Test-oversigt: 8 sous vide stave og maskiner til gode madoplevelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Test-oversigt: 8 sous vide stave og maskiner til gode madoplevelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Sous vide er for mange i Danmark stadig et ukendt begreb – og med god grund. Det er stadig et forholdsvis nyt koncept, som mange endnu ikke bruger. Dog er det dermed ikke sagt, at det ikke kommer til at ske i fremtiden. Moderne sous vide maskiner har i de seneste år oplevet fremgang, hvilket har gjort, er der hele tiden udvikles nye modeller. 

Der findes altså mange forskellige sous vider maskiner på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge den rigtige for dig. Du får her en gennemgang af markedets bedste sous vide maskiner, så du kan finde den, der passer bedst til dig.

Vores favorit

Anova Precision Cooker
Lager

Anova Precision Cooker

Gå til bedste pris
1.851 Kr. hos KitchenLab
Læs mere
Lager
Anova Precision Cooker Nano
Lager

Anova Precision Cooker Nano

Gå til bedste pris
1.099 Kr. hos happii.dk
Læs mere
Lager
Witt Smart
Lager

Witt Smart

Gå til bedste pris
1.299 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs mere
Lager
Profi Cook PC-SV 1126
Lager

Profi Cook PC-SV 1126

Gå til bedste pris
549 Kr. hos Coop.dk
Læs mere
Lager
Steba SV100 prof
Lager

Steba SV100 prof

Gå til bedste pris
2.655 Kr. hos Homeshop.dk
Læs mere
Lager
Champion CHSV310
Lager

Champion CHSV310

Gå til bedste pris
836 Kr. hos KitchenOne.dk
Læs mere
Lager
Sansaire sous vide
Lager

Sansaire sous vide

Gå til bedste pris
800 Kr. hos Power
Læs mere
Lager
Melissa 16310170
Lager

Melissa 16310170

Gå til bedste pris
669 Kr. hos Frishop.dk
Læs mere
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Hvad skal man overveje, når man køber en sous vide?

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste sous vide stave og maskiner i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

    1
  • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
  • 2
  • Kundernes mening om produktet
  • 3
  • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
  • 4
  • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
  • 5
  • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Anova Precision Cooker - brugervenlig og høj kvalitet

  • Kåret til testvinder hos Good Housekeeping Institute
  • Anbefalet af Businessinsider.com
  • Anbefalet af Engadget.com
  • 9,7/10 stjerner på sousvideguy.com

Hvis du er på udkig efter en anmelderrost sous vide, er Anovas model oplagt. Modellen har både fået gode anmeldelser og bedømmelser på en lang række hjemmesider både nationalt og internationalt. Særligt er køberne glade for den høje kvalitet og gode brugervenlighed.

Dagens bedste priser og tilbud på Anova Precision Cooker:

  • Hurtig opvarmning af vandet til tilberedning
  • Smart of funktionel forbindelse til Wi-Fi
  • Nem at håndtere og effektiv i brug

Anova Precision Cooker vs. markedet

Modellen er i den dyrere prisklasse, men til gengæld får du også både høj kvalitet, flot design og brugbare funktioner. Sammenlignet med andre modeller er den moderne og teknologisk smart, da den har en medfølgende app og mulighed for Wi-Fi tilslutning, som gør madlavningen nem.

Mere om Anova Precision Cooker

SPECIFIKATIONER

  • Temperatur: op til 92 ° C
  • Højde: 32,5 cm
  • Effekt: 1000 watt
  • Materiale: Sort plastik og rustfrit stål
  • Tredjeparts app-kompatibel: Wi-Fi og app tilknyttet

Den varmer vandet op til den ønskede temperatur hurtigt, så du med det samme kan komme i gang med at tilberede din mad. Det særlige ved produktet er Wi-Fi-funktionen.

Apparatet kan kobles op med en app, så du kan styre madlavningen derfra. På den måde kan du ligge på sofaen og se en god film, mens din mad passer sig selv og kan tilpasses og justeres fra mobiltelefonen. 

Det er heller ikke skabspladsen, der bliver et problem, da den ikke fylder mere end en stavblender og derfor nemt kan gemmes inde i skabet eller nede i en skuffe.

Fordele og ulemper ved Anova Precision Cooker

Fordele

  • Wi-Fi- og app-forbindelse til nem styring
  • Hurtig opvarmning af vand til hurtig tilberedning af måltider
  • Kompakt design til pladsbesparende opbevaring
  • Holdbar konstruktion til langvarig ydeevne
  • Positive anmeldelser og vurderinger fra flere kilder

Ulemper

  • Høj pris
  • Begrænset temperaturområde
  • Wi-Fi-forbindelsen kan være upålidelig

Anova Precision Cooker Nano - brugervenlig og nytænkende

  • Testvinder hos Wirecutter
  • Købernes foretrukne valg hos Tomsguide.com
  • Kåret til det ”bedste produkt på budget” hos Digitaltrends.com
  • Anbefalet hos Good Housekeeping Institute
  • 7/10 stjerner på Wired.com

Med Anova Precision Cooker får du en anmelderrost sous vide maskine, som mange købere og brugere har været tilfredse med, hvor kvalitet, brugervenlighed og flot design har været blandt de mest omtalte egenskaber.

Dagens bedste priser og tilbud på Anova Precision Cooker Nano:

  • Bluetooth
  • Svinger temperaturmæssigt maksimalt med 0,1 C
  • Nem og effektiv

Anova Precision Cooker Nano vs. markedet

Teknologien er over gennemsnittet, mens produktet er i den mellemhøje prisklasse, hvor der er masser af værdi for pengene. Apparatet er derfor til dig, der vil have alle funktioner, men til rimelige pengee.

Mere om Anova Precision Cooker Nano

SPECIFIKATIONER

  • Materiale: Plastik
  • Bredde: 5,6 cm
  • Højde: 32,5 cm
  • Vægt: 0,63 kg
  • Temperatur: Mellem 0-92 ° C
  • Effekt: 750 W

Det gode ved modellen er, at den kan tilkobles Anova-appen, som gør, at du kan holde øje med temperaturen på maden (eller tilpasse den), mens du ligger i sengen.

Appen byder ikke bare på et overblik over din igangværende tilberedning, men også et overblik over opskrifter, så du kan blive inspireret. Appen tilkobles maskinen via Bluetooth.

Precision Cooker kan kobles på de gryder eller vandbeholdere, du i forvejen har. På den måde slipper du for at bruge penge på tilbehør og grej, som kun har ét formål.

Maskinen sættes fast på kanten af din gryde eller din vandbeholder, hvorefter du tænder og venter på, at maden er færdig. 

Fordele og ulemper ved Anova Precision Cooker Nano

Fordele

  • Brugervenlig app-kontrol til praktisk temperaturovervågning
  • Stærkt anbefalet af anerkendte kilde
  • Med en overkommelig pris er der garanti for fremragende værdi for pengene
  • Alsidig kompatibilitet med eksisterende krukker eller beholdere
  • Slankt og attraktivt design med holdbar plastkonstruktion

Ulemper

  • Begrænset temperaturområde
  • Afhængighed af Bluetooth-forbindelse
  • Passer muligvis ikke til alle typer potter eller beholdere

Witt Smart - Populær blandt forbrugerne

  • 4,3/5 stjerner på kitchenone.dk

Witt Smart produkt har fået flotte anmeldelser på flere forskellige internationale sider. Noget af det, der særligt bliver fremhævet, er den gode kvalitet, høje effekt samt designet. 

Dagens bedste priser og tilbud på Witt Smart:

  • Nem at bruge
  • Præcis og effektiv
  • Tilhørende app

Mere om Witt Smart

SPECIFIKATIONER

  • Vandtank: 25 liter
  • Vægt: 1,5 kg
  • Effekt: 1000 W
  • Temperatur: 45-90 ° C

Mange tænker, at en sous vide maskine kun kan tilberede kød, men det er ikke korrekt. Du kan også tilberede grøntsager eller eksempelvis æg. 

Med Witt Smart har du kun brug for en gryde eller en skål, som maksimalt er fyldt med 25 liter vand. Herefter tilkobler du apparatet, hvorefter du står med din egen arbejdsplads, hvor du kan tilberede god og mør mad til dig selv eller til familien. 

Temperaturmålingen af vandet er præcis og svinger kun maks. med 1 grad. Derfor har du mulighed for en stabil tilberedning af mad.

Til modellen er der en app, hvorfra du kan styre temperaturen på din igangværende madlavning. Du kan ligeledes justere den, hvis det ønskes. 

Fordele og ulemper ved Witt Smart

Fordele

  • Nem at bruge med app-styring
  • Præcis og effektiv temperaturstyring
  • Materialer af høj kvalitet for holdbarhed
  • Praktiske kontrolmuligheder via app
  • Positive anmeldelser og bedømmelser fra kunder

Ulemper

  • Begrænset tilberedningskapacitet
  • Kræver brug af en separat gryde eller beholder
  • Ikke egnet til madlavning i stor skala

Profi Cook PC-SV 1126 - kompakt sous vide med lavt støjniveau

Profi Cook staven er en standard stav, der kan det mest basale, og som er let at have med at gøre. Modellen ligner mange af de andre, men alligevel kan den overraske med de gode og basale egenskaber, der desuden fås til en lav pris.

Dagens bedste priser og tilbud på Profi Cook PC-SV 1126:

Mere om Profi Cook PC-SV 1126

SPECIFIKATIONER

  • Temperatur: 90 °C
  • Volumen: 15 L
  • Effekt: 800 W

Den har en præcis temperaturnøjagtighed, hvis der ses bort fra den højeste temperatur, hvor der er en smule usikkerhed. Den har ikke nogen kraftig vandcirkulation, men den er til gengæld lydsvag og kan derfor bruges hvor og hvornår, det skal være.

Det er især en fordel i mindre hjem, som ligger tæt op ad hinanden, eller hvis du har små børn i hjemmet, der skal have ro. Profi Cook er kompakt og indeholder de basale funktioner, som du har behov for.

Der kan indstilles præcist via et drejehjul, og så har den en varmekapacitet som de fleste andre stave. Det er ikke den mest avancerede sous vide-maskine, men det er et valg, der kan give høj værdi for pengene. Den er derfor ideel til den gennemsnitlige bruger.

Fordele og ulemper ved Profi Cook PC-SV 1126

Fordele

  • Lavt støjniveau
  • Lav pris
  • Kompakt

Ulemper

  • Ingen trådløs forbindelse eller app

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Profi Cook PC-SV 1126

Steba SV100 prof - hurtig model med enkel betjening

Steba SV100 prof kommer med en cirkulator. Det betyder, at den sænkes ned i vandet, eventuelt i en gryde, hvorefter den inden for kort tid har opvarmet vandet til den ønskede temperatur ved at lave cirkalutioner.

Det er af eksperter blevet vurderet, at det fungerer godt og hurtigt, hvorefter temperaturen efterfølgende holdes på stabilt.

Det sikrer, at dine fødevarer bliver tilberedt ved en ensartet varme, og det er også det, der i sidste ende giver det bedste resultat i forhold til smag.

Dagens bedste priser og tilbud på Steba SV100 prof:

Mere om Steba SV100 prof

SPECIFIKATIONER

  • Effekt: 1500 W
  • Temperatur: 5°C - 99°C
  • Vægt: 2 kg

Steba SV100 er en lidt større sous vide-maskine end andre, og det er fordi, at den kommer med en cirkulator. Derudover vejer den 2 kg, så den er også lidt tungere. At maskinen er så stor og tung betyder, at der skal en stor gryde til – mindst en på 15 centimeter.

Det betyder dog også, at den har stor kapacitet på 30 liter. Der arbejdes kun ved 150 watt, og så bliver der cirkuleret omkring 7,5 liter vand i minuttet.

Maskinen er ikke så prisvenlig. Dog følger prisen med kvaliteten og specifikationerne, og det betyder, at du får god værdi og god kvalitet for de ekstra penge, som den koster.

Letlæseligt display

Modellen er brugervenlig og kommer med en enkel betjening, og det er især en fordel, hvis man endnu ikke ved så meget om sous vide.

Den har et stort oplyst LCD-display, som betyder, at du let får den information, du har behov for.

Det er muligt at indstille temperaturen på mellem 5-99 grader, og du får derfor en alsidig model, der kan tilberede mad på en lang række forskellige grader.

Der medfølger ikke nogen vakuumpakkemaskine med.

Fordele og ulemper ved Steba SV100 prof

Fordele

  • Hurtig model
  • Holder temperaturen stabilt
  • Enkel betjening
  • Brugervenligt display

Ulemper

  • Stort og tungt design (2 kg)
  • Kræver en stor gryde til brug (min. 15 cm).
  • Højere pris sammenlignet med andre modeller

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Steba SV100 prof

Champion CHSV310 - alsidig og støjsvag sous vide

  • Topscorer hos PriceRunner med 4,5/5 stjerner

Leder du efter en alsidig model, som giver dig alle de muligheder, du har behov for i en almindelig hverdag? Så kan Champion CHSV310 være den rette sous vide-maskine for dig og din familie.

 

Dagens bedste priser og tilbud på Champion CHSV310:

Mere om Champion CHSV310

SPECIFIKATIONER

  • Vægt: 1,38 kg
  • Volumen: 15 L
  • Effekt: 800 W
  • Temperatur: 0 - 92 °C

Champion CHSV310 er meget brugervenlig og desuden let at montere og starte op. Det er en sous vide-maskine, som kommer med cirkulation, og der bliver i alt cirkuleret 8,2 liter vand i minuttet med en effekt på 800 watt.

Med så højt et energiforbrug har den en stor kapacitet på op til 15 liter.

Der er tænkt en del på udseendet, hvilket har givet et stilrent design, hvor selve konstruktionen er smart og anvendelig. Det giver et mere æstetisk udtryk i køkkenet, når den er i brug.

Displayet er brugervenligt, idet det er tydeligt, hvad der står på det. Det viser den aktuelle temperatur, og så viser det også hvor lang tid, der er tilbage af den indstillede tid.

Ved siden af displayet er der knapper i rustfrit stål, der lader dig indstille timer og temperatur. Temperaturområdet på maskinen er desuden stort og tæller fra 0-92 grader.

Fordele og ulemper ved Champion CHSV310

Fordele

  • Alsidig
  • Holder temperaturen stabil
  • Støjsvag
  • Flot design

Ulemper

  • Begrænset kapacitet på vandtanken (15 L)
  • Højt strømforbrug (800 W)
  • Måske ikke egnet til større rum.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Champion CHSV310

Sansaire sous vide - sous vide stav til mellemstor familie

Er du på udkig efter en lille og simpel model, som du kan pakke væk, når du ikke bruger den, kan det være, du skal tage et nærmere kig på Sansaire.

Det er en lille, kompakt og praktisk sous vide-maskine, som kan passe ind i ethvert køkken.

Modellen har en cirkulator, som i praksis betyder, at den kan sættes fast til en hvilken som helst gryde.

Dagens bedste priser og tilbud på Sansaire sous vide:

Mere om Sansaire sous vide

SPECIFIKATIONER

  • Temperatur: 0 - 100 °C
  • Volumen: 23 L
  • Vægt: 1,8 kg
  • Effekt: 1100 W

Apparatet er ikke en af de største maskiner på markedet, men den har stadig en kapacitet på op til 23 liter.

Det betyder, at maskinen gør sig godt til en mellemstor familie. Til trods for det professionelle ydre og de gode udtalelser, som maskinen får af eksperter rundt omkring i norden, koster den ikke meget.

Fordele og ulemper ved Sansaire sous vide

Fordele

  • Maskinen holder stabil temperatur
  • Flot design
  • Brugervenligt design

Ulemper

  • Begrænset kapacitet (23 liter)
  • Det relativt høje strømforbrug (1100 W) kan være et problem for nogle.
  • Ikke egnet til store familier eller større forsamlinger.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Sansaire sous vide

Melissa 16310170 - energivenlig sous vide med stor kapacitet

Melissa 16310170 kan gøre kød mørt og saftigt, især hvis du benytter dig af funktionen til langtidstilberedning.

Dagens bedste priser og tilbud på Melissa 16310170:

Mere om Melissa 16310170

SPECIFIKATIONER

  • Temperatur: 45 - 90°C
  • Effekt: 520 W
  • Volumen: 6 L
  • Dimensioner: 43 x 29 x 21 cm

Maskinen er pålidelig, og du får et sikkert resultat, der er præcist, som du ønsker det.

Du skal derfor ikke være bekymret for, om du rammer den rette temperatur – det klarer maskinen for dig.

Modellen er ikke en af de dyreste, og det er bestemt heller ikke den største på markedet.

Modellen indeholder blot 6 liter vand. Det betyder dog ikke, at der ikke er plads til meget mad. Den er oplagt til en familie på mellem 2-4 personer.

Og er du en miljøbevidst forbruger med fokus på energi og CO2, er det relevant at vide, at Melissa 16310170 har et lavt energiforbrug.

Det du skal bruge

Melissa 16310170 er en god basal maskine, der kan det, der er behov for – men heller ikke mere end det. Den indeholder de nødvendige funktioner.

Dog kommer den også med et LCD-temperaturdisplay samt et timerdisplay.

Maskinen er udført i rustfrit stål med en base bestående af plastik, mens gryden også er af stål med en non-stick-belægning. Den er derfor nemt at rengøre.

 

Fordele og ulemper ved Melissa 16310170

Fordele

  • Kapacitet på 6 liter
  • Energivenlig model
  • Opfylder de mest basale behov
  • Brugervenligt display

Ulemper

  • Begrænset vandbeholderkapacitet (6 liter)
  • Højt strømforbrug (520 W)
  • Måske ikke egnet til større rum

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Melissa 16310170

Hvad skal du overveje, før du køber

Kapacitet
Den gennemsnitlige sous vide-maskine har en kapacitet på 10 til 20 liter, mens nogle modeller kan rumme endnu mere. Kapaciteten bestemmer, hvor meget mad du kan tilberede på én gang. De fleste maskiner har forskellige grænser for, hvor meget og lidt vand der kræves, samt hvor højt og lavt vandet skal stå i gryden. Hvis du planlægger at lave mad til store selskaber, har du naturligvis brug for en model med stor kapacitet. Nogle maskiner har en indbygget vandpumpe, der cirkulerer vandet og hjælper med at tilberede maden jævnt.

Temperatur
Normalt er den højeste temperatur i en sous vide omkring 90 °C. Spændet mellem 54°C og 60°C anses for at være den bedste temperatur for de fleste fødevarer. Fjerkræ skal dog tilberedes ved en højere temperatur for at være sikkert at spise. Der er en række forskellige faktorer, der spiller ind, når man skal afgøre den rigtige temperatur for forskellige fødevarer.

Du skal tage hensyn til madens tykkelse, ingredienserne og tilberedningstiden. De fleste sous vide-maskiner har et temperaturområde på mellem 60 og 90°C med en maksimal temperatur på 99°C. Sous vide-tilberedning ved højere temperaturer end dette bør ikke foretages.

Funktioner
De fleste sous vide-maskiner har et display, der viser den aktuelle temperatur og tid samt den indstillede temperatur og tid. Dette giver dig mulighed for nemt at overvåge madens fremskridt. Mange maskiner har også Bluetooth- eller WiFi-tilslutning, hvilket giver dig mulighed for at styre maskinen fra din smartphone eller andre mobile enheder.

En anden vigtig funktion ved sous vide-maskiner er klemmen, som fæstner maskinen på siden af en gryde eller en anden beholder. Klemmen sikrer, at maskinen forbliver sikkert på plads under tilberedningen. Sous vide-modeller med fuldautomatisk tilberedning er lige noget for dig, hvis du er uerfaren, når det kommer til madlavning.

Pris
Sous vide-maskiner med de basale funktioner og middelhøje temperaturer kan fås til 500 kr. De mere avancerede og eksklusive modeller koster omkring 2.000 kr. og opefter. Disse modeller er fremstillet af materialer af bedre kvalitet og har flere og bedre funktioner, er mere effekt, har højere vandgennemstrømning samt meget andet.

Kunde- og ekspertanmeldelser
Det er værd at overveje, hvad tidligere kunder har at sige om de modeller, som du overvejer at købe, og hvor godt de har fungeret for dem. Du kan lære meget mere om et produkt ved at læse kundeanmeldelser, end ved at læse producentens beskrivelse. Kundernes udtalelser fortæller, om modellen er brugervenlig, og om dens funktioner er effektive.

Ekspertanmeldelser analyserer, hvor godt sous vides fungerer under mere ekstreme forhold, sammenligner dem med hinanden og ser, hvordan de står i forhold til forgængerne. Kunde- og ekspertanmeldelser er inkluderet nedenfor for at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

arrow-more

Med en sous vide-maskine går det kort og godt ud på, at du vakuumpakker kød eller grøntsager for herefter at langtidstilberede dem i et vandbad med den rette temperatur i lang tid.

Du starter tilberedningen ved at lade sous vide-teknologien varme vandet i en gryde op. Alt efter hvor stor en gryde og hvor mange liter vand, der er tale om, kan det være forskelligt, hvor længe, der går, før den rette temperatur er nået.

Herefter forbereder du kødet eller grøntsagerne ved eksempelvis at marinere dem og derefter vakuumpakke dem.

Det er vigtigt at vide, at der skelnes mellem et vandkar og en gryde.

En sous vide-maskine, som kommer med et vandbad, bruger et medfølgende vandkar, mens maskiner med cirkulator skal bruge en gryde, som man selv skal anskaffe sig.

Den vakuumpakning, man har pakket sine fødevarer ind i, virker som en slags beskyttelse mod den direkte kontakt med det varme vand, og den sørger desuden derfor også for, at kødet og grøntsagerne bevarer deres naturlige smag og saft, som ikke forsvinder ud i vandet.

Herefter lægges kødet eller grøntsagerne ned i vandkaret eller gryden, hvor det under vand tilberedes i det tidsrum, du angiver. Om du er til kød, fisk eller grønt, er det bare med at kaste sig ud i sous vide.

Dog er det ved de større udskæringer, at sous vide-metoden kommer til sin ret og viser sine største fordele. Normalt kan store udskæringer blive en smule seje og tørre, men med langtidstilberedning er det ikke et problem.

Det er også muligt at tilberede de fleste typer af fisk med sous vide-metoden. Man skal dog passe på med fjerkræ, da det ikke er nemt at opnå den bedste tilberedning i vakuumpakningen.

Det betyder dog ikke, at man ikke kan tilberede fjerkræ med sous vide. Kylling kan for eksempel sagtens vakuumpakkes og lægges i vandet, mens det nærmere er and og duer, man skal være mere påpasselig med.

Når det kommer til grøntsager, er sous vide også godt, selvom metoden egentlig mest egner sig til tilberedning af kød.

Vakuumpakningen sørger for, at den naturlige saft ikke forsvinder, og derfor bevarer grøntsagerne en god smag.

Når det er sagt, betyder det også, at diverse vitaminer og mineraler heller ikke forsvinder ud med væden.

Der er stor forskel på, hvor meget det forskellige kød og de forskellige grønstager skal tilberedes.

Som tommelfingerregel skal man dog ifølge eksperterne have en vandtemperatur på omkring 58 grader for kød. Tiden er dog en faktor, som kan drille lidt, og det betyder, at man skal kende sit kød. For eksempel skal en mørbrad kun have omkring 2 timer, mens en culotte med fordel kan tilberedes i op til 12 timer.

Den lange tid, hvor kødet er vakuumpakket og nedsænket i vandet, forbedrer kødets kvalitet, og derfor vil det blive både mere mørt og mere velsmagende.

Det er med andre ord udskæringstypen af kødet, der afgør tilberedningstiden. Skal man for eksempel spise kød, som kommer fra skanken af et dyr, skal kødet have noget længere tid.

Det skyldes den store grad af bindevæv, som findes herpå.

De steder, der forekommer mindst bindevæv, findes på dyrets ryg og bagpart, og de udskæringer har derfor ikke brug for en nær så lang tidberedningstid.

Hvordan tilberedes forskellige fødevarer

Svinekød

Svinekød skal generelt have lang tid, og det samme gør sig gældende med de helt små udskæringer. Skal en svinekotelet eksempelvis være helt gennemstegt, skal den tilberedes på sous vide-maskinen ved 70 grader i 1,5 time, mens en flæskesteg skal have op til 3,5 timer.

Kylling

Det anbefales, at man gennemsteger alt kylling. Derfor skal både en kyllingefilet og et kyllingelår have op imod 1,5 time på 72 grader.

Man kan med fordel marinere kyllingen med en lækker citronmarinade, før man starter tilberedningen, eftersom den lækre smag trænger ind i kødet og bidrager til en god smagsoplevelse.

Oksekød

Der findes mange forskellige typer af oksekød, og derfor kan det være svært at give et specifikt svar på, hvor lang tid og hvilken temperatur, kødet skal have.

Hver sin type kræver hver sin tilberedning. Det kan dog siges, at eksempelvis en oksefilet skal tilberedes ved 58 grader i mindst 1,5 time, hvis den skal være rosa.

En entrecote skal derimod have helt op til 6 timer på 60 grader, mens en oksehøjreb skal have minimum 16 timer ved 65 grader. Tiderne skal dog forlænges en anelse, hvis man ønsker sig kødet enten medium eller gennemstegt frem for blot rosa.

Fisk

Ligesom med kødet findes der forskellige typer af fisk, som kræver hver deres form for tilberedning. Dog tager det altid kortere tid at tilberede fisk frem for kød.

En almindelig fiskefilet skal for eksempel kun have omkring 40 minutter ved 60 grader. Steger man fisk på panden, er det hurtigere.

Her er der dog en risiko for, at man oversteger den, og derfor er sous vide-metoden mere sikker.

Grøntsager

Man kan tilberede  forskellige typer af grøntsager med sous vide-metoden. Det være sig lige fra grønne grøntsager til kartofler.

Her må temperaturen gerne være en smule højere, især hvis der er tale om grøntsager som eksempelvis broccoli, som skal have 20 minutter ved 85 grader.

Pastinakker skal i sammenligning hermed have 15 minutter ved 85 grader, mens kartofler skal have mindst en time ved 85 grader.

Hvis du ikke helt føler dig klar på sous vide, men gerne vil udvide dit arsenal i forhold til forskellige madlavningsteknikker, kan du her læse vores artikler om vakuumpakkerestavblendere, ismaskiner og slow juicere.

Værd at vide om Sous Vide

Sous vide kan virke skræmmende for mange mennesker. Teknologien gør det dog i dag rigtig nemt.

Derfor behøver du ikke være skræmt, hvis du overvejer at købe en sous vide-maskine, da det er intuitivt.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Testberichte.de

Hjemmesiden anvendes til at give læsere et overblik over testresultater og kundeanmeldelser af produkter. Her bliver produkter inden for elektronik, sport og motion samt teknologiske værktøjer testet og bedømt fra kunder og andre medier. 

Princess 267003 har været igennem mindst en test fra siden, og blev vurderet som et godt produkt. Testen blev udført af Testmagazin, hvor en kommentar lyder på, at produktet har det svært med at holde stille, men fungerer lige som den skal, når det kommer til at opvarme vandet med hurtig effektivitet.              

Testen er udført: April 2019
Du kan læse testen her

Good Housekeeping Institute

Hos Good Housekeeping Institute finder du en lang række produktanmeldelser og tests, som bringer værdi, når du skal købe nyt udstyr til køkkenet. Sitet er tilgængeligt for alle, og der kommer hele tiden nye og opdaterede testoversigter til.

Vi har anvendt Goodhousekeeping.com til beskrivelse af Anova Precision Cooker. Den kompakte og moderne sous vide stav kåres som samlet testvinder. Det er dens gode egenskaber til at holde en jævn og stabil temperatur, der begejstrer testpanelet hos Good Housekeeping Institute. 

Testen hos Good Housekeeping Institute er desuden anvendt til beskrivelse af Anova Precision Cooker Nano, der er efterfølgeren til Anova Precision Cooker. Nano-udgaven får flot anmeldelse og anbefales til dig, der går op i madlavning, og som vil have de mest retvisende temperaturmålinger for din tilberedning af kød.  

Testen er udført den: 24. november 2020
Du kan se testen her

Business Insider

Business Insider er et engelsk site med produktanmeldelser af udstyr og tilbehør, som de fleste af os gør brug af dagligt eller ugentligt. Vi har anvendt en opdateret testanmeldelse af de bedste sous vide maskiner og stave til vurdering af Anova Precision Cooker. Denne maskine kommer ind på 1. pladen og beskrives som det bedste og mest sikre valg af produkt i kategorien. 

Testen er udført den: 29. april 2021

Du kan se testen her

Engadget.com

Hos Engadget.com finder du testoversigter af elektronik, gadgets og maskiner. Fælles for alle anmeldelser er, at produkterne hører til teknikkategorien. Vi har anvendt det engelske site til bedømmelse og vurdering af Anova Precision Cooker. Denne fremhæves som det bedste valg på markedet anno 2021. Den får en flot beskrivelse, da det er en sous vide maskine, der er let at bruge for alle og enhver uanset erfaringer med madlavningsteknikken. 

Testen er udført den: 13. januar 2021
Du kan se testen her

Tomguide.com

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, der guider forbrugerne til at tage de bedste valg inden for teknologiens verden. Et hold af eksperter laver en række forskellige tests, hvor de efterfølgende giver en bedømmelse og skriver en anmeldelse.

Vi har gjort brug af Tomsguide.com til bedømmelse af Anova Precision Cooker Nano. Den smarte og veludviklede sous vide maskine er forbrugernes foretrukne valg, og den modtager 4,5/5 stjerner af testpanelet. 

Testen er udført: 2019
Du kan se testen her

Wired.com

Wired.com er et amerikansk teknologmagasin, der både udkommer online og på tryk. Magasinet har fokus på emner inden for teknologi. Eksperterne hos Wired.com laver tests af forskellige elektroniske produkter for at hjælpe forbrugerne med at foretage det bedste køb.

Vi har gjort brug af Wired.com til beskrivelse og vurdering af Anova Precision Cooker Nano. Den populære og anmelderroste sous vide maskine får en rating på 7/10 stjerner af testpanelet, og maskinen anbefales til dig, der går op i både god kvalitet, godt design og skarpe priser. 

Testen er udført den: 22. august 2018
Du kan se testen her

Digitaltrends.com

Hos Digitaltrends.com anmeldes og testes nogle af de nyeste, elektroniske produkter på markedet. Det er udstyr og tilbehør til både hus, have og fritid, som testpanelet vurderer og sammenligner. 

Vi har anvendt Digitaltrends.com til vurdering af Anova Precision Cooker Nano. Det er forholdet mellem den høje kvalitet og den konkurrencedygtige pris, som panelet hos Digitaltrends.com hæfter sig ved i bedømmelsen af den moderne og velfungerende sous vide maskine. Den befinder sig i mellemprisklassen og tilgodeser både de praktiske og tekniske behov, du har til din maskine til langtidsstegning.  

Testen er udført den: 9. november 2018
Du kan se testen her

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk websted, der indeholder en stor database med testanmeldelser, som hjælper forbrugere både i og uden for Tyskland med at købe de produkter, der giver mest værdi for pengene.

Vi har anvendt Testberichte.de til vurdering af Princess 267003. Den slanke og elegante sous vide stav modtager 3,7/5 stjerner og fremhæves på grund af sit brugervenlige design, der er let at rengøre og vedligeholde. 

Testen er udført den: 31. maj 2019
Du kan se testen her

Kundeanmeldelser

Amazon.de

Amazon er én af de førende e-handelsvirksomheder i verdenen, og startede tilbage i 1994. På Amazons hjemmeside er det muligt at bestille mange forskellige produkter og finde forskellige anmeldelser og udtalelser fra kunder, som har bestilt det givne produkt. 

Princess 267003 har fra kundeanmeldelser fået en bedømmelse på 3.7 ud af 5 stjerner fra kunder. På siden har de fleste udtalt sig positivt om produktet, når det handler om brugen af de forskellige funktioner og effektiviteten. Én af kunderne skriver: ”Det tager cirka 10 minutter at opvarme en gryde på 3-4 liter til 76 grader. En min-max kolonne på enheden angiver også, hvor den skal udfyldes. Af miljømæssige årsager tager jeg lynlåsposer— De er genanvendelige, og det virker uden problemer.”. Generelt set giver produktet nye idéer og en alternativ måde hvorpå, du kan lave sundt og smagfuld mad.            

Du kan se alle anmeldelserne her 

FAQ

Hvilken sous vide er den bedste at købe?
En af de bedste sous vide maskiner, du kan købe lige nu, er Anova Precision Cooker. Modellen er blevet kåret til testvinder af Forbruger-test, hvor den blandt andet bliver rost for brugervenligheden og den høje kvalitet. Dertil har sous viden et smart og tidsløst design.
Hvad er sous vide?
Sous vide er en tilberedningsmetode, du kan bruge til at tilberede fødevarer. Tilberedningen foregår i et vandbad, hvis temperatur præcist bliver målt af sous vide maskinen. Sous viden gør det muligt at tilberede maden langsomt ved lave temperaturer, hvilket er med til at gøre maden mere mørt og saftigt.
Hvordan bruger jeg en sous vide?
Du bruger en sous vide ved at fylde en gryde med vand, hvorefter du placerer sous vide maskinen i vandet. Dernæst indstiller du den ønskede temperatur, som derefter varmer vandet op til den præcise temperatur. Herefter placerer du de vakuumpakkede fødevarer ned i vandet.
Skal jeg salte min steak, inden den tilberedes i sous vide?
Når du tilbereder steak eller andet kød i en sous vide, er det bedst at salte kødet, efter det er tilberedt i vandbadet, da saltet kan påvirke kødets tekstur negativt. Du kan dog godt salte det inden tilberedningen, hvis kødet skal serveres med det samme.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme