Test af de 13 bedste SSD harddiske

Der er sket en positiv udvikling, da de nyeste og hurtigste SSD hardiske er nede på et prisniveau, hvor alle kan være med. Af denne grund vælger flere og flere også at opgradere deres computer med en SSD harddisk.
Overvejer du at anskaffe dig en SSD-harddisk, kan du med fordel følge med nedenfor og bliver klogere på alt om SSD harddisken.

SSD harddisk
Udgivet 04.04.2019 | Senest redigeret 05.11.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Der findes rigtig mange forskellige SSD Harddiske på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste SSD Harddiske, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

SSD harddisk

forbruger-test.dk

4.74 23

SanDisk Extreme PRO Portable SSD - 2TB

SanDisk Extreme PRO – Testvinder

SanDisk Extreme PRO er blevet kåret testvinder hos det amerikanske magasin Tomashardware.com, der især roser dens evne til at holde hastigheden selv ved transport af større filer, og testvinder hos det amerikanske magasin PCworld.com. Derudover bliver denne SSD harddisk også anbefalet af det amerikanske magasin Cnet.com og har scoret hele 4,5 stjerne ud af fem stjerner hos det britiske magasin Techradar.com samt scoret 4 stjerner ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Techadvisor.co.uk

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af SanDisk Extreme PRO

Gode ting ved denne

 • NVM Express teknologi sikrer en høj hastighed
 • 5 års garanti
 • Nem at transportere grundet lille størrelse og vægt
 • Holdbar og modstandsdygtig overfor vejr
 • Hurtigere end den forrige SATA SSD III

 

Mere om SanDisk Extreme PRO

Denne SanDisk Extreme PRO leverer en ekstrem performance, som du kan regne med hver evig eneste dag hele året rundt. Den giver dig super hurtig 550 MB/s sekventielle læsehastigheder, så du kan arbejde, spille, eller hvad end dit behov nu er, helt uden problemer og forsinkelser. 

Udover dens fremragende hastighed, så har den også en lang række egenskaber, der er fordelagtige for dig. Den er både stødsikret, vandtæt, støvsikker og robust, hvilket alt sammen bidrager til, at dens holdbarhed er fantastisk, og at du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt den går i stykker. 

Øget hastighed med NVM Express (NVMe) teknologi

Yderligere så har SanDisk Extreme PRO også NVM Express (NVMe) teknologien, der leverer en hastighed på 2000 MB per sekund, hvilket er langt hurtigere end SATA SSD III, der er begrænset til 600 MB per sekund samt 128-bit AES, der sikrer, at sikkerhedsniveauet er højt. 

Nem at transportere

SanDisk Extreme PRO er særligt nem at have med på farten grundet dens robusthed, der sikrer, at den ikke gå i stykker på turen, men også grundet dens lille størrelse. Harddisken måler kun 58 mm i bredden, 112 mm i dybden og 11,5 mm i højden og så har den en vægt på 79 gram, hvorfor den nemt passer ned i tasken.

SanDisk Extreme PRO vs. markedet

SanDisk Extreme PRO er hurtigere end de fleste andre harddisks på markedet, og så taber den ikke farten ved overførsler af større filer, hvilket mange lignende produkter har en tendens til at gøre.

Samsung 970 EVO Plus SSD M 2 2280 1TB

Samsung 970 EVO Plus – Bedste produkt til prisen

Samsung 970 EVO Plus er kåret som testvinder hos det britiske magasin Techradar.com, der særligt roser prisen på produktet i forhold til den fremragende hastighed. Derudover har denne SSD harddisk også scoret hele 4,5 stjerne ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Tomshardware.com, 4 stjerner ud af fem stjerner hos det amerikanske magasin PCworld.com og også har scoret 4 stjerner ud af fem stjerner hos det britiske magasin PCmag.com.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Samsung 970 EVO Plus 

Gode ting ved Samsung 970 EVO Plus 

 • Datahastighed på 350 MBps ved læsning og 3300 MBps ved skrivning
 • Benytter den nyeste V-NAND teknologi
 • 57% hurtigere end det sidste produkt i 970 serien
 • Næsten samme hastighed ved læsning og skrivning
 • Leverer høj ydelse uanset om det er ved gaming, videoredigering eller arbejde.

Mere om Samsung 970 EVO Plus 

Samsung 970 EVO Plus udviser den ultimative performance, og den er hurtigere end den tidligere model 970 EVO. Faktisk når den en sekventiel læse- og skriver hastighed på hele 3500 MBps for læsning og 3300 MBps for skrivning, hvilket er 57% mere end ved den tidligere model. 

Drevet af den nyeste V-NAND teknologi

Samsung 970 EVO Plus benytter den nyeste V-NAND teknologi, der bringer bedre NAND performance og højere effektivitet. Derudover så har den også en optimeret firmware, en Phoenix controller og den intelligente TurboWrite boost hastighed, samt TRIM support, Auto Garbage Collection Algorithm, Dynamic Thermal Guard protection og NVM Express (NVMe) 1.3m der er hurtigere end den tidligere brugte SATA SSD III. 

Samsung 970 EVO Plus vs. Markedet

Samsung hæver baren for deres 970-serie, hver gang de udgiver et nyt produkt og denne er ingen undtagelse. Senne SSD tilbyder en skriveside, der næsten er lige så god som læsningen, hvilket sjældent ses ved denne type produkter, og den er samlet set 57% hurtigere end blot det sidste produkt fra Samsung.

SanDisk Ultra 3D 2.5 - 1TB

SanDisk Ultra – Det bedste produkt til den almindelige bruger

SanDisk Ultra er blevet anbefalet af det amerikanske magasin T3.com, der anbefaler produktet grundet dens hurtige SSD opbevaring og overkommelige pris. Den har også scoret 4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin PCworld.com, 4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin PCmag.com og 3 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Expertreviews.co.uk

Video Anmeldelse af SanDisk Ultra 

Gode ting ved SanDisk Ultra 

 • Har de kraftfulde 3D NAND og nCache 2.0 teknologier, der giver en højere hastighed
 • Har chok- og vibrationsmodstand
 • Giver længere batteritid og hurtigere opstart
 • Datahastighed på 560 MBps ved læsning og 520 MBps ved skrivning
 • Giver højere hastigheder, hurtigere opstart og hurtig gaming og grafik
 • Øger din computers generelle performance 
 • Den bedste SSD harddisk til den almindelige bruger

Mere om SanDisk Ultra 

SanDisk Ultra hjælper dig med at opgradere din bærbare computer til en high-performance samtidig med, at du udvider batterilevetiden. Du vil opleve hurtigere boot-ups og nedlukninger, der vil tage halvdelen af den tid, som det normalt vil tage med en 7200 rpm hard drive. Derudover får du også en mere lydsvag computeroplevelse og hurtigere flytning af selv de store filer. 

SanDisk Ultra har både chok- og vibrationsmodstand, hvilket sikrer, at du ikke mister dine data, hvis du taber computeren. 

Få, men gode kvalitets egenskaber

SanDisk Ultra har få egenskaber i forhold til mange lignende produkter, men i forhold til prisen er det tydeligt, at producenten er gået med kvalitet over kvantitet. Harddisken har nemlig de kraftfulde teknologier 3D NAND og nCache 2.0, der giver dig en bedre oplevelse med ekstremt højre hastigheder, hvilket er ideelt til streaming og gaming, men også en klar fordel i arbejdsdagen, da det fjerner risikoen for forsinkelser. 

SanDisk Ultra vs. markedet

SanDisk Ultra har en betydeligt lavere prisen på lignende produkter på markedet, hvorfor den særligt egner sig til den almindelige bruger, der ønsker nogle ekstra egenskaber og en ekstra god performance fra sin computers side ved gaming, streaming eller andet. 

Samsung 860 EVO 500 GB SSD

Samsung ssd harddisk

Søger du en harddisk som er stabil både ved stor arbejdsbelastning og multitasking, så kan Samsung 860 EVO være det rette valg.

Modellen kan præstere op til 520 MB/s ved sekventiel skrivning med den smarte Intelligent TurboWrite-teknologi og ydermere op til 550 MB/s ved sekventiel skrivning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af  Samsung 860 EVO 500 GB SSD

Gode ting ved Samsung 860 EVO 500 GB SSD

 • Hurtig og pålidelig SSD harddisk
 • Samsung V-NAND teknologi
 • Op til 550MB/s sekventiel læsning samt 520MB/s skrivning
 • 5 års garanti
 • Kapacitet på 500 GB

Mere om Samsung 860 EVO 500 GB SSD

Det er en både hurtigt og pålidelig SSD harddisk, som er design specielt til stationære computere samt bærbare computere.

Derudover er den udstyret med en ny V-NAND samt en robust algoritmebaseret styreenhed.

Brugerne er tilfreds med produktet, hvor der gives udtryk for, at den fungerer, som den skal. Den er efterfølgeren til en af de mest solgte SSD harddiske.

Det er en forhåndsvis stor harddisk med en kapacitet på 500 GB. Der ydes 5 års begrænset garanti på Samsung 860 EVO, hvis ikke den leverer op til forventningerne.

Derfor bør du opgradere til en SSD harddisk

En ting, der kommer til en udtryk som en forskel mellem de nyere SSD harddiske og den traditionelle HDD diske, er først og fremmest hastigheden og derudover opbygningen af lagerenheden.

Hvis man har en gammel computer, som bruger rigtig lang tid på at starte op, så kan det at udskifte til en SSD harddisk nemt reducere selve opstartstiden til det halve.

Ydermere kan man generelt opleve, at arbejdet med computeren generelt vil blive væsentlig hurtigere. De traditionelle HDD harddiske har nogle roterende diske, som bevæger sig ved hjælp af et skrivehoved.

Dette fungerer lidt ligesom en gammel plade på en pladespiller, som ligeledes kører hurtigt rundt. Kravene til hastighed og datamængde ændrer sig og stiger hele tiden, og denne mekaniske konstruktion har med tiden gennemgået en udvikling til en flaskehals.

Ved de nye SSD harddiske er der modsat ingen bevægelige dele, da alt foregår helt elektronisk. I disse tilfælde er det derfor kun elektronikken, som kan være begrænsende for hastigheden.

Der er ved en SSD harddisk altså ingen diske involveret. Navnet kommer sig af, at ordet forbindes til det lagermedie, som vores computere har og fra sammenligningen med den traditionelle HDD harddisk.

Er du på jagt efter andre elektronik produkter, så kan du finde test-guides om Trådløse routere, Computer skærme, Gamer tastaturer og meget mere her på siden.

Hvilket valg er det mest stabile? SSD eller HHD?

Tidligere blev SSD drevene betragtet som værende en smule ustabile. De blev derfor ikke anset som værende lige så velegnet til eksempelvis vigtige backup opgaver og andre lignende vigtige opgaver, som HDD drevet ellers er kendt for og velegnet til.

Her er det dog vigtigt at bemærke, at ej hellere HDD harddiske er uden fejl.

I dag er udviklingen i teknologien nået der til, hvor de to forskellige typer af lagermedier faktisk et langt stykke hen af vejen er blevet sammenlignelige i forhold til stabilitet.

Uanset hvilken løsningen man bruger, bør man altid benytte backup og lade det indgå som en ekstra sikkerhed, særligt hvis der er tale om vitale data.

Ønsker man at vide mere om dette emne og komme mere i dybden med forskellene på de to typer harddiske, kan man med fordel selv opsøge mere information.

Eksempelvis kan man læse en artikel fra PCMAG, der omhandler emnet, hvor emnet på en rigtig fin og samtidig pædagogisk måde bliver gennemgået og kommer lidt mere teknisk til udtryk.

Det er derfor også lidt tungere stof end den beskrivelse og gennemgang, der kort er introduceret til her.

Derudover har Computerworld også et par gode inputs om emnet. Herunder gode råd til, hvilke overvejelser, som man bør gøre sig, når man skal vælge mellem de to typer af harddiske.

Dette er blot forslag til, hvordan man ellers kan søge mere information. En anden god måde, er selv at søge på nettet, hvor de mest relevante skriv vil dukke op.

Ellers er det blot at følge med nedenfor, hvor emnet ydermere bliver uddybet.

Værd at vide om SSD harddiske

 • Som de fleste ved er det rigtig vigtigt at sørge for, at sin HDD jævnligt defragmenteres for, at den kører bedst muligt. Af denne grund kan man også tro, at det samme gælder SSD harddisken, dette er dog ikke tilfældet.
  Har man en computer med både en gammeldags HDD disk og en nyere SSD harddisk, kan der være fordele i at få sine programmer, data og filer fordelt, således at de opbevares der, hvor det bedst kan betale sig at lagre dem.

Gode råd til at få mest SSD harddisk for pengene

SSD harddiske har ligesom de fleste andre ting både styrker og svagheder, derfor får man også mest ud af harddisken, hvis man tager hensyn til den.

Det handler om at udnytte dens styrker frem for at fokusere på dens svagheder. Da dens største styrke er dens hastighed, betyder det, at det først og fremmest bør være de vigtige programmer samt de programmer, der bruges intensivt, der bør køres fra harddisken.

Da man på denne måde kan få udnyttet SSD’ens styrker.

Det kunne eksempelvis være bootsektorerne eller operativsystemet, altså de dele der er med til at starte computeren op. Da disse kræver en del af computeren.

Lægges disse programmer på SSD’en, vil man opleve, at computeren starter meget hurtigt op, og derudover vil operativsystemet også varetage en række hjælpeopgaver for øvrige programmer, hvormed både opstart og brugen af computeren vil løftes gevaldigt med denne disposition.

På denne måde får man mest muligt ud af sin harddisk og kan opleve en mærkbar forskel.

Ydermere er forskellen på hastigheden af SSD disken og RAM-hukommelsen ikke nævneværdig.

Derfor vil man, hvis ikke der er plads nok til at køre alle programmer i hukommelsen, ikke opleve det samme performancedyk, som hvis computeren var tvunget til at lægges noget af arbejdshukommelsen over på en gammel HDD-disk.

SSD’en er altså oplagt til de programmer som man bruger mest og derudover også andre emnet, hvormed man oplever irritation over ventetider.

For at få mest muligt ud af sin SSD harddisk, bør man altså lægge de programmer over, som kræver meget af computeren, og som man normalt kan opleve, at computeren er lidt langsom til at køre. Ved denne lille ændring kan man få succes med sin SSD harddisk.

Skal jeg gemme det på SSD harddisken eller HHD harddisken?

Har man en computer med både en gammeldags HDD disk og en nyere SSD harddisk, kan der være fordele i at få sine programmer, data og filer fordelt, således at de opbevares der, hvor det bedst kan betale sig at lagre dem.

Har man begge typer harddiske i sin computer, ville det være helt dumt at bruge SSD harddisken som lagerplads til eksempelvis musik, billeder, dokumenter og den slags. Da man dermed ikke får udnyttet dens styrker med hensyn til hastighed.

Her er det bedre at bruge HDD harddisken. SSD harddisken er ligeledes for dyr endnu, som markedet ser ud nu til blot at opbevare disse ting, den tjener bedre sin ret ved programmer, som kræver mere intensitet.

Altså er pointen at, SSD lagerpladsen er for dyr til opbevaring af filer, og dermed kan man med fordel økonomisere den lidt.

Er økonomien underordnet, kan man sagtens købe en stor SSD, men de fleste vil nok stadig vælge en mindre SSD, hvor pladsen kan udnyttes med omtanke, de er trods alt ikke gratis.

Kunne du tænke dig at læse omkring andre produkter, så kan du finde vores test-guides om Gamer muse, Gaming PC’er, Tablets og meget mere her på siden.

Læs også: Studie PC testoversigt: Her er de 10 bedste

Denne side er anmeldt af: Frederik A. Toft Rating 10/10

 

WD Black NVMe SSD

SSD harddisk

Samsung har længe været en af de førende producenter i SSD harddiskverdenen med nogle af de hurtigste NVMe-drev. Mens flere har forsøgt at slå Samsung af tronen, har de dog aldrig nået det samme hastighedsniveau.

Western Digital har dog lavet denne SSD harddisk, der kvalificerer sig til at konkurrere med Samsung, hvis man spørger eksperter. Dette da den betragtes som værende den hurtigste SSD harddisk, der er testet af teknikmagasinet Techradar.com.

Video Anmeldelse af WD Black NVMe SSD

Gode ting ved WD Black NVMe SSD

 • God pris pr. gigabyte
 • God investering for den almindelige bruger
 • Ultimativ samt hurtig hastighed
 • 3D NANd-teknologi
 • 5 års garanti

Mere om WD Black NVMe SSD

WD Black NVMe SSD (1TB) har både sekventielle læse- og skrivehastigheder på op til 3.400/2.800 MB/s til videoredigering, spil, virtual reality samt meget mere.

Derudover indeholder et hvert NVMe SSD drev en Single Level Cell (SLC) 3D NAND, der er kendt for at være den hurtigste form for flash hukommelse på trods af, at det kun kan flytte en smule bits ad gangen.

En anden del af drevet er derimod afhængig af Triple Level Cell (TLC) 3D NAND, der er særligt velegnet til lagring af data.

WD har dog implementeret caching for samlet at hurtiggøre systemet. Det før omtalte Techradar.com beskriver modellen som en SSD harddisk, der leverer både gode og hurtige resultater til med på ingen tid. Da det, som sagt, er den hurtigste, de har testet.

Af denne grund anbefales denne model som et svar på en hurtig og tilgængelig SSD harddisk til en overkommelig pris.

God pris i forhold til gigabyte

WD Black NVMe SSD leverer denne fremragende præsentation for kun 39 cent pr. gigabyte, hvilket ifølge eksperterne er imponerende.

Normalt bruges 40 cent pr. gigabyte som en praktisk målestok ved evalueringen af SSD harddiske, og denne model er derfor under målestokken. Derudover betragtes prisen som værende tiltalende.

WD Black NVMe SSD ligger i forhold til andre modeller i midten, når det kommer til performance og kapacitet, hvor eksperterne er enige om, at produktet er fantastisk til prisen.

En SSD harddisk til den almindelige bruger med 3D NAND-tekonologi

WD Black NVMe SSD er rent faktuelt 22 millimeter bred og 80 millimeter land, derfor passer denne model ind i de smalle og tynde bærbare computere.

Derfor er PcWorld.com vilde med modellen, da de ser den som værende en god investering for den almindelige bruger.

Harddisken er optimeret til en Western Digital 3D NAND, det giver effektivitet og kompatibilitet med det voksende udvalg ad applikationer med NVMe. Modellen kan siges at matche Samsung 960 Pro, den er bare billigere, hvorfor den ses som værende en bedre investering.

Derudover har modellen 5 års garanti, således at man kan få den udskiftet, hvis ikke den fungerer optimalt.

Kingston SSD 240GB

SSD harddisk

Ønsker du at gøre din computer hurtigere, så kan harddisken Kingston SSD 240GB være løsningen.

Den kan nemlig bidrage til at gøre din computer hurtigere og dermed det daglige brug af computeren hurtigere.

Dette skyldes, at det er en SSD harddisk, som ikke har mekanisk bevægelige dele.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Kingston SSD 240GB

Gode ting ved Kingston SSD 240GB

 • En kapacitet på 240 GB
 • NAND teknologi
 • Vejer blot 0,1 kg
 • Læser med 500 MB/s samt skriver med 450 MB/s
 • Passer til både bærbare og stationære

Mere om Kingston SSD 240GB

Kingston har produceret harddiske i mange år, og det er derfor en både stabil og hurtig SSD- harddisk, du vil få med denne model.

Modellen læser med 500 MB/s og skriver derudover med 450 MB/s.

Derudover har den en standard størrelse, som passer til både bærbare og stationære computere.

Den kan sågar håndtere selv ældre og langsomme computere.

Med en størrelse på 240 GB, kan den opfylde de flestes behov og derudover gør det, at prisen kan holdes på et fornuftigt niveau.

Crucial MX500

Crucial ssd harddisk

Modellen Crucial MX500 betragtes som en model, der præsterer rigtig godt, dette gælder parametre som både pris, design, hastighed samt stabilitet.

Modellen ligger derfor i toppen på karakterskalaen.

Modellen er skabt til at være både stabil og hurtig og er derudover i en fornuftig prisklasse. Crucial MX500 kan derfor være det rette valg for brugeren, der ønsker sig en stærk SSD harddisk.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Crucial MX500

Gode ting ved Crucial MX500

 • Forskellige versioner med en kapacitet fra 250 GB til 2000 GB
 • Væger blot 100 gram
 • Form, kort: 2,5 tommer
 • God pris, meget for pengene
 • Stabil model

Mere om Crucial MX500

Modellen er skabt til at være både stabil og hurtig og er derudover i en fornuftig prisklasse. Crucial MX500 kan derfor være det rette valg for brugeren, der ønsker sig en stærk SSD harddisk.

Derudover kan modellen fås til forskellige behov, da den er lavet i fere versioner med forskellige kapaciteter, der rangerer fra 250 GB til 2000 GB.

Anmelderne er meget imponerede over modellen. Crucial MX500 kan betragtes som en model, der henvender sit til forbrugerne, som måske har et lidt ældre produkt, men ønsker sig noget bedre og større.

Derudover betragtes prisen som positiv, da man sammenlignet med andre modeller får meget for pengene ved denne model.

Ifølge eksperterne bør man ikke vælge denne model, hvis man er på udkig efter den aller hurtigste SSD harddisk, der findes på markedet.

Dermed ikke sagt, at Crucial MX500 er langsom, men andre modeller bare er hurtigere. Denne model er dog betydelig forbedret i forhold til dens forgænger.

Crucial MX500’s generelle ydeevne er ydermere testet af eksperterne, hvor den vurderes som værende god med nogle begrænsninger.

Ifølge eksperterne har den mange gode egenskaber, hvor den gode pris fremhæves som det mest attraktive aspekt.

Kingston HyperX Savage

Kingston ssd harddisk

Modellen her skiller sig ud fra de øvrige modeller, da dens design er en fræk rød farve, der kan lede tankerne til en rød Ferrari. Derudover har den også farten til fælles med en Ferrari.

I gennem test var det hastigheden, der gjorde, at modellen kunne placeres i toppen.

Ydermere ses det som en fordel, at varmeudviklingen i denne model er overraskende lav.

Video Anmeldelse af Kingston HyperX Savage

Gode ting ved Kingston HyperX Savage

 • Frækt rødt design
 • 2 års garanti
 • SATA interface
 • Velegnet til gaming
 • Lav varmeudvikling

Mere om  Kingston HyperX Savage

Kingston HyperX Savage har derudover modtaget en del anerkendelser fra gaming-miljøet, hvor den roses for både design og dens spillevenlige hastigheder.

Modellen fås i 3 forskellige størrelser – 250 GB, 500 Gb og 1000 GB, så der er muligheder til alle behov.

Denne model kommer også til en yderst attraktive pris, når man tager kvalitet og design i betragtning.

Derudover har den 3 års garanti efter de almindelige standarder.

Intel 760p Series 512GB

Intel SSD harddisk

Modellen kombinerer PCIe-ydelse med alsidig kapacitet samt høj kvalitets Intel 3D NAND- teknologi, som leverer to gange ydeevne samt op til 50 % bedre strømforbrug end Intels tidligere udgave Intel SSD 600p Series. Intel 760p Series har en kapacitet på 512 GB.

Modellen er ideel til en bred vifte af enheder – alt fra desktops til bærbare computere, da den har en M.2 tynd profil med PCIe Gen3 x4, NVMe interface. Den betragtes som et af de bedste tilbud til et NVMe-kompatibelt drev.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Intel 760p Series 512GB

Gode ting ved Intel 760p Series 512GB

 • Lavt strømforbrug
 • Høj ydeevne
 • Nem installation samt selvkryptering
 • God pris
 • 5 års garanti

Mere om Intel 760p Series 512GB

Denne model af en SSD harddiske har så lav en pris, at eksperter kalder den for en no-brainer til alle moderne computere. Anmelderne er enige om, at prisen er god, da den er billigere end de fleste andre SSD harddiske, der har tilsvarende høje hastigheder.

Modellen har en fantastisk ydeevne i forhold til dens budgetvenlige pris. Modellen har så lavt et strømforbrug, da den reducerer sin aktive effekt til helt op til 50 % sammenlignet med dens forgænger.

Det er muligt at accelerere computerens ydeevne samt kapacitet to gange i forhold til den tidligere generation i Intel SSD 600p-serien.

Derudover tilbyder modellen mere, end hvad nok er i forhold til hastighed, derfor kan den være solid nok som en lagringsenhed til for eksempel spil.

I tests af spil lyder resultatet, at den læser spillet som en drøm og giver hurtige opstartstider. Derfor kan denne model sagtens bruges i forbindelse med gaming.

Nem installation

Installationen af modellen er utrolig nem og hurtig, og det er dermed ikke noget, som man skal bruge en masse tid på. Modellen tilsluttes blot M.2 – M key slots på større bundkort. Intel 760s Series understøtter selvkryptering.

Ydermere er Intel kendt for at være pålidelig, hvilket også afspejles i deres garanti. Hvis man investerer i denne model, får man nemlig hele 5 års garanti.

Et minus, der kan nævnes, ved modellen er, at drevet kan have lidt svage skrivehastigheder, hvorfor den ikke er lige så velgenet til den utålmodige videoredigerer – her kan det kræves med en hurtigere model.

Toshiba Q300

Toshiba ssd harddisk

Toshiba Q300 betragtes som værende en rigtig god allround SSD harddisk. Den modtager rosende ord og flotte anmeldelser, hvor det nævnes at den trods dens lave pris leverer fantastisk performance på alle punkter.

Det er en model, der kan passe til flere forskellige behov, da den fås i flere forskellige størrelser fra 120 GB helt op til 1 TB.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Toshiba Q300

Gode ting ved Toshiba Q300

 • SATA interface
 • Velgenet til den budgetvenlige opgradering
 • Kan forlænge den gamle computers levetid
 • Attraktiv pris
 • Hele 3 års garanti

Mere om Toshiba Q300

En billig løsning med god performance på alle punkter.

Ved de mindre modeller er prisen i særlig høj grad overkommelig og kan ses som et oplagt valg til brugeren, som gerne vil bygge eller opgraderer et budget system.

Et eksempel kunne være en gammel computer, som måske burde skiftes ud, fordi den er blevet for langsom.

Ved en billig SSD opgradering, som man kan få med Toshiba Q300, kan computerens performance forbedres markant, og dens levetid vil derfor på en nem og billig måde sagtens kunne forlænges med et par år mere.

Derudover får man 3 års garanti, som kan benyttes, hvis ikke modellen fungerer optimalt.

Western Digital Blue 3D Nand

WD ssd harddisk

Med SSD harddisken Western Digital Blue 3D Nand er der tale om en velfungerende model, både når man ser på dens pris, ydeevne, design og funktioner. Af denne grund er modellen også anbefalelsesværdig.

Den henvender sig til flere forskellige behov, da der er tale om en harddisk, hvor man selv har mulighed for at vælge kapacitet, hvad end man har behov for 250 GB, 500 GB, 1000 GB eller 2000 GB.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Western Digital Blue 3D Nand

Gode ting ved Western Digital Blue 3D Nand

 • Forskellige muligheder for kapacitet
 • Form, kort: 2,5 tommer
 • Vejer blot 37,4 gram
 • Stabil: Svigter ikke på længere sigt
 • Hurtigere end det burde være muligt

Mere om Western Digital Blue 3D Nand

En af de parametre, som eksperterne bider fast i, er prisen. I forhold til modellens forskellige muligheder i forhold til kapacitet mener eksperterne, at man får mest for pengene ved en model med 500 GB.

Med denne model får man mere for pengene end ved eksempelvis modellen med en kapacitet på 250 GB.

I forhold til andre udbydere og modeller, er prisen konkurrencedygtig og rigtig fin.

Derudover bemærker eksperterne, at der med Western Digital Blue 3D Nand er tale om en helt simpel og enkel harddisk, hvor der er fokus på det indre frem for det ydre.

En model med hurtig hastighed

Med forskellige harddiske kan man forvente forskellige hastigheder. Her bemærkes det af eksperterne, at Western Digital Blue 3D Nand er meget hurtig, hvor de hævder, at den er hurtigere end det burde være muligt.

Derudover er eksperterne imponeret af, at modellen ikke svigter på lang sigt, da den i det hele taget fungerer stabilt og ordentligt.

Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1

Samsung ssd harddisk

Har man brug for at overføre store filer og gennem vigtige former for data, er det fordelagtigt med en SSD harddisk, som har en lynhurtig hastighed.

Med et USB 3.0 er det muligt for harddiske at overføre samt gemme filer på rekordtid.

Dette er ingen undtagelses ved Samsungs Portable SSD T5 500GB USB 3.1.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af  Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1

Gode ting ved Samsungs Portable SSD T5 500GB USB 3.1.

 • En SSD harddisk med en rigtig god størrelse, som er nem at medbringe
 • Den smarte SSD teknologi sikrer lynhurtig overførsel
 • Krypteringssoftware inkluderet
 • Nem tilslutning
 • Metallisk chassismateriale, der sikrer indvendig afkøling af enheden

Mere om Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1

Samsung er anerkendt for deres SSD harddiske, da de har lynhurtige overførselshastigheder, hvilket også gælder denne model. Ud over, at modellen er hurtig, så er den også stødsikker, hvilket betyder, at man kan tabe den uden, den tager skade.

Derudover bruger det ikke ret meget strøm, hvilket er en betydelig fordel. Eksperterne er imponerede og ser modellen som værende perfekt, da den giver alt det, man har behov for, når det handler om en SSD-harddisk.

En model, der kan være i bukselommen

Ifølge eksperter er denne model lille nok til at kunne være i en stram bukselomme. Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 har målene 74 x 57 x 10.5 mm.

Derudover vejer den blot 51 gram, så hverken størrelsen eller vægten vil være en ulempe, når man skal have modellen med sig i tasken eller bukselommen.

Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 er produceret i metal og ligner meget den tidligere model fra Samsung. For eksperterne er det positivt, at den er lavet i et metallisk chassismateriale, da det afkøler enheden indvendigt og bidrager til, at den er robust.

Derudover har kablerne en velcrostop, som i anmeldelser bliver omtalt som en god detalje.

Kryptering søger for, at ingen kan få adgang til din data

I en SSD harddisk er krypteringssoftware stort set et must. Derfor indeholder Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 også en krypteringssoftware, hvormed man ikke har behov for at finde en anden løsning, der kan sikre og beskytte ens data.

Ved at installere softwaren på computeren, vil den sikrer, at ingen andre vil have mulighed for at få adgang, læse eller se sine data. Ydermere er tilslutningen af Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 utrolig nem, og den kan tilsluttes til både Mac-computere, almindelige computere og smartphones.

Dette sker nemt gennem det medfølgende USB-kabel, og man har dermed ved køb af modellen alt det nødvendig tilbehør.

Intel 545s Series 512GB

Intel ssd harddisk

Denne model betragtes som en SSD harddisk, der har en fremragende ydeevne og værdi, derfor er den model velgenet til både nye computere og udskiftninger af harddiske.

Ved denne model af en SSD harddisk, får man en ydeevne, som er hurtigere end en HDD harddisk.

Ydermere får man hurtigere opstart og hurtigere applikationsbelastningstider.

Modellen kan nemt tilsluttes sit eksisterende eller nye computersystem, og anmelderne er begejstrede for modellen. Intel 545s Series 512GB betragtes som en overall god performer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af  Intel 545s Series 512GB

Gode ting ved Intel 545s Series 512GB

 • Kan lynhurtigt booste computerens ydeevne
 • Pålidelig og af god kvalitet
 • Søger for selvkryptering af dine data
 • Nem installation og opgradering
 • Lav pris og enestående garanti

Mere om Intel 545s Series 512GB

Har du en HDD, kan det være værd at overveje at udskifte denne til en Intel 545s Series, da den med det samme kan accelerere din computers ydeevne.

Den har en hurtigere ydeevne end en HDD harddisk, hvorfor man vil opnå en hurtigere opstart, hurtigere filoverførsler samt mere lydhøre applikationer, hvormed man opnår mindre ventetid.

Sammenlignet med den typiske HDD vil Intel 545s Series reducere drænet på batteriet, hvormed tomgangsstrømforbruget reduceres. Intel er kendt for at være førende indenfor både kvalitet samt pålidelighed, da deres testkrav og standarder er strenge.

Ydermere understøtter Intel 545s Series AES 256-bit selvkryptering med formål om at beskytte din data. Samtidig ydes der 5 års garanti på modellen.

Ifølge eksperter bør man eje denne model, da prisen er så super lav, og garantien er enestående.

Nem installation samt opgradering

Modellen er velegnet til de fleste computere. Gennem Intel Data Migration Software kan man nemt kopiere data fra sit gamle drev over til den nye SSD harddisk.

Modellen er derfor nem at installere og opgradere, og eksperterne har ikke ene finger at sætte på dette.

Eksperterne har intet at være utilfredse med ved Intel 545s Series, da dens ydeevne er så god.

Som eneste minus, kan det nævnes, at læseydelsen kan være lidt træg. På trods af, at der findesandre hurtigere modeller på markedet, kan denne models ydeevne komme tæt på andre hurtigere enheder.

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Læs om at SSD-priserne falder i øjeblikket
Computerworld – Artikel