 dameshorts

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Elastane/Lycra/Spandex, Polyester

Denne model har tilmed en høj slids i kanten, der gør snittet særligt feminint og bevægelsesvenligt, ligesom tightsene træder frem på elegant vis og bliver en naturlig del af designet. Du får derfor ikke bare ”endnu et par firkantede løbeshorts”. Det ekstra brede bånd i taljen sikrer desuden, at du føler, at løbeshortsene sidder, hvor de skal. 

Du kan derfor fuldt ud koncentrere dig om at slå personlige rekorder, når løbeturen venter forude. Løbeshortsene er med flere lommer, så du har alle muligheder for at medbringe de vigtigste ting på turen – det kan være alt fra læbepomaden til elektroniske enheder. 

Der er indsat flere frontpaneler med perforeringer, så luften kan få lov til at cirkulere – og varmen kan blive ledt væk fra kroppen. Jo bedre form du kommer i, desto mere kommer du også til at svede, så det er altid ideelt at vælge åndbare løbeshorts.

Nike er et prominent navn inden for sportsmiljøet, og deres sportstøj bygger på innovative teknologier og fås stadig til yderst fornuftige priser. Med Nike Eclipse-shortsene får du f.eks. glæde af Nike Flex-materialet med en optimal bevægelsesfrihed, ligesom materialet er hentet fra genanvendte materialer og derfor hylder bæredygtighedsprincippet. 

Fordele og ulemper ved Nike Eclipse 2-in-1 dameshorts

Fordele

 • Bredt elastisk taljebånd med god komfort
 • Godt antal lommer til mobil
 • Frontpaneler med perforeringer

Ulemper

 • Ingen væsentlige ulemper

Nike Tempo Lux Running Shorts - dameshorts med god bevægelsesfrihed

Søger du løbeshorts med en ekstra god bevægelsesfrihed, kan du lade blikket falde på Nike Tempo Lux Running Shorts. De har en slids i siden, så du nemt kan strække benet helt ud under løbet og derfor ikke bliver begrænset, når der kommer tempo på løbeskoene. 

Dagens bedste priser og tilbud på Nike Tempo Lux Running Shorts:

 • Elastisk talje med indvendig snøring
 • Slidsdetaljer i siden
 • Lynlåslomme med fugtbarriere

Mere om Nike Tempo Lux Running Shorts

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Dameshorts i 100% polyester

Samtidig har løbeshortsene en praktisk, elastisk talje med indvendig snøring, så de sidder, hvor de skal. Én af de særlige smarte detaljer ved Nike Tempo Lux Running Shorts er den lille lynlåslomme bagtil.

Foruden lynlåsen har den en fugtbarriere, så sveden holdes på afstand. Perfekt, hvis du skal opbevare en vigtig billet til motionsløbet, et betalingskort eller en anden vigtig genstand. 

Shortsene er også med Nikes Dri-Fit Technology – materialet holder dig tør under løbet, selvom sveddråberne pibler frem på panden. Du vil ganske givet opleve en større velvære. Løbeshortsene er desuden åndbare takket være meshpanelerne i siden.

Nike er på mange måder et sikkert kort, når det kommer til løbetøj, og Nike Tempo Lux Running Shorts er ingen undtagelse. Du får her den velkendte kvalitet, som har gjort Nike til en markedsleder på det internationale marked – men uden at skulle betale for den i dyre domme. 

Fordele og ulemper ved Nike Tempo Lux Running Shorts

Fordele

 • Ekstra god bevægelsesfrihed – med Nike Flex-materiale
 • Dri-Fit Technology
 • Meshpaneler i siden

Ulemper

 • Ingen væsentlige ulemper

Sådan finder du de rigtige løbeshorts

I de koldere måneder hopper du ofte i de lange løbebukser, så du undgår den kolde vind mod din bare hud. I sommermånederne har du derimod brug for et par løbeshorts eller kortere løbebukser, så du får sveden ledt væk fra kroppen i varmen.

Det er individuelt, om du er til den stramme eller løstsiddende model, eller om du foretrækker en kombination med stramme løbebukser under de løsere shorts.

Det er op til dig og dine individuelle behov, hvad der fungerer bedst, men de korte løbeshorts er ofte fordelagtige til kortere sprintdistancer eller langdistanceløb såsom maratonløb. 

Mellemlange løbeshorts er en kombination af de lange løbetights og de korte shorts, og modellen er et populært valg, da den kan benyttes til stort set alle distancer og aktiviteter.  

Længere løbeshorts er en fordelagtig model, hvis du ønsker at løbe i et mere utilgængeligt område såsom gennem skovområder, men her bør du også være opmærksom på, at materialet er fugtafledende og åndbart, hvis de også skal benyttes i sommermånederne.

Når du skal finde de rigtige løbeshorts for dig, kan du også med fordel se på indersømmens længde, og om løbeshortsene er med foring, da løbeshorts med foring kan bæres uden undertøj.

Dermed slipper du for, at undertøjet generer huden under løbet samt absorberer en masse fugt. Herunder er en lignende kombination også at bruge kompressionsshorts sammen med et par mere løstsiddende shorts. 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Sådan kommer du i gang med de gode rutiner:

En af de største fordele ved at løbe er, at det udløser en masse gavnlige stoffer såsom myokiner og endorfiner, der både er godt for helbredet og for din personlige velvære.

Snører du dine løbeshorts og -sko, sætter du derfor naturligt gang i en række positive effekter uanset hastighed. 

Vejen fra sofaen til skovstien udenfor kan dog for nogen føles længere end et maratonløb.

Det gælder derfor om at sætte gang i nogle gode rutiner, og du bør først og fremmest overbevise dig selv om, at det er okay at løbe korte ture i starten, da det blot handler om at komme i gang. 

For at komme nemmere i gang med løbetræningen, er det en fordel, at varme op til din yndlingsmusik, løbe på dine favoritsted, invitere en god veninde med på turen, samt at belønne dig selv efterfølgende.

Nøgleordet er motivation og til en vis grad også planlægning, så du får faste rutiner og får træningen til at føles som en mere naturlig del af din hverdag. 

Selvom du måske ikke har de store ambitioner for din løbetræning, bør du investere i noget godt løbeudstyr, herunder løbesko, løbetøj og løbehandsker.

Hvis du  løber i tungt og poset træningstøj, som er fremstillet af materialer såsom bomuld, vil du hurtigt føle dig begrænset af dit tøj. 

Herunder er det i stedet mere fordelagtigt med løbeshorts og -toppe, der er fremstillet af et let og syntetisk materiale, som leder sveden væk på optimal vis. 

FAQ

Hvad kendetegner et par gode løbeshorts?
Den vigtigste fordel ved et par gode løbeshorts er, at de er fugtafledende og åndbare, samt at de er fremstillet af lette og syntetiske materialer, så de ikke begrænser din løbetræning.
Løbeshorts fra velkendte mærker er ofte dyrere, men også ofte fremstillet i god kvalitet. Du kan med fordel tage et nærmere kig på de løbeshorts, der er bedst i test, og dermed få indblik i, om kvaliteten og prisen hænger sammen.
Kan man løbetræne for meget?
Overbelastningsskader er ikke et ukendt fænomen, og det gælder om at lytte til kroppen. Hvis du fornemmer en overbelastning, bør du i høj grad justere på intensiteten og måske kun løbe med større intensitet et par gange om ugen. Du kan også med fordel variere med forskellige træningsformer, så du ikke kun dyrker løb.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Nike Flex Stride 2-in-1 - herreshorts med Dri-Fit Technology

Dolphin Blue herre løbeshorts med tights - fremstillet af genbrugsmaterialer

Master Printed Stretch - herreshorts med god åndbarhed

Women’s Shorts Dolphin Blue - dame løbeshorts fremstillet i genanvendte materialer

Peak Performance Go Running Shorts - hurtigtørrende dameshorts

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme