Test-oversigt: Her er de 8 bedste skridttællere med smarte funktioner

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 31.03.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

For de fleste danskere gælder det, at vi gerne vil blive sundere. Vi vil træne mere, løbe mere og spise sundere. Det er dog svært at få det gjort, og i en travl hverdag er det vanskeligt at få prioriteret en løbetur. Det kan en skridttæller være med til at hjælpe med.

Skridttæller

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige skridttællere
Du får her en gennemgang af nogle af de bedste skridttællere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler – Elegant aktivitetsmåler til hverdagsbrug

Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler

Testresultater

Det flotte ur Fitbit Charge 4 har fået gode anmeldelser på Elgigantens hjemmeside. Her har forbrugerne i 23 anmeldelser givet aktivitetsmåleren 4,4 stjerner ud af 5.

Gode ting ved Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler

 • Elegant design til hverdagsbrug
 • Måler puls, aktivitetsniveau og søvn
 • PMOLED touchskærm
 • Vandresistent og kan bæres ned til 50 meters dybde
 • Skift musik og betal kontaktløst

Mere om Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler

Vil du gerne holde styr på dine aktiviteter i hverdagen, så er Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler et godt valg. Den er nemlig designet elegant og diskret, så du nemt kan have den på til alle former for arrangementer.Når du går med aktivitetsmåleren, samler den oplysninger 24/7 om din puls, aktivitetsniveau og søvn. Du kan endda holde styr på din menstruationscyklus som kvinde.Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler har en PMOLED touchskærm, hvor du både kan holde overblik og styre uret. Med forbindelse til Spotify, kan du ligeledes bruge Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler til at skifte musik direkte på den lille skærm, uden at du skal have gang i din smartphone. Du kan endda betale kontaktløst via NFC, hvis du spontant får behov for at handle.

Indbygget træningsgenkendelse og GPS

Du skal ikke selv fodre Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler med andre informationer end at tage det på armen. Den er nemlig udstyret med aktivitetsgenkendelse, så den på baggrund af din puls og bevægelser registrerer, om du løber, dyrker yoga eller laver andre former motion.Med indbygget GPS holder Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler styr på dit løbetempo og afstand i realtid. Den kan i alt registrere 7 forskellige træningstilstande via GPS’en, og den kan ligeledes sende informationerne til app’en ”maps” på din telefon.Fitbit Charge 4 er vandresistent og kan bæres ned til 50 meters dybde, så du også kan bruge den under svømmeture.

Sportsbuddy Veryfit Kids – Bedste aktivitetsur til børn 

 • Tilfredshedsgaranti
 • Dag til dag levering

Sportsbuddy Veryfit KidsSportsbuddy Veryfit Kids er et aktivitetsur, der er specielt designet til børn. Barnet kan bruge uret til at følge med i sine daglige gåture. Uret kan også bruges til at gøre barnet opmærksom på sundhed og motion. Det kan være en sjov og motiverende måde at få mere motion ind i hverdagen. 

Fordele

 • Opsæt let mål og alarmer på medfølgende app
 • Tracker skridt of forbrændte kalorier
 • Slankt, vandtæt og holdbart design
Ulemper 

 • Mangler en ”find min enhed”-funktion

Video Anmeldelse af Sportsbuddy Veryfit Kids

Mere om Sportsbuddy Veryfit Kids

Sportsbuddy Veryfit Kids er et armbåndsur, der passer til børn mellem 4 og 12 år. Armbåndsuret er lavet i et slankt design, så den ikke fylder og generer på armen. Uret er også designet i et vandtæt og holdbart materiale. Det er derfor et praktisk børneur, som er designet til aktiv leg udendørs. Aktivitetsuret er også udstyret med en skridttæller, så barnet kan holde øje med, hvor mange skridt han eller hun går. Trackeren kan også beregne, hvor mange kalorier dit barn forbrænder i løbet af dagen. Det moderne aktivitetsur kan forbindes til appen Veryfit Pro. Her kan barnet sætte mål for antal skridt. Det kan være en motiverende faktor for at gå en tur i stedet for at sidde foran skærmen. Barnet kan selv sætte målene, eller du kan i samarbejde med dit barn opsætte mål. Når barnet opnår et mål, vil uret vise en pokal på displayet. Det kan være med til at gøre motion og bevægelse lidt sjovere. I appen kan du og barnet også indstille alarmer, som bliver vist på urets display på et bestemt tidspunkt. Det kan være praktisk, hvis barnet skal huske at gå på toilettet på et bestemt tidspunkt. Appen kan også vise en påmindelse om aftaler, som du har planlagt med barnet.  

Derfor anbefaler vi Sportsbuddy Veryfit Kids

Sportbuddy Veryfit Kids adskiller sig fra de andre modeller i oversigten, da den er designet til børn. Remmen er derfor mindre end normale aktivitetsure, så den sidder godt på barnets håndled. Uret har mange funktioner, så barnet kan følge med i sine daglige aktiviteter. Den indbyggede skridttæller kan blandt andet være med til at motivere barnet til at bevæge sig i løbet af dagen. Det kan også være sjovt at følge med i antal skridt og nå forskellige mål. Når vi sammenholder urets gode egenskaber med Sportsbuddys gode anmeldelser på Trustpilot, indikerer det for os, at det er et godt ur, vi har med at gøre her.

Garmin Running Dynamics Pod – Handy skridttæller med indbygget GPS

Garmin Running Dynamics Pod

Testresultater

Amazon har den smarte Garmin Running Dynamics Pod fået hele 752 anmeldelser. Forbrugerne giver uret 4,5 stjerner ud af 5, hvilket gør dette til en god skridttæller, hvis du vil have lidt ekstra funktioner oveni.

Gode ting ved Garmin Running Dynamics Pod

 • Lille og praktisk skridttæller til løb med GPS
 • Registrer 6 forskellige parametre
 • Vejer kun 12 g
 • Tænder og slukker automatisk
 • 1 års batterilevetid

Mere om Garmin Running Dynamics Pod

Garmin Running Dynamics Pod er for dig, der gerne vil have en effektiv skridttæller med indbygget GPS. Særligt udviklet til løb er den mest praktisk for dig, der ofte snører løbeskoene.Den lille Pod kan beregne og sende informationer om 6 forskellige parametre i forhold til din løbeteknik. Det gør den via det indbyggede Accelerometer, der beregner på din krops bevægelser.Running Dynamics Pod indsamler under brug data om:

 • Kadence
 • Samlede antal skridt
 • Tid med jordkontakt pr. skridt for begge fødder
 • Skridtlængde
 • Vertikale udsving
 • Vertikale forhold

Det kan du efterfølgende anvende til at forstå, hvordan din løbeteknik påvirker din tid og form, så du kan præstere bedre, når du suser afsted.

Let og nem at anvende

Den lille skridttæller er lavet, så den let kan klipses i liningen på dine bukser, uden at den generer. Du behøver ingen irriterende pulsmåler på brystet, og Garmin Running Dynamics Pod vejer kun 12 g, så du vil slet ikke kunne mærke den.Skridttælleren tænder og slukker af sig selv, når den registrerer bevægelse. Herefter sender den information direkte til din ønskede enhed.Du kan bære skridttælleren fra Garmin i alt slags vejr, da den er vandtæt.Batteriet kan udskiftes, men har en god levetid. Du har op til 1 års batteri, hvis du bruger den cirka 1 time hver dag.

Sportsbuddy Veryfit Smart – skridttæller med touchskærm og gorilla-glas

 • Dag til dag levering
 • Tilfredshedsgaranti

Sportsbuddy Veryfit SmartSportsbuddy Veryfit Smart passer til dig, der er meget aktiv i hverdagen og ønsker et ur med mange funktioner. Uret er lavet i holdbare materialer, som er designet til at klare forhindringer og forskellige vejrsituationer på den aktive tur. Uret kan også måle skridt, puls, søvn og kalorieforbrænding. Du får derfor god mulighed for at følge med i dine daglige aktiviteter. 

Fordele

 • 14 sportsprogrammer og Smartphone app
 • Stor og flot farveskærm med touch
 • Ridesikkert gorilla glas
Ulemper 

 • Ikke den bedste touchskærm 

Video Anmeldelse af Sportsbuddy Veryfit Smart

Mere om Sportsbuddy Veryfit Smart

Sportsbuddy Veryfit er udviklet med 14 forskellige sportsprogrammer, som kan måle din aktivitet. Det enkelte sportsprogram er udviklet til at måle din aktivitet meget nøjagtigt. På urets specialudviklede display kan du nemt vælge imellem de mange sportsprogrammer. Du finder programmer som cykling, trekking, fitness og yoga på uret. Der er derfor stor sandsynlighed for at finde et program, som passer til din sportsgren. Det smarte ur er også udstyret med en skridttæller, pulsmåler, søvntracker og kalorietracker. Uret kan også vejlede dig i meditation og vejrtrækningsøvelser. Det giver dig god mulighed for at følge med i din fysiske aktivitet. Sportsuret er udstyret med et materiale, der kan modstå ridser. Det er praktisk, hvis du ønsker et ur med en længere levetid. Uret er også lavet i et vandtæt materiale, som kan klare vand ned til 50 meters dybde. Selve urkassen er designet i rustfrit stål, så du kan have glæde af uret i lang tid. Urets batterilevetid kan også holde strøm i op til 10 dage. Du kan derfor bruge uret aktivt i mange dage, før det er tid til at lade batteriet op igen. Det tager 2,5 time at lade batteriet op, så du hurtigt kan tage det i brug igen. 

Sportsbuddy Veryfit Smart vs. Markedet

Sportsbuddy Veryfit Smart er udstyret med en stor 1,3 tommer touch- og farveskærm. Skærmen er generelt større end helt almindelige aktivitetsure. Du kan derfor nemmere danne dig et overblik over dine fysiske aktiviteter på skærmen. Du kan også modtage notifikationer fra Messenger, Instagram eller SMS’er. Det store display gør det også muligt at læse beskeder eller modtage opkald. Hvis du bruger uret på løbeturen, kan du også både starte og stoppe musikken på displayet.   Sportsbuddy Veryfit Smart er derfor et godt match til dig, der ønsker et ur med mange funktioner til at måle dine fysiske aktiviteter. 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Sportsbuddy Veryfit V2 – Bedste skridttæller med 8 indbyggede sportsprogrammer

Sportsbuddy Veryfit V2Sportsbuddy Veryfit V2 passer til dig, der elsker at dyrke sport og følge med i dine aktiviteter. Sportsuret er udstyret med flere sportsprogrammer, så du kan tilpasse målingerne til din sportsgren. Uret fra Sportsbuddy kan også give dig notifikationer, hvis du modtager sms’er eller opkald. Du får derfor et moderne ur, der holder dig opdateret på din fysiske aktivitet og beskeder. 

Fordele

 • Indbyggede sportsprogrammer
 • Mål skridt, puls og søvn
 • Stort OLED display
Ulemper 

 • Der er ingen indbygget GPS

Video Anmeldelse af Sportsbuddy Veryfit V2

Mere om Sportsbuddy Veryfit V2

Sportsbuddy Veryfit V2 kan lave præcise målinger, når du dyrker en bestemt sport. Uret er udstyret med 8 forskellige sportsprogrammer, som kan måle din aktivitet. Nogle af de sportsgrene, som du kan vælge imellem, er fitness, tennis, fodbold, cykling og løb. Uret er nemt at tilpasse, så det passer til dig og din motionsform. Sportsuret er også lavet med en tracker, der kan måle puls og antal skridt. Ved hjælp af den indbyggede skridttæller og pulsmåleren kan uret beregne din estimerede kalorieforbrænding. Du kan også bruge uret til at holde øje med din søvnrytme. Din data kan give dig et værdifuldt indblik i dit bevægelsesmønster. Uret er designet med et moderne OLED-touch display. På skærmen kan du holde øje med dine aktiviteter, og du kan modtage notifikationer. Skærmen viser dig, hvis du har modtaget opkald eller sms’er på mobilen. Skærmen kan også holde strøm i op til 10 dage, så den kan køre lang tid på én opladning. Det er praktisk, fordi du slipper for at lade uret op hele tiden. Sportsbuddy Veryfit V2 er lavet i et simpelt design. Du kan dog skræddersy uret, så stilen passer lige til dig. Uret kommer i flere forskellige farver, så du stolt kan vise dit nye ur frem. Du kan også indstille interfacet, som gør uret mere personligt. Det er derfor nemt at tilpasse uret til din stil.   

Derfor anbefaler vi Sportsbuddy Veryfit V2

Sportbuddy Veryfit V2 adskiller sig fra de andre skridttællere i oversigten med et slankt design og et 0,96” stort display. På touchskærmen kan du få et overblik over din fysiske aktivitet. Det kan være en stor motivationsfaktor, fordi du kan blive ved med at udfordre dig selv og opnå flere mål. Det er lidt sjovere at dyrke motion, når du kan gå efter et bestemt mål. Uret har ikke indbygget GPS, hvilket du får i nogle af de dyrere modeller, men vi mener, at du stadig får god værdi for pengene. Derudover scorer Sportsbuddy 4,8 stjerner på Trustpilot, hvilket indikerer for os, at kunderne er meget tilfredse med forhandleren og deres produkter, så derfor anbefaler vi Veryfit V2.

Omron Walking Style IV

Omron walking style, skridttæller

Denne type af skridttællere er en moderne en af slagsen. Omron Walking Style IV har et indbygget accelerometer, som både bruger din hastighed og din bevægelse til at måle dine skridt. Den kan ligge i lommen og måle dine skridt.

Video Anmeldelse af Omron Walking Style IV

Gode ting ved Omron Walking Style IV

 • Indbygget ur
 • Måler hastighed ved hjælp af accelerometer
 • Den gemmer de sidste 7 dages data
 • Kalorieforbrug og kilometerberegner

Mere information om Omron Walking Style IV

Du behøver ikke at have den siddende i buksekanten for, at den skal kunne måle, hvor mange skridt, som du har gået den dag. Accelerometeret i Omron Walking Style IV, bruger både din hastighed og din bevægelse til at måle dine skridt.

Du kan godt blive bekymret for, om den så måler præcist og nøjagtigt, og det gør den bestemt. Denne model er bare en moderne skridttæller, så derfor har den en anden teknologi. Det er en stor fordel, at du ikke behøver at have det på din buksekant, fordi så behøver skridttælleren ikke at være synlig.

Det er ikke det eneste unikke der er om Omron Walking Style IV.

Den har faktisk også en indbygget hukommelse, som gør det muligt for dig som forbruger at gemme op til 7 dages aktivitet. Det er en fantastisk mulighed for at måle resultater nemmere.

Du kan her se på, hvordan du har klaret dig de sidste 7 dage og sammenligne dagene. Det er også nemmere at måle din udvikling, fordi du på selve din skridttæller kan se for hele den sidste uge.

Dette er en meget god skridttæller som har masser af funktioner, der vil gøre din hverdag lettere. Den inkluderer også kilometerberegner og kalorieforbrug, så du kan få endnu mere information om din hverdag og holde bedre øje med din sundhed.

Sportsbuddy Move – kompakt og vandtæt skridttæller i lommestørrelse

Sportsbuddy MoveSportsbuddy Move er en skridttæller til dig, der søger en diskret enhed til at tracke dine skridt. Der kan være nogle arbejdspladser, hvor det ikke er tilladt at gå med armbåndsur. Det kan også være, at du ikke har lyst til at vise din skridttæller frem. Skridttælleren fra Sportsbuddy kan ligge skjult i lommen, så du kan følge med i din aktivitet i løbet af dagen.  

Fordele

 • Skridttæller, der er diskret og vandtæt
 • Smartphone app medfølger
 • Følg din daglige aktivitet
Ulemper 

 • Ikke mange funktioner

Mere om Sportsbuddy Move

Sportsbuddy Move er en meget simpel og enkel skridttæller, der kan holde styr på dine skridt og forbrændte kalorier. Skridttælleren er meget lille, så du kan opbevare den i lommen. Sportsbuddy Move er også designet med en rem, så du kan fastgøre den til dine bukser eller en bluse. Du kan derfor nemt have skridttælleren med dig uden at vise den frem. Skridttælleren måler nemt din aktivitet, når du tager den med dig. Skridttælleren vil automatisk begynde at måle din aktivitet, når du bevæger dig. Du kan roligt have skridttælleren i lommen eller fastgjort til dine bukser, mens enheden måler din aktivitet. Sportsbuddy Move er også en praktisk skridttæller, da batteriet kan holde strøm i 3-6 måneder. Batterilevetiden afhænger af, hvor meget du bruger skridttælleren. Du kan dog bruge skridttælleren i en lang periode uden at oplade apparatet. Der medfølger et CR2032 batteri til skridttælleren, så du kan tage den i brug med det samme. Når batteriet er brugt, kan du finde et nyt batteri i de fleste butikker.   Skridttælleren har også en IP67-godkendelse. Du får derfor en skridttæller, der er 100% støv- og vandtæt. Det kan være en fordel, hvis du bruger den til udendørsbrug. Den kan både modstå vand, støv og sved på løbeturen eller gåturen. 

Sportsbuddy Move vs. markedet

Skridttælleren fra Sportsbuddy ligger i den lave prisklasse sammenlignet med de andre modeller i oversigten. Den billige pris betyder også, at skridttælleren ikke har mange forskellige funktioner. Til prisen får du et apparat med de vigtigste funktioner. Sprotsbuddy Move passer derfor godt til dig, der kun har brug for at holde øje med antal skridt og kalorieforbrug. De få funktioner i skridttælleren betyder også, at apparatet kan holde strøm i længere tid. Du kan derfor bruge skridttælleren i en lang periode uden at skifte batteri. 

iHealth Wireless Activity Meter Watch

iHealth, skridttæller

Dette er også et godt alternativ indenfor den jungle, der er af skridttællere. Denne model kan du faktisk forbinde med både din iPad, iPod touch, iPhone og Android igennem Bluetooth. Det ligner et helt almindeligt ur, og den har også de funktioner som et helt almindeligt digitalur har.

iHealth Wireless Activity Meter Watch – Køb her

Video Anmeldelse af Garmin Vivofit 3

Gode ting ved iHealth Wireless Activity Meter Watch

 • Vandtæt ur
 • Kan forbindes med din iPhone, iPad, iPod eller Andorid
 • Opbevarer alt din data på en app, så du altid kan holde øje med din udvikling
 • Udseendet kan udskiftes
 • Måler forskellige elementer

Om iHealth Wireless Activity Meter Watch

Din aktivitetsdata bliver gemt på en app, så du kan altid holde styr på din udvikling. Det er nemt at styre igennem en app, og på den måde så mister du heller ikke dine tidligere data efter 7 dage, som vi har set ved nogle af de modeller, der er blevet nævnt i denne artikel.

Batteriets levetid er også på hele 3 år, så derfor har du fuld mulighed for, at lade dette blive en del af din hverdag og bruge det hver dag. Det giver dig god mulighed for at holde øje, hvordan det går med at få bevæget dig, men det er ikke det eneste.

Den holder nemlig også øje også med din søvn, så du kan sikre dig, at du får en god søvn.

Uret kan måle:

 • Din distance og tid
 • Hvor mange kalorier, som du har forbrændt
 • Din aktivitet
 • Din søvnaktivitet
 • Hvor mange antal skridt du har gået

Fokus på brugervenlighed

Uret her er også vandtæt, så hvis du går ude på en dag fyldt med regn og dårligt vejr, så kan dit ur godt tåle det. Det er en fordel, at uret kan bruges i alt slags vejr, fordi det ikke, på samme måde, kunne blive en del af din hverdag, hvis du konstant skulle tjekke vejret og sikre dig, at der ikke regnede.

Det er også en klar fordel, at du kan forbinde det med din telefon, fordi den tjekker vi så ofte alligevel, at det bare er endnu bedre, at du her kan få det hele lagt over på din telefon på en meget nem måde.

Hvis du bliver træt af det samme sorte udseende på uret, har de også tænkt på forbrugeren i denne forbindelse. De har gjort det muligt for dig at ændre lidt på udseendet, hvis du ønsker det. Du kan skifte armbåndet og bælteclips, og de kommer i både sorte og blå farver.

Garmin Vivofit 3

germin vivofit 3, skridttæller

Dette kaldes et aktivitetsur, fordi den kan så mange forskellige ting. Det er ikke bare en skridttæller, og den kan utrolig mange ting, der kan hjælpe dig i din hverdag. Den er lavet af silikone, og den sidder selvfølgelig om håndleddet ligesom et almindeligt ur.

Video Anmeldelse af Garmin Vivofit 3

Gode ting ved Garmin Vivofit 3

 • 1 års batteritid
 • Garmin Connect, hvor du og dine venner kan motivere hinanden
 • Daglige mål
 • Kan meget mere end bare at være en skridttæller
 • Hjælper dig til en sundere livsstil

Om Garmin Vivofit 3

Garmin Vivofit 3 er vandresistent, så du skal ikke være bange for at bruge den i vand – det kan den nemt klare. Helt generelt er det perfekt, hvis du ikke bare leder efter en skridttæller, men én der kan lidt mere end bare det.

Den har en batteritid på 1 år, så du skal ikke frygte, at den pludselig går ud. Den er nemlig lavet til, at du skal bruge den både dag og nat, og den netop skal blive en integreret del af din hverdag.

Det skal være sådan, at du har det på dig hver dag, fordi hvis du har det, er det nemmere at holde øje med en udvikling, og det er nemmere for dig at motivere dig selv.

Dette ur kan vise:

 • Hvordan du bevæger dig
 • Den viser antal skridt
 • Den viser antallet af forbrændte kalorier
 • Den viser intensitetsminutter
 • Tid
 • Den måler din daglige aktivitet
 • Til allersidst måler den også den tilbagelagte distance

En skridttæller med mange muligheder

Den har en funktion, der hedder Garmin Move IQ, hvor den optager forskellige aktiviteter. Det er f.eks. hvis du svømmer, cykler, løber eller går. Uret kan selv genkende forskelle i dine bevægelser, så du skal ikke selv angive, at du f.eks. er ude at cykle, og at du herefter er ude at løbe.

Du kan se dine resultater på Garmin Connect. Garmin Connect er en software, hvor du kan gå online og se dine resultater. Du kan sammenligne med dine venner eller acceptere forskellige online-udfordringer. Det er også herinde, du kan se dine resultater.

Det er en sjov tilgang til det hele, fordi dig og dine venner på denne måde nemt kan motivere hinanden og udfordre hinanden. Alle kan blive påvirket til at få mere lyst til en aktivitet ved, at der går konkurrence i det, og sådan kan dig og dine venner hjælpe hinanden.

Uret her kan også blive personligt tilpasset. På denne måde er aktivitetsmåleren fra Garmin i stand til at se, hvor meget du bevæger dig i dag, og den kan give dig nogle daglige mål, som du kan forsøge at indfri.

Dette ur er en perfekt mulighed for at skabe sig et sundere liv, hvor bevægelse bliver noget sjovt, og dig og dine venner nemt kan motivere hinanden.

Her vil der være svar på nogle af de spørgsmål, som du kan have vedrørende en skridttæller. Der kan være mange spørgsmål om en skridttæller, hvis du ikke kender til dem i forvejen, eller hvis du er usikker på, hvad de kan.

De fleste skridttællere er ikke så dyre, og de kan hjælpe dig til en sundere livsstil.

En skridttæller er meget nem at bruge. Det afhænger selvfølgelig af modellen, men det hele går egentlig ud på at tælle skridt, og det er aldrig vanskeligt. Du skal bare tænde den om morgenen, og så skal du have den med alle de steder, hvor du går hen.

Hvor skridttælleren skal placeres, er meget afhængigt af modellen, men for de fleste, skal de placeres så tæt på benene som muligt. Der er dog nogle, som ikke har brug for at være tæt på benene for at måle dine skridt, men det er et godt udgangspunkt at have, at de skal være placeret tæt på benene.

Den mest normale placering for en skridttæller er omkring din buksekant, fordi her bliver bevægelsen af dine ben nemt opfanget.

Hvilken skridttæller skal du vælge?

Det kan godt virke som om, at der er utrolig mange valgmuligheder af skridttællere og på den måde bliver processen i at vælge en ret uoverskuelig. Det er svært at finde rundt i, hvilke funktioner, man skal have, især hvis du aldrig har ejet en skridttæller før.

Priserne kan variere helt fra 100 kr. og op til 1000 kr. Det kommer helt an på, hvilke behov du har, om du skal købe en i en højere eller billigere pris ende. En dyr skridttæller er ikke ligmed en god skridttæller, og det samme gælder med en billig skridttæller. Pris og kvalitet hænger ikke nødvendigvis sammen.

For de fleste kan det faktisk være en fordel bare at købe en helt simpel model uden alle mulige avancerede indstillinger. Det gør det meget nemt, fordi de plejer at være mere simple at betjene.

Når den er nem at betjene, så øger det også chancen for, at man bruger den oftere i sin hverdag, end hvis man vælger en meget kompliceret model.

De fleste skridttællere er præcise, men der er en usikkerhed på omkring 5% hos de fleste skridttællere. Nøjagtigheden bør ikke være udgangspunktet for dit valg af skridttæller.

Hvorfor bør man tælle sine skridt?

Eksperter indenfor motion og trivsel anbefaler, at voksne minimum i gennemsnit skal gå 10.000 skridt om dagen, og børn faktisk bør tage helt op til 12.000 skridt om dagen. Men mange tænker slet ikke over, at antal skridt i ens hverdag siger virkelig meget om ens generelle sundhed.

Det lyder som mange skridt, men der er faktisk mange danskere, der overstiger dette tal, så det er faktisk ikke så voldsomt, som man kunne tro. Det lyder nemlig meget voldsomt, hvis man kigger på tallene, men de skal ikke skræmme dig.

Hvis man har et job, hvor man er meget stillesiddende, så kan dette vække en og gøre en mere opmærksom på, at du bør gå noget mere.

Man kan faktisk forbrænde mange kalorier ved at gå, så kalorieforbrænding kræver ikke, at man skal dyrke noget motion, der er meget fysisk udfordrende. Hvis du bare gerne vil kunne forbrænde nogle flere kalorier, så kan du blot vælge at gå flere skridt i løbet af en dag.

En god løbesko kan gøre oplevelsen af en gå- eller løbetur meget bedre. Gå ikke glip af vores test-guide af løbesko, så du kan vælge de helt rigtige løbesko til dig.

Hvis du, udover at gå, også gerne vil løbe, så kan et løbeur også være noget for dig. Se vores test-guide af løbeure her!

Den positive psykologiske effekt af skridttællere

Faktisk opnår du en positiv psykologisk effekt, når du bruger en skridttæller. Denne effekt gavner din bevægelighed helt generelt.

Måden det fungerer på er, at du er meget mere opmærksom på, at du skal tage trapperne i stedet for elevatoren eller gå en lidt længere tur om aften, når du ved, hvor mange skridt du mangler i hverdagen.

Der kommer også et konkurrenceaspekt ind i det, som kan være godt til at motivere en. Man vil måske forsøge at opnå de 10.000 om dagen, og så får man en fed følelse, hvis man kan ende med at opnå endnu mere.

En skridttæller er selvfølgelig med til at gavne din sundhed, men den kan også være med til at gavne andres sundhed. Hele din familie kan ende med at gå op i det, og så kan så gå endnu mere konkurrence i, hvem der kan gå flest mulige skridt om dagen.

En gåtur skal ikke være en påtvunget gåtur. Det er bedst for både din krop og sjæl, at det er noget, der sker helt frivilligt. Her er konkurrence meget godt som en motivation.

Udover en skridttæller, så kan en cykel også være med til at kickstarte en sundere livsstil. Vi har testet de fire bedste elcykler på markedet. Se testen af elcykler her!

Se også denne artikel på iform.dk: GUIDE: Sådan vælger og bruger du en skridttæller

Gå heller ikke glip af de andre test vi har foretaget. Du finder bl.a. test af cykelcomputere og yogamåtter her!

Læs også: Test af de 4 bedste Løbehjul

Læs også vores artikel om: Garmin Fenix 5 S – en testoversigt

FAQ

Hvilken skridttæller er den bedste?
Hvad kan jeg bruge en skridttæller til?
Måler billige skridttællere præcist?
Hvor meget koster skridttællere?
Skridttæller

forbruger-test.dk

4.65 26

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Debat om skridttællere
Politiken – Debat
Få mere inspiration til hvorfor du skal tælle din skridt
Netdoktor – Tæl dine skridt

Skridttællere: De bedste i test

 • Sportsbuddy Veryfit Kids
 • Sportsbuddy Veryfit V2
 • Garmin Running Dynamics Pod
 • Sportsbuddy Move
 • Fitbit Charge 4 aktivitetsmåler
 • Sportsbuddy Veryfit Smart
 • Omron Walking Style IV

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme