Det kan være svært at vælge en ny powerbank. Sådan er det generelt med alt nyt, og man bør derfor også sætte sig ind i de forskellige egenskaber og funktioner, som de forskellige produkter har.
Når det kommer til powerbanks, så er der flere ting at kigge på, og man kan med fordel stille sig flere spørgsmål.
Først og fremmest bør man overveje, hvor ofte man har behov for en powerbank. Derudover skal man tænke over, hvad man skal bruge en powerbank til.
Er du typen, der har brug for en strømreserve til en nødsituation? Skal du på jagt efter Pokémon med de mindste i familien?
Eller har du behov for ekstra strøm på rejsen? Der kan være flere situationer, hvor enkelte modeller passer bedre til dine behov, og du bør derfor tænke grundigt over det.
Dernæst skal man også tænke over, hvor stort et budget man har. Powerbanks er blevet en del billigere med årene, og man kan nu om dage få meget holdbare og kraftige powerbanks til få penge.
Det er derfor ikke urealistisk, at du kan få en stærk model med stor kapacitet til næsten ingen penge.
Derfor bør prisen heller ikke være din største bekymring i forhold til at finde den rette powerbank.
Du bør derefter tænke over flere ting såsom kapacitet, vægt, størrelse og funktioner. Disse kan være vigtigere for nogle end for andre, men de er alle betydelige faktorer at overveje, når du skal vælge din powerbank.
Kapaciteten er noget af det vigtigste på en powerbank. Denne siger noget om, hvor meget strøm en powerbank kan holde på, og hvor mange opladninger du får med powerbanken.
Det siger også noget om, hvor ofte du skal oplade powerbanken, da en større kapacitet tager længere tid at tømme, og derfor skal du også oplade sjældnere.
Dog vil opladningen også tage længere tid, men dette er som oftest mindre vigtigt. Det kan i de fleste tilfælde anbefales at anskaffe sig en powerbank med ca. 10.000 mAh.
Dette giver dig strøm til ca. 4 smartphone-opladninger, og du kan derfor bruge en powerbank med denne kapacitet i længere tid.

Denne kapacitet kan være god til både rejser og lange dage, hvor du ikke nødvendigvis har adgang til strøm, men har behov for at lade din telefon.
Det kan nu om dage næsten ikke betale sig at betale for en powerbank med mindre en 6.000-7.000 mAh, da selv de billigste modeller har op imod 10.000.
Vil man gerne være på den helt sikre side, så kan du også på powerbanks med op mod 15.000 og 20.000 mAh til lidt flere penge.
Med så stor en kapacitet behøver du ikke bekymre dig om at løbe tør for strøm i lang tid ad gangen, og du kan med fordel lade både telefon, kamera og tablets med en powerbank, der er så kraftig.
Hernæst bør du tænke over, om din powerbank skal have ekstra funktioner. Der findes nemlig mange gode powerbanks, som også er praktiske i funktion. Du kan f.eks. få powerbanks med indbyggede lommelygter eller kabler til både Android og iOS.
Du kan også få specielle powerbanks, der f.eks. kan oplade via solenergi, eller som tåler vand og snavs. Nogle funktioner er mere almindelige end andre, og du kan ved langt de fleste modeller få muligheden for at oplade flere enheder ad gangen.
Her kan du med fordel overveje, om du skal have mulighed for at oplade 2 eller 3 enheder ad gangen, da prisen vil variere meget mellem 2 og 3 enheder. Du bør også huske på, at jo flere funktioner en powerbank har, desto dyrere bliver den.
De dyreste powerbanks har et utal af funktioner, og det er ikke sikkert, at du har behov for en powerbank med mange funktioner.
Hvis du er interesseret i flere produkter, så se også vores test-guides af Kummefrysere, Krøllejern, Gaming headsets og meget mere her på siden.
Du kan nøjes med en helt simpel model, hvis du ikke har de store behov for ekstra udstyr og funktioner. Herudover kan det også være en fordel at overveje, om du skal gå med powerbanken i din jakke eller taske, eller om du skal have den med på en rejse.
Her vil både størrelse og vægt spille ind. Powerbanks fås i mange størrelser, og du kan få både store og små modeller med stor kapacitet. Dog vil de større modeller dog oftest have en bedre kapacitet, og du kan blive nødt til at gå på kompromis alt efter dine behov.
De mindste modeller kan anbefales, hvis man gerne vil have adgang til en nødreserve af strøm i løbet af dagligdagen. Så kan du nemlig gemme powerbanken i baglommen eller jakken, uden at du mærker noget til den i løbet af dagen.
Skal du have powerbanken med på tur, så kan de større modeller anbefales, da disse ikke vejer meget mere end dine andre ejendele, og du får dermed også adgang til langt mere strøm.
Det gælder, som altid, om at opveje sin behov mod de forskellige modeller på markedet. Hav derfor disse råd i mente, når du kigger på en ny powerbank.
Så er du godt på vej til at finde den helt rigtige powerbank til dine behov.
Se også denne artikel på avxperten.dk: Her er de Bedste Powerbanks til under 200 kr. [Køber GUIDE!]