Det bedste proteinpulver til din træning, og supplement til din hverdag

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 04.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

I denne guide har vi fundet det bedste proteinpulver på markedet, som alle er blevet testet og vurderet af forskellige og uafhængige forbrugermagasiner. De har alle fået tildelt titler som fx “testvinder” og “bedst i test”

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Proteinpulver er blevet én af de mest brugte kosttilskud over hele verden.

Størstedelen af de mennesker, der tager proteinpulver som kosttilskud, bruger det som supplement til træningen. Proteiner er opbygget af aminosyrer, der bliver anset som “byggeklodser”, når kroppen skal danne muskelvæv eller reparere og genopbygge celler.

Der findes mange forskellige produkter på markedet, og derfor er det en god ide at være opmærksom på et par ting i din researchproces.

Hvad skal du være særligt opmærksom på når du indtager proteinpulver? 

Det er vigtigt, du husker på, at proteinpulver udelukkende er en tilføjelse til en varieret kost. Det bør altid være den mad, du spiser, der forsyner dig med størstedelen af den mængde protein, du dagligt har brug for.

Du skal også være bevidst om, at du kan få pulver med mange forskellige kilder til protein, herunder mælk, hamp, ris, soya, ærter m.fl. Derfor er det en god ide, at du undersøger fordele og ulemper ved de forskellige proteinkilder, før du køber. Vi kan dog fortælle, at det mest almindelige proteinpulver bliver baseret på mælk fra køer. Det kalder man også for valleprotein eller whey protein.

Protein er heller ikke nødvendigvis kun for dig, der ønsker at tage muskler på. Du kan også bruge det, hvis du gerne vil tabe fedt og vedligeholde muskelmasse. 

Uanset formål, hjælper vi dig med at finde frem til det proteinpulver, der passer til dine behov. I denne test-oversigt har vi samlet 11 forskellige produkter med forskellige egenskaber til både store og små budgetter.

forbruger-test.dk

4.62 13

LinusPro Pure Whey 100 – Vores anbefaling

Her er tale om en dansk producent af proteinpulver – og efter vores mening måske én af de bedste.

LinusPro blev stiftet i 2014, med en vision om at producere nogle af de løsninger og kosttilskud, som markedet syntes at mangle.

Selve produktet har et højt indhold af protein, lavt fedt og så smager det bare godt.

Se priser og tilbud på LinusPro Pure Whey 100 her:

Videoanmeldelse af LinusPro Pure Whey 100:

Gode ting ved LinusPro Pure Whey 100 

 • 76 gram protein pr 100 gram
 • Lavt kalorieindhold pr 100 gram
 • Kun 10 gram kulhydrater pr 100 gram
 • Kan blandes med vand eller mælk

LinusPro Whey 100 Ice Coffee – danskproduceret proteinpulver med lækker smag

Mest velsmagende proteinpulver

LinusPro Whey 100 Ice Coffee

Er du vild med iskaffe?

Så er LinusPro Whey 100 Ice Coffee et glimrende valg. Produktet supplerer den populære serie, der allerede indeholder smagsvarianter som kakao, saltkaramel og chokolade/banan. Iskaffe-smagen kommer fra de små instant coffee-stykker, og proteinpulveret kan blandes op med kold skummetmælk, så du får den ægte iskaffe-oplevelse. Du kan imidlertid også vælge at blande op med vand.

Den lækre smag bør absolut være et af de stærkeste argumenter for at vælge LinusPro Whey 100 Ice Coffee – samtidig med at det er hentet fra en af de bedste producenter på dagens marked.

Proteinpulveret indeholder 77% protein pr. 100 gram, og det er udviklet til at opbygge muskelmassen. En af de store fordele er, at det kan benyttes på de ønskede tidspunkter – før, under og efter træning. Du skal blot blande 30 gram pulver op med 250 ml vand og ryste blandingen grundigt.


Mere om LinusPro Whey 100 Ice Coffee

LinusPro er en velkendt dansk producent af kosttilskud, som har haft et ønske om at give forbrugerne de samme muligheder for at indtage førsteklasses kosttilskud – helt på linje med dem, elitesportsfolkene gør brug af. Produktteamet har siden opstarten i 2014 gjort en dyd ud af især smagen for at gøre proteinpulveret til et endnu mere attraktivt valg. Dog har det også altid været vigtigt at præsentere forbrugerne for ”rene” produkter. Vi kan derfor hos forbruger-test.dk trygt anbefale produkter fra LinusPro Whey 100-serien.

Er du allergiker, skal du dog være særligt opmærksom på, at produktet indeholder soja.

Fordele

 • 77% protein pr. 100 gram
 • Dansk produceret produkt
 • Lavt sukkerindhold
Ulemper

 • Indeholder soja – kan være et problem for allergikere

Specifikationer:      

 • 500 gram
 • Smag af iskaffe 
 • Produktet kan blandes op med skummetmælk eller vand
 • Kan anvendes både før, under og efter træning

BodyLab Vegan Blend Proteinpulver Vanilje – Billig proteinpulver

 • Vegansk proteinpulver i høj kvalitet

BodyLab Vegan Blend Proteinpulver Vanilje

Med produkter fra BodyLab er der tænkt over de gode næringsstoffer, og du kan derfor forvente et kvalitetsprodukt produceret i Danmark. Dette proteinpulver er 100% vegansk, så du med god samvittighed kan få dine nødvendige proteiner for en ekstra effektiv træning.

Gode ting ved BodyLab Vegan Blend

 • 100% vegansk produkt
 • Højt indhold af protein (62%)
 • Baseret på havre-, ris-, hamp- og ærteprotein
 • Behagelig smag af vanilje
 • Kan let blandes i shakes

Se priser og tilbud på BodyLab Vegan Blend Proteinpulver Vanilje her:

Mere om BodyLab Vegan Blend

Ønsker du et fuldstændigt vegansk produkt uden nogen former for animalske indholdsstoffer, så er BodyLab Vegan Blend det perfekte valg. Produceret i Danmark på havre-, ris-, hamp- og ærteprotein, får du alt det gode fra naturens proteinrige kilder.

BodyLab Vegan Blend koster 32 øre pr gram (ved køb af 400 g til 129 kr.), så det er ikke den oversigts billigste. Du får dog et kvalitetsprodukt, der ikke koster på samvittigheden.

Dette proteinpulver har en dejlig smag af vanilje, der let kan blandes i dine daglige shakes.

I denne pose får du i alt 400 g, og fordelingen af næringsindholdet er således i produktet: 62 % protein, 14 % kulhydrat og 9 % fedt.

Bodylab Whey 100 Proteinpulver – Bedste billige med flere smage

 

Bodylab Whey proteinpulver

Hvis du kender til Bodylab kan det næsten ikke komme som en overraskelse, at deres proteinpulver rangerer godt på vores liste. 

Bodylab er en dansk virksomhed, der får utrolig meget anerkendelse for sine – alt taget i betragtning – fantastiske kvalitet. Bodylab er altid på dupperne med nye produkter på markedet, og forsøger altid at forsikre den høje kvalitet. Bodylabs team har en stor ekspertise inde for kost og næring, og derfor er næringsindholdet i deres produkter kombineret således, at det er helt idéelt for fitness og styrketræning.

Se priser og tilbud på Bodylab Whey 100 Proteinpulver her:

Nutramino Whey Isolate and Concentrate

Fordele ved Bodylab Whey 100

 • Højt protein indhold pr scoop
 • Fint kalorieindhold
 • Høj mængde BCAA
 • Høj kvalitet
 • Fantastisk smag

Mere information om LinusPro Whey 100 Basic

LinusPro Whey 100 Basic er god dansk kvalitet, og med en rigtig god smag. Desuden har den også en enormt fordelagtig pris – også i forhold til andre gode produkter af lignende karakter – og du skal her af med 14 øre pr. gram (ved køb af 1kg til 139 kr.).

Fordelingen af makronæringsstoffer ligner mange andre produkter på markedet og har en fordeling på 76 % protein, 9 % kulhydrat og 6 % fedt.

Dette produkt indeholder således procentvis flere kulhydrater end mange andre typer af proteinpulvere, hvilket du skal være opmærksom på, hvis du for eksempel forsøge at cutte carbs. Dette produkt vil i det tilfælde muligvis være mindre attraktiv for dig.

Til gengæld er der i dette produkt en utroligt lækker smag, som kan tilfredsstille de fleste. Vi ved, at mange ikke bryder sig særligt om smagen af proteinpulver, fordi den kan virke lidt syntetisk hos nogle mærker.

Men LinusPro Whey 100 Basic er velegnet til opblanding både i vand og mælk (og faktisk kan du nærmest få en følelse af kakaomælk ved opblanding i mælk!).

Mere information om Bodylab Whey

Smagen er ganske glimrende og der findes mange af de klassiske smagsvarianter som for eksempel chokolade, banan, chokolade og indimellem har de kampagnevarer, såsom mango, kokos og andet.

Du kan bruge disse proteinpulvere både i forbindelse med din træning, eller som et kosttilskud til at sikre, at du får nok protein indenbords i løbet af en dag.

Der er her tale om et rigtig godt basisprodukt, hvor du får meget for pengene, og altså har mulighed for selv at eksperimentere med varianter af forskellige slags for at finde din yndlings.

Self Omninutrition Micro Whey Active

Dette er et virkelig effektivt pulver, som giver dig et overraskende højt indhold af protein (84%). Samtidig er der tænkt over indholdet i bøtten, som giver dig mest muligt værdi for pengene.

Dette proteinpulver har en høj fordøjelighed, og undertrykker samtidig appetit, når det tages før et måltid, hvilket gør det ideelt til både kosttilskud og post-workout shake.

i samarbejde med PriceRunner

Video anmeldelse af Self Omninutrition Micro Whey Active

Gode ting ved Self Omninutrition Micro Whey Active

 • 25g valleisolat pr. servering
 • Hurtig optagelighed
 • Perfekt som post-workout shake
 • Mange spændende smagsvarianter
 • Højt indhold af protein

Mere information om Self Omninutrition Micro Whey Active

Desuden indeholder det <1% laktose pr. 100 ml, hvilket er attraktivt for personer med tendens til laktoseintolerance.

Per portion af Micro Whey Active findes der blot 0,9 gram fedt og 1,2 gram kulhydrater.

Denne sammensætning af makronæringsstoffer er attraktiv for mange i dag, som gerne vil maksimere proteinindtag og samtidig undgå for mange kulhydrater.

Prisen på Micro Whey Active er også ganske fornuftig, hvor du må slippe 20 øre per gram (ved køb af bøtte på 1kg til 199 kr.). Der er altså her tale om et produkt, hvor du får ganske meget protein for pengene.

Dette skønne produkt fra Self Omninutrition findes også i mange lækre og lidt anderledes smagsvarianter, blandt andet chokolade, mint chokolade, caffe latte, fersken og vilde bær.

 

  Mere information om Nutramino Whey Isolate and Concentrate

  Whey Isolate and Concentrate koster knap 17 øre pr. gram (ved køb af 1,8kg til 299 kr.), og giver dig således en fin og fornuftig pris, selvom du måske kan finde tilsvarende produkter en tand billigere andre steder.

  Den lille smule højere pris kan skyldes, at produktet er dansk produceret. Det kan dog nemt retfærdiggøres at købe dette, hvis man ønsker at støtte den lokale produktion, og mindske den typisk forurenende fragt af produkter på tværs af landegrænser

  Den næringsmæssige sammensætning er også glimrende, og minder igen om andre lignende basisprodukter inden for proteinpulver. Fordelingen af makronæringsstoffer er på henholdsvis 76 % protein, 7 % kulhydrat og 6 % fedt.

  Samtidig indeholder dette proteinpulver fra Nutramino hele 22,9 % BCAA og 45,8 % EAA. Det betyder, at du kan betragte kvaliteten af dette proteinpulver på nogenlunde samme niveau som Bodylab’s Whey 100.

  Whey Isolate and Concentrate findes i mange af de velkendte og afholdte smagsvarianter som for eksempel chokolade, vanilje, banan og jordbær.

  Vegan RIS Protein

  Vegansk Ris protein

  Vegansk proteinpulver er stadig noget, der kan dele vandene inden for kosttilskud, ernæring og træning.

  For får man nu også alle de essentielle proteiner og aminosyrer, man skal have?

  Med dette produkt kan vi kun sige; bare rolig. Der er tænkt nøje over indholdet.

  Vegan RIS protein indeholder rigtig mange forskellige aminosyrer – faktisk hele 18 forskellige – og blandt dem er ni af de essentielle aminosyrer (Threonin, Valin, Methionin, Isoleucin, Leucin, Phenylalanin, Lysin, Tryptofan, og Histidin).   

  Se priser og tilbud på Vegan RIS Protein her:

  Gode ting ved Vegan RIS Protien

  • Absolut vegansk
  • Højt indhold af protein (79%)
  • God til opblanding i plantedrikke eller juice
  • Mange aminosyrer
  • Velegnet i brød, grød, kager og farsretter

  Prisen er også overraskende god for dette produkt, og du skal kun slippe godt 18 øre per gram for denne blanding (ved køb af en bøtte på 600g til 109 kr.).

  Det betyder, at du ikke behøver ruinere dig selv, på trods af at du gerne vil have et af mere atypiske produkter på markedet.

  Mere information om Vegan RIS Protein

  Dette produkt kan – som mange andre veganske proteinpulvere – have en mere grynet og grumset konsistens, særligt hvis du blander det op med vand.

  Derfor kan det være en fordel at forsøge at blande det op med andre væsker eller bruge det i madlavning i stedet.

  For eksempel forsvinder den grynede konsistens i højere grad, hvis du blander det op med plantedrikke (f.eks. havremælk, mandelmælk eller soyamælk) eller hvis du blandet det op med juice.

  Samtidig kan du eksperimentere med forskellige opskrifter på lækkert brød eller bagværk, hvor du med dette pulver tilføjer en høj mængde protein.

  Det kunne for eksempel være pandekager eller herlige proteinboller.  

  Bodylab Casein Protein

  Der findes, som du måske ved, flere forskellige typer af protein, når man taler om kost og proteinpulver.

  Som udgangspunkt findes der tre forskellige varianter; valleprotein, kasein og vegansk protein (typisk fra ris eller ærter).

  Kasein optages og fordøjes langsommere i kroppen i forhold til valleprotein, og kan derfor være en rigtig god idé til personer, som har fokus på muskeløgning og søger et effektivt kosttilskud.

  Se priser og tilbud på Bodylab Casein Protein her:

  Video anmeldelse af Bodylab Casein Protein

  Gode ting ved Bodylab Casein Protein

  • Langsomt optagelige proteiner
  • Udvundet af frisk mælk
  • Utroligt velsmagende
  • Fordelagtigt at tage inden man går i seng
  • Effektivt kosttilskud

  Mere information om Bodylab Casein Protein

  I mange sammenhænge og i mange år har valleprotein fået al opmærksomheden, men der findes faktisk rigtig gode fordele ved kasein. Hvis du ikke er bekendt med disse, så læs med her!

  Både kasein og valle findes i komælk og er faktisk de to primære proteiner. Den typiske fordeling af disse i et glas mælk er 20% valle og 80% kasein.

  Valleprotein bliver typisk hyldet for sin evne til hurtig optagelse i kroppen og for at styrke kroppen umiddelbart efter træning – men hvad så bagefter, hvor din krop fortsat skal opbygge muskler, eller der går lang tid, hvor du ikke spiser?

  Her er de langsomt optagelige proteiner gode. Det langsomt fordøjelige kasein kan desuden hjælpe med at sikre en konstant cirkulation af aminosyrer, som kan hjælpe med anabolismen (opbygning af væv) og undgå katabolisme (nedbrydning af væv).

  Netop derfor anbefales det at indtage pulveret før sengetid eller på et andet tidspunkt, hvor du ønsker en langsom optagelse.

  Det anbefales desuden, at der indtages omkring 2 gram protein per kilo kropsvægt per dag i sammenhæng med en kombination af proteinrig kost og proteinpulver.

  For at opnå det bedste resultat, bør det daglige indtag af protein fordeles over 6-7 små måltider i løbet af hele dagen.

  Puori PW1 Organic Whey Protein

  Protein pulver Puori

  Puori står for Pure Origins og det er faktisk dét, hele deres brand går ud på. De har sat sig for at skabe produkter af utroligt høj kvalitet, som sikrer dig at du får både vitaminer og mineraler i dine kosttilskud.

  Dette er således et virkelig godt valg til dig, som går op i hvor din mad stammer fra og hvad den indeholder. Hvis du er glad for økologi og bæredygtig produktion, så er dette pulver et stærkt udgangspunkt.

  Se priser og tilbud på Puori PW1 Organic Whey Protein her:

  Video anmeldelse af Puori PW1 Organic Whey Protein

  Gode ting ved Puori PW1 Organic Whey Protein

  • Højt protein indhold pr scoop
  • Få ingredienser
  • Naturligt indhold
  • Ideel som post-workout eller kosttilskud
  • God smag

  Mere information om Puori PW1 Organic Whey Protein

  Der er altså her tale om et helt fantastisk rent og umiddelbart produkt inden for proteinpulver, hvor alle ingredienser er naturlige og du får lige præcis, hvad der står på pakninger

  (hverken mere eller mindre).

  Vallen kommer fra økologisk (EU)/græsfødt kvæg, aromaen stammer fra ægte vaniljefrø og sødmen i dette protein kommer fra økologisk kokosnød.

  For eksempel indeholder deres variant med solbær kun følgende ingredienser: Økologisk valleprotein koncentrat, økologisk kokos palmesukker, naturlige aromaer, solbærpulver og rødbedejuice.

  Du kan nyde dette produkt umiddelbart efter din træning, eller bruge det som et proteintilskud i løbet af dagen for at sikre, at du når dit proteinbehov. Derudover er dette produkt også velegnet som bekvem, fyldende snack.

  Du kan godt blande Puori PW1 Organic Whey Protein op med vand, men den minimale behandling af valle og kun naturlige ingredienser betyder, at du skal ryste det godt.

  Bulkpowders Informed Whey

  Bulkpowders protein pulver

  Vi bringer endnu et træfsikkert hit fra Bulkpowders, som allerede er blandt de mest vellidte mærker inden for proteinpulver og kosttilskud til træning og sund livsstil.

  Hvor mange andre af de førende producenter af proteinpulvere benytter koncentrat af valleprotein som primær proteinkilde fordi det er billigere, så anvendes der i Informed Whey europæisk valleproteinisolat af høj kvalitet som primær proteinkilde.

  Se priser og tilbud på Bulkpowders Informed Whey her:

  i samarbejde med PriceRunner

  Gode ting ved Bulkpowders Informed Whey

  • Måske blandt Europas bedste proteinpulvere
  • Forskellige smagsvarianter
  • Fuld tilfredshed eller få pengene tilbage
  • God smag
  • Batchtestet for forbudte stoffer

   Mere information om Bulkpowders Informed Whey

   En helt eminent fordel ved dette pulver er, at alle batches testes for forbudte stoffer. Det gør det, fordi Bulkpowders er med i det som kaldes Informed Sport-programmet.

   Konkret betyder det, at hver eneste batch af Informed Whey gennemgår strenge uafhængige test for forbudte stoffer på et laboratorium, som specialiserer sig i antidoping. Af denne årsag benyttes Informed Whey allerede over hele Europa af både almindelige fitnessbrugere, styretræningsentusiaster og professionelle sportsfolk.

   Med Informed Whey får du et produkt, som har den højeste grad af sikkerhed for, at det er fri for forbudte stoffer.

   Som noget helt unikt tilbyder Bulkpowders også tilfredshedsgaranti, hvor du kan få pengene tilbage for dette produkt, hvis du ikke er helt tilfreds med indholdet. Det har vi dog endnu ikke hørt om nogen, der har benyttet sig af!

   Smagsvarianterne har også imponeret brugere allerede, som beskriver smagen som en lækker milkshake. Dette pulver findes både med smag af dobbelt chokolade, chokolade og hasselnød, hvid chokolade og hindbær, vaniljeis, karamel latte, jordbær med fløde og saltet karamel med valnød.

   Bulkpowders Informed Mass Weight Gainer

   Også her er et rigtigt interessant produkt fra Bulkpowders, når det kommer til proteinpulver.

   Med Informed Mass Weight Gainer, har de fremstillet et stærkt produkt, som er særligt attraktivt for dig, som ønsker at øge din kropsmasse.

   Der er en høj energimætning i dette pulver, og samtidig er alle ingredienser og den næringsmæssige sammensætning nøje udvalgt og gennemtænkt.

   Se priser og tilbud på Bulkpowders Informed Mass Weight Gainer her:

   i samarbejde med PriceRunner

   Videoanmeldelse af Bulkpowders Informed Mass Weight Gainer

   Gode ting ved Bulkpowders Informed Mass Weight Gainer

   • 57 gram protein pr 100 gram
   • Lavt kalorieindhold pr 100 gram
   • Kun 11 gram kulhydrater pr 100 gram
   • God chokolade smag
   • Vegansk

   Mere information om Bulkpowders Informed Mass Weight Gainer

   Det er utroligt vigtigt stadig at tænke over, hvad man fylder sin krop med, når man ønsker at øge sin masse. Mad er ikke ”bare” mad, og det er vigtigt at tænke over, om man stadig giver sin krop de byggesten den behøver for optimal – men samtidig sund – masseøgning. Og det må man sige, at Bulkpowder også gør med dette produkt.

   For eksempel får du en passende mængde af keratin, leucin, glutamin og HMB, som støtter og styrker din muskelopbygning.

   Informed Mass Weight Gainer indeholder også det, Bulkpowders kalder for Instant Havre. Det navn har det fået, da havre frigiver energi kontinuerligt og betragtes som den mest “sunde” og næringsrige kulhydratkilde, som du kan give til din krop.

   Også dette produkt fra Bulkpowders tilbyder tilfredshedsgaranti, som giver dig mulighed for at få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

   Der findes flere velsmagende varianter af dette produkt, for eksempel dobbelt chokolade, jordbær med fløde og Rocky Road.

   Bulkpowders Complete Recovery

   Her er et virkelig herligt og gennemtænkt alternativ til de gængse former for proteinpulver. Dette produkt fra Bulkpowders har – som navnet antyder – fokus på rehabilitering efter endt træning.

   Denne formulering er fremstillet for at forbedre restituering efter træning, som er vigtigt for personer, som træner hårdt. Ved succesfuld restituering bliver din krop hurtigere klar igen, og du kan således træne oftere og derved også nå dine mål hurtigere.

   Se priser og tilbud på Bulkpowders Complete Recovery her:

   Videoanmeldelse af Bulkpowders Complete Recovery

   Gode ting ved Bulkpowders Complete Recovery

   • Fremmer hurtig restituering efter træning
   • Hurtigt optagelig waxy maize stivelse og vallekoncentrat proteinpulver
   • 3g leucin 3g glutamin for optimal restituering
   • Fokus på rehabilitering
   • Ingen unødvendige tilsætningsstoffer

   Mere information om Bulkpowders Complete Recovery

   Complete Recovery indeholder valleprotein isolate samt maize stivelse, som begge optages hurtigt, så næringsstoffer når ud til musklerne med det samme. Desuden er det vegetarisk, GMO-frit og glutenfrit.

   Er du således en af de uheldige sportsentusiaster, som lider af glutenallergi, er dette produkt virkelig ideelt til dig.

   Kvaliteten er som oftest fra Bulkpowders utroligt høj, og sikrer dig gode forudsætninger for restitution efter din træning.

   Der findes få, men lækre og velsmagende varianter, for eksempel blandede bær og appelsin. Det gør dette pulver velegnet til at blande i en juice eller smoothie efter træning, som kan nydes med god samvittighed.   

   Nutramino Whey Isolate and Concentrate

   Nutramino er et dansk produceret kosttilskud, som giver dig et utroligt udmærket produkt inden for proteinpulver.

   Nutramino blev stiftet tilbage i 2002 i København, og er altså en vaskeægte viking inden for proteinpulver og andre former for kosttilskud såsom proteinbarer og shakes, som du kan nyde i forbindelse med din træning.

   Video anmeldelse af Nutramino Whey Isolate and Concentrate

   Gode ting ved Nutramino Whey Isolate and Concentrate

   • Indeholder på BCAA og EAA
   • Forskellige smagsvarianter
   • Dansk produceret
   • God smag
   • Fornuftig pris

   Værd at vide om proteinpulver

   • Proteinpulver har været populært i mange år efterhånden. Det hjælper dig med at opnå hurtigere resultater med din træning, hvis du går efter at tage muskelmasse på.
    Det er vigtigt, du husker, at kroppen kun optager en begrænset mængde protein. Hvis du drikker proteinshake flere gange om dagen, uden at dyrke en passende mængde motion ved siden af, vil du opleve at tage på i fedt, i stedet for muskler.

   Alt du skal vide om proteinpulver

   Proteiner er det, din krop er opbygget af – din krops byggesten. Det er primært dine muskler, som yder stor gavn af at få proteiner fra kosten. Kort og godt skal dine muskler bruge proteiner, før de kan vokse.

   Forskning viser, at man som voksen skal have 10 -20% af sin energi fra proteiner. Det svarer til mellem 0,8 og 1,5 gram rent protein pr kg kropsvægt.

   Her er det vigtigt at tilføje, at en diæt, som er meget proteinholdig, slanker og mætter mere end en diet med samme kalorieindhold, men med en mindre mængde protein. Det er noget mange misforstår, når det kommer til at skulle på diæt for at tabe sig.

   Dog er der forskel på, om man træner eller ikke træner. Træner man styrketræning for at få større og mere markerede muskler, skal man selvfølgelig også indtage en større mængde af protein, før sine muskler kan udvikle sig og blive større.

   Det vil sige, at du så bør indtage 2-2,5 gram rent protein pr. kg kropsvægt. Får du ikke nok proteiner gennem din kost kan du indtage de resterende gennem en proteinshake.

   Alle er forskellige, og derfor kan det være svært at udnævne et proteinpulver, der er bedst. Det er meget individuelt, og det er derfor, vi har givet dig et overblik over, hvilke vi mener er de bedste.

   Er du veganer eller laktoseintolerant nytter det ikke noget at købe, hvilket som helst proteinpulver, da de fleste er udvundet af komælk og derfor indeholder mængder af laktose. Derudover kommer det også an på, hvad dine mål og behov er.

   Det er nemmere at sige, hvad der er det mest populære proteinpulver. Whey-proteinpulver, som vi har anbefalet i denne guide, er nok den mest populære form for proteinpulver i Danmark, men også verden over.

   Hvis man skal finde noget, som passer til de fleste, er det valleproteinet. Det er det fordi det er en god proteinkilde, som dækker de fleste behov.

   Valleproteinet består af omkring 80 procent protein, som kroppen udnytter og tager særligt godt imod.
   Er man mere til et langsomoptageligt protein, skal man vælge det, der hedder kaseinproteinpulver.

   Der er også mulighed for at kombinere forskelligt proteinpulver. Er du spinkel bygget og måske kan have svært ved at tage på og opbygge muskler, kan det være en fordel at blande, så man også bruger weight gainer.

   Der bliver ofte stillet spørgsmålet, hvorvidt man må blande proteinpulver og kreatin i samme shake. Det må man godt, og det gør faktisk kun hele processen bedre. Kreatin optages gennem en kanal, som er reguleret af insulin.

   Protein pulver bidrager til hurtigere resultater, og er en essentiel komponent af at træne, hvis man gerne vil optimere den. Hvis du er interesseret i at løbe eller dyrke anden motion, så er det vigtigt at anvende den rette slags udstyr.

   Klik her, for at læse vores artikel om løbesko, så slipper du for irriterende skader, som kan føre til store tilbagefald i din træning!

   protein

   Det er dokumenteret, at kreatin optages mere effektivt, hvis det indtages sammen med hurtige kulhydrater. Disse hurtige kulhydrater kan for eksempel være det, man kalder ’maltodextrin’.

   Når man indtager proteinpulveret, vil det også fremkalde en insulinrespons. Det vil sige, at det virker mere eller mindre på samme måde, som hvis man mixer kreatin og maltodextrin. For at få de bedste resultater, kan det anbefales, at denne blanding bliver taget som post-workout shake.

   Hvis du er interesseret i en alternativ måde at få dine proteiner på, så kan vi anbefale at eksperimentere med en stavblender, eller hvis du ikke er vild med at drikke pre-workout kan du he læse om espressomaskiner og kaffemaskiner, eftersom de er en fin erstatning, inden træning!

   Man skal dog huske på, at man ikke bør blande sin kombi-shake med kreatin for lang tid i forvejen, da kreatin er relativt ustabilt i vand. Det vil sige, at des længere tid man lade den stå, når den er opblandet, des mindre kreatin vil der være i shaken.

   Proteinpulver bliver ofte associeret med før, efter eller under træning, løbetræning eller lignende. Men du kan bestemt også drikke det efter andre sportsgrene.

   Shaken kan give lidt mere fart i støvlerne til fodbold træning eller mere overskud til håndbold. Undlad dog at drikke shaken uden at den er associeret med fysisk aktivitet!

   Læs også: Test af de 7 bedste Yogamåtter

   FAQ

   Hvilket proteinpulver er det bedste?

   Du kan købe mange forskellige slags proteinpulver, hvormed det kan være svært at finde frem til det pulver, som er bedst for dig. Derfor er nogle bud på nogle rigtig gode proteinpulvere blandt andet STAÏ Healthy+, BodyLab Vegan Blend Proteinpulveret og Bodylab Whey 100 proteinpulveret.

   Bør jeg indtage proteinpulver?

   Hvorvidt du bør indtage proteinpulver eller ej, det kommer helt an på, hvad dine mål er. Proteinpulver kan være et rigtig godt redskab, hvis du gerne vil opbygge muskelmasse igennem træning. Protein er vigtig i opbyggelsen af muskelmasse, hvormed du kan få bedre resultater, hvis du indtager proteinpulver.

   Får proteinpulver dig til at tage på i vægt?

   Ja, proteinpulver kan være en effektiv måde, hvorpå du nemmere kan tage på i vægt, hvilket naturligvis er en naturlig del af det at træne sine muskler. Det er grunden til, at du nemmere kan opnå dine fitnessmål, hvis du vælger at indtage proteinpulver i form af f.eks. shakes.

   Hvornår bør jeg drikke proteinpulver?

   Generelt bør du drikke proteinpulver lige efter du har trænet, da det er herefter, at pulveret har den største virkning. Dermed er det altså også naturligt, at du indtager proteinpulveret, når du træner og vil opnå en fitnessmål, og ikke bare indtager det uden, at du træner.

    

   Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

   Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

    

   STAÏ Healthy+ 

   • Collagenshake med antirynkeeffekt, næringsstoffer og vitaminer

   STAÏ Healthy+ - Collagenshake med antirynkeeffekt, næringsstoffer og vitaminerSTAÏ har lanceret sin nye shake STAÏ Healthy+. STAÏ Healthy+ indeholder de samme næringsstoffer og vitaminer som den populære STAÏ Healthy-shake, men STAÏ Healthy+ er tilsat det populære protein collagen, som verden for alvor har fået øjnene op for. 

   Collagen har en positiv effekt på hudens elasticitet, spændstighed og glød og har dermed en antirynkeffekt. Collagenproteinet hjælper med at vedligeholde og genoprette den collagen, som huden indeholder fra naturens side. 

   Shake med vigtigt næringsindhold, som du optager hurtigt

   Du optager hurtigt STAÏ Healthy+ i kroppen, fordi du sammen med shakepulveret får en flaske hørfrøolie, som du skal indtage ved siden af din daglige shake. Hørfrøolien indeholder sunde fedtstoffer, og den sørger for, at du hurtigt optager de vitaminer og næringsstoffer, som STAÏ Healthy+-shaken indeholder. 

   I STAÏ Healthy+ finder du det omtalte collagenprotein. Collagen udvindes af fisk, men du har også et naturligt indhold af collagen i din hud. Din huds collagen nedbrydes og reduceres med årene, og det er blandt andet derfor, at du med årene får rynker. Ved at give kroppen noget af den collagen, som den mister, kan du mindske forekomsten af rynker og alderstegn på din hud.

   I STAÏ Healthy+ finder ligeledes en række centrale næringsstoffer og vitaminer, som din krop har brug for. Shaken indeholder blandt andet C-vitamin. Collagen optages bedst sammen med C-vitamin, og derfor er indholdet af C-vitamin vigtigt. STAÏ Healthy+ indeholder derudover også B-vitamin og E-vitamin.

   I STAÏ Healthy+ finder du ligeledes en række centrale næringsstoffer, blandt andet calcium, magnesium, zink og jern. Kroppen har brug for næringsstoffer, hvis den skal præstere og fungere bedst muligt, og derfor bidrager STAÏ Healthy+ også til, at din krop er der, hvor den helst skal være. 

   Hvad får jeg ud af STAÏ Healthy+?

   • flottere, mere spændstig og elastisk hud ved hjælp af collagen-proteinet 
   • centrale næringsstoffer som blandt andet zink, calcium, jern og magnesium 
   • centrale vitaminer som blandt andet C-, B- og E-vitamin 
   • hørfrøolie og shaker til at lave de perfekte STAÏ Healthy+-shakes 
   • store besparelser på STAÏ Healthy+ og tilbehør, hvis du tegner et abonnement.

    

   Anmeldelser af proteinpulver

    

   Vores skribent og research-team

   Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

   Proteinpulver: De bedste i test

   • STAÏ Healthy+ – Premium
   • LinusPro Whey 100 Ice Coffee
   • Bodylab Whey 100 Proteinpulver
   • LinusPro Whey 100 Basic
   • Nutramino Whey Isolate and Concentrate
   • Vegan RIS Protein
   • Bodylab Casein Protein
   • Puori PW1 Organic Whey Protein
   • Bulkpowders Informed Whey
   • Bulkpowders Informed Mass Weight Gainer
   • Bulkpowders Complete Recovery
   • Self Omninutrition Micro Whey Active

   Bedøm denne artikel

   Klik på en stjerne for at bedømme