Minikøleskab test – Her er de 8 bedste minikøleskabe på markedet

Udgivet 29.11.2018|Senest redigeret 12.02.2019

For at gøre udvælgelsen af dit nye minikøleskab hurtig og nem har vi her samlet et udvalg af de 8 bedste minikøleskab på markedet.

Herunder kan du læse hvad de forskellige minikøleskabe kan og, hvilke fordele og ulemper de har i brug. På denne måde får du et overblik over hvilket minikøleskab, der passer til lige netop dine behov.

Du kan også læse vores guide til minikøleskab, brugen og vedligeholdelsen af dem samt de vigtigste funktioner dit minikøleskab bør have her.

DENNE MINIKØLESKAB TEST INDEHOLDER: forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af testvindende og populære minikøleskab fra anerkendte og populære forbrugermagasiner, samt diverse forbrugeranmeldelser.

Udover testen, så bringer vi også guides til, hvad der er vigtigt at kigge efter når du er på udkig efter et minikøleskab, hvordan du skal anvende det og, hvordan du vedligeholder det. Du finder også en liste over alle de benyttede testkilder der ligger til grund for denne artikel.

Vi gør dig opmærksom på, at Forbruger-test.dk ikke selv tester produkter. Vi laver i stedet en samlet oversigt over de produkter, som klarer sig bedst i test. Artiklen skal derfor fungere, som en vejledende guide til dig.

Er du på udkig efter et minikøleskab i form af et lille køleskab til sommerhuset, kolonihaven, kollegieværelset eller måske en lille opgradering til teenageværelset eller hjemmebaren? Så er der grund til at læse med i denne test hvor vi gennemgår og præsenterer dig for 8 forskellige minikøleskabe, deres specifikationer og deres fordele og ulemper.

Vi bringer her en test af forskellige minikøleskabe til forskellige formål. Vi har kigget på dem til drikkevarer, de energirigtige, de rumlige, de støjsvage og mange flere, så du kan finde lige netop det minikøleskab, der matcher dine behov.

Vi bringer tests af følgende minikøleskab:


GORENJE RB4061AW – RUMMELIGT OG ENERGISPARENDE

Dette minikøleskab er til dig, som ønsker et køleskab, der trods størrelsen alligevel skal kunne rumme en del og som gerne må være energisparende og økonomisk. Gorenje RB4061AW er både rummeligt, støjsvagt og økonomisk og er således også testvinder i Testagent.dk’s test af minikølskabe.

Specifikationer:GORENJE RB4061AW

 • Kølekapacitet: 88 liter.
 • Højde: 605 mm.
 • Bredde: 540 mm.
 • Dybde: 580 mm.
 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør: Ja
 • Støjniveau: 38 dB(A)
 • Fungerer i rumtemperatur: 16-38 grader.
ForhandlerTotalprisLæs mere
2.476,00 Læs mere

DERFOR ANBEFALER VI GORENJE RB4061AW

Vi anbefaler denne model fra Gorenje fordi du med dette minikøleskab får opfyldt de fleste behov. Minikøleskabet er designet som et normalt køleskab og har et energiforbrug, kølesystem og støjniveau, som i test viste sig at være rigtig godt i sammenligning med tilsvarende modeller på markedet.

Fordelen ved dette minikøleskab og nok særligt grunden til, at det vandt i test har med økonomien at gøre. Modellen er nemlig relativt billig, men udemærker sig samtidig også ved et årligt energiforbrug på blot 118kWh. Det betyder, at minikøleskabet er meget billigt i drift og ikke koster dig mere end 30 kroner om måneden i drift.

Ulempen ved denne model er, at hvis du er på udkig efter et minikøleskab, som vi kender dem fra hoteller, til hjemmebaren, så er dette ikke den rette model idet den ikke har den klassiske glaslåge eller måske det rette æstetiske udtryk.

OM GORENJE RB4061AW

Minikøleskabet fra Gorenje har et rumindhold på 88 liter og har dermed en smule mere plads at give af end de andre modeller på markedet. Samtidig har køleskabet en begrænset højde på kun 60 centimeter, som betyder, at det nemt kan passe mindre steder hvor pladsen er trang. Modellen kan både være fritstående eller grundet sine størrelsesforhold integreres i et skab.

Designet er klassisk hvidt og ligner et normalt køleskab udenpå og har indeni en glashylde i midten og to hylder i døren med holder til æg. Et dør som desuden er vendbar, så du kan vende den efter hvad, der er mest praktisk.

Testet og vurderet af:

 • Testvinder hos testagent.dk


GRAM KS 3135-90 – POPULÆRT BLANDT FORBRUGERNE

Dette køleskab er fra den danske producent Gram og er en fin lille model til en pris, der er til at være med på. Køleskabet er desuden et af de mest rummelige i testen og har derfor en indretning med flere hylder og skuffer end hvad, der normalt er at finde i et lille køleskab. Der er således heller ikke tale om et minikøleskab som sådan, men blot et lille køleskab.

Specifikationer:GRAM KS 3135-90

 • Kølekapacitet: 130 liter.
 • Højde: 840 mm.
 • Bredde: 545 mm.
 • Dybde: 600 mm.
 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør: Ja
 • Støjniveau: 42 dB(A)
 • Fungerer i rumtemperatur: 10-43 grader.
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.921,00 Læs mere
2.039,00 Læs mere
2.149,00 Læs mere

DERFOR ANBEFALER VI GRAM KS 3135-90

Når vi anbefaler dette lille køleskab fra Gram er det blandt andet baseret på, at modellen er en favorit blandt forbrugerne og får vældig gode bedømmelser på de forskellige forhandleres hjemmesider. Køleskabet ligger desuden inden for et fornuftigt prisleje og er mærket med energimærket A+, hvorfor det har et  lavt energiforbrug.

Fordelen ved denne model er herudover, at den med sine 130 liters kølekapacitet kan rumme enormt meget for et lille køleskab og det betyder også, at køleskabet både rummer en grøntsagsskuffe og fire glashylder. Dette ses sjældent i disse små køleskab.

Ulempen ved denne model fra Gram er dog, at den med sit støjniveau på 42 dB(A) godt kan støje en anelse.

OM GRAM KS 3135-90

Modellen er udført i et klassisk hvidt design. Både køleskabets bredde og dybde svarer til standarden for almindelige køleskabe. Køleskabet har desuden en automatisk temperaturregulering, som sørger for at køleskabet altid er den samme temperatur. Alle hylder og skuffer er herudover nemme at tage ud og rengøre, så hygiejnen i køleskabet kan holdes.

Køleskabet fra Gram har også en dør, som er vendbar idet vendbare hængsler følger med, så køleskabet kan åbne netop den vej du finder mest praktisk.

Testet og vurderet af:

 • Vurderet bedst til prisen i test af testagent.dk
 • Populær blandt forbrugerne


LIEBHERR TP1760-22001 – DET ENERGIVENLIGE

Dette minikøleskab er stilfuldt, lille køleskab med både temperaturstyring og et digitalt termometer og så er dette også det mest rummelige og energivenlige i denne test.

Specifikationer:

 • Kølekapacitet: 156 liter.
 • Højde: 850 mm.
 • Bredde: 601 mm.
 • Dybde: 663 mm.
 • Energiklasse: A+++
 • Vendbar dør: Ja
 • Støjniveau: 40 dB(A)
 • Fungerer i rumtemperatur: 10-43 grader.
ForhandlerTotalprisLæs mere
3.999,00 Læs mere
4.798,00 Læs mere
4.798,00 Læs mere

DERFOR ANBEFALER VI LIEBHERR TP1760-22001

Vi anbefaler dette lille køleskab fra Liebherr særlig grundet det faktum, at det kan rumme rigtig meget og således har en vældig god kølekapacitet på hele 156 liter. Køleskabet tilhører desuden den særdeles gode energiklasse A+++, som de små køleskabe relativt sjældent har. Det betyder, at Køleskabet er kun har et årligt energiforbrug, som er estimeret til at være på blot 64 kWh.

Fordelen ved denne Liebherr model er således uden tvivl det enormt lave energiforbrug, der betyder, at køleskabet vil være yderst billigt i brug.

Ulempen ved dette køleskab er dog, at det ligger i den dyre ende af alle de minikøleskab vi har set nærmere på i denne test. Man kan dog argumentere for, at disse penge hurtigt tjener sig selv hjem igen grundet det lave energiforbrug.

Liebherr TP1760-22001 har også et digitalt display, hvor du nemt kan aflæse køleskabets temperatur og regulere den efter behov.

OM LIEBHERR TP1760-22001

Den tyske producent Liebherrr er et anerkendt mærke kendt for at producere hvidevare af rigtig høj kvalitet. De har således heller ikke gjort nogen undtagelse med dette minikøleskab en kølekapacitet og et energiforbrug i top. Øverst i køleskabet findes et lille digitalt display hvor temperaturen er opgivet. En feature som sjældent ses hos andre minikøleskabe, hvor der som regel blot er en knap der kan drejes på til indstilling af temperatur.

Køleskabet har også en dør, der er vendbar, så du har mulighed for at placere den efter behov. Liebherr-modellen er herudover udstyret med 4 glashylder, som ligeså kan indstilles efter behov.

Herunder ses en videopræsentation af modellen og dens specifikationer. Vær dog opmærksom på, at videoen er på hollandsk. 

Testet og vurderet af:

 • Vurderet bedst til prisen af forbrugerne.


DOMETIC RH429 LDAG – TIL HJEMMEBAREN

Dette minikøleskab fra Dometic er til dig, som er på udkig efter et lille køleskab, som mere skal agere som og ligne en minibar frem for et køleskab som sådan. Køleskabet er designet som en lille sort kube med en glasdør og et indvendigt lys, så du kan se indholdet på afstand.

Specifikationer: DOMETIC RH429 LDAG

 • Kølekapacitet: 20 liter.
 • Højde: 463 mm.
 • Bredde: 422 mm.
 • Dybde: 384 mm.
 • Energiklasse: D
 • Vendbar dør: Ja.
ForhandlerTotalprisLæs mere
4.698,00 Læs mere

DERFOR ANBEFALER VI DOMETIC RH429 LDAG

En af grundende til, at vi anbefaler dette minikøleskab fra Dometic hænger sammen med dets statiske kølesystem med fuzzy logic energi control, som sørger for, at den samme temperatur altid opretholdes i køleskabet.

Fordelen ved lige netop dette minikøleskab er, at det har en effektiv automatisk afrimning. Har man en plan om at skulle anvende minikøleskabet som en slags minibar til drikkevarer må man formode, at køleskabet kommer til at blive åbnet og lukket mange gange. Her er det særdeles brugbart at have afrimningsfunktionen, så der ikke dannes rimfrost og, at køleskabets ydeevne nedsættes.

Ulempen er dog i forhold til denne model fra Dometic, at den ligger i den laveste energiklasse og således ikke er den mest økonomiske model af alle dem, der optræder i denne test. Køleskabet er dog relativt lille, hvorfor dets samlede strømforbrug umildbart heller ikke nødvendigvis når op på det helt store.

OM DOMETIC RH429 LDAG

Der er her tale om en relativt lille model hvor der kun er plads til det mest nødvendige og derfor er den mest oplagt at bruge til afkøling af drikkevarer. Køleskabet er således også kun indrettet med en enkelt hylde, som kan justeres i højden efter behov. Hylden er på praktisk vis kun halvdelen af køleskabets indvendige dybde, så det er muligt også at have oprejststående flasker eller andre lignende drikkevarer, som fylder i højden.

Testet og vurderet af: 

 • Testet af testagent.dk


SCANDOMESTIC SKS 107A+

Dette lille køleskab fra Scandomestic er særdeles populært blandt forbrugerne blandt andet fordi det er energivenligt og på grund af dets rummelighed og, så ligger modellen i den lave ende af prisskalaen.

Specifikationer: SCANDOMESTIC SKS 107A+

 • Kølekapacitet: 90 liter.
 • Højde: 845 mm.
 • Bredde: 479 mm.
 • Dybde: 447 mm.
 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør: Ja
 • Fungerer i rumtemperatur: 16-32 grader.
 • Støjniveau: Maks. 40 dB
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.099,00 Læs mere
1.099,00 Læs mere
1.099,00 Læs mere

DERFOR ANBEFALER VI SCANDOMESTIC SKS 107A+

Dette køleskab får rigtig gode anmeldelser af forbrugerne og får i test ros for at være et simpelt, men godt køleskab, som fungerer upåklageligt. Køleskabet ligger desuden i den billige ende af prisskalaen og formår alligevel at opnå energiklassificeringen A+, hvilket betyder, at køleskabet er energivenligt og har et relativt lavt energiforbrug på 92 kWh årligt.

Fordelen ved dette minikøleskab er, at det er relativt smalt og derfor kan passe ind steder hvor pladsen er trang f.eks. i sommerhuset, kolonihaven eller lignende.

Ulempen ved denne model fra Scandomestic kan være, at den ikke egner sig til at stå i rum, hvor temperaturen er under de 16 grader. Har du eksempelvis planer om at skulle have køleskabet stående ude i et skur eller lignende til ekstra opbevaring af kølevarer er det ikke denne model du skal vælge. Med mindre dit skur, udestue eller lignende er opvarmet.

OM SCANDOMESTIC SKS 107A+

Dette køleskab er et lille og energivenligt køleskab i en størrelse som er standard for de fleste minikøleskabe. I bunden af køleskabet findes en skuffe til frugt og grøntsager og i døren findes 3 hylder, der kan justeres i højden. Der er herudover også 3 glashylder i køleskabet og to af disse kan ligeså justeres i højden.

Herunder kan du se an video lavet af WhiteAway.com, der viser modellen og dens funktioner. 

Testet og vurderet af:

 • Topscorer i test af bomagasinet.dk
 • Populær blandt forbrugerne


EMERIO RE-117331 – MINIKØLESKABET TIL TEENAGEVÆRELSET

Minikøleskabet, der med sit særlige og sjove Coca Cola design skiller sig ud og, er som lavet til ungdomsværelset eller teenageværelset. Køleskabet kan også tages med i bilen idet, der følger et 12 volts kabel med, så det er muligt at tilslutte minikøleskabet til bilen.

Specifikationer: EMERIO RE-117331

 • Kølekapacitet: 12 liter.
 • Højde: 470 mm.
 • Bredde: 280 mm.
 • Dybde: 280 mm.
 • Kommer med 12 Volts kabel til bilen.
 • Køler maksimalt 20 grader længere ned end rumtemperaturen.
 • Indikator
        Forhandler                Total Pris        Se mere
Flowers in Chania
7.499,00 Kr.
W3Schools

DERFOR ANBEFALER VI EMERIO RE-117331

Vi anbefaler dette minikøleskab fra Emerio blandt andet på grund af dets specielle design, som skiller sig ud fra mængden og er et sjovt indslag. Er man på udkig efter et minikøleskab, som ikke blot ligner et normalt køleskab i et mindre format, men et som har et anderledes design er dette køleskabet til dig.

Fordelen er, at du kan tage køleskabet med dig på farten, i bilen ved at tilslutte det medfølgende 12 volts kabel.

Ulempen ved Emerio RE-117331 kan siges, at være det faktum at minikøleskabet har en relativt lav kølekapacitet på kun 12 liter. Det betyder, at det er begrænset hvad der kan være i køleskabet og, at det hovedsageligt kun egner sig til opbevaring af drikkevare. Forbrugerne har herudover også peget på, at køleskabet kan være en smule støjende.

OM EMERIO RE-117331

Minikøleskabet fra Emerio er designet som en vaskeægte dåsecola i det velkendte røde design med det vide logo og en top, der til forveksling ligner toppen af en sådan og et diskret håndtag, der blender ind med det røde. Køleskabet er det i denne test med den laveste kølekapacitet og er således også kun designet til at indeholde det allermest nødvendige.

Køleskabet kølede i test desuden rigtig fint og kan uden problemer holde dine drikkevarer kolde. Hvad end det er til festlokalet, minibaren, teenageværelset eller i bilen, når du er på tur.

Testet og vurderet af:

 • Populær blandt forbrugerne


SCANDOMESTIC COOL CUBE – RETRODESIGNET

Endnu et farverigt minikøleskab i et Coca Cola retro design, som er særligt populært blandt forbrugerne. Skabet har en glasdør, så man nemt kan se hvad det indeholder og er oplagt i din bar, på teenageværelset, i festlokalet eller lignede hvor du har behov for kolde drikkevarer.

Specifikationer:SCANDOMESTIC COOL CUBE

 • Kølekapacitet: 50 liter.
 • Højde: 510 mm.
 • Bredde: 430 mm.
 • Dybde: 460 mm.
 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør: Ja
 • Fungerer i rumtemperatur: 16-32 grader.
 • Støjniveau: Maks. 39 dB(A)
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.399,00 Læs mere
1.599,00 Læs mere
2.095,00 Læs mere

DERFOR ANBEFALER VI SCANDOMESTIC COOL CUBE

Når vi anbefaler dette minikøleskab fra Scandomestic er det en kombination af skabets særlige retro design som ikke ses andre steder og dets effektivitet. Der er desuden blandt forbrugernes anmeldelser ikke tvivl om, at køleskabet fungerer rigtig godt i praksis, er næsten lydløst og billigt i drift.

Fordelen ved Scandomestic Cool Cube er altså blandt andet strømforbruget. Modellen har nemlig et relativt lavt forbrug på 84 kWh årligt og du kan således nøjes med en udgift til el for under 20 kr. om måneden.

Ulempen ved denne model kan finde i forhold til dens indretning. Modellen har kun en hylde og denne er en trådhylde, som ikke altid fungerer helt optimalt når drikkevarer eller lignende placeres herpå, da de kommer til at stå en smule ustabilt.

OM SCANDOMESTIC COOL CUBE

Scandomestic er kendt for deres produkter af høj kvalitet, når det handler om køleskabe. Modellen er endnu forholdsvis ny på markedet, hvorfor det heller ikke har opnået enormt mange anmeldelser af forbrugerne på nuværende tidspunkt. De anmeldelser modellen har modtaget indtil videre er dog rigtig positive og forbugerne beskriver blandt andet minikøleskabet som værende smart i designet, godt til at holde den ønskede temperatur og stort set lydløst i brug.

Kølekapaciteten for denne Scandomestic model er 50 liter, men der er stadig plads til dine drikkevarer. Særligt dåsesodavand, dåseøl og andre ligende drikkervarer i mindre dimensioner vil passe godt ind. Modellen vil ikke være det oplagte valg til køkkenet, men til hjemmebaren, teenageværelset, kollegieværelset, festlokalet osv. og vil helt sikkert tiltrække opmærksomhed og interesse. trods sin lille størrelse har modellen stadig en fin rummelighed.

Testet og vurderet af:

 • Populært blandt forbrugerne til opbevaring af drikkevarer.
 • 4,3 ud af 5 stjerner fra forbrugerne på WhiteAway.


MIELE K 12010 S-2 – MEST LYDLØSE I BRUG

Dette minikøleskab fra Miele er det billige alternativ til modellen fra Liebherr og er samtidig både rummeligt og af højeste kvalitet. Herudover er det også det minikøleskab i denne test, der har det aller laveste støjniveau med sine 38 dB.

Specifikationer:MIELE K 12010 S-2

 • Kølekapacitet: 151 liter.
 • Højde: 850 mm.
 • Bredde: 554 mm.
 • Dybde: 623 mm.
 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør: Ja
 • Fungerer i rumtemperatur: 10-38 grader.
 • Støjniveau: Maks. 37 dB(A)
ForhandlerTotalprisLæs mere
3.549,00 Læs mere
3.737,00 Læs mere

DERFOR ANBEFALER VI MIELE K 12010 S-2

Dette køleskab får virkelig gode anmeldelser af forbrugerne på WhiteAway og har en god indretning, som nemt kan modificeres efter behov ved at flytte rundt på hylderne. Køleskabet er desuden økonomisk og er blevet tildelt energiklassen A+ og er med sit energiforbrug på omkring 125 kWh rimeligt billigt i drift.

Fordelen ved dette minikøleskab er kombinationen af dets rummelighed og, at det er så lydløst som det er i praksis.

Ulempen ved Miele K 12010 S-2 er, at hvis du er på udkig efter et minikøleskab, som vi kender dem fra hoteller, til hjemmebaren, så er dette ikke den rette model idet den ikke har den klassiske glaslåge eller måske det rette æstetiske udtryk.

OM MIELE K 12010 S-2

Køleskabet er udstyret med en dør, som kan vendes både mod højre og venstre, så du kan placere det efter behov. Det har herudover en stor skuffe i bunden til frugt og grøntsager samt tre hylder i døren, hvoraf to er justerbare samt tre glashylder, der ligeså kan justeres i højden. Køleskabet fungerer desuden i rumtemperaturer helt ned til 10 grader, hvilket er praktisk hvis du har planer om at placere det i et skur eller en udestue hvor temperaturen ved lejligheder godt kan være lav.

Du kan herunder se en videopræsentation og et review af Miele K 12010 S-2

Testet og vurderet af:

 • 4,6 stjerner ud af 5 fra 99 forbrugeranmeldelser på nettet.


MINIKØLESKABETS VIGTIGSTE FUNKTIONER

Når du er på udkig efter et minikøleskab, hvad end det er til sommerhuset, som ekstra køleopbevaring, til hjemmebaren, teenage- eller kollegieværelset, så er der en række funktioner som disse kan besidde som det er rigtig godt at kende.

Skal dit minikøleskab hovedsageligt bruges til opbevaring af vin er der grund til at se efter et såkaldt vinkøleskab. Vi har i denne forbindelse, hos Forbruger-test, testet 6 forskellige vinkøleskabe som du kan læse mere om lige her.

VOLUMEN

Det ligger i ordet, at minikøleskabe skal være små, men der findes også små køleskabe, der som regel udemærker sig ved at være lidt større end egentlige minikøleskabe og dermed har en relativt stor kapacitet, taget i betragtning. Du kan således både vælge et minikøleskab, som er småt med en lav kølekapacitet eller et lille køleskab, der ikke er mere end 85 cm. højt, men som har en kølekapacitet helt op til 150 liter.

STØJNIVEAU

Måske skal dit nye minikøleskab stå i et relativt småt rum hvor du er tæt på det, og derfor kan det være en god ide at undersøge hvilket støjniveau det minikøleskab du overvejer at købe ligger på. Det er nemlig en fordel at vælge et, der har et støjniveau på under 49 dB og gerne endnu lavere, hvis du vil undgå at blive generet af et støjende køleskab.

FUNKTION I RUMTEMPERATUR

Når du skal vælge dit nye minikøleskab er det også vigtigt at afklare hvorhenne du ønsker, at køleskabet skal stå. Har du eksempelvis planer om, at det skal stå i et rum hvor der enten er mulighed for lave eller høje temperaturer, det kunne være i skuret eller i udestuen, så skal du vælge en model, der kan køle i rum med lave og høje temperaturer.

ENERGIKLASSE OG ENERGIFORBRUG

En anden ting, som er vigtig at tage stilling til når du skal investere i et minikøleskab er om det er vigtigt for dig, at køleskabet skal være energivenligt og økonomisk. Det vil de fleste dog gerne have og her skal du således kigge efter energimærkningen på modellen. Ønsker du et energieffektivt minikøleskab, som skåner miljøet og er billigt i drift, skal du kigge efter minikøleskab i energiklassen A, A+, A++ eller A+++ og med et lavt energiforbrug pr. år.

FRYSEBOKS

Det er sjældent, at minikøleskabe eller små køleskabe er udstyret med en køleboks. Der findes dog nogle få på markedet som du kan vælge hvis du ønsker plads til opbevaring af frostvarer. Disse er dog endnu ikke blevet testet og optræder derfor heller ikke i denne test.

SÅDAN SKAL DU BRUGE DIT MINIKØLESKAB

Nogle gange rækker dit normale køleskab bare ikke og du har brug for ekstra opbevaring til dine kølevarer eller måske har du brug for et køleskab til et sommerhus, kollegieværelse eller lignende hvor pladsen er trang. Her er det oplagt at investere i et minikøleskab, som med sin praktiske størrelse kan passe ind de fleste steder.

Mens dit minikøleskab som regel kan placeres de fleste steder er det vigtigt at bemærke, at der er begrænsninger for hvordan du kan tilslutte det til strøm. Det anbefales nemlig ikke at tilslutte sit minikøleskab strøm med en forlængerledning. Dette kan nemlig være direkte brandfarligt, hvis kontakten som forlængerledningen er tilsluttet samtidig bliver anvendt af dine andre elektriske apparater. Det kunne være hårtørren eller mikrobølgeovnen og lignende.

Selvom et minikøleskab bruger relativt lidt strøm, bør du altid tilslutte det strøm direkte i vægkontakten, hvis du vil undgå et uheld.

RENGØRING AF DIT KØLESKAB

Dit køleskab skal gøres rent for, at du kan undgå at der opstår bakterier, som i sidste ende gør dig syg. Dette er dog ikke den eneste grund til, at du skal gøre dit køleskab rent. Det gælder nemlig, at et rent køleskab bruger væsentlig mindre energi end et beskidt eller snavset køleskab. Der er således grund til at rengøre dit køleskab jævnligt, da dette rent faktisk kan være med til at spare på din elregning. Det er specielt vigtigt, at du sørger for at få smidt gamle madvarer ud, idet det kræver mere strøm for køleskabet også at skulle køle disse ned.

SÅDAN GØR DU KØLESKABET RENT

Start med at tømme og slukke dit køleskab. Du kan med fordel lægge de kølevarer, som er ekstra følsomme overfor varmeeksponering i en køleboks eller køletaske, hvis du er i besiddelse af sådan en. Dette gælder særligt fødevarer som kød og mælk.

Vask hernæst køleskabet både indvendigt og udvendigt i en blanding af varmt vand og opvaskemiddel. Herefter kan du tørre det af igen med koldt vand.

Sørg hernæst for at få renset afløbshullet som du finder bagerst i køleskabet. Renden under køleelementet. Dette kan med fordel gøres med en vatpind eller en piberenser afhængig af hvad du lige har ved hånden. Hvis renden er fuld af vand, så sørg for at fjerne madrester og andet, så vandet kan passere igennem igen.

Når rengøringen af køleskabet er overstået bør det is, der kan have samlet sig på kølelegemet, være optøet. Er dette ikke tilfældet kan du lade køleskabdøren stå åben lidt, så det kan smelte.

Luk herefter køleskabet og tænd for det, når skabet er tørret igen.

OBS: Gør du kun en hylde eller lignende rent af gangen er det ikke nødvendigt at slukke for køleskabet, da denne proces er relativt hurtigt overstået.

GENERELT OM RENGØRING AF DIT KØLESKAB

 • Det er en god ide at få vasket dit køleskab ca. hver anden måned. Du kan med fordel engang imellem tage en hylde efter behov.
 • Sørg for at rengøre afløbsrenden i dit køleskab, ellers kan vandet ikke løbe væk.
 • Vær opmærksom på ikke at overfylde dit køleskab.
 • Sørg altid for at dække dine madvarer til, når de bliver sat ind i køleskabet, så du undgår at der bliver spildt eller madrester ender rundt omkring i køleskabet.

Herunder kan du se en video af hvordan du kan rengøre dit køleskab.


LINKS OG TESTKILDER

For at hjælpe dig med at finde dit nye minikøleskab, der passer til netop dine behov, har vi foroven gennemgået forskellige tests og anmeldelser af udvalgte minikøleskab. Denne gennemgang tager udgangspunkt i en grundig research og testresultaterne fra nedenstående tests og anmeldelser. Vil du vide mere om de konkrete tests kan du læse mere i nedenstående artikler.

Flere af minikøleskabene er testet af flere forskellige kilder, hvorfor de samme modeller optræder under flere forskellige af testkilderne herunder. Der er taget højde for alle de forskellige kilders bedømmelse af de pågældende modeller i Forbruger-tests guide foroven.

Eftersom, at der på nuværende tidspunkt kun er foretaget et meget begrænset antal test af minikøleskabe af forbrugersites- og organisationer gør det sig gældende, at et flertal af vores anbefalinger og vurderinger af de forskellige køleskabe hovedsageligt er baseret på forbrugeranmeldelser på de netbutikker, som forhandler produkterne.

TESTAGENT.DK

  Testagent er et forbrugersite, der anmelder produkter inden for kategorierne hvidevarer, husholdning og baby og børn. Testagent.dk har testet over 30 forskellige køleskabe ud fra parametrene:

  • Energiklasse
  • Årligt energiforbrug
  • Kølekapacitet
  • Lydniveau
  • Mål
  • Vægt
  • Temperaturstyring
  • Indretning

  BRUGERANMELDELSER PÅ NETTET

  En række af de produkter som vi har præsenteret og set nærmere på i denne test er forholdsvis nye eller specielmodeller, der endnu ikke er blevet testet af forbrugersites- eller organisationer endnu. Men da disse produkter stadig er interessante og brugbare har vi valgt også at tage jeres, dvs. forbrugernes, egne erfaringer med produkterne i praksis med.

  Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
  Bedøm denne artikel

  forbruger-test.dk

  4.62 13
  Artikel godkendt af

  Denne test er professionelt godkendt af Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

  Om skribenten

  Som skribent hos diverse dame og boligblade har jeg fået en stor pasion for indretning, samt kvaliteten af det jeg køber. Derfor ligger jeg stor fokus på at designet og kvaliteten er i top.
  Maria Nørgaard