Test af de bedste opvaskemaskiner

Udgivet 28.01.2019|Senest redigeret 14.02.2019

Har du svært ved at finde den rette opvaskemaskine? Vi finder de bedste på markedet ud fra en masse test, fra alle eksperter inden for branchen. Hvis du gerne vil vælge den rette enhed, så følg med i denne guide, vi kommer nemlig ind på hvad forskellen er på enden men også hvor der gør enheden god og hvad der er der mangler på enheden.

DENNE OPVASKEMASKINE TEST INDHOLDER:
forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af de forskellige enheder, fra adskillige tests. Vi bringer dig også en guide, så du kan komme godt fra start med din nye din nye produkt. Derudover kan du til sidst i artiklen, finde alle de benyttede testkilder der er blevet brugt.

Vi gør dig opmærksom på, at forbruger-test.dk ikke selv tester produkterne. Vi laver i stedet en samlet oversigt over produkterne, så du kan vælge det rette produkt for dig. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

En opvaskemaskine er en essentiel genstand i hvilket som helst fungerende køkken. For mange er det et produkt som der skal styr på først, og så må de andre komme efterfølgende. Hvis du er på jagt efter et køleskab til dit køkken, så kan du med fordel klikke her, for at se vores andre artikler om emnet.

Når det kommer til at vælge den rette opvaskemaskine, kræver det specifikke krav alt efter, hvad forburgeren foretrækker, at den skal vaske godt eller økonomisk. Der er mange faktorer som spiller ind for at vælge den rette opvaskemaskine til dit behov. Vi kigger derfor både på opvaskemaskiner til hvert specifikt behov, så du får det bedste overblik over hvilke opvaskemaskiner passer bedst til dig.

BOSCH SMU46CB01SBOSCH SMV68MD02E
Miele G 4263 VIBOSCH SMU24AW02S


Bosch SMU46CB01S

Produktet vurdering

Modellen Bosch SMU46CB01S er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der ligesom det danske forbrugerråd Tænk videregiver oplysninger og testresultater til forbrugerne omkring forskellige forbrugerprodukter.

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.099,00 Læs mere
3.439,00 Læs mere
3.439,00 Læs mere

Specifikationer:

Specifikationer ved Bosch SMU46CB01S – nøgleoplysninger
→ Type: Til underbygning
→ Kapacitet: 13 kuverter
→ Energiklasse: A++
→ Tørreevne: A
→ Årligt vandforbrug: 2660 liter
→ Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
→ Støjniveau: 46 dB
→ Antal programmer: 6

→ Højde: 81,5 centimeter
→ Maxhøjde: 87,5 centimeter
→ Bredde: 60 centimeter
→ Dybde: 55 centimeter

Derfor anbefaler vi Bosch SMU46CB01S

Vi anbefaler dig denne opvaskemaskine pga. dens gode tørreevne og dens energiklasse med A++. Det er en opvaskemaskine som er fyldt med kvalitet og har et rigtig flot design. Dog har den et ret højt støjniveau som gør den larmer lidt, når den er i gang. Den har 6 programmer, så du har rigelig med mulighed for at vaske både på eco mode – som er økonomisk mode, som gør at den er mere økonomisk når den vasker.

Typen på opvaskemaskinen er til underbygning som betyder at den skal installeres under køkkenbordet, hvilket også er den mest klassiske form for opvaskemaskine.

Prisen på opvaskemaskinen er helt fin i forhold til hvad du får ud af de penge du inventere i denne maskine, du får altså en opvaskemaskine som har et lækkert design og med masser af muligheder for at vaske på forskellige programmer.

Om Bosch SMU46CB01S

Maskinen er en klassisk opvaskemaskine som placeret under køkkenbordet, den er moderne og har derfor en ret god tørre evne som har fået karakteren A og det samme med energimærke på A++ som gør at den er meget billig, at bruge i forhold til strøm. Støj niveauet ligger på 46 dB, hvis du vil læse lidt omkring hvor høj dette er, kan du se vores link nede i bunden, hvor forbruger i et forum diskutere hvad er der er højt.

Bosch SMU46CB01S kommer med 6 programmer for opvask, hvilket gør, at modellen vil være i stand til at varetage alle standard-opvaskeopgaver i hjemmet. Til disse 6 programmer hører Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader, 1 time 65 grader og Forskyl.

Herudover har denne model også specialprogrammet Machine Care, som er designet specifikt til at fjerne fedt og kalk i maskinen. Bosch SMU46CB01S er skabt efter de nyeste teknologier, og det betyder, at modellen har EcoSilence Drive motorteknologien, der både er energibesparende og støjsvag.

Denne opvaskemaskine er også udstyret med både AquaSensor og MængdeSensor, og disse sensorer gør, at modellen måler og vurderer mængden af opvask i forhold til snavs og vand, for kun at tage den nødvendige mængde vand ind for at skabe et rent resultat. Bosch SMU46CB01S kommer også med en smart timer, som gør, at man kan planlægge sin opvask forud samt AquaStop, som forhindrer vandskader plus en børnesikring.


Bosch SMV68MD02E

Produktet vurdering

Maskinen har i alt 5 programmer med forskellige funktioner. Opvaskemaskinen passer til en husstand med omkring 3 til 4 personer, da den kan rumme 12 kuverter. Desuden er den placeret i energiklasse A++, hvorfor man er sikret en maskine, der ikke har et højt elforbrug.

Maskinen tager derfor både hensyn til miljøet og pengepungen. Endvidere er den forsynet med en Aqua-stop funktion, der automatisk sørger for, at lukke for selve vandtilførslen, så man undgår oversvømmelser forårsaget af lækager.

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.199,00 Læs mere
5.519,00 Læs mere
5.619,00 Læs mere

Specifikationer:

→ Type: Til underbygning
→ Kapacitet: 12 kuverter
→ Energiklasse: A++
→ Tørreevne: A
→ Årligt vandforbrug: 2660 liter
→ Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
→ Støjniveau: 48 dB
→ Antal programmer: 5

→ Højde: 81,5 centimeter
→ Maxhøjde: 87,5 centimeter
→ Bredde: 59,8 centimeter
→ Dybde: 55 centimeter

Derfor anbefaler vi Bosch SMV68MD02E

Opvaskemaskinen Bosch SMV45AX00E er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De to ekspertkilder har begge givet opvaskemaskinen fra Bosch en god bedømmelse, hvor de især har fremhævet dens vaske- og tørreevne, kvaliteten samt energi- og vandforbruget. Vi mener helt klart også denne opvaskemaskine er en af de bedste til prisen.

Med Bosch SMV45AX00E opnår man en reduceret vasketid med op til 66 %, også selvom maskinen er helt fyldt op. Hvis man sørger for at aktivere VarioSpeed Plus-funktionen vasker og tørrer opvaskemaskinen på en tredjedel af tiden i forhold til andre sammenlignelige modeller. Dette er en fordel, når det skal gå ekstra hurtigt, da der ikke bliver gået på kompromis med resultatet. Vi kan stærkt anbefale denne maskine til dig som forbruger med 3-4 personer i huset.

Om Bosch SMV68MD02E

Opvaskemaskinen er yderligere forsynet med en EcoSilence Drive-motor, der sørger for at gøre opvasken endnu mere energibesparende. Desuden er motoren kendt for at være hurtig og stille med et minimalt forbrug af strøm. Motoren er ikke forsynet med kulbørster som andre almindelige motorer, hvilket bidrager til mindre støj og en ren opvask.

Desuden kommer maskinen med en programautomatik, der sørger for automatisk at tilpasse vandforbruget, vandtemperaturen og skylletiden, så alle funktioner passer præcist til indholdets tilstand. På denne måde vil vaskeresultaterne være optimale samtidig med, at der bliver sparet på både vand og energi. Bosch SMV45AX00E er forsynet med et InfoLight, hvilket betyder, at en rød lampe vil lyse på gulvet, når maskinen er gået i gang. Når det røde lys forsvinder, betyder det, at opvaskemaskinen er færdig og klar til at blive tømt.

Med opvaskemaskinens højdejusterbare overkurv er det endvidere muligt at skabe ekstra plads til servicen. Dette er en fordel, hvis man eksempelvis skal gøre plads til høje glas eller høje tallerkener. Sidst men ikke mindst er Bosch SMV45AX00E forsynet med en funktion ved navn ExtraDry. Med denne funktion er der mulighed for at opnå en ekstra grunding tørring af al indhold, hvorfor det kommer ud uden noget som helst vand på.


Miele G 4263 VI

Produktet vurdering

Lydsvag og strømbesparende opvaskemaskine med vandbeskyttelsesgaranti

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.595,00 Læs mere
6.099,00 Læs mere

Specifikationer:

→ Type: Til underbygning
→ Kapacitet: 13 kuverter
→ Energiklasse: A+
→ Tørreevne: A
→ Årligt vandforbrug: 3780 liter
→ Årligt energiforbrug: 295 kWh/år
→ Støjniveau: 46 dB
→ Antal programmer: 5

→ Højde: 80,5 centimeter
→ Maxhøjde: 87 centimeter
→ Bredde: 59,8 centimeter
→ Dybde: 57 centimeter

Derfor anbefaler vi Miele G 4263 VI

Vi anbefaler dig denne opvaskemaskine pga. det er en brugervenlig og praktisk opvaskemaskine, der er fyldt med funktioner, der gør, at den er ekstra nem at betjene. Opvaskemaskinens betjeningskoncept består blandt andet af sensorkontakter, tekstdisplay, et skråt betjeningspanel til en ergonomisk betjening samt en nem aflæsning af selve displayet.

Fronten af opvaskemaskinen er nem at betjene, men det er modellen også indeni. Selve bestikbakken er unik for Miele, da bestikdelene ligger hver for sig og herved ikke kan skade hinanden. Desuden kan bakken tages ud nemt og hurtigt.

Om Miele G 4263 VI

Lydniveauet er på 46 dB, hvilket er forholdsvist lavt for en opvaskemaskine sammenlignet med en normal samtale, der har et lydniveau på omkring 60 dB. Man vil derfor ikke kunne høre denne maskine i hele huset, når den er i gang med et af sine programmer.

Desuden er der mulighed for at spare strøm med denne model. Med funktionen TermoSpare har man mulighed for at tilslutte alle Miele opvaskemaskiner til varmt vand på op til 60 grader. På denne måde kan man reducere strømforbruget med helt op til 40 % samt programmernes varighed med op til 9 %.

Miele G 4263 VI er endvidere forsynet med en vandbeskyttelsesgaranti fra Miele. Hvis man oplever, at der opstår materielle skader som følge af en lækage eller andet i dette system, så har man en garanti i 20 år fra Miele. Dette betyder, at Miele vil tage sig af problemet, hvis der skulle opstå et.

Miele er eksperter i at levere topkvalitetsprodukter, som man kan forvente vil holde i lang tid. Hvis du er interesseret i dette Miele produkt, kan de også læse om Mieles vaskemaskiner, ved at klikke her.

 


Bosch SMU24AW02S

Bosch SMU24AW02S er en underbygningsopvaskemaskine, der har fået en middel bedømmelse fra Forbrugerrådet Tænk. De danske eksperter var især begejstrede for modellens vaske- og tørreevne.

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.039,00 Læs mere
2.266,00 Læs mere

Specifikationer:

→ Type: Til underbygning
→ Kapacitet: 13 kuverter
→ Energiklasse: A+
→ Tørreevne: A
→ Årligt vandforbrug: 3780 liter
→ Årligt energiforbrug: 295 kWh/år
→ Støjniveau: 46 dB
→ Antal programmer: 5

→ Højde: 80,5 centimeter
→ Maxhøjde: 87 centimeter
→ Bredde: 59,8 centimeter
→ Dybde: 57 centimeter

Derfor anbefaler vi Bosch SMU24AW02S

Med Bosch SMU24AW02S får man en opvaskemaskine med en timer-funktion, hvor man har mulighed for selv at forprogrammere maskinen til, hvornår den skal starte en opvask. Endvidere kommer den med funktionen AquaStop, der sørger for at lukke for vandtilførslen, hvis der opstår en eller flere lækager. Det betyder, at risikoen for en vandskade bliver begrænset.

Maskinen kommer desuden med en højdejusterbar overkurv, hvorfor man nemt kan gøre plads til høje tallerkener og glas.

Om Bosch SMU24AW02S

Opvaskemaskinen er forsynet med en innovativ vasketeknik, der sørger for en miljøvenlig opvask og rent service på samme tid. Den målrettede vanddistribution sparer på både energi og vand, mens maskinens filterteknologi, opvarmning og pumpe øger vandcirkulationen, der hjælper med at rense indholdet.

Hvis man har glas, som man ønsker at passe ekstra godt på, så skal man anvende maskinens specialprogram til glas på 40 grader. Dette program sørger for at vaske glassene skånsomt, da programmet sænker temperaturen, indstiller skyllemidlets temperatur samt forlænger tørretiden, så glassene ikke tager skade.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch SMU24AW02S med en EcoSilence Drive motor, der sørger for, at opvasken er energibesparende, stille og ekstra hurtig. Desuden har denne motor ingen kulbørster, hvilket bidrager til det lavere lydniveau samt en optimal vaskeevne. Maskinens lydniveau er på 50 dB, hvilket ikke er det laveste lydniveau på markedet for opvaskemaskiner. Dog er det stadig så lavt, at maskinen ikke vil forstyrre hele hjemmet.


Sådan vælger du den rigtige opvaskemaskine

Der findes rigtig mange typer opvaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at finde ud af hvilken en, man skal vælge.

Før man vælger sin opvaskemaskine, så forklarer køkken-websiden Thekitchn.com, husholdningssiden Goodhousekeeping.com og Thespruce.com, at man skal stille sig selv følgende spørgsmål:

Hvad skal opvaskemaskinen bruges til?

Påtænker man at anvende opvaskemaskinen hver dag eller kun, når der er mange gæster? Og har man kun ”normalt” service eller service med speciel eller stor form? Hvis man kun vil anvende den en gang imellem, så bør man overveje, om man overhovedet har brug for en, og hvis man har stort service, skal man vælge en model, der har en stor kapacitet.

Hvor stor skal opvaskemaskinen være?

De fleste opvaskemaskiner har en kapacitet på imellem 12 og 16 kuverter, og 12-13 kuverter passer nogenlunde til en familie på 4 medlemmer. Der findes også mindre modeller med plads til 6-8 kuverter, hvilket passer til omkring 2 personer. Gå efter en model i størrelse, der passer til familiens størrelse. Hvis man vælger en mindre model, så kan man med fordel også se efter, hvordan modellen er indrettet – gå her efter en model, der er fleksibel i indretningen, så man kan justere kurve og bakker.

Hvor stort er køkkenet?

Hvis man skal have en stor opvaskemaskine, så skal man også have et stort køkken. Hvis man ikke har så meget plads, så bør man vælge en mere kompakt model.

Hvor stort et forbrug har opvaskemaskinen?

Opvaskemaskiner kommer i forskellige energiklasser og har forskelligt vand- og energiforbrug. Gå gerne efter en model i klasse A+ eller bedre.

Er lydende generende?

Hvis køkkenet er placeret tæt på stue eller soveværelse, så skal man være opmærksom på opvaskemaskines støjniveau, som kan genere. De mest støjsvage modeller ligger på omkring 40-45 dB, og hvis man anskaffer sig en model, der har et niveau på over 60 dB, så må man påregne, at den larmer en del.

Hvor vigtigt er det ydre design?

Man kommer til at kigge på sin opvaskemaskine hver dag, så hvis man er optaget af æstetik, så bør man også overveje, hvordan opvaskemaskinen skal se ud. Nogle er i rustfrit stål, hvor andre er i hvid plastic.

Nogle modeller har diskrete kontrolpaneler, hvor andre er mere fremtrædende. Hvis man anskaffer sig en integrationsmodel, så slipper man helt for at se på maskinen, da man selv skal montere en låge i valgfrit design.

De fleste modeller er i dag underbygningsmodeller, som skal bygges ind under køkkenbordet. Man kan også få små bord-opvaskemaskiner, hvis man kun har brug for en lille kapacitet.

Hvilke funktioner er vigtige?

De fleste opvaskemaskiner kommer med en del funktioner i dag, men hvis man ønsker mange specialfunktioner, så koster det ofte også mere. Standardopvaskemaskine har ofte flere forskellige programmer, såsom intensiv, auto, glas, øko og forskyl.

Mange opvaskemaskiner har også brugbare tillægsfunktioner, som både kan spare tid og vand og sikre et ekstra rent resultat. En timer-funktion kan også være meget brugbar, så man kan planlægge, hvornår opvaskemaskinen skal gå i gang. Sikkerheden er også et vigtigt aspekt, så gå efter en model der har AquaStop og børnesikring.

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

forbruger-test.dk

4.39 28
Artikel godkendt af

Denne test er professionelt godkendt af Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Om skribenten

Som skribent hos diverse dame og boligblade har jeg fået en stor pasion for indretning, samt kvaliteten af det jeg køber. Derfor ligger jeg stor fokus på at designet og kvaliteten er i top.
Maria Nørgaard

Find mere information her

Gør det selv – Debat på støjniveau på opvaskemaskiner:
https://www.lav-det-selv.dk/forum/aft/152766

Snak på boligdebatten om den bedste opvaskemaskine:

http://www.boligdebatten.dk/generelt/27505-bedste-opvaskemaskine.html