Test-og anmeldelses-oversigt: Her er de 4 bedste mælkeskummere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

featured image

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige mælkeskummere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste mælkeskummere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Se hele tabellen

Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister - lydsvag med moderne design

Her er der tale om en rigtig fin lille mælkeskummer til ethvert køkken. Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister er en simpel og elegant mælkeskummer, der helt diskret kan ordne din mælk, mens du gør andre ting klar såsom kaffen eller desserten. Modellen passer sig selv, og takket være en række aftagelige dele er den fantastisk nem at gøre ren. Desuden kan den klare både kold og varm mælk, så du kan få lige den type skum, du skal bruge.

I februar 2014 fik Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister en rigtig fin anmeldelse hos tyske Testberichte.de, og et par måneder senere i maj 2014 blev den testvinder hos selvsamme sted. I juni 2015 gentog den sin succes ved at blive topscorer hos Testmagazin, så der er altså tale om en mælkeskummer, der er populær over hele verden.

Mere om Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister

SPECIFIKATIONER

 • Farve: Sort
 • Volumen: 120 ml
 • Materiale: Lavet af plastik
 • Maks. belastning: belastningsevne på 500 Watt

Mælkeskummeren fra Philips er blevet rost internationalt, og det er slet ikke noget, der kommer bag på redaktionen. Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister har nemlig en række smarte funktioner, der udelukkende er til for den bedst mulige oplevelse og kvalitet.

Særligt skal mælkeskummerens antislip-fødder fremhæves, som holder maskinen på plads på et vådt eller glat køkkenbord, drejebunden på 360-grader og den trådløse tapning.

Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister er 20 cm høj, men designet er diskret nok til at falde i ét med køkkenet. Desuden er den rigtig nem at gemme væk i et skab, hvis køkkenbordet skal være ryddeligt og pænt.

Fordele og ulemper ved Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister

Fordele

 • Godt produkt med moderne design
 • Skummeren laver fint og fast mælkeskum
 • Har et magnetic drive-system, så den er lydsvag
 • Nem at rengøre – dele kan komme i opvaskemaskinen

Ulemper

 • Kan kun lave mælkeskum og ikke varm mælk

Mælkeskummeren Bodum Latteo har været med i flere forskellige tests, hvor formålet var at finde en model, som kunne producere mælkeskum af god kvalitet, og som derudover er brugervenlig, har gode funktioner og ikke mindst er let at rengøre.

Eksperterne mener, at det kan være svært at finde en mælkeskummer, som ligger i toppen på alle kriterier, men de mener dog, at Bodum Latteo mælkeskummeren kommer rigtig tæt på, da den scorer højt ved alle kriterier og i nogle tests ligger helt i top.

Mere om Bodum Latteo mælkeskummer

Bodum Latteo mælkeskummeren skiller sig ud i forhold til mange andre mælkeskummere, da den ikke bruger strøm, men er en manuel model, hvor der skal bruges lidt håndkraft.

Det er dog en simpel proces, der ikke kræver ret lang tid. Man hælder blot mælken op i glaskanden, putter stemlet over og ved at bevæge det x antal gange op og ned får man hurtigt et luftigt mælkeskum.

Efter få sekunder står man med cremet, koldt mælkeskum, som ifølge eksperterne har en både flot og blød konsistens til kaffen.

Mælkeskummet er ydermere stort set fri for bobler, da store bobler hurtigt forsvinder, når stemlet kører op og ned, og forekommer der et par enkelte bobler, forbliver de helt små.

Brugervenlig model, der ikke fylder

Mælkeskummeren fra Bodum betragtes ikke som en af de største mælkeskummere, da den blot har en kapacitet på 250 ml.

Modellen fremstiller dog alligevel nok skum til flere kopper af eksempelvis cappuccino.

Derudover er modellen yderst brugervenlig, da den er let at bruge, og den manuelle håndtering foregår let.

Man skummer blot mælken i et lille minut, og venter dernæst et øjeblik, mens skummet får lov til at stå og tykne.  Derefter er skummet klar til brug, hvor det enten kan hældes i kaffen koldt eller varmes kort i mikroovnen.

Det kolde skum er også særlig velegnet til is-drinks, hvor det kan bidrage med en cremet konsistens og smag.

Derudover er en fordel ved netop denne mælkeskummer, at man kan anvende alle typer mælk og ikke blot sødmælk, som anbefales ved mange andre mælkeskummere.

Fordele og ulemper ved Bodum Latteo mælkeskummer

Fordele

 • Manuel model, der ikke bruger strøm og dermed kan anvendes alle vegne
 • Fremstiller koldt og cremet skum på kort tid
 • Mulighed for at varme den kolde skum i mikroovnen direkte i glaskanden
 • Modellen er solid og robust, og den holder til meget
 • Alle dele tåler opvaskemaskine

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Bodum Latteo mælkeskummer

Gastroback Latte Magic - Kåret som bedst i test hos Tænk

Gastroback Latte Magic er blevet kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk i en test af mælkeskummere.

 • Gode anmeldelser
 • Bedst i test
 • Høj kvalitet

Mere om Gastroback Latte Magic

SPECIFIKATIONER

 • Farve: sort
 • Volumen: 350 ml
 • Maks. belastning: belastningsevne 500 W

Mælkeskummeren ved navn Gastroback Latte Magic er en af de bedste mælkeskummere på markedet. Den er den perfekte mælkeskummer til dig, som ikke går på kompromis med kvaliteten af den skummede mælk i for eksempel din kaffe. Mælkeskummeren kan rumme 350 ml mælk, og den formår på få sekunder at lave kold eller varm skummende mælk. 

Gastroback Latte Magic er udstyret med en ’automatisk sluk’-funktion, så mælkeskummeren selv slukker, når den er færdig med at skumme mælken. Den er beklædt med nonstick-belægning sådan, at mælken ikke brænder på. Dette gør mælkeskummeren enormt nem at rengøre og vedligeholde. Rengøringen simplificeres yderligere ved, at den indvendige spiral kan tages ud af skummeren. På denne måde kan du gøre ordentligt rent i hele mælkeskummeren, da du kan komme til i alle hjørner og kroge i mælkeskummeren.

Gastroback Latte Magic virker ved hjælp af et magnetisk drevsystem. Den er også BPA-fri. Mælken hældes ned i mælkeskummeren, som så skummer mælken ved at slynge mælken rundt i spiralen ved hjælp af det magnetiske drevsystem. 

Gastroback Latte Magic har et klassisk, elegant og tidløst udseende. Mælkeskummeren er sort og har et gennemsigtigt låg. I dens bund sidder antislip fødder, så den står solidt plantet på bordpladen, mens mælken skummes. Du tænder skummeren ved at klikke på den bløde berøringsknap. Denne vil også lyse, mens mælkeskummeren er i brug. 

Med Gastroback Latte Magic kan du tage din kaffe til et nyt niveau. Der gås ikke på kompromis med hverken kvalitet eller effektivitet. Mælkeskummeren fås også til en rimelig pris i forhold til den høje kvalitet. 

Når du køber Gastroback Latte Magic´, følger et lille hæfte med opskrifter med. På denne måde kan du inspireres til, hvad mælkeskummeren kan bruges til af kreationer. Det er nemlig også oplagt at skumme mælk til for eksempel varm kakao i mælkeskummeren. Kun fantasien sætter grænser.

Bodum Chambord Kaffebrygger er blevet anbefalet af Forbrugerrådet Tænk

 • Lækkert, klassisk design
 • Anbefalet af Tænk
 • Høj kvalitet

Mere om Bodum Chambord Kaffebrygger 8 kopper 1 liter

SPECIFIKATIONER

 • Farve: Kobber
 • Volumen: 1
 • Materiale: Glas
 • Antal espressokopper: 8 stk.

Kaffebryggeren fra Bodum ved navn Chambord Kaffebrygger er uden tvivl en af de allerbedste kaffebryggere på markedet. Kaffebryggeren er en af Bodums berømte stempelkander. Stempelkanderne fra Bodum er kendt for at garantere kaffe af høj kvalitet, som brygges i en stilfuld og tidløs kaffebrygger. 

Bodum blev stiftet i 1944 af Peter Bodum i København. Det er den dag i dag et anerkendt mærke både i Danmark og internationalt. Bodum er kendt for at lave yderst funktionelle produkter, som altid fremstår æstetisk tilfredsstillende. Det er et varemærke for kvalitetsprodukter, som gennem tiden har været formgivende. 

Dette gælder også den klassiske stempelkande fra Bodum, som i dag fås i mange varianter. Adskillige af disse ses rundt om i stuerne i det danske land, og sådan har det været i mange år. Dette skyldes, at stempelkanderne er skønne og pålidelige at brygge kaffe på.

Bodum Chambord Kaffebrygger har et volumen på 1 liter og kan dermed rumme ca. 8 kopper kaffe. Det er altså en af de større stempelkander fra Bodum. Denne stempelkandes stel er kobberfarvet, hvilket giver den et friskt og moderne udtryk. Dog er kaffebryggeren altid til at kende blandt andet på grund af selve ”kanden”, som er lavet i glas. 

Bodum Chambord Kaffebrygger er en kaffebrygger, som du altid kan stole på. En stempelkande fra Bodum går ikke bare lige sådan i stykker. Der er tale om produkter af en vis kvalitet, som er lavet i gode og holdbare materialer. 

Bodum Chambord Kaffebrygger 8 kopper 1 liter er den perfekte kaffebrygger, når du får gæster på besøg. Du kan med en kande forsyne et selskab på 8 personer med i hvert fald en kop til hver. Samtidig er Chambord Kaffebrygger en stempelkande, som man har lyst til at placere på sofabordet til et lille selskab. Dette skyldes stempelkandens simple endog smukke udtryk, som er et udtryk, der falder i de flestes smag.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Gode råd til at få den bedste mælkeskum

Faktisk har kvaliteten af mælkeskummet noget med køerne at gøre. Videnskab.dk har undersøgt området og har en forklaring på det samt en forklaring af, hvordan skummet egentlig dannes.

Højt skum vil blive stående

Ifølge videnskab.dk dannes mælkeskummet helt lavpraktisk ved, at der pustes damp ind i mælken. Denne damp skaber helt små luftbobler, som er omkranset af små skaller protein.

I mellem disse luftbobler løber der kanaler, og det er disse kanaler, der gør, at skummet ikke falder sammen igen.

Dette da fedtdråberne i mælken sætter sig fast og fungerer som små propper.

Ydermere sker der en overfladespænding i processen. Det sker når mælkeskummets proteinmolekyler tiltrækker hinanden og dermed skaber en sammenhængskraft og fastholder hinanden.

Det er denne proces, der gør, at skummet vil blive stående og ikke falde sammen. Det kan altså siges, at de små luftbobler er vejen til stabilt skum, og disse små luftbobler dannes ud fra indholdet af protein i mælken.

Boblerne har en positiv effekt på mælkeskummet, da de bidrager til et mere elastisk skum, der er lettere at styre.

Derudover påvirker boblernes størrelse, hvor let det er for eksempelvis baristaer at lave mønstre i kaffen med mælkeskummet.

Jo mindre bobler, jo nemmere er det at lave mønstre.

Fedtindholdet i mælken er afgørende for mælkeskummets kvalitet

For at vende tilbage til mælkeskummets kvalitet og dens sammenhæng til køerne, så afhænger dette af mælkens sammensætning.

Her er det fedtindholdet i mælken, som har en vigtig betydning for skummets konsistens. Her gælder det, at jo federe mælken er, jo mere stabilt et skum vil man opnå.

Dette da det bløde fedt i fedtdråberne presses ud og fungerer som en slags lim, hvormed der dannes en robust og fin kæde.

Man vil opnå det bedste resultat med sit mælkeskum, hvis man bruger homogeniseret mælk.

Dette skyldes, at den uhomogeniseret mælk har større fedtdråber, hvilket gør skummet ustabilt og dermed kan bidrage til, at det falder hurtigere sammen.

Det anbefales af denne grund ikke at bruge økologisk mælk, når man skal bruge det til mælkeskum, da den økologiske mælk er uhomogeniseret.

Som tidligere nævnt kan alle typer mælk ifølge Arla bruges til mælkeskum.

Man bør bare være bevidst om, at man opnår forskellige resultater alt efter hvilken type mælk, man bruger.

Arla pointerer, at man ved mælketyper med lav fedtprocent godt kan opnå et skum, som er luftigt og stabilt, men at man ved mælketyper med en højere fedtprocent vil opnå et mere cremet resultat.

Samtidig frarådes det at bruge letmælk, da denne mælketype giver et for blødt og knap så stabilt skum.

Sødmælken er ifølge Arla den type mælk, som giver det mest cremede og bløde skum.

Lækkert skum kan ødelægges af mælkens transport og opvasken af mælkeskummeren

Døjer man med at få et flot samt oprejst skum, kan svaret findes i transporten af mælken til mejerierne.

Ved transporten fra gård til mejeri kan den ubehandlede mælk blive rystet så meget, at fedtdråberne i mælken ødelægges.

Dette kan medføre, at bestemte enzymer vil påvirke fedtet og dermed frigive fedtsyrer.

Forekommer der for mange fedtsyrer i mælken, vil overfladespændingerne omkring proteinerne ødelægges, og skummet vil dermed falde sammen.

Nogle gange skal der ikke ret meget til for, at kvaliteten på mælkeskummet forringes.

En af de ting, der kan forringe kvaliteten samt muligheden for fast og flot skum, er den sæbe og opvaskemiddel, som anvendes til at rengøre mælkeskummeren.

Det kan være svært helt at undgå, at der vil sidde små rester af opvaskemiddel i kanden efter rengøring.

Både sæbe og opvaskemiddel vil være med til at ødelægge overfladespændingerne ligesom fedtsyrer, hvorfor man bør være opmærksom på at skylle mælkeskummeren godt efter rengøring og inden brug.

Hvis du er interesseret i andet køkken udstyr, så kan du finde test-guides om Håndmixere, Brødristere, Stempelkander og meget mere lige her på siden.

Find din absolutte yndlingskaffe

Der findes alverdens forskellige kaffetyper, som hver især kan noget.

Blandt typerne finder du den klassiske brygget kaffe, café latte, cappuccino, americano, cortado, mocha, espresso og macchiato.

Man kan hurtigt komme til at forveksle de forskellige typer og mange af dem ligner også hinanden. Derfor vil det følgende være en guide til de forskellige kaffetyper og deres indhold, således at du kan lege barista hjemme med din mælkeskummer.

Mulighederne er mange, og der er god grund til at eksperimentere med de forskellige typer, når man har en mælkeskummer, så man kan finde sin absolutte yndlingskaffe.

Den klassiske brygget kaffe

Den klassiske brygget kaffe er for mange den kaffe, der drikkes og serveres i dagligdagen.

Den er nem at lave og kan produceres til mange mennesker af gangen. Med en mælkeskummer kan man hurtigt pifte den klassiske sorte kaffe op.

Mange danskere bruger en smule almindelig mælk i deres kaffe, og derfor kan man med god grund pifte kaffeoplevelsen op ved at erstatte den kolde almindelige mælk med lækkert lunt mælkeskum.

Espresso

Espresso er ofte kendt som en kaffetype, der bruges til at lave andre kaffevarianter, da den kan siges at udgøre fundamentet for mange kaffevarianter.

Grunden til man ofte laver en espresso til brug i anden kaffevarianter skyldes dens intensitet og meget koncentrerede smag.

Espressoen er nemlig en kaffetype, der er brygget under tryk, hvormed smagsstofferne og olien i bønnerne kommer ud og kan bidrage med den meget intense kaffesmag.

Et espresso-shot er derfor ideelt at bruge i kaffetyper, hvor der skal bruges mælkeskum.

I nogle kaffevarianter skal der også bruges dobbelt-espresso, som er, som navnet nok antyder, to skud espresso. Med et dobbelt skud espresso får man altså en meget stærk kaffe.

Espresso macchiato

Bestiller man en espresso macchiato, får man et espresso-shot med mælkeskum ovenpå.

Man kan, hvis man ønsker at lave en espresso macchiato, få en god stærk kop kaffe, hvor skummet både bidrager til at holde på varmen i kaffen men også til smagen og fremhævelsen af aromaen i kaffen.

Americano

En kop americano laves ved at lave to shots espresso og toppe det med varmt vand.

Til denne kaffetype skal der ikke bruges mælkeskum, og man kan derfor opnå en lidt bitter kop kaffe.

Man kan for at mindske den bitre smag fjerne skummet fra selve espressoen.

Café latte

Denne type er velkendt af mange og er en lidt mildere kaffevariant. Latte kan betragtes som en blid og mere sød udgave af espressoen, da den har et højt indhold af mælk.

Latte laves ved at lave et eller to skud espresso og dertil tilføre en god mængde mælk for til sidst at toppe med et lag mælkeskum.

Mælkeskummet bidrager både til at holde på varme og gør drikken rund og rar at nippe til.

Cappuccino

Cappuccino er lige dele espresso, mælk og skum og giver derfor en sød smag.

Nogle eksperter mener dog, at kaffevarianten bør bestå af mere mælk og mindre skum.

Traditionelt set er cappuccinoen dog kendt for at have meget skum, og den drysses ofte også med kakao på toppen.

Cortado

Cortado er en mindre kendt variant, som kan betragtes som en maskulin latte.

Den består af to skud espresso og toppes med sødmælk uden skum, derfor er smagen også kraftigere end ved en almindelig latte.

Mocha

Denne kaffetype er en blanding mellem varm kakao og cappuccino.

Den laves ved at blande et espresso-shot med kakaopulver, hvorefter mælk og mælkeskum tilføjes.

Denne type er lidt anderledes og kan være med til at tilgodese den søde tand.

Hvis du er interesseret i flere kaffe artikler, så kan du finde test-guides om Kaffemaskiner, Kaffekværne, Espressomaskiner og meget mere her på siden.

Læs også: Test af de 6 bedste Sodastream

Se også denne lignende artikel på vores side: Test af de 7 bedste hårkure

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testberichte.de

Testberichte.de er Tysklands største testside, der undersøger forskellige produkter for at give den almene forbruger muligheden et godt indblik i markedet. Hjemmesiden har eksisteret siden år 2000, og med hovedkontor i Berlin har redaktionen omkring 60 fastansatte medarbejdere.

Hos Testberichte.de har de sammenlignet forskellige mælkeskummere på markedet på baggrund af følgende kriterier: udstyr, brugervenlighed og resultat. Melitta Cremio ligger helt i top som testvinder, hvor forbrugerne også giver den smarte mælkeskummer 4,6 stjerner ud af 5.

Anmeldelsen er opdateret: maj 2011
Du kan se anmeldelserne her

Kundeanmeldelser

Whiteaway

Den danske virksomhed Whiteaway sælger alt indenfor kvalitetshvidevarer. På deres hjemmesiden kan helt almindelige forbrugere anmelde alle de produkter, der er til salg, når de har købt og testet dem i praksis. Det giver dig de bedst mulige forudsætninger for fuldt ud at forstå, hvorfor produkterne har fået bestemte anmeldelser, og hvilken kvalitet de faktisk er af. Det er ikke kun den overordnede bedømmelse, du kan kigge på, men også helt specifikke egenskaber.

Melitta Cremio får flotte bedømmelser af forbrugerne, der giver mælkeskummeren 4,9 stjerner ud af 5. Det er indikator for, at forbrugerne er tilfredse med deres køb. En forbruger skriver blandt andet: ”En super god mælkeskummer der lever op til mine høje forventninger. Kan varmt anbefales”.

Du kan læse alle anmeldelserne her

FAQ

Når det kommer til at skumme mælk, findes der mange gode og smarte apparater, der kan gøre jobbet for dig. Et af de mest populære mærker inden for mælkeskummere er Melitta Cremio. Mælkeskummere fra Melitta har et flot design, og den leverer god skummet mælk.
Hvordan vælger jeg en mælkeskummer?
Der findes flere forskellige mælkeskummere på markedet. Når du skal vælge en mælkeskummer, er det vigtigt, at du kender mælkeskummerens formål og ved, hvor ofte den skal bruges. Det er vigtigt, at mælkeskummeren har de forskellige funktioner, du skal bruge i din hverdag, når du skummer mælk.
Er det værd at købe en mælkeskummer?
Det er op til dig selv at vurdere, om det er det værd at købe en mælkeskummer. Er du typen, der laver en masse kaffe og nyder at gøre en dyd ud af det dagligt, kan det være en rigtig god ide med en smart mælkeskummer.
Hvordan kan du se, om en skummer er af god kvalitet?
Skal du vurdere, om din mælkeskummer er af god kvalitet, skal du se på det færdige resultat, som bliver leveret. Er mælkeskummen en fyldig, luftig og smagfuld, kan du regne med, at din mælkeskummer er af god kvalitet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Barista & Co. Mælkeskummer Guld

WMF Lineo mælkeskummer

Melitta Cremio

Severin SM 9685

Nespresso Aeroccino 3

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme