Bedste økologisk deodorant - find din favorit i vores test-oversigt

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

featured image

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Er du på udkig efter en deodorant, som du kan påføre med god samvittighed – både overfor dig selv og miljøet? Så bør du læse med her, hvor vi giver en oversigt over nogle af de bedste miljøvenlige deodoranter på markedet baseret på testresultater og forbrugerbedømmelser. 

En økologisk deodorant består af organiske og økologiske ingredienser, og er derfor fri for aluminium, syntetiske kemikalier samt tilsætningsstoffer som syntetisk parfume. Deodoranterne varierer i pris, duft og egenskaber, men anset hvad du vælger, er du garanteret en skånsom og naturlig deodorant. 

De 6 bedste økologiske deodoranter på markedet i 2022:

Se hele tabellen

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste naturlige valg

Ocean Plastic Deodorant - verdens første Ocean Plastic Deodorant

Der findes ikke mange deodoranter, som er udviklet med fokus på miljøet, dyreliv og sundhed – men det er Ocean Plastic Deodorant fra Relevant. 

Du er sikret en roll-on deodorant i god kvalitet, hvis du vælger Ocean Plastic Deodorant, da den hverken indeholder aluminium, parabener eller alkohol, men derimod kun naturlige ingredienser.

Den er både økologisk og vegansk, og selv emballagen er lavet af genanvendt plast fra ødelagte fiskenet.

Ocean Plastic Deodorant
Bedste naturlige valg
 • Uden aluminium og alkohol
 • Velegnet til alle hudtyper
 • Allergivenlig

Mere om Ocean Plastic Deodorant

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 50 ml
 • Duft: citrus & cucumber eller neutral duft
 • Egenskaber: Bekæmper lugtgener aktivt, vegansk og Cruelty Free
 • Vigtige ingredienser: Sodium Capryol, Isoamyl Laurate, Distarch Phosphate, Zinc Ricinoleate og Sodium Bicarbonate

Den naturlige deodorant går ikke på kompromis med effektiviteten af lugtbeskyttelsen, så selv hvis der er mange daglige gøremål, som skal ordnes, bekæmper den lugtgenerne.

Det skal nævnes, at en 2 ugers detox periode, kan være nødvendig, hvis du har tidligere erfaring med deodoranter, der indeholder aluminiumssalte. Det skyldes, at armhulerne udskiller affaldsstoffer helt af sig selv, hvis de tidligere har været blokeret af aluminiumssaltene, men det er de færreste, som bemærker det.

Deodoranten får en god bedømmelse på trustpilot.dk i form af 4,3 stjerner ud af 5, og forbrugerne fremhæver blandt andet, at det er en deodorant med naturlige ingredienser, som virkelig virker.

En kunde kommenterer desuden, at Ocean Plastic Deodorant hurtigt tørrer ved påføring. Det er en fordel for dig, som altid er på farten eller hastigt skal ud ad døren, da du hurtigt kan tage trøjen på igen, selvom du lige har påført deodoranten. 

Fordele og ulemper ved Ocean Plastic Deodorant

Fordele

 • Effektiv lugtbeskyttelse til alle hudtyper
 • Etisk produceret i Danmark
 • Cruelty Free og vegansk
 • Lavet af Ocean Plastic

Ulemper

 • Hvis du før har brugt deodoranter med aluminiumssalte, så kan en 2 ugers detox period
Bedste valg til følsom hud

Karmameju Soft 02 økologisk deodorant - plejer og skåner sensitiv hud

Karmameju Powder & Sage Soft 02 giver fuld komfort dagen igennem. Med Karmamejus roll-on får du et kompromisløs produkt, der blødgør og beroliger sensitiv hud, og den indeholder desuden E-vitamin og antioxidantrig vindruekerneolie, som forebygger irriteret og rød hud. 

Karmameju Soft 02 økologisk deodorant
Bedste valg til følsom hud
 • Følsom på huden
 • Blokerer naturlig svedproduktion
 • Fri for skadelige ingredienser

Mere om Karmameju Soft 02 økologisk deodorant

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 50 ml
 • Duft: Powder & Sage
 • Egenskaber: Beroliger, blødgør, kontrollerer lugtgener og afhjælper fugtige armhuler
 • Vigtige ingredienser: Antioxidantrig vindruekerneolie, E-vitamin, magnolia, troldnød og salvie

Selvom vi kun ønsker at omfavne naturlig kropslugt, kommer vi ikke uden om, at svedlugt under armene for mange er et problem. Derfor er vi begejstrede for Soft 02 deodorantens evne til effektivt at kontrollere lugtgener. Takket være de naturlige ingredienser som troldnød, magnolia og salvie bliver de naturlige bakterier modarbejdet. Bakterierne generer lugtgener, og ved at modarbejde dem, bliver dårlig kropslugt forhindret. 

Deodoranten afhjælper også fugtige armhuler, og du kan bruge den efter behov – eksempelvis fra morgenstunden efter badet. Påfør den på ren og tør hud under armene.

Som garanti for at produktet er uden uønsket kemi, har det opnået testresultat A i test ved det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk den 22. oktober 2020. Forbrugermagasinet ligger vægt på, at deodoranten hverken indeholder parfume eller andre ingredienser, som kan fremkalde allergi, belaste miljøet eller virke hormonforstyrrende.  

Som bonus har danske Karmameju her skabt et produkt i en stilren emballage til en god pris.

Bedste alsidige valg

Ecooking økologisk deodorant - budgetvenlig pg vegansk roll-on

Er du på udkig efter en budgetvenlig vegansk og parfumefri roll-on, så har Ecooking fremstillet et oplagt produkt til dig. Hos Forbrugertest er vi vilde med den øgede oplevelse af velvære, der følger med brugen af deodoranten. 

Ecooking økologisk deodorant
Bedste alsidige valg
 • Velegnet til alle køn, aldre og hudtyper
 • Diskret duft af citrus, viol og hvid peber
 • Virker som en anti-inflammatorisk

Mere om Ecooking økologisk deodorant

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 50 ml
 • Egenskaber: Blødgør, fugter og absorberer lugtmolekyler
 • Vigtige ingredienser: Glycerin og Zinc Ricinoleate

Takket være indholdet af glycerin bliver huden blødgjort og fugtet godt. Selvom deodoranten er uden parfume, skal du ikke frygte lugtgener i løbet af dagen. Zinc Ricinoleate er et salt fra ricinusoliesure, der afhjælper dårlig kropslugt, og som en svamp absorberer det lugtmolekyler, der opstår under bakteriel nedbrydning af sved. Det gør, at du trygt kan begive dig ud i sociale sammenhænge uden at bekymre dig om svedlugt.

Ecookings deodorant har opnået testresultat A ved det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk den 22. oktober 2020. Det er din garanti for, at produktet er fri for parfume eller andre ingredienser, der kan belaste miljøet, fremkalde allergi og virke hormonforstyrrende. 

Påfør deodoranten efter bad, hvor huden er ren eller brug den efter behov. Ingredienserne er så milde mod huden, at du kan bruge den umiddelbart efter barbering.

Avivir Aloe Vera Natural - højt indhold af Aloe Vera plejer huden

Med Avivir Aloe Vera Natural undgår du overflødige ingredienser. 83 % af den populære roll-on udgøres af aktiv Aloe Vera, som er fremskaffet af selve geleen fra økologisk dyrket Aloe Vera. Som du måske ved, er geleen kendt for at have en række gode egenskaber, da den fugter, genopbygger og beskytter huden samtidig med, at den styrker hudens forsvar.  

Mere om Avivir Aloe Vera Natural

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 50 ml
 • Egenskaber: Styrker hudens forsvar, tilfører fugt, beskytter, plejer og forebygger svedlugt
 • Vigtige ingredienser: Aloe Vera, alun, organisk glycerin, aminosyrer, Vitamin B3

Ud over Aloe Vera indeholder produktet også andre effektive ingredienser, som plejer og beskytter huden. Det gælder aminosyrer, Vitamin B3 og organisk glycerin. Det naturlige mineral alun har en antibakteriel og antiperspirant virkning, som forebygger svedlugt i løbet af dagen. 

Samlet set bidrager ingredienserne til en ren og naturlig økologisk deodorant, som du kan påføre med god samvittighed. De milde ingredienser vil ikke irritere følsom hud, og produktet er naturligvis uden aluminium chlorohydrate. Lad det virke på ren og tør hud, hvor det til en start vil føles vådt, men det tørrer hurtigt. 

Du er her sikret et produkt uden uønsket kemi. Aloe Vera Natural har opnået testresultat A i test som bevis på det. Testen er foretaget af det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk den 22. oktober 2020. Forbrugermagasinet fremhæver, at produktet er uden parfume og ingredienser, der er allergifremkaldende, miljøbelastende og hormonforstyrrende. 

Producenten bag den økologiske deodorant er danske Avivir, som er Fairtrade-mærket. Mærket henviser til, at Avivirs produkter er produceret ansvarligt og med omtanke for miljø og mennesker. 

Lavera Basis - velduftende og svedregulerende økologisk deodorant

Med Lavera Basis er du sikret høj komfort i op til 24 timer. Her får du en velduftende deodorant, der effektivt regulerer din svedtendens, så du kan møde verden med selvsikkerhed. Med et indhold på 75 ml er prisen lavt sat, og du får du her meget for pengene. 

Mere om Lavera Basis

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 75 ml
 • Duft: Troldnød & rose ekstrakt
 • Egenskaber: Regulerer svedtendens og beskytter mod lugt i op til 24 timer
 • Vigtige ingredienser: Økologisk troldnød og salvie

Den velskabte deospray er fri for aluminiumsalt, som ellers kendetegner de fleste traditionelle deodoranter. Det gør den til et bæredygtigt valg, som ikke belaster miljøet unødigt. Sprayen indeholder de økologiske ingredienser troldnød og rosenessens. Med ekstrakt fra salvie og troldnød evner den effektivt at regulere sveddannelsen. 

Der opnår en sart og beroligende duft takket være de æteriske olier, som sørger for god komfort hele dagen. Påfør deosprayen efter behov – for eksempel lige efter et bad, så du dermed er ren og velduftende. 

Lavera Basis tager også hensyn til miljøet i produktets ydre fremtoning, da emballagens sølvtryk er uden tungmetaller, som er giftige for mennesker og andre organismer i miljøet, da tungmetaller bliver ikke nedbrudt ved affaldsbehandling.

Produktet får 4,4 ud af 5 stjerner hos den amerikanske netbutik Amazon, og forbrugere udviser tilfredshed med deosprayens virkning, størrelse, duft og det naturlige indhold uden aluminium.

Deodoranten får også en god score på 12 ud af 20 point i brandtest ved det amerikanske forbrugermagasin Ethical Consumer. Scoren er beregnet ud fra blandt andet produktets bæredygtighed samt menneske- og miljøhensyn. 

Green People Natural - ideel økologisk deodorant til vegetarer og veganere

Er du veganer eller vegetar, så er Green People Natural en velegnet roll-on til dig, da det er en naturlig og økologisk deodorant, som du kan bruge med god samvittighed. Den er så mild, at du også kan bruge den, hvis du har problemer med eksem eller psoriasis. 

Deodoranten er uden duft, og foruden parfume slipper du her for aluminium chlorhydrat, alkohol, parabener, triclosan samt mange andre ingredienser, som de fleste helst ser undladt i deres deodorant.  

Mere om Green People Natural

SPECIFIKATIONER

 • Indhold: 75 ml
 • Duft: Ingen
 • Egenskaber: Modvirker kraftig kropslugt og blokerer mod sved
 • Vigtige ingredienser: Præbiotika, Zinc Ricinoleat, Aloe Vera, Sheasmør

De skadelig og uønskede ingredienser er erstattet af en række effektive ingredienser, der har gavnlig effekt på huden. Det kraftige antioxidant rosmarin forebygger irritation i huden takket være anti-inflammatoriske egenskaber. Sheasmør nærer huden, Aloe Vera beroliger og beskytter den, mens præbiotika begrænser de bakterier, der genererer lugtgener i armhulen. Også Zinc Ricinoleat afhjælper dårlig kropslugt ved at absorbere lugtmolekyler. 

Der er altså ikke noget at sige til, at Green People Natural er populær blandt forbrugerne. Den får 4,3 ud af 5 stjerner hos den amerikanske netbutik Amazon. Køberne giver udtryk for, at de er tilfredse med deodorantens skånsomhed mod huden, de naturlige ingredienser, virkningen og den neutrale lugt. 

Også eksperter anerkender produktet. Det får en høj score på 16 ud af 20 point ved det amerikanske forbrugermagasin Ethical Consumer. Her er scoren beregnet på baggrund af blandt andet produktets bæredygtighed og menneske- og miljøhensyn.  

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Naturlig deodorant: Her er alt, du bør vide

For at gøre dig helt opdateret på naturlige deodoranter får du her et overblik over emnet. Vi besvarer kort ofte stillede spørgsmål, så du kan træffe det rette valg for dig.

Hvad er en naturlig deodorant? 

En naturlig deodorant også kaldet en ’økologisk deodorant’ har kendetegnene: 

 • Økologisk og organisk indhold
 • Fri for aluminium
 • Uden syntetiske kemikalier som parabener og sulfater
 • Ingen tilsætningsstoffer som syntetisk parfume og konserveringsmidler 

Ofte kan du læse ud fra produktbeskrivelsen, om der er tale om en naturlig variant, men det er alligevel altid en god idé at skimme ingredienslisten for at være på den sikre side. 

Hvorfor bør jeg fravælge aluminium?

Det kan være fordelagtigt at fravælge aluminium i din deodorant, hvis du vil minimere risikoen for potentielle bivirkninger. 

Aluminium virker blokerende på svedkirtler, og derfor finder du det i mange traditionelle varianter. Det kan dog forstyrre kroppens naturlige køleproces, og det kan resultere i kompensation i form af øget svedtendens andre steder på kroppen – for eksempel på hænder og fødder.

Et fravalg af aluminium er desuden med til at forhindre uønskede gule pletter på tøjet.

Hvorfor undgå syntetiske kemikalier?

Syntetiske kemikalier kender du som farvestoffer, parabener, sulfater og lignende ingredienser. De kan virke hormonforstyrrende og være skadende for din hud og ikke mindst miljøet. 

Fjerner en naturlig deodorant svedlugt?

Du kan opnå den samme virkning som med en traditionel deodorant ved at bruge en naturlig variant. Selvom den hverken indeholder aluminium eller syntetisk parfume, indeholder den andre effektive ingredienser mod svedlugt, og duftløse produkter kan ligeledes være effektive mod lugtgener.

Ønsker du en deodorant med naturlig duft, vil duften ofte stamme fra æteriske olier. Se for eksempel oversigtens Lavera Basis, som indeholder velduftende ekstrakt fra troldnød og rosenessens. 

Findes der økologiske deodoranter til veganere og vegetarer?

En økologisk deodorant består af naturlige ingredienser fra for eksempel træer, planter og ler. Vi anbefaler Green People Natural fra oversigten her til dig, der er veganer eller vegetar. Du kan også vælge en aluminiumsfri deodorant.

Skåner naturlige deodoranter huden?

Naturlige deodoranter indeholder ingen skrappe kemikalier, der kan irritere huden, og de er derfor ofte velegnet på sensitiv hud – se for eksempel oversigtens Karmameju Soft 02. Du kan ofte bruge dem lige efter brug af en epilator. Har du eksem eller psoriasis, anbefaler vi Green People Natural ovenfor. 

Økologiske deodoranter indeholder ofte milde naturlige ingredienser, der gavner huden på forskellige vis. For eksempel beskytter og genopbygger Aloe Vera huden, mens sheasmør tilfører masser af fugt.   

Er naturlige deodoranter bæredygtige?

En naturlig deodorant går også under navnet ’grøn deodorant’. Modsat traditionelle varianter indeholder den ingen uønsket kemi til skade for miljøet. Det er en bæredygtig deodorant med organiske og økologiske ingredienser, som er fri for miljøbelastende aluminium og syntetiske kemikalier.

Ønsker du at være ekstra god mod kroppen, kan du med fordel opgradere dine andre produkter til mere gavnlige valg. For eksempel indvirker dit valg af ansigtscremer og hårolie også på din generelle sundhed. For optimal kropspleje bør du også sætte ind indefra. Suppler gerne kosten med fiskeolie og essentielle vitaminer og mineraler. 

FAQ

Hvad er den bedste økologiske deodorant?
Vi anbefaler et produkt fra oversigten ovenfor, for eksempel Lavera Basis eller Avivir Aloe Vera Natural.
Hvad kendetegner en naturlig deodorant?
Den indeholder økologiske og organske ingredienser, og er derfor uden aluminium, syntetiske kemikalier, konserveringsmidler og tilsætningsstoffer som syntetisk parfume.
Hvordan virker deodoranter?
Under bakteriel nedbrydning af sved bliver der genereret lugtgener. Deodoranter dræber de bakterier, som forårsager lugtgenerne.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme