Test af de 8 bedste Nespresso maskiner

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 08.09.2021

Nespresso har mange forskellige kaffemaskiner med forskellige funktioner, og vi kommer til at gennemgå 8 forskellige maskiner i denne artikel. Du kommer til at høre om fordelene, og det kan hjælpe dig med at tage de rigtige valg, når du skal købe din kaffemaskine.

nespresso maskine
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Der findes rigtig mange forskellige Nespresso maskiner på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste Nespresso maskiner, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

nespresso maskine

forbruger-test.dk

4.75 24

Nespresso Lattissima One

Nespresso Lattissima One

Nespresso Lattissima One er en fantastisk kaffemaskine til en meget fin prisklasse. Denne model er nemlig lidt billigere end de andre dyre Nespresso maskiner.

Denne model kommer i et design af plastic og enten i en hvid eller mørk farve. Dog er udseendet stadig flot, selvom det er af plastic.

Det er et, som man sagtens have stående i sit køkken, og det vil blot gøre noget ekstra for dit køkken.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Nespresso Lattissima One

Gode ting ved Nespresso Lattissima One

 • Prisvenlig model
 • Mælkeskummer medfølger
 • Et enkelt tryk for at få en kop kaffe
 • Let betjening af maskinen
 • Det er en nem rengøring af modellen

Mere om Nespresso Lattissima One

Det er en maskine, der klarer det meste for dig. Modellen har et super smart mælkesystem, der ikke kræver særlig meget fra dig. Det eneste, som du skal, er faktisk bare at fylde mælkebeholdere med frisk mælk.

Nespresso Lattissima One vil selv bruge den mælk og skumme det ned i din kop.

Derefter bliver den ønskede kaffe brygget og blandet sammen. Du trykker på én knap, og så går maskinen i gang med at brygge din kaffe.

Det er en meget nemproces, og derfor er det også kun noget, som du skal gøre 1-2 gange, før du allerede har fat i det, og det begynder at blive ligesom en hverdag ting for dig.

Det er en helt klar fordel, at du kan få din kaffe kun ved at trykke på en enkelt knap. Det kan ikke rigtigt blive nemmere at få en kop kaffe. Det er derfor en rigtig god model, og så er det da også et plus, at den er i en billigere ende i forhold til de dyre Nespresso maskiner.

Det skal også huskes, at det ikke er prisen, der er ensbetydende med en god kaffemaskine med kvalitet.

Du kan sagtens betale mange penge for en model, men så fungerer den slet ikke, som du vil. Det er meget vigtigt at være klar over, hvilke krav og behov du har til en kaffemaskine.

Nespresso Lattissima Touch

Nespresso Lattissima Touch

Denne model har en del funktioner, der er meget nyttige og brugbare. Det er funktioner, som du kommer til at bruge i din hverdag med maskinen.

Brugervenligheden er blevet rost meget, da den gør meget for at lette hverdagen for dig, men samtidig gøre sine funktioner nemme at finde ud af. Maskinen er generel nem at bruge.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Nespresso Lattissima Touch

Gode ting ved Nespresso Lattissima Touch

 • Integreret mælkeskummer
 • Den slukker automatisk 9 minutter efter brug
 • Aftagelige mælkebeholder
 • Du kan brygge din egen smag
 • Mange indstillinger

Mere om Nespresso Lattissima Touch

En af de ting der adskiller denne maskine fra andre, er dens integrerede mælkeskummer. Hvis du ønsker en latte macchiato eller en cappuccino, så kan du nemt få det blot ved at trykke på en knap.

Maskinen er i stand til selv at sørge for doseringen, og den kan selv blande kaffe og mælk. Mælkebeholderen kan faktisk tages af, og så kan du sætte den i køleskabet.

Det er en utrolig smart indstilling for så slipper du for at smide mælken ud. På denne måde kan den holde sig frisk, og så kan du sætte den til igen, når du morgenen efter skal have en kop kaffe igen.

Når du en gang skal gøre den ren, så kan mælkebeholderen godt komme i opvaskemaskinen. Mælkebeholderens kapacitet er på 0,35 liter, og for at give en bedre forståelse af, hvor meget det egentlig så kan det svare sig til to latte macchiato.

Selve vandtanken på Nespresso Lattissima Touch kan indeholde 0,9 liter. Der er en smart indstilling, der sørger for, at maskinen slukker sig selv helt automatisk efter 9 minutter. Så hvis du ikke bruger maskinen i 9 minutter, så kan du være sikker på, at maskinen selv har sørget for at slukke sig selv.

Strømforbruget ligger på 1400 watt som er under det gennemsnitlige for kapsel- og kaffemaskiner, så du kan godt have god samvittighed, når du bruger den.

Nespresso Essenza Mini C30

Nespresso Essenza Mini C30

Nespresso Essenza Mini C30 er en mindre model, som du kan høre på navnet, men det gør ingenting ved kvaliteten af modellen.

De har faktisk skabt den mindste model blandt deres sortiment, men de skriver selv, at de ikke er gået på kompromis med noget.

Det kan være smart med en lille kaffemaskine, hvis du bor i en mindre lejlighed og ikke har meget plads, men du stadig virkelig gerne vil have en Nespresso kaffemaskine.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Nespresso Essenza Mini C30

Gode ting ved Nespresso Essenza Mini C30

 • Automatisk sluk efter 9 minutter
 • Lille og kompakt
 • Findes i mange forskellige farver
 • Aftagelig vandtank på 0,6 liter
 • Gode og nyttige funktioner

Mere om Nespresso Essenza Mini

Udseendet er unikt, og den findes i mange forskellige farver – den findes i de klassiske farver som sort og hvid, men den findes også i farver som rød, der giver et andet touch end den klassiske farve. Det kan være, at du synes, at du mangler nogle farver ind i dit køkken, og så er det oplagt at gå efter en mere farverig model som denne.

Nespresso Essenza Mini C30 skaber en lækker kaffe, og den har mange brugbare funktioner. Du har mulighed for at vælge mellem to kopstørrelser, og så har den ovenikøbet en energibesparende funktion.

Når du skal ud og investere i en kaffemaskine, er det selvfølgelig en god idé at genoverveje, hvilke funktioner, du kommer til at bruge mest, og hvad du føler nyttigt at prioritere pengene på.

Nogle prioriterer mange avancerede indstillinger, fordi de gerne vil lege med de forskellige smage og skabe deres helt egne. Andre har kun behov for de standardindstillinger, og så er det bedst at købe en maskine uden de avancerede indstillinger, da de i sidste ende koster ekstra penge.

Du kan vælge mellem alle kapsler i hele Nespresso sortimentet, så bare fordi det er en mindre model, er du ikke begrænset i, hvilken kaffe, du kan lave. Det er stadig fuldstændig ens, som hvis du havde en kæmpe dyr kaffemaskine.

Nespresso Essenza Mini har en aftagelig vandtank, og i vandtanken kan der være 0,6 liter vand. Det er selvfølgelig mindre end de større modeller, men det er naturligt, at der ikke kan være ligeså meget, når modellen trods alt er bygget mindre. Den vejer i sig selv kun 2,3 kg, så det er ikke en tung maskine at flytte rundt på, når du skal have det med ind i sommerhuset.

Modellen slukker også helt automatisk efter 9 minutter, så det kommer du heller ikke til at bøvle med.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Nespresso Creatista Plus

Nespresso Creatista Plus

Denne model har sit meget flotte tidsløse udseende. Det ligner en af de kaffemaskiner, som du forbinder med kaffebarer.

Den kommer i en grå farve, og den er af rustfrit stål. Den ser meget professionel ud, og det kommer du også til at føle dig, når du står og er i gang med at få en kop kaffe.

Det er en meget moderne maskine, og mon ikke, at den lige præcis passer til dit køkken.

Video Anmeldelse af Nespresso Creatista Plus

Gode ting ved Nespresso Creatista Plus

 • Stor kapacitet på 1,5 liter
 • Smart med mælkeskummer
 • Mulighed for kreativitet
 • Mange temperaturindstillinger
 • Hjælpsomt display

Mere om Nespresso Creatista Plus

Modellen er perfekt til dig, hvis du ønsker at kunne variere smagen alt ud efter, hvad du har lyst til. Den kommer med hele 11 forskellige temperaturindstillinger til opvarmningen af din mælk. Der er også en automatisk damprørsteknik, der giver dig mulighed for otte forskellige indstillinger.

Disse indstillinger er i forhold til teksturen. Som du kan høre, er der masser af forskellige muligheder til at få en god kaffe.

Det er en kop kaffe, der kan tilpasses lige det, som du vil have. Du er derfor ikke begrænset, og du har mulighed for at være kreativ og lege med kaffen.

Måden du betjener Nespresso Creatista Plus på, er ved et digitalt display. Det skal ikke bekymre dig, hvis det virker svært, fordi du bliver fuldstændig holdt i hånden og guidet igennem alle dine valg og muligheder.

Den er ikke svær at bruge, så det skal du ikke bekymre dig om. Du har mulighed for at vælge mellem otte opskrifter her på forskellige typer af kaffe, hvis du mangler lidt inspiration. Det kan hjælpe dig lidt på vej.

Ikke nok med disse fordele, der er blevet nævnt, er der en smart steamer. Denne steamer giver dig en mulighed for at være endnu mere kreativ. Du kan lave diverse kaffekunst i din kaffe, og det er noget, som du kan underholde dig med.

Det er helt klart en fordel, at du har mulighed for at skabe nuancer i din kaffe, og at du helt selv kan få lov at lege med kaffemaskinen.

Den eneste ulempe, der bliver nævnt, er at det ikke er alle Nespresso kapslerne som smager ligeså godt. Men det er ikke noget, der er et problem i selve Nespresso Creatista Plus.

Det er smag og behag, hvilke smage man godt kan lide i kaffen. Chancen er ligeså stor for, at det er de fleste, som du kommer til at bryde dig om.

Nespresso Pixie

Nespresso Pixie

Denne kaffemaskine er i den mere prisvenlige ende af Nespressos maskiner. Det er også en vinder hos nogen, fordi den har det meget lille og fikse design.

Kvaliteten er stadig i top på trods af størrelsen, og den her et lavt energiforbrug, men der er en stor brugervenlighed. Når modellen er mindre, så vil den automatisk ofte være lidt nemmere at finde ud af. Udseendet er flot og stilfuldt.

Et design der kan glæde de fleste. På grund af dens lille størrelse, vil denne kaffemaskine også være god i et kontor eller en kaffemaskine, som i kan have med, når i skal en tur i sommerhus.

 

Video Anmeldelse af Nespresso Pixie

Gode ting ved Nespresso Pixie

 • En lille model, der ikke tager meget plads
 • 2 kopstørrelser, som du kan vælge mellem
 • Du kan have den med i sommerhus
 • Brugervenlighed i top
 • God pris

Mere om Nespresso Pixie

Som sagt, har Nespresso Pixie et lavere energiforbrug, end de fleste andre større maskiner.

Den bruger faktisk kun 1260 Watt, og det kan være omkring det halve af, hvad de store maskiner gør. Den slukker også helt af sig selv efter 9 minutter, og det er en fordel for både vores miljø, men også for din elregning.

Derudover, har den to programmerbare kaffestørrelser. Du kan vælge mellem en Lungo eller Espresso. Betjeningspanelet har særligt fået ros, fordi det er meget nemt at finde ud af. Der er let adgang til isætning af kapsler, og det er ikke en stor udfordring, som man først skal lære at kende.

Selvfølgelig tager det et par gange at være helt sikker på alle funktioner. Det er også nemt at påfylde vand.

Det er en perfekt mulighed for dem, der ønsker en kaffemaskine, men muligvis heller ikke har så meget plads i sit køkken. Det er en kaffemaskine i top, så det er ikke, fordi der er noget galt med dens kvalitet grundet størrelsen. Den kan levere en lige så god kop som de andre.

Man kunne godt tro, at størrelsen også går ind og påvirker, hvilke funktioner, den har. Det er måske en bekymring hos dig, om den overhovedet vil kunne indeholde det samme, som du
måske søger?

Det kan den helt sikkert. Den har alle de funktioner, som du har brug for, og det burde ikke være sådan, at du føler, at du vil ende med at mangle en funktion.

Nespresso CitiZ & Milk

Nespresso CitiZ & Milk

Prismæssigt ligger denne model i mellemklassen, men det ændrer ikke på kvaliteten.

Der er stadig en medfølgende mælkeskummer, som du kan lege med, og derfor ende med forskellige kaffevariationer.

Selvom den er i mellemklassen prismæssigt, så får du nogle funktioner med denne maskine, der ofte kun findes på de en smule dyrere maskiner.

Nogle af de ting er blandt andet, at vandbeholderen kan klare 1 liter vand, der er nok vand til en masse kopper. Der går derfor ”længe”, før du skal hælde mere vand i.

 

Video Anmeldelse af Nespresso CitiZ & Milk

Gode ting ved Nespresso CitiZ & Milk

 • Mælkeskummer medfølger på trods af prisen
 • God brugervenlighed
 • Nemt at rengøre de enkelte dele
 • Vundet mange priser
 • Lækkert design

Nespresso Vertuo Sort

Nespresso Vertou Sort

Denne maskine har noget af det helt nye kaffesystem, der kan levere en friskbrygget kaffe med en creme i fem forskellige størrelser.

Den kan gøre det ved et enkelt tryk på knappen, så det kunne ikke gøres meget nemmere at få en kop kaffe. De fem forskellige størrelser er Espresso, Gran Lungo, Mug, Dobbelt Espresso og Alto.

Maskinen bruger 3 forskellige kapselstørrelser til de forskellige – en mindre kapsel til Espresso, en mellem størrelse kapsel til Gran Lungo, og en stor kapsel til Alto og Mug.

 

Video Anmeldelse af Nespresso Vertou Sort

Gode ting ved Nespresso Vertuo Sort

 • Kaffen er hurtig klar, bruger kun 25 sekunder på at varme op
 • Høj brugervenlighed
 • Du skal kun trykke på en knap
 • Aftagelige vandtank på 1,2 liter
 • Den slukker automatisk efter 9 minutter

Mere om Nesepresso CitiZ & Milk?

Nesepresso CitiZ & Milk er en af de mest prisvindende Nespresso maskiner nogensinde. Det er ikke kun alle de gode funktioner, der har imponeret. Selve betjeningen og kaffen, men også modellens design er meget imponerende og bemærkelsesværdige.

Hvis du dog foretrækker en masse avancerede indstillinger, kan det være, at det ikke er denne model, som du skal kaste dig ud i. Den har nemlig ikke så mange avancerede indstillinger, men den har dog alle de funktioner som du kunne ønske dig.

Til sin prisklasse, får du også nogle funktioner, som man kun plejer at se ved de dyrere modeller. Modellen har et meget effektivt opvarmningssystem, som kan i løbet af 25 sekunder, levere dig en god kop kaffe.

Nesepresso CitiZ & Milk leveres med en Aeroccine mælkeskummer, og det betyder for dig, at du har mulighed for at lave store kaffedrikke. Den har to forskellige kopstørrelser. Det er Espresso og Lungo.

Nesepresso CitiZ & Milk roses blandt andet for at være meget rengøringsvenlig, hvilket i høj grad har noget at gøre med sit design. Designet har modellen også fået stor ros for.

Brugervenligheden er helt i top med denne model, og Nesepresso CitiZ & Milk prioriterer sikkerhed, så den slukker også helt automatisk efter 9 minutter. Det skulle tænkes at være en lille funktion, der er ubetydelig, men det er den bestemt ikke.

Sådan en indstilling, er en du kommer til at lægge mærke til, fordi det er en, som du gør brug af næsten hver gang, at du bruger maskinen.

Mere om Nespresso Vertuo Sort

Den har et lækkert sort design, der kan passe ind i de fleste danske hjem. Den har et moderne look, men det er stadig klassisk for en god kaffemaskine. Det er bestemt ikke en som man har lyst til at gemme væk, tværtimod vil du være glad for at vise den frem i køkkenet.

Med sine mange funktioner og nemme betjening, kræver det ikke meget at få en god kop kaffe. Nespresso Vertou Sort har en aftagelig tank, som har en kapacitet på 1,2 liter.

Det er en stor kapacitet, og det betyder, at du ikke ligeså ofte skal fylde den op med vand. Det er en fordel med stor kapacitet, hvis i enten er flere om at bruge den, eller du er typen, der drikker en masse kaffe.

Alt i alt, sparer det dig/jer tid, når i slipper for at skulle fylde tanken om med vand ligeså ofte.

Modellen har også den smarte funktion, at den slukker efter 9 minutter. Det gør dig fri fra bekymringer, om du nu har slukket den. Den slukker af sig selv og sparer dig derfor både strøm og penge.

Du kommer heller ikke til at vente længe på din kop kaffe. Udover at det kun kræver et enkelt tryk på en knap for at få en kaffe, så tager det kun maskinen 25 sekunder at varme op.

Det kan ikke gøres nemmere. Hvis du har travlt en morgen og er stået for sent op, men du bare bliver nødt til at få din morgenkaffe, så giver denne model dig mulighed for det. På kun 25 sekunder, kan du have din kop kaffe klar.

 

 

 

Nespresso Expert & Milk C85

Nespresso Expert & Milk C85

Hvis du vælger at lægge pengene i denne kaffemaskine, så får du en helt speciel kaffeoplevelse, hvor du kommer helt tæt på den mest mulige professionelle oplevelse, som du kan få med en kapselmaskine.

Hvis du virkelig er en kaffe fan, og du gerne vil lege med kaffen selv, så er dette en perfekt mulighed for dig. Nespresso Expert & Milk C85 har en bluetooth-teknologi, der giver dig redskaber til at lave din helt egen kaffe, så du får en kop kaffe lige præcis, som du ønsker den.

Det giver dig en kreativitet, der er helt fantastisk.

 

Video Anmeldelse af Nespresso Expert & Milk C85

Gode ting ved Nespresso Expert & Milk C85

 • Du har mulighed for at tilpasse din kop kaffe
 • Forbind din smartphone til modellen
 • Du kan indstille temperaturen
 • Mælkeskummer medfølger
 • Høj kvalitet

Mere om Nespresso Expert & Milk C85

Designet på maskinen er faktisk noget nyt for Nespresso, og den er meget inspireret af de helt professionelle kaffemaskiner.

Det er helt klart et lækkert design, der udelukkende bidrager til pynt, når det står på dit køkkenbord. Det passer til de fleste danske køkkener, og det er altid godt med et produkt, der pryder på køkkenbordet.

Modellen har LED-alarmer, der fortæller dig, hvis kapselholderen er fuld, vandbeholderen er tom eller maskinen skal afkalkes.

Det der er særligt bemærkelsesværdigt ved denne model, er at den har langt flere funktioner og indstillinger, end hvad der tidligt er set hos Nespresso med deres kaffemaskiner.

Et eksempel på dette, er blandt andet de mange forskellige kopstørrelser, som man kan vælge mellem i denne model. Du kan vælge mellem Ristretto, Espresso, Lungo eller Americano, der består af 125 ml vand og 25 ml kaffe.

Den allersidste kopstørrelse er, hvis du skal have kogende vand til te. Det er ikke de eneste indstillinger, der er smarte. Du kan også vælge mellem tre forskellige vandtemperaturer.

Det er altså en model, hvor du i højere grad kan designe din egen kop kaffe. Du bestemmer, hvordan kaffen bliver.

Endnu en kæmpe fordel ved denne maskine, er at du faktisk har mulighed for at forbinde din kaffemaskine med din smartphone eller din tablet. Det der kræves, er at du downloader Nespressos app, og herefter bliver du guidet til at kunne betjene din kaffemaskine igennem din telefon.

Der er mange ting, som du faktisk kan igennem kaffen. Du får besked her, når du skal afkalke maskinen. Du kan også holde øje med din kapselbeholdning, og du kan bestille nye. Det er en app, hvor du rent faktisk kan holde øje med din kaffemaskine og sørge for den.

Få mere viden om dine Nespresso kapsler

Der er utallige mange forskellige kapsler til Nespresso maskinerne, så du har mange muligheder med sådan en maskine. Det kan dog også være svært at vide, hvilke du egentlig har brug for, og hvilke du har behov for at tilkøbe. I dette afsnit, kan du få lidt hjælp til at finde ud af, hvilke forskellige smagsvarianter, der findes ude på markedet.

Fire typer

Der er først og fremmest fire helt overordnede typer, som du kan dele dine Nespresso kapsler ind i. Dem gennemgår vi først.

Espressokapsler

Det er de helt traditionelle kapsler, som udgør hele rammen. Der findes 7 forskellige salgs Espresso-kapsler, og de er alle sammen blandingstyper.

Ristretto

Det er en meget intens kaffeblanding, der stammer både fra Sydamerika og Østafrika. Kaffen her har nogle frugtlige toner, mens smagen og konsistens er rig på smag.

Arpeggio

Denne kaffe er en meget cremet kaffetype, som har intens smag. Den er mørk og vil have nogle noter af kakao. Kaffeblandingen består af kaffe fra både Syg- og Centralamerika.

Cosi

Denne smag er let i forhold til, at det er kaffe. Den har en smag af citrus, og det er en blanding af kaffe fra Syd- og Centralamerika og Østafrika.

Capriccio

Kaffen her har en meget rig aroma samt en intens smag. Kaffen er en blanding af kaffe fra Sydamerika.

Roma

Denne kaffe har en sødere smag, hvor du vil kun smage noter af træ. Den er meget rund og balanceret, og kaffetypen består af en blanding af kaffe fra Syg- og Centralamerika.

Volluto

Denne har en frugtlig og sød smag. Den har nogle syrlige noter, og det er en blanding af kaffe fra Sydamerika.

Livanto

Kaffen her har nogle noter af karmel og ellers en sød smag. Kaffetypen er en blandingskaffe fra Syd- og Centralamerika.

Pure Origin-kapsler

Disse kapsler kunne også placeres under Espresso-kapsler, men de her er ikke blandingstyper. Det er blot kaffe, der kommer ét sted fra. Dem findes der 3 af i hele sortimentet.

Dulsao

Dette er kaffe udelukkende fra Brasilien. Der er noter af malt og honning, og det er en meget sød kaffetype.

Rosabaya

Dette er en kaffetype, der udelukkende består af kaffe fra Columba. Den har en meget sø smag, der er lidt frugtlig, og der er noter af vin.

Indriya

Indriya er en kaffetype, der kun består af kaffe fra det sydlige Indien. Det er en distingveret smag, og der er noter af krydderier.

Lungo-kapsler

Lungo siges at være en slags længere form for kaffe end espresso-kapslerne. Det betyder, at de er lavet til at bruge dobbelt så meget vand i forhold til espresso-kapslerne. Disse findes der 3 af i sortimentet.

Linizio Lungo

Dette er en meget intens kaffetype, der består af en blanding af kaffe. Det er både kaffe fra Syd- og Centralamerika. Den har noter af sukker, og det er en sød og rund smag.

Vivalto Lungo

Denne kaffe består fra Sydamerika. Kaffen har en blød smag, og det er en kontrastende kaffetype. Der er noter af blomster og træer.

Fortissio Lungo

Dette er en rig kaffetype, der er en blanding af kaffe fra Syd- og Centralamerika. Den har en lidt bitter smag, og du vil kunne smage noter af mørkristede bønner.

Koffeinfri kapsler

Dette er kaffe-kapsler, der ikke indeholder koffein. Dem findes der 3 af i sortimentet.

Decaffeinato Lungo

Dette er en kaffetype, der er en blanding af kaffe fra Sydamerika. Den har noter af kakao og mørkristede bønner. Smagen er intens.

Decaffeinato

Dette er en meget let og frisk kaffe. Kaffetypen består af en blanding af kaffe fra Syd- og Centralamerika. Den har noter af frugt, og det er en stærk smag.

Decaffeinato Intenso

Dette er en meget intens kaffetype, der også kan ses på navnet. Kaffetypen består af en blanding af kaffe fra Sydamerika. Der er noter af chokolade, og den har en meget stærk aroma.

Hvis du er interesseret i flere produkter, så se også vores test-guides om Køle-fryseskabe, Minihakker, Kapsel-kaffemaskiner og meget mere her på siden.

Genbrug dine Kaffekapsler

Når du har en kaffemaskine, hvor du bruger kapsler til at få kaffe, ligesom Nespresso kaffemaskinerne, tænker du måske ikke over ulemperne ved det.

De er nemlig meget energitunge at fremstille, og når man brænder dem som affald, udleder de drivhusgasser.

Det er alle sammen ting, der er med til at forværre vores klima. I 2014 valgte Nespresso at gøre noget ved det. De valgte som de første i Danmark at oprette et indsamlingssystem til deres anvendte kapsler. De er lavet af aluminium og bør derfor genanvendes.

Det Nespresso har gjort, er at de har indgået et samarbejde med PostNord, hvor du faktisk kan aflevere dine brugte kaffekapsler nede ved din posthud. Du kan aflevere dem hos postbuddet, i pakkeboksautomater, på posthuset eller i en af Nespressos butikker.

Når du bestiller kapslerne på internettet, følger der en genanvendelsespose med, og sådan en kan du også hente nede i Nespressos egne butikker.

Hvis du ønsker at aflevere dine brugte kapsler til postbuddet, skal du samle dine kapsler i en frankeret Nespresso genanvendelsesposte, og derefter skal du stille den pose foran din hoveddør.

Postbuddet vil tage den med sig næste gang, at han kommer og leverer en ny ordre fra Nespresso ved din dør.

Det er vigtigt, at du husker på, at det ikke er, når postbuddet tager sin almindelige postrunde. Det er kun, når du skal modtage en ny ordre fra Nespresso, at han tager de gamle kaffekapsler med sig.

Hvis du ikke ønsker at vente på dette, så kan du aflevere en frankeret genanvendelsespose på posthuset eller i en pakkeautomat.

Værd at vide om Nespresso Maskiner

 • Eftersom Nespressos patent på kaffekapsler udløb, er der kommet mange forskellige producenter til. Blandt de nye producenter, kan du også finde nogle mere miljøvenlige alternativer, hvis du ikke ønsker aluminium i dine kaffekapsler.
  Der har i flere år været en meget stor debat om brugen af kapselkaffe, fordi det er så energitungt at udvinde aluminium til kaffekapslerne fremfor andre materialer.

The Positive Cup

Du tænker sikkert, hvad The Positive Cup egentlig er, og det skal vi fortælle dig i dette afsnit.

The Positive Cup er et initiativ fra Nespresso som handler om at skabe en bæredygtig kop kaffe, der har en god og positiv effekt på verdenen.

Dette initiativ omhandler nogle specifikke retningslinjer for kaffeindkøb og nogle mål indenfor social velfærd. Det omhandler også modstandsdygtighed over for klimaændringer, og ikke mindst fokuserer det på regler for indhentning, anvendelse og bortskaffelse af aluminium.

Nespresso har sit helt eget kaffeprogram ved navn AAA Sustainable Quality, hvor kaffebønderne forpligter sig til at skulle anvende en miljøvenlig og hermed bæredygtig metode til kaffeproduktion. Disse kaffebønder bestod for 80% af Nespressos samlede kaffeforsyning i slutningen af 2015. Målet for Nespresso, er at det ender med at være 100%.

Initiativet går ud på at skabe en miljøvenlig produktion, og derfor ende med, at du kan drikke din kop kaffe og vide, at den er blevet til på en måde, der ikke skader vores verden.

Andre alternativer uden aluminium

Eftersom Nespressos patent på kaffekapsler udløb, er der kommet mange forskellige producenter til. Blandt de nye producenter, kan du også finde nogle mere miljøvenlige alternativer, hvis du ikke ønsker aluminium i dine kaffekapsler. De vil også passe til din Nespresso kaffemaskine.

Nogle af disse kapsler er lavet af plastik, mens andre er biologisk nedbrydelige, så du kan smide dem i kompostbunken. Disse kapsler kan du købe i de fleste supermarkeder, så du kan prøve at lede lidt efter dem, hvis det er noget, som du ønsker at købe.

Ifølge nogle kan det være en bekostning af både kaffens smag og kvalitet, hvis du vælger en mere miljøvenlig kaffekapsel. Det er derfor helt op til dig selv, hvad du ønsker at investere i, men det gør vel heller ikke så meget at kvaliteten ikke er helt i top, men du derimod gør det bedre for klimaet. Smagen vil stadig være god.

Der har været tilfælde, hvor Nespresso maskinen er gået i stykker på grund af uoriginale kaffekapsler. Hvis dette sker, kan man risikere, at garantien på din kaffemaskine bortfalder. Det er noget, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at købe andre kaffekapsler en  Nespressos egne.

Er du interesseret i flere produkter, så se også vores test-guides om Køle-fryseskabe, Minihakkere, Kummefrysere og meget mere her på siden.

Se også denne artikel på bomagasinet.dk: Kapselmaskine test – her er de 5 bedste kapsel kaffemaskiner

Læs også: Test af de 6 bedste Sodastream


Denne side er anmeldt af: Lasse M. Bak Rating 10/10

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Læs hvordan Nespresso vil hente dine brugte kapsler hjemme hos dig
Politiken – Debat
Læs hvordan kaffekapsler er dårligt for miljøet
Politiken – Debat

Nespressomaskiner: De bedste i test

 • Nespresso Lattissima One
 • Nespresso Lattissima Touch
 • Nespresso Essenza Mini C30