De 11 bedste Smoothie blender: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 17.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Elsker du en god smoothie, har du lyst til leve sundere ved nemt at tilføje mere frugt og grønt i hverdagen, eller har du bare brug for en nem løsning til et måltid på farten, så kan en smoothie blender lige noget for dig.

smoothie blender

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige smoothie blendere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste smoothie blendere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

smoothie blender

forbruger-test.dk

4.45 22

Magic Bullet – Effektiv smoothieblender i 10 dele

Magic Bullet

Testresultater

Drømmer du om en smoothieblender, der kan klare de fleste opgaver i køkkenet, så er Magic Bullet en sikker vinder. Den smarte blender er både kåret som ”Bedst i test” og anbefales af Forbrugerrådet Tænk i deres test af blendere.

Gode ting ved Magiv Bullet

 • Praktisk og effektiv model
 • Består af i alt 10 dele
 • Kan både blende og mixe på under 10 sekunder
 • 3 smarte beholdere
 • Dobbelt knivblad i rustfrit stål
 • Løsdele kan komme i opvaskemaskinen for nem vedligeholdelse

Mere om Magic Bullet

Hvis du ønsker dig en supereffektiv køkkenmaskine, der let og enkelt kan klare de fleste behov i køkkenet, så er Magic Bullet et godt valg. Den kan nemlig blende eller mixe efter dine ønsker på blot 10 sekunder. Magic Bullet er lille og praktisk i hverdagen, hvor du hurtigt skal lave en smoothie eller mixe til en omgang aftensmad.

Magic Bullet er udstyret med et dobbelt knivblad i rustfrit stål, der både kan blende, hakke, skære og piske et utal af ingredienser.

Selve baseenheden har en god kraft på 200 W. Her kan du fastgøre én af de i alt 3 smarte medfølgende beholdere. Den mindste beholder kan rumme 296 ml, mellemstørrelsen 473 ml, mens den største beholder har plads til 532 ml. Med til beholderne følger et praktisk to-go-låg, så du kan tage dine smoothies med på farten.

Når du er færdig med at bruge din Magic Bullet, kan både beholdere og knivsblad komme i opvaskemaskinen for en nem rengøring.

Bosch VitaStyle MMBM7G2M

Ved blenderen Bosch VitaStyle får du en blender, der er særlig velegnet som smoothie blender, da der medfølger en smart drikkeflaske med låg til at hælde smoothie over i og tage med på farten. Bosch VitaStyle kan derudover også fungere som almindelig blender, og den har udover drikkeflaske med låg også en 1-liters kande, så det er nemt at hælde fra den.

Video Anmeldelse af Bosch VitaStyle

Gode ting ved Bosch VitaStyle MMBM7G2M

 • En kombination af smoothie blender samt almindelig blender
 • Glaskande, der kan rumme op til 1 liter, og som tåler både varme og kolde ingredienser
 • Aftagelige dele tåler opvaskemaskine
 • Smart drikkeflaske, der kan rumme 600 milliliter med tilhørende låg, der nemt kan tages med
 • 2 hastighedsmuligheder

Om Bosch VitaStyle

Bosch VitaStyle er det perfekte valgt for dig, der har behov for en smoothie blender, men også gerne vil have funktionerne som i en almindelig blender, således den også kan bruges til andre ting, og man ikke behøver have flere forskelle maskiner.

Den får positive anmeldelser i test, hvor både drikkeflasken på 600 milliliter og glaskanden på 1 liter roses for at kunne anvendes til alt fra smoothies til hakkede nødder. Den er ydermere nem at rengøre, da dens knive i rustfrit stål er aftagelige.

Både knivene og de øvrige aftagelige dele kan desuden tåle opvaskemaskine, og rengøring kan dermed nemt overstås i en travl hverdag. Derudover kan glaskanden tåle både kolde og varme ingredienser, dette gør blenderen ideel til eksempelvis supper og lignende.

Rent praktisk har blenderen to knapper, der lader dig styre, hvilken hastighed blenderen skal køre med. Den kan kører i en hastighed op til 21.000 omdrejninger i minuttet. Både glaskande og drikkeflaske kan monteres på låget med kniven, således at du kan blende din smoothie direkte i flasken, som du skal have med på farten.

Du fylder blot ingredienserne i enten kanden eller flasken, skruer låget med kniven på, vender det på hovedet ned i motordelen. Derefter skal du selv aktivere blenderen ved at trykke på enten hastighed 1 eller 2.

Læs også: Test af de 8 bedste Slow Juicere

Magimix Le Blender

Vil man gerne have en sikker og samtidig stabil smoothie blander, så er Magimix Le Blender et rigtig godt valg. Blenderens udseende er meget klassisk og ligner en typisk, standard blender. Bag dens klassiske og pæne udseende gemmer sig dog en både kraftfuld og alsidig blender. Smoothien skal blandes i glaskanden, som kan rumme op til 1,8 liter og har en kraftfuld effekt på hele 1200 W, hvilket også er særligt højt for en smoothie blender.

Video Anmeldelse af Magimix Le Blender

Gode ting ved Magimix Le Blender

 • Klassisk i sit udseende
 • Stabil, sikker og robust
 • Glaskande med en kapacitet på 1,8 liter
 • Fire forudindstillede programmer til blandt andet suppe og is
 • Otte forskelle hastighedsfunktioner samt en turbo-puls-funktion
 • Opskrifthæfte med 80 forskellige opskrifter medfølger
 • 3 års garanti fra producenten

Om Magimix Le Blender

Magimix Le Blender indebærer en række funktioner og kan anvendes til mere end blot smoothies. Den er udover at være velgenet til smoothies også velegnet til at blende eksempelvis suppe eller is, da den tåler både varme og kolde ingredienser.

Den er udstyret med fire forudindstillede programmer og har ydermere otte forskellige hastigheder samt en turbo-puls-funktion, således at man kan tilpasse det hver gang, man blender efter behov og konsistens.

Trods blenderens kraftfulde effekt er den særdeles støjsvag og står både robust og stabilt på bordet, mens den kører. Ved Magimix Le Blender medfølger et opskrifthæfte, hvor man kan få inspiration til mere end 80 forskellige opskrifter, som blenderen er velegnet til at lave.

På denne måde kan man hurtigt komme i gang med at bruge blenderen. Derudover ydes der hele 3 års garanti fra producentens side, hvis uheldet skulle være ude.

Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go

Smoothie blenderen Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go er af eksperterne blevet vurderet til at være en rigtig god blender. I anmeldelserne fremhæves det, at modellen både har et flot udseende samt en solid kvalitet. Derudover er motorens evne stærk og omdanner både frugt og grønt til en drikkeklar smoothie på ganske kort tid. Mærket Sage er generelt anerkendt, og det stilrene design i en farve med børstet aluminium roses i de forskellige tests.

Video Anmeldelse af Sage

Gode ting ved Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go

 • En smoothie blender i top-kvalitet
 • Brugervenlig
 • Kraftig motor med en effekt på 1000 W
 • Unik Kinetix-klinge
 • Blender ingredienserne i smoothien op til 42 finere
 • To beholdere på 500 ml med tilhørende drikkelåg medfølger
 • BPA-fri
 • Tåler opvaskemaskine

Om Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go

Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go er en kraftfuld blender med en effekt på 1000 W. Dette betragtes som en stærk motor, som kan omdanne selv hårde og besværlige grøntsager og frugter til en cremet smoothie.

Dette kan man takke den unikke Kinetix-klinge for, da denne sørger for at trække ingredienserne ind i kniven og pulveriserer dem på ingen tid så let som en leg. Med netop denne model kan man derfor også forvente en meget fin og glat smoothie, hvor Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go kan blende ingredienserne op til 42 procent finere sammenlignet med andre smoothies. Dette gør smoothien cremet, og det gælder også ved hårde grøntsager.

Modellen er brugervenlig, da det er en meget enkel blender, der er nem at bruge. Til blenderen medfølger der to beholdere, der hver især kan rumme 500 ml smoothie. Samtidig er de holdbare, da de er tykke og resistente, og de kan derudover tåle opvaskemaskine og er BPA-frie. Man tilsætter blot ingredienserne og tænder for den stærke motor, også står man med den drikkeklare smoothie.

Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go er det rette valg for forbrugeren, som virkelig ønsker det bedste af det bedste og smoothies I allerhøjeste kvalitet. Der er ved denne model tænkt over detaljerne, og da der medfølger to beholdere med smart drikkelåg, kan man både lave smoothien og drikke den med det samme, men man kan også tage en med på farten.

NutriBullet Pro 900w blender – kraftig motor der giver god konsistens

Med denne blender fra NutriBullet får du en kraftfuld og alsidig blender, der kan klare alle ingredienser. Med sine Extractor Blade-klinger vækker den begejstring hos eksperter, der roser den cremede konsistens, klingen er i stand til frembringe. Så hvis du går efter at kunne lave cremede smoothies eller supper, er NutriBullet Pro 900w et oplagt valg.

Gode ting ved NutriBullet Pro 900w blender

 • Ledningsoprul
 • To Extractor Blade-klinger
 • 900 watts motor

Om NutriBullet Pro 900w blender

Denne blender er udstyret med en motor med 900 watt, hvilket gør det ubesværligt at blende både frugter, bær og grøntsager – også selvom de er frosne.  Det gør blenderen til et alsidig redskab, da den er velegnet til alle ingredienser. Blenderen får også ros for dens motor af eksperter, der kalder den ”meget kraftfuld”.

Blenderen er udstyret med to Extractor Blade-klinger, der sammen med den kraftige motor gør, at indholdet får en cremet konsistens.

Skålstørrelsen er 0,71 liter og kan derved sagtens rumme en lækker smoothie eller suppe til to personer. Skålen har den fordel at den kan komme i opvaskemaskinen.

Designet på denne blender fra NutriBullet er holdt simpelt og er derved nem at rengøre. Det samme gælder for klingen, der ikke tåler opvask, men hurtigt kan skylles af under hanen.

Blenderen er udstyret med ledningsoprul, der gør den praktisk og nem at pakke sammen og sætte væk, hvis man ikke vil have den til at stå fremme.

Bosch MMBM7G2M Blender – holder til alle temperaturer

Denne blender fra Bosch har et flot design og egner sig til at blende både kolde og varme ingredienser. Med materialer af høj kvalitet er der her tale om en slidstærk blender, der er lavet til at holde.

 

Gode ting ved Bosch MMBM7G2M Blender

 • Kniv i rustfrit stål
 • 2 hastigheder
 • Medfølgende drikkebeholder

Mere om Bosch MMBM7G2M Blender

I denne smoothieblender fra Bosch fås en solid blender i høj kvalitet, der egner sig godt til at lave lækre smoothies eller supper.

Med en 350 watts motor kan Bosch MMBM7G2M Blender nemt klare knust is og frosne bær og grøntsager, så du kan lave lige den smoothie, du bedst kan lide.

Blenderen har en kniv i rustfrit stål, og den medfølgende kande er i ThermoSafe glas. Begge dele er nemme at rengøre og i slidbare materialer, der er lavet til at holde længe.

Kandens Thermosafe glas gør, at den tåler alle temperaturer. Blenderen er derfor ideel til både iskolde smoothies og brandvarme supper.

Får at kunne give det helt rigtige resultat, er denne blender udstyret med to hastighedsfunktioner. Blenderen har ligeledes pulsfunktion, så man med et enkelt tryk på en knap nemt at betjene den. På den måde er denne blender nem at håndtere og perfekt til at lave retter med lige den konsistens, der passer dig.

Foruden kanden medfølger en praktisk to-go-flaske i Tritan, som gør det nemt at have en smoothie med på farten. Flasken kan nemt rengøres med en tur i opvaskemaskinen.

Læs også: Test af de 6 bedste Sodastream

 

OBH 6620 Smoothie Twister

Smoothie twisteren fra OBH er ikke bare prisvenlig, men også en model af højeste kvalitet. Det er et rigtig godt valg, hvis man ønsker en simpel smoothie blender uden en masse knapper og funktioner.

Video Anmeldelse af OBH 6620

Gode ting ved OBH 6620 Smoothie Twister

 • Simpel, prisvenlig model af aller højeste kvalitet
 • Kan udover smoothies anvendes til at mikse drinks og kan knuse is
 • Der medfølger to flasker, som nemt kan tages med på farten
 • Beholderne er BPA-frie
 • Alle løse dele tåler opvaskemaskine
 • Smal model, der ikke fylder i skabene

Om OBH 6620 Smoothie Twister

OBH 6620 Smoothie Twister er en høj og tynd model, der ikke ligner en typisk blender. Den fylder dermed heller ikke lige så meget som en almindelig blender, og den er derfor også nem at opbevare eller finde plads til på køkkenbordet.

Modellen har trods sin størrelse en god kniv, der både kan knuse is, lave alverdens smoothies af både friske og frosne ingredienser, og derudover er den også velegnet til at mikse drinks. Alt sammen på ganske få sekunder.

Effekten på motoren er på 200 W, og det betragtes ikke som den stærkeste motor, men er dog stadig nok til at blende is, frugt og grøntsager på ganske kort tid. OBH 6620 Smoothie Twister er udstyret med en kniv i rustfrit stål, og det er denne, der effektivt dissekerer de forskellige typer ingredienser.

OBH 6620 Smoothie Twister har et enkelt hastighedstrin, og den vil ved en kortvarig tryk blende smoothien. Man fylder blot ingredienserne i en af de to medfølgende beholdere på 600 milliliter, skruer kniven på og vender den nedad i maskinen, holder beholderen med et let tryk, og efter få sekunder har man en færdig smoothie.

Derefter kan man skrue låget med drikketuden på flasken og nyde smoothien direkte fra flasken, som smoothien er blendet i enten på farten eller hjemme. Låget gør også, at man kan opbevare flasken i køleskabet indtil, at man skal nyde den.

En anden fordel ved denne smoothie blender er, at den har aftagelige knive, hvilket gør rengøring nemm og det er hurtigt overstået, da både knive, beholdere og låget med drikketuden tåler opvaskemaskine. Derudover er de to medfølgende beholdere BPA-frie.

 

 

KitchenAid 5080ECA


Med denne model er der tale om en regulær luksusblender. KitchenAid er generelt kendt for luksus, og dette er ingen undtagelse med denne blender.

Den ligner måske mest af alt en kaffemaskine, men ikke desto mindre er der altså tale om en kraftfuld smoothie blender på hele 1300 W.

Video Anmeldelse af KitchenAid

Gode ting ved KitchenAid

 • Hele 7 års garanti
 • Yderest kraftfuld model med en effekt på 1300 W
 • Fire forskellige programmer at vælge i mellem
 • Intelli-Speed-System der sikrer den bedst mulige hastighed
 • Tåler opvaskemaskine
 • Kande med en kapacitet på 1,75 liter
 • BPA-fri

Om KitchenAid 5080ECA

Modellen er let at bruge, man tilføjer blot ingredienserne i toppen gennem tragten og vælger derefter mellem fire forskellige programmer. Maskinens alsidighed er høj, da den udover smoothies kan bruges til at lave juice, milkshakes, diverse saucer og suppe.

Derudover kan den også bruges til at knuse is. Tragten gør, at man under brug, mens maskinen kører, kan tilføje ingredienser hen af vejen. Motoren kan klare selv meget hårde tilføjelser og ingredienser generelt.

Bruges den til at lave en smoothie, vil resultatet blive lækkert og cremet uden sten og skind fra frugterne.

Kanden har en kapacitet på 1,75 liter og er fri for BPA. Den er let at rengøre, da alle delene tåler opvaskemaskine.

Den er udstyret med en magnetisk låsefunktion kaldet MagnaLock, der gør, at kanden hverken ryster eller kan vælte under brug. Ydermere har den det smarte Intelli-Speed-System, hvormed hastighed automatisk justeres.

Man kan dog også vælge at justere hastigheden manuelt, hvis man foretrækker dette.

Som en bonus får man, ved at investere i en KitchenAid 5080ECA, hele 7 års garanti.

 

Electrolux ESB2500 Sportsblender

Electrolux ESB2500 Sportsblender er et godt valg, da man her får en blender af god kvalitet, som samtidig er prisvenlig.

Den kan derfor være et godt valg, hvis ikke man vil ud og investere flere penge, men blot er på jagt efter en billig model.

Den kan derudover være et godt første valg, da den er en simpel smoothie blender uden en masse funktioner, man skal sætte sig ind i.

Video Anmeldelse af Electrolux ESB2500

Gode ting ved Electrolux ESB2500

 • En prisvenlig smoothie blender
 • Velegnet til at tage smoothien med på farten, da den laves direkte i beholderen
 • To medfølgende beholdere på 600 ml hver
 • Sugekopper sikrer stabilitet, så den står fast på bordet
 • BPA-fri, optager ikke smag eller lugt fra smoothien
 • Nem rengøring, da knivene kan aftages

Om Electrolux ESB2500 Sportsblender

Electrolux ESB2500 Sportsblender er en tynd og høj model med en enkelt knap foran, hvorpå man både tænder og slukker maskinen. Dens motor har kun en effekt på 300 W, hvilket ikke er den kraftigste, den kan dog alligevel let blende både grøntsager og frugt.

Modellen er skabt til smoothies, man nemt kan tage med på farten, da man blender smoothien direkte i én af de to medfølgende beholdere på 600 ml. Hertil medfølger to låg, så man nemt kan have den med uden at spilde.

Man fylder blot ingredienserne i beholderen, trykker på knappen og kan derefter udskifte kniven med låget.

Mens man blender, kan man benytte maskinens plus-funktion, hvormed man kan få øget kontrol. Som en sikkerhed kan modellen ikke starte, før denne er korrekt monteret.

Derudover er der sugekopper i bunden af maskinen for at sikre, at maskinen står stabilt på bordet, mens den kører.

De to medfølgende beholdere er BPA-fire og vil hverken optage smag eller lugt fra ingredienserne. Knivene i mikseren kan ydermere aftages, så de er nemme at rengøre, og de er derudover produceret i rustfrit stål.

 

Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender

Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender er en såkaldt “bullet” blender, som er formet som en patron.

Denne model fremhæves som værende en særdeles god blender og et godt valg for forbrugeren, der gerne vil have smoothien med på farten.

Den hedder netop Mix & Go, da dette er det primære formål med blenderen.

Video Anmeldelse af Russell Hobbs

Gode ting ved Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender

 • Basis-model uden en masse funktioner
 • God til bløde frugter
 • To to-go-beholdere medfølger med tilhørende låg
 • Medfølgende Cool Tubes, der kan holde smoothien kold
 • Let at rengøre

Om Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender

Den er brugervenlig, da processen er enkel. Man tilføjer blot ingredienserne, sætter låget på og blender. Efter kort tid er smoothien drikkeklar og kan snuppes med på farten.

Der medfølger to beholdere til at tage med, med tilhørende låg, der sikrer mod spild. Begge beholdere kan rumme 600 ml.

Derudover medfølger Cool Tubes, man kan bruge, hvis man ønsker smoothies helt kolde. Disse bør fyldes med vand dagen inden, at man skal bruge dem og derefter fryses ned.

Når man skal afsted med smoothien, sættes de sammen med beholderen, også kan drikken holdes kold længe.

Ifølge eksperterne betragtes Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender som en basis-blender, der ikke har en masse funktioner. Den er dog særligt velegnet til smoothies lavet på bløde frugter.

Den er ellers let at bruge, da det kun tager omkring 30 sekunder at lave en smoothie baseret på bløde frugter. Modellen kan godt få lidt problemer ved hårde og større ingredienser.

Udover smoothies kan blenderen også bruges til at lave eksempelvis supper, protein shakes og cocktails. Man opnår dog overordnet størst succes ved bløde ingredienser.

På prisskalaen ligger Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender i den billige ende. Dette skyldes, at den ikke har mange funktioner. Til gengæld er den god til smoothies og kvaliteten heraf fejler ingenting.

Som en bonus er modellen ydermere skabt til ikke at skulle svine, og den er derudover meget let at gøre rent. Som en sidebemærkning roses modellen af eksperterne for at være flot med dens strømlinet design.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Electrolux Mix & Go sportsblender ESB2630 

Denne blender er det oplagte valg til dig, der elsker at have en nylavet smoothie med på farten. Alt du skal gøre er blot at fylde ingredienserne i, blende, og så er du klar til at tage af sted.  Nemt og hurtigt – og så behøver man først vaske op, når man kommer hjem med en tømt beholder.

Gode ting ved Electrolux Mix & Go sportsblender ESB2630

 • Pulsfunktion
 • PBA-fri plastbeholder
 • ”Mix & Go” funktion

Mere om Electrolux Mix & Go sportsblender ESB2630

I denne ”Mix & Go” blender fra Electrolux får man en fiks blender, der er nem at bruge og smart til lave smoothies til at tage med.

Beholderen, der er udformet som en drikkedunk, gør denne blender til den oplagte mulighed til dig, der ønsker at tage din smoothie med dig på vej til træningscenteret eller arbejdet. Med Electrolux Mix & Go sportsblender ESB2630 sparer man besværet med at skulle fylde flere beholdere.

Den medfølgende beholder kan indeholde 600 ml og har derfor en god størrelse til en smoothie på farten. Beholderen er lavet af BPA-fri plastik og designet til ikke at absorbere farve eller lugt. Flaskerne kan desuden komme i opvaskemaskinen.

Blenderen har pulsfunktion, hvilket gør den let at betjene. Samtidigt kan du nemt regulere, at din smoothie får lige den konsistens, du godt kan lide.

Med sit enkle design kan Electrolux Mix & Go sportsblender ESB2630 stå fremme på køkkenbordet, så den er klar til brug til enhver lejlighed.

 

 

Kend forskellen: Blender, smoothie blender og juicer

Måske du også synes, at det er svært at finde rundt i markedet at blendere. Det følgende vil være en guide, hvormed man kan finde ud af forskellene på blendere, smoothie blendere samt juicere. Herudover vil der gennemgås fordele samt ulemper ved de forskellige.

Almindelig blender

Nedenfor gennemgås den almindelige blenders fordele og ulemper.

Fordele ved den almindelige blender:

En stor fordel ved en almindelig blender er, at den er så alsidig. Dette betyder, at man kan lave mange typer af forskellige konsistenser. Det gælder både smoothies, cocktails, supper, saucer og is.

Derudover har de fleste almindelige blendere mulighed for at hakke, purere samt knuse is og har derudover varmeelementer til suppe.

Ulemper ved den almindelige blender:

En ulempe ved at vælge en almindelig blender er, at den ikke er specialiseret i at lave smoothies. Filtre og sier vil derfor ofte ikke være ligeså gode til at sortere kerner, skind og frugtkød fra, hvilket kan gøre smoothien både tyk og bitter.

Altså opnår man ikke en så cremet og blød en smoothie, som man kan gøre ved en smoothie blender, der er beregnet til formålet.

smoothie

Smoothie blender

Nedenfor gennemgås smoothie blenderens fordele og ulemper.

Fordele ved smoothie blenderen:

En smoothies blender vil for mange minde om en almindelig blender, den er dog ofte udstyret med en tud, der gør, at man kan hælde smoothien direkte over i en drikkebeholder.

Samtidig kan man få muligheder, der ikke fylder lige så meget på køkkenbordet eller når den opbevares i skabet.

Derudover er smoothie blenderen gode til at blende skind, sten og frugtkød, hvormed man opnår en lækker og cremet konsistens.

En fordel er også, at smoothien kan blendes direkte i beholderen, man drikker af, hvormed man dermed kan spare både tid og opvask. Derudover er de velegnet til at mikse drinks i.

Ulemper ved smoothie blenderen:

En ulempe kan være, at de kan være svære at gøre rent, hvis ikke de må komme i opvaskemaskinen. Derudover er udvalget ikke så stort, og modellerne er ikke altid ligeså alsidige, som de er ved den almindelig blender.

Juicer

Nedenfor gennemgås juicerens fordele og ulemper.

Fordele ved en juicer:

En stor fordel ved en juicer er, at det er en god måde at drikke sin grøntsager på og dermed en god måde at få mere frugt og grønt. En juicer er isæt god til hårde grøntsager.

De er hurtige samt gode til at bevare et højt antal vitaminer, hvor nærmest alt frugtkød frasortes, hvormed drikken bliver lind og klar. Der er ydermere mange modeller på markedet at vælge i mellem.

Ulemper ved en juicer:

En juicer er ikke så god til at lave smoothies. Den kræver derudover ofte også meget rengøring og kan være ret dyr i brug, da den bruger ret store mængder frugt og grønt til en forholdsvis lille mængde juice.

Se eventuelt vores andre test-guides om f.eks. stavblendere, kokkeknive, kaffemaskiner og el kedeler her!

Værd at vide om Smoothie blendere

 • Du kan blende stort set hvad du har lyst til. Dog skal man sørge for at man håndtere fødevarerne korrekt. Når du skal fylde din blender med madvarer, så sørg for der ikke er for meget vækse i.
  Når du har blendet dine ingredienser, så husk at vaske blenderen med det samme

Guide: Sådan får du dine vitaminer samt mineraler gennem din smoothie

At lave en smoothie er en god måde at få sine frugter og grøntsager på. Der er rigtig mange, som synes, at det kan være svært at nå og spise 600 gram frugt og grønt hver dag. Derfor er det en god ide at indtage en del af den anbefalede mængde gennem sine smoothies.

Derudover kan smoothien være en nem måde at erstatte et morgenmåltid, frokost eller mellemmåltider. Jo friskere ingredienserne er, jo flere vitaminer og mineraler indeholder de.

Nedenfor kan du læse om de forskellige vitaminer samt mineraler, og derunder hvilke frugter og grøntsager samt andre fødevarer der er kilder til de forskellige typer vitaminer og mineraler.

Hvert enkelt vitamin eller mineral bliver gennemgået med tilhørende anbefalede ingredienser til brug i smoothies.

A-vitamin

A-vitaminet er gavnlig for flere af kroppens funktioner. Derudover er det godt til at styrke immunforsvaret og er særlig gavnligt for øjne, nethinde, negle og hår. Derudover er det vigtigt, at man som gravid får godt med A-vitamin, da det er med til at hjælpe fosterets udvikling.

Med disse ingredienser kan du få A-vitamin i din smoothie:

 • Spinat
 • Gulerod
 • Broccoli
 • Tomat
 • Kål

B-vitamin

Man kan ikke blot skære B-vitamin over med en kam, da der findes en masse forskellige former for B-vitamin. Der er både tale om B1, B2, B3, B6, B8, B9 samt B12. Det er vigtigt, at man får nok B-vitamin, da det gavner både hjerne, hjerte, muskler, sit syn, blodsukker, energiomdannelse og meget mere.

Med disse ingredienser kan du få B-vitamin i din smoothie:

 • Alverdens nødder
 • Forskellige mælkeprodukter
 • Bælgfrugter
 • Grønkål
 • Forskellige bønner (De grønne bønner skal altid koges, da de ukogte kan være giftige)

C-vitamin

C-vitamin er kendt for at kunne styrke kroppens immunforsvar og dermed beskytte mod forskellige virusser og bakterier. Derudover hjælper C-vitamin til at regulere kolesterolniveauet og bidrager til at bevare stykren i blodåre samt hjerte.

Med disse ingredienser kan du få C-vitamin i din smoothie:

 • Forskellige citrusfrugter, eksempelvis appelsin og citron
 • Alverdens bær
 • Tomat
 • Blomkål
 • Peberfrugter

smoothie

D-vitamin

D-vitamin er særligt gavnligt for skelettet i kroppen. Dette skyldes, at D-vitamin er med til at sørge for knogler og tænders styrke. D-vitaminet kan både optages gennem solens stråler og en række forskellige fødevarer såsom kød, æg og fed fisk

Med disse ingredienser kan du få D-vitamin i din smoothie:

 • Mælkeprodukter med højt fedtindhold
 • Avokado

E-vitamin

Det er vigtigt at få E-vitamin for kroppens hjerte og kredsløb. E-vitamin beskytter kroppens celler mod at blive nedbrudt og hjælper derudover med dannelse af blodkar. Ydermere beskytter det mod åreforkalkning samt blodpropper.

Med disse ingredienser kan du få E-vitamin i din smoothie:

 • Nødder herunder særligt mandler
 • Kål
 • Forskellige mælkeprodukter

K-vitamin

K-vitamin har særligt betydning for blodet og dets evne til at størkne, derudover er det vigtigt i dannelsen af vigtige proteiner.

Med disse ingredienser kan du få K-vitamin i din smoothie:

 • Avokado
 • Forskellige mælkeprodukter
 • Kål
 • Broccoli
 • Vindruer
 • Spinat

Calcium (kalk)

Calcium og herunder kalk er vigtigt for opbygning og vedligeholdelse af knogler lige såvel som D-vitaminet. Det er vigtigt at få calcium nok, da mangel på calcium i de værste tilfælde kan føre til tilfælde af knogleskørhed.

Med disse ingredienser kan du få Calcium i din smoothie:

 • Mælkeprodukter indeholder meget calcium og er den absolutte største kilde til calcium
 • Spinat
 • Grønkål
 • Nødder

Jern

Jern er endnu en af de vigtige mineraler for kroppen. Det har stor betydning for blodet, da det hjælper de røde blodlegemer til at transportere ilt rundt i kroppen gennem blodet.

Med disse ingredienser kan du få jern i din smoothie:

 • Broccoli
 • Blomkål
 • Forskellige bønner (De grønne bønner skal altid koges, da de ukogte kan være giftige)

Magnesium

Magnesium bidrager til at bevare hormonbalancen i kroppen og derudover også nervecellernes funktion. Derudover kan magnesium hjælpe til bedre søvn, hvis man eksempelvis har problemer med at falde i søvn om aftenen.

Med disse ingredienser kan du få magnesium i din smoothie:

 • Broccoli
 • Avokado
 • Spinat

Der er altså god mulighed for at få en masse vitaminer og mineraler gennem sine smoothies. Der er af denne grund også god mulighed for at få en masse forskellige vitaminer, hvis man dagligt for en smoothie, men varierer indholdet fra dag til dag.

Det kan være en god ide at få et sundhedstjek, hvis man har mistanke om eventuel vitaminmangel. Finder man da ud af, at man mangler en bestemt vitamintype, kan man ovenfor se hvilke ingredienser, der er særligt velegnet for dig at bruge i smoothien.

Du er gennem ovenstående blevet klogere på; de forskellige smoothie blendere, som du kan finde på markedet netop nu, herunder de forskellige smoothie blenderes egenskaber og gode grunde til samt fordele ved at vælge hver enkel smoothie blender.

Derudover er der blevet gennemgået forskellene på de almindelige blendere, smoothie blendere samt juicer, herunder både fordele og ulemper ved at vælge hver enkel type maskine.

Dernæst er 10 forskellige gode bud på lækre smoothies, som du nemt og hurtigt kan lave med din smoothie blender, blevet gennemgået.

Her er der noget til en hver smag og forskellige bud på muligheder med forskellige ingredienser. Sidst men ikke mindst er forskellige vitaminer og mineraler blevet gennemgået, hvor det er blevet bevisliggjort, hvilke fødevarer hvorigennem man kan optage de forskellige vitaminer og mineraler.

Hvis du gerne vil leve sundere, så kan du også være interesseret i vores test-guides om løbeure eller yogamåtter, som du finder her.

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Smoothie blender test 2020 – Find de bedste smoothie blendere – Testvinder guide

Læs også: Test af de 5 bedste stegepander

Læs også: Test af de 10 bedste ismaskiner

 

FAQ

Hvilken slags blender er den bedste til prisen?
Hvis du søger en god og effektiv blender, som ikke skal koste alt for meget, så kan det være en fordel at købe en smoothie blender. Smoothie blendere er ofte mindre end almindelige blendere, men til gengæld koster de heller ikke nært så meget, selvom de sagtens kan være kraftfulde.
Hvordan vælger jeg en god blender?
Når du skal vælge en blender, bør du gå efter en model, som er kraftfuld nok til at udføre de opgaver, som du skal bruge den til. Det er ikke alle blendere, som er lige stærke, hvormed det kan være en fordel at vælge en model, som bruger flere watt.
Er det pengene værd at købe en dyr blender?
En god kvalitet og en høj pris går ofte hånd i hånd, hvormed det kan være pengene værd at købe en dyr blender, hvis den skal være i en rigtig god kvalitet. Dog kan du også sagtens finde billigere modeller, som indeholder nogle gode og praktiske egenskaber.
Hvor mange penge bør jeg bruge på en blender?
Der findes ikke et bestemt beløb på, hvor mange penge du bør bruge på en blender. I stedet bør du vælge en blender ud fra, hvilken model der passer bedst til dine behov, såvel som hvilken model der matcher det budget, som du har bestemt dig for at bruge.

 

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Smoothie blender: De bedste i test

 • Magic Bullet
 • OBH 6620 Smoothie Twister
 • Bosch VitaStyle MMBM7G2M
 • Magimix Le Blender
 • Sage by Heston Blumenthal the Boss To Go
 • KitchenAid 5080ECA
 • Electrolux ESB2500 Sportsblender
 • Russell Hobbs Mix & Go Cool Personal Blender
 • NutriBullet Pro 900w blender
 • Bosch MMBM7G2M Blender

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme