Optøningsplade test-oversigt: De 2 bedste optøningsplader til kød

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Optøningsplade test-oversigt: De 2 bedste optøningsplader til kød

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit

Manillo optøningsplade
Lager
Bedste praktiske valg

Manillo optøningsplade

Gå til bedste pris
139 Kr. hos 24hshop.dk
Læs mere
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Optøningsplader er tidsbesparende og energivenlige

For bedst at bevare næringsstoffer og smag er det optimalt at tø frostvarer op hurtigt og hygiejnisk, hvilket kan gøres med hjælp fra en optøningsplade. Optøningsplader bruger ikke elektricitet og er oplagte, hvis du eksempelvis opbevarer kød eller fisk i fryseren.

I vores oversigt præsenterer vi dig for nogle af de bedste modeller, så du kan få et overblik over, hvad markedet har at byde på.

Hvad skal man overveje, når man køber en optøningsplade?

Se hele tabellen

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Onyx optøningsplade - kan gå i opvaskemaskine

Optøningspladen fra Onyx har et elegant design og sørger for hurtig og effektiv optøning af frostvarer, som sker ca. 10 gange hurtigere, end hvis det foregik uden pladen. 

Dagens bedste priser og tilbud på Onyx optøningsplade:

Onyxcookware.dk
På lager
399 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 10 gange så hurtig optøning
 • Effektiv aluminiumslegering
 • Egnet til alle frosne fødevarer

Mere om Onyx optøningsplade

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 29,2 x 21,2 x 1,1 cm
 • Materiale: Anodiseret aluminiumslegering
 • Garanti: 2 års
 • Inkl.: Med 4 små fødder

Den hurtige optøning skyldes den anodiserede aluminiumslegering, som absorberer kulde og varme. 

Pladen kan uden brug af elektricitet eksempelvis optø en flæskesteg på en effektiv, hygiejnisk og miljøvenlig måde, hvor alle smags- og næringsstoffer bevares. Efter brug kan den rengøres i opvaskemaskinen.

Redaktionens vurdering

Vores samlede vurdering er, at ONYX Cookwares optøningsplade har et elegant design og samtidig er super effektiv. Faktisk kan den optø frosne fødevarer omkring 10 gange hurtigere, end hvis du gør det uden. Den hurtige optøning skyldes den anodiserede aluminiumslegering, som effektivt absorberer kulde og varme. Vi sætter især pris på, at optøningspladen er egnet til alle typer frosne fødevarer, og så kan du endda nemt putte den i din opvaskemaskine, så du ikke behøver at gøre rent.

Pladens non-stick overflade og det praktiske design er også egenskaber, du hurtigt kommer til at værdsætte. Vi ville dog ønske, at den havde et større optøningsområde, så den kunne rumme lidt større madvarer. Men alt i alt kan vi kun anbefale ONYX Cookwares optøningsplade – især for dens hurtige og effektive optøning, som kan spare dig masser af tid i køkkenet.

Fordele og ulemper ved Onyx optøningsplade

Fordele

 • Kan tåle opvaskemaskine
 • Non-stick
 • Praktisk design
 • Optøer mindre fødevarer på få minutter

Ulemper

 • Mindre optøningsflade
Bedste praktiske valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Den skridsikre optøningsplade fra Innovagoods har en termisk funktion, der gør det muligt at optø frostvarer 4 gange hurtigere sammenlignet med et almindeligt underlag.

Manillo optøningsplade
Bedste praktiske valg

Dagens bedste priser og tilbud på Manillo optøningsplade:

 • Termisk overførsel af temperatur
 • Miljøvenlig
 • Bevarer alle næringsstoffer

Mere om Manillo optøningsplade

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 35 x 20,5 x 1 cm
 • Optøningstid: 4 gange så hurtig optøning
 • Specielle funktioner: Med termisk funktion

Optøningspladen kan f.eks. bruges til at tø større stykker laks eller kød op – uden brug af elektricitet og varme, som gør det til et miljøvenligt produkt.

 

Fordele og ulemper ved Manillo optøningsplade

Fordele

 • Letvægtsdesign
 • Skridsikker metalbakke
 • Kompakt og nem at opbevare
 • Kan tåle opvaskemaskine

Ulemper

 • Er langsommere til at optø store stykker kød

Hvad skal du overveje, før du køber

 • Størrelse
  Optøningspladens størrelse har både indflydelse på hvor meget mad, du kan tø op på én gang, men også hvor lang tid det tager at tø op. Det tager længere tid for en større plade at varme op, men kan til gengæld også optø maden hurtigere. En plade på 28 x 20 cm er typisk tilstrækkelig til at optø kød til to personer, hvorimod en plade på 35 x 20 cm bedre egner sig til at tø mad op til 3-5 personer.
 • Materiale
  De fleste optøningsplader fremstilles af aluminium og kobber, da begge materialer er effektive varmeledere. Selvom aluminium er dyrere end kobber, anbefaler vi at købe optøningsplader produceret af antibakterielt aluminium fordi de er lettere at rengøre og mere modstandsdygtige overfor ridser og hak. Optøningsbakker af kobber kan dog sagtens bruges, da de også leder varmen effektivt og typisk er billigere. Vær opmærksom på, at plader af kobber er mere tilbøjelige til at få ridser og mærker.
 • Funktioner
  Nogle optøningsplader kan rengøres i opvaskemaskinen, hvilket for nogen kan være en stor fordel. En anden funktion, nogle plader har, er ekstra afrimningsindstillinger. Nogle modeller har kun én indstilling, mens andre har flere, så hvis du jævnligt skal optø frosne fødevarer, skal du måske gå efter en med flere muligheder.
 • Pris
  Prisen på optøningsplader varierer afhængigt af størrelse, materiale og mærke. Generelt ligger prisen mellem 50-500 kr. De mere prisvenlige varianter har normalt en mindre overflade og kan kun optø mindre emner, f.eks. en burger eller en kyllingefilet. På den anden side har dyrere optøningsplader ofte større overflader med plads til flere emner eller større udskæringer af kød. Desuden er de bedste optøningsplader ofte udstyret med ekstra funktioner.

arrow-more

Hvordan udvælges produkterne i oversigten?

De produkter, som du i vores oversigt bliver præsenteret for, er udvalgt ud fra deres kvalitet og funktioner. Vi har researchet mange forskellige modeller for at finde frem til de bedste, så du ikke selv skal bruge tid på det.

Hvilken optøningsplade skal jeg vælge?

Vil du gerne tø dine frosne fødevarer op på en hurtig, hygiejnisk og miljøvenlig måde, bør du overveje at anskaffe dig en optøningsplade. Hvis du skal vælge imellem de produkter, der findes på markedet, kan du til at starte med få fastlagt, hvor ofte du kommer til at bruge den og hvor mange penge, du er villig til at investere.

Produkterne i oversigten adskiller sig ikke synderligt fra hinanden. De kan alle effektivt optø frosne madvarer kød, og ingen af dem bruger strøm. Det, du så kan kigge nærmere på, er design, pris og optøningshastighed. 

FAQ

Hvordan bruger jeg en optøningsplade?
Optøningsplader er simple at bruge. Du skal blot placere optøningspladen oven på et skærebræt, hvorefter det frosne emne placeres ovenpå. Herefter starter optøningsprocessen. Det er dog vigtigt, at din optøningsplade har stuetemperatur, når du starter optøningen.
Hvor lang tid er en optøningsplade om at tø frosne ting op?
I gennemsnit kan en optøningsplade tø kød op på 30 – 60 minutter, hvilket er hurtigt sammenlignet med, hvis varen lå på bordet. Dog påvirker tykkelsen af madvarerne optøningstiden.
Hvordan optør jeg hurtigt madvarer op?
Hvis du gerne vil tø dine madvarer hurtigt op, kan det være en fordel at købe en optøningsplade, som kan tø madvarer fire gange hurtigere op, end hvis de lå på en almindelig bordplade.
Virker optøningsplader?
Selvom princippet bag optøningsplader lyder mystisk, så virker optøningsplader faktisk. En optøningsplade kan tø madvarer fire gange hurtigere op, fordi aluminium opsamler varme fra luften og bruger den til at tø maden op.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

InnovaGoods - Lille luftfugter og aromadiffuser til små rum

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme