Oculus GO testoversigt – De bedste VR briller på markedet

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 26.11.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Featured Image

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Ocolus GO er den ultimative gadget for enhver gamer og for dig, som holder af at spille spil og se film enten alene eller sammen med vennerne.

I denne testanmeldelse finder du forskellige udgaver og priser på den eftertragtede Virtual Reality brille (også betegnet VR brille) fra populære Oculus.

Der kan være forskellige behov, når det kommer til at vælge udstyr og tilbehør til spil og gaming. Oculus GO findes i 2 forskellige udgaver (hhv. 32GB og 64GB) og er det perfekte valg for dig, som vil have en bærbar, moderne og brugervenlig VR brille.

Herunder finder du testoversigt over de bedste Oculus produkter, der er skabt til at give dig, dine venner eller familie storslåede film- og spiloplevelser.

Featured Image

forbruger-test.dk

Oculus Quest 2 - Den ultimative bevægelsesfrihed

Oculus Quest 2

Opnå en bevægelsesfrihed til at nyde spillet fuldt ud med dette Oculus Quest 2 alt i ét VR headset. Nu kan du nemlig slippe for både ledninger og en computer, når du spiller virtuelle spil, så din bevægelsesfrihed er bedre end nogensinde før, og du kan bevæge dig frit rundt i dit hjem.

Om

Dette VR headset fra Oculus er en næstet generation alt i et VR headset, der skaber en oplevelse ulig nogen anden. 

Headsettet er udstyret med en 5,5 tommer OLED skærm, der giver dig en opløsning på 1893 x 1920 pixels per øje. Du får 64 GB lagerplads, indbyggede højtalere og en integreret mikrofon, der giver dig en fantastisk lydoplevelse samt lader dig kommunikere med det virtuelle spil.

Yderligere medfølger også 2 Oculus touch kontrollere med helt op til 3 timers batteritid, hvilket lader dig interagere med spillet på en måde, der lader dig leve dig ind i spillet og den virtuelle verden, mens du glemmer den virkelige. 

Sidst har headsettet også indbyggede sensorer, så du kan bevæge dig udenom objekter i den virkelige verden, og dermed er du sikret, at du ikke kommer til skade mens du har headsettet på. Derudover lader det dig også benytte headsettet helt uden ledninger samt uden brug af en PC, hvilket øger bevægelsesfriheden, så du ikke føler dig begrænset.

i samarbejde med PriceRunner

 

Oculus Quest 2 vs. Markedet

Oculus Quest 2 adskiller sig fra markedet gennem den store frihed, der medfølger dette VR headset. Ved brug af dette headset, opnår du en bevægelsesfrihed, der er ulig nogen anden, da du hverken behøver en PC eller ledninger til at spille virtuelle spil.

Headsettet har indbyggede sensorer, der sikrer, at du ikke støder ind i noget i den virkelige verden, hvorfor du har mulighed for at bevæge dig rundt med brillerne på. Derudover er de medfølgende touch kontrollere også trådløse, hvorfor dine bevægelser ikke er begrænsede på nogen måde.

Derfor bør du vælge disse VR briller

 • Intet behov for hverken en PC eller ledninger grundet
 • Sensorer sikrer, at du ikke støder ind i møbler i den virkelige verden
 • 2 Oculus touch kontrollere lader dig interagere med den virtuelle verden, som var du til stede i virkeligheden

Udvalgte specifikationer

 • 5,5 tommer OLED skærm
 • Qualcomm Snapdragon XR2
 • 1893 x 1920 per øje
 • 64 GB lagerplads
 • integreret mikrofon
 • indbyggede højtalere
 • 2x Oculus touch kontrollere med op til 3 timers batteritid
 • 2 timers opladningstid med 10 W

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Oculus Rift S - Giver en ny indlevelse i spillet

Oculus Rift SOplev virtual reality-gaming med en bevægelsesfrihed, der lader dig fordybe dig i spillet på en helt ny måde med Oculus Rift S VR headset.

Om

Oculus Rift S VR headset giver nye dimensioner til ethvert virtuelt spil, da det lader dig opleve VR-verdner, der er lige så fantastiske, som de også fremstår realistiske, hvorfor du får en oplevelse ulig nogen anden. 

Med dette VR headset kan du interagere med spillene på helt nye måder med en større bevægelsesfrihed, som du kun kan takke de fem interne kameraer for. Disse er installeret til indvendig udsporing, hvorfor de er essentielle for netop denne oplevelse.

Yderligere har headsettet også 6 DoF (Degrees of freedom) low-lag positionering samt 360 graders orientering. Dette er muligt helt uden sensorer og med kun én ledning, der forbinder computeren og headsettet.

Dette VR-headset benytter avanceret LCD-display med 80 Hz opdateringshastighed og 1280 x 1440 opløsning, hvorfor du er sikret et opgraderet højt detaljeniveau og en fremragende farverepræsentation. 

Når først det gode billede er på plads, så er mangler kun den gode lyd – og den har Oculus Rift S VR headset også. De integrerede højtalere med mikrofon giver en kraftig lyd, der lader dig være fuldt bevidst om dine omgivelse, samt lader dig leve fuldstændig ind i spillet.

Sidst har headsettet også to touch-controllere, der lader dig manipulere ting i det virtuelle gameplay; altså kan du åbne døre, løfte bokse, kaste bolde, affyre våden og meget andet, der lader dette være en naturlig interaktion med den virtuelle verden. Håndteringen af disse er intuitiv, så du hurtigt memorerer placeringen af de forskellige knapper, sticks og triggers, og dermed får en bedre spiloplevelse.

Oculus Rift S vs. Markedet

Oculus Rift S VR headset adskiller sig fra markedet igennem den helt igennem fuldendte oplevelse, der tilhører fremtidens verden indenfor teknologi. Ikke blot kan du se en virtuel verden, du kan også både høre og interagere med den på måde, der hidtil ikke har været mulige. 

Med Oculus Rift S VR headset får du en oplevelse, der ikke er mulig med et normalt computerspil og det lader dig være en del af verdner, der ikke eksisterer i virkeligheden. 

Derfor bør du vælge disse VR briller

 • Kan bruges uden sensorer i rummet og med kun én ledning
 • Øget bevægelsesfrihed, så du ikke forhindres af den virkelige verden, når du befinder dig i den virtuelle
 • To intuitive touch-controllers, der giver dig mulighed for at interagere med den virtuelle verden medfølger

Udvalgte specifikationer

 • VR-headset med lyd
 • Har to berøringsbetjeninger
 • 6-DOF
 • Sporing med 5 kameraer

Oculus GO Standalone VR (32GB og 64GB) - Topscorer

Oculus GO

Testresultater

Denne model er samlet topscorer som følge af dens egenskaber og kapacitet, der gør den egnet for både gadget eksperten og for dig, der først skal til at skabe dig de første erfaringer med gaming eller film i 180 graders visning.

Om

Når du vælger dette Oculus produkt med en kapacitet på 32GB eller 64 GB, får du et komplet headset, som kan bruges til både spil, film og underholdning. Den moderne og smarte VR-brille leveres med alt det tilbehør, som du har brug for til opkobling. Det drejer sig om controller, USBkabel, brilleafstandsstykke.

 

 

Den helt store, anvendelsesmæssige fordel ved at vælge Oculus er, at du får et bærbart produkt, som du kan tage med dig på farten eller hygge dig med derhjemme, hvor du ønsker det.

Når først dit headset er ladet op, får du maksimal frihed med at få underholdning i særklasse. VR-brillen er designet til at give dig storslåede film- og spil oplevelser.

3D grafikken sikrer dig de flotteste billeder, og den krystalklare optik sørger for, at du får en enestående skarphed, uanset om du bruger produktet til afslapning eller spil.

Alle og enhver kan gøre brug af dette GO Standalone produkt, der med sine justerbare stropper kan indstilles i omkreds, så brillen matcher omkredsen på dit hoved. Dette er en fordel, når I er flere i husstanden, som holder af film, spil og gaming.

Brillen er udstyret med bløde og åndbare materialer på det stykke, som kommer i kontakt med dit ansigt. Dermed skal du ikke bekymre dig om hudirritation, når du vil spille spil igennem længere tid á gangen. Har du brug for et frontstykke, som passer bedre til din ansigtsform, kan du købe forskelligt tilbehør fra Oculus.

Med den medfølgende controller kan du nemt navigere rundt i dit spil eller få kontrol over dine film og serier.

Alle og enhver kan få glæde af dette Oculus produkt, uanset hvad deres forudgående erfaringer er med teknik og udstyr i VR-kategorien. Du tilslutter dit headset via Oculus appen, som du skal downloade på din mobile enhed. Når først dit headset er forbundet med din Wi Fi forbindelse, kan du begynde at se ting i VR-kvalitet.

Udvalgte specifikationer

 • 3D grafik
 • Hudvenlige og bløde materialer
 • Indbygget lyd i høj kvalitet
 • Leveres med alt tilbehør
 • Justerbare stropper
 • Brugervenlig og simpel at anvende med Oculus appen
 • 32 eller 64 GB

Oculus Quest

oculus quest

Om

Oculus producerer og udvikler VR headset i forskellige designs og med forskellige egenskaber og funktioner. Quest modellen er én producentens nyeste produkter, der henvender sig til dig, som allerede er erfaren og bekendt med at anvende tilbehør til gaming i topkvalitet.

 

 

Linserne i dette headset er de bedste, som findes på Virtual Reality markedet, der giver dig høj farveopløsning og bredt synsfelt.

Designmæssigt minder ”Quest” om Oculus GO. Begge modeller er bygget op omkring rene linjer og moderne look, og de er begge udstyret med justerbare remme, så du kan dele dine oplevelser med familien eller vennerne.

Udvalgte specifikationer

 • Brugervenlig headset med indbygget mikrofon
 • Medfølgende controller
 • Indbygget lyd
 • Nem og ubesværet opsætning via Oculus appen
 • 4 integrerede kameraer

Oculus RIFT

oculus rift

Om

Når du vil have markedets nyeste Virtualy Reality headset, skal du gå efter Oculus RIFT.

Denne model er den seneste udgave fra Oculus, som henvender sig til den erfarne eller ambitiøse gamer samt dig, som holder af at spille spil eller se film i bedste VR format.

 

 


RIFT er udstyret med 5 tracking-kamerarer, som opfanger hver en bevægelse fra dig under spil. De fleste kvalitetsbriller i Virtual Reality kategorien er designet med op til 4 kameraer.

Linserne på RIFT er de bedste på markedet, som leverer en enestående, høj detaljegrad og smuk farveopløsning. Ligesom Oculus GO og Oculus Queat er der indbygget lyd i RIFT modellen. De integrerede højtalere sørger for, at du kan lade dig opsluge af dit spilunivers, samtidig med at du fortsat kan være bevidst om dine fysiske omgivelser.

Som det også gælder med GO og Quest modellerne er RIFT skabt i det stilrene Oculus design, der kan matche både mand, kvinde, ung og ældre.

Udvalgte specifikationer

 • Optik med forbedret opløsning
 • Moderne VR-brille der er udstyret med den nyeste teknologi
 • Kan matche alle medlemmer i husstanden
 • Billede- og lydfunktioner i topklasse
 • 5 integrerede kameraer der tracker dine bevægelser
 • Fungerer sammen med de 2 Oculus Touch controllere

Testkilder

 

Featured Image1

Der er taget udgangspunkt i en anmeldelse af VR-briller fra Jyllands-Posten til udarbejdelse af denne testoversigt. Jyllands-Posten har gennemgået de nyeste og mest moderne VR-briller på markedet og analyseret dem i forhold til egenskaber, kvalitet og funktioner.

Der findes forskellige VR-briller på markedet, og det er langt fra ligegyldigt, hvilket brand du går efter, og hvilken model du vælger. Oculus GO lever op til alle de krav og specifikationer, som Jyllands-Posten fremhæver i deres testanmeldelse.

Dette drejer sig om:

 • Komfort
 • Udstyr og tilbehør
 • Controller
 • Indbygget lyd og kvaliteten af denne
 • Pris

Der er ikke meget ved at have købt et bar VR-briller, hvis ikke du får de bedste film- og spiloplevelser med dem. Når du vil have det bedste produkt på markedet, bliver Oculus fremhævet som følge af, at produkterne udvikles med den nyeste teknologi på markedet, både hvad angår billede og lyd.

Designet er gennemført, så du får et alt-i-én-headset, som du kan tage med dig, hvorhen du vil. Den høje brugervenlighed er med til at gøre Oculus produkterne til de mest anbefalelsesværdige, da du får en nem opsætning og en problemfri anvendelse.

Med den medfølgende controller kan du nemt bevæge dig rundt i dit spil eller ændrer indstillinger, når du underholdes af film.

Oculus tilbyder forskelligt tilbehør, som du kan købe til både 32GB samt 64GB udgaverne. Tilbehøret er med til at forlænge levetiden på dit VR headset, så du får maksimal værdi for pengene.

Når det kommer til prisen, anbefales det, at du først og fremmest går efter kvaliteten, når du vil have mest værdi for pengene. Med et par billige VR-briller risikerer du, at billede og lyd er af ringe kvalitet, og at dit køb derfor er spild af penge.

På trods af sit gennemførte design og mange moderne egenskaber kan du købe Oculus GO til skarpe priser og få mulighed for at købe din VR-brille på tilbud. det er i høj grad prisen, som gør GO modellen anbefalelsesværdig og attraktiv hos de danske forbrugere.

Q&A om Oculuc Go

Hvorfor vælge VR headset fra Oculus?

Der er flere grunde til, at nybegyndere med spil og underholdning samt erfarne gamere vælger Oculus, når der skal købes udstyr i bedste kvalitet.

For det første er det muligt for enhver gamer at vælge den VR briller, som matcher vedkommende ambitioner, ønsker for spiloplevelser, krav til teknik samt budget. Som det ses i testoversigten, designer Oculus VR headset i forskellige modeller, som adskiller sig fra hinanden på flere parametre.

De 2 forskellige Oculus GO headset fungerer sammen med den tilhørende app, som giver dig adgang til film og spil i VR format. VR (som er forkortelsen for Virtual Reality) er en teknologi, som først blev startet i 1990’erne, og som siden er blevet forbedret og videreudviklet.

Headset er den nyeste løsning på markedet, som kan anvendes af både unge og ældre. Headsettet (der fungerer som en stor brille) er udstyret med de bedste funktioner og egenskaber.

Når du vælger modeller fra Oculus, får du blandt andet:

 • Sensorer der opfanger hver en bevægelse fra dig
 • Indbygget lyd i de justerbare stropper
 • Mulighed for tilkøb af tilbehør
 • Materialer i høj kvalitet
 • Åndbar skumstøbning på ansigtsstykket for maksimal komfort
 • Krystalklar billedopløsning
 • Høj 3D kvalitet

På trods af den høje kvalitet og brugen af den nyeste teknologi får du VR headset til konkurrencedygtige priser, når du vælger produkter fra Oculus.

Hvad er forskellen på VR briller og AR briller?

På markedet for udstyr og tilbehør til film og gaming i 3D kvalitet, sondres der mellem ”Virtual Reality” og ”Augmented reality”. Der er forskel på de to typer i forhold til deres potentiale.

Virtual Reality briller anvendes og anbefales til brug for gaming, spil og underholdning, da disse ’kobler dig fra’ i forhold til dine fysiske omgivelser. Du kan således gå ind i din spilverden og lade dig opsluge af landskaberne og rammerne i denne virtuelle verden.

Med en ”Augmented Reality brille” bliver du ikke på samme måde afskåret fra dine fysiske omgivelser. Med en sådan brille forenes det virkelige og det virtuelle, og hvor din verden udvides. Augmented reality bliver primært brugt i industrien, da funktionen kan udvikle og forbedre en række funktioner indenfor blandt andet innovationsbranchen. Da denne teknologi endnu er ny, er den ikke udbredt til private forbrugere.

Derfor findes briller til underholdning i VR-udgave.

Hvordan kommer jeg i gang med at bruge mine Oculus GO?

Det er nemt for enhver at få VR oplevelser, når du vælger enten 32GB eller 64GB udgaven af Oculus GO. Du skal starte med at sætte dit VR headset op derhjemme ved at forbinde det til din internetforbindelse.

Alt det kræver er, at du downloader Oculus appen til din Smartphone eller tablet og forbinder dit headset med din Wi Fi forbindelse. Du vil blive guidet fra appen, så du sikrer dig at sætte din gadget korrekt op.

Begge udgaver af Oculus GO sættes op på samme, enkle måde.

Det er via opkoblingen til din Smartphone, at du kan hente spil til dit VR headset og tage dette med dig på farten.

Når først du har sat dit headset op, kan ethvert medlem i husstanden få enestående oplevelser med at spille spil i 3D format. Alle headset kan justere i omkreds på remmene, da du opnår et perfekt fit med din VR brille.

Hvad er forskellen på Oculus GO 32GB og 64GB?

Når du skal vælge, hvilken udgave af Oculus Go, der vil være den bedste for dig, skal du forholde dig til dine behov for indhold, du kan få plads til i forhold til apps og spil. Vil du spare penge, skal du vælge modellen med 32GB, mens du med udgaven med 63GB for dobbelt så meget hukommelse.

Vil du ofte gør brug af spil og film, eller games der meget i familien, kan det være en god idé at vælge modellen med 64GB. Er du derimod nybegynder på området med Virtual Reality oplevelser, kan det være tilstrækkeligt for dig at vælge produktet med 32GB.

Har du brug for at kunne tage dit headset med dig på farten, og vil du have de mest frie og fleksible underholdningsvilkår, kan det svare sig at vælge en model med 64GB intern hukommelse. Du er fri for kabler, og du kan downloade alle de spil, som du holder af.

Hvilken Virtual Reality briller er de bedste for mig?

Pris, forventet anvendelsesomfang samt behov for hukommelse er de forhold, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge din VR-brille.

Der findes mange forskellige brands på markedet, som tilbyder Virtual Reality briller til underholdning. Når det kommer til gadgets og elektronisk tilbehør, får du mest værdi for pengene, når du går efter kvalitet – og ikke pris.

Den store fordel ved at vælge Oculus er, at produkterne både er anset for at være iblandt de mest moderne og veludbyggede på markedet, og at de samtidig forhandles til konkurrencedygtige priser.

Den store fordel ved Oculus GO er, at denne model både henvender sig til den erfarne gamer samt til dig, som først skal til at skabe dig de første erfaringer med underholdning i VR format.

Prisen på GO modellen er det, som gør dette Oculus produkt anbefalelsesværdigt og egnet til både selvforkælelse og som gave.

Hvad koster Oculus GO?

Der findes forskellige producenter af VR headset. Oculus skiller sig positivt ud i mængden, da deres headset generelt sælges til konkurrencedygtige priser. Det gælder både GO, RIFT og Quest modellen.

Du finder den moderne og populære VR-brille i form af Oculus GO i forskellige prisklasser. Er du ny på området for streaming og gaming, kan det være tilstrækkeligt for at dig at vælge Oculus GO 32GB. Denne findes til forskellige priser, afhængig af hvor du vælger at handle.

Når du vil have en VR-brille til en budgetvenlig pris, er det en god idé at undersøge de danske forhandlere for tilbud. Det er til din fordel som forbruger, at der konstant udvikles ny teknologi, som skaber konkurrence med nye produkter, og som er med til at sænke priserne på de eksisterende modeller og udgaver af VR-briller.

Hvilket tilbehør kan jeg købe til min Oculus GO?

Uanset om du har 32GB eller 64GB udgaven af Oculus GO, kan du købe tilbehør og ekstraudstyr, som blandt kan være med til at beskytte dit VR headset eller gøre det muligt for alle i husstanden at få glæde af enheden.

Et specialdesignet etui er ideelt for dig, som ønsker at kunne tage din VR-brille med over til vennerne. Etuiet er skabt i samme form som headsettet, så det skånes mod slid og skader på farten.

Med tiden kan fronten (den del af brillen som er i kontakt med dit ansigt) blive slidt. Du kan forlænge levetiden med dit Oculus produkt ved at udskifte ansigtsfladen. Du kan vælge mellem forskellige ansigtsflader i forhold til pasform. Dette er en fordel for dig, som har brug for en pasform med lav næseryg eller for dig, som har høje kindben.

Alle ansigtsforme er skabt i samme åndbare, hudvenlige og bløde materialer.

Er min PC klar til at fungerer med mit VR headset?

Før du køber din VR-brille, kan det være en god idé at sikre dig, at din computer kan matche din Oculus brille. Som udgangspunkt skal din PC være udstyret med et USB-stik, så du kan forbinde din brille med enheden. Når du undersøger de forskellige Oculus produkter, kan du med fordel undersøge, om der stilles særlige krav til din computer (det kan være i forhold til grafikkort, hukommelse eller operativ system).

Se også: The project took off when we were contacted by Denmark’s Radio and Ipsos, a market research company. They both wanted to test the opportunity for doing a focus group in Virtual Reality

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme