Skægolie test – De 6 bedste skægolier her og nu!

Udgivet 04.12.2018|Senest redigeret 15.02.2019

De fleste mænd vil gerne gro et skæg. Et skæg signalerer nemlig autoritet, maskulinitet og klasse. I de seneste par år er det blevet mere populært for mænd at gro et skæg. For mange mænd er skægget blev en del af deres livsstil sammen med deres tøjstil og udstråling. Hvor det før i tiden var populært med stubbeskæg, satser mænd primært på gro sig et fuldskæg. Nogle tager også skægget til et højere niveau, i form af  skægdekorationer i forbindelse med festlige lejligheder.

Det er dog vigtigt at du også plejer dit skæg, så det ikke irriterer dig i form af kløe eller bliver for stift. Ved at bruge skægolie blødgør du skægget samtidig med at huden også får en kærlig behandling. Sidst men ikke mindst, så dufter det også godt. I dette guide vil vi samle de bedste 8 skægolier fra anerkendte forbrugermagasiner og forbrugeranmeldelser.

DENNE SKÆGOLIE TEST INDEHOLDER:forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af testvindende skægolier fra kendte og populære forbrugermagasiner, samt forbrugeranmeldelser. Udover testen, så bringer vi også guides til, hvordan du bedst plejer dit skæg med bl.a. skægolie samt de bedste tips og tricks til skægget. Du finder også en liste over alle de benyttede testkilder der ligger til grund for denne artikel.

Vi gør dig opmærksom på, at Forbruger-test.dk ikke selv tester produkter. Vi laver i stedet en samlet oversigt over de produkter, som klarer sig bedst i test. Artiklen skal derfor fungere, som en vejledende guide til dig.

Skægolie er et ”must-have” for mænd med skæg. Hvis dig eller din kæreste har brugt lang tid på at gro et stort skæg, så skal det helt sikkert plejes med skægolie, da skægget efterfølgende vil se sundt og lækkert ud, fremfor stift og usoigneret. Når du plejer det, så undgår du også døde hudceller, som ofte er grunden til kløen i skægget.

For at få det bedst mulige resultat ud af skægolien, skal du fordele lidt af olien på dine håndflader og massere det jævnt ind i skægget. Dit skæg vil derefter være rigtig blød. have en dejlig duft og samtidig så mindsker du også risikoen for at få skæl i skægget. I dag findes der dog et hav af forskellige skægolier med forskellige aromaer og dufte. Vi har derfor samlet de 8 bedste skægolier som har været en succes blandt forbrugere og eksperterne. Hvis du leder efter de bedste tips til dit skæg, så kan du kigge her.

I denne skægolie test har vi samlet følgende produkter:


Percy Nobleman – Førstevalget indenfor skægpleje! 

En af de mest populære og bedstsælgende skægolier er nu i Danmark. Denne Percy Nobleman skægolie indeholder de bedste naturlige ingredienser og er perfekt til dig som døjer med et tørt skæg.

Specifikationer:

 • Indhold: 100 ml
 • Skægolie til alle typer af skæg
 • Giver et blødere, smooth og pænere skæg
 • Holder helt op til 4 måneder
 • Featured i store internationale tests og aviser
 • Giver en dejlig duft til dit skæg
 • Ingredienser: Argan-olie, olivenolie, jojoba
 • Genopbygger skægget
ForhandlerTotalprisLæs mere
219,00 Læs mere

Derfor er den perfekt til skægget:

Denne fantastiske Percy Nobleman indeholder et mix af de fineste og mest rene ingredienser, som vil gøre skægget mere blødt samtidig med at olien genopbygger skægget. De naturlige ingredienser gør at dit skæg bliver efterlagt med en følelse som du ikke har prøvet før. Det er bl.a. derfor at mange forbrugere og eksperter har fået øjenene op for denne Percy Nobleman skægolie.

Brugerne af denne olie er vilde med den, og med god grund. De siger at det er en ”god olie til hverdagsbrug” samt at ”den ikke er for fedtet og giver en dejlig duft.”

Om Percy Nobleman Skægolie:

Skægolien her er lavet af naturlige ingredienser. Bl.a. er nogle af ingredienserne argan-, avocado-, jojoba- og mandelolier, hvilket gør skægolien meget fugtgivende og er derfor perfekt til et tørt skæg. Beholderen med olien leveres også med en praktisk pumpe, som gør at du let og enkelt kan dosere mængden af olien til skægget.

For at opnå den bedste effekt af denne skægolie er det en god ide at vaske skægget først. Dernæst kommer du lidt af olien i skægget, og arbejder olien ind i skægget, så den suger olierne til sig. Efter et par uger med olien, så vil du kunne se hvor meget denne Percy Nobleman skægolie vil pleje dit skæg, og dermed gøre det flottere og blødere på sigt.

Testet og vurderet af:

 • Matas – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (fremragende)
 • Diverse forbrugeranmeldelser på nettet


Beardbrand Three Ranger – Duft som en rigtig mand! 

Skægolien som gør dig til en rigtig mand. Denne skægolie er til dig, som vil stå ved at du er en maskulin mand. I ingredienslisten finder du bl.a. diverse æterisk olier som sikrer en god effekt og duft!

Specifikationer:

 • Indhold: 30 ml
 • Skægolie til alle typer af skæg
 • Giver et blødere, smooth og pænere skæg
 • Frisk og maskulin duft
 • Featured i store internationale tests og aviser
 • Den perfekte olie baseret på mange undersøgelser
 • Ingredienser: Æsteriske olier, samt diverse naturlige olier
 • Genopbygger skægget
ForhandlerTotalprisLæs mere
219,00 Læs mere

Derfor er den perfekt til skægget:

Beardbrand Three Ranger skægolie er en rigtig god kvalitetsolie til dit skæg. Den blødgør skægget samtidig at den giver en masse næring til dit skæg. Det synes mændene, som har købt denne olie, også. De siger at skægolien fra Beardbrand er ”rækker langt”, giver en lækker duft og flot look” samt den ”holder skægget frisk”.

Vi er også kæmpe fan af duften. Denne skægolie dufter nemlig som en rigtig mand bør dufte. Udover, så blødgør den også, hvilket gør den til en perfekt skægolie.

I denne video kan du se en anmeldelse af netop denne Beardbrand skægolie.

Om Beardbrand Skægolie:

Skægolien her er lavet af naturlige ingredienser. Bl.a. er ingredienserne mandel-, joboba-, vindruekerne og ricinusolie, hvilket gør skægolien meget fugtgivende og er derfor perfekt til et tørt og stort skæg. Der er også æteriske olier i, hvilket en blødgørende effekt. Flasken indeholder 30 ml olie. Det er måske ikke meget, men det holder faktisk i lang tid, da du ikke behøver at putte meget olie i skægget ad gangen.

For at opnå den bedste effekt af denne skægolie er det en god ide at vaske skægget først. Dernæst påfører du olien og masserer det langsomt ind i skægget. 

 • Made4men.dk – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (fremragende)
 • Beardbrand.com – Forbrugeranmeldelser – 5/5 (fremragende)
 • Diverse forbrugeranmeldelser på nettet


Beardsley Skægolie – Få et blødt skæg hele dagen! 

Denne Beardsley skægolie er et fantastisk fund til prisen. Det er en ikke-fedtet olie som vil give positive resultater allerede efter dag 1. Udover så lindrer den også irritation forsaget af skægvækst.

Specifikationer:

 • Indhold: 118 ml
 • Skægolie til alle typer af skæg
 • Giver et blødere, smooth og pænere skæg
 • Holder helt op til 6 måneder
 • En ikke-fedtet olie – nem at anvende
 • Praktisk sprøjteflaske
 • Genopbygger skægget
ForhandlerTotalprisLæs mere
199,00 Læs mere

Derfor er den perfekt til skægget:

Denne Beardsley skægolie bliver leveret som en spray i en praktisk flaske. Vi synes den er ret lækker, og det synes mange af de brugere som har købt skægolien også. De mener at det er en olie som ”holder hvad den lover”, ”en god hverdagsolie” og at man får ”super værdi for pengene”. Dette er også enige i, og dermed er det en lækker og fedt-fri olie som du nemt kan bruge hver dag.

I denne tegneserie-agtige video, kan du se hvordan du anvender skægolien fra Beardsley:

Om Beardsley Skægolie:

Skægolien her er lavet af naturlige ingredienser. Den er derfor meget fugtgivende, og er derfor perfekt til hvis du har et langt, tørt og fyldigt skæg. Beholderen med olien leveres også med en praktisk pumpe, som gør at du let og enkelt kan dosere mængden af olien til skægget. Beholderen rummer ligeledes 118 ml olie, og dermed kan den nemt holde 5-6 måneder!

For at opnå den bedste effekt af denne skægolie er det en god ide at vaske skægget først. Dernæst kommer du lidt af olien i skægget, og arbejder olien ind i skægget, så den suger olierne til sig.

Testet og vurderet af:

 • Made4Men – Forbrugeranmeldelser – 4/5 (fremragende)
 • Diverse forbrugeranmeldelser på nettet


Dapper Dan Vanilla skægolie – Få et blødt skæg hele dagen! 

Denne Dapper Dan skægolie er et fantastisk fund til prisen. Det er en ikke-fedtet olie som vil give positive resultater allerede efter dag 1. Udover så lindrer den også irritation forsaget af skægvækst.

Specifikationer:

 • Indhold: 50 ml
 • Skægolie til alle typer af skæg
 • Rig på essentielle olier
 • Giver et flot og lækkert skæg
 • Efterlander skægget soigneret
 • Tilføjer huden fantastisk næring
 • Fugter og plejer huden
 • Genopbygger skægget
ForhandlerTotalprisLæs mere
145,00 Læs mere
249,00 Læs mere

Derfor er den perfekt til skægget:

Vi kan især godt lide denne olie fordi den har en fantastisk duft af vanilje og intense toka-bønner uden at den bliver for syntetisk. De forskellige aromaer er perfekt til dig som efterspørger en duft der er unik, mandig og attraktiv. Ligeledes så kan vi også godt lide at denne blanding af olier tilføjer huden fantastisk næring, og sikrer at dit skæg kommer til at se soigneret ud.

At olien også kommer i en glasflaske, synes vi bestemt også godt om. Dermed passer den i en toilettaske, så du let kan have den med på farten, og altid sørge for at skægget sidder lige i skabet.

Her kan du se en anmeldelse af en af de mange Dapper Dan skægolier – bl.a. denne.

Om Dapper Dan Vanilla Skægolie:

Skægolien her er lavet af naturlige ingredienser som består af vanilje, tonka-bønner samt andre lækre aromaer.  Udover så tilføjer olien også fantastisk næring, samt sikrer at dit skæg er mere velplejet og soigneret. Den praktiske glasflaske sikrer også, at du kan have den med over alt, så du altid kan have det perfekte skæg.

Testet og vurderet af:

 • Diverse forbrugeranmeldelser på nettet


Golden Beards Arctic  – Den bedste danske skægolie 

Denne håndlavede skægolie er produceret i Danmark. Skægolien har en frisk duft, og holder i lang tid. Der er derfor perfekt hvis du ønsker en olie som er langtidsholdbar og dufter godt.

Specifikationer:

 • Indhold: 30 ml
 • Økologisk skægolie til alle typer af skæg
 • Lavet på naturlige olier
 • Blødgørende og fugtgivende
 • Efterlader skægget soigneret
 • Uden parabener
 • Fugter og plejer huden
 • Genopbygger skægget
ForhandlerTotalprisLæs mere
135,00 Læs mere
135,00 Læs mere

Derfor er den perfekt til skægget:

Denne olie fra Golden Beards har en fantastisk duft, hvilket er grunden til at vi, og andre brugere, anbefaler den. Duften er bl.a. lavendel og jojoba gør at det er en lækker sommer-olie. En bruger mener også at det er det er en ”dejlig olie, som giver skægget flot glans” – og her kan vi kun være enige. De forskellige olier er som duften er sommeren, og derfor synes vi helt klart at den fortjener vores anbefaling.

Ud fra de forskellige anmeldelser, så er Golden Beards også den bedste danske skægolie, eftersom den indeholder naturlige aromaer og er økologisk.

Her kan du se en anmeldelse af skægolien fra Golde Beards:

Om Golden Beards Arctic Skægolie:

Skægolien fra Golden Beards indeholder blandt andet olier fra jojoba, abrikos, lavendel, ingefær og argan. Den kommer ligeledes med en fin og praktisk popette, hvilket gør det nemt for dig at dosere olien korrekt. Beholderen indeholder 30 ml olie.

Skægolien er også økologisk og håndlavet, hvilket sikrer at du får en kvalitetsolie til din skæg, som helt sikkert vil virke og vise resultater fra dag 1.

Testet og vurderet af:

 • Diverse forbrugeranmeldelser på nettet


Mr. Natty Famous Beard Elixir skægolie – Ingen kompromis med kvaliteten

Denne ”skæg-elixir” er til dig som ikke går på kompromis med kvaliteten. Skægolien fra Mr. Natty er en kombination af de fineste olier som giver fugt til dit skægt. Udover, så hjælper den også med at bekæmpe indgroet hår.

Specifikationer:

 • Indhold: 8 ml
 • Skægolie til alle typer af skæg
 • Olier af fineste kvalitet
 • Giver et flot og lækkert skæg
 • Efterlander skægget soigneret
 • Bekæmper indgroet hår
 • Fugter og plejer huden
 • Genopbygger skægget
ForhandlerTotalprisLæs mere
109,00 Læs mere

Derfor er den perfekt til skægget:

Skægolien fra Mr. Natty må siges at være skabt til dig, som elsker kvalitet – hvilket vi bestemt er fan af. Olierne, som denne skægolie er lavet af, er af fineste kvalitet og derfor går Mr. Natty ikke på kompromis med kvaliteten. Udover så går olien og ind og giver fugt til skægget og huden samtidig med at den er med til at bekæmpe indgroede hår. Det er som sagt ikke kun os der er vilde med denne Mr. Natty skægolie, også brugerne finder den fantastisk hvor den bliver beskrevet som en ”super, lækker og forfristende olie” samt at ”den dufter helt fantastisk”. Den store britiske avis, The Guardian, valgte også denne som deres testvinder, hvor de fremhævede at ”den gør skægget blødt uden at man får et olie-agtigt skæg”

Mr. Natty har også kvalitetsikret denne skægolie inden de sendte den på markedet. De blandede nogle af de bedste naturlige olier som findes for at skabe en elixir der var perfekt til et skæg. Efterfølgende testede han selv olieblandingerne, så han til sidst endte med en vel-duftende olie som passer til enhver mands skæg.

Som tidligere nævnt så plejer den både huden og hjælper med at bekæmpe indgroede skæg, hvilket vi ikke har set blandt nogle af de andre skægolier på markedet. Derfor får den vores bedste anbefaling herfra – brugerne er produktet er også enige.

I denne video kan du se en lille anmeldelse af skægolien.

Om Mr. Natty Famous Beard Elixir Skægolie:

Skægolien er lavet af de bedste naturlige ingredienser som Mr. Natty kunne finde. Den har alle de essentielle egenskaber som en skægolie har, hvor den både plejer skæg og huden indenunder. Den lille glasflaske, som olien er i, rummer 8 ml, og du kan derfor nemt og enkelt tage den med overalt.

Testet og vurderet af:

 • Diverse forbrugeranmeldelser på nettet
 • The Guardian – Testvinder


Mr. Bear Family Wilderness skægolie – Undgå irritationer og tør hud!

Den svenske skægolie er en af de populære skægolier herhjemme, og med god grund. Den er lavet af 100% naturlige olier og udover at give fugt til dit skæg, så bekæmper den også indgroede hår.

Specifikationer:

 • Indhold: 30 ml
 • Skægolie til alle typer af skæg
 • 100% naturlige olier
 • Giver et flot og lækkert skæg
 • Efterlander skægget soigneret
 • Bekæmper indgroet hår
 • Fugter og plejer huden
 • Genopbygger skægget
ForhandlerTotalprisLæs mere
159,00 Læs mere

Derfor er den perfekt til skægget:

Denne fantastiske skægolie fra Mr. Bear Family er lavet på 100% naturlige ingredienser. Derfor er denne skægolie sund for dit skæg, men også for dit ansigt og huden. Hvis du derfor er typen som går efter at få et lækkert og blødt fuldskæg, så bliver du helt sikkert overveje denne Mr. Bear Family skægolie. Mange brugere er i hvert fald tilfredse med skægolien hvor de bl.a. siger at ”den ikke fedter skægget til” og samtidig har ”en holdbar duft med mange forskellige aromaer”.

I denne video kan du se en lille anmeldelse af skægolien og andre produkter fra Mr. Bear Family.

Om Mr. Bear Family Wilderness Skægolie:

Skægolien er lavet af de bedste naturlige ingredienser . Den har alle de essentielle egenskaber som en skægolie har, hvor den både plejer skæg og huden indenunder. Den lille glasflaske, som olien er i, rummer 30 ml, og derfor holder den i lang tid.

Testet og vurderet af:

 • Diverse forbrugeranmeldelser på nettet
 • The Guardian – Testvinder


Njord skægolie – Perfekt til det nordiske vejr!

Denne skægolie fra danske Njord er til alle mænd som vil modvirke det slid, som det skandinaviske vejr udsætter dit skæg for. Olien virker ikke for tung, og derfor fungerer den rigtig godt som en hverdagsolie. Den får ligeledes dit skæg til at se flot og sundt ud.

Specifikationer:

 • Indhold: 100 ml
 • Skægolie til alle typer af skæg
 • 100% naturlige olier
 • Giver et flot og lækkert skæg
 • Efterlander skægget soigneret
 • Udviklet til det danske vejr
 • Fugter og plejer huden
 • En maskulin duft af sandalwood
ForhandlerTotalprisLæs mere
139,00 Læs mere

Derfor er den perfekt til skægget:

Denne fantastiske skægolie fra Njord er lavet på 100% naturlige ingredienser. Den er udviklet til alle danske mænd, hvis skæg bliver påvirket af det danske vejr. Med en maskulin duft af sandalwood, er det en god hverdagsolie, da olien ikke virker tung eller kvalm, når du har den på. Udover at indeholde sandalwood, så er der også vitamin E og kokosolie i den, hvilket både plejer og blødgør dit skæg. Dermed er det den perfekte olie til brug i hverdagen – specielt når du bor i Danmark.

Derfor er denne skægolie sund for dit skæg, men også for dit ansigt og huden. Hvis du derfor er typen som går efter at få et lækkert og blødt fuldskæg, så bliver du helt sikkert overveje denne Njord skægolie. Eftersom at duften er diskret og ikke fylder så meget, så er den en god hverdagsolie, fordi den hverken bliver for tung eller kvalm. Yderligere så bliver huden under skægget også forkælet og er med til at pleje huden.

Vi synes derfor at Njord skægolie er perfekt for dig der mangler en hverdagsolie i hverdagen. Yderligere, så anbefaler vi at du bruger skægolien hver gang du har vasket dit skæg – eller efter behov.

Om Njord Skægolie:

Skægolien er lavet af de bedste naturlige ingredienser. Flasken indeholder hele 100 ml kvalitetsolie, og dermed har du en flaske som sagtens kan holde 4-5 måneder.

Olien er blevet lavet i samarbejde med skandinaviske mænd som har fundet frem til at denne sammensætning af olier er de mest optimale til at pleje skægget i det nordiske vejr. Dermed er denne olie for dig som vil have et skæg der er sundt og flot samtidig med at det føles blødt og velplejet.

Flasken er udstyret med en pipette som gør det nemt at dosere olien ud.

Testet og vurderet af:

 • Diverse forbrugeranmeldelser på nettet
 • Made4Men – Bestseller

Testkilder – Disse sider har vi vurderet i vores mikroovn test

Her på Forbruger-test.dk foretager vi ikke selv de forskellige tests, hvilket i stedet bliver gjort af en række uafhængige testmagasiner. Det er på baggrund af uafhængige undersøgelser, at vi har skrevet en artikel, hvor du kan få et overblik over de bedste mikroovne. Yderligere, er vores anbefalinger også baseret på diverse kundeanmeldelser. Det er selvfølgelig ikke kun mikroovne vi har testet. Du kan selvfølgelig også finde flere gode tests af diverse husholdningsprodukter, elektronik-produkter, samt bolig- og fritidsprodukter.

The Guardian (15. september 2017)

The Guardian, som er en anerkendt britisk avis, laver også en gang i mellem diverse tests af forbrugerprodukter. I denne omgang har de taget et kig på fem forskellige skægolier, og har deraf vurderet dem på forskellige parametre.

I testen var det Mr. Natty’s Famous Beard Elixir, som blev testvinder. Det er på grundlag af, at olien var med til at gøre skægget markant blødere uden at man kunne mærke olien. Udover det, så blev designet og indpakningen også rost.

Testen kan du finde lige her.

Forbrugeranmeldelser

I vurderingen af skægolier har Forbruger-test.dk også taget et kig på diverse forbrugeranmeldelser, blandet andet hos Nicehair og Made4men. Anmeldelserne her har ofte en fordel, da de er blevet testet i rigtige brugssituationer hos forbrugerne. Yderligere, kan der være ulemper ved de officielle tests, da disse kun fokuserer på bestemte parametre og ikke tager højde for en brugssituation over længere tid.


Få styr på skægget med disse gode råd!

Hvis du som mand kan gro et skæg, betyder det nødvendigvis ikke, at du ikke skal gøre noget ved dig. Et skæg skal plejes og vaskes ligesom håret. Udover at bruge skægolie, som er der også nogle gode råd du bør kende, så du får et fantastisk lækkert skæg.

Et flot skæg er ikke tilfældigt

I følge flere forskere, så er det absolut en god idé at pleje skægget – specielt hvis du søger en reaktion fra det modsatte køn. Det viser sig faktisk at et velplejet fuldskæg socrer højt hos kvinder som er i deres fertile periode! Det er i forhold til mænd med et utrimmet og uplejet skæg som scorer en lav karakter blandt kvinderne. Man kan selvfølgelig diskutere hvor meget man vil gøre ud af sit skæg, ligesom nogle mænd heller ikke plejer deres hår. Men der er bare noget om, at hvis man plejer ens hud, hår og skæg, så ser man bare bedre ud – også når man skal stå overfor det modsatte køn.

Slip for kløe og døde hudceller

Når du vælger at få dig et skæg, så skal skægget trimmes og huden plejes, så det ikke tørrer ud. Hvis du ikke gør det, så vil der opstå døde hudceller samt kløen. Udover at bruge skægolie hver dag, så bør du også bruge en skægbørste. Ved at bruge en skægbørste, fjerner du døde hudceller, hvilket ofte er grunden til at dit skæg klør. Udover kan dagligt brug af en børste og hjælpe skægget med at gro i den samme retning, så det ikke virker utrimmet og uplejet.

Rens huden

Nogle siger at håret vokser hurtigere, hvis du plejer huden. Det passer ikke helt, men derfor er det stadig vigtigt at du gør det, for at undgå både irritationer og skægpest. Du bør minimim rense huden en til to gange dagligt for at fjerne ophobet fedt, snavs og selvfølgelig de døde hudceller.

Form skægget!

Efter små syv uger med skæg, har du mulighed for at forme skægget. Det kan du eksempelvis gøre med en trimmer samtidig med at du har børstet dit skæg gennem en længere periode. Hvordan dit skæg formes varierer fra mand til mand. Hvis det er første gang dit skæg skal formes, så råder vi dig til, at du ikke gør det selv. Få eventuelt en professional til at gøre det første gang. Efterfølgende kan du så selv styre det via en trimmer.

Hvis du har et større skæg, så kan du med fordel se denne video, for at se hvordan du styler dit skæg.


”Must-have” tilbehør til pleje af skæg

Skægolien gør dit skæg blødt og plejer samtidig huden. Men for at få det perfekte skæg, så det ser lækkert og elegant ud, så har du faktisk brug for et par praktiske ekstra tilbehør. Tag derfor et kig her på de bedste ‘must-have’ tilbehør!

Skægshampoo

En shampoo til dit skæg er første step på vejen for at få et sundt og rent skæg. Når du arbejder shampooen ind i skægget, så hjælper den med at rense skægget og huden. Ovenikøbet, så skummer shampooen ikke så meget, og dermed er det nemmere at blødgøre og udglatte skægget. Du kan med fordel bruge shampooen når du har dit daglige bad, dermed vil dit skæg altid fremstå som sundt og rent.

Det er ret nemt at bruge en skægshampoo. Først gør du skægget vådt med vand, dernæst massér du grundigt skægget ind i shampooen og til sidst skyller du det ud igen. Til slut vil dit skæg fremstå som lækkert og rent!

Skægvoks

En skægvoks er ligesom når du sætter dit hår med voks – det gør det hele mere fast. Med skægvoks kan du let style dit skæg, som du ønsker. Konsistensen virker mere hård end almindelig hårvoks, da skægget kræver et fast hold. Fordelen ved visse skægvokse, er alt de ikke efterlader klæbrige rester i håret eller skægget, men derimod en naturlig finish.

Det er også nemt at påføre voksen i skægget. Tag lidt af voksen og varm det med dine håndflader. Dernæst massér du det ind i skægget og former det indtil du er tilfreds med resultatet. Hvor meget du skal bruge variere afhænger af, hvor stort skæg du har.

Børsten

En skægbørste må siges at være det vigtigste redskab, udover skægolien. Ved at benytte en skægbørste så træner du dine skæghår til at vokse i den samme retning. Ligeledes fjerner den døde hudceller, reducerer kløe samt giver den et blødere skæg og volume. Derfor kan vi kun anbefale dig, at bruge en skægbørste, så dit skæg – om det er dit overskæg eller fuldskæg er underordnet, kan gro på en helt bestemt måde, så det ser mere lækkert ud.

Vi anbefaler også at du bruger en børste som er beregnet til skæg. En dårlig skægbørste kan nemlig give spaltet spidser. Udover, så bør du også påføre skægolie i skægget inden du bruger børsten, så hårene former sig, mens de er bløde.

Skægkam

Hvis du ikke synes at en børste er lige dig, så kan du med fordel bruge en skægkam i stedet for. Med en kam kan du også style dit skæg let på den måde du ønsker på. Du kan også fjerne døde hudceller og give mere volume til dit skæg.

Vi anbefaler ligeledes at du benytter dig af skægolie i skægget før du bruger en skægkam. Dermed vil du redde i et blødere skæg og undgå at ødelægge noget af skægget.

Det vigtigste ved at pleje sit skæg, er at vide hvilke produkter man skal anvende. Hår er ikke bare hår, så man bør ikke anvende skægolie til håret, eller hårolie til skægget. Hvis du vil fjerne de hår der falder uden for den form, som du vil have på skægget, så kan vi anbefale at du anvender en epilator.

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

forbruger-test.dk

4.62 13
Artikel godkendt af

Denne test er professionelt godkendt af Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Om skribenten

Som skribent hos diverse dame og boligblade har jeg fået en stor pasion for indretning, samt kvaliteten af det jeg køber. Derfor ligger jeg stor fokus på at designet og kvaliteten er i top.
Maria Nørgaard

Find mere information her