Test af de 8 bedste minikøleskabe

Sidder du tit på kontoret eller på skrivebordet derhjemme, og ville ønske du havde en kold forfriskning ved din side? Et minikøleskab er din bedst kompagnon! Se de bedst testede her.

Udgivet 29.11.2018|Senest redigeret 29.05.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

Der findes rigtig mange forskellige minikøleskabe på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste minikøleskabe, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

forbruger-test.dk

4.62 13

Gorenje RB4061AW

mini køleskab

Dette minikøleskab er til dig, som ønsker et køleskab, der trods størrelsen alligevel skal kunne rumme en del og som gerne må være energisparende og økonomisk.

Gorenje RB4061AW er både rummeligt, støjsvagt og økonomisk og er således også testvinder i Testagent.dk’s test af minikølskabe.

Gode ting ved Gorenje RB4061AW

 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør
 • Støjniveau: 38 dB(A)

Mere information om Gorenje RB4061AW

Vi anbefaler denne model fra Gorenje fordi du med dette minikøleskab får opfyldt de fleste behov. Minikøleskabet er designet som et normalt køleskab og har et energiforbrug, kølesystem og støjniveau, som i test viste sig at være rigtig godt i sammenligning med tilsvarende modeller på markedet.

Minikøleskabet fra Gorenje har et rumindhold på 88 liter og har dermed en smule mere plads at give af end de andre modeller på markedet. Samtidig har køleskabet en begrænset højde på kun 60 centimeter, som betyder, at det nemt kan passe mindre steder hvor pladsen er trang.

Modellen kan både være fritstående eller grundet sine størrelsesforhold integreres i et skab.

Designet er klassisk hvidt og ligner et normalt køleskab udenpå og har indeni en glashylde i midten og to hylder i døren med holder til æg. Et dør som desuden er vendbar, så du kan vende den efter hvad, der er mest praktisk.

Gram KS 3135-90

mini køleskab

Dette køleskab er fra den danske producent Gram og er en fin lille model til en pris, der er til at være med på.

Køleskabet er desuden et af de mest rummelige i denne test-guide og har derfor en indretning med flere hylder og skuffer end hvad, der normalt er at finde i et lille køleskab. Der er således heller ikke tale om et minikøleskab som sådan, men blot et lille køleskab.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Gram KS 3135-90

 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør
 • Støjniveau: 42 dB(A)

Mere information om Gram KS 3135-90

Når vi anbefaler dette lille køleskab fra Gram er det blandt andet baseret på, at modellen er en favorit blandt forbrugerne og får vældig gode bedømmelser på de forskellige forhandleres hjemmesider.

Køleskabet ligger desuden inden for et fornuftigt prisleje og er mærket med energimærket A+, hvorfor det har et  lavt energiforbrug.

Modellen er udført i et klassisk hvidt design. Både køleskabets bredde og dybde svarer til standarden for almindelige køleskabe. Køleskabet har desuden en automatisk temperaturregulering, som sørger for at køleskabet altid er den samme temperatur.

Alle hylder og skuffer er herudover nemme at tage ud og rengøre, så hygiejnen i køleskabet kan holdes.

Køleskabet fra Gram har også en dør, som er vendbar idet vendbare hængsler følger med, så køleskabet kan åbne netop den vej du finder mest praktisk.

Liebherr TP1760-22001

mini køleskab

Dette minikøleskab er stilfuldt, lille køleskab med både temperaturstyring og et digitalt termometer og så er dette også det mest rummelige og energivenlige i denne test-guide.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Liebherr TP1760-22001

 • Energiklasse: A+++
 • Vendbar dør
 • Støjniveau: 40 dB(A)

Mere information om Liebherr TP1760-22001

Vi anbefaler dette lille køleskab fra Liebherr særlig grundet det faktum, at det kan rumme rigtig meget og således har en vældig god kølekapacitet på hele 156 liter. Køleskabet tilhører desuden den særdeles gode energiklasse A+++, som de små køleskabe relativt sjældent har.

Det betyder, at Køleskabet er kun har et årligt energiforbrug, som er estimeret til at være på blot 64 kWh.

Den tyske producent Liebherrr er et anerkendt mærke kendt for at producere hvidevare af rigtig høj kvalitet. De har således heller ikke gjort nogen undtagelse med dette minikøleskab en kølekapacitet og et energiforbrug i top. Øverst i køleskabet findes et lille digitalt display hvor temperaturen er opgivet.

En feature som sjældent ses hos andre minikøleskabe, hvor der som regel blot er en knap der kan drejes på til indstilling af temperatur.

Køleskabet har også en dør, der er vendbar, så du har mulighed for at placere den efter behov. Liebherr-modellen er herudover udstyret med 4 glashylder, som ligeså kan indstilles efter behov.

Dometic RH429 LDAG

mini køleskab

Dette minikøleskab fra Dometic er til dig, som er på udkig efter et lille køleskab, som mere skal agere som og ligne en minibar frem for et køleskab som sådan.

Køleskabet er designet som en lille sort kube med en glasdør og et indvendigt lys, så du kan se indholdet på afstand.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Dometic RH429 LDAG

 • Kølekapacitet: 20 liter.
 • Vendbar dør: Ja.

Mere information om Dometic RH429

En af grundende til, at vi anbefaler dette minikøleskab fra Dometic hænger sammen med dets statiske kølesystem med fuzzy logic energi control, som sørger for, at den samme temperatur altid opretholdes i køleskabet.

Der er her tale om en relativt lille model hvor der kun er plads til det mest nødvendige og derfor er den mest oplagt at bruge til afkøling af drikkevarer.

Køleskabet er således også kun indrettet med en enkelt hylde, som kan justeres i højden efter behov.

Hylden er på praktisk vis kun halvdelen af køleskabets indvendige dybde, så det er muligt også at have oprejststående flasker eller andre lignende drikkevarer, som fylder i højden.

Scandomestic SKS 107A+

mini køleskab

Dette lille køleskab fra Scandomestic er særdeles populært blandt forbrugerne blandt andet fordi det er energivenligt og på grund af dets rummelighed og, så ligger modellen i den lave ende af prisskalaen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Scandomestic SKS 107A+

 • Vendbar dør
 • Fungerer i rumtemperatur: 16-32 grader.
 • Støjniveau: Maks. 40 dB

Mere information om Scandomestic SKS 107A+

Dette køleskab får rigtig gode anmeldelser af forbrugerne og får i test ros for at være et simpelt, men godt køleskab, som fungerer upåklageligt.

Køleskabet ligger desuden i den billige ende af prisskalaen og formår alligevel at opnå energiklassificeringen A+, hvilket betyder, at køleskabet er energivenligt og har et relativt lavt energiforbrug på 92 kWh årligt.

Dette køleskab er et lille og energivenligt køleskab i en størrelse som er standard for de fleste minikøleskabe. I bunden af køleskabet findes en skuffe til frugt og grøntsager og i døren findes 3 hylder, der kan justeres i højden.

Der er herudover også 3 glashylder i køleskabet og to af disse kan ligeså justeres i højden.

Emerio RE-117331

mini køleskab

Minikøleskabet, der med sit særlige og sjove Coca Cola design skiller sig ud og, er som lavet til ungdomsværelset eller teenageværelset.

Køleskabet kan også tages med i bilen idet, der følger et 12 volts kabel med, så det er muligt at tilslutte minikøleskabet til bilen.

Gode ting ved Emerio RE-117331

 • Kommer med 12 Volts kabel til bilen.
 • Køler maksimalt 20 grader længere ned end rumtemperaturen.
 • Indikator

Mere information om Emerio Re-117331

Vi anbefaler dette minikøleskab fra Emerio blandt andet på grund af dets specielle design, som skiller sig ud fra mængden og er et sjovt indslag.

Er man på udkig efter et minikøleskab, som ikke blot ligner et normalt køleskab i et mindre format, men et som har et anderledes design er dette køleskabet til dig.

Minikøleskabet fra Emerio er designet som en vaskeægte dåsecola i det velkendte røde design med det vide logo og en top, der til forveksling ligner toppen af en sådan og et diskret håndtag, der blender ind med det røde.

Køleskabet er det i denne test-guide med den laveste kølekapacitet og er således også kun designet til at indeholde det allermest nødvendige.

Køleskabet kølede i test desuden rigtig fint og kan uden problemer holde dine drikkevarer kolde. Hvad end det er til festlokalet, minibaren, teenageværelset eller i bilen, når du er på tur.

Scandomestic Cool Cube

mini køleskab

Endnu et farverigt minikøleskab i et Coca Cola retro design, som er særligt populært blandt forbrugerne.

Skabet har en glasdør, så man nemt kan se hvad det indeholder og er oplagt i din bar, på teenageværelset, i festlokalet eller lignede hvor du har behov for kolde drikkevarer.

Gode ting ved Scandomestic Cool Cube

 • Vendbar dør
 • Fungerer i rumtemperatur: 16-32 grader.
 • Støjniveau: Maks. 39 dB(A)

Mere information om Scandomestic Cool Cube

Når vi anbefaler dette minikøleskab fra Scandomestic er det en kombination af skabets særlige retro design som ikke ses andre steder og dets effektivitet. Der er desuden blandt forbrugernes anmeldelser ikke tvivl om, at køleskabet fungerer rigtig godt i praksis, er næsten lydløst og billigt i drift.

Scandomestic er kendt for deres produkter af høj kvalitet, når det handler om køleskabe. Modellen er endnu forholdsvis ny på markedet, hvorfor det heller ikke har opnået enormt mange anmeldelser af forbrugerne på nuværende tidspunkt.

De anmeldelser modellen har modtaget indtil videre er dog rigtig positive og forbugerne beskriver blandt andet minikøleskabet som værende smart i designet, godt til at holde den ønskede temperatur og stort set lydløst i brug.

Kølekapaciteten for denne Scandomestic model er 50 liter, men der er stadig plads til dine drikkevarer. Særligt dåsesodavand, dåseøl og andre ligende drikkervarer i mindre dimensioner vil passe godt ind.

Modellen vil ikke være det oplagte valg til køkkenet, men til hjemmebaren, teenageværelset, kollegieværelset, festlokalet osv. og vil helt sikkert tiltrække opmærksomhed og interesse. trods sin lille størrelse har modellen stadig en fin rummelighed.

Miele K 12010 S-2

mini køleskab

Dette minikøleskab fra Miele er det billige alternativ til modellen fra Liebherr og er samtidig både rummeligt og af højeste kvalitet. Herudover er det også det minikøleskab i denne test-guide, der har det aller laveste støjniveau med sine 38 dB.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Miele K 12010 S-2

 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør
 • Fungerer i rumtemperatur: 10-38 grader.

Mere information om Miele K 12010S-2

Dette køleskab får virkelig gode anmeldelser af forbrugerne på WhiteAway og har en god indretning, som nemt kan modificeres efter behov ved at flytte rundt på hylderne.

Køleskabet er desuden økonomisk og er blevet tildelt energiklassen A+ og er med sit energiforbrug på omkring 125 kWh rimeligt billigt i drift.

Køleskabet er udstyret med en dør, som kan vendes både mod højre og venstre, så du kan placere det efter behov. Det har herudover en stor skuffe i bunden til frugt og grøntsager samt tre hylder i døren, hvoraf to er justerbare samt tre glashylder, der ligeså kan justeres i højden.

Køleskabet fungerer desuden i rumtemperaturer helt ned til 10 grader, hvilket er praktisk hvis du har planer om at placere det i et skur eller en udestue hvor temperaturen ved lejligheder godt kan være lav.

Køleskabets vigtigste funktioner

Når du er på udkig efter et minikøleskab, hvad end det er til sommerhuset, som ekstra køleopbevaring, til hjemmebaren, teenage- eller kollegieværelset, så er der en række funktioner som disse kan besidde som det er rigtig godt at kende.

Skal dit minikøleskab hovedsageligt bruges til opbevaring af vin er der grund til at se efter et såkaldt vinkøleskab. Vi har i denne forbindelse, hos Forbruger-test, gennemgået en række tests og udarbejdet en test-guide af 6 forskellige vinkøleskabe som du kan læse mere om lige her.

VOLUMEN

Det ligger i ordet, at minikøleskabe skal være små, men der findes også små køleskabe, der som regel udemærker sig ved at være lidt større end egentlige minikøleskabe og dermed har en relativt stor kapacitet, taget i betragtning.

Du kan således både vælge et minikøleskab, som er småt med en lav kølekapacitet eller et lille køleskab, der ikke er mere end 85 cm. højt, men som har en kølekapacitet helt op til 150 liter.

STØJNIVEAU

Måske skal dit nye minikøleskab stå i et relativt småt rum hvor du er tæt på det, og derfor kan det være en god ide at undersøge hvilket støjniveau det minikøleskab du overvejer at købe ligger på. Det er nemlig en fordel at vælge et, der har et støjniveau på under 49 dB og gerne endnu lavere, hvis du vil undgå at blive generet af et støjende køleskab.

FUNKTION I RUMTEMPERATUR

Når du skal vælge dit nye minikøleskab er det også vigtigt at afklare hvorhenne du ønsker, at køleskabet skal stå. Har du eksempelvis planer om, at det skal stå i et rum hvor der enten er mulighed for lave eller høje temperaturer, det kunne være i skuret eller i udestuen, så skal du vælge en model, der kan køle i rum med lave og høje temperaturer.

minikøleskab

ENERGIKLASSE OG ENERGIFORBRUG

En anden ting, som er vigtig at tage stilling til når du skal investere i et minikøleskab er om det er vigtigt for dig, at køleskabet skal være energivenligt og økonomisk. Det vil de fleste dog gerne have og her skal du således kigge efter energimærkningen på modellen.

Ønsker du et energieffektivt minikøleskab, som skåner miljøet og er billigt i drift, skal du kigge efter minikøleskab i energiklassen A, A+, A++ eller A+++ og med et lavt energiforbrug pr. år.

FRYSEBOKS

Det er sjældent, at minikøleskabe eller små køleskabe er udstyret med en køleboks. Der findes dog nogle få på markedet som du kan vælge hvis du ønsker plads til opbevaring af frostvarer. Disse er dog endnu ikke blevet testet og optræder derfor heller ikke i denne test-guide.

Sådan skal du bruge dit køleskab

Nogle gange rækker dit normale køleskab bare ikke og du har brug for ekstra opbevaring til dine kølevarer eller måske har du brug for et køleskab til et sommerhus, kollegieværelse eller lignende hvor pladsen er trang. Her er det oplagt at investere i et minikøleskab, som med sin praktiske størrelse kan passe ind de fleste steder.

Mens dit minikøleskab som regel kan placeres de fleste steder er det vigtigt at bemærke, at der er begrænsninger for hvordan du kan tilslutte det til strøm. Det anbefales nemlig ikke at tilslutte sit minikøleskab strøm med en forlængerledning.

Dette kan nemlig være direkte brandfarligt, hvis kontakten som forlængerledningen er tilsluttet samtidig bliver anvendt af dine andre elektriske apparater. Det kunne være hårtørren eller mikrobølgeovnen og lignende.

Selvom et minikøleskab bruger relativt lidt strøm, bør du altid tilslutte det strøm direkte i vægkontakten, hvis du vil undgå et uheld.

Husk at se vores test-guides af robotstøvsugere, printere, el kedler og løbeure!

RENGØRING AF DIT KØLESKAB

Dit køleskab skal gøres rent for, at du kan undgå at der opstår bakterier, som i sidste ende gør dig syg. Dette er dog ikke den eneste grund til, at du skal gøre dit køleskab rent. Det gælder nemlig, at et rent køleskab bruger væsentlig mindre energi end et beskidt eller snavset køleskab.

Der er således grund til at rengøre dit køleskab jævnligt, da dette rent faktisk kan være med til at spare på din elregning. Det er specielt vigtigt, at du sørger for at få smidt gamle madvarer ud, idet det kræver mere strøm for køleskabet også at skulle køle disse ned.

minikøleskab

SÅDAN GØR DU KØLESKABET RENT

Start med at tømme og slukke dit køleskab. Du kan med fordel lægge de kølevarer, som er ekstra følsomme overfor varmeeksponering i en køleboks eller køletaske, hvis du er i besiddelse af sådan en. Dette gælder særligt fødevarer som kød og mælk.

Vask hernæst køleskabet både indvendigt og udvendigt i en blanding af varmt vand og opvaskemiddel. Herefter kan du tørre det af igen med koldt vand.

Sørg hernæst for at få renset afløbshullet som du finder bagerst i køleskabet. Renden under køleelementet. Dette kan med fordel gøres med en vatpind eller en piberenser afhængig af hvad du lige har ved hånden. Hvis renden er fuld af vand, så sørg for at fjerne madrester og andet, så vandet kan passere igennem igen.

Når rengøringen af køleskabet er overstået bør det is, der kan have samlet sig på kølelegemet, være optøet. Er dette ikke tilfældet kan du lade køleskabdøren stå åben lidt, så det kan smelte.

Luk herefter køleskabet og tænd for det, når skabet er tørret igen.

OBS: Gør du kun en hylde eller lignende rent af gangen er det ikke nødvendigt at slukke for køleskabet, da denne proces er relativt hurtigt overstået.

GENERELT OM RENGØRING AF DIT KØLESKAB

 • Det er en god ide at få vasket dit køleskab ca. hver anden måned. Du kan med fordel engang imellem tage en hylde efter behov.
 • Sørg for at rengøre afløbsrenden i dit køleskab, ellers kan vandet ikke løbe væk.
 • Vær opmærksom på ikke at overfylde dit køleskab.
 • Sørg altid for at dække dine madvarer til, når de bliver sat ind i køleskabet, så du undgår at der bliver spildt eller madrester ender rundt omkring i køleskabet.

Læs også: Oversigt: Find den bedste køletaske i test

Denne side er anmeldt af: Victoria C. Mikkelsen 10/10

Værd at vide om Minikøleskabe

 • Du kan vakuumpakke stort set hvad du har lyst til. Dog skal man sørge for at man håndtere fødevarerne korrekt. Når du skal fylde din pose med madvarer, så sørg for der ikke er for meget vækse i.
  Når du har vakuumpakket dit kød eller lignende, bør du ligge det i fryseren hvis det skal gemmes til et andet tidspunkt.
r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.