De 6 bedste sodastream: Test- og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 01.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

En SodaStream i hjemmet kan gøre en hverdag så meget nemmere. Man skal nemlig ikke bekymre sig om at skulle slæbe store tunge flasker med hjem efter en tur i supermarkedet.

Hvorefter man skal tilbage med de tomme flasker når de er blevet drukket. Det eneste man skal bekymre sig om, er opfyldning af Kulsyrepatroner.

SodaStream test

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

For at gøre det nemmere for dig, i jagten på den perfekte SodaStream maskine, har vi i denne artikel samlet de bedste modeller på markedet.

Modellerne er alle sammen blevet testet og vurderet af eksperter fra forskellige uafhængige forbrugermagasiner.

SodaStream test

forbruger-test.dk

4.62 13

Sodastream Spirit

 

Forbrugertest, Sodastream spirit

Skal man bytte en SodaStream maskine ud med de daglige køb at danskvand eller andet sodavand i supermarkedet, skal det kunne betale sig at fremstille den selv.

Der er nemlig ikke noget ved at drikke slatten danskvand eller sodavand, med en dårlig smag.

SodaStream Spirit bliver af flere eksperter, vurderet til at være god i dens kvalitet. Denne dom er faldet på baggrund af at den, efter et helt døgn, stadig er god i smagen og ikke har mistet sin sprødhed.

Videoanmeldelse af Sodastream Spirit

Gode ting ved Sodastream Spirit

 • Skru-på flaskesystem
 • Store flaske medfølger
 • Med kulsyrepatroner
 • Vejer kun 2,34kg
 • God pris

Mere information om Sodastream Spirit

Derudover bliver den rost for at være ekstremt brugervenlig, da både flasken og gasflasken, begge er nemme at monterer. Her kan alle være med, også nybegyndere.

Hele processen med en SodaStream Spirit er supernem og enkel. Det eneste man skal gøre, er at tappe vand fra hanen ned i flasken, som skal monteres på maskinen.

Derudover skal man sikre sig at en gaspatron også er monteret, som selvfølgelig skal skiftes i ny og næ.

Om SodaStream Spirit

SodaStream Spirit er en model som er utrolig brugervenlig, især med dens klik-på system, som er superenkelt.

Det eneste man skal gøre, er at klikke flasken på, hvorefter man skubber den ind. Enkelt og nemt. Derudover er gasflasken næsten ligeså nem at montere på maskinen.

Når man køber maskinen, har man mulighed for at købe forskellige størrelses pakker, dog får man som minimum en 1 liters flaske og en kulsyrepatron med i købet.

Med det tilbehør, der medfølger, kan man sikre sig en god start, hvor man kan starte med at lave sodavand, ligeså snart man kommer hjem.

Med mål på 18,4 x 42,5 x 13 centimeter, fylder denne SodaStream en smule, og man skal derfor sikre sig at man har plads til den i køkkenet.

Dog med dens enkle design og med muligheden for at vælge imellem 3 farver, er den rimelig nem at få til at passe ind i køkkenet.

Sodastream Genesis

 

Forbrugertest, Sodastream Genesis

SodaStream Genesis er en supergod model til dig, som har brug for at kunne lave hjemmelavet sodavand i hverdagene, til en fornuftig pris i en god kvalitet.

Det er simpelthen så nemt med en SodaStream, hvor man hurtigt kan omdanne helt almindeligt postevand til lækker danskvand, med eller uden smag, alt efter hvad man fortrækker.

Med denne model får man danskvand i topkvalitet, samtidig med at man har muligheden for at tilsætte en smag, så man får en god hjemmelavet sodavands oplevelse.

Videoanmeldelse af Sodastream Genesis

Gode ting ved Sodastream Genesis

 • Flaskesystemet er skru-på
 • 2 x 0,8L flaske medfølger
 • Stor og stabil
 • 2,34kg vægt
 • God pris

Mere information om Sodastream Genesis

Modellen får stor ros for at lave sodavandet i en så god kvalitet at boblerne holder længe. Grunden til at boblerne kan holde så længe som de kan, er på grund af de specielle flasker det bliver lavet i.

Flaskerne er nemlig helt tætte, som er det, der gør at, der ikke siver luft ind/ud. På den måde bevare de bruset og den gode smag.

Som de fleste SodaStream maskiner er denne også ekstremt brugervenlig, også når det kommer til rengøring. Genesis får nemlig stor ros for at være nem at rengøre. Rengøring er ikke altid det sjoveste, derfor er det vigtigt at det er nemt, hurtigt, og uden nogen former for besvær.

Om SodaStream Genesis

Modsætning til de fleste modeller, så får man 2 flasker med når man køber denne SodaStream. 2 flasker er perfekt, hvis man ønsker at lave mere end én slags sodavand.

Med to flasker har man mulighed for, både at servere danskvand med og uden smag på samme tid.

Flasker noget man oftest kan tilkøbe sin SodaStream, så ønsker man endnu flere end de to, er det intet problem.

Disse flasker får ros for at være sikre og faste, da der skal meget til før de går i stykker.

De er nemlig ekstremt slidstærke, så man ikke skal bekymre sig om at de skulle springe, eller gå i stykker på anden måde.

Begge flasker kan indeholde op til 0,8 liter, som er det mest normale for modeller som denne.

Sodastream Jet

 

Forbrugertest, Sodastream jet

Er man stor forbruger af sodavand, kan denne maskine være en supergod løsning. Der vil både blive sparret på pengene og miljøet ved brug af en SodaStream.

Med denne model har man mulighed for at tilsætte mange forskellige smage, som gør det lidt sjovere at drikke vand.

Noget af det vi er vilde med, er at den er ekstremt brugervenlig. Der er ikke noget bedre end elektronik, som er lige til og nemt at bruge.

Videoanmeldelse af Sodastream Jet

Gode ting ved Sodastream Jet

 • Flaskesystemet er skru-på
 • 1L flaske medfølger
 • Mulighed for forskellige smage
 • Lav vægt på 1.40kg
 • Brugervenlig

Mere information om Sodastream Jet

Man får meget lyst til at bruge den på grund af den høje brugervenlighed. Derudover tager det ingen tid før man har omdannet almindelig postevand til sodavand.

Om SodaStream Jet

Vi ved alle godt, at der er meget sukker i den sodavand man køber i supermarkedet, og faktisk også andre tilsætningsstoffer.

Med en SodaStream, kan man være sikker på, hvad der er i ens ”sunde” sodavand.

Man kan blandt andet slev vælge, hvordan man vil tilføje smag, enten ved hjælp af de forskellige smage man kan købe til SodaStream, eller på egne kreative måder.

Derudover så spare man også miljøet for en meget masse unødvendig brug af plastik, ved ikke at købe sodavand på flaske, hele tiden.

Med SodaStream Jet følger der nemlig en flaske med, som er lavet i en god kvalitet, så den uden problemer kan bruges igen og igen.

På den måde sparer man på plastik spild. På en SodaStream kulsyrepatron er der kulsyre nok til lave op til 50-60 liter sodavand.

Denne model vejer kun 1,4 kg, som er utrolig lidt i forhold til de fleste andre modeller, den er derfor nem at flytte rundt på.

Sodastream Power

 

Forbrugertest, Sodastream Power

Denne fine model er værd at investerer i, hvis man ønsker en SodaStream i fantastisk kvalitet, der giver gode resultater. Det er en model, som giver dig en unik sodavands oplevelse.

SodaStream Power er blevet testet i flere forskellige forbrugertests, hvor den har fået tildelt topkarakter i dem alle sammen.

Man kan vist sige at den lever op til navnet Power, da det er en meget kraftfuld maskine, man altid kan stole på.

Det den får allermest ros for er dens mange funktioner, samt dens meget flotte og stilrene design.

Videoanmeldelse af Sodastream Power

Gode ting ved Sodastream Power

 • Flaskesystemet er klik-på
 • 1L FUSE-flaske medfølger
 • Mulighed for forskellige smage
 • Vejer 3,1kg
 • Kræver strøm

Mere information om Sodastream Power

SodaStream Power har flere funktioner, som er meget unikt når det kommer til SodaStream. Den har nemlig hele tre forskellige funktioner, hvor man har mulighed for at vælge, hvor boblende man ønsker sin sodavand skal være.

Ønsker man ikke, at der skal være specielt mange bobler i sin sodavand, vælger man det laveste niveau, hvorimod ønsker man, at der skal være mange bobler i den, vælger man selvfølgelig det højeste niveau.

Med denne model har man mulighed for at lave sodavand, som kan holde sig i flere dage.

SodaStream Power er nemlig så effektiv at, huske man at skrue låget ordentligt på flasken, kan det holde sig i flere dagen, helt uden at miste sin sprøde og boblende tekstur.

Om SodaStream Power

SodaStream Power er en model med et flot design, man ikke behøver at gennem væk når man ikke bruger den.

Maskinen i sig selv, fylder ikke meget mere end andre modeller, dog vejer den en hel del mere, som gør at den er egnet til at stå fast, det samme sted.

Da SodaStream Power er en smule dyrere, er den en supergodt køb for dig, som bruger en SodaStream mere eller mindre hverdag.

Med dens gode kvalitet, kan man sikre sig en model, som holder i flere år, og hjælper dig til en sundere og mere miljøvenlig livsstil.

Detaljerne på SodaStream Power er diskrete og fine. Den er udstyret med 3 knapper, som bruges til at vælge, hvilket niveau man ønsker at streame på.

De er alle markeret med LED-lys, og tydelige dråber, der indikerer niveauerne. Patronen er gemt godt væk for at bevare designet, ligesom at strømtilslutningen også er skjult godt.

Sodastream Source

 

Forbrugertest, Sodastream Source

Denne SodaStream er perfekt til dig, som stå og mangler en erstatning for de mange flasker danskvand, der bliver skyllet ned hen over ugen. Den giver flotte resultater, med god smag og brus, der holder i flere dage.

Først og fremmest kan man ikke lade vær med at ligge mærke til denne models meget flotte og stilrene design, som gør den eksklusiv at se på.

Detaljerne er fine og enkle mens den formår at få det hele med.

Videoanmeldelse af Sodastream Source

Gode ting ved Sodastream Source

 • Flaskesystemet er klik-på
 • 1L PET-flaske medfølger
 • Mulighed for forskellige smage
 • Vejer 3,44kg
 • Kulsyrepatron

Mere information om Sodastream Source

Modellen får stor ros, fra det amerikanske magasin TheWireCutter.com, for at levere et flot færdigt produkt.

De er meget begejstret for dens gode evne til at lave bobler og samtidig levere en god smag i drikken.

Den får også flotte ord med på vejen, som at ”den er bedre end alle konkurrenterne”. Magasinet GoodHouseKeeping.com følger i trop og giver også modellen flotte ord med på vejen.

Ligesom SodaStream Power, giver denne model dig også muligheden for at vælge hele tre niveauer, i form af, hvor mange bobler man ønsker sig i sin drik.

For at følge med i, hvor meget brus, der er kommet i din drik, er den udstyret med LED-lamper, som indikere, hvor meget brus, der er i drikken.

Om SodaStream Source

Men stor ros for dens brugervenlighed, kan man forvente en maskine, som er nem at bruge, helt uden besvær.

Med dens klik-på system, er det supernemt at komme i gang med at lave sin sodavand. Den sørger helt simpelt og enkelt for at flasken er fastgjort maskinen.

Ved køb af SodaStream Source får man en kulsyrepatron med, så man kan komme i gang med det samme. På denne ene kulsyrepatron, er der nok til at lave op til 60 liter vand med brus.

Derudover medfølger der også en flaske på 1 liter. Har man brug for flere kan man med fordel købe flere som tilkøb. Det anbefales at man opbevarer sin sodavand i de medfølgende flasker, da de hjælper med at holde på boblerne i vandet.

Sodastream Crystal

 

Forbrugertest, Sodastream Crystal

Denne model er til dig, som ønsker at være ekstra opmærksom på miljøet. Med SodaStream Crystal er selve sodavandsflasken lavet af glas i stedet for plastik, som er det miljørigtige valg.

SodaStream Crystal er en efterfølger fra Penguin SodaStream, som nu gået hen og blevet en af de mest solgte SodaStream´s på markedet.

Modsætning til mange af de andre SodaStream modeller er denne designet sådan at man ikke kan se flasken. Designet er derfor smag og behag, dog stadig meget stilren.

Videoanmeldelse af Sodastream Crystal

Gode ting ved Sodastream Source

 • Flaskesystemet er indsæt
 • 0.6L PET-flaske medfølger
 • Stilrent design
 • Vejer 4,25kg
 • Kulsyrepatron

Mere information om Sodastream Crystal

SodaStream Crystal er designet således at den ikke skal bruge nogen form for strøm eller batterier for at kunne lave bruset. Man skal blot trykke på en knap.

Derudover er den en smule mindre end de andre modeller, som gør at den er nemmere at finde plads til i køkkenet.

Noget af det vi bider mærke i er, at det er en glas flaske, der følger med, frem for en plastic flaske. Det vil sige at denne model, er langt mere miljøvenlig end andre SodaStream maskiner.

At den heller ikke har brug for strøm eller batteri, er også med til at gøre den miljørigtig.

Om SodaStream Crystal

Denne model gør brug af en glasflaske frem for en plastik, som de fleste andre modeller benytter sig af.

Med SodaStream Crystal kan man nemt, hurtigt og uden besvær lave sin helt egen danskvand eller sodavand. Alt sammen med store besparelser, da omkostningerne for en SodaStream Crystal er utrolig lave.

Til stor forskel for de fleste modeller, er denne model uden batteri eller strøm. På den måde minimerer man også omkostningerne for produceringen af sine drikke.

Det eneste man skal gøre, er at trykke på en kap, så sørge den for at tilsætte boblerne i din flaske med postevand.

Flasken der følger med, har en kapacitet på 0,6 liter. Selve designet på flasken er superfin, og kan tillades at komme med ind på spisebordet.

Værd at vide om sodastream

 • Mange forstår ikke rigtigt hvad meningen med Sodastream er endnu, fordi hvis man gerne vil have dansk vand eller sodavand, så kan man vel bare købe det.
  Det vigtige og essentielle ved sodastream er, at du kan garantere at dit produkt er friskt samt der er en langt større transparenthed om hvad der er i den sodavandskapsel du anvender, end hvad et sodavandsselskab anvender.

Om Sodastream

Ofte bliver SodaStream brugt som en generel betegnelse for sodavandsmaskiner. SodaStream er dog et mærke og ikke et produkt i den forstand.

Man kan nemlig få rigtig mange forskellige sodavandsmaskiner, som ikke er fra mærket SodaStream.

Sodastream er blot et af de mange produkter, som vi afprøver og skriver om herinde på siden. Intet er for stort eller småt for os, så her kan du finde anmeldelser på alt lige fra løbehjul til WiFi-forstærkere og gaming pc’er.

Dog er det SodaStream, som er det mest kende inden for sodavandsmaskiner, grundet deres gode kvalitet og flotte resultater.

 

SodaStream blev grundlagt tilbage i 1903, hvor konceptet, om at kunne lave tilberedt vand i hjemmet, blev introduceret. I 1980’erne kom det frem som et brag, da det var der, der for alvor blev drukket meget sodavand og danskvand.

Nu er det igen efter mange år kommet frem, dog lidt med en anden synsvinkel, da det mere og mere handler om at man skal mindske sit plastik forbrug og passe på miljøet.

Derudover handler det også i den grad om, at der bliver lagt mere fokus på, at indtaget at sukker skal mindskes.

Der er tydeligvis ingen tvivl om, hvad SodaStream kæmper for.

De ønsker at gøre godt for miljøet, samtidig med at de også tænker på menneskets sundhed med deres tilsætnings smage, som indeholder to tredjedele mindre sukker, end almindelig sodavand fra supermarkedet.

I dag har SodaStream hele 2000 ansatte med hovedkvarter i Israel og er verdens største fabrikat og distributør af sodavand- og danskvandmaskiner.

På baggrund af statistikker, kan man se at det er SodaStream, der sørger for at 1,5 milliarder liter boblende vand bliver fremstillet i hjemmet over hele verden.

SodaStreams livsanskuelse kaldes SMART, SIMPLE, BUBBLES:

SMART: Det er nemmere og bedre for dig og hele familien og ikke mindst for miljøet, med den mængde plastik man kommer uden om at bruge.

SIMPEL: Det kunne ikke blive nemmere at omdanne helt almindeligt postevand til lækkert boblende danskvand.

BUBBLES: Skal man sætte det op imod færdiglavet købe-sodavand, er der langt mindre sukker i, og man undgår også de mange tilsætningsstoffer. Dog har man stadig lækre sprøde bobler i sin drik, endda med eget valg af mængden af dem.

Ønsker du mere viden om hele SodaStreams historie, kan du læse mere her.

Hvis du føler at det tager lidt tid før din sodastream færdig, og vil underholde dig selv med noget musik, så kan du her læse vores artikler om in-ear headset og bluetooth højtalere!

Dette skal man være opmærksom på når man køber en Sodastream

Har man tænkt sig at købe en SodaStream, er der nogle faktorer man lige skal være opmærksom på.

Der findes mange forskellige modeller, og da SodaStream er kendt for at være af god kvalitet, som holder længe, er det vigtigt at man køber en model, som passer til ens behov.

Hvis du har lyst til at køle din sodastream flaske ned, efter du har lavet dem, men mangler et godt køleskab, så kan du læse om det her.

Derfor har vi lavet en lille guide med de vigtigste faktorer.

Størrelsen: De findes i flere størrelser, dog vil den fylde en smule uanset hvad, da den kræver en vis mængde plads, som minimum.

Nogle er større end andre, og har man ikke så meget plads i sit køkken, kan det være en fordel at undersøge størrelsen inden købet.

Dog kan det også være ret smart, lige at tjekke dens vægt. Vejer den ikke så meget, kan man nemt gemme den væk, og størrelsen er ikke af lige så stor betydning.

Design: Man kan sige at design og størrelse hænger rimelig meget sammen. Så er det ikke en man har tænkt sig at gemme væk når den ikke bruges, kan det være en fordel at vælge en model af et design, som passer ind i ens køkken.

De fleste er dog rimelig simple og stilrene, men de skal selvfølgelig også passe ind i hjemmet.

Budget: Det er ikke for alle at prisen betyder noget, dog kan det stadig være smart at tjekke op på, hvad den koster i forhold til, hvilke funktioner den har.

Har man tænkt sig at bruge sin SodaStream hver dag, kan det godt betale sig at investerer i en af de dyrere modeller, men har man ikke tænk sig at bruge den så meget, kan man sagtens nøjes med en af de billige modeller.

Kulsyre: Ønsker man selv at kunne styre mængden af bobler i sin sodavand, kan det være en stor fordel at vælge en af de modeller, hvor man kan bestemme, hvor mange bobler der skal være.

På den måde får man en sodavand, helt som man selv ønsker det.

Funktioner: Der er forskel på, hvor mange funktioner de forskellige modeller har, nogle har flere end andre.

Derfor skal man gøre op med sig selv, hvilke behov man har, inden man fortager sig købet af en SodaStream.

Hvorfor skal jeg eje en Sodastream?

Et forbrug af danskvand eller/og sodavand kan hurtigt gå hen og blive meget dyrt og ikke mindst et meget stort spild af plast.

Med en SodaStream vil man være med til at gøre en forskel for miljøet, hvis det går hen og bliver ens fortrukne, når det kommer til soda- og danskvand.

Derudover sikre man sig også en viden om, hvad det er man drikker, da man selv har lavet den fra bunden.

Man kan være sikker på mindre mængder sukker, samt ingen tilsætningsstoffer.

En SodaStream egner sig derfor specielt godt til børnefamilier, da den hurtigt kan gå hen og gøre vand en smule mere interessant.

sodastream

Kan en sodavandmaskine forbedre mit helbred?

Svaret er nej, det kan selve maskinen ikke, men den kan være med til at give dig en sundere livsstil, hvis man bruger den rigtigt.

Alt den sodavand man kan købe i supermarkedet, indeholder ofte en masse sukker og tilsætningsstoffer, som på ingen måde er godt for helbredet.

Med en SodaStream kan man lave danskvand og sodavand uden tilsat sukker, blot ved brug af frugter eller andet, som kan give det smag.

SodaStream tilbyder slev en række forskellige sirupper med forskellige smage. Ønsker man et sundere valg, har man også en sukkerfri muligheder fra SodaStream.

Hvilken indvirkning har SodaStream på miljøet?

Som nævnt en del gange i denne artikel efterhånden, er en SodaStream en supergod løsning på en lavere plastik forbrug.

Man undgår nemlig købet af de mange plastikflasker i supermarkedet. Plastik er et stort problem i verden, som kun breder sig hver dag. Havene bliver fyldt med plastik, som livet i havet lider af at svømmer rundt i alt den plastik.

Når man køber en SodaStream, får man i de fleste tilfælde en CO2 flaske med til at producere boblerne i sodavanden.

Sådan en flaske kan lave mellem 60-130 liters danskvand eller sodavand, alt afhængig af flaskens størrelse. På den måde sparer man rigtig mange penge.

Derudover har SodaStream sørget for at de tomme CO2 flasker bliver genbrugt, så der ikke sker materialespild.

Se også SodaStream Test 2020 – Find de bedste SodaStream maskiner ifølge eksperterne skrevet af forbrugsguiden.dk

Læs også: Test af de 8 bedste Slow Juicere

Anmeldelser af Sodastream

 •                             4,8 (14 anmeldelser)Se anmeldelser
 •                     4,8 (8 anmeldelser)Se anmeldelser

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Sodastream: De bedste i test

 • Sodastream Spirit
 • Sodastream Genesis
 • Sodastream Jet
 • Sodastream Power
 • Sodastream Source
 • Sodastream Crystal

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme