Test af de 6 bedste Polaroid kameraer

Digitaliseringen har for alvor ramt os, og billeder er ikke længere noget, der printes ud og sættes i fotobøger eller hænges på vægge. Her kan man dog vælge at benytte sig af et Polaroid kamera, hvor billedet bliver printet lige efter, at det er taget.

Polaroid kamera
Udgivet 08.04.2019|Senest redigeret 09.09.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Der findes rigtig mange forskellige polaroid kameraer på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste polaroid kameraer, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Polaroid kamera

forbruger-test.dk

4.74 27

Polaroid Snap Touch

Polaroid

Her er der tale om en model med mange funktioner, der gør det muligt, at man efter at have taget billederne kan tilpasse disse netop til din stil.

Det er en fordel, da man så kan fange det gyldne øjeblik uden at skulle tænke på tilpasning undervejs – dette gøres let efterfølgende.

Det er en model, der får en hel del ros af forbrugerne grundet denne funktion, mens det også er en brugervenlig variant, hvilket blandt andet kommer af den indbyggede touchskærm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Polaroid Snap Touch

Gode ting ved Polaroid Snap Touch

 • Kamera med 13 megapixels
 • Touchskærm giver brugervenlig styring
 • Mange redigeringsmuligheder
 • Selvudløser
 • Bluetooth-funktion

Mere information om Polaroid Snap Touch

Betjeningen bliver ganske let gennem LCD-touchskærmen, hvor det er muligt at se billeder, inden man vælger at printe dem, således man ikke får printet uønskede billeder.

Derved sparer man printerpapir, der ellers ofte kan være forholdsvist dyrt. Man kan også tilpasse antallet af billeder, der skal printes.

Derudover besidder skærmen også redigeringsværktøjer, som gør, at man kan indsætte rammer, filtre, digitale klistermærker og lignende direkte på billedet.

Derudover kan man holde øje med batteristatus og mængden af fotopapir i enheden.

App og andre specifikationer

Andet smart ved modellen er, at den er med bluetooth, hvormed kameraet kan tilføjes til en print-app.

Her er det muligt at lave yderligere redigeringer, inden de printes, mens man også kan dele billeder via denne app.

Dermed får man både funktionen af at kunne dele billeder online, mens man også kan få dem printet og benytte dem på forskellig vis.

Modellen her er også udstyret med selvudløser, hvilket vil sige, at man ganske let kan få taget nogle billeder af sig selv, eller hvor alle i forsamlingen skal være med.

Derudover kan man med modellen også optage små HD-videoer, hvormed kameraet ikke begrænser sig til billeder.

Generelt er modellen udstyret med teknologi, der kan tage billeder med 13 megapixels og optage 1080/720 p HD-videoer.

Kameraet kan i sig selv rumme 10 billeder på hukommelsen, men det er muligt at indsætte et SD-kort med op til 128 GB lagerplads, såfremt man gerne vil kunne gemme flere billeder på kameraet.

Polaroid 600 80S Square

polaroid

Med denne model er det muligt at tage fortiden med sig ind i fremtiden – på flere forskellige måder.

Først og fremmest kan man tage billederne med ind i fremtiden og forbinde disse med de gode minder, man havde i forbindelse med, at billedet blev taget.

Derudover får man også et 80’er design med sig ind i fremtiden, såfremt man vælger at investere i et kamera som dette.

Kameraet minder i sit udseende nemlig meget om de Polaroid kameraer, man så tilbage i 80erne, hvor man kan sige, at denne type af kameraer virkelig blev populære.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Polaroid 600 80S Square

Gode ting ved Polaroid 600 80S Square

 • Lækkert design og mulighed for at vælge forskellige farver
 • Ny sliske beskytter billederne under print
 • God pris
 • Brugervenligt til nye brugere såvel som for mere erfarne
 • Hurtig printtid

Mere information om Polaroid 600 80S Square

Dette polaroid kamera er en ægte klassiker,  og har et design som mange kan genkende.

Der er dog lavet nogle ændringer fra de ældre modeller, hvilket blandt andet  består i, at der er kommet en ny sliske til billederne.

Denne agerer ekstra beskyttelse for billederne, når de kommer ud af kameraet, således de under alle omstændigheder står skarpt.

Designet er dog ikke det eneste område, hvorpå denne model brillerer, da den også har nogle klare fordele prismæssigt.

Den ligger nemlig i et prisleje, hvor de fleste kan være med, og den kan tilfredsstille de mest basale behov, der måtte være til et Polaroid kamera.

Kameraet er meget passende, hvis det er det første Polaroid kamera, man har, da den er enkel at bruge.

Brugervenligheden er i top

På kameraet er der nogle enkle forskellige knapper, som benyttes til at justere på forskellige ting.

Eksempelvis er der enkle knapper, der gør det muligt at justere på eksponeringsniveauet, således det bliver muligt at kunne få et mørkere eller lysere billede.

Det øger også fleksibiliteten, da det er muligt at tage gode billeder i forskellige lysstyrker.

Der er derudover tale om en model med point-and-shoot stil, hvilket betyder, at man skal pege på det, man gerne vil have taget et billede af, hvorefter billedet vil blive taget og printet på bare 90 sekunder.

Derefter kan man bruge billedet til det, man har tiltænkt det.

Polaroid PIC300

polaroid

Modellen her printer billedet, når de bliver taget, hvorfor man får den helt klassiske oplevelse med, at billedet er klar kort tid efter, at man har trykket på udløseren.

Kvaliteten på billederne bliver af de fleste forbrugere også fremhævet, mens den også har en hel forskellige funktioner, som kan sikre en hel del timers underholdning.

Modellen egner sig desuden godt til at tage øjebliksbilleder, hvilket i høj grad også er noget af det, et Polaroid kamera er til for.

Video Anmeldelse af Polaroid PIC300

Gode ting ved Polaroid PIC300

 • Kameraet fås i forskellige farver
 • Har forskellige lysindstillinger
 • God billedkvalitet
 • Billeders størrelse er 4,57×6,1 cm
 • Strømbesparer sørger for lag levetid

Mere information om Polaroid PIC300

Det er muligt at vælge 4 forskellige indstillinger i forhold til, hvor man befinder sig, og dette kaldes sceneindstillinger.

Det giver den fordel, at det er muligt at tage billeder under forskellige lysforhold, uden at der gås på kompromis med kvaliteten på billederne.

Som en lille ekstra fordel ved modellen, printer modellen billederne med en lille ramme omkring, hvilket åbner muligheden for, at man kan skrive noget til billederne.

Det kan eksempelvis være en dato, et navn og/eller lignende, hvormed man altså kan knytte nogle ord eller tal til en speciel oplevelse.

Dette kan være en stor fordel, når man ser tilbage på billederne og mindes den dag, billedet blev taget.

Batteridrevet model

Modellen her er drevet af batterier, hvilket er med til at øge fleksibiliteten på produktet, da det er muligt at tage kameraet med sig over alt, og løber batterierne tør, er de mulige at udskifte ganske enkelt. Kameraet benytter sig nemlig af fire ganske almindelige AA-batterier.

På den måde skal man eksempelvis ikke tænke på, om der nu er mulighed for opladning på rejsen, da man blot kan skifte batterierne.

Det angives, at modellen her faktisk kan holde strøm i op mod en uge, hvor det bliver benyttet en gang i mellem til at tage et billede.

En af grundene til den lange levetid er, at der i modellen er indbygget en strømbesparer, der automatisk deaktiverer kameraet efter 5 minutter uden brug af kameraet.

Det vil sige, at kameraet hurtigt slår fra, når man ikke bruger det, hvormed der altså ikke bliver benyttet unødvendige mængder af strøm.

Polaroid OneStep+

polaroid

Her er der tale om en af de nyudviklede modeller fra Polaroid, og denne har en hel del forskellige funktioner, som er blevet videreudviklet fra Polaoid OneStep2.

Blandt andet er der videreudviklet på, hvorledes modellen kan spille sammen med en app.

Modellen her er mulig at tilkoble trådløst til sin smartphone gennem bluetooth.

Dette gør, at man kan redigere på forskellige måder i billederne, og denne nyudviklede måde at sammenkoble på appen til, åbner for hele seks nye kreative værktøjer, som både er spændende, sjove og udfordrende at benytte.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.089,00

Video Anmeldelse af Polaroid OneStep+

Gode ting ved Polaroid OneStep+

 • Lang levetid på batteriet
 • Sekundære portrætter giver god kvalitet på billederne
 • Muligheder for redigering
 • Trådløs forbindelse til app
 • Fjernbetjening

Mere information om Polaroid OneStep+

De sekundære portrætter giver muligheden for, at man kan komme tættere på sine motiver, som giver muligheden for, at man kan få nogle endnu skarpere billeder.

Det giver altså muligheden for at kunne fokusere på nogle objekter, hvilket giver nogle flottere billeder.

Det gør det eksempelvis muligt, at man kan fokusere på personer på et billede, således disse bliver skarpere, mens der ikke lægges så meget fokus på at lave flot opløsning af en baggrund.

Derudover er der også et kraftigt flash og langvarig batterilevetid, hvilket samlet set sørger for, at man kan tage billeder, når man har lyst.

Batterilevetiden er lang, hvilket giver den fordel, at man kan bruge kameraet i lang tid, inden det skal lades op.

Derfor egner kameraet sig godt til at tage med, mens det naturligvis også egner sig godt til at blive benyttet i boligen.

Der er herfor tale om et ganske alsidigt kamera, som kan benyttes til at forevige de gyldne momenter med familie, venner osv.

Impossible Polaroid SX-70

polaroid

Her er der tale om en model, hvor man virkelig kan leve sig tilbage i tiden, når det gælder designet.

Denne er produceret i vaskeægte retro stil, og billederne, der printes ud, minder også om dem, man havde tilbage i 70erne.

Derfor er denne model på mange måder en fordel at investere i, såfremt man er meget nostalgisk og går op i klassisk, retro design.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Impossible Polaroid SX-70

Gode ting ved Impossible Polaroid SX-70

 • Retro og klassisk design
 • Smart og elegant foldning af kameraet
 • Eksponeringskontrol
 • Fire linseelementer optimerer kvaliteten på billederne
 • Manuelt fokus

Mere information om Impossible Polaroid SX-70

På trods af det traditionelle og klassiske design, har modellen her fået en del forskellige opgraderinger på funktionen.

Det er blandt andet gældende for det eksponeringssystem, der er blevet tilføjet til denne generations model.

Denne gør det muligt at lave manuel fokusering, som kan bevæge sig ned til kun 26 cm, hvormed det er muligt at lave nogle klare og flotte billeder af forholdsvis små objekter.

Desuden er kameraet udstyret med et system, der beskytter billederne for lys under fremkaldelsen, således de ikke bliver ødelagt, mens de udskrives.

Modellen her er udstyret med fire linseelementer, hvilket er med til at skabe en bedre billedkvalitet.

Med disse er det blandt andet muligt at tage bedre højde for lys, således dette ikke har negativ indflydelse på kvaliteten af billederne.

Billedkvaliteten kan også øges ved hjælp af et stativ. Kameraet har nemlig et lille gevind, som gør det muligt at kunne montere kameraet på toppen af stativet.

Det medfører, at kameraet holdes helt stille mens billedet tages, således rystelser ikke ødelægger billedets kvalitet.

Modellen drives af et batteri, og dette er indbygget ganske smart i den pakke med fotopapir, man indsætter i kameraet efter behov.

På den måde kan man altså let have adgang til at skifte batteriet, mens man ikke skal bekymre sig om opladning via stikkontakter.

Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at modellen her bruger specialfremstillet fotopapir, som er passende netop til dette kamera. Inden for denne kategori af fotopapir er der flere forskellige typer til eksempelvis farvebilleder, billeder i sort/hvid, billeder med filtre osv.

Polaroid Zip Mobile Printer

Polaroid

Her er der tale om en printer, der kan forbindes til en smartphone. Enheden her vil så printe de billeder, man sætter den til i samme stil som et klassisk Polaroid kamera.

Så med modellen her er der ikke et kamera, da det blot er printerfunktionen, man har muligheden for at benytte.

Dette er en meget smart løsning, hvis man gerne vil have printet billederne på traditionel vis uden at have et helt kamera.

Derfor skal man være opmærksom på, at man med denne variant skal have en smartphone, der kan tage billeder og forbinde via. bluetooth.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Polar Zip Mobile Printer

Gode ting ved Polar Zip Mobile Printer

 • Kan printe billeder via. smartphone
 • Letvægtig
 • Genopladelig med USB
 • Brugervenlig app til redigering og printerstyring
 • Billeder kan let benyttes som klistermærker

Mere information om Polar Zip Mobile Printer

Printeren kræver, at man har en app på sin smartphone, og denne app åbner muligheden for flere forskellige ting.

Eksempelvis er det muligt at redigere i billederne, således man kan tilføje forskellige filtre, farvetoner og lignende, hvormed man kan give billedet flere forskellige udtryk.

Det er også gennem bluetooth og appen her, at printet foregår. Når man har færdigredigeret billedet og har det klar til print, skal man via. appen aktivere printeren, hvorefter den så vil printe det givne billede.  Størrelsen på de printede billeder er 5 x 7,5 cm, hvilket er en meget klassisk størrelse.

Det er vigtigt, at der til denne model benyttes ’Zink Zero ink-paper’, da det er den type fotopapir, modellen arbejder med.

Noget af det smarte ved denne model er, at man kan fjerne et lag papir på bagsiden.

Når dette er fjernet, vil bagsiden kunne klistre, hvilket altså vil sige, at modellen kan benyttes som et klistermærke.

Det gør anvendelsesmulighederne en hel del større.

Brugervenlig og effektiv

En anden fordel ved modellen er, at den printer billederne på 10-60 sekunder, hvilket dog afhænger af detaljeniveau, farver og lignende på billedet.

Den er brugervenlig forstået på den måde, at den kan aktiveres via en enkelt knap på printeren.

Herefter kan man let forbinde sin smartphone til printeren, hvorefter man i den tilhørende app let kan manøvrere rundt.

Det gør, at man ikke skal bruge meget tid på at sætte sig ind i at bruge modellen.

Derudover skal det som en indskudt bemærkning også nævnes, at modellen er ganske billig, mens det papir, der benyttes, heller ikke er specielt dyrt.

På den måde kan det altså siges, at man får meget for pengene.

Papir til Polaroid kameraer

Kameraet og den tilhørende printer til eller i kameraet spiller naturligvis en stor rolle i forhold til kvaliteten på billedet, men det er naturligvis også vigtigt at have øje på det fotopapir, der skal printes på. Det har nemlig også noget at sige i forhold til kvaliteten.

Fotopapiret er faktisk ganske vigtigt at vælge korrekt, og det kommer blandt andet af, at der er nogle typer af fotopapir, der er passende til forskellige kameraer.

Nedenfor gennemgår vi nogle af de typer af fotopapir, som er passende til forskellige typer af kameraer.

polaroid

Polaroid Instant film 2×3

Fotopapiret her er kompatibelt til Polaroid PIC300, og det er muligt at få papiret i pakker af 20.

Derfor kan det være en fordel at købe flere pakker ind, såfremt man har forestillet sig at tage billeder ofte.

Papiret er udviklet med en blank overflade, mens der vil være en ramme omkring billedet, som gør det muligt, at man kan skrive herpå med en tusch, kuglepen eller lignende.

Papirets størrelse er på 5,3 x 8,6 cm, og billedets størrelse er på 4,57 x 6,1 cm, hvormed man altså har god plads i rammen.

Fotopapiret er lavet på en sådan måde, at det har en ISO på 800. Denne værdi er et udtryk for lysfølsomheden på et billede, og et tal på 800 er ganske fint og sikrer en fin billedkvalitet.

SX-70 film

Her findes det fotopapir, der passer til Impossible Polaroid SX-70 kamera. Her skal man selv på banen i udvælgelsen, da man skal udvælge papir alt efter, om der skal printes i sort/hvid eller i farve.

Derudover er det også muligt at vælge i forhold til, om man gerne vil have rammer, om rammerne skal være multifarvede og lignende.

I hver pakke vil der være mulighed for at printe 8 billeder, og billedet bliver fremkaldt i forbindelse med, at billedet bliver taget.

Billedkvaliteten på dette fotopapir er også i top, hvilket blandt andet sikres af, at billedet er en smule længere om at blive fremkaldt, hvilket er gjort for at sikre kvalitet.

Film til en række Polaroid kameraer

Er man på jagt efter fotofilm til Polaroid Snap Touch, Polaroid Mobile Printer eller Polaroid Snap, så er papiret Polaroid Instant film ZINK papir 2×3 løsningen.

Dette papir afviser vand såvel som fedt, hvorfor man ikke skal være bange for at hænge billederne på køleskabet, mens det også forebygger, at billedet over tid vil tage skade.

Derudover er papiret også udviklet til ikke at kunne blive hevet i stykker, hvilket er endnu et billede på, at der er gjort en stor indsats for at holde billedet robust og langtidsholdbart.

Derudover bruges der til fotopapiret ikke blæk, hvilket så medfører, at papiret tørrer hurtigt.

Sidst men ikke mindst bør det nævnes, at papirerne fås i pakker med henholdsvis 30 eller 50 stk. På den måde er der altså tale om ganske praktiske fotopapirer, som holder længe og ikke mister kvalitet over tid, såfremt de opbevares godt.

Film til Polaroid 600 Vintage

Modellen her besidder i alt fire forskellige muligheder:

 1. Farvebillede med hvid kant
 2. Sort/hvid med hvid kant
 3. Farvebillede med farvet kant
 4. Sort/hvid med farvet kant

Når der er tale om billeder med farvet kant, er der tale om multifarvet kant, hvormed kanterne kan have flere farver.

Fotopapiret indeholder 8 stk i hver pakke. Efter der er printet, bliver billedet langsomt fremkaldt, således kvaliteten er i top på billederne, når de kommer ud af printeren.

Den konkrete tid afhænger meget af farvebetoning og motiv, hvilket er smart, således kvaliteten altid vil være i top.

Hvis du er interesseret i andre elektronik artikler, så se vores test-guides om SmartTV, SSD harddiske, Skridttællere og meget mere her på siden.

Værd at vide om Polaroid kameraer

 • I en tid hvor smartphones ofte er nr. 1 som de foretrukne kameraer, kan man med fordel investere i et Polaroid kamera, for at få et klassisk udprint af billedet.
  Med et udprint af dine billeder kan let bruge dem som fødselsdagskort, hænge dem på dit køleskab eller lave et gammeldags fotoalbum.

Tips til brug af billeder

Det er muligt at lave en form for fotovæg med minder med disse billeder.

Her kunne man eksempelvis vælge at placere et rionet på væggen, hvorpå man så kan hænge de forskellige billeder.

Dette giver en ekstra dimension til en billedvæg, frem for at billederne blot hænger på væggen.

Her kan man eventuelt lave en fotovæg baseret på sine rejser, sine oplevelser i dagligdagen eller en blandet landhandel, såfremt man er mere til det.

Albums er en sikker vinder

Et fotoalbum er også noget af det, der er meget populært blandt brugere af Polaroid kameraer.

Her kan man faktisk selv lave bogen, hvis man har et hæfte, en notesbog eller lignende med blanke sider. Det smarte ved det er, at man kan skrive nogle små noter, historier eller lignende ved ethvert billede.

Ved at lave en fotobog på denne måde, gør man den meget personlig, og den åbner mulighederne for kontinuerligt at opdatere fotobogen såvel som de gyldne øjeblikke opstår.

Polaroid

Tøjsnor med billeder

Dette forslag minder en smule om det første, hvor man benytter sig af et rionet. Her kan man vælge at hænge en snor i rummet fra en væg til en anden.

Her kan man så hænge billederne op med små tøjklemmer. Det er også noget, der giver en ekstra dimension til rummet, mens det også er endnu en sjov og interessant måde at præsentere sine billeder på.

Det er ligeledes noget, der bidrager med noget meget personligt til indretningen, hvilket i den moderne bolig er meget vigtigt.

Hvis du er på jagt efter andre produkter, så se også vores test-guids om Robotplæneklippere, Lysterapilamper, Soundbars og meget mere her på siden.

Polaroids historie

Et kamera, der har været et af de første på markedet og stadig gør et godt indtog, skabte Polaroid, der startede tilbage i 1937. Her stod virksomheden for at udvikle, producere og fragte kameraerne rundt i verden.

Noget af det imponerende ved en virksomhed ved denne er, at den har arbejdet ud fra det samme produkt i mange år, men har alligevel formået at være nyskabende på en sådan måde, at deres kameraer, der følger samme princip som for mange år tilbage, stadig er storsælgende og verdensomspændende.

Samtidigt skal det nævnes, at virksomheden stadig udvikler på deres produkter for at tilgodese forbrugeren. Firmaet er af amerikansk oprindelse, hvor en mand ved navn Ediwn H. Land stiftede ’Polaroid Coorporation’.

Mandes store interesse var at studere polarisering af lys, mens han også havde en vis interesse for at undersøge, hvorledes denne forskning kunne benyttes kommercielt – det må man sige han er nået i mål med. I løbet af 0erne havde virksomheden det svært og blev begæret konkurs to gange i henholdsvis 2001 og 2008.

Efterfølgende er virksomheden blevet opkøbt endnu en gang, og det er så den ejer, der også er den dag i dag. Det er blandt andet noget af det, der har sørget for, at vi i dag kan se mange nytænkninger og tiltag ved Polaroid kameraerne.

Det er også disse nye ejere, der har implementeret samarbejdet mellem smartphone og de ’gamle’ kameraer. På den måde kan man sige, at virksomheden formår at blande det

bedste fra forskellige tidsperioder, hvilket er meget populært den dag i dag. I 2017 blev brandet lavet om til at hedde ’Polaroid Originals’, hvor der virkelig blev sat ind på at gøre de gamle og originale Polaroid kameraer populære igen.

Et tiltag, der forsøger at gøre dette, er blandingen med smartphones, mens forbedringer i kvalitet af billeder, flere funktioner, blandede indstillinger osv. også står på dagsordenen, når Polaroid videreudvikler på det populære kamera.

Denne side er anmeldt af: Emily J. Vestergaard Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Find mere information her

Læs hvordan polaroid kameraet er på ved tilbage
Jyllands-Posten – Debat
Se hvordan du kan få liv i dit gamle polaroid kamera
ComputerWorld – Debat