Rygskjold til cykling? Her er de bedste fra test

Rygskjold til cykling? Her er de bedste fra test
Udgivet 26.03.2020|Senest redigeret 22.10.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Hvis du er en af ​​dem, der cykler virkelig meget i din fritid, har du bestemt overvejet, om det er en god ide at bruge anden beskyttelse. Du har allerede garanteret en cykelhjelm, men at købe et bagskærm kan være en god investering. Skoven er mere ujævn, så sandsynligheden for at du styrter ned og lander på en gren eller klippe er meget høj i mange terrængående cykeltyper. Med et bagskærm får du en meget vigtig del af din krop, som ofte kan blive beskadiget af et nedbrud.

Der er mange forskellige rygsække til cykling på markedet i dag, og du kan læse meget mere om nogle af de bedste i test og mest populære på markedet nedenfor. Generelt skal du overveje sikkerhedsniveau, komfort og pris, når du leder efter et bagskærm til cykling.

Rygskjold til cykling? Her er de bedste fra test

forbruger-test.dk

Camelbak TORO rygsæk med indbygget rygskærm

Camelbak TORO backpack with built-in back shieldMed denne model får du en to-i-en løsning, idet du både kan benytte dig af en 8 liters rygsæk samt beskyttelsen fra det indbyggede rygskjold. Det betyder, at du kan have de vigtigste ting såsom drikkedunk, snacks, cykelpumpe, regnjakke eller lignende med på din cykeltur. Hvis du har brug for det, kan du også tilkøbe et forbedret drikkesystem, så du kan få endnu mere ud af din Camelbak T.O.R.O rygsæk. 

Med denne rygsæk kan du rolig begive dig på lange og hårde ture. Den er nemlig designet med ventilation i ryggen, så du kan komme af med varmen fra din krop, når du sveder. Derudover byder designet også på et mindre rum, hvor du kan opbevare nøgler, telefon eller høretelefoner, så det er let for dig at finde igen. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Camelbak er desuden kendt for kvaliteten på deres produkter, og når du handler hos dem, får du evighedsgaranti. 

Med hensyn til vedligeholdelse kræver denne taske ikke meget. Du kan lejlighedsvis rengøre det en gang i Camelbacks egen pleje og rengøringsprodukter eller bare give det en chance med en våd opvaskeklud.

Camelbak KUDU – større rygsæk med rygbeskyttelse

Camelbak KUDU - larger backpack with back protection 

Denne smarte rygsæk fra det førende brand, Camelbak, er specielt designet til dig, der kan lide at ride lange ture på din mountainbike. Her får du 20 liter opbevaring, så du kan få alt hvad du behøver på dine lange gåture i skoven. Derudover kan du hurtigt og nemt komme til forskellige værktøjer, penge og telefon, som du kan gemme i små lommer og rum i din taske.

Ud over det store opbevaringsrum har denne Camelbak KUDU også fordel af et indbygget CE niveau 2-bagskærm, som vil beskytte dig meget godt, hvis du risikerer at gå ned.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Du kan også købe et vandreservoir, hvis du har brug for ekstra plads til dette. Derudover tror producenten på produktet så meget, at du som forbruger af Camelbak tilbydes en evighedsgaranti.

Nu tænker du sandsynligvis på, hvordan du vedligeholder en sådan rygsæk, og her kan du glæde dig over, at den ikke kræver meget vedligeholdelse. Men hvis du bruger vandreservoiret, skal dette rengøres lejlighedsvis – afhængigt af hvor meget det bruges, og hvilket indhold det har været i. Mærket bag denne rygsæk har udviklet produkter til rengøring og vedligeholdelse af vandreservoiret. Hvis posen skulle gå og blive snavset, kan du bare rengøre den med almindeligt vand.

Cairn Safety – en god kulisse for flere sportsgrene

Cairn Safety - a good backdrop for several sports

Med et Cairn Safety-bagskærm får du en solid model, som du kan nyde i flere sportsgrene. Du kan stå på ski meget om vinteren og cykle om sommeren. Så denne rygsæk er værd at overveje for dig. Modellen består af tre lag EVA-skum, så bagsiden er både behagelig for dig at have på, samtidig med at den giver god beskyttelse, når du bruger den. EVA-skummet er almindeligt kendt for at reducere de ujævnheder, du får under forskellige nedbrud.

Selvom du får god beskyttelse med de tre lag EVA-skum, skal du ikke frygte, at din krop ikke slipper af med varmen. Bagsiden er perforeret. Det betyder, at det er en åndbar model, så du kan slippe af med varmen under træning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Ud over at bagskærmen bruges til forskellige sportsgrene, har du også mulighed for at justere størrelsen, så den passer perfekt til dig.

Efter at have brugt dit Cairn Safety-rygskærm under nogle hårde træningsprogrammer, hvor det er kommet til at lugte, kan du bare give det en chance i vaskemaskinen. For at tage vare på detaljerne og holdbarheden af ​​stoffet anbefales det, at du vasker bagsiden af ​​30 graders maskinvask og helst med vaskemiddel, der er egnet til sportsbeklædning.

Så hvis du køber denne rygsæk, er du sikker på at få fingrene i et højkvalitets ryglæn, der er behageligt at bære, og som har høj funktionalitet. Derudover er bagskærmen brugervenlig, så du kan bruge din styrke på dig selv og din træning.

Cairn Proride D30 er et godt og behageligt rygskærm

The Cairn Proride D30 is a good and comfortable back shield 

Når du køber en Cairn Proride D30, får du et beskyttende og behageligt rygskærm til din træning. Mange mennesker synes måske, at det er generende og irriterende at øve forskellige typer træning med et rygskærm, men du undgår det med dette rygskærm.

Bagskærmen er lavet med molekylære strukturer (D30), hvilket betyder, at bagskærmen tilpasser sig, når du bevæger dig. På trods af den høje fleksibilitet skal du ikke frygte beskyttelsen. Når der opstår hårdere slag eller stød på skjoldet, vil molekylerne sætte sig og blive stive, så de kan absorbere slaget.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Ud over molekylære strukturer er bagskærmen også lavet af mesh og polyester, hvilket giver god åndbarhed, mens du holder din krop i form. Kombinationen af ​​molekyler og materialer gør rygskærmen super behagelig for dig at bære.

Hvis du bruger din rygsæk meget, lugter den af ​​sved, ligesom almindelig sportsbeklædning. Heldigvis kan du nemt og hurtigt vaske dit rygskærm ved 30 graders maskinvask og med sportsopvaskemiddel, så du kan bruge det igen uden ildelugtende og snavset. For at opretholde molekylernes funktion er det dog vigtigt, at du ikke vælter rygsøjlen.

Med et Cairn Proride D30 rygskærm går funktionalitet og komfort hånd i hånd. Ud over den bedste beskyttelse får du også en dyne, der er behagelig at have på.

Sweet Protection Enduro Race – vest med indbygget rygskjold 

Sweet Protection Enduro Race - vest with built-in back shieldHvis du vælger denne model, vil du få en vest med beskyttelse i af meget høj kvalitet. Sweet Protection leverer produkter, som generelt findes i toppen, når det kommer til udstyr til sportsgrene som cykling og ski. Denne model er i særdeleshed brugt af personer som kører mountainbike, BMX, Enduro og andre typer af offroad-cykling. 

Vesten er let og behagelig at have på under din cykeltrøje. Dette er en god løsning for dig, hvis du cykler på et hold, hvor I skal bære ens cykeltøj, eller hvis du har forskellige sponsorere, som skal vises frem under løb eller træning. Komforten vil du opleve i form af en enorm bevægelsesfrihed, åndbarhed og materiale, som ændrer sig efter din krops temperaturer. Samtidgi med det, vil du blive godt beskyttet ved hjælp af multi-kollisions og stødabsorberende evner, hvis du skulle risikere at styrte. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Du er garanteret tilfreds med denne vest, så det kan ikke undgås at blive snavset. Når du har brug for at rense din vest, er det vigtigt, at du fjerner beskyttelseselementerne indeni. Derefter kan du vaske selve vesten i vaskemaskinen, da du normalt vasker sportstøj. Hvis beskyttelseselementerne også er snavsede, skal du blot tørre dem af med en klud.

Hvis du vil passe ekstra godt på din Sweet Protection Enduro Race-vest, skal du undgå at folde den i en sportspose eller lignende, når du transporterer den. Her kan du igen fjerne beskyttelseselementerne, så du kan opbevare dem separat og vesten i din taske under transport.

Bluegrass Body Armor B&S D30 – fuldstændig beskyttelse af cyklisten

Bluegrass Body Armor B&S D30 - complete protection for the cyclist 

Hvis du køber et Bluegrass Body Armor B&S D30 rygskærm, får du meget for dine penge. Ud over at være i stand til at bruge denne model, når du cykler, kan du også drage stor fordel af skiløb eller anden vintersport. Dette er meget mere end bare et rygskærm, der beskytter din ryg og haleben. Når du bruger denne beskyttelsesvest, vil både dine ribben og skuldre også blive beskyttet, hvis du går ned.

Vesten er lavet i Vaportech og stræknet, hvilket gør den super behagelig for dig at bære. Vesten tilpasser sig kroppen, så den kan bruges af både mænd og kvinder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

Der er mange gode detaljer at spore på denne Bluegrass Body Armor B&S D30. I de to sidelommer eller i en af ​​de to bageste små lynlåslommer kan du have en energibjælke, nøgler eller din telefon. Der er en lynlås i fuld længde, der gør det let at tænde og slukke. Derudover er der et bånd af silikone i bunden, så vesten ikke glider frem og tilbage på cykelbukserne.

Hvis du kører rigtig lange ture, hvor du har brug for ekstra væske, kan du købe en to liters væskeblære, så du ikke går glip af dine ture.

Du skal gå efter denne model, hvis du vil have høj kvalitet, komfort, åndbarhed, mobilitet og topbeskyttelse.

Knox kompakt rygskærm – passer ind i de mest udsatte områder på ryggen

Knox Compact back shield - fits in the most exposed areas of the back

Sikkerhed kommer næsten altid først, og det er derfor ingen undtagelse, når det gælder cykling. Her udsættes du især for alvorlige stød og nedbrud, hvorfor det er vigtigt, at du beskytter dig ordentligt. Du kan gøre dette blandt andet med et Knox Compact-rygskærm, der beskytter din rygs mest udsatte steder, hvis du risikerer at gå ned.

Udover at bruge denne model til forskellige grene af cykling, er det også populært at bruge til vintersport eller touring. Du kan folde det sammen, så det er let for dig at gå på farten, uanset hvor du går.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

Som nævnt før er sikkerhed vigtig, men det er også komforten, når det kommer til rygskærme. Med et Knox Compact rygskærm får du god komfort, da rygskærmen er lavet af polypropylen og blød PU. Derudover hjælper de indvendige konstruktioner med at gøre rygskærmen modstandsdygtig over for forskellige stød og slag.

Salomon Secondskin Flexcell – til damen på den kolde dag 

Salomon Secondskin Flexcell - for the lady on the cold days

Med sin 2-i-1-konstruktion af et mellemlag og rygskærm er dette rygskærm virkelig designet til skiløb. Du kan stadig drage fordel af det og dets varme- og fugtstyring, hvis du kører på en kold dag.

Her får du en model med flot pasform, god mobilitet og superfin beskyttelse. Kombinationen af ​​bevægelse og beskyttelse opstår på grund af bevægelsespasning, hvilket præcist betyder, at skjoldet dannes i henhold til dine små bevægelser, men vil låse fast med hårdere bump og slag.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

Salomon Prote Flexcell – beskyttelse af dit barn

Salomon Prote Flexcell - protection for your child

Hvis du har dit barn ude på mountainbike eller BMX, er det en god ide, at han / hun har et bagskærm. Her får du en model, der har fri bevægelighed, god pasform, er lavet af åndbart materiale og er let, så det ikke generer, men blot beskytter dit barns ryg i tilfælde af nedbrud.

Det er let at fjerne bagskærmen, så vesten kan vaskes og klar til dit barns næste tur i skoven på cyklen.

Modellen kan også bruges til ski, hvor du også kan risikere at udsætte din ryg for slag og stød, hvis du styrter. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Salomon Secondskin Flexcell – et perfekt rygskjold til ham 

Salomon Secondskin Flexcell - a perfect back shield for him 

Selvom dette rygskjold egentlig er designet til ski, kan du sagtens bruge det, når du cykler også. Her får du en vest, som har fuld lynlås, velcro i livet og med indbygget rygskjold. 

Du vil opleve god komfort, idet selve skjoldet er lavet af motion fit. Det betyder, at det vil bevæge sig med de bevægelser, du laver med din krop. Når skjoldet oplever hårdere stød eller slag ved styrt, vil det absorbere slagene og dermed beskytte dig. Derudover er vesten fremstillet i åndbart materiale, så den er behagelig for dig at bære. 

Det er nemt for dig, når du skal vaske dit rygskjold efter en cykeltur. Her skiller du bare vesten og rygskjoldet fra hinanden, så du kan vaske vesten i din vaskemaskine med dit andet sportstøj. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Live Shield Vest Amid – Atomic’s mest beskyttende rygskjold 

Live Shield Vest Amid - Atomic's most protective back shield

Hvis du vil tage rygskjoldet til nye højder, bør du overveje at investere i dette Live Shield Amid rygskjold. Det er et af de mest fleksible, lette og åndbare rygskjold på markedet lige nu, og du vil med garanti få glæde af det, når du cykler dine lange ture i skoven. 

Rygskjoldet er sat ind i en vest, som er fremstillet af elastisk air mesh og 4-vejs strækbart lycra. Det betyder, at det er behageligt for dig at have på, og at det kan vaskes i vaskemaskinen efter brug. Rygskjoldet er også fremstillet i et særligt materiale, nemlig AMID Body. Det gør, at du bliver optimalt beskyttet mod slag og stød, og dermed mindsker du risikoen for at pådrage dig skader i ryggen. Du vil også opleve, at dette rygskjold øger trygheden, så du måske tør udfordre dig selv mere i sværere spor eller ruter end normalt. 

Du får mulighed for at indstille vesten med det justerbare mavebælte, så det passer perfekt til dig.

Evoc FR Trail Blackline – to-i-en rygsæk med rygskjold 

Evoc FR Trail Blackline - two-in-one backpack with back shield 

Dette er en rygsæk, der kan rumme op til 20 liter og har både indbygget rygskærm og et ventilationssystem. På den måde er du sikker på, at du kan få alt, hvad du har brug for, når du cykler eller løber, og at du har en behagelig tur.

Hvis du risikerer at gå ned, absorberer bagskærmen stød for at beskytte din ryg. Det anbefales, at du bruger et bagskærm, hvis du kører på BMX, Downhill, MTB eller andre former for cykling. Selvom du måske ikke tror, ​​at du kører ganske vildt eller hurtigt, kan du godt risikere ved et uheld at lande, hvorfor et bagskærm vil være en god investering for dig. Med denne Evoc FR Trail Blackline rygsæk får du muligheden for at kombinere funktionen af ​​den rygsæk, du kender, og din ryg er beskyttet mod stød og stød.

Læs også: Cross cykel eller gravel cykel | Test af de 10 bedste allround cykler

Se vores artikel om: Crosstrainer testoversigt – find de bedste i test her eller Hometrainer test | De bedste Zwift hometrainere

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Find mere information her