Rygskjold til cykling? Her er de bedste fra test

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 09.09.2021
Rygskjold til cykling? Her er de bedste fra test
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Hvis du er en af ​​dem, der cykler virkelig meget i din fritid, har du bestemt overvejet, om det er en god ide at bruge anden beskyttelse. Du har allerede garanteret en cykelhjelm, men at købe et bagskærm kan være en god investering. Skoven er mere ujævn, så sandsynligheden for at du styrter ned og lander på en gren eller klippe er meget høj i mange terrængående cykeltyper. Med et bagskærm får du en meget vigtig del af din krop, som ofte kan blive beskadiget af et nedbrud.

Der er mange forskellige rygsække til cykling på markedet i dag, og du kan læse meget mere om nogle af de bedste i test og mest populære på markedet nedenfor. Generelt skal du overveje sikkerhedsniveau, komfort og pris, når du leder efter et bagskærm til cykling.

Rygskjold til cykling? Her er de bedste fra test

forbruger-test.dk

Cairn Proride D30 er et godt og behageligt rygskærm

The Cairn Proride D30 is a good and comfortable back shield 

Når du køber en Cairn Proride D30, får du et beskyttende og behageligt rygskærm til din træning. Mange mennesker synes måske, at det er generende og irriterende at øve forskellige typer træning med et rygskærm, men du undgår det med dette rygskærm.

Bagskærmen er lavet med molekylære strukturer (D30), hvilket betyder, at bagskærmen tilpasser sig, når du bevæger dig. På trods af den høje fleksibilitet skal du ikke frygte beskyttelsen. Når der opstår hårdere slag eller stød på skjoldet, vil molekylerne sætte sig og blive stive, så de kan absorbere slaget.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Ud over molekylære strukturer er bagskærmen også lavet af mesh og polyester, hvilket giver god åndbarhed, mens du holder din krop i form. Kombinationen af ​​molekyler og materialer gør rygskærmen super behagelig for dig at bære.

Hvis du bruger din rygsæk meget, lugter den af ​​sved, ligesom almindelig sportsbeklædning. Heldigvis kan du nemt og hurtigt vaske dit rygskærm ved 30 graders maskinvask og med sportsopvaskemiddel, så du kan bruge det igen uden ildelugtende og snavset. For at opretholde molekylernes funktion er det dog vigtigt, at du ikke vælter rygsøjlen.

Med et Cairn Proride D30 rygskærm går funktionalitet og komfort hånd i hånd. Ud over den bedste beskyttelse får du også en dyne, der er behagelig at have på.

Dainese Flexagon Waistcoat – Højkvalitetsskjold til kvinder

Link til produktet

Dainese Flexagon WaistcoatItalienske Dainese specialiserer sig i teknisk udstyr til en lang række forskellige sportsformer, herunder vintersport, mountainbiking og ridning. Er du aktiv sportsudøver, kender du sikkert allerede fordelene ved produkterne fra Dainese – og så bør du overveje at føre dette rygskjold til din samling af sportsudstyr. Skjoldet er blandt forbrugernes absolutte favoritter på blue-tomato.com.

Derfor skal du vælge produktet

 • Exceptionel fleksibilitet
 • Innovativ konstruktionsteknologi 
 • Glimrende komfort

  Mere om produktet

  Dainese Flexagon Waistcoat er fremstillet i et mørkt farvetema. Rygskjoldet er ærmeløst og kombinerer 81% nylon med 19% elastane. Det benytter en innovativ konstruktionsteknologi, som både sikrer maksimal komfort og glimrende fleksibilitet – det ergonomiske heksagon-mønster giver dig mulighed for at bevæge dig stort set lige så frit, som hvis du ikke havde skjoldet på.

  Produktet vs. markedet

  Daineses produkt er ikke det billigste på markedet for rygskjold. Men det behøver det heller ikke at være. Når du køber ind til dine sportsaktiviteter, bør du nemlig ikke gå på kvalitetskompromis. Og det kommer du heldigvis ikke til med Dainese Flexagon Waistcoat.

  Udvalgte specifikationer

  • Rygskjold fra italienske Dainese
  • Fremstillet uden ærmer
  • Egner sig særligt til kvinder
  • 81% nylon og 19% elastane
  • Ergonomisk heksagon-mønster

  Body Glove Lite Pro– Kvindeskjold i let og lækkert design

  Link til produktet

  Body Glove Lite ProSom Dainese Flexagon Waist er Body Glove Lite Pro Rygskjold blandt de absolutte forbrugerfavoritter hos sportsudstyr-forhandleren blue-tomato.com. Og som med Dainese Flexagon Waist har dette flere årsager.

  Derfor skal du vælge produktet

  • Rygskjoldet har et lækkert og meget let design
  • Skjoldets komfort er fremragende
  • God cirkulation med Bioflex Pad-teknologien

   Mere om produktet

   Body Glove Lite Pro er fremstillet i en blanding af Bioflex og mesh. Skjoldet giver dig god komfort, når du bruger det, og dertil har produktet et letvægtsdesign, som muliggør glimrende bevægelse og fleksibilitet. Bioflex Pad-teknologien sikrer dertil både, at din krop har optimal cirkulation, og at der nærmest ikke sker nogen energiabsorbering, hvis du skulle falde under én af dine sportsaktiviteter.

   Produktet vs. markedet

   Body Glove Lite Pro minder på flere måder om en del af produkterne fra Dainese. Dog adskiller skjoldet sig ved sit letvægtsdesign og ved dét faktum, at det som regel er en smule billigere end for eksempel Dainese Flexagon Waistcoat. 

   Udvalgte specifikationer

   • Rygskjold fra amerikanske Body Glove 
   • Fremstillet af Bioflex og mesh-materiale 
   • Udpræget letvægtsdesign 
   • Skjoldet er specielt egnet til kvinder 
   • Ventilation på bagsiden af skjoldet

   Komperdell Airvest – Certificeret rygbeskyttelse til kvinder

   Link til produktet

   Komperdell AirvestRygskjoldet fra tyske Komperdell er også en bestseller på blue-tomato.com. Dette skyldes flere ting.

   Derfor skal du vælge produktet

   • Rygskjoldet har et praktisk letvægtsdesign
   • Optimal rygbeskyttelse med Multi-layer Cross 6.0 Lite
   • Vrangen kan vendes ud, så du kan bruge begge sider

         

        Mere om produktet

        Komperdell Airvest er fremstillet uden ærmer. Modellen har et forbedret ergonomisk beskyttelsessystem, og den er desuden forsynet med en Multi-layer Cross 6.0 Lite rygbeskytter, som er EN 1621-2-certificeret. Det justerbare bælte er lavet af velcro og fleece, og det tillader dig at tilpasse skjoldet nemt og i enhver situation. Komperdell Airvest er særligt udviklet til kvinder.

        Produktet vs. markedet

        Ligesom Dainese Flexagon Waistcoat og Body Glove Lite Pro Rygskjold egner Komperdell Airvest sig særligt til kvinder, og ligesom de to andre produkter er skjoldet fremstillet uden ærmer. Produkterne deler også andre egenskaber, som for eksempel god komfort og glimrende fleksibilitet. Dertil ligger Komperdell Airvest nogenlunde i samme prisklasse som de to andre produkter. Dog kan du regelmæssigt finde denne model på tilbud.

        Udvalgte specifikationer

        • Rygskjold produceret af tyske Komperdell
        • Egner sig særligt til kvindelige sportsudøvere
        • Justerbart bælte i velcro og fleece
        • Certificeret EN 1621-2-rygbeskyttelse
        • Mærkbart letvægtsdesign

        Salomon Prote Flexcell – beskyttelse af dit barn

        Salomon Prote Flexcell - protection for your child

        Hvis du har dit barn ude på mountainbike eller BMX, er det en god ide, at han / hun har et bagskærm. Her får du en model, der har fri bevægelighed, god pasform, er lavet af åndbart materiale og er let, så det ikke generer, men blot beskytter dit barns ryg i tilfælde af nedbrud.

        Det er let at fjerne bagskærmen, så vesten kan vaskes og klar til dit barns næste tur i skoven på cyklen.

        Modellen kan også bruges til ski, hvor du også kan risikere at udsætte din ryg for slag og stød, hvis du styrter. 

        FORHANDLER

        TOTAL PRIS

        ANNONCER

        Salomon Secondskin Flexcell – et perfekt rygskjold til ham 

        Salomon Secondskin Flexcell - a perfect back shield for him 

        Selvom dette rygskjold egentlig er designet til ski, kan du sagtens bruge det, når du cykler også. Her får du en vest, som har fuld lynlås, velcro i livet og med indbygget rygskjold. 

        Du vil opleve god komfort, idet selve skjoldet er lavet af motion fit. Det betyder, at det vil bevæge sig med de bevægelser, du laver med din krop. Når skjoldet oplever hårdere stød eller slag ved styrt, vil det absorbere slagene og dermed beskytte dig. Derudover er vesten fremstillet i åndbart materiale, så den er behagelig for dig at bære. 

        Det er nemt for dig, når du skal vaske dit rygskjold efter en cykeltur. Her skiller du bare vesten og rygskjoldet fra hinanden, så du kan vaske vesten i din vaskemaskine med dit andet sportstøj. 

        FORHANDLER

        TOTAL PRIS

        ANNONCER

        Salomon Secondskin Flexcell – til damen på den kolde dag 

        Salomon Secondskin Flexcell - for the lady on the cold days

        Med sin 2-i-1-konstruktion af et mellemlag og rygskærm er dette rygskærm virkelig designet til skiløb. Du kan stadig drage fordel af det og dets varme- og fugtstyring, hvis du kører på en kold dag.

        Her får du en model med flot pasform, god mobilitet og superfin beskyttelse. Kombinationen af ​​bevægelse og beskyttelse opstår på grund af bevægelsespasning, hvilket præcist betyder, at skjoldet dannes i henhold til dine små bevægelser, men vil låse fast med hårdere bump og slag.

        FORHANDLER

        TOTAL PRIS

        ANNONCER

        Cairn Safety 

        Cairn Safety - a good backdrop for several sports

        Med et Cairn Safety-bagskærm får du en solid model, som du kan nyde i flere sportsgrene. Du kan stå på ski meget om vinteren og cykle om sommeren. Så denne rygsæk er værd at overveje for dig. Modellen består af tre lag EVA-skum, så bagsiden er både behagelig for dig at have på, samtidig med at den giver god beskyttelse, når du bruger den. EVA-skummet er almindeligt kendt for at reducere de ujævnheder, du får under forskellige nedbrud.

        Selvom du får god beskyttelse med de tre lag EVA-skum, skal du ikke frygte, at din krop ikke slipper af med varmen. Bagsiden er perforeret. Det betyder, at det er en åndbar model, så du kan slippe af med varmen under træning.

        Ud over at bagskærmen bruges til forskellige sportsgrene, har du også mulighed for at justere størrelsen, så den passer perfekt til dig.

        Efter at have brugt dit Cairn Safety-rygskærm under nogle hårde træningsprogrammer, hvor det er kommet til at lugte, kan du bare give det en chance i vaskemaskinen. For at tage vare på detaljerne og holdbarheden af ​​stoffet anbefales det, at du vasker bagsiden af ​​30 graders maskinvask og helst med vaskemiddel, der er egnet til sportsbeklædning.

        Så hvis du køber denne rygsæk, er du sikker på at få fingrene i et højkvalitets ryglæn, der er behageligt at bære, og som har høj funktionalitet. Derudover er bagskærmen brugervenlig, så du kan bruge din styrke på dig selv og din træning.

        FORHANDLER

        TOTAL PRIS

        ANNONCER

        Live Shield Vest Amid 

        Live Shield Vest Amid - Atomic's most protective back shield

        Hvis du vil tage rygskjoldet til nye højder, bør du overveje at investere i dette Live Shield Amid rygskjold. Det er et af de mest fleksible, lette og åndbare rygskjold på markedet lige nu, og du vil med garanti få glæde af det, når du cykler dine lange ture i skoven. 

        Rygskjoldet er sat ind i en vest, som er fremstillet af elastisk air mesh og 4-vejs strækbart lycra. Det betyder, at det er behageligt for dig at have på, og at det kan vaskes i vaskemaskinen efter brug. Rygskjoldet er også fremstillet i et særligt materiale, nemlig AMID Body. Det gør, at du bliver optimalt beskyttet mod slag og stød, og dermed mindsker du risikoen for at pådrage dig skader i ryggen. Du vil også opleve, at dette rygskjold øger trygheden, så du måske tør udfordre dig selv mere i sværere spor eller ruter end normalt. 

        Du får mulighed for at indstille vesten med det justerbare mavebælte, så det passer perfekt til dig.

        Evoc FR Trail Blackline

        Evoc FR Trail Blackline - two-in-one backpack with back shield 

        Dette er en rygsæk, der kan rumme op til 20 liter og har både indbygget rygskærm og et ventilationssystem. På den måde er du sikker på, at du kan få alt, hvad du har brug for, når du cykler eller løber, og at du har en behagelig tur.

        Hvis du risikerer at gå ned, absorberer bagskærmen stød for at beskytte din ryg. Det anbefales, at du bruger et bagskærm, hvis du kører på BMX, Downhill, MTB eller andre former for cykling. Selvom du måske ikke tror, ​​at du kører ganske vildt eller hurtigt, kan du godt risikere ved et uheld at lande, hvorfor et bagskærm vil være en god investering for dig. Med denne Evoc FR Trail Blackline rygsæk får du muligheden for at kombinere funktionen af ​​den rygsæk, du kender, og din ryg er beskyttet mod stød og stød.

        i samarbejde med PriceRunner

         

         

        Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

        Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

        Camelbak TORO rygsæk med indbygget rygskærm

        Camelbak TORO backpack with built-in back shieldMed denne model får du en to-i-en løsning, idet du både kan benytte dig af en 8 liters rygsæk samt beskyttelsen fra det indbyggede rygskjold. Det betyder, at du kan have de vigtigste ting såsom drikkedunk, snacks, cykelpumpe, regnjakke eller lignende med på din cykeltur. Hvis du har brug for det, kan du også tilkøbe et forbedret drikkesystem, så du kan få endnu mere ud af din Camelbak T.O.R.O rygsæk. 

        Med denne rygsæk kan du rolig begive dig på lange og hårde ture. Den er nemlig designet med ventilation i ryggen, så du kan komme af med varmen fra din krop, når du sveder. Derudover byder designet også på et mindre rum, hvor du kan opbevare nøgler, telefon eller høretelefoner, så det er let for dig at finde igen. 

        Camelbak er desuden kendt for kvaliteten på deres produkter, og når du handler hos dem, får du evighedsgaranti. 

        Med hensyn til vedligeholdelse kræver denne taske ikke meget. Du kan lejlighedsvis rengøre det en gang i Camelbacks egen pleje og rengøringsprodukter eller bare give det en chance med en våd opvaskeklud.

        Camelbak KUDU 

        Camelbak KUDU - larger backpack with back protection 

        Denne smarte rygsæk fra det førende brand, Camelbak, er specielt designet til dig, der kan lide at ride lange ture på din mountainbike. Her får du 20 liter opbevaring, så du kan få alt hvad du behøver på dine lange gåture i skoven. Derudover kan du hurtigt og nemt komme til forskellige værktøjer, penge og telefon, som du kan gemme i små lommer og rum i din taske.

        Ud over det store opbevaringsrum har denne Camelbak KUDU også fordel af et indbygget CE niveau 2-bagskærm, som vil beskytte dig meget godt, hvis du risikerer at gå ned.

        Du kan også købe et vandreservoir, hvis du har brug for ekstra plads til dette. Derudover tror producenten på produktet så meget, at du som forbruger af Camelbak tilbydes en evighedsgaranti.

        Nu tænker du sandsynligvis på, hvordan du vedligeholder en sådan rygsæk, og her kan du glæde dig over, at den ikke kræver meget vedligeholdelse. Men hvis du bruger vandreservoiret, skal dette rengøres lejlighedsvis – afhængigt af hvor meget det bruges, og hvilket indhold det har været i. Mærket bag denne rygsæk har udviklet produkter til rengøring og vedligeholdelse af vandreservoiret. Hvis posen skulle gå og blive snavset, kan du bare rengøre den med almindeligt vand.

        Sweet Protection Enduro Race 

        Sweet Protection Enduro Race - vest with built-in back shieldHvis du vælger denne model, vil du få en vest med beskyttelse i af meget høj kvalitet. Sweet Protection leverer produkter, som generelt findes i toppen, når det kommer til udstyr til sportsgrene som cykling og ski. Denne model er i særdeleshed brugt af personer som kører mountainbike, BMX, Enduro og andre typer af offroad-cykling. 

        Vesten er let og behagelig at have på under din cykeltrøje. Dette er en god løsning for dig, hvis du cykler på et hold, hvor I skal bære ens cykeltøj, eller hvis du har forskellige sponsorere, som skal vises frem under løb eller træning. Komforten vil du opleve i form af en enorm bevægelsesfrihed, åndbarhed og materiale, som ændrer sig efter din krops temperaturer. Samtidgi med det, vil du blive godt beskyttet ved hjælp af multi-kollisions og stødabsorberende evner, hvis du skulle risikere at styrte. 

        Du er garanteret tilfreds med denne vest, så det kan ikke undgås at blive snavset. Når du har brug for at rense din vest, er det vigtigt, at du fjerner beskyttelseselementerne indeni. Derefter kan du vaske selve vesten i vaskemaskinen, da du normalt vasker sportstøj. Hvis beskyttelseselementerne også er snavsede, skal du blot tørre dem af med en klud.

        Hvis du vil passe ekstra godt på din Sweet Protection Enduro Race-vest, skal du undgå at folde den i en sportspose eller lignende, når du transporterer den. Her kan du igen fjerne beskyttelseselementerne, så du kan opbevare dem separat og vesten i din taske under transport.

        Bluegrass Body Armor B&S D30 

        Bluegrass Body Armor B&S D30 - complete protection for the cyclist 

        Hvis du køber et Bluegrass Body Armor B&S D30 rygskærm, får du meget for dine penge. Ud over at være i stand til at bruge denne model, når du cykler, kan du også drage stor fordel af skiløb eller anden vintersport. Dette er meget mere end bare et rygskærm, der beskytter din ryg og haleben. Når du bruger denne beskyttelsesvest, vil både dine ribben og skuldre også blive beskyttet, hvis du går ned.

        Vesten er lavet i Vaportech og stræknet, hvilket gør den super behagelig for dig at bære. Vesten tilpasser sig kroppen, så den kan bruges af både mænd og kvinder.

        Der er mange gode detaljer at spore på denne Bluegrass Body Armor B&S D30. I de to sidelommer eller i en af ​​de to bageste små lynlåslommer kan du have en energibjælke, nøgler eller din telefon. Der er en lynlås i fuld længde, der gør det let at tænde og slukke. Derudover er der et bånd af silikone i bunden, så vesten ikke glider frem og tilbage på cykelbukserne.

        Hvis du kører rigtig lange ture, hvor du har brug for ekstra væske, kan du købe en to liters væskeblære, så du ikke går glip af dine ture.

        Du skal gå efter denne model, hvis du vil have høj kvalitet, komfort, åndbarhed, mobilitet og topbeskyttelse.

        Knox kompakt rygskærm

        Knox Compact back shield - fits in the most exposed areas of the back

        Sikkerhed kommer næsten altid først, og det er derfor ingen undtagelse, når det gælder cykling. Her udsættes du især for alvorlige stød og nedbrud, hvorfor det er vigtigt, at du beskytter dig ordentligt. Du kan gøre dette blandt andet med et Knox Compact-rygskærm, der beskytter din rygs mest udsatte steder, hvis du risikerer at gå ned.

        Udover at bruge denne model til forskellige grene af cykling, er det også populært at bruge til vintersport eller touring. Du kan folde det sammen, så det er let for dig at gå på farten, uanset hvor du går.

        Som nævnt før er sikkerhed vigtig, men det er også komforten, når det kommer til rygskærme. Med et Knox Compact rygskærm får du god komfort, da rygskærmen er lavet af polypropylen og blød PU. Derudover hjælper de indvendige konstruktioner med at gøre rygskærmen modstandsdygtig over for forskellige stød og slag.

         

         

         

        Læs også: Cross cykel eller gravel cykel | Test af de 10 bedste allround cykler

        Se vores artikel om: Crosstrainer testoversigt – find de bedste i test her eller Hometrainer test | De bedste Zwift hometrainere

        Se vores artikel om: El løbehjul testoversigt – de 10 bedste elektriske løbehjul

        Denne side er blevet gennemgået af: Michelle M. Villadsen 10/10

        Vores skribent og research-team

        Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

        Find mere information her

        Rygskjold: De bedste i test

         

        • Dainese Flexagon Waistcoat
        • Body Glove Lite Pro
        • Komperdell Airvest
        • Salomon Prote Flexcell
        • Salomon Secondskin Flexcell
        • Salomon Secondskin Flexcell
        • Cairn Safety
        • Evoc FR Trail Blackline