SodaStream test – De 6 bedste modeller

SodaStream test
Udgivet 15.10.2018|Senest redigeret 18.03.2019

For at gøre det nemmere for dig, i jagten på den perfekte SodaStream maskine, har vi i denne artikel samlet de bedste modeller på markedet. Modellerne er alle sammen blevet testet og vurderet af eksperter fra forskellige uafhængige forbrugermagasiner.

Denne SodaStream test indeholder: forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af testvindende SodaStream’s fra adskillige tests. Derudover finder du en guide til, hvad der er vigtigt at kigge efter når man køber en SodaStream. Til sidst i artiklen finder du alle de benyttede testkilder, der er blevet brugt.

Vi gør dig opmærksom på, at Forbruger-test.dk ikke selv tester produkter. Vi laver i stedet en samlet oversigt over de produkter, som klarer sig bedst i test. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

En SodaStream i hjemmet kan gøre en hverdag så meget nemmere. Man skal nemlig ikke bekymre sig om at skulle slæbe store tunge flasker med hjem efter en tur i supermarkedet. Hvorefter man skal tilbage med de tomme flasker når de er blevet drukket. Det eneste man skal bekymre sig om, er opfyldning af Kulsyrepatroner.

Først og fremmest sparre man penge ved brug af en SodaStream, da man kun bruger omkring 1,70 kroner per liter, frem for 20 kroner nede i supermarkedet. Meget hurtigt er din SodaStream tjent ind og mange penge spares, de kommende år. Derudover er man også god for miljøet, med alt det plastik man undgår at bruge.

Med en SodaStream ved man også altid, hvad der er i det man drikker, da det er en selv som har lavet det. Dette kan være en stor fordel for blandt andet børnefamilier, hvor man helst vil undgå sukker og andre tilsætnings ingredienser, som man er uvidende om, hvad er for noget.

Sodastream er blot et af de mange produkter, som vi afprøver og skriver om herinde på siden. Intet er for stort eller småt for os, så her kan du finde anmeldelser på alt lige fra løbehjul til WiFi-forstærkere og gaming pc’er.

Vi bringer tests af følgende SodaStream modeller:

SodaStream Spirit – En brugervenlig maskine til gode penge

SodaStream Spirit Denne SodaStream er perfekt til dig, som har brug for en model, der ikke er så dyr, men samtidig giver rigtige gode resultater. Den egner sig specielt godt til nybegyndere.

Detaljer:

 • Flaskesystem: Klik-på
 • Kræver strøm: Ja
 • Flaske: 1 L medfølger (flere str. kan tilkøbes)
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Mål i cm (DxHxB): 18,4 x 42,5 x 13
 • Vægt: 2,5 kg
ForhandlerTotalprisLæs mere
599,00 Læs mere
649,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi SodaStream Spirit

Skal man bytte en SodaStream maskine ud med de daglige køb at danskvand eller andet sodavand i supermarkedet, skal det kunne betale sig at fremstille den selv. Der er nemlig ikke noget ved at drikke slatten danskvand eller sodavand, med en dårlig smag.

SodaStream Spirit bliver af flere eksperter, vurderet til at være god i dens kvalitet. Denne dom er faldet på baggrund af at den, efter et helt døgn, stadig er god i smagen og ikke har mistet sin sprødhed. Derudover bliver den rost for at være ekstremt brugervenlig, da både flasken og gasflasken, begge er nemme at monterer. Her kan alle være med, også nybegyndere.

Hele processen med en SodaStream Spirit er supernem og enkel. Det eneste man skal gøre, er at tappe vand fra hanen ned i flasken, som skal monteres på maskinen. Derudover skal man sikre sig at en gaspatron også er monteret, som selvfølgelig skal skiftes i ny og næ.

Fordelen ved denne model er at det har en rigtig god pris, som gør at den egner sig godt til nybegyndere, som endnu ikke ved, hvor meget den vil blive brugt. Man kan altid gå hen og erstatte den med en dyrere model, hvis det er noget man bliver stor tilhænger af. Ulempen er dog at den fylder en del i køkkenet. Man skal derfor lige sikre sig, at der er plads til den inden man køber den.

Om SodaStream Spirit

SodaStream Spirit er en model som er utrolig brugervenlig, især med dens klik-på system, som er superenkelt. Det eneste man skal gøre, er at klikke flasken på, hvorefter man skubber den ind. Enkelt og nemt. Derudover er gasflasken næsten ligeså nem at montere på maskinen.

Når man køber maskinen, har man mulighed for at købe forskellige størrelses pakker, dog får man som minimum en 1 liters flaske og en kulsyrepatron med i købet. Med det tilbehør, der medfølger, kan man sikre sig en god start, hvor man kan starte med at lave sodavand, ligeså snart man kommer hjem.

Med mål på 18,4 x 42,5 x 13 centimeter, fylder denne SodaStream en smule, og man skal derfor sikre sig at man har plads til den i køkkenet. Dog med dens enkle design og med muligheden for at vælge imellem 3 farver, er den rimelig nem at få til at passe ind i køkkenet.

Testet og vurderet af:

 • Testvinder – TV2.no
 • Topscorer – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön


SodaStream Genesis – med følger 2 SodaStream flasker

SodaStream GenesisSodaStream Genesis er en supergod model til dig, som har brug for at kunne lave hjemmelavet sodavand i hverdagene, til en fornuftig pris i en god kvalitet.

Detaljer:

 • Flaskesystem: Skru-på
 • Kræver strøm: Ja
 • Flaske: 2 x 0,8 L medfølger
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Mål i cm (DxHxB): 29,5 x 36 x 20
 • Vægt: 2,34 kg
ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Læs mere
519,00 Læs mere
549,00 Læs mere
549,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi SodaStream Genesis

Det er simpelthen så nemt med en SodaStream, hvor man hurtigt kan omdanne helt almindeligt postevand til lækker danskvand, med eller uden smag, alt efter hvad man fortrækker. Med denne model får man danskvand i topkvalitet, samtidig med at man har muligheden for at tilsætte en smag, så man får en god hjemmelavet sodavands oplevelse.

Modellen får stor ros for at lave sodavandet i en så god kvalitet at boblerne holder længe. Grunden til at boblerne kan holde så længe som de kan, er på grund af de specielle flasker det bliver lavet i. Flaskerne er nemlig helt tætte, som er det, der gør at, der ikke siver luft ind/ud. På den måde bevare de bruset og den gode smag.

Som de fleste SodaStream maskiner er denne også ekstremt brugervenlig, også når det kommer til rengøring. Genesis får nemlig stor ros for at være nem at rengøre. Rengøring er ikke altid det sjoveste, derfor er det vigtigt at det er nemt, hurtigt, og uden nogen former for besvær.

Fordelen ved Genesis er at den har en supergod pris, samtidig med at den er utrolig brugervenlig. Det skal være nemt og lige til, og det kan man sige at det er med denne model. Ulempen er dog at den fylder en del, og passer derfor ikke ind i hvilket som helst køkken. Har man et lille køkken, handler det om prioriteringer.

Om SodaStream Genesis

Modsætning til de fleste modeller, så får man 2 flasker med når man køber denne SodaStream. 2 flasker er perfekt, hvis man ønsker at lave mere end én slags sodavand. Med to flasker har man mulighed for, både at servere danskvand med og uden smag på samme tid. Flasker noget man oftest kan tilkøbe sin SodaStream, så ønsker man endnu flere end de to, er det intet problem.

Disse flasker får ros for at være sikre og faste, da der skal meget til før de går i stykker. De er nemlig ekstremt slidstærke, så man ikke skal bekymre sig om at de skulle springe, eller gå i stykker på anden måde. Begge flasker kan indeholde op til 0,8 liter, som er det mest normale for modeller som denne.

Med dens kliniske design, passer den godt ind i hvilket som helst køkken. SodaStream Genesis er en smule større end de fleste andre modeller. Den har en vægt på 2,34 kg, som ikke er specielt meget, og derfor gør den nem at flytte rundt på.

Testet og vurderet af:

 • Testvinder – Smartson.se
 • Topscorer – Råd & Rön
 • “Godt køb” – Tænk


SodaStream Jet – Billig SodaStream maskine i god kvalitet

SodaStream JetDenne model er perfekt til dig, som ønske en billig SodaStream maskine med de funktioner, der forventes. Den er god til første gangs brugere.

Detaljer:

 • Flaskesystem: skru-på
 • Kræver strøm: Ja
 • Flaske: 1 L medfølger
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Mål i cm (DxHxB): 20 x 42,7 x 20
 • Vægt: 1,40 kg
ForhandlerTotalprisLæs mere
399,95 Læs mere

Derfor anbefaler vi SodaStream Jet

Med stor ros fra TV2.no, får denne SodaStream hele 5 ud af 6 stjerner. Jet var i testen, oppe imod 4 andre modeller, hvor de alle klarer sig næste lige godt, dog har Jet den fordel at den er superbillig. Trods prisen er den stadig i en superkvalitet, som uden tvivl er en af grundene til at den får den flotte karakter i testen hos TV2.no.

Er man stor forbruger af sodavand, kan denne maskine være en supergod løsning. Der vil både blive sparret på pengene og miljøet ved brug af en SodaStream. Med denne model har man mulighed for at tilsætte mange forskellige smage, som gør det lidt sjovere at drikke vand.

Noget af det vi er vilde med, er at den er ekstremt brugervenlig. Der er ikke noget bedre end elektronik, som er lige til og nemt at bruge. Det gør også at man får meget mere lyst til at bruge den. Derudover tager det ingen tid før man har omdannet almindelig postevand til sodavand.

Fordelen ved denne model er at den er supergod til nybegynder, på grund af dens meget brugervenlige design, samtidig med den billige pris den har. Dog har den, den ulempe, at den ikke er helt lige så effektiv, som de helt dyre, fordi bruset forsvinder lidt efter lidt.

Om SodaStream Jet

Vi ved alle godt, at der er meget sukker i den sodavand man køber i supermarkedet, og faktisk også andre tilsætningsstoffer. Med en SodaStream, kan man være sikker på, hvad der er i ens ”sunde” sodavand. Man kan blandt andet slev vælge, hvordan man vil tilføje smag, enten ved hjælp af de forskellige smage man kan købe til SodaStream, eller på egne kreative måder.

Derudover så spare man også miljøet for en meget masse unødvendig brug af plastik, ved ikke at købe sodavand på flaske, hele tiden. Med SodaStream Jet følger der nemlig en flaske med, som er lavet i en god kvalitet, så den uden problemer kan bruges igen og igen. På den måde sparer man på plastik spild. På en SodaStream kulsyrepatron er der kulsyre nok til lave op til 50-60 liter sodavand.

Denne model vejer kun 1,4 kg, som er utrolig lidt i forhold til de fleste andre modeller, den er derfor nem at flytte rundt på.

Testet og vurderet af:

 • 5 ud af 6 stjerner – TV2.no


SodaStream Power – Eksklusiv SodaStream i smukt design

SodaStream Power Denne fine model er værd at investerer i, hvis man ønsker en SodaStream i fantastisk kvalitet, der giver gode resultater. Det er en model, som giver dig en unik sodavands oplevelse.

Detaljer:

 • Flaskesystem: klik-på
 • Kræver strøm: Ja
 • Flaske: 1 Liter FUSE-flaske
 • Kulsyrepatron: Nej
 • Mål i cm (DxHxB): 30,5 x 45,2 x 15,2
 • Vægt: 3,1kg
ForhandlerTotalprisLæs mere
1.119,00 Læs mere
1.139,00 Læs mere
1.155,00 Læs mere
1.299,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi SodaStream Power

SodaStream Power er blevet testet i flere forskellige forbrugertests, hvor den har fået tildelt topkarakter i dem alle sammen. Man kan vist sige at den lever op til navnet Power, da det er en meget kraftfuld maskine, man altid kan stole på. Det den får allermest ros for er dens mange funktioner, samt dens meget flotte og stilrene design.

SodaStream Power har flere funktioner, som er meget unikt når det kommer til SodaStream. Den har nemlig hele tre forskellige funktioner, hvor man har mulighed for at vælge, hvor boblende man ønsker sin sodavand skal være. Ønsker man ikke, at der skal være specielt mange bobler i sin sodavand, vælger man det laveste niveau, hvorimod ønsker man, at der skal være mange bobler i den, vælger man selvfølgelig det højeste niveau.

Med denne model har man mulighed for at lave sodavand, som kan holde sig i flere dage. SodaStream Power er nemlig så effektiv at, huske man at skrue låget ordentligt på flasken, kan det holde sig i flere dagen, helt uden at miste sin sprøde og boblende tekstur.

Fordelen ved denne model er uden tvivl den effektivitet, som gør at sodavandet kan holde i flere dage efter man har lavet det. Så når man ikke at drikke det hele, kan man rolig gemme det et par dage uden at den bliver ”flad”.  Ulempen er dog at modellen vejer hele 3,1 kg, som er en del mere end de fleste og derfor er den ikke helt så handy, hvis man ønsker at flytte rundt på den hele tiden. Derudover er den også en del dyrere.

Om SodaStream Power

SodaStream Power er en model med et flot design, man ikke behøver at gennem væk når man ikke bruger den. Maskinen i sig selv, fylder ikke meget mere end andre modeller, dog vejer den en hel del mere, som gør at den er egnet til at stå fast, det samme sted.

Da SodaStream Power er en smule dyrere, er den en supergodt køb for dig, som bruger en SodaStream mere eller mindre hverdag. Med dens gode kvalitet, kan man sikre sig en model, som holder i flere år, og hjælper dig til en sundere og mere miljøvenlig livsstil.

Detaljerne på SodaStream Power er diskrete og fine. Den er udstyret med 3 knapper, som bruges til at vælge, hvilket niveau man ønsker at streame på. De er alle markeret med LED-lys, og tydelige dråber, der indikerer niveauerne. Patronen er gemt godt væk for at bevare designet, ligesom at strømtilslutningen også er skjult godt.

Testet og vurderet af:

 • 4 ud af 6 stjerner – TV2.no
 • 5 stjerner – Dagbladet.no
 • 4 ud af 5 stjerner – Trustedreviews.com


SodaStream Source – Effektiv SodaStream i stilrent design

SodaStream SourceDenne SodaStream er perfekt til dig, som stå og mangler en erstatning for de mange flasker danskvand, der bliver skyllet ned hen over ugen. Den giver flotte resultater, med god smag og brus, der holder i flere dage.

Detaljer:

 • Flaskesystem: klik-på
 • Kræver strøm: Ja
 • Flaske: 1 Liter PET-flaske
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Mål i cm (DxHxB): 30 x 43 x 14
 • Vægt: 3,44 kg
ForhandlerTotalprisLæs mere
709,00 Læs mere
749,00 Læs mere
819,00 Læs mere
899,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi SodaStream Source

Først og fremmest kan man ikke lade vær med at ligge mærke til denne models meget flotte og stilrene design, som gør den eksklusiv at se på. Detaljerne er fine og enkle mens den formår at få det hele med.

Modellen får stor ros, fra det amerikanske magasin TheWireCutter.com, for at levere et flot færdigt produkt. De er meget begejstret for dens gode evne til at lave bobler og samtidig levere en god smag i drikken. Den får også flotte ord med på vejen, som at ”den er bedre end alle konkurrenterne”. Magasinet GoodHouseKeeping.com følger i trop og giver også modellen flotte ord med på vejen.

Ligesom SodaStream Power, giver denne model dig også muligheden for at vælge hele tre niveauer, i form af, hvor mange bobler man ønsker sig i sin drik. For at følge med i, hvor meget brus, der er kommet i din drik, er den udstyret med LED-lamper, som indikere, hvor meget brus, der er i drikken.

Fordelen ved denne model er at man nemt og enkelt kan følge med i, hvor meget brus man ønsker i sin drik. Derudover, grundet dens design, behøver man ikke gemme den væk når den ikke er i brug. En ulempe ved denne model er dog at den er en smule tung, med en vægt på 3,44 kg. Derudover mener testpanelener at den larmer en smule.

Om SodaStream Source

Men stor ros for dens brugervenlighed, kan man forvente en maskine, som er nem at bruge, helt uden besvær. Med dens klik-på system, er det supernemt at komme i gang med at lave sin sodavand. Den sørger helt simpelt og enkelt for at flasken er fastgjort maskinen.

Ved køb af SodaStream Source får man en kulsyrepatron med, så man kan komme i gang med det samme. På denne ene kulsyrepatron, er der nok til at lave op til 60 liter vand med brus. Derudover medfølger der også en flaske på 1 liter. Har man brug for flere kan man med fordel købe flere som tilkøb. Det anbefales at man opbevarer sin sodavand i de medfølgende flasker, da de hjælper med at holde på boblerne i vandet.

Testet og vurderet af:

 • 5 stjerner ud af 5 hos britiske Good House Keeping Institute
 • Testvinder – TheWireCutter.com


SodaStream Crystal – Miljørigtig SodaStream i en god kvalitet

SodaStream Crystal Denne model er til dig, som ønsker at være ekstra opmærksom på miljøet. Med SodaStream Crystal er selve sodavandsflasken lavet af glas i stedet for plastik, som er det miljørigtige valg.

Detaljer:

 • Flaskesystem: Indsæt
 • Kræver strøm: Nej
 • Flaske: 0,6 Liter PET-flaske
 • Kulsyrepatron: Ja
 • Mål i cm (DxHxB): 26 x 44 x 16
 • Vægt: 4,25 kg
ForhandlerTotalprisLæs mere
879,00 Læs mere

Derfor anbefaler vi SodaStream Crystal

SodaStream Crystal er en efterfølger fra Penguin SodaStream, som nu gået hen og blevet en af de mest solgte SodaStream´s på markedet. Modsætning til mange af de andre SodaStream modeller er denne designet sådan at man ikke kan se flasken. Designet er derfor smag og behag, dog stadig meget stilren.

SodaStream Crystal er designet således at den ikke skal bruge nogen form for strøm eller batterier for at kunne lave bruset. Man skal blot trykke på en knap. Derudover er den en smule mindre end de andre modeller, som gør at den er nemmere at finde plads til i køkkenet.

Noget af det vi bider mærke i er, at det er en glas flaske, der følger med, frem for en plastic flaske. Det vil sige at denne model, er langt mere miljøvenlig en andre SodaStream maskiner. At den heller ikke har brug for strøm eller batteri, er også med til at gøre den miljørigtig.

Fordelen ved denne model er mange, men der er ingen tvivl om at det er dens miljørigtige design, der er den største fordel. Ulempen ved denne model er dog at man skal prøve sig frem for at ramme den rigtige mængde af brus, da man hverken kan se flasken eller følge med i, hvor mange bobler der er i den via en indikation.

Om SodaStream Crystal

Denne model gør brug af en glasflaske frem for en plastik, som de fleste andre modeller benytter sig af. Med SodaStream Crystal kan man nemt, hurtigt og uden besvær lave sin helt egen danskvand eller sodavand. Alt sammen med store besparelser, da omkostningerne for en SodaStream Crystal er utrolig lave.

Til stor forskel for de fleste modeller, er denne model uden batteri eller strøm. På den måde minimerer man også omkostningerne for produceringen af sine drikke. Det eneste man skal gøre, er at trykke på en kap, så sørge den for at tilsætte boblerne i din flaske med postevand.

Flasken der følger med, har en kapacitet på 0,6 liter. Selve designet på flasken er superfin, og kan tillades at komme med ind på spisebordet.

Testet og vurderet af:

 • 2 stjerner ud af 5 – Kitchengearpros.com
 • 5 stjerner hos TestSieger.de baseret på 682 brugeranmeldelser

Om SodaStream

Ofte bliver SodaStream brugt som en generel betegnelse for sodavandsmaskiner. SodaStream er dog et mærke og ikke et produkt i den forstand. Man kan nemlig få rigtig mange forskellige sodavandsmaskiner, som ikke er fra mærket SodaStream. Dog er det SodaStream, som er det mest kende inden for sodavandsmaskiner, grundet deres gode kvalitet og flotte resultater.

SodaStream blev grundlagt tilbage i 1903, hvor konceptet, om at kunne lave tilberedt vand i hjemmet, blev introduceret. I 1980’erne kom det frem som et brag, da det var der, der for alvor blev drukket meget sodavand og danskvand.

Nu er det igen efter mange år kommet frem, dog lidt med en anden synsvinkel, da det mere og mere handler om at man skal mindske sit plastik forbrug og passe på miljøet. Derudover handler det også i den grad om, at der bliver lagt mere fokus på, at indtaget at sukker skal mindskes.

Der er tydeligvis ingen tvivl om, hvad SodaStream kæmper for. De ønsker at gøre godt for miljøet, samtidig med at de også tænker på menneskets sundhed med deres tilsætnings smage, som indeholder to tredjedele mindre sukker, end almindelig sodavand fra supermarkedet.

I dag har SodaStream hele 2000 ansatte med hovedkvarter i Israel og er verdens største fabrikat og distributør af sodavand- og danskvandmaskiner. På baggrund af statistikker, kan man se at det er SodaStream, der sørger for at 1,5 milliarder liter boblende vand bliver fremstillet i hjemmet over hele verden.

SodaStreams livsanskuelse kaldes SMART, SIMPLE, BUBBLES:

SMART: Det er nemmere og bedre for dig og hele familien og ikke mindst for miljøet, med den mængde plastik man kommer uden om at bruge.

SIMPEL: Det kunne ikke blive nemmere at omdanne helt almindeligt postevand til lækkert boblende danskvand.

BUBBLES: Skal man sætte det op imod færdiglavet købe-sodavand, er der langt mindre sukker i, og man undgår også de mange tilsætningsstoffer. Dog har man stadig lækre sprøde bobler i sin drik, endda med eget valg af mængden af dem.

Ønsker du mere viden om hele SodaStreams historie, kan du læse mere her.


Dette skal man være opmærksom på når man køber en SodaStream

Har man tænkt sig at købe en SodaStream, er der nogle faktorer man lige skal være opmærksom på. Der findes mange forskellige modeller, og da SodaStream er kendt for at være af god kvalitet, som holder længe, er det vigtigt at man køber en model, som passer til ens behov. Derfor har vi lavet en lille guide med de vigtigste faktorer.

Størrelsen: De findes i flere størrelser, dog vil den fylde en smule uanset hvad, da den kræver en vis mængde plads, som minimum. Nogle er større end andre, og har man ikke så meget plads i sit køkken, kan det være en fordel at undersøge størrelsen inden købet. Dog kan det også være ret smart, lige at tjekke dens vægt. Vejer den ikke så meget, kan man nemt gemme den væk, og størrelsen er ikke af lige så stor betydning.

Design: Man kan sige at design og størrelse hænger rimelig meget sammen. Så er det ikke en man har tænkt sig at gemme væk når den ikke bruges, kan det være en fordel at vælge en model af et design, som passer ind i ens køkken. De fleste er dog rimelig simple og stilrene, men de skal selvfølgelig også passe ind i hjemmet.

Budget: Det er ikke for alle at prisen betyder noget, dog kan det stadig være smart at tjekke op på, hvad den koster i forhold til, hvilke funktioner den har. Har man tænk sig at bruge sin SodaStream hver dag, kan det godt betale sig at investerer i en af de dyrere modeller, men har man ikke tænk sig at bruge den så meget, kan man sagtens nøjes med en af de billige modeller.

Kulsyre: Ønsker man selv at kunne styre mængden af bobler i sin sodavand, kan det være en stor fordel at vælge en af de modeller, hvor man kan bestemme, hvor mange bobler der skal være. På den måde får man en sodavand, helt som man selv ønsker det.

Funktioner: Der er forskel på, hvor mange funktioner de forskellige modeller har, nogle har flere end andre. Derfor skal man gøre op med sig selv, hvilke behov man har, inden man fortager sig købet af en SodaStream.


Hvorfor skal jeg eje en SodaStream?

Et forbrug af danskvand eller/og sodavand kan hurtigt gå hen og blive meget dyrt og ikke mindst et meget stort spild af plast. Med en SodaStream vil man være med til at gøre en forskel for miljøet, hvis det går hen og bliver ens fortrukne, når det kommer til soda- og danskvand.

Derudover sikre man sig også en viden om, hvad det er man drikker, da man selv har lavet den fra bunden.  Man kan være sikker på mindre mængder sukker, samt ingen tilsætningsstoffer. En SodaStream egner sig derfor specielt godt til børnefamilier, da den hurtigt kan gå hen og gøre vand en smule mere interessant.

Kan en sodavandmaskine forbedre mit helbred?

Svaret er nej, det kan selve maskinen ikke, men den kan være med til at give dig en sundere livsstil, hvis man bruger den rigtigt. Alt den sodavand man kan købe i supermarkedet, indeholder ofte en masse sukker og tilsætningsstoffer, som på ingen måde er godt for helbredet. Med en SodaStream kan man lave danskvand og sodavand uden tilsat sukker, blot ved brug af frugter eller andet, som kan give det smag.

SodaStream tilbyder slev en række forskellige sirupper med forskellige smage. Ønsker man et sundere valg, har man også en sukkerfri muligheder fra SodaStream.

Hvilken indvirkning har SodaStream på miljøet?

Som nævnt en del gange i denne artikel efterhånden, er en SodaStream en supergod løsning på en lavere plastik forbrug. Man undgår nemlig købet af de mange plastikflasker i supermarkedet. Plastik er et stort problem i verden, som kun breder sig hver dag. Havene bliver fyldt med plastik, som livet i havet lider af at svømmer rundt i alt den plastik.

Når man køber en SodaStream, får man i de fleste tilfælde en CO2 flaske med til at producere boblerne i sodavanden. Sådan en flaske kan lave mellem 60-130 liters danskvand eller sodavand, alt afhængig af flaskens størrelse. På den måde sparer man rigtig mange penge.

Derudover har SodaStream sørget for at de tomme CO2 flasker bliver genbrugt, så der ikke sker materialespild.


Testkilder

Råd & Rön (21. juni 2017)

Det svenske testmagasin har i 2017, lavet en test af hele 9 forskellige sodavandsmaskiner. De fleste af modellerne er fra producenten SodaStream, dog er der også andre mærker med i testen.

De forskellige modeller er blevet testet og vurderet på baggrund af nedenstående kriterier:

 • Gasffektivitet 50 %
 • Brugervenlighed 40 %
 • Støjniveau 5 %
 • Kvalitetsindtryk 5 %

Mange af modellerne klarer sig superfint i denne test. Af de som ligger i toppen er det både dyre og billige modeller, og derfor vurderes det at ikke altid, pris og kvalitet hænger sammen.

Hele testen kan læses mod betalt medlemskab hos Råd & Rön.

Tænk (14. august 2017)

Det danske forbrugerråd Tænk har igen være i gang og lavet en test af 9 forskellige sodavandsmaskiner. Det er primært SodaStream, som deltager i testen, dog er der også modeller fra andre producenter, som er med i testen.

De forskellige modeller er alle blevet testet og vurderet ud for en række kriterier:

 • Gaseffektivitet 50 %
 • Brugervenlighed 40 %
 • Støj 5 %
 • Kvalitetsindtryk 5 %

De fleste modeller i testen klarer sig godt, og får gode resultater. Ligesom i Råd & Rön testen, er der stor forskel på priserne på dem, som klarer sig bedst. Man kan derfor konstatere at det ikke er pris, som afgør kvaliteten af produktet.

Man kan læse hele testen mod betal medlemskab hos Tænk.

Smartson.se (April 2011)

Den svenske test side Smartson.se, som tester forskellige forbrugerprodukter. Her har forbruger også selv mulighed for at teste og vurdere forskellige produkter.

I testen er der blevet testet 7 forskellige sodavandsmaskiner, hvor der er blevet lagt fokus på deres sikkerhed, selve flasken og de færdige resultater.

I testen er det SodaStream Genesis, der løber med titlen som ”bedst i test”.

Hele testen kan læses gratis hos Smartson.

Trustedreviews.com (Januar 2017)

Dagligt bringer denne siden tests og anmeldelser af forskellige produkter. Det er eksperter, som sidder og vurdere produkterne.

I denne teste er der blevet testet 7 forskellige sodavandsmaskiner. I testen bliver der taget stilling til modellernes fordele og ulemper.

Hele testen kan læses gratis hos Trustedteviews.

TV2 Norge (April 2017)

TV2 Norge, som er en af Norges største aviser, der hver dag bringer nyheder og andet, som er forbruger relateret.

I denne test har de testet forskellige sodavandsmaskiner. De fleste af modellerne er fra producenten SodaStream, dog er der to, som er fra anden producent. I testen bliver der testet 5 forskellige modeller.

Hele testen kan læses gratis hos TV2 Norge.

Dagbladet.no (August 2016)

Dagbladet er også en af de største aviser i Norge, hvor dens online site har over 1,7 millioner besøgende om ugen.

Denne test er en smule anderledes end de andre tests, da testen er gået ud på at finde, hvilken danskvand, der er den bedste. Her er en danskvand produceret af en SodaStream også med i testen.

Hele testen kan læses gratis hos Dagbladet.

GoodHouseKeeping.com (April 2015)

Det britiske magasin er en side, som hjælper med at løse forbrugernes daglige udfordringer. Man kan finde alt inde på denne hjemmeside, hvad der kan gøre hverdagen nemmere.

Derudover laver de også tests af forskellige produkter, hvor de her har lavet en test af SodaStream Source. Her har de opdelt fordele og ulemper ved produktet for at få en mere overskueligt overblik over modellen.

Hele testen kan læses gratis hos GoodHouseKeeping.

Kitchengearpros.com (2018)

På denne side kan man finde gode råd og hjælp til diverse køkkenudstyr og tilbehør. Man kan her finde alt fra guides til gode råd og tests af forskellige produkter.

De har her lavet en test af forskellige sodavandsmaskiner, hvor SodaStream Crystal er en af de testede produkter. Der er blevet opsat fordele og ulemper ved alle produkterne, så man nemt og enkelt kan danne sig et overblik over om produktet levet op til ens krav og behov.

Hele testen kan læses gratis hos Kitchengearpros.

TestSieger.de

Den tyske side leverer dagligt tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. Man kan finde over 400.000 forskellige anmeldelser og tests, alt fra tablets til køkkenudstyr, man kan finde alt.

Som et stort plus, har man også mulighed, som forbruger, at komme med anmeldelser af produkterne selv, hvis man selv har produktet og ønsker at dele vurderinger af produktet. Her har forbruger anmeldt SodaStream Crystal.

Hele testen kan læses gratis hos TestSieger.

TheWireCutter.com (August 2017)

Denne amerikanske side levere guides og anmeldelser af forskellige produkter og gadgets til alle dem, som gerne hurtigt og nemt vil finde det produkt de har behov for, i den rette kvalitet. På den måde hjælper de med at spare tid.

Man finder alt inde på TheWireCutter.com, de har alt fra fjernsyn til sodavandsmaskiner. I denne artikel er det modellen SodaStream Source, som er blevet testet og vurderet.

Hele testen kan læses gratis hos TheWireCutter.

SodaStream test

forbruger-test.dk

4.62 13
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Simon Lundgaard

Simon har en bachelor inde for netværksteknologi og IT, hvor han har dannet sig en grundig viden inde for det område. Simon har de sidste 12 år arbejdet med opsætning og vedligeholdelse af hjemmesider. Han har primært sørget for at strukturerer de forskellige hjemmesider, så de er så brugervenlige som muligt.