Test-oversigt: Her er de 6 bedste opvaskemaskiner

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

featured image

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige opvaskemaskiner på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste opvaskemaskiner, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan vælger du den helt rigtige opvaskemaskine til netop dine behov

Produkt
Bosch SMU4HAI48S opvaskemaskine
Siemens SN63HX60AE
Electrolux ESF5533LOX
Bosch SMU4HAW48S
Bosch SMU2ITW04S
Electrolux ESF5545LOW
Pris 3.999 kr. 5.414 kr. 3.999 kr. 3.899 kr. 2.777 kr. 3.541 kr.
Vurdering
Type Fuldintegreret opvaskemaskine
Underbygning
Underbygning
Antal programmer Seks
6 programmer
Seks programmer
4
6
Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere

Bosch SMU4HAI48S opvaskemaskine - god værdi for pengene

Bosch SMU4HAI48S har klaret sig godt i en test foretaget af svenske Råd & Rön, hvor den bliver topscorer. Eksperterne vurderer opvaskemaskinen til en score på 70 ud af 100 point. 

Modellen får især ros for det lave støjniveau, og testpanelet anerkender også det lave energiforbrug. 

Forbrugerrådet Tænk har også foretaget en test af maskinen, der igen bliver topscorer. Eksperterne giver den en samlet rating på 70%, hvilket er i toppen af de testede produkter. 

Her lægger testpanelet vægt på, at Bosch SMU4HAI48S er meget støjsvag, og at tørreevnen er ”Meget god”. Til gengæld vurderer eksperterne, at tidsforbruget på eco-programmet er dårligt. 

Mere om Bosch SMU4HAI48S opvaskemaskine

SPECIFIKATIONER

 • Pladsbehov: Tidsvalg 1-24 timer
 • Antal programmer: Seks

Med Bosch SMU4HAI48S får du en støjsvag opvaskemaskine, og det er en stor fordel. Fordi den er stille, kan du sagtens tænde den, selvom du arbejder hjemme og skal fokusere. 

Derudover har modellen et godt energiforbrug med energimærkning B. Det gør opvaskemaskinen til et oplagt valg for dig, der gerne vil spare lidt penge på elregningen.  

En smart funktion ved Bosch SMU4HAI48S er, at du kan betjene den via Home Connect-app’en. På den måde kan du nemt styre opvaskemaskinen fra din smartphone eller tablet. 

Det er med til at gøre modellen brugervenlig, hvilket er et klart plus i praksis. 

Bosch SMU4HAI48S vs. markedet

Maskinen fra Bosch adskiller sig fra andre opvaskemaskiner, fordi den på én gang har gode testresultater, er stille og energibesparende. 

Derudover er den nem for dig at styre med Home Connect-appen, hvilket gør brugeroplevelsen god. 

Du får Bosch SMU4HAI48S til en ganske lav pris, hvilket giver den en rigtig fornuftig værdi for pengene. Det gør den velegnet til dig, der gerne vil spare penge, men samtidig have en fin og pålidelig opvaskemaskine. 

Fordele og ulemper ved Bosch SMU4HAI48S opvaskemaskine

Fordele

 • Stille
 • Stålfront

Ulemper

 • Ikke specielt effektivt tidsforbrug

Siemens SN63HX60AE - støjsvag opvaskemaskine af høj kvalitet

Siemens SN63HX60AE er én af de typer fuldintegrerede opvaskemaskiner, der giver et smart og moderne look til dit køkken. Hos testhjemmesiden Råd & Rön opnår opvaskemaskinen en samlet bedømmelse på 67 ud af 100, og den scorer især toppoint, når det kommer til lydniveauet, vaskefunktionen og det overordnede kvalitetsindtryk.

Mere om Siemens SN63HX60AE

SPECIFIKATIONER

 • Type: Fuldintegreret opvaskemaskine
 • Højde: 82 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 55 cm
 • Antal programmer: 6 programmer

Siemens SN63HX60AE er et oplagt valg, hvis du leder efter en opvaskemaskine, der ikke larmer for meget. Den er i høj grad brugervenlig med sine mange smarte funktioner, der blandt andet indebærer muligheden for at kunne styre opvaskemaskinen via din smartphone.

Med Siemens SN63HX60AE får du en opvaskemaskine, der vil pryde ethvert hjem. Ikke fordi den nødvendigvis er smuk i sig selv, men fordi det er en fuldintegreret opvaskemaskine, der kan få monteret en front, der passer ind i det øvrige køkkens æstetik. Når først opvaskemaskinens låge har fået monteret sin front, vil den gå i ét med resten af køkkenet, og du vil derfor kun lægge mærke til opvaskemaskinen, når du har brug for den.

Det gælder også, når det kommer til lydniveauet. Siemens SN63HX60AE afgiver kun meget svage lyde, og det er derfor en oplagt opvaskemaskine at have stående i køkkenet, hvis du sætter pris på fred og ro. 

Siemens SN63HX60AE er en meget brugervenlig opvaskemaskine, der byder på mange smarte funktioner og programmer. Du kan for eksempel vælge det automatiske program, der selv vurderer, hvor meget vand og varme der skal bruges. Den har også to lynprogrammer, der hurtigt klarer opvasken ved enten 45 grader eller 65 grader. Og så har Siemens SN63HX60AE selvfølgelig et eco-program, der dog tager en del længere tid end ved mange andre lignende modeller.  

Siemens SN63HX60AE er også brugervenlig i kraft af, at den kan forbindes til din smartphone. Med Home Connect-appen får du adgang og kontrol over din opvaskemaskine, og du kan styre den uanset, hvor du er. Appen er tilgængelig for både iOS og Android.

Siemens SN63HX60AE byder også på en masse smarte funktioner, såsom AquaStop, DoseringsAssistent og Infolight. Funktionen VarioSpeed Plus er især praktisk, da den giver et skinnende resultat med op til 66% kortere opvasketid.

Fordele og ulemper ved Siemens SN63HX60AE

Fordele

 • God til at tørre
 • Afgiver kun meget svage lyde
 • Brugervenlig
 • Kan forbindes til din smartphone

Ulemper

 • Eco-programmet tager lang tid
 • Selvrensningsprogrammet kunne være bedre

Electrolux ESF5533LOX - kundernes favorit

 • Kunderne hos Test-diskmaskin.se giver den en samlet score på 4.5/5 stjerner.
 • Modellen får en kåring som den mest populære opvaskemaskine samt en rating på 4.5 ud af 5 stjerner af eksperterne.

Electrolux ESF5533LOX har klaret sig godt i en test foretaget af Produktguider.com. Her bliver den sammenlignet med fire andre modeller, og den bliver én af topscorerne. 

Også den svenske testside Test.se har bragt en test og bedømmelse af Electrolux ESF5533LOX. Her er den én af redaktionens udvalgte produkter, og den får den specielle kåring ”Miljøvenligt alternativ”. 

Eksperterne begrunder blandt andet kåringen med, at opvaskemaskinen har energimærkning A. 

Også svenske Handlasmart.se har givet modellen en positiv vurdering. Eksperterne kårer den til at være et ”Godt valg” blandt flere andre modeller. 

Mere om Electrolux ESF5533LOX

SPECIFIKATIONER

 • Materiale: Rustfrit stål

Med opvaskemaskinen fra Electrolux får du en model, der ikke koster en bondegård. Kvaliteten er generelt rigtig fin, dog uden at være markedets topkvalitet. 

Det betyder, at Electrolux ESF5533LOX har en god værdi for pengene. 

Derudover kommer modellen med den smarte AirDry-teknologi, der gør brug af naturlig luftføring til sidst, hvor den åbner lugen.

Det er et stort plus i praksis, fordi det tørrer tingene godt og naturligt, mens du samtidig sparer på dit forbrug af el.  

Electrolux ESF5533LOX vs. markedet

Electrolux ESF5533LOX adskiller sig fra lignende modeller ved sine smarte funktion og store popularitet. Både brugere og eksperter roser modellen, som du ovenikøbet får til en ganske lav pris. 

Et særligt plus ved maskinen er glasprogrammet, der er specielt udviklet til at passe godt på dine værdifulde og sarte glas. 

Samtidig kommer modellen med en praktisk AutoOff-funktion, som slukker maskinen kort tid efter endt opvask. 

Fordele og ulemper ved Electrolux ESF5533LOX

Fordele

 • AirDry
 • Glasprogram
 • Rimelig pris

Ulemper

 • Rimelig pris

Bosch SMU4HAW48S - præsterer godt på alle testparametre

Forbrugerrådet Tænk står bag en test af Bosch SMU4HAW48S, og eksperterne giver modellen ros. 

Især på det parameter, der handler om støjniveau, præsterer opvaskemaskinen godt. Her vurderer testpanelet den til ”Meget god”. 

Samlet set scorer produktet en rating på 70%, og eksperterne skriver, at den klarer sig godt på alle testparametre. Det gælder blandt andet vaske- og tørreevne, brugervenlighed og energiforbrug. 

 • EcoSilence Drive
 • Forskyl

Mere om Bosch SMU4HAW48S

SPECIFIKATIONER

 • Antal programmer: Seks programmer

Med Bosch SMU4HAW48S får du en pålidelig opvaskemaskine, som du kan købe til en lav pris. Modellen har et godt energi- og vandforbrug, hvilket gør den velegnet til den ressource bevidste forbruger. 

Derudover er den let at fylde, hvilket er et stort plus i praksis. Det gør det nemmere at bruge maskinen til daglig, og du sparer en del energi og tid. 

Arbejder du ofte hjemme, er Bosch SMU4HAW48S et godt valg. Maskinen er meget støjsvag, hvilket gør det muligt for dig at bevare dit fokus på arbejdet, selvom der er gang i en opvask. 

Modellen kommer med seks forskellige programmer, blandt andet et Eco-program. Du kan betjene maskinen fra din smartphone eller tablet ved hjælp af Home Connect-app’en. 

Bosch SMU4HAW48S vs. markedet

Bosch SMU4HAW48S adskiller sig fra andre maskiner på markedet, fordi den er billig og samtidig meget praktisk. 

Maskinen er især velegnet til dig, der gerne vil spare penge. Det skyldes, at selve prisen er lav, mens vand- og energiforbruget også er fint, så du også kan spare penge på den led. 

En praktisk fordel ved Bosch SMU4HAW48S er, at den er udstyret med AquaStop. Det giver dig en rar sikkerhed, fordi det beskytter mod vandskader. 

Fordele og ulemper ved Bosch SMU4HAW48S

Fordele

 • Energi- og vandforbrug er godt
 • Nem at fylde
 • Let at manøvrere og stille

Ulemper

 • Ikke topkvalitet

Endnu en opvaskemaskine og endnu en model fra Bosch. Denne opvaskemaskine går under navnet SMU2ITW04S, og den er en af de simplere maskiner.

Det er en underbygningsmodel, og det er derfor meningen, at man skal bygge den ind i køkkenet, og lade køkkenbordet fungere som maskinens topplade.

Mere om Bosch SMU2ITW04S

SPECIFIKATIONER

 • Type: Underbygning
 • Kapacitet: 12 kuverter
 • Niveau: 50 dB
 • Antal programmer: 4
 • Vandtank: Årligt vandforbrug 3300 liter

Den bliver leveret uden topplade, da denne er unødvendig. Denne opvaskemaskine er også en smule mindre end de andre på listen indtil videre, da kapaciteten kun er på 12 kuverter.

Maskinen kan dog stadig bruges af en mindre familie, uden at man skal vaske hver dag. En familie på 3 eller 4 kan henholdsvis fylde maskinen på ca. 4 og 3 dages forbrug.

Maskinen er også forholdsvis energivenlig, da den har energimærket E, hvilket er det 3. højeste på markedet. Modellen er derudover lydsvag, da den har et støjniveau på 50 dB, hvilket overdøjes af en almindelig samtale mellem to personer, som måler 60 dB.

Denne opvaskemaskine er simplere end andre opvaskemaskiner, og den har bl.a. kun 4 vaskeprogrammer. Maskinen klarer dog fint de mest almindelige opvaskekrav, og den har følgende programmer:

 • Normal 65 o C
 • Øko 50 o C
 • Glas 40 o C
 • Forskyl o C

Du har altså ikke mulighed for at køre et mere kraftfuldt program med denne opvaskemaskine, men den kan derimod snildt klare en almindelig hverdagsopvask og passe på dine skrøbelige glas med en mildere vask.

Du har også mulighed for at spare endnu mere på forbruget ved hjælp af øko-programmet. Oveni disse 4 opvaskeprogrammer, så har maskinen også en enkelt ekstrafunktion i form af VarioSpeed Plus.

Denne funktion gør det muligt at køre en opvask meget, meget hurtigere end normalt. Du kan faktisk spare helt op til 66% af skylletiden.

Opvaskemaskinen er udstyret med et VarioFlex kurvesystem, hvilket betyder, at du får den klassiske højdejusterbare overkurv med i prisen.

Denne overkurv er særdeles smart, hvis du har brug for at vaske høje tallerkener og glas, eller hvis du har store gryder og fade, der kræver mere plads i maskinen.

SMU2ITW04S har også den ikoniske EcoSilence Drive-motorteknologi, som mange Bosch-produkter har, hvilket gør den i stand til at køre med lavere støjniveau og på samme tid forbruge mindre energi.

Derudover har den også både AquaSensor og MængdeSensor, hvilket gør den i stand til at justere mængden af vand i forhold til mængden af opvask i maskinen.

Derudover har denne opvaskemaskine også AquaStop, som hjælper dig med at forhindre vandskader. Det fungerer således, at maskinen selv slukker for tilførslen af vand i tilfælde af lækage.

Slutteligt har denne opvaskemaskine også indikatorer, der kan informere dig, når det igen er tid til at fylde både salt og afspændingsmiddel på maskinen igen.

Fordele og ulemper ved Bosch SMU2ITW04S

Fordele

 • Simpel og energivenlig model med plads til 12 kuverter
 • AquaStop forhindrer eventuelle vandskader
 • AquaSensor og MængdeSensor begrænser vandforbruget
 • EcoSilence Drive-teknologi mindsker energiforbruget og støjniveauet
 • Højdejusterbar overkurv giver mulighed for at vaske høje tallerkener

Bosch g Siemens hører til de større mærker, når det kommer til opvaskemaskiner. Dog er der også en del andre mærker som f.eks. Miele eller Electrolux.

Sidstnævnte har lavet den næste model opvaskemaskine, som vi skal gennemgå. Her er tale om deres model med nummeret ESF5545LOW.

Mere om Electrolux ESF5545LOW

SPECIFIKATIONER

 • Type: Underbygning
 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Lydniveau: 44 dB
 • Antal programmer: 6
 • Vandtankskapacitet: Årligt vandforbrug 2775 liter

Denne model opvaskemaskine er en underbygningsmodel, hvilket betyder, at den skal bygges ind i køkkenet.

Skulle I have lyst til, eller behov for, at opvaske oftere end det, så kan I gøre det med god samvittighed. Denne opvaskemaskine har nemlig energimærket A. Det er markedets bedste, og du kan derfor forvente, at denne opvaskemaskine er meget effektiv i drift.

Maskinen har 6 opvaskeprogrammer, og den kan derfor klare alle vaskeopgaver, du måtte smide efter den. Disse programmer er som følger:

 • AutoFlex 45-70 o C
 • Økonomi 50 o C
 • Intensiv 70 o C
 • Kvik 60 o C
 • Skyl 45 o C
 • Glas 45 o C

Denne opvaskemaskine kan i øvrigt vaske dine glas og dit porcelæn skånsomt, da Glas-programmet er specielt udviklet til dette formål.

Derudover har du mulighed for at tilkøbe en vinglasholder, så disse også kan stå trygt og sikkert under vask. ESF5545LOW har desuden skridsikre Soft Spike-pigge, der sørger for, at dine glas og dit porcelæn ikke rykker sig under vask.

Autoflex-programmet er også meget smart, det selv kan bestemme vasketemperatur, alt efter mængden af opvask og snavs herpå.

Foruden at have et Kvik-program, så får du også adgang til en TimeSaver-funktion, som kan skære betydeligt ned på vasketiden på dine programmer, men den er især smart, hvis du har glemt at vaske, inden du f.eks. får gæster, eller hvis du har en masse bestik og service, du skal have vasket på kort tid.

Du kan også være sikker på, at dit bestik og service er helt tørt efter endt vask, da opvaskemaskinen er udstyret med AirDry-teknologi. Fordi denne teknologi lufttørrer indholdet, så kan du også spare energi i sammenligning med andre opvaskemaskiners tørrefunktioner.

Hvis du oplever, at noget af dit service har en tendens til at være vådt, selv med AirDry-teknologien, så kan du også slå XtraDry-funktionen til. Denne funktion skruer op for tørrekraften, så du kan være helt sikker på, at dit bestik og service er 100% tørt.

Hvis du har behov for at planlægge en udskudt opvask, så kan dette også lade sig gøre. Maskinen er nemlig udstyret med timer-funktion, der gør det muligt at programmere en forskudt start, hvis du nu skulle have brug for at time opvasken således, at du kan tømme den, når du f.eks. kommer fra job eller vågner.

Fordele og ulemper ved Electrolux ESF5545LOW

Fordele

 • Meget energivenlig underbygningsopvaskemaskine
 • 6 programmer klarer alle vaskeopgaver uden problemer
 • Kapacitet på 13 kuverter passer fint til en familie på 4 personer
 • AirDry- og XtraDry-funktionerne sørger for helt tørt indhold efter endt vask
 • Lydsvag model med støjniveau på 44 dB

Sådan vælger du den helt rigtige opvaskemaskine til netop dine behov

Forskellen mellem maskinvask og almindelig opvask

Godt at vide om opvaskemaskiner og tilbehør

Du har måske før tænkt; ”hvorfor skal jeg overhovedet have en opvaskemaskine? Det må da være billigere at vaske op i hånden? Jeg kan sikkert også rengøre mit service lige så godt?”.

Dette passer dog ikke helt. Der er store forskelle på maskinvask og opvask i hånden. Vidste du f.eks., at du faktisk kan spare penge ved at bruge en opvaskemaskine frem for at vaske op i hånden? Dette skyldes, at opvaskemaskiner bl.a. genbruger noget af det vand, som de anvender til maskinvask.

I gennemsnit bruger en opvaskemaskine ca. 13 liter vand, og hvis du sætter dette op imod mængden af vand, som du skal bruge på at vaske en tilsvarende mængde service, så vinder opvaskemaskinen.

Opvaskemaskiner er selvfølgelig lavet for at gøre dit liv så let som muligt.

Derfor ved du sikkert også, at opvaskemaskinen ikke kun kan spare dig for en masse penge, men derimod også en masse tid. Dette regnestykke er dog noget lettere end det førnævnte, men netop fordi en opvaskemaskine kører af sig selv, kan du spare en masse tid på en tilsvarende opvask i hånden.

Denne tid kan du bruge på meget andet, og det kan derfor også være en god investering til dagligdagen. Dette er især en god idé, hvis du f.eks. har en stresset eller travl dagligdag, da du i stedet kan bruge tiden på at stresse ned eller selvforkælelse.

Når det kommer til effektiviteten, så kan det godt være, at du har en idé om, at du er lige så effektiv som en opvaskemaskine. Jo vidst, du har nok mange års øvelse fra studietiden eller andre steder, men opvaskemaskinerne er bygget til at være effektive rengøringsmaskiner.

Opvaskemaskiner bruger i forvejen meget varmere vand, end du vil kunne anvende i en håndopvask. Derudover fjerner de langt bedre snavs, og de sørger tilmed for at tørre indholdet ordentligt.

Opvaskemaskiner lufttørrer nemlig bestik og service, hvilket er en langt renere proces, end at genbruge et beskidt viskestykke.

Opvaskemaskinerne har desuden en masse programindstillinger, der gør det muligt for dem at tage forbehold for skrøbeligt indhold ved at vaske mere nænsomt eller skrue op og ned for temperaturen efter behov.

Opvaskemaskiner har også den fordel, at de anvender opvasketabs eller andet opvaskemiddel, som er beregnet maskinvask. Disse rengøringsmidler bliver specialfremstillet til maskinvask, og det bliver derfor svært at konkurrere med almindeligt opvaskemiddel.

Du har sikkert også prøvet at fjerne meget stridige pletter eller fedtrester på dit service. Det kan til tider være næsten umuligt at få af, og du kan med fordel overlade dette stykke arbejde til din opvaskemaskine.

Opvasketabs og opvaskemiddel til opvaskemaskiner kan lettere løsne disse fedtrester og pletter, og du behøver derfor ikke bruge unødvendige kræfter på det.

Du kan dog med fordel vaske op i hånden, når det kommer til bestemte stykker service. Du kan f.eks. med fordel vaske køkkengrej i træ og dyre knive op i hånden, da disse ikke har godt af maskinvask.

Trægrejet risikerer at miste deres flotte farve, fordi især oliebehandlet trægrej får trukket olien ud af træet ved maskinvask.

De dyre knive risikerer at ruste gennem længere tids maskinvask, og du kan derfor bedst passe på disse ved at vaske op i hånden.

Dog vil det altid variere mellem de bestemte modeller, om de tåler maskinvask eller ej. Du bør derfor spørge ind til dette ved køb af dit udstyr, eller orientere dig i den medfølgende manual til udstyret.

Se også Opvaskemaskine Test 2020 – Se de bedste opvaskemaskiner – Testvinder guide skrevet af forbrugsguiden.dk.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Du har nu fået kendskab til en masse produkter på markedet. Derfor har du måske også en god idé om, hvilken type opvaskemaskine du kunne tænke dig.

Inden du bestemmer dig, så kan du dog med fordel få flere gode informationer i dette afsnit, hvor du kan blive præsenteret for vigtige kvaliteter og andre gode opvaskefunktioner, som kan være afgørende for dit valg af opvaskemaskine.

Der er flere spørgsmål, som du bør stille dig selv inden valget af opvaskemaskine. Du bør først og fremmest tænke over, hvor ofte man vil anvende opvaskemaskinen. Hvis man eksempelvis har en stor familie på 4-6 personer, så kan man godt se frem til hyppig anvendelse af opvaskemaskinen.

Vil man hellere bruge opvaskemaskinen fra tid til anden, som f.eks. hvis man har gæster, så kan man med fordel overveje, om det er nødvendigt med stor kapacitet eller ej.

De fleste familier og husstande i Danmark har opvaskemaskiner, og disse kører jævnligt. Derfor har du selvfølgelig også mulighed for at købe en opvaskemaskine med lille eller stor kapacitet.

Du bør desuden overveje, om dit service er meget almindeligt i form, eller om det er større eller mere specielt i form. Hvis sidstnævnte passer på dit bestik og service, så kan du overveje at få en opvaskemaskine med stor kapacitet og et stort vaskerum.

Har du meget almindeligt bestik og service, så kan du nøjes med en almindelig opvaskemaskine, men du kan med fordel købe en med 3 ”hylder”, nemlig én hylde til bestik, én til glas og andet udstyr samt én til tallerkener og større stykker service.

På denne måde får du også nemmere ved at tømme opvaskemaskinen igen, da du har mulighed for at sortere dit bestik, dine glas og dine tallerkener for sig.

Kapaciteten betyder meget. Men hvordan måler man egentlig kapacitet? I vores produktgennemgang bliver kapaciteten beskrevet som antal kuverter.

Det er antallet af kuverter, du skal kigge på, når du vælger opvaskemaskinens kapacitet. Hvis I kun bor 2 sammen, så kan i med fordel nøjes med en opvaskemaskine med plads til 6-8 kuverter.

Er I derimod en større familie på 4 eller flere personer, så skal i nok op på en 13-16 kuverter, da I ellers skal have opvaskemaskinen til at køre næsten dagligt. Med en kuvertstørrelse på 16 kuverter, så kan I derimod nøjes med at køre opvaskemaskinen hver 4. dag.

Selvom du bør have opvaskemaskinens kapacitet med i dine overvejelser, så skal det også kunne lade sig gøre, at få opvaskemaskinen til at passe ind i køkkenet.

Du bør derfor overveje, hvilken størrelse opvaskemaskine, der kan passe ind i dit køkken. Du kan med fordel købe en mere kompakt model, hvis dit køkken er meget småt.

Det kan også være, at du må tage til takke med en mindre kapacitet, for at få opvaskemaskinen til at passe.

Når du vælger opvaskemaskine, så skal du også være opmærksom på energimærket. Du har sikkert lagt mærke til, at de udvalgte produkter havde energimærker.

Disse bestemmer, hvor meget energi maskinen bruger, og du bør som minimum forsøge at få fat i en opvaskemaskine med energimærket C. Jo bedre energimærke, jo flere penge kan du spare på strøm og vand til maskinen.

Du skal også tage stilling til, hvor larmende din nye opvaskemaskine må være. Dette er særligt vigtigt i tilfælde, hvor køkkenet er tæt på f.eks. soveværelser eller andre rum, hvor lyden kan være generende.

Det er nemlig muligt at anskaffe sig støjsvage modeller, hvis dette er nødvendigt. Er dette ikke en nødvendighed, så kan du med fordel se bort fra denne detalje.

En vigtig ting at tage stilling til, i forbindelse med køb af en ny opvaskemaskine, er de mange forskellige vaskefunktioner. Du bør overveje, hvilke funktioner du ønsker at have adgang til, for at finde den helt rigtige opvaskemaskine.

Mange opvaskemaskiner har flere funktioner såsom Auto, Eco eller forskyl. Du har også ved enkelte opvaskemaskiner mulighed for at indstille en forsinket start eller halvere vasketiden. Alt efter dine behov, bør du se nærmere på de enkelte maskiners funktioner og have disse med i overvejelserne.

Har du børn, så bør du også overveje at købe en opvaskemaskine med lås på, så de små ikke kommer til at pille ved maskinen ved et uheld.

Det kan især være farligt, hvis de får den åbnet midt i en vask, da de risikerer at få meget varmt vand sprøjtet på sig. Du kan enten forhøre dig om dette i butikkerne eller læse nærmere på maskinens specifikationer online.

Sidst, men ikke mindst, bør du være opmærksom på opvaskemaskinens design.

Hvis du er ligeglad med designet, så er det selvfølgelige også nemmere at vælge en maskine, men går du op i at have et overordnet farvetema eller bestemt designtema i dit køkken, så skal dette også med i overvejelserne.

Mange maskiner har et diskret design, mens andre er designet til at være en del af køkkenets overordnede look. Du kan derfor overveje, om din nye opvaskemaskine kan fås i flere farver eller et design, der passer til dit køkken derhjemme

Du har sikkert hørt, at man anvender afspændingsmiddel og salt i opvaskemaskiner. Men ved du hvorfor? Og ved du, hvad forskellen er på en underbygningsmodel eller en integrerbar model?

I dette afsnit har vi samlet en masse gode informationer om opvaskemaskiner, så du kan være helt sikker på, at du er grundigt forberedt og informeret om opvaskemaskiner.

Afspændingsmiddel
Man anvender afspændingsmiddel for at forbedre tørringsprocessen i opvaskemaskinen. Afspændingsmiddel blødgør nemlig vandet, hvilket reducerer overfladespændingen i vandet.

Dette gør, at vandet ikke efterlader små dråber på både bestik og service, og på denne måde kan du undgå de små striber og pletter, som disse vanddråber kan lave på din opvask.

Derudover bør du være opmærksom på, at afspændingsmiddel og salt ikke giver den optimale effekt ved første opvask, men derimod ved ca. tredje opvask.

Salt
Salt anvendes også i opvaskemaskiner for at hjælpe med at blødgøre vandet. Processen, hvorpå saltet virker, er en længere og kringlet forklaring, og du kan nøjes med at vide, at saltet er med til at give et renere og klarere resultat efter endt vask.

Grunden til at du ikke oplever, at saltet ligger inde i maskinen efter endt vask, er at saltet ryger med ud sammen med det resterende skyllevand. Derudover er opvaskesalt meget større end almindeligt fint salt, hvilket gør, at saltflagerne kan opløses langsommere.

Hvis man anvendte fint opvaskesalt, ville dette kunne blokere blødgøringsdelen i maskinen.

Derudover bør du være opmærksom på, at afspændingsmiddel og salt ikke giver den optimale effekt ved første opvask, men derimod ved ca. tredje opvask.

Energimærke
Når man vælger opvaskemaskine, så skal man kigge efter flere ting.

Heriblandt er energimærket især vigtigt. Mange ved allerede, hvad energimærket er, men for dig, der ikke ved det, kan du få en forklaring her. Energimærket er en indikator for, hvor meget energi en opvaskemaskine bruger.

Det fortæller også noget om, hvor miljøvenlig opvaskemaskinen er. Energimærkerne har en skala, hvor den laveste karakter er D, og den højeste karakter er A.

Du bør derfor også lede efter en opvaskemaskine, der har så høj en energimærke-karakter som muligt. Det kan også bedre betale sig at investere i en mere energibesparende og miljøvenlig opvaskemaskine, da du vil kunne opleve mindre elregninger.

Energimærket bliver tildelt opvaskemaskinerne efter den antagelse, at du vasker ca. 280 gange om året. Hvis du ved, at du vasker mindre end dette tal, så kan du sagtens klare dig med en opvaskemaskine med et lavere energimærke.

De forskellige typer opvaskemaskiner
Når du kigger på opvaskemaskiner, så vil du uden tvivl støde på disse ord; integrerbar, underbygning og fritstående. Disse indikerer, hvilken type opvaskemaskine, du kigger på.

Der er nemlig forskel på disse typer, og det kan have stor betydning for dig, om du skal have den ene eller den anden.

Nogle opvaskemaskiner er desuden lettere at integrere i hjemmet, og derfor vil enkelte typer passe bedre til dit køkken end andre. Nedenfor kan du se en oversigt over de forskellige typer samt deres fordele og ulemper.

Fritstående opvaskemaskine
De fritstående opvaskemaskiner er langt de nemmeste at installere i dit køkken, da de stort set kun kræver et strømstik og en vandforsyning for at virke.

Modsat de integrerbare opvaskemaskiner eller underbygningsmodelllerne, så skal du ikke tage hensyn til, hvorvidt opvaskemaskinen skal bygges ind i køkkenet eller ej. Du kan nøjes med at stille den, hvor der nu er plads, og herfra kan den virke for sig selv.

Disse modeller er typisk den billigste type opvaskemaskine, og du kan derfor få dem til langt færre penge.

Dog skal du være opmærksom på, at fritstående opvaskemaskiner ofte kan se malplacerede ud, da de ikke bliver en del af køkkenet på samme måde, som de to andre typer gør. Det kan derfor være svært at finde en fritstående opvaskemaskine, som også passer ind i dit overordnede køkkentema.

Fordele

 • Let og hurtig installation
 • Ingen pladsbegrænsning, da de kan placeres, hvor end der er plads
 • Oftest billigere end de andre typer opvaskemaskiner

Ulemper

 • Sværere at tilpasse det overordnede køkkentema
 • Kan ikke ”gemmes væk” i modsætning til andre typer opvaskemaskiner
 • Sværere at integrere i et lille køkken, hvor der ikke nødvendigvis er plads til en fritstående model

Integrerbar opvaskemaskine

Integrerbare opvaskemaskiner kræver mere arbejde at få på plads i køkkenet, fordi de netop skal integreres. Dette betyder, at de som oftest kommer uden side- og topplader, da disse vil blive udgjort af både køkkenbordet og køkkenskabene på hver side af opvaskemaskinen.

De kommer også uden frontplade, da du selv skal montere denne. Dog er integrerbare opvaskemaskiner lettere at få til at passe ind i køkkenet, da de nærmest gemmes væk, og du kan med fordel anvende samme slags køkkenlåge til opvaskemaskinen, som du har brugt til dine andre køkkenskabe.

På denne måde skiller din opvaskemaskine sig ikke ud, og du kan få et mere stilrent køkken.

Fordele

 • Vælg selv udseende til opvaskemaskinen ved at montere egen frontplade
 • Diskret type opvaskemaskine, da den kan ”gemmes væk” bag samme design som dine køkkenskabe
 • Større fleksibilitet i sammenligning med fritstående modeller

Ulemper

 • Som oftest dyrere modeller end de fritstående
 • Mere besværlig installation
 • Du kan opleve at skulle have ny model opvaskemaskine, hvis delene går i stykker og modelserien er udgået

Underbygningsopvaskemaskine
Denne type opvaskemaskine minder meget om de integrerbare, idet de skal integreres i køkkenet. Denne type kommer dog med egen front, og du skal derfor ikke selv montere sådan en.

Denne type kommer uden topplade, da dit eksisterende køkkenbord skal udgøre denne. Denne type vil typisk også være dyrere end de fritstående modeller, men de kan være lettere at tilpasse det overordnede køkkentema.

Fordele

 • Kommer med egen front i modsætning til integrerbare modeller
 • Lettere at tilpasse køkkenets tema
 • Kræver ikke meget plads at integrere i køkkenet

Ulemper

 • Dyrere type opvaskemaskine i sammenligning med de fritstående modeller
 • Du kan ikke selv vælge front, da denne følger med maskinen
 • Installation er mere besværlig i sammenligning med de fritstående modeller

Når man endelig har anskaffet sig en opvaskemaskine, så gælder det om at vedligeholde den, så den kan holde i mange år.

Det er dog ikke ualmindeligt, at mange oplever enten dårlig lugt, slørede, uklare glas eller andre problemer med maskinerne fra tid til anden.

Hvis du ikke finder det særligt sjovt, at tage opvasken så anbefaler vi at lytte til musik, mens man fylder den. Det kan både være gennem headset, eller via højtalere, det kommer helt an på dig!

Vi har her samlet en række gode råd, så du kan være på forkant med almindelige problemer, der måtte opstå med din opvaskemaskine.

Det er vigtigt at huske at rengøre sin opvaskemaskine. Det er især vigtigt, hvis du/I er mindre gode til at rengøre bestik og tallerkener, inden det ryger i opvaskemaskinen.

Eventuelle madrester forsvinder nemlig ikke bare på magisk vis, men de sætter sig derimod fast i bunden af opvaskemaskinen. Du kan med fordel komme dette til livs, ved at huske at børste tallerkener og bestik af med en opvaskebørste, inden dette kommer i opvaskemaskinen.

 Selvom du anvender opvaskebørster, så vil du stadig kunne finde madrester i maskinen fra tid til anden. Du skal derfor også huske at tømme filtret for madrester og andet snavs ca. en gang om måneden.

Skulle du alligevel gå hen og opleve dårlig lugt fra opvaskemaskinen, så kan du forsøge dig med eddike og varmt vand. En halv liter eddike og en maskinvask på højeste temperatur kan nemlig gøre underværker for din maskine.

Denne kombination kan fjerne de værste lugte og andet madspild, og du kan endda med fordel sætte eventuelt kalkslørede glas i maskinen, mens den kører, da eddike også kan fjerne kalkpletter.

Eddike-tricket kan også være dig behjælpeligt, hvis du bor i et område med meget kalkholdigt vand, da du så vil opleve, at maskinen kalker til i ny og næ.

En anden løsning til at afkalke en opvaskemaskine er at anvende citronsyrepulver. Dette kommes i beholderen, hvor du normalt putter vaskemiddel i, og herefter startes opvaskemaskinen.

En anden løsning til at komme den dårlige lugt til livs, er at lade opvaskemaskinen køre en omgang uden bestik og service i.

Temperaturen bør som minimum være 60 grader, da det er her, bakterier og andet snavs elimineres. Denne tomme vask kræver dog vaskemiddel, og du kan med fordel købe speciallavet vaskemiddel til en sådan maskinvask.

Din opvaskemaskine har også gummilister hele vejen rundt, og disse kan også være med til at afgive dårlig lugt. Sørg for at rengøre disse grundigt, når du tjekker filtret.

Skulle ingen af disse råd hjælpe din maskine af med den dårlige lugt, så kan det være, at du bør forhøre dig hos en professionel. Du kan eventuelt bestille tid hos en VVS’er, så du får en fagkyndig med indover.

En VVS’er kan i øvrigt også hjælpe dig med at tjekke, om vaskevandet har den rigtige temperatur. Som regel siger man, at vandet bør have en minimumstemperatur på 49 grader, da det er her, madrester opløses.

Hvis du oplever, at dine glas får et tåget udseende, så kan dette være et tegn på, at de er skadet af afspændingsmiddel og opvaskemiddel.

Du kan dog i mange tilfælde slippe af med dette, ved at lægge dine glas i en blanding af varmt vandt og eddikesyre. 1 liter varmt vand blandes med ca. 2 dl 32% eddikesyre, og denne blanding skulle kunne hjælpe med at gøre dine glas pæne igen.

Det skal dog nævnes, at ikke alle glas kan reddes, hvis de er tilstrækkeligt skadet. Glaspest kan også forekomme på dine glas. Glaspest opstår, når du vasker dine glas på for høje temperaturer.

Det er også derfor, at mange glasprogrammer vasker på 40 grader frem for højere temperaturer. Man kan i mange tilfælde komme af med glaspest, ved at fylde opvaskemaskinen med citronsyre og vaske glassene på højere temperaturer.

Alle forældre kender til det. Man står og skal til at starte en vask, og så vader sønnen ind med fodboldstøvler på, eller med et beskidt løbehjul. Hvis du mangler det rette udstyr til at fjerne denne form for snavs, så anbefaler vi at læse vores artikler om damprensererobotstøvsugere og ordinære støvsugere!

Hvad må komme i opvaskemaskinen?

Som oftest vil langt de fleste af dit bestik og service kunne tåle maskinvask. I nogle tilfælde, vil du dog kunne opleve, at maskinvask er en dårlig løsning. Dette gælder især for udstyr i træ, krystalglas og knive.

Dine træskårne skeer og andre redskaber tåler oftest ikke maskinvask. Dette skyldes, at mange træredskaber er oliebehandlede, og olien vil gennem maskinvask blive trukket ud af træet. Dette efterlader redskabet med et kedeligt look, og du kan desuden risikere, at træet bliver skævt.

Krystalglas må som tommelfingerregel aldrig gå i opvaskemaskinen, da disse er alt, alt for skrøbelige til maskinvask. Disse vil uden tvivl gå i stykker under maskinvask, bl.a. grundet en kombination af varmt vand og opvaskemiddel.

Gode knive er som oftest det redskab, som man bør værne mest over. Derfor er det også vigtigt at huske på, at knive bør vaskes op i hånden, da maskinvask kan være alt for hårdt ved dine knive.

Du kan endda risikere at disse ruster, og du skal i værste tilfælde investere i helt nye knive. Dette kan især blive en dyr omgang, hvis man har dyre knive eller knive i høj kvalitet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Vi har citeret Tænk, fordi deres eksperter har testet vores omtalte Bosch SMU6ZDI76S, Bosch SMU4HAI48S og Bosch SMU4HAW48S. 

Opvaskemaskinerne er blevet vurderet på en række overordnede parametre. Det gælder tidsforbrug, støj, brugervenlighed, vand- og energiforbrug samt vaske- og tørreevne. 

De tre Bosch-modeller klarer sig godt, og især Bosch SMU6ZDI76S får ros. Testpanelet fra Tænk kårer modellen til testvinder og giver den en høj score. 

Testen er opdateret den: 2. februar 2021

Du kan se testen her 

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Magasinet har foretaget tests af Bosch SMU6ZDI76S og Bosch SMU4HAI48S, som vi omtaler. Eksperterne har kigget på adskillige faktorer i deres vurdering af maskinerne. Det gælder blandt andet tid, støj, miljø, håndterbarhed og vaskeevne. 

Begge modellerne klarer sig godt, og især Bosch SMU6ZDI76S udmærker sig. Eksperterne kårer den til testvinder blandt de i alt 96 maskiner, og de giver den bred ros. 

Du kan se testen her 

Kopsmartare.com

Kopsmartare.com er en hjemmeside, hvor du finder en masse tests af mange forskellige former for produkter. Det gælder opvaskemaskiner, kameraer, printere og meget mere. 

Websidens eksperter har bragt en test af Bosch SMV8YCX01E. I testen vurderer eksperterne fem forskellige maskiner, der er blevet nøje udvalgt på baggrund af testresultater og rapporter. 

Af de fem modeller bliver Bosch SMV8YCX01E kåret til testvinder, og den får en højere rating end de andre opvaskemaskiner på listen. 

Testen er opdateret den: 24. marts 2021

Du kan se testen her 

Produktguider.com

Produktguider.com er en dansk hjemmeside, som bringer vurderinger, tests og sammenligninger af mange forskellige produkter. Det drejer sig blandt andet om produktet indenfor kategorier som sportsudstyr og køkkengrej. 

Eksperterne fra Produktguider.com har bragt en test og bedømmelse af Electrolux ESF5533LOX. Modellen står på en liste sammen med fire andre opvaskemaskiner, der er nøje udvalgt af eksperterne. 

Electrolux ESF5533LOX bliver udnævnt til den mest populære maskine, og den får en høj score af testpanelet. 

Testen er opdateret den: 18. maj 2021

Du kan se testen her 

Test.se

Test.se er en svensk hjemmeside, der er anerkendt og indhenter testresultater for diverse produkter fra flere kilder. På siden finder du viden om og vurderinger af alt fra boligtilbehør til køkkenudstyr.

Electrolux ESF5533LOX er blevet testet af eksperterne fra den svenske hjemmeside. De har sammenlignet tre forskellige modeller på flere parametre, heriblandt støjniveau, energimærkning og antallet af kuverter. 

Electrolux ESF5533LOX får ros af eksperterne, der er meget positivt stemte. I deres konklusion skriver de, at maskinen er miljøvenlig og energieffektiv på samme tid. 

Testen er opdateret den: 3. marts 2021

Du kan se testen her 

Handlasmart.se

Handlasmart.se er en svensk hjemmeside, hvis formål er at hjælpe forbrugere til at købe produkter på et godt og oplyst grundlag. På websiden kan du finde testresultater, information om diverse produkter og meget andet. 

Electrolux ESF5533LOX er blevet vurderet af testpanelet fra Handlasmart.se. Eksperterne giver modellen en positiv vurdering, og de kalder maskinen et godt valg. 

I konklusionen skriver de blandt andet, at et plus ved maskinen er, at den har en stor kapacitet. De 

fremhæver også den smarte AirDry-teknologi, som opvaskemaskinen er udstyret med.  

Testen er opdateret den: 26. februar 2021

Du kan se testen her 

Anbefaler.com

Anbefaler.com er en norsk webside, som vurderer og sammenligner forskellige produkter og kårer testvindere inden for kategorierne som hvidevarer og husholdningsprodukter.

Vi har valgt at citere Anbefaler.com, fordi deres eksperter har foretaget en test og bedømmelse af Miele G7107SCU XXL. 

Modellen præsterer godt, og eksperterne kårer den til testvinder. De skriver i konklusionen, at de især er vilde med det QuickPowerWash-system, som maskinen er udstyret med. 

Med systemet kan du køre en fuld vask igennem på bare 58 minutter, og det ser testpanelet som en klar fordel ved Miele G7107SCU XXL. 

Du kan se testen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk giver Siemens SX736X19NE en samlet testscore på 82%, og den opnår på samme tid klassifikationen ”Best Buy”. Den får især ros for sine evner til at rengøre og tørre i løbet af én cyklus, dens effektive automatiske programmer og eco-programmer, og hvor nemt det er at fylde sine tallerkener og service i.

Anmeldelsen er udført i marts 2019
Du kan læse hele anmeldelsen her

Google Shopping

Google Shopping blev lanceret i 2002, hvor tjenesten til at starte med gik under navnet ”Froogle”. Sidenhen er det blevet en integreret del af dét at shoppe på internettet, og med Google Shopping får du mulighed for at søge efter produkter på online shoppingwebsteder og sammenligne priser mellem forskellige leverandører.

Produktet Siemens SX736X19NE opnår en samlet brugerbedømmelse på 4,7 ud af i alt 5 stjerner. Bedømmelsen baserer sig på mere end 550 forskellige anmeldelser, og den får ros for at kunne styres med en smartphone, for at være lydløs, og for at være designet på en simpel måde. En bruger skriver blandt andet: ”Opvaskemaskinen er superteknologisk med 3 kurve og en fremragende kapacitet.”

Produktet Bosch SMU6ZCW01S opnår en samlet brugerbedømmelse på 4,6 ud af i alt 5 stjerner. Bedømmelsen baserer sig på mere end 150 forskellige anmeldelser, og brugerne er enige om, at opvaskemaskinen imponerer med sit lave lydniveau, med sine gode resultater ved de automatiske programmer, og med Home Connect-funktionen. En bruger skriver blandt andet: ”Opvaskemaskinen har været i næsten daglig brug i cirka en måned.”

Du kan læse alle anmeldelserne af Siemens SX736X19NE her
Du kan læse alle anmeldelserne af Bosch SMU6ZCW01S her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Den svenske hjemmeside Råd & Röns mission er at hjælpe sine læsere med at træffe kloge valg, der sparer tid og penge. Test og anmeldelser udføres af professionelle og akkrediterede laboratorier, og de køber altid alle produkter selv i butikkerne for at sikre, at det, de tester, er det samme som det, forbrugere får tilbudt. 

Råd & Rön giver Siemens SN63HX60AE en samlet bedømmelse på 67 ud af 100, og den scorer især toppoint, når det kommer til lydniveauet (36 dB), vaskefunktionen og det samlede kvalitetsindtryk. Den scorer en lavere bedømmelse, når det kommer til parameteret ”tid”, da hovedprogrammet varer 2 timer og 6 minutter, mens miljøprogrammet varer 4 timer og 46 minutter.

Anmeldelsen af er udført den: 24. marts 2021
Du kan læse hele anmeldelsen her

FAQ

Hvilket opvaskemaskine brand er det bedste?
Der er mange gode opvaskemaskine brands på markedet, men ét af de absolut bedste er Bosch. Brandet er kendt for at lave mange forskellige typer af værktøj og husholdningsmaskiner, men de har alle det tilfælles, at de er lavet i en høj kvalitet og indeholder mange praktiske egenskaber.
Når du skal vælge en opvaskemaskine, så bør du tænke over, hvor stor en kapacitet opvaskemaskinen skal have. Det er vigtigt, at opvaskemaskinens kapacitet nogenlunde matcher det behov, som din husstand har, sådan at der ikke kommer til at gå for kort eller for lang tid mellem hver vask.
Hvilken opvaskemaskine er den bedste under 3000 kr?
En af de bedste opvaskemaskiner, som du i øjeblikket kan købe til under 3000 kr., er modellen Electrolux ESF5545LOW. Opvaskemaskinen bliver rost for, at den er meget energivenlig, samtidig med at den indeholder hele seks forskellige programmer. Dertil har den en kapacitet på 13 kuverter.
Hvor lang tid bør en opvaskemaskine holde?
Når du køber en helt ny opvaskemaskine, så bør den kunne holde et sted mellem 7 og 12 år, førend den skal skiftes ud. Opvaskemaskinens levetid vil dog blive påvirket af, hvor ofte du brugere maskinen, såvel som hvordan og hvor meget du sørger for at vedligeholde den.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bosch SMU6ZCW01S

Bosch SMV8YCX01E

Bosch SMU6ZDI76S

Siemens dishwasher SN436W00CS

Miele G7107SCU XXL

Bosch opvaskemaskine SMU46CI02

Siemens SN436S05IS

Bosch SMV45AX00E

Siemens SN636X02AE

Miele G 4263 VI

Bosch SMV68MD02E

Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S

AEG FFB83730PW

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme