De 9 bedste Mælkeskummere: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 03.06.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

De mælkeskummere der er på markedet i idag, gør et overraskende godt stykke arbejde uden at tage for meget plads i køkkenet. Håndholdt eller elektrisk, så har vi lavet en gennemgang af de mælkeskummere vi mener er bedst på markedet lige nu. Er du i tvivl om hvad du skal være på udkig efter? Har du lyst til at være barista i dit egen hjem? Så læs vores test-guides af de bedste mælkeskummere.

Mælkeskummer

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige mælkeskummere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste mælkeskummere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Mælkeskummer

forbruger-test.dk

Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister – lydsvag med moderne design

Philips Senseo CA6500:60 Milk TwisterDerfor anbefaler vi Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister

Her er der tale om en rigtig fin lille mælkeskummer til ethvert køkken. Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister er en simpel og elegant mælkeskummer, der helt diskret kan ordne din mælk, mens du gør andre ting klar såsom kaffen eller desserten. Modellen passer sig selv, og takket være en række aftagelige dele er den fantastisk nem at gøre ren. Desuden kan den klare både kold og varm mælk, så du kan få lige den type skum, du skal bruge.

I februar 2014 fik Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister en rigtig fin anmeldelse hos tyske Testberichte.de, og et par måneder senere i maj 2014 blev den testvinder hos selvsamme sted. I juni 2015 gentog den sin succes ved at blive topscorer hos Testmagazin, så der er altså tale om en mælkeskummer, der er populær over hele verden.

Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister vs. markedet

Mælkeskummeren fra Philips er blevet rost internationalt, og det er slet ikke noget, der kommer bag på redaktionen. Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister har nemlig en række smarte funktioner, der udelukkende er til for den bedst mulige oplevelse og kvalitet.

Særligt skal mælkeskummerens antislip-fødder fremhæves, som holder maskinen på plads på et vådt eller glat køkkenbord, drejebunden på 360-grader og den trådløse tapning.

Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister er 20 cm høj, men designet er diskret nok til at falde i ét med køkkenet. Desuden er den rigtig nem at gemme væk i et skab, hvis køkkenbordet skal være ryddeligt og pænt.

Fordele

 • Godt produkt med moderne design
 • Skummeren laver fint og fast mælkeskum
 • Har et magnetic drive-system, så den er lydsvag
 • Nem at rengøre – dele kan komme i opvaskemaskinen

Ulemper

 • Kan kun lave mælkeskum og ikke varm mælk

Yderligere detaljer:

 • Volumen: 120 ml
 • Farve: Sort
 • Lavet af plastik
 • Belastningsevne på 500 Watt

Bodum Latteo mælkeskummer

mælkeskummer

Mælkeskummeren Bodum Latteo har været med i flere forskellige tests, hvor formålet var at finde en model, som kunne producere mælkeskum af god kvalitet, og som derudover er brugervenlig, har gode funktioner og ikke mindst er let at rengøre.

Eksperterne mener, at det kan være svært at finde en mælkeskummer, som ligger i toppen på alle kriterier, men de mener dog, at Bodum Latteo mælkeskummeren kommer rigtig tæt på, da den scorer højt ved alle kriterier og i nogle tests ligger helt i top.

Video Anmeldelse af Bodum Latteo mælkeskummer

Gode ting ved Bodum Latteo mælkeskummer

 • Manuel model, der ikke bruger strøm og dermed kan anvendes alle vegne
 • Fremstiller koldt og cremet skum på kort tid
 • Mulighed for at varme den kolde skum i mikroovnen direkte i glaskanden
 • Modellen er solid og robust, og den holder til meget
 • Alle dele tåler opvaskemaskine

Mere om Bodum Latteo mælkeskummer

Bodum Latteo mælkeskummeren skiller sig ud i forhold til mange andre mælkeskummere, da den ikke bruger strøm, men er en manuel model, hvor der skal bruges lidt håndkraft.

Det er dog en simpel proces, der ikke kræver ret lang tid. Man hælder blot mælken op i glaskanden, putter stemlet over og ved at bevæge det x antal gange op og ned får man hurtigt et luftigt mælkeskum.

Efter få sekunder står man med cremet, koldt mælkeskum, som ifølge eksperterne har en både flot og blød konsistens til kaffen.

Mælkeskummet er ydermere stort set fri for bobler, da store bobler hurtigt forsvinder, når stemlet kører op og ned, og forekommer der et par enkelte bobler, forbliver de helt små.

Brugervenlig model, der ikke fylder

Mælkeskummeren fra Bodum betragtes ikke som en af de største mælkeskummere, da den blot har en kapacitet på 250 ml.

Modellen fremstiller dog alligevel nok skum til flere kopper af eksempelvis cappuccino.

Derudover er modellen yderst brugervenlig, da den er let at bruge, og den manuelle håndtering foregår let.

Man skummer blot mælken i et lille minut, og venter dernæst et øjeblik, mens skummet får lov til at stå og tykne.  Derefter er skummet klar til brug, hvor det enten kan hældes i kaffen koldt eller varmes kort i mikroovnen.

Det kolde skum er også særlig velegnet til is-drinks, hvor det kan bidrage med en cremet konsistens og smag.

Derudover er en fordel ved netop denne mælkeskummer, at man kan anvende alle typer mælk og ikke blot sødmælk, som anbefales ved mange andre mælkeskummere.

Mere om Gastroback Latte Magic

Mælkeskummeren ved navn Gastroback Latte Magic er en af de bedste mælkeskummere på markedet. Den er den perfekte mælkeskummer til dig, som ikke går på kompromis med kvaliteten af den skummede mælk i for eksempel din kaffe. Mælkeskummeren kan rumme 350 ml mælk, og den formår på få sekunder at lave kold eller varm skummende mælk. 

Gastroback Latte Magic er udstyret med en ’automatisk sluk’-funktion, så mælkeskummeren selv slukker, når den er færdig med at skumme mælken. Den er beklædt med nonstick-belægning sådan, at mælken ikke brænder på. Dette gør mælkeskummeren enormt nem at rengøre og vedligeholde. Rengøringen simplificeres yderligere ved, at den indvendige spiral kan tages ud af skummeren. På denne måde kan du gøre ordentligt rent i hele mælkeskummeren, da du kan komme til i alle hjørner og kroge i mælkeskummeren.

Gastroback Latte Magic virker ved hjælp af et magnetisk drevsystem. Den er også BPA-fri. Mælken hældes ned i mælkeskummeren, som så skummer mælken ved at slynge mælken rundt i spiralen ved hjælp af det magnetiske drevsystem. 

Gastroback Latte Magic har et klassisk, elegant og tidløst udseende. Mælkeskummeren er sort og har et gennemsigtigt låg. I dens bund sidder antislip fødder, så den står solidt plantet på bordpladen, mens mælken skummes. Du tænder skummeren ved at klikke på den bløde berøringsknap. Denne vil også lyse, mens mælkeskummeren er i brug. 

Med Gastroback Latte Magic kan du tage din kaffe til et nyt niveau. Der gås ikke på kompromis med hverken kvalitet eller effektivitet. Mælkeskummeren fås også til en rimelig pris i forhold til den høje kvalitet. 

Når du køber Gastroback Latte Magic´, følger et lille hæfte med opskrifter med. På denne måde kan du inspireres til, hvad mælkeskummeren kan bruges til af kreationer. Det er nemlig også oplagt at skumme mælk til for eksempel varm kakao i mælkeskummeren. Kun fantasien sætter grænser.

Udvalgte specifikationer

 • Farve: sort
 • Volumen: 350 ml
 • Belastningsevne: 500 W
 • Automatisk slukning

Mere om Bodum Chambord Kaffebrygger 8 kopper 1 liter

Kaffebryggeren fra Bodum ved navn Chambord Kaffebrygger er uden tvivl en af de allerbedste kaffebryggere på markedet. Kaffebryggeren er en af Bodums berømte stempelkander. Stempelkanderne fra Bodum er kendt for at garantere kaffe af høj kvalitet, som brygges i en stilfuld og tidløs kaffebrygger. 

Bodum blev stiftet i 1944 af Peter Bodum i København. Det er den dag i dag et anerkendt mærke både i Danmark og internationalt. Bodum er kendt for at lave yderst funktionelle produkter, som altid fremstår æstetisk tilfredsstillende. Det er et varemærke for kvalitetsprodukter, som gennem tiden har været formgivende. 

Dette gælder også den klassiske stempelkande fra Bodum, som i dag fås i mange varianter. Adskillige af disse ses rundt om i stuerne i det danske land, og sådan har det været i mange år. Dette skyldes, at stempelkanderne er skønne og pålidelige at brygge kaffe på.

Bodum Chambord Kaffebrygger har et volumen på 1 liter og kan dermed rumme ca. 8 kopper kaffe. Det er altså en af de større stempelkander fra Bodum. Denne stempelkandes stel er kobberfarvet, hvilket giver den et friskt og moderne udtryk. Dog er kaffebryggeren altid til at kende blandt andet på grund af selve ”kanden”, som er lavet i glas. 

Bodum Chambord Kaffebrygger er en kaffebrygger, som du altid kan stole på. En stempelkande fra Bodum går ikke bare lige sådan i stykker. Der er tale om produkter af en vis kvalitet, som er lavet i gode og holdbare materialer. 

Bodum Chambord Kaffebrygger 8 kopper 1 liter er den perfekte kaffebrygger, når du får gæster på besøg. Du kan med en kande forsyne et selskab på 8 personer med i hvert fald en kop til hver. Samtidig er Chambord Kaffebrygger en stempelkande, som man har lyst til at placere på sofabordet til et lille selskab. Dette skyldes stempelkandens simple endog smukke udtryk, som er et udtryk, der falder i de flestes smag.

Udvalgte specifikationer

 • Farve: Kobber
 • Volumen: 1 
 • Materiale: Glas
 • Antal kopper: 8 stk.

Barista & Co. Mælkeskummer Guld

mælkeskummer

Barista & Co. Mælkeskummer Guld er det rette valg for dig, som går op i både det æstetiske og i design. Barista & Co. er netop kendt for der minimalistiske og elegante design, der samtidig er lavet i en god kvalitet.

På trods af, at virksomheden er forholdsvis ny, er Barista & Co. allerede blevet et anerkendt brand i kaffeverdenen.

Brandet roses og modtager mange positive anmeldelser for deres produkter.

Gode ting ved Barista & Co. Mælkeskummer Guld

 • Elegant og minimalistisk design
 • Solidt og robust
 • Skum i god kvalitet
 • Skum nok til fire kopper kaffe
 • Man kan varme mælke direkte i glaskanden i mikroovnen

En af de ting, som fremhæves ved mælkeskummeren Philips CA6500 er dens størrelse. Dette er også en af de ting, der gør, at den betragtes som en godt bud på en mælkeskummer.

Med Philips CA6500’s lille størrelse kan den rumme 120 ml. Dette lyder ikke af meget, men det er ifølge eksperterne alligevel nok til at lave enten en latte macchiato eller to kopper cappuccino.

Modellen er testet for dens evner til at lave varmt mælkeskum, hvor både selve skumme-processen samt det færdige resultat vurderes som værende godt, hvor den leverer et finporeret skum.

På blot to minutter står man med den færdigskummede og varme mælk.

Mere om Barista & Co. Mælkeskummer

Går man op i æstetikken i sit køkken, bør man tage et kig på den stilrene Philips CA6500 mælkeskummer.

Ifølge eksperterne er designet imponerende, og de er ligeledes imponeret over den udformning, hvor modellen ligefrem betragtes som værende smuk.

Designet er helt simpelt og samtidig moderne, hvor selve skummeren er lavet i højglansplastik i en nuance af sort.

Derudover er modellen også nem at bruge, og brugervenligheden kan siges at være i top, da den medfølgende manual både er skrevet på flere forskellige sprog og derudover kortfattet beskriver produktets brug.

Nemt at producere mælkeskummet

Mælkeskummeren Philips CA6500 har et strømlinede design med blot en enkel knap, hvor dens ydre ikke brydes af et display.

Knappen er ydermere ganske diskret og ved blot et enkelt kortvarigt tryk leveres både opvarmet og skummet mælk.

Ønsker man det skummede mælk koldt, skal man i stedet holde knappen nede. Derudover betragtes modellen som særdeles støjsvag.

Som en enkel ulempe bør det nævnes, at mælkeskummeren dog ikke tåler at komme i opvaskemaskinen.

Den er til gengæld nem at gøre ren og vaske op i hånden, da den med dens non-stick belægning, gør det svært for mælkerester at sætte sig fast, også når mælkeskummet når høje temperaturer, hvor der normalt vil være risiko for, at det brænder sig fast.

WMF Lineo mælkeskummer

Mælkeskummer

I en sammenligning med andre mælkeskummere klare WMF Lineo mælkeskummeren sig rigtig flot.

Dette gælder både på dens konsistens af mælkeskummet, dens brugervenlighed samt rengøring.

Eksperterne mener, at WMF Lineo mælkeskummeren ligger helt i toppen og leverer det bedste af det bedste.

Video Anmeldelse af WMF Lineo Mælkeskummer

Gode ting ved WMF Lineo Mælkeskummer

 • Automatisk mælkeskummer
 • Leverer cremet skum ved alle typer mælk
 • Kan indstilles til fire forskellige typer skum
 • Kapacitet på 250 ml.
 • Non-stick belægning, der gør den nem at rengøre

Mere om WMF Lineo mælkeskummer

Med WMF Lineo mælkeskummeren har du mulighed for at give lidt ekstra til din kaffe derhjemme og dermed sætte prikken over i’et på kaffeoplevelsen.

Modellen er i testene blevet afprøvet med flere forskellige typer mælk for at se forskellen på de typer skum, som de forskellige mælketyper giver.

Resultatet af denne test lyder, at alle de forskellige mælketyper med WMF Lineo mælkeskummeren omdannes til et blødt og cremet skum, som ikke er hverken for blødt eller stift.

Konsistensen af skummet bliver med modellen tilpas cremet.

Der er dog også mulighed for at indstille den til at give et mere fast skum, eller både varmt og koldt skum.

Nem rengøring

WMF Lineo mælkeskummer er det man kalder for en automatisk mælkeskummer, hvor mælkeskummet altså produceres uden, at man selv skal lave manuelt arbejde.

Når det kommer til rengøringen, kræver den automatiske mælkeskummer dog manuelt arbejde.

Dog vurderes det af eksperter, at den er let at rengøre selv ved høje temperaturer, hvor der ellers er risiko for, at nogle mælketyper brænder sig fast.

WMF Lineo mælkeskummer er let at rengøre, da den er udstyret med den smarte non-stick belægning, hvormed mælken ville have svære ved at sætte sig fast.

En mælkeskummer med flere gode funktioner

Ved WMF Lineo mælkeskummeren er der flere funktioner, som er med til at lette brugerens arbejde.

Her kan det nævnes, at den er ledningsfri og kommer med en separat base med tilhørende ledningsoprul, hvilket gør det let at finde en plads til den i køkkenet.

Derudover er modellen udstyret med en funktion, der gør, at den automatisk når programmet er slut, og derfor er det en sikker model.

Den har et godt og solidt grev, der er ergonomisk konstrueret.

Man kan med WMF Lineo mælkeskummeren få mælkesum på blot to minutter. Beholderen har en kapacitet på 250 ml., og designet er enkelt med et udseende i en smart stålgrå farve.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Melitta Cremio – kvalitetsprodukt fra velkendt brand

Melitta CremioDerfor anbefaler vi Melitta Cremio

Melitta Cremio er et kvalitetsprodukt skabt af et anerkendt brand. Uanset, om der er tale om kold eller varm mælk, så kan maskinen producere det perfekte mælkeskum. Den er nem både at bruge og rengøre – det kræver nemlig kun et enkelt tryk på en knap, før Melitta Cremio gør, hvad den skal.

Det er ikke overraskende, at mælkeskummeren har fået flotte placeringer på diverse sider, for med sin non-stick belægning og pisker og låg, der kan komme i opvaskemaskinen, er den enhver køkkenentusiasts drøm. I 2011 blev Melitta Cremio testvinder hos Testberichte, og i 2013 gentog maskinen sin succes ved at være topscorer på samme side.

Det er ikke kun anmelderne, der synes godt om maskinen. Hos Whiteaway har Melitta Cremio fået 4,9 ud af 5 stjerner fra forbrugerne, der er ganske almindelige kunder.

Melitta Cremio kan producere 0,25 liter mælk, eller mælkeskum til ca. to kopper, alt efter hvad det skal bruges til. Det er mere end rigeligt til den helt almindelige hverdagskaffe.

Melitta Cremio vs. markedet

Melitta Cremios simple design gør mælkeskummeren helt perfekt til de fleste køkkener. Den falder let i ét med de andre apparater, og den ligner til forveksling en elkedel. Du kan tage den med over på sofabordet, uden det forstyrrer æstetikken, og efter brug kan du gemme den væk i et skab.

Designet er moderne og diskret, så du ikke skal bekymre dig om at finde den helt rigtige placering. Mælkeskummeren er din usynlige hjælper i køkkenet, der ikke har behov for en masse opmærksomhed. Du skal ikke engang indstille den til noget bestemt: Bare tryk på en knap, så gør den sit job.

Nogle mælkeskummere har en dårlig vane med at brænde mælken på, men det er ikke et kendt problem hos Melitta Cremio. Mælkeskummeren udfører sit job til perfektion, og selvom defekter altid kan forekomme, så er det her en rigtig fin mælkeskummer fra en anerkendt producent.

Fordele

 • Kvalitetsprodukt fra anerkendt brand
 • Perfekt mælkeskum med kold eller varm mælk
 • Nem at bruge
 • Nem rengøring

Ulemper

 • Rengøringen kan tage lidt tid

Yderligere detaljer:

 • Melitta Cremio bruger 450 Watt
 • Farve: Sort
 • Vægt: 1,28 kg

 

 

Severin SM 9685

Mælkeskummer

Ved mælkeskummeren Severin SM 9685 er eksperterne imponeret.

Dette gælder alle parametre både skummets konsistens, dens funktioner, rengøring samt brugervenlighed.

Modellen kåres både som topscorer i en test og modtager gode anbefalinger.

 

Video Anmeldelse af Severin SM 9685

Gode ting ved Severin SM 9685

 • En robust og solid model i pænt design
 • En stor model med en kapacitet på 700 ml
 • En alsidig model med skum i en god, cremet samt fyldig konsistens
 • Mulighed for flere slags skum
 • Mulighed for at tilsætte smage ved at åbne låget

Mere om Severin SM 9685

Severin SM 9685 betragtes som en særdeles alsidig mælkeskummer, hvor man opnår et godt resultat med skummet uanset hvilken slags skum, som man sætter modellen til at lave.

Skummet er både cremet, blødt og med meget få og små bobler, hvorfor man opnår en god højde på skummet.

Derudover kan man indstille modellen til både at lave koldt, men også varmt skum, således at man selv kan individualisere sin kaffedrik efter sine ønsker.

Ydermere kan man med denne model indstille den til at producere et mere fast skum, hvilket er velegnet til en kaffe, hvor man gerne vil have skummet til at ligge på toppen, da det faste skum ikke på samme måde vil falde sammen.

Man har også mulighed for blot at varme sin mælk uden, det bliver skummet.

Mulighed for selv at vælge temperatur

De mangfoldige kaffedrikkere kan nyde godt af, at Severin SM 9685 er udstyret med muligheden for at vælge mellem fire forskellige temperaturer, når mælken skal lunes.

Med de forskellige temperaturer på henholdsvis 45 grader, 55 grader, 60 grader samt 65 grader har man mulighed for at lave netop den type mælkeskum, som man foretrækker til netop sin kaffe.

Man kan på den måde også variere alt efter hvilken type kaffe, man ønsker.

Desuden er Severin SM 9685 en stor model med en kapacitet på hele 700 ml, hvormed der er plads til at producere mælkeskum til flere kopper kaffe og eventuelt et mindre selskab.

Derudover er selve kanden på mælkeskummeren aftagelig, således at man kan tage den med sig derhen, hvor kaffen skal serveres og toppe med mælkeskummet lige inden servering.

Et brugervenligt design

Severin SM 9685 er produceret i rustfrit stål, hvor selve håndtaget er produceret i plastik med en godt greb og omtanke på brugen af plastik.

Derudover skulle håndtaget kunne sikre, at man ikke brænder sig på den varme kande.

Som en bonus kan flere af modellens dele gå i opvaskemaskinen, hvormed den efterfølgende rengøringsproces kan lettes.

Der er ydermere mulighed for at lukke modellens låg op, hvor man på denne måde kan tilføje yderligere ingredienser såsom sirup eller kakao og dermed gøre smagsoplevelsen større.

Severin SM 9685 er lavet i et robust og solidt design med et pænt udseende.

Nespresso Aeroccino 3

mælkeskummer

Mælkeskummeren fra Nespresso er både trendy i sit design og skummer godt.

Det er en såkaldt fuldautomatisk mælkeskummer, da modellen både kan skumme mælken samt opvarme den.

Man kan også vælge blot at skumme eller blot at opvarme mælken.

Skal man kun opvarme mælken, kan beholderen rumme 240 ml mælk, og skal mælken både opvarmes og skummes, kan beholderen højest rumme 130 ml.

 

Video Anmeldelse af Nespresso Aerocinno 3

Gode ting ved Nespresso Aerocinno 3

 • Smart design i flere farvemuligheder
 • Fuldautomatisk med flere funktioner og piskehoveder
 • Fremstiller hurtigt stift og lækkert skum
 • Stort set lydløs under brug
 • Let at rengøre (anbefales at skylle den lige efter brug)

Mere om Nespresso Aerocinno 3

Nespresso Aeroccino 3 er en videreudvikling af Nespresso Aeroccino plus, hvor den særlig adskiller sig udseendemæssigt.

Nespresso Aeroccino 3 har et funky udtryk med en yderskal i riflet gummi.

Samtidig er der indbygget en lille boble i basen, hvor man kan opbevare de forskellige piskehoveder, der hver især skal anvendes alt efter det ønske, man har til sit mælkeskum.

Det er samtidig denne base, hvortil strømmen tilsluttes. Modellen fås i tre forskellige farver – både rød, sort og hvid.

Hurtig, lydløs og let at rengøre

Brugerne af mælkeskummeren er begejstrede og den roses for at fremstille et lækkert og stift skum.

Derudover er det en bonus, at den ikke larmer når mælken skummes. Den er stort set lydløs men ikke mindst hurtig.

Ydermere er maskinen let at rengøre, særligt hvis man sørger for at skylle den efter brug, hvormed man undgår, at mælkerester brænder sig fast i bunden af mælkeskummeren.

Man kan godt opleve problemer med, at mælken kan brænde sig fast, hvis man bruger en mælketype med lav fedtproducent.

Luksus for kaffeentusiasten

Sætter man pris på en god og cremet kop kaffe, er Nespresso Aeroccino 3 det rette valg af en mælkeskummer.

Ved blot at indsætte piskehovedet, hælde mælken i beholderen og trykke på en knap, får man på få sekunder enten lun mælk, lunt mælkeskum eller koldt mælkeskum.

Altså får man en mælkeskummer med flere funktioner, som er et rigtig godt og samtidig populært valg, når der er tale om fuldautomatiske mælkeskummere.

 

 

Gode råd til at få den bedste mælkeskum

Faktisk har kvaliteten af mælkeskummet noget med køerne at gøre. Videnskab.dk har undersøgt området og har en forklaring på det samt en forklaring af, hvordan skummet egentlig dannes.

Højt skum vil blive stående

Ifølge videnskab.dk dannes mælkeskummet helt lavpraktisk ved, at der pustes damp ind i mælken. Denne damp skaber helt små luftbobler, som er omkranset af små skaller protein.

I mellem disse luftbobler løber der kanaler, og det er disse kanaler, der gør, at skummet ikke falder sammen igen.

Dette da fedtdråberne i mælken sætter sig fast og fungerer som små propper.

Ydermere sker der en overfladespænding i processen. Det sker når mælkeskummets proteinmolekyler tiltrækker hinanden og dermed skaber en sammenhængskraft og fastholder hinanden.

Det er denne proces, der gør, at skummet vil blive stående og ikke falde sammen. Det kan altså siges, at de små luftbobler er vejen til stabilt skum, og disse små luftbobler dannes ud fra indholdet af protein i mælken.

Boblerne har en positiv effekt på mælkeskummet, da de bidrager til et mere elastisk skum, der er lettere at styre.

Derudover påvirker boblernes størrelse, hvor let det er for eksempelvis baristaer at lave mønstre i kaffen med mælkeskummet.

Jo mindre bobler, jo nemmere er det at lave mønstre.

Fedtindholdet i mælken er afgørende for mælkeskummets kvalitet

For at vende tilbage til mælkeskummets kvalitet og dens sammenhæng til køerne, så afhænger dette af mælkens sammensætning.

Her er det fedtindholdet i mælken, som har en vigtig betydning for skummets konsistens. Her gælder det, at jo federe mælken er, jo mere stabilt et skum vil man opnå.

Dette da det bløde fedt i fedtdråberne presses ud og fungerer som en slags lim, hvormed der dannes en robust og fin kæde.

Man vil opnå det bedste resultat med sit mælkeskum, hvis man bruger homogeniseret mælk.

Dette skyldes, at den uhomogeniseret mælk har større fedtdråber, hvilket gør skummet ustabilt og dermed kan bidrage til, at det falder hurtigere sammen.

Det anbefales af denne grund ikke at bruge økologisk mælk, når man skal bruge det til mælkeskum, da den økologiske mælk er uhomogeniseret.

Som tidligere nævnt kan alle typer mælk ifølge Arla bruges til mælkeskum.

Man bør bare være bevidst om, at man opnår forskellige resultater alt efter hvilken type mælk, man bruger.

Arla pointerer, at man ved mælketyper med lav fedtprocent godt kan opnå et skum, som er luftigt og stabilt, men at man ved mælketyper med en højere fedtprocent vil opnå et mere cremet resultat.

Samtidig frarådes det at bruge letmælk, da denne mælketype giver et for blødt og knap så stabilt skum.

Sødmælken er ifølge Arla den type mælk, som giver det mest cremede og bløde skum.

Lækkert skum kan ødelægges af mælkens transport og opvasken af mælkeskummeren

Døjer man med at få et flot samt oprejst skum, kan svaret findes i transporten af mælken til mejerierne.

Ved transporten fra gård til mejeri kan den ubehandlede mælk blive rystet så meget, at fedtdråberne i mælken ødelægges.

Dette kan medføre, at bestemte enzymer vil påvirke fedtet og dermed frigive fedtsyrer.

Forekommer der for mange fedtsyrer i mælken, vil overfladespændingerne omkring proteinerne ødelægges, og skummet vil dermed falde sammen.

Nogle gange skal der ikke ret meget til for, at kvaliteten på mælkeskummet forringes.

En af de ting, der kan forringe kvaliteten samt muligheden for fast og flot skum, er den sæbe og opvaskemiddel, som anvendes til at rengøre mælkeskummeren.

Det kan være svært helt at undgå, at der vil sidde små rester af opvaskemiddel i kanden efter rengøring.

Både sæbe og opvaskemiddel vil være med til at ødelægge overfladespændingerne ligesom fedtsyrer, hvorfor man bør være opmærksom på at skylle mælkeskummeren godt efter rengøring og inden brug.

Hvis du er interesseret i andet køkken udstyr, så kan du finde test-guides om Håndmixere, Brødristere, Stempelkander og meget mere lige her på siden.

Find din absolutte yndlingskaffe

Der findes alverdens forskellige kaffetyper, som hver især kan noget.

Blandt typerne finder du den klassiske brygget kaffe, café latte, cappuccino, americano, cortado, mocha, espresso og macchiato.

Man kan hurtigt komme til at forveksle de forskellige typer og mange af dem ligner også hinanden. Derfor vil det følgende være en guide til de forskellige kaffetyper og deres indhold, således at du kan lege barista hjemme med din mælkeskummer.

Mulighederne er mange, og der er god grund til at eksperimentere med de forskellige typer, når man har en mælkeskummer, så man kan finde sin absolutte yndlingskaffe.

Den klassiske brygget kaffe

Den klassiske brygget kaffe er for mange den kaffe, der drikkes og serveres i dagligdagen.

Den er nem at lave og kan produceres til mange mennesker af gangen. Med en mælkeskummer kan man hurtigt pifte den klassiske sorte kaffe op.

Mange danskere bruger en smule almindelig mælk i deres kaffe, og derfor kan man med god grund pifte kaffeoplevelsen op ved at erstatte den kolde almindelige mælk med lækkert lunt mælkeskum.

Espresso

Espresso er ofte kendt som en kaffetype, der bruges til at lave andre kaffevarianter, da den kan siges at udgøre fundamentet for mange kaffevarianter.

Grunden til man ofte laver en espresso til brug i anden kaffevarianter skyldes dens intensitet og meget koncentrerede smag.

Espressoen er nemlig en kaffetype, der er brygget under tryk, hvormed smagsstofferne og olien i bønnerne kommer ud og kan bidrage med den meget intense kaffesmag.

Et espresso-shot er derfor ideelt at bruge i kaffetyper, hvor der skal bruges mælkeskum.

I nogle kaffevarianter skal der også bruges dobbelt-espresso, som er, som navnet nok antyder, to skud espresso. Med et dobbelt skud espresso får man altså en meget stærk kaffe.

Espresso macchiato

Bestiller man en espresso macchiato, får man et espresso-shot med mælkeskum ovenpå.

Man kan, hvis man ønsker at lave en espresso macchiato, få en god stærk kop kaffe, hvor skummet både bidrager til at holde på varmen i kaffen men også til smagen og fremhævelsen af aromaen i kaffen.

Americano

En kop americano laves ved at lave to shots espresso og toppe det med varmt vand.

Til denne kaffetype skal der ikke bruges mælkeskum, og man kan derfor opnå en lidt bitter kop kaffe.

Man kan for at mindske den bitre smag fjerne skummet fra selve espressoen.

Café latte

Denne type er velkendt af mange og er en lidt mildere kaffevariant. Latte kan betragtes som en blid og mere sød udgave af espressoen, da den har et højt indhold af mælk.

Latte laves ved at lave et eller to skud espresso og dertil tilføre en god mængde mælk for til sidst at toppe med et lag mælkeskum.

Mælkeskummet bidrager både til at holde på varme og gør drikken rund og rar at nippe til.

Cappuccino

Cappuccino er lige dele espresso, mælk og skum og giver derfor en sød smag.

Nogle eksperter mener dog, at kaffevarianten bør bestå af mere mælk og mindre skum.

Traditionelt set er cappuccinoen dog kendt for at have meget skum, og den drysses ofte også med kakao på toppen.

Cortado

Cortado er en mindre kendt variant, som kan betragtes som en maskulin latte.

Den består af to skud espresso og toppes med sødmælk uden skum, derfor er smagen også kraftigere end ved en almindelig latte.

Mocha

Denne kaffetype er en blanding mellem varm kakao og cappuccino.

Den laves ved at blande et espresso-shot med kakaopulver, hvorefter mælk og mælkeskum tilføjes.

Denne type er lidt anderledes og kan være med til at tilgodese den søde tand.

Hvis du er interesseret i flere kaffe artikler, så kan du finde test-guides om Kaffemaskiner, Kaffekværne, Espressomaskiner og meget mere her på siden.

Læs også: Test af de 6 bedste Sodastream

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Testberichte.de

Testberichte.de er Tysklands største testside, der undersøger forskellige produkter for at give den almene forbruger muligheden et godt indblik i markedet. Hjemmesiden har eksisteret siden år 2000, og med hovedkontor i Berlin har redaktionen omkring 60 fastansatte medarbejdere.

Hos Testberichte.de har de sammenlignet forskellige mælkeskummere på markedet på baggrund af følgende kriterier: udstyr, brugervenlighed og resultat. Melitta Cremio ligger helt i top som testvinder, hvor forbrugerne også giver den smarte mælkeskummer 4,6 stjerner ud af 5.

Anmeldelsen er opdateret: maj 2011
Du kan se anmeldelserne her

Whiteaway

Den danske virksomhed Whiteaway sælger alt indenfor kvalitetshvidevarer. På deres hjemmesiden kan helt almindelige forbrugere anmelde alle de produkter, der er til salg, når de har købt og testet dem i praksis. Det giver dig de bedst mulige forudsætninger for fuldt ud at forstå, hvorfor produkterne har fået bestemte anmeldelser, og hvilken kvalitet de faktisk er af. Det er ikke kun den overordnede bedømmelse, du kan kigge på, men også helt specifikke egenskaber.

Melitta Cremio får flotte bedømmelser af forbrugerne, der giver mælkeskummeren 4,9 stjerner ud af 5. Det er indikator for, at forbrugerne er tilfredse med deres køb. En forbruger skriver blandt andet: ”En super god mælkeskummer der lever op til mine høje forventninger. Kan varmt anbefales”.

Du kan læse alle anmeldelserne her

Anmeldelser af mælkeskummere

 

Se også denne lignende artikel på vores side: Test af de 7 bedste hårkure

FAQ

Hvad er det bedste mærke til at skumme mælk?
Når det kommer til at skumme mælk, findes der mange gode og smarte apparater, der kan gøre jobbet for dig. Et af de mest populære mærker inden for mælkeskummere er Melitta Cremio. Mælkeskummere fra Melitta har et flot design, og den leverer god skummet mælk.
Hvordan vælger jeg en mælkeskummer?
Der findes flere forskellige mælkeskummere på markedet. Når du skal vælge en mælkeskummer, er det vigtigt, at du kender mælkeskummerens formål og ved, hvor ofte den skal bruges. Det er vigtigt, at mælkeskummeren har de forskellige funktioner, du skal bruge i din hverdag, når du skummer mælk.
Er det værd at købe en mælkeskummer?
Det er op til dig selv at vurdere, om det er det værd at købe en mælkeskummer. Er du typen, der laver en masse kaffe og nyder at gøre en dyd ud af det dagligt, kan det være en rigtig god ide med en smart mælkeskummer.
Hvordan kan du se, om en skummer er af god kvalitet?
Skal du vurdere, om din mælkeskummer er af god kvalitet, skal du se på det færdige resultat, som bliver leveret. Er mælkeskummen en fyldig, luftig og smagfuld, kan du regne med, at din mælkeskummer er af god kvalitet.

Værd at vide om mælkeskummere

 • Ifølge Arla opnår man den bedste kaffeoplevelse ved at lave mælkeskum af en halv deciliter varm mælk til hver enkel deciliter stærk kaffe.
  Vælg en homogeniseret mælk. Den uhomogeniseret mælk gør skummet ustabilt, og man bør derfor ikke bruge økologisk mælk til sit mælkeskum.

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Debat om elektriske og manuelle mælkeskummere

YourBestCoffeeMachine – Debat

Læs hvilken mælk der er bedst at bruge til en mælkeskummer

Perfectdailygrind – Debat

Mælkeskummere: De bedste i test

 • Melitta Cremio
 • Philips Senseo CA6500/60 Milk Twister
 • Bodum Latteo mælkeskummer
 • Gastroback Latte Magic
 • Bodum Chambord Kaffebrygger 8 kopper 1 liter
 • Barista & Co. Mælkeskummer Guld
 • WMF Lineo mælkeskummer

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme