Test af de 7 bedste Skridttællere

For de fleste danskere gælder det, at vi gerne vil blive sundere. Vi vil træne mere, løbe mere og spise sundere. Det er dog svært at få det gjort, og i en travl hverdag er det vanskeligt at få prioriteret en løbetur. Det kan en skridttæller være med til at hjælpe med.

Skridttæller
Udgivet 04.04.2019|Senest redigeret 16.07.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

Der findes rigtig mange forskellige skridttællere
Du får her en gennemgang af nogle af de bedste skridttællere, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Skridttæller

forbruger-test.dk

4.65 26

Omron Walking Style IV

Omron walking style, skridttæller

Denne type af skridttællere er en moderne en af slagsen. Omron Walking Style IV har et indbygget accelerometer, som både bruger din hastighed og din bevægelse til at måle dine skridt. Den kan ligge i lommen og måle dine skridt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

2.490.017,00

Video Anmeldelse af Omron Walking Style IV

Gode ting ved Omron Walking Style IV

 • Indbygget ur
 • Måler hastighed ved hjælp af accelerometer
 • Den gemmer de sidste 7 dages data
 • Kalorieforbrug og kilometerberegner

Mere information om Omron Walking Style IV

Du behøver ikke at have den siddende i buksekanten for, at den skal kunne måle, hvor mange skridt, som du har gået den dag. Accelerometeret i Omron Walking Style IV, bruger både din hastighed og din bevægelse til at måle dine skridt.

Du kan godt blive bekymret for, om den så måler præcist og nøjagtigt, og det gør den bestemt. Denne model er bare en moderne skridttæller, så derfor har den en anden teknologi. Det er en stor fordel, at du ikke behøver at have det på din buksekant, fordi så behøver skridttælleren ikke at være synlig.

Det er ikke det eneste unikke der er om Omron Walking Style IV.

Den har faktisk også en indbygget hukommelse, som gør det muligt for dig som forbruger at gemme op til 7 dages aktivitet. Det er en fantastisk mulighed for at måle resultater nemmere.

Du kan her se på, hvordan du har klaret dig de sidste 7 dage og sammenligne dagene. Det er også nemmere at måle din udvikling, fordi du på selve din skridttæller kan se for hele den sidste uge.

Dette er en meget god skridttæller som har masser af funktioner, der vil gøre din hverdag lettere. Den inkluderer også kilometerberegner og kalorieforbrug, så du kan få endnu mere information om din hverdag og holde bedre øje med din sundhed.

Tanita PD 637

Tanita, Skridttæller

Denne skridttæller er meget solid og kan holde op til flere år. Den passer til enhver situation, så du skal ikke være bange for at have den med et sted, hvor du frygter, at den kan gå i stykker – den kan nemlig holde til det meste.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Tanita PD 637

 • Pace-funktion
 • Ur og stopur på samme tid
 • Vejer kun 28 gram
 • 2 års garanti
 • Mål: 50 x 40 x 25 mm

Om Tanita PD637

Tanita PD 637 fungerer som en helt normal skridttæller, der måler antal skridt og den samlede distance, som du har gået hele dagen. Den har flere funktioner, der er smarte for dig, når du forsøger at blive sundere.

Der er blandt andet en funktion, der hedder pace-funktion, som kan hjælpe dig med at holde dit tempo, mens du er ude at løbe. Det gør den ved hjælp af små biplyde. Den gør det virkelig nemt for dig at holde tempoet, fordi der netop kommer disse biplyde.

Det er ikke det eneste, som den gør for at bidrage til et sundere liv. Du kan få styr på, hvor mange kalorier, som du har forbrændt. Det kan du gøre ved at indtaste din data i din skridttæller.

Tanita PD 637 giver en meget præcis nøjagtighed, og den har en masse andre funktioner, der bidrager til at give dig en motivation for at leve et sundere liv. Det er en diskret, men meget holdbar, skridttæller.

Omron Jog Style skridttæller

Omron, skridttæller

Dette er ikke en skridttæller, der bare har de helt basale funktioner. Denne kan meget mere, og det kan være lige netop det, som du har brug for i din hverdag. Omron Jog Style er en skridttæller, der faktisk også kan forbedre din løbetræning uden at være vildt dyr.

Omron Jog Style – Køb her

Video Anmeldelse af Omron Jog Style

Gode ting ved Omron Jog Style

 • 7 dags hukommelse
 • God ”Jog” funktion
 • Perfekt begynder-skridttæller
 • Holder med en klips eller håndledsrem
 • Du kan se din gennemsnitshastighed
 • Også god til løberen

Om Omron Jog Style skridttæller

Omron Jog Style måler præcist dine skridt, og du kan få mange forskellige informationer. Det kan være alt helt fra distance til gennemsnitsfart. Du kan også bruge funktionen kalorieberegneren til at regne ud, hvor mange kalorier, som du forbrænder i løbet af din løbetur.

Den har en 7 dags hukommelse, der gør, at den gemmer dine data en uge tilbage. Det er en god mulighed til dig, så du kan begynde at sammenligne, hvor meget du har udviklet dig.

Du kan også nemmere orientere dig om, hvorfor du måske havde en travl dag, da din skridttæller kan vise dig de dage, hvor du ikke gik ligeså mange skridt som du plejer.

Det kan også blive en konkurrence om at overstige resultaterne for dagen inden hver dag, og det kan til sidst hjælper dig med at skabe endnu sundere vaner og motivere dig til at bevæge dig mere i din hverdag.

Flere funktioner

Omron Jog Style er bygget med en særlig Jog-funktion, der hjælper dig under dine løbeture. Din jogging aktivitet bliver målt under denne funktion, og du får oplyst både din tid og gennemsnitshastighed. Det hjælper utrolig meget at have data fra sine løbeture, fordi det kan udvikle dig fremadrettet.

Du kan se, hvor hurtigt du gennemsnitligt løb under den ene løbetur og prøve at gøre det bedre næste gang. På denne måde sikrer du dig en udvikling, og denne udvikling kan du observere og have kontrol over.

Hvis du ikke kunne observere det eller holde øje med det, kan det være vanskeligt for dig at udvikle dig og blive bedre til at motionere.

Det er en rigtig god begynder-skridttæller, og det gælder også for løberen. Det er et godt udgangspunkt at starte, og så kan man altid investere i noget andet, hvis man gerne vil have nogle ekstra funktioner.

SELECT skridttæller

Select, skridttæller

Denne form for skridttæller er meget simpel, og hvis du er ude efter sådan en skridttæller, kan det være, at du skal læse mere om den. Det kan være, at du blot ønsker en som skal kunne tælle dine skridt og din distance meget præcist. Hvis det er korrekt, så er dette lige en model for dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved SELECT Skridttæller

 • Måler dit kaloriebrug
 • Meget overskueligt display
 • 3 knapper
 • Simpel
 • Få funktioner, men funktioner som fungerer perfekt
 • Indbygget ur
 • Visning af km

Om SELECT Skridttæller

Den har måske ikke det mest moderne udseende, men det er funktionerne, der er de allervigtigste, og funktionerne på denne skridttæller passer perfekt. Du får også en skridttæller som kommer til at holde mange år, da den er meget solid.

Når du tænker på mærket SELECT, så tænker du nok meget på deres fodbolde og alt andet udstyr til fodboldens verden. Man skulle måske tro, at det er de eneste, som de laver. Men det er det faktisk ikke.

De har mange forskellige motionsprodukter på markedet, hvor de alle ligger i den billigere prisklasse.

Dette er en nem måde at motivere sig selv til mere bevægelse og flere skridt, og du kan ikke længere bruge argumentet om, at det er for dyrt, fordi prisklassen er faktisk meget billig for denne model. Den er af meget hårdfør i kvaliteten, og den måler meget præcist.

Du kan altså tælle skridt og distance med denne skridttæller fra SELECT. Men du får samtidig et ur, der altid vil sidde i din bukserem. Den har indbygget kalorietæller, der viser hvor mange kalorier du forbrænder. Man skal dog være opmærksom på, at den ikke tager forbehold for forskellige persontyper.

God til begynderen

Dette er en meget simpel skridttæller, så den har ikke alverdens smarte funktioner som nogle af de andre skridttællere. Dog er den vigtig at have med, fordi mange bare har brug for en simpel skridttæller, der ikke kræver meget at finde ud af.

Den er meget brugervenlig, og det er ikke en særlig stor udfordring at finde ud af, hvordan den virker. Hvis det er din første skridttæller, kan det også være en mulighed at starte et meget simpelt sted. Fordelen ved at gøre sådan er, at du finder ud af, hvilke behov du kan have.

Du finder med tiden ud af, om der er noget, som du mangler i denne skridttæller. Hvis der er, kan du huske dig selv på, at du gerne vil have det med i din nye skridttæller. På denne måde betaler du ikke for nogle funktioner, som du slet ikke ender med at bruge.

Garmin Vivofit 3

germin vivofit 3, skridttæller

Dette kaldes et aktivitetsur, fordi den kan så mange forskellige ting. Det er ikke bare en skridttæller, og den kan utrolig mange ting, der kan hjælpe dig i din hverdag. Den er lavet af silikone, og den sidder selvfølgelig om håndleddet ligesom et almindeligt ur.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Garmin Vivofit 3

Gode ting ved Garmin Vivofit 3

 • 1 års batteritid
 • Garmin Connect, hvor du og dine venner kan motivere hinanden
 • Daglige mål
 • Kan meget mere end bare at være en skridttæller
 • Hjælper dig til en sundere livsstil

Om Garmin Vivofit 3

Garmin Vivofit 3 er vandresistent, så du skal ikke være bange for at bruge den i vand – det kan den nemt klare. Helt generelt er det perfekt, hvis du ikke bare leder efter en skridttæller, men én der kan lidt mere end bare det.

Den har en batteritid på 1 år, så du skal ikke frygte, at den pludselig går ud. Den er nemlig lavet til, at du skal bruge den både dag og nat, og den netop skal blive en integreret del af din hverdag.

Det skal være sådan, at du har det på dig hver dag, fordi hvis du har det, er det nemmere at holde øje med en udvikling, og det er nemmere for dig at motivere dig selv.

Dette ur kan vise:

 • Hvordan du bevæger dig
 • Den viser antal skridt
 • Den viser antallet af forbrændte kalorier
 • Den viser intensitetsminutter
 • Tid
 • Den måler din daglige aktivitet
 • Til allersidst måler den også den tilbagelagte distance

En skridttæller med mange muligheder

Den har en funktion, der hedder Garmin Move IQ, hvor den optager forskellige aktiviteter. Det er f.eks. hvis du svømmer, cykler, løber eller går. Uret kan selv genkende forskelle i dine bevægelser, så du skal ikke selv angive, at du f.eks. er ude at cykle, og at du herefter er ude at løbe.

Du kan se dine resultater på Garmin Connect. Garmin Connect er en software, hvor du kan gå online og se dine resultater. Du kan sammenligne med dine venner eller acceptere forskellige online-udfordringer. Det er også herinde, du kan se dine resultater.

Det er en sjov tilgang til det hele, fordi dig og dine venner på denne måde nemt kan motivere hinanden og udfordre hinanden. Alle kan blive påvirket til at få mere lyst til en aktivitet ved, at der går konkurrence i det, og sådan kan dig og dine venner hjælpe hinanden.

Uret her kan også blive personligt tilpasset. På denne måde er aktivitetsmåleren fra Garmin i stand til at se, hvor meget du bevæger dig i dag, og den kan give dig nogle daglige mål, som du kan forsøge at indfri.

Dette ur er en perfekt mulighed for at skabe sig et sundere liv, hvor bevægelse bliver noget sjovt, og dig og dine venner nemt kan motivere hinanden.

iHealth Wireless Activity Meter Watch

iHealth, skridttæller

Dette er også et godt alternativ indenfor den jungle, der er af skridttællere. Denne model kan du faktisk forbinde med både din iPad, iPod touch, iPhone og Android igennem Bluetooth. Det ligner et helt almindeligt ur, og den har også de funktioner som et helt almindeligt digitalur har.

iHealth Wireless Activity Meter Watch – Køb her

Video Anmeldelse af Garmin Vivofit 3

Gode ting ved iHealth Wireless Activity Meter Watch

 • Vandtæt ur
 • Kan forbindes med din iPhone, iPad, iPod eller Andorid
 • Opbevarer alt din data på en app, så du altid kan holde øje med din udvikling
 • Udseendet kan udskiftes
 • Måler forskellige elementer

Om iHealth Wireless Activity Meter Watch

Din aktivitetsdata bliver gemt på en app, så du kan altid holde styr på din udvikling. Det er nemt at styre igennem en app, og på den måde så mister du heller ikke dine tidligere data efter 7 dage, som vi har set ved nogle af de modeller, der er blevet nævnt i denne artikel.

Batteriets levetid er også på hele 3 år, så derfor har du fuld mulighed for, at lade dette blive en del af din hverdag og bruge det hver dag. Det giver dig god mulighed for at holde øje, hvordan det går med at få bevæget dig, men det er ikke det eneste.

Den holder nemlig også øje også med din søvn, så du kan sikre dig, at du får en god søvn.

Uret kan måle:

 • Din distance og tid
 • Hvor mange kalorier, som du har forbrændt
 • Din aktivitet
 • Din søvnaktivitet
 • Hvor mange antal skridt du har gået

Fokus på brugervenlighed

Uret her er også vandtæt, så hvis du går ude på en dag fyldt med regn og dårligt vejr, så kan dit ur godt tåle det. Det er en fordel, at uret kan bruges i alt slags vejr, fordi det ikke, på samme måde, kunne blive en del af din hverdag, hvis du konstant skulle tjekke vejret og sikre dig, at der ikke regnede.

Det er også en klar fordel, at du kan forbinde det med din telefon, fordi den tjekker vi så ofte alligevel, at det bare er endnu bedre, at du her kan få det hele lagt over på din telefon på en meget nem måde.

Hvis du bliver træt af det samme sorte udseende på uret, har de også tænkt på forbrugeren i denne forbindelse. De har gjort det muligt for dig at ændre lidt på udseendet, hvis du ønsker det. Du kan skifte armbåndet og bælteclips, og de kommer i både sorte og blå farver.

Smart Watch med skridttæller SPC 9620N BT4.0 1,3″ – mange smarte ekstrafunktioner

Smart Watch er uret for dig, der vil have en skridttæller, der kan det hele. Med dette ur er der ikke sparet på teknologien, og med denne model kan du holde styr på dine skridt samtidigt med, at du nyder alle de andre fordele ved et Smart Watch.

Gode ting ved Smart Watch med skridttæller SPC 9620N BT4.0 1,3″

 • Kan kobles til telefonen
 • GPS
 • Harddisk 128 MB
 • Bluetooth
 • Stor 1,3″ skærm

Om Smart Watch med skridttæller SPC 9620N BT4.0 1,3″

Et Smart Watch er efterhånden ved at blive lige så uundværligt som en smartphone. Med et ur som dette kan du meget mere end blot at holde styr på, hvad klokken er.

Når et Smart Watch kobles op til din smartphone kan du nemt tjekke dine beskeder og opkald uden skulle have mobilen op af lommen. Når du skal finde vej, men ikke har to hænder til rådighed, fordi for eksempel kører bil, er et Smart Watch også en behjælpelig følgesvend. Fra din arm kan den navigere for dig på en sikker måde.

Og det er bare nogle af fordelene ved et Smart Watch.

Selvfølgelig er et vigtige her, at dette Smart Watch har indbygget skridttæller.

En fordel ved at vælge en mere avanceret skridttæller som denne er klart den indbyggede GPS, der følger med. Med denne funktion får du overblik over antal kilometer, du har bevæget dig, og hvor du har været – oplagt hvis du ønsker at holde styr på dine løberuter.

Uret her kan med sit simple og traditionelle design fint bruges som hverdagsbeklædning, så du altid kan holde styr på din aktivitet i løbet af dagen og samtidig udnytte alle de andre praktiske funktioner, der kommer med et Smart Watch som dette.

nogle af de spørgsmål, som du kan have

Her vil der være svar på nogle af de spørgsmål, som du kan have vedrørende en skridttæller. Der kan være mange spørgsmål om en skridttæller, hvis du ikke kender til dem i forvejen, eller hvis du er usikker på, hvad de kan.

De fleste skridttællere er ikke så dyre, og de kan hjælpe dig til en sundere livsstil.

En skridttæller er meget nem at bruge. Det afhænger selvfølgelig af modellen, men det hele går egentlig ud på at tælle skridt, og det er aldrig vanskeligt. Du skal bare tænde den om morgenen, og så skal du have den med alle de steder, hvor du går hen.

Hvor skridttælleren skal placeres, er meget afhængigt af modellen, men for de fleste, skal de placeres så tæt på benene som muligt. Der er dog nogle, som ikke har brug for at være tæt på benene for at måle dine skridt, men det er et godt udgangspunkt at have, at de skal være placeret tæt på benene.

Den mest normale placering for en skridttæller er omkring din buksekant, fordi her bliver bevægelsen af dine ben nemt opfanget.

Hvilken skridttæller skal du vælge?

Det kan godt virke som om, at der er utrolig mange valgmuligheder af skridttællere og på den måde bliver processen i at vælge en ret uoverskuelig. Det er svært at finde rundt i, hvilke funktioner, man skal have, især hvis du aldrig har ejet en skridttæller før.

Priserne kan variere helt fra 100 kr. og op til 1000 kr. Det kommer helt an på, hvilke behov du har, om du skal købe en i en højere eller billigere pris ende. En dyr skridttæller er ikke ligmed en god skridttæller, og det samme gælder med en billig skridttæller. Pris og kvalitet hænger ikke nødvendigvis sammen.

For de fleste kan det faktisk være en fordel bare at købe en helt simpel model uden alle mulige avancerede indstillinger. Det gør det meget nemt, fordi de plejer at være mere simple at betjene.

Når den er nem at betjene, så øger det også chancen for, at man bruger den oftere i sin hverdag, end hvis man vælger en meget kompliceret model.

De fleste skridttællere er præcise, men der er en usikkerhed på omkring 5% hos de fleste skridttællere. Nøjagtigheden bør ikke være udgangspunktet for dit valg af skridttæller.

Hvorfor bør man tælle sine skridt?

Eksperter indenfor motion og trivsel anbefaler, at voksne minimum i gennemsnit skal gå 10.000 skridt om dagen, og børn faktisk bør tage helt op til 12.000 skridt om dagen. Men mange tænker slet ikke over, at antal skridt i ens hverdag siger virkelig meget om ens generelle sundhed.

Det lyder som mange skridt, men der er faktisk mange danskere, der overstiger dette tal, så det er faktisk ikke så voldsomt, som man kunne tro. Det lyder nemlig meget voldsomt, hvis man kigger på tallene, men de skal ikke skræmme dig.

Hvis man har et job, hvor man er meget stillesiddende, så kan dette vække en og gøre en mere opmærksom på, at du bør gå noget mere.

Man kan faktisk forbrænde mange kalorier ved at gå, så kalorieforbrænding kræver ikke, at man skal dyrke noget motion, der er meget fysisk udfordrende. Hvis du bare gerne vil kunne forbrænde nogle flere kalorier, så kan du blot vælge at gå flere skridt i løbet af en dag.

En god løbesko kan gøre oplevelsen af en gå- eller løbetur meget bedre. Gå ikke glip af vores test-guide af løbesko, så du kan vælge de helt rigtige løbesko til dig.

Hvis du, udover at gå, også gerne vil løbe, så kan et løbeur også være noget for dig. Se vores test-guide af løbeure her!

Den positive psykologiske effekt af skridttællere

Faktisk opnår du en positiv psykologisk effekt, når du bruger en skridttæller. Denne effekt gavner din bevægelighed helt generelt.

Måden det fungerer på er, at du er meget mere opmærksom på, at du skal tage trapperne i stedet for elevatoren eller gå en lidt længere tur om aften, når du ved, hvor mange skridt du mangler i hverdagen.

Der kommer også et konkurrenceaspekt ind i det, som kan være godt til at motivere en. Man vil måske forsøge at opnå de 10.000 om dagen, og så får man en fed følelse, hvis man kan ende med at opnå endnu mere.

En skridttæller er selvfølgelig med til at gavne din sundhed, men den kan også være med til at gavne andres sundhed. Hele din familie kan ende med at gå op i det, og så kan så gå endnu mere konkurrence i, hvem der kan gå flest mulige skridt om dagen.

En gåtur skal ikke være en påtvunget gåtur. Det er bedst for både din krop og sjæl, at det er noget, der sker helt frivilligt. Her er konkurrence meget godt som en motivation.

Udover en skridttæller, så kan en cykel også være med til at kickstarte en sundere livsstil. Vi har testet de fire bedste elcykler på markedet. Se testen af elcykler her!

Se også denne artikel på iform.dk: GUIDE: Sådan vælger og bruger du en skridttæller

Gå heller ikke glip af de andre test vi har foretaget. Du finder bl.a. test af cykelcomputere og yogamåtter her!

Læs også: Test af de 4 bedste Løbehjul

Læs også vores artikel om: Garmin Fenix 5 S – en testoversigt

Denne side er anmeldt af: Magnus C. Steffensen Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.

Find mere information her

Debat om skridttællere
Politiken – Debat
Få mere inspiration til hvorfor du skal tælle din skridt
Netdoktor – Tæl dine skridt