De 17 bedste opvaskemaskiner: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 01.12.2021

Når man skal have ny opvaskemaskine, så er der mange ting, som man bør være opmærksom på. For medmindre du i forvejen har prøvet kræfter med indkøb af sådan en maskine, så er der med garanti en masse informationer, som du ikke kender til.

Forbrugertest, opvaskemaskine
Vi samler anmeldelser, tests, ekspertråd og priser. Vores guides er baseret på research og tredjepartsforbrugertests. Vi betragter kundernes anmeldelser som testresultater – i vores optik er det den bedste test af et produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere om vores metode og research team her.

Der findes rigtig mange forskellige opvaskemaskiner på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste opvaskemaskiner, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Forbrugertest, opvaskemaskine

forbruger-test.dk

4.67 24

Bosch SMU6ZDI76S – Testvindende og støjsvag opvaskemaskine

Bosch SMU6ZDI76STestresultater

Forbrugerrådet Tænk har testet Bosch SMU6ZDI76S, som klarer sig fremragende og bliver kåret til testvinder. 

Modellen ender med en samlet rating på 75%, og eksperterne roser opvaskemaskinen på flere områder. 

Især tørreevnen høster anerkendelse, og Tænks eksperter vurderer den til ”Meget god”. Det samme gør sig gældende for et andet vigtigt parameter i form af støj. 

Til gengæld er testpanelet ikke imponeret over tidsforbruget, der bliver bedømt til ”Under middel”. 

Også svenske Råd & Rön er imponerede over modellen. I en test af 96 forskellige opvaskemaskiner scorer Bosch SMU6ZDI76S højest med en rating på 75/100 og bliver testvinder. 

Se priser og tilbud på Bosch SMU6ZDI76S her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Bosch SMU6ZDI76S

Opvaskemaskinen fra Bosch er kendetegnet ved at have en rigtig god tørreevne. Det er et stort plus for dig i praksis, fordi du på den måde ikke selv skal bruge unødig tid og energi på at tørre alle tingene af. 

Derudover er maskinen meget stille, så du nemt kan koncentrere dig om arbejde eller læsning, selvom den er i gang. 

Den er desuden ganske rummelig med plads til 13 standardkuverter, og den har seks programmer. 

En praktisk funktion ved Bosch SMU6ZDI76S er, at den er udstyret med EmotionLight. Det er en indvendig belysning, der gør det let for dig at overskue, hvordan du kan udnytte pladsen bedst muligt. 

Bosch SMU6ZDI76S vs. markedet

Bosch SMU6ZDI76S skiller sig ud på markedet ved sine unikke testresultater og høje kvalitet. Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön har modellen som deres testvinder, og det er ikke tilfældigt. 

Modellen egner sig især godt til dig, der er på udkig efter noget af markedets bedste kvalitet, og som er parat til at betale, hvad det koster. 

Fordele 

 • A
 • Rigtig god tørreevne
 • Meget stille
Ulemper

 • Høj prisklasse

Udvalgte specifikationer

 • WiFi
 • Bredde: 60 cm
 • Seks forskellige programmer
 • Zeolith-tørring

Bosch SMU4HAI48S opvaskemaskine – god værdi for pengene

Bosch SMU4HAI48S opvaskemaskineTestresultater

Bosch SMU4HAI48S har klaret sig godt i en test foretaget af svenske Råd & Rön, hvor den bliver topscorer. Eksperterne vurderer opvaskemaskinen til en score på 70 ud af 100 point. 

Modellen får især ros for det lave støjniveau, og testpanelet anerkender også det lave energiforbrug. 

Forbrugerrådet Tænk har også foretaget en test af maskinen, der igen bliver topscorer. Eksperterne giver den en samlet rating på 70%, hvilket er i toppen af de testede produkter. 

Her lægger testpanelet vægt på, at Bosch SMU4HAI48S er meget støjsvag, og at tørreevnen er ”Meget god”. Til gengæld vurderer eksperterne, at tidsforbruget på eco-programmet er dårligt. 

Se priser og tilbud på Bosch SMU4HAI48S opvaskemaskine her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Bosch SMU4HAI48S opvaskemaskine

Om Bosch SMU4HAI48S

Med Bosch SMU4HAI48S får du en støjsvag opvaskemaskine, og det er en stor fordel. Fordi den er stille, kan du sagtens tænde den, selvom du arbejder hjemme og skal fokusere. 

Derudover har modellen et godt energiforbrug med energimærkning B. Det gør opvaskemaskinen til et oplagt valg for dig, der gerne vil spare lidt penge på elregningen.  

En smart funktion ved Bosch SMU4HAI48S er, at du kan betjene den via Home Connect-app’en. På den måde kan du nemt styre opvaskemaskinen fra din smartphone eller tablet. 

Det er med til at gøre modellen brugervenlig, hvilket er et klart plus i praksis. 

Bosch SMU4HAI48S vs. markedet

Maskinen fra Bosch adskiller sig fra andre opvaskemaskiner, fordi den på én gang har gode testresultater, er stille og energibesparende. 

Derudover er den nem for dig at styre med Home Connect-appen, hvilket gør brugeroplevelsen god. 

Du får Bosch SMU4HAI48S til en ganske lav pris, hvilket giver den en rigtig fornuftig værdi for pengene. Det gør den velegnet til dig, der gerne vil spare penge, men samtidig have en fin og pålidelig opvaskemaskine. 

Fordele 

 • Stille
 • B
 • Stålfront
Ulemper

 • Ikke specielt effektivt tidsforbrug

Udvalgte specifikationer

 • Plads til 13 kuverter
 • Seks programmer
 • Forskyl
 • Tidsvalg: 1-24 timer

Bosch SMV8YCX01E – god til familier på 4 personer

Bosch SMV8YCX01ETestresultater

Kopsmartare.com har bragt en test af fem forskellige opvaskemaskiner, hvoraf den ene er Bosch SMV8YCX01E. Modellen bliver rost og kåret til testvinder af eksperterne, der giver den 4.5 ud af 5 stjerner. 

Det er dog ikke kun eksperter, men også brugere, der anerkender kvaliteten af Bosch SMV8YCX01E. Kunderne hos Power.dk har vurderet maskinen til en samlet rating på 4.6 ud af 5 stjerner. 

En meget tilfreds køber giver den 5/5 stjerner og skriver, at opvaskemaskinen har rigtig gode tørre-resultater, og at den er nem at installere. 

Se priser og tilbud på Bosch SMV8YCX01E her:

i samarbejde med PriceRunner

Om Bosch SMV8YCX01E

Med Bosch SMV8YCX01E får du en stor opvaskemaskine af høj kvalitet, der har en god motor. Den såkaldte EcoSilence Drive motor er energibesparende, hvilket er et plus for din elregning. 

Derudover har den en stillegående motorteknologi, og det lave støjniveau er rart i praksis. 

En fordel ved opvaskemaskinen er, at den er udstyret med Zeolith-tørring. Det vil sige, at du får en model, der tørrer tingene effektivt. 

Bosch SMV8YCX01E kommer med otte forskellige programmer, blandt andet et intensivt og ét til glas. De mange valgmuligheder betyder, at du bedre kan tilpasse opvaskemaskinen til lige præcis de ting, du har puttet i den. 

Bosch SMV8YCX01E vs. markedet

Bosch SMV8YCX01E skiller sig ud på markedet ved sin gode størrelse og høje kvalitet. Du får en stor opvaskemaskine med plads til 14 standardkuverter, der egner sig godt til familier på fire personer. 

Et klart plus ved modellen er den gode tørreevne, der aflaster dig som bruger meget i dagligdagen, hvor du kan spare tid og energi. 

Derudover kommer opvaskemaskinen med et praktisk kurvesystem i tre niveauer, der er meget rummeligt. 

Fordele 

 • Zeolith-tørring
 • Kurvesystem i tre niveauer
 • EcoSilence Drive motor
Ulemper

 • Høj pris

Udvalgte specifikationer

 • Forskyl 
 • Extra Clean Zone
 • TimeLight
 • 14 standardkuverter

Siemens SN63HX60AE – støjsvag opvaskemaskine af høj kvalitet

Siemens SN63HX60AESiemens SN63HX60AE er én af de typer fuldintegrerede opvaskemaskiner, der giver et smart og moderne look til dit køkken. Hos testhjemmesiden Råd & Rön opnår opvaskemaskinen en samlet bedømmelse på 67 ud af 100, og den scorer især toppoint, når det kommer til lydniveauet, vaskefunktionen og det overordnede kvalitetsindtryk.

Siemens SN63HX60AE vs. markedet

Siemens SN63HX60AE er et oplagt valg, hvis du leder efter en opvaskemaskine, der ikke larmer for meget. Den er i høj grad brugervenlig med sine mange smarte funktioner, der blandt andet indebærer muligheden for at kunne styre opvaskemaskinen via din smartphone.

Se priser og tilbud på SN63HX60AE her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved Siemens SN63HX60AE

 • God til at tørre
 • Afgiver kun meget svage lyde
 • Brugervenlig
 • Kan forbindes til din smartphone

Ulemper ved Siemens SN63HX60AE

 • Eco-programmet tager lang tid
 • Selvrensningsprogrammet kunne være bedre

Mere information om Siemens SN63HX60AE

Med Siemens SN63HX60AE får du en opvaskemaskine, der vil pryde ethvert hjem. Ikke fordi den nødvendigvis er smuk i sig selv, men fordi det er en fuldintegreret opvaskemaskine, der kan få monteret en front, der passer ind i det øvrige køkkens æstetik. Når først opvaskemaskinens låge har fået monteret sin front, vil den gå i ét med resten af køkkenet, og du vil derfor kun lægge mærke til opvaskemaskinen, når du har brug for den.

Det gælder også, når det kommer til lydniveauet. Siemens SN63HX60AE afgiver kun meget svage lyde, og det er derfor en oplagt opvaskemaskine at have stående i køkkenet, hvis du sætter pris på fred og ro. 

Siemens SN63HX60AE er en meget brugervenlig opvaskemaskine, der byder på mange smarte funktioner og programmer. Du kan for eksempel vælge det automatiske program, der selv vurderer, hvor meget vand og varme der skal bruges. Den har også to lynprogrammer, der hurtigt klarer opvasken ved enten 45 grader eller 65 grader. Og så har Siemens SN63HX60AE selvfølgelig et eco-program, der dog tager en del længere tid end ved mange andre lignende modeller.  

Siemens SN63HX60AE er også brugervenlig i kraft af, at den kan forbindes til din smartphone. Med Home Connect-appen får du adgang og kontrol over din opvaskemaskine, og du kan styre den uanset, hvor du er. Appen er tilgængelig for både iOS og Android.

Siemens SN63HX60AE – specifikationer

 • Type: Fuldintegreret opvaskemaskine
 • Højde: 82 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 55 cm
 • Bestikopbevaring: Kurv
 • Antal programmer: 6 programmer
 • Hovedprograms varighed: 126 minutter
 • Energimærke: G

Siemens SN63HX60AE byder også på en masse smarte funktioner, såsom AquaStop, DoseringsAssistent og Infolight. Funktionen VarioSpeed Plus er især praktisk, da den giver et skinnende resultat med op til 66% kortere opvasketid.

Electrolux ESF5533LOX – kundernes favorit 

Electrolux ESF5533LOXTestresultater

Electrolux ESF5533LOX har klaret sig godt i en test foretaget af Produktguider.com. Her bliver den sammenlignet med fire andre modeller, og den bliver én af topscorerne. 

Modellen får en kåring som den mest populære opvaskemaskine samt en rating på 4.5 ud af 5 stjerner af eksperterne. 

Også den svenske testside Test.se har bragt en test og bedømmelse af Electrolux ESF5533LOX. Her er den én af redaktionens udvalgte produkter, og den får den specielle kåring ”Miljøvenligt alternativ”. 

Eksperterne begrunder blandt andet kåringen med, at opvaskemaskinen har energimærkning A. 

Også svenske Handlasmart.se har givet modellen en positiv vurdering. Eksperterne kårer den til at være et ”Godt valg” blandt flere andre modeller. 

Dog er det ikke kun fagfolk, men også brugere, der roser Electrolux ESF5533LOX. Kunderne hos Test-diskmaskin.se giver den en samlet score på 4.5/5 stjerner. 

Se priser og tilbud på Electrolux ESF5533LOX her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om Electrolux ESF5533LOX

Med opvaskemaskinen fra Electrolux får du en model, der ikke koster en bondegård. Kvaliteten er generelt rigtig fin, dog uden at være markedets topkvalitet. 

Det betyder, at Electrolux ESF5533LOX har en god værdi for pengene. 

Derudover kommer modellen med den smarte AirDry-teknologi, der gør brug af naturlig luftføring til sidst, hvor den åbner lugen. Det er et stort plus i praksis, fordi det tørrer tingene godt og naturligt, mens du samtidig sparer på dit forbrug af el.  

Electrolux ESF5533LOX vs. markedet

Electrolux ESF5533LOX adskiller sig fra lignende modeller ved sine smarte funktion og store popularitet. Både brugere og eksperter roser modellen, som du ovenikøbet får til en ganske lav pris. 

Et særligt plus ved maskinen er glasprogrammet, der er specielt udviklet til at passe godt på dine værdifulde og sarte glas. 

Samtidig kommer modellen med en praktisk AutoOff-funktion, som slukker maskinen kort tid efter endt opvask. 

Fordele 

 • AirDry
 • Glasprogram
 • Rimelig pris
Ulemper

 • Mange dele af plastic

Udvalgte specifikationer

 • Plads til 13 standardkuverter
 • Rustfrit stål
 • TimeManager-funktion
 • Aquastop

Bosch SMU6ZCW01S – praktisk opvaskemaskine med Home Connect

Bosch SMU6ZCW01SBosch SMU6ZCW01S er en lydsvag underbygningsopvaskemaskine, der på samme tid også er energieffektiv. Opvaskemaskinen opnår en samlet brugerbedømmelse på 4,6 ud af i alt 5 stjerner ved Google Shopping, og brugerne er enige om, at opvaskemaskinen imponerer med sit lave lydniveau, med sine gode resultater ved de automatiske programmer, og med Home Connect-funktionen. En bruger skriver blandt andet: ”Opvaskemaskinen har været i næsten daglig brug i cirka en måned.”

Bosch SMU6ZCW01S vs. markedet

Bosch SMU6ZCW01S er endnu en lydløs opvaskemaskine, der kan passe ind i ethvert køkken. Den er nem at anvende, da den har flere smarte funktioner – blandt andet ”Fortrukne”-funktionen – og muligheden for at styre opvaskemaskinen med din smartphone.

Se priser og tilbud på Bosch SMU6ZCW01S her:

i samarbejde med PriceRunner

Gode ting ved Bosch SMU6ZCW01S

 • Lydløs maskine
 • ”Fortrukne”-funktionen
 • Kan forbindes gennem Wi-Fi-signalet i hjemmet
 • Nem at anvende

Ulemper ved Bosch SMU6ZCW01S

 • Ingen indvendige lys
 • Zeolith-tørring fungerer ikke 100% på plastik

Mere information om Bosch SMU6ZCW01S

Bosch SMU6ZCW01S kan med god samvittighed klassificere sig selv med ”Silence Plus”, da den stort set er en lydløs opvaskemaskine. Du kan opnå en opvask, der støjer op til 42dB, og det betyder, at du dårligt nok lægger mærke til, at du overhovedet har sat den i gang i dit køkken.

Det lydløse design betyder dog ikke, at du med denne opvaskemaskine giver afkald på hverken effektivitet eller flotte resultater. Motoren i Bosch SMU6ZCW01S betegnes som ”EcoSilence Drive”, og det betyder, at den både er stille, samtidig med at den er energieffektiv. 

Du kan vælge mellem 6 forskellige programmer ved Bosch SMU6ZCW01S, der blandt andet byder på et eco-program, et automatisk program, et intensivt program og så – især – dens Silence-program. Du bør dog særligt hæfte dig ved ”Fortrukne”-funktionen, hvor du vælger din personlige funktion ved blot et enkelt tryk.

Ligesom Siemens SN63HX60AE er denne opvaskemaskine også udstyret med Home Connect, og du kan derfor nemt styre og planlægge dine opvask med sin smartphone. Du forbinder bare opvaskemaskinen til dit øvrige netværk, og så kan du kontrollere din opvaskemaskine med nogle enkle klik på telefonen – også selvom du ikke engang er hjemme.  

Bosch SMU6ZCW01S – specifikationer

 • Type: Underbygningsopvaskemaskine
 • Højde: 82 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 57 cm
 • Bestikopbevaring: Kurv
 • Antal programmer: 6 programmer
 • Energimærke: F

Selvom Bosch SMU6ZCW01S byder på mange smarte funktioner, har opvaskemaskinen dog også nogle få mangler. Det kan være lidt svært at få sig et overblik over, hvor meget plads du har at gøre godt med, da Bosch SMU6ZCW01S mangler indvendige lys. På samme tid skal du også være varsom med dine køkkenredskaber af plastik, da Zeolith-tørringen har vist sig ikke at fungere 100% på plastik.

Miele G7107SCU XXL – til større familier

Miele G7107SCU XXLTestresultater

Anbefaler.com har bragt en test af tre opvaskemaskiner, hvoraf Miele G7107SCU XXL er den ene. Her er modellen testvinder, og den får en meget positiv vurdering. 

Maskinen scorer en samlet rating på 92 ud af 100 point, og eksperterne roser blandt andet holdbarheden, som Miele er kendt for. 

Miele G7107SCU XXL er desuden populær blandt kunderne hos Elgiganten. Her har flere forbrugere anmeldt produktet, der får en samlet rating på 4.8 ud af 5 stjerner. 

Se priser og tilbud på Miele G7107SCU XXL her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Miele G7107SCU XXL

Om Miele G7107SCU XXL

Miele er et mærke, der er kendt for at levere holdbar kvalitet, og det er også tilfældet med Miele G7107SCU XXL. Det er en stor opvaskemaskine med en række smarte funktioner, som du kan få glæde af i mange år. 

Modellen har en stor kapacitet på 14 standardkuverter. Det betyder, at den er et oplagt valg til større familier, der har meget opvask.

Derudover kommer maskinen med den praktisk AutoOpen-funktion. Det vil sige, at lågen automatisk åbner sig for at lukke luft ind, når opvasken er færdig. Det hjælper tørringen og sparer dig lidt penge på elregningen. 

Miele G7107SCU XXL er udstyret med en smart funktion, der gør det muligt for dig at udsætte opvaskemaskinens start. På den måde kan du time det, så du står op til en ren maskine.  

Miele G7107SCU XXL vs. markedet

Modellen fra Miele skiller sig ud på markedet ved at være særligt velegnet til større familier. 

Med produkter fra Miele får du generelt høj kvalitet og lang levetid, og det er også tilfældet med Miele G7107SCU XXL. Maskinen er designet til at kunne holde i 20 år. 

Fordele 

 • AutoOpen
 • En masse plads
 • XXL
Ulemper

 • For stor til nogle køkkener

Udvalgte specifikationer

 • 8 forskellige programmer, deriblandt QuickPowerWash
 • 3D MultiFlex-bestikkurv
 • Udsat start-funktion
 • Plads til 14 standardkuverter

Bosch SMU4HAW48S – præsterer godt på alle testparametre

Bosch SMU4HAW48STestresultater

Forbrugerrådet Tænk står bag en test af Bosch SMU4HAW48S, og eksperterne giver modellen ros. 

Især på det parameter, der handler om støjniveau, præsterer opvaskemaskinen godt. Her vurderer testpanelet den til ”Meget god”. 

Samlet set scorer produktet en rating på 70%, og eksperterne skriver, at den klarer sig godt på alle testparametre. Det gælder blandt andet vaske- og tørreevne, brugervenlighed og energiforbrug. 

Se priser og tilbud på Bosch SMU4HAW48S her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Bosch SMU4HAW48S

Om Bosch SMU4HAW48S

Med Bosch SMU4HAW48S får du en pålidelig opvaskemaskine, som du kan købe til en lav pris. Modellen har et godt energi- og vandforbrug, hvilket gør den velegnet til den ressource bevidste forbruger. 

Derudover er den let at fylde, hvilket er et stort plus i praksis. Det gør det nemmere at bruge maskinen til daglig, og du sparer en del energi og tid. 

Arbejder du ofte hjemme, er Bosch SMU4HAW48S et godt valg. Maskinen er meget støjsvag, hvilket gør det muligt for dig at bevare dit fokus på arbejdet, selvom der er gang i en opvask. 

Modellen kommer med seks forskellige programmer, blandt andet et Eco-program. Du kan betjene maskinen fra din smartphone eller tablet ved hjælp af Home Connect-app’en. 

Bosch SMU4HAW48S vs. markedet

Bosch SMU4HAW48S adskiller sig fra andre maskiner på markedet, fordi den er billig og samtidig meget praktisk. 

Maskinen er især velegnet til dig, der gerne vil spare penge. Det skyldes, at selve prisen er lav, mens vand- og energiforbruget også er fint, så du også kan spare penge på den led. 

En praktisk fordel ved Bosch SMU4HAW48S er, at den er udstyret med AquaStop. Det giver dig en rar sikkerhed, fordi det beskytter mod vandskader. 

Fordele 

 • Energi- og vandforbrug er godt
 • Nem at fylde
 • Let at manøvrere og stille
Ulemper

 • Ikke topkvalitet

Udvalgte specifikationer

 • Seks programmer
 • Plads til 13 kuverter
 • EcoSilence Drive
 • Forskyl

Bosch SMU2ITW04S

Endnu en opvaskemaskine og endnu en model fra Bosch. Denne opvaskemaskine går under navnet SMU2ITW04S, og den er en af de simplere maskiner.

Det er en underbygningsmodel, og det er derfor meningen, at man skal bygge den ind i køkkenet, og lade køkkenbordet fungere som maskinens topplade.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Videoanmeldelse af Bosch SMU2ITW04S

Gode ting ved Bosch SMU2ITW04S

 • Simpel og energivenlig model med plads til 12 kuverter
 • De 4 opvaskeprogrammer og VarioSpeed Plus-funktionen klarer snildt dagligdagens vask på kort tid
 • Højdejusterbar overkurv giver mulighed for at vaske høje tallerkener og glas uden problemer
 • EcoSilence Drive-teknologi mindsker energiforbruget og støjniveauet
 • AquaSensor og MængdeSensor begrænser vandforbruget
 • AquaStop forhindrer eventuelle vandskader
 • Indikatorer viser, når maskinen trænger til genopfyldning af salt og afspændingsmiddel

Mere information om Bosch SMU2ITW04S

Den bliver leveret uden topplade, da denne er unødvendig. Denne opvaskemaskine er også en smule mindre end de andre på listen indtil videre, da kapaciteten kun er på 12 kuverter.

Maskinen kan dog stadig bruges af en mindre familie, uden at man skal vaske hver dag. En familie på 3 eller 4 kan henholdsvis fylde maskinen på ca. 4 og 3 dages forbrug.

Maskinen er også forholdsvis energivenlig, da den har energimærket E, hvilket er det 3. højeste på markedet. Modellen er derudover lydsvag, da den har et støjniveau på 50 dB, hvilket overdøjes af en almindelig samtale mellem to personer, som måler 60 dB.

Denne opvaskemaskine er simplere end andre opvaskemaskiner, og den har bl.a. kun 4 vaskeprogrammer. Maskinen klarer dog fint de mest almindelige opvaskekrav, og den har følgende programmer:

 • Normal 65 o C
 • Øko 50 o C
 • Glas 40 o C
 • Forskyl o C

Du har altså ikke mulighed for at køre et mere kraftfuldt program med denne opvaskemaskine, men den kan derimod snildt klare en almindelig hverdagsopvask og passe på dine skrøbelige glas med en mildere vask.

Du har også mulighed for at spare endnu mere på forbruget ved hjælp af øko-programmet. Oveni disse 4 opvaskeprogrammer, så har maskinen også en enkelt ekstrafunktion i form af VarioSpeed Plus.

Denne funktion gør det muligt at køre en opvask meget, meget hurtigere end normalt. Du kan faktisk spare helt op til 66% af skylletiden.

Opvaskemaskinen er udstyret med et VarioFlex kurvesystem, hvilket betyder, at du får den klassiske højdejusterbare overkurv med i prisen.

Denne overkurv er særdeles smart, hvis du har brug for at vaske høje tallerkener og glas, eller hvis du har store gryder og fade, der kræver mere plads i maskinen.

SMU2ITW04S har også den ikoniske EcoSilence Drive-motorteknologi, som mange Bosch-produkter har, hvilket gør den i stand til at køre med lavere støjniveau og på samme tid forbruge mindre energi.

Bosch SMU2ITW04S – specifikationer

 • Type: Underbygning
 • Kapacitet: 12 kuverter
 • Energiklasse: E
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug: 3300 liter
 • Årligt energiforbrug: 290 kWh/år
 • Støjniveau: 50 dB
 • Antal programmer: 4

Derudover har den også både AquaSensor og MængdeSensor, hvilket gør den i stand til at justere mængden af vand i forhold til mængden af opvask i maskinen.

Derudover har denne opvaskemaskine også AquaStop, som hjælper dig med at forhindre vandskader. Det fungerer således, at maskinen selv slukker for tilførslen af vand i tilfælde af lækage.

Slutteligt har denne opvaskemaskine også indikatorer, der kan informere dig, når det igen er tid til at fylde både salt og afspændingsmiddel på maskinen igen.

Electrolux ESF5545LOW

Forbrugertest, Electrolux ESF5545LOW

Bosch g Siemens hører til de større mærker, når det kommer til opvaskemaskiner. Dog er der også en del andre mærker som f.eks. Miele eller Electrolux.

Sidstnævnte har lavet den næste model opvaskemaskine, som vi skal gennemgå. Her er tale om deres model med nummeret ESF5545LOW.

Se priser og tilbud på Electrolux ESF5545LOW her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Videoanmeldelse af Electrolux ESF5545LOW

Gode ting ved Electrolux ESF5545LOW

 • Meget energivenlig underbygningsopvaskemaskine
 • 6 programmer klarer alle vaskeopgaver uden problemer
 • Kapacitet på 13 kuverter passer fint til en familie på 4 personer
 • AirDry- og XtraDry-funktionerne sørger for helt tørt indhold efter endt vask
 • Lydsvag model med støjniveau på 44 dB

Mere information om ELectrolux ESF5545LOW

Denne model opvaskemaskine er en underbygningsmodel, hvilket betyder, at den skal bygges ind i køkkenet.

Skulle I have lyst til, eller behov for, at opvaske oftere end det, så kan I gøre det med god samvittighed. Denne opvaskemaskine har nemlig energimærket A. Det er markedets bedste, og du kan derfor forvente, at denne opvaskemaskine er meget effektiv i drift.

Maskinen har 6 opvaskeprogrammer, og den kan derfor klare alle vaskeopgaver, du måtte smide efter den. Disse programmer er som følger:

 • AutoFlex 45-70 o C
 • Økonomi 50 o C
 • Intensiv 70 o C
 • Kvik 60 o C
 • Skyl 45 o C
 • Glas 45 o C

Denne opvaskemaskine kan i øvrigt vaske dine glas og dit porcelæn skånsomt, da Glas-programmet er specielt udviklet til dette formål.

Derudover har du mulighed for at tilkøbe en vinglasholder, så disse også kan stå trygt og sikkert under vask. ESF5545LOW har desuden skridsikre Soft Spike-pigge, der sørger for, at dine glas og dit porcelæn ikke rykker sig under vask.

Autoflex-programmet er også meget smart, det selv kan bestemme vasketemperatur, alt efter mængden af opvask og snavs herpå.

Foruden at have et Kvik-program, så får du også adgang til en TimeSaver-funktion, som kan skære betydeligt ned på vasketiden på dine programmer, men den er især smart, hvis du har glemt at vaske, inden du f.eks. får gæster, eller hvis du har en masse bestik og service, du skal have vasket på kort tid.

Du kan også være sikker på, at dit bestik og service er helt tørt efter endt vask, da opvaskemaskinen er udstyret med AirDry-teknologi. Fordi denne teknologi lufttørrer indholdet, så kan du også spare energi i sammenligning med andre opvaskemaskiners tørrefunktioner.

Hvis du oplever, at noget af dit service har en tendens til at være vådt, selv med AirDry-teknologien, så kan du også slå XtraDry-funktionen til. Denne funktion skruer op for tørrekraften, så du kan være helt sikker på, at dit bestik og service er 100% tørt.

Electrolux ESF5545LOW – specifikationer

 • Type: Underbygning
 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug: 2775 liter
 • Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
 • Støjniveau: 44 dB
 • Antal programmer: 6

Hvis du har behov for at planlægge en udskudt opvask, så kan dette også lade sig gøre. Maskinen er nemlig udstyret med timer-funktion, der gør det muligt at programmere en forskudt start, hvis du nu skulle have brug for at time opvasken således, at du kan tømme den, når du f.eks. kommer fra job eller vågner.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Siemens opvaskemaskine SN436W00CS 

Siemens opvaskemaskine SN436W00CS er blevet kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk i en test af opvaskemaskiner

Gode ting ved Siemens SN436W00CS

 • Testvinder hos Tænk
 • VarioFlex kurvesystem giver mulighed for justeringer
 • VarioSpeed Plus sikrer hurtig opvask
 • Med Zeolith-tørring og Brilliant-Shine-system

Mere information om Siemens opvaskemaskine SN436W00CS

Siemens opvaskemaskine SN436W00CS er en af de absolut bedste opvaskemaskiner på markedet. Denne opvaskemaskine fra Siemens er blandt andet blevet kåret til den bedste opvaskemaskine i en test foretaget af Forbrugerrådet Tænk. Siemens opvaskemaskine SN436W00CS er altså opvaskemaskinen til dig, som gerne vil have en opvaskemaskine i yderst høj kvalitet. 

Der er mange fordele ved Siemens opvaskemaskine SN436W00CS. Opvaskemaskinen har en kapacitet på 13 kuverter. Den er derudover udstyret med den smarte funktion Zeolith-tørring. Opvaskemaskinen benytter sig også af det innovative Brilliant-Shine-system. 

Brilliant-shine i kombination med Zeolith-tørring sikrer dig enormt blanke glas, når du bruger maskinen. Tørringen tørrer dine tallerkener, glas, bestik mm. effektivt og glansfuldt, så du er sikret et resultat tæt på perfektion. Det er sjældent, at du vil finde pletter eller kalkrester på din service, når du vasker med Siemens opvaskemaskine SN436W00CS. Opmaskemaskinen er nemlig udviklet til at skulle give dig et kompromisløst fortræffeligt resultat. 

Siemens opvaskemaskine SN436W00CS fungerer ved hjælp af VarioSpeed Plus. Denne funktion forkorter opvasketiden med op til 66% samtidig med, at den sikrer dig et skinnende resultat. Den forkortede vasketid er en fordel for dig, som har en travl hverdag, hvor det gælder om at få alting til at gå op i en højere enhed. Med VarioSpeed Plus bliver du givet mere frihed i dit skema, idet du ikke behøver vente lige så lang tid på, at opvaskemaskinen er færdig med at køre. 

En anden af Siemens SN436W00CS opvaskemaskinens smarte funktioner er funktionen ved navn AquaStop. AquaStop er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, som beskytter maskinen mod vandskader. Dette kan være alt fra problemer med en lækkende slange til utætheder i selve maskinen. Denne typer skader undgår du takket være AquaStop. 

Siemens opvaskemaskine SN436W00CS er i energiklasse A. Dette betyder, at den tilhører den kategori af maskiner, som har den allerhøjeste energieffektivitet. Ved at vælge Siemens opvaskemaskine SN436W00CS som opvaskemaskine, træffer du altså også et klimavenligt valg. Siemens opvaskemaskine SN436W00CS er nemlig mere bæredygtig end mange andre opvaskemaskiner.

Siemens opvaskemaskine SN436W00CS kan indstilles til mange programmer. Det er næsten 100 % sikkert, at du kan få rengjort din service, uanset hvor beskidt det er. Hvis du har nogle gryder eller pander, som er meget beskidte, kan du benytte dig af IntensivZone-programmet, som øger spuletrykket i underkurven i opvaskemaskinen. Du kan også benytte dig af opvaskemaskinens autoprogram, som er skabt til altid at sikre dig et skinnende resultat. Autoprogrammet styrer opvaskeprocesserne selv, så du ikke behøver gøre noget som helst selv. 

Alt i alt er Siemens opvaskemaskine SN436W00CS den perfekte opvaskemaskine til de fleste. Opvaskemaskinen koster knap 5000 kr., hvilket er en god pris i forhold til alle maskinens kvaliteter. Siemens opvaskemaskine SN436W00CS er en investering i hjemmet, som du sandsynligvis ikke kommer til at fortryde, idet man bruger sin opvaskemaskine så ofte. 

 

Siemens SN436W00CS specifikationer

 • Kapacitet: 13 kuverter
 • 60 cm bred
 • Energiklasse A
 • Lydniveau: 44 db

Bosch opvaskemaskine SMU46CI02Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S

Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S er blevet kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk.

Gode ting ved Bosch SMU46CI02S

 • Testvinder hos Tænk
 • VarioFlex kurvesystem giver mulighed for justeringer
 • VarioSpeed sikrer hurtig opvask
 • Stort brugervenligt display

Mere information om Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S

Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S er opvaskemaskinen til dig, som ikke vil gå på kompromis med den gode kvalitet. Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S er en af de allerbedste opvaskemaskiner på markedet, og du er med denne opvaskemaskine altid sikret et resultat nær perfektion. Bosch opvaskemaskine SMU46CI02Ser er blevet kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk, hvilket er et udtryk for den høje kvalitet, som Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S står for. 

Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S har en kapacitet på 13 kuverter, hvilket er en fin kapacitet, som er yderst praktisk, hvis du fx er en børnefamilie. Med sine seks vaskeprogrammer og fire særegne funktioner kan du altid indstille maskinen til at opnå det resultat, du ønsker. Med Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S er det slut med at vaske op i hånden, og det er slut med service, som ikke er blevet helt rent efter opvasken. Med Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S er du altid garanteret renhed og et skinnende resultat. 

Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S er udstyret med funktionen Zeolith-tørring. Zeolith-tørring tørrer din opvask effektivt og sikrer et glansfuldt resultat. Derudover medvirker Zeolith-tørring til at gøre opvaskemaskinen mere energisparende. Dette skyldes det naturlige zeolite-mineral, som bevirker til effektiv tørring, mens dit energiforbrug mindskes. 

Derudover er Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S udstyret med VarioSpeed Plus-funktionen. Denne funktion giver dig mulighed for, at din opvask forløber tre gange hurtigere end ellers. Dette er altså en perfekt funktion til dig, som skal have klaret opvasken hurtigst muligt. 

Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S er designet til at skulle være så letanvendelig og brugervenlig som muligt. Dette understøttes blandt andet af VarioFlex, som er det kurvesystem, der er indbygget i opvaskemaskinen. VarioFlex giver dig mere frihed til at justere på din opvaskemaskine, så du nemmere og hurtigere kan få ting ind og ud af opvaskemaskinen. Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S er også gjort brugervenlig med sit store display. På dette kan du indstille, hvilket program du ønsker at køre din opvask med, og du kan vælge eventuelle ekstra funktioner, du gerne vil bruge.

Bosch har også gjort det nemt for dig ved at installere et rengøringsprogram i Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S. Med denne maskinbehandling har du en funktion, som sikrer dig nem og praktisk rengøring af opvaskemaskinens interiør. Du har også mulighed for at indstille Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S til et starttidspunkt. Funktionen ved navn Forskudt Start sikrer dig, at opvasken er færdig, netop når du er hjemme fra skole eller arbejde.

Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S er energimærket med energiklasse D, hvilket betyder, at den er en af de mest bæredygtige opvaskemaskiner på markedet. Du træffer et klimavenligt valg ved at købe Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S. 

Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S fås også til en rimelig pris. Den er ca. 500 kr. billigere end Siemens opvaskemaskine SN436W00CS. Med opvaskemaskinen fra Bosch får du en utroligt god opvaskemaskine, som kan klare al slags opvask. 

 

Bosch SMU46CI02S – specifikationer

 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Bredde: 59,8 cm
 • Energiklasse A
 • Lydniveau: 44 db

Siemens SN436S05IS 

Siemens SN436S05IS, forbrugertest

Den næste model opvaskemaskine kommer denne gang fra Siemens. Her er tale om modellen med nummeret SN436S05IS.

Denne opvaskemaskine er en underbygningsmaskine, og den skal derfor bygges ind i det eksisterende køkken, i modsætning til de fritstående modeller, der kan placeres mange steder.

Videoanmeldelse af Siemens SN436S05IS

Gode ting ved Siemens SN436S05IS

 • Energivenlig underbygningsopvaskemaskine i rustfrit stål
 • Kapacitet på 13 kuverter
 • 6 opvaskeprogrammer og 3 ekstrafunktioner giver mange vaskemuligheder
 • iQdrive-motorteknologi sænker energiforbrug og støjniveau
 • AquaSensor og MængdeSensor sørger for begrænset vandforbrug
 • Højdejusterbar overkurv giver mulighed for at vaske store køkkenredskaber
 • Vinglasholder beskytter op til 4 vinglas under vask
 • AquaStop forhindrer vandskader
 • Mulighed for at planlægge opvasken med udskudt start-funktion

Mere information om Siemens SN436S05IS

Modellen er lavet i gråt, rustfrit stål og den er derfor meget diskret i design. Kontrolpanelet befinder sig øverst på lågen, og du har derfor altid adgang til dette. Det betyder også, at du altid kan se den resterende tid på det nuværende vaskeprogram.

Siemens SN436S05IS har 6 opvaskeprogrammer og 3 ekstrafunktioner, hvilket gør det muligt at finde den rette kombination til næsten enhver opvaskeopgave.

Disse programmer og funktioner sørger for, at du er dækket ind på alle områder, hvad enten du har behov for et hurtigt program, kraftigere rengøring, mindre vandforbrug, eller noget helt fjerde.

Det er her vigtigt at nævne, at IntensivZones funktion er at øge skylletrykket nedenfra, så det er en ideel funktion til at vaske både gryder, fade og andre lignede redskaber med. Denne model opvaskemaskine har to kurve til at sætte service i; nemlig en underkurv og en højdejusterbar overkurv.

Siemens SN436S05IS – specifikationer

 • Type: Underbygning
 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal programmer: 6

Overkurven kan justeres til 3 forskellige højder, og dette kan være en fordel, hvis man eksempelvis har behov for at sætte store gryder eller høje tallerkener i underkurven. Ligeledes er det muligt at gøre plads til høje glas i overkurven ved at sætte den længere ned. Til underkurven medfølger en kurv til dit bestik.

Denne bestemte model har også en tilhørende vinglasholder, der kan holde op til 4 glas. Med vinglasholderen kan du være sikker på, at dine glas står trygt og sikkert, og du skal ikke bekymre dig om, at de går i stykker under vask.

Siemens SN436S05IS har derudover indbygget iQdrive-motorteknologi, der minder om Bosch’s EcoSilence Drive-teknologi. Denne teknologi sørger nemlig også for at spare på energien og dæmpe lyden under opvasken.

Derudover har denne opvaskemaskine også indbygget AquaSensor og MængdeSensor, så maskinen ikke bruger unødvendigt meget vand, men derimod justerer mængden af vand tilsvarende mængden af service og bestik.

Denne opvaskemaskine sørger desuden også for at fordele opvaskemiddel ligeligt i hele maskinen ved hjælp af en doseringsassistent. Doseringsassistenten sørger for, at opvasketabs opløses grundigt og fordeles rundt i maskinen ved opvask.

Denne model er yderligere udstyret med AquaStop, så den selv kan slukke for tilførslen af vand i tilfælde af lækager

Bosch SMV45AX00E 

Forbrugertest, Bosch SMV45AX00E

 

Vi skal endnu en gang tilbage til Bosch for at kigge på opvaskemaskinen med modelnummeret SMV45AX00E.

Denne opvaskemaskine fra Bosch er en integrerbar vaskemaskine, hvilket betyder, at den skal installeres i et eksisterende køkken.

Videoanmeldelse af Boch SMV45AX00E

Gode ting ved Bosch SMV45AX00E

 • Energivenlig og integrerbar opvaskemaskine med kapacitet på 12 kuverter
 • 5 opvaskeprogrammer og 2 ekstrafunktioner giver god variation af vaskemuligheder
 • Højdejusterbar overkurv giver mulighed for at vaske store og specielformede tallerkener, gryder og fade
 • EcoSilence Drive-teknologi reducerer energiforbrug og støjniveau
 • InfoLight-teknologi viser dig resterende tid og aktivt program ved hjælp af projiceret lys
 • Timer-funktion giver dig mulighed for udskudt start
 • Load Sensor korrigerer mængden af vand tilsvarende mængden af opvask

Mere information om Bosch SMV45AX00E

Kontrolpanelet befinder sig derfor også på indersiden af toppen af lågen, så kontrolpanelet hverken er synligt eller tilgængeligt, når maskinen er lukket.

Maskinen fyldes efter ca. 3 dages forbrug, så du behøver ikke have en opvask kørende hver dag. Hvis I er færre end 4 personer, vil dette tal selvfølgelig blive større, og I kan forvente at skulle vaske endnu mindre.

Maskinen har 5 opvaskeprogrammer og 2 ekstrafunktioner, nemlig VarioSpeed Plus og ExtraDry. Programmerne er som følger: Intensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Øko 50 °C, Glas 40 °C og 1 time 65 °C.

Med disse programmer er du fint dækket ind til både kortere og mere kraftfulde opvaske. VarioSpeed Plus-funktionen kan reducere vasketiden med op til 66%, og du har derfor adgang til meget korte vasketider, hvis dette skulle blive nødvendigt.

ExtraDry-funktionen giver dig muligheden for, at få maskinen til at tørre dit bestik og service endnu mere grundigt, så du ikke risikerer at skulle tørre eventuelt våde tallerkener og glas af, når vaskeprogrammet er slut.

Maskinen har desuden energimærket B, hvilket er det næsthøjeste på markedet, og du skal derfor ikke bekymre dig for en betydeligt større el- og vandregning sidst på året. SMV45AX00E er også udstyret med en sensor, der kan begrænse mængden af anvendt vand i forhold til mængden af bestik og service, der skal vaskes.

Dette betyder også, at du sagtens kan køre en opvask, selvom maskinen måske ikke er helt fyldt op. Den skærer nemlig bare ned på energi- og vandforbruget tilsvarende mængden af opvask.

Bosch SMV45AX00E – specifikationer

 • Type: Integrerbar
 • Kapacitet: 12 kuverter
 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
 • Støjniveau: 48 dB
 • Antal programmer: 5

Du skal heller ikke bekymre dig om at skade dit dyrebare porcelæn og dine ellers skrøbelige glas, da maskinen er udstyret med en varmeveksler, hvilket sørger for korrekt temperatur til en mere skånsom vask.

Denne model opvaskemaskine er i forvejen forholdsvis lydsvag, da den har et lydoutput på små 48 dB.

Derudover har den indbygget EcoSilence Drive-motorteknologi, hvilket gør den både endnu mere energibesparende og støjreducerende.

Du kan derfor snildt bruge opvaskemaskinen uden at blive generet af den. For at denne opvaskemaskine kan vaske optimalt, så har den også en programautomatisk funktion.

Dette betyder, at maskinen helt selv kan tilpasse både vandforbrug, vandtemperatur og skylletid tilsvarende mængden af opvask i maskinen, helt uden at gå på kompromis med resultatet.

Selvom Bosch SMV45AX00E er en integrerbar opvaskemaskine, så har du alligevel mulighed for at følge med i det aktive program og den resterende skylletid.

Maskinen har nemlig indbygget InfoLight-funktion, som giver dig vaskeinformationerne ved at projicere et rødt lys ned på gulvet foran opvaskemaskinen.

Siemens SN636X02AE 

Forbrugertest, Siemens SN636X02AE

Vi skal endnu en gang kigge på en opvaskemaskine fra Siemens, og denne gang er det modellen SN636X02AE, der er i rampelyset.

Denne model er en integrerbar type opvaskemaskine, hvilket betyder, at den skal integreres i køkkenet. Den kommer uden front, da du selv skal montere denne.

Videoanmeldelse af Siemens SN636X02AE

Gode ting ved Siemens SN636X02AE

 • Integrerbar opvaskemaskine med gode vaskemuligheder i form af 6 vaskeprogrammer og 3 ekstrafunktioner
 • Vedligeholdelse af maskinen kan gøres via specialprogrammet Machine Care
 • Doseringsassistent effektiviserer opvaskemiddel i maskinen
 • iQdrive-teknologi reducerer energiforbrug og støjniveau
 • AquaSensor og MængdeSensor reducerer vandforbrug
 • Børnesikring og infoLight-funktion giver praktiske kvaliteter
 • AquaStop forhindrer vandskader

Mere information om Siemens SN636X02AE

Oftest vil man vælge at matche fronten med resten af køkkenets køkkenlåger, så opvaskemaskinen nærmest gemmes væk. Den har derfor også et meget diskret design, da den skal gemmes væk bag en låge eller lignende.

Denne opvaskemaskine har en kapacitet på 12 kuverter, og den kan derfor sagtens anvendes af familier på 3-4 personer uden større problemer.

Den har desuden et lavt energiforbrug, fordi den har energimærke B. Dette er markedets næsthøjeste energimærke, og du skal derfor ikke bekymre dig om store energi- og vandregninger.

Selvom denne model har plads til et par færre kuverter end mange andre opvaskemaskiner, så kan den til gengæld kompensere med et bredt udvalg af opvaskeprogrammer.

SN636X02AE har nemlig hele 6 opvaskeprogrammer og 3 ekstrafunktioner, hvilket gør denne opvaskemaskine i stand til at klare samtlige typer opvaskeopgaver. Programmerne er som følger:

 • Intensiv 70 o C
 • Auto 45-65 o C
 • Party 45 o C
 • Øko 50 o C
 • 1 timer 65 o C
 • Forskyl

Foruden disse, så er denne opvaskemaskine fra Siemens også udstyret med specialprogrammet Machine Care, hvilket giver dig mulighed for at vedligeholde din opvaskemaskine.

Dette program er nemlig designet til at fjerne eventuelt kalk og fedt i maskinen.

Siemens opvaskemaskiner er derudover udstyret med iQdrive-teknologien, hvilket reducerer energiforbruget og støjniveauet, og dette gør det muligt at spare endnu flere penge på energi, og det giver dig mulighed for at bruge opvaskemaskinen i dagtimerne, uden at den forstyrrer dig.

Derudover har denne model både AquaSensor og MængdeSensor, så maskinen selv kan begrænse mængden af anvendt vand til opvasken, i forhold til mængden af opvask og snavs i maskinen.

Der er desuden børnesikring i maskinen, så du skal ikke bekymre dig om, at de mindste får åbnet den under vask.

Siemens SN636X02AE – specifikationer

 • Type: Integrerbar
 • Kapacitet: 12 kuverter
 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
 • Støjniveau: 48 dB
 • Antal programmer: 6

Derudover har maskinen også AquaStop, så du kan sove trygt, uden at skulle tænke på vandskader. Maskinen kan nemlig selv slukke for tilførslen af vand i tilfælde af lækager.

Siemens SN636X02AE har også både doseringsassistent, der sørger for at opløse og fordele opvasketabs rundt i maskinen, og infoLight-funktionen, der kan vise dig det aktive program og den resterende vasketid gennem et lys, der projiceres ned på gulvet foran maskinen.

Miele G 4263 VI

Forbrugertest, Miele G 4263 VI

Vi skal denne gang kigge på en opvaskemaskine fra en helt tredje fabrikant, nemlig Miele. Modellen går under navnet G 4263 VI, og denne er også en integrerbar model i samme stil som forrige opvaskemaskine.

Denne opvaskemaskine passer fint til en almindelig størrelse familie på 4-5 personer, da den har en kapacitet på 13 kuverter.

Videoanmeldelse af Miele G 4263 SCVi

Gode ting ved Miele G 4263 IV

 • Lydsvag samt energi- og brugervenlig opvaskemaskine med kapacitet på 13 kuverter
 • 5 opvaskeprogrammer giver mange vaskemuligheder
 • Praktiske funktioner, heriblandt justerbar overkurv, gør maskinen let og fleksibel at bruge
 • Mulighed for udskudt start på op til 24 timer
 • TermoSpare-funktionen kan spare dig for skylletid og energiforbrug

Mere information om Miele G 4263 VI

Den har energimærket C, hvilket betyder, at denne model er energivenlig, og du kan derfor benytte den uden at skulle bekymre dig og højt vand- og energiforbrug.

G 4263 IV er udstyret med 5 opvaskeprogrammer med hver deres funktion. Disse programmer er som følger:

 • Automatic – det almindelige rengøringsprogram til dagligdagsbrug
 • Automatic Skåne – vaskeprogram til dine mere skrøbelige eller sensitive genstande
 • ECO – energi- og vandbesparende vaskeprogram
 • Universal 50 °C – universelt program, der kan vaske en bred variation af bestik og service
 • Intensiv 75 °C – ekstra kraftfuldt program til stridige pletter, fedt og andet snavs

Denne opvaskemaskine har derudover indbygget timer, så du har mulighed for at planlægge en udskudt start. Dette kan være praktisk, da du kan time en opvask, så den er færdig, når du f.eks. kommer hjem fra job.

Du kan også starte maskinen om natten, så den er klar, når du vågner. Denne timer kan programmeres til op til 24 timer på forhånd. Miele har ry for at lave opvaskemaskiner med specielle lågefunktioner, og denne model følger samme princip.

Den har nemlig ComfortClose-funktionen, der gør det muligt for lågen at blive stående i enhver position. Dette er desuden med til at gøre åbning og lukning af lågen meget nemmere.

Den har også ergonomiske håndtag på de enkelte kurve indeni samt en højdejusterbar overkurv. Overkurven har 9 forskellige indstillinger, der gør den utroligt fleksibel i forhold til at fylde opvaskemaskinen helt.

Miele G 4326 IV – specifikationer

 • Type: Integrerbar
 • Kapacitet: 13 kuverter
 • Energiklasse: C
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug: 3780 liter
 • Årligt energiforbrug: 295 kWh/år
 • Støjniveau: 46 dB
 • Antal programmer: 5

Denne maskine er, foruden at være energibesparende, også utroligt lydsvag i sammenligning med andre opvaskemaskiner.

Den har et lydoutput på 46 dB, hvilket er meget lavere end f.eks. en samtale mellem to personer, hvilket er målt til 60 dB. Du kan derfor fint anvende maskinen på alle tider af døgnet, og den vil ikke forstyrre dig.

Bosch SMV68MD02E

Forbrugertest, Bosch SMV68MD02E

Næste opvaskemaskine i rækken kommer også fra Bosch, og her er tale om model SMV68MD02E.

Denne opvaskemaskine er en integrerbar opvaskemaskine, i modsætning til første model, der var en underbygningsopvaskemaskine.

Se priser og tilbud på Bosch SMV68MD02E her:

Videoanmeldelse af Bosch SMV68MD02E

Gode ting ved Bosch SMV68MD02E

 • Integrerbar model med plads til 14 kuverter
 • 8 opvaskeprogrammer og 3 ekstrafunktioner giver mange muligheder for vaskekombinationer
 • Specialprogrammet Machine Care giver mulighed for vedligeholdelse af maskinen
 • EcoSilence Drive-teknologien gør maskinen energivenlig og støjsvag
 • AquaSensor og MængdeSensor sparer dig for unødvendigt vandforbrug
 • AquaStop-funktionen forhindrer vandskader
 • TimeLight viser dig det aktive program og resterende vasketid
 • OpenAssist gør det muligt at åbne maskinen ved et let tryk på lågen

Se også vores artikel: Her er de bedste pillefyr på markedet 2020

Mere information om Bosch SMV68MD02E

Integrerbare opvaskemaskiner har som oftest hverken top eller side, og de skal derfor integreres i køkkenet. Man vil oftest anvende samme type låge til opvaskemaskinen, som man bruger til resten af køkkenskabene, og opvaskemaskinen bliver derfor ”gemt væk” i køkkenet.

Denne maskine bliver derfor også leveret uden frontlåge, og du skal selv montere denne. En familie på 4 kan forvente at fylde maskinen på ca. 4 dages forbrug.

Strømforbruget skal man ikke bekymre sig om, da denne model har energimærke B, og derfor vil den ligeledes være billig i drift. Derudover er det en støjsvag model, med et lydoutput på sølle 42 dB.

Denne opvaskemaskine fra Bosch har hele 8 programmer, og den er derfor meget fleksibel i anvendelse. Med denne opvaskemaskine kan du altså både sørge for, at dit service bliver ekstra rent på kortere tid og spare vand på opvasken på samme tid.

Du har desuden muligheden for at køre en stille vask med den i forvejen støjsvage opvaskemaskine, så du næsten ikke kan høre, at den faktisk kører. Foruden de 8 vaskeprogrammer, så har modellen også 4 ekstrafunktioner, som du kan anvende i kombination med vaskeprogrammerne. 

Disse funktioner er IntensivZone, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og ExtraDry. Derudover har denne model også et specielt program ved navn Machine Care.

Disse funktioner gør det bl.a. muligt at variere opvasketiden, hvis man f.eks. har travlt med at få vasket op, og øge rengøringsstyrken, hvis du vil være sikker på at få fjernet alle pletter og bakterier på dit service.

Specialprogrammet Machine Care er beregnet til at vedligeholde selve opvaskemaskinen, da det er lavet til at fjerne fedt og kalk i maskinen.

Denne opvaskemaskine fra Bosch har, ligesom som den førstnævnte model, både AquaSensor og MængdeSensor. Disse sensorer gør det muligt for maskinen at måle mængden af snavs og opvask, og disse informationer anvender den til at begrænse mængden af vand, der bruges til rengøringen.

Bosch SMV68MD02E – specifikationer

 • Type: Integrerbar
 • Kapacitet: 14 kuverter
 • Energiklasse: B
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Årligt energiforbrug: 266 kWh/år
 • Støjniveau: 42 dB
 • Antal programmer: 8

Denne model har også den såkaldte Active Water-teknologi, hvilket sørger for, at vandet bliver varmet op til den mest effektive temperatur, og at vandet bliver cirkuleret ordentligt rundt i maskinen.

Bosch SMV68MD02E er også udstyret med EcoSilence Drive-teknologien, hvilket gør den til en både energivenlig og støjsvag model. Herudover er den også udstyret med både AquaStop, hvilket forhindrer vandskader.

I modsætning til forrige model i guiden, så har denne Bosch-model også indbygget TimeLight-funktion og OpenAssist. Da dette er en integrerbar model opvaskemaskine, så kan det være svært at se, hvor langt maskinen er med vasken.

TimeLight råder bod på dette ved at projicere lys ned på gulvet foran opvaskemaskinen, hvor du kan se det aktive program og den resterende tid på vaskeprogrammet.

Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S

Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S er blevet anbefalet af Forbrugerrådet Tænk i en test af opvaskemaskiner. Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S

 

Gode ting ved Bosch SPU66TW01S

 • Anbefalet af Tænk
 • Silence-program sikrer lavt lydniveau 
 • 6 forskellige programmer
 • Mulighed for opvask på 85 minutter

Mere information om Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S

Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S er opvaskemaskinen til dig, som går op i god kvalitet. Med Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S er du stort set altid sikret et resultat tæt på perfektion. Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S vasker din service med omhu og præcision, og du vil ikke opleve, at der er pletter at finde på dine tallerkener eller kalkrester på dine glas efter en vask med Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S. 

Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S har en kapacitet på 10 kuverter, hvilket er en stor kapacitet, men dog mindre end fx kapaciteten hos Bosch opvaskemaskine SMU46CI02S eller Siemens opvaskemaskine SN436W00CS, som er på 13 kuverter. Dog fylder denne opvaskemaskine fra Bosch Series 6 også mindre, hvilket kan være en klar fordel for dig, hvis du ikke har så stort et køkken.  

Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S har seks programmer, som du kan vælge imellem, når du skal have vasket din service. På denne måde kan du indstille maskinen efter dine behov. Nogle af de programmer, du kan vælge mellem, er Quick, Glass og Silence. Opvaskemaskinen har også seks forskellige temperaturer at vælge mellem. Alt i alt er der mange muligheder for selv at styre, hvilken type vask, du gerne vil have, med Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S. 

Blandt opvaskemaskinens mange programmer finder du bl.a. Glass-programmet. Dette er et særligt program, som vasker på 40 grader. Dette program er velegnet til at vaske selv de skrøbeligste glas, da programmet tager højde for glassenes skrøbelighed og vasker dem forsigtigt og omhyggeligt. 

Et andet program på Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S er Silence-programmet. Det fremgår af navnet, at dette program er perfekt til dig, som ikke vil kunne høre din opvaskemaskine. Når du vasker på dette program, bliver du ikke forstyrret af maskinens lydniveau. Med Silence-programmet rammer opvaskemaskinen et lydniveau på kun 41 dB. 

Et tredje af opvaskemaskinens programmer er Quick-programmet. Med dette lynprogram klares opvasken på kun 85 min. Du kan altså sætte en opvask over, inden du går ud ad døren, og så vil vasken være færdig, når du kommer tilbage. 

Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S er udstyret med både Zeolith-tørring og PerfectDry. Zeolith-tørring sikrer ved hjælp af det naturlige mineral zeolite en hurtig og effektiv tørring med et lavt energiforbrug. PerfectDry garanterer dig, at du kan tømme opvaskemaskinen, så snart den er færdig med at køre. Her vil alle genstandene i maskinen nemlig være perfekt tørre og rene. 

Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S er placeret i energiklasse A. Dette betyder, at den tilhører gruppen af de mest bæredygtige og energieffektive opvaskemaskiner på markedet. Ved at købe Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S gør du altså også klimaet en tjeneste, idet Bosch Series 6 opvaskemaskine SPU66TW01S er langt mere klimavenlig end mange andre opvaskemaskiner. 

 

Bosch SPU66TW01S – specifikationer

 • Kapacitet: 10 kuverter
 • Bredde: 44,8 cm
 • Energiklasse A
 • Lydniveau: 43 db

AEG FFB83730PW

Forbrugertest, AEG FFB83730PW

Sidste opvaskemaskine i denne test-guide kommer fra AEG. Modellen går under navnet FFB83730PW, og den er en større en af slagsen.

Dette er en underbygningsmodel, så den skal altså inkorporeres i det eksisterende køkkenbord. Derfor kommer den også uden en topplade, da denne udgøres af køkkenbordet.

Videoanmeldelse af AEG FFB83730PW

Gode ting ved AEG FFB83730PW

 • En meget avanceret, energi- og brugervenlig underbygningsopvaskemaskine
 • Stor model med plads til 15 kuverter og indvendig belysning til at opdage snavs i god tid
 • Har både bestikskuffe samt SoftSpike-pigge og SoftGrip-vinglasholdere
 • 8 programmer giver dig et hav af vaskemuligheder
 • Støjsvag model med mulighed for at vaske på stilleprogram
 • Vandsensor tilpasser vandforbruget til mængden af snavs
 • AquaStop forhindrer vandskader
 • Mulighed for planlagt start og halvering af vasketider

Mere information om AEG FFB83730PW

Modellen rummer ca. 15 kuverter, og den kan derfor fint dække behovene for en familie på 4-5 personer. Hvis du har brug for at vaske op, oftere end du normalt har behov for, så kan dette gøres uden moralske tømmermænd.

Modellen har nemlig energimærke A, hvilket er det allerbedste på markedet, og maskinen er derfor meget billig i drift.

Modellen er også meget praktisk, og den har flere gode egenskaber, der hjælper dig i dagligdagen.

Den har bl.a. en bestikskuffe øverst, så du har mulighed for at sortere bestikket under vask, og du sparer herved plads i nederste kurv i forhold til andre opvaskemaskiner.

Derudover har overkurven både SoftSpike-pigge og SoftGrip-holdere. Disse sørger henholdsvis for, at dine glas og dit porcelæn står skridsikkert, og dine vinglas kan stå trygt og sikkert under vask.

AEG FFB83730PW – specifikationer

 • Type: Underbygning
 • Kapacitet: 15 kuverter
 • Energiklasse: A
 • Tørreevne: A
 • Årligt vandforbrug: 3080 liter
 • Årligt energiforbrug: 241 kWh/år
 • Støjniveau: 40 dB
 • Antal programmer: 8

Derudover er denne opvaskemaskine udstyret med indvendig belysning, så du ikke overser eventuelle madrester eller andet snavs, og du har lettere ved at danne dig et overblik over indholdet. Denne model har også en Satellite Spulearm, hvilket forbedrer vandspredningen under vask.

Når et program er valgt, så tilpasser maskinen helt selv vandforbruget. Den er nemlig udstyret med en vandsensor, der tilpasser vandmængden i forhold til mængden af opvask og mængden af snavs.

Derudover har denne opvaskemaskine den praktiske funktion, at den efter bestemte programmer selv åbner døren, hvilket hjælper på tørringen samt sparer energi.

Denne AEG-model har også AirDry-funktionen, hvilket betyder, at maskinen lufttørrer indholdet efter endt vask. Dette er en langt mere energivenlig metode end mange andre opvaskemaskiner anvender, og du kan derfor spare endnu flere penge på energiregningen.

Hvis du ender i tidsnød, så kan du også spare tid på programmer med den indbyggede TimeSaver-funktion. Denne funktion halverer programtiden, og du kan derfor sagtens nå at vaske op, selv hvis du er sent på den.

Du skal heller ikke bekymre dig om eventuelle vandskader. Denne opvaskemaskine har nemlig indbygget AquaStop-funktion, som stopper tilførslen af vand i tilfælde af lækager.

Foruden at være en støjsvag model, så kan du faktisk også anvende et stilleprogram. Maskinen har et lydoutput på ca. 40 dB. Dette er i forvejen et meget lavt niveau for opvaskemaskiner.

Maskinen kan derfor sagtens køre om natten, og skulle du have lyst til at time opvasken med, at du kan tømme den, når du står op, så er dette også en mulighed.

Du har nu fået kendskab til en masse produkter på markedet. Derfor har du måske også en god idé om, hvilken type opvaskemaskine du kunne tænke dig.

Inden du bestemmer dig, så kan du dog med fordel få flere gode informationer i dette afsnit, hvor du kan blive præsenteret for vigtige kvaliteter og andre gode opvaskefunktioner, som kan være afgørende for dit valg af opvaskemaskine.

Der er flere spørgsmål, som du bør stille dig selv inden valget af opvaskemaskine. Du bør først og fremmest tænke over, hvor ofte man vil anvende opvaskemaskinen. Hvis man eksempelvis har en stor familie på 4-6 personer, så kan man godt se frem til hyppig anvendelse af opvaskemaskinen.

Vil man hellere bruge opvaskemaskinen fra tid til anden, som f.eks. hvis man har gæster, så kan man med fordel overveje, om det er nødvendigt med stor kapacitet eller ej.

De fleste familier og husstande i Danmark har opvaskemaskiner, og disse kører jævnligt. Derfor har du selvfølgelig også mulighed for at købe en opvaskemaskine med lille eller stor kapacitet.

Du bør desuden overveje, om dit service er meget almindeligt i form, eller om det er større eller mere specielt i form. Hvis sidstnævnte passer på dit bestik og service, så kan du overveje at få en opvaskemaskine med stor kapacitet og et stort vaskerum.

Har du meget almindeligt bestik og service, så kan du nøjes med en almindelig opvaskemaskine, men du kan med fordel købe en med 3 ”hylder”, nemlig én hylde til bestik, én til glas og andet udstyr samt én til tallerkener og større stykker service.

På denne måde får du også nemmere ved at tømme opvaskemaskinen igen, da du har mulighed for at sortere dit bestik, dine glas og dine tallerkener for sig.

Kapaciteten betyder meget. Men hvordan måler man egentlig kapacitet? I vores produktgennemgang bliver kapaciteten beskrevet som antal kuverter.

Det er antallet af kuverter, du skal kigge på, når du vælger opvaskemaskinens kapacitet. Hvis I kun bor 2 sammen, så kan i med fordel nøjes med en opvaskemaskine med plads til 6-8 kuverter.

vaskemaskine

Er I derimod en større familie på 4 eller flere personer, så skal i nok op på en 13-16 kuverter, da I ellers skal have opvaskemaskinen til at køre næsten dagligt. Med en kuvertstørrelse på 16 kuverter, så kan I derimod nøjes med at køre opvaskemaskinen hver 4. dag.

Selvom du bør have opvaskemaskinens kapacitet med i dine overvejelser, så skal det også kunne lade sig gøre, at få opvaskemaskinen til at passe ind i køkkenet.

Du bør derfor overveje, hvilken størrelse opvaskemaskine, der kan passe ind i dit køkken. Du kan med fordel købe en mere kompakt model, hvis dit køkken er meget småt.

Det kan også være, at du må tage til takke med en mindre kapacitet, for at få opvaskemaskinen til at passe.

Når du vælger opvaskemaskine, så skal du også være opmærksom på energimærket. Du har sikkert lagt mærke til, at de udvalgte produkter havde energimærker.

Disse bestemmer, hvor meget energi maskinen bruger, og du bør som minimum forsøge at få fat i en opvaskemaskine med energimærket C. Jo bedre energimærke, jo flere penge kan du spare på strøm og vand til maskinen.

Du skal også tage stilling til, hvor larmende din nye opvaskemaskine må være. Dette er særligt vigtigt i tilfælde, hvor køkkenet er tæt på f.eks. soveværelser eller andre rum, hvor lyden kan være generende.

Det er nemlig muligt at anskaffe sig støjsvage modeller, hvis dette er nødvendigt. Er dette ikke en nødvendighed, så kan du med fordel se bort fra denne detalje.

En vigtig ting at tage stilling til, i forbindelse med køb af en ny opvaskemaskine, er de mange forskellige vaskefunktioner. Du bør overveje, hvilke funktioner du ønsker at have adgang til, for at finde den helt rigtige opvaskemaskine.

Mange opvaskemaskiner har flere funktioner såsom Auto, Eco eller forskyl. Du har også ved enkelte opvaskemaskiner mulighed for at indstille en forsinket start eller halvere vasketiden. Alt efter dine behov, bør du se nærmere på de enkelte maskiners funktioner og have disse med i overvejelserne.

Har du børn, så bør du også overveje at købe en opvaskemaskine med lås på, så de små ikke kommer til at pille ved maskinen ved et uheld.

Det kan især være farligt, hvis de får den åbnet midt i en vask, da de risikerer at få meget varmt vand sprøjtet på sig. Du kan enten forhøre dig om dette i butikkerne eller læse nærmere på maskinens specifikationer online.

Sidst, men ikke mindst, bør du være opmærksom på opvaskemaskinens design.

Hvis du er ligeglad med designet, så er det selvfølgelige også nemmere at vælge en maskine, men går du op i at have et overordnet farvetema eller bestemt designtema i dit køkken, så skal dette også med i overvejelserne.

Mange maskiner har et diskret design, mens andre er designet til at være en del af køkkenets overordnede look. Du kan derfor overveje, om din nye opvaskemaskine kan fås i flere farver eller et design, der passer til dit køkken derhjemme

opvaskemaskine

Du har sikkert hørt, at man anvender afspændingsmiddel og salt i opvaskemaskiner. Men ved du hvorfor? Og ved du, hvad forskellen er på en underbygningsmodel eller en integrerbar model?

I dette afsnit har vi samlet en masse gode informationer om opvaskemaskiner, så du kan være helt sikker på, at du er grundigt forberedt og informeret om opvaskemaskiner.

Afspændingsmiddel
Man anvender afspændingsmiddel for at forbedre tørringsprocessen i opvaskemaskinen. Afspændingsmiddel blødgør nemlig vandet, hvilket reducerer overfladespændingen i vandet.

Dette gør, at vandet ikke efterlader små dråber på både bestik og service, og på denne måde kan du undgå de små striber og pletter, som disse vanddråber kan lave på din opvask.

Derudover bør du være opmærksom på, at afspændingsmiddel og salt ikke giver den optimale effekt ved første opvask, men derimod ved ca. tredje opvask.

Salt
Salt anvendes også i opvaskemaskiner for at hjælpe med at blødgøre vandet. Processen, hvorpå saltet virker, er en længere og kringlet forklaring, og du kan nøjes med at vide, at saltet er med til at give et renere og klarere resultat efter endt vask.

Grunden til at du ikke oplever, at saltet ligger inde i maskinen efter endt vask, er at saltet ryger med ud sammen med det resterende skyllevand. Derudover er opvaskesalt meget større end almindeligt fint salt, hvilket gør, at saltflagerne kan opløses langsommere.

Hvis man anvendte fint opvaskesalt, ville dette kunne blokere blødgøringsdelen i maskinen.

Derudover bør du være opmærksom på, at afspændingsmiddel og salt ikke giver den optimale effekt ved første opvask, men derimod ved ca. tredje opvask.

vaskemaskine

Energimærke
Når man vælger opvaskemaskine, så skal man kigge efter flere ting.

Heriblandt er energimærket især vigtigt. Mange ved allerede, hvad energimærket er, men for dig, der ikke ved det, kan du få en forklaring her. Energimærket er en indikator for, hvor meget energi en opvaskemaskine bruger.

Det fortæller også noget om, hvor miljøvenlig opvaskemaskinen er. Energimærkerne har en skala, hvor den laveste karakter er D, og den højeste karakter er A.

Du bør derfor også lede efter en opvaskemaskine, der har så høj en energimærke-karakter som muligt. Det kan også bedre betale sig at investere i en mere energibesparende og miljøvenlig opvaskemaskine, da du vil kunne opleve mindre elregninger.

Energimærket bliver tildelt opvaskemaskinerne efter den antagelse, at du vasker ca. 280 gange om året. Hvis du ved, at du vasker mindre end dette tal, så kan du sagtens klare dig med en opvaskemaskine med et lavere energimærke.

De forskellige typer opvaskemaskiner
Når du kigger på opvaskemaskiner, så vil du uden tvivl støde på disse ord; integrerbar, underbygning og fritstående. Disse indikerer, hvilken type opvaskemaskine, du kigger på.

Der er nemlig forskel på disse typer, og det kan have stor betydning for dig, om du skal have den ene eller den anden.

Nogle opvaskemaskiner er desuden lettere at integrere i hjemmet, og derfor vil enkelte typer passe bedre til dit køkken end andre. Nedenfor kan du se en oversigt over de forskellige typer samt deres fordele og ulemper.

Fritstående opvaskemaskine
De fritstående opvaskemaskiner er langt de nemmeste at installere i dit køkken, da de stort set kun kræver et strømstik og en vandforsyning for at virke.

Modsat de integrerbare opvaskemaskiner eller underbygningsmodelllerne, så skal du ikke tage hensyn til, hvorvidt opvaskemaskinen skal bygges ind i køkkenet eller ej. Du kan nøjes med at stille den, hvor der nu er plads, og herfra kan den virke for sig selv.

Disse modeller er typisk den billigste type opvaskemaskine, og du kan derfor få dem til langt færre penge.

Dog skal du være opmærksom på, at fritstående opvaskemaskiner ofte kan se malplacerede ud, da de ikke bliver en del af køkkenet på samme måde, som de to andre typer gør. Det kan derfor være svært at finde en fritstående opvaskemaskine, som også passer ind i dit overordnede køkkentema.

Fordele

 • Let og hurtig installation
 • Ingen pladsbegrænsning, da de kan placeres, hvor end der er plads
 • Oftest billigere end de andre typer opvaskemaskiner

Ulemper

 • Sværere at tilpasse det overordnede køkkentema
 • Kan ikke ”gemmes væk” i modsætning til andre typer opvaskemaskiner
 • Sværere at integrere i et lille køkken, hvor der ikke nødvendigvis er plads til en fritstående model

Opvaskemaskine

Integrerbar opvaskemaskine

Integrerbare opvaskemaskiner kræver mere arbejde at få på plads i køkkenet, fordi de netop skal integreres. Dette betyder, at de som oftest kommer uden side- og topplader, da disse vil blive udgjort af både køkkenbordet og køkkenskabene på hver side af opvaskemaskinen.

De kommer også uden frontplade, da du selv skal montere denne. Dog er integrerbare opvaskemaskiner lettere at få til at passe ind i køkkenet, da de nærmest gemmes væk, og du kan med fordel anvende samme slags køkkenlåge til opvaskemaskinen, som du har brugt til dine andre køkkenskabe.

På denne måde skiller din opvaskemaskine sig ikke ud, og du kan få et mere stilrent køkken.

Fordele

 • Vælg selv udseende til opvaskemaskinen ved at montere egen frontplade
 • Diskret type opvaskemaskine, da den kan ”gemmes væk” bag samme design som dine køkkenskabe
 • Større fleksibilitet i sammenligning med fritstående modeller

Ulemper

 • Som oftest dyrere modeller end de fritstående
 • Mere besværlig installation
 • Du kan opleve at skulle have ny model opvaskemaskine, hvis delene går i stykker og modelserien er udgået

vaskemaskine

Underbygningsopvaskemaskine
Denne type opvaskemaskine minder meget om de integrerbare, idet de skal integreres i køkkenet. Denne type kommer dog med egen front, og du skal derfor ikke selv montere sådan en.

Denne type kommer uden topplade, da dit eksisterende køkkenbord skal udgøre denne. Denne type vil typisk også være dyrere end de fritstående modeller, men de kan være lettere at tilpasse det overordnede køkkentema.

Fordele

 • Kommer med egen front i modsætning til integrerbare modeller
 • Lettere at tilpasse køkkenets tema
 • Kræver ikke meget plads at integrere i køkkenet

Ulemper

 • Dyrere type opvaskemaskine i sammenligning med de fritstående modeller
 • Du kan ikke selv vælge front, da denne følger med maskinen
 • Installation er mere besværlig i sammenligning med de fritstående modeller

Når man endelig har anskaffet sig en opvaskemaskine, så gælder det om at vedligeholde den, så den kan holde i mange år.

Det er dog ikke ualmindeligt, at mange oplever enten dårlig lugt, slørede, uklare glas eller andre problemer med maskinerne fra tid til anden.

Hvis du ikke finder det særligt sjovt, at tage opvasken så anbefaler vi at lytte til musik, mens man fylder den. Det kan både være gennem headset, eller via højtalere, det kommer helt an på dig!

Vi har her samlet en række gode råd, så du kan være på forkant med almindelige problemer, der måtte opstå med din opvaskemaskine.

Det er vigtigt at huske at rengøre sin opvaskemaskine. Det er især vigtigt, hvis du/I er mindre gode til at rengøre bestik og tallerkener, inden det ryger i opvaskemaskinen.

Eventuelle madrester forsvinder nemlig ikke bare på magisk vis, men de sætter sig derimod fast i bunden af opvaskemaskinen. Du kan med fordel komme dette til livs, ved at huske at børste tallerkener og bestik af med en opvaskebørste, inden dette kommer i opvaskemaskinen.

 Selvom du anvender opvaskebørster, så vil du stadig kunne finde madrester i maskinen fra tid til anden. Du skal derfor også huske at tømme filtret for madrester og andet snavs ca. en gang om måneden.

Skulle du alligevel gå hen og opleve dårlig lugt fra opvaskemaskinen, så kan du forsøge dig med eddike og varmt vand. En halv liter eddike og en maskinvask på højeste temperatur kan nemlig gøre underværker for din maskine.

Denne kombination kan fjerne de værste lugte og andet madspild, og du kan endda med fordel sætte eventuelt kalkslørede glas i maskinen, mens den kører, da eddike også kan fjerne kalkpletter.

Eddike-tricket kan også være dig behjælpeligt, hvis du bor i et område med meget kalkholdigt vand, da du så vil opleve, at maskinen kalker til i ny og næ.

En anden løsning til at afkalke en opvaskemaskine er at anvende citronsyrepulver. Dette kommes i beholderen, hvor du normalt putter vaskemiddel i, og herefter startes opvaskemaskinen.

En anden løsning til at komme den dårlige lugt til livs, er at lade opvaskemaskinen køre en omgang uden bestik og service i.

vaskemaskine

Temperaturen bør som minimum være 60 grader, da det er her, bakterier og andet snavs elimineres. Denne tomme vask kræver dog vaskemiddel, og du kan med fordel købe speciallavet vaskemiddel til en sådan maskinvask.

Din opvaskemaskine har også gummilister hele vejen rundt, og disse kan også være med til at afgive dårlig lugt. Sørg for at rengøre disse grundigt, når du tjekker filtret.

Skulle ingen af disse råd hjælpe din maskine af med den dårlige lugt, så kan det være, at du bør forhøre dig hos en professionel. Du kan eventuelt bestille tid hos en VVS’er, så du får en fagkyndig med indover.

En VVS’er kan i øvrigt også hjælpe dig med at tjekke, om vaskevandet har den rigtige temperatur. Som regel siger man, at vandet bør have en minimumstemperatur på 49 grader, da det er her, madrester opløses.

Hvis du oplever, at dine glas får et tåget udseende, så kan dette være et tegn på, at de er skadet af afspændingsmiddel og opvaskemiddel.

Du kan dog i mange tilfælde slippe af med dette, ved at lægge dine glas i en blanding af varmt vandt og eddikesyre. 1 liter varmt vand blandes med ca. 2 dl 32% eddikesyre, og denne blanding skulle kunne hjælpe med at gøre dine glas pæne igen.

Det skal dog nævnes, at ikke alle glas kan reddes, hvis de er tilstrækkeligt skadet. Glaspest kan også forekomme på dine glas. Glaspest opstår, når du vasker dine glas på for høje temperaturer.

Det er også derfor, at mange glasprogrammer vasker på 40 grader frem for højere temperaturer. Man kan i mange tilfælde komme af med glaspest, ved at fylde opvaskemaskinen med citronsyre og vaske glassene på højere temperaturer.

Alle forældre kender til det. Man står og skal til at starte en vask, og så vader sønnen ind med fodboldstøvler på, eller med et beskidt løbehjul. Hvis du mangler det rette udstyr til at fjerne denne form for snavs, så anbefaler vi at læse vores artikler om damprensere, robotstøvsugere og ordinære støvsugere!

Hvad må komme i opvaskemaskinen?

Som oftest vil langt de fleste af dit bestik og service kunne tåle maskinvask. I nogle tilfælde, vil du dog kunne opleve, at maskinvask er en dårlig løsning. Dette gælder især for udstyr i træ, krystalglas og knive.

Dine træskårne skeer og andre redskaber tåler oftest ikke maskinvask. Dette skyldes, at mange træredskaber er oliebehandlede, og olien vil gennem maskinvask blive trukket ud af træet. Dette efterlader redskabet med et kedeligt look, og du kan desuden risikere, at træet bliver skævt.

Krystalglas må som tommelfingerregel aldrig gå i opvaskemaskinen, da disse er alt, alt for skrøbelige til maskinvask. Disse vil uden tvivl gå i stykker under maskinvask, bl.a. grundet en kombination af varmt vand og opvaskemiddel.

Gode knive er som oftest det redskab, som man bør værne mest over. Derfor er det også vigtigt at huske på, at knive bør vaskes op i hånden, da maskinvask kan være alt for hårdt ved dine knive.

Du kan endda risikere at disse ruster, og du skal i værste tilfælde investere i helt nye knive. Dette kan især blive en dyr omgang, hvis man har dyre knive eller knive i høj kvalitet.

Sådan vælger du den helt rigtige opvaskemaskine til netop dine behov

Forskellen mellem maskinvask og almindelig opvask

Godt at vide om opvaskemaskiner og tilbehør

Du har måske før tænkt; ”hvorfor skal jeg overhovedet have en opvaskemaskine? Det må da være billigere at vaske op i hånden? Jeg kan sikkert også rengøre mit service lige så godt?”.

Dette passer dog ikke helt. Der er store forskelle på maskinvask og opvask i hånden. Vidste du f.eks., at du faktisk kan spare penge ved at bruge en opvaskemaskine frem for at vaske op i hånden? Dette skyldes, at opvaskemaskiner bl.a. genbruger noget af det vand, som de anvender til maskinvask.

I gennemsnit bruger en opvaskemaskine ca. 13 liter vand, og hvis du sætter dette op imod mængden af vand, som du skal bruge på at vaske en tilsvarende mængde service, så vinder opvaskemaskinen.

Opvaskemaskiner er selvfølgelig lavet for at gøre dit liv så let som muligt.

Derfor ved du sikkert også, at opvaskemaskinen ikke kun kan spare dig for en masse penge, men derimod også en masse tid. Dette regnestykke er dog noget lettere end det førnævnte, men netop fordi en opvaskemaskine kører af sig selv, kan du spare en masse tid på en tilsvarende opvask i hånden.

Denne tid kan du bruge på meget andet, og det kan derfor også være en god investering til dagligdagen. Dette er især en god idé, hvis du f.eks. har en stresset eller travl dagligdag, da du i stedet kan bruge tiden på at stresse ned eller selvforkælelse.

Når det kommer til effektiviteten, så kan det godt være, at du har en idé om, at du er lige så effektiv som en opvaskemaskine. Jo vidst, du har nok mange års øvelse fra studietiden eller andre steder, men opvaskemaskinerne er bygget til at være effektive rengøringsmaskiner.

Opvaskemaskiner bruger i forvejen meget varmere vand, end du vil kunne anvende i en håndopvask. Derudover fjerner de langt bedre snavs, og de sørger tilmed for at tørre indholdet ordentligt.

Opvaskemaskine

Opvaskemaskiner lufttørrer nemlig bestik og service, hvilket er en langt renere proces, end at genbruge et beskidt viskestykke.

Opvaskemaskinerne har desuden en masse programindstillinger, der gør det muligt for dem at tage forbehold for skrøbeligt indhold ved at vaske mere nænsomt eller skrue op og ned for temperaturen efter behov.

Opvaskemaskiner har også den fordel, at de anvender opvasketabs eller andet opvaskemiddel, som er beregnet maskinvask. Disse rengøringsmidler bliver specialfremstillet til maskinvask, og det bliver derfor svært at konkurrere med almindeligt opvaskemiddel.

Du har sikkert også prøvet at fjerne meget stridige pletter eller fedtrester på dit service. Det kan til tider være næsten umuligt at få af, og du kan med fordel overlade dette stykke arbejde til din opvaskemaskine.

Opvasketabs og opvaskemiddel til opvaskemaskiner kan lettere løsne disse fedtrester og pletter, og du behøver derfor ikke bruge unødvendige kræfter på det.

Du kan dog med fordel vaske op i hånden, når det kommer til bestemte stykker service. Du kan f.eks. med fordel vaske køkkengrej i træ og dyre knive op i hånden, da disse ikke har godt af maskinvask.

Trægrejet risikerer at miste deres flotte farve, fordi især oliebehandlet trægrej får trukket olien ud af træet ved maskinvask.

De dyre knive risikerer at ruste gennem længere tids maskinvask, og du kan derfor bedst passe på disse ved at vaske op i hånden.

Dog vil det altid variere mellem de bestemte modeller, om de tåler maskinvask eller ej. Du bør derfor spørge ind til dette ved køb af dit udstyr, eller orientere dig i den medfølgende manual til udstyret.

Se også Opvaskemaskine Test 2020 – Se de bedste opvaskemaskiner – Testvinder guide skrevet af forbrugsguiden.dk.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Vi har citeret Tænk, fordi deres eksperter har testet vores omtalte Bosch SMU6ZDI76S, Bosch SMU4HAI48S og Bosch SMU4HAW48S. 

Opvaskemaskinerne er blevet vurderet på en række overordnede parametre. Det gælder tidsforbrug, støj, brugervenlighed, vand- og energiforbrug samt vaske- og tørreevne. 

De tre Bosch-modeller klarer sig godt, og især Bosch SMU6ZDI76S får ros. Testpanelet fra Tænk kårer modellen til testvinder og giver den en høj score. 

Testen er opdateret den: 2. februar 2021

Du kan se testen her 

Råd & Rön 

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Magasinet har foretaget tests af Bosch SMU6ZDI76S og Bosch SMU4HAI48S, som vi omtaler. Eksperterne har kigget på adskillige faktorer i deres vurdering af maskinerne. Det gælder blandt andet tid, støj, miljø, håndterbarhed og vaskeevne. 

Begge modellerne klarer sig godt, og især Bosch SMU6ZDI76S udmærker sig. Eksperterne kårer den til testvinder blandt de i alt 96 maskiner, og de giver den bred ros. 

Du kan se testen her 

Kopsmartare.com 

Kopsmartare.com er en hjemmeside, hvor du finder en masse tests af mange forskellige former for produkter. Det gælder opvaskemaskiner, kameraer, printere og meget mere. 

Websidens eksperter har bragt en test af Bosch SMV8YCX01E. I testen vurderer eksperterne fem forskellige maskiner, der er blevet nøje udvalgt på baggrund af testresultater og rapporter. 

Af de fem modeller bliver Bosch SMV8YCX01E kåret til testvinder, og den får en højere rating end de andre opvaskemaskiner på listen. 

Testen er opdateret den: 24. marts 2021

Du kan se testen her 

Produktguider.com

Produktguider.com er en dansk hjemmeside, som bringer vurderinger, tests og sammenligninger af mange forskellige produkter. Det drejer sig blandt andet om produktet indenfor kategorier som sportsudstyr og køkkengrej. 

Eksperterne fra Produktguider.com har bragt en test og bedømmelse af Electrolux ESF5533LOX. Modellen står på en liste sammen med fire andre opvaskemaskiner, der er nøje udvalgt af eksperterne. 

Electrolux ESF5533LOX bliver udnævnt til den mest populære maskine, og den får en høj score af testpanelet. 

Testen er opdateret den: 18. maj 2021

Du kan se testen her 

Test.se

Test.se er en svensk hjemmeside, der er anerkendt og indhenter testresultater for diverse produkter fra flere kilder. På siden finder du viden om og vurderinger af alt fra boligtilbehør til køkkenudstyr.

Electrolux ESF5533LOX er blevet testet af eksperterne fra den svenske hjemmeside. De har sammenlignet tre forskellige modeller på flere parametre, heriblandt støjniveau, energimærkning og antallet af kuverter. 

Electrolux ESF5533LOX får ros af eksperterne, der er meget positivt stemte. I deres konklusion skriver de, at maskinen er miljøvenlig og energieffektiv på samme tid. 

Testen er opdateret den: 3. marts 2021

Du kan se testen her 

Handlasmart.se

Handlasmart.se er en svensk hjemmeside, hvis formål er at hjælpe forbrugere til at købe produkter på et godt og oplyst grundlag. På websiden kan du finde testresultater, information om diverse produkter og meget andet. 

Electrolux ESF5533LOX er blevet vurderet af testpanelet fra Handlasmart.se. Eksperterne giver modellen en positiv vurdering, og de kalder maskinen et godt valg. 

I konklusionen skriver de blandt andet, at et plus ved maskinen er, at den har en stor kapacitet. De 

fremhæver også den smarte AirDry-teknologi, som opvaskemaskinen er udstyret med.  

Testen er opdateret den: 26. februar 2021

Du kan se testen her 

Anbefaler.com

Anbefaler.com er en norsk webside, som vurderer og sammenligner forskellige produkter og kårer testvindere inden for kategorierne som hvidevarer og husholdningsprodukter.

Vi har valgt at citere Anbefaler.com, fordi deres eksperter har foretaget en test og bedømmelse af Miele G7107SCU XXL. 

Modellen præsterer godt, og eksperterne kårer den til testvinder. De skriver i konklusionen, at de især er vilde med det QuickPowerWash-system, som maskinen er udstyret med. 

Med systemet kan du køre en fuld vask igennem på bare 58 minutter, og det ser testpanelet som en klar fordel ved Miele G7107SCU XXL. 

Du kan se testen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk giver Siemens SX736X19NE en samlet testscore på 82%, og den opnår på samme tid klassifikationen ”Best Buy”. Den får især ros for sine evner til at rengøre og tørre i løbet af én cyklus, dens effektive automatiske programmer og eco-programmer, og hvor nemt det er at fylde sine tallerkener og service i.

Anmeldelsen er udført i marts 2019
Du kan læse hele anmeldelsen her

Google Shopping

Google Shopping blev lanceret i 2002, hvor tjenesten til at starte med gik under navnet ”Froogle”. Sidenhen er det blevet en integreret del af dét at shoppe på internettet, og med Google Shopping får du mulighed for at søge efter produkter på online shoppingwebsteder og sammenligne priser mellem forskellige leverandører.

Produktet Siemens SX736X19NE opnår en samlet brugerbedømmelse på 4,7 ud af i alt 5 stjerner. Bedømmelsen baserer sig på mere end 550 forskellige anmeldelser, og den får ros for at kunne styres med en smartphone, for at være lydløs, og for at være designet på en simpel måde. En bruger skriver blandt andet: ”Opvaskemaskinen er superteknologisk med 3 kurve og en fremragende kapacitet.”

Produktet Bosch SMU6ZCW01S opnår en samlet brugerbedømmelse på 4,6 ud af i alt 5 stjerner. Bedømmelsen baserer sig på mere end 150 forskellige anmeldelser, og brugerne er enige om, at opvaskemaskinen imponerer med sit lave lydniveau, med sine gode resultater ved de automatiske programmer, og med Home Connect-funktionen. En bruger skriver blandt andet: ”Opvaskemaskinen har været i næsten daglig brug i cirka en måned.”

Du kan læse alle anmeldelserne af Siemens SX736X19NE her
Du kan læse alle anmeldelserne af Bosch SMU6ZCW01S her

Råd & Rön

Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Den svenske hjemmeside Råd & Röns mission er at hjælpe sine læsere med at træffe kloge valg, der sparer tid og penge. Test og anmeldelser udføres af professionelle og akkrediterede laboratorier, og de køber altid alle produkter selv i butikkerne for at sikre, at det, de tester, er det samme som det, forbrugere får tilbudt. 

Råd & Rön giver Siemens SN63HX60AE en samlet bedømmelse på 67 ud af 100, og den scorer især toppoint, når det kommer til lydniveauet (36 dB), vaskefunktionen og det samlede kvalitetsindtryk. Den scorer en lavere bedømmelse, når det kommer til parameteret ”tid”, da hovedprogrammet varer 2 timer og 6 minutter, mens miljøprogrammet varer 4 timer og 46 minutter.

Anmeldelsen af er udført den: 24. marts 2021
Du kan læse hele anmeldelsen her

FAQ

Hvilket opvaskemaskine brand er det bedste?
Der er mange gode opvaskemaskine brands på markedet, men ét af de absolut bedste er Bosch. Brandet er kendt for at lave mange forskellige typer af værktøj og husholdningsmaskiner, men de har alle det tilfælles, at de er lavet i en høj kvalitet og indeholder mange praktiske egenskaber.
Hvordan vælger jeg en opvaskemaskine?
Når du skal vælge en opvaskemaskine, så bør du tænke over, hvor stor en kapacitet opvaskemaskinen skal have. Det er vigtigt, at opvaskemaskinens kapacitet nogenlunde matcher det behov, som din husstand har, sådan at der ikke kommer til at gå for kort eller for lang tid mellem hver vask.
Hvilken opvaskemaskine er den bedste under 3000 kr?
En af de bedste opvaskemaskiner, som du i øjeblikket kan købe til under 3000 kr., er modellen Electrolux ESF5545LOW. Opvaskemaskinen bliver rost for, at den er meget energivenlig, samtidig med at den indeholder hele seks forskellige programmer. Dertil har den en kapacitet på 13 kuverter.
Hvor lang tid bør en opvaskemaskine holde?
Når du køber en helt ny opvaskemaskine, så bør den kunne holde et sted mellem 7 og 12 år, førend den skal skiftes ud. Opvaskemaskinens levetid vil dog blive påvirket af, hvor ofte du brugere maskinen, såvel som hvordan og hvor meget du sørger for at vedligeholde den.

Gode råd og tips til opvaskemaskinen

Værd at vide om opvaskemaskiner

 • Opvaskemaskiner har altid været en traditionel og essentiel del af et køkken. Nu er der dog kommet en masse nye funktioner, som gør at der er forskel på forskellige modeller.
  Med det sagt er det ikke nødvendigt at have alle de her ekstra funktioner, for alle kunder. Så husk ikke at lade alle de forskellige høj-teknologiske funktioner påvirke – eller overrumple dig!

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Opvaskemaskiner: De bedste i test

 

 • Bosch SPU66TW01S
 • Bosch SMU6ZDI76S
 • Bosch SMU4HAI48S opvaskemaskine
 • Bosch SMV8YCX01E
 • Siemens SN63HX60AE
 • Electrolux ESF5533LOX
 • Bosch SMU6ZCW01S
 • Miele G7107SCU XXL
 • Bosch SMU4HAW48S
 • Electrolux ESF5545LOW