Skægolie test-overblik: Her er markedets 11 bedste skægolier

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 10.06.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Prøver du at gro et fuldt, flot skæg, men har problemer med at pleje det? Skæg olie er din bedste ven i dette tilfælde! Se de bedst testede her.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige skægolier på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste skægolier, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

forbruger-test.dk

4.62 13

NaturligOlie Økologisk Skægolie – Økologisk og blødgørende olie til skæg

Vores anbefaling

 • 4,9/5 stjerner på Trustpilot baseret på mere end 2850+ anmeldelserbedste økologiske skægolie

Gør dit skæg pænt og let medgørelig med NaturligOlies Økologiske Skægolie. NaturligOlie har 4,9/5 stjerner baseret på mere end 2800+ anmeldelser. En kunde har bl.a. udtalt: “Jeg køber den til min søn, som er super glad for produktet. Han fortæller at det giver god fugt uden at føles fed.”

Gode ting ved NaturligOlie Økologisk Skægolie

 • Passer til skæg i alle størrelser
 • Blødgører og udglatter tør og uglet skæg
 • 99,5% økologisk indhold med udelukkende rene og økologiske råvarer
 • Ingen parfume eller æsteriske olier
 • Rig på naturlige vitaminer
 • Tilfredshedsgaranti – uanset hvornår i processen du bliver utilfreds får du pengene retur.

Mere information om NaturligOlie Økologisk Skægolie

Hvis du ønsker at komme af med kløe, skæl og urenheder, så er NaturligOlies økologiske skægolie svaret. 

NaturligOlies Skægolie blødgører og fugter dit skæg, så det er nemmere at håndtere, samt ser flottere ud. Ved at benytte skægolien om morgenen sikrer du et velplejet og gennemfugtet skæg som holder hele dagen. Skægolien er nem at anvende: du tilføjer blot 8-10 dråber i håndfladen og massér det ind i dit våde skæg.

Skægolien indeholder bl.a. økologisk jojobaolie som beskytter din hudbarriere og skaber balance i din huds fedtproduktion. Ved hjælp af økologisk arganolie gives der en repererende effekt på huden, hvilket er særligt godt imod ar, tør hud eller forbrændinger.

NaturligOlie Økologisk Skægolie vs. markedet

Skægolien skiller sig ud fra markedet ved at være en af de eneste skægolier som er af 99,95% økologisk indhold. NaturligOlie benytter udelukkende økologiske og rene indgredienser for at sikre en gennemsigtighed i deres produkter. 

Skægolien er derfor god til dig som vil vide præcis hvad du påfører dit skæg, til dig som ønsker et bevidst og bæredygtigt valg, samt dig som ønsker et produkt baseret på rene og økologiske råvarer.

Dapper Dan skægolie – prisvenlig olie til skæg

Denne Dapper Dan skægolie er et fantastisk fund til prisen. Det er en ikke-fedtet olie som vil give positive resultater allerede efter dag 1. Udover så lindrer den også irritation forsaget af skægvækst.

Video Anmeldelse af Dapper Dan skægolie

Gode ting ved Dapper Dan skægolie

 • Giver et flot og lækkert skæg
 • Efterlander skægget soigneret
 • Tilføjer huden fantastisk næring

Mere information om Dapper Dan Vanilla Skægolie

Vi kan især godt lide denne olie fordi den har en fantastisk duft af vanilje og intense toka-bønner uden at den bliver for syntetisk. De forskellige aromaer er perfekt til dig som efterspørger en duft der er unik, mandig og attraktiv.

Ligeledes så kan vi også godt lide at denne blanding af olier tilføjer huden fantastisk næring, og sikrer at dit skæg kommer til at se soigneret ud.

At olien også kommer i en glasflaske, synes vi bestemt også godt om. Dermed passer den i en toilettaske, så du let kan have den med på farten, og altid sørge for at skægget sidder lige i skabet.

Skægolien her er lavet af naturlige ingredienser som består af vanilje, tonka-bønner samt andre lækre aromaer.  Udover så tilføjer olien også fantastisk næring, samt sikrer at dit skæg er mere velplejet og soigneret.

Den praktiske glasflaske sikrer også, at du kan have den med over alt, så du altid kan have det perfekte skæg.

 

Matas Men Beard Oil – Meget prisvenlig

Matas Men Beard Oil

Giv dit skæg en god omgang fugt med denne prisvenlige skægolie Men Beard Oil fra Matas. Du kan genkende den på striberne, selvom designet af beholderen er moderne og opdateret.

 

 

Gode ting ved Matas Men Beard Oil

 • Fugter og plejer skæg og hud
 • Meget prisvenlig
 • 30 ml
 • Indeholder arganolie, mandelolie og jojobaolie
 • Smart beholder med pumpefunktion

Mere information om Matas Men Beard Oil

Matas Men Beard Oil er den gode løsning til dig, der ønsker et godt produkt, der plejer dit skæg, men uden at være for dyrt. Matas er kendt for deres praktiske og gode hverdagsprodukter.

Skægolien trænger hurtigt ind i både dit skæg og huden, så du ikke kun plejer dit skæg, men også giver din hud en god gang fugt. Ingredienslisten består blandt andet af arganolie, mandelolie og jojobaolie, som er ekstra godt for hud og hår. De naturlige olier giver også dette produkt en lækker og naturlig duft. 

Du kan bruge Matas Men Beard Oil til hverdag, hvor du efter badet masserer det ind i nyvasket skæg og hud. Den praktiske beholder med pumpefunktion gør det let, så du altid får den rette mængde produkt.

Matas Men Beard Oil vs. markedet

Matas Men Beard Oil ligger som nummer 3 over de bedste i test på made4men.dk. Olien er er særligt fugtgivende uden at fedte, så du let og enkelt kan pleje dit skæg til hverdag. Derfor er den oplagt, hvis både din hud og dit skæg er til den tørre side og trænger til en boost af fugt.

De fleste olier er for tunge til, at du kan bruge dem hver eneste dag, men denne udgave fra Matas er let og derfor oplagt til hverdagens pleje. Den fedter nemlig ikke og trænger hurtigt ind, så du kan komme videre.

Captain Fawcett The Million Dollar Beard Oil – helt unik skægolie

Captain Fawcett The Million Dollar Beard Oil

Føl dig som en million med skægolien The Million Dollar Beard Oil fra Captain Fawcett. Det er en supereksklusiv olie, der helt unikt er tilsat 23 karat guldflager for ekstra shine til dit skæg.

 

Gode ting ved Captain Fawcett The Million Dollar Beard Oil

 • Unikt produkt
 • 10 ml
 • Tilsat 23 karat guldflager
 • Giver medium glans
 • Duft af citrus med noter af harpiks og frisk havluft
 • Støtter en god sag

Mere information om Captain Fawcett The Million Dollar Beard Oil

Denne flakon med The Million Dollar Beard Oil indeholder kun 10 ml, og det er derfor også en af oversigtens dyreste produkter. Det skyldes den helt unikke ingrediens: 23 karat guldflager. Disse bliver opløst, når du masserer olien ind, hvilket giver en helt særlig luksuriøs glans til dit skæg.

Udover den unikke ingrediens guld indeholder denne skægolie også mange andre sunde og nærende ingredienser, der plejer dit skæg på bedste vis.

Denne olie efterlader ikke dit skæg fedtet eller skinnende, men giver en medium glans, der sørger for, at skægget ser naturligt og sundt ud.

Captain Fawcett The Million Dollar Beard Oil vs. markedet

The Million Dollar Beard Oil ligger som nummer 5 på listen over de bedste skægolier i test hos Made4men.dk. Den anbefales til dig, der ikke kun elsker helt unikke produkter, men også ønsker et velfungerende plejeprodukt til skægget.

Skægolien har en behagelig duft af citrus med noter af harpiks og frisk havluft. Den har derfor både en friskhed og lethed i duften med et maskulint tvist.

Captain Fawcett har udviklet olien sammen med stifter og ambassadør for den internationale organisation Beard Season Jimmy Niggles. Overskuddet fra salget af The Million Dollar Beard Oil går ubeskåret til organisationen, der kæmper for udbredelse af viden om og behandlingen af modermærkekræft.

Golden Beards Økologiske Skægolie Big Sur – Økologisk, vegansk og 100% naturlig

Golden Beards Økologiske Skægolie Big Sur

Ikke kun danskproduceret, men også økologisk er Golden Beards skægolie Big Sur. Du får derfor en plejende olie, der både er vegansk, organisk og helt naturlig. Dette er unikt indenfor skægolier og særligt vigtigt at overveje, når du vælger plejeprodukter.

 

Gode ting ved Golden Beards Økologiske Skægolie Big Sur

 • Økologisk, vegansk og 100% naturlig
 • 30 ml
 • Danskproduceret
 • Indeholder jojobaolie, arganolie og abrikosolie
 • Har en frisk duft af lavendel og lime

Mere information om Golden Beards Økologiske Skægolie Big Sur

Hvis kun det bedste er godt nok, så vil den økologiske skægolie Big Sur fra Golden Beards være et perfekt valg. 

Olien indeholder blandt andet hovedingredienserne jojobaolie, arganolie og abrikosolie. Disse ingredienser er med til at fugte og blødgøre dit skæg. Big Sur er derudover tilsat aromatiske duftnoter af lavendel og lime, der giver en friskhed til de naturlige dufte fra olierne i produktet.

Den smarte flakon med pipetten gør olien nem at dosere. Alt efter dit skægs størrelse skal du dryppe 4 til 14 dråber fra pipetten i håndfladen og efterfølgende massere det ind i både skæg og hud.

Du skal ikke bruge denne olie hver dag, men det anbefales, at den bruges 3 til 5 gange i ugen for et lækkert blødt og glansfuldt skæg.

Golden Beards Økologiske Skægolie Big Sur vs. markedet

Denne olie ligger som nummer 4 på listen over de bedste skægolier hos Made4men.dk, hvor den anbefales til dig, der går op i din personlige pleje og ønsker et fuldstændigt naturligt produkt.

Denne skægolie er danskproduceret med øje for de allerbedste naturlige og økologiske ingredienser til dit skæg og din hud. Når du masserer dine produkter ind i huden, vil den optage ingredienserne. Derfor er Big Sur helt optimal, da din krop kun får det bedste, naturen har at byde på.

Percy Nobleman skægolie

En af de mest populære og bedstsælgende skægolier er nu i Danmark. Denne Percy Nobleman skægolie indeholder de bedste naturlige ingredienser og er perfekt til dig som døjer med et tørt skæg.

 

Video Anmeldelse af Percy Nobleman skægolie

Gode ting ved Percy Nobleman skægolie

 • Giver et blødere, smooth og pænere skæg
 • Holder helt op til 4 måneder
 • Featured i store internationale tests og aviser
 • Giver en dejlig duft til dit skæg

 

Mere information om Percy Nobleman skægolie

Denne fantastiske Percy Nobleman indeholder et mix af de fineste og mest rene ingredienser, som vil gøre skægget mere blødt samtidig med at olien genopbygger skægget.

De naturlige ingredienser gør at dit skæg bliver efterlagt med en følelse som du ikke har prøvet før. Det er bl.a. derfor at mange forbrugere og eksperter har fået øjenene op for denne Percy Nobleman skægolie.

Brugerne af denne olie er vilde med den, og med god grund. De siger at det er en ”god olie til hverdagsbrug” samt at ”den ikke er for fedtet og giver en dejlig duft.”

Skægolien her er lavet af naturlige ingredienser. Bl.a. er nogle af ingredienserne argan-, avocado-, jojoba- og mandelolier, hvilket gør skægolien meget fugtgivende og er derfor perfekt til et tørt skæg. Beholderen med olien leveres også med en praktisk pumpe, som gør at du let og enkelt kan dosere mængden af olien til skægget.

For at opnå den bedste effekt af denne skægolie er det en god ide at vaske skægget først. Dernæst kommer du lidt af olien i skægget, og arbejder olien ind i skægget, så den suger olierne til sig.

Efter et par uger med olien, så vil du kunne se hvor meget denne Percy Nobleman skægolie vil pleje dit skæg, og dermed gøre det flottere og blødere på sigt.

Golden Beards Arctic

Denne håndlavede skægolie er produceret i Danmark. Skægolien har en frisk duft, og holder i lang tid. Der er derfor perfekt hvis du ønsker en olie som er langtidsholdbar og dufter godt.

 

Video Anmeldelse af Golden Beards Arctic

Gode ting ved Golden Beards Arctic

 • Økologisk skægolie til alle typer af skæg
 • Lavet på naturlige olier
 • Blødgørende og fugtgivende
 • Efterlader skægget soigneret
 • Uden parabener
 • Fugter og plejer huden
 • Genopbygger skægget

 

Mere information om Golden Beards Arctic

Denne olie fra Golden Beards har en fantastisk duft, hvilket er grunden til at vi, og andre brugere, anbefaler den. Duften er bl.a. lavendel og jojoba gør at det er en lækker sommer-olie. En bruger mener også at det er det er en ”dejlig olie, som giver skægget flot glans” – og her kan vi kun være enige.

De forskellige olier er som duften er sommeren, og derfor synes vi helt klart at den fortjener vores anbefaling.

Ud fra de forskellige anmeldelser, så er Golden Beards også den bedste danske skægolie, eftersom den indeholder naturlige aromaer og er økologisk.

Skægolien fra Golden Beards indeholder blandt andet olier fra jojoba, abrikos, lavendel, ingefær og argan. Den kommer ligeledes med en fin og praktisk popette, hvilket gør det nemt for dig at dosere olien korrekt. Beholderen indeholder 30 ml olie.

Skægolien er også økologisk og håndlavet, hvilket sikrer at du får en kvalitetsolie til din skæg, som helt sikkert vil virke og vise resultater fra dag 1.

Mr. Bear Family Wilderness

Den svenske skægolie er en af de populære skægolier herhjemme, og med god grund. Den er lavet af 100% naturlige olier og udover at give fugt til dit skæg, så bekæmper den også indgroede hår.

 

Video Anmeldelse af Mr. Bear Family Wilderness

Gode ting ved Mr. Bear Family Wilderness

 • Giver et flot og lækkert skæg
 • Efterlander skægget soigneret
 • Bekæmper indgroet hår
 • Fugter og plejer huden
 • Genopbygger skægget

 

Mere information om Mr. Bear Family Wilderness

Denne fantastiske skægolie fra Mr. Bear Family er lavet på 100% naturlige ingredienser. Derfor er denne skægolie sund for dit skæg, men også for dit ansigt og huden. Hvis du derfor er typen som går efter at få et lækkert og blødt fuldskæg, så bliver du helt sikkert overveje denne Mr. Bear Family skægolie.

Mange brugere er i hvert fald tilfredse med skægolien hvor de bl.a. siger at ”den ikke fedter skægget til” og samtidig har ”en holdbar duft med mange forskellige aromaer”.

Skægolien er lavet af de bedste naturlige ingredienser . Den har alle de essentielle egenskaber som en skægolie har, hvor den både plejer skæg og huden indenunder. Den lille glasflaske, som olien er i, rummer 30 ml, og derfor holder den i lang tid.

Njord Skægolie

Denne skægolie fra danske Njord er til alle mænd som vil modvirke det slid, som det skandinaviske vejr udsætter dit skæg for. Olien virker ikke for tung, og derfor fungerer den rigtig godt som en hverdagsolie.

Den får ligeledes dit skæg til at se flot og sundt ud.

Gode ting ved Njord Skægolie

 • 100% naturlige olier
 • Giver et flot og lækkert skæg
 • Efterlander skægget soigneret
 • Udviklet til det danske vejr
 • Fugter og plejer huden
 • En maskulin duft af sandalwood

Mere information om Njord Skægolie

Denne fantastiske skægolie fra Njord er lavet på 100% naturlige ingredienser. Den er udviklet til alle danske mænd, hvis skæg bliver påvirket af det danske vejr. Med en maskulin duft af sandalwood, er det en god hverdagsolie, da olien ikke virker tung eller kvalm, når du har den på.

Udover at indeholde sandalwood, så er der også vitamin E og kokosolie i den, hvilket både plejer og blødgør dit skæg. Dermed er det den perfekte olie til brug i hverdagen – specielt når du bor i Danmark.

Derfor er denne skægolie sund for dit skæg, men også for dit ansigt og huden. Hvis du derfor er typen som går efter at få et lækkert og blødt fuldskæg, så bliver du helt sikkert overveje denne Njord skægolie. Eftersom at duften er diskret og ikke fylder så meget, så er den en god hverdagsolie, fordi den hverken bliver for tung eller kvalm.

Yderligere så bliver huden under skægget også forkælet og er med til at pleje huden.

Vi synes derfor at Njord skægolie er perfekt for dig der mangler en hverdagsolie i hverdagen. Yderligere, så anbefaler vi at du bruger skægolien hver gang du har vasket dit skæg – eller efter behov.

Skægolien er lavet af de bedste naturlige ingredienser. Flasken indeholder hele 100 ml kvalitetsolie, og dermed har du en flaske som sagtens kan holde 4-5 måneder.

Olien er blevet lavet i samarbejde med skandinaviske mænd som har fundet frem til at denne sammensætning af olier er de mest optimale til at pleje skægget i det nordiske vejr. Dermed er denne olie for dig som vil have et skæg der er sundt og flot samtidig med at det føles blødt og velplejet.

Flasken er udstyret med en pipette som gør det nemt at dosere olien ud.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Beardsley Skægolie

Denne Beardsley skægolie er et fantastisk fund til prisen. Det er en ikke-fedtet olie som vil give positive resultater allerede efter dag 1. Udover så lindrer den også irritation forsaget af skægvækst.

Video Anmeldelse af Beardsley Skægolie

Gode ting ved Beardsley Skægolie

 • Holder helt op til 6 måneder
 • En ikke-fedtet olie – nem at anvende
 • Praktisk sprøjteflaske

Mere information om Beardsley Skægolie

Denne Beardsley skægolie bliver leveret som en spray i en praktisk flaske. Vi synes den er ret lækker, og det synes mange af de brugere som har købt skægolien også. De mener at det er en olie som ”holder hvad den lover”, ”en god hverdagsolie” og at man får ”super værdi for pengene”.

Dette er også enige i, og dermed er det en lækker og fedt-fri olie som du nemt kan bruge hver dag.

Skægolien her er lavet af naturlige ingredienser. Den er derfor meget fugtgivende, og er derfor perfekt til hvis du har et langt, tørt og fyldigt skæg. Beholderen med olien leveres også med en praktisk pumpe, som gør at du let og enkelt kan dosere mængden af olien til skægget.

Beholderen rummer ligeledes 118 ml olie, og dermed kan den nemt holde 5-6 måneder!

For at opnå den bedste effekt af denne skægolie er det en god ide at vaske skægget først. Dernæst kommer du lidt af olien i skægget, og arbejder olien ind i skægget, så den suger olierne til sig.

 

Beardbrand Three Ranger

Skægolien som gør dig til en rigtig mand. Denne skægolie er til dig, som vil stå ved at du er en maskulin mand.

I ingredienslisten finder du bl.a. diverse æterisk olier som sikrer en god effekt og duft!

Video Anmeldelse af Beardbrand Three Ranger

Gode ting ved Beardbrand Three Ranger

 • Giver et blødere, smooth og pænere skæg
 • Frisk og maskulin duft
 • Den perfekte olie baseret på mange undersøgelser

 

Mere information om Beardbrand Three Ranger

Beardbrand Three Ranger skægolie er en rigtig god kvalitetsolie til dit skæg. Den blødgør skægget samtidig at den giver en masse næring til dit skæg. Det synes mændene, som har købt denne olie, også. De siger at skægolien fra Beardbrand er ”rækker langt”, giver en lækker duft og flot look” samt den ”holder skægget frisk”.

Vi er også kæmpe fan af duften. Denne skægolie dufter nemlig som en rigtig mand bør dufte. Udover, så blødgør den også, hvilket gør den til en perfekt skægolie.

Skægolien her er lavet af naturlige ingredienser. Bl.a. er ingredienserne mandel-, joboba-, vindruekerne og ricinusolie, hvilket gør skægolien meget fugtgivende og er derfor perfekt til et tørt og stort skæg. Der er også æteriske olier i, hvilket en blødgørende effekt. Flasken indeholder 30 ml olie.

Det er måske ikke meget, men det holder faktisk i lang tid, da du ikke behøver at putte meget olie i skægget ad gangen.

For at opnå den bedste effekt af denne skægolie er det en god ide at vaske skægget først. Dernæst påfører du olien og masserer det langsomt ind i skægget.

Mr. Natty – Franks Beard Elixir

Denne ”skæg-elixir” er til dig som ikke går på kompromis med kvaliteten. Skægolien fra Mr. Natty er en kombination af de fineste olier som giver fugt til dit skægt. Udover, så hjælper den også med at bekæmpe indgroet hår.

 

Video Anmeldelse af Mr. Natty – Franks Beard Elixir

Gode ting ved Mr. Natty – Franks Beard Elixir

 • Olier af fineste kvalitet
 • Giver et flot og lækkert skæg
 • Efterlander skægget soigneret
 • Bekæmper indgroet hår
 • Fugter og plejer huden
 • Genopbygger skægget

Mere information om Mr. Natty Famous Beard Elixir

Skægolien fra Mr. Natty må siges at være skabt til dig, som elsker kvalitet – hvilket vi bestemt er fan af. Olierne, som denne skægolie er lavet af, er af fineste kvalitet og derfor går Mr. Natty ikke på kompromis med kvaliteten.

Udover så går olien og ind og giver fugt til skægget og huden samtidig med at den er med til at bekæmpe indgroede hår. Det er som sagt ikke kun os der er vilde med denne Mr. Natty skægolie, også brugerne finder den fantastisk hvor den bliver beskrevet som en ”super, lækker og forfristende olie” samt at ”den dufter helt fantastisk”.

Den store britiske avis, The Guardian, valgte også denne som deres testvinder, hvor de fremhævede at ”den gør skægget blødt uden at man får et olie-agtigt skæg”

Mr. Natty har også kvalitetsikret denne skægolie inden de sendte den på markedet. De blandede nogle af de bedste naturlige olier som findes for at skabe en elixir der var perfekt til et skæg. Efterfølgende testede han selv olieblandingerne, så han til sidst endte med en vel-duftende olie som passer til enhver mands skæg.

Som tidligere nævnt så plejer den både huden og hjælper med at bekæmpe indgroede skæg, hvilket vi ikke har set blandt nogle af de andre skægolier på markedet. Derfor får den vores bedste anbefaling herfra – brugerne er produktet er også enige.

Skægolien er lavet af de bedste naturlige ingredienser som Mr. Natty kunne finde. Den har alle de essentielle egenskaber som en skægolie har, hvor den både plejer skæg og huden indenunder. Den lille glasflaske, som olien er i, rummer 8 ml, og du kan derfor nemt og enkelt tage den med overalt.

Få styr på skægget med disse gode råd!

Hvad gør skægolie?

I følge flere forskere, så er det absolut en god idé at pleje skægget – specielt hvis du søger en reaktion fra det modsatte køn. Det viser sig faktisk at et velplejet fuldskæg socrer højt hos kvinder som er i deres fertile periode! Det er i forhold til mænd med et utrimmet og uplejet skæg som scorer en lav karakter blandt kvinderne.

Man kan selvfølgelig diskutere hvor meget man vil gøre ud af sit skæg, ligesom nogle mænd heller ikke plejer deres hår. Men der er bare noget om, at hvis man plejer ens hud, hår og skæg, så ser man bare bedre ud – også når man skal stå overfor det modsatte køn.

Slip for kløe og døde hudceller

Når du vælger at få dig et skæg, så skal skægget trimmes og huden plejes, så det ikke tørrer ud. Hvis du ikke gør det, så vil der opstå døde hudceller samt kløen. Udover at bruge skægolie hver dag, så bør du også bruge en skægbørste. Ved at bruge en skægbørste, fjerner du døde hudceller, hvilket ofte er grunden til at dit skæg klør.

Udover kan dagligt brug af en børste og hjælpe skægget med at gro i den samme retning, så det ikke virker utrimmet og uplejet.

Rens huden

Nogle siger at håret vokser hurtigere, hvis du plejer huden. Det passer ikke helt, men derfor er det stadig vigtigt at du gør det, for at undgå både irritationer og skægpest. Du bør minimim rense huden en til to gange dagligt for at fjerne ophobet fedt, snavs og selvfølgelig de døde hudceller.

Form skægget!

Efter små syv uger med skæg, har du mulighed for at forme skægget. Det kan du eksempelvis gøre med en trimmer samtidig med at du har børstet dit skæg gennem en længere periode. Hvordan dit skæg formes varierer fra mand til mand. Hvis det er første gang dit skæg skal formes, så råder vi dig til, at du ikke gør det selv.

Få eventuelt en professional til at gøre det første gang. Efterfølgende kan du så selv styre det via en trimmer.

Hvis du har et større skæg, så kan du med fordel se denne video, for at se hvordan du styler dit skæg.

”Must-have” tilbehør til pleje af skæg

En shampoo til dit skæg er første step på vejen for at få et sundt og rent skæg. Når du arbejder shampooen ind i skægget, så hjælper den med at rense skægget og huden. Ovenikøbet, så skummer shampooen ikke så meget, og dermed er det nemmere at blødgøre og udglatte skægget.

Du kan med fordel bruge shampooen når du har dit daglige bad, dermed vil dit skæg altid fremstå som sundt og rent.

Skægshampoo

En shampoo til dit skæg er første step på vejen for at få et sundt og rent skæg. Når du arbejder shampooen ind i skægget, så hjælper den med at rense skægget og huden. Ovenikøbet, så skummer shampooen ikke så meget, og dermed er det nemmere at blødgøre og udglatte skægget.

Du kan med fordel bruge shampooen når du har dit daglige bad, dermed vil dit skæg altid fremstå som sundt og rent.

Det er ret nemt at bruge en skægshampoo. Først gør du skægget vådt med vand, dernæst massér du grundigt skægget ind i shampooen og til sidst skyller du det ud igen. Til slut vil dit skæg fremstå som lækkert og rent!

skægolier

Skægvoks

En skægvoks er ligesom når du sætter dit hår med voks – det gør det hele mere fast. Med skægvoks kan du let style dit skæg, som du ønsker. Konsistensen virker mere hård end almindelig hårvoks, da skægget kræver et fast hold. Fordelen ved visse skægvokse, er alt de ikke efterlader klæbrige rester i håret eller skægget, men derimod en naturlig finish.

Det er også nemt at påføre voksen i skægget. Tag lidt af voksen og varm det med dine håndflader. Dernæst massér du det ind i skægget og former det indtil du er tilfreds med resultatet. Hvor meget du skal bruge variere afhænger af, hvor stort skæg du har.

Læs vores test-guide om luftfugtere, hårkure, strygejern og mikroovne her!

Børsten

En skægbørste må siges at være det vigtigste redskab, udover skægolien. Ved at benytte en skægbørste så træner du dine skæghår til at vokse i den samme retning. Ligeledes fjerner den døde hudceller, reducerer kløe samt giver den et blødere skæg og volume.

Derfor kan vi kun anbefale dig, at bruge en skægbørste, så dit skæg – om det er dit overskæg eller fuldskæg er underordnet, kan gro på en helt bestemt måde, så det ser mere lækkert ud.

Vi anbefaler også at du bruger en børste som er beregnet til skæg. En dårlig skægbørste kan nemlig give spaltet spidser. Udover, så bør du også påføre skægolie i skægget inden du bruger børsten, så hårene former sig, mens de er bløde.

Skægkam

Hvis du ikke synes at en børste er lige dig, så kan du med fordel bruge en skægkam i stedet for. Med en kam kan du også style dit skæg let på den måde du ønsker på. Du kan også fjerne døde hudceller og give mere volume til dit skæg.

Vi anbefaler ligeledes at du benytter dig af skægolie i skægget før du bruger en skægkam. Dermed vil du redde i et blødere skæg og undgå at ødelægge noget af skægget.

Det vigtigste ved at pleje sit skæg, er at vide hvilke produkter man skal anvende. Hår er ikke bare hår, så man bør ikke anvende skægolie til håret, eller hårolie til skægget. Hvis du vil fjerne de hår der falder uden for den form, som du vil have på skægget, så kan vi anbefale at du anvender en epilator.

Se også Pleje af skæg: Din guide til skægpleje skrevet af undy.dk.

 

FAQ

Hvilken er den bedste olie til skæg?
Du kan finde mange forskellige skægolier på markedet. Ønsker du en god og prisvenlig skægolie, skal du med sikkerhed investere i en Matas Men Beard Oil. Olien er populær blandt kunder og forbrugere – blandt andet fordi den leverer en masse fugt og lækker blødhed. Køb den allerede nu.
Hvornår skal jeg bruge skægolie?
Du kan i princippet bruge skægolie lige, når du har lyst, men det anbefales at bruge den populære skægolie om morgenen, og derefter vaske det væk med vand, inden du går i seng. Olien trækker ind gennem huden om morgenen og han ad dagen, og kan derfor let vaskes væk.
Får skægolie mit skæg til at gro?
En skægolie får som udgangspunkt ikke skægget til at gro. Skægolie kan dog stadig være enormt brugbart, hvis du ønsker blødt og lækkert skæg hele døgnet rundt. Skægolie er blandt andet med til at mindske rødme og ubehag i skægget, og huden herunder. Det fjerner også diverse irritationer på huden.
Er påføring af for meget skægolie dårligt?
Det er meget op til dig at vurdere, hvor meget skægolie du skal påføre i dit skæg. Som udgangspunkt er det ikke dårligt for dit skæg at påføre for meget skægolie, da det skaber fugt og blødhed, men det kan give den modsatte virkning og gøre huden irriteret og øm.

 

Værd at vide om Skægolie

 • At gro et skæg kan for mange virke svært, men med de rigtige midler kan det hurtigt blive en realitet!
  Skægolierne har forskellige virkemål – find den rette til dig og dit skæg

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Top 10 fordele ved skægolie

Læs her

Hvordan tilfører man skægolie

Læs her

 

Skægolier: De bedste i test

 • Matas Men olie til skæg
 • Captain Fawcett The Million Dollar olie til skæg
 • Golden Beards Økologiske Skægolie Big Sur
 • Percy Nobleman skægolie
 • Beardsley Skægolie
 • Dapper Dan skægolie
 • Golden Beards Arctic
 • Mr. Bear Family Wilderness
 • Njord olie til skæg

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme