De 13 bedste minikøleskabe: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 01.12.2021

Sidder du tit på kontoret eller på skrivebordet derhjemme, og ville ønske du havde en kold forfriskning ved din side? Et minikøleskab er din bedst kompagnon! Se de bedst testede her.

Vi samler anmeldelser, tests, ekspertråd og priser. Vores guides er baseret på research og tredjepartsforbrugertests. Vi betragter kundernes anmeldelser som testresultater – i vores optik er det den bedste test af et produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere om vores metode og research team her.

Der findes rigtig mange forskellige minikøleskabe på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste minikøleskabe, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

forbruger-test.dk

4.62 13

LiebHerr TPesf 1714-21 001 – Kompakt model med fryser

LiebHerr TPesf 1714-21 001Kombineret køle- og fryseskab kan ofte være den bedste løsning, hvis du skal bruge et praktisk sted til dine mad- og drikkevarer. Denne model fra LiebHerr er både kompakt og giver mulighed for at køle og fryse effektivt efter behov. Det leverer en god energiudnyttelse med mærkningen A++ og et flot design i rustfrit stål til den lille husholdning.

i samarbejde med PriceRunner

Gode ting ved LiebHerr TPesf 1714-21 001

 • Kombineret køle- og fryseskab
 • Lydsvag model
 • Energiklasse A++

Mere information om LiebHerr TPesf 1714-21 001

Skabet fra LiebHerr er en mellemstørrelse med en kapacitet på 125 liter i selve køleskabet og en fryseboks på 18 liter. Det passer derfor perfekt til en enkelt eller to personer i en lille husholdning. Skabet måler 85 x 60,1 x 60,8 cm, så det er let at få plads til.

Med et maksimalt lydniveau på 39 dB(A) er modellen fra LiebHerr et sikkert valg, hvis du ikke vil generes af støj.

LiebHerr TPesf 1714-21 001 er designet med en overflade i rustfrit stål. Det gør skabet let at rengøre og vedligeholde og giver et flot og gennemført look.

LiebHerr TPesf 1714-21 001 vs. markedet

Sammenlignet med andre små og kompakte køleskabe, så har denne udgave fra LiebHerr den fordel, at du også kan bruge den praktiske indbyggede fryser. Det giver større anvendelighed, og skabet kan let bruges i kollegieværelset eller den lille kolonihave.

LiebHerr TPesf 1714-21 001 ligger i midten af prislejet, men det byder også på en god kompakt størrelse og en energimærkning A++. Det er derfor i forhold til de andre modeller i oversigten et godt valg, hvis I er 1 til 2 personer.

Specifikationer:

 • Kølekapacitet: 125 liter
 • Frysekapacitet: 18 liter
 • Energimærke: A++
 • Lydniveau: 39 dB(A)
 • Mål: H850 x B601 x D608 mm
 • Vægt: 40 kg

Emerio RE-117331

mini køleskab

Minikøleskabet, der med sit særlige og sjove Coca Cola design skiller sig ud og, er som lavet til ungdomsværelset eller teenageværelset.

Køleskabet kan også tages med i bilen idet, der følger et 12 volts kabel med, så det er muligt at tilslutte minikøleskabet til bilen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Emerio RE-117331

 • Kommer med 12 Volts kabel til bilen.
 • Køler maksimalt 20 grader længere ned end rumtemperaturen.
 • Indikator

Mere information om Emerio Re-117331

Vi anbefaler dette minikøleskab fra Emerio blandt andet på grund af dets specielle design, som skiller sig ud fra mængden og er et sjovt indslag.

Er man på udkig efter et minikøleskab, som ikke blot ligner et normalt køleskab i et mindre format, men et som har et anderledes design er dette køleskabet til dig.

Minikøleskabet fra Emerio er designet som en vaskeægte dåsecola i det velkendte røde design med det vide logo og en top, der til forveksling ligner toppen af en sådan og et diskret håndtag, der blender ind med det røde.

Køleskabet er det i denne test-guide med den laveste kølekapacitet og er således også kun designet til at indeholde det allermest nødvendige.

Køleskabet kølede i test desuden rigtig fint og kan uden problemer holde dine drikkevarer kolde. Hvad end det er til festlokalet, minibaren, teenageværelset eller i bilen, når du er på tur.

Scandomestic Cool Cube

mini køleskab

Endnu et farverigt minikøleskab i et Coca Cola retro design, som er særligt populært blandt forbrugerne.

Skabet har en glasdør, så man nemt kan se hvad det indeholder og er oplagt i din bar, på teenageværelset, i festlokalet eller lignede hvor du har behov for kolde drikkevarer.

i samarbejde med PriceRunner

Gode ting ved Scandomestic Cool Cube

 • Vendbar dør
 • Fungerer i rumtemperatur: 16-32 grader.
 • Støjniveau: Maks. 39 dB(A)

Mere information om Scandomestic Cool Cube

Når vi anbefaler dette minikøleskab fra Scandomestic er det en kombination af skabets særlige retro design som ikke ses andre steder og dets effektivitet. Der er desuden blandt forbrugernes anmeldelser ikke tvivl om, at køleskabet fungerer rigtig godt i praksis, er næsten lydløst og billigt i drift.

Scandomestic er kendt for deres produkter af høj kvalitet, når det handler om køleskabe. Modellen er endnu forholdsvis ny på markedet, hvorfor det heller ikke har opnået enormt mange anmeldelser af forbrugerne på nuværende tidspunkt.

De anmeldelser modellen har modtaget indtil videre er dog rigtig positive og forbugerne beskriver blandt andet minikøleskabet som værende smart i designet, godt til at holde den ønskede temperatur og stort set lydløst i brug.

Kølekapaciteten for denne Scandomestic model er 50 liter, men der er stadig plads til dine drikkevarer. Særligt dåsesodavand, dåseøl og andre ligende drikkervarer i mindre dimensioner vil passe godt ind.

Modellen vil ikke være det oplagte valg til køkkenet, men til hjemmebaren, teenageværelset, kollegieværelset, festlokalet osv. og vil helt sikkert tiltrække opmærksomhed og interesse. trods sin lille størrelse har modellen stadig en fin rummelighed.

Miele K 12010 S-2

mini køleskab

Dette minikøleskab fra Miele er det billige alternativ til modellen fra Liebherr og er samtidig både rummeligt og af højeste kvalitet. Herudover er det også det minikøleskab i denne test-guide, der har det aller laveste støjniveau med sine 38 dB.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Miele K 12010 S-2

 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør
 • Fungerer i rumtemperatur: 10-38 grader.

Mere information om Miele K 12010S-2

Dette køleskab får virkelig gode anmeldelser af forbrugerne på WhiteAway og har en god indretning, som nemt kan modificeres efter behov ved at flytte rundt på hylderne.

Køleskabet er desuden økonomisk og er blevet tildelt energiklassen A+ og er med sit energiforbrug på omkring 125 kWh rimeligt billigt i drift.

Køleskabet er udstyret med en dør, som kan vendes både mod højre og venstre, så du kan placere det efter behov. Det har herudover en stor skuffe i bunden til frugt og grøntsager samt tre hylder i døren, hvoraf to er justerbare samt tre glashylder, der ligeså kan justeres i højden.

Køleskabet fungerer desuden i rumtemperaturer helt ned til 10 grader, hvilket er praktisk hvis du har planer om at placere det i et skur eller en udestue hvor temperaturen ved lejligheder godt kan være lav.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Scandomestic SKB160-1

Scandomestic SKB160-1Med dette praktiske lille kombinerede køle- og fryseskab er det intet problem at holde mad- og drikkevarer kolde. Det er et relativt lille skab, der dog byder på fine funktioner til en fornuftig pris.

Hos Skousen.dk er forbrugerne også glade for det smarte skab, hvor det får 3.9 stjerner ud af 5. I anmeldelserne roses det særligt for den praktiske størrelse og for at være lydsvag.

Gode ting ved Scandomestic SKB160-1

 • Kombineret køle- og fryseskab
 • Energiklasse A++
 • Lydsvag model

Mere information om Scandomestic SKB160-1

Det kompakte skab fra Scandomestic kommer med en kapacitet på 97 liter i køleskabet, og fryseboksen kan rumme 11 liter. Det er derfor oplagt til gildesalen, kolonihaven eller kollegieværelset, hvor du let kan fryse isterninger og opbevare mad.

Denne model er meget lydsvag med et lydniveau på 40 dB(A). Du bliver derfor ikke generet af lyden, hvis dette køleskab skal stå i et opholdsrum.

Designet er holdt helt klassisk i hvid, og indvendigt byder skabet på 3 glashylder, 3 hylder i lågen og en praktisk gennemsigtig skuffe. Når du åbner skabet, vil LED-belysningen tænde, så du kan få et overblik over indholdet.

Scandomestic SKB160-1 vs. markedet

Denne model udmærker sig ved både at være lydsvag og levere en energiklasse A++, der garanterer et lavt forbrug både for miljøet og din elregnings skyld. Samtidigt er modellen fra Scandomestic i den billige ende af skalaen, så den hverken vælter budgettet at købe eller holde kørende.

Dette skab er relativt småt med målene 85 x 55 x 57 cm. I forhold til andre modeller i denne oversigt er denne udgave meget kompakt, så du let kan få plads selv på små eller trange steder til det praktiske skab.

Specifikationer:

 • Kølekapacitet: 97 liter
 • Frysekapacitet: 11 liter
 • Energimærke: A++
 • Lydniveau: 40 dB(A)
 • Mål: H850 x B550 x D570 mm
 • Vægt: 29 kg

Mobicool 

Er du på udkig efter et af markedets mest charmerende mini-køleskabe, er Mobicool det helt rette valg. Det skønne køleskab er lavet i et retro-inspireret look, der kan være det perfekte touch på værelset, i garagen eller i sommerhuset.  

Mobicool belønnes med hele 4,2/5 stjerner fra hundredvis af kunder hos Amazon.co.uk, og det modtager flotte anmeldelser hos Gadgethelpline.com, hvor det også anbefales. 

Gode ting ved Mobicool 

 • Charmerende design 
 • A++ mærkning 
 • Lavt støjniveau 
 • Vendbar dør 

Mere information om Mobicool

Mobicool er lavet til at tilgodese både dine praktiske behov og dine økonomiske krav. Der er plads til 14L i det seje køleskab, og det er lavet med et af de laveste støjniveauer indenfor sin klasse. For dig der bor i en mindre lejlighed, eller som har det lille ekstrakøleskab stående i et værelse, har støjniveauet stor betydning. 

Hvad du vælger at opmagasinere i køleskabet, er helt op til dig. Der er praktiske hylder, så du kan have snacks, drikke eller sodavand liggende eller stående. 

Med kun 33dB slipper du for at blive generet af en høj, konstant summen, som kan distrahere dig i opgaver og samtaler. Hovedparten af de andre populære, små køleskabe har et støjniveau på omkring 38dB.

Du vælger selv, hvilken side af køleskabet døren skal monteres i. Ofte er det på smalle placeringer, de populære mini-køleskabe får deres faste pladser. Her er der brug for at gøre adgangen til køleskabet så smidig som mulig. Skulle du ændre placering af Mobicool, kan du blot placere døren i den modsatte side, hvis dette letter adgangen til køleskabets indre. 

Det er en god idé, at du forholder dig til energimærkning, når du vil have et budgetvenligt og funktionelt mini-køleskab. Når dit køleskab skal være aktivt og tændt hele tiden, spiller energiordningen af produktet en stor rolle i forhold til din årlige elregning. Mobicool er et A++ køleskab, der hører til de anbefalede modeller, når det kommer til prisvenlighed på den lange bane. 

Mobicool vs. markedet 

Hvor andre små køleskabe er lavet i klassiske designs med hvide fronter, er Mobicool lavet med masser af sjæl og charme. Det farverige køleskab skal nok tiltrække sig positiv opmærksom fra dine gæster. Modellen skiller sig markant ud, og det er skabt til dig, der i forvejen har en personlig indretning, eller som sætter pris på unikke genstande i hjemmet.

SMEG FAB5LBL3

SMEG FAB5LBL3Betyder designet noget for dig, så er det flotte sorte køleskab FAB5LBL3 fra SMEG et yderst elegant valg. Med afrundede kanter og flotte kromdetaljer er dette en meget stiligt valg, der på mange måder er inspireret af det klassiske amerikanerkøleskab.

Du får derfor med SMEG FAB5LBL3 et elegant og moderne køleskab i vintage-look, der stadig leverer en fantastisk køleevne med energimærkning A+++.

Gode ting ved SMEG FAB5LBL3

 • Flot design holdt i sort
 • Energiklasse A+++
 • Lille størrelse

Mere information om SMEG FAB5LBL3

Med SMEG FAB5LBL3 er det ingen sag at få plads til mad- og drikkevarer. Det lille skab har en relativt lav kapacitet, men det måler også kun 72,5 x 40,4 x 50 cm, så det er let at få plads til selv i små hjem.

Designet er et helt kapitel for sig, for dette skab er elegant og stiligt udført med en skinnende sort overflade og flotte detaljer i krom. Det trækker designmæssigt på vintage-køleskabe lavet med afrundede hjørner. Det betyder, at det vil give ekstra flair til din indretning, hvis du vælger SMEG-skabet.

Du kan også få køleskabet i andre flotte nuancer, hvis du er på jagt efter et ekstra lækkert køleskab i ministørrelse.

SMEG FAB5LBL3 vs. markedet

Det flotte skab fra SMEG byder på en praktisk lille kapacitet i forhold til andre modeller i oversigten. Med en kapacitet på 38 liter er den i den lille ende størrelsesmæssigt. Dog leverer den en optimal udnyttelse af energien og har fået energimærkningen A+++, hvilket er helt i topklassen.

Denne model er også en af oversigtens dyreste, hvor du selvfølgelig betaler både for funktionerne, men også for det ekstra flotte design.

Specifikationer:

 • Kølekapacitet: 38 liter
 • Farve: Sort med kromdetaljer
 • Energimærke: A++
 • Lydniveau: 40 dB(A)
 • Mål: H725 x B404 x D500 mm
 • Vægt: 29,5 kg

Candy CFO 050 E

Når det kommer til at købe et mini-køleskab, der skal give maksimal anvendelsesglæde på den lange bane, er det værd at overveje en kombinationsmodel. Her er der både plads til snacks og kølige drikke, og der er ekstraopmagasinering til isterninger eller is. 

Denne Candy-model er et af de større mini-køleskabe, der kan være et ideelt valg til garagen, kolonihavehuset eller som supplement til førstesalen i den store villa. 

Candy CFO 050 E modtager 4,1/5 stjerner fra kunder hos Amazon.de.

 

Gode ting ved Candy CFO 050 E

 • Rummelig (42L)
 • Både til køle- og frostvarer
 • Budgetvenlig 
 • Ekstra hylder i dør

Mere information om Candy CFO 050 E

Når god opbevaringsplads skal gå hånd i hånd med lav pris, er Candy CFO 050 E et godt valg. Det klassiske køleskab har mange anvendelsesmuligheder, da du både kan opbevare drikke- og frostvarer i det. 

Mini-køleskabe er blevet populære hos danskerne igennem de seneste år, og dette afspejles med det store udvalg. 

Du behøver ikke spare op igennem lang tid for at få råd til et velfungerende og praktisk køleskab, der kan stå i redskabsskuret eller være supplement i hjemmet. Candy modellen giver plads til op til dobbelt så mange varer som andre modeller indenfor kategorien. 

Til den store villa eller til ferieboligen kommer den ekstra kapacitet dig og familien til gode. 

Mange mennesker foretrækker de klassiske hårde hvidevarer, der er lavet i et enkelt design med hvidt look. Det giver fleksibilitet i forhold til indretningen, når dit basisinteriør i hjemmet ikke påkalder sig særlig opmærksomhed. Det hvide Candy CFO 050 E kan bruges i både den moderne, den klassiske og den kreative indretning. Skulle du skifte stil i hjemmet, eller er der brug for at omplacere det funktionelle køleskab til et nyt sted, kan dette gøres let og uden behov for at udskifte andre elementer i indretningen. 

På termostaten kan du let justere temperaturen, så den matcher varerne i køleskabet samt behovene i forhold til temperaturen udenfor. 

Candy CFO 050 E vs. markedet 

Det er rummeligheden og prisen, der får Candy-køleskabet til at skille sig ud fra de mange andre velfungerende og populære mini-køleskabe på det danske marked. 

Køleskabet er lavet til familien, der har brug for god ekstraplads til frostvarer samt til mad og drikke. Opbevaringspladsen i køleskabet er skabt til at give dig størst udbytte af hver en cm2. Der er 2 hylder i lågen, hvor dåser eller drikkevarer kan opbevares. Derved frigøres der ekstra, god plads på hylden i midten af Candy CFO 050 E.

Gorenje RB4061AW

mini køleskab

Dette minikøleskab er til dig, som ønsker et køleskab, der trods størrelsen alligevel skal kunne rumme en del og som gerne må være energisparende og økonomisk.

Gorenje RB4061AW er både rummeligt, støjsvagt og økonomisk og er således også topscorer i Testagent.dk’s test af minikølskabe.

 

Gode ting ved Gorenje RB4061AW

 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør
 • Støjniveau: 38 dB(A)

Mere information om Gorenje RB4061AW

Vi anbefaler denne model fra Gorenje fordi du med dette minikøleskab får opfyldt de fleste behov. Minikøleskabet er designet som et normalt køleskab og har et energiforbrug, kølesystem og støjniveau, som i test viste sig at være rigtig godt i sammenligning med tilsvarende modeller på markedet.

Minikøleskabet fra Gorenje har et rumindhold på 88 liter og har dermed en smule mere plads at give af end de andre modeller på markedet. Samtidig har køleskabet en begrænset højde på kun 60 centimeter, som betyder, at det nemt kan passe mindre steder hvor pladsen er trang.

Modellen kan både være fritstående eller grundet sine størrelsesforhold integreres i et skab.

Designet er klassisk hvidt og ligner et normalt køleskab udenpå og har indeni en glashylde i midten og to hylder i døren med holder til æg. Et dør som desuden er vendbar, så du kan vende den efter hvad, der er mest praktisk.

Scandomestic SKS 107A+

mini køleskab

Dette lille køleskab fra Scandomestic er særdeles populært blandt forbrugerne blandt andet fordi det er energivenligt og på grund af dets rummelighed og, så ligger modellen i den lave ende af prisskalaen.

 

Gode ting ved Scandomestic SKS 107A+

 • Vendbar dør
 • Fungerer i rumtemperatur: 16-32 grader.
 • Støjniveau: Maks. 40 dB

Mere information om Scandomestic SKS 107A+

Dette køleskab får rigtig gode anmeldelser af forbrugerne og får i test ros for at være et simpelt, men godt køleskab, som fungerer upåklageligt.

Køleskabet ligger desuden i den billige ende af prisskalaen og formår alligevel at opnå energiklassificeringen A+, hvilket betyder, at køleskabet er energivenligt og har et relativt lavt energiforbrug på 92 kWh årligt.

Dette køleskab er et lille og energivenligt køleskab i en størrelse som er standard for de fleste minikøleskabe. I bunden af køleskabet findes en skuffe til frugt og grøntsager og i døren findes 3 hylder, der kan justeres i højden.

Der er herudover også 3 glashylder i køleskabet og to af disse kan ligeså justeres i højden.

Gram KS 3135-90

mini køleskab

Dette køleskab er fra den danske producent Gram og er en fin lille model til en pris, der er til at være med på.

Køleskabet er desuden et af de mest rummelige i denne test-guide og har derfor en indretning med flere hylder og skuffer end hvad, der normalt er at finde i et lille køleskab. Der er således heller ikke tale om et minikøleskab som sådan, men blot et lille køleskab.

 

Gode ting ved Gram KS 3135-90

 • Energiklasse: A+
 • Vendbar dør
 • Støjniveau: 42 dB(A)

Mere information om Gram KS 3135-90

Når vi anbefaler dette lille køleskab fra Gram er det blandt andet baseret på, at modellen er en favorit blandt forbrugerne og får vældig gode bedømmelser på de forskellige forhandleres hjemmesider.

Køleskabet ligger desuden inden for et fornuftigt prisleje og er mærket med energimærket A+, hvorfor det har et  lavt energiforbrug.

Modellen er udført i et klassisk hvidt design. Både køleskabets bredde og dybde svarer til standarden for almindelige køleskabe. Køleskabet har desuden en automatisk temperaturregulering, som sørger for at køleskabet altid er den samme temperatur.

Alle hylder og skuffer er herudover nemme at tage ud og rengøre, så hygiejnen i køleskabet kan holdes.

Køleskabet fra Gram har også en dør, som er vendbar idet vendbare hængsler følger med, så køleskabet kan åbne netop den vej du finder mest praktisk.

Liebherr TP1760-22001

mini køleskab

Dette minikøleskab er stilfuldt, lille køleskab med både temperaturstyring og et digitalt termometer og så er dette også det mest rummelige og energivenlige i denne test-guide.

 

 

Gode ting ved Liebherr TP1760-22001

 • Energiklasse: A+++
 • Vendbar dør
 • Støjniveau: 40 dB(A)

Mere information om Liebherr TP1760-22001

Vi anbefaler dette lille køleskab fra Liebherr særlig grundet det faktum, at det kan rumme rigtig meget og således har en vældig god kølekapacitet på hele 156 liter. Køleskabet tilhører desuden den særdeles gode energiklasse A+++, som de små køleskabe relativt sjældent har.

Det betyder, at Køleskabet er kun har et årligt energiforbrug, som er estimeret til at være på blot 64 kWh.

Den tyske producent Liebherrr er et anerkendt mærke kendt for at producere hvidevare af rigtig høj kvalitet. De har således heller ikke gjort nogen undtagelse med dette minikøleskab en kølekapacitet og et energiforbrug i top. Øverst i køleskabet findes et lille digitalt display hvor temperaturen er opgivet.

En feature som sjældent ses hos andre minikøleskabe, hvor der som regel blot er en knap der kan drejes på til indstilling af temperatur.

Køleskabet har også en dør, der er vendbar, så du har mulighed for at placere den efter behov. Liebherr-modellen er herudover udstyret med 4 glashylder, som ligeså kan indstilles efter behov.

Dometic RH429 LDAG

mini køleskab

Dette minikøleskab fra Dometic er til dig, som er på udkig efter et lille køleskab, som mere skal agere som og ligne en minibar frem for et køleskab som sådan.

Køleskabet er designet som en lille sort kube med en glasdør og et indvendigt lys, så du kan se indholdet på afstand.

 

Gode ting ved Dometic RH429 LDAG

 • Kølekapacitet: 20 liter.
 • Vendbar dør: Ja.

Mere information om Dometic RH429

En af grundende til, at vi anbefaler dette minikøleskab fra Dometic hænger sammen med dets statiske kølesystem med fuzzy logic energi control, som sørger for, at den samme temperatur altid opretholdes i køleskabet.

Der er her tale om en relativt lille model hvor der kun er plads til det mest nødvendige og derfor er den mest oplagt at bruge til afkøling af drikkevarer.

Køleskabet er således også kun indrettet med en enkelt hylde, som kan justeres i højden efter behov.

Hylden er på praktisk vis kun halvdelen af køleskabets indvendige dybde, så det er muligt også at have oprejststående flasker eller andre lignende drikkevarer, som fylder i højden.

Køleskabets vigtigste funktioner

Når du er på udkig efter et minikøleskab, hvad end det er til sommerhuset, som ekstra køleopbevaring, til hjemmebaren, teenage- eller kollegieværelset, så er der en række funktioner som disse kan besidde som det er rigtig godt at kende.

Skal dit minikøleskab hovedsageligt bruges til opbevaring af vin er der grund til at se efter et såkaldt vinkøleskab. Vi har i denne forbindelse, hos Forbruger-test, gennemgået en række tests og udarbejdet en test-guide af 6 forskellige vinkøleskabe som du kan læse mere om lige her.

VOLUMEN

Det ligger i ordet, at minikøleskabe skal være små, men der findes også små køleskabe, der som regel udemærker sig ved at være lidt større end egentlige minikøleskabe og dermed har en relativt stor kapacitet, taget i betragtning.

Du kan således både vælge et minikøleskab, som er småt med en lav kølekapacitet eller et lille køleskab, der ikke er mere end 85 cm. højt, men som har en kølekapacitet helt op til 150 liter.

STØJNIVEAU

Måske skal dit nye minikøleskab stå i et relativt småt rum hvor du er tæt på det, og derfor kan det være en god ide at undersøge hvilket støjniveau det minikøleskab du overvejer at købe ligger på. Det er nemlig en fordel at vælge et, der har et støjniveau på under 49 dB og gerne endnu lavere, hvis du vil undgå at blive generet af et støjende køleskab.

FUNKTION I RUMTEMPERATUR

Når du skal vælge dit nye minikøleskab er det også vigtigt at afklare hvorhenne du ønsker, at køleskabet skal stå. Har du eksempelvis planer om, at det skal stå i et rum hvor der enten er mulighed for lave eller høje temperaturer, det kunne være i skuret eller i udestuen, så skal du vælge en model, der kan køle i rum med lave og høje temperaturer.

minikøleskab

ENERGIKLASSE OG ENERGIFORBRUG

En anden ting, som er vigtig at tage stilling til når du skal investere i et minikøleskab er om det er vigtigt for dig, at køleskabet skal være energivenligt og økonomisk. Det vil de fleste dog gerne have og her skal du således kigge efter energimærkningen på modellen.

Ønsker du et energieffektivt minikøleskab, som skåner miljøet og er billigt i drift, skal du kigge efter minikøleskab i energiklassen A, A+, A++ eller A+++ og med et lavt energiforbrug pr. år.

FRYSEBOKS

Det er sjældent, at minikøleskabe eller små køleskabe er udstyret med en køleboks. Der findes dog nogle få på markedet som du kan vælge hvis du ønsker plads til opbevaring af frostvarer. Disse er dog endnu ikke blevet testet og optræder derfor heller ikke i denne test-guide.

Sådan skal du bruge dit køleskab

Nogle gange rækker dit normale køleskab bare ikke og du har brug for ekstra opbevaring til dine kølevarer eller måske har du brug for et køleskab til et sommerhus, kollegieværelse eller lignende hvor pladsen er trang. Her er det oplagt at investere i et minikøleskab, som med sin praktiske størrelse kan passe ind de fleste steder.

Mens dit minikøleskab som regel kan placeres de fleste steder er det vigtigt at bemærke, at der er begrænsninger for hvordan du kan tilslutte det til strøm. Det anbefales nemlig ikke at tilslutte sit minikøleskab strøm med en forlængerledning.

Dette kan nemlig være direkte brandfarligt, hvis kontakten som forlængerledningen er tilsluttet samtidig bliver anvendt af dine andre elektriske apparater. Det kunne være hårtørren eller mikrobølgeovnen og lignende.

Selvom et minikøleskab bruger relativt lidt strøm, bør du altid tilslutte det strøm direkte i vægkontakten, hvis du vil undgå et uheld.

Husk at se vores test-guides af robotstøvsugere, printere, el kedler og løbeure!

RENGØRING AF DIT KØLESKAB

Dit køleskab skal gøres rent for, at du kan undgå at der opstår bakterier, som i sidste ende gør dig syg. Dette er dog ikke den eneste grund til, at du skal gøre dit køleskab rent. Det gælder nemlig, at et rent køleskab bruger væsentlig mindre energi end et beskidt eller snavset køleskab.

Der er således grund til at rengøre dit køleskab jævnligt, da dette rent faktisk kan være med til at spare på din elregning. Det er specielt vigtigt, at du sørger for at få smidt gamle madvarer ud, idet det kræver mere strøm for køleskabet også at skulle køle disse ned.

minikøleskab

SÅDAN GØR DU KØLESKABET RENT

Start med at tømme og slukke dit køleskab. Du kan med fordel lægge de kølevarer, som er ekstra følsomme overfor varmeeksponering i en køleboks eller køletaske, hvis du er i besiddelse af sådan en. Dette gælder særligt fødevarer som kød og mælk.

Vask hernæst køleskabet både indvendigt og udvendigt i en blanding af varmt vand og opvaskemiddel. Herefter kan du tørre det af igen med koldt vand.

Sørg hernæst for at få renset afløbshullet som du finder bagerst i køleskabet. Renden under køleelementet. Dette kan med fordel gøres med en vatpind eller en piberenser afhængig af hvad du lige har ved hånden. Hvis renden er fuld af vand, så sørg for at fjerne madrester og andet, så vandet kan passere igennem igen.

Når rengøringen af køleskabet er overstået bør det is, der kan have samlet sig på kølelegemet, være optøet. Er dette ikke tilfældet kan du lade køleskabdøren stå åben lidt, så det kan smelte.

Luk herefter køleskabet og tænd for det, når skabet er tørret igen.

OBS: Gør du kun en hylde eller lignende rent af gangen er det ikke nødvendigt at slukke for køleskabet, da denne proces er relativt hurtigt overstået.

GENERELT OM RENGØRING AF DIT KØLESKAB

 • Det er en god ide at få vasket dit køleskab ca. hver anden måned. Du kan med fordel engang imellem tage en hylde efter behov.
 • Sørg for at rengøre afløbsrenden i dit køleskab, ellers kan vandet ikke løbe væk.
 • Vær opmærksom på ikke at overfylde dit køleskab.
 • Sørg altid for at dække dine madvarer til, når de bliver sat ind i køleskabet, så du undgår at der bliver spildt eller madrester ender rundt omkring i køleskabet.

Læs også: Oversigt: Find den bedste køletaske i test

Læs også: Test af de 6 bedste Køle-fryseskabe

Værd at vide om Minikøleskabe

 • Du kan vakuumpakke stort set hvad du har lyst til. Dog skal man sørge for at man håndtere fødevarerne korrekt. Når du skal fylde din pose med madvarer, så sørg for der ikke er for meget vækse i.
  Når du har vakuumpakket dit kød eller lignende, bør du ligge det i fryseren hvis det skal gemmes til et andet tidspunkt.

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Vi samler alle tests for dig

Forbruger-test.dk anmelder ikke selv produkterne.

Vi samler eksterne anmeldelser sådan, at du kan vælge det rigtige produkt.

Top 11 bedste Minikøleskabe

 • Scandomestic SKB160-1
 • SMEG FAB5LBL3
 • Mobicool
 • LiebHerr TPesf 1714-21 001
 • Candy CFO 050
 • Gorenje RB4061AW – Score 9.8
 • Gram KS 3135-90 – Score 9.8
 • Liebherr TP1760-22001 – Score 9.6
 • Dometic RH429 LDAG – Score 9.3
 • Scandomestic SKS 107A – Score 8.9
 • Emerio RE-117331 – Score 8.7
 • Scandomestic Cool Cube – Score 8.6
 • Miele K 12010 S-2 – Score 8.6