Økologisk deodorant – find din favorit i vores oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 16.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Natural Deodorant

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Er du på udkig efter en deodorant, som du kan påføre med god samvittighed – både overfor dig selv og miljøet? Så bør du læse med her, hvor vi lister nogle af de bedste miljøvenlige deodoranter på markedet lige nu. 

En økologisk deodorant består af organiske og naturligvis økologiske ingredienser. Den er fri for aluminium og syntetiske kemikalier, ligesom at tilsætningsstoffer som syntetisk parfume er fortid. 

Forkæl dig selv med et helt igennem sundt valg, der ikke vil skuffe i virkning. Vi lister skønne deodoranter på baggrund af testresultater og brugerbedømmelser. 

Deodoranterne varierer i pris, duft og egenskaber. Uanset hvad du vælger, er du garanteret en skånsom, naturlig deodorant. 

Natural Deodorant

forbruger-test.dk

Ocean Plastic Deodorant – verdens første Ocean Plastic Deodorant

Ocean Plastic Deodorant – verdens første Ocean Plastic DeodorantDer findes ikke mange deodoranter, som er udviklet med fokus miljøet, dyreliv og sundhed – men det er Ocean Plastic Deodorant fra Relevant. 

Du er sikret en roll-on i god kvalitet, hvis du vælger Ocean Plastic Deodorant, da den hverken indeholder aluminium, parabener eller alkohol. Det er kun sikre og naturlige ingredienser, som er i produktet. Den er både økologisk og vegansk. Selv emballagen til deodoranten er lavet af genanvendt plast fra ødelagte fiskenet.

Den naturlige deodorant går ikke på kompromis med effektiviteten af lugtbeskyttelsen, så selv hvis der er mange daglige gøremål, som skal ordnes, så bekæmper den lugtgenerne.

Det skal nævnes, at en 2 ugers detox periode, kan være nødvendig, hvis du har tidligere erfaring med deodoranter, der indeholder aluminiumssalte. Det er fordi, armhulerne udskiller affaldsstoffer helt af sig selv, hvis de tidligere har været blokeret af de aluminiumssaltene. Det er dog de færreste, som bemærker det.

Deodoranten får en god bedømmelse på trustpilot.dk i form af 4,3 stjerner ud af 5. Forbrugerne fremhæver blandt andet, at det er en deodorant med naturlige produkter, som virkelig virker.

En kunde kommenterer desuden, at Ocean Plastic Deodorant hurtigt tørrer ved påføring. Det er en fordel for dig, som altid er på farten eller hastigt skal ud ad døren, da du hurtigt kan tage trøjen på igen, selvom du lige har påført deodorant. 

Fordele

 • Effektiv lugtbeskyttelse til alle hudtyper
 • Etisk formuleret og produceret i Danmark
 • Cruelty Free og Vegansk
 • Lavet af Ocean Plastic
Ulemper

 • Hvis du før har brugt deodoranter med aluminiumssalte, så kan en 2 ugers detox periode være nødvendig

  Detaljer

  • Indhold: 50 ml.
  • Duft: Fås med en citrus & cucumber eller en neutral duft
  • Egenskaber: Bekæmper lugtgener aktivt, vegansk og Cruelty Free
  • Vigtige ingredienser: Sodium Capryol, Isoamyl Laurate, Distarch Phosphate, Zinc Ricinoleate og Sodium Bicarbonate

  Se priser og tilbud på Ocean Plastic Deodorant her:

  Karmameju Soft 02 økologisk deodorant – plejer og skåner sensitiv hud

  Karmameju Soft 02

  Karmameju Powder & Sage Soft 02 giver fuld komfort dagen igennem. Med danske Karmamejus roll-on får du en kompromisløs formel, der blødgør og beroliger sensitiv hud. E-vitamin og antioxidantrig vindruekerneolie forebygger irriteret og rød hud. 

  Selvom vi kun ønsker at omfavne naturlig kropslugt, kommer vi ikke uden om, at svedlugt under armene for mange er et problem. Derfor er vi begejstrede for Soft 02 deodorantens evne til effektivt at kontrollere lugtgener. Takket være de naturlige ingredienser troldnød, magnolia og salvie bliver naturlige bakterier modarbejdet. Bakterierne generer lugtgener, og ved at modarbejde dem, bliver dårlig kropslugt forhindret. 

  Den økologiske deodoranten tager højde for kroppens udrensende funktioner og afhjælper også fugtige armhuler. Påfør den på ren og tør hud under armene. Du kan bruge den efter behov, for eksempel fra morgenstunden efter badet. 

  Som garanti for, at produktet er uden uønsket kemi, har det opnået testresultat A i test ved det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk den 22. oktober 2020. Forbrugermagasinet lægger vægt på, at deodoranten hverken indeholder parfume eller stoffer, som kan fremkalde allergi, belaste miljøet eller virke hormonforstyrrende.  

  Som bonus har danske Karmameju her skabt et produkt i en stilren emballage til en god pris.

  Detaljer:

  • Indhold: 50 ml
  • Duft: Powder & Sage
  • Egenskaber: Beroliger, blødgør, kontrollerer lugtgener og afhjælper fugtige armhuler
  • Vigtige ingredienser: Antioxidantrig vindruekerneolie, E-vitamin, magnolia, troldnød og salvie 

  Se priser og tilbud på Karmameju Soft 02 her:

  Ecooking økologisk deodorant– budgetvenlig vegansk roll-on

  Ecooking

  Er du på udkig efter en budgetvenlig vegansk og parfumefri roll-on? Så har Ecooking fremstillet et oplagt naturligt produkt til dig. Hos Forbrugertest er vi vilde med den øgede oplevelse af velvære, der følger med brugen af deodoranten. 

  Takket være indholdet af glycerin bliver huden blødgjort og fugtet godt. Selvom deodoranten er uden parfume, skal du ikke frygte lugtgener i løbet af dagen. Zinc Ricinoleate er et salt fra ricinusoliesure, der afhjælper dårlig kropslugt. Som en svamp absorberer det lugtmolekyler, der opstår under bakteriel nedbrydning af sved. Det gør, at du trygt kan begive dig ud i sociale sammenhænge uden at bekymre dig om svedlugt.

  Ecookings deodorant har opnået testresultat A ved det daske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk den 22. oktober 2020. Det er din garanti for, at produktet er fri for en række problematiske stoffer. I testen får deodoranten plusser for at være uden parfume og stoffer, der kan belaste miljøet, fremkalde allergi og virke hormonforstyrrende. 

  Påfør deodoranten efter bad, hvor huden er ren. Derudover kan du bruge den efter behov. Ingredienserne er så milde mod huden, at du kan bruge den umiddelbart efter barbering.

  Detaljer:

  • Indhold: 50 ml
  • Egenskaber: Blødgør, fugter og absorberer lugtmolekyler
  • Vigtige ingredienser: Glycerin og Zinc Ricinoleate

  Se priser og tilbud på Ecooking her:

  Avivir Aloe Vera Natural – højt indhold af Aloe Vera plejer huden
  Avivir Aloe Vera Naturel

  Med Avivir Aloe Vera Natural undgår du overflødige ingredienser. 83 % af den populære roll-on udgøres af aktiv Aloe Vera, som er udvundet af geleen fra økologisk dyrket Aloe Vera. Som du måske ved, er geleen kendt for at have en række gode egenskaber. Den fugter, genopbygger og beskytter huden, og samtidig styrker den hudens forsvar.  

  Ud over Aloe Vera går andre virksomme ingredienser ind og plejer og beskytter huden. Det gælder aminosyrer, Vitamin B3 og organisk glycerin. Det naturlige mineral alun har en antibakteriel og antiperspirant virkning, som forebygger svedlugt i løbet af dagen. 

  Samlet set bidrager ingredienserne til en ren og naturlig økologisk deodorant, som du kan påføre med god samvittighed. Vi er vilde med, at Aloe Vera Natural er velegnet uanset køn og hudtype. De milde ingredienser vil ikke irritere følsom hud, og produktet er naturligvis uden aluminium chlorohydrate. Lad det virke på ren og tør hud. Til en start vil det føles vådt, men det tørrer hurtigt. 

  Du er her sikret et produkt uden uønsket kemi. Aloe Vera Natural har opnået testresultat A i test som bevis på det. Testen er foretaget af det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk den 22. oktober 2020. Forbrugermagasinet fremhæver, at produktet er uden parfume og ingredienser, der er allergifremkaldende, miljøbelastende og hormonforstyrrende. 

  Producenten bag den økologiske deodorant er danske Avivir, som er Fairtrade-mærket. Mærket henviser til, at Avivirs produkter er produceret ansvarligt og med omtanke for miljø og mennesker. 

  Detaljer:

  • Indhold: 50 ml
  • Egenskaber: Styrker hudens forsvar, tilfører fugt, beskytter, plejer og forebygger svedlugt
  • Vigtige ingredienser: Aloe Vera, alun, organisk glycerin, aminosyrer, Vitamin B3

  Se priser og tilbud på Avivir Aloe Vera Natural her:

  Lavera Basis – velduftende og svedregulerende økologisk deodorant

  Lavera Basis

  Med Lavera Basis er du sikret høj komfort i op til 24 timer. Her får du en velduftende deodorant, der effektivt regulerer svedtendens, så du kan møde verden med selvsikkerhed. Med et indhold på 75 ml er prisen lavt sat, og du får du her meget for pengene. 

  Den velskabte deospray er fri for aluminiumsalt, som ellers kendetegner de fleste traditionelle deodoranter. Det gør den til et bæredygtigt valg, som ikke belaster miljøet unødigt. Sprayen indeholder de økologiske ingredienser troldnød og rosenessens. Med ekstrakt fra salvie og troldnød evner den effektivt at regulere sveddannelsen. 

  Der opnår en sart og beroligende duft takket være de æteriske olier, som sørger for god komfort hele dagen. Påfør deosprayen efter behov – for eksempel lige efter et bad, så du bliver helt igennem ren og velduftende. 

  Vi elsker, at der med Lavera Basis også er taget hensyn til miljøet i produktets ydre fremtoning. Emballagens sølvtryk er uden tungmetaller, som er giftige for mennesker og andre organismer i miljøet. Tungmetaller bliver ikke nedbrudt ved affaldsbehandling, og det er derfor en god idé at styre uden om dem. 

  Lavera Basis er populær blandt forbrugerne, og det forstår vi godt. Den får 4,4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske netbutik Amazon. Forbrugere udviser tilfredshed med deosprayens virkning, størrelse, duft og det naturlige indhold uden aluminium.

  Deodoranten får også en god score på 12 ud af 20 i brandtest ved det amerikanske forbrugermagasin Ethical Consumer. Scoren er beregnet ud fra blandt andet produktets bæredygtighed og menneske- og miljøhensyn. 

  Detaljer:

  • Indhold: 75 ml
  • Duft: Troldnød & Rose ekstrakt
  • Egenskaber: Regulerer svedtendens og beskytter mod lugt i op til 24 timer
  • Vigtige ingredienser: Økologisk troldnød og salvie

  Se priser og tilbud på Lavera Basis her:

  Green People Natural – ideel økologisk deodorant til vegetarer og veganere

  Green People Natural

  Er du veganer eller vegetar, så er Green People Natural en velegnet roll-on til dig. Den er så mild, at du også kan bruge den, hvis du har problemer med eksem eller psoriasis. 

  Green People Natural er en naturlig og økologisk deodorant, som du kan bruge den med god samvittighed. Som mange foretrækker deres deodorant er den duftløs. Foruden parfume slipper du her for aluminium chlorhydrat, alkohol, parabener, triclosan og mange andre ingredienser, som mange helst ser undladt i deres deodorant.  

  Den uønskede kemi er erstattet af en række virksomme ingredienser, der har gavnlig effekt på huden. Her på redaktionen er vi begejstrede for sammensætningen. Det kraftige antioxidant rosmarin forebygger irritation i huden takket være anti-inflammatoriske egenskaber. Sheasmør nærer huden, Aloe Vera beroliger og beskytter den, mens præbiotika begrænser de bakterier, der genererer lugtgener i armhulen. Også Zinc Ricinoleat afhjælper dårlig kropslugt ved at absorbere lugtmolekyler. 

  Der er altså ikke noget at sige til, at Green People Natural er populær blandt forbrugerne. Den får 4,3 ud af 5 stjerner hos den amerikanske netbutik Amazon. Køberne giver udtryk for, at de er tilfredse med deodorantens skånsomhed mod huden, de naturlige ingredienser, virkningen og den neutrale lugt. 

  Også eksperter anerkender produktet. Det får en høj score på 16 ud af 20 ved det amerikanske forbrugermagasin Ethical Consumer. Her er scoren beregnet på baggrund af blandt andet produktets bæredygtighed og menneske- og miljøhensyn.  

  Detaljer:

  • Indhold: 75 ml
  • Duft: Ingen
  • Egenskaber: Modvirker kraftig kropslugt og blokerer mod sved
  • Vigtige ingredienser: Præbiotika, Zinc Ricinoleat, Aloe Vera, Sheasmør

  Se priser og tilbud på Green People Natural her:

  Naturlig deodorant: Her er alt, du bør vide

  For at gøre dig helt opdateret på naturlige deodoranter får du her et overblik over emnet. Vi besvarer kort ofte stillede spørgsmål, så du kan træffe det rette valg til dig.

  Hvad er en naturlig deodorant? 

  En naturlig deodorant også kaldet en ’økologisk deodorant’ har kendetegnene: 

  • Økologisk og organisk indhold
  • Fri for aluminium
  • Uden syntetiske kemikalier som parabener og sulfater
  • Ingen tilsætningsstoffer som syntetisk parfume og konserveringsmidler 

  Ofte kan du læse ud fra produktbeskrivelsen, om der er tale om en naturlig variant, men det er alligevel altid en god idé at skimme ingredienslisten for at være på den sikre side. 

  Hvorfor bør jeg fravælge aluminium?

  Det kan være klogt at fravælge aluminium i din deodorant, hvis du vil minimere risikoen for potentielle bivirkninger. 

  Aluminium virker rigtignok blokerende på svedkirtler, og derfor finder du det i mange traditionelle varianter. Det kan dog forstyrre kroppens naturlige køleproces, og det kan resultere i kompensation i form af øget svedtendens andre steder på kroppen – for eksempel hænder og fødder. Det er stadig omdiskuteret, om aluminium kan fremme celleudvikling og DNA-mutation, men hvorfor løbe risikoen? 

  Et fravalg af aluminium er også med til at forhindre uønskede gule pletter på tøjet.

  Hvorfor undgå syntetiske kemikalier? 

  Syntetiske kemikalier kender du som farvestoffer, parabener, sulfater og lignende ingredienser. De kan virke hormonforstyrrende og være skadende for din hud og ikke mindst miljøet. Teorier går på, at den skadelige kemi i værste fald kan medføre forringet fertilitet og cellemutation. 

  Fjerner en naturlig deodorant svedlugt? 

  Du kan opnå den samme virkning som med en traditionel deodorant ved at bruge en naturlig variant. Selvom den hverken indeholder aluminium eller syntetisk parfume, indeholder den andre virkningsfulde ingredienser mod svedlugt. Bemærk, at duftløse produkter også kan være effektive mod lugtgener. Ønsker du en deodorant med naturlig duft, vil duften ofte stamme fra æteriske olier. Se for eksempel oversigtens Lavera Basis, som indeholder velduftende ekstrakt fra troldnød og rosenessens. 

  Findes der økologiske deodoranter til veganere og vegetarer?  

  Ja. En økologisk deodorant består af naturlige ingredienser fra for eksempel træer, planter og ler. Vi anbefaler Green People Natural fra oversigten her til dig, der er veganer eller vegetar. 

  Skåner naturlige deodoranter huden?

  Naturlige deodoranter indeholder ingen skrappe kemikalier, der kan irritere huden, og de er derfor ofte velegnet på sensitiv hud – se for eksempel oversigtens Karmameju Soft 02. Du kan ofte bruge dem lige efter brug af en epilator. Har du eksem eller psoriasis, anbefaler vi Green People Natural ovenfor. 

  Økologiske deodoranter indeholder ofte milde naturlige ingredienser, der gavner huden på forskellige vis. For eksempel beskytter og genopbygger Aloe Vera huden, mens sheasmør tilfører masser af fugt.   

  Er naturlige deodoranter bæredygtige?

  En naturlig deodorant går også under navnet ’grøn deodorant’. Modsat traditionelle varianter indeholder den ingen uønsket kemi til skade for miljøet. Det er en bæredygtig deodorant med organiske og økologiske ingredienser, som er fri for miljøbelastende aluminium og syntetiske kemikalier.

  Ønsker du at være ekstra god mod kroppen, kan du med fordel opgradere dine andre produkter til mere gavnlige valg. For eksempel indvirker dit valg af ansigtscremer og hårolie også på din generelle sundhed. For optimal kropspleje bør du også sætte ind indefra. Suppler gerne kosten med fiskeolie og essentielle vitaminer og mineraler. 

  FAQ

  Hvad er den bedste økologiske deodorant?

  Vi anbefaler et produkt fra oversigten ovenfor, for eksempel Lavera Basis eller Avivir Aloe Vera Natural. 

  Hvad kendetegner en naturlig deodorant?

  Den indeholder økologiske og organske ingredienser og er uden aluminium, syntetiske kemikalier og tilsætningsstoffer som syntetisk parfume og konserveringsmidler. 

  Hvordan virker deodoranter?

  Under bakteriel nedbrydning af sved bliver der genereret lugtgener. Deodoranter dræber de bakterier, som forårsager lugtgenerne.

  Vores skribent og research-team

  Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

  Find mere information her

  Bedøm denne artikel

  Klik på en stjerne for at bedømme