Test af de 6 bedste Mælkeskummere

De mælkeskummere der er på markedet i idag, gør et overraskende godt stykke arbejde uden at tage for meget plads i køkkenet. Håndholdt eller elektrisk, så har vi lavet en gennemgang af de mælkeskummere vi mener er bedst på markedet lige nu. Er du i tvivl om hvad du skal være på udkig efter? Har du lyst til at være barista i dit egen hjem? Så læs vores tests af de bedste mælkeskummere.

Mælkeskummer
Udgivet 05.04.2019|Senest redigeret 17.04.2019

Der findes rigtig mange forskellige mælkeskummere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste mælkeskummere, der er på markedet anno 2019, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Mælkeskummer

forbruger-test.dk

Artikel godkendt af

(Journalist fra DMJX)

Bodum Latteo mælkeskummer

mælkeskummer

Mælkeskummeren Bodum Latteo har været med i flere forskellige test, hvor formålet var at finde en model, som kunne producere mælkeskum af god kvalitet, og som derudover er brugervenlig, har gode funktioner og ikke mindst er let at rengøre.

Eksperterne mener, at det kan være svært at finde en mælkeskummer, som ligger i toppen på alle kriterier, men de mener dog, at Bodum Latteo mælkeskummeren kommer rigtig tæt på, da den scorer højt ved alle kriterier og ved nogle test ligger helt i top.

Forhandler Totalpris Læs mere
119,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Bodum Latteo mælkeskummer

Gode ting ved Bodum Latteo mælkeskummer

  • Manuel model, der ikke bruger strøm og dermed kan anvendes alle vegne
  • Fremstiller koldt og cremet skum på kort tid
  • Mulighed for at varme den kolde skum i mikroovnen direkte i glaskanden
  • Modellen er solid og robust, og den holder til meget
  • Alle dele tåler opvaskemaskine

Mere om Bodum Latteo mælkeskummer

Bodum Latteo mælkeskummeren skiller sig ud i forhold til mange andre mælkeskummere, da den ikke bruger strøm, men er en manuel model, hvor der skal bruges lidt håndkraft.

Det er dog en simpel proces, der ikke kræver ret lang tid. Man hælder blot mælken op i glaskanden, putter stemlet over og ved at bevæge det x antal gange op og ned får man hurtigt et luftigt mælkeskum.

Efter få sekunder står man med cremet, koldt mælkeskum, som ifølge eksperterne har en både flot og blød konsistens til kaffen.

Mælkeskummet er ydermere stort set fri for bobler, da store bobler hurtigt forsvinder, når stemlet kører op og ned, og forekommer der et par enkelte bobler, forbliver de helt små.

Brugervenlig model, der ikke fylder

Mælkeskummeren fra Bodum betragtes ikke som en af de største mælkeskummere, da den blot har en kapacitet på 250 ml.

Modellen fremstiller dog alligevel nok skum til flere kopper af eksempelvis cappuccino.

Derudover er modellen yderst brugervenlig, da den er let at bruge, og den manuelle håndtering foregår let.

Man skummer blot mælken i et lille minut, og venter dernæst et øjeblik, mens skummet får lov til at stå og tykne.  Derefter er skummet klar til brug, hvor det enten kan hældes i kaffen koldt eller varmes kort i mikroovnen.

Det kolde skum er også særlig velegnet til is-drinks, hvor det kan bidrage med en cremet konsistens og smag.

Derudover er en fordel ved netop denne mælkeskummer, at man kan anvende alle typer mælk og ikke blot sødmælk, som anbefales ved mange andre mælkeskummere.

Barista & Co. Mælkeskummer Guld

mælkeskummer

Barista & Co. Mælkeskummer Guld er det rette valg for dig, som går op i både det æstetiske og i design. Barista & Co. er netop kendt for der minimalistiske og elegante design, der samtidig er lavet i en god kvalitet.

På trods af, at virksomheden er forholdsvis ny, er Barista & Co. allerede blevet et anerkendt brand i kaffeverdenen.

Brandet roses og modtager mange positive anmeldelser for deres produkter.

Forhandler Totalpris Læs mere
199,00 Læs mere
199,95 Læs mere
243,00 Læs mere

Gode ting ved Barista & Co. Mælkeskummer Guld

  • Elegant og minimalistisk design
  • Solidt og robust
  • Skum i god kvalitet
  • Skum nok til fire kopper kaffe
  • Man kan varme mælke direkte i glaskanden i mikroovnen

En af de ting, som fremhæves ved mælkeskummeren Philips CA6500 er dens størrelse. Dette er også en af de ting, der gør, at den betragtes som en godt bud på en mælkeskummer.

Med Philips CA6500’s lille størrelse kan den rumme 120 ml. Dette lyder ikke af meget, men det er ifølge eksperterne alligevel nok til at lave enten en latte macchiato eller to kopper cappuccino.

Modellen er testet for dens evner til at lave varmt mælkeskum, hvor både selve skumme-processen samt det færdige resultat vurderes som værende godt, hvor den leverer et finporeret skum.

På blot to minutter står man med den færdigskummede og varme mælk.

Mere om Barista & Co. Mælkeskummer

Går man op i æstetikken i sit køkken, bør man tage et kig på den stilrene Philips CA6500 mælkeskummer.

Ifølge eksperterne er designet imponerende, og de er ligeledes imponeret over den udformning, hvor modellen ligefrem betragtes som værende smuk.

Designet er helt simpelt og samtidig moderne, hvor selve skummeren er lavet i højglansplastik i en nuance af sort.

Derudover er modellen også nem at bruge, og brugervenligheden kan siges at være i top, da den medfølgende manual både er skrevet på flere forskellige sprog og derudover kortfattet beskriver produktets brug.

Nemt at producere mælkeskummet

Mælkeskummeren Philips CA6500 har et strømlinede design med blot en enkel knap, hvor dens ydre ikke brydes af et display.

Knappen er ydermere ganske diskret og ved blot et enkelt kortvarigt tryk leveres både opvarmet og skummet mælk.

Ønsker man det skummede mælk koldt, skal man i stedet holde knappen nede. Derudover betragtes modellen som særdeles støjsvag.

Som en enkel ulempe bør det nævnes, at mælkeskummeren dog ikke tåler at komme i opvaskemaskinen.

Den er til gengæld nem at gøre ren og vaske op i hånden, da den med dens non-stick belægning, gør det svært for mælkerester at sætte sig fast, også når mælkeskummet når høje temperaturer, hvor der normalt vil være risiko for, at det brænder sig fast.

Severin SM 9685

Mælkeskummer

Ved mælkeskummeren Severin SM 9685 er eksperterne imponeret.

Dette gælder alle parametre både skummets konsistens, dens funktioner, rengøring samt brugervenlighed.

Modellen kåres både som testvinder i en test og modtager gode anbefalinger.

Forhandler Totalpris Læs mere
670,00 Læs mere
695,00 Læs mere

Video Anmeldelse af Severin SM 9685

Gode ting ved Severin SM 9685

  • En robust og solid model i pænt design
  • En stor model med en kapacitet på 700 ml
  • En alsidig model med skum i en god, cremet samt fyldig konsistens
  • Mulighed for flere slags skum
  • Mulighed for at tilsætte smage ved at åbne låget

Mere om Severin SM 9685

Severin SM 9685 betragtes som en særdeles alsidig mælkeskummer, hvor man opnår et godt resultat med skummet uanset hvilken slags skum, som man sætter modellen til at lave.

Skummet er både cremet, blødt og med meget få og små bobler, hvorfor man opnår en god højde på skummet.

Derudover kan man indstille modellen til både at lave koldt, men også varmt skum, således at man selv kan individualisere sin kaffedrik efter sine ønsker.

Ydermere kan man med denne model indstille den til at producere et mere fast skum, hvilket er velegnet til en kaffe, hvor man gerne vil have skummet til at ligge på toppen, da det faste skum ikke på samme måde vil falde sammen.

Man har også mulighed for blot at varme sin mælk uden, det bliver skummet.

Mulighed for selv at vælge temperatur

De mangfoldige kaffedrikkere kan nyde godt af, at Severin SM 9685 er udstyret med muligheden for at vælge mellem fire forskellige temperaturer, når mælken skal lunes.

Med de forskellige temperaturer på henholdsvis 45 grader, 55 grader, 60 grader samt 65 grader har man mulighed for at lave netop den type mælkeskum, som man foretrækker til netop sin kaffe.

Man kan på den måde også variere alt efter hvilken type kaffe, man ønsker.

Desuden er Severin SM 9685 en stor model med en kapacitet på hele 700 ml, hvormed der er plads til at producere mælkeskum til flere kopper kaffe og eventuelt et mindre selskab.

Derudover er selve kanden på mælkeskummeren aftagelig, således at man kan tage den med sig derhen, hvor kaffen skal serveres og toppe med mælkeskummet lige inden servering.

Et brugervenligt design

Severin SM 9685 er produceret i rustfrit stål, hvor selve håndtaget er produceret i plastik med en godt greb og omtanke på brugen af plastik.

Derudover skulle håndtaget kunne sikre, at man ikke brænder sig på den varme kande.

Som en bonus kan flere af modellens dele gå i opvaskemaskinen, hvormed den efterfølgende rengøringsproces kan lettes.

Der er ydermere mulighed for at lukke modellens låg op, hvor man på denne måde kan tilføje yderligere ingredienser såsom sirup eller kakao og dermed gøre smagsoplevelsen større.

Severin SM 9685 er lavet i et robust og solidt design med et pænt udseende.

Nespresso Aeroccino 3

mælkeskummer

Mælkeskummeren fra Nespresso er både trendy i sit design og skummer godt.

Det er en såkaldt fuldautomatisk mælkeskummer, da modellen både kan skumme mælken samt opvarme den.

Man kan også vælge blot at skumme eller blot at opvarme mælken.

Skal man kun opvarme mælken, kan beholderen rumme 240 ml mælk, og skal mælken både opvarmes og skummes, kan beholderen højest rumme 130 ml.

Køb Nespresso Aerocinno 3 her

Video Anmeldelse af Nespresso Aerocinno 3

Gode ting ved Nespresso Aerocinno 3

  • Smart design i flere farvemuligheder
  • Fuldautomatisk med flere funktioner og piskehoveder
  • Fremstiller hurtigt stift og lækkert skum
  • Stort set lydløs under brug
  • Let at rengøre (anbefales at skylle den lige efter brug)

Mere om Nespresso Aerocinno 3

Nespresso Aeroccino 3 er en videreudvikling af Nespresso Aeroccino plus, hvor den særlig adskiller sig udseendemæssigt.

Nespresso Aeroccino 3 har et funky udtryk med en yderskal i riflet gummi.

Samtidig er der indbygget en lille boble i basen, hvor man kan opbevare de forskellige piskehoveder, der hver især skal anvendes alt efter det ønske, man har til sit mælkeskum.

Det er samtidig denne base, hvortil strømmen tilsluttes. Modellen fås i tre forskellige farver – både rød, sort og hvid.

Hurtig, lydløs og let at rengøre

Brugerne af mælkeskummeren er begejstrede og den roses for at fremstille et lækkert og stift skum.

Derudover er det en bonus, at den ikke larmer når mælken skummes. Den er stort set lydløs men ikke mindst hurtig.

Ydermere er maskinen let at rengøre, særligt hvis man sørger for at skylle den efter brug, hvormed man undgår, at mælkerester brænder sig fast i bunden af mælkeskummeren.

Man kan godt opleve problemer med, at mælken kan brænde sig fast, hvis man bruger en mælketype med lav fedtproducent.

Luksus for kaffeentusiasten

Sætter man pris på en god og cremet kop kaffe, er Nespresso Aeroccino 3 det rette valg af en mælkeskummer.

Ved blot at indsætte piskehovedet, hælde mælken i beholderen og trykke på en knap, får man på få sekunder enten lun mælk, lunt mælkeskum eller koldt mælkeskum.

Altså får man en mælkeskummer med flere funktioner, som er et rigtig godt og samtidig populært valg, når der er tale om fuldautomatiske mælkeskummere.

WMF Lineo mælkeskummer

Mælkeskummer

I en sammenligning med andre mælkeskummere klare WMF Lineo mælkeskummeren sig rigtig flot.

Dette gælder både på dens konsistens af mælkeskummet, dens brugervenlighed samt rengøring.

Eksperterne mener, at WMF Lineo mælkeskummeren ligger helt i toppen og leverer det bedste af det bedste.

Forhandler Totalpris Læs mere
834,00 Læs mere

Video Anmeldelse af WMF Lineo Mælkeskummer

Gode ting ved WMF Lineo Mælkeskummer

  • Automatisk mælkeskummer
  • Leverer cremet skum ved alle typer mælk
  • Kan indstilles til fire forskellige typer skum
  • Kapacitet på 250 ml.
  • Non-stick belægning, der gør den nem at rengøre

Mere om WMF Lineo mælkeskummer

Med WMF Lineo mælkeskummeren har du mulighed for at give lidt ekstra til din kaffe derhjemme og dermed sætte prikken over i’et på kaffeoplevelsen.

Modellen er i testene blevet afprøvet med flere forskellige typer mælk for at se forskellen på de typer skum, som de forskellige mælketyper giver.

Resultatet af denne test lyder, at alle de forskellige mælketyper med WMF Lineo mælkeskummeren omdannes til et blødt og cremet skum, som ikke er hverken for blødt eller stift.

Konsistensen af skummet bliver med modellen tilpas cremet.

Der er dog også mulighed for at indstille den til at give et mere fast skum, eller både varmt og koldt skum.

Nem rengøring

WMF Lineo mælkeskummer er det man kalder for en automatisk mælkeskummer, hvor mælkeskummet altså produceres uden, at man selv skal lave manuelt arbejde.

Når det kommer til rengøringen, kræver den automatiske mælkeskummer dog manuelt arbejde.

Dog vurderes det af eksperter, at den er let at rengøre selv ved høje temperaturer, hvor der ellers er risiko for, at nogle mælketyper brænder sig fast.

WMF Lineo mælkeskummer er let at rengøre, da den er udstyret med den smarte non-stick belægning, hvormed mælken ville have svære ved at sætte sig fast.

En mælkeskummer med flere gode funktioner

Ved WMF Lineo mælkeskummeren er der flere funktioner, som er med til at lette brugerens arbejde.

Her kan det nævnes, at den er ledningsfri og kommer med en separat base med tilhørende ledningsoprul, hvilket gør det let at finde en plads til den i køkkenet.

Derudover er modellen udstyret med en funktion, der gør, at den automatisk når programmet er slut, og derfor er det en sikker model.

Den har et godt og solidt grev, der er ergonomisk konstrueret.

Man kan med WMF Lineo mælkeskummeren få mælkesum på blot to minutter. Beholderen har en kapacitet på 250 ml., og designet er enkelt med et udseende i en smart stålgrå farve.

Gode råd til at få den bedste mælkeskum

Faktisk har kvaliteten af mælkeskummet noget med køerne at gøre. Videnskab.dk har undersøgt området og har en forklaring på det samt en forklaring af, hvordan skummet egentlig dannes.

Højt skum vil blive stående

Ifølge videnskab.dk dannes mælkeskummet helt lavpraktisk ved, at der pustes damp ind i mælken. Denne damp skaber helt små luftbobler, som er omkranset af små skaller protein.

I mellem disse luftbobler løber der kanaler, og det er disse kanaler, der gør, at skummet ikke falder sammen igen.

Dette da fedtdråberne i mælken sætter sig fast og fungerer som små propper.

Ydermere sker der en overfladespænding i processen. Det sker når mælkeskummets proteinmolekyler tiltrækker hinanden og dermed skaber en sammenhængskraft og fastholder hinanden.

Det er denne proces, der gør, at skummet vil blive stående og ikke falde sammen. Det kan altså siges, at de små luftbobler er vejen til stabilt skum, og disse små luftbobler dannes ud fra indholdet af protein i mælken.

Boblerne har en positiv effekt på mælkeskummet, da de bidrager til et mere elastisk skum, der er lettere at styre.

Derudover påvirker boblernes størrelse, hvor let det er for eksempelvis baristaer at lave mønstre i kaffen med mælkeskummet.

Jo mindre bobler, jo nemmere er det at lave mønstre.

Fedtindholdet i mælken er afgørende for mælkeskummets kvalitet

For at vende tilbage til mælkeskummets kvalitet og dens sammenhæng til køerne, så afhænger dette af mælkens sammensætning.

Her er det fedtindholdet i mælken, som har en vigtig betydning for skummets konsistens. Her gælder det, at jo federe mælken er, jo mere stabilt et skum vil man opnå.

Dette da det bløde fedt i fedtdråberne presses ud og fungerer som en slags lim, hvormed der dannes en robust og fin kæde.

Man vil opnå det bedste resultat med sit mælkeskum, hvis man bruger homogeniseret mælk.

Dette skyldes, at den uhomogeniseret mælk har større fedtdråber, hvilket gør skummet ustabilt og dermed kan bidrage til, at det falder hurtigere sammen.

Det anbefales af denne grund ikke at bruge økologisk mælk, når man skal bruge det til mælkeskum, da den økologiske mælk er uhomogeniseret.

Som tidligere nævnt kan alle typer mælk ifølge Arla bruges til mælkeskum.

Man bør bare være bevidst om, at man opnår forskellige resultater alt efter hvilken type mælk, man bruger.

Arla pointerer, at man ved mælketyper med lav fedtprocent godt kan opnå et skum, som er luftigt og stabilt, men at man ved mælketyper med en højere fedtprocent vil opnå et mere cremet resultat.

Samtidig frarådes det at bruge letmælk, da denne mælketype giver et for blødt og knap så stabilt skum.

Sødmælken er ifølge Arla den type mælk, som giver det mest cremede og bløde skum.

Lækkert skum kan ødelægges af mælkens transport og opvasken af mælkeskummeren

Døjer man med at få et flot samt oprejst skum, kan svaret findes i transporten af mælken til mejerierne.

Ved transporten fra gård til mejeri kan den ubehandlede mælk blive rystet så meget, at fedtdråberne i mælken ødelægges.

Dette kan medføre, at bestemte enzymer vil påvirke fedtet og dermed frigive fedtsyrer.

Forekommer der for mange fedtsyrer i mælken, vil overfladespændingerne omkring proteinerne ødelægges, og skummet vil dermed falde sammen.

Nogle gange skal der ikke ret meget til for, at kvaliteten på mælkeskummet forringes.

En af de ting, der kan forringe kvaliteten samt muligheden for fast og flot skum, er den sæbe og opvaskemiddel, som anvendes til at rengøre mælkeskummeren.

Det kan være svært helt at undgå, at der vil sidde små rester af opvaskemiddel i kanden efter rengøring.

Både sæbe og opvaskemiddel vil være med til at ødelægge overfladespændingerne ligesom fedtsyrer, hvorfor man bør være opmærksom på at skylle mælkeskummeren godt efter rengøring og inden brug.

Hvis du er interesseret i andet køkken udstyr, så kan du finde tests af Håndmixere, Brødristere, Stempelkander og meget mere lige her på siden.

Værd at vide om mælkeskummere

  • Ifølge Arla opnår man den bedste kaffeoplevelse ved at lave mælkeskum af en halv deciliter varm mælk til hver enkel deciliter stærk kaffe.
    Vælg en homogeniseret mælk. Den uhomogeniseret mælk gør skummet ustabilt, og man bør derfor ikke bruge økologisk mælk til sit mælkeskum.

Find din absolutte yndlingskaffe

Der findes alverdens forskellige kaffetyper, som hver især kan noget.

Blandt typerne finder du den klassiske brygget kaffe, café latte, cappuccino, americano, cortado, mocha, espresso og macchiato.

Man kan hurtigt komme til at forveksle de forskellige typer og mange af dem ligner også hinanden. Derfor vil det følgende være en guide til de forskellige kaffetyper og deres indhold, således at du kan lege barista hjemme med din mælkeskummer.

Mulighederne er mange, og der er god grund til at eksperimentere med de forskellige typer, når man har en mælkeskummer, så man kan finde sin absolutte yndlingskaffe.

Den klassiske brygget kaffe

Den klassiske brygget kaffe er for mange den kaffe, der drikkes og serveres i dagligdagen.

Den er nem at lave og kan produceres til mange mennesker af gangen. Med en mælkeskummer kan man hurtigt pifte den klassiske sorte kaffe op.

Mange danskere bruger en smule almindelig mælk i deres kaffe, og derfor kan man med god grund pifte kaffeoplevelsen op ved at erstatte den kolde almindelige mælk med lækkert lunt mælkeskum.

Espresso

Espresso er ofte kendt som en kaffetype, der bruges til at lave andre kaffevarianter, da den kan siges at udgøre fundamentet for mange kaffevarianter.

Grunden til man ofte laver en espresso til brug i anden kaffevarianter skyldes dens intensitet og meget koncentrerede smag.

Espressoen er nemlig en kaffetype, der er brygget under tryk, hvormed smagsstofferne og olien i bønnerne kommer ud og kan bidrage med den meget intense kaffesmag.

Et espresso-shot er derfor ideelt at bruge i kaffetyper, hvor der skal bruges mælkeskum.

I nogle kaffevarianter skal der også bruges dobbelt-espresso, som er, som navnet nok antyder, to skud espresso. Med et dobbelt skud espresso får man altså en meget stærk kaffe.

Espresso macchiato

Bestiller man en espresso macchiato, får man et espresso-shot med mælkeskum ovenpå.

Man kan, hvis man ønsker at lave en espresso macchiato, få en god stærk kop kaffe, hvor skummet både bidrager til at holde på varmen i kaffen men også til smagen og fremhævelsen af aromaen i kaffen.

Americano

En kop americano laves ved at lave to shots espresso og toppe det med varmt vand.

Til denne kaffetype skal der ikke bruges mælkeskum, og man kan derfor opnå en lidt bitter kop kaffe.

Man kan for at mindske den bitre smag fjerne skummet fra selve espressoen.

Café latte

Denne type er velkendt af mange og er en lidt mildere kaffevariant. Latte kan betragtes som en blid og mere sød udgave af espressoen, da den har et højt indhold af mælk.

Latte laves ved at lave et eller to skud espresso og dertil tilføre en god mængde mælk for til sidst at toppe med et lag mælkeskum.

Mælkeskummet bidrager både til at holde på varme og gør drikken rund og rar at nippe til.

Cappuccino

Cappuccino er lige dele espresso, mælk og skum og giver derfor en sød smag.

Nogle eksperter mener dog, at kaffevarianten bør bestå af mere mælk og mindre skum.

Traditionelt set er cappuccinoen dog kendt for at have meget skum, og den drysses ofte også med kakao på toppen.

Cortado

Cortado er en mindre kendt variant, som kan betragtes som en maskulin latte.

Den består af to skud espresso og toppes med sødmælk uden skum, derfor er smagen også kraftigere end ved en almindelig latte.

Mocha

Denne kaffetype er en blanding mellem varm kakao og cappuccino.

Den laves ved at blande et espresso-shot med kakaopulver, hvorefter mælk og mælkeskum tilføjes.

Denne type er lidt anderledes og kan være med til at tilgodese den søde tand.

Hvis du er interesseret i flere kaffe artikler, så kan du finde tests af Kaffemaskiner, Kaffekværne, Espressomaskiner og meget mere her på siden.

Anmeldelser af mælkeskummere

4,6 baseret pa 43 anmeldelser fra forskellige platforme

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Camilla Nørgaard

Camilia har tidligere arbejder som skribent hos diverse dameblade, hvor hun har været ansvarlig for områder som blandt andet mode, køkkenet og personlig pleje.

Find mere information her

Debat om elektriske og manuelle mælkeskummere

YourBestCoffeeMachine – Debat

Læs hvilken mælk der er bedst at bruge til en mælkeskummer

Perfectdailygrind – Debat